Alam Bina Construction Sdn. Bhd.

(14 3959-V)

Syarikat ini memulakan perniagaan dalam bidang pembuatan keluli tuangan. Alam Bina Construction adalah merupakan bantuan pembinaan bagi melaksanakan sesuatu projek untuk membantu pemaju yang lain.kualiti. Bhd. telah tersenarai sebagai sebuah syarikat Bursa Malaysia awam. baja fabrikasi. Syarikat ini disenaraikan sebagai kontraktor PKKKelas A dan CIDB-G7 sehingga Syarikat berjaya untuk melaksanakan projek-projek pembinaan bangunan secara meluas. Mengamalkan kerja berkumpulan dan berkerjasama dalam melaksananTugasan yang diberikan.PROFIL SYARIKAT LATAR BELAKANG SYARIKAT Alam Bina Construction Sdn. dan pembuatan mesin dan seterusnya telah berkembang menjadi kontraktor utama dengan modal sekitar RM3 juta. Bhd. dan perkhidmatan yang terbaik dan memuaskan hati. Syarikat ini telah ditubuhkan pada tahun 22 Julai 1997. Merekabentuk sesuatu bangunan dengan terbaik menggunakan peralatan teknologi yang terkini. . Alam Bina juga telah di sijilkan dan mendapat pengesahan oleh Sirim QAS Sdn. MS ISO: 9001: 2000 bagi Penyediaan Perkhidmatan dalam Bangunan dan Kerja Kejuruteraan Awam dan Penyelarasan Reka bentuk dan Pengurusan Projek Turnkey. Objektif Syarikat Menjalankan kerja dengan penuh disiplin dan bertanggungjawab. Objektif yang lain adalah Menghasilkan pembinaan yang bertaraf antarabangsa yang setanding dengan negara luar.menepati masa. Selain itu peralatan dan jentera yang digunakan mengikut peredaran zaman.

. perbincangan dan dalam mengambil sesuatu keputusan.PROFIL SYARIKAT VISI Flexibility(Fleksibel) y Bersikap fleksibel dalam pengurusan masa kerja dan kualiti kerja yang dilakukan. MISI Menjadi kontraktor yang terkenal dan disegani di serata dunia dan menjadikan sebuah syarikat yang mempunyai kemajuan dalam bidang pembinaan dan teknologi dan menjadi contoh kepada syarikat yang lain. Engineering Expertise(kejuruteraan pakar) y Menghasilkan kerja yang berkualiti dan berada pada tahap kemahiran dan kepakaran yang tinggi. Innovation(Inovasi) y Sentiasa berinovasi dalam mereka bentuk pembinaan. Teamwork(Kerjasama) y Mengamalkan semangat berpasukan di dalam sesuatu pekerjaan.

PROFIL SYARIKAT .

PROFIL SYARIKAT CARTA ORGANISASI PENGARAH EXECUTIVE DATO` MOHD MARWAN BIN RAIS PENGARAH URUSAN DATO` MOHD SHAHRIN BIN SABREE PENGARAH PENGURUSAN NUR AMIRAH BT ABDULL RAHMAN PENGARAH PROJEK NORAZLI BIN MOHD NOH PENGURUS OPERASI / JURUTERA NOOR AISHAH BT AHMAD JURUTERA MOHD DZRIFF AKRAM BIN MOHD YAMIN .

PROFIL SYARIKAT Kumpulan Pengurusan Pengurusan kami memainkan peranan penting untuk memimpin Syarikat bagi memenuhi keperluan pelanggan kami melalui ` Flexibility. para Lembaga Pengarah Alam Bina Construction.komersial. Kepakaran Alam Bina Construction mempunyai pengalaman yang luas dalam industri. AcerTechnologie pasir Xerox.yang memimpin pasukan jurutera dan pengurus projek. Selain itu.Kami. Dato ' Marwan yang telah terlibat dalam pembinaan danpembangunan industri hotel selama lebih dari 30 tahun. Acidchem Sdn Bhd Antarabangsa.7juta dan RM128 juta. Syarikat telah Berjaya menyiapkan pelbagai projek dengan nilai jumlah keseluruhan projek lebih dari RM1billion. Kami berterima kasih atas kerjasama dan bantuan daripada pelbagai pihak. percayaan bahawa profil ini bermanfaat dan dapat menyediakan maklumat yang mencukupi tentang Alam Bina Construction untuk mendapatkan keputusan atau aduan mengenai keperluan pembinaan pelanggan. Gambaran keseluruhan Kewangan PKH telah memiliki aset rata-rata lebih dari RM100 juta per tahun selama 5 tahun terakhir kewangan. KumpulanWang Simpanan Pekerja(KWSP). hotel dan bangunan perumahanpembinaan termasuk projekprojek Turnkey yang"Rekabentuk dan Pembinaan".Teamwork dan Engineering Expertise` merupakan batu loncatan bagi kejayaan kami. . merancang semula dan pengurusan operasi.Syarikat ini berada dalam ekonomi kewangan yang baik untuk saiz projek yang besar dengan sokongan daripada perunding kewangan.Innovation. Di bidang perancangan projek.Alam Bina Construction boleh meningkatkan kualiti untuk keperluan pembinaan andadengan sokongan dari para profesional kami yang berpengalaman dipimpin oleh Ketua Eksekutif. Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP).Carrefour.Pengarah urusan Dato 'Dr Mohd Shahrin.Projek yang dilaksanakan untuk pelanggan yang terhormat termasuk Permodalan Nasional Berhad (PNB). Kami merupakan dana pemegang saham dan jumlah keseluruhan sekitar RM25.

000 Tidak melebihi RM 500.000 B CE ME B04 CE21 E04 Tarikh Mula Berkuatkuasa : Tarikh Habis Tempoh Perakuan : 22 NOV 2009 23 NOV 2012* *Perakuan ini hendaklah diperbaharui selewat-lewatnya 60 hari sebelum tarikh habis tempoh STATUS:AKTIF Kontraktor yang diawardkan projek semasa perakuan pendaftaran ini dikeluarkan _________________________________ ( IBRAHIM BIN MOHD YUSOF) b. Gred.p Ketua Eksekutif Bertarikh : 12 OCT 2009 . No.PROFIL SYARIKAT Perakuan Pendaftaran Adalah dengan ini diperakui bahawa kontraktor yang dinyatakan di bawah ini telah berdaftar dengan Lembaga mengikut Bahagian VI Akta Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia 1994. Pendaftaraan ini adalah tertakluk kepada syarat-syarat yang telah ditetapkan di belakang Perakuan ini.40A. Taman Universiti. ketegori dan pengkhususan G1 G1 G2 Tidak melebihi RM 200. 81300 Skudai. No Pendaftaran: 874006531 PM 445891 Nama Kontraktor: Alam Bina Construction Sdn.000 Tidak melebihi RM 200. Jalan Kebudayaan 6. Johor Bahru. JOHOR Darul Takzim. Bhd Alamat Berdaftar: Bangunan MAJIDEE.

Bandar Damansara. III & IV. Bhd Nama Syarikat Pejabat Urusan :. 000. 000. Kelas A. : RM 6. 133. Kepala I.00 : (1) Public Bank Berhad ± Kuala Lumpur (2) Am Bank Berhad ± Kuala Lumpur Penguamcara : D. Tingkat 2. Alam Bina Construction Sdn.No. No. Pendaftaran : +6 03 3555221 / +6 03 3555223 : +6 03 3554220 : 22hb Julai 1997 : 79777 D Pendaftaran Syarikat : PKK. Fax Tarikh ditubuhkan No. . Bhd : Bangunan PERPADUAN.PROFIL SYARIKAT Profile Alam Bina Construction Sdn.00 : RM 5. CIDB dan KKM Status Syarikat Modal Dibenarkan Modal Berbayar Rujukan Bank : 100% Bumiputra. Jalan Mahsuri 6. 13400 Kuala Lumpur.J Rajan & Co ± Kuala Lumpur : Budiman Engineer Sdn Bhd ± Kuala Lumpur Jurutera Awam & Struktur Perunding : Perunding YAA Consultant ± Penang Jurukur Tanah : JUPEM ± Kuala Lumpur . II.38 & 39. Telefon No. 079.

PENGARAH PROJEK NORAZLI BIN MOHD NOH . PENGARAH URUSAN DATO` MOHD SHAHRIN BIN SABREE 3. LATAR BELAKANG PENTADBIRAN GAMBAR PENGARAH EXECUTIVE DATO` MOHD MARWAN BIN RAIS Kelulusan 2.PROFIL SYARIKAT BIL 1.

JURUTERA MOHD DZRIFF AKRAM BIN MOHD YAMIN . PENGARAH PENGURUSAN NUR AMIRAH BT ABDULL RAHMAN 5. PENGURUS OPERASI / JURUTERA NOOR AISHAH BT AHMAD 6.PROFIL SYARIKAT 4.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful