P. 1
Alam Bina Construction Sdn

Alam Bina Construction Sdn

|Views: 6,087|Likes:
Published by faeiz_rafello13

More info:

Published by: faeiz_rafello13 on Oct 09, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/19/2013

pdf

text

original

Alam Bina Construction Sdn. Bhd.

(14 3959-V)

Selain itu peralatan dan jentera yang digunakan mengikut peredaran zaman. dan pembuatan mesin dan seterusnya telah berkembang menjadi kontraktor utama dengan modal sekitar RM3 juta.menepati masa.PROFIL SYARIKAT LATAR BELAKANG SYARIKAT Alam Bina Construction Sdn. Syarikat ini disenaraikan sebagai kontraktor PKKKelas A dan CIDB-G7 sehingga Syarikat berjaya untuk melaksanakan projek-projek pembinaan bangunan secara meluas. Merekabentuk sesuatu bangunan dengan terbaik menggunakan peralatan teknologi yang terkini. baja fabrikasi. telah tersenarai sebagai sebuah syarikat Bursa Malaysia awam. Objektif yang lain adalah Menghasilkan pembinaan yang bertaraf antarabangsa yang setanding dengan negara luar. Syarikat ini memulakan perniagaan dalam bidang pembuatan keluli tuangan. . Alam Bina juga telah di sijilkan dan mendapat pengesahan oleh Sirim QAS Sdn. dan perkhidmatan yang terbaik dan memuaskan hati. MS ISO: 9001: 2000 bagi Penyediaan Perkhidmatan dalam Bangunan dan Kerja Kejuruteraan Awam dan Penyelarasan Reka bentuk dan Pengurusan Projek Turnkey. Alam Bina Construction adalah merupakan bantuan pembinaan bagi melaksanakan sesuatu projek untuk membantu pemaju yang lain. Objektif Syarikat Menjalankan kerja dengan penuh disiplin dan bertanggungjawab. Bhd. Bhd.kualiti. Mengamalkan kerja berkumpulan dan berkerjasama dalam melaksananTugasan yang diberikan. Syarikat ini telah ditubuhkan pada tahun 22 Julai 1997.

Innovation(Inovasi) y Sentiasa berinovasi dalam mereka bentuk pembinaan. . MISI Menjadi kontraktor yang terkenal dan disegani di serata dunia dan menjadikan sebuah syarikat yang mempunyai kemajuan dalam bidang pembinaan dan teknologi dan menjadi contoh kepada syarikat yang lain. Engineering Expertise(kejuruteraan pakar) y Menghasilkan kerja yang berkualiti dan berada pada tahap kemahiran dan kepakaran yang tinggi. perbincangan dan dalam mengambil sesuatu keputusan. Teamwork(Kerjasama) y Mengamalkan semangat berpasukan di dalam sesuatu pekerjaan.PROFIL SYARIKAT VISI Flexibility(Fleksibel) y Bersikap fleksibel dalam pengurusan masa kerja dan kualiti kerja yang dilakukan.

PROFIL SYARIKAT .

PROFIL SYARIKAT CARTA ORGANISASI PENGARAH EXECUTIVE DATO` MOHD MARWAN BIN RAIS PENGARAH URUSAN DATO` MOHD SHAHRIN BIN SABREE PENGARAH PENGURUSAN NUR AMIRAH BT ABDULL RAHMAN PENGARAH PROJEK NORAZLI BIN MOHD NOH PENGURUS OPERASI / JURUTERA NOOR AISHAH BT AHMAD JURUTERA MOHD DZRIFF AKRAM BIN MOHD YAMIN .

percayaan bahawa profil ini bermanfaat dan dapat menyediakan maklumat yang mencukupi tentang Alam Bina Construction untuk mendapatkan keputusan atau aduan mengenai keperluan pembinaan pelanggan.yang memimpin pasukan jurutera dan pengurus projek.Innovation.Teamwork dan Engineering Expertise` merupakan batu loncatan bagi kejayaan kami.Kami. Di bidang perancangan projek. KumpulanWang Simpanan Pekerja(KWSP).Carrefour. Kami merupakan dana pemegang saham dan jumlah keseluruhan sekitar RM25. Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP). Syarikat telah Berjaya menyiapkan pelbagai projek dengan nilai jumlah keseluruhan projek lebih dari RM1billion. hotel dan bangunan perumahanpembinaan termasuk projekprojek Turnkey yang"Rekabentuk dan Pembinaan". para Lembaga Pengarah Alam Bina Construction. Kepakaran Alam Bina Construction mempunyai pengalaman yang luas dalam industri. Kami berterima kasih atas kerjasama dan bantuan daripada pelbagai pihak. Gambaran keseluruhan Kewangan PKH telah memiliki aset rata-rata lebih dari RM100 juta per tahun selama 5 tahun terakhir kewangan. Acidchem Sdn Bhd Antarabangsa.Syarikat ini berada dalam ekonomi kewangan yang baik untuk saiz projek yang besar dengan sokongan daripada perunding kewangan. Selain itu.komersial.Alam Bina Construction boleh meningkatkan kualiti untuk keperluan pembinaan andadengan sokongan dari para profesional kami yang berpengalaman dipimpin oleh Ketua Eksekutif.PROFIL SYARIKAT Kumpulan Pengurusan Pengurusan kami memainkan peranan penting untuk memimpin Syarikat bagi memenuhi keperluan pelanggan kami melalui ` Flexibility. AcerTechnologie pasir Xerox. merancang semula dan pengurusan operasi.Pengarah urusan Dato 'Dr Mohd Shahrin. Dato ' Marwan yang telah terlibat dalam pembinaan danpembangunan industri hotel selama lebih dari 30 tahun.Projek yang dilaksanakan untuk pelanggan yang terhormat termasuk Permodalan Nasional Berhad (PNB). .7juta dan RM128 juta.

No. JOHOR Darul Takzim.PROFIL SYARIKAT Perakuan Pendaftaran Adalah dengan ini diperakui bahawa kontraktor yang dinyatakan di bawah ini telah berdaftar dengan Lembaga mengikut Bahagian VI Akta Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia 1994.000 B CE ME B04 CE21 E04 Tarikh Mula Berkuatkuasa : Tarikh Habis Tempoh Perakuan : 22 NOV 2009 23 NOV 2012* *Perakuan ini hendaklah diperbaharui selewat-lewatnya 60 hari sebelum tarikh habis tempoh STATUS:AKTIF Kontraktor yang diawardkan projek semasa perakuan pendaftaran ini dikeluarkan _________________________________ ( IBRAHIM BIN MOHD YUSOF) b. Bhd Alamat Berdaftar: Bangunan MAJIDEE. Taman Universiti. No Pendaftaran: 874006531 PM 445891 Nama Kontraktor: Alam Bina Construction Sdn. Johor Bahru.000 Tidak melebihi RM 200.000 Tidak melebihi RM 500. Jalan Kebudayaan 6.p Ketua Eksekutif Bertarikh : 12 OCT 2009 . 81300 Skudai. Gred.40A. ketegori dan pengkhususan G1 G1 G2 Tidak melebihi RM 200. Pendaftaraan ini adalah tertakluk kepada syarat-syarat yang telah ditetapkan di belakang Perakuan ini.

00 : (1) Public Bank Berhad ± Kuala Lumpur (2) Am Bank Berhad ± Kuala Lumpur Penguamcara : D. Kepala I. Tingkat 2.No. No. Telefon No. 000. 000. 133.Bandar Damansara. . Bhd Nama Syarikat Pejabat Urusan :. Jalan Mahsuri 6. : RM 6.PROFIL SYARIKAT Profile Alam Bina Construction Sdn.J Rajan & Co ± Kuala Lumpur : Budiman Engineer Sdn Bhd ± Kuala Lumpur Jurutera Awam & Struktur Perunding : Perunding YAA Consultant ± Penang Jurukur Tanah : JUPEM ± Kuala Lumpur .00 : RM 5. CIDB dan KKM Status Syarikat Modal Dibenarkan Modal Berbayar Rujukan Bank : 100% Bumiputra. Pendaftaran : +6 03 3555221 / +6 03 3555223 : +6 03 3554220 : 22hb Julai 1997 : 79777 D Pendaftaran Syarikat : PKK. Alam Bina Construction Sdn. 13400 Kuala Lumpur. Kelas A. 079. Fax Tarikh ditubuhkan No.38 & 39. Bhd : Bangunan PERPADUAN. III & IV. II.

PENGARAH PROJEK NORAZLI BIN MOHD NOH .PROFIL SYARIKAT BIL 1. PENGARAH URUSAN DATO` MOHD SHAHRIN BIN SABREE 3. LATAR BELAKANG PENTADBIRAN GAMBAR PENGARAH EXECUTIVE DATO` MOHD MARWAN BIN RAIS Kelulusan 2.

PENGURUS OPERASI / JURUTERA NOOR AISHAH BT AHMAD 6.PROFIL SYARIKAT 4. JURUTERA MOHD DZRIFF AKRAM BIN MOHD YAMIN . PENGARAH PENGURUSAN NUR AMIRAH BT ABDULL RAHMAN 5.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->