P. 1
PIM 3109 BBM

PIM 3109 BBM

|Views: 9|Likes:
Published by dzulyahya
PPG
PPG

More info:

Categories:Types, Presentations
Published by: dzulyahya on Oct 01, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/26/2014

pdf

text

original

PIM 3109 PENGURUSAN SUMBER DAN PENGAJARAN MIKRO,MAKRO PENDIDIKAN ISLAM

PENDIDIKAN ISLAM TAHUN DUA  BIDANG: SIRAH  TAJUK : KEMATIAN DATUK NABI  ARAS 1: Di akhir pengajaran dan pembelajaran murid dapat : - menyebut nama datuk nabi dengan betul.

BBM : KAD PERKATAAN DAN KAD CANTUMAN

BBM YANG DIGUNAKAN IALAH BAHAN BANTU MENGAJAR BUKAN ELEKTRONIK IAITU KAD PERKATAAN DAN KAD CANTUMAN. .

dibaca. Terdapat tiga kategori bahan bantu mengajar iaitu . dikisahkan. digunakan dan sebagainya. Ia boleh dilihat. dipegang. didengar.DEFINISI/KONSEP BBM : Adalah segala kelengkapan yang digunakan oleh guru untuk membantunya dalam menyampaikan pengajaran. i) Bahan bantu mengajar bukan elektronik ii)Bahan bantu mengajar berbentuk elektronik iii)Bahan bantu mengajar bercorak pengalaman . dihidu. dirasai.

Fungsi kad perkataan dan kad cantuman ialah : *Terdiri daripada kata-kata atau rangkai kata. *Memperkenalkan perkataanperkataan baru *Sesuai untuk pelajar-pelajar peringkat rendah .

Mudah diuruskan atau disimpan. iv. v. vi. Mudah dikendalikan ii. Mudah dibawa ke mana-mana. iii. Boleh digunakan semula . Tahan lama.KELEBIHAN BBM KAD PERKATAAN DAN KAD CANTUMAN : i. Kos murah.

Guru mempamerkan kad perkataan nama datuk nabi. ‫عبد المطلب‬ 2. Murid mengikut bacaan guru secara kelas.AKTIVITI: 1. kumpulan dan individu. . Guru menyebut nama datuk nabi dan murid mendengar dengan teliti 3.

.4. Guru menyuruh murid menyusun dan melekatkan potongan kad nama datuk nabi di papan tulis dengan betul. Guru meletakkan potongan kadkad nama datuk nabi di atas meja. ‫لب‬ ‫المط‬ ‫عبد‬ 5.

BUKAN CETAK ROMPAK ATAU DIBELI DI KEDAI. HAK CIPTA TERPELIHARA .BUKTI BBM DICIPTA SENDIRI.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->