PENGHARGAAN

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru mata pelajaran Prinsip Perakaunan saya iaitu Puan Hajjah Rosnah Bt Sarip yang telah banyak membantu dan memberi bimbingan kepada saya sepanjang saya menyiapkan Projek Tugasan Prinsip Perakaunan 3756/3 ini. Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu – bapa saya, Encik Muhd Rujhan Bin Adnan dan Puan Robiah Bt Saleh yang telah menyokong dan membantu semasa saya membuat projek tugasan ini. Tidak lupa juga kepada rakan – rakan yang telah membantu saya membuat tugasan ini.

Nama bank yang banyak membantu saya dalam perniagaan ialah Bank Islam. tempoh rekod ialah selama sebulan. seorang pekerja akan dibayar upah sebanyak lapan ratus ringgit. Lokasi kedai saya beralamat di LOT 989. Jalan Teknologi 4/5.PENGENALAN PERNIAGAAN Nama perniagaan saya ialah Nuxella Glassware Sdn. Bandar Teknologi Kajang. Jenis perniagaan perniagaan Kedai saya ialah milikan tunggal. Bhd. Modal perniagaan bagi kedai saya ialah sebanyak lima puluh ribu ringgit. Kedai saya mempunyai satu orang pekerja. Kedai saya mempunyai pelbagai jenis barangan pinggan mangkuk. Nombor akaun saya ialah 100013500079 . 43000 Kajang. Tempoh perakaunan kedai saya ialah selama setahun manakala. Status perniagaan kedai saya ialah memulakan perniagaan.

. saya lebih cekap untuk menguruskan sesebuah perniagaan. Hasil daripada projek ini. Selain itu. Telah mendapat keuntungan sebanyak RM 7664 dalam tempoh sebulan perniagaan.RUMUSAN Syarikat Nuxella Glassware Sdn. projek tugasan prinsip perakaunan ini juga membuatkan saya lebih mahir dalam membuat dokumen – dokumen perniagaan dan sebagainya. Bhd.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful