Doa Nurun Nubuwwah (Cahaya Kenabian

)

Ertinya : ³Ya Allah, Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung, yang memiliki anugerah yang terdahulu, memiliki wajah yang mulia, menguasai kalimat-kalimat yang sempurna, dan doa-doa yang mustajab, penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq, dari pandangan mata yang memandang, dari pandangan mata manusia dan jin. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka, ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila, dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim, dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgahsana yang Mulia, panjangkanlah umurku, sihatlah jasad tubuhku , kabulkan

Jika anda ada musuh.hajatku. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku.´ Khasiatnya : Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). ilmu hitam dan penyakit. . 2.s. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. insya-Allah terselamat daripada sihir. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. 7. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. Jika ada binatang yang cacat. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. antaranya: 1. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. 8. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. 5. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. 6. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. 9. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. dengan dibacakan padanya. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. banyak lagi fadilat doa ini. 3.. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. 4. Allah akan mengampuni segala dosanya. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´. bacakan doa ini. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. Apabila di letakkan pada tanaman. Jika di kabulkan Allah.

Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. 16. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. kemudian tiupkan ke laut. Jika dibaca pada hari raya. gigi menjadi teguh. anda akan menjadi kuat. iblis. 11. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. Jika dibaca pada malam Isnin. Jika ingin kuat berjalan. Jika dibaca pada malam Khamis akan memeperelokkan wajah. insya-Allah semua akan kasihkan anda. insya-Allah anda akan kuat berjalan. 20. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. jin. 14. insya-Allah ia akan tunduk. bacakan pada sirih bertemu urat. pengsan atau gila. insya-Allah anda akan awet muda. 19. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. 25. jin. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. 12. . 23. 17. 13. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. Jika dibaca pada malam Selasa.a.w. Andainya anda ingin mendekati raja. 21. Untuk menyembuhkan orang sakit. jika ada orang yang diganggu hantu.Allah tidak jadi hujan. bacakan doa ini. Jika dibaca pada malam minggu. 24.10. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. baca doa ini pada minyak. 26. Allah akan memberikan keselamatan. Jika dibaca pada malam Rabu. 15. syaitan. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. kerasukan. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. Demikian juga. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. bacakan 100 kali doa ini. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. bacakan 100 kali pada malam sabtu. kemudian tidur.´ 22. baca doa ini setiap hari. insya. Jika dibaca pada binatang buas. 18. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. insya-Allah akan sembuh. Rasulullah s. Jika dibaca pada malam hari.

Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a. aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah´. kena bisa. racun atau penyakit lain. seraya berkata : ´Wahai Rasulullah.´ 34. Selanjutnya beliau bersabda :´Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. 30. bacakan doa ini. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. insya-Allah tidak di kejar musuh. Jika terjadi permusuhan. 28. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. insyaAllah lekas sembuh. maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. Jika akan berangkat ke medan perang. (2) Hajat Tercapai. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. sucikan diri anda daripada najis dan hadas.s. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. Insya-Allah lamaran anda diterima. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal. Di riwayatkan . 31. Apabila ada orang digigit ular. maka cukuplah ditulis. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. Jika ada orang sakit mata. insya-Allah lekas sembuh. . bacalah doa ini. bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika dudukduduk bersama para sahabat di Masjidil Haram. Lain-lain khasiat doa ini ialah: (1) Pelindung dari Sihir. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. 29. 33. bacakan berulang kali. Jika ada wanita yang sukar bersalin.27. insya-Allah akan berhenti. 32. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. membawa doa Nurun Nubuwwah. kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah. Jika anda ingin bertemu raja jin. minumkan air itu.

Insya¶Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. maka bacalah doa ini pada air laut. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. kemudian tidur. Bilamana ada orang di rasuk hantu.´ (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. atau gila. syaitan dan jin. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. (9) Mengubat dari kerasukan. ´Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). kemudian disitu anda kehabisan air minum.(3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. Insya¶Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. Rasulullah SAW bersabda: ´Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. (7) Bertemu para nabi. Bilamana ada orang sakit. Insya¶Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. (8) Penyembuh Kesakitan. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. (10) Kuat berjalan . maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis.

Insya¶ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. baik suci badan dan tempat. kemudian airnya diminumkan. Insya¶Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. (14) Sulit bersalin. Insya¶Allah tidak jadi turun hujan. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. atau kena racun dan penyakit lain. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. maka bacalah doa tersebut. (17) Raja Jin. Insya¶ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. (18) Terhindar dari Kekufuran. bacalah doa ini. (11) Turun hujan. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. . Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. Insya¶allah akan lekas sembuh. agar anda tidak kehujanan. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. Insya¶Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. Insya¶ allah tidak di kejar musuh.Bilamana anda ingin kuat berjalan. atau kena sengatan binatang berbisa. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali.

(24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa.Insya¶Allah akan terhindar dari kekufuran. (26) Penyeri wajah. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. maka akan selamat dari siksa neraka. dijauhkan dari malapetaka. maka anda akan menjadi kuat. serta terjauh dari penyakit. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. Insya Allah akan tercapai. serta terjauh dari penyakit. sebanyak seratus kali. (20) Penyelamat siksa neraka. (23) Memberi keselamatan. Bilamana anda baca pada malam Isnin. (19) Menjumpai Jin. Bilamana doa ini di baca setiap hari. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. bid¶ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. (27) Binatang menjadi patuh. (21) Ingin mimpi yang indah. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. Bilamana anda baca pada malam Khamis. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. maka gigi anda akan menjadi kuat. maka semua binatang yang buas akan menjadi . (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. maka ia mengamalkan doa tersebut. Bilamana anda baca pada malam Jumaat.

com/ptopic167-paranormalmalaysia.namun disini ada tiga hal yang perlu kita ingat.html ---------------------------------------------------------------------------------Doa ini adalah merupakan suatu doa yg memiliki banyak faedah dan khasiatnya bagi barangsiapa yang mengamalkannya.forumup.patuh terhadap anda. diamalkan selama 7 hari. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Ianya digelar "ibu segala doa" dan amat popular dikalangan santri pesantren di Indonesia. (29) Harta dunia. Namun sesuai yang pernah di ijazahkan kepada saya untuk membeli mahar harus kita beli 21. 1. Syaratnya: Di sini saya akan sampaikan tata cara yang pernah saya lakukan mengamalkan Doa Nurbuwah. nubuwwah tapi standardnya disebut doa nurun nubuwwah. dan siang harinya kita berpuasa insya Allah apabila mahar tersebut sudah kita beli.000. Insya¶Allah akan jadi emas. . maka manfaat Doa tersebut bisa kita rasakan dan kita buktikan. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. (28) Melamar wanita. url : http://paranormalmalaysia. jangan di dorong Nafsu untuk mendapatkan sesuatu) 3.SABAR DAN ISTIGHOMAH (kita harus sabar dan istighomah untuk dapat mengamalkan doa Nurbuwah jangan menarget sekian hari ataupun dengan jumlah hitungan.mengingat Doa ini banyak sekali faedahnya. Insya¶Allah lamaran anda di terima. tidak boleh di ucapakan. Sehinggakan ada satu pesantren di daerah Banten mengajar khusus doa ini. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. namun ini tidak bisa di jadikan suatu keharusan mengingat masih banyak cara yang dilakukan oleh para ulama. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. dan segala sesuatu hanya Allah yang menentukan) 2. setiap malam 3000x. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah.YAKIN (tanamkan keyakinan kita akan kebesaran Allah.IKHLAS (kita Ikhlas mengamalkan doa itu. Bilamana anda ingin harta dunia. Dalam dialek daerah disebut dengan doa norbuat.

6) Dapat menambah wajah menjadi lebih berseri dengan mengamalkannya pada setiap malam Khamis. 5) Dapat menguatkan gigi dengan mengamalkannya pada setiap hari Rabu. 9) Apabila orang sakit bacakan doa ini insya Allah sembuh. 7) Dapat menjamin keselamatan diri pengamal.Khasiatnya: 1) Dapat melebur semua dosa-dosanya jika membacanya ketika matahari akan terbenam. kaifiat khusus : i) Puasa pada hari Jumaat dan pada malamnya wiridkan doa ini 100x. 8) Dapat menawar air laut iaitu ketika dilautan dan kehabisan air minuman maka ceboklah air laut lalu dibacakan doa ini. 2) Dapat menjaga penghuni rumah dari sihir. . Insya Allah menjadi tawar. 10) Dapat bertemu para nabi dalam mimpi. iii) Jikalau berjaya akan didatangi raja jin muslim bernama Syeikh Abu Yusuf memberi salam kepada anda dan bertanyakan apa hajat anda memanggilnya. 11) Dapat menyembuhkan penyakit gila dan gangguan makhluk halus. 12) Dapat menjinakkan binatang buas iaitu dibaca ketika ada binatang buas yang mahu mengganggu anda. kecurian dan segala bencana. 13) Dapat mendatangkan raja jin. 14) Dapat menawarkan bisa dan racun. memakai wangi-wangian. 3) Dapat menundukkan musuh. di dalam bilik yang gelap dan sunyi dari kebisingan orang ramai serta membakar setanggi ketika berwirid. ii) Perlu berpakaian serba putih. 4) Dapat mendatangkan kekuatan yang luar biasa dengan mengamalkannya pada setiap malam Selasa.

20) Dapat membungkam orang yang sedang bertelagah. Seterusnya amalkanlah doa ini 3x pagi dan 3x malam moga-moga seluruh khasiatnya dapat kita perolehi. Kitab Majmu' Syarif. Kaifiat khusus : 1) Puasa 3 hari dengan niat memohon fadilat doa nurun nubuwwah. 21) Dapat mempercepat kelahiran pada wanita yang amat sulit untuk bersalin. 25) Dapat menimbulkan rasa kasih dan sayang kepada kita tak kiralah dari orang atasan sehingga orang awam. 2) Malamnya hendaklah wiridkan doa ini sebanyak 75x. 3) Hendaklah berpuasa dahulu kemudian pada malamnya baru wiridkan doa ini. Orang perseorangan url : http://antalhaq.blogspot.com/2006/12/doa-nurun-nubuwwah. Rujukan : 1. 2. 19) Dapat menolak hujan. 22) Dapat memalingkan pandangan lawan iaitu samada anda hilang dari pandangan musuh atau musuh melihat dengan pandangan gementar. 24) Dapat memporak-perandakan musuh dalam peperangan. 18) Dapat menyembuh penyakit mata. Baca pada daun sirih bertemu ruas kemudian usap mulai dari kepala turun ke kaki. 17) Merubah kunyit menjadi emas dengan menanam kunyit hidup di waktu yang sunyi dan di tempat yang tiada orang lalu lintas dan harus dirahsiakan dari orang.15) Supaya lamaran diterima.html ---------------------------------------------------------------------------------- . 23) Dapat menguatkan berjalan. Amalan ini telah lama diamalkan org zaman dahulu sebelum ada kenderaan lagi. 16) Supaya dipandang mulia dan berwibawa.

WAYAQUULUUNA INNAHUU LAMAJNUUN. WA WALIY YIL KALIMAATI TAAMMAATI WAD DA¶AWAATIL MUSTA JAABAH. µAAQILIL HASANI WAL HUSAINI MIN ANFUSIL HAQQI µAINIL QUDRATI WAN NAAZHIRIINA WA¶AINIL INSI WAL JINN. WA WARITSU SULAIMAANABNI DAAWUDA µALAIHIMAS SALAAM. . WA MUSTAJAABU LUQMAANIL HAKIIM. WA DZIL WAJHIL KARIIM. WA DZIL MANNIL QADIIM.BISMILLAAHIR RAHMAANIR RAHIIM ³ALLAAHUMMA DZIS SULTHAANIL µAZHIM. WA MAA HUWA ILLAA DZIKRUL LIL µAALAMIIN. WA IN YAKAADUL LADZIINA KAFARUU LI YUZLIQUUNAKA BI ABSHAARIHIM LAMMAA SAMI¶UDZ DZHIKRA.

Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah.´ Syubhat Doa Nurun Nubuwwah Di riwayatkan bahawa doa ini di sampaikan kepada Nabi oleh Malaikat Jibril pada suatu pagi ketika Nabi sedang duduk bersama para sahabat selepas solat subuh. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman.) DZUL¶ARSYIL MAJIID. WA TABBA¶ADIL¶ADAAWATA KULLA MIMBANII AADAMA µALAIHIS SALAAM. orang-orang yang masih hidup (dihatinya) dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir.. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.s. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. WA QUL JAA AL HAQQU WA ZAHAQAL BAATHIL. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. THAWWIL µUMRII WA SHAHHIH AJSAADII WAQDHI HAAJATII WAKTSIR AMWAALII WA AULAADII WAJ ALNI HABBIBAN LIN NAASI AJMA¶J IN. WA LAA YAZIIDUZH ZHAALIMIINA ILLAA KHASAARAA. WA SALAAMUN µALAL MURSALIIN. yang memiliki anugerah yang terdahulu. dari pandangan mata yang memandang. SUBHAANA RABBIKA RABBIL µIZZATI µAMMAA YASHIFUUN.w. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq. memiliki wajah yang mulia. Ertinya: ³Ya Allah. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´.AL-WADUUD (tujuh kali AL WADUUD) ««««««««. . cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. Alwadud (Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih) (tujuh kali Alwadud)««««««(sebutkan hajat di hati kepada Allah) yang memiliki singgasana yang Maha Mulia. INNA BAATHILA KAANA ZAHUUQAA.s. kabulkan hajatku. sihatlah jasad tubuhku .t. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku (pengikutku). dan doa-doa yang mustajab. dari pandangan mata manusia dan jin.(Sebutkan hajat di hati kepada Allah s. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orangorang kafir. Dan yang mengijabahi Luqmanul hakim. WA NUNAZZI LU MINAL QUR¶AANI MAA HUWA SYIFAAUW WARAHMATUL LIL MUKMINIIN. MAN KAANA HAYYAUW WA YAHIQQAL QAULU µALAL KAAFIRIIN. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. WAL HAMDU LIL LAAHI RABIIL µAALAMIIN´. panjangkanlah umurku.

Jika di kabulkan Allah. insya-Allah terselamat daripada sihir. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. jin. ilmu hitam dan penyakit. 10. 2. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. 11. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. antaranya: 1. 3. Allah akan mengampuni segala dosanya. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. 6. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Apabila di letakkan pada tanaman. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. 9. . Jika ada binatang yang cacat. 5. dengan dibacakan padanya. 4. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. banyak lagi fadhilat doa ini. iblis. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. Jika ingin melihat sesuatu yang indah.´ Khasiatnya: Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). 7. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda.Jibril berkata kepada Nabi: ³Aku di utus oleh Allah membawa Doa Nurun Nubuwah untuk di serahkan kepadamu ya Rasulullah. bacakan 100 kali pada malam sabtu. bacakan doa ini. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. Jika anda ada musuh. 8. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ.

Andainya anda ingin mendekati raja. 23. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. Jika dibaca pada binatang buas. baca doa ini pada minyak. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. kemudian tiupkan ke laut. insya-Allah akan sembuh. Jika dibaca pada malam Selasa. Untuk menyembuhkan orang sakit. 13. bacakan doa ini. insya. gigi menjadi teguh. 15. Demikian juga. Jika ada wanita yang sukar bersalin. Jika terjadi permusuhan. 20. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. pengsan atau gila. 25.Allah tidak jadi hujan. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. 21.w.12. bacakan 100 kali doa ini. 16. 28. insya-Allah anda akan kuat berjalan. Jika ingin kuat berjalan.´ 22. bacakan berulang kali. kemudian tidur. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. bacakan doa ini. Allah akan memberikan keselamatan. 18. 17. minumkan air itu. kerasukan. Jika akan berangkat ke medan perang. Jika dibaca pada malam Isnin. anda akan menjadi kuat. bacakan pada sirih bertemu urat. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. jika ada orang yang diganggu hantu. Jika dibaca pada malam minggu.a. Jika dibaca pada malam hari. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. 14. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. insya-Allah ia akan tunduk. syaitan. 27. 24. baca doa ini setiap hari. Jika dibaca pada malam Khamis akan memperelokkan wajah. 26. 29. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. 19. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. Jika dibaca pada hari raya. Rasulullah s. insya-Allah semua akan kasihkan anda. insya-Allah anda akan awet muda. Jika dibaca pada malam Rabu. . jin. insya-Allah akan berhenti. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. insya-Allah tidak di kejar musuh.

kena bisa. Insya-Allah lamaran anda diterima. . insyaAllah lekas sembuh. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. 31. Jika ada orang sakit mata. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. 33.30. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit.´ 34. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. Apabila ada orang digigit ular. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. bacalah doa ini. Jika anda ingin bertemu raja jin. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. 32. racun atau penyakit lain. insya-Allah lekas sembuh. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful