Doa Nurun Nubuwwah (Cahaya Kenabian

)

Ertinya : ³Ya Allah, Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung, yang memiliki anugerah yang terdahulu, memiliki wajah yang mulia, menguasai kalimat-kalimat yang sempurna, dan doa-doa yang mustajab, penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq, dari pandangan mata yang memandang, dari pandangan mata manusia dan jin. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka, ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila, dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim, dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgahsana yang Mulia, panjangkanlah umurku, sihatlah jasad tubuhku , kabulkan

banyak lagi fadilat doa ini. bacakan doa ini. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. . sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia.. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. 4. 6. 2. ilmu hitam dan penyakit. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. 3. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. Jika anda ada musuh. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya.hajatku. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. 9. 8. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.´ Khasiatnya : Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. insya-Allah terselamat daripada sihir. 5. antaranya: 1.s. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. Jika ada binatang yang cacat. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. 7. Allah akan mengampuni segala dosanya. Apabila di letakkan pada tanaman. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. dengan dibacakan padanya. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. Jika di kabulkan Allah.

23. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. 18. 11. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. Jika dibaca pada hari raya. insya-Allah anda akan kuat berjalan. Untuk menyembuhkan orang sakit. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. . Jika dibaca pada malam Selasa. Jika dibaca pada binatang buas. kerasukan. insya-Allah akan sembuh. jin. 25. baca doa ini pada minyak. Andainya anda ingin mendekati raja. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. 17. Jika dibaca pada malam Isnin. 16. bacakan 100 kali doa ini. Demikian juga. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. 12. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. 20. bacakan pada sirih bertemu urat. kemudian tidur. jika ada orang yang diganggu hantu. 26. Rasulullah s. Jika ingin kuat berjalan. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. gigi menjadi teguh. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. 21. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. Jika dibaca pada malam minggu. bacakan 100 kali pada malam sabtu. syaitan. 19. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. insya-Allah semua akan kasihkan anda. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. iblis.´ 22. pengsan atau gila. 13.w. Jika dibaca pada malam Khamis akan memeperelokkan wajah. Allah akan memberikan keselamatan. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. baca doa ini setiap hari.a.10. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. kemudian tiupkan ke laut. jin. Jika dibaca pada malam Rabu. 24. 14. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. bacakan doa ini.Allah tidak jadi hujan. insya-Allah anda akan awet muda. insya. anda akan menjadi kuat. 15. insya-Allah ia akan tunduk. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. Jika dibaca pada malam hari.

Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. 32. kena bisa. Selanjutnya beliau bersabda :´Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Di riwayatkan . Jika terjadi permusuhan.s. Jika ada wanita yang sukar bersalin. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. 28. insyaAllah lekas sembuh. . Lain-lain khasiat doa ini ialah: (1) Pelindung dari Sihir. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. 33. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal. membawa doa Nurun Nubuwwah. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah. Jika anda ingin bertemu raja jin. seraya berkata : ´Wahai Rasulullah. Jika ada orang sakit mata.27. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. bacalah doa ini. maka cukuplah ditulis. insya-Allah lekas sembuh. aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah´. insya-Allah tidak di kejar musuh. Apabila ada orang digigit ular. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. bacakan berulang kali. 30. insya-Allah akan berhenti. (2) Hajat Tercapai. bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika dudukduduk bersama para sahabat di Masjidil Haram.´ 34. 29. racun atau penyakit lain. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. Insya-Allah lamaran anda diterima. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. bacakan doa ini. minumkan air itu. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. Jika akan berangkat ke medan perang. tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a. 31.

Insya¶Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. syaitan dan jin. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. (8) Penyembuh Kesakitan. (10) Kuat berjalan . ´Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain.´ (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. Rasulullah SAW bersabda: ´Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. Insya¶Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah.(3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. Bilamana ada orang sakit. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. atau gila. kemudian tidur. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis. Insya¶Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. Bilamana ada orang di rasuk hantu. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. (7) Bertemu para nabi. maka bacalah doa ini pada air laut. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. (9) Mengubat dari kerasukan. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . kemudian disitu anda kehabisan air minum.

Insya¶Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. atau kena sengatan binatang berbisa. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. (14) Sulit bersalin. bacalah doa ini. Insya¶ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. maka bacalah doa tersebut. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. (17) Raja Jin. atau kena racun dan penyakit lain. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. (11) Turun hujan.Bilamana anda ingin kuat berjalan. . Insya¶Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). Insya¶ Allah akan lekas sembuh. agar anda tidak kehujanan. Insya¶Allah tidak jadi turun hujan. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. Insya¶allah akan lekas sembuh. Insya¶ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. kemudian airnya diminumkan. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. Insya¶ allah tidak di kejar musuh. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. baik suci badan dan tempat. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. (18) Terhindar dari Kekufuran.

serta terjauh dari penyakit. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. (26) Penyeri wajah. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. (27) Binatang menjadi patuh. serta terjauh dari penyakit. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. Bilamana anda baca pada malam Isnin. (20) Penyelamat siksa neraka. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. dijauhkan dari malapetaka. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu.Insya¶Allah akan terhindar dari kekufuran. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. maka anda akan menjadi kuat. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. maka semua binatang yang buas akan menjadi . (19) Menjumpai Jin. sebanyak seratus kali. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. Bilamana anda baca pada malam Khamis. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. bid¶ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. (23) Memberi keselamatan. Bilamana doa ini di baca setiap hari. maka ia mengamalkan doa tersebut. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. maka gigi anda akan menjadi kuat. (21) Ingin mimpi yang indah. maka akan selamat dari siksa neraka. Insya Allah akan tercapai.

html ---------------------------------------------------------------------------------Doa ini adalah merupakan suatu doa yg memiliki banyak faedah dan khasiatnya bagi barangsiapa yang mengamalkannya. Namun sesuai yang pernah di ijazahkan kepada saya untuk membeli mahar harus kita beli 21. Insya¶Allah akan jadi emas. Ianya digelar "ibu segala doa" dan amat popular dikalangan santri pesantren di Indonesia. (28) Melamar wanita. maka manfaat Doa tersebut bisa kita rasakan dan kita buktikan.patuh terhadap anda.namun disini ada tiga hal yang perlu kita ingat. tidak boleh di ucapakan. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. Bilamana anda ingin harta dunia. url : http://paranormalmalaysia. dan segala sesuatu hanya Allah yang menentukan) 2.mengingat Doa ini banyak sekali faedahnya.SABAR DAN ISTIGHOMAH (kita harus sabar dan istighomah untuk dapat mengamalkan doa Nurbuwah jangan menarget sekian hari ataupun dengan jumlah hitungan. Syaratnya: Di sini saya akan sampaikan tata cara yang pernah saya lakukan mengamalkan Doa Nurbuwah.com/ptopic167-paranormalmalaysia.IKHLAS (kita Ikhlas mengamalkan doa itu. nubuwwah tapi standardnya disebut doa nurun nubuwwah. (29) Harta dunia. Insya¶Allah lamaran anda di terima. Dalam dialek daerah disebut dengan doa norbuat. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain.forumup.YAKIN (tanamkan keyakinan kita akan kebesaran Allah. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. dan siang harinya kita berpuasa insya Allah apabila mahar tersebut sudah kita beli. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur.000. Sehinggakan ada satu pesantren di daerah Banten mengajar khusus doa ini. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. 1. jangan di dorong Nafsu untuk mendapatkan sesuatu) 3. namun ini tidak bisa di jadikan suatu keharusan mengingat masih banyak cara yang dilakukan oleh para ulama. . setiap malam 3000x. diamalkan selama 7 hari.

5) Dapat menguatkan gigi dengan mengamalkannya pada setiap hari Rabu. . iii) Jikalau berjaya akan didatangi raja jin muslim bernama Syeikh Abu Yusuf memberi salam kepada anda dan bertanyakan apa hajat anda memanggilnya. kecurian dan segala bencana. di dalam bilik yang gelap dan sunyi dari kebisingan orang ramai serta membakar setanggi ketika berwirid. 12) Dapat menjinakkan binatang buas iaitu dibaca ketika ada binatang buas yang mahu mengganggu anda. 10) Dapat bertemu para nabi dalam mimpi. kaifiat khusus : i) Puasa pada hari Jumaat dan pada malamnya wiridkan doa ini 100x. 11) Dapat menyembuhkan penyakit gila dan gangguan makhluk halus. 6) Dapat menambah wajah menjadi lebih berseri dengan mengamalkannya pada setiap malam Khamis. memakai wangi-wangian. 7) Dapat menjamin keselamatan diri pengamal. 2) Dapat menjaga penghuni rumah dari sihir. 8) Dapat menawar air laut iaitu ketika dilautan dan kehabisan air minuman maka ceboklah air laut lalu dibacakan doa ini. 3) Dapat menundukkan musuh.Khasiatnya: 1) Dapat melebur semua dosa-dosanya jika membacanya ketika matahari akan terbenam. 13) Dapat mendatangkan raja jin. Insya Allah menjadi tawar. 14) Dapat menawarkan bisa dan racun. 9) Apabila orang sakit bacakan doa ini insya Allah sembuh. ii) Perlu berpakaian serba putih. 4) Dapat mendatangkan kekuatan yang luar biasa dengan mengamalkannya pada setiap malam Selasa.

18) Dapat menyembuh penyakit mata. Kaifiat khusus : 1) Puasa 3 hari dengan niat memohon fadilat doa nurun nubuwwah. 22) Dapat memalingkan pandangan lawan iaitu samada anda hilang dari pandangan musuh atau musuh melihat dengan pandangan gementar.blogspot. 21) Dapat mempercepat kelahiran pada wanita yang amat sulit untuk bersalin. Seterusnya amalkanlah doa ini 3x pagi dan 3x malam moga-moga seluruh khasiatnya dapat kita perolehi.15) Supaya lamaran diterima. 20) Dapat membungkam orang yang sedang bertelagah. Baca pada daun sirih bertemu ruas kemudian usap mulai dari kepala turun ke kaki. 2. 24) Dapat memporak-perandakan musuh dalam peperangan. 16) Supaya dipandang mulia dan berwibawa. 19) Dapat menolak hujan.html ---------------------------------------------------------------------------------- . Amalan ini telah lama diamalkan org zaman dahulu sebelum ada kenderaan lagi. 25) Dapat menimbulkan rasa kasih dan sayang kepada kita tak kiralah dari orang atasan sehingga orang awam. 23) Dapat menguatkan berjalan. 17) Merubah kunyit menjadi emas dengan menanam kunyit hidup di waktu yang sunyi dan di tempat yang tiada orang lalu lintas dan harus dirahsiakan dari orang. 3) Hendaklah berpuasa dahulu kemudian pada malamnya baru wiridkan doa ini. 2) Malamnya hendaklah wiridkan doa ini sebanyak 75x. Orang perseorangan url : http://antalhaq. Kitab Majmu' Syarif. Rujukan : 1.com/2006/12/doa-nurun-nubuwwah.

BISMILLAAHIR RAHMAANIR RAHIIM ³ALLAAHUMMA DZIS SULTHAANIL µAZHIM. WA DZIL MANNIL QADIIM. WA WALIY YIL KALIMAATI TAAMMAATI WAD DA¶AWAATIL MUSTA JAABAH. WAYAQUULUUNA INNAHUU LAMAJNUUN. WA MAA HUWA ILLAA DZIKRUL LIL µAALAMIIN. WA WARITSU SULAIMAANABNI DAAWUDA µALAIHIMAS SALAAM. WA MUSTAJAABU LUQMAANIL HAKIIM. . WA IN YAKAADUL LADZIINA KAFARUU LI YUZLIQUUNAKA BI ABSHAARIHIM LAMMAA SAMI¶UDZ DZHIKRA. WA DZIL WAJHIL KARIIM. µAAQILIL HASANI WAL HUSAINI MIN ANFUSIL HAQQI µAINIL QUDRATI WAN NAAZHIRIINA WA¶AINIL INSI WAL JINN.

panjangkanlah umurku. MAN KAANA HAYYAUW WA YAHIQQAL QAULU µALAL KAAFIRIIN.t. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. WA QUL JAA AL HAQQU WA ZAHAQAL BAATHIL. WA LAA YAZIIDUZH ZHAALIMIINA ILLAA KHASAARAA. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. WA NUNAZZI LU MINAL QUR¶AANI MAA HUWA SYIFAAUW WARAHMATUL LIL MUKMINIIN. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. sihatlah jasad tubuhku .(Sebutkan hajat di hati kepada Allah s.s. THAWWIL µUMRII WA SHAHHIH AJSAADII WAQDHI HAAJATII WAKTSIR AMWAALII WA AULAADII WAJ ALNI HABBIBAN LIN NAASI AJMA¶J IN. INNA BAATHILA KAANA ZAHUUQAA.´ Syubhat Doa Nurun Nubuwwah Di riwayatkan bahawa doa ini di sampaikan kepada Nabi oleh Malaikat Jibril pada suatu pagi ketika Nabi sedang duduk bersama para sahabat selepas solat subuh. Ertinya: ³Ya Allah. yang memiliki anugerah yang terdahulu. dan doa-doa yang mustajab. .s. WA TABBA¶ADIL¶ADAAWATA KULLA MIMBANII AADAMA µALAIHIS SALAAM.. dari pandangan mata yang memandang. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´. memiliki wajah yang mulia. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. kabulkan hajatku. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. Dan yang mengijabahi Luqmanul hakim.) DZUL¶ARSYIL MAJIID. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku (pengikutku). Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. WAL HAMDU LIL LAAHI RABIIL µAALAMIIN´.AL-WADUUD (tujuh kali AL WADUUD) ««««««««. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orangorang kafir. orang-orang yang masih hidup (dihatinya) dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. SUBHAANA RABBIKA RABBIL µIZZATI µAMMAA YASHIFUUN. Alwadud (Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih) (tujuh kali Alwadud)««««««(sebutkan hajat di hati kepada Allah) yang memiliki singgasana yang Maha Mulia.w. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. dari pandangan mata manusia dan jin. WA SALAAMUN µALAL MURSALIIN. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian.

banyak lagi fadhilat doa ini. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. . maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. ilmu hitam dan penyakit. Jika di kabulkan Allah. bacakan doa ini. bacakan 100 kali pada malam sabtu. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. Jika ada binatang yang cacat. 6. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. insya-Allah terselamat daripada sihir. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. Jika anda ada musuh. 4. 9. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. 8. antaranya: 1. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. 10. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. dengan dibacakan padanya. 7. 11.´ Khasiatnya: Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). 5. iblis. jin.Jibril berkata kepada Nabi: ³Aku di utus oleh Allah membawa Doa Nurun Nubuwah untuk di serahkan kepadamu ya Rasulullah. Apabila di letakkan pada tanaman. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. 3. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. Allah akan mengampuni segala dosanya. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. 2. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya.

maka apa yang dihajat akan segera berhasil. Jika ingin kuat berjalan. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. anda akan menjadi kuat.w. insya-Allah semua akan kasihkan anda. jika ada orang yang diganggu hantu. 26. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. 17. 27. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. insya-Allah air laut akan menjadi tawar.12. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. insya-Allah ia akan tunduk. Jika dibaca pada malam hari. 21. Jika dibaca pada binatang buas. Jika ada wanita yang sukar bersalin. Jika dibaca pada malam Isnin. Allah akan memberikan keselamatan. 16. insya-Allah anda akan kuat berjalan. 25. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. insya-Allah tidak di kejar musuh. Jika dibaca pada malam Rabu. minumkan air itu. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya.´ 22. Jika akan berangkat ke medan perang. baca doa ini pada minyak. 29. gigi menjadi teguh. Jika dibaca pada hari raya. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. Untuk menyembuhkan orang sakit. pengsan atau gila. insya-Allah akan berhenti. 28. Andainya anda ingin mendekati raja. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. 18. 14. bacakan doa ini. Jika dibaca pada malam Selasa. bacakan berulang kali. Jika dibaca pada malam Khamis akan memperelokkan wajah. insya-Allah anda akan awet muda. Demikian juga. Jika dibaca pada malam minggu.a. bacakan 100 kali doa ini. bacakan doa ini. syaitan. kerasukan. 15. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. 24. kemudian tidur.Allah tidak jadi hujan. Rasulullah s. 19. bacakan pada sirih bertemu urat. baca doa ini setiap hari. 23. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. . kemudian tiupkan ke laut. 20. Jika terjadi permusuhan. jin. insya-Allah akan sembuh. 13. insya.

berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. Jika anda ingin bertemu raja jin. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. Jika ada orang sakit mata. Apabila ada orang digigit ular. kena bisa. Insya-Allah lamaran anda diterima. racun atau penyakit lain. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. bacalah doa ini. 32. insyaAllah lekas sembuh. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. . bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. 31.´ 34.30. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. 33. insya-Allah lekas sembuh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful