P. 1
1001 rahsia mimpi

1001 rahsia mimpi

|Views: 540|Likes:
Published by tanmprm

More info:

Published by: tanmprm on Jan 08, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as RTF, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/14/2013

pdf

text

original

PakarHowTo.

Co m

Ubahsuai oleh :

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

** Untuk mendapatkan petua, rahsia, panduan, tips, teknik dan pelbagai info menarik, sila lawat blog kami WWW.PAKARHOWTO.CO ** di M PENDAHULUA N Mimpi adalah mainan tidur tetapi kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka. Sekiranya kita mendapat mimpi yang baik, kiranya gembiralah kita. Dan sekiranya mendapat mimpi yang buruk, tentu kita tentu kita merasa tidak senang duduk. Oleh itu, ambillah wuduk sebelum tidur dan bacalah ayat Al-Quran. Ikutlah sunnah Rasulullah S.A.W yang telah diajar oleh Baginda untuk umat-umatnya semoga tidur kita dirahmati Allah Yang Esa. Rasulullah adalah teladan kita, seluruh kesehariaannya adalah panduan kita ikut. Dalam ‘terjaga’ atau terlelap sekalipun. Rasulullah shallahu’alahi wasallam biasanya tidur di awal malam dan bangun di akhir malam untuk melaksanakan sholat.

Seorang muslim hendaknya selalu bermuhasabah diri sebelum tidur tidur tentang apa yang telah dilakukan selama sehari. Jika ada yang baik hendaknya segera mengucapkan “Alhamdullilah”. Jika sebaliknya, hendaknya segera beristigfar dan bertaubat. Sebelum tidur disunahkan berwudhu terlebih dulu serta mengiring ke sisi kanan ketika tidur. menjelang tidur, disunnahkan membersihkan tempat tidur dengan tiga kali sapuan. “Jika engkau hendak menggunkana tempat tidur, maka sapulah atau kibaskanlah dulu, kerana siapa tahu ada sesuatu di baliknya”. Dan dalam riwayat lain, “tiga kali”. (HR. Muttaqun’alaih) Dimakruhkan tidur dengan tertelungkup/meniarap , ” Tidur tetelungkup/meniarap itu merupakan kebiasaan penghuni neraka”. (HR. Ibnu Majah) Disunatkan membaca ayat kursi dan akhir surat Al-Baqarah serta surat Al-Ikhlas, AlFalaq, dan An-Naas serta membaca do’a-do’a yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

2

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

TAFSIR MIMPI “Rahsia mimpi ini adalah tafsiran dan ramalan sahaja. Anda dinasihatkan untuk tidak mempercayainya 100%. Semua qada & qadar adalah disisi Tuhan Yang Esa.”

Ab uika anda bermimpi tersembur dan atau kena abu dalam hidung hingga seolah-olah J tidak bernafas menandakan didalam pekerjaan anda saat ini sedang ada yang tidak bisa beres. Adind aika anda bermimpi menemui atau ditemui oleh kekasih (adinda) anda menandakan J Anda dikaruniai pekerjan mulia dan akan tinggi. Adega nika anda bermimpi menonton adegan lucu, dan pertunjukan jenaka menandakan J bahwa akan memperoleh suatu keuntungan yang baik dalam anda pekerjaan. Ajar Jika anda bermimpi diajar oleh orang terutama guru atau orang tua menandakan ada Suatu kehormatan yang akan diperoleh. Admira l ika anda bermimpi bertemu dengan seorang/banyak admiral berarti hidup usaha J (dagang) dikehidupan sosial sangatlah maju. Dan jika seorang wanita yang anda dan bermimpikan bertemu dengan admiral akan bersuamikan sorang duda yang terhormat dan kaya raya. Air Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili lama atau Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi teman melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan Aya hika anda bermimpi ayah Anda dan bunda (tegasnya) melihat orang tua berarti sangat J baik sekali kehidupan Anda selama ini dimata mereka. Ayam Jika anda bermimpi melihat ayam terbang kepohon menandakan Anda akan menerima uang. Mimpi melihat ayam betina mengeram alamat akan dikaruniai kebaikan. Sedang anda bermimpi melihat ayam sedang bertelur, alamat akan mendapat untung. Dan bermimpi membeli atau dapat ayam jantan alamat Anda segera mendapat anak. Bermimpi dicuri orang bertanda akan bersedih hati. Memelihara anak ayam artinya ayam anda Anda gaduh (gelisah, resah) dengan rezeki sekarang. Sedang bila mimpi memberi jangan makan

3

Aktris Jika anda bermimpi menghindari suatu pertunjukan yang dilaksanakan oleh seorang aktris ternama berarti anda akan dapatkan kemewahan yang berlipat banda. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. mimpi jatuh dari ayunan bertanda akan ada rugi besar dalam Sedang perdagangan. Almari Jika anda bermimpi membuka lemari pakaian dan yang membuka itu adalah perempuan maka ia akan berlimpahan pakaian kelak dikala ia bersungguh-sungguh mencari hidup. pikiran tidak waras menghadapi sesuatu peristiwa kehidupan jasmani dan dalam rohani. Albu m Jika anda bermimpi melihat foto-foto dalam album baik orang-orang atau pemandangan. Pakaia n 4 .indah. J Mimpi berayun dengan seorang yang berlainan kelamin alamat akan segera tibah duduk jodoh. Akroba t ika anda bermimpi dalam satu pertunjukan akrobat ditengah udara tanpa J kecelakaan si pemimpin (orang yang posisinya diatas anda pimpinan anda) akan beruntung kalau yang itu ada kecelakaan atau jatuh maka perjalanan atau rencana anda baiknya dilihat jangan dulu diteruskan karena besar kemungkinan mengalami banyak rintangan.pakarhowto. Alu nika anda bermimpi melihat alun ombak bertanda rezeki anda sedang J dipermainkan keadaan sebentar naik sebentar turun. Anda akan dibawah berlayar (pergi jauh). Alkoho l ika anda bermimpi meminum barang alkohol sehingga (yang memabukkan) seolahJ olah tahu dunia lagi. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. alamat segala cita-cita dapat yang tercapai. Kalau anda sendiri jadi aktris. Ayuna nika anda bermimpi tidur diatas ayunan. Ayu Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda ingin jika tidak disertai denganyang Anda harapkan akan mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya citahal-hal cita tadi besar artinya. bertanda anda yang selama ini ditunggu-tunggu kesudahannya pemandangan akan mengalami kepahitan tapi juga bisa teratasi dan ada kemungkinan dapat kawin.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m kepada ayam artinyua pekerjaan anda akan bertambah maju dan sukses segala yang dicitacitakan. Dan jika anda yang menjadi akrobat artinya pandangan mata masyarakat kepada anda sendiri tidak dihiraukan atau penuh ejekan. bertanda anda akan mengalami badan yang sehat.

co m Kucin g 5 . mempunyai mendengar anak. Dan bila mengunjungi rumah yatim. dan Jika anda bermimpi merawat seekor anjing atau beberapa rezeki dengan anda akan memuncak gemilang. kenalan. Ana k Jika anda bermimpi bermain-main dengan seekor/beberapa anak domba bertanda rumah tangga anda akan memuncak. Angs aika anda bermimpi melihat angsa bertanda pertumbuhan cinta kasih anda akan J bersemi Dan bila anda bermimpi melihat angsa berbunyi. Ana kika anda bermimpi melihat. Anjin g edang mendengar atau melihat anjing menggonggong alamat ada seorang kawan. Ambruk/Robo hika anda bermimpi beberapa tembok rumah anda sama ambruk atau roboh J bertanda rumah tangga anda akan tangga berantakan. Ana k Jika anda bermimpi bersenda gurau atau sedang bermain-main dengan anak kucing. Apalagi kalau anda bermimpi mempunyai anak laki-laki. Domb a www. S teman. Sedang anda mimpi dicakar kucing alamat anda sedang diganggu dan atau akan diganggu oleh orang yang sesungguhnya lebih bodoh dari anda. alamat ketentraman rumah tangga anda akan tercapai. alamat harus hati-hati dalam waktu-waktu dikala anda sedang susah. anada sekali dalam tempo yang singkat anda segera dapat senang. Dalam menerima amalan dari orang lain. Kebalikan dari itu bila anda mimpi menjadi kepala amal dari ditimpa suatu masyarakat atau orang banyak. (harus) menerima nasihat dari siapapun saja mengenai persoalan yang ada hadapi. Kalau bermimpi anda sendiri yang menjadi baik dari anak bertanda anda hidup penuh kemewahan dan kebahagiaan. alamat akan menerima segera khabar kalangan keluarga yang dekat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ama l ika anda bermimpi sering meramal (melakukan perbuatan baik misalnya J menyumbangkan kenyataan anda tidak perlu lagi beramal. alamat anda akan (tercapai). Mimpi melihat waktu atau mengamat-amati kucing yang sedang tidur. yang berikhtiar membelokkan anda dalam kejahatan (sesuatu sahabat. Mimpi melihat anak-anak bermain bermakna akan mendapatkan jodoh. memelihara. sahabat banyak yatim yang menolong dan kasih sayang selalu datan dari mereka.pakarhowto. alamat tidak usah susah-susah soal kehidupan dan peri laku perekonomian anda. yang berakibat buruk untuk anda). Dan jika anda dana dsb). alamat rezeki anda Jika akan membumbung. Dan anak-anak anda akan sukses kehidupan dan bahagia hidupnya bila anda bermimpi memberi makan kepada anak domba atau dombadomba lainnya. alamat J suatu keuntungan akan segera datang kepada anda. Dan bila anda melihat seekor anjing datang pada anda menggoyangkan ekornya bertanda ana akan dapat menyelesaikan suatu urusan penting segera. Anak Yatim Piatuanda bermimpi memelihara atau memungut anak yatim.

Alas Jika anda bermimpi keluar dari alas atau hutan bertanda anda akan kehilangan uang atau sesuatu yang beharga. Bila bermimpi menyala di dalam rumah bertanda akan mendapat kebaikan dari Yang melihat api Maha dan bisa juga makna yang terbalik dari itu anda diminta lebih berhati-hati Kuasa lagi. Arsitek Jika anda bermimpi seorang arsitek Anda akan mendapat penghargaan yang tinggi dalam memburuhkan (memperkerjakan) tenaga kepada orang lain. bertanda akan mendapatkan sakit sedang asap J yang Pana h www. baik arak-arakan Tionghoa atau lainlainnya kehidupan anda mengalami banyak kesukaran peristiwa dan lain-lain yang bertanda anda bekerja dan membanting tulang dalam selama berhari-hari untuk harus menyelesaikannya. Sedang mimpi angin santar bersar alamat anda akan mengalami sakit. alamat negara atau setidak-tidaknya masyarakat anda rusak.Angin BesarJika anda bermimpi angin Anda akan segera menerima surat dan khabar. Arakarakan Jika anda bermimpi melihat arak-arakan. alamat anda akan segera menemukan apa yang anda cari. bertanda akan mendapatkanyang lumayan. Melihat api dari jauh.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Angi nika anda bermimpi angin ribut menyerang rumah. Ad uika anda bermimpi beradu senjata dengan orang lain atau teman. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. Tanah mendadak keluar api bertanda anda akan keuntungan mengalamikesehatan. Api Jika anda bermimpi membawa api didalam perahu.pakarhowto. Mimpi melihat api kuburan. dan kalau negara akan timbul peperangan.co m 6 . Angl oika anda bermimpi melihat anglo penuh berisi bara atau arang yang masih ada J apinya keberuntungan yang segera alamat tiba. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Dan bila mimpi anda sedang memadamkan api bertanda akan dapat menyelesaikan kesukaran yang sekarang dihadapi. bermakna akan berumur di panjang. alamat akan J timbul pertengkaran yang anda sendiri tidak mengalami sakit. sedang gangguan api itu warnanya hitam. alamat akan panjang umur. Ana k Jika anda bermimpi mendapat anak panah atau gendewo bertanda anda akan dibantusamapai cukup (mampu untuk melakukan keinginan anda orang sendiri). alamat anda sewaktu-waktu J akan meninggalkan rumah dan atau kampung halaman. Asa pika anda bermimpi melihat asap. melihat api turun dari langit dan membakar rumahnya sendiri (anda) bertanda Mimpi akan mendapatkan rezeki atau uang yang banyak.Angin lautJika anda bermimpi angin dari laut.

Mimpi melihat menghitam bermakna akan datang satu awan kesusahan.pakarhowto. Ata p Jika anda bermimpi duduk atau berdiri disebuah atap rumah alamat segala citacita tercapai dan bila anda waktu duduk dengan seorang teman karib bertanda anda dapat keperuntungan yang baik dalam suatu usaha dagang. karena segala barang yang disuka. April Jika anda bermimpi seolah-olah berada dalam bulan April. Bermimpi seekor ikan atau terutama ikan duyung sedang terapung-apung dilautan alamat suksenya dalam perkawinan atau perihal cinta. Apun gika anda bermimpi dalam keadaan terapung (ditengah air) kemungkinan anda J dalam berusahan tanpa fundament yang kokoh dikarenakan kurang kuat perhitungannya. Awa nika anda bermimpi melihat awan putih alamat kebahagiaan dalam perkawinan J suksesperdagangan dan kesehatan terpelihara dihari tua. Agustu sika anda bermimpi berada dalam bulan Agustus bertanda Segala yang berkenaan J dibulan kemungkinan besar akan tidak berhasil dan segala pekerjaan hasilnya Agustus kurang memuaskan . sedang bila yang minum itu seorang perempuan alamatmenghadapi kawin setahun akan lagi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi awan terlihatnya merah bertanda suatu desa akan ditimpa celaka dan mungkin kampug anda. Asin Jika anda bermimpi merasakan air asin atau minum air sungai terasa asin bertanda akan uang dari inisiatif (pemikiran awal) yang kurang dapat jujur. Ruma h 7 . menandakan akan dapat sakit. Melihat asap keluar dari rumah. Mimpi Apel diatas meja alamat presentase kedudukan anda akan naik dan terutama pandangan dari masyarakat. bertanda sukses pekerjaan. Asurans i ika anda bermimpi menerima polis asuransi kantor bertanda akan naik kondisi J keuangan anda . Anggu r ika anda bermimpi (Pria) yang meminum anggur alamat ada seorang kawan yang J dapat menolong dalam sepak terjang. Ape l ika anda bermimpi memakan buah apel bertanda anda akan menghadapi sukses yang J baik tinggi. Apung (terapung-apung) dalam sugai atau lautan itulah suatu tanda akan gagal dalam usaha. bertanda akan ada khabar yang bohong yang akan diterima. roman baik. Mimpi awan mendung dalam gelap peringatan anda harus hati-hati.co m tidak berapi. Sedangkan melihat asap hitam berkepulkepul. alamat segala apa yang dicita-citakan tidak akan tercapai. kebahagiaan naik dan kesengan memuncak.

bertanda akan mendapat pengaruh besar J dalam kedudukan sosial atau perdagangan yang ada pimpin sekarang. Bada kika anda bermimpi melihat badak. seperti jilbab). Baj u Jika anda bermimpi mendapatkan baju kebesaran bertanda anda akan dapat keuntungan besar. Kesimpulannya orang yang anda sukai itu ingin menjauhi anda. J Dan badan anda kurus tanda sebaliknya. Sulama n Hija u Kurun g Lau t www. Dan mimpi badan keluar kutunya. Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang. Mimpi badan berdarah bertanda harta kalau akan lama. Baj u Jika anda bermimpi berbaju hijau bertanda anda mendapat berkat dari Tuhan Yang Maha Esa. Baj uika anda bermimpi baju anda robek bertanda akan ada berita yang akan buruksekali J yang menyusahkan jiwa anda. alamat bagi yang susah akan terhibur tahan dan yang sakit akan segera bagi sembuh. Baj u Jika anda bermimpi mengenakan baju sulaman memberitakan anak cucu anda atau keponakan anan akan mempunyai rezeki yang datang tibatiba.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bab i ika anda bermimpi memotong babi. alamat murah rezeki karena tidak segan-segan mencari anda kerja. dan bila kehilangan baju tanda berduka hati. anda menandakan anda dalam bergaul kurang diperhatikan. Dan jika mendapat baju besar. seorang wanita yang bermimpi ditangkap bajak laut alamat segera kawin Sedang atau dapat jodoh. Dan jika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang akan dilihat kurang menyenangkan atau akan menghebohkan masyarakat. artinya upaya anda selama ini dalam mencari perhatian orang itu adalah sia-sia bahwa belaka.pakarhowto. dan bermimpi J melihat babi bertanda tidak baik bangkai sekali. bertanda anda sukses dalamdan mendapat tawaran baik diantara dua pekerjaan dan besar bermanfaat kerja besar. bersirat akan segera mendapat keuntungan yang tak terduga . Bada nika anda bermimpi badan gemuk berarti akan dimuliakan orang dan dijujung tinggi. Misalkan anda bermimpi tindaktanduk ketika seseorang yang anda sukai membuka pakaianya (penutup aurat. Baja k Jika anda bermimpi melihat atau ditawan oleh bajak laut.co m Kebesara n 8 . alamat akan beruntung sekali. Baj u Jika anda bermimpi melihat seorang memakai baju kurung.

anda berlaku baik (adil) sesama bertanda kawan. BayangBayang Jika anda bermimpi melihat bayang-bayang diair atau gelas bertanda anda akan mendapat suatu pekerjaan yang lebih baik lagi. Bayi Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. Anda dipercaya oleh majikan yang memberikan kuasa. adalah anda disayangi orang dan diberi kesempatan yang tanda lumayan. bertanda harus berwaspada karena anda akan dicelakakan oleh teman-teman anda dikala andan tidak tahu menahu.pakarhowto. Bahaya Jika anda bermimpi dalam keadaan bahaya. Bangka i ika anda bermimpi berjumpa dengan bangkai yang sudah berbau sekali. Bayar Jika anda bermimpi membayar hutang. www. Sedangkan menolong orang yang ditimpa tentram bahaya. Dan jika mimpi dan tidak melihat bayi dalam kandungan ibu. Dan bila anda ada dibalkon tapi tak dapat melihat apaapa. Ban kika anda bermimpi sedang berada didalam bank akan mendapat dan J menghadapi kesukaran . Bangk uika anda bermimpi sedang duduk disebuah bangku di park.Bahan Jika anda bermimpi membeli bahan bangunan bertanda jelas anda dari akan bersukses dalam usaha yang anda rintis. J bertand kesusahan akan menimpa anda dalam soal keuangan. Balo nika anda bermimpi melihat balon atau memegangnya bertanda sesuatu yang J dikerjakan dan diharapkan akan kurang memuaskan. Bahagi aika anda bermimpi bahagia bertanda kebalikan. bertanda kehidupan anda yang begitu segera ada yang merusaknya. bertanda akan bertemu J dengan kawan yang sudah lama berpisah dengan anda.co m 9 . bertanda akan mendapatkan penghargaan yang baik dari majikan disebuah anda. bertanda anda akan bertengkar dengan J seorang kawan atau keluarga anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sedangkan kalau anda berbaju robek bertanda segala yang disimpan didalam rumah akan diketahui orang. berartikan baik sekali tentunya dalam bidang pekerjaan anda. Balkon i ika anda bermimpi sedang ada dibalkon. hidup yang anda jalankan harus J lebih hati-hati lagi (waspada) Lain halnya kalau anda bermimpikan orang yang bahagia. Bila anda sedang sibuk seorang bekerja bangku. bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergianda. Bila melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangkaanda sangka ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu.

Bat u Jika anda bermimpi bermain batu kerikil bertanda kesusahan anda akan berkurang. Bac aika anda bermimpi membaca buku suci merupakan suatu keuntungan besar. bertanda daya upaya anda akan berhasil.pakarhowto. Beda kika anda bermimpi melihat dan memakai bedak bertanda asmara dan cinta anda J akan bahagia . bertanda akan J ditimpa kesusahan yang tibatiba. Bat uika anda bermimpi mengangkat batu hendak dibawa pulang kerumah. bertanda pengertian anda akan bertambah. Banten gika anda bermimpi melihat banteng. Bawan gika anda bermimpi memakan bawang. anda ditimpa banjir. Beludr uika anda bermimpi melihat atau menyentuh atau berbaring diatas beludru J bertanda kehidupan yang gembira dan suatau senang. alamat buruk karena akan kekurangan. Kerikil www. Juga J jika mimpi belajar membaca. bertanda J akan beruntung besar. Beba sika anda bermimpi dibebaskan dari tuduhan oleh pengadilan berarti anda J dapat melumpuhkan segala manusia-manusia yang curiga terhadap anda dan dengan seketika waktu anda bisa kerja sukses lagi. Dan akan bahagia jika anda dibangunkan oleh suara batu anda kerikil. Bakar Jika anda bermimpi membakar hutan atau alas. bertanda akan mendapatkan suatu J kegembiraan. Banta l ika anda bermimpi melihat bantal sulaman bertanda anda akan ditolong oleh J orang atasan . Terutama dalam soal perkawinan dan percintaan. bertanda anda harus hati-hati karena J akan dicurangi orang. Belanda r ika anda bermimpi belandar atau cagak dari rumah roboh. Mimpi rumah Tapi bila anda kebanjiran bersirat anda akan capek hati (kesal. emosi jiwa).co m 10 . mimpi mendengan suara orang membaca buku. dongkol.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Banji r ika anda bermimpi sedang mengamat-amati banjir bertanda anda akan dikaruniai J rezeki.

Dan bila melihat benteng dibetulkan. Dan kalau yang berkelahi itu binatang-binatang. Sedang mimpi memilih benang. Tetapi kalau anda dapat menghindari diri atau orang mematikan pasti akan mendapat kemenangan baik dari seteru biruang itu anda. bertanda jika ada kesukaran J datang akan meringankan. Pertolongan itu terutama datangnya dari bidang ditolong sosial dan dagang. Berkelah i ika anda bermimpi melihat orang berkelahi dijalan bertanda situasi pedagangan J anda maju. alamat berarti akan kesukaran yang anda hadapi tetapi begitu serius. Benc i ika anda bermimpi dibenci orang bertanda khabar baik akan datang pada J anda. bertanda suatu laporan palsu akan datang. alamat pertikaian dalam akan rumah timbul. bertanda anda akan kekesalan J hati tiba-tiba. yang tiba-tiba datang tapi hal ini anda jangan percaya. hal itu bertanda sebagai kebalikan dari mimpi J anda. Bender aika anda bermimpi melihat bendera terpancang dan berkibar-kibar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bel Jika anda bermimpi mendengar suara bel dari jauh.pakarhowto. bertanda akan yang memiliki keberuntungan sederhana. bertanda J keuntungan Tetapi bila bendera itu hanya diam saja.Jika anda bermimpi ada atau didekat benteng anda segera oleh teman-teman anda. www.co m 11 . bertanda bahagia akan datang segera. bertanda apa yang dicita-citakan akan terpenuhi dan bila suara bel itu dekat saja bertanda anda akan tergelincir dalam mulut dan anda mungkin akan kehilangan manis uang. J sedang berlayar diair yang berteriak adalah sebaliknya. Belanj aika anda bermimpi belanja anda akan berbahagia dalam rumah J tangga. Benan gika anda bermimpi memasukan benang dalam jarum. alamat kebahagian akan datang. Tetapi bila anda tertidur diberanda. Bencan aika anda bermimpi terkena bencana. Benten gika anda bermimpi masuk kedalam sebuah benteng. bertanda dari (akan) pihak keluarga istri anda kurang senang dengan anda. Berlaya r ika anda bermimpi berlayar diair yang tenang. Sedang yang berkelahi itu anak-anak semua. Beruan gika anda bermimpi dikejar beruang. Berand aika anda bermimpi duduk di beranda sebuah rumah terutama dengan dengan J putri. bertanda kurang baik anda akan disusahkan J oleh yang dianggap teman. anda dengan selekasnya menikah.

dalam bertanda akan dipercaya teman sejawat. Besi Jika anda bermimpi bekerja mempergunakan alat dari besi bertanda anda mempunyai bakat dalam pertukangan untuk segera dikembangkan. alamat anda akan mendapat ambisi baru yang tadinya dilepaskan. Bersih Jika anda bermimpi membersihkan badan. suatu tanda yang baik sekali artinya anda jujur sehat serta berbahagia dalam hidup. bertanda pekerjaan J anda lebih sukses lagi. Mimpi membersihkan perkakas rumah. Sedang anda mimpi membersihkan badan dan orang lain. Waspadalah. bertanda mendapat kedudukan tinggi. suatu bertanda sesuatu yang hanya J khayal seperti membangun istana di udara. Harus lebih berhatihati. Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah akan anda.co m 12 . Borok Jika anda bermimpi keluar borok-borok (luka) dikepala. bertanda akan ada keberuntungan (untung).Budi Jika anda bermimpi berbudi baik belaka. Buang air kecil/Kencing Jika anda bermimpi buang air kecil (kencing) bertanda akan ada yang menimpa rumah pencuri yaitu akan datang.pakarhowto. bertanda akan tiba keuntungan badan yang penuh borok bertanda rezeki murah dan mimpi datangnya. Beras Jika anda bermimpi memberi atau membuang beras pada saat pengantin bertanda anda segera kawin (nikah) dengan akan segera. bertanda sukses J pekerjaan. bertanda anda jangan khawatir dan gaduh penghidupan anda sekarang tetap memberikan soal kebahagiaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bertaru hika anda bermimpi melihat atau anda sendiri sedang bertaruh. bertanda anda akan mendapat kedudukan tinggi dalam masyarakat. Buay aika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air. dan bila makan buah anggur bertanda anda akan menerima anda warisan. Dan bila mimpi membersihkan gigi. tetapi harus berhati-hati mimpi karena mempunyai latar belakang. Anggu r www. Sedangkan bermimpi melihat buaya.Dan bila mimpi bayi kembar dalam bulan alamat kebahagiaan perkawinan. Buaia nika anda bermimpi melihat buaian bayi didalam bulan.bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda. bertanda anda J mengikat diri dalam suatu pemufakatan yang menyinggung pribadimu. Buang air besar/Berak Jika anda bermimpi buang air besar bertanda ada kemungkinan besar anda akan kehilangan sesuatu. Bujan gika anda bermimpi seorang bujang atau puteri. Bua h Jika anda bermimpi memetik buah anggur.

Dan bertanda kalau menuruni bukit bertanda kebalikannya. bertanda akan dapat uang yang tidak sedikit. segala Jika apa anda inginkan ada kemungkinan besar yang tercapai. Bianglala/Pelan gi anda bermimpi melihat bianglala bersinar merah. sembarangan). Bungkusa nika anda bermimpikan ada sahabat datang membawa bungkusan. bertanda akan mendapat anak J yang dan jika anda sendiri yang membaca buku. bertanda anda harus berhati-hati. Bunting/Hami l ika anda bermimpi istri anda sedang bunting bertanda kurang J baik. Bukit Jika anda bermimpi menaiki bukit dengan susah payag dan akhirnya sampai juga diatas.co m 13 . Bengawa nika anda bermimpi bengawan meluap bertanda pekerjaan anda cenderung maju J dan melihat air bengawan kecil dan jernih.pakarhowto. bermimpi (pria atau wanita) yang melihat bibir kelamin lainnya bertanda Sedangkan baik dalam perkelaminan yaitu ia bisa memilih teman jodoh yang serasi sekali betul. bertanda anda akan berkabung J atau bersusah hati. bertanda anda mempunyai suatu baik. Bum i ika anda bermimpi bahwa bumi ini anda bisa kelilingi bertanda sangat baik sekali J untuk keberadaan anda (kemampuan). Untuk pria harus berhati-hati sebagai mengeluarkan omongan karena tergelincir sendiri (tidak bisa mengontrol omongan yang beretika). Bidadar i ika anda bermimpi melihat bidadari terbang diatas rumah bertandakan J kebahagian seorang bidadari datang bercapa-cakap dengan anda ada sinyalemen sedangkan orang akan datang dan bergaul dengan besar anda. Buk aika anda bermimpi membuka lemari atau peti. Bula nika anda bermimpikan rembulan atau matahari jatuh. bertanda suatu kebaikan. www. yang anda harapkan akan berhasil (dalam mencari pekerjaan baik).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Buk uika anda bermimpi melihat orang membaca buku. rasa kebudayaan (perilaku. adab) yang sangat menguntungkan. bertanda J akan menemukan kebahagiaan dalam perjalanan (lancar sampai tujuan). Bibir Jika anda bermimpi (wanita) melihat bibirnya sendiri alamat bisa tercapai citacitanya biduan dan atau seniwati lainnya. J karena yang tersimpan akan segera diketahui orang dengan kelalaian anda sendiri rahasia (jangn teledor.

Insya Allah akan Tuhan sukses. Dan dalam cinta ada tumbu kesetiaan. Binatan gika anda bermimpi melihat bermacam-macam binatang bertandakan alamat kepada J anda bekerja membanting tulang berwaspada yang insya Allah akan harus sukses. Tapi janganlah lupa juga dengan YME. suatu tanda bahwa perkataan anda terhadap temanteman kurang dipercaya. Sedangkan bermimpi botol itu kosong. Boto l ika anda bermimpi melihat atau mebawa botol penuh berisi apa saja bertanda J kekayaan anda bertambah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bilik/Kama r ika anda bermimpi sedang berada dalam bilik kapal bertanda anda akan (oleh J teman. Ini juga merupakan alamat bahwa anda harus bekerja membanting tulang. www. Bicara Jika anda bermimpi sedang bicara bertanda suatu persoalan yang amat sulit dihadapi anda segera beres (tak menjadi akan lama).pakarhowto. Boxin gika anda bermimpi sedang boxing atau melihat orang berboxing (tinju) J bertanda perdagangan dan pencaharian anda akan mengalami kerugian dan kesukaran. sedang J anda dibunuh orang. bertanda kesukaran yang tiada lenyap-lenyap dalam berusaha apa saja. bertanda akan keberuntungan besar.akan berdaya upaya untuk jahil) berakibat teman kerusakkan. bertanda kurang baik anda akan menjadi sakitsakitan. Biol aika anda bermimpi mendengar suara biaola bertanda anda harus selekas J mungkin mengambil bagian (cepat mengambil keputusan). Bintan gika anda bermimpi melihat bintang dilangit yang bermacam-macam bentuknya.co m 14 . Bunu hika anda bermimpi membunuh orang. Bonek aika anda bermimpi bermain-main dengan boneka bertanda rumah tangga anda akan J hidup harmonis dengan anak-anak yang sehatsehat. Bisu Jika anda bermimpi seolah-olah bisu. Biru Jika anda bermimpi melihat warna-warna biru disekeliling anda bertanda suatu kebaikan dalam kalangan keluarga. Bota kika anda bermimpi berkepala botak atau tidak berambut bertanda anda akan J menerima khabar buruk. ini J adalah merupakan tanda bahwa segala kebutuhan Anda akan terpenuhi.

bertanda kesehatan anda terpelihara J rezeki dan perkawinan bahagia. bertanda akan naik J derajat. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat. Mimpi melihat bulus baik. bertanda rumah tangga anda berbahagia. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan mendengan burung merpati. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman. Burun gika anda bermimpi melihat burung terbang. Burun g Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan Merak www. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung perkutut bertanda anda akan mendapatkan istri atau anak yang baik. masuk sumur. dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling untuk kesenangan dan kebahagiaan dunia hidup. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara. Burun g Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia. bertanda beruntung dan mimpi bulus dan ular berhadap-hadapan kedalam alamat akan ada untung.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bung aika anda bermimpi melihat atau memegang bunga bertanda anda akan J menemui keberuntungan dalam cinta (tidak sedih hati). Burun g Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses. Buny i ika anda bermimpi mendengar senapan berbunyi. Mimpi memetik bunga. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung betet bertanda akan menemui banya perempuan berselisihan (anda harus berhati-hati menyikapi).co m Kuntu l Bete t Perkutu t Dar a Kenar i Merpat i Rajawal i Gaga k 15 . bertanda akan mendapatkan pasangan J yang menangkap bulus bertanda akan kesusahan hidup. bermakna anda akan mendapat ketentraman karena disukai oleh banyak orang. Bulu sika anda bermimpi bertemu dengan bulus. bertanda murah akan datang karunia pada anda dalam ketenangan dan damai. Dan mimpi burung terbang menuju anda.pakarhowto.

ada anasir-anasir (pandangan) disekitar lingkunganmu lagi yang berpengaruh. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan mengadakan perjalanan jauh. bertanda akan mendapat jodoh yang mulia.co m kekecewaan dalam percintaan. bertanda ada khabar jahat yang segera tiba pada (berita) anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda anda harus hati-hati dalam J pekerjaan yang anda kerjakan sekarang karena ada hal-hal yang kurang memberikan kepercayaan bagi anda. J Mimpi cermin pecah. Burun g Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan atau uang. Cahay aika anda bermimpi melihat cahaya asap. Cermi nika anda bermimpi mendapat cermin. bertanda ada seorang sahabat yang segera datang membutuhkan pertolongan pada anda. bertanda anda harus lebih J teliti dalam hidup anda. Tapi dalam hal ini terserah dari kebijaksanaan anda pada hari-hari baik. Cangki r ika anda bermimpi minum pada sebuah cangkir. bertanda J persediaan hidupmu dalam soal makan dan pakaian anda cukup. bermakna akan ada musibah yang membayangi anda. Ceriter aika anda bermimpi sedang cerita dihadapan orang banyak. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan runtuh (gagal) tiba (matang) tiba. Butu hika anda bermimpi didatangi orang membutuhkan tenaga. bertanda akan datang halangan/rintangan maka waspadalah. Cembur uika anda bermimpi dicemburui istri (suami) anda atau tunangan. Mimpi cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. bertanda kehidupan akan terjamin J badani dan rokhani.pakarhowto. Cacin gika anda bermimpi melihat cacing bertanda alamat kehidupan anda akan terjamin J badani dan rokhani. Cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. Gerej a Kua u Unt a 16 . dan jika gagak berbunyi diatas atap. bertanda anda akan J ditakuti oleh teman-teman dengan penuh keyakinan (bercanda yang terlalu). But aika anda bermimpi sebagai orang buta. bertanda orang dagang lekas laku J dagangannya. Mimpi melihat sedang bercermin. Dan kalau anda hanya melihat orang buta.

Mimpi memulai cinta. bertanda anda akan tidak bersusah-susah dalam J hal selalu terpenuhi bila mana bermimpi makan cinta dadar. bertanda akan segera tiba saat perkawinan . bertanda anda kebaikan akan tiba pada anda. bertanda kurang menyenangkan hidup J anda. Dagan gika anda bermimpi menjadi kepala kantor dari salah satu perusahaan dagang J bertanda senantiasa berkelebihan dan tahu akan hidup sosial. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging sapi. Cincin Jika anda bermimpi kehilangan cincin.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Cint aika anda bermimpi gagal dalam cinta. mimpi diberi cincin. bertanda akan bisa mengatasi apa yang J dibutuhkan kekasih anda. daging masak tentu kalau baik. bertanda anda harus banyak tabah menghadapi sesuatu pertengkaran yang tak diduga. sebaiknya anda dengan segera merobah hidup anda. bertanda anda harus waspada menjalankan pekerjaan dalam perusahaan. Anjin g Angs a www. bertanda segera mendapat halangan besar. Ciu m Jika anda bermimpi mencium kekasih.pakarhowto. bertanda posisi anda dalam hidup sehari-hari ada yang Mencium bau berikhtiar jalan guna menghalangmencari halangi. bertanda ada keluarga yang sakit atau anda sendiri mendapat halangan. Dada r ika anda bermimpi makan dadar. 17 . bertanda hubungan akan tatap terpelihara. bertanda kesehatan keluarga akan datang dengan daya Mencium memuaskan. asalkan pekerjaan anda akan anda kurang mementingkan kondisi yang berlebihlebihan.co m Sap i Dagin Kambin g Jika anda bermimpi memakan dading kambing. Cukur Jika anda bermimpi pergi cukur. bertanda anda akan mengalami rasa kurang badan (kesehatan kurang enak baik). bertanda kampung halaman anda atau g desa kelahiran senantiasa tentram. yang busuk. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging anjing. Dad uika anda bermimpi sedang main dadu maka kemungkinan nasib buruk akan J datang menimpa. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging angsa. Dagin gika anda bermimpi memakan daging mentah.anak.

alamat akan mendapat nama dan kedudukan yang sangat tinggi. Dapu r ika anda bermimpi tinggal didapur atau memasak didapur rumah orang kaya.pakarhowto. suatu pekerjan anda J yang kosong. Dayun gika anda bermimpi melihat dayung terletak didalam perahu. Dara hika anda bermimpi diatas ranjang darah. J bertanda suatu keuntungan yang anda segera peroleh.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dagin g Jika anda bermimpi melihat daging seiris atau sepotong bertanda anda akan dapat kebaikan . Dan bila anda melihat dapur rumahnya sendiri terang sekali. bertanda dimana J anda dikaruniai rezeki dari Tuhan YME. www. suatu J alamat anda akan lekas dijodohkan. Dangau/Ruma hika anda bermimpi melihat atau tinggal disebuah dangau/rumah kecil disawah. suatu alamat bahwa anda J akan ditimpa kemiskinan. Sedangkan melihat daratan sesudah anda akan berlayar berpuluh-puluh mil dilaut. suatu tanda anda akan dapat menyelesaikan sesuatu alamat yang baik sekali. tenagamu yang cakap dan kegiatanmu akan menemukan kebahagiaan. kekayaan alamat akan datang kepadamu. sukses dalam cinta. sedangkan melihat J ada darah mengalir. alamat akan gagal akan segala Sedangkan mimpi mendayung. Dahan/Poho nika anda bermimpi melihat sebuah pohon yang meranggas. bertanda anda akan menerima suatu rezeki dari J hasil keringat anda sendiri.co m Seiris 18 . Daging dan urat anda bermimpi makan daging dan urat hitam atau merah dari kambing. Dara t ika anda bermimpi melihat suatu tanah daratan yang amat luas. Jika bertanda alamat akan mendapatkan penyakit yang tibatiba. sedangkan melihat pohon yang rindang dan lebat oleh buahnya. adalah alamat usaha anda dengan segala usaha. Dahaga/Hau sika anda bermimpi haus sekali. J bertanda suatu alamat yang anda selalu perhatikan orang sebab anda berbudi pada orang. Sedang anda mimpi mengunjungi pesta dansa. Sedangkan mimpi melihat dayung hanyut dikali. Dans aika anda bermimpi sedang berdansa dengan partner anda yang disayangi. Daging kambing gibasanda bermimpi memakan daging kambing gibas yang hitam bertanda akan Jika datang keberuntungan yang lumayan. bertanda kurang baik. bertanda akan makan enak.

sedikit sebab bisa harus menjatuhkan selamaanda lamanya. hidup. Dingi nika anda bermimpi kedinginan. Sedang melihat daun jatuh. bertanda kesehatan ada belas kasih yang datang pada anda. rezeki. Dokar Jika anda bermimpi naik dokar. bertanda anda jangan J terlalu menggantungkan nasib hidup kepada orang lain dalam usaha anda yang sekarang. kecil www. Do aika anda bermimpi sedang berdoa. bertanda banyak soal-soal J yang harus kerjakan semestinya terutama pekerjaan yang sekarang ini (jangan anda lalai). banyak rintangan harus dan godaan . Dering/Buny i ika anda bermimpi mendengar bunyi dering uang yang tiada putus-putusnya J bertanda suatu kebahagiaan anda dalam hidup sosial.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dau nika anda bermimpi melihat daun hijau terkapar ditanah. jika yang baik rupa. Deb uika anda bermimpi tertimpa debu sehingga seolah-olah tak dapat bernafas bertanda J anda banyak berhati-hati mengerjakan pekerjaan yang sekarang. bertanda anda akan J memperoleh anda duduk kebelulan istri anda hamil akan segera melahirkan anak kebaikan. Dendan gika anda bermimpi mendengar suara sayup-sayup orang berdendang/menyanyi J bertanda ada kepercayaan baik datang kepada anda. tanda ada kecelakaan atau diantara keluarga ada Sedangkan yang sakit.co m 19 . naik dokar dalam rumah.pakarhowto. hidup anda penuh rahasai. anda hati-hati dalam pembicaraan dengan orang lain. bertanda sukses dalam pekerjaan walupun sederhana saja. Dipa nika anda bermimpi sedang duduk didipan baru. bertanda akan mendapatan untung. bertanda anda akan memperoleh kebahagian J terutama jasmani. Dan jika bermimpi orang berdoa dalam suatu kenduri. Dob i ika anda bermimpi menjadi tukang dobi atau penatu. adalah tanda suatu J kebahagiaan yang menggembirakan. akan mengalami kepahitan saja. Dian/Lamp u Jika anda bermimpi menyalakan lampu kecil diruangan. Mimpi naik dokar bersenda gurau. Dengk i ika anda bermimpi didengki orang terutama tetangga. bertanda anda akan mendapat pertolongan J yang sewajarnya dari teman. Sedangkan melihat lampu kecil berkelip-kelip di ruangan mana alamat anda harus berhati-hati. alamat akan berhasil dalam perdagangan dan sambil perjalanan.

bertanda akan datang masa jaya J yang Sedang anda mimpi menjadi duta bertanda akan ditolong orang besar dalam kekal. bertanda akan ada kemajuan dan membuat orang lain iri bagi anda hati. alamat akan memperoleh rezeki kekal. sosial anda akan nampak bila mimpi menelpon seorang dokter untuk Kehidupan datang kerumah anda. Mimpi duduk diatas batu. Duria nika anda bermimpi makan durian. Domb aika anda bermimpi domba. bertanda anda dalam keadaan sangat sibuk J dan tidak tentu. DewaDewianda bermimpi menggambar dewa dewi atau menonton gambarnya. bertanda sebaliknya yaitu anda hidup akan temui kewarasan dan kebaikan perilaku. Duri Jika anda bermimpi melihat atau memegang pohon berduri. Sedang anda mimpi sebagai seorang dokter. Dos aika anda bermimpi J kecelakaan. anda akan mengalami J kesehatan terganggu. bertanda anda mendekati www. Dusu nika anda bermimpi pergi kedusun baik dengan jalan kaki atau menunggang kuda. Dut aika anda bermimpi seorang duta memanggil anda. alamat Jika suatu kepada anda akan tiba dari orang pujian besar. dosa. menandakan impian yag baik sekali. bertanda suatu kebahagiaan hidup dan mempunyai J keluarga yang disayangi serta mempunyai kesehatan yang terpelihara. Ekonomi sika anda bermimpi banyak orang-orang dalam kampung yang hidup secara J ekonomis. Eda nika anda bermimpi melihat orang gila. yaitu anda J akan mendapat kesehatn yang cukup dan rezeki yang banyak.co m Dudu kika anda bermimpi duduk bersama dengan seorang permpuan bukan istri (dan J sebaliknya). Duk aika anda bermimpi berdukacita. J alamat perobahan hidup anda akan segera tiba. Sedang anda sendiri yang edan. hal pencaharian (pekerjaan). bertanda keuntungan anda akan tercapai. dan jika melihat durian bertanda ada orang yang sentimen badan yang pada anda .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dokter Jika anda bermimpi mengunjugi dokter. bertanda akan mendapat untung.pakarhowto. bertanda kurang baik. 20 . alamat anda memppunyai banyak sahabat diwaktu senang.

miskin 21 . Embe r ika anda bermimpi membawa ember penuh berisi air. bertanda J suatu perkawinan yang beruntung dari salah satu pihak keluarga anda. dan bila mimpi melihat seekor anda akan binatang mengibas-ngibaskan ekornya dihadapan anda. bertanda anda akan memasuki pekerjaan yang baru lebih sempurna dari yang sekarng. Famili Jika anda mermimpi keluarga. Elan gika anda bermimpi melihat atau menemukan burung elang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Sedangkan anda yang ekonomis. bertanda ada sesuatu atau sedang seseorang yang datang pada anda untuk meminta bantuan atau pertolongan. Fitna hika anda bermimpi difitnah orang bertanda sebagai suatu pujian orang banyak J yang menghargai diri anda.co m bertanda hidup anda sangat dikagumi orang karena kekayaan yang jalannya halal. Es Jika anda bermimpi melihat es dijalan. Fakir Jika anda bermimpi menjadi orang miskin atau peminta-minta. peristiwa yang amat sulit yang dihadapi sekarang akan dapat bertanda diselesaikan Esa Jika anda memimpi Yang Maha Kuasa merupakan tanda yang sangat baik sekalli yaitu tidak berkekurangan sepanjang masa. dan perasaan ada orang yang mau menyusahkan. bertanda kurang baik. bertanda pekerjaan sekarang J akan sukses. bertanda anda segera akan memperoleh pemberian yang halal. Es balokan yang anda lihat disuatu dan tempat. Embu nika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dirumput yang berembun pagi. dam bila ember kosong bertanda pekerjaan lebih baik jangan diteruskan. bertanda perjodohan anda akan segera tiba dan bilamana anda sudah kawin maka suatu yang dicita-citakan berhasil baik.pakarhowto. segala yang dicita-citakan akan terkabul akan dengan halangan asalkan anda betul-betul menunjukkan kejujuran dalam tidak ada hidup Faja r ika anda bermimpi bangun diwaktu fajar bertanda anda adalah seorang yang J termasuk rajin dan menggunakan waktu. Anda memberi sedekah kepada orang miskin. Ekor Jika anda bermimpi seekor binatang memburu anda. bertanda selekas mungkin dikaruniai pekerjaan baru yang diutamakan dalam bidang hidup sosial. bertanda kejujuran J anan yang gemilang segera dikhianati oleh kawan seketiduran disaat anda. bertanda bahwa anda akan dikasihani orang.

bertanda suatu percintaan J dan perjodohan yang mengekalkan dan penuh impati. Gaja hika anda bermimpi melihat gajah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Fantas i ika anda bermimpi orang-orang didekat anda memakai barang-barang fantasi J modern. bermakna kemajuan anda mungkin bertambah memfoto karena dukungan semangat dari teman. bertanda suatu kehidupan yang harmonis dalam cinta. Sedangkan mimpi melihat uang bertanda anda tidak akan bekekurangan dalam segala masa. suatu alamat akan ada tamu terhormat Mimpi datang Sedang melihat gajah masuk kedalam rumah. bertanda akan J tiba www. Sedangkan jika anda mimpi membuat foto. bertanda anda akan menghadapi kesehatan yang terpelihara. Gara m anda bermimpi melihat garam banyak bertanda anda akan semakin poluler Jika dan ternama dalam pergaulan baik pria atau wanita. Garp uika anda bermimpi makan dengan garpu bertanda akan dalam rumah tangga anda J akan memperoleh kesenangan. suatu pertanda anda akan mendapat penambahan gaji yang pekerjaan lumayan. bertanda alamat akan memuji kepada orang J besar. Jika anda bermimpi orang atau tempat. Sedangkan anda mimpi gaji anda dikurangi. Gaji Jika anda bermimpi gaji anda akan dinaikkan. Mimpi melihat foto dalam album.co m 22 . melihat gajah keluar dari rumahnya. