MINIT MESYUARAT PANITIA PENDIDIKAN KALI KETIGA (3) ISLAM 2010. Tarikh; 7/07/2010. Hari : RABU. Masa : 3.

10 PETANG Tempat : BILIK PERSIDANGAN SK. Seremban 2A. Kehadiran : 1)11 orang guru. 2) Tidak hadir : 1.Pn. Adibah bt. Muhd. Muhsin.(kursus) 2. Pn. Maskasumawati – cuti bersalin. • • Turut hadir :Pn. Rusnidah bt. Kaharuddin. – memantau. Bacaan Al- Fatihah dan doa untuk memulakan majlis oleh Us. Akramin b. Ishak.

AGENDA ;ALUAN PEGERUSI. 1.Pn. Aslina [KETUA PANITIA PENDIDIKAN ISLAN] Pn.Aslina mengucapkan terima kasih atas kehadiran semua guru Pendidikan Islam dan JQAF, yang selama ini sama-sama memberikan kerjasama dalam menjayakan aktiviti panitia.Harapan beliau kerjasama ini diteruskan sehingga panitia pendidikan Islam menjadi panitia contoh diantara panitia yang lain. 2..Harapan beliau agar semua guru rajin, ikhlas dan bersungguh -sungguh dengan aktiviti panitia yang dilakukan. 2. AGENDA- 2- membentang dan mengesahkan minit mesyuarat. 1) Disahkan oleh : Pn. Kalsom bt. Adam. 2) Disokong oleh : Pn. Noreha bt. Mat Deris. 3.AGENDA 3. Perkara berbangkit. 3.1- Sambutan hari kebesaran Islam-ISRAK DAN MIKRAJ.Ust. Yudy b. Palanrai-PENYELARAS & Ustazah NoorAshikin bt. Mohd. Noor –SETIAUSAHA. Aktiviti dan pelaksanaan program, rujuk kertas cadangan program - dilampirkan. 3.2- Bulan Panitia Pendidikan Islam dan Sambutan Ihya Ramadhan Al- Mubarak 2010/1431H.Ustazah Rosmawati bt. Puteh – PENYELARAS & Ustazah Maskasumawati

-dilampirkan. 6.2 – Bayaran rm 10. tudung.(Makluman)*. AGENDA 4. seperti penggunaan telekung.bt.kawasan sekitai nya. tandas.1 – Dilaksanakan mengikut jadual yang telah diedarkan kepada murid dan guru. keputusan dan analisa. Mat Saillih – SETIAUSAHA. rehal. 4.Aktiviti-aktiviti dan AJK pelaksanaan program. TINDAKAN :SEMUA GURU PEND. tidak dapat berjalan mengikut jadual kerana kekangan masa. waktu dan tarikh yang terpaksa dipinda dan di ubah suai. malangnya hanya tahap 2 sahaja.Muhsin – SETIAUSAHA.1. AGENDA 6. Seperti biasa dihantar kepada ketua Panitia untuk semakan dan ditandatangani.Ustazah Kalsom bt. ISLAM.KEM BESTARI SOLAT.SURAU.pada tahap 1.Aktiviti dan pelqaksanaan program rujuk kertas cadangan program dilampirkan. SEMASA USTAZAH NURUL AIN CUTI BERSALIN.3 – Majlis Bacaan Yasin UPSR & solat Hajat 2010/1431H. 3. Adam & Ustazah Adibah bt. agihan tugas untuk membuat soalan telahpun diedarkan dan para pembuat soalan seperti biasa. AL. Sila rujuk lampiran yang lampirkan. – Peperiksaan pertengahan tahun telah pun berjalan.Quran dan kawasan.3 – Fasilitator yang diambil dari Smawp akan diberi saguhati dan sijil penghargaan.1 – Semua guru bertanggungjawab terhadap surau dan hal-hal yang berkaitan dengannya. AGENDA 5. 4. 5. yang pelaksanaannya dapat berjalan mengikut jadual. *KEM INI AKAN DIAMBIL ALIH PENGURUSAN OLEH USTAZAH NOREHA. Muhd. 4.00 yang dikenakan pada setiap murid bagi sekali kem akan dipulangkan semula kepada murid yang membayar 4 kem sekali gus.2 – Ujian bulanan ke 2 – Iaitu Ogos 2010. mematuhi kehendak dan keperluan matapelajaran . rujuk kertas cadangan program. bilik air. . . Sila pastikan guru-guru yang mengajar sealiran (tahun yang sama) berbincang mengenai soalan yang akan diuji.Lebihkan bilangan 2 set untuk simpanan SU peperiksaan dan fail panitia.PEPERIKSAAN. 5.

Railing tabir dibahagian perempuan juga sudah dibaiki dan harapan dijaga penggunaannya. Nabilah.4. Ada 5-6 orang pelajar (sebilangan kecil sahaja) yang ambil peduli dan hadir untuk tasmik al Quran. AGENDA 7. Mereka tidak hirau dn ambil peduli dengan arahan tersebut. sebagai ganti langsir yang lama. dan telahpun dikenal pasti dan senarainya telahpun diedarkan oleh Pn. Hairul Nata.yang diambil dari Pn. lampirkan.1. Surat penghargaan dan terima kasih dari pihak sekolah perlu dihantar kepada Casa Moda. walaupun diarahkan oleh guru. TINDAKAN : SEMUA GURU PAI.2. resit diserahkan kepada SU panitia.Pengerusi: Hazim b. upah dan belian barang menggunakan duit lebihan majlis bacaan Yasin dan solat hajat UPSR (Sumbangan ibubapa tahun 6).6.KELAS TASMIK.3.Tahun 6. 7.Sudah dibayar oleh Us. 2. 6. Sesiapa yang akhir berada di surau. Kalsom bt.1 – Selepas peperiksaan UPSR. TINDAKAN : SEMUA PENGGUNA SURAU. lebih dari 40 orang murid yang masih belum khatam. pastikan semua pintu surau di tutup kerana bayak anjing berkeliaran di kawasan sekolah. SYUKUR Alhamdulillah dan terima kasih kepada pihak CASA MODA. Kalsom. Adam. 7. atas sumbangan langsir yang baru dan cantik. (6N) .Khalil. TINDAKAN Pn.. keseluruhan murid tahun 6 tidak ikut kelas tasmik.2. berjumlah rm 250. 6.

mahir al-quran/tajwid-Pn.(6N). Mohamad Jazam.Bercerita kisah al-quran [L/P] 3.3-Setiausaha : Nur Syamimi Alia bt.Nur Liyana bt. Adib Haziq b.penghayatan asmaul husna –Pn.(6N). 3. 4.5-AJK Aliran : 1. 1.2.2.(6D).Hanisah 2.TATACARA PERJUMPAAN.pakaian kemas dan menutup aurat [L/P] 3.(5N). 3.3.Putera Andika Amirul. 2.Diantara aktiviti yang dijalankan untuk aktiviti persatuan sepanjang tahun 2009 2.Rosma 5. Tahun 6.4-perlibatan dan penyataan semua murid dlm aktiviti yg dijalankan. Hanif.gotong-royong/tayangan cd yg berkempen.pintar jawi-Pn.kehadiran wajib. 4.Kalsom 3.Nadzrin. Tahun 3.Aktiviti mingguan Pihak pengumuman sekolah telah menetapkan minggu ganjil [3/5] adalah untuk aktiviti persatuan Diantara aktivitinya .Persediaan murid untuk pertandingan MTAQ peringkat daerah -Diantara pertandingan ialah 1.penglibatan/peryataan murid berkesan.Aslina 4.PERSEDIAAN MURID KETIKA MENGIKUTI AKTIVITI. Araman.Hafazan surah/ayat lazim[L/P] 3.(4Z). Tahun 5. 2.. Mohd. 5.1MURID2 PERLU MENYEDIAKAN. 2. 4.Buku log persatuan dibawa setiap perjumpaan.. 2.(6B).PERANCANGAN TAHUNAN AKTIVITI PERSATUAN 1.Mohamad Haikal b. Amran.Tilawah al-quran [L/P] 2. 1.Naib pengerusi : Mohd. ..4-Bendahari : Mohd.fardhu ain-asas-Pn. 5. 2. Tahun 4. 1.bacaan al fatihah.Wajih Zakwan b. 4..tempat-surau sekolah.

6.bersurai.HAL2 LAIN. . 4.45petang.pengumuman/pesanan. -Murid persatuan kelab berdisiplin /menghormati guru.dan sentiasa menjaga tabiat dan kelakuan.penutup surah al asr/tasbih kiffayah.2. -ajk yang dilantik sebagai pengerusi sntiasa berhubung dengan guru untuk aktiviti mingguan seterusnya -mesyuarat ditangguhkan jam 1. 5. 6.sentiasa menjadi contoh pada yg kecil.aktiviti mingguan. 3.alunan asmaul husna.daftar kehadiran. 7.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful