Doa Nurun Nubuwwah (Cahaya Kenabian

)

Ertinya : ³Ya Allah, Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung, yang memiliki anugerah yang terdahulu, memiliki wajah yang mulia, menguasai kalimat-kalimat yang sempurna, dan doa-doa yang mustajab, penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq, dari pandangan mata yang memandang, dari pandangan mata manusia dan jin. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka, ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila, dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim, dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgahsana yang Mulia, panjangkanlah umurku, sihatlah jasad tubuhku , kabulkan

banyak lagi fadilat doa ini. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. Jika di kabulkan Allah. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. 3. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. Allah akan mengampuni segala dosanya. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´.s. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. 8. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.hajatku. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. insya-Allah terselamat daripada sihir. antaranya: 1. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai.´ Khasiatnya : Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. 6. dengan dibacakan padanya. . dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. 2. Jika anda ada musuh. bacakan doa ini. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. Apabila di letakkan pada tanaman. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. 9. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Jika ada binatang yang cacat. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. 7. 4.. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. 5. ilmu hitam dan penyakit. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat.

insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. Jika dibaca pada binatang buas. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. insya-Allah anda akan kuat berjalan. 25. bacakan 100 kali doa ini. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. . Demikian juga. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. Rasulullah s. 14. baca doa ini pada minyak. 19. insya-Allah akan sembuh. bacakan 100 kali pada malam sabtu. 16. anda akan menjadi kuat. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. Jika dibaca pada malam Selasa. Jika dibaca pada malam minggu. 21. 17. baca doa ini setiap hari. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. bacakan pada sirih bertemu urat. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. jin. kemudian tiupkan ke laut. 23. 26. Untuk menyembuhkan orang sakit. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. Jika dibaca pada malam Khamis akan memeperelokkan wajah. jin. insya-Allah anda akan awet muda. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. kerasukan. Jika dibaca pada hari raya. iblis. 12. pengsan atau gila. 15. bacakan doa ini.a. Jika ingin kuat berjalan. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang.10. Andainya anda ingin mendekati raja. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. jika ada orang yang diganggu hantu. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. Jika dibaca pada malam hari. gigi menjadi teguh. Jika dibaca pada malam Isnin. 24.Allah tidak jadi hujan. 13. 18. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. insya-Allah ia akan tunduk. Jika dibaca pada malam Rabu. Allah akan memberikan keselamatan. 11.´ 22. 20. insya. insya-Allah semua akan kasihkan anda. kemudian tidur.w. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. syaitan.

Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. minumkan air itu. bacalah doa ini.´ 34. Lain-lain khasiat doa ini ialah: (1) Pelindung dari Sihir. 32. insya-Allah tidak di kejar musuh. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal. maka cukuplah ditulis. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. (2) Hajat Tercapai. Jika akan berangkat ke medan perang. bacakan doa ini. 30. tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a. 29. 33. Di riwayatkan . insya-Allah lekas sembuh. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. membawa doa Nurun Nubuwwah. Jika anda ingin bertemu raja jin. insya-Allah akan berhenti. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. racun atau penyakit lain. Selanjutnya beliau bersabda :´Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Jika ada orang sakit mata. . aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah´.27. bacakan berulang kali. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. Jika terjadi permusuhan. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. 31. insyaAllah lekas sembuh. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit.s. Jika ada wanita yang sukar bersalin. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah. 28. Apabila ada orang digigit ular. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. seraya berkata : ´Wahai Rasulullah. kena bisa. Insya-Allah lamaran anda diterima. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika dudukduduk bersama para sahabat di Masjidil Haram.

(4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. Insya¶Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. atau gila. (8) Penyembuh Kesakitan. ´Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). Bilamana ada orang sakit. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis. maka bacalah doa ini pada air laut. (9) Mengubat dari kerasukan. Insya¶Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. Insya¶Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. kemudian tidur. kemudian disitu anda kehabisan air minum.(3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. (10) Kuat berjalan . kemudian sapukan pada tempat yang sakit.´ (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. syaitan dan jin. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. Rasulullah SAW bersabda: ´Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. Bilamana ada orang di rasuk hantu. (7) Bertemu para nabi.

Insya¶Allah tidak jadi turun hujan. agar anda tidak kehujanan. atau kena sengatan binatang berbisa. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. Insya¶allah akan lekas sembuh. (18) Terhindar dari Kekufuran. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). (17) Raja Jin. atau kena racun dan penyakit lain. maka bacalah doa tersebut. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. kemudian airnya diminumkan. (14) Sulit bersalin. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. baik suci badan dan tempat. Insya¶ allah tidak di kejar musuh. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. Insya¶ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu.Bilamana anda ingin kuat berjalan. Insya¶Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. (11) Turun hujan. bacalah doa ini. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. Insya¶Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. Insya¶ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. . sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci).

maka akan selamat dari siksa neraka. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. Bilamana anda baca pada malam Isnin. (20) Penyelamat siksa neraka. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. maka anda akan menjadi kuat. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. maka semua binatang yang buas akan menjadi . Bilamana anda baca pada malam Khamis. dijauhkan dari malapetaka. maka ia mengamalkan doa tersebut. (21) Ingin mimpi yang indah. sebanyak seratus kali. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. maka gigi anda akan menjadi kuat. serta terjauh dari penyakit. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. (23) Memberi keselamatan. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. Insya Allah akan tercapai. (19) Menjumpai Jin. Bilamana doa ini di baca setiap hari. serta terjauh dari penyakit. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. (27) Binatang menjadi patuh. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. (26) Penyeri wajah. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. bid¶ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk.Insya¶Allah akan terhindar dari kekufuran. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda.

Ianya digelar "ibu segala doa" dan amat popular dikalangan santri pesantren di Indonesia. setiap malam 3000x. Dalam dialek daerah disebut dengan doa norbuat. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. Namun sesuai yang pernah di ijazahkan kepada saya untuk membeli mahar harus kita beli 21. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. namun ini tidak bisa di jadikan suatu keharusan mengingat masih banyak cara yang dilakukan oleh para ulama. diamalkan selama 7 hari.000. tidak boleh di ucapakan. jangan di dorong Nafsu untuk mendapatkan sesuatu) 3.YAKIN (tanamkan keyakinan kita akan kebesaran Allah. dan siang harinya kita berpuasa insya Allah apabila mahar tersebut sudah kita beli. Insya¶Allah akan jadi emas.patuh terhadap anda. Sehinggakan ada satu pesantren di daerah Banten mengajar khusus doa ini.SABAR DAN ISTIGHOMAH (kita harus sabar dan istighomah untuk dapat mengamalkan doa Nurbuwah jangan menarget sekian hari ataupun dengan jumlah hitungan.html ---------------------------------------------------------------------------------Doa ini adalah merupakan suatu doa yg memiliki banyak faedah dan khasiatnya bagi barangsiapa yang mengamalkannya.com/ptopic167-paranormalmalaysia. nubuwwah tapi standardnya disebut doa nurun nubuwwah. maka manfaat Doa tersebut bisa kita rasakan dan kita buktikan. dan segala sesuatu hanya Allah yang menentukan) 2.forumup. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Syaratnya: Di sini saya akan sampaikan tata cara yang pernah saya lakukan mengamalkan Doa Nurbuwah.mengingat Doa ini banyak sekali faedahnya. Bilamana anda ingin harta dunia. url : http://paranormalmalaysia. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. (29) Harta dunia.IKHLAS (kita Ikhlas mengamalkan doa itu.namun disini ada tiga hal yang perlu kita ingat. (28) Melamar wanita. Insya¶Allah lamaran anda di terima. . 1.

11) Dapat menyembuhkan penyakit gila dan gangguan makhluk halus. 12) Dapat menjinakkan binatang buas iaitu dibaca ketika ada binatang buas yang mahu mengganggu anda. memakai wangi-wangian. Insya Allah menjadi tawar. 7) Dapat menjamin keselamatan diri pengamal. 3) Dapat menundukkan musuh. 8) Dapat menawar air laut iaitu ketika dilautan dan kehabisan air minuman maka ceboklah air laut lalu dibacakan doa ini. kaifiat khusus : i) Puasa pada hari Jumaat dan pada malamnya wiridkan doa ini 100x. 4) Dapat mendatangkan kekuatan yang luar biasa dengan mengamalkannya pada setiap malam Selasa. 14) Dapat menawarkan bisa dan racun. di dalam bilik yang gelap dan sunyi dari kebisingan orang ramai serta membakar setanggi ketika berwirid. 5) Dapat menguatkan gigi dengan mengamalkannya pada setiap hari Rabu. ii) Perlu berpakaian serba putih. 6) Dapat menambah wajah menjadi lebih berseri dengan mengamalkannya pada setiap malam Khamis. . 2) Dapat menjaga penghuni rumah dari sihir. kecurian dan segala bencana.Khasiatnya: 1) Dapat melebur semua dosa-dosanya jika membacanya ketika matahari akan terbenam. iii) Jikalau berjaya akan didatangi raja jin muslim bernama Syeikh Abu Yusuf memberi salam kepada anda dan bertanyakan apa hajat anda memanggilnya. 10) Dapat bertemu para nabi dalam mimpi. 13) Dapat mendatangkan raja jin. 9) Apabila orang sakit bacakan doa ini insya Allah sembuh.

16) Supaya dipandang mulia dan berwibawa. 20) Dapat membungkam orang yang sedang bertelagah. 2) Malamnya hendaklah wiridkan doa ini sebanyak 75x. 23) Dapat menguatkan berjalan. Kaifiat khusus : 1) Puasa 3 hari dengan niat memohon fadilat doa nurun nubuwwah. 3) Hendaklah berpuasa dahulu kemudian pada malamnya baru wiridkan doa ini. 25) Dapat menimbulkan rasa kasih dan sayang kepada kita tak kiralah dari orang atasan sehingga orang awam. Orang perseorangan url : http://antalhaq. 24) Dapat memporak-perandakan musuh dalam peperangan.com/2006/12/doa-nurun-nubuwwah. Baca pada daun sirih bertemu ruas kemudian usap mulai dari kepala turun ke kaki.15) Supaya lamaran diterima. Kitab Majmu' Syarif. 22) Dapat memalingkan pandangan lawan iaitu samada anda hilang dari pandangan musuh atau musuh melihat dengan pandangan gementar. 18) Dapat menyembuh penyakit mata. 21) Dapat mempercepat kelahiran pada wanita yang amat sulit untuk bersalin. 17) Merubah kunyit menjadi emas dengan menanam kunyit hidup di waktu yang sunyi dan di tempat yang tiada orang lalu lintas dan harus dirahsiakan dari orang. 19) Dapat menolak hujan. Amalan ini telah lama diamalkan org zaman dahulu sebelum ada kenderaan lagi. Rujukan : 1. Seterusnya amalkanlah doa ini 3x pagi dan 3x malam moga-moga seluruh khasiatnya dapat kita perolehi.blogspot.html ---------------------------------------------------------------------------------- . 2.

WA MUSTAJAABU LUQMAANIL HAKIIM. µAAQILIL HASANI WAL HUSAINI MIN ANFUSIL HAQQI µAINIL QUDRATI WAN NAAZHIRIINA WA¶AINIL INSI WAL JINN. . WAYAQUULUUNA INNAHUU LAMAJNUUN. WA WALIY YIL KALIMAATI TAAMMAATI WAD DA¶AWAATIL MUSTA JAABAH. WA DZIL MANNIL QADIIM. WA MAA HUWA ILLAA DZIKRUL LIL µAALAMIIN. WA WARITSU SULAIMAANABNI DAAWUDA µALAIHIMAS SALAAM.BISMILLAAHIR RAHMAANIR RAHIIM ³ALLAAHUMMA DZIS SULTHAANIL µAZHIM. WA IN YAKAADUL LADZIINA KAFARUU LI YUZLIQUUNAKA BI ABSHAARIHIM LAMMAA SAMI¶UDZ DZHIKRA. WA DZIL WAJHIL KARIIM.

.t. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´.AL-WADUUD (tujuh kali AL WADUUD) ««««««««. WA TABBA¶ADIL¶ADAAWATA KULLA MIMBANII AADAMA µALAIHIS SALAAM.s. INNA BAATHILA KAANA ZAHUUQAA. memiliki wajah yang mulia.w. Ertinya: ³Ya Allah. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.´ Syubhat Doa Nurun Nubuwwah Di riwayatkan bahawa doa ini di sampaikan kepada Nabi oleh Malaikat Jibril pada suatu pagi ketika Nabi sedang duduk bersama para sahabat selepas solat subuh.s. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. dari pandangan mata manusia dan jin. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. sihatlah jasad tubuhku . kabulkan hajatku. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. WA QUL JAA AL HAQQU WA ZAHAQAL BAATHIL. orang-orang yang masih hidup (dihatinya) dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. WAL HAMDU LIL LAAHI RABIIL µAALAMIIN´. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. MAN KAANA HAYYAUW WA YAHIQQAL QAULU µALAL KAAFIRIIN. dan doa-doa yang mustajab. WA LAA YAZIIDUZH ZHAALIMIINA ILLAA KHASAARAA. WA SALAAMUN µALAL MURSALIIN..(Sebutkan hajat di hati kepada Allah s. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku (pengikutku).) DZUL¶ARSYIL MAJIID. Dan yang mengijabahi Luqmanul hakim. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. SUBHAANA RABBIKA RABBIL µIZZATI µAMMAA YASHIFUUN. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. yang memiliki anugerah yang terdahulu. dari pandangan mata yang memandang. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. Alwadud (Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih) (tujuh kali Alwadud)««««««(sebutkan hajat di hati kepada Allah) yang memiliki singgasana yang Maha Mulia. WA NUNAZZI LU MINAL QUR¶AANI MAA HUWA SYIFAAUW WARAHMATUL LIL MUKMINIIN. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orangorang kafir. panjangkanlah umurku. THAWWIL µUMRII WA SHAHHIH AJSAADII WAQDHI HAAJATII WAKTSIR AMWAALII WA AULAADII WAJ ALNI HABBIBAN LIN NAASI AJMA¶J IN.

Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. 11. Jika di kabulkan Allah. dengan dibacakan padanya. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. 5. 7. Allah akan mengampuni segala dosanya. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. 9. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ.Jibril berkata kepada Nabi: ³Aku di utus oleh Allah membawa Doa Nurun Nubuwah untuk di serahkan kepadamu ya Rasulullah. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. jin. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. . Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. antaranya: 1. 2. Jika anda ada musuh. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. iblis. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. ilmu hitam dan penyakit. 3.´ Khasiatnya: Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). Jika ingin melihat sesuatu yang indah. bacakan 100 kali pada malam sabtu. Apabila di letakkan pada tanaman. 10. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. 6. banyak lagi fadhilat doa ini. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. 8. bacakan doa ini. 4. insya-Allah terselamat daripada sihir. Jika ada binatang yang cacat.

insya-Allah anda akan kuat berjalan. 15. 23. bacakan doa ini. kerasukan. bacakan doa ini. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. minumkan air itu.a. 14. Jika dibaca pada binatang buas. 13. 21. Jika ingin kuat berjalan. Jika dibaca pada malam hari. Rasulullah s. bacakan pada sirih bertemu urat. 18. 17. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. insya-Allah anda akan awet muda. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. 25. Andainya anda ingin mendekati raja. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. Jika dibaca pada hari raya. Allah akan memberikan keselamatan. pengsan atau gila. kemudian tiupkan ke laut. 29. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. insya-Allah akan sembuh. Jika dibaca pada malam Isnin. Demikian juga. Untuk menyembuhkan orang sakit. Jika akan berangkat ke medan perang. 28. 20. baca doa ini setiap hari. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. kemudian tidur. jin. 19. insya. baca doa ini pada minyak. anda akan menjadi kuat. Jika dibaca pada malam Selasa. jika ada orang yang diganggu hantu. 26. gigi menjadi teguh.Allah tidak jadi hujan. Jika dibaca pada malam Rabu. bacakan berulang kali.12. 24. . Jika terjadi permusuhan. syaitan. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. insya-Allah akan berhenti. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. bacakan 100 kali doa ini. insya-Allah ia akan tunduk. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. 16. 27. Jika dibaca pada malam minggu. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. insya-Allah semua akan kasihkan anda. Jika ada wanita yang sukar bersalin.´ 22. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. Jika dibaca pada malam Khamis akan memperelokkan wajah. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. insya-Allah tidak di kejar musuh.w.

insyaAllah lekas sembuh. Insya-Allah lamaran anda diterima. insya-Allah lekas sembuh.30. 32. kena bisa. Jika ada orang sakit mata. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. Apabila ada orang digigit ular. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. Jika anda ingin bertemu raja jin. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. 33. . racun atau penyakit lain. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. bacalah doa ini.´ 34. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. 31. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful