P. 1
Doa Nurun Nubuwwah

Doa Nurun Nubuwwah

|Views: 522|Likes:
Published by ghoserider

More info:

Published by: ghoserider on Oct 08, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/05/2012

pdf

text

original

Doa Nurun Nubuwwah (Cahaya Kenabian

)

Ertinya : ³Ya Allah, Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung, yang memiliki anugerah yang terdahulu, memiliki wajah yang mulia, menguasai kalimat-kalimat yang sempurna, dan doa-doa yang mustajab, penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq, dari pandangan mata yang memandang, dari pandangan mata manusia dan jin. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka, ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila, dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim, dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgahsana yang Mulia, panjangkanlah umurku, sihatlah jasad tubuhku , kabulkan

orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. 7. antaranya: 1. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. ilmu hitam dan penyakit. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. Jika anda ada musuh. 8. Jika di kabulkan Allah. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. 9. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. 4. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. bacakan doa ini. Jika ada binatang yang cacat. banyak lagi fadilat doa ini. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. 3. dengan dibacakan padanya. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.hajatku. Allah akan mengampuni segala dosanya. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´.s.´ Khasiatnya : Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). 5. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. Apabila di letakkan pada tanaman. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. . insya-Allah terselamat daripada sihir.. 6. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. 2. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta.

23. Rasulullah s. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. baca doa ini setiap hari. Jika dibaca pada malam hari.´ 22. 17. Jika dibaca pada malam minggu. 21. Jika dibaca pada malam Selasa. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. kerasukan. bacakan 100 kali doa ini. 15. 13. iblis. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. 18. Untuk menyembuhkan orang sakit. Jika dibaca pada hari raya. 19. insya-Allah akan sembuh.a. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. bacakan pada sirih bertemu urat. 16. 12. Jika dibaca pada binatang buas. kemudian tiupkan ke laut. Jika dibaca pada malam Isnin. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. Demikian juga. insya-Allah ia akan tunduk. bacakan doa ini. baca doa ini pada minyak. jin. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. Jika dibaca pada malam Rabu. Allah akan memberikan keselamatan. .10. insya-Allah anda akan kuat berjalan. Andainya anda ingin mendekati raja. bacakan 100 kali pada malam sabtu. insya.w. Jika ingin kuat berjalan.Allah tidak jadi hujan. 26. kemudian tidur. 25. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. jika ada orang yang diganggu hantu. 11. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. gigi menjadi teguh. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. anda akan menjadi kuat. insya-Allah anda akan awet muda. jin. insya-Allah semua akan kasihkan anda. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. 24. 20. syaitan. Jika dibaca pada malam Khamis akan memeperelokkan wajah. pengsan atau gila. 14. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat.

Apabila ada orang digigit ular. minumkan air itu. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal. bacakan berulang kali. insya-Allah lekas sembuh.27. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. Insya-Allah lamaran anda diterima. 29. Lain-lain khasiat doa ini ialah: (1) Pelindung dari Sihir. bacalah doa ini. Jika ada wanita yang sukar bersalin. maka cukuplah ditulis. Jika terjadi permusuhan. Jika akan berangkat ke medan perang. .´ 34. insya-Allah akan berhenti. 32.s. kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. seraya berkata : ´Wahai Rasulullah. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. bacakan doa ini. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika dudukduduk bersama para sahabat di Masjidil Haram. insya-Allah tidak di kejar musuh. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. kena bisa. 30. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. 31. membawa doa Nurun Nubuwwah. tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a. Jika anda ingin bertemu raja jin. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. insyaAllah lekas sembuh. Di riwayatkan . racun atau penyakit lain. aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah´. (2) Hajat Tercapai. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. Jika ada orang sakit mata. Selanjutnya beliau bersabda :´Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. 33. 28.

maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. Insya¶ Allah akan lekas sembuh.(3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. ´Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. kemudian disitu anda kehabisan air minum. Rasulullah SAW bersabda: ´Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. Insya¶Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (9) Mengubat dari kerasukan. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. Bilamana ada orang sakit. Insya¶Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. (10) Kuat berjalan . syaitan dan jin. (7) Bertemu para nabi. kemudian tidur. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. atau gila.´ (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. maka bacalah doa ini pada air laut. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. Bilamana ada orang di rasuk hantu. (8) Penyembuh Kesakitan. Insya¶Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. kemudian sapukan pada tempat yang sakit.

Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. Insya¶Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. Insya¶Allah tidak jadi turun hujan.Bilamana anda ingin kuat berjalan. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. (14) Sulit bersalin. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. Insya¶allah akan lekas sembuh. maka bacalah doa tersebut. baik suci badan dan tempat. . Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. (18) Terhindar dari Kekufuran. atau kena sengatan binatang berbisa. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. Insya¶Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. Insya¶ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. Insya¶ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. bacalah doa ini. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. (17) Raja Jin. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). (11) Turun hujan. agar anda tidak kehujanan. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. atau kena racun dan penyakit lain. kemudian airnya diminumkan. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. Insya¶ allah tidak di kejar musuh. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan.

Bilamana anda ingin mimpi yang indah. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. bid¶ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. (26) Penyeri wajah. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. maka gigi anda akan menjadi kuat. maka semua binatang yang buas akan menjadi . Bilamana anda baca pada malam Isnin. Bilamana anda baca pada malam Khamis. Insya Allah akan tercapai. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. maka akan selamat dari siksa neraka. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. (21) Ingin mimpi yang indah. (19) Menjumpai Jin. sebanyak seratus kali. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut.Insya¶Allah akan terhindar dari kekufuran. maka ia mengamalkan doa tersebut. (20) Penyelamat siksa neraka. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. maka anda akan menjadi kuat. Bilamana doa ini di baca setiap hari. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. (23) Memberi keselamatan. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. serta terjauh dari penyakit. (27) Binatang menjadi patuh. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. serta terjauh dari penyakit. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. dijauhkan dari malapetaka.

Bilamana anda ingin harta dunia. nubuwwah tapi standardnya disebut doa nurun nubuwwah. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita.patuh terhadap anda. diamalkan selama 7 hari. jangan di dorong Nafsu untuk mendapatkan sesuatu) 3.SABAR DAN ISTIGHOMAH (kita harus sabar dan istighomah untuk dapat mengamalkan doa Nurbuwah jangan menarget sekian hari ataupun dengan jumlah hitungan.YAKIN (tanamkan keyakinan kita akan kebesaran Allah. Insya¶Allah akan jadi emas.mengingat Doa ini banyak sekali faedahnya. Ianya digelar "ibu segala doa" dan amat popular dikalangan santri pesantren di Indonesia. Dalam dialek daerah disebut dengan doa norbuat. Namun sesuai yang pernah di ijazahkan kepada saya untuk membeli mahar harus kita beli 21.000. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. . 1. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain.namun disini ada tiga hal yang perlu kita ingat. Insya¶Allah lamaran anda di terima. dan siang harinya kita berpuasa insya Allah apabila mahar tersebut sudah kita beli. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. namun ini tidak bisa di jadikan suatu keharusan mengingat masih banyak cara yang dilakukan oleh para ulama.com/ptopic167-paranormalmalaysia. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. tidak boleh di ucapakan.html ---------------------------------------------------------------------------------Doa ini adalah merupakan suatu doa yg memiliki banyak faedah dan khasiatnya bagi barangsiapa yang mengamalkannya. (29) Harta dunia. Syaratnya: Di sini saya akan sampaikan tata cara yang pernah saya lakukan mengamalkan Doa Nurbuwah. Sehinggakan ada satu pesantren di daerah Banten mengajar khusus doa ini.forumup.IKHLAS (kita Ikhlas mengamalkan doa itu. (28) Melamar wanita. dan segala sesuatu hanya Allah yang menentukan) 2. maka manfaat Doa tersebut bisa kita rasakan dan kita buktikan. setiap malam 3000x. url : http://paranormalmalaysia.

Insya Allah menjadi tawar. 5) Dapat menguatkan gigi dengan mengamalkannya pada setiap hari Rabu. 12) Dapat menjinakkan binatang buas iaitu dibaca ketika ada binatang buas yang mahu mengganggu anda. kecurian dan segala bencana. 7) Dapat menjamin keselamatan diri pengamal.Khasiatnya: 1) Dapat melebur semua dosa-dosanya jika membacanya ketika matahari akan terbenam. 3) Dapat menundukkan musuh. di dalam bilik yang gelap dan sunyi dari kebisingan orang ramai serta membakar setanggi ketika berwirid. 6) Dapat menambah wajah menjadi lebih berseri dengan mengamalkannya pada setiap malam Khamis. 10) Dapat bertemu para nabi dalam mimpi. 14) Dapat menawarkan bisa dan racun. kaifiat khusus : i) Puasa pada hari Jumaat dan pada malamnya wiridkan doa ini 100x. memakai wangi-wangian. . 4) Dapat mendatangkan kekuatan yang luar biasa dengan mengamalkannya pada setiap malam Selasa. 13) Dapat mendatangkan raja jin. 11) Dapat menyembuhkan penyakit gila dan gangguan makhluk halus. ii) Perlu berpakaian serba putih. 8) Dapat menawar air laut iaitu ketika dilautan dan kehabisan air minuman maka ceboklah air laut lalu dibacakan doa ini. 2) Dapat menjaga penghuni rumah dari sihir. iii) Jikalau berjaya akan didatangi raja jin muslim bernama Syeikh Abu Yusuf memberi salam kepada anda dan bertanyakan apa hajat anda memanggilnya. 9) Apabila orang sakit bacakan doa ini insya Allah sembuh.

blogspot. 16) Supaya dipandang mulia dan berwibawa. 20) Dapat membungkam orang yang sedang bertelagah. 22) Dapat memalingkan pandangan lawan iaitu samada anda hilang dari pandangan musuh atau musuh melihat dengan pandangan gementar. Kaifiat khusus : 1) Puasa 3 hari dengan niat memohon fadilat doa nurun nubuwwah. Orang perseorangan url : http://antalhaq. 17) Merubah kunyit menjadi emas dengan menanam kunyit hidup di waktu yang sunyi dan di tempat yang tiada orang lalu lintas dan harus dirahsiakan dari orang. 23) Dapat menguatkan berjalan.15) Supaya lamaran diterima.com/2006/12/doa-nurun-nubuwwah. Rujukan : 1. 24) Dapat memporak-perandakan musuh dalam peperangan.html ---------------------------------------------------------------------------------- . Amalan ini telah lama diamalkan org zaman dahulu sebelum ada kenderaan lagi. Kitab Majmu' Syarif. 18) Dapat menyembuh penyakit mata. Baca pada daun sirih bertemu ruas kemudian usap mulai dari kepala turun ke kaki. 21) Dapat mempercepat kelahiran pada wanita yang amat sulit untuk bersalin. 19) Dapat menolak hujan. 25) Dapat menimbulkan rasa kasih dan sayang kepada kita tak kiralah dari orang atasan sehingga orang awam. 2. 2) Malamnya hendaklah wiridkan doa ini sebanyak 75x. Seterusnya amalkanlah doa ini 3x pagi dan 3x malam moga-moga seluruh khasiatnya dapat kita perolehi. 3) Hendaklah berpuasa dahulu kemudian pada malamnya baru wiridkan doa ini.

. WA WALIY YIL KALIMAATI TAAMMAATI WAD DA¶AWAATIL MUSTA JAABAH.BISMILLAAHIR RAHMAANIR RAHIIM ³ALLAAHUMMA DZIS SULTHAANIL µAZHIM. µAAQILIL HASANI WAL HUSAINI MIN ANFUSIL HAQQI µAINIL QUDRATI WAN NAAZHIRIINA WA¶AINIL INSI WAL JINN. WAYAQUULUUNA INNAHUU LAMAJNUUN. WA WARITSU SULAIMAANABNI DAAWUDA µALAIHIMAS SALAAM. WA IN YAKAADUL LADZIINA KAFARUU LI YUZLIQUUNAKA BI ABSHAARIHIM LAMMAA SAMI¶UDZ DZHIKRA. WA MUSTAJAABU LUQMAANIL HAKIIM. WA DZIL WAJHIL KARIIM. WA DZIL MANNIL QADIIM. WA MAA HUWA ILLAA DZIKRUL LIL µAALAMIIN.

Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. memiliki wajah yang mulia. MAN KAANA HAYYAUW WA YAHIQQAL QAULU µALAL KAAFIRIIN.(Sebutkan hajat di hati kepada Allah s.´ Syubhat Doa Nurun Nubuwwah Di riwayatkan bahawa doa ini di sampaikan kepada Nabi oleh Malaikat Jibril pada suatu pagi ketika Nabi sedang duduk bersama para sahabat selepas solat subuh. orang-orang yang masih hidup (dihatinya) dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. WA TABBA¶ADIL¶ADAAWATA KULLA MIMBANII AADAMA µALAIHIS SALAAM. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.. WA QUL JAA AL HAQQU WA ZAHAQAL BAATHIL.w. kabulkan hajatku. SUBHAANA RABBIKA RABBIL µIZZATI µAMMAA YASHIFUUN. Dan yang mengijabahi Luqmanul hakim.s. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. INNA BAATHILA KAANA ZAHUUQAA. Alwadud (Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih) (tujuh kali Alwadud)««««««(sebutkan hajat di hati kepada Allah) yang memiliki singgasana yang Maha Mulia.) DZUL¶ARSYIL MAJIID. . ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. WAL HAMDU LIL LAAHI RABIIL µAALAMIIN´. Ertinya: ³Ya Allah. sihatlah jasad tubuhku . panjangkanlah umurku. THAWWIL µUMRII WA SHAHHIH AJSAADII WAQDHI HAAJATII WAKTSIR AMWAALII WA AULAADII WAJ ALNI HABBIBAN LIN NAASI AJMA¶J IN. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. dan doa-doa yang mustajab. WA SALAAMUN µALAL MURSALIIN.t. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku (pengikutku). dari pandangan mata yang memandang.AL-WADUUD (tujuh kali AL WADUUD) ««««««««. dari pandangan mata manusia dan jin. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orangorang kafir. yang memiliki anugerah yang terdahulu. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´.s. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. WA LAA YAZIIDUZH ZHAALIMIINA ILLAA KHASAARAA. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. WA NUNAZZI LU MINAL QUR¶AANI MAA HUWA SYIFAAUW WARAHMATUL LIL MUKMINIIN.

tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. Jika anda ada musuh. Allah akan mengampuni segala dosanya. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. 10. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. Jika di kabulkan Allah. 3. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. Apabila di letakkan pada tanaman. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. dengan dibacakan padanya. ilmu hitam dan penyakit. bacakan doa ini. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. 7. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban.Jibril berkata kepada Nabi: ³Aku di utus oleh Allah membawa Doa Nurun Nubuwah untuk di serahkan kepadamu ya Rasulullah. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. 6. 2. 11. insya-Allah terselamat daripada sihir. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. iblis. 9. antaranya: 1. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. 4. bacakan 100 kali pada malam sabtu. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. 8. jin. Jika ada binatang yang cacat. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai.´ Khasiatnya: Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). . insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. banyak lagi fadhilat doa ini. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. 5.

insya-Allah bayinya akan cepat lahir. 13. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. 28. Allah akan memberikan keselamatan. jin. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. syaitan. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. Jika dibaca pada malam Isnin. bacakan berulang kali. kemudian tidur. Jika dibaca pada binatang buas. 24. 25. 29.a. Demikian juga. insya-Allah akan sembuh.Allah tidak jadi hujan. 27. gigi menjadi teguh. insya-Allah tidak di kejar musuh. Jika dibaca pada malam Rabu. Jika ada wanita yang sukar bersalin. insya-Allah akan berhenti. jika ada orang yang diganggu hantu. maka apa yang dihajat akan segera berhasil.´ 22. bacakan 100 kali doa ini. 14. bacakan doa ini. Untuk menyembuhkan orang sakit.12. Jika dibaca pada malam Khamis akan memperelokkan wajah. Jika akan berangkat ke medan perang. kerasukan. 20. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. 17. minumkan air itu. insya-Allah semua akan kasihkan anda. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. insya. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. 23. 18. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. Andainya anda ingin mendekati raja. Jika terjadi permusuhan. 21. baca doa ini setiap hari. baca doa ini pada minyak. insya-Allah anda akan awet muda.w. Rasulullah s. Jika dibaca pada hari raya. Jika dibaca pada malam Selasa. 15. Jika dibaca pada malam hari. 19. Jika ingin kuat berjalan. 16. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. . insya-Allah anda akan kuat berjalan. bacakan doa ini. Jika dibaca pada malam minggu. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. kemudian tiupkan ke laut. bacakan pada sirih bertemu urat. pengsan atau gila. insya-Allah ia akan tunduk. 26. anda akan menjadi kuat.

Jika anda ingin bertemu raja jin. 32. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. . Insya-Allah lamaran anda diterima. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi.30. 31. insya-Allah lekas sembuh.´ 34. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. insyaAllah lekas sembuh. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. kena bisa. Apabila ada orang digigit ular. bacalah doa ini. 33. racun atau penyakit lain. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. Jika ada orang sakit mata. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->