P. 1
Teks ucapan persaraan

Teks ucapan persaraan

|Views: 8,782|Likes:
Published by moinahmariam

More info:

Published by: moinahmariam on Nov 20, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/29/2013

pdf

text

original

Mengumumkan ketibaan Yang Diraikan Pn. Hjh. Asriah binti Maidin dan para jemputan.

Pagi yang indah penuh ceria Hari yang berbahagia penuh bermakna Kami bawakan kepada anda Majlis Jambangan Kasih ³Jasamu dikenang, Baktimu disanjung´ sempena persaraan Pn.Hjh. Asriah Binti Maidin, Guru Besar SK. Sg. Pelek. BismilLahir Rahmanir Rahim /Assalamu `Alaikum W.B.T. Yang Berusaha En. Jaludin bin buang Guru Penolong Kanan 1 SK Sg. Pelek Yang Berusaha En. Jaini Bin Abdul Rashid Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid SK Sg. Pelek Yang Berusaha Pn. Kamalia Binti Osman Palil Guru Penolong Kanan Ko-kurikulum SK Sg. Pelek Yang Dihormati Tn. Hj. A. Rahman Bin Hj. Ngit Pegawai Pelajaran Daerah Sepang

Yang Dihormati Barisan Guru Besar Sekolah-sekolah Rendah Daerah Zon Sg. Pelek Yang Dihormati En. Muhammad Noh Bin Sujud Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK LKTP Sungai Sayong

Yang Diraikan Pn. Hjh. Asriah binti Maidin Guru Besar SK Sg. Pelek Seterusnya Barisan guru, murid-murid, hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian.

Faizal Husin atas bacaan doa itu tadi. Asriah Binti Maidin Guru Besar SK. Abdull Mutalib bin Denan sepanjang perkhidmatan beliau di dalam dunia pendidikan yang berakhir sebagai Guru Besar di SK LKTP Sungai Sayong. Jasamu dikenang Budimu tak terbilang Semangatmu dijulang Kepimpinanmu gemilang Begitulah yang boleh kita perkatakan atas segala bakti dan kepimpinan yang dilakukan oleh Yang Diraikan En.Selamat datang ke : Majlis Jambangan Kasih´Jasamu dikenang baktimu disanjung sempena persaraan Yang Diraikan Pn. marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh Ustaz Mohd. Sungai Pelek Sirih berlipat sirih pinang Sirih dari Pulau Mutiara Pemanis kata selamat datang Awal BismilLah pembuka bicara Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini. Hjh. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian Tiap pertemuan pasti ada perpisahan Itu adat. Faizal Hussin Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Mohd. itu lumrah kehidupan Begitulah rentetan perjalanan Walau sukar untuk ditelan Tapi kaki tetap mengorak jalan .

Majlis seterusnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada Yang Dihormati En. Majlis dengan segala hormatnya ingin menjemput dan mempersilakan. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berusaha Tn. SK LKTP Sungai Sayong. Hj. Abdul Aziz bin Hj. Guru Penolong Kanan 1. Abdull Mutalib bin Denan. Dipersilakan.Selagi hayat dikandung badan Untuk itu. Sudah teradat si anak lelaki Mati berjuang. Seterusnya. Hj. Majlis seterusnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada yang Dihormati En. berundur jangan Berani kami menjunjung adat Bukan memberi kata dan puji . Abdull Mutalib bin Denan atas ucapan itu tadi. Mohmad Hairin bin Basiran atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Terima kasih diucapkan kepada Yang Dihormati Tn. Majlis merakamkan setingi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Diraikan En. Redwan atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Pegawai Pelajaran Daerah Kulai untuk menyampaikan ucapannya. Tak molek jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah Majlis jika tidak ada yang berbicara Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian Majlis diteruskan dengan ucapan daripada Yang Berusaha Tn. Mohmad Harin bin Basiran. Abdul Naser bin Bedu. Abdull Mutalib bin Denan. Dipersilakan. Terima kasih diucapkan kepada yang Dihormati En. Hj. Redwan. Abdul Aziz bin Hj. Itulah sebentar tadi dapat kita saksikan persembahan multimedia sempena persaraan Yang Diraikan En. marilah sama-sama kita saksikan persembahan multimedia sempena persaraan Yang Diraikan En. Abdul Naser bin Bedu atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Mudah-mudahan ianya dapat memberi sumber inspirasi buat kita semua. Abdull Mutalib bin Denan. tibalah waktu yang kita nanti-nantikan iaitu ucapan daripada Yang Diraikan En. Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK LKTP Sungai Sayong untuk menyampaikan ucapan. Dipersilakan.

Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian Majlis diteruskan dengan upacara penyampaian cenderamata sebagai tanda kenang-kenangan buat insan yang kita raikan pada hari ini iaitu Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. SK LKTP Sungai Sayong untuk mengiringi Yang Diraikan En. Sebelum itu. Abdull Mutalib bin Denan untuk menerima cenderamata kenangkenangan. Mereka akan mendeklamasikan sebuah sajak yang bertajuk ³Jasamu Dikenang´ dan mendendangkan 2 buah lagu yang bertajuk ³Terlalu Indah´ dan ³Bertemu dan Berpisah´. Dipersilakan wakil daripada kelas Pra-sekolah 1 Dipersilakan wakil daripada kelas Pra-sekolah 2 Dipersilakan wakil daripada kelas Pendidikan Khas Dipersilakan wakil daripada kelas 1 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 1 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 2 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 2 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 3 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 3 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 4 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 4 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 5 Cemerlang . Hj. Kita akan mulakan dengan penyampaian cenderamata daripada wakil-wakil kelas. Mohmad Hairin bin Basiran. Itulah sebentar tadi kumpulan Little Khalifah yang telah menampilkan sebuah pesembahan yang cukup istimewa. Majlis dengan segala hormatnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada Tn.Hanya budi dalam ingatan Buat kenangan sepanjang hayat Bagi memeriahkan lagi Majlis kita pada hari ini. Guru Penolong Kanan 1. marilah sama-sama kita saksikan persembahan daripada kumpulan yang menggelarkan diri mereka sebagai Little Khalifah.

Abdul Naser bin Bedu untuk menyampaikan cenderamata daripada Persatuan Ibu Bapa dan Guru. Abdull Mutalib bin Denan turut berbesar hati untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan khusus daripada beliau sendiri. Md. . Sukor bin Marzuki untuk menyampaikan cenderamata daripada Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan SK LKTP Sungai Sayong. Seterusnya. Itulah tadi upacara penyampaian cenderamata kenang-kenangan khusus untuk Yang Diraikan En. dipersilakan kepada En. dipersilakan kepada Yang Berusaha Tn. Abdul Aziz bin Hj. dipersilakan kepada Yang Dihormati En. Pegawai Pelajaran Daerah Kulai. Abdull Mutalib bin Denan atas kesudian menerima cenderamata itu tadi. Seterusnya.Dipersilakan wakil daripada kelas 5 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 6 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 6 Gemilang Seterusnya Majlis mempersilakan kepada Yang Dihormati Tn. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah Untuk pengetahuan semua. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua penyampai cenderamata sebentar tadi. Dan yang terakhir. Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan untuk menyempurnakan upacara tersebut. dipersilakan kepada En. SK LKTP Sungai Sayong. Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kulai Bahagian Menengah. sekali lagi Majlis ingin menjemput dan mempersilakan kepada Yang Diraikan En. Mohmad Hairin bin Basiran mengiringi Yang Diraikan En. Sukor bin Marzuki selaku wakil daripada Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan SK LKTP Sungai Sayong. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan En. Hj. Justeru itu. Mohd Rosli bin Othman. Yang pertama. Majlis mempersilakan kepada Yang Dihormati En. Hj. Md. Abdull Mutalib bin Denan sebentar tadi. Redwan. Mohmad Hairin bin Basiran selaku wakil Pentadbiran SK LKTP Sungai Sayong. Abdull Mutalib bin Denan. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih di atas kesudian Yang Berusaha Tn. Hj. Seterusnya.

Muhammad bin Salleh. Mohd Azmi bin Abdul Rahman. umpama belayar telah sampai di pelabuhan Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. Sebelum bersurai. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali . berakhirlah sudah Majlis kita pada hari ini. Dan yang terakhir. dipersilakan kepada En. Inilah yang dikatakan. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua tetamu dan hadirin yang sudi meluangkan masa bersama-sama memeriahkan Majlis ³Kasih Disemai Bakti Dituai´ ini. Kuning emas masaknya padi Mawar merah dalam jambangan Terima kasih daun keladi Budi tuan jadi kenangan Tuai padi antara nampak Esok jangan layu-layuan Intai kami antara nampak Esok jangan rindu-rinduan Dengan itu. Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kulai Bahagian Rendah. Hj. Pegawai Maklumat. Abdull Mutalib bin Denan kerana sudi untuk bersama kita pada hari yang penuh bermakna ini dan kami semua mendoakan agar Yang Diraikan En. Itulah sebentar tadi upacara penyampaian cenderamata kenang-kenangan daripada Yang Diraikan En.Seterusnya. Dikesempatan ini juga. kita telah pun berada di hujung acara. Majlis juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan En. dipersilakan kepada Tn. Abdull Mutalib bin Denan bertambah ceria dan bahagia di dalam kehidupan seharian. kami ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang kami mengacarakan Majlis ini. Pejabat Pelajaran Daerah Kulai. Abdul Mutalib bin Denan akan menandatangani buku rekod kehadiran sebagai tanda berakhirnya tugas rasmi beliau di dalam dunia pendidikan ini. kita akan menyaksikan buat kali terakhirnya Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan.

Sekian sahaja. . salam hormat. Wa BilLahit Taufiq walHidayah Wassalamu `Alaikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->