PENGHARGAAN

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru mata pelajaran Prinsip Perakaunan saya iaitu Puan Hajjah Rosnah Bt Sarip yang telah banyak membantu dan memberi bimbingan kepada saya sepanjang saya menyiapkan Projek Tugasan Prinsip Perakaunan 3756/3 ini. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu – bapa saya, Encik Muhd Rujhan Bin Adnan dan Puan Robiah Bt Saleh yang telah menyokong dan membantu semasa saya membuat projek tugasan ini. Tidak lupa juga kepada rakan – rakan yang telah membantu saya membuat tugasan ini.

Modal perniagaan bagi kedai saya ialah sebanyak lima puluh ribu ringgit. Jenis perniagaan perniagaan Kedai saya ialah milikan tunggal. 43000 Kajang. Bandar Teknologi Kajang. Kedai saya mempunyai satu orang pekerja. Nama bank yang banyak membantu saya dalam perniagaan ialah Bank Islam. Lokasi kedai saya beralamat di LOT 989. Tempoh perakaunan kedai saya ialah selama setahun manakala. Bhd. Nombor akaun saya ialah 100013500079 . Status perniagaan kedai saya ialah memulakan perniagaan. tempoh rekod ialah selama sebulan. Jalan Teknologi 4/5. Kedai saya mempunyai pelbagai jenis barangan pinggan mangkuk. seorang pekerja akan dibayar upah sebanyak lapan ratus ringgit.PENGENALAN PERNIAGAAN Nama perniagaan saya ialah Nuxella Glassware Sdn.

Hasil daripada projek ini. Telah mendapat keuntungan sebanyak RM 7664 dalam tempoh sebulan perniagaan.RUMUSAN Syarikat Nuxella Glassware Sdn. projek tugasan prinsip perakaunan ini juga membuatkan saya lebih mahir dalam membuat dokumen – dokumen perniagaan dan sebagainya. Selain itu. saya lebih cekap untuk menguruskan sesebuah perniagaan. Bhd. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful