DRAF TEKS UCAPAN MC PADA MAJLIS IFTAR BERSAM PENGETUA KOLEJ TUN SYED NASIR 2010/2011.

(DSG) Bil. Teks MC 1. Mengumumkan ketibaanCatatan Ketibaan pengetua kolej, penceramah, felo-felo, Prof Madya Dr Rozita Abd Talib, Pengetua Kolej MPP dan JAKSA.Usher mengiringi VIP ke tempat Tun Syed Nasir, En Noor Alaudin Abdul Wahab, duduk. Timb pengatua 1 Kolej Tun Syed Nasir, Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim, Khairul Aliff bin Khairuman, Pengarah SubProgram Majlis Iftar, barisan felo, Majlis Perwakilan Pelajar, dan barisan pimpinan JAKSA. Hadirn mohon berdiri.

2.

3.

a)Hadirin dipersilakan duduk. b) i) Yang Berbahagia, Prof Madya Dr Rozita Abd Talib, Pengetua Kolej Tun Syed Nasir, ii) Yang Berbahagia, Encik Aluddin Abdul Wahab, Timbalan Pengetua I Kolej Tun Syed Nasir, ii) Yang Dihormati Ustaz, Haji Norhafizi Abd Rahim, Penolong Pengarah Kariah Majlis Agama Islam Kuala Lumpur, iii) Yang Berusaha, Khairul Aliff bin Khairuman, Pengarah SubProgram Iftar Khas bersama Pengetua, barisan felo, Majlis Perwakilan, kepimpinan Jawatankuasa Kebajikan Siswa/Siswi(JAKSA) dan hadiran-hadirat yang dirahmati Allah sekalian.

Pelajar berdiri dan VIP mengambil tempat masingmasing,Usher akan mengiringi VIP ke tempat duduk masins-masing. Pelajar duduk dan bacaan salutasi.

5. Program ini juga bertujuan untuk mengukuhkan lagi hubungan antara pihak pentadbiran kolej dengan pelajar Kolej Tun Syed Nasir sekalian. terima kasih diucapkan Pembaca doa turun dari kepada saudara Moha Fakhzan atas bacaan doa itu pentas. 6. marilah kita sama-sama mengambil peluang ini untuk mengenali dengan lebih rapat rakan-rakan kita tidak bangsa dan agama. Selain itu. Amin ya rabbal alamin. bacaan doa. c) Bagi memberkati acara kita pada malam ini. Alhamdulillah dan syukur kita panjatkan ke hadrat Kata-kata aluan pengerusi Allah S.Assalamualaikum dan salam sejahtera. dapat menghayati dan mengambil iktibar daripada bacaan tersebut.T kerana dapat kita berkumpul pada majlis. tadi. Bagi memulakan majlis. dipersilakan. 4. Pembaca doa naik ke atas dijemput saudara Mohd Fakhzan untuk mengetuai pentas untuk membaca doa. Semoga kita pentas di iringi oleh usher. penglibatan semua kaum diharap dapat menerapkan semangat 1Malaysia dalam jiwa setiap mahasiswa supaya kita dapat bekerjasama dalam apa jua acara tanpa ada jurang yang memisahkan.Peserta di iringi oleh usher untuk naik ke atas pentas. Oleh itu. Majlis Iftar Khas bersama Pengetua merupakan salah satu di antara subprogram yang di anjurkan di bawah program Ihya’ Ramadhan 2010. Program iftar ini diadakan bertujuan untuk meraikan bulan Ramadhan disamping megeratkan ukhwah dan silaturahim antara kita tanpa mengira agama dan bangsa.W. Untuk makluman hadirin dan hadirat yang di rahmati Allah sekalian. malam yang penuh barakah ini untuk menjayakan majlis Iftar bersama pengetua kolej tun syed nasir sesi 2010/2011. marilah kita sama-sama menghayati alunan ayat-ayat suci al-Quran yang akan diperdengarkan oleh saudara _________________________________ Alunan ayat-ayat suci alQuran diperdengarkan. Alhamdulillah dan terima kasih diucapkan kepada Bacaan ayat al-Quran tamat saudara ______________________________ atas dan peserta turun dari alunan ayat-ayat suci al-quran itu tadi. . 7.

Memastikan tayangan berlangsung dengan lancar. Teknikal/multimedia bersiap sedia. untuk menyampaikan sepatah dua kata.Sekian. Begitulah tayangan multimedia bagi memperkenalkan ahli-ahli organisasi majlis iftar bersama pengetua bagi sesi 2010/2011.Dengan berakhirnya tayangan tersebut. Majlis seterusnya menjemput Prof Madya Dr Rozita Abd Talib. mengambil tempat duduk VIP semula.Lampu di padamkan.usher akan mengiringi VIP ke surau D untuk menunaikan solat.Tayangan multimedia di mulakan.di iringi oleh usher. 11.Untuk makluman semua.Majlis bersurai. .Hadirin dan hadirat di jemput untuk menikmati hidangan berbuka puasa. Terima kasih diucapkan kepada Prof Madya Dr Usher mengiringi pengetua Rozita Abd Talib. 13 Selepas azan. Mc menangguhkan majlis dan mengambil tempat duduk. Saksikanlah.maka majlis di tangguhkan untuk menantikan saat azan berkumandang dan berbuka puasa.9.Menanti azan dari surau. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Di jemput saudara Mohd Fakhzan untuk mengetuai bacaan doa. Pengetua Kolej Tun Syed Nasir . 14 Amin amin ya rabbal alamin. Pengatua naik ke atas pentas untuk menyampaikan ucapan. Majlis diteruskan lagi dengan tayangan multimedia yang telah di sediakan.pembaca doa akan mengetuai bacaan doa berbuka dan doa makan.Hadirin dan hadirat di persilakan hadir bagi memeriahkan lagi majlis ilmu ini. Selepas berbuka..majlis akan di teruskan lagi dengan ceramah yang akan di sampaikan oleh Ustaz Norhafizi Abd Rahim yang bertajuk ‘Fenomena Iman Bermusim’ yang akan di jalankan selepas solat terawih bertempat di surau D. 12. 10.Pengetua kolej tun syed nasir diatas turun dari pentas dan ucapan sebentar tadi.Tayangan ini bertujuan untuk memperkenalkan ahli-ahli organisasi pelakasana Majlis Iftar Khas bersama Pengetua bagi sesi 2010/2011 yang telah bertungkus lumus bagi menjayakan majlis ini.

Majlis di teruskan lagi dengan agenda penyampaian cenderamata penghargaan kepada tuan penceramah.Majlis mempersilakan.Sebelum majlis menjemput Yang berbahagia ustaz menyampaikan ceramahnya. Kaherah Mesir.Ceramah di mulakan.Dengan berakhirnya penyampaian penghargaan itu tadi. .terima kasih di ucapakan kepada Ustaz Norhafizi di atas ceramah yang telah di sampaikan sebentar tadi. Cheras.Majlis bersurai. 2 Dengan segala hormatnya. MC membacakan teks yang di sediakan. (surau D) 1 Alhamdulillah. Kuala Lumpur.Di persilakan. InsyaAllah. Usher mengiringi penceramah ke tempat yang telah di sediakan. Majlis menjemput Pengarah Subprogram Iftar.Di harap kita semua dapat mengambil segala ilmu yang telah disampaikan tadi untuk kehidupan kita yang lebih baik lagi di masa hadapan. Beliau kini aktif dalam memberi ceramah dan syarahan sekitar Kuala Lumpur.Saya mewakili ahli-ahli organisasi ingin memohon maaf jika ada sebarang kecacatan ataupun MC membawakan teks yang telah di sediakan. izinkan saya untuk membacakan serba sedikit biodata diri beliau: Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim memegang jawatan sebagai Penolong Pengarah Bahagian Pengurusan Kariah Majlis Agama Islam Kuala Lumpur selain merangkap Ketu Imam Masjid AlMukhlisin Alam Damai.Majlis di teruskan lagi dengan agenda selanjutnya. Usher mengiringi VIP mengambil tempat untuk majlis penyampaian cenderamata.DRAF TEKS UCAPAN MC PADA MAJLIS IFTAR BERSAMA PENGETUA KOLEJ TUN SYED NASIR 2010/2011.dengan izinnya kita bersama-sama dapat menunaikan solat terawih bersama-sama pada malam yang penuh berkat ini. Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Syariah dari Universiti AlAzhar.. 3 Alhamdulillah.Agenda selanjutnya adalah ceramah yang bertajuk ‘Fenomena Iman Bermusim’ yang akan di sampaikan oleh yang di hormati Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim. Prof Madya Dr Rozita Abd Talib untuk menyampaikan cenderamata penghargaan kepada tuan penceramah.majlis iftar bersama pengetua kolej tun syed nasir telah tiba kemuncaknya. Penolong Pengarah Kariah . Khairul Aliff bin Khairuman untuk mengiring Yang Berbahagia.majlis menjemput yang berbahagia Ustaz Haji Norhafizi Abd Rahim untuk menyampaikan ceramahnya. 4 Majlis mengucapakan terima kasih di atas kesudian tuan penceramah menerima cenderamata dari kami.

Di harap program ini dapat mencapai objektifnya dan kepada yang sudi hadir.Yang baik dating daripada Allah dan yang buruk datang dari diri kami sendiri.kekurangan sepanjang majlis ini berlangsung.Sekian.wassalammualaikumwaramatullah hiwabarakatu. Semua Jemputan VIP dijemput untuk menukmati juadah ringan di bilik Jamuan VIP.wabillahitaufik walhidayah.ribuan terima kasih di ucapakn dan semoga Allah memberkati apa yang kita perolehi di dalam majlis ini. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful