P. 1
Teks ucapan persaraan

Teks ucapan persaraan

|Views: 8,993|Likes:
Published by moinahmariam

More info:

Published by: moinahmariam on Nov 20, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/29/2013

pdf

text

original

Mengumumkan ketibaan Yang Diraikan Pn. Hjh. Asriah binti Maidin dan para jemputan.

Pagi yang indah penuh ceria Hari yang berbahagia penuh bermakna Kami bawakan kepada anda Majlis Jambangan Kasih ³Jasamu dikenang, Baktimu disanjung´ sempena persaraan Pn.Hjh. Asriah Binti Maidin, Guru Besar SK. Sg. Pelek. BismilLahir Rahmanir Rahim /Assalamu `Alaikum W.B.T. Yang Berusaha En. Jaludin bin buang Guru Penolong Kanan 1 SK Sg. Pelek Yang Berusaha En. Jaini Bin Abdul Rashid Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid SK Sg. Pelek Yang Berusaha Pn. Kamalia Binti Osman Palil Guru Penolong Kanan Ko-kurikulum SK Sg. Pelek Yang Dihormati Tn. Hj. A. Rahman Bin Hj. Ngit Pegawai Pelajaran Daerah Sepang

Yang Dihormati Barisan Guru Besar Sekolah-sekolah Rendah Daerah Zon Sg. Pelek Yang Dihormati En. Muhammad Noh Bin Sujud Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK LKTP Sungai Sayong

Yang Diraikan Pn. Hjh. Asriah binti Maidin Guru Besar SK Sg. Pelek Seterusnya Barisan guru, murid-murid, hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian.

Faizal Husin atas bacaan doa itu tadi. Sungai Pelek Sirih berlipat sirih pinang Sirih dari Pulau Mutiara Pemanis kata selamat datang Awal BismilLah pembuka bicara Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini. Jasamu dikenang Budimu tak terbilang Semangatmu dijulang Kepimpinanmu gemilang Begitulah yang boleh kita perkatakan atas segala bakti dan kepimpinan yang dilakukan oleh Yang Diraikan En. Faizal Hussin Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Asriah Binti Maidin Guru Besar SK. Abdull Mutalib bin Denan sepanjang perkhidmatan beliau di dalam dunia pendidikan yang berakhir sebagai Guru Besar di SK LKTP Sungai Sayong.Selamat datang ke : Majlis Jambangan Kasih´Jasamu dikenang baktimu disanjung sempena persaraan Yang Diraikan Pn. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian Tiap pertemuan pasti ada perpisahan Itu adat. itu lumrah kehidupan Begitulah rentetan perjalanan Walau sukar untuk ditelan Tapi kaki tetap mengorak jalan . Amin Amin Ya Rabbal `Alamin Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Mohd. marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh Ustaz Mohd. Hjh.

Mohmad Hairin bin Basiran atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. tibalah waktu yang kita nanti-nantikan iaitu ucapan daripada Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan. Guru Penolong Kanan 1. Majlis seterusnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada Yang Dihormati En. marilah sama-sama kita saksikan persembahan multimedia sempena persaraan Yang Diraikan En. Pegawai Pelajaran Daerah Kulai untuk menyampaikan ucapannya. Abdul Naser bin Bedu atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Abdull Mutalib bin Denan atas ucapan itu tadi. Hj. Abdul Naser bin Bedu. Dipersilakan. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berusaha Tn. Terima kasih diucapkan kepada Yang Dihormati Tn. Mudah-mudahan ianya dapat memberi sumber inspirasi buat kita semua. Abdul Aziz bin Hj.Selagi hayat dikandung badan Untuk itu. Itulah sebentar tadi dapat kita saksikan persembahan multimedia sempena persaraan Yang Diraikan En. Tak molek jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah Majlis jika tidak ada yang berbicara Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian Majlis diteruskan dengan ucapan daripada Yang Berusaha Tn. Sudah teradat si anak lelaki Mati berjuang. Dipersilakan. Redwan. Mohmad Harin bin Basiran. Majlis merakamkan setingi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Diraikan En. berundur jangan Berani kami menjunjung adat Bukan memberi kata dan puji . SK LKTP Sungai Sayong. Majlis dengan segala hormatnya ingin menjemput dan mempersilakan. Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK LKTP Sungai Sayong untuk menyampaikan ucapan. Majlis seterusnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada yang Dihormati En. Dipersilakan. Abdull Mutalib bin Denan. Abdull Mutalib bin Denan. Hj. Terima kasih diucapkan kepada yang Dihormati En. Abdul Aziz bin Hj. Seterusnya. Redwan atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Hj.

Kita akan mulakan dengan penyampaian cenderamata daripada wakil-wakil kelas. Itulah sebentar tadi kumpulan Little Khalifah yang telah menampilkan sebuah pesembahan yang cukup istimewa. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian Majlis diteruskan dengan upacara penyampaian cenderamata sebagai tanda kenang-kenangan buat insan yang kita raikan pada hari ini iaitu Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan. Mereka akan mendeklamasikan sebuah sajak yang bertajuk ³Jasamu Dikenang´ dan mendendangkan 2 buah lagu yang bertajuk ³Terlalu Indah´ dan ³Bertemu dan Berpisah´. Hj. Dipersilakan wakil daripada kelas Pra-sekolah 1 Dipersilakan wakil daripada kelas Pra-sekolah 2 Dipersilakan wakil daripada kelas Pendidikan Khas Dipersilakan wakil daripada kelas 1 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 1 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 2 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 2 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 3 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 3 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 4 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 4 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 5 Cemerlang . SK LKTP Sungai Sayong untuk mengiringi Yang Diraikan En. marilah sama-sama kita saksikan persembahan daripada kumpulan yang menggelarkan diri mereka sebagai Little Khalifah.Hanya budi dalam ingatan Buat kenangan sepanjang hayat Bagi memeriahkan lagi Majlis kita pada hari ini. Majlis dengan segala hormatnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada Tn. Abdull Mutalib bin Denan untuk menerima cenderamata kenangkenangan. Mohmad Hairin bin Basiran. Sebelum itu. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Guru Penolong Kanan 1.

Abdul Naser bin Bedu untuk menyampaikan cenderamata daripada Persatuan Ibu Bapa dan Guru. Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kulai Bahagian Menengah. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua penyampai cenderamata sebentar tadi. Seterusnya. Hj. Mohmad Hairin bin Basiran selaku wakil Pentadbiran SK LKTP Sungai Sayong. Abdull Mutalib bin Denan. dipersilakan kepada En. Abdull Mutalib bin Denan atas kesudian menerima cenderamata itu tadi. SK LKTP Sungai Sayong. Abdul Aziz bin Hj. Abdull Mutalib bin Denan turut berbesar hati untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan khusus daripada beliau sendiri. Mohmad Hairin bin Basiran mengiringi Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan untuk menyempurnakan upacara tersebut. Seterusnya.Dipersilakan wakil daripada kelas 5 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 6 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 6 Gemilang Seterusnya Majlis mempersilakan kepada Yang Dihormati Tn. Hj. Redwan. Itulah tadi upacara penyampaian cenderamata kenang-kenangan khusus untuk Yang Diraikan En. dipersilakan kepada Yang Berusaha Tn. Dan yang terakhir. dipersilakan kepada Yang Dihormati En. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan sebentar tadi. Yang Diraikan En. sekali lagi Majlis ingin menjemput dan mempersilakan kepada Yang Diraikan En. Justeru itu. Sukor bin Marzuki selaku wakil daripada Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan SK LKTP Sungai Sayong. Mohd Rosli bin Othman. Md. Hj. Md. Pegawai Pelajaran Daerah Kulai. dipersilakan kepada En. Sukor bin Marzuki untuk menyampaikan cenderamata daripada Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan SK LKTP Sungai Sayong. . Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih di atas kesudian Yang Berusaha Tn. Seterusnya. Yang pertama. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah Untuk pengetahuan semua. Majlis mempersilakan kepada Yang Dihormati En.

Itulah sebentar tadi upacara penyampaian cenderamata kenang-kenangan daripada Yang Diraikan En. Pejabat Pelajaran Daerah Kulai. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali . Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua tetamu dan hadirin yang sudi meluangkan masa bersama-sama memeriahkan Majlis ³Kasih Disemai Bakti Dituai´ ini. Hj. Dan yang terakhir. kita telah pun berada di hujung acara. Sebelum bersurai. Pegawai Maklumat.Seterusnya. Abdull Mutalib bin Denan kerana sudi untuk bersama kita pada hari yang penuh bermakna ini dan kami semua mendoakan agar Yang Diraikan En. Muhammad bin Salleh. Abdull Mutalib bin Denan bertambah ceria dan bahagia di dalam kehidupan seharian. umpama belayar telah sampai di pelabuhan Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. Inilah yang dikatakan. Dikesempatan ini juga. kami ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang kami mengacarakan Majlis ini. Kuning emas masaknya padi Mawar merah dalam jambangan Terima kasih daun keladi Budi tuan jadi kenangan Tuai padi antara nampak Esok jangan layu-layuan Intai kami antara nampak Esok jangan rindu-rinduan Dengan itu. berakhirlah sudah Majlis kita pada hari ini. Abdull Mutalib bin Denan. Mohd Azmi bin Abdul Rahman. dipersilakan kepada Tn. Majlis juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan En. kita akan menyaksikan buat kali terakhirnya Yang Diraikan En. Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kulai Bahagian Rendah. Abdul Mutalib bin Denan akan menandatangani buku rekod kehadiran sebagai tanda berakhirnya tugas rasmi beliau di dalam dunia pendidikan ini. dipersilakan kepada En.

. salam hormat. Wa BilLahit Taufiq walHidayah Wassalamu `Alaikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh.Sekian sahaja.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->