P. 1
Senaman Khas Untuk Tenaga Batin

Senaman Khas Untuk Tenaga Batin

|Views: 862|Likes:
Published by Sobri Abd Manang

More info:

Published by: Sobri Abd Manang on Sep 01, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/28/2013

pdf

text

original

SENAMAN KHAS UNTUK TENAGA BATIN

Mula-mula sekali anda tarik nafas melalui hidung ke dalam kerongkong dan kemudian cuba anda menelan udara tersebut dan dorongkan ia turun ke dalam dada. Selepas itu anda akan merasakan udara tersebut memberikan sesuatu kekuatan tenaga dalaman di dalam tubuh anda. Kemudian anda cuba bayangkan seperti bola yang digulingkan ke bawah di bahagian depan tubuh di bawah otot perut. Ketika ini udara di dalam perut anda akan mencapai bahagian paling bawah yang kemudian mendorong udara masuk ke dalam zakar anda. Latihan ini adalah untuk memperbesarkan saiz zakar anda.

Ketika anda mengarahkan udara masuk ke dalam zakar anda gunakan tiga jari tengah tangan kiri untuk menekankan kuasa dalam di tengah bahagian zakar anda dan buah zakar. Tekanan ini mencegah udara mengalir kembali ke dalam tubuh. Kekuatan ini akan tersimpan di bahagian zakar anda. Lakukan pernafasan yang normal sambil menempatkan jari kiri pada titik ...... Pada saat ini mulakan urutan pada zakar. Tarik ke depan dan belakang, regangkan dengan gerakan lembut yang teratur sebanyak 36 kali. Kemudian gunakan ibu jari untuk menggosok kepala zakar. Ini akan membangkitkan zakar anda, jika anda belum biasa dengan urutan seperti ini, ditambahkan lagi dengan hayunan onani sehingga batang zakar anda menjadi stim atau keras.

Latihan ini amat berguna untuk memperkuatkan ginjal anda. Senaman ini akan berguna jika anda melakukan hubungan seks dan pada akhir permainan yang menyebabkan zakar . anda menahan dorongan udara yang terkunci. Senaman Seks Untuk Menahan Pancutan Senaman untuk melambatkan pancutan air mani anda. Anda akan merasakan tekanan mendorong udara ke bahagian depan ke arah kepala zakar dan pertahankan keadaan begitu tetapi jangan memaksanya terlalu kuat. Dengan cara ini tenaga dalaman udara akan terkunci di dalam zakar itu sendiri dan mendorong tenaga tersebut ke hujung kepala zakar. kemudian ke arah kanan. zakar anda akan menghasilkan pertambahan sebanyak 1 inci selama 1 bulan atau 2 bulan pertama anda melakukannya. Ini akan membantu zakar anda menyerap tenaga panas dan mengembangkannya. Jika anda melakukan senaman ini. Akhir sekali. Sambil itu. pukul secara lembut zakar anda yang sedang stim sebanyak 36 kali ke paha bahagian dalam. Senaman melambatkan/penguncian/penahan sperma untuk sementara waktu.Selepas itu. Lalu zakar ditarik ke kanan dan putarkan 36 kali se arah jarum jam atau sebaliknya. Lakukan ke arah kiri. tangan kanan anda melingkari bahagian bawah zakar (seperti yang ditunjukkan di dalam gambarajah). Setelah itu. Untuk anda bermain lebih lama lagi. Ini semua bergantung pada struktur tubuh masing-masing. Kemudian tangan kiri diluncurkan ke bahagian depan sekitar satu inci. Lingkar ia dengan kuat-kuat dan pegang ia dengan erat sekali. rendam zakar anda yang hangat ke dalam air suam (kurang panas) selama 1 minit.

seluruh batang zakar anda perlu digenggam secara kuat oleh empat jari anda sambil ibu jari tangan anda menutup lubang zakar sehingga anda dapat mengawal pancutan sperma. Pilihan yang betul adalah pilihan bijak.anda terpancut air mani kerana rangsangan yang diterima oleh zakar. Anda boleh memilih mana satu cara yang sesuai dan seronok untuk anda lakukan ketika melakukan persetubuhan atau onani/masturbasi/melancap. Dan cara kedua adalah menahan dengan genggaman tangan. kemudian anda akan merasakan senang dengan aktiviti seks anda atau senang melakukan onani/masturbasi. Cara yang ketiga adalah menekan pada saluran zakar anda di bahagian bawah dekat dengan buah zakar. Sapukan minyak ini pada zakar dengan mengurutnya perlahan-lahan selama 5 hingga 8 minit sebelum jimak. Dapatkan gambir kudat (boleh dibeli di kedai-kedai ubat) dengan sedikit air dan kemudian sapu pada zakar. Beberapa petua telah dikutip dan boleh digunakan. Usah sapu terlalu banyak kerana ini mengakibatkan zakar terus tegang tanpa memancutkan mani dalam masa yang amat lama. 3. khususnya Melayu memancutkan mani sebelum isteri mencapai inzal atau klimaks. Memadai menyapunya di bahagian kepala zakar sahaja. Sapukan kira-kira 20 minit sebelum jimak (perhubungan seks) 2. Petua Melewatkan Pancutan Mani Ini amat berguna untuk lelaki yang menghadapi masalah dalam jimak atau perhubungan seks. Ambil sedikit kacang lulai hitam ( biasanya dijual di kedai jamu atau ubat Cina) dan tumbuk hingga lumat. Sediakan 10 butir biji kapas dan 1 sudu minyak jarak. Tumbuk biji kapas hingga lumat dan gaulkan bersama minyak jarak hingga sebati. Ini boleh memudaratkan diri dan pasangan anda. Campurkan dengan sedikit air hingga sebati dan sapukan sedikit pada zakar dengan mengurutnya perlahan-lahan antara 5 sehingga 8 minit sebelum jimak. . Seringkali lelaki.(gambar bawah bahagian tengah kanan). Jadi. Cara pertama yang paling sering digunakan adalah menekan di saluran di bawah kepala zakar (lihat gambar di bawah yang paling atas). Walaubagaimanapun. Itu adalah pilihan anda. petua ini tidak sesuai bagi lelaki normal ketahanannya kerana ini akan melewatkan pancutan bila mana masa keluar mani sudah sepatutnya tiba. 1.

Ambil hempedu ayam jantan. 7. kacau dan minum 3 pagi berturut-turut. Basuhlah hingga bersih. Ambil darah kelawar. bubuh seulas bawang merah. pipis sehingga halus. Selepas itu adakan perhubungan seks tersebut. hancurkan bawang merah. Gosokkan di sekitar lubang zakar serta sekelilingnya kira-kira 5 minit sebelum jimak. 9. . Petua ini akan dapat menolong memekatkan air mani. Pecahkan dan lumurkan pada zakar dengan mengurut perlahan-lahan diantara 5 hingga 8 minit sebelum jimak. 10. Ianya dikatakan dapat membolehkan kita lewat mengeluarkan mani. sebiji kuning telur. campurkan sedikit air. Makan hati kambing yang telah dikasi. Makan semasa mahu berjimak. gosok pada kedua tapak kaki hingga kering darah itu. Ambil secawan bawang merah. 8. Ambil limau purut dan lada sulah. 6. Jerangkan sehingga mendidih. Ambil hempedu kambing atau ayam jantan yang baru disembelih. seulas bawang putih. Ambil kuning telur.4. 5. Dengan pekatan air mani maka ia akan melewatkan pancutan. Minum pada waktu Asar sebelum makan petang.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->