DRAF TEKS UCAPAN MC PADA MAJLIS IFTAR BERSAM PENGETUA KOLEJ TUN SYED NASIR 2010/2011.

(DSG) Bil. Teks MC 1. Mengumumkan ketibaanCatatan Ketibaan pengetua kolej, penceramah, felo-felo, Prof Madya Dr Rozita Abd Talib, Pengetua Kolej MPP dan JAKSA.Usher mengiringi VIP ke tempat Tun Syed Nasir, En Noor Alaudin Abdul Wahab, duduk. Timb pengatua 1 Kolej Tun Syed Nasir, Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim, Khairul Aliff bin Khairuman, Pengarah SubProgram Majlis Iftar, barisan felo, Majlis Perwakilan Pelajar, dan barisan pimpinan JAKSA. Hadirn mohon berdiri.

2.

3.

a)Hadirin dipersilakan duduk. b) i) Yang Berbahagia, Prof Madya Dr Rozita Abd Talib, Pengetua Kolej Tun Syed Nasir, ii) Yang Berbahagia, Encik Aluddin Abdul Wahab, Timbalan Pengetua I Kolej Tun Syed Nasir, ii) Yang Dihormati Ustaz, Haji Norhafizi Abd Rahim, Penolong Pengarah Kariah Majlis Agama Islam Kuala Lumpur, iii) Yang Berusaha, Khairul Aliff bin Khairuman, Pengarah SubProgram Iftar Khas bersama Pengetua, barisan felo, Majlis Perwakilan, kepimpinan Jawatankuasa Kebajikan Siswa/Siswi(JAKSA) dan hadiran-hadirat yang dirahmati Allah sekalian.

Pelajar berdiri dan VIP mengambil tempat masingmasing,Usher akan mengiringi VIP ke tempat duduk masins-masing. Pelajar duduk dan bacaan salutasi.

penglibatan semua kaum diharap dapat menerapkan semangat 1Malaysia dalam jiwa setiap mahasiswa supaya kita dapat bekerjasama dalam apa jua acara tanpa ada jurang yang memisahkan. 6.W. Untuk makluman hadirin dan hadirat yang di rahmati Allah sekalian. Oleh itu. 7. malam yang penuh barakah ini untuk menjayakan majlis Iftar bersama pengetua kolej tun syed nasir sesi 2010/2011. Semoga kita pentas di iringi oleh usher. 5. Program iftar ini diadakan bertujuan untuk meraikan bulan Ramadhan disamping megeratkan ukhwah dan silaturahim antara kita tanpa mengira agama dan bangsa. marilah kita sama-sama menghayati alunan ayat-ayat suci al-Quran yang akan diperdengarkan oleh saudara _________________________________ Alunan ayat-ayat suci alQuran diperdengarkan. terima kasih diucapkan Pembaca doa turun dari kepada saudara Moha Fakhzan atas bacaan doa itu pentas. 4. Majlis Iftar Khas bersama Pengetua merupakan salah satu di antara subprogram yang di anjurkan di bawah program Ihya’ Ramadhan 2010. tadi. Alhamdulillah dan syukur kita panjatkan ke hadrat Kata-kata aluan pengerusi Allah S. dapat menghayati dan mengambil iktibar daripada bacaan tersebut. bacaan doa. c) Bagi memberkati acara kita pada malam ini. Selain itu. . Alhamdulillah dan terima kasih diucapkan kepada Bacaan ayat al-Quran tamat saudara ______________________________ atas dan peserta turun dari alunan ayat-ayat suci al-quran itu tadi. Amin ya rabbal alamin. marilah kita sama-sama mengambil peluang ini untuk mengenali dengan lebih rapat rakan-rakan kita tidak bangsa dan agama.Peserta di iringi oleh usher untuk naik ke atas pentas. Pembaca doa naik ke atas dijemput saudara Mohd Fakhzan untuk mengetuai pentas untuk membaca doa. Program ini juga bertujuan untuk mengukuhkan lagi hubungan antara pihak pentadbiran kolej dengan pelajar Kolej Tun Syed Nasir sekalian. dipersilakan. Bagi memulakan majlis.Assalamualaikum dan salam sejahtera.T kerana dapat kita berkumpul pada majlis.

