TEKS PENGACARA MAJLIS SAMBUTAN MAULIDURRASUL _________________________________________ [ALU-ALUAN

: ]

Ketibaan Yang Berbahagia ………………………………………………………..dengan diiringi Encik Baharudin Bin Wahid G man Puteri Wangsa Murid-murid & Guru-guru diminta berdiri. [ALU-ALUAN: ] . Yang Berbahagia Ust. Hj. Hanafiah Abd Razak Pegawai Agama di Jabatan Mufti Johor (Penceramah ) Yang Berusaha Encik Baharudin Wahid Guru Besar Sekolah Kebangsaan Taman Puteri Wangsa Yang Berusaha Puan Pn Hjh Zanatin Yaser Guru Penolong Kanan I Puan Hjh Sharifah Kamariah Syed Alwi. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Encik Saron Salamon Guru Penolong Kanan Kokurkulum Guru-guru dan murid-murid yang dikasihi sekalian.

[ALU-ALUAN] Selamat datang diucapkan, ahlan wa sahlan ,ke Majlis Sambutan Maulidurrasul pada ......................pagi yang mulia ini. [BACAAN DOA] Bagi memberkati majlis pada pagi yang penuh barakah ini, majlis dengan segala ho rmatnya, mempersilakan Ust Mohd Suhaimi Md Shukor .untuk membacakan bacaan doa. Dengan penuh takzim, majlis mempersilakan. (Bacaan doa) OVER Amin, Ya Rabb al-‘Alamin.

[PERSEMBAHAN PELAJAR] 1. Majlis kita pada pagi ini diteruskan lagi dengan bacaan ayat-ayat suci Al-Qu ran oleh Encik Nazir Bin Lodin. Beliau akan membaca surah…………….dari ayat……….hingga ayat………… Majlis dengan hormatnya mempersilakan. OVER Majlis mengucapkan terima kasih di atas bacaan ayat-ayat suci Al-Quran sebentar tadi. 2. Seterusnya majlis mempersilakan - adik Mohd Lukman Shahrom dan adik Mohd Hafizudin tahir untuk memperdengarkan b acaan berzanji. Majlis dengan hormatnya mempersilakan. OVER

Majlis mengucapkan terima kasih di atas bacaan berzanji sebentar tadi. 3. seterusnya majlis mempersilakan, kumpulan Marhaban SK Tmn Puteri Wangsa untuk mempersembahkan persembahan mereka. Majlis dengan hormatnya mempersilakan. OVER Majlis mengucapkan terima kasih di atas persembahan sebentar tadi. [CERAMAH] Seterusnya marilah kita sama-sama mendengar ceramah yang akan disampaikan oleh Y ang Berbahagia Ustaz Hj. Hanafiah Abd Razak yang merupakan Pegawai Agama di Jaba tan Mufti Johor Majlis dengan segala hormat mempersilakan. OVER Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Yang Berbahagia Ustaz di atas cera mah yang disampaikan sebentar tadi. [PENYAMPAIAN CENDERAHATI] Sebagai penghargaan kepada pencermah jemputan kita pada hari ini, pihak majlis m empersilakan - Encik Baharudin Bin Wahid Guru Besar Sekolah Kebangsaan Taman Puteri Wangsa, OR - Encik Saron Salamon Guru Penolong Kanan Kokurkulum, Sekolah Kebangsaan Taman P uteri Wangsa untuk menyampaikan cenderahati sebagai tanda rasa terima kasih kepada pencerama h jemputan kita pada hari ini. Majlis dengan penuh takzim mempersilakan: Yang Berbahagia Ustaz Hj. Hanafiah Abd Razak untuk menerima cerderahati. Terima kasih Yang Berbahagia tuan guru besar.OR En Saron Salamon. [PERSEMBAHAN PELAJAR] Majlis sekali lagi dihiburkan dengan persembahan Nasyid oleh Kumpulan Nasyid .............SK Tmn Puteri Wangsa. Yang akan menyampaikan ...lagu bertajuk........ Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. OVER Majlis mengucapkan terima kasih kepada kumpulan nasyid ..............SKTPW atas persembahan sebentar tadi.

[BERSURAI ] Selesailah sudah Majlis Sambutan Maulidurrasul pada hari ini. Majlis dengan hormatnya menjemput - Encik Baharudin Bin Wahid Guru Besar Sekolah Kebangsaan Taman Puteri Wangsa, OR - Encik Saron Salamon Guru Penolong Kanan Kokurkulum, Sekolah Kebangsaan Taman P uteri Wangsa untuk mengiringi dan mempersilakan Yang Berbahagia Ustaz Hj. Hanafiah Abd Razak dan barisan AJK PIBG ke Perpustakaan Tahap satu SKTPW untuk menikmati hidangan juadah yang telah disediakan . >Guru-guru dan murid dipersilakan ke ruang meletak kereta untuk menikmati hidang an juadah yang telah disediakan . [BERSURAI] Kita akhiri majlis kita pada hari ini dengan bacaan Surah al-‘Asr dan tasbih Kafar ah

PENYAMPAIAN HADIAH pertandingan mewarna tahap 1 Seterusnya majlis kita diteruskan lagi dengan majlis penyampain hadiah b agi Pertandiangan Mewarna Tahap Satu.