Laporan Aktiviti Persatuan Pandu Puteri

Pada 10 Februari 2010, Persatuan Pandu Puteri IPGM Kampus Darulaman telah mengadakan perjumpaan dengan kesemua ahli yang terlibat. Pada tarikh yang telah dicatatkan, beberapa perkara telah dibincangkan.

Perkara utama yang menjadi perhatian ialah berkenaan formasi. Sempena kedatangan hari GERKO tidak berapa lama lagi, setiap kumpulan Pandu Puteri diminta memikirkan sekurang-kurangnya satu reka bentuk formasi untuk dibentangkan kepada ahli yang lain. Ahli-ahli diminta mencari idea-idea sepanjang cuti seminggu sempena sambutan Tahun Baru Cina ini. Idea -idea akan dibentangkan selepas cuti dan formasi yang terbaik akan dipilih untuk dilatih dan dipersembahkan pada hari GERKO kelak.

Setiap ahli Pandu Puteri juga diminta mereka cipta sekeping kad Thinking Day . Kami telah melihat contoh-contoh kad yang telah direka oleh ahli-ahli sebelumnya untuk mendapatkan idea-idea baru. Ahli-ahli diminta untuk menyiapkan kad tersebut ketika waktu cuti dan diminta menghantar kad-kad yang telah siap disediakan pada 22 Februari 2010, iaitu sebaik sahaja hari kuliah bermula.

Pada hari ini juga, kami telah diberi penerangan tentang Mesyuarat COH atau Court of Honour. Melalui penerangan yang disampaikan oleh Puan Azizah selaku pem impin, kami mula memahami kepentingan dan peranan Mesyuarat COH ini. Puan Azizah turut mengharapkan agar kami memahami dan boleh melaksanakan peranan Mesyuarat COH ini pada masa hadapan.

Pada keseluruhannya, kami berpuas hati dengan aktiviti-aktiviti yang telah dijalankan pada hari ini. Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pemimpin-pemimpin yang hadir serta ahli-ahli lain yang telah memberikan kerjasama yang baik pada hari ini.

Desediakan oleh,

(Siti Khadijah bt Ismail) Ketua Kumpulan Kenanga 12 Februari 2010