Doa Nurun Nubuwwah (Cahaya Kenabian

)

Ertinya : ³Ya Allah, Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung, yang memiliki anugerah yang terdahulu, memiliki wajah yang mulia, menguasai kalimat-kalimat yang sempurna, dan doa-doa yang mustajab, penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq, dari pandangan mata yang memandang, dari pandangan mata manusia dan jin. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka, ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila, dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim, dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgahsana yang Mulia, panjangkanlah umurku, sihatlah jasad tubuhku , kabulkan

Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. bacakan doa ini. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia.hajatku. ilmu hitam dan penyakit. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. . insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. 7. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. Jika anda ada musuh. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. 6.´ Khasiatnya : Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. insya-Allah terselamat daripada sihir. dengan dibacakan padanya. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. Jika ada binatang yang cacat. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. banyak lagi fadilat doa ini. 3. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. Jika di kabulkan Allah. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Allah akan mengampuni segala dosanya. 5.s. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat.. 4. antaranya: 1. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. 2. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. 9. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. 8. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. Apabila di letakkan pada tanaman. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.

Rasulullah s. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. 20. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini.w. Jika dibaca pada malam Rabu. insya-Allah ia akan tunduk. insya. 21. 13. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. jin. pengsan atau gila. Jika ingin kuat berjalan. gigi menjadi teguh.10. jin. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. anda akan menjadi kuat. 18. baca doa ini setiap hari. Demikian juga. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. Jika dibaca pada malam minggu. Jika dibaca pada hari raya. jika ada orang yang diganggu hantu. Jika dibaca pada binatang buas. Andainya anda ingin mendekati raja. insya-Allah anda akan awet muda. Jika dibaca pada malam Khamis akan memeperelokkan wajah.a. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. iblis. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. insya-Allah akan sembuh. 25. 23. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. 17. 12. 16. 24. syaitan. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. kemudian tidur. bacakan doa ini. 15. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. kerasukan. insya-Allah semua akan kasihkan anda.´ 22. 14. baca doa ini pada minyak. Jika dibaca pada malam Selasa. Jika dibaca pada malam hari. Untuk menyembuhkan orang sakit. Allah akan memberikan keselamatan. 11. Jika dibaca pada malam Isnin.Allah tidak jadi hujan. bacakan 100 kali pada malam sabtu. . kemudian tiupkan ke laut. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. bacakan 100 kali doa ini. insya-Allah anda akan kuat berjalan. 26. 19. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. bacakan pada sirih bertemu urat.

Jika ada wanita yang sukar bersalin. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. Lain-lain khasiat doa ini ialah: (1) Pelindung dari Sihir.s. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. Jika terjadi permusuhan. racun atau penyakit lain.27. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. 31. bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika dudukduduk bersama para sahabat di Masjidil Haram. kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. insya-Allah tidak di kejar musuh. Insya-Allah lamaran anda diterima. 29.´ 34. seraya berkata : ´Wahai Rasulullah. . 33. bacalah doa ini. Jika anda ingin bertemu raja jin. insyaAllah lekas sembuh. Jika akan berangkat ke medan perang. Di riwayatkan . bacakan berulang kali. Apabila ada orang digigit ular. maka cukuplah ditulis. 30. membawa doa Nurun Nubuwwah. minumkan air itu. (2) Hajat Tercapai. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a. insya-Allah akan berhenti. Jika ada orang sakit mata. insya-Allah lekas sembuh. bacakan doa ini. 32. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. 28. Selanjutnya beliau bersabda :´Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah´. kena bisa.

Insya¶ Allah akan lekas sembuh. Rasulullah SAW bersabda: ´Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). atau gila. syaitan dan jin.(3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. kemudian tidur. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. Insya¶Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (10) Kuat berjalan . Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. maka bacalah doa ini pada air laut. Bilamana ada orang sakit. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. Insya¶Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. kemudian disitu anda kehabisan air minum. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. (7) Bertemu para nabi. (8) Penyembuh Kesakitan.´ (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. Bilamana ada orang di rasuk hantu. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. Insya¶Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. ´Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis. (9) Mengubat dari kerasukan.

atau kena racun dan penyakit lain. agar anda tidak kehujanan. (11) Turun hujan. Insya¶Allah tidak jadi turun hujan. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. Insya¶Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. (18) Terhindar dari Kekufuran. Insya¶ allah tidak di kejar musuh. (17) Raja Jin. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). maka bacalah doa tersebut. atau kena sengatan binatang berbisa. kemudian airnya diminumkan. Insya¶ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. Insya¶Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. bacalah doa ini. Insya¶allah akan lekas sembuh. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. (14) Sulit bersalin. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. . maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). Insya¶ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. baik suci badan dan tempat. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan.Bilamana anda ingin kuat berjalan.

Bilamana anda baca pada malam Jumaat. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. (20) Penyelamat siksa neraka. sebanyak seratus kali.Insya¶Allah akan terhindar dari kekufuran. (19) Menjumpai Jin. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. bid¶ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. (26) Penyeri wajah. Bilamana doa ini di baca setiap hari. maka anda akan menjadi kuat. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. Bilamana anda baca pada malam Khamis. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. dijauhkan dari malapetaka. serta terjauh dari penyakit. maka gigi anda akan menjadi kuat. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. Insya Allah akan tercapai. (23) Memberi keselamatan. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. (21) Ingin mimpi yang indah. maka akan selamat dari siksa neraka. (27) Binatang menjadi patuh. serta terjauh dari penyakit. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. maka ia mengamalkan doa tersebut. Bilamana anda baca pada malam Isnin. maka semua binatang yang buas akan menjadi . maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan.

Sehinggakan ada satu pesantren di daerah Banten mengajar khusus doa ini.mengingat Doa ini banyak sekali faedahnya. namun ini tidak bisa di jadikan suatu keharusan mengingat masih banyak cara yang dilakukan oleh para ulama. tidak boleh di ucapakan. Syaratnya: Di sini saya akan sampaikan tata cara yang pernah saya lakukan mengamalkan Doa Nurbuwah. Dalam dialek daerah disebut dengan doa norbuat. jangan di dorong Nafsu untuk mendapatkan sesuatu) 3. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. Insya¶Allah lamaran anda di terima. Bilamana anda ingin harta dunia. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. 1.com/ptopic167-paranormalmalaysia. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. setiap malam 3000x. diamalkan selama 7 hari.YAKIN (tanamkan keyakinan kita akan kebesaran Allah.SABAR DAN ISTIGHOMAH (kita harus sabar dan istighomah untuk dapat mengamalkan doa Nurbuwah jangan menarget sekian hari ataupun dengan jumlah hitungan. nubuwwah tapi standardnya disebut doa nurun nubuwwah. Namun sesuai yang pernah di ijazahkan kepada saya untuk membeli mahar harus kita beli 21. url : http://paranormalmalaysia.html ---------------------------------------------------------------------------------Doa ini adalah merupakan suatu doa yg memiliki banyak faedah dan khasiatnya bagi barangsiapa yang mengamalkannya. (29) Harta dunia.forumup. dan siang harinya kita berpuasa insya Allah apabila mahar tersebut sudah kita beli. . Insya¶Allah akan jadi emas. Ianya digelar "ibu segala doa" dan amat popular dikalangan santri pesantren di Indonesia.namun disini ada tiga hal yang perlu kita ingat.patuh terhadap anda. maka manfaat Doa tersebut bisa kita rasakan dan kita buktikan.IKHLAS (kita Ikhlas mengamalkan doa itu.000. dan segala sesuatu hanya Allah yang menentukan) 2. (28) Melamar wanita.

6) Dapat menambah wajah menjadi lebih berseri dengan mengamalkannya pada setiap malam Khamis. kaifiat khusus : i) Puasa pada hari Jumaat dan pada malamnya wiridkan doa ini 100x. 3) Dapat menundukkan musuh. kecurian dan segala bencana. 13) Dapat mendatangkan raja jin. 7) Dapat menjamin keselamatan diri pengamal. 10) Dapat bertemu para nabi dalam mimpi. di dalam bilik yang gelap dan sunyi dari kebisingan orang ramai serta membakar setanggi ketika berwirid. 5) Dapat menguatkan gigi dengan mengamalkannya pada setiap hari Rabu. . 11) Dapat menyembuhkan penyakit gila dan gangguan makhluk halus. iii) Jikalau berjaya akan didatangi raja jin muslim bernama Syeikh Abu Yusuf memberi salam kepada anda dan bertanyakan apa hajat anda memanggilnya. 4) Dapat mendatangkan kekuatan yang luar biasa dengan mengamalkannya pada setiap malam Selasa.Khasiatnya: 1) Dapat melebur semua dosa-dosanya jika membacanya ketika matahari akan terbenam. 8) Dapat menawar air laut iaitu ketika dilautan dan kehabisan air minuman maka ceboklah air laut lalu dibacakan doa ini. 9) Apabila orang sakit bacakan doa ini insya Allah sembuh. Insya Allah menjadi tawar. 12) Dapat menjinakkan binatang buas iaitu dibaca ketika ada binatang buas yang mahu mengganggu anda. ii) Perlu berpakaian serba putih. 14) Dapat menawarkan bisa dan racun. memakai wangi-wangian. 2) Dapat menjaga penghuni rumah dari sihir.

2) Malamnya hendaklah wiridkan doa ini sebanyak 75x. Baca pada daun sirih bertemu ruas kemudian usap mulai dari kepala turun ke kaki. Seterusnya amalkanlah doa ini 3x pagi dan 3x malam moga-moga seluruh khasiatnya dapat kita perolehi. Kaifiat khusus : 1) Puasa 3 hari dengan niat memohon fadilat doa nurun nubuwwah. 17) Merubah kunyit menjadi emas dengan menanam kunyit hidup di waktu yang sunyi dan di tempat yang tiada orang lalu lintas dan harus dirahsiakan dari orang. Rujukan : 1. 22) Dapat memalingkan pandangan lawan iaitu samada anda hilang dari pandangan musuh atau musuh melihat dengan pandangan gementar. 16) Supaya dipandang mulia dan berwibawa. 24) Dapat memporak-perandakan musuh dalam peperangan. 3) Hendaklah berpuasa dahulu kemudian pada malamnya baru wiridkan doa ini. 21) Dapat mempercepat kelahiran pada wanita yang amat sulit untuk bersalin.com/2006/12/doa-nurun-nubuwwah. 19) Dapat menolak hujan.blogspot. Orang perseorangan url : http://antalhaq. 18) Dapat menyembuh penyakit mata.html ---------------------------------------------------------------------------------- . 23) Dapat menguatkan berjalan. 20) Dapat membungkam orang yang sedang bertelagah. Amalan ini telah lama diamalkan org zaman dahulu sebelum ada kenderaan lagi. Kitab Majmu' Syarif. 25) Dapat menimbulkan rasa kasih dan sayang kepada kita tak kiralah dari orang atasan sehingga orang awam. 2.15) Supaya lamaran diterima.

WA MUSTAJAABU LUQMAANIL HAKIIM. WA WARITSU SULAIMAANABNI DAAWUDA µALAIHIMAS SALAAM.BISMILLAAHIR RAHMAANIR RAHIIM ³ALLAAHUMMA DZIS SULTHAANIL µAZHIM. WA MAA HUWA ILLAA DZIKRUL LIL µAALAMIIN. WAYAQUULUUNA INNAHUU LAMAJNUUN. WA IN YAKAADUL LADZIINA KAFARUU LI YUZLIQUUNAKA BI ABSHAARIHIM LAMMAA SAMI¶UDZ DZHIKRA. WA WALIY YIL KALIMAATI TAAMMAATI WAD DA¶AWAATIL MUSTA JAABAH. WA DZIL WAJHIL KARIIM. µAAQILIL HASANI WAL HUSAINI MIN ANFUSIL HAQQI µAINIL QUDRATI WAN NAAZHIRIINA WA¶AINIL INSI WAL JINN. WA DZIL MANNIL QADIIM. .

WAL HAMDU LIL LAAHI RABIIL µAALAMIIN´. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. dari pandangan mata manusia dan jin. WA LAA YAZIIDUZH ZHAALIMIINA ILLAA KHASAARAA. WA TABBA¶ADIL¶ADAAWATA KULLA MIMBANII AADAMA µALAIHIS SALAAM. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. INNA BAATHILA KAANA ZAHUUQAA. sihatlah jasad tubuhku . Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. panjangkanlah umurku. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna.AL-WADUUD (tujuh kali AL WADUUD) ««««««««. SUBHAANA RABBIKA RABBIL µIZZATI µAMMAA YASHIFUUN. Ertinya: ³Ya Allah. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah.´ Syubhat Doa Nurun Nubuwwah Di riwayatkan bahawa doa ini di sampaikan kepada Nabi oleh Malaikat Jibril pada suatu pagi ketika Nabi sedang duduk bersama para sahabat selepas solat subuh. kabulkan hajatku. WA NUNAZZI LU MINAL QUR¶AANI MAA HUWA SYIFAAUW WARAHMATUL LIL MUKMINIIN. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. WA SALAAMUN µALAL MURSALIIN. memiliki wajah yang mulia. THAWWIL µUMRII WA SHAHHIH AJSAADII WAQDHI HAAJATII WAKTSIR AMWAALII WA AULAADII WAJ ALNI HABBIBAN LIN NAASI AJMA¶J IN. Alwadud (Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih) (tujuh kali Alwadud)««««««(sebutkan hajat di hati kepada Allah) yang memiliki singgasana yang Maha Mulia.w. dan doa-doa yang mustajab. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. WA QUL JAA AL HAQQU WA ZAHAQAL BAATHIL. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s.t.) DZUL¶ARSYIL MAJIID. .. MAN KAANA HAYYAUW WA YAHIQQAL QAULU µALAL KAAFIRIIN. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Dan yang mengijabahi Luqmanul hakim. dari pandangan mata yang memandang.s. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku (pengikutku). orang-orang yang masih hidup (dihatinya) dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. yang memiliki anugerah yang terdahulu.(Sebutkan hajat di hati kepada Allah s. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orangorang kafir.

Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. 6. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. dengan dibacakan padanya. 7. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. . ilmu hitam dan penyakit. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. iblis. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. 3. insya-Allah terselamat daripada sihir. Apabila di letakkan pada tanaman. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. banyak lagi fadhilat doa ini. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. Jika di kabulkan Allah. 8. Jika ada binatang yang cacat. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. 9. bacakan doa ini. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu.´ Khasiatnya: Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). 5. Allah akan mengampuni segala dosanya. 11. 4. 2. bacakan 100 kali pada malam sabtu. 10. jin. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. antaranya: 1.Jibril berkata kepada Nabi: ³Aku di utus oleh Allah membawa Doa Nurun Nubuwah untuk di serahkan kepadamu ya Rasulullah. Jika anda ada musuh.

anda akan menjadi kuat. Jika dibaca pada malam Selasa.12. Rasulullah s.´ 22. pengsan atau gila. Andainya anda ingin mendekati raja. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. Untuk menyembuhkan orang sakit. bacakan doa ini. bacakan doa ini. 27. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. 21. Jika terjadi permusuhan. 25. Jika dibaca pada malam Khamis akan memperelokkan wajah. baca doa ini pada minyak. Jika ingin kuat berjalan. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. Jika dibaca pada malam Isnin. insya-Allah akan berhenti. Jika dibaca pada malam hari. insya-Allah semua akan kasihkan anda. 15. kerasukan. insya-Allah ia akan tunduk. 13. Jika dibaca pada binatang buas. insya-Allah akan sembuh. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. 17. Jika ada wanita yang sukar bersalin. insya-Allah anda akan awet muda. insya-Allah tidak di kejar musuh. minumkan air itu. Jika dibaca pada malam Rabu. 19. syaitan. Jika akan berangkat ke medan perang. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. bacakan berulang kali. 29. Jika dibaca pada hari raya. 24. baca doa ini setiap hari. 28. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih.Allah tidak jadi hujan. insya. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. bacakan 100 kali doa ini. 18. 14.a. bacakan pada sirih bertemu urat. Demikian juga. kemudian tiupkan ke laut. kemudian tidur. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. Allah akan memberikan keselamatan. gigi menjadi teguh. jika ada orang yang diganggu hantu. insya-Allah anda akan kuat berjalan. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. 20. jin. 16. Jika dibaca pada malam minggu. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. . 26. 23.w. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan.

Jika anda ingin bertemu raja jin. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. kena bisa. racun atau penyakit lain. bacalah doa ini. Jika ada orang sakit mata. 33. .30. Insya-Allah lamaran anda diterima. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. 31.´ 34. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. 32. insyaAllah lekas sembuh. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. insya-Allah lekas sembuh. Apabila ada orang digigit ular.