P. 1
Teks Pengacaraan Majlis Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan

Teks Pengacaraan Majlis Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan

|Views: 4,146|Likes:
Published by Ais Nonie

More info:

Published by: Ais Nonie on Sep 22, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/26/2013

pdf

text

original

MAJLIS JASAMU DIKENANG,ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009

TEKS PENGACARAAN MAJLIS PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN,ANUGERAH NILAM & MAJLIS JASAMU DIKENANG. Sungguh manis madunya lebah Lebah bersarang di pokok palas Lafaz bismilah memulakan madah Di majlis bahagia di SMK Nyalas Bismilahirahmanirahim, Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia, Yang Berusaha Tuan Pengetua SMK Nyalas En.Mat Nor Bin Md Dan, Yang Dihormati Puan Hajah Jamilah Binti Konel Guru Penolong Kanan 1 SMK Nyalas, Tuan Haji Abdul Razak Othman Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid SMK Nyalas, En Sarip Jumaat Guru Penolong Kanan Kokurikulum SMK Nyalas, Guru-guru Kanan MataPelajaran , Guru Cemerlang,En Mohd Azam Bin Ahmad, Guru Kaunselor Cemerlang En. Muhaidin Bin Tamby, Guru-Guru dan Murid-murid yang dikasihi sekalian. Bersyukur kita pada pagi yang indah ini, dapat kita bersama-sama dalam majlis yang berbahagia ini iaitu MAJLIS PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN serta ANUGERAH NILAM & MAJLIS JASAMU DIKENANG. _______________________________________________________________________ _ Makan Sireh pinang selapis, Adat Melayu Pusaka Bangsa, Doa dilafaz pembuka majlis, Moga direstu seri sempurna Bagi memulakan majlis yang penuh bermakna kepada semua warga SMK Nyalas ini, marilah terlebih dahulu kita sama-sama memanjatkan doa kehadrat Allah S.W.T. agar majlis kita ini diberkati oleh-Nya. Untuk itu, majlis dengan sukacita mempersilakan ………………………………untuk memimpin bacaan doa. Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada ……………………………. atas bacaan doa sebentar tadi. _______________________________________________________________________ _ Seterusnya majlis pada pagi ini diteruskan lagi dengan nyanyian lagu Negaraku dan Melaka Maju Jaya. Di harap semua telah bersedia dan berdiri tegak.

NHS2009

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Untuk itu majlis dengan sukacitanya mempersilakan . Majlis pada pagi ini akan dihidangkan dengan beberapa persembahan bersempena dengan Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan ini dari Murid-murid SMK Nyalas seperti Pidato . Hadirin dan hadirat sekalian diminta berdiri.ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009 _______________________________________________________________________ _ Sebagaimana yang kita ketahui matlamat Majlis Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan ini adalah bertujuan memartabatkan Bahasa Kebangsaan di SMK Nyalas dan disamping itu juga ia bertujuan meningkatkan rasa cinta dan kesedaran terhadap Bahasa Kebangsaan serta perananya di kalangan warga SMK Nyalas . Bulan mengambang muncul lagi. Agenda majlis kita teruskan. Pendeklamasian sajak. Majlis Kita Diteruskan Lagi Dengan Nyanyian Lagu Bahasa Jiwa Bangsa. EN.MAT NOR BIN MD DAN. Tirai senja dilabuhkan. Demikianlah tadi Nyanyian Lagu Bahasa Jiwa Bangsa. Terima kasih diucapkan kepada TN PENGETUA atas ucapan beliau sebentar tadi. Hadirin Dan Hadirat Dipersilakan Duduk. Masa berlalu tidak menanti.MAJLIS JASAMU DIKENANG. Majlis diteruskan dengan bacaan teks ucapan oleh TPM sempena Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan 2009 yang akan disampaikan oleh TN. Persembahan NHS2009 .PENGETUA. Para hadirin hadirat sekalian. _______________________________________________________________________ _ Yang Kurik Itu Kundi Yang Merah itu Saga Yang Molek itu budi. Yang Indah itu bahasa. Bercerita dan juga diikuti dengan Persembahan Koir Lagu Patriotik yang bertajuk Perwira dan Nekad.

.......... Maka dengan ini. Pertandingan Kawat Kaki .... _______________________________________________________________________ Bagi Pertandingan Koir Patriotik Tempat ke lima dimenangi oleh_________________________ Keempat.........ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009 Demikianlah tadi persembahan-persembahan yang telah disampaikan oleh murid-murid SMK Nyalas. _______________________________________________________________________ _ Budaya membaca amalan mulia...Ketiga .. Akal terpinggir menjadi hidup.. majlis dengan ini mempersilakan.. Majlis dengan ini menjemput pemenang –pemenang Anugerah NILAM 2009 untuk ke hadapan pentas bagi menerima cenderahati tersebut.. Seterusnya bagi Pertandingan Kawat Kaki.MAJLIS JASAMU DIKENANG......... Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian Anugerah Nilam.................. Seterusnya bagi Acara Jasamu Dikenang......Dipersilakan.. Pemenang-pemenangnya ialah...Kedua atau naib johan..... Dan Johan Pertandingan Koir Patriotik Peringkat SMK Nyalas ialah. Majlis mengucapkan tahniah kepada para penerima cenderahati............ Dengan itu majlis mempersilakan............ Usah dipinggir dalam hidup.... ANugerah Nilam dan seterusnya Majlis Jasamu Dikenang............. NHS2009 ..Mohd Nor Bin Md Dan dengan diiringi oleh Pn Hajah Jamilah Bt Konel ke hadapan pentas untuk menyempurnakan majlis......................... majlis mempersilakan Tuan Pengetua En........ Kini tibalah masa yang ditunggu-tunggu iaitu penyampaian cenderahati kepada muridmurid yang terlibat dalam Pertandingan Koir Patriotik Peringkat SMK Nyalas dibawah _________________________( 5 ) ....... Banyak membaca menjadi mulia....

Hadirin hadirat sekalian Sebagai acara penutup tirai pada hari ini.Hjh Jamilah Bt Konel kerana sudi menyempurnakan majlis sebentar tadi. _______________________________________________________________________ _ NHS2009 .MAJLIS JASAMU DIKENANG. Marilah kita bersama-sama berdiri untuk sekali lagi bagi menyanyikan lagu Bahasa Jiwa Bangsa. Sekian Terima Kasih Wabillahitaufikwalhidayah Wassalamualaikumhiwabarakatu dan Salam Satu Malaysia.ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009 Dan majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Yang berusaha En Mat Nor Bin Md Dan dan Pn.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->