P. 1
REFLEKSI KENDIRI PJ

REFLEKSI KENDIRI PJ

|Views: 1,263|Likes:
Published by faridtc

More info:

Published by: faridtc on Sep 29, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/30/2013

pdf

text

original

REFLEKSI KENDIRI MUHAMMAD FARID BIN MD NADZIR

Assalamualaikum w.b.t, Bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnia -Nya, kelas kami Matematik 2 telah pun berjaya menganjurkan dua buah Pertandingan Permainan Kecil µMini Football, dan µTuju Gelung¶ pada tarikh 27 September 2010. Walaupun untuk penganjuran kali ini kami amat tergesa-gesa untuk melaksanakan penganjuran pertandingan permainan kecil berikutan dengan tempoh penghantaran tugasan KKBI pada waktu yang sama, namun kami berjaya melaksanakan pengajuran ini dengan jayanya.

Kami membuat peyediaan awal dengan mera ngka sebuah jawatankuasa dan membahagikan tugasan mengikut jawatan. Selaku ketua kumpulan untuk permainan µTuju Gelung¶, saya merasa sangat berpuas hati dengan penganjuran kali ini. Biarpun terpaksa bekerja keras melakukan pelbagai tugasan untuk menjalanka n aktiviti ini, namun saya berpuas hati dengan hasilnya. Tanpa bantuan serta kerjasama daripada rakan -rakan yang memberikan sepenuh bantuan, saya merasakan bahawa program ini tidak dapat dilaksanakan. Terima kasih saya ucapkan kepada semua.

Secara keseluruhannya, saya berasa berpuas hati dari semua aspek, penganjuran, pengelolaan, kepimpinan dan juga kepengadilan kerana semua ahli memainkan peranan dengan penuh dedikasi. Selaku ketua biarpun berat tanggungjawab yang dipegang, hasil kepercayaan rakan -rkan sedikit sebanyak memotivasikan saya. Biarpun terpaksa berhadapan denga beberapa masalah dari segi kesempitan masa dan juga kurang kerjasama daripada peserta dan penonton, namun segala masalah dapat diatasi dengan penuh jayanya hasil kegigihan semua ahli p asukan.

saya dapati kebanyakkan kelas tidak memberikan syarat permainan dengan sempurna sekaligus banyak menjejaskan kualiti permainan. beliau telah banyak memberi tunjuk ajar dalam memastikan segala urusan yang kami jalankan dapat dijalankan dengan sempurna mengikut spesifikasi yang ditetapkan. meriam kain anjuran opsyen Sains dan juga pertan dingan bola jaring anjuran opsyen Matematik 1. .Permainan µTuju Gelung¶ ini ialah hasil daripada modifikasi permainan bola keranjang dan bola baling . Pada pemerhatian saya. saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pensyarah pembimbing iaitu Encik Mohd Noorlan bin Zakaria . Antaranya. kelas Sains telah berjaya mengelolakan pertandingan permainan kecil ini dengan jayanya berbanding kelas-kelas lain. Beliau juga tidak banyak kerenah menyebabkan kami mudah untuk berurusan dengan beliau sepanjang penganjuran pertandingan kecil ini. Beliau memberikan segala tunjuk ajar. maka kami mengubah supaya permianan ini menjadi lebih seronok di samping aspek -aspek yang terjaga. Dari segi kepengadilan pula. Untuk pengelolaan. kami menggunakan bola tampar menggantikan bola sepak kerana bola ini lebih ringan dan lebih selamat dimainkan. Selain itu. Akhir sekali. Oleh kerana permainan ini disasarkan kepada pelajar sekolah rendah dan Bunker & Top menekankan tujuan untuk keseronokan dalam kalangan pelajar. saya dapati agak kucar -kacir kerana tiada ketegasan dalam melaksanakan pertandingan oleh penganju r. Sepanjang penganjuran permainan kecil ini saya juga telah menyertai beberapa pertandingan iaitu bola tampar kain anjuran opsyen Pendidikan Khas. Satunya dari segi penetapan syarat permainan. Selaku pensyarah pembimbing kami. kami mengubahsaiz gelanggang supaya lebih sesuai untuk dimainkan oleh kanakkanak. motivasi dan dorongan yang begitu bermakna. Walaupun saya berasa terhibur dengan kesemua permainan yang dianjurka n. saya berasa kurang berpuas hati kerana kebanyakan penganjur mengambil ringan banyak aspek2 penting dalam kepengadilan permainan. saya juga berasa kurang berpuas hati dengan beberapa faktor.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->