12. Mc menangguhkan majlis dan mengambil tempat duduk. 13 Selepas azan. 11..Sekian. Pengatua naik ke atas pentas untuk menyampaikan ucapan.di iringi oleh usher. Teknikal/multimedia bersiap sedia.Lampu di padamkan.Hadirin dan hadirat di jemput untuk menikmati hidangan berbuka puasa. Dengan segala hormatnya dipersilakan. mengambil tempat duduk VIP semula.usher akan mengiringi VIP ke surau D untuk menunaikan solat. Saksikanlah.9.Untuk makluman semua. Di jemput saudara Mohd Fakhzan untuk mengetuai bacaan doa.Tayangan ini bertujuan untuk memperkenalkan ahli-ahli organisasi pelakasana Majlis Iftar Khas bersama Pengetua bagi sesi 2010/2011 yang telah bertungkus lumus bagi menjayakan majlis ini. Pengetua Kolej Tun Syed Nasir .Menanti azan dari surau.Hadirin dan hadirat di persilakan hadir bagi memeriahkan lagi majlis ilmu ini. Terima kasih diucapkan kepada Prof Madya Dr Usher mengiringi pengetua Rozita Abd Talib.Memastikan tayangan berlangsung dengan lancar. . Selepas berbuka. 14 Amin amin ya rabbal alamin.pembaca doa akan mengetuai bacaan doa berbuka dan doa makan. untuk menyampaikan sepatah dua kata.majlis akan di teruskan lagi dengan ceramah yang akan di sampaikan oleh Ustaz Norhafizi Abd Rahim yang bertajuk ‘Fenomena Iman Bermusim’ yang akan di jalankan selepas solat terawih bertempat di surau D. 10. Begitulah tayangan multimedia bagi memperkenalkan ahli-ahli organisasi majlis iftar bersama pengetua bagi sesi 2010/2011.Dengan berakhirnya tayangan tersebut.Tayangan multimedia di mulakan.Pengetua kolej tun syed nasir diatas turun dari pentas dan ucapan sebentar tadi. Majlis seterusnya menjemput Prof Madya Dr Rozita Abd Talib. Majlis diteruskan lagi dengan tayangan multimedia yang telah di sediakan.maka majlis di tangguhkan untuk menantikan saat azan berkumandang dan berbuka puasa.Majlis bersurai.

majlis menjemput yang berbahagia Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim untuk menyampaikan ceramahnya. 4 Majlis mengucapakan terima kasih di atas kesudian tuan penceramah menerima cenderamata dari kami. (surau D) 1 Alhamdulillah. Usher mengiringi penceramah ke tempat yang telah di sediakan. Kaherah Mesir. Khairul Aliff bin Khairuman untuk mengiring Yang Berbahagia.Di persilakan.Sebelum majlis menjemput Yang berbahagia ustaz menyampaikan ceramahnya. 3 Alhamdulillah.Agenda selanjutnya adalah ceramah yang bertajuk ‘Fenomena Iman Bermusim’ yang akan di sampaikan oleh yang di hormati Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim.dengan izinnya kita bersama-sama dapat menunaikan solat terawih bersama-sama pada malam yang penuh berkat ini. Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Syariah dari Universiti AlAzhar.DRAF TEKS UCAPAN MC PADA MAJLIS IFTAR BERSAMA PENGETUA KOLEJ TUN SYED NASIR 2010/2011. Beliau kini aktif dalam memberi ceramah dan syarahan sekitar Kuala Lumpur. Kuala Lumpur.Saya mewakili ahli-ahli organisasi ingin memohon maaf jika ada sebarang kecacatan ataupun MC membawakan teks yang telah di sediakan. Prof Madya Dr Rozita Abd Talib untuk menyampaikan cenderamata penghargaan kepada tuan penceramah. 2 Dengan segala hormatnya.Majlis bersurai.majlis iftar bersama pengetua kolej tun syed nasir telah tiba kemuncaknya. Cheras.Majlis di teruskan lagi dengan agenda selanjutnya.terima kasih di ucapakan kepada Ustaz Norhafizi di atas ceramah yang telah di sampaikan sebentar tadi.Di harap kita semua dapat mengambil segala ilmu yang telah disampaikan tadi untuk kehidupan kita yang lebih baik lagi di masa hadapan. .Majlis mempersilakan. izinkan saya untuk membacakan serba sedikit biodata diri beliau: Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim memegang jawatan sebagai Penolong Pengarah Bahagian Pengurusan Kariah Majlis Agama Islam Kuala Lumpur selain merangkap Ketu Imam Masjid AlMukhlisin Alam Damai.Dengan berakhirnya penyampaian penghargaan itu tadi.Ceramah di mulakan. Majlis menjemput Pengarah Subprogram Iftar. MC membacakan teks yang di sediakan. Usher mengiringi VIP mengambil tempat untuk majlis penyampaian cenderamata.. Penolong Pengarah Kariah . InsyaAllah.Majlis di teruskan lagi dengan agenda penyampaian cenderamata penghargaan kepada tuan penceramah.

wabillahitaufik walhidayah.Yang baik dating daripada Allah dan yang buruk datang dari diri kami sendiri. .kekurangan sepanjang majlis ini berlangsung.Di harap program ini dapat mencapai objektifnya dan kepada yang sudi hadir.ribuan terima kasih di ucapakn dan semoga Allah memberkati apa yang kita perolehi di dalam majlis ini.wassalammualaikumwaramatullah hiwabarakatu. Semua Jemputan VIP dijemput untuk menukmati juadah ringan di bilik Jamuan VIP.Sekian.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful