MINIT MESYUARAT PANITIA PENDIDIKAN KALI KETIGA (3) ISLAM 2010. Tarikh; 7/07/2010. Hari : RABU. Masa : 3.

10 PETANG Tempat : BILIK PERSIDANGAN SK. Seremban 2A. Kehadiran : 1)11 orang guru. 2) Tidak hadir : 1.Pn. Adibah bt. Muhd. Muhsin.(kursus) 2. Pn. Maskasumawati – cuti bersalin. • • Turut hadir :Pn. Rusnidah bt. Kaharuddin. – memantau. Bacaan Al- Fatihah dan doa untuk memulakan majlis oleh Us. Akramin b. Ishak.

AGENDA ;ALUAN PEGERUSI. 1.Pn. Aslina [KETUA PANITIA PENDIDIKAN ISLAN] Pn.Aslina mengucapkan terima kasih atas kehadiran semua guru Pendidikan Islam dan JQAF, yang selama ini sama-sama memberikan kerjasama dalam menjayakan aktiviti panitia.Harapan beliau kerjasama ini diteruskan sehingga panitia pendidikan Islam menjadi panitia contoh diantara panitia yang lain. 2..Harapan beliau agar semua guru rajin, ikhlas dan bersungguh -sungguh dengan aktiviti panitia yang dilakukan. 2. AGENDA- 2- membentang dan mengesahkan minit mesyuarat. 1) Disahkan oleh : Pn. Kalsom bt. Adam. 2) Disokong oleh : Pn. Noreha bt. Mat Deris. 3.AGENDA 3. Perkara berbangkit. 3.1- Sambutan hari kebesaran Islam-ISRAK DAN MIKRAJ.Ust. Yudy b. Palanrai-PENYELARAS & Ustazah NoorAshikin bt. Mohd. Noor –SETIAUSAHA. Aktiviti dan pelaksanaan program, rujuk kertas cadangan program - dilampirkan. 3.2- Bulan Panitia Pendidikan Islam dan Sambutan Ihya Ramadhan Al- Mubarak 2010/1431H.Ustazah Rosmawati bt. Puteh – PENYELARAS & Ustazah Maskasumawati

(Makluman)*.3 – Majlis Bacaan Yasin UPSR & solat Hajat 2010/1431H.Aktiviti-aktiviti dan AJK pelaksanaan program. seperti penggunaan telekung. 4. tandas.Quran dan kawasan. tidak dapat berjalan mengikut jadual kerana kekangan masa. tudung. waktu dan tarikh yang terpaksa dipinda dan di ubah suai. Sila rujuk lampiran yang lampirkan.2 – Ujian bulanan ke 2 – Iaitu Ogos 2010. 4. . mematuhi kehendak dan keperluan matapelajaran .kawasan sekitai nya.Aktiviti dan pelqaksanaan program rujuk kertas cadangan program dilampirkan.Muhsin – SETIAUSAHA. SEMASA USTAZAH NURUL AIN CUTI BERSALIN. AGENDA 4.00 yang dikenakan pada setiap murid bagi sekali kem akan dipulangkan semula kepada murid yang membayar 4 kem sekali gus. Mat Saillih – SETIAUSAHA. rujuk kertas cadangan program.PEPERIKSAAN.2 – Bayaran rm 10.1 – Dilaksanakan mengikut jadual yang telah diedarkan kepada murid dan guru. AGENDA 6.Ustazah Kalsom bt. yang pelaksanaannya dapat berjalan mengikut jadual. bilik air.1 – Semua guru bertanggungjawab terhadap surau dan hal-hal yang berkaitan dengannya. agihan tugas untuk membuat soalan telahpun diedarkan dan para pembuat soalan seperti biasa.KEM BESTARI SOLAT. rehal. – Peperiksaan pertengahan tahun telah pun berjalan.3 – Fasilitator yang diambil dari Smawp akan diberi saguhati dan sijil penghargaan. 6. TINDAKAN :SEMUA GURU PEND.bt. ISLAM.SURAU. 5. 4. Muhd. -dilampirkan. Sila pastikan guru-guru yang mengajar sealiran (tahun yang sama) berbincang mengenai soalan yang akan diuji.1. 5. .Lebihkan bilangan 2 set untuk simpanan SU peperiksaan dan fail panitia. AL.pada tahap 1. AGENDA 5. malangnya hanya tahap 2 sahaja. keputusan dan analisa. Adam & Ustazah Adibah bt. 3. Seperti biasa dihantar kepada ketua Panitia untuk semakan dan ditandatangani. *KEM INI AKAN DIAMBIL ALIH PENGURUSAN OLEH USTAZAH NOREHA.

Pengerusi: Hazim b.3. keseluruhan murid tahun 6 tidak ikut kelas tasmik. 7. 2. AGENDA 7. SYUKUR Alhamdulillah dan terima kasih kepada pihak CASA MODA. Mereka tidak hirau dn ambil peduli dengan arahan tersebut. (6N) . walaupun diarahkan oleh guru.1 – Selepas peperiksaan UPSR. TINDAKAN : SEMUA PENGGUNA SURAU. sebagai ganti langsir yang lama. 7. Kalsom bt. lebih dari 40 orang murid yang masih belum khatam.6.KELAS TASMIK. Hairul Nata.1. upah dan belian barang menggunakan duit lebihan majlis bacaan Yasin dan solat hajat UPSR (Sumbangan ibubapa tahun 6). 6. Railing tabir dibahagian perempuan juga sudah dibaiki dan harapan dijaga penggunaannya.Tahun 6. berjumlah rm 250. dan telahpun dikenal pasti dan senarainya telahpun diedarkan oleh Pn.yang diambil dari Pn. TINDAKAN : SEMUA GURU PAI.Sudah dibayar oleh Us.2.2. Nabilah. pastikan semua pintu surau di tutup kerana bayak anjing berkeliaran di kawasan sekolah. Surat penghargaan dan terima kasih dari pihak sekolah perlu dihantar kepada Casa Moda. lampirkan.. Adam. Kalsom. 6. Sesiapa yang akhir berada di surau.4. Ada 5-6 orang pelajar (sebilangan kecil sahaja) yang ambil peduli dan hadir untuk tasmik al Quran.Khalil. atas sumbangan langsir yang baru dan cantik. resit diserahkan kepada SU panitia. TINDAKAN Pn.

Araman. 3.TATACARA PERJUMPAAN.Tilawah al-quran [L/P] 2. Mohamad Jazam.Hafazan surah/ayat lazim[L/P] 3. 5.Mohamad Haikal b. 2.Diantara aktiviti yang dijalankan untuk aktiviti persatuan sepanjang tahun 2009 2.(4Z).PERSEDIAAN MURID KETIKA MENGIKUTI AKTIVITI. Tahun 3.Nur Liyana bt.1MURID2 PERLU MENYEDIAKAN.fardhu ain-asas-Pn.2.penghayatan asmaul husna –Pn.4-Bendahari : Mohd. Adib Haziq b.gotong-royong/tayangan cd yg berkempen.Hanisah 2.mahir al-quran/tajwid-Pn. 3. 5.Persediaan murid untuk pertandingan MTAQ peringkat daerah -Diantara pertandingan ialah 1.(6D)...(6B).Rosma 5.PERANCANGAN TAHUNAN AKTIVITI PERSATUAN 1.pakaian kemas dan menutup aurat [L/P] 3.Kalsom 3.Nadzrin.Wajih Zakwan b. 1.2.(5N). . 1.. 4. 2..pintar jawi-Pn.penglibatan/peryataan murid berkesan.Naib pengerusi : Mohd. 2.(6N). 1.(6N).Bercerita kisah al-quran [L/P] 3. 2.Aktiviti mingguan Pihak pengumuman sekolah telah menetapkan minggu ganjil [3/5] adalah untuk aktiviti persatuan Diantara aktivitinya .3-Setiausaha : Nur Syamimi Alia bt. Mohd. Tahun 5.bacaan al fatihah. 4. 2.Aslina 4.Putera Andika Amirul. Tahun 6. Amran. 4.3.kehadiran wajib. Tahun 4.5-AJK Aliran : 1. Hanif.Buku log persatuan dibawa setiap perjumpaan.tempat-surau sekolah. 4.4-perlibatan dan penyataan semua murid dlm aktiviti yg dijalankan.

6. 3. -Murid persatuan kelab berdisiplin /menghormati guru.sentiasa menjadi contoh pada yg kecil. 4. 7.HAL2 LAIN.aktiviti mingguan.dan sentiasa menjaga tabiat dan kelakuan.pengumuman/pesanan.bersurai. 5.2.45petang.alunan asmaul husna.penutup surah al asr/tasbih kiffayah. 6. -ajk yang dilantik sebagai pengerusi sntiasa berhubung dengan guru untuk aktiviti mingguan seterusnya -mesyuarat ditangguhkan jam 1.daftar kehadiran. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful