Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang

suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali, maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman, Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama, apabila di letakkan pada tempattempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis, jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus, maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda , ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain, maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali, Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu, kemudian disitu anda kehabisan air minum, maka bacalah doa ini pada air laut, Insya’Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (7) Bertemu para nabi. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi, maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali, kemudian tidur, Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi, di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang, dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu.

Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. kemudian airnya diminumkan. maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. (17) Raja Jin. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. Insya’ Allah akan lekas sembuh. atau kena sengatan binatang berbisa. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). . Insya’allah akan lekas sembuh. Insya’ Allah akan lekas sembuh. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. (9) Mengubat dari kerasukan. atau kena racun dan penyakit lain. (11) Turun hujan. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. atau gila. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. syaitan dan jin. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. baik suci badan dan tempat. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). Bilamana ada orang sakit. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. agar anda tidak kehujanan. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen).(8) Penyembuh Kesakitan. Bilamana ada orang di rasuk hantu. (14) Sulit bersalin. bacalah doa ini. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. Insya’ allah tidak di kejar musuh. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. maka bacalah doa tersebut.

(18) Terhindar dari Kekufuran. dijauhkan dari malapetaka. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. maka akan selamat dari siksa neraka. (19) Menjumpai Jin. . serta terjauh dari penyakit. maka gigi anda akan menjadi kuat. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. (21) Ingin mimpi yang indah. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. maka anda akan menjadi kuat. serta terjauh dari penyakit. maka ia mengamalkan doa tersebut. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. Insya’Allah lamaran anda di terima. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. (20) Penyelamat siksa neraka. Insya Allah akan tercapai. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. sebanyak seratus kali. Bilamana anda baca pada malam Khamis. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. (27) Binatang menjadi patuh. (23) Memberi keselamatan. Bilamana anda baca pada malam Isnin. Bilamana doa ini di baca setiap hari. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. (26) Penyeri wajah. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. (28) Melamar wanita.

.

penanggung Hasan dan Husain dari jiwajiwa yang haq. yang memiliki anugerah yang terdahulu. memiliki wajah yang mulia. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung.(29) Harta dunia. menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. panjangkanlah umurku.. dan doa-doa yang mustajab. Ertinya: “Ya Allah. sihatlah jasad tubuhku . Dan katakanlah : “Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian.s. Bilamana anda ingin harta dunia. dari pandangan mata manusia dan jin. ketika mereka mendengar AlQuran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a.” . Insya’Allah akan jadi emas. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. dari pandangan mata yang memandang. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain. kabulkan hajatku. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia.s. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful