MINIT MESYUARAT PANITIA PENDIDIKAN KALI KETIGA (3) ISLAM 2010. Tarikh; 7/07/2010. Hari : RABU. Masa : 3.

10 PETANG Tempat : BILIK PERSIDANGAN SK. Seremban 2A. Kehadiran : 1)11 orang guru. 2) Tidak hadir : 1.Pn. Adibah bt. Muhd. Muhsin.(kursus) 2. Pn. Maskasumawati – cuti bersalin. • • Turut hadir :Pn. Rusnidah bt. Kaharuddin. – memantau. Bacaan Al- Fatihah dan doa untuk memulakan majlis oleh Us. Akramin b. Ishak.

AGENDA ;ALUAN PEGERUSI. 1.Pn. Aslina [KETUA PANITIA PENDIDIKAN ISLAN] Pn.Aslina mengucapkan terima kasih atas kehadiran semua guru Pendidikan Islam dan JQAF, yang selama ini sama-sama memberikan kerjasama dalam menjayakan aktiviti panitia.Harapan beliau kerjasama ini diteruskan sehingga panitia pendidikan Islam menjadi panitia contoh diantara panitia yang lain. 2..Harapan beliau agar semua guru rajin, ikhlas dan bersungguh -sungguh dengan aktiviti panitia yang dilakukan. 2. AGENDA- 2- membentang dan mengesahkan minit mesyuarat. 1) Disahkan oleh : Pn. Kalsom bt. Adam. 2) Disokong oleh : Pn. Noreha bt. Mat Deris. 3.AGENDA 3. Perkara berbangkit. 3.1- Sambutan hari kebesaran Islam-ISRAK DAN MIKRAJ.Ust. Yudy b. Palanrai-PENYELARAS & Ustazah NoorAshikin bt. Mohd. Noor –SETIAUSAHA. Aktiviti dan pelaksanaan program, rujuk kertas cadangan program - dilampirkan. 3.2- Bulan Panitia Pendidikan Islam dan Sambutan Ihya Ramadhan Al- Mubarak 2010/1431H.Ustazah Rosmawati bt. Puteh – PENYELARAS & Ustazah Maskasumawati

mematuhi kehendak dan keperluan matapelajaran . 4. Mat Saillih – SETIAUSAHA. . tandas.00 yang dikenakan pada setiap murid bagi sekali kem akan dipulangkan semula kepada murid yang membayar 4 kem sekali gus.PEPERIKSAAN. malangnya hanya tahap 2 sahaja. SEMASA USTAZAH NURUL AIN CUTI BERSALIN.2 – Bayaran rm 10. keputusan dan analisa. tidak dapat berjalan mengikut jadual kerana kekangan masa. AGENDA 5. AGENDA 4. waktu dan tarikh yang terpaksa dipinda dan di ubah suai. – Peperiksaan pertengahan tahun telah pun berjalan. ISLAM. TINDAKAN :SEMUA GURU PEND. agihan tugas untuk membuat soalan telahpun diedarkan dan para pembuat soalan seperti biasa.KEM BESTARI SOLAT. 5.Quran dan kawasan. 4. AL.Aktiviti-aktiviti dan AJK pelaksanaan program. bilik air. rujuk kertas cadangan program.1 – Semua guru bertanggungjawab terhadap surau dan hal-hal yang berkaitan dengannya. 5. rehal.pada tahap 1.Muhsin – SETIAUSAHA. Muhd. . 4.1. AGENDA 6. seperti penggunaan telekung. Sila pastikan guru-guru yang mengajar sealiran (tahun yang sama) berbincang mengenai soalan yang akan diuji.bt.Aktiviti dan pelqaksanaan program rujuk kertas cadangan program dilampirkan.3 – Fasilitator yang diambil dari Smawp akan diberi saguhati dan sijil penghargaan. tudung.1 – Dilaksanakan mengikut jadual yang telah diedarkan kepada murid dan guru. Adam & Ustazah Adibah bt. -dilampirkan. 3. yang pelaksanaannya dapat berjalan mengikut jadual.Lebihkan bilangan 2 set untuk simpanan SU peperiksaan dan fail panitia. Sila rujuk lampiran yang lampirkan.2 – Ujian bulanan ke 2 – Iaitu Ogos 2010.Ustazah Kalsom bt. 6.(Makluman)*. Seperti biasa dihantar kepada ketua Panitia untuk semakan dan ditandatangani. *KEM INI AKAN DIAMBIL ALIH PENGURUSAN OLEH USTAZAH NOREHA.SURAU.kawasan sekitai nya.3 – Majlis Bacaan Yasin UPSR & solat Hajat 2010/1431H.

walaupun diarahkan oleh guru. TINDAKAN : SEMUA PENGGUNA SURAU.1 – Selepas peperiksaan UPSR. sebagai ganti langsir yang lama. atas sumbangan langsir yang baru dan cantik.3. Adam. Railing tabir dibahagian perempuan juga sudah dibaiki dan harapan dijaga penggunaannya.6..KELAS TASMIK.4. Hairul Nata. Kalsom.2. Mereka tidak hirau dn ambil peduli dengan arahan tersebut. berjumlah rm 250. upah dan belian barang menggunakan duit lebihan majlis bacaan Yasin dan solat hajat UPSR (Sumbangan ibubapa tahun 6). TINDAKAN Pn. (6N) . AGENDA 7. 6.yang diambil dari Pn. Surat penghargaan dan terima kasih dari pihak sekolah perlu dihantar kepada Casa Moda. pastikan semua pintu surau di tutup kerana bayak anjing berkeliaran di kawasan sekolah. Kalsom bt. lampirkan.1.2.Tahun 6. 7.Pengerusi: Hazim b. resit diserahkan kepada SU panitia. SYUKUR Alhamdulillah dan terima kasih kepada pihak CASA MODA. Nabilah.Sudah dibayar oleh Us. dan telahpun dikenal pasti dan senarainya telahpun diedarkan oleh Pn.Khalil. Sesiapa yang akhir berada di surau. Ada 5-6 orang pelajar (sebilangan kecil sahaja) yang ambil peduli dan hadir untuk tasmik al Quran. TINDAKAN : SEMUA GURU PAI. lebih dari 40 orang murid yang masih belum khatam. 6. keseluruhan murid tahun 6 tidak ikut kelas tasmik. 2. 7.

5. Mohamad Jazam...Hanisah 2. 4. Amran. Hanif. 4. Tahun 3. 3.tempat-surau sekolah.mahir al-quran/tajwid-Pn. Tahun 4.(6D).Mohamad Haikal b.Wajih Zakwan b.5-AJK Aliran : 1. 2. 2. Tahun 5. Adib Haziq b.penglibatan/peryataan murid berkesan.1MURID2 PERLU MENYEDIAKAN.Diantara aktiviti yang dijalankan untuk aktiviti persatuan sepanjang tahun 2009 2.gotong-royong/tayangan cd yg berkempen.Kalsom 3. 2. 1. 2.Nadzrin. 3.Naib pengerusi : Mohd.Rosma 5.(5N). Tahun 6.Hafazan surah/ayat lazim[L/P] 3.Persediaan murid untuk pertandingan MTAQ peringkat daerah -Diantara pertandingan ialah 1.. .(6B)..bacaan al fatihah. Mohd.3.2. 1.Buku log persatuan dibawa setiap perjumpaan. 4.(6N).(4Z). 2.pakaian kemas dan menutup aurat [L/P] 3. 5.4-Bendahari : Mohd.penghayatan asmaul husna –Pn.Nur Liyana bt. 1.4-perlibatan dan penyataan semua murid dlm aktiviti yg dijalankan. 4.2.Putera Andika Amirul. Araman.pintar jawi-Pn.(6N).fardhu ain-asas-Pn.TATACARA PERJUMPAAN.Aslina 4.PERANCANGAN TAHUNAN AKTIVITI PERSATUAN 1.Aktiviti mingguan Pihak pengumuman sekolah telah menetapkan minggu ganjil [3/5] adalah untuk aktiviti persatuan Diantara aktivitinya .kehadiran wajib.Bercerita kisah al-quran [L/P] 3.Tilawah al-quran [L/P] 2.PERSEDIAAN MURID KETIKA MENGIKUTI AKTIVITI.3-Setiausaha : Nur Syamimi Alia bt.

-Murid persatuan kelab berdisiplin /menghormati guru.bersurai.HAL2 LAIN. 4.penutup surah al asr/tasbih kiffayah. 6.aktiviti mingguan.sentiasa menjadi contoh pada yg kecil. 6. -ajk yang dilantik sebagai pengerusi sntiasa berhubung dengan guru untuk aktiviti mingguan seterusnya -mesyuarat ditangguhkan jam 1.pengumuman/pesanan. 5.daftar kehadiran.2. 7.dan sentiasa menjaga tabiat dan kelakuan. .45petang. 3.alunan asmaul husna.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful