P. 1
Doa Nurul Nubuwwah(Cahaya Kenabian)

Doa Nurul Nubuwwah(Cahaya Kenabian)

|Views: 129|Likes:

More info:

Published by: Izz Danial Ahmad Fadzli on Nov 28, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/05/2012

pdf

text

original

Doa Nurun Nubuwwah di katakan memiliki khasiat yang banyak sekali dan sangat menakjubkan terhadap siapa yang

suka membaca dan mengamalkannya dengan ikhlas hati benar-benar kerana Allah. (1) Pelindung dari Sihir. Di riwayatkan , bahawa Rasulullah SAW bersabda setelah solat Subuh ketika duduk-duduk bersama para sahabat di Masjidil Haram, tiba-tiba datanglah Malaikat Jibril a.s. membawa doa Nurun Nubuwwah, seraya berkata : ”Wahai Rasulullah, aku telah di utus oleh Allah Subhanahu Wa Taala untuk menyampaikan doa ini kepadamu / Rasulullah”. Selanjutnya beliau bersabda :”Doa Nurun Nubuwwah ini banyak sekali faedahnya bila di baca dan diamalkan. Dan apabila tidak dapat membaca atau tidak hafal, maka cukuplah ditulis, kemudian tulisan tersebut disimpan dalam rumah, maka Allah akan senantiasa memberikan perlindungan kepada penghuni rumah itu dari sihir / tenung atau penyakit. (2) Hajat Tercapai. Barangsiapa yang membaca dan mengamalkan doa ini secara istiqamah pada setiap selesai solat sekurang-kurangnya sekali, maka Insya Allah apa pun hajatnya akan segera terlaksana. (3) Penyelamat dari gangguan makhluk halus. Bilamana doa Nurun Nubuwwah ini ditulis pada kertas lalu tulisan tersebut di letakkan pada tanaman, Insya Allah tanaman tersebut akan selamat dari hama, apabila di letakkan pada tempattempat yang menakutkan atau pada tempat-tempat yang ditempati syaitan atau iblis, jin atau hantu dan segala macam jenis makhluk halus, maka dalam waktu singkat mereka akan bubar dan minggat tanpa kembali lagi. (4) Dimuliakan orang Rasulullah SAW bersabda , ”Jika kamu ingin dimuliakan oleh orang lain, maka bacalah Doa Nurun Nubuwwah.” (5) Pengasih Bilamana anda ingin mendekati raja / menteri atau orang yang berpangkat atau berkumpul dengan orang banyak maka bacalah doa ini pada tiap hari sekurang-kurangnya sekali, Insya’Allah semua orang yang anda dekati itu akan menaruh kasih sayang. (6) Air masin menjadi tawar Bilamana anda pergi belayar naik perahu, kemudian disitu anda kehabisan air minum, maka bacalah doa ini pada air laut, Insya’Allah air laut yang semulajadi masin itu berubah menjadi tawar dan boleh anda minum. (7) Bertemu para nabi. Rasulullah SAW bersabda: ”Barangsiapa yang ingin bertemu dengan para Nabi, maka bacalah doa Nurun Nubuwwah sebanyak seratus kali, kemudian tidur, Insya’Allah akan mimpi bertemu dengan para Nabi, di samping itu siapa pun pun yang melihatnya akan menaruh kasih sayang, dan hendaknya tidak terhenti dalam mewiridkan doa Nurun Nubuwwah ini hingga sampai anak cucu.

maka cara mengubatinya adalah sebagaimana di atas. Bilamana ada orang sakit. (16) Penawar gigitan ular Bilamana ada orang digigit ular. (15) Sakit mata Bilamana ada orang sakit mata. maka bacakanlah doa tersebut pada tempat yang terkena gigitan atau sengatan itu. Bilamana ada orang di rasuk hantu. maka bacalah doa tersebut. bahkan musuh akan lari tunggang langgang ketika bertemu dengan anda. (17) Raja Jin. kemudian airnya diminumkan. Bilamana akan turun hujan dalam suatu perjalanan. (13) Musuh menjadi takut Bilamana anda pergi berperang (fisabilillah). atau kena sengatan binatang berbisa. maka bacalah doa ini pada minyak (minyak kelapa / sawit wijen). Insya’ allah tidak di kejar musuh. Insya’Allah anda akan kuat berjalan walau sejauh perjalanan yang anda tempuh itu. kemudian masuk ditempat yang sepi pada malam Jumaat.(8) Penyembuh Kesakitan. (12) Pengaman bagi orang bertengkar Bilamana ada orang yang bertengkar. (10) Kuat berjalan Bilamana anda ingin kuat berjalan. Bilamana ada wanita bersalin yang sulit. atau kena racun dan penyakit lain. Insya’Allah orang yang bertengkar itu akan berhenti dan akhirnya saling memaafkan. bacalah doa ini. Insya’ Allah bayinya akan segera keluar tanpa kesulitan yang di derita oleh sang ibu. sedang anda ingin melerainya maka bacalah doa ini. Insya’ Allah akan lekas sembuh. atau gila. maka bacalah doa ini sebanyak seratus kali dalam keadaan tidak berhadas (suci). . agar anda tidak kehujanan. syaitan dan jin. kemudian sapukan pada tempat yang sakit. maka bacalah doa ini pada pinggang atau mangkuk putih yang berisi air. Insya’ Allah akan lekas sembuh. kemudian sapukanlah mulai dari kepala hingga kaki. Bilamana anda ingin mendatangkan raja jin. (14) Sulit bersalin. maka bacalah doa ini lalu tiupkan pada mata yang sakit itu. (9) Mengubat dari kerasukan. (11) Turun hujan. baik suci badan dan tempat. bacalah doa tersebut pada daun sirih yang bertemu ruasnya. Insya’Allah tidak jadi turun hujan. Insya’allah akan lekas sembuh. Insya’ Allah anda akan dijumpai oleh si raja jin itu.

Insya Allah akan tercapai. maka bacalah doa ini pada malam Sabtu. maka gigi anda akan menjadi kuat. (21) Ingin mimpi yang indah. maka Allah akan memberikan keselamatan kepada anda. bid’ah dan dijauhkan dari perbuatan buruk. Bilamana anda membaca doa ini pada malam Jumaat sebanyak lima puluh kali. (22) Awet Muda Bilamana anda baca pada malam Minggu. Insya’Allah akan terhindar dari kekufuran. . serta terjauh dari penyakit. maka semua binatang yang buas akan menjadi patuh terhadap anda. begitupun manusia jika ingin menjumpai jin. kemudian bacalah doa ini terus menerus di tempat yang sunyi. maka wajah anda bertambah elok sehingga banyak wanita yang terpikat. serta terjauh dari penyakit. (27) Binatang menjadi patuh. maka jadi lah ia manusia lantaran berkah-Nya doa Nurun Nubuwwah ini. Bilamana doa ini di baca setiap hari. Insya’Allah lamaran anda di terima. dijauhkan dari malapetaka. maka anda akan menjadi kuat. sebanyak seratus kali. Suatu keajaiban yang luar biasa bilamana ada jin yang ingin menyerupai manusia. (20) Penyelamat siksa neraka. (26) Penyeri wajah. maka akan selamat dari siksa neraka. maka anda boleh awet muda walau usia sudah lanjut. (28) Melamar wanita. (24) Menjadi kuat Bilamana anda baca pada malam Selasa. (19) Menjumpai Jin. Bilamana anda baca pada malam Jumaat. Bilamana anda baca pada malam Khamis. selamat dunia akhirat dan terhindar dari godaan syaitan. Bilamana anda ingin mimpi yang indah. (25) Gigitan yang kuat Bilamana anda baca pada malam Rabu.(18) Terhindar dari Kekufuran. Bilamana anda ingin melamar seorang wanita. maka ia mengamalkan doa tersebut. maka berpuasalah sehari dan malamnya jangan tidur. Bilamana anda baca pada malam Isnin. (23) Memberi keselamatan.

.

menguasai kalimat-kalimat yang sempurna. penanggung Hasan dan Husain dari jiwajiwa yang haq. Maha Suci Allah Tuhanmu Tuhan Yang Maha Mulia dari sifat-sifat yang di berikan oleh orang-orang kafir. Dan katakanlah : “Yang haq telah datang dan yang batil telah musnah. ketika mereka mendengar AlQuran dan mereka berkata: “Sesungguhnya (Muhammad) benar-benar orang yang gila. Allah adalah Zat Yang Maha Pengasih lagi memiliki singgasana yang Mulia. cintakanlah semua manusia dan jauhkanlah permusuhan dari anak cucu Nabi Adam a. Zat Yang memiliki kekuasaan yang agung.. Insya’Allah akan jadi emas. kabulkan hajatku. dari pandangan mata yang memandang. panjangkanlah umurku. Dan sesungguhnya orang-orang kafir benar-benar akan menggelincirkan kamu dengan pandangan mereka. sesungguhnya perkara yang batil itu pasti musnah”.s. Dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam. dan doa-doa yang mustajab. orang-orang yang masih hidup dan semoga tetap ancaman siksa bagi orang-orang kafir. Dan semoga keselamatan bagi para Rasul. memiliki wajah yang mulia. dan Sulaiman telah mewarisi Daud a. maka bacalah doa ini pada kunir (kunyit putih / temu) kemudian tanamlah di tanah. perbanyakkanlah harta bendaku dan anakku. tapi jangan berbicara atau beritahu orang lain.” . Ertinya: “Ya Allah. Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman. Dan yang mengijabahi Luqmanul Hakim. dan al-Quran itu tidak lain hanyalah peringatan bagi seluruh umat. yang memiliki anugerah yang terdahulu.s. Bilamana anda ingin harta dunia.(29) Harta dunia. dari pandangan mata manusia dan jin. dan Al-Quran tidak akan menambah kepada orang-orang yang berbuat aniaya melainkan hanya kerugian. sihatlah jasad tubuhku .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->