Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang

suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali, maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman, Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama, apabila di letakkan pada tempattempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis, jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus, maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda , ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain, maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali, Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu, kemudian disitu anda kehabisan air minum, maka bacalah doa ini pada air laut, Insya’Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (7) Bertemu para nabi. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi, maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali, kemudian tidur, Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi, di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang, dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu.

(11) Turun hujan. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. Bilamana ada orang sakit. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. Insya’ Allah akan lekas sembuh. atau kena racun dan penyakit lain. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. Insya’ Allah akan lekas sembuh. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. (9) Mengubat dari kerasukan. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. maka bacalah doa tersebut. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. (17) Raja Jin. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. Insya’allah akan lekas sembuh. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. agar anda tidak kehujanan. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. Bilamana ada orang di rasuk hantu. atau kena sengatan binatang berbisa. Insya’ allah tidak di kejar musuh.(8) Penyembuh Kesakitan. atau gila. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). baik suci badan dan tempat. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. kemudian airnya diminumkan. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. . syaitan dan jin. bacalah doa ini. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. (14) Sulit bersalin.

maka ia mengamalkan doa tersebut. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. serta terjauh dari penyakit. Bilamana anda baca pada malam Khamis. . Bilamana anda baca pada malam Jumaat. maka gigi anda akan menjadi kuat. (20) Penyelamat siksa neraka. (28) Melamar wanita. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. (26) Penyeri wajah. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. Bilamana anda baca pada malam Isnin. sebanyak seratus kali. (23) Memberi keselamatan. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. dijauhkan dari malapetaka. (19) Menjumpai Jin. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu.(18) Terhindar dari Kekufuran. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. maka anda akan menjadi kuat. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. maka akan selamat dari siksa neraka. Bilamana doa ini di baca setiap hari. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. serta terjauh dari penyakit. Insya’Allah lamaran anda di terima. (21) Ingin mimpi yang indah. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. Insya Allah akan tercapai. (27) Binatang menjadi patuh.

.

. memiliki wajah yang mulia. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. dan doa-doa yang mustajab. Ertinya: “Ya Allah. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. sihatlah jasad tubuhku . dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Bilamana anda ingin harta dunia. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. panjangkanlah umurku. Dan katakanlah : “Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah.s. dari pandangan mata manusia dan jin. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. kabulkan hajatku.” . dari pandangan mata yang memandang. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. yang memiliki anugerah yang terdahulu. ketika mereka mendengar AlQuran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna.s.(29) Harta dunia. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. penanggung Hasan dan Husain dari jiwajiwa yang haq. Insya’Allah akan jadi emas. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful