P. 1
Teks Ucapan MC

Teks Ucapan MC

|Views: 5,467|Likes:
Published by emperor03374

More info:

Published by: emperor03374 on Aug 24, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/30/2013

pdf

text

original

DRAF TEKS UCAPAN MC PADA MAJLIS IFTAR BERSAM PENGETUA KOLEJ TUN SYED NASIR 2010/2011.

(DSG) Bil. Teks MC 1. Mengumumkan ketibaanCatatan Ketibaan pengetua kolej, penceramah, felo-felo, Prof Madya Dr Rozita Abd Talib, Pengetua Kolej MPP dan JAKSA.Usher mengiringi VIP ke tempat Tun Syed Nasir, En Noor Alaudin Abdul Wahab, duduk. Timb pengatua 1 Kolej Tun Syed Nasir, Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim, Khairul Aliff bin Khairuman, Pengarah SubProgram Majlis Iftar, barisan felo, Majlis Perwakilan Pelajar, dan barisan pimpinan JAKSA. Hadirn mohon berdiri.

2.

3.

a)Hadirin dipersilakan duduk. b) i) Yang Berbahagia, Prof Madya Dr Rozita Abd Talib, Pengetua Kolej Tun Syed Nasir, ii) Yang Berbahagia, Encik Aluddin Abdul Wahab, Timbalan Pengetua I Kolej Tun Syed Nasir, ii) Yang Dihormati Ustaz, Haji Norhafizi Abd Rahim, Penolong Pengarah Kariah Majlis Agama Islam Kuala Lumpur, iii) Yang Berusaha, Khairul Aliff bin Khairuman, Pengarah SubProgram Iftar Khas bersama Pengetua, barisan felo, Majlis Perwakilan, kepimpinan Jawatankuasa Kebajikan Siswa/Siswi(JAKSA) dan hadiran-hadirat yang dirahmati Allah sekalian.

Pelajar berdiri dan VIP mengambil tempat masingmasing,Usher akan mengiringi VIP ke tempat duduk masins-masing. Pelajar duduk dan bacaan salutasi.

. penglibatan semua kaum diharap dapat menerapkan semangat 1Malaysia dalam jiwa setiap mahasiswa supaya kita dapat bekerjasama dalam apa jua acara tanpa ada jurang yang memisahkan.W. marilah kita sama-sama mengambil peluang ini untuk mengenali dengan lebih rapat rakan-rakan kita tidak bangsa dan agama. 6. Pembaca doa naik ke atas dijemput saudara Mohd Fakhzan untuk mengetuai pentas untuk membaca doa.Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulillah dan syukur kita panjatkan ke hadrat Kata-kata aluan pengerusi Allah S. Program iftar ini diadakan bertujuan untuk meraikan bulan Ramadhan disamping megeratkan ukhwah dan silaturahim antara kita tanpa mengira agama dan bangsa. Semoga kita pentas di iringi oleh usher. Bagi memulakan majlis. dipersilakan. Majlis Iftar Khas bersama Pengetua merupakan salah satu di antara subprogram yang di anjurkan di bawah program Ihya’ Ramadhan 2010. 4. malam yang penuh barakah ini untuk menjayakan majlis Iftar bersama pengetua kolej tun syed nasir sesi 2010/2011. marilah kita sama-sama menghayati alunan ayat-ayat suci al-Quran yang akan diperdengarkan oleh saudara _________________________________ Alunan ayat-ayat suci alQuran diperdengarkan. Selain itu. tadi. terima kasih diucapkan Pembaca doa turun dari kepada saudara Moha Fakhzan atas bacaan doa itu pentas. Program ini juga bertujuan untuk mengukuhkan lagi hubungan antara pihak pentadbiran kolej dengan pelajar Kolej Tun Syed Nasir sekalian. 7.Peserta di iringi oleh usher untuk naik ke atas pentas. c) Bagi memberkati acara kita pada malam ini. bacaan doa. dapat menghayati dan mengambil iktibar daripada bacaan tersebut. Untuk makluman hadirin dan hadirat yang di rahmati Allah sekalian. Oleh itu. Amin ya rabbal alamin. Alhamdulillah dan terima kasih diucapkan kepada Bacaan ayat al-Quran tamat saudara ______________________________ atas dan peserta turun dari alunan ayat-ayat suci al-quran itu tadi. 5.T kerana dapat kita berkumpul pada majlis.

Dengan berakhirnya tayangan tersebut.majlis akan di teruskan lagi dengan ceramah yang akan di sampaikan oleh Ustaz Norhafizi Abd Rahim yang bertajuk ‘Fenomena Iman Bermusim’ yang akan di jalankan selepas solat terawih bertempat di surau D. 12.Majlis bersurai. 14 Amin amin ya rabbal alamin.Hadirin dan hadirat di jemput untuk menikmati hidangan berbuka puasa. 13 Selepas azan. Majlis diteruskan lagi dengan tayangan multimedia yang telah di sediakan. 11. Saksikanlah. untuk menyampaikan sepatah dua kata. mengambil tempat duduk VIP semula.usher akan mengiringi VIP ke surau D untuk menunaikan solat. Pengatua naik ke atas pentas untuk menyampaikan ucapan. . 10. Di jemput saudara Mohd Fakhzan untuk mengetuai bacaan doa.9.Tayangan ini bertujuan untuk memperkenalkan ahli-ahli organisasi pelakasana Majlis Iftar Khas bersama Pengetua bagi sesi 2010/2011 yang telah bertungkus lumus bagi menjayakan majlis ini. Terima kasih diucapkan kepada Prof Madya Dr Usher mengiringi pengetua Rozita Abd Talib.di iringi oleh usher.Untuk makluman semua.Memastikan tayangan berlangsung dengan lancar.Tayangan multimedia di mulakan.maka majlis di tangguhkan untuk menantikan saat azan berkumandang dan berbuka puasa. Majlis seterusnya menjemput Prof Madya Dr Rozita Abd Talib.pembaca doa akan mengetuai bacaan doa berbuka dan doa makan.Hadirin dan hadirat di persilakan hadir bagi memeriahkan lagi majlis ilmu ini.Sekian. Teknikal/multimedia bersiap sedia. Pengetua Kolej Tun Syed Nasir . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Selepas berbuka. Mc menangguhkan majlis dan mengambil tempat duduk.Lampu di padamkan.Pengetua kolej tun syed nasir diatas turun dari pentas dan ucapan sebentar tadi.Menanti azan dari surau. Begitulah tayangan multimedia bagi memperkenalkan ahli-ahli organisasi majlis iftar bersama pengetua bagi sesi 2010/2011..

Kuala Lumpur.. Majlis menjemput Pengarah Subprogram Iftar. Penolong Pengarah Kariah .Agenda selanjutnya adalah ceramah yang bertajuk ‘Fenomena Iman Bermusim’ yang akan di sampaikan oleh yang di hormati Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim. Beliau kini aktif dalam memberi ceramah dan syarahan sekitar Kuala Lumpur. Usher mengiringi VIP mengambil tempat untuk majlis penyampaian cenderamata. Kaherah Mesir.Majlis mempersilakan.Dengan berakhirnya penyampaian penghargaan itu tadi. Khairul Aliff bin Khairuman untuk mengiring Yang Berbahagia. 2 Dengan segala hormatnya.Majlis bersurai. 4 Majlis mengucapakan terima kasih di atas kesudian tuan penceramah menerima cenderamata dari kami.terima kasih di ucapakan kepada Ustaz Norhafizi di atas ceramah yang telah di sampaikan sebentar tadi.dengan izinnya kita bersama-sama dapat menunaikan solat terawih bersama-sama pada malam yang penuh berkat ini. MC membacakan teks yang di sediakan. izinkan saya untuk membacakan serba sedikit biodata diri beliau: Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim memegang jawatan sebagai Penolong Pengarah Bahagian Pengurusan Kariah Majlis Agama Islam Kuala Lumpur selain merangkap Ketu Imam Masjid AlMukhlisin Alam Damai. Cheras.Saya mewakili ahli-ahli organisasi ingin memohon maaf jika ada sebarang kecacatan ataupun MC membawakan teks yang telah di sediakan. (surau D) 1 Alhamdulillah. 3 Alhamdulillah.majlis iftar bersama pengetua kolej tun syed nasir telah tiba kemuncaknya. Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Syariah dari Universiti AlAzhar.Ceramah di mulakan.Majlis di teruskan lagi dengan agenda penyampaian cenderamata penghargaan kepada tuan penceramah. Prof Madya Dr Rozita Abd Talib untuk menyampaikan cenderamata penghargaan kepada tuan penceramah. Usher mengiringi penceramah ke tempat yang telah di sediakan.Di harap kita semua dapat mengambil segala ilmu yang telah disampaikan tadi untuk kehidupan kita yang lebih baik lagi di masa hadapan. InsyaAllah.majlis menjemput yang berbahagia Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim untuk menyampaikan ceramahnya.Di persilakan.Sebelum majlis menjemput Yang berbahagia ustaz menyampaikan ceramahnya.Majlis di teruskan lagi dengan agenda selanjutnya.DRAF TEKS UCAPAN MC PADA MAJLIS IFTAR BERSAMA PENGETUA KOLEJ TUN SYED NASIR 2010/2011. .

Di harap program ini dapat mencapai objektifnya dan kepada yang sudi hadir.wassalammualaikumwaramatullah hiwabarakatu.Sekian. .kekurangan sepanjang majlis ini berlangsung.wabillahitaufik walhidayah.ribuan terima kasih di ucapakn dan semoga Allah memberkati apa yang kita perolehi di dalam majlis ini.Yang baik dating daripada Allah dan yang buruk datang dari diri kami sendiri. Semua Jemputan VIP dijemput untuk menukmati juadah ringan di bilik Jamuan VIP.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->