Doa Nurun Nubuwwah (Cahaya Kenabian

)

Ertinya : ³Ya Allah, Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung, yang memiliki anugerah yang terdahulu, memiliki wajah yang mulia, menguasai kalimat-kalimat yang sempurna, dan doa-doa yang mustajab, penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq, dari pandangan mata yang memandang, dari pandangan mata manusia dan jin. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka, ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila, dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim, dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgahsana yang Mulia, panjangkanlah umurku, sihatlah jasad tubuhku , kabulkan

insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. antaranya: 1. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. Allah akan mengampuni segala dosanya. ilmu hitam dan penyakit. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. 5. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda.s.´ Khasiatnya : Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). 2. dengan dibacakan padanya. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. banyak lagi fadilat doa ini. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´. bacakan doa ini. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. Jika di kabulkan Allah. 8. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Jika anda ada musuh. Jika ada binatang yang cacat. insya-Allah terselamat daripada sihir. . Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. 7. Apabila di letakkan pada tanaman. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. 6. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu.. 4. 9. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. 3.hajatku.

Jika dibaca pada hari raya.a. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. Allah akan memberikan keselamatan. Untuk menyembuhkan orang sakit. Jika dibaca pada malam Rabu. gigi menjadi teguh. 13.10. 17. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. Demikian juga. kemudian tidur. bacakan doa ini. insya-Allah akan sembuh. anda akan menjadi kuat. 12. insya-Allah ia akan tunduk. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. iblis. kerasukan.´ 22. insya. baca doa ini pada minyak. Jika dibaca pada malam hari. 23. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. Jika dibaca pada malam minggu. 26. 19. 25. 24. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. 18. Jika dibaca pada malam Isnin. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. 20. jin. bacakan pada sirih bertemu urat. jin. jika ada orang yang diganggu hantu. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. Jika ingin kuat berjalan. Jika dibaca pada malam Selasa. insya-Allah anda akan awet muda. Jika dibaca pada malam Khamis akan memeperelokkan wajah. pengsan atau gila. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. bacakan 100 kali doa ini. syaitan. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. . Rasulullah s. insya-Allah anda akan kuat berjalan. bacakan 100 kali pada malam sabtu. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan.Allah tidak jadi hujan. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. 16. 11.w. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. kemudian tiupkan ke laut. 21. insya-Allah semua akan kasihkan anda. 15. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. baca doa ini setiap hari. Andainya anda ingin mendekati raja. Jika dibaca pada binatang buas. 14.

bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah. maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. Lain-lain khasiat doa ini ialah: (1) Pelindung dari Sihir. insyaAllah lekas sembuh. minumkan air itu. Insya-Allah lamaran anda diterima. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. Di riwayatkan .´ 34. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya.s. bacakan berulang kali. Jika anda ingin bertemu raja jin. insya-Allah lekas sembuh. insya-Allah akan berhenti. 30. insya-Allah tidak di kejar musuh. 31. Jika akan berangkat ke medan perang. 29. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. 32. bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika dudukduduk bersama para sahabat di Masjidil Haram. 28. tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a. Selanjutnya beliau bersabda :´Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. kena bisa.27. 33. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah´. Jika ada orang sakit mata. seraya berkata : ´Wahai Rasulullah. Apabila ada orang digigit ular. bacalah doa ini. maka cukuplah ditulis. membawa doa Nurun Nubuwwah. Jika terjadi permusuhan. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. (2) Hajat Tercapai. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. . Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. racun atau penyakit lain. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal. Jika ada wanita yang sukar bersalin. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. bacakan doa ini.

di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. kemudian disitu anda kehabisan air minum. ´Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. Bilamana ada orang di rasuk hantu. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. atau gila. Insya¶Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. Bilamana ada orang sakit.(3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Insya¶Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. Insya¶Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). maka bacalah doa ini pada air laut. (10) Kuat berjalan . (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. (9) Mengubat dari kerasukan. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. kemudian tidur. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . Rasulullah SAW bersabda: ´Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. syaitan dan jin.´ (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. (7) Bertemu para nabi. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis. (8) Penyembuh Kesakitan.

bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. atau kena sengatan binatang berbisa. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. maka bacalah doa tersebut. Insya¶Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. Insya¶ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. Insya¶allah akan lekas sembuh. (11) Turun hujan. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. kemudian airnya diminumkan. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). agar anda tidak kehujanan. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. baik suci badan dan tempat.Bilamana anda ingin kuat berjalan. atau kena racun dan penyakit lain. (14) Sulit bersalin. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). (17) Raja Jin. Insya¶ allah tidak di kejar musuh. . bacalah doa ini. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. Insya¶Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. (18) Terhindar dari Kekufuran. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. Insya¶Allah tidak jadi turun hujan. Insya¶ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu.

maka anda akan menjadi kuat. (20) Penyelamat siksa neraka. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. sebanyak seratus kali. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. maka semua binatang yang buas akan menjadi . bid¶ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. (21) Ingin mimpi yang indah. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. dijauhkan dari malapetaka. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. Bilamana doa ini di baca setiap hari. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. maka ia mengamalkan doa tersebut. maka gigi anda akan menjadi kuat. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. (23) Memberi keselamatan. serta terjauh dari penyakit. Bilamana anda baca pada malam Khamis. Insya Allah akan tercapai. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. maka akan selamat dari siksa neraka.Insya¶Allah akan terhindar dari kekufuran. (27) Binatang menjadi patuh. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. Bilamana anda baca pada malam Isnin. serta terjauh dari penyakit. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. (26) Penyeri wajah. (19) Menjumpai Jin.

dan siang harinya kita berpuasa insya Allah apabila mahar tersebut sudah kita beli. Insya¶Allah lamaran anda di terima. tidak boleh di ucapakan. nubuwwah tapi standardnya disebut doa nurun nubuwwah. jangan di dorong Nafsu untuk mendapatkan sesuatu) 3. (29) Harta dunia. url : http://paranormalmalaysia. maka manfaat Doa tersebut bisa kita rasakan dan kita buktikan. Bilamana anda ingin harta dunia. Insya¶Allah akan jadi emas. setiap malam 3000x. Syaratnya: Di sini saya akan sampaikan tata cara yang pernah saya lakukan mengamalkan Doa Nurbuwah. Namun sesuai yang pernah di ijazahkan kepada saya untuk membeli mahar harus kita beli 21. Dalam dialek daerah disebut dengan doa norbuat. Ianya digelar "ibu segala doa" dan amat popular dikalangan santri pesantren di Indonesia.patuh terhadap anda. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. (28) Melamar wanita. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. diamalkan selama 7 hari. 1. Sehinggakan ada satu pesantren di daerah Banten mengajar khusus doa ini.SABAR DAN ISTIGHOMAH (kita harus sabar dan istighomah untuk dapat mengamalkan doa Nurbuwah jangan menarget sekian hari ataupun dengan jumlah hitungan.000.YAKIN (tanamkan keyakinan kita akan kebesaran Allah.mengingat Doa ini banyak sekali faedahnya. dan segala sesuatu hanya Allah yang menentukan) 2. namun ini tidak bisa di jadikan suatu keharusan mengingat masih banyak cara yang dilakukan oleh para ulama. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain.forumup.html ---------------------------------------------------------------------------------Doa ini adalah merupakan suatu doa yg memiliki banyak faedah dan khasiatnya bagi barangsiapa yang mengamalkannya.com/ptopic167-paranormalmalaysia. .IKHLAS (kita Ikhlas mengamalkan doa itu.namun disini ada tiga hal yang perlu kita ingat. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah.

2) Dapat menjaga penghuni rumah dari sihir. 9) Apabila orang sakit bacakan doa ini insya Allah sembuh. 14) Dapat menawarkan bisa dan racun. 4) Dapat mendatangkan kekuatan yang luar biasa dengan mengamalkannya pada setiap malam Selasa. kecurian dan segala bencana. 8) Dapat menawar air laut iaitu ketika dilautan dan kehabisan air minuman maka ceboklah air laut lalu dibacakan doa ini. 13) Dapat mendatangkan raja jin. . 10) Dapat bertemu para nabi dalam mimpi. memakai wangi-wangian. ii) Perlu berpakaian serba putih. 5) Dapat menguatkan gigi dengan mengamalkannya pada setiap hari Rabu. di dalam bilik yang gelap dan sunyi dari kebisingan orang ramai serta membakar setanggi ketika berwirid. 11) Dapat menyembuhkan penyakit gila dan gangguan makhluk halus. kaifiat khusus : i) Puasa pada hari Jumaat dan pada malamnya wiridkan doa ini 100x. 7) Dapat menjamin keselamatan diri pengamal. iii) Jikalau berjaya akan didatangi raja jin muslim bernama Syeikh Abu Yusuf memberi salam kepada anda dan bertanyakan apa hajat anda memanggilnya. 12) Dapat menjinakkan binatang buas iaitu dibaca ketika ada binatang buas yang mahu mengganggu anda.Khasiatnya: 1) Dapat melebur semua dosa-dosanya jika membacanya ketika matahari akan terbenam. 6) Dapat menambah wajah menjadi lebih berseri dengan mengamalkannya pada setiap malam Khamis. Insya Allah menjadi tawar. 3) Dapat menundukkan musuh.

25) Dapat menimbulkan rasa kasih dan sayang kepada kita tak kiralah dari orang atasan sehingga orang awam. 17) Merubah kunyit menjadi emas dengan menanam kunyit hidup di waktu yang sunyi dan di tempat yang tiada orang lalu lintas dan harus dirahsiakan dari orang. Baca pada daun sirih bertemu ruas kemudian usap mulai dari kepala turun ke kaki. 21) Dapat mempercepat kelahiran pada wanita yang amat sulit untuk bersalin. 3) Hendaklah berpuasa dahulu kemudian pada malamnya baru wiridkan doa ini. 22) Dapat memalingkan pandangan lawan iaitu samada anda hilang dari pandangan musuh atau musuh melihat dengan pandangan gementar. 2) Malamnya hendaklah wiridkan doa ini sebanyak 75x. Rujukan : 1. Kitab Majmu' Syarif.blogspot.com/2006/12/doa-nurun-nubuwwah. Orang perseorangan url : http://antalhaq.html ---------------------------------------------------------------------------------- .15) Supaya lamaran diterima. 24) Dapat memporak-perandakan musuh dalam peperangan. Kaifiat khusus : 1) Puasa 3 hari dengan niat memohon fadilat doa nurun nubuwwah. 18) Dapat menyembuh penyakit mata. 20) Dapat membungkam orang yang sedang bertelagah. Seterusnya amalkanlah doa ini 3x pagi dan 3x malam moga-moga seluruh khasiatnya dapat kita perolehi. 23) Dapat menguatkan berjalan. 2. Amalan ini telah lama diamalkan org zaman dahulu sebelum ada kenderaan lagi. 16) Supaya dipandang mulia dan berwibawa. 19) Dapat menolak hujan.

µAAQILIL HASANI WAL HUSAINI MIN ANFUSIL HAQQI µAINIL QUDRATI WAN NAAZHIRIINA WA¶AINIL INSI WAL JINN. .BISMILLAAHIR RAHMAANIR RAHIIM ³ALLAAHUMMA DZIS SULTHAANIL µAZHIM. WA MUSTAJAABU LUQMAANIL HAKIIM. WAYAQUULUUNA INNAHUU LAMAJNUUN. WA DZIL MANNIL QADIIM. WA WARITSU SULAIMAANABNI DAAWUDA µALAIHIMAS SALAAM. WA DZIL WAJHIL KARIIM. WA IN YAKAADUL LADZIINA KAFARUU LI YUZLIQUUNAKA BI ABSHAARIHIM LAMMAA SAMI¶UDZ DZHIKRA. WA WALIY YIL KALIMAATI TAAMMAATI WAD DA¶AWAATIL MUSTA JAABAH. WA MAA HUWA ILLAA DZIKRUL LIL µAALAMIIN.

Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. WA SALAAMUN µALAL MURSALIIN. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. panjangkanlah umurku. SUBHAANA RABBIKA RABBIL µIZZATI µAMMAA YASHIFUUN. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. memiliki wajah yang mulia. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a.) DZUL¶ARSYIL MAJIID. dan doa-doa yang mustajab.t.(Sebutkan hajat di hati kepada Allah s. WA LAA YAZIIDUZH ZHAALIMIINA ILLAA KHASAARAA.. kabulkan hajatku.w. sihatlah jasad tubuhku . Ertinya: ³Ya Allah. INNA BAATHILA KAANA ZAHUUQAA. yang memiliki anugerah yang terdahulu. Alwadud (Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih) (tujuh kali Alwadud)««««««(sebutkan hajat di hati kepada Allah) yang memiliki singgasana yang Maha Mulia. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. dari pandangan mata manusia dan jin. Dan yang mengijabahi Luqmanul hakim.AL-WADUUD (tujuh kali AL WADUUD) ««««««««. WAL HAMDU LIL LAAHI RABIIL µAALAMIIN´. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. WA QUL JAA AL HAQQU WA ZAHAQAL BAATHIL.s.´ Syubhat Doa Nurun Nubuwwah Di riwayatkan bahawa doa ini di sampaikan kepada Nabi oleh Malaikat Jibril pada suatu pagi ketika Nabi sedang duduk bersama para sahabat selepas solat subuh. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku (pengikutku). . WA NUNAZZI LU MINAL QUR¶AANI MAA HUWA SYIFAAUW WARAHMATUL LIL MUKMINIIN. dari pandangan mata yang memandang. WA TABBA¶ADIL¶ADAAWATA KULLA MIMBANII AADAMA µALAIHIS SALAAM. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung.s. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. orang-orang yang masih hidup (dihatinya) dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. THAWWIL µUMRII WA SHAHHIH AJSAADII WAQDHI HAAJATII WAKTSIR AMWAALII WA AULAADII WAJ ALNI HABBIBAN LIN NAASI AJMA¶J IN. MAN KAANA HAYYAUW WA YAHIQQAL QAULU µALAL KAAFIRIIN. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orangorang kafir.

insya-Allah terselamat daripada sihir. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. Jika anda ada musuh. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. 8. . apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. ilmu hitam dan penyakit. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. Jika di kabulkan Allah. 6. bacakan doa ini. jin. 10. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. 2.Jibril berkata kepada Nabi: ³Aku di utus oleh Allah membawa Doa Nurun Nubuwah untuk di serahkan kepadamu ya Rasulullah. 7. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. iblis. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. 11. Apabila di letakkan pada tanaman. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. banyak lagi fadhilat doa ini. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. Allah akan mengampuni segala dosanya. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. bacakan 100 kali pada malam sabtu. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. 9. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. 5. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi.´ Khasiatnya: Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). Jika ada binatang yang cacat. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. dengan dibacakan padanya. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. 3. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. 4. antaranya: 1. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam.

Jika akan berangkat ke medan perang. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. 21. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. bacakan doa ini. Jika dibaca pada malam Selasa. 29. Jika dibaca pada malam Khamis akan memperelokkan wajah. bacakan 100 kali doa ini. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. insya-Allah anda akan awet muda. . bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. Jika dibaca pada hari raya. Jika dibaca pada binatang buas. Jika dibaca pada malam hari. gigi menjadi teguh. Untuk menyembuhkan orang sakit. Jika terjadi permusuhan.Allah tidak jadi hujan. insya-Allah tidak di kejar musuh.12. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. Rasulullah s. kemudian tiupkan ke laut. minumkan air itu. 17. insya-Allah ia akan tunduk. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki.´ 22. baca doa ini pada minyak. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. insya-Allah akan sembuh. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. insya.a. anda akan menjadi kuat.w. Andainya anda ingin mendekati raja. 19. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. baca doa ini setiap hari. bacakan pada sirih bertemu urat. Demikian juga. insya-Allah anda akan kuat berjalan. bacakan berulang kali. 24. 20. Jika dibaca pada malam minggu. Jika ingin kuat berjalan. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. 26. 16. Jika dibaca pada malam Rabu. jin. insya-Allah semua akan kasihkan anda. 13. kerasukan. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. 18. 15. Jika dibaca pada malam Isnin. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. kemudian tidur. 23. 27. insya-Allah akan berhenti. Allah akan memberikan keselamatan. 25. syaitan. bacakan doa ini. pengsan atau gila. 14. Jika ada wanita yang sukar bersalin. 28. jika ada orang yang diganggu hantu.

31.´ 34. insyaAllah lekas sembuh. kena bisa. 32. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. Jika anda ingin bertemu raja jin. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. Apabila ada orang digigit ular. racun atau penyakit lain. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. 33. Insya-Allah lamaran anda diterima. Jika ada orang sakit mata. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain.30. insya-Allah lekas sembuh. . bacalah doa ini.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful