Alam Bina Construction Sdn. Bhd.

(14 3959-V)

dan pembuatan mesin dan seterusnya telah berkembang menjadi kontraktor utama dengan modal sekitar RM3 juta. Syarikat ini disenaraikan sebagai kontraktor PKKKelas A dan CIDB-G7 sehingga Syarikat berjaya untuk melaksanakan projek-projek pembinaan bangunan secara meluas.kualiti. telah tersenarai sebagai sebuah syarikat Bursa Malaysia awam. Bhd. Syarikat ini memulakan perniagaan dalam bidang pembuatan keluli tuangan. baja fabrikasi. Merekabentuk sesuatu bangunan dengan terbaik menggunakan peralatan teknologi yang terkini. Bhd.PROFIL SYARIKAT LATAR BELAKANG SYARIKAT Alam Bina Construction Sdn. . dan perkhidmatan yang terbaik dan memuaskan hati. Objektif yang lain adalah Menghasilkan pembinaan yang bertaraf antarabangsa yang setanding dengan negara luar. Objektif Syarikat Menjalankan kerja dengan penuh disiplin dan bertanggungjawab. Alam Bina Construction adalah merupakan bantuan pembinaan bagi melaksanakan sesuatu projek untuk membantu pemaju yang lain. Selain itu peralatan dan jentera yang digunakan mengikut peredaran zaman.menepati masa. Alam Bina juga telah di sijilkan dan mendapat pengesahan oleh Sirim QAS Sdn. Mengamalkan kerja berkumpulan dan berkerjasama dalam melaksananTugasan yang diberikan. Syarikat ini telah ditubuhkan pada tahun 22 Julai 1997. MS ISO: 9001: 2000 bagi Penyediaan Perkhidmatan dalam Bangunan dan Kerja Kejuruteraan Awam dan Penyelarasan Reka bentuk dan Pengurusan Projek Turnkey.

Engineering Expertise(kejuruteraan pakar) y Menghasilkan kerja yang berkualiti dan berada pada tahap kemahiran dan kepakaran yang tinggi. perbincangan dan dalam mengambil sesuatu keputusan. Innovation(Inovasi) y Sentiasa berinovasi dalam mereka bentuk pembinaan. Teamwork(Kerjasama) y Mengamalkan semangat berpasukan di dalam sesuatu pekerjaan. MISI Menjadi kontraktor yang terkenal dan disegani di serata dunia dan menjadikan sebuah syarikat yang mempunyai kemajuan dalam bidang pembinaan dan teknologi dan menjadi contoh kepada syarikat yang lain. .PROFIL SYARIKAT VISI Flexibility(Fleksibel) y Bersikap fleksibel dalam pengurusan masa kerja dan kualiti kerja yang dilakukan.

PROFIL SYARIKAT .

PROFIL SYARIKAT CARTA ORGANISASI PENGARAH EXECUTIVE DATO` MOHD MARWAN BIN RAIS PENGARAH URUSAN DATO` MOHD SHAHRIN BIN SABREE PENGARAH PENGURUSAN NUR AMIRAH BT ABDULL RAHMAN PENGARAH PROJEK NORAZLI BIN MOHD NOH PENGURUS OPERASI / JURUTERA NOOR AISHAH BT AHMAD JURUTERA MOHD DZRIFF AKRAM BIN MOHD YAMIN .

Kami merupakan dana pemegang saham dan jumlah keseluruhan sekitar RM25.Innovation.Alam Bina Construction boleh meningkatkan kualiti untuk keperluan pembinaan andadengan sokongan dari para profesional kami yang berpengalaman dipimpin oleh Ketua Eksekutif. Gambaran keseluruhan Kewangan PKH telah memiliki aset rata-rata lebih dari RM100 juta per tahun selama 5 tahun terakhir kewangan. Kepakaran Alam Bina Construction mempunyai pengalaman yang luas dalam industri. Dato ' Marwan yang telah terlibat dalam pembinaan danpembangunan industri hotel selama lebih dari 30 tahun.Kami. AcerTechnologie pasir Xerox.PROFIL SYARIKAT Kumpulan Pengurusan Pengurusan kami memainkan peranan penting untuk memimpin Syarikat bagi memenuhi keperluan pelanggan kami melalui ` Flexibility.Carrefour. .Teamwork dan Engineering Expertise` merupakan batu loncatan bagi kejayaan kami.7juta dan RM128 juta. Syarikat telah Berjaya menyiapkan pelbagai projek dengan nilai jumlah keseluruhan projek lebih dari RM1billion. merancang semula dan pengurusan operasi. percayaan bahawa profil ini bermanfaat dan dapat menyediakan maklumat yang mencukupi tentang Alam Bina Construction untuk mendapatkan keputusan atau aduan mengenai keperluan pembinaan pelanggan. para Lembaga Pengarah Alam Bina Construction. hotel dan bangunan perumahanpembinaan termasuk projekprojek Turnkey yang"Rekabentuk dan Pembinaan".Projek yang dilaksanakan untuk pelanggan yang terhormat termasuk Permodalan Nasional Berhad (PNB). Kami berterima kasih atas kerjasama dan bantuan daripada pelbagai pihak.komersial. Di bidang perancangan projek.Syarikat ini berada dalam ekonomi kewangan yang baik untuk saiz projek yang besar dengan sokongan daripada perunding kewangan. KumpulanWang Simpanan Pekerja(KWSP). Acidchem Sdn Bhd Antarabangsa.yang memimpin pasukan jurutera dan pengurus projek.Pengarah urusan Dato 'Dr Mohd Shahrin. Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP). Selain itu.

Taman Universiti. ketegori dan pengkhususan G1 G1 G2 Tidak melebihi RM 200. JOHOR Darul Takzim. Johor Bahru. Gred.000 Tidak melebihi RM 500. No. Jalan Kebudayaan 6.40A.000 B CE ME B04 CE21 E04 Tarikh Mula Berkuatkuasa : Tarikh Habis Tempoh Perakuan : 22 NOV 2009 23 NOV 2012* *Perakuan ini hendaklah diperbaharui selewat-lewatnya 60 hari sebelum tarikh habis tempoh STATUS:AKTIF Kontraktor yang diawardkan projek semasa perakuan pendaftaran ini dikeluarkan _________________________________ ( IBRAHIM BIN MOHD YUSOF) b.PROFIL SYARIKAT Perakuan Pendaftaran Adalah dengan ini diperakui bahawa kontraktor yang dinyatakan di bawah ini telah berdaftar dengan Lembaga mengikut Bahagian VI Akta Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia 1994. Bhd Alamat Berdaftar: Bangunan MAJIDEE.p Ketua Eksekutif Bertarikh : 12 OCT 2009 .000 Tidak melebihi RM 200. No Pendaftaran: 874006531 PM 445891 Nama Kontraktor: Alam Bina Construction Sdn. Pendaftaraan ini adalah tertakluk kepada syarat-syarat yang telah ditetapkan di belakang Perakuan ini. 81300 Skudai.

J Rajan & Co ± Kuala Lumpur : Budiman Engineer Sdn Bhd ± Kuala Lumpur Jurutera Awam & Struktur Perunding : Perunding YAA Consultant ± Penang Jurukur Tanah : JUPEM ± Kuala Lumpur .38 & 39. 079. II. Bhd : Bangunan PERPADUAN. 133. Kepala I.Bandar Damansara.PROFIL SYARIKAT Profile Alam Bina Construction Sdn. Fax Tarikh ditubuhkan No. III & IV. CIDB dan KKM Status Syarikat Modal Dibenarkan Modal Berbayar Rujukan Bank : 100% Bumiputra. Bhd Nama Syarikat Pejabat Urusan :. Pendaftaran : +6 03 3555221 / +6 03 3555223 : +6 03 3554220 : 22hb Julai 1997 : 79777 D Pendaftaran Syarikat : PKK. . 000. Telefon No. 13400 Kuala Lumpur. Jalan Mahsuri 6. Alam Bina Construction Sdn. Kelas A. No.00 : (1) Public Bank Berhad ± Kuala Lumpur (2) Am Bank Berhad ± Kuala Lumpur Penguamcara : D. Tingkat 2.No. : RM 6. 000.00 : RM 5.

PENGARAH PROJEK NORAZLI BIN MOHD NOH . LATAR BELAKANG PENTADBIRAN GAMBAR PENGARAH EXECUTIVE DATO` MOHD MARWAN BIN RAIS Kelulusan 2. PENGARAH URUSAN DATO` MOHD SHAHRIN BIN SABREE 3.PROFIL SYARIKAT BIL 1.

PENGURUS OPERASI / JURUTERA NOOR AISHAH BT AHMAD 6.PROFIL SYARIKAT 4. JURUTERA MOHD DZRIFF AKRAM BIN MOHD YAMIN . PENGARAH PENGURUSAN NUR AMIRAH BT ABDULL RAHMAN 5.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful