Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang

suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali, maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman, Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama, apabila di letakkan pada tempattempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis, jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus, maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda , ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain, maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali, Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu, kemudian disitu anda kehabisan air minum, maka bacalah doa ini pada air laut, Insya’Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (7) Bertemu para nabi. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi, maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali, kemudian tidur, Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi, di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang, dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu.

Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. Insya’ Allah akan lekas sembuh. bacalah doa ini. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. Insya’allah akan lekas sembuh. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. .(8) Penyembuh Kesakitan. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. Bilamana ada orang di rasuk hantu. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. agar anda tidak kehujanan. atau gila. (14) Sulit bersalin. atau kena sengatan binatang berbisa. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. (17) Raja Jin. (9) Mengubat dari kerasukan. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). maka bacalah doa tersebut. Insya’ allah tidak di kejar musuh. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. atau kena racun dan penyakit lain. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. kemudian airnya diminumkan. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. Bilamana ada orang sakit. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. syaitan dan jin. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). (11) Turun hujan. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). Insya’ Allah akan lekas sembuh. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. baik suci badan dan tempat. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu.

sebanyak seratus kali. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. Bilamana anda baca pada malam Isnin. maka anda akan menjadi kuat. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. (23) Memberi keselamatan. maka akan selamat dari siksa neraka. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. (20) Penyelamat siksa neraka. (21) Ingin mimpi yang indah. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. Bilamana anda baca pada malam Khamis. (19) Menjumpai Jin. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. (28) Melamar wanita. maka gigi anda akan menjadi kuat. serta terjauh dari penyakit. . (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. dijauhkan dari malapetaka. maka ia mengamalkan doa tersebut. serta terjauh dari penyakit. Insya’Allah lamaran anda di terima. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. Insya Allah akan tercapai. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. (26) Penyeri wajah.(18) Terhindar dari Kekufuran. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. (27) Binatang menjadi patuh. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. Bilamana doa ini di baca setiap hari.

.

sihatlah jasad tubuhku . Insya’Allah akan jadi emas. panjangkanlah umurku.s. kabulkan hajatku. dari pandangan mata manusia dan jin.s. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. ketika mereka mendengar AlQuran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. memiliki wajah yang mulia. Bilamana anda ingin harta dunia. dari pandangan mata yang memandang. yang memiliki anugerah yang terdahulu. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. dan doa-doa yang mustajab. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. penanggung Hasan dan Husain dari jiwajiwa yang haq. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul.(29) Harta dunia. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. Ertinya: “Ya Allah.” . Dan katakanlah : “Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim.. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful