P. 1
MINIT MESYUARAT Panitia Pendidikan Islam 3 2010.

MINIT MESYUARAT Panitia Pendidikan Islam 3 2010.

|Views: 2,825|Likes:
Published by Zai Sulaiman

More info:

Published by: Zai Sulaiman on Jan 07, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/19/2013

pdf

text

original

MINIT MESYUARAT PANITIA PENDIDIKAN KALI KETIGA (3) ISLAM 2010. Tarikh; 7/07/2010. Hari : RABU. Masa : 3.

10 PETANG Tempat : BILIK PERSIDANGAN SK. Seremban 2A. Kehadiran : 1)11 orang guru. 2) Tidak hadir : 1.Pn. Adibah bt. Muhd. Muhsin.(kursus) 2. Pn. Maskasumawati – cuti bersalin. • • Turut hadir :Pn. Rusnidah bt. Kaharuddin. – memantau. Bacaan Al- Fatihah dan doa untuk memulakan majlis oleh Us. Akramin b. Ishak.

AGENDA ;ALUAN PEGERUSI. 1.Pn. Aslina [KETUA PANITIA PENDIDIKAN ISLAN] Pn.Aslina mengucapkan terima kasih atas kehadiran semua guru Pendidikan Islam dan JQAF, yang selama ini sama-sama memberikan kerjasama dalam menjayakan aktiviti panitia.Harapan beliau kerjasama ini diteruskan sehingga panitia pendidikan Islam menjadi panitia contoh diantara panitia yang lain. 2..Harapan beliau agar semua guru rajin, ikhlas dan bersungguh -sungguh dengan aktiviti panitia yang dilakukan. 2. AGENDA- 2- membentang dan mengesahkan minit mesyuarat. 1) Disahkan oleh : Pn. Kalsom bt. Adam. 2) Disokong oleh : Pn. Noreha bt. Mat Deris. 3.AGENDA 3. Perkara berbangkit. 3.1- Sambutan hari kebesaran Islam-ISRAK DAN MIKRAJ.Ust. Yudy b. Palanrai-PENYELARAS & Ustazah NoorAshikin bt. Mohd. Noor –SETIAUSAHA. Aktiviti dan pelaksanaan program, rujuk kertas cadangan program - dilampirkan. 3.2- Bulan Panitia Pendidikan Islam dan Sambutan Ihya Ramadhan Al- Mubarak 2010/1431H.Ustazah Rosmawati bt. Puteh – PENYELARAS & Ustazah Maskasumawati

3 – Majlis Bacaan Yasin UPSR & solat Hajat 2010/1431H.Quran dan kawasan. -dilampirkan. rujuk kertas cadangan program.Aktiviti dan pelqaksanaan program rujuk kertas cadangan program dilampirkan.PEPERIKSAAN. . Seperti biasa dihantar kepada ketua Panitia untuk semakan dan ditandatangani. 4. ISLAM. agihan tugas untuk membuat soalan telahpun diedarkan dan para pembuat soalan seperti biasa. Sila pastikan guru-guru yang mengajar sealiran (tahun yang sama) berbincang mengenai soalan yang akan diuji. rehal.1.00 yang dikenakan pada setiap murid bagi sekali kem akan dipulangkan semula kepada murid yang membayar 4 kem sekali gus. waktu dan tarikh yang terpaksa dipinda dan di ubah suai.Ustazah Kalsom bt. keputusan dan analisa. bilik air. TINDAKAN :SEMUA GURU PEND. – Peperiksaan pertengahan tahun telah pun berjalan. yang pelaksanaannya dapat berjalan mengikut jadual. 6. AGENDA 6.2 – Ujian bulanan ke 2 – Iaitu Ogos 2010. SEMASA USTAZAH NURUL AIN CUTI BERSALIN.SURAU. AL. Muhd.1 – Dilaksanakan mengikut jadual yang telah diedarkan kepada murid dan guru. seperti penggunaan telekung. Sila rujuk lampiran yang lampirkan. tidak dapat berjalan mengikut jadual kerana kekangan masa. 3. 5. 4. *KEM INI AKAN DIAMBIL ALIH PENGURUSAN OLEH USTAZAH NOREHA.pada tahap 1.bt.1 – Semua guru bertanggungjawab terhadap surau dan hal-hal yang berkaitan dengannya. tandas. Adam & Ustazah Adibah bt. tudung. 4. AGENDA 5.2 – Bayaran rm 10. AGENDA 4.KEM BESTARI SOLAT.kawasan sekitai nya. mematuhi kehendak dan keperluan matapelajaran . 5.(Makluman)*.Muhsin – SETIAUSAHA. .Lebihkan bilangan 2 set untuk simpanan SU peperiksaan dan fail panitia.3 – Fasilitator yang diambil dari Smawp akan diberi saguhati dan sijil penghargaan.Aktiviti-aktiviti dan AJK pelaksanaan program. Mat Saillih – SETIAUSAHA. malangnya hanya tahap 2 sahaja.

pastikan semua pintu surau di tutup kerana bayak anjing berkeliaran di kawasan sekolah.KELAS TASMIK. Ada 5-6 orang pelajar (sebilangan kecil sahaja) yang ambil peduli dan hadir untuk tasmik al Quran. walaupun diarahkan oleh guru. Kalsom.2. Sesiapa yang akhir berada di surau. berjumlah rm 250. lampirkan. Hairul Nata.1 – Selepas peperiksaan UPSR.Tahun 6. AGENDA 7. TINDAKAN : SEMUA GURU PAI. (6N) . Railing tabir dibahagian perempuan juga sudah dibaiki dan harapan dijaga penggunaannya. Adam. 6. lebih dari 40 orang murid yang masih belum khatam. 2.6. 6..2. SYUKUR Alhamdulillah dan terima kasih kepada pihak CASA MODA. TINDAKAN : SEMUA PENGGUNA SURAU.4. Mereka tidak hirau dn ambil peduli dengan arahan tersebut. resit diserahkan kepada SU panitia. atas sumbangan langsir yang baru dan cantik.Pengerusi: Hazim b.yang diambil dari Pn.1. TINDAKAN Pn. 7. Nabilah. upah dan belian barang menggunakan duit lebihan majlis bacaan Yasin dan solat hajat UPSR (Sumbangan ibubapa tahun 6).Khalil. Kalsom bt. Surat penghargaan dan terima kasih dari pihak sekolah perlu dihantar kepada Casa Moda.3. 7. sebagai ganti langsir yang lama.Sudah dibayar oleh Us. keseluruhan murid tahun 6 tidak ikut kelas tasmik. dan telahpun dikenal pasti dan senarainya telahpun diedarkan oleh Pn.

4.2.3.4-perlibatan dan penyataan semua murid dlm aktiviti yg dijalankan.fardhu ain-asas-Pn.pintar jawi-Pn. 2.penghayatan asmaul husna –Pn.PERANCANGAN TAHUNAN AKTIVITI PERSATUAN 1.Nadzrin. 5.bacaan al fatihah. Hanif.Hafazan surah/ayat lazim[L/P] 3.Naib pengerusi : Mohd.Rosma 5. Mohamad Jazam.Tilawah al-quran [L/P] 2.(5N).Hanisah 2..Mohamad Haikal b.Aslina 4. . Adib Haziq b. 2.mahir al-quran/tajwid-Pn.gotong-royong/tayangan cd yg berkempen.. 5. 4. 1. Tahun 3.Bercerita kisah al-quran [L/P] 3.(4Z). 3.PERSEDIAAN MURID KETIKA MENGIKUTI AKTIVITI.5-AJK Aliran : 1.1MURID2 PERLU MENYEDIAKAN.(6D).Diantara aktiviti yang dijalankan untuk aktiviti persatuan sepanjang tahun 2009 2.Putera Andika Amirul. Araman. Tahun 5.(6B).pakaian kemas dan menutup aurat [L/P] 3. Tahun 4.(6N). 1.Aktiviti mingguan Pihak pengumuman sekolah telah menetapkan minggu ganjil [3/5] adalah untuk aktiviti persatuan Diantara aktivitinya .2. 1..4-Bendahari : Mohd. Tahun 6..kehadiran wajib. 2. 2.tempat-surau sekolah. 4. Mohd.Kalsom 3. Amran.TATACARA PERJUMPAAN.Persediaan murid untuk pertandingan MTAQ peringkat daerah -Diantara pertandingan ialah 1.Wajih Zakwan b.(6N). 4. 3.penglibatan/peryataan murid berkesan.Buku log persatuan dibawa setiap perjumpaan. 2.3-Setiausaha : Nur Syamimi Alia bt.Nur Liyana bt.

7.aktiviti mingguan. 6.pengumuman/pesanan.dan sentiasa menjaga tabiat dan kelakuan.sentiasa menjadi contoh pada yg kecil.penutup surah al asr/tasbih kiffayah.HAL2 LAIN. 5.45petang.2. . 3.alunan asmaul husna. 6. -Murid persatuan kelab berdisiplin /menghormati guru.daftar kehadiran. 4. -ajk yang dilantik sebagai pengerusi sntiasa berhubung dengan guru untuk aktiviti mingguan seterusnya -mesyuarat ditangguhkan jam 1.bersurai.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->