MINIT MESYUARAT PANITIA PENDIDIKAN KALI KETIGA (3) ISLAM 2010. Tarikh; 7/07/2010. Hari : RABU. Masa : 3.

10 PETANG Tempat : BILIK PERSIDANGAN SK. Seremban 2A. Kehadiran : 1)11 orang guru. 2) Tidak hadir : 1.Pn. Adibah bt. Muhd. Muhsin.(kursus) 2. Pn. Maskasumawati – cuti bersalin. • • Turut hadir :Pn. Rusnidah bt. Kaharuddin. – memantau. Bacaan Al- Fatihah dan doa untuk memulakan majlis oleh Us. Akramin b. Ishak.

AGENDA ;ALUAN PEGERUSI. 1.Pn. Aslina [KETUA PANITIA PENDIDIKAN ISLAN] Pn.Aslina mengucapkan terima kasih atas kehadiran semua guru Pendidikan Islam dan JQAF, yang selama ini sama-sama memberikan kerjasama dalam menjayakan aktiviti panitia.Harapan beliau kerjasama ini diteruskan sehingga panitia pendidikan Islam menjadi panitia contoh diantara panitia yang lain. 2..Harapan beliau agar semua guru rajin, ikhlas dan bersungguh -sungguh dengan aktiviti panitia yang dilakukan. 2. AGENDA- 2- membentang dan mengesahkan minit mesyuarat. 1) Disahkan oleh : Pn. Kalsom bt. Adam. 2) Disokong oleh : Pn. Noreha bt. Mat Deris. 3.AGENDA 3. Perkara berbangkit. 3.1- Sambutan hari kebesaran Islam-ISRAK DAN MIKRAJ.Ust. Yudy b. Palanrai-PENYELARAS & Ustazah NoorAshikin bt. Mohd. Noor –SETIAUSAHA. Aktiviti dan pelaksanaan program, rujuk kertas cadangan program - dilampirkan. 3.2- Bulan Panitia Pendidikan Islam dan Sambutan Ihya Ramadhan Al- Mubarak 2010/1431H.Ustazah Rosmawati bt. Puteh – PENYELARAS & Ustazah Maskasumawati

Muhsin – SETIAUSAHA.2 – Ujian bulanan ke 2 – Iaitu Ogos 2010. yang pelaksanaannya dapat berjalan mengikut jadual. Seperti biasa dihantar kepada ketua Panitia untuk semakan dan ditandatangani. 3. 5. – Peperiksaan pertengahan tahun telah pun berjalan. 4. AGENDA 5. AGENDA 4. 4.Ustazah Kalsom bt. 5. 6.KEM BESTARI SOLAT. tudung.1 – Semua guru bertanggungjawab terhadap surau dan hal-hal yang berkaitan dengannya.kawasan sekitai nya.3 – Fasilitator yang diambil dari Smawp akan diberi saguhati dan sijil penghargaan.(Makluman)*. TINDAKAN :SEMUA GURU PEND. malangnya hanya tahap 2 sahaja. .3 – Majlis Bacaan Yasin UPSR & solat Hajat 2010/1431H.Aktiviti dan pelqaksanaan program rujuk kertas cadangan program dilampirkan. rujuk kertas cadangan program. -dilampirkan.1 – Dilaksanakan mengikut jadual yang telah diedarkan kepada murid dan guru.Lebihkan bilangan 2 set untuk simpanan SU peperiksaan dan fail panitia. Adam & Ustazah Adibah bt.SURAU.Quran dan kawasan. bilik air. Sila rujuk lampiran yang lampirkan. ISLAM.Aktiviti-aktiviti dan AJK pelaksanaan program. 4. AL.PEPERIKSAAN. agihan tugas untuk membuat soalan telahpun diedarkan dan para pembuat soalan seperti biasa. *KEM INI AKAN DIAMBIL ALIH PENGURUSAN OLEH USTAZAH NOREHA. tandas. AGENDA 6.pada tahap 1. tidak dapat berjalan mengikut jadual kerana kekangan masa. . rehal.1. mematuhi kehendak dan keperluan matapelajaran . waktu dan tarikh yang terpaksa dipinda dan di ubah suai. keputusan dan analisa. Mat Saillih – SETIAUSAHA. Muhd. seperti penggunaan telekung. SEMASA USTAZAH NURUL AIN CUTI BERSALIN.bt.00 yang dikenakan pada setiap murid bagi sekali kem akan dipulangkan semula kepada murid yang membayar 4 kem sekali gus.2 – Bayaran rm 10. Sila pastikan guru-guru yang mengajar sealiran (tahun yang sama) berbincang mengenai soalan yang akan diuji.

Pengerusi: Hazim b.4. walaupun diarahkan oleh guru. 7.3. TINDAKAN Pn. Mereka tidak hirau dn ambil peduli dengan arahan tersebut. Adam. berjumlah rm 250. upah dan belian barang menggunakan duit lebihan majlis bacaan Yasin dan solat hajat UPSR (Sumbangan ibubapa tahun 6).1. Hairul Nata. 7.Sudah dibayar oleh Us. Ada 5-6 orang pelajar (sebilangan kecil sahaja) yang ambil peduli dan hadir untuk tasmik al Quran.KELAS TASMIK. Nabilah. 6. 6. resit diserahkan kepada SU panitia. atas sumbangan langsir yang baru dan cantik.1 – Selepas peperiksaan UPSR. 2. Kalsom bt. lebih dari 40 orang murid yang masih belum khatam. pastikan semua pintu surau di tutup kerana bayak anjing berkeliaran di kawasan sekolah. TINDAKAN : SEMUA PENGGUNA SURAU. sebagai ganti langsir yang lama.Khalil.Tahun 6. (6N) . TINDAKAN : SEMUA GURU PAI.yang diambil dari Pn.2. lampirkan. keseluruhan murid tahun 6 tidak ikut kelas tasmik. Surat penghargaan dan terima kasih dari pihak sekolah perlu dihantar kepada Casa Moda. AGENDA 7. dan telahpun dikenal pasti dan senarainya telahpun diedarkan oleh Pn. Kalsom. SYUKUR Alhamdulillah dan terima kasih kepada pihak CASA MODA.. Railing tabir dibahagian perempuan juga sudah dibaiki dan harapan dijaga penggunaannya. Sesiapa yang akhir berada di surau.2.6.

Persediaan murid untuk pertandingan MTAQ peringkat daerah -Diantara pertandingan ialah 1. Adib Haziq b. 2.(6B)..Kalsom 3. .Naib pengerusi : Mohd. 2.penghayatan asmaul husna –Pn.pintar jawi-Pn. 1.TATACARA PERJUMPAAN.(6D)..pakaian kemas dan menutup aurat [L/P] 3. Amran. 4.2. 2.Rosma 5..2. Tahun 6.Mohamad Haikal b.Buku log persatuan dibawa setiap perjumpaan.5-AJK Aliran : 1.kehadiran wajib.Nur Liyana bt.(6N). 4.Aktiviti mingguan Pihak pengumuman sekolah telah menetapkan minggu ganjil [3/5] adalah untuk aktiviti persatuan Diantara aktivitinya . Mohamad Jazam.Putera Andika Amirul.Bercerita kisah al-quran [L/P] 3.(4Z).PERSEDIAAN MURID KETIKA MENGIKUTI AKTIVITI. 4.(5N).1MURID2 PERLU MENYEDIAKAN. 4.gotong-royong/tayangan cd yg berkempen. Araman. 5. Tahun 3. Tahun 5.. 2.Hanisah 2.4-Bendahari : Mohd. Hanif.bacaan al fatihah.Diantara aktiviti yang dijalankan untuk aktiviti persatuan sepanjang tahun 2009 2.3-Setiausaha : Nur Syamimi Alia bt. Mohd. 3. 3.(6N).Wajih Zakwan b.PERANCANGAN TAHUNAN AKTIVITI PERSATUAN 1. 1. Tahun 4.fardhu ain-asas-Pn.tempat-surau sekolah. 1. 2.Hafazan surah/ayat lazim[L/P] 3.Tilawah al-quran [L/P] 2.penglibatan/peryataan murid berkesan.Aslina 4.mahir al-quran/tajwid-Pn.4-perlibatan dan penyataan semua murid dlm aktiviti yg dijalankan.Nadzrin.3. 5.

2. 6. 5. .penutup surah al asr/tasbih kiffayah. 4. 6. 3. 7.sentiasa menjadi contoh pada yg kecil.HAL2 LAIN.pengumuman/pesanan.bersurai.dan sentiasa menjaga tabiat dan kelakuan.45petang.alunan asmaul husna.daftar kehadiran. -ajk yang dilantik sebagai pengerusi sntiasa berhubung dengan guru untuk aktiviti mingguan seterusnya -mesyuarat ditangguhkan jam 1.aktiviti mingguan. -Murid persatuan kelab berdisiplin /menghormati guru.