Mengumumkan ketibaan Yang Diraikan Pn. Hjh. Asriah binti Maidin dan para jemputan.

Pagi yang indah penuh ceria Hari yang berbahagia penuh bermakna Kami bawakan kepada anda Majlis Jambangan Kasih ³Jasamu dikenang, Baktimu disanjung´ sempena persaraan Pn.Hjh. Asriah Binti Maidin, Guru Besar SK. Sg. Pelek. BismilLahir Rahmanir Rahim /Assalamu `Alaikum W.B.T. Yang Berusaha En. Jaludin bin buang Guru Penolong Kanan 1 SK Sg. Pelek Yang Berusaha En. Jaini Bin Abdul Rashid Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid SK Sg. Pelek Yang Berusaha Pn. Kamalia Binti Osman Palil Guru Penolong Kanan Ko-kurikulum SK Sg. Pelek Yang Dihormati Tn. Hj. A. Rahman Bin Hj. Ngit Pegawai Pelajaran Daerah Sepang

Yang Dihormati Barisan Guru Besar Sekolah-sekolah Rendah Daerah Zon Sg. Pelek Yang Dihormati En. Muhammad Noh Bin Sujud Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK LKTP Sungai Sayong

Yang Diraikan Pn. Hjh. Asriah binti Maidin Guru Besar SK Sg. Pelek Seterusnya Barisan guru, murid-murid, hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian.

Jasamu dikenang Budimu tak terbilang Semangatmu dijulang Kepimpinanmu gemilang Begitulah yang boleh kita perkatakan atas segala bakti dan kepimpinan yang dilakukan oleh Yang Diraikan En. Hjh. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian Tiap pertemuan pasti ada perpisahan Itu adat. Faizal Husin atas bacaan doa itu tadi. Abdull Mutalib bin Denan sepanjang perkhidmatan beliau di dalam dunia pendidikan yang berakhir sebagai Guru Besar di SK LKTP Sungai Sayong. Faizal Hussin Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.Selamat datang ke : Majlis Jambangan Kasih´Jasamu dikenang baktimu disanjung sempena persaraan Yang Diraikan Pn. itu lumrah kehidupan Begitulah rentetan perjalanan Walau sukar untuk ditelan Tapi kaki tetap mengorak jalan . marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh Ustaz Mohd. Asriah Binti Maidin Guru Besar SK. Sungai Pelek Sirih berlipat sirih pinang Sirih dari Pulau Mutiara Pemanis kata selamat datang Awal BismilLah pembuka bicara Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Mohd.

Terima kasih diucapkan kepada yang Dihormati En. Tak molek jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah Majlis jika tidak ada yang berbicara Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian Majlis diteruskan dengan ucapan daripada Yang Berusaha Tn. Majlis dengan segala hormatnya ingin menjemput dan mempersilakan. SK LKTP Sungai Sayong. Abdul Naser bin Bedu atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Dipersilakan. Majlis seterusnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada Yang Dihormati En. Abdul Aziz bin Hj. Mudah-mudahan ianya dapat memberi sumber inspirasi buat kita semua. Majlis seterusnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada yang Dihormati En. Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru SK LKTP Sungai Sayong untuk menyampaikan ucapan. Mohmad Hairin bin Basiran atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Itulah sebentar tadi dapat kita saksikan persembahan multimedia sempena persaraan Yang Diraikan En. Pegawai Pelajaran Daerah Kulai untuk menyampaikan ucapannya. marilah sama-sama kita saksikan persembahan multimedia sempena persaraan Yang Diraikan En. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berusaha Tn. tibalah waktu yang kita nanti-nantikan iaitu ucapan daripada Yang Diraikan En. Abdul Naser bin Bedu. berundur jangan Berani kami menjunjung adat Bukan memberi kata dan puji . Abdull Mutalib bin Denan. Majlis merakamkan setingi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Diraikan En. Sudah teradat si anak lelaki Mati berjuang. Abdull Mutalib bin Denan. Abdul Aziz bin Hj. Redwan. Abdull Mutalib bin Denan. Seterusnya. Mohmad Harin bin Basiran. Hj. Redwan atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. Abdull Mutalib bin Denan atas ucapan itu tadi. Hj.Selagi hayat dikandung badan Untuk itu. Terima kasih diucapkan kepada Yang Dihormati Tn. Hj. Dipersilakan. Guru Penolong Kanan 1. Dipersilakan.

Hj. Guru Penolong Kanan 1. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian Majlis diteruskan dengan upacara penyampaian cenderamata sebagai tanda kenang-kenangan buat insan yang kita raikan pada hari ini iaitu Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan. Abdull Mutalib bin Denan untuk menerima cenderamata kenangkenangan. Mereka akan mendeklamasikan sebuah sajak yang bertajuk ³Jasamu Dikenang´ dan mendendangkan 2 buah lagu yang bertajuk ³Terlalu Indah´ dan ³Bertemu dan Berpisah´.Hanya budi dalam ingatan Buat kenangan sepanjang hayat Bagi memeriahkan lagi Majlis kita pada hari ini. Sebelum itu. Kita akan mulakan dengan penyampaian cenderamata daripada wakil-wakil kelas. marilah sama-sama kita saksikan persembahan daripada kumpulan yang menggelarkan diri mereka sebagai Little Khalifah. Mohmad Hairin bin Basiran. SK LKTP Sungai Sayong untuk mengiringi Yang Diraikan En. Dipersilakan wakil daripada kelas Pra-sekolah 1 Dipersilakan wakil daripada kelas Pra-sekolah 2 Dipersilakan wakil daripada kelas Pendidikan Khas Dipersilakan wakil daripada kelas 1 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 1 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 2 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 2 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 3 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 3 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 4 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 4 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 5 Cemerlang . Itulah sebentar tadi kumpulan Little Khalifah yang telah menampilkan sebuah pesembahan yang cukup istimewa. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis dengan segala hormatnya ingin menjemput dan mempersilakan kepada Tn.

Dan yang terakhir. Abdull Mutalib bin Denan sebentar tadi. Abdull Mutalib bin Denan untuk menyempurnakan upacara tersebut. Abdul Naser bin Bedu untuk menyampaikan cenderamata daripada Persatuan Ibu Bapa dan Guru. dipersilakan kepada Yang Dihormati En. Justeru itu. sekali lagi Majlis ingin menjemput dan mempersilakan kepada Yang Diraikan En. Itulah tadi upacara penyampaian cenderamata kenang-kenangan khusus untuk Yang Diraikan En. Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kulai Bahagian Menengah. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan En. Pegawai Pelajaran Daerah Kulai. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih di atas kesudian Yang Berusaha Tn. Md. Mohmad Hairin bin Basiran selaku wakil Pentadbiran SK LKTP Sungai Sayong. Seterusnya. Hj. Redwan. Seterusnya. Yang pertama. dipersilakan kepada En.Dipersilakan wakil daripada kelas 5 Gemilang Dipersilakan wakil daripada kelas 6 Cemerlang Dipersilakan wakil daripada kelas 6 Gemilang Seterusnya Majlis mempersilakan kepada Yang Dihormati Tn. Yang Diraikan En. Abdull Mutalib bin Denan turut berbesar hati untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan khusus daripada beliau sendiri. Abdul Aziz bin Hj. Sukor bin Marzuki selaku wakil daripada Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan SK LKTP Sungai Sayong. Hj. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua penyampai cenderamata sebentar tadi. SK LKTP Sungai Sayong. dipersilakan kepada Yang Berusaha Tn. dipersilakan kepada En. Abdull Mutalib bin Denan atas kesudian menerima cenderamata itu tadi. . Abdull Mutalib bin Denan. Mohd Rosli bin Othman. Sukor bin Marzuki untuk menyampaikan cenderamata daripada Badan Kebajikan Guru dan Kakitangan SK LKTP Sungai Sayong. Majlis mempersilakan kepada Yang Dihormati En. Hj. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah Untuk pengetahuan semua. Md. Mohmad Hairin bin Basiran mengiringi Yang Diraikan En. Seterusnya.

Mohd Azmi bin Abdul Rahman. Majlis turut merakamkan ribuan terima kasih kepada semua tetamu dan hadirin yang sudi meluangkan masa bersama-sama memeriahkan Majlis ³Kasih Disemai Bakti Dituai´ ini. dipersilakan kepada En. Abdull Mutalib bin Denan. Abdull Mutalib bin Denan kerana sudi untuk bersama kita pada hari yang penuh bermakna ini dan kami semua mendoakan agar Yang Diraikan En. kita akan menyaksikan buat kali terakhirnya Yang Diraikan En. Abdul Mutalib bin Denan akan menandatangani buku rekod kehadiran sebagai tanda berakhirnya tugas rasmi beliau di dalam dunia pendidikan ini. Hj. kita telah pun berada di hujung acara.Seterusnya. Inilah yang dikatakan. Dikesempatan ini juga. Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Kulai Bahagian Rendah. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali . kami ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang kami mengacarakan Majlis ini. Muhammad bin Salleh. Kuning emas masaknya padi Mawar merah dalam jambangan Terima kasih daun keladi Budi tuan jadi kenangan Tuai padi antara nampak Esok jangan layu-layuan Intai kami antara nampak Esok jangan rindu-rinduan Dengan itu. umpama belayar telah sampai di pelabuhan Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. Sebelum bersurai. berakhirlah sudah Majlis kita pada hari ini. dipersilakan kepada Tn. Pejabat Pelajaran Daerah Kulai. Abdull Mutalib bin Denan bertambah ceria dan bahagia di dalam kehidupan seharian. Pegawai Maklumat. Itulah sebentar tadi upacara penyampaian cenderamata kenang-kenangan daripada Yang Diraikan En. Dan yang terakhir. Majlis juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Diraikan En.

salam hormat. Wa BilLahit Taufiq walHidayah Wassalamu `Alaikum Wa Rahmatullahi Wa Barakatuh. .Sekian sahaja.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful