P. 1
Akaun, Rumusan, Penghargaan & Pen Gen Alan

Akaun, Rumusan, Penghargaan & Pen Gen Alan

|Views: 5,271|Likes:
Published by naz_rooney

More info:

Published by: naz_rooney on Nov 14, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/19/2013

pdf

text

original

PENGHARGAAN

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru mata pelajaran Prinsip Perakaunan saya iaitu Puan Hajjah Rosnah Bt Sarip yang telah banyak membantu dan memberi bimbingan kepada saya sepanjang saya menyiapkan Projek Tugasan Prinsip Perakaunan 3756/3 ini. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu – bapa saya, Encik Muhd Rujhan Bin Adnan dan Puan Robiah Bt Saleh yang telah menyokong dan membantu semasa saya membuat projek tugasan ini. Tidak lupa juga kepada rakan – rakan yang telah membantu saya membuat tugasan ini.

Nombor akaun saya ialah 100013500079 . Jenis perniagaan perniagaan Kedai saya ialah milikan tunggal. Bhd. Tempoh perakaunan kedai saya ialah selama setahun manakala. seorang pekerja akan dibayar upah sebanyak lapan ratus ringgit. Jalan Teknologi 4/5.PENGENALAN PERNIAGAAN Nama perniagaan saya ialah Nuxella Glassware Sdn. Modal perniagaan bagi kedai saya ialah sebanyak lima puluh ribu ringgit. Status perniagaan kedai saya ialah memulakan perniagaan. Lokasi kedai saya beralamat di LOT 989. Kedai saya mempunyai satu orang pekerja. 43000 Kajang. Bandar Teknologi Kajang. tempoh rekod ialah selama sebulan. Kedai saya mempunyai pelbagai jenis barangan pinggan mangkuk. Nama bank yang banyak membantu saya dalam perniagaan ialah Bank Islam.

Selain itu. . Telah mendapat keuntungan sebanyak RM 7664 dalam tempoh sebulan perniagaan. projek tugasan prinsip perakaunan ini juga membuatkan saya lebih mahir dalam membuat dokumen – dokumen perniagaan dan sebagainya. Bhd. saya lebih cekap untuk menguruskan sesebuah perniagaan.RUMUSAN Syarikat Nuxella Glassware Sdn. Hasil daripada projek ini.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->