P. 1
Senaman Khas Untuk Tenaga Batin

Senaman Khas Untuk Tenaga Batin

|Views: 851|Likes:
Published by Sobri Abd Manang

More info:

Published by: Sobri Abd Manang on Sep 01, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/28/2013

pdf

text

original

SENAMAN KHAS UNTUK TENAGA BATIN

Mula-mula sekali anda tarik nafas melalui hidung ke dalam kerongkong dan kemudian cuba anda menelan udara tersebut dan dorongkan ia turun ke dalam dada. Selepas itu anda akan merasakan udara tersebut memberikan sesuatu kekuatan tenaga dalaman di dalam tubuh anda. Kemudian anda cuba bayangkan seperti bola yang digulingkan ke bawah di bahagian depan tubuh di bawah otot perut. Ketika ini udara di dalam perut anda akan mencapai bahagian paling bawah yang kemudian mendorong udara masuk ke dalam zakar anda. Latihan ini adalah untuk memperbesarkan saiz zakar anda.

Ketika anda mengarahkan udara masuk ke dalam zakar anda gunakan tiga jari tengah tangan kiri untuk menekankan kuasa dalam di tengah bahagian zakar anda dan buah zakar. Tekanan ini mencegah udara mengalir kembali ke dalam tubuh. Kekuatan ini akan tersimpan di bahagian zakar anda. Lakukan pernafasan yang normal sambil menempatkan jari kiri pada titik ...... Pada saat ini mulakan urutan pada zakar. Tarik ke depan dan belakang, regangkan dengan gerakan lembut yang teratur sebanyak 36 kali. Kemudian gunakan ibu jari untuk menggosok kepala zakar. Ini akan membangkitkan zakar anda, jika anda belum biasa dengan urutan seperti ini, ditambahkan lagi dengan hayunan onani sehingga batang zakar anda menjadi stim atau keras.

Senaman ini akan berguna jika anda melakukan hubungan seks dan pada akhir permainan yang menyebabkan zakar . Akhir sekali. Dengan cara ini tenaga dalaman udara akan terkunci di dalam zakar itu sendiri dan mendorong tenaga tersebut ke hujung kepala zakar. Anda akan merasakan tekanan mendorong udara ke bahagian depan ke arah kepala zakar dan pertahankan keadaan begitu tetapi jangan memaksanya terlalu kuat. Ini akan membantu zakar anda menyerap tenaga panas dan mengembangkannya. Untuk anda bermain lebih lama lagi. Jika anda melakukan senaman ini. Lingkar ia dengan kuat-kuat dan pegang ia dengan erat sekali. rendam zakar anda yang hangat ke dalam air suam (kurang panas) selama 1 minit. kemudian ke arah kanan. pukul secara lembut zakar anda yang sedang stim sebanyak 36 kali ke paha bahagian dalam. Senaman Seks Untuk Menahan Pancutan Senaman untuk melambatkan pancutan air mani anda. Kemudian tangan kiri diluncurkan ke bahagian depan sekitar satu inci. anda menahan dorongan udara yang terkunci. Senaman melambatkan/penguncian/penahan sperma untuk sementara waktu. zakar anda akan menghasilkan pertambahan sebanyak 1 inci selama 1 bulan atau 2 bulan pertama anda melakukannya.Selepas itu. Lalu zakar ditarik ke kanan dan putarkan 36 kali se arah jarum jam atau sebaliknya. Latihan ini amat berguna untuk memperkuatkan ginjal anda. tangan kanan anda melingkari bahagian bawah zakar (seperti yang ditunjukkan di dalam gambarajah). Ini semua bergantung pada struktur tubuh masing-masing. Sambil itu. Setelah itu. Lakukan ke arah kiri.

1. Anda boleh memilih mana satu cara yang sesuai dan seronok untuk anda lakukan ketika melakukan persetubuhan atau onani/masturbasi/melancap. Sediakan 10 butir biji kapas dan 1 sudu minyak jarak. Petua Melewatkan Pancutan Mani Ini amat berguna untuk lelaki yang menghadapi masalah dalam jimak atau perhubungan seks. Usah sapu terlalu banyak kerana ini mengakibatkan zakar terus tegang tanpa memancutkan mani dalam masa yang amat lama. Campurkan dengan sedikit air hingga sebati dan sapukan sedikit pada zakar dengan mengurutnya perlahan-lahan antara 5 sehingga 8 minit sebelum jimak. seluruh batang zakar anda perlu digenggam secara kuat oleh empat jari anda sambil ibu jari tangan anda menutup lubang zakar sehingga anda dapat mengawal pancutan sperma.anda terpancut air mani kerana rangsangan yang diterima oleh zakar. 3. Ambil sedikit kacang lulai hitam ( biasanya dijual di kedai jamu atau ubat Cina) dan tumbuk hingga lumat. Itu adalah pilihan anda. Dapatkan gambir kudat (boleh dibeli di kedai-kedai ubat) dengan sedikit air dan kemudian sapu pada zakar. Dan cara kedua adalah menahan dengan genggaman tangan. Cara pertama yang paling sering digunakan adalah menekan di saluran di bawah kepala zakar (lihat gambar di bawah yang paling atas). Tumbuk biji kapas hingga lumat dan gaulkan bersama minyak jarak hingga sebati. Beberapa petua telah dikutip dan boleh digunakan. Ini boleh memudaratkan diri dan pasangan anda. Sapukan minyak ini pada zakar dengan mengurutnya perlahan-lahan selama 5 hingga 8 minit sebelum jimak. petua ini tidak sesuai bagi lelaki normal ketahanannya kerana ini akan melewatkan pancutan bila mana masa keluar mani sudah sepatutnya tiba. Pilihan yang betul adalah pilihan bijak. . Sapukan kira-kira 20 minit sebelum jimak (perhubungan seks) 2. Jadi.(gambar bawah bahagian tengah kanan). Seringkali lelaki. khususnya Melayu memancutkan mani sebelum isteri mencapai inzal atau klimaks. kemudian anda akan merasakan senang dengan aktiviti seks anda atau senang melakukan onani/masturbasi. Memadai menyapunya di bahagian kepala zakar sahaja. Cara yang ketiga adalah menekan pada saluran zakar anda di bahagian bawah dekat dengan buah zakar. Walaubagaimanapun.

bubuh seulas bawang merah.4. Gosokkan di sekitar lubang zakar serta sekelilingnya kira-kira 5 minit sebelum jimak. 9. Ambil hempedu kambing atau ayam jantan yang baru disembelih. Makan semasa mahu berjimak. pipis sehingga halus. seulas bawang putih. Ambil darah kelawar. Minum pada waktu Asar sebelum makan petang. 5. Ambil hempedu ayam jantan. Ianya dikatakan dapat membolehkan kita lewat mengeluarkan mani. Basuhlah hingga bersih. Ambil limau purut dan lada sulah. . Ambil kuning telur. 7. gosok pada kedua tapak kaki hingga kering darah itu. 8. kacau dan minum 3 pagi berturut-turut. sebiji kuning telur. Makan hati kambing yang telah dikasi. 6. 10. Ambil secawan bawang merah. campurkan sedikit air. hancurkan bawang merah. Petua ini akan dapat menolong memekatkan air mani. Pecahkan dan lumurkan pada zakar dengan mengurut perlahan-lahan diantara 5 hingga 8 minit sebelum jimak. Dengan pekatan air mani maka ia akan melewatkan pancutan. Selepas itu adakan perhubungan seks tersebut. Jerangkan sehingga mendidih.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->