P. 1
kertas kerja prasekolah

kertas kerja prasekolah

|Views: 1,701|Likes:
Published by Chia Cassy

More info:

Published by: Chia Cassy on Nov 16, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/09/2013

pdf

text

original

KERTAS KERJA SUKANEKA PRASEKOLAH DAN TAHUN 1 SJK (C) CHUNG HUA LINGGA Tarikh Perlaksanaan: 11 November 2010, Khamis

Masa Tempat : 7:30 pagi : Gelanggang Bola Keranjang SJK (C) Chung Hua Lingga

PENDAHULUAN Sukaneka merupakan aktiviti tahunan Prasekolah pada tahun 2010. Aktiviti ini bertujuan untuk mencungkil bakat murid dalam bidang sukan dan memperkembangkan minat murid terhadap aktiviti sukan.

OBJEKTIF
1. Memupuk semangat kesukanan di kalangan murid. 2. Memupuk kerjasama di kalangan murid dan guru melalui aktiviti sukan. 3. Murid dapat mengamalkan gaya hidup yang sihat.

PENYERTAAN
a. Murid Prasekolah (6 orang) b. Murid Tahun 1 (10 orang) •

Murid-murid dibahagikan kepada 2 kumpulan: Kumpulan A dan Kumpulan B. Setiap kumpulan menghantar 2 orang wakil untuk setiap acara. Wakil yang dihantar mestilah murid yang berlainan.


Kumpulan A

Kumpulan B

5. 6. 7.00 RM 12. 5.Guru Pembimbing: Cik Chia Wei Wei 1. 6. 8.Cara pemberian markah untuk setiap acara adalah seperti berikut:- . 8 batang pensel ANGGARAN PERBELANJAAN Bil Perkara 1 2 Pensel Buku latihan Jumlah Keseluruhan RM 24. 3. 3 4. Aima Aizad (T 1) (T 1) (Pra) 1. 8.00 * Perbelanjaan untuk hadiah ditanggung oleh guru Prasekolah dan guru PJK Tahun 1. Guru Pembimbing :Cik Lorna Lau Chia Chia Alvinston (Pra) Carolina (T 1) Eric (Pra) Eriksson Fang (T 1) Joehannes (T 1) Azwalieza Jackson (Pra) Laura (T 1) Shelylidia (Pra) Veronica (T 1) Victor Liew (T 1) Ong Ah Pian (T 1) Patricia (Pra) Sonia (T 1) HADIAH KEPADA PARA PEMENANG* Tempat pertama: 16 buah buku latihan.50 RM 0.50 Jumlah Harga RM 12. 4. KEMENANGAN KUMPULAN . 16 batang pensel Tempat kedua: 8 buah buku latihan. 2. 7.00 Kuantiti 24 batang 24 buah Harga Seunit RM 0. 2.

* Borang markah sila rujuk lampiran. Peserta dikehendaki menghantar bola ping pong yang ada pada sudu ke dalam baldi dengan menggunakan mulut. Bawa bola ping pong dalam sudu a. b. kumpulan masingmasing akan diberi satu lagi peluang untuk menghantar bola ping pong dalam masa . Kumpulan yang mengumpul bola ping pong yang paling banyak dalam tempoh masa 5 minit dikira sebagai pemenang dalam acara tersebut.Kedudukan Tempat Pertama Tempat Kedua Jumlah markah 5 markah 3 markah - Kumpulan yang mengumpul markah tertinggi dikira sebagai pemenang. PERATURAN-PERATURAN BAGI SETIAP ACARA 1. ACARA YANG DIPERTANDINGKAN BIL 1 ACARA Bawa Bola Ping Pong Dalam Sudu Bahan Yang Diperlukan Bola Ping Pong Sudu Baldi Gula Batu 2 kg tepung Pinggan kertas Bekas 4 biji epal 4 joran kayu Botol plastik 2 Cari Gula Batu Dalam Tepung 3 4 Makan Buah Epal Pancing Air Botol Plastik * Semua bahan dan peralatan disediakan oleh AJK Peralatan. e. Sekiranya bilangan bola ping pong yang dikumpul adalah sama. peserta berkenaan diminta untuk memulakan pusingan tersebut sekali lagi. Borang markah akan disediakan untuk hakim. c. d. Sekiranya bola ping pong terjatuh. Setiap kumpulan dikehendaki menghantar dua orang wakil.

Pancing Air Botol Plastik a. Cari gula batu dalam tepung a. 3. b.yang paling singkat. c. b. Setiap kumpulan menghantar dua orang wakil. Peserta pertama dari setiap kumpulan diminta untuk memancing air botol plastik dan membawa balik ke stesen sebelum peserta kedua bermula. Peserta yang menghabiskan buah epal dalam masa yang paling singkat ialah pemenang. Kumpulan yang mengumpul gula batu yang paling banyak dalam tempoh masa 8 minit dikira sebagai pemenang dalam acara tersebut. 2. Setiap kumpulan menghantar dua orang wakil. Kumpulan yang mengumpul gula batu yang paling banyak dalam tempoh masa 3 minit dikira sebagai pemenang dalam acara tersebut. c. Peserta diminta untuk membawa gula batu dengan mulut dan mengumpulkannya dalam bekas yang disediakan. JAWATANKUASA KERJA KECIL PENGERUSI . Peserta dibenarkan meniup tepung untuk mencari gula batu. Makan buah epal a. e. d. Sekiranya bilangan gula batu yang dikumpul adalah sama. e. kumpulan masing-masing akan diberi satu lagi peluang untuk memancing air botol plastik dalam masa yang paling singkat. Setiap kumpulan menghantar dua orang wakil. b. kumpulan masing-masing akan diberi satu lagi peluang untuk mencari gula batu dalam masa yang paling singkat. Sekiranya bilangan gula batu yang dikumpul adalah sama. 4.

Cik Chia Wei Wei SETIAUSAHA Encik Abang Zahirrudin AHLI JAWATANKUASA PERALATAN Encik Abang Zahiruddin KESELAMATAN Cik Ngo Lea Kin PENCATAT MARKAH Cik Lorna Lau Chia Chia KEBERSIHAN PADANG Cik Chia Wei Wei HAKIM Cik Ngo Lea Kin.30 pagi Ketibaan guru-guru dan murid-murid . Encik Abang Zahiruddin HADIAH Encik Abang Zahiruddin ATURCARA 7.

Cari Gula Batu dalam Tepung . ____________________ (ABANG ZAHIRRUDIN) Setiausaha SJK (C) Chung Hua Lingga __________________ (CHIA WEI WEI) Pengerusi Sukaneka SJK (C) Chung Hua Lingga _________________ (CHANG HOW HO) Guru Besar SJK (C) Chung Hua Lingga . Disahkan oleh. Disemak oleh.Bawa Ping Pong dalam Sudu .Makan Buah Epal .7.00 pagi Nyanyian Lagu Negaraku Acara sukaneka bermula .30 pagi Majlis Penyampaian Hadiah Bersurai Disediakan oleh.00 pagi 10.Pancing Air Botol Plastik 10.45 pagi 8.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->