DRAF TEKS UCAPAN MC PADA MAJLIS IFTAR BERSAM PENGETUA KOLEJ TUN SYED NASIR 2010/2011.

(DSG) Bil. Teks MC 1. Mengumumkan ketibaanCatatan Ketibaan pengetua kolej, penceramah, felo-felo, Prof Madya Dr Rozita Abd Talib, Pengetua Kolej MPP dan JAKSA.Usher mengiringi VIP ke tempat Tun Syed Nasir, En Noor Alaudin Abdul Wahab, duduk. Timb pengatua 1 Kolej Tun Syed Nasir, Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim, Khairul Aliff bin Khairuman, Pengarah SubProgram Majlis Iftar, barisan felo, Majlis Perwakilan Pelajar, dan barisan pimpinan JAKSA. Hadirn mohon berdiri.

2.

3.

a)Hadirin dipersilakan duduk. b) i) Yang Berbahagia, Prof Madya Dr Rozita Abd Talib, Pengetua Kolej Tun Syed Nasir, ii) Yang Berbahagia, Encik Aluddin Abdul Wahab, Timbalan Pengetua I Kolej Tun Syed Nasir, ii) Yang Dihormati Ustaz, Haji Norhafizi Abd Rahim, Penolong Pengarah Kariah Majlis Agama Islam Kuala Lumpur, iii) Yang Berusaha, Khairul Aliff bin Khairuman, Pengarah SubProgram Iftar Khas bersama Pengetua, barisan felo, Majlis Perwakilan, kepimpinan Jawatankuasa Kebajikan Siswa/Siswi(JAKSA) dan hadiran-hadirat yang dirahmati Allah sekalian.

Pelajar berdiri dan VIP mengambil tempat masingmasing,Usher akan mengiringi VIP ke tempat duduk masins-masing. Pelajar duduk dan bacaan salutasi.

dapat menghayati dan mengambil iktibar daripada bacaan tersebut. marilah kita sama-sama menghayati alunan ayat-ayat suci al-Quran yang akan diperdengarkan oleh saudara _________________________________ Alunan ayat-ayat suci alQuran diperdengarkan. penglibatan semua kaum diharap dapat menerapkan semangat 1Malaysia dalam jiwa setiap mahasiswa supaya kita dapat bekerjasama dalam apa jua acara tanpa ada jurang yang memisahkan. 7. 6.W.T kerana dapat kita berkumpul pada majlis.Assalamualaikum dan salam sejahtera. Program iftar ini diadakan bertujuan untuk meraikan bulan Ramadhan disamping megeratkan ukhwah dan silaturahim antara kita tanpa mengira agama dan bangsa. c) Bagi memberkati acara kita pada malam ini. Alhamdulillah dan syukur kita panjatkan ke hadrat Kata-kata aluan pengerusi Allah S. Bagi memulakan majlis. Alhamdulillah dan terima kasih diucapkan kepada Bacaan ayat al-Quran tamat saudara ______________________________ atas dan peserta turun dari alunan ayat-ayat suci al-quran itu tadi. dipersilakan. Oleh itu. Semoga kita pentas di iringi oleh usher. 4. Majlis Iftar Khas bersama Pengetua merupakan salah satu di antara subprogram yang di anjurkan di bawah program Ihya’ Ramadhan 2010. tadi. marilah kita sama-sama mengambil peluang ini untuk mengenali dengan lebih rapat rakan-rakan kita tidak bangsa dan agama. Amin ya rabbal alamin. Selain itu. 5. Program ini juga bertujuan untuk mengukuhkan lagi hubungan antara pihak pentadbiran kolej dengan pelajar Kolej Tun Syed Nasir sekalian. Pembaca doa naik ke atas dijemput saudara Mohd Fakhzan untuk mengetuai pentas untuk membaca doa.Peserta di iringi oleh usher untuk naik ke atas pentas. Untuk makluman hadirin dan hadirat yang di rahmati Allah sekalian. terima kasih diucapkan Pembaca doa turun dari kepada saudara Moha Fakhzan atas bacaan doa itu pentas. . malam yang penuh barakah ini untuk menjayakan majlis Iftar bersama pengetua kolej tun syed nasir sesi 2010/2011. bacaan doa.

Hadirin dan hadirat di persilakan hadir bagi memeriahkan lagi majlis ilmu ini. Saksikanlah.pembaca doa akan mengetuai bacaan doa berbuka dan doa makan. Majlis diteruskan lagi dengan tayangan multimedia yang telah di sediakan. 12.Dengan berakhirnya tayangan tersebut.majlis akan di teruskan lagi dengan ceramah yang akan di sampaikan oleh Ustaz Norhafizi Abd Rahim yang bertajuk ‘Fenomena Iman Bermusim’ yang akan di jalankan selepas solat terawih bertempat di surau D.Tayangan ini bertujuan untuk memperkenalkan ahli-ahli organisasi pelakasana Majlis Iftar Khas bersama Pengetua bagi sesi 2010/2011 yang telah bertungkus lumus bagi menjayakan majlis ini.Untuk makluman semua. Selepas berbuka.Hadirin dan hadirat di jemput untuk menikmati hidangan berbuka puasa. 13 Selepas azan. Mc menangguhkan majlis dan mengambil tempat duduk. Teknikal/multimedia bersiap sedia.Lampu di padamkan. mengambil tempat duduk VIP semula. Pengetua Kolej Tun Syed Nasir .di iringi oleh usher. Terima kasih diucapkan kepada Prof Madya Dr Usher mengiringi pengetua Rozita Abd Talib. . untuk menyampaikan sepatah dua kata. 11. Majlis seterusnya menjemput Prof Madya Dr Rozita Abd Talib. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Majlis bersurai. Begitulah tayangan multimedia bagi memperkenalkan ahli-ahli organisasi majlis iftar bersama pengetua bagi sesi 2010/2011.maka majlis di tangguhkan untuk menantikan saat azan berkumandang dan berbuka puasa. Pengatua naik ke atas pentas untuk menyampaikan ucapan.. 10.Sekian.9. 14 Amin amin ya rabbal alamin.Menanti azan dari surau.Memastikan tayangan berlangsung dengan lancar.Tayangan multimedia di mulakan.usher akan mengiringi VIP ke surau D untuk menunaikan solat. Di jemput saudara Mohd Fakhzan untuk mengetuai bacaan doa.Pengetua kolej tun syed nasir diatas turun dari pentas dan ucapan sebentar tadi.

Khairul Aliff bin Khairuman untuk mengiring Yang Berbahagia.Agenda selanjutnya adalah ceramah yang bertajuk ‘Fenomena Iman Bermusim’ yang akan di sampaikan oleh yang di hormati Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim.majlis menjemput yang berbahagia Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim untuk menyampaikan ceramahnya. 3 Alhamdulillah.Majlis di teruskan lagi dengan agenda selanjutnya.Majlis di teruskan lagi dengan agenda penyampaian cenderamata penghargaan kepada tuan penceramah.majlis iftar bersama pengetua kolej tun syed nasir telah tiba kemuncaknya. MC membacakan teks yang di sediakan. .Saya mewakili ahli-ahli organisasi ingin memohon maaf jika ada sebarang kecacatan ataupun MC membawakan teks yang telah di sediakan. izinkan saya untuk membacakan serba sedikit biodata diri beliau: Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim memegang jawatan sebagai Penolong Pengarah Bahagian Pengurusan Kariah Majlis Agama Islam Kuala Lumpur selain merangkap Ketu Imam Masjid AlMukhlisin Alam Damai. Usher mengiringi VIP mengambil tempat untuk majlis penyampaian cenderamata.terima kasih di ucapakan kepada Ustaz Norhafizi di atas ceramah yang telah di sampaikan sebentar tadi.Dengan berakhirnya penyampaian penghargaan itu tadi.Di persilakan.DRAF TEKS UCAPAN MC PADA MAJLIS IFTAR BERSAMA PENGETUA KOLEJ TUN SYED NASIR 2010/2011. 4 Majlis mengucapakan terima kasih di atas kesudian tuan penceramah menerima cenderamata dari kami. Kuala Lumpur. Penolong Pengarah Kariah . (surau D) 1 Alhamdulillah.. Majlis menjemput Pengarah Subprogram Iftar. InsyaAllah.Majlis bersurai.Ceramah di mulakan. Beliau kini aktif dalam memberi ceramah dan syarahan sekitar Kuala Lumpur.dengan izinnya kita bersama-sama dapat menunaikan solat terawih bersama-sama pada malam yang penuh berkat ini.Majlis mempersilakan. Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Syariah dari Universiti AlAzhar.Sebelum majlis menjemput Yang berbahagia ustaz menyampaikan ceramahnya.Di harap kita semua dapat mengambil segala ilmu yang telah disampaikan tadi untuk kehidupan kita yang lebih baik lagi di masa hadapan. Cheras. Prof Madya Dr Rozita Abd Talib untuk menyampaikan cenderamata penghargaan kepada tuan penceramah. Kaherah Mesir. Usher mengiringi penceramah ke tempat yang telah di sediakan. 2 Dengan segala hormatnya.

wassalammualaikumwaramatullah hiwabarakatu.ribuan terima kasih di ucapakn dan semoga Allah memberkati apa yang kita perolehi di dalam majlis ini.Di harap program ini dapat mencapai objektifnya dan kepada yang sudi hadir.Sekian. Semua Jemputan VIP dijemput untuk menukmati juadah ringan di bilik Jamuan VIP.Yang baik dating daripada Allah dan yang buruk datang dari diri kami sendiri. .kekurangan sepanjang majlis ini berlangsung.wabillahitaufik walhidayah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful