P. 1
TEKS JURUACARA sukan

TEKS JURUACARA sukan

|Views: 2,246|Likes:
Published by faizsrbn

More info:

Published by: faizsrbn on Nov 23, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/03/2013

pdf

text

original

TEKS JURUACARA KEJOHANAN SUKAN TAHUNAN KALI KELIMA SMK.

BANDAR SRI DAMANSARA (1) 2008 (FAIZAH) Mengumumkan ketibaan Yang Berusaha, Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff , Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1). Off (Kompang) Yang Berusaha, Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1). Yang Berusaha, Dr. Chin Kok Goon Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1) Pn. Siti Zubaidah binti Mohd. Said Penolong Kanan Pn. Azlina binti Mohd. Ali Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn. Jamaliah binti Hj. Yahya Zikri Penolong Kanan Kokurikulum Guru-guru, para ibu bapa serta hadirin yang dihormati sekalian Selamat datang ke Kejohanan Sukan Tahunan Kali Kelima SMK. Bandar Sri Damansara (1) bagi sesi 2008. Hadirin sekalian, Kejohanan Sukan Tahunan pagi ini akan membuka tirai dengan perbarisan masuk kontigen-kontigen dari badan pengawas, unit-unit beruniform serta rumah-rumah sukan. Off ( Lagu marching)

Para hadirin sekalian, Kita tumpukan perhatian kepada upacara perbarisan dan lintas hormat yang sedang berlangsung .

. Rumah Waja melangkah segak bergaya untuk melakukan lintas hormat.... orang lengkap berpakaian serba merah diketuai oleh ……………………… Kontigen seterusnya ialah Rumah Rusa.. Canggih. Saga Boleh!”. dengan kekuatan pasukan seramai ……….. Pasukan unit beruniform seterusnya ialah Persatuan Puteri Islam yang diketuai oleh saudari Nur Amalina binti Yaacob.... pasukan yang sedang melakukan lintas hormat ini ialah pasukan Persatuan Bulan Sabit Merah atau singkatannya PBSM....... acara ini dimeriahkan dengan lintas hormat Pasukan Pengakap dengan motto mereka “Selalu Bersedia..... pasukan ini adalah juara keseluruhan bagi kejohanan sukan .. kontigen ini diketuai oleh ……………………………………....... Pasukan yang berunifom serba putih ini diketuai oleh saudari Inez Lau..... Dengan motto “ All For Waja” .... “ Ceria...orang ahli...... Didahului dengan Rumah Saga dengan mottonya “ Saga Sedia Membara...............Perbarisan ini diketuai oleh Saudara/saudari …………………………. Rumah Kuning .... Cemerlang” menjadi motto pada tahun ini. Untuk pengetahuan hadirin sekalian.. Kontigen yang berikutnya ialah daripada pasukan unit beruniform Kadet polis . orang dan diketuai oleh saudara/saudari ............... Persatuan Puteri Islam membawa bendera dengan mottonya . pasukan ini diketuai oleh ……………………………. orang.. Olahragawati Sekolah bagi tahun 2007.. Dengan kekuatan kontigen seramai . Seterusnya. Lintas hormat seterusnya ialah kontigen Kadet Remaja Sekolah dengan ahli kontigen seramai ....... Kekuatan kontigen seramai………….................” Pasukan ini diketuai oleh saudara ………………. orang dan diketuai oleh …………………………... orang...... Lintas Hormat seterusnya ialah daripada kontigen rumah-rumah sukan.... (LYNN) Hadirin sekalian. Melangkah segak bergaya dengan uniform masing-masing.. Dengan kontigen seramai ……. dan mempunyai seramai …………. diikuti oleh Kontigen Badan Pengawas yang membawa bendera Malaysia dan bendera Sekolah..

. pasukan ini sudah bersedia untuk menempa kecemerlangan tahun ini.bagi tahun 2007. lambaian Wira gemilang yang diketuai oleh ………………………………. Acara lintas hormat dan perbarisan ………………………………………….. pada hari ini diakhiri oleh pasukan . orang. Berikutnya.Dengan kekuatan kontigen seramai …………. Kita akan sama-sama saksikan sama ada mereka berjaya mengekalkan kejuaraan tersebut tahun ini..

tibalah masa yang dinantikan iaitu perasmian Kejohanan Sukan Tahunan Kali kelima SMK. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Kini . Bagi meneruskan acara. Yusof Para ibu bapa.(TUNGGU LAGU MARCHING HABIS) (FAIZAH) Hadirin yang dihormati sekalian. Yusof bin Roslan untuk mengetuai bacaan doa. Bandar Sri Damansara (1). majlis dengan sukacitanya menjemput Pengetua SMK. Bacaan ikrar ini akan diiringi oleh pembawa-pembawa bendera. dengan ini dipersilakan saudara Mohd. Bagi memberkati majlis. Dipersilakan * Terima kasih diucapkan kepada saudara Mohd. Kejohanan Sukan Tahunan pada kali ini diteruskan lagi dengan bacaan ikrar kejohanan yang akan diketuai oleh saudari Soo Yun Chen. guru-guru serta pelajar-pelajar sekalian. * Majlis merakamkan ucapan terima kasih (LYNN) Hadirin dan hadirat sekalian. Bandar Sri Damansara (1). Bandar Sri Damansara (1) untuk memberikan ucapan dan seterusnya merasmikan Kejohanan Sukan pada tahun ini. Hadirin yang dihormati. * Majlis merakamkan ucapan terima kasih. • Off Kompang . Dr. Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff Yang Dipertua PIBG SMK. Chin Kok Goon bagi menyampaikan amanat beliau. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha. Olahragawati Sekolah bagi tahun 2007.

Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff di atas kesudian beliau untuk hadir dan seterusnya merasmikan kejohanan sukan pada tahun ini. • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi. Hadirin sekalian. (FAIZAH( Seterusnya. Hadirin hadirat sekalian. Persembahan terakhir yang akan kita saksikan sebentar lagi ialah persembahan oleh Pasukan Sorak Sekolah. • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi. maka dengan rasminya bermulalah Kejohanan Sukan Tahunan Kali Kelima SMK. Tn. kita akan saksikan persembahan daripada kelab waja diri Taekwando yang akan mempamerkan kehebatan seni mempertahakan diri mereka . SYed Razak. Majlis mempersilakan Kelab Wushudao untuk mempamerkan persembahan mereka. bagi menyerikan lagi kejohanan ini dan juga sebagai pembakar semangat para atlet untuk bertanding. • Terima kasih diucapkan kepada Kelab Wushudao. (Dengan ucapan perasmian itu tadi. Pengetua SMK. Wushudao dan juga Pasukan Sorak. Sama-samalah kita saksikan. Dipersilakan. Persembahan seterusnya ialah daripada Kelab Wushudao. Bandar Sri Damansara (1) . para jemputan serta semua . kita akan saksikan persembahan-persembahan yang hebat daripada Persatuan Silat Gayung. Kelab Taekwando. Denga berakhirnya persembahan itu tadi. Hadirin sekalian. Namun begitu. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang DiPertua PIBG. maka berakhirlah upacara perasmian pada pagi ini. Dengan ini dipersilakan Persatuan Silat Gayung sekolah untuk mempersembahkan seni silat mereka. Bandar Sri Damansara (1) bagi tahun 2008. Hadirin yang dihormati. Dipersilakan. • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi.

Acara yang akan dimulakan sebentar lagi ialah acara 1500m (Akhir) Terbuka Lelaki dan Perempuan.Lompat Jauh Akhir P1 dan Lompat Tinggi Akhir L2. PENGUMUMAN PENYAMPAIAN HADIAH Hadirin sekalian.pihak yang telah sudi hadir bagi memeriahkan lagi upacara perasmian Kejohanan Sukan Tahunan Kali Kelima SMK..pegawai-pegawai kejohanan diminta bersedia di tempat masing-masing. majlis dengan segala hormatnya menjemput………………………. Bandar Sri Damansara (1). Hadirin yang dihormati.dengan diiringi oleh …………………untuk menyampaikan hadiah-hadiah. Untuk itu.untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang. majlis dengan segala hormatnya menjemput………………………. Sebentar lagi akan diadakan majlis Penyampaian Hadiah Bagi Acara-acara yang telah dilangsungkan.. Kita beri tumpuan sebentar ke balapan kerana acara 100 m L1 akan bermula sebentar lagi Acara yang bakal berlangsung ialah acara ………………… Acara seterusnya ialah …………………… yang akan bermula selepas ini. Sementara itu. Kita berikan tumpuan ke kawasan pentas utama kerana majlis penyampaian hadiah akan dilangsungkan. PENGUMUMAN PERMULAAN ACARA LYNN/ FAIZAH Hadirin sekalian. . Sebentar lagi kita akan dapat menyaksikan pelbagai acara padang dan balapan. Dengan ini.

Naib Johan jatuh kepada………….Bagi acara………………………... ialah Tempat ketiga jatuh kepada…………. Johan…………. . Naib Johan……………. Tempat ketiga dimenangi oleh………. Johan bagi acara……….. ..

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->