Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang

suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali, maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman, Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama, apabila di letakkan pada tempattempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis, jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus, maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda , ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain, maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali, Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu, kemudian disitu anda kehabisan air minum, maka bacalah doa ini pada air laut, Insya’Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (7) Bertemu para nabi. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi, maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali, kemudian tidur, Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi, di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang, dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu.

(8) Penyembuh Kesakitan. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. . kemudian airnya diminumkan. (14) Sulit bersalin. (11) Turun hujan. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). atau kena sengatan binatang berbisa. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. agar anda tidak kehujanan. (17) Raja Jin. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. baik suci badan dan tempat. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. atau kena racun dan penyakit lain. maka bacalah doa tersebut. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. (9) Mengubat dari kerasukan. atau gila. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. Insya’ allah tidak di kejar musuh. Bilamana ada orang di rasuk hantu. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). Insya’ Allah akan lekas sembuh. syaitan dan jin. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). Insya’allah akan lekas sembuh. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. Insya’ Allah akan lekas sembuh. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. bacalah doa ini. Bilamana ada orang sakit. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. kemudian sapukan pada tempat yang sakit.

maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. Bilamana anda baca pada malam Isnin. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. (23) Memberi keselamatan. maka gigi anda akan menjadi kuat. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. serta terjauh dari penyakit.(18) Terhindar dari Kekufuran. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. (27) Binatang menjadi patuh. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. maka akan selamat dari siksa neraka. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. Insya’Allah lamaran anda di terima. (20) Penyelamat siksa neraka. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. Bilamana anda baca pada malam Khamis. (28) Melamar wanita. sebanyak seratus kali. (19) Menjumpai Jin. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. (21) Ingin mimpi yang indah. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. . Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. Insya Allah akan tercapai. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. serta terjauh dari penyakit. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. maka anda akan menjadi kuat. (26) Penyeri wajah. maka ia mengamalkan doa tersebut. Bilamana doa ini di baca setiap hari. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. dijauhkan dari malapetaka. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu.

.

s. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. dan doa-doa yang mustajab. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim.” . perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. penanggung Hasan dan Husain dari jiwajiwa yang haq. sihatlah jasad tubuhku . Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir.(29) Harta dunia. memiliki wajah yang mulia. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. panjangkanlah umurku. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian.s. yang memiliki anugerah yang terdahulu. Ertinya: “Ya Allah. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. kabulkan hajatku. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. Insya’Allah akan jadi emas. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. Dan katakanlah : “Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. dari pandangan mata yang memandang. dari pandangan mata manusia dan jin. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung.. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. ketika mereka mendengar AlQuran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. Bilamana anda ingin harta dunia.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful