MINIT MESYUARAT PANITIA PENDIDIKAN KALI KETIGA (3) ISLAM 2010. Tarikh; 7/07/2010. Hari : RABU. Masa : 3.

10 PETANG Tempat : BILIK PERSIDANGAN SK. Seremban 2A. Kehadiran : 1)11 orang guru. 2) Tidak hadir : 1.Pn. Adibah bt. Muhd. Muhsin.(kursus) 2. Pn. Maskasumawati – cuti bersalin. • • Turut hadir :Pn. Rusnidah bt. Kaharuddin. – memantau. Bacaan Al- Fatihah dan doa untuk memulakan majlis oleh Us. Akramin b. Ishak.

AGENDA ;ALUAN PEGERUSI. 1.Pn. Aslina [KETUA PANITIA PENDIDIKAN ISLAN] Pn.Aslina mengucapkan terima kasih atas kehadiran semua guru Pendidikan Islam dan JQAF, yang selama ini sama-sama memberikan kerjasama dalam menjayakan aktiviti panitia.Harapan beliau kerjasama ini diteruskan sehingga panitia pendidikan Islam menjadi panitia contoh diantara panitia yang lain. 2..Harapan beliau agar semua guru rajin, ikhlas dan bersungguh -sungguh dengan aktiviti panitia yang dilakukan. 2. AGENDA- 2- membentang dan mengesahkan minit mesyuarat. 1) Disahkan oleh : Pn. Kalsom bt. Adam. 2) Disokong oleh : Pn. Noreha bt. Mat Deris. 3.AGENDA 3. Perkara berbangkit. 3.1- Sambutan hari kebesaran Islam-ISRAK DAN MIKRAJ.Ust. Yudy b. Palanrai-PENYELARAS & Ustazah NoorAshikin bt. Mohd. Noor –SETIAUSAHA. Aktiviti dan pelaksanaan program, rujuk kertas cadangan program - dilampirkan. 3.2- Bulan Panitia Pendidikan Islam dan Sambutan Ihya Ramadhan Al- Mubarak 2010/1431H.Ustazah Rosmawati bt. Puteh – PENYELARAS & Ustazah Maskasumawati

bilik air. -dilampirkan. . Muhd.PEPERIKSAAN. AGENDA 5. AGENDA 4.3 – Fasilitator yang diambil dari Smawp akan diberi saguhati dan sijil penghargaan. 4. 5.1. 6. SEMASA USTAZAH NURUL AIN CUTI BERSALIN. agihan tugas untuk membuat soalan telahpun diedarkan dan para pembuat soalan seperti biasa. tudung. AGENDA 6. .Muhsin – SETIAUSAHA. tandas. mematuhi kehendak dan keperluan matapelajaran .2 – Ujian bulanan ke 2 – Iaitu Ogos 2010.1 – Dilaksanakan mengikut jadual yang telah diedarkan kepada murid dan guru. yang pelaksanaannya dapat berjalan mengikut jadual.2 – Bayaran rm 10. rujuk kertas cadangan program.Lebihkan bilangan 2 set untuk simpanan SU peperiksaan dan fail panitia.Ustazah Kalsom bt. 4. malangnya hanya tahap 2 sahaja. tidak dapat berjalan mengikut jadual kerana kekangan masa. 4. ISLAM. Sila pastikan guru-guru yang mengajar sealiran (tahun yang sama) berbincang mengenai soalan yang akan diuji.bt. Sila rujuk lampiran yang lampirkan.3 – Majlis Bacaan Yasin UPSR & solat Hajat 2010/1431H.Quran dan kawasan. – Peperiksaan pertengahan tahun telah pun berjalan. waktu dan tarikh yang terpaksa dipinda dan di ubah suai.Aktiviti dan pelqaksanaan program rujuk kertas cadangan program dilampirkan.kawasan sekitai nya.1 – Semua guru bertanggungjawab terhadap surau dan hal-hal yang berkaitan dengannya. 5.KEM BESTARI SOLAT.pada tahap 1. Seperti biasa dihantar kepada ketua Panitia untuk semakan dan ditandatangani.Aktiviti-aktiviti dan AJK pelaksanaan program. *KEM INI AKAN DIAMBIL ALIH PENGURUSAN OLEH USTAZAH NOREHA. keputusan dan analisa. Mat Saillih – SETIAUSAHA. seperti penggunaan telekung. rehal. TINDAKAN :SEMUA GURU PEND. Adam & Ustazah Adibah bt.SURAU.(Makluman)*.00 yang dikenakan pada setiap murid bagi sekali kem akan dipulangkan semula kepada murid yang membayar 4 kem sekali gus. AL. 3.

