P. 1
SKT(Contoh)

SKT(Contoh)

|Views: 7,056|Likes:
Published by Naim Drahman

More info:

Published by: Naim Drahman on Dec 08, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as XLS, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/08/2012

pdf

text

original

SASARAN KERJA TAHUNAN

BAHAGIAN I - Penetapan Sasaran Kerja Tahunan
(PYD Dan PPP hendaklah berbincang bersama sebelum menetapkan SKT dan petunjuk prestasinya)
Bil. Ringkasan Aktiviti / Projek Petunjuk Prestasi SASARAN KERJA PENCAPAIAN SEBENAR

( Senaraikan aktiviti / projek )

( Kuantiti / Kualiti / Masa / Kos )

(Berdasarkan petunjuk (diisi pada akhir tahun prestasi) mana yang berkaitan)

1

Membuat kerja surat menyurat dan sistem fail.

Kuantiti 1. Surat yang didraf disemak dengan teliti agar tiada kesilapan sebelum ditaip. Sasaran kesilapan sifar. 2. Semua fail sekolah disimpan dalam almari berkunci dalam keadaan teratur. 3. Merekod surat " Masuk" dan " Keluar ". 4. Memproses/mengedar surat-surat yang diterima setelah diminitkan oleh Guru Besar kepada guru/ pegawai yang berkenaan. Masa 1. Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian. Kualiti 1. Mengikut prosedur yang betul.

334 buah fail sekolah. Jan. - Disember 2009

334 buah fail sekolah.

Agihan masa yang diperuntukkan - 20%

20%

2

Menaip pelbagai dokumen

Kuantiti 1. Mempastikan agar tiada kesilapan semasa menaip. 2. Mempastikan surat yang dituju kepada penerima melalui saluran yang betul. Masa 1. Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian. Kualiti 1. Kemas dan tepat Kualiti 1. Semua bahan/barang yang diterima/dipesan direkod serta merta dengan menggunakan borang khas (Kew.PA 2, Kew. PA 3 dan inventori) mengikut spesifikasi barang/bahan tersebut. 2. Mempastikan stor keperluan pejabat dan stor peralatan dalam keadaan selamat dari penceroboh. 3. Menyimpan buku stok inventori peralatan di tempat selamat. 4. Membelanjakan peruntukan kewangan yang diterima dari jabatan dengan berkhemah. 5. Mengurus terimaan wang untuk akaun SUWA,

Kesilapan sifar Jan. - Disember 2009 Agihan masa yang diperuntukkan - 20%

Masih ada kesilapan dikesan.

18%

1. 12 jenis dokumen kewangan 2. 19 fail pengurusan kewangan sekolah 3. 10 buah fail untuk rekod harta sekolah 4. 3 unit buku cek sekolah (asrama,

3

Mengendalikan hal-hal stok, harta benda dan pengurusan kewangan.

5 Mengendalikan statistik murid. Mengurus segala urusan pembayaran bagi perolehan/ pembelian dengan pembekal/kontraktor. Kualiti 1. . 7. Mengurus segala perolehan/pembelian pihak sekolah dengan pembekal/kontraktor.15% 15% Jan. Merekod dan mengedar penyata gaji bulanan. guru dan sekolah. 8. Memproses dokumen untuk urusan perlantikan. 3.Disember 2009 Agihan masa yang diperuntukkan .Kerajaan dan Asrama dan direkod dalam buku tunai bagi akaun tersebut. Merujuk kepada pegawai data sekolah agar semua data murid. 4. Menyediakan dokumen untuk pengisytiharan harta semua pegawai di sekolah. . penyata pendapatan tahunan. Kualiti 1. Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian. . Memproses borang cukai pendapatan untuk majikan. Mengikut prosedur dan pekeliling yang telah ditetapkan. 2. . penyata perubahan gaji dan sebagainya. 5. 2. Dokumen diproses dengan segera dan dikemukakan kepada Ketua Jabatan untuk kelulusan dan tindakan selanjutnya. Kualiti 1. Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian. Menyediakan dokumen untuk LNPT tahunan. Mempastikan semua dokumen kewangan sekolah disimpan di tempat selamat. 6. Masa 1.30 % 25% Staf baru melapor 4 Mengendalikan hal-hal perjawatan dan perkhidmatan. Segala data/pulangan/maklumat yang perlu dihantar ke jabatan dihantar sebelum tarikh akhir seperti yang dikehendaki surat/pekeliling. pengesahan dan pemberian taraf berpencen semua semua pegawai di sekolah. Mempastikan segala data/pulangan/maklumat yang diperlukan oleh jabatan adalah data yang tepat dan terkini.Disember 2009 Agihan masa yang diperuntukkan . Kuantiti 1. Merekod cuti kakitangan sekolah. 6. guru dan sekolah tidak bercanggah dari Suwa & Kerajaan) Jan. 3. 29 orang staf 29 orang staf Jan.Disember 2009 Dihantar lebih awal seminggu dari tarikh dikehendaki. Masa 1.

Pusat Sumber & Persiapan Sekolah. AJK Sukan Tahunan Sekolah d. Masa 1. Bendahari f.10% 10% ………………………………………… ( Tandatangan PYD ) Nama : Achin Ak Chut Tarikh : 07.01. Dikemukan kepada Ketua Jabatan setiap hujung bulan. Kualiti 1. RMT Masa 1. AJK Kem Motivasi Peringkat Sekolah. AJK NILAM. Setiausaha g. Dilaksanakan dengan jayanya sepanjang tahun. Menjalankan tugas-tugas lain yang diarahkan oleh Guru Besar dari semasa ke semasa. Pegawai Aset Sekolah g. f. Audit dalaman b. Program Transisi. Ahli Agihan masa yang diperuntukkan . Kualiti 1. PIBG SK Tebedu b. Ahli e. 2. e. Prasekolah.10% 10% 6 a. Agihan masa yang diperuntukkan . Data tepat dan terkini.semasa ke semasa. Ahli c. AJK Buku Program d. AJK Kem Pengawas Sekolah Asrama Daerah Serian c. Kuantiti a.2010 ………………………………… Tandatangan PP Nama : Tarikh : . Sepanjang tahun penilaian. Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian mengikut keperluan semasa. PIPP.

ULASAN Tarikh akhir penghantaran balik dokumen terlalu singkat. .

.

……………… gan PP .

3 Melaksanakan tugas-tugas berkaitan penyeliaan makanan. PA 3 dan sebagainya) 2. i) Kuantiti 1.SASARAN KERJA TAHUNAN BAHAGIAN I . seimbang dan mencukupi untuk kanak-kanak prasekolah. Membantu meransang dan meningkatkan motivasi murid-murid prasekolah supaya bersedia untuk belajar. mengurus dan membersih serta menjaga keselamatan murid kelas prasekolah.Penetapan Sasaran Kerja Tahunan (PYD Dan PPP hendaklah berbincang bersama sebelum menetapkan SKT dan petunjuk prestasinya) Bil. 3. i) Kuantiti 1. 2 Membantu guru kelas prasekolah dalam semua aktiviti bimbingan dan pembelajaran/pengajaran murid-murid prasekolah. menghidang makanan yang bersih.Dis 25% Jan . Sentiasa mengutamakan aspek keselamatan. 2. Mengurus pendaftaran kanak-kanak prasekolah ii) Masa Sepanjang tahun iii) Kualiti Mengikut prosedur yang ditetapkan i) Kuantiti 1.berzat. Ringkasan Aktiviti / Projek Petunjuk Prestasi SASARAN KERJA (Berdasarkan petunjuk prestasi) PENCAPAIAN SEBENAR (Diisi pada akhir tahun mana yang berkaitan) ULASAN ( Senaraikan aktiviti / projek ) ( Kuantiti / Kualiti / Masa / Kos ) 1 Membantu guru kelas prasekolah dalam hal ehwal pengurusan/pentadbiran kelas. Segala perbelanjaan makanan dan LPBT direkod dengan kemas. Mempastikan persekitaran kelas Prasekolah bersih dan selamat sebelum dan selepas sesi pembelajaran. 3.PA 2. ii) Masa Setiap hari persekolahan sepanjang tahun iii) Kualiti Mengikut Keperluan kanak-kanak prasekolah dan prosedur 21 buah Fail 15 buah Rekod Buku 20% 25 orang 25 0rang Jan .Dis . Memasak. Tiada kes keracunan makanan sepanjang tahun penilaian. 2. Semua bahan ABM untuk proses P & P dapat disediakan lebih awal.Dis Sarapan Pagi & Kudapan 25 orang 25% Jan . 3. Merekod peralatan yang diterima dalam daftar inventori (Kew. 4. kesihatan dan keselesaan murid prasekolah samada di dalam dan luar kelas. Mengemaskini data murid dari semasa ke semasa. Kew. ii) Masa Setiap hari persekolahan sepanjang tahun iii) Kualiti Mengikut Keperluan kanak-kanan prasekolah dan arahan guru prasekolah.

5. 4.Dis ( Tandatangan PYD ) Nama : Sylvia Ak Bidi Tarikh : ( Tandatangan PPP ) Tarikh : Nama : Tarikh : . 2. menampal Jadual Waktu. 2. Membuat. PENCAPAIAN SEBENAR (Diisi pada akhir tahun mana yang berkaitan) Bil.yang ditetapkan. Menaip. iii) Kualiti Mengikut arahan dan prosedur yang ditetapkan. Menaip sijil. i) Kuantiti 1. 5 Menjalankan tugasan yang diarahkan oleh Guru Besar dari semasa ke semasa. i) Kuantiti 1. 25 orang 15% Jan . Melayan kerenah murid prasekolah seramai 25 orang dengan penuh kesabaran. Membantu dan membimbing murid-murid prasekolah yang memerlukan bantuan samada semasa di dalam dan di luar kelas. Ringkasan Aktiviti / Projek Petunjuk Prestasi SASARAN KERJA (Berdasarkan petunjuk prestasi) ULASAN ( Senaraikan aktiviti / projek ) ( Kuantiti / Kualiti / Masa / Kos ) 4 Mengurus dan menjaga hal ehwal murid semua murid prasekolah. mencetak dan membuat Buku Rekod Tugas Harian untuk kakitangan staf sokongan.Ibu pertiwiku.Dis 50 helai 1 set setiap 1 15% 300 sijil 9 orang staf Jan . Membuat seni kata lagu Negaraku. 3. ii) Masa Setiap hari sepanjang tahun iii) Kualiti Mengikut keperluan kanak-kanak prasekolah dan prosedur yang ditetapkan. Menaip surat dan pelbagai.Rukun Negara pada papan . ii) Masa Dalam tempoh 1 hari selepas menerima arahan dari Guru Besar.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->