P. 1
Doa Nurun Nubuwwah

Doa Nurun Nubuwwah

|Views: 522|Likes:
Published by ghoserider

More info:

Published by: ghoserider on Oct 08, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/05/2012

pdf

text

original

Doa Nurun Nubuwwah (Cahaya Kenabian

)

Ertinya : ³Ya Allah, Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung, yang memiliki anugerah yang terdahulu, memiliki wajah yang mulia, menguasai kalimat-kalimat yang sempurna, dan doa-doa yang mustajab, penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq, dari pandangan mata yang memandang, dari pandangan mata manusia dan jin. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka, ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila, dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim, dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.s. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgahsana yang Mulia, panjangkanlah umurku, sihatlah jasad tubuhku , kabulkan

hajatku. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Jika di kabulkan Allah. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu.. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. banyak lagi fadilat doa ini. 6. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. 7. orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai.s.´ Khasiatnya : Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. 2. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. . 8. dengan dibacakan padanya. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. Jika ada binatang yang cacat. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. Apabila di letakkan pada tanaman. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. 5. 4. 9. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. 3. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Allah akan mengampuni segala dosanya. bacakan doa ini. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. insya-Allah terselamat daripada sihir. ilmu hitam dan penyakit. antaranya: 1. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´. Jika anda ada musuh.

anda akan menjadi kuat. 19. Untuk menyembuhkan orang sakit. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. 13. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. Jika dibaca pada binatang buas.w. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. iblis. bacakan 100 kali pada malam sabtu. 20. 14. 16. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. jika ada orang yang diganggu hantu. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban.a. syaitan. Jika ingin kuat berjalan. 12. jin. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini.Allah tidak jadi hujan. 21. kemudian tiupkan ke laut. insya-Allah semua akan kasihkan anda. Rasulullah s. insya-Allah ia akan tunduk. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. insya-Allah akan sembuh. bacakan 100 kali doa ini. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. Jika dibaca pada malam Khamis akan memeperelokkan wajah. 18. bacakan pada sirih bertemu urat. insya-Allah anda akan kuat berjalan. 26. pengsan atau gila.10. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. insya-Allah anda akan awet muda. 15. jin. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. Jika dibaca pada malam Rabu. 23. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. Jika ingin melihat sesuatu yang indah. Andainya anda ingin mendekati raja.´ 22. Jika dibaca pada malam minggu. Allah akan memberikan keselamatan. 17. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. Jika dibaca pada malam hari. Jika dibaca pada malam Selasa. Jika dibaca pada hari raya. baca doa ini pada minyak. bacakan doa ini. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. gigi menjadi teguh. kerasukan. 24. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. baca doa ini setiap hari. 11. 25. Demikian juga. insya. . kemudian tidur. Jika dibaca pada malam Isnin.

Lain-lain khasiat doa ini ialah: (1) Pelindung dari Sihir. maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. 29. Insya-Allah lamaran anda diterima. membawa doa Nurun Nubuwwah. kena bisa. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali. Jika ada orang sakit mata.´ 34. insyaAllah lekas sembuh. maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah´. kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah. Apabila ada orang digigit ular. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. insya-Allah tidak di kejar musuh. Jika terjadi permusuhan. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. 30. 31. bacakan berulang kali. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. bacalah doa ini. Jika akan berangkat ke medan perang. minumkan air itu. (2) Hajat Tercapai. Jika ada wanita yang sukar bersalin. bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika dudukduduk bersama para sahabat di Masjidil Haram. seraya berkata : ´Wahai Rasulullah. insya-Allah lekas sembuh. . maka cukuplah ditulis. insya-Allah akan berhenti. 33. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya.27. bacakan doa ini. tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. Di riwayatkan . 28. racun atau penyakit lain. 32. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. Selanjutnya beliau bersabda :´Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Jika anda ingin bertemu raja jin.

Bilamana ada orang sakit. kemudian disitu anda kehabisan air minum. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda . Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman. apabila di letakkan pada tempat-tempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis. Insya¶Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi.´ (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali. atau gila. maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. Insya¶Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. (7) Bertemu para nabi. Insya¶Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (9) Mengubat dari kerasukan. (10) Kuat berjalan . maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). ´Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain. maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu. jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. Bilamana ada orang di rasuk hantu. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah.(3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang. kemudian tidur. maka bacalah doa ini pada air laut. (8) Penyembuh Kesakitan. syaitan dan jin. dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. Rasulullah SAW bersabda: ´Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi.

kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. (11) Turun hujan. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. Insya¶ allah tidak di kejar musuh. agar anda tidak kehujanan. Insya¶ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. Insya¶allah akan lekas sembuh. (18) Terhindar dari Kekufuran. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. Insya¶Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. (14) Sulit bersalin. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. Insya¶ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. Insya¶ Allah akan lekas sembuh. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. . Insya¶Allah tidak jadi turun hujan. atau kena racun dan penyakit lain. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. bacalah doa ini. baik suci badan dan tempat. maka bacalah doa tersebut. atau kena sengatan binatang berbisa. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. (17) Raja Jin. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. Insya¶Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya.Bilamana anda ingin kuat berjalan. kemudian airnya diminumkan. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini.

sebanyak seratus kali. maka akan selamat dari siksa neraka. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. (27) Binatang menjadi patuh. (23) Memberi keselamatan. (21) Ingin mimpi yang indah. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. maka anda akan menjadi kuat. Bilamana anda baca pada malam Isnin. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. Bilamana anda baca pada malam Khamis. Bilamana doa ini di baca setiap hari. (20) Penyelamat siksa neraka. serta terjauh dari penyakit. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. serta terjauh dari penyakit. Bilamana anda baca pada malam Jumaat.Insya¶Allah akan terhindar dari kekufuran. Insya Allah akan tercapai. dijauhkan dari malapetaka. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. maka ia mengamalkan doa tersebut. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. (26) Penyeri wajah. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. maka gigi anda akan menjadi kuat. maka semua binatang yang buas akan menjadi . (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. (19) Menjumpai Jin. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. bid¶ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk.

nubuwwah tapi standardnya disebut doa nurun nubuwwah.YAKIN (tanamkan keyakinan kita akan kebesaran Allah. Sehinggakan ada satu pesantren di daerah Banten mengajar khusus doa ini. 1. setiap malam 3000x. maka manfaat Doa tersebut bisa kita rasakan dan kita buktikan. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. dan segala sesuatu hanya Allah yang menentukan) 2.forumup. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain.000. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. Namun sesuai yang pernah di ijazahkan kepada saya untuk membeli mahar harus kita beli 21.patuh terhadap anda. (28) Melamar wanita. Dalam dialek daerah disebut dengan doa norbuat. namun ini tidak bisa di jadikan suatu keharusan mengingat masih banyak cara yang dilakukan oleh para ulama. (29) Harta dunia.mengingat Doa ini banyak sekali faedahnya. Insya¶Allah lamaran anda di terima. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. Insya¶Allah akan jadi emas. Ianya digelar "ibu segala doa" dan amat popular dikalangan santri pesantren di Indonesia.SABAR DAN ISTIGHOMAH (kita harus sabar dan istighomah untuk dapat mengamalkan doa Nurbuwah jangan menarget sekian hari ataupun dengan jumlah hitungan.html ---------------------------------------------------------------------------------Doa ini adalah merupakan suatu doa yg memiliki banyak faedah dan khasiatnya bagi barangsiapa yang mengamalkannya.com/ptopic167-paranormalmalaysia. tidak boleh di ucapakan. Syaratnya: Di sini saya akan sampaikan tata cara yang pernah saya lakukan mengamalkan Doa Nurbuwah. jangan di dorong Nafsu untuk mendapatkan sesuatu) 3. url : http://paranormalmalaysia.IKHLAS (kita Ikhlas mengamalkan doa itu.namun disini ada tiga hal yang perlu kita ingat. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. . Bilamana anda ingin harta dunia. dan siang harinya kita berpuasa insya Allah apabila mahar tersebut sudah kita beli. diamalkan selama 7 hari.

di dalam bilik yang gelap dan sunyi dari kebisingan orang ramai serta membakar setanggi ketika berwirid. 11) Dapat menyembuhkan penyakit gila dan gangguan makhluk halus. 8) Dapat menawar air laut iaitu ketika dilautan dan kehabisan air minuman maka ceboklah air laut lalu dibacakan doa ini. 12) Dapat menjinakkan binatang buas iaitu dibaca ketika ada binatang buas yang mahu mengganggu anda. 10) Dapat bertemu para nabi dalam mimpi. 6) Dapat menambah wajah menjadi lebih berseri dengan mengamalkannya pada setiap malam Khamis. 9) Apabila orang sakit bacakan doa ini insya Allah sembuh. ii) Perlu berpakaian serba putih. memakai wangi-wangian. kecurian dan segala bencana. iii) Jikalau berjaya akan didatangi raja jin muslim bernama Syeikh Abu Yusuf memberi salam kepada anda dan bertanyakan apa hajat anda memanggilnya.Khasiatnya: 1) Dapat melebur semua dosa-dosanya jika membacanya ketika matahari akan terbenam. . Insya Allah menjadi tawar. 5) Dapat menguatkan gigi dengan mengamalkannya pada setiap hari Rabu. 7) Dapat menjamin keselamatan diri pengamal. 4) Dapat mendatangkan kekuatan yang luar biasa dengan mengamalkannya pada setiap malam Selasa. 2) Dapat menjaga penghuni rumah dari sihir. 13) Dapat mendatangkan raja jin. kaifiat khusus : i) Puasa pada hari Jumaat dan pada malamnya wiridkan doa ini 100x. 14) Dapat menawarkan bisa dan racun. 3) Dapat menundukkan musuh.

html ---------------------------------------------------------------------------------- .15) Supaya lamaran diterima. Amalan ini telah lama diamalkan org zaman dahulu sebelum ada kenderaan lagi.blogspot. 18) Dapat menyembuh penyakit mata. 2) Malamnya hendaklah wiridkan doa ini sebanyak 75x. 16) Supaya dipandang mulia dan berwibawa.com/2006/12/doa-nurun-nubuwwah. 17) Merubah kunyit menjadi emas dengan menanam kunyit hidup di waktu yang sunyi dan di tempat yang tiada orang lalu lintas dan harus dirahsiakan dari orang. 22) Dapat memalingkan pandangan lawan iaitu samada anda hilang dari pandangan musuh atau musuh melihat dengan pandangan gementar. 23) Dapat menguatkan berjalan. Orang perseorangan url : http://antalhaq. Kitab Majmu' Syarif. 21) Dapat mempercepat kelahiran pada wanita yang amat sulit untuk bersalin. 2. 3) Hendaklah berpuasa dahulu kemudian pada malamnya baru wiridkan doa ini. 19) Dapat menolak hujan. Baca pada daun sirih bertemu ruas kemudian usap mulai dari kepala turun ke kaki. 20) Dapat membungkam orang yang sedang bertelagah. Seterusnya amalkanlah doa ini 3x pagi dan 3x malam moga-moga seluruh khasiatnya dapat kita perolehi. 24) Dapat memporak-perandakan musuh dalam peperangan. Kaifiat khusus : 1) Puasa 3 hari dengan niat memohon fadilat doa nurun nubuwwah. 25) Dapat menimbulkan rasa kasih dan sayang kepada kita tak kiralah dari orang atasan sehingga orang awam. Rujukan : 1.

µAAQILIL HASANI WAL HUSAINI MIN ANFUSIL HAQQI µAINIL QUDRATI WAN NAAZHIRIINA WA¶AINIL INSI WAL JINN. WA DZIL MANNIL QADIIM. WAYAQUULUUNA INNAHUU LAMAJNUUN.BISMILLAAHIR RAHMAANIR RAHIIM ³ALLAAHUMMA DZIS SULTHAANIL µAZHIM. WA MAA HUWA ILLAA DZIKRUL LIL µAALAMIIN. WA DZIL WAJHIL KARIIM. WA WALIY YIL KALIMAATI TAAMMAATI WAD DA¶AWAATIL MUSTA JAABAH. . WA IN YAKAADUL LADZIINA KAFARUU LI YUZLIQUUNAKA BI ABSHAARIHIM LAMMAA SAMI¶UDZ DZHIKRA. WA WARITSU SULAIMAANABNI DAAWUDA µALAIHIMAS SALAAM. WA MUSTAJAABU LUQMAANIL HAKIIM.

memiliki wajah yang mulia. Ertinya: ³Ya Allah. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. yang memiliki anugerah yang terdahulu. MAN KAANA HAYYAUW WA YAHIQQAL QAULU µALAL KAAFIRIIN. panjangkanlah umurku.(Sebutkan hajat di hati kepada Allah s.AL-WADUUD (tujuh kali AL WADUUD) ««««««««. . dari pandangan mata manusia dan jin. SUBHAANA RABBIKA RABBIL µIZZATI µAMMAA YASHIFUUN. Dan katakanlah : ³Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. orang-orang yang masih hidup (dihatinya) dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir.w. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah´. Alwadud (Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih) (tujuh kali Alwadud)««««««(sebutkan hajat di hati kepada Allah) yang memiliki singgasana yang Maha Mulia. kabulkan hajatku. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orangorang kafir.´ Syubhat Doa Nurun Nubuwwah Di riwayatkan bahawa doa ini di sampaikan kepada Nabi oleh Malaikat Jibril pada suatu pagi ketika Nabi sedang duduk bersama para sahabat selepas solat subuh. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. WA TABBA¶ADIL¶ADAAWATA KULLA MIMBANII AADAMA µALAIHIS SALAAM. ketika mereka mendengar Al-Quran dan mereka berkata: ³Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. THAWWIL µUMRII WA SHAHHIH AJSAADII WAQDHI HAAJATII WAKTSIR AMWAALII WA AULAADII WAJ ALNI HABBIBAN LIN NAASI AJMA¶J IN. penanggung Hasan dan Husain dari jiwa-jiwa yang haq.t.. INNA BAATHILA KAANA ZAHUUQAA. WA NUNAZZI LU MINAL QUR¶AANI MAA HUWA SYIFAAUW WARAHMATUL LIL MUKMINIIN. WA QUL JAA AL HAQQU WA ZAHAQAL BAATHIL. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku (pengikutku). dari pandangan mata yang memandang. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. WA LAA YAZIIDUZH ZHAALIMIINA ILLAA KHASAARAA. Dan yang mengijabahi Luqmanul hakim. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. WAL HAMDU LIL LAAHI RABIIL µAALAMIIN´. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. dan doa-doa yang mustajab. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna.) DZUL¶ARSYIL MAJIID. WA SALAAMUN µALAL MURSALIIN.s. sihatlah jasad tubuhku . cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a.s. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian.

orang yang mengamalkan doa ini akan mendapat alamat apabila kunyit yang di tanam sudah bertukar menjadi emas. ilmu hitam dan penyakit. iblis. antaranya: 1. Jika ada binatang yang cacat. maka dengan berkat doa ini insya-Allah akan tercapai. tuliskan doa ini dan simpan dalam rumah. Dan jika ada jin yang ingin menjadi manusia. Tanamkan kunyit dalam tanah di suatu tempat sunyi. Apabila diletakkan pada tempat yang didiami syaitan. apa yang kita hajati insyaAllah akan berhasil. 4. Kepada orang yang berhajatkan kekayaan. 5. Jika sesiapa membaca sekali ketika matahari hampir terbenam. hantu dan segala macam makhluk halus yang jahat. insyaAllah anda akan diperlihatkan keajaiban. 7. 11. banyak lagi fadhilat doa ini. 8. insya-Allah musuh akan menjadi sayang pada anda. doa ini hendaklah di baca 100 kali pada malam Jumaat. Apabila di letakkan pada tanaman. insya-Allah mereka semua akan pergi dari situ. Jika anda ada musuh. Jika tidak boleh membaca atau menghafalnya.Jibril berkata kepada Nabi: ³Aku di utus oleh Allah membawa Doa Nurun Nubuwah untuk di serahkan kepadamu ya Rasulullah. 10. 9. Banyaknya kunyit terpulang pada orang yang memohon kekayaan itu. . Demikian juga jika ada pendita yang ingin menjadi wali Allah. Jika ada raja yang ingin menjadi pendeta. Doa ini boleh di pergunakan untuk memohon kekayaan. insya-Allah tanaman itu selamat daripada segala musuh. Jika di baca pada setiap lepas sembahyang lima waktu. insya-Allah binatang itu akan menjadi sempurna sifatnya. insya-Allah terselamat daripada sihir. 3. jin. dengan dibacakan padanya. dengan berkat doa ini insya-Allah jadilah dia manusia.´ Khasiatnya: Selain boleh menghapuskan segala dosa (kecuali dosa syirik). Jika ingin melihat sesuatu yang indah. 6. Allah akan mengampuni segala dosanya. dengan membaca doa ini insya-Allah mendapatnya. bacakan 100 kali pada malam sabtu. 2. bacakan doa ini. Jika di kabulkan Allah.

Rasulullah s. Jika dibaca pada hari raya. bacakan pada sirih bertemu urat. Jika ingin kuat berjalan. syaitan. jika ada orang yang diganggu hantu. baca doa ini setiap hari. bacakan doa ini. Jika anda berperahu di laut dan membacakan doa ini. Jika akan berangkat ke medan perang. seluruh malaikat akan turun dari langit memohonkan ampun untuk orang yang membacanya. 14. orang berkedudukan tinggi atau orang ramai. Sapukan minyak itu pada tempat yang sakit. 21. jin. kerasukan. insya-Allah akan sembuh. Allah akan memberikan keselamatan. bacakan doa ini pada air dalam mangkuk putih. sebaliknya musuh akan bercerai-berai sesama sendiri.w.Allah tidak jadi hujan. bersabda: ³Barangsiapa yang ingin berjumpa dengan para nabi. insya-Allah akan bermimpi berjumpa dengan para nabi dan sesiapa memandangnya akan berasa kasih sayang. baca doa ini pada minyak. . Andainya anda ingin mendekati raja. insya-Allah bayinya akan cepat lahir. bacakan doa ini. insya-Allah akan berhenti. Jika dibaca pada malam hari. 17. insya-Allah semua akan kasihkan anda. Jika dibaca pada malam Isnin.´ 22. Jika dibaca pada binatang buas. insya-Allah air laut akan menjadi tawar. bacakan berulang kali. bacakan pada minyak dan sapukan pada orang berkenaan. insya. insya-Allah anda akan awet muda. pengsan atau gila. 18. Untuk menyembuhkan orang sakit. anda akan menjadi kuat. minumkan air itu. Jika dibaca pada malam Rabu. insya-Allah anda akan kuat berjalan. kemudian tidur. 15. Jika ada wanita yang sukar bersalin. 16. kemudian usapkan daun itu dari kepala sampai ke dua hujung kaki. Jika dibaca pada malam Khamis akan memperelokkan wajah. insya-Allah tidak di kejar musuh. kemudian tiupkan ke laut. 20. bacakan 100 kali doa ini. gigi menjadi teguh. 13. Jika terjadi permusuhan. 27. insya-Allah ia akan tunduk. 26. Demikian juga. 19.a. 28. Jika dibaca pada malam minggu. 23. Jika anda dalam perjalanan dan ada tanda akan hujan. maka apa yang dihajat akan segera berhasil. 29. Jika dibaca pada malam Selasa. 25. 24.12.

Bacakan doa ini terus-menerus di tempat sunyi. Apabila ada orang digigit ular.30. kena bisa. 33. racun atau penyakit lain. sucikan diri anda daripada najis dan hadas. 32. Rasulullah bersabda:´Jika kamu ingin di muliakan orang lain. .´ 34. berpuasalah sehari dan jangan tidur pada malamnya. insya-Allah lekas sembuh. bacalah doa ini. bacakan doa ini 100 kali pada malam Jumaat di tempat yang suci dan sunyi. insyaAllah lekas sembuh. Jika anda ingin bertemu raja jin. Jika ada orang sakit mata. Insya-Allah lamaran anda diterima. 31. bacakan doa ini dan hembuskan pada matanya. Jika anda hendak melamar seseorang wanita. bacakan doa ini pada tempat yang luka atau tempat yang sakit.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->