P. 1
Peraturan Am Pusat Sumber

Peraturan Am Pusat Sumber

|Views: 4|Likes:
Published by 272tamanmenteri

More info:

Published by: 272tamanmenteri on Oct 23, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/04/2014

pdf

text

original

PERATURAN AM PUSAT SUMBER

1. Tidak dibenarkan makan, minum, merokok, tidur dan menconteng di dalam PSS. 2. Tidak dibenarkan membuat bising. 3. Buang sampah ke dalam bakul sampah yang disediakan. 4. Membaca di ruang yang disediakan dan tidak dibenarkan mengganggu pengguna lain. 5. Buku rujukan dan red spot boleh dipinjam dengan kebenaran guru PSS sahaja. 6. Guru yang membawa murid ke PSS hendaklah memastikan muridmurid mematuhi peraturan yang ditetapkan. 7. Dilarang membawa masuk beg kecuali dengan kebenaran guru. 8. Jangan berebut-rebut semasa masuk dan keluar PSS. 9. Susun kasut di tempat yang disediakan dengan kemas sebelum masuk ke PSS. 10. Pengawas bertugas berhak mengarah pengguna yang tidak mematuhi peraturan.

4. Tempoh pinjaman adalah satu minggu. Penghantaran berwakil dibolehkan. 6. Harga kad pinjaman ialah 70 sen. 5. Kelewatan menghantar buku pada tarikh yang ditetapkan akan dikenakan denda sebanyak 10 sen sehari bagi sebuah buku. 2. Murid Tahap 1 iaitu murid-murid Tahun 1. Buku yang rosak atau hilang hendaklah diganti mengikut harga buku tersebut. 10.2 & 3 boleh meminjam 2 buah buku sahaja iaitu sebuah buku Bahasa Inggeris dan sebuah buku Bahasa Melayu. 5 & 6 dibenarkan membuat pinjaman sebanyak 3 buah buku.PERATURAN PINJAMAN BUKU 1. Pinjaman berwakil tidak dibenarkan. Murid Tahap 2 iaitu Tahun 4. 3. Murid-murid yang mempunyai kad pinjaman sahaja dibenarkan membuat pinjaman. 9. 8. 7. Buku-buku tersebut mesti terdiri daripada 2 buah buku Bahasa Inggeris dan sebuah buku Bahasa Melayu. .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->