MINIT MESYUARAT PANITIA PENDIDIKAN KALI KETIGA (3) ISLAM 2010. Tarikh; 7/07/2010. Hari : RABU. Masa : 3.

10 PETANG Tempat : BILIK PERSIDANGAN SK. Seremban 2A. Kehadiran : 1)11 orang guru. 2) Tidak hadir : 1.Pn. Adibah bt. Muhd. Muhsin.(kursus) 2. Pn. Maskasumawati – cuti bersalin. • • Turut hadir :Pn. Rusnidah bt. Kaharuddin. – memantau. Bacaan Al- Fatihah dan doa untuk memulakan majlis oleh Us. Akramin b. Ishak.

AGENDA ;ALUAN PEGERUSI. 1.Pn. Aslina [KETUA PANITIA PENDIDIKAN ISLAN] Pn.Aslina mengucapkan terima kasih atas kehadiran semua guru Pendidikan Islam dan JQAF, yang selama ini sama-sama memberikan kerjasama dalam menjayakan aktiviti panitia.Harapan beliau kerjasama ini diteruskan sehingga panitia pendidikan Islam menjadi panitia contoh diantara panitia yang lain. 2..Harapan beliau agar semua guru rajin, ikhlas dan bersungguh -sungguh dengan aktiviti panitia yang dilakukan. 2. AGENDA- 2- membentang dan mengesahkan minit mesyuarat. 1) Disahkan oleh : Pn. Kalsom bt. Adam. 2) Disokong oleh : Pn. Noreha bt. Mat Deris. 3.AGENDA 3. Perkara berbangkit. 3.1- Sambutan hari kebesaran Islam-ISRAK DAN MIKRAJ.Ust. Yudy b. Palanrai-PENYELARAS & Ustazah NoorAshikin bt. Mohd. Noor –SETIAUSAHA. Aktiviti dan pelaksanaan program, rujuk kertas cadangan program - dilampirkan. 3.2- Bulan Panitia Pendidikan Islam dan Sambutan Ihya Ramadhan Al- Mubarak 2010/1431H.Ustazah Rosmawati bt. Puteh – PENYELARAS & Ustazah Maskasumawati

Quran dan kawasan. rehal. bilik air. 5.pada tahap 1. 4.kawasan sekitai nya. malangnya hanya tahap 2 sahaja.00 yang dikenakan pada setiap murid bagi sekali kem akan dipulangkan semula kepada murid yang membayar 4 kem sekali gus. waktu dan tarikh yang terpaksa dipinda dan di ubah suai.Aktiviti dan pelqaksanaan program rujuk kertas cadangan program dilampirkan. 6.1. seperti penggunaan telekung.Lebihkan bilangan 2 set untuk simpanan SU peperiksaan dan fail panitia. *KEM INI AKAN DIAMBIL ALIH PENGURUSAN OLEH USTAZAH NOREHA. rujuk kertas cadangan program. Muhd.Ustazah Kalsom bt. AGENDA 5. tandas.(Makluman)*. 4.Muhsin – SETIAUSAHA. – Peperiksaan pertengahan tahun telah pun berjalan.1 – Dilaksanakan mengikut jadual yang telah diedarkan kepada murid dan guru. AGENDA 6.bt. mematuhi kehendak dan keperluan matapelajaran . tudung.3 – Majlis Bacaan Yasin UPSR & solat Hajat 2010/1431H. . Sila rujuk lampiran yang lampirkan.2 – Ujian bulanan ke 2 – Iaitu Ogos 2010. agihan tugas untuk membuat soalan telahpun diedarkan dan para pembuat soalan seperti biasa.3 – Fasilitator yang diambil dari Smawp akan diberi saguhati dan sijil penghargaan. Adam & Ustazah Adibah bt. AL.PEPERIKSAAN. 4. 3. 5. -dilampirkan. Sila pastikan guru-guru yang mengajar sealiran (tahun yang sama) berbincang mengenai soalan yang akan diuji. TINDAKAN :SEMUA GURU PEND.KEM BESTARI SOLAT.SURAU. SEMASA USTAZAH NURUL AIN CUTI BERSALIN. keputusan dan analisa. Seperti biasa dihantar kepada ketua Panitia untuk semakan dan ditandatangani. tidak dapat berjalan mengikut jadual kerana kekangan masa. yang pelaksanaannya dapat berjalan mengikut jadual.1 – Semua guru bertanggungjawab terhadap surau dan hal-hal yang berkaitan dengannya.2 – Bayaran rm 10. ISLAM. Mat Saillih – SETIAUSAHA. AGENDA 4.Aktiviti-aktiviti dan AJK pelaksanaan program. .

Adam. Nabilah.Sudah dibayar oleh Us.KELAS TASMIK. walaupun diarahkan oleh guru. TINDAKAN : SEMUA GURU PAI. dan telahpun dikenal pasti dan senarainya telahpun diedarkan oleh Pn.2.4.6.2. 7. Kalsom. lebih dari 40 orang murid yang masih belum khatam. resit diserahkan kepada SU panitia. atas sumbangan langsir yang baru dan cantik.Khalil. SYUKUR Alhamdulillah dan terima kasih kepada pihak CASA MODA..1. Ada 5-6 orang pelajar (sebilangan kecil sahaja) yang ambil peduli dan hadir untuk tasmik al Quran.Tahun 6. Railing tabir dibahagian perempuan juga sudah dibaiki dan harapan dijaga penggunaannya. Sesiapa yang akhir berada di surau. pastikan semua pintu surau di tutup kerana bayak anjing berkeliaran di kawasan sekolah. 2.3. TINDAKAN : SEMUA PENGGUNA SURAU. 6. (6N) . Kalsom bt. berjumlah rm 250. Hairul Nata. TINDAKAN Pn. 7.yang diambil dari Pn. upah dan belian barang menggunakan duit lebihan majlis bacaan Yasin dan solat hajat UPSR (Sumbangan ibubapa tahun 6). lampirkan. Mereka tidak hirau dn ambil peduli dengan arahan tersebut. AGENDA 7.Pengerusi: Hazim b. sebagai ganti langsir yang lama. keseluruhan murid tahun 6 tidak ikut kelas tasmik. Surat penghargaan dan terima kasih dari pihak sekolah perlu dihantar kepada Casa Moda. 6.1 – Selepas peperiksaan UPSR.

1MURID2 PERLU MENYEDIAKAN. 2.4-Bendahari : Mohd.. 2. 4.(4Z).Mohamad Haikal b. Tahun 6. Tahun 3.(6B). 2.Nur Liyana bt. Tahun 5.Kalsom 3.pintar jawi-Pn. 5. . Amran.bacaan al fatihah.kehadiran wajib.Hafazan surah/ayat lazim[L/P] 3. 1.5-AJK Aliran : 1.Nadzrin...TATACARA PERJUMPAAN. 4.tempat-surau sekolah.Rosma 5.pakaian kemas dan menutup aurat [L/P] 3.(6D). 3.3-Setiausaha : Nur Syamimi Alia bt.Tilawah al-quran [L/P] 2. 1. 4.Wajih Zakwan b.. Adib Haziq b. Hanif. Tahun 4.(5N).Buku log persatuan dibawa setiap perjumpaan.Diantara aktiviti yang dijalankan untuk aktiviti persatuan sepanjang tahun 2009 2.Hanisah 2.Naib pengerusi : Mohd. Araman. 2.Putera Andika Amirul.PERANCANGAN TAHUNAN AKTIVITI PERSATUAN 1.PERSEDIAAN MURID KETIKA MENGIKUTI AKTIVITI.penghayatan asmaul husna –Pn. Mohd.Aktiviti mingguan Pihak pengumuman sekolah telah menetapkan minggu ganjil [3/5] adalah untuk aktiviti persatuan Diantara aktivitinya .Aslina 4.Persediaan murid untuk pertandingan MTAQ peringkat daerah -Diantara pertandingan ialah 1.2.2. 3. 5.gotong-royong/tayangan cd yg berkempen.(6N).fardhu ain-asas-Pn.Bercerita kisah al-quran [L/P] 3. 1. 2.penglibatan/peryataan murid berkesan.(6N).4-perlibatan dan penyataan semua murid dlm aktiviti yg dijalankan.3.mahir al-quran/tajwid-Pn. Mohamad Jazam. 4.

5.dan sentiasa menjaga tabiat dan kelakuan.bersurai. . 6.aktiviti mingguan.penutup surah al asr/tasbih kiffayah. -ajk yang dilantik sebagai pengerusi sntiasa berhubung dengan guru untuk aktiviti mingguan seterusnya -mesyuarat ditangguhkan jam 1.alunan asmaul husna.2.sentiasa menjadi contoh pada yg kecil. 7.HAL2 LAIN.daftar kehadiran.pengumuman/pesanan. -Murid persatuan kelab berdisiplin /menghormati guru. 6.45petang. 3. 4.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful