PENGHARGAAN

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru mata pelajaran Prinsip Perakaunan saya iaitu Puan Hajjah Rosnah Bt Sarip yang telah banyak membantu dan memberi bimbingan kepada saya sepanjang saya menyiapkan Projek Tugasan Prinsip Perakaunan 3756/3 ini. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu – bapa saya, Encik Muhd Rujhan Bin Adnan dan Puan Robiah Bt Saleh yang telah menyokong dan membantu semasa saya membuat projek tugasan ini. Tidak lupa juga kepada rakan – rakan yang telah membantu saya membuat tugasan ini.

Kedai saya mempunyai satu orang pekerja. Status perniagaan kedai saya ialah memulakan perniagaan. tempoh rekod ialah selama sebulan. Modal perniagaan bagi kedai saya ialah sebanyak lima puluh ribu ringgit. Bhd. Tempoh perakaunan kedai saya ialah selama setahun manakala. Jalan Teknologi 4/5.PENGENALAN PERNIAGAAN Nama perniagaan saya ialah Nuxella Glassware Sdn. Lokasi kedai saya beralamat di LOT 989. Bandar Teknologi Kajang. 43000 Kajang. Nombor akaun saya ialah 100013500079 . Kedai saya mempunyai pelbagai jenis barangan pinggan mangkuk. seorang pekerja akan dibayar upah sebanyak lapan ratus ringgit. Jenis perniagaan perniagaan Kedai saya ialah milikan tunggal. Nama bank yang banyak membantu saya dalam perniagaan ialah Bank Islam.

RUMUSAN Syarikat Nuxella Glassware Sdn. Selain itu. Hasil daripada projek ini. Telah mendapat keuntungan sebanyak RM 7664 dalam tempoh sebulan perniagaan. Bhd. projek tugasan prinsip perakaunan ini juga membuatkan saya lebih mahir dalam membuat dokumen – dokumen perniagaan dan sebagainya. saya lebih cekap untuk menguruskan sesebuah perniagaan. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful