Alam Bina Construction Sdn. Bhd.

(14 3959-V)

Objektif yang lain adalah Menghasilkan pembinaan yang bertaraf antarabangsa yang setanding dengan negara luar. dan perkhidmatan yang terbaik dan memuaskan hati. Objektif Syarikat Menjalankan kerja dengan penuh disiplin dan bertanggungjawab. MS ISO: 9001: 2000 bagi Penyediaan Perkhidmatan dalam Bangunan dan Kerja Kejuruteraan Awam dan Penyelarasan Reka bentuk dan Pengurusan Projek Turnkey. telah tersenarai sebagai sebuah syarikat Bursa Malaysia awam. Mengamalkan kerja berkumpulan dan berkerjasama dalam melaksananTugasan yang diberikan. Merekabentuk sesuatu bangunan dengan terbaik menggunakan peralatan teknologi yang terkini. baja fabrikasi. Alam Bina juga telah di sijilkan dan mendapat pengesahan oleh Sirim QAS Sdn.kualiti. Syarikat ini disenaraikan sebagai kontraktor PKKKelas A dan CIDB-G7 sehingga Syarikat berjaya untuk melaksanakan projek-projek pembinaan bangunan secara meluas.PROFIL SYARIKAT LATAR BELAKANG SYARIKAT Alam Bina Construction Sdn. Bhd. Syarikat ini telah ditubuhkan pada tahun 22 Julai 1997.menepati masa. dan pembuatan mesin dan seterusnya telah berkembang menjadi kontraktor utama dengan modal sekitar RM3 juta. Alam Bina Construction adalah merupakan bantuan pembinaan bagi melaksanakan sesuatu projek untuk membantu pemaju yang lain. . Syarikat ini memulakan perniagaan dalam bidang pembuatan keluli tuangan. Bhd. Selain itu peralatan dan jentera yang digunakan mengikut peredaran zaman.

. Teamwork(Kerjasama) y Mengamalkan semangat berpasukan di dalam sesuatu pekerjaan. MISI Menjadi kontraktor yang terkenal dan disegani di serata dunia dan menjadikan sebuah syarikat yang mempunyai kemajuan dalam bidang pembinaan dan teknologi dan menjadi contoh kepada syarikat yang lain. Innovation(Inovasi) y Sentiasa berinovasi dalam mereka bentuk pembinaan. Engineering Expertise(kejuruteraan pakar) y Menghasilkan kerja yang berkualiti dan berada pada tahap kemahiran dan kepakaran yang tinggi.PROFIL SYARIKAT VISI Flexibility(Fleksibel) y Bersikap fleksibel dalam pengurusan masa kerja dan kualiti kerja yang dilakukan. perbincangan dan dalam mengambil sesuatu keputusan.

PROFIL SYARIKAT .

PROFIL SYARIKAT CARTA ORGANISASI PENGARAH EXECUTIVE DATO` MOHD MARWAN BIN RAIS PENGARAH URUSAN DATO` MOHD SHAHRIN BIN SABREE PENGARAH PENGURUSAN NUR AMIRAH BT ABDULL RAHMAN PENGARAH PROJEK NORAZLI BIN MOHD NOH PENGURUS OPERASI / JURUTERA NOOR AISHAH BT AHMAD JURUTERA MOHD DZRIFF AKRAM BIN MOHD YAMIN .

Kami merupakan dana pemegang saham dan jumlah keseluruhan sekitar RM25.komersial. Acidchem Sdn Bhd Antarabangsa. percayaan bahawa profil ini bermanfaat dan dapat menyediakan maklumat yang mencukupi tentang Alam Bina Construction untuk mendapatkan keputusan atau aduan mengenai keperluan pembinaan pelanggan. Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP). Kepakaran Alam Bina Construction mempunyai pengalaman yang luas dalam industri. .Carrefour.Teamwork dan Engineering Expertise` merupakan batu loncatan bagi kejayaan kami.Pengarah urusan Dato 'Dr Mohd Shahrin. KumpulanWang Simpanan Pekerja(KWSP).PROFIL SYARIKAT Kumpulan Pengurusan Pengurusan kami memainkan peranan penting untuk memimpin Syarikat bagi memenuhi keperluan pelanggan kami melalui ` Flexibility. merancang semula dan pengurusan operasi.Syarikat ini berada dalam ekonomi kewangan yang baik untuk saiz projek yang besar dengan sokongan daripada perunding kewangan.yang memimpin pasukan jurutera dan pengurus projek. hotel dan bangunan perumahanpembinaan termasuk projekprojek Turnkey yang"Rekabentuk dan Pembinaan". Kami berterima kasih atas kerjasama dan bantuan daripada pelbagai pihak.Innovation.Projek yang dilaksanakan untuk pelanggan yang terhormat termasuk Permodalan Nasional Berhad (PNB). AcerTechnologie pasir Xerox. para Lembaga Pengarah Alam Bina Construction. Selain itu.7juta dan RM128 juta. Di bidang perancangan projek. Syarikat telah Berjaya menyiapkan pelbagai projek dengan nilai jumlah keseluruhan projek lebih dari RM1billion. Dato ' Marwan yang telah terlibat dalam pembinaan danpembangunan industri hotel selama lebih dari 30 tahun.Kami.Alam Bina Construction boleh meningkatkan kualiti untuk keperluan pembinaan andadengan sokongan dari para profesional kami yang berpengalaman dipimpin oleh Ketua Eksekutif. Gambaran keseluruhan Kewangan PKH telah memiliki aset rata-rata lebih dari RM100 juta per tahun selama 5 tahun terakhir kewangan.

81300 Skudai. No Pendaftaran: 874006531 PM 445891 Nama Kontraktor: Alam Bina Construction Sdn.PROFIL SYARIKAT Perakuan Pendaftaran Adalah dengan ini diperakui bahawa kontraktor yang dinyatakan di bawah ini telah berdaftar dengan Lembaga mengikut Bahagian VI Akta Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia 1994. No. Taman Universiti. Pendaftaraan ini adalah tertakluk kepada syarat-syarat yang telah ditetapkan di belakang Perakuan ini. Johor Bahru.000 Tidak melebihi RM 200. JOHOR Darul Takzim. Gred.000 B CE ME B04 CE21 E04 Tarikh Mula Berkuatkuasa : Tarikh Habis Tempoh Perakuan : 22 NOV 2009 23 NOV 2012* *Perakuan ini hendaklah diperbaharui selewat-lewatnya 60 hari sebelum tarikh habis tempoh STATUS:AKTIF Kontraktor yang diawardkan projek semasa perakuan pendaftaran ini dikeluarkan _________________________________ ( IBRAHIM BIN MOHD YUSOF) b.40A. ketegori dan pengkhususan G1 G1 G2 Tidak melebihi RM 200.000 Tidak melebihi RM 500. Jalan Kebudayaan 6.p Ketua Eksekutif Bertarikh : 12 OCT 2009 . Bhd Alamat Berdaftar: Bangunan MAJIDEE.

Alam Bina Construction Sdn. 13400 Kuala Lumpur. Fax Tarikh ditubuhkan No. Tingkat 2. 000. II. 000. Kepala I. 079.38 & 39. III & IV.Bandar Damansara. CIDB dan KKM Status Syarikat Modal Dibenarkan Modal Berbayar Rujukan Bank : 100% Bumiputra. Telefon No.00 : (1) Public Bank Berhad ± Kuala Lumpur (2) Am Bank Berhad ± Kuala Lumpur Penguamcara : D. Jalan Mahsuri 6. Pendaftaran : +6 03 3555221 / +6 03 3555223 : +6 03 3554220 : 22hb Julai 1997 : 79777 D Pendaftaran Syarikat : PKK. : RM 6. 133.No.PROFIL SYARIKAT Profile Alam Bina Construction Sdn.J Rajan & Co ± Kuala Lumpur : Budiman Engineer Sdn Bhd ± Kuala Lumpur Jurutera Awam & Struktur Perunding : Perunding YAA Consultant ± Penang Jurukur Tanah : JUPEM ± Kuala Lumpur . No. Bhd : Bangunan PERPADUAN. .00 : RM 5. Bhd Nama Syarikat Pejabat Urusan :. Kelas A.

PROFIL SYARIKAT BIL 1. LATAR BELAKANG PENTADBIRAN GAMBAR PENGARAH EXECUTIVE DATO` MOHD MARWAN BIN RAIS Kelulusan 2. PENGARAH PROJEK NORAZLI BIN MOHD NOH . PENGARAH URUSAN DATO` MOHD SHAHRIN BIN SABREE 3.

PROFIL SYARIKAT 4. JURUTERA MOHD DZRIFF AKRAM BIN MOHD YAMIN . PENGARAH PENGURUSAN NUR AMIRAH BT ABDULL RAHMAN 5. PENGURUS OPERASI / JURUTERA NOOR AISHAH BT AHMAD 6.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful