MAJLIS JASAMU DIKENANG,ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009

TEKS PENGACARAAN MAJLIS PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN,ANUGERAH NILAM & MAJLIS JASAMU DIKENANG. Sungguh manis madunya lebah Lebah bersarang di pokok palas Lafaz bismilah memulakan madah Di majlis bahagia di SMK Nyalas Bismilahirahmanirahim, Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia, Yang Berusaha Tuan Pengetua SMK Nyalas En.Mat Nor Bin Md Dan, Yang Dihormati Puan Hajah Jamilah Binti Konel Guru Penolong Kanan 1 SMK Nyalas, Tuan Haji Abdul Razak Othman Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid SMK Nyalas, En Sarip Jumaat Guru Penolong Kanan Kokurikulum SMK Nyalas, Guru-guru Kanan MataPelajaran , Guru Cemerlang,En Mohd Azam Bin Ahmad, Guru Kaunselor Cemerlang En. Muhaidin Bin Tamby, Guru-Guru dan Murid-murid yang dikasihi sekalian. Bersyukur kita pada pagi yang indah ini, dapat kita bersama-sama dalam majlis yang berbahagia ini iaitu MAJLIS PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN serta ANUGERAH NILAM & MAJLIS JASAMU DIKENANG. _______________________________________________________________________ _ Makan Sireh pinang selapis, Adat Melayu Pusaka Bangsa, Doa dilafaz pembuka majlis, Moga direstu seri sempurna Bagi memulakan majlis yang penuh bermakna kepada semua warga SMK Nyalas ini, marilah terlebih dahulu kita sama-sama memanjatkan doa kehadrat Allah S.W.T. agar majlis kita ini diberkati oleh-Nya. Untuk itu, majlis dengan sukacita mempersilakan ………………………………untuk memimpin bacaan doa. Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada ……………………………. atas bacaan doa sebentar tadi. _______________________________________________________________________ _ Seterusnya majlis pada pagi ini diteruskan lagi dengan nyanyian lagu Negaraku dan Melaka Maju Jaya. Di harap semua telah bersedia dan berdiri tegak.

NHS2009

Majlis diteruskan dengan bacaan teks ucapan oleh TPM sempena Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan 2009 yang akan disampaikan oleh TN. Terima kasih diucapkan kepada TN PENGETUA atas ucapan beliau sebentar tadi. Demikianlah tadi Nyanyian Lagu Bahasa Jiwa Bangsa.PENGETUA. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis pada pagi ini akan dihidangkan dengan beberapa persembahan bersempena dengan Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan ini dari Murid-murid SMK Nyalas seperti Pidato . Hadirin dan hadirat sekalian diminta berdiri. Majlis Kita Diteruskan Lagi Dengan Nyanyian Lagu Bahasa Jiwa Bangsa. Yang Indah itu bahasa.MAT NOR BIN MD DAN. _______________________________________________________________________ _ Yang Kurik Itu Kundi Yang Merah itu Saga Yang Molek itu budi.MAJLIS JASAMU DIKENANG. Masa berlalu tidak menanti. Bulan mengambang muncul lagi. Bercerita dan juga diikuti dengan Persembahan Koir Lagu Patriotik yang bertajuk Perwira dan Nekad. Hadirin Dan Hadirat Dipersilakan Duduk. Persembahan NHS2009 . Pendeklamasian sajak. EN.ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009 _______________________________________________________________________ _ Sebagaimana yang kita ketahui matlamat Majlis Pelancaran Bulan Bahasa Kebangsaan ini adalah bertujuan memartabatkan Bahasa Kebangsaan di SMK Nyalas dan disamping itu juga ia bertujuan meningkatkan rasa cinta dan kesedaran terhadap Bahasa Kebangsaan serta perananya di kalangan warga SMK Nyalas . Tirai senja dilabuhkan. Untuk itu majlis dengan sukacitanya mempersilakan . Agenda majlis kita teruskan. Para hadirin hadirat sekalian.

.. Dengan itu majlis mempersilakan.. Pertandingan Kawat Kaki ......... Majlis mengucapkan tahniah kepada para penerima cenderahati.... Seterusnya bagi Pertandingan Kawat Kaki......Ketiga .............. Usah dipinggir dalam hidup. majlis mempersilakan Tuan Pengetua En. Dan Johan Pertandingan Koir Patriotik Peringkat SMK Nyalas ialah...... NHS2009 ......ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009 Demikianlah tadi persembahan-persembahan yang telah disampaikan oleh murid-murid SMK Nyalas.. Banyak membaca menjadi mulia.......... Majlis dengan ini menjemput pemenang –pemenang Anugerah NILAM 2009 untuk ke hadapan pentas bagi menerima cenderahati tersebut. ANugerah Nilam dan seterusnya Majlis Jasamu Dikenang....................................... Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian Anugerah Nilam..Mohd Nor Bin Md Dan dengan diiringi oleh Pn Hajah Jamilah Bt Konel ke hadapan pentas untuk menyempurnakan majlis...... Pemenang-pemenangnya ialah........ majlis dengan ini mempersilakan...........MAJLIS JASAMU DIKENANG.... Seterusnya bagi Acara Jasamu Dikenang.. Akal terpinggir menjadi hidup. _______________________________________________________________________ _ Budaya membaca amalan mulia.....Kedua atau naib johan.. Kini tibalah masa yang ditunggu-tunggu iaitu penyampaian cenderahati kepada muridmurid yang terlibat dalam Pertandingan Koir Patriotik Peringkat SMK Nyalas dibawah _________________________( 5 ) .Dipersilakan......... _______________________________________________________________________ Bagi Pertandingan Koir Patriotik Tempat ke lima dimenangi oleh_________________________ Keempat. Maka dengan ini.............

ANUGERAH NILAM& PELANCARAN BULAN BAHASA KEBANGSAAN 2009 Dan majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Yang berusaha En Mat Nor Bin Md Dan dan Pn.MAJLIS JASAMU DIKENANG. _______________________________________________________________________ _ NHS2009 . Hadirin hadirat sekalian Sebagai acara penutup tirai pada hari ini. Marilah kita bersama-sama berdiri untuk sekali lagi bagi menyanyikan lagu Bahasa Jiwa Bangsa. Sekian Terima Kasih Wabillahitaufikwalhidayah Wassalamualaikumhiwabarakatu dan Salam Satu Malaysia.Hjh Jamilah Bt Konel kerana sudi menyempurnakan majlis sebentar tadi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful