P. 1
Koleksi Teka Teki

Koleksi Teka Teki

|Views: 16|Likes:
Published by mahirahk
koleksi teka teki
koleksi teka teki

More info:

Published by: mahirahk on Feb 22, 2014
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/23/2014

pdf

text

original

1. Tikus apa yang ada 2 kaki?

( Mickey Mouse)

2. Itik apa yang ada 2 kaki?
( Semua itik ada 2 kaki )

3. Kambing apa yang kita tak nampak?
( Kambing yang menyorok )

4. Gurun mana yang tanamannya subur?
( Gurun, Kedah )

5. Buah apa ada gear?
( Sebuah kereta )

6. Bunga apa warna hitam?
( Bunga tayar )

. Buka ba!u" pakai bedak" ter!un k#$am... %pakah ia?
( Pisang goring )

&. Katak diterba$ikkan !adi katak..k#pi di terba$ikkan !adi....?
( Tumpah la )

'. (ungai apa pa$ing ta!am? ) (ungai *embing + 1,. -a$am bebanyak #rang.. #rang apa tak kawin?
( rang utan )

11. Ikan apa yg miskin?
( !kan kering )

12. %pakah dia .rumah di bawah" tiang di atas.?
( Kubur )

13. -i Kua$a *umpur ada dua" -i (eremban ada satu" di /#h#r pu$a tiada
( "uru# $a$ )

14. 0umah da$am bahasa inggeris apa? ) h#use + 0umah terbakar panggi$ apa?
( Panggil Bomba )

15. Benda apa pa$ing dekat dekat dengan kita tapi susah untuk kita memandangnya?
( Telinga )

16. 1embuatnya tidak mahu guna" pembe$inya tidak menggunakannya dan penggunanya tidak nampaknya. %pakah ia?
( Keranda )

1 . %da se!enis kuih yang ada ma2am3ma2am rasa kuih. %da rasa karipap" ada rasa d#nat" ada rasa kuih pe$ita" ada rase apam" senang 2erita ada rasa semua kuih $a.. Kuih apa tu?? ) Kuih3muih. +
1&. banyak2 binatang" binatang apa yg warnanya seke!ap putih seke!ap hitam )1ingguen berg#$ek3g#$ek+

Koleksi 51
Kenapa lelaki perlu beristeri tiga% Kenapa burung kalau di terbang dan ba&ak makanan pakai mulut% 'pa perbe(aan lampu stadium ngan lampu bilik% Banyak)banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais 'pa bahasa cinanya lantai basah%% JAWAPAN ) Kerana, kalau satu is *+, kalau dua pulak, isT, , so, kalau tiga mestilah isT+-! ) Kalau di pakai kepak, macamana dia nak terbang. ) /ampu stadium kalau ada $game$ dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada $game$ dia padam ) Milo ais. ) li chin.

Koleksi 50
Banyak)banyak tempat, di manakah air tidak pernah cerah% Kenapa idung lembu berair% Burung apakah yang paling penyayang%

) Pan1at pokok kelapa amek B7'" K+/'P' Koleksi 48 Ker1a apakah yang paling meletihkan% 'da 2 mayat di atas lantai. ) Micheal 2ackson Koleksi 49 Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar%% Masa dia hidup kita menyanyi. bila besar dia 1adik putih% JAWAPAN ) 'ir hitam.Kalau seorang. apa dia% 'pa dia0 Bila kecik dia itam. sekeliling mereka ada air dan kaca yang pecah. ) Sebab tak hu1an aduhai5 6ahlah malaslah nak tanya lagi soalan bebudak pun takleh nak 1a&ab55 ) Masukkan benang dlm lubang 1arum. sendiri tau. 'pakah itu% 'nggota badan buaya yang berada di atas darat% JAWAPAN ) Menoreh(no rest) . Bertiga. Kalau berdua. sebab dia bela atuk. lagilah tak tau. guna cangkul lar hue hue hue55 ) lilin masa sambut "appy Birthday. kangkag peluk. ) Burung belatuk. dua)dua sama tau. 1ilat)1ilat bila dah basah baru cucuk Kangkang peluk. Kalau berempat. "inggakan berkedut. ) /embu tak tahu kesat idung dengan tisu. Bagaimana mereka mati% 6ari manakah asalnya kapur% Selalu dibasuh. tiada siapa yang tau kecuali orang yang buat. tetapi tidak diseterika. /agi satu bau tuan dia. ) Kentut. masa dia mati kita tepuk tangan 3 orang a&ek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung%% 2ilat)1ilat bila dah basah baru cucuk. bila dah dekat clima4 pegang buah JAWAPAN ) Selipar mana boleh buat gali tanah...

'pakah itu% JAWAPAN ) Batu ladung(pada pancing). ia tidak boleh dicukur. ) /embu(kereta lembu). kalau disumbat berair. 'pakah ia% JAWAPAN ) !mportant. semasa balik berenang% Manusia suka melombongnya. ) -asa(bertimbang rasa) Koleksi 45 Teka Teki -aya . tetapi boleh ditimbang. ) Mata. 2 mayat itu adalah ikan. "ehehe. Koleksi 46 !mport apa yang penting% Kera apa yang akan basi% Ketika ianya lebat. 'pakah itu% Penyakit apa yang selalu dihidapi oleh orang kaya% Binatang apa yang mempunyai kereta% 'tas berbulu. ) Kayap. ) /embu *egro. ) "u1an lebat. namun tidak mendatangkan keuntungan langsung. ) Kerabu. 'pakah ia% 'pakah nama panggilan untuk lembu hitam% !anya tidak boleh dilihat. ) 'yam(ayam berak kapur) ) Kulit testis.) 'kuarium ikan pecah. ) /idahnya(lidah buaya) Koleksi 47 Benda apakah semasa pergi terbang. ba&ah berbulu. ) Tahi hidung. kalau di bukak luas)luas merah.

Koleksi 44 'pakah yang diperlukan oleh pokok untuk men1alankan proses #otosintesis% Kuku apa yang paling popular% Pelangi apa yang paling disukai ramai% 'yam apa yang paling berat% Binatang apa yang sertai olimpik% JAWAPAN ) 8oto 9 Sintesis ) Kukoo. mengun1ungi sanak kaum 8'M!/!$ ) "antu raya.Kertas apakah yang paling popular pada hari raya% /agu raya apa yang ada mengandungi perkataan Bahasa !nggeris% Selain duit raya. /agu -eshmonu. (lompat ki1ang) Koleksi 43 Beruk apa yang paling bi1ak% Gunung apa yang paling kukuh% Binatang apa yang paling seksi% Siapakah ibu bapa kepada trans#ormer% Kereta apa yang susah dicari% . ) Bunga api. ) 7bat gigi -aiya.(lagu sudirman) ) 'yam T'*doori. ) /agu Saloma $Miskin Kaya memakai ba1u baru &arna &arni. ) Pelangi petang.(tan sukatan dia5) ) Ki1ang. apakah lagi yang berleluasa setelah berakhirnya puasa% 2enama ubat gigi yang ada kaitan degan raya% Bunga apa yang berkembang mekar di malam raya% JAWAPAN ) Kertas 'ngpau.

) Silat pulut. ) Kerana ia terlekat pada kaki ayam. Koleksi 42 *egara apakah yang mana e1aannya huru# yang digandakan% Ka&asan manakah di Malaysia. ) Gunung Tahan.JAWAPAN ) 2ames Brooke. dibangunkan dengan 2 alatan saha1a% 6i mana terdapatnya mentega paling bernilai% Seni mempertahankan diri yang paling manis% Kuda apa yang paling nipis% JAWAPAN ) 7ganda. . Semua orang tidak suka bermain kad atau poker dengannya.heetah. ) Butter&orth. ) Pintu. ) Kereta yang hilang. ) Batu Pahat. ) Kerana dia ingin ke kedai second)hand. Binatang apa% 'pakah yang memberikan kamu kuasa untuk ber1alan melalui dinding% Kenapakah gula)gula getah melintasi 1alan% JAWAPAN ) Kerana payung tidak boleh ber1alan. ) . ) Kuda Kepang. Koleksi 40 Kenapa seseorang itu memba&a payung% Kenapa seorang lelaki yang mempunyai tangan sebelah melintas 1alan% Binatang ini dianggap penipu. ) :ebra(pasal dia pakai bra) ) Transparent.

. ) 8esyen rambutan. dan kurus yang mana paling banyak berkata)kata% Kenapa . 1adi berapa% Bagaimanakah caranya lembu naik kereta% .< ) Kerana dah takdir. ) Tra##ic 1em. ) Kutu.. dan diberi makan% JAWAPAN ) Pendek la. berkaki >.icakman tak boleh terbang% Kampung apa yang paling banyak hantu di Malaysia% 2em apa yang tidak boleh dimakan% Binatang apa yang dipelihara manusia tanpa disedari. ) Sungai &ang. Siapakah itu% 'da > ekor kambing di kali 2. Koleksi 38 'ntara orang tinggi. gemuk. pendek. Pepatah melayu <pendek kata . dan bemata enam. Banyak (ombie. ) Kampung Pisang. Koleksi 37 Ga1ah terbang dengan apa% Berkepala =. ) The rock.Koleksi 39 Mummy apa yang paling menutup aurat% Beruang apa yang selalu dipeluk oleh manusia% Batu apa yang boleh 1alan% Sungai apa yang paling kaya% 8esyen rambut apa yang ber&arna hi1au% JAWAPAN ) The mummy (mumia). ) Teddy bear.

apa lagi yang makan padi% Tempat apa yang paling suka dikun1ungi oleh duda% Binatang yang suka @acation% Kelab bola yang ada kaitan dengan tubuh badan% JAWAPAN ) Pokok (K'K)T7S.Bagaimanakah cara terpantas untuk gemuk% JAWAPAN ) Terbang dengan susah payah. (harapkan pagar. coklat apa tidak boleh dimakan% JAWAPAN ) 7dang galah. ) Koboi dan ayam naik kuda. Koleksi 35 Pokok apa lebih tua daripada kita% Selain binatang. binatang apa yang boleh digunakan untuk mencapai buah di atas pokok% Bandar ini terletak di Malaysia. Bandar apa itu% !kan ini ada masalah kulit% Ka&asan yang suka membandingkan dirinya dengan yang lain% Banyak)banyak coklat. ) Tasik Banding. ) 6ua ekor di depan dan tiga ekor di belakang.okelat (dari !ndonesia) . ) Masuk dalam sarang lebah. pagar makan padi) ) Kampung 2anda Baik. ) Pagar. tetapi kepunyaan orang putih. ) Kumpulan . ) !kan Kelah. ) Georgeto&n (kat penang) ) !kan 2ela&at. ) /!A+-P / (li@erBhati) Koleksi 34 Banyak)banyak binatang. 2 lagi bermain di kali. ) 2adi ? la.

Koleksi 32 'pabila ditarik. ) 27St #or you. tiba)tiba datang seekor an1ing lalu men1ilat kakinya. Kenapa% 2ika diberi kertas ini anda tidak akan membakarnya% . Kereta apa% Gunung apa yang kematian suami% Sungai apa paling banyak air% Tie apa berbelang)belang% Ker1a apa yang &anita tak boleh 1oin% JAWAPAN ) Kereta mayat. 'pakah itu% Kenapa ultraman ada kat 2epun% Banyak)banyak 1us. 1us apa untuk kamu% > tolak = B %% Kenderaan yang paling o@er di dunia% JAWAPAN ) Memancing. tetapi kalu diberi percuma tiada siapa yang ingin naik. Kalau &anita orang panggil Sales&oman. ) Salesman la. mula)mula datang seekor ga1ah tetapi 1ambatan itu tetap teguh. ) Sebab raksasa banyak sangat kat 2epun. ) Tiger. kemudian datang pula seekor semut dan 1ambatan itu roboh.Koleksi 33 Kereta ini besar. yang berada diatas gembira. ) Gunung Kina(balu). ) = akan 1atuh. 'dakah solat imam itu sah% 'da satu 1ambatan yang kukuh sekali. Koleksi 31 2ika seorang imam sedang solat. ) "o@erkra#. ) Sungai Missisipi (air B i). tetapi yang berada di ba&ah merana.

Kerana an1ing itu men1ilat kakinya.Siapa yang boleh dirunding mengenai soal hati% Ka&asan paling banyak air% JAWAPAN ) Sah. ) Kerana 1ambatan itu hanya kukuh sekali saha1a. . ) Senduk (send 7K). (<benda buruk di1adikan teladan. benda baik di1adikan sempadan<). 7bat apakah itu% Gunung apa yang selalu berbangga% "utan apa yang popular di internet% JAWAPAN ) Benda baik. dan tiang apa la yang boleh dibuat sempadan% 'ir yang bukan dalam keadaan cecair% 7bat ini biasanya ber&arna hi1au. nasi apa yang orang tidak makan dan 1ika diterima akan dibuang% Banyak)banyak peralatan. ) ! (saya). pagar.. Koleksi 29 Selain dari tembok. bukan kaki imam. ) *asihat. ) "onda. ) Bila dika#ankan. tetapi tidak boleh dimakan. Koleksi 30 Kuih apa yang paling selamat% Kereta apa yang dah sah kita tahu yang ia ada hon% Bilakah masanya seseorang itu menutup aurat &alaupun sebelum ini tidak% Banyak)banyak nasi. ) 'irport. ) 6uit kertas.. ) 6oktor la. peralatan apa yang selalu minta untuk ke 'merika% JAWAPAN ) Kuih koci. "uhuhu. ) 7bat nyamuk.

"uhuhu. tetapi ada kat internet.com). Koleksi 26 Bab berapa tiada dalam buku pela1aran% 'lat menyelam. ) Bad(1ahat)mintonBBadminton. lap apa yang tiada kat litar 8D% 'hli sukan yang kuat menonton tele@isyen% Pisau dengan kertas yang mana lebih ta1am% JAWAPAN: ) Basikal. Koleksi 28 Kenderaan apa yang paling menakutkan% 2enama apa yang paling mahal% Sukan apa yang paling 1ahat% Bom apa yang anti pada api% Sel apa yang berada kat luar badan% JAWAPAN ) /ori hantu.. Koleksi 27 Bas apa yang tidak boleh di undur% Scorpion kaler apa% Banyak)banyal lap. ) Seluar. ) Camaha. ) Tentu la ta1am pisau.) Gunung 8u1i (selalu kena pu1i). ) Kala 1engking. ) Bomba. ) Tonton Susanto. ) 'ma(on (ama(on. 'pakah ia% Gunung apa yang mempunyai tiga cabang% . ) /aptop..

dan mangkat) . santap. Siapa dia% Binatang apa yang hidupnya selalu bergantung pada ibu% Kuih apa yang pembungkusnya di dalam. tetapi tidak tidur. ) !bu roti. ) Bunga telur. kemudian lukis duit kat atas kertas. ) $Kelapa dan orkid baik untuk rambut$ Koleksi 24 Kuda apa yang tiada kaki% Mata apa yang ta1am% !bu apa yang boleh dimakan% Ber1alan guna 2 kaki. kelapa apa yang popular% JAWAPAN ) Babi. !kan apa% JAWAPAN ) -a1a(dia beradu. ) 'mbil pen. ) Motosikal. Koleksi 25 6ia manusia. ) Gunung 6aik. bila berhenti lama guna 3 kaki. ) Google. tidak makan. siapakah dia% Bunga apa yang boleh di makan% JAWAPAN ) Kuda laut.Macamana nak buat duit dalam masa singkat% Banyak)banyak kelapa. isinya di luar% Batu apa yang boleh di makan% !kan ini boleh digunakan untuk mengikat. atau mati. ) Mata pedang. berhenti seke1ap guna = kaki.

tetapi dia kata dia sedang duduk. 2auh di mata. Gula apa yang tak manis% ) Sugar daddy. "uhuhu ) !kan Talipia Koleksi 23 6ia berdiri. dekat di hati% ) 7sus. Pemain sukan yang pentingkan masa% ) 8elipe Massa. Koleksi 22 7lar apa yang paling pan1ang% ) 7lasan. Kuda apa. Koleksi 21 Gas apa yang tidak terapung% ) Penyedut hampagas. Binatang apa paling pemalas% ) Singa. kita tak nampak dia. Mi apa &arna hitam% ) Misai. kita sendiri tak boleh cari% ) "ilang akal. sebab dia malas cukur 1anggut. ) Kuda menyorok. Men apa yang berada kat atas% ) Mentol. Kalau kita kehilanganya.. .) Kanggaru ) Kuih salah bikin ) Mana ada. tetapi dia nampak kita. "ari apa makan orang% ) "arimau. 7lar apa yang boleh digunakan untuk memasak% ) 7lar senduk. Siapakah dia% ) 6ia penipu.

gunung apa orang tak boleh daki% Gunung apa% ) Kalau a&ak 1a&ab. Kenapa orang kata alien tu &u1ud% ) Sebab orang yang kata tu ka&an dia. . Koleksi 20 Kuih apa kita tak makan kat tengah% ) 6onut. Sebelum masuk ia keras. sah gila5 Perut bertemu perut. 'pa dia% ) Gula)gula getah. yang mana lebih kuat% ) Perempuan. sedangkan lelaki hanya ba&a dua bi1i telur) Koleksi 19 Makanan apa yang paling cicak takut% ) Gula)gula getah. 'pa itu% ) Korek hidung. 'ntara lelaki dan perempuan. Kata ganti nama diri apa yang digunakan dalam perubatan% ) 'kupuntur. Kenapa kucing tak boleh terbang% ) 'da ke kucing boleh terbang% Binatang apa ada kaitan dengan buah% ) . keluarkan balik ada lendir dan melekit. mereka tanya satu soalan. Koleksi 18 Kucing apa ada tiga kaki% ) Kucing cacat. lepas dimasukkan keluar air.acing kera&it (kelapa sa&it). selepas masuk ia lembik dan melekit. 'pa dia% ) Mesin tebu. (Sebab perempuan ba&a dua buah gunung. 'da tiga orang gila.*egara apa yang sentiasa perlukan makanan% ) "ungary (hungryBlapar) Masukkan 1ari. /embu apa ada sembilan kaki% ) /embu kat kaki lima.

Banyak)banyak kera. Koleksi 17 'ntara lelaki dan perempuan. 'da F ekor burung. kamu minta D. = ekor ditembak. *ama apa ada kaitan dengan penyanyi dan usaha&an% ) -amli. mana ada pompuan nama B'K'-. Bagaimana nak be(akan ikan betina ngan ikan 1antan% ) !kan betina ) ikan duyung. Bagaimanakah cara untuk melipat gandakan &ang dengan cepat% ) /etak di depan cermin.'pa persamaan antara ikan 1erung dan ikan paus% ) Kedua)duanya spesies ikan. sebab burung terbang. daki% ) 6isabun la. sedangkan lelaki ada dua kepala. sebab mereka ada dua mulut. Bagaimana ada seorang pemandu dapat memandu tanpa melanggar kucing di tengah 1alan sedangkan lampu kereta ditutup dan hari hu1an% ) Kerana dia memandu &aktu tengahari. Kenapa Superman tak kah&in dengan &onder&oman% . berapa yang lari% ) Tiada. 'li bin 'bu. berapa yang tinggal% ) Tinggal E sebab saya tak kasi pada kamu. Koleksi 15 Bintang apa paling dekat dengan bumi% ) Bintang tiga. kalau di makan di tengah)tengah 1alan. yang mana lebih banyak bercakap% ) Perempuan. Saya ada E bi1i epal. (Penyanyi -amli Sarip. 'da tak betik yang bahaya kalau di makan% ) 'da. Kalau gunung didaki. lembu bin apa% ) lembu bin'T'*G. ikan 1antan ) ikan bakar. 7saha&an -amli burger. Koleksi 16 Buah apa yang tidak mempunyai otak% ) Semua buah. kera apa yang pandai menaip% ) Kerani.

. orang apa tak ka&in% ) rang utan.% ) Tumpah la. . Kenapa anak kancil kalau 1alan. Sungai apa paling ta1am% ) 6ungai /embing.. Katak diterbalikkan 1adi katak. Koleksi 13 Buka ba1u. !kan apa yg miskin% ) !kan kering. 'pakah ia% ) Pisang goreng. pakai bedak. Kenapa superman pakai ba1u ada huru# $S$% ) Kerana kalau pakai $M$ atau $G/$ nanti longgar.. Koleksi 12 'yam apa yang bertelur di mana sa1a% ) 'yam betina. Pohon apa paling banyak di hari lebaran% ) Pohon maa# (ahir dan batin. Kalau bapak ayam bertelur di atas bumbung rumah.. melompat)lompat% ) Kerana ibunya bukan seekor babi. ter1un kolam. Kenapa anak babi 1alan tunduk% ) Kerana malu ibunya seekor babi. 2 kanan. Besar. putih. Tembak lantai kena hidung% ) Kentut.. bersayap. 'pakah itu% ) Kapal terbang 1atuh dalam laut.. serta masin.) Kerana bukan 1odoh. 2 depan. 2 belakang). 6alam bebanyak orang. Koleksi 11 Berapa kaki seekor kerbau% ) > (2 kiri. telurnya 1atuh di mana% ) 'yam 1antan tidak bertelur..kopi di terbalikkan 1adi.

Binatang apa paling dibenci an1ing laut% ) Kucing laut.ukai 1alan. 6ia adik)beradik lelaki kepada mak cik a&ak. dan kadang)kadang berbau% ) 2amban. Bom apa tidak meletup% ) Bomba. 'dakah ayam berkokok siang)siang% ) Tidak. 2am apa ber&arna putih.. sebab dah mati. tetapi bukanya bapa saudara a&ak. kerana ayam berkokok (kok kerek kok). tapi bila naik cepat. 'da E ekor burung di atas pokok. ataupun bergerak. "ai&an apa yang mempunyai tali persaudaraan% ) !tik beradik. darat. tetapi tidak boleh berenang. pemburu menembak mati D. dan air. Koleksi 9 Saya berada di atas air. Mempunyai > kaki dan boleh terbang% ) 3 ekor burung. Bila turun lambat. Berapa yang tinggal% ) Satu. 'pa dia% ) "ingus. Siapakah dia% ) Bapa a&ak. Koleksi 8 . apa yang masih hidup% ) . Barang apa yang lebih berguna apabila pecah% ) Telur. Koleksi 10 Kalau seseorang itu kemalangan 1atuh ke dalam gaung. Siapakah dia% ) Burung ra1a udang. Siapakah saya% ) 2ambatan. 6ia hidup di udara.'pakah persamaan antara ga1ah dan tiang elektrik% ) Kedua)dua tak boleh terbang.

Bila dimasukkan 1adi keras. tetapi ber1alan dengan 3 kaki% ) Penunggang kuda. 6atuk apa boleh terbang% ) 6atuk burung. !a boleh pecah tanpa disentuh% ) 2an1i. 'pa dia% ) Teh. Koleksi 6 Kalau ra1a dan petani ter1un bangunan. tetapi a&ak tidak boleh% ) Belakang a&ak. Pokok di atas bukit. Binatang apa selalu sakit perut% ) !kan kembung. Koleksi 5 . tanganya dikaki. mahupun dimakan% ) Buah #ikiran. tetapi lebih banyak digunakan orang lain% ) *ama. !a sebesar istana. 2 1arang)1arang. dan seluruh badanya di kaki% ) 'yam kena pi1ak ga1ah. Buah apa tidak boleh dilihat. Koleksi 7 Saya boleh tengok. 6iberikan untuk kita. 'pakah &arna telur burung merak% ) Burung merak tidak bertelur. bila keluar 1adi lembik% ) Stokin. tetapi lebih ringan daripada udara% 'pakah ia% ) Bayang)bayang istana. = sikit)sikit. 3 banyak)banyak. !kan apa banyak di atas 1alan raya% ) Kelisa. daun di dalam air. "ai&an apa yang matanya dikaki. sebab kalau ra1a dipanggil mangkat. Mempunyai ? kaki. siapa yang mati% ) Petani. D kadang)kadang. 'pa dia% ) *ombor plat kereta.

kereta. sebab ada tongkat.Kalau kita campak batu ke dalam sungai. Koleksi 4 !kan apa nama seperti orang% ) !kan bakar. monyet 1adi apa% ) Monyet 1adi ramai. Padahal hu1an di tengah 1alan% ) 2alan 1e kat tepi. sungai tiada air. tetapi tidak ditimpa hu1am. 'ir apa paling berani% ) 'ir ter1un. dan kapal terbang. *yatakan gunung yang tertinggi di dunia sebelum Sir +dmund "ilary mendaki Gunung +@erest% ) Gunung +@erest. Kalau semua orang 1adi monyet. Kucing apa pandai menyanyi% ) 'lleycats. . Koleksi 3 Semakin banyak cahaya ke arahnya. dan orang% ) gunung meletus. 2in apa boleh menyanyi% ) 2inbara. yang mana lebih tua% ) Motor. Siapa% ) rang "amil. tali putus. tali. kenapa ia tenggelam% ) Sebab batu tak pandai berenang. Burger apa yang paling happy% ) Bergembira. Satu tubuh 2 nya&a. 'pa perbe(aan antara gunung. Bandar apa tiada rumah. Macamana caranya &alaupun tidak memba&a payung. 'ntara motor. dan hutan tiada pokok% ) Peta. semakin sukar untuk melihatnya% ) Bayang)bayang. /ubang apa yang buat kita segar% ) /u bangun. orang mampus.

Bulan berapa perempuan paling kurang sekali bercakap% ) Bulan 8ebrurari. Bila dicuci saya hitam. apa akan berlaku% ) Batu akan basah. . kucing ada tetapi binatang lain tidak ada% ) 'nak kucing. bila kotor saya putih% ) Papan hitam. Koleksi 1 Kenapa biri)biri putih lebih banyak makan daripada biri2 hitam% ) Kerana biri)biri putih lebih banyak di dunia. 6ia selalu datang. tetapi tidak pernah tiba% ) +sok (kerana apabila tiba.aktu bila 1am anda berada pada pukul D=% ) . 2ika anda melemparkan batu kapur ke dalam /aut Merah. antara Dkg kapas dengan Dkg emas% ) Sama berat. 'pa be(a disini dan disana% ) "uru# $i$ dan $a$.Koleksi 2 6ia mempunyai kaki tetapi tidak boleh ber1alan% ) Kerusi dan me1a. ia men1adi hari ini) .aktu untuk baiki 1am. Cang mana satu lebih berat. kerana ia bulan paling pendek. 'pa dia.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->