P. 1
SKT(Contoh)

SKT(Contoh)

|Views: 6,765|Likes:
Published by Naim Drahman

More info:

Published by: Naim Drahman on Dec 08, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as XLS, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/08/2012

pdf

text

original

SASARAN KERJA TAHUNAN

BAHAGIAN I - Penetapan Sasaran Kerja Tahunan
(PYD Dan PPP hendaklah berbincang bersama sebelum menetapkan SKT dan petunjuk prestasinya)
Bil. Ringkasan Aktiviti / Projek Petunjuk Prestasi SASARAN KERJA PENCAPAIAN SEBENAR

( Senaraikan aktiviti / projek )

( Kuantiti / Kualiti / Masa / Kos )

(Berdasarkan petunjuk (diisi pada akhir tahun prestasi) mana yang berkaitan)

1

Membuat kerja surat menyurat dan sistem fail.

Kuantiti 1. Surat yang didraf disemak dengan teliti agar tiada kesilapan sebelum ditaip. Sasaran kesilapan sifar. 2. Semua fail sekolah disimpan dalam almari berkunci dalam keadaan teratur. 3. Merekod surat " Masuk" dan " Keluar ". 4. Memproses/mengedar surat-surat yang diterima setelah diminitkan oleh Guru Besar kepada guru/ pegawai yang berkenaan. Masa 1. Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian. Kualiti 1. Mengikut prosedur yang betul.

334 buah fail sekolah. Jan. - Disember 2009

334 buah fail sekolah.

Agihan masa yang diperuntukkan - 20%

20%

2

Menaip pelbagai dokumen

Kuantiti 1. Mempastikan agar tiada kesilapan semasa menaip. 2. Mempastikan surat yang dituju kepada penerima melalui saluran yang betul. Masa 1. Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian. Kualiti 1. Kemas dan tepat Kualiti 1. Semua bahan/barang yang diterima/dipesan direkod serta merta dengan menggunakan borang khas (Kew.PA 2, Kew. PA 3 dan inventori) mengikut spesifikasi barang/bahan tersebut. 2. Mempastikan stor keperluan pejabat dan stor peralatan dalam keadaan selamat dari penceroboh. 3. Menyimpan buku stok inventori peralatan di tempat selamat. 4. Membelanjakan peruntukan kewangan yang diterima dari jabatan dengan berkhemah. 5. Mengurus terimaan wang untuk akaun SUWA,

Kesilapan sifar Jan. - Disember 2009 Agihan masa yang diperuntukkan - 20%

Masih ada kesilapan dikesan.

18%

1. 12 jenis dokumen kewangan 2. 19 fail pengurusan kewangan sekolah 3. 10 buah fail untuk rekod harta sekolah 4. 3 unit buku cek sekolah (asrama,

3

Mengendalikan hal-hal stok, harta benda dan pengurusan kewangan.

Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian. Kuantiti 1. Memproses dokumen untuk urusan perlantikan. 5 Mengendalikan statistik murid. guru dan sekolah. Mengurus segala perolehan/pembelian pihak sekolah dengan pembekal/kontraktor.Kerajaan dan Asrama dan direkod dalam buku tunai bagi akaun tersebut.Disember 2009 Agihan masa yang diperuntukkan . guru dan sekolah tidak bercanggah dari Suwa & Kerajaan) Jan. .30 % 25% Staf baru melapor 4 Mengendalikan hal-hal perjawatan dan perkhidmatan. Mempastikan semua dokumen kewangan sekolah disimpan di tempat selamat. Merekod dan mengedar penyata gaji bulanan. pengesahan dan pemberian taraf berpencen semua semua pegawai di sekolah. 6. . Segala data/pulangan/maklumat yang perlu dihantar ke jabatan dihantar sebelum tarikh akhir seperti yang dikehendaki surat/pekeliling. Mengikut prosedur dan pekeliling yang telah ditetapkan. Mempastikan segala data/pulangan/maklumat yang diperlukan oleh jabatan adalah data yang tepat dan terkini. penyata pendapatan tahunan. Kualiti 1. Mengurus segala urusan pembayaran bagi perolehan/ pembelian dengan pembekal/kontraktor.15% 15% Jan. Merekod cuti kakitangan sekolah. 6. Kualiti 1. penyata perubahan gaji dan sebagainya. 5. Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian. 3. 2. Kualiti 1. Menyediakan dokumen untuk pengisytiharan harta semua pegawai di sekolah.Disember 2009 Dihantar lebih awal seminggu dari tarikh dikehendaki.Disember 2009 Agihan masa yang diperuntukkan . . Menyediakan dokumen untuk LNPT tahunan. Dokumen diproses dengan segera dan dikemukakan kepada Ketua Jabatan untuk kelulusan dan tindakan selanjutnya. Merujuk kepada pegawai data sekolah agar semua data murid. 29 orang staf 29 orang staf Jan. 8. Memproses borang cukai pendapatan untuk majikan. Masa 1. . Masa 1. 7. 2. 3. 4.

RMT Masa 1.semasa ke semasa. AJK NILAM. Pegawai Aset Sekolah g.10% 10% ………………………………………… ( Tandatangan PYD ) Nama : Achin Ak Chut Tarikh : 07. Pusat Sumber & Persiapan Sekolah. Dikemukan kepada Ketua Jabatan setiap hujung bulan. 2.01. Agihan masa yang diperuntukkan . Ahli c. AJK Kem Pengawas Sekolah Asrama Daerah Serian c. f. Masa 1. Kuantiti a. AJK Kem Motivasi Peringkat Sekolah. Program Transisi.10% 10% 6 a. Bendahari f. Setiausaha g. Menjalankan tugas-tugas lain yang diarahkan oleh Guru Besar dari semasa ke semasa. AJK Sukan Tahunan Sekolah d. Ahli e. e. Sepanjang tahun penilaian. Data tepat dan terkini. Ahli Agihan masa yang diperuntukkan . PIPP. Audit dalaman b. Kualiti 1. PIBG SK Tebedu b. Kualiti 1.2010 ………………………………… Tandatangan PP Nama : Tarikh : . Prasekolah. Dilaksanakan sepanjang tahun penilaian mengikut keperluan semasa. Dilaksanakan dengan jayanya sepanjang tahun. AJK Buku Program d.

.ULASAN Tarikh akhir penghantaran balik dokumen terlalu singkat.

.

……………… gan PP .

2 Membantu guru kelas prasekolah dalam semua aktiviti bimbingan dan pembelajaran/pengajaran murid-murid prasekolah. ii) Masa Setiap hari persekolahan sepanjang tahun iii) Kualiti Mengikut Keperluan kanak-kanak prasekolah dan prosedur 21 buah Fail 15 buah Rekod Buku 20% 25 orang 25 0rang Jan . kesihatan dan keselesaan murid prasekolah samada di dalam dan luar kelas.Dis Sarapan Pagi & Kudapan 25 orang 25% Jan . 3 Melaksanakan tugas-tugas berkaitan penyeliaan makanan. seimbang dan mencukupi untuk kanak-kanak prasekolah. Kew. Ringkasan Aktiviti / Projek Petunjuk Prestasi SASARAN KERJA (Berdasarkan petunjuk prestasi) PENCAPAIAN SEBENAR (Diisi pada akhir tahun mana yang berkaitan) ULASAN ( Senaraikan aktiviti / projek ) ( Kuantiti / Kualiti / Masa / Kos ) 1 Membantu guru kelas prasekolah dalam hal ehwal pengurusan/pentadbiran kelas. 3. 4.Dis . menghidang makanan yang bersih. i) Kuantiti 1. Membantu meransang dan meningkatkan motivasi murid-murid prasekolah supaya bersedia untuk belajar. PA 3 dan sebagainya) 2. Memasak. Mengemaskini data murid dari semasa ke semasa.berzat.SASARAN KERJA TAHUNAN BAHAGIAN I .Dis 25% Jan . Merekod peralatan yang diterima dalam daftar inventori (Kew. mengurus dan membersih serta menjaga keselamatan murid kelas prasekolah.Penetapan Sasaran Kerja Tahunan (PYD Dan PPP hendaklah berbincang bersama sebelum menetapkan SKT dan petunjuk prestasinya) Bil. ii) Masa Setiap hari persekolahan sepanjang tahun iii) Kualiti Mengikut Keperluan kanak-kanan prasekolah dan arahan guru prasekolah.PA 2. 3. Semua bahan ABM untuk proses P & P dapat disediakan lebih awal. 2. Segala perbelanjaan makanan dan LPBT direkod dengan kemas. Mempastikan persekitaran kelas Prasekolah bersih dan selamat sebelum dan selepas sesi pembelajaran. i) Kuantiti 1. Mengurus pendaftaran kanak-kanak prasekolah ii) Masa Sepanjang tahun iii) Kualiti Mengikut prosedur yang ditetapkan i) Kuantiti 1. Tiada kes keracunan makanan sepanjang tahun penilaian. Sentiasa mengutamakan aspek keselamatan. 2. 3.

menampal Jadual Waktu.Dis ( Tandatangan PYD ) Nama : Sylvia Ak Bidi Tarikh : ( Tandatangan PPP ) Tarikh : Nama : Tarikh : .Rukun Negara pada papan . PENCAPAIAN SEBENAR (Diisi pada akhir tahun mana yang berkaitan) Bil. Ringkasan Aktiviti / Projek Petunjuk Prestasi SASARAN KERJA (Berdasarkan petunjuk prestasi) ULASAN ( Senaraikan aktiviti / projek ) ( Kuantiti / Kualiti / Masa / Kos ) 4 Mengurus dan menjaga hal ehwal murid semua murid prasekolah. 5. Membantu dan membimbing murid-murid prasekolah yang memerlukan bantuan samada semasa di dalam dan di luar kelas. Melayan kerenah murid prasekolah seramai 25 orang dengan penuh kesabaran. Menaip sijil.Dis 50 helai 1 set setiap 1 15% 300 sijil 9 orang staf Jan . i) Kuantiti 1. iii) Kualiti Mengikut arahan dan prosedur yang ditetapkan. 4. 2. Membuat. ii) Masa Setiap hari sepanjang tahun iii) Kualiti Mengikut keperluan kanak-kanak prasekolah dan prosedur yang ditetapkan. 25 orang 15% Jan . mencetak dan membuat Buku Rekod Tugas Harian untuk kakitangan staf sokongan. Menaip surat dan pelbagai. Menaip.Ibu pertiwiku. 2. 3.yang ditetapkan. 5 Menjalankan tugasan yang diarahkan oleh Guru Besar dari semasa ke semasa. i) Kuantiti 1. ii) Masa Dalam tempoh 1 hari selepas menerima arahan dari Guru Besar. Membuat seni kata lagu Negaraku.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->