MAJLIS JASAMU DIKENANG,ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009

TEKS PENGACARAAN MAJLIS PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN,ANUGERAH NILAM & MAJLIS JASAMU DIKENANG. Sungguh manis madunya lebah Lebah bersarang di pokok palas Lafaz bismilah memulakan madah Di majlis bahagia di SMK Nyalas Bismilahirahmanirahim, Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia, Yang Berusaha Tuan Pengetua SMK Nyalas En.Mat Nor Bin Md Dan, Yang Dihormati Puan Hajah Jamilah Binti Konel Guru Penolong Kanan 1 SMK Nyalas, Tuan Haji Abdul Razak Othman Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid SMK Nyalas, En Sarip Jumaat Guru Penolong Kanan Kokurikulum SMK Nyalas, Guru-guru Kanan MataPelajaran , Guru Cemerlang,En Mohd Azam Bin Ahmad, Guru Kaunselor Cemerlang En. Muhaidin Bin Tamby, Guru-Guru dan Murid-murid yang dikasihi sekalian. Bersyukur kita pada pagi yang indah ini, dapat kita bersama-sama dalam majlis yang berbahagia ini iaitu MAJLIS PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN serta ANUGERAH NILAM & MAJLIS JASAMU DIKENANG. _______________________________________________________________________ _ Makan Sireh pinang selapis, Adat Melayu Pusaka Bangsa, Doa dilafaz pembuka majlis, Moga direstu seri sempurna Bagi memulakan majlis yang penuh bermakna kepada semua warga SMK Nyalas ini, marilah terlebih dahulu kita sama-sama memanjatkan doa kehadrat Allah S.W.T. agar majlis kita ini diberkati oleh-Nya. Untuk itu, majlis dengan sukacita mempersilakan ………………………………untuk memimpin bacaan doa. Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada ……………………………. atas bacaan doa sebentar tadi. _______________________________________________________________________ _ Seterusnya majlis pada pagi ini diteruskan lagi dengan nyanyian lagu Negaraku dan Melaka Maju Jaya. Di harap semua telah bersedia dan berdiri tegak.

NHS2009

Terima kasih diucapkan kepada TN PENGETUA atas ucapan beliau sebentar tadi. Yang Indah itu bahasa. _______________________________________________________________________ _ Yang Kurik Itu Kundi Yang Merah itu Saga Yang Molek itu budi.MAJLIS JASAMU DIKENANG. Majlis pada pagi ini akan dihidangkan dengan beberapa persembahan bersempena dengan Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan ini dari Murid-murid SMK Nyalas seperti Pidato . Masa berlalu tidak menanti.MAT NOR BIN MD DAN. Demikianlah tadi Nyanyian Lagu Bahasa Jiwa Bangsa. Majlis diteruskan dengan bacaan teks ucapan oleh TPM sempena Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan 2009 yang akan disampaikan oleh TN. Tirai senja dilabuhkan. EN. Bulan mengambang muncul lagi. Persembahan NHS2009 . Agenda majlis kita teruskan. Majlis Kita Diteruskan Lagi Dengan Nyanyian Lagu Bahasa Jiwa Bangsa. Hadirin Dan Hadirat Dipersilakan Duduk. Pendeklamasian sajak. Untuk itu majlis dengan sukacitanya mempersilakan . Para hadirin hadirat sekalian.PENGETUA. Bercerita dan juga diikuti dengan Persembahan Koir Lagu Patriotik yang bertajuk Perwira dan Nekad. Hadirin dan hadirat sekalian diminta berdiri. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009 _______________________________________________________________________ _ Sebagaimana yang kita ketahui matlamat Majlis Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan ini adalah bertujuan memartabatkan Bahasa Kebangsaan di SMK Nyalas dan disamping itu juga ia bertujuan meningkatkan rasa cinta dan kesedaran terhadap Bahasa Kebangsaan serta perananya di kalangan warga SMK Nyalas .

. _______________________________________________________________________ Bagi Pertandingan Koir Patriotik Tempat ke lima dimenangi oleh_________________________ Keempat...Kedua atau naib johan........ Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian Anugerah Nilam. Akal terpinggir menjadi hidup. Banyak membaca menjadi mulia.... Kini tibalah masa yang ditunggu-tunggu iaitu penyampaian cenderahati kepada muridmurid yang terlibat dalam Pertandingan Koir Patriotik Peringkat SMK Nyalas dibawah _________________________( 5 ) . Pemenang-pemenangnya ialah........... Dan Johan Pertandingan Koir Patriotik Peringkat SMK Nyalas ialah...... Pertandingan Kawat Kaki .. Seterusnya bagi Acara Jasamu Dikenang. Usah dipinggir dalam hidup..................... Majlis dengan ini menjemput pemenang –pemenang Anugerah NILAM 2009 untuk ke hadapan pentas bagi menerima cenderahati tersebut....... majlis dengan ini mempersilakan........ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009 Demikianlah tadi persembahan-persembahan yang telah disampaikan oleh murid-murid SMK Nyalas.....Dipersilakan........... majlis mempersilakan Tuan Pengetua En......MAJLIS JASAMU DIKENANG........ NHS2009 ..... Majlis mengucapkan tahniah kepada para penerima cenderahati.........Mohd Nor Bin Md Dan dengan diiringi oleh Pn Hajah Jamilah Bt Konel ke hadapan pentas untuk menyempurnakan majlis...... Maka dengan ini........Ketiga ....... Dengan itu majlis mempersilakan. Seterusnya bagi Pertandingan Kawat Kaki....... _______________________________________________________________________ _ Budaya membaca amalan mulia......... ANugerah Nilam dan seterusnya Majlis Jasamu Dikenang...........

Hadirin hadirat sekalian Sebagai acara penutup tirai pada hari ini. Marilah kita bersama-sama berdiri untuk sekali lagi bagi menyanyikan lagu Bahasa Jiwa Bangsa.ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009 Dan majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Yang berusaha En Mat Nor Bin Md Dan dan Pn. _______________________________________________________________________ _ NHS2009 .Hjh Jamilah Bt Konel kerana sudi menyempurnakan majlis sebentar tadi.MAJLIS JASAMU DIKENANG. Sekian Terima Kasih Wabillahitaufikwalhidayah Wassalamualaikumhiwabarakatu dan Salam Satu Malaysia.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful