P. 1
TEKS JURUACARA sukan

TEKS JURUACARA sukan

|Views: 2,246|Likes:
Published by faizsrbn

More info:

Published by: faizsrbn on Nov 23, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/03/2013

pdf

text

original

TEKS JURUACARA KEJOHANAN SUKAN TAHUNAN KALI KELIMA SMK.

BANDAR SRI DAMANSARA (1) 2008 (FAIZAH) Mengumumkan ketibaan Yang Berusaha, Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff , Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1). Off (Kompang) Yang Berusaha, Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1). Yang Berusaha, Dr. Chin Kok Goon Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1) Pn. Siti Zubaidah binti Mohd. Said Penolong Kanan Pn. Azlina binti Mohd. Ali Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn. Jamaliah binti Hj. Yahya Zikri Penolong Kanan Kokurikulum Guru-guru, para ibu bapa serta hadirin yang dihormati sekalian Selamat datang ke Kejohanan Sukan Tahunan Kali Kelima SMK. Bandar Sri Damansara (1) bagi sesi 2008. Hadirin sekalian, Kejohanan Sukan Tahunan pagi ini akan membuka tirai dengan perbarisan masuk kontigen-kontigen dari badan pengawas, unit-unit beruniform serta rumah-rumah sukan. Off ( Lagu marching)

Para hadirin sekalian, Kita tumpukan perhatian kepada upacara perbarisan dan lintas hormat yang sedang berlangsung .

............. acara ini dimeriahkan dengan lintas hormat Pasukan Pengakap dengan motto mereka “Selalu Bersedia... Melangkah segak bergaya dengan uniform masing-masing... orang dan diketuai oleh saudara/saudari . Rumah Kuning .. diikuti oleh Kontigen Badan Pengawas yang membawa bendera Malaysia dan bendera Sekolah..... Canggih...... Dengan kekuatan kontigen seramai ....... Olahragawati Sekolah bagi tahun 2007...... pasukan ini adalah juara keseluruhan bagi kejohanan sukan . Kekuatan kontigen seramai…………..... Didahului dengan Rumah Saga dengan mottonya “ Saga Sedia Membara.. “ Ceria... Dengan kontigen seramai …….. Lintas Hormat seterusnya ialah daripada kontigen rumah-rumah sukan.. Lintas hormat seterusnya ialah kontigen Kadet Remaja Sekolah dengan ahli kontigen seramai . Seterusnya.. pasukan ini diketuai oleh ……………………………...... pasukan yang sedang melakukan lintas hormat ini ialah pasukan Persatuan Bulan Sabit Merah atau singkatannya PBSM... Dengan motto “ All For Waja” .. dengan kekuatan pasukan seramai ………. Rumah Waja melangkah segak bergaya untuk melakukan lintas hormat.... kontigen ini diketuai oleh ……………………………………. (LYNN) Hadirin sekalian.. Pasukan yang berunifom serba putih ini diketuai oleh saudari Inez Lau.....” Pasukan ini diketuai oleh saudara ……………….......... orang dan diketuai oleh ………………………….. Persatuan Puteri Islam membawa bendera dengan mottonya .... Untuk pengetahuan hadirin sekalian.. Saga Boleh!”..... Cemerlang” menjadi motto pada tahun ini..... orang.. dan mempunyai seramai ………….. orang... Kontigen yang berikutnya ialah daripada pasukan unit beruniform Kadet polis ........Perbarisan ini diketuai oleh Saudara/saudari …………………………. orang lengkap berpakaian serba merah diketuai oleh ……………………… Kontigen seterusnya ialah Rumah Rusa....orang ahli... Pasukan unit beruniform seterusnya ialah Persatuan Puteri Islam yang diketuai oleh saudari Nur Amalina binti Yaacob.......

. Acara lintas hormat dan perbarisan ………………………………………….bagi tahun 2007.. pada hari ini diakhiri oleh pasukan . orang.Dengan kekuatan kontigen seramai …………. Kita akan sama-sama saksikan sama ada mereka berjaya mengekalkan kejuaraan tersebut tahun ini. lambaian Wira gemilang yang diketuai oleh ………………………………. Berikutnya. pasukan ini sudah bersedia untuk menempa kecemerlangan tahun ini..

Olahragawati Sekolah bagi tahun 2007.(TUNGGU LAGU MARCHING HABIS) (FAIZAH) Hadirin yang dihormati sekalian. * Majlis merakamkan ucapan terima kasih (LYNN) Hadirin dan hadirat sekalian. * Majlis merakamkan ucapan terima kasih. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Chin Kok Goon bagi menyampaikan amanat beliau. dengan ini dipersilakan saudara Mohd. Bandar Sri Damansara (1). Dr. Bagi meneruskan acara. Dipersilakan * Terima kasih diucapkan kepada saudara Mohd. Bagi memberkati majlis. Bandar Sri Damansara (1) untuk memberikan ucapan dan seterusnya merasmikan Kejohanan Sukan pada tahun ini. Bacaan ikrar ini akan diiringi oleh pembawa-pembawa bendera. Bandar Sri Damansara (1). • Off Kompang . Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff Yang Dipertua PIBG SMK. majlis dengan sukacitanya menjemput Pengetua SMK. Hadirin yang dihormati. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha. tibalah masa yang dinantikan iaitu perasmian Kejohanan Sukan Tahunan Kali kelima SMK. Kini . guru-guru serta pelajar-pelajar sekalian. Yusof Para ibu bapa. Yusof bin Roslan untuk mengetuai bacaan doa. Kejohanan Sukan Tahunan pada kali ini diteruskan lagi dengan bacaan ikrar kejohanan yang akan diketuai oleh saudari Soo Yun Chen.

Denga berakhirnya persembahan itu tadi. Kelab Taekwando. Dipersilakan. Pengetua SMK. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang DiPertua PIBG. Majlis mempersilakan Kelab Wushudao untuk mempamerkan persembahan mereka. • Terima kasih diucapkan kepada Kelab Wushudao. • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi. Dengan ini dipersilakan Persatuan Silat Gayung sekolah untuk mempersembahkan seni silat mereka. Persembahan seterusnya ialah daripada Kelab Wushudao. Hadirin yang dihormati. Sama-samalah kita saksikan. (Dengan ucapan perasmian itu tadi. • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi. SYed Razak. Hadirin sekalian. Dipersilakan. maka dengan rasminya bermulalah Kejohanan Sukan Tahunan Kali Kelima SMK. maka berakhirlah upacara perasmian pada pagi ini. Wushudao dan juga Pasukan Sorak. Namun begitu. Hadirin sekalian. bagi menyerikan lagi kejohanan ini dan juga sebagai pembakar semangat para atlet untuk bertanding.Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Syed Razak bin Syed Long Al Sagoff di atas kesudian beliau untuk hadir dan seterusnya merasmikan kejohanan sukan pada tahun ini. Bandar Sri Damansara (1) bagi tahun 2008. Persembahan terakhir yang akan kita saksikan sebentar lagi ialah persembahan oleh Pasukan Sorak Sekolah. (FAIZAH( Seterusnya. Hadirin hadirat sekalian. kita akan saksikan persembahan-persembahan yang hebat daripada Persatuan Silat Gayung. Tn. • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi. kita akan saksikan persembahan daripada kelab waja diri Taekwando yang akan mempamerkan kehebatan seni mempertahakan diri mereka . Bandar Sri Damansara (1) . para jemputan serta semua .

Sementara itu. PENGUMUMAN PENYAMPAIAN HADIAH Hadirin sekalian. Bandar Sri Damansara (1). PENGUMUMAN PERMULAAN ACARA LYNN/ FAIZAH Hadirin sekalian. Kita berikan tumpuan ke kawasan pentas utama kerana majlis penyampaian hadiah akan dilangsungkan.. Dengan ini.dengan diiringi oleh …………………untuk menyampaikan hadiah-hadiah.pegawai-pegawai kejohanan diminta bersedia di tempat masing-masing. Sebentar lagi akan diadakan majlis Penyampaian Hadiah Bagi Acara-acara yang telah dilangsungkan.Lompat Jauh Akhir P1 dan Lompat Tinggi Akhir L2. Sebentar lagi kita akan dapat menyaksikan pelbagai acara padang dan balapan. Acara yang akan dimulakan sebentar lagi ialah acara 1500m (Akhir) Terbuka Lelaki dan Perempuan. Kita beri tumpuan sebentar ke balapan kerana acara 100 m L1 akan bermula sebentar lagi Acara yang bakal berlangsung ialah acara ………………… Acara seterusnya ialah …………………… yang akan bermula selepas ini. majlis dengan segala hormatnya menjemput……………………….. Untuk itu.pihak yang telah sudi hadir bagi memeriahkan lagi upacara perasmian Kejohanan Sukan Tahunan Kali Kelima SMK. Hadirin yang dihormati. .untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang. majlis dengan segala hormatnya menjemput……………………….

Naib Johan……………. Johan…………. .Bagi acara………………………. Johan bagi acara………... Tempat ketiga dimenangi oleh………. Naib Johan jatuh kepada…………. ialah Tempat ketiga jatuh kepada…………. ...

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->