P. 1
Celcom Broadband Percuma Software Hack

Celcom Broadband Percuma Software Hack

5.0

|Views: 1,236|Likes:
Published by Ismail Right

More info:

Published by: Ismail Right on Oct 15, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/24/2014

pdf

text

original

Hari ini aku nak ajar korang semua cara2 nak menggunakan celcom bb secara free, bermaksud walaupun

credit celcom bb prepaid kita dah habis Aku dah guna ni lama dah, dah naik muak guna hehehehe... cuma aku nasihatkan jangan la pula ada org ambil ilmu ni pastu jadikan e-book pastu jual.... kalau ada yang buat tu aku sumpah jadi 3g modem.. mula-mula download ultrasurf 9.5 kat sini
http://www.ultrareach.com/download_en.htm

dah download... open la... ok pilih option -> untick start ie automically at start, pastu turun bawah ambik proxy setting tick direct used ultra surf... kemudian exit.. Dalam browser yang korang guna tu set manual proxy 127.0.0.1 dengan port 9666 dah..? bagus... skang connect 3g modem,walaupun credit dah habis , kalau bukak browser dia akan cakap, YOU HAVE UNSUFISEAN BALANCE bla, bla bla,.... tapi kalau dah set manual proxy dia tak kuwar.. dah connect, run ultrasurf 9.5 tunggu sampai dia cakap "suceessfully connected to server" * Jika ada yang tak dapat connect guna ultra surf. Sila Guna Configurasi ini ada 2. 1. Dalam Ultrasurf ->option->Proxy Setting ->Manual Proxy Setting ->Proxy Host 10.128.1.242 Proxy Port 8080->ok->close ultasurf->open balik Kalau tak boleh jugak 2. Dalam Ultra Sulrf Proxy Setting ->Direct use ultrasurf

skang dah boleh open browser yang telah di set manual proxy tadi, confirm boleh surf, youtube dan download walaupun credit prepaid celcom bb dah habis.

sekian.

p/s : di ambil dari myceloteh. tapi untuk yang menggukan xpax atau blue takde masalah walaupun credit dah habis.6f dah kuwar download link sama macam kat atas.com p/s ultasurf 9.. .p/s : ada sedikit perubahan untuk connect menggunakan celcom bb prepaid simcard(mungkin pihak celcom dah tahu) .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->