4. lampirkan.3. 6. Kalsom bt. dan telahpun dikenal pasti dan senarainya telahpun diedarkan oleh Pn.2. Mereka tidak hirau dn ambil peduli dengan arahan tersebut.Sudah dibayar oleh Us. (6N) . TINDAKAN Pn. 7. resit diserahkan kepada SU panitia. Nabilah. Hairul Nata. sebagai ganti langsir yang lama. atas sumbangan langsir yang baru dan cantik..Tahun 6. TINDAKAN : SEMUA PENGGUNA SURAU. Sesiapa yang akhir berada di surau.2.Pengerusi: Hazim b. Adam.yang diambil dari Pn. Ada 5-6 orang pelajar (sebilangan kecil sahaja) yang ambil peduli dan hadir untuk tasmik al Quran. SYUKUR Alhamdulillah dan terima kasih kepada pihak CASA MODA. 2. keseluruhan murid tahun 6 tidak ikut kelas tasmik. pastikan semua pintu surau di tutup kerana bayak anjing berkeliaran di kawasan sekolah. lebih dari 40 orang murid yang masih belum khatam.1 – Selepas peperiksaan UPSR. 6. Surat penghargaan dan terima kasih dari pihak sekolah perlu dihantar kepada Casa Moda. 7.Khalil. upah dan belian barang menggunakan duit lebihan majlis bacaan Yasin dan solat hajat UPSR (Sumbangan ibubapa tahun 6). AGENDA 7. berjumlah rm 250.1. Kalsom. TINDAKAN : SEMUA GURU PAI. walaupun diarahkan oleh guru. Railing tabir dibahagian perempuan juga sudah dibaiki dan harapan dijaga penggunaannya.6.KELAS TASMIK.

Araman.tempat-surau sekolah. Tahun 4. 2.. Mohd.4-perlibatan dan penyataan semua murid dlm aktiviti yg dijalankan.5-AJK Aliran : 1.3.(6D).Aktiviti mingguan Pihak pengumuman sekolah telah menetapkan minggu ganjil [3/5] adalah untuk aktiviti persatuan Diantara aktivitinya .Bercerita kisah al-quran [L/P] 3.pintar jawi-Pn. 2.Rosma 5. 3. 5. 2.Persediaan murid untuk pertandingan MTAQ peringkat daerah -Diantara pertandingan ialah 1.Diantara aktiviti yang dijalankan untuk aktiviti persatuan sepanjang tahun 2009 2.Putera Andika Amirul.(4Z). Mohamad Jazam.. 4.penghayatan asmaul husna –Pn. . 1.bacaan al fatihah.PERSEDIAAN MURID KETIKA MENGIKUTI AKTIVITI.kehadiran wajib.Tilawah al-quran [L/P] 2.penglibatan/peryataan murid berkesan. 2.(6B).TATACARA PERJUMPAAN. Adib Haziq b. 3.(6N). Amran.pakaian kemas dan menutup aurat [L/P] 3.mahir al-quran/tajwid-Pn. 2.Naib pengerusi : Mohd.(5N).(6N). 4. 1.Mohamad Haikal b.3-Setiausaha : Nur Syamimi Alia bt.Buku log persatuan dibawa setiap perjumpaan.Nur Liyana bt.1MURID2 PERLU MENYEDIAKAN.4-Bendahari : Mohd.Hafazan surah/ayat lazim[L/P] 3.Wajih Zakwan b..Aslina 4. Hanif.Nadzrin.gotong-royong/tayangan cd yg berkempen. 4. 5. 1.Kalsom 3.. Tahun 5.fardhu ain-asas-Pn.PERANCANGAN TAHUNAN AKTIVITI PERSATUAN 1. Tahun 3.Hanisah 2.2. 4. Tahun 6.2.

5. 4.sentiasa menjadi contoh pada yg kecil.2.pengumuman/pesanan.45petang.HAL2 LAIN.daftar kehadiran.bersurai. 7. .alunan asmaul husna. -ajk yang dilantik sebagai pengerusi sntiasa berhubung dengan guru untuk aktiviti mingguan seterusnya -mesyuarat ditangguhkan jam 1. 3. 6. -Murid persatuan kelab berdisiplin /menghormati guru.aktiviti mingguan. 6.penutup surah al asr/tasbih kiffayah.dan sentiasa menjaga tabiat dan kelakuan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful