P. 1
Borang Soal Selidik Pelanggan

Borang Soal Selidik Pelanggan

|Views: 1,769|Likes:
Published by CahayaKeasLiaN

More info:

Published by: CahayaKeasLiaN on Oct 18, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/12/2013

pdf

text

original

Pelanggan MDK yang kami hormati sekalian , Dalam usaha meningkatkan serta menambahbaikan mutu perkhidmatan kami , kami

berasa amat berbesar hati jika tuan/puan dapat meluangkan sedikit masa untuk menjawab beberapa soalan dalam borang soalselidik pelanggan ini . Sehubungan itu , kami juga mengalu-alukan komen dan cadangan yang membina daripada pihak tuan/puan demi membantu kami meningkatkan efisiensi perkhidmatan kami supaya menemui kepuasan/keperluan anda semua . Sekian terima kasih .

Sila hantarkan borang yang telah diisi dengan lengkap kepada Bahagian Pentadbiran MDK dan kami berjanji identiti anda akan dikekalkan sulit dan terperingkat HAK CIPTA TERPELIHARA 1 Nota : Borang ini hanya diedarkan kepada pelanggan Majlis bagi tujuan mengkajiselidik keperluan mereka yang mana merupakan matlamat utama Majlis dalam usaha menemui kepuasan mereka dalam semua perkhidmatan atau kemudahan yang

2 Berdasarkan pengalaman anda terkini . Pernahkah anda menghadapi masalah / kesulitan semasa menggunakan perkhidmatan atau kemudahan yang disediakan oleh Majlis ? seringkali sekali-sekala tidak pernah ( sekiranya jawapan anda untuk soalan ini merupakan : tidak pernah anda tidak perlu menjawab soalan yang seterusnya .disediakan pihak Majlis . Tafsiran : Pelanggan Majlis Mana-mana orang sama ada dalaman atau luaran dan sama ada secara langsung atau tidak langsung yang telah berurusan atau menggunakan perkhidmatan atau kemudahan yang disediakan pihak Majlis Daerah Kanowit Untuk soalan-soalan berikut . secara keseluruhannya . bagaimanakah anda menilai prestasi kami dalam bidang-bidang / perkhidmatan / kemudahan yang disediakan kami seperti berikut ? . 1. Kewarganegaraan : warganegara Malaysia bukan warganegara Malaysia 2. ………………………………………………………… ………………………………………………………… 3. Walau bagaimanapun jika anda tetap ingin mengemukakan cadangan untuk menambahbaikan perkhidmatan kami . Sebab –sebab berurusan / menggunakan perkhidmatan / kemudahan yang dibekalkan Majlis orang tempatan (berasal Kanowit) berkahwin dengan orang tempatan bekerja di Kanowit melawat saudara-mara / kawan lain-lain : Sila nyatakan : ……………………………. sila tandakan (√) dalam kotak yang disediakan atau tulis di dalam ruang yamg disediakan mengikut mana yang sesuai . pihak kami tetap menghargai dan menghayati cadangan anda ) 4.

parit .(anda boleh tandakan lebih daripada satu berdasarkan pengalaman anda terkini dan jawapan yang ikhlas daripada anda amatlah dihargai dan dihayati) Nota : sila tandakan (√) di petak yang berkenaan sahaja Singkatan : A = sangat baik & melebihi jangkaan saya B = baik & memenuhi jangkaan saya (boleh diterima) C = kurang memuaskan & tidak seperti dijangkakan Bidang / Perkhidmatan / Kemudahan Perkhidmatan Kaunter Pembayaran (layanan . keselesaan tempat menunggu . tempoh menunggu dll) Perkhidmatan kutipan sampah-sarap ( kekerapan & jadual kutipan . penyenggaraan dll) Sewaan kemudahan awam seperti kemudahan sukan . bukan kedai makan seperti kedai runcit . penyenggaraan dll) Pengurusan tandas awam (kebersihan . 8. 11 . masa buka . dewan mesyuarat (kecukupan . mutu . kelengkapan . keselesaan tempat membaca dll) Kutipan cukai rumah (nilai kadaran semasa . 12 . tempoh menunggu . 17 . 4. dewan masyarakat . kemudahan dan susunatur kedai di Pekan Kanowit (kedai makan . kesesuaian . 16 . penghantaran bil . kesesuaian . jenis & bilangan buku . hotel) Pembayaran bil-bil pembelian (layanan . 18 19 . 13 . 7. 3. pengurusan akaun/tunggakan semasa . 6. 15 . masa buka . borang permohonan . sistematik dll) Pengeluaran lesen perdagangan (tempoh menunggu keputusan . 5. dll) Kawalan anjing liar dan binatang ternakan Kawalan penyakit bawaan vector seperti demam denggi Kesesuaian rekabentuk dan kebersihan jalanraya . kadar bayaran . kemudahan rekreasi dan sukan (bilangan . 2. penyenggaraan dll) Pengendalian pasar serbaguna / market (kebersihan . . kordinasi agensi luar dll) Kebersihan . parit & tempat awam Lain-lain : sila nyatakan A B C 1. bengkel motor . kesesuaian . 14 . kesesuaian kenderaan dan laluan dll) Perkhidmatan Perpustakaan (layanan. sistem pembayaran dll) Pembangunan infrastruktur seperti jalanraya . 10 . 9. kecukupan . masalah borang permohonan dll) Pengeluaran permit / sijil layak menduduki bangunan (tempoh menunggu . sikap pekerja semasa kutipan .

3 Perkhidmatan yang diberi/dibekalkan : ………………………………………… …………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………… 8. ……………………………………………………………………………………. 7.1 ……………………………………………………………………………………. 5.2 Seksyen beliau berkhidmat : …………………………………………………….20 . 3 Setelah anda mengenalpasti kelemahan kami . …………………………………………………………………………………….2 ……………………………………………………………………………………. ……………………………………………………………………………………. sila maklumkan kepada kami : 7.5 ……………………………………………………………………………………. Kami amatlah komited untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan yang terbaik dan sekiranya dalam pengalaman anda terkini yang mana anda telah dilayan dengan begitu baik iaitu diluar jangkaan anda .3 ……………………………………………………………………………………. . 5. ……………………………………………………………………………………. 5.4 ……………………………………………………………………………………. 5. 5. Nama Pelanggan / responden : ………………………………………………………. …………………………………………………………………………………….1 Nama pegawai berkenaan : ……………………………………………………… 7. (kesemua cadangan yang dikemukakan anda amatlah dihargai) 7. kami memohon kemurahan hati anda untuk memberikan 5 cadangan utama / komen yang anda fikir boleh membantu kami dalam mempertingkatkan lagi mutu perkhidmatan atau kemudahan yang telah kami sediakan / bekalkan .(jika ada) 5.

Telefon : …………………………………………………………………………….Alamat : ……………………………………………………………………………. SEKIAN TERIMA KASIH 4 ...

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->