Mengumumkan ketibaan Yang Diraikan Pn. Hjh. Asriah binti Maidin dan para jemputan.

Pagi yang indah penuh ceria Hari yang berbahagia penuh bermakna Kami bawakan kepada anda Majlis Jambangan Kasih ³Jasamu dikenang, Baktimu disanjung´ sempena persaraan Pn.Hjh. Asriah Binti Maidin, Guru Besar SK. Sg. Pelek. BismilLahir Rahmanir Rahim /Assalamu `Alaikum W.B.T. Yang Berusaha En. Jaludin bin buang Guru Penolong Kanan 1 SK Sg. Pelek Yang Berusaha En. Jaini Bin Abdul Rashid Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid SK Sg. Pelek Yang Berusaha Pn. Kamalia Binti Osman Palil Guru Penolong Kanan Ko-kurikulum SK Sg. Pelek Yang Dihormati Tn. Hj. A. Rahman Bin Hj. Ngit Pegawai Pelajaran Daerah Sepang

Yang Dihormati Barisan Guru Besar Sekolah-sekolah Rendah Daerah Zon Sg. Pelek Yang Dihormati En. Muhammad Noh Bin Sujud Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK LKTP Sungai Sayong

Yang Diraikan Pn. Hjh. Asriah binti Maidin Guru Besar SK Sg. Pelek Seterusnya Barisan guru, murid-murid, hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian.

Faizal Hussin Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. itu lumrah kehidupan Begitulah rentetan perjalanan Walau sukar untuk ditelan Tapi kaki tetap mengorak jalan . Abdull Mutalib bin Denan sepanjang perkhidmatan beliau di dalam dunia pendidikan yang berakhir sebagai Guru Besar di SK LKTP Sungai Sayong. Asriah Binti Maidin Guru Besar SK. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Mohd.Selamat datang ke : Majlis Jambangan Kasih´Jasamu dikenang baktimu disanjung sempena persaraan Yang Diraikan Pn. Sungai Pelek Sirih berlipat sirih pinang Sirih dari Pulau Mutiara Pemanis kata selamat datang Awal BismilLah pembuka bicara Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian Tiap pertemuan pasti ada perpisahan Itu adat. marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh Ustaz Mohd. Jasamu dikenang Budimu tak terbilang Semangatmu dijulang Kepimpinanmu gemilang Begitulah yang boleh kita perkatakan atas segala bakti dan kepimpinan yang dilakukan oleh Yang Diraikan En. Faizal Husin atas bacaan doa itu tadi. Hjh.

Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK LKTP Sungai Sayong untuk menyampaikan ucapan. Tak molek jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah Majlis jika tidak ada yang berbicara Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian Majlis diteruskan dengan ucapan daripada Yang Berusaha Tn. Dipersilakan. Majlis merakamkan setingi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan. Abdul Aziz bin Hj. Pegawai Pelajaran Daerah Kulai untuk menyampaikan ucapannya. Terima kasih diucapkan kepada Yang Dihormati Tn. SK LKTP Sungai Sayong. Mohmad Harin bin Basiran. Abdull Mutalib bin Denan. Hj. Abdull Mutalib bin Denan atas ucapan itu tadi. Guru Penolong Kanan 1. Majlis seterusnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada yang Dihormati En. Abdul Naser bin Bedu. Redwan atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi.Selagi hayat dikandung badan Untuk itu. Itulah sebentar tadi dapat kita saksikan persembahan multimedia sempena persaraan Yang Diraikan En. Dipersilakan. Abdul Aziz bin Hj. tibalah waktu yang kita nanti-nantikan iaitu ucapan daripada Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan. Dipersilakan. Redwan. Hj. berundur jangan Berani kami menjunjung adat Bukan memberi kata dan puji . marilah sama-sama kita saksikan persembahan multimedia sempena persaraan Yang Diraikan En. Hj. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berusaha Tn. Seterusnya. Terima kasih diucapkan kepada yang Dihormati En. Abdul Naser bin Bedu atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Mohmad Hairin bin Basiran atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Majlis dengan segala hormatnya ingin menjemput dan mempersilakan. Mudah-mudahan ianya dapat memberi sumber inspirasi buat kita semua. Majlis seterusnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada Yang Dihormati En. Sudah teradat si anak lelaki Mati berjuang.

Itulah sebentar tadi kumpulan Little Khalifah yang telah menampilkan sebuah pesembahan yang cukup istimewa. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Hanya budi dalam ingatan Buat kenangan sepanjang hayat Bagi memeriahkan lagi Majlis kita pada hari ini. Mohmad Hairin bin Basiran. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian Majlis diteruskan dengan upacara penyampaian cenderamata sebagai tanda kenang-kenangan buat insan yang kita raikan pada hari ini iaitu Yang Diraikan En. Hj. Majlis dengan segala hormatnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada Tn. Dipersilakan wakil daripada kelas Pra-sekolah 1 Dipersilakan wakil daripada kelas Pra-sekolah 2 Dipersilakan wakil daripada kelas Pendidikan Khas Dipersilakan wakil daripada kelas 1 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 1 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 2 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 2 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 3 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 3 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 4 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 4 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 5 Cemerlang . Abdull Mutalib bin Denan untuk menerima cenderamata kenangkenangan. Guru Penolong Kanan 1. Abdull Mutalib bin Denan. SK LKTP Sungai Sayong untuk mengiringi Yang Diraikan En. Sebelum itu. Kita akan mulakan dengan penyampaian cenderamata daripada wakil-wakil kelas. marilah sama-sama kita saksikan persembahan daripada kumpulan yang menggelarkan diri mereka sebagai Little Khalifah. Mereka akan mendeklamasikan sebuah sajak yang bertajuk ³Jasamu Dikenang´ dan mendendangkan 2 buah lagu yang bertajuk ³Terlalu Indah´ dan ³Bertemu dan Berpisah´.

SK LKTP Sungai Sayong. Majlis mempersilakan kepada Yang Dihormati En. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih di atas kesudian Yang Berusaha Tn. dipersilakan kepada Yang Dihormati En. Redwan. Dan yang terakhir. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua penyampai cenderamata sebentar tadi. Mohd Rosli bin Othman. Pegawai Pelajaran Daerah Kulai. Seterusnya. Mohmad Hairin bin Basiran selaku wakil Pentadbiran SK LKTP Sungai Sayong. Hj. Abdul Naser bin Bedu untuk menyampaikan cenderamata daripada Persatuan Ibu Bapa dan Guru. Hj. Mohmad Hairin bin Basiran mengiringi Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan turut berbesar hati untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan khusus daripada beliau sendiri.Dipersilakan wakil daripada kelas 5 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 6 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 6 Gemilang Seterusnya Majlis mempersilakan kepada Yang Dihormati Tn. Yang pertama. Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kulai Bahagian Menengah. Md. Seterusnya. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah Untuk pengetahuan semua. sekali lagi Majlis ingin menjemput dan mempersilakan kepada Yang Diraikan En. Yang Diraikan En. Seterusnya. dipersilakan kepada En. Abdul Aziz bin Hj. Justeru itu. Abdull Mutalib bin Denan untuk menyempurnakan upacara tersebut. Abdull Mutalib bin Denan atas kesudian menerima cenderamata itu tadi. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan En. Sukor bin Marzuki untuk menyampaikan cenderamata daripada Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan SK LKTP Sungai Sayong. Itulah tadi upacara penyampaian cenderamata kenang-kenangan khusus untuk Yang Diraikan En. . dipersilakan kepada Yang Berusaha Tn. Hj. Md. Sukor bin Marzuki selaku wakil daripada Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan SK LKTP Sungai Sayong. Abdull Mutalib bin Denan. Abdull Mutalib bin Denan sebentar tadi. dipersilakan kepada En.

Abdull Mutalib bin Denan bertambah ceria dan bahagia di dalam kehidupan seharian. Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kulai Bahagian Rendah. Abdull Mutalib bin Denan kerana sudi untuk bersama kita pada hari yang penuh bermakna ini dan kami semua mendoakan agar Yang Diraikan En. Muhammad bin Salleh. kita akan menyaksikan buat kali terakhirnya Yang Diraikan En. Pejabat Pelajaran Daerah Kulai. Pegawai Maklumat. kami ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang kami mengacarakan Majlis ini. Dikesempatan ini juga. dipersilakan kepada Tn. dipersilakan kepada En. Itulah sebentar tadi upacara penyampaian cenderamata kenang-kenangan daripada Yang Diraikan En. Dan yang terakhir. Majlis juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan. Kuning emas masaknya padi Mawar merah dalam jambangan Terima kasih daun keladi Budi tuan jadi kenangan Tuai padi antara nampak Esok jangan layu-layuan Intai kami antara nampak Esok jangan rindu-rinduan Dengan itu. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua tetamu dan hadirin yang sudi meluangkan masa bersama-sama memeriahkan Majlis ³Kasih Disemai Bakti Dituai´ ini. Hj. kita telah pun berada di hujung acara. Abdul Mutalib bin Denan akan menandatangani buku rekod kehadiran sebagai tanda berakhirnya tugas rasmi beliau di dalam dunia pendidikan ini. Mohd Azmi bin Abdul Rahman.Seterusnya. Sebelum bersurai. Inilah yang dikatakan. umpama belayar telah sampai di pelabuhan Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. berakhirlah sudah Majlis kita pada hari ini. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali .

salam hormat.Sekian sahaja. Wa BilLahit Taufiq walHidayah Wassalamu `Alaikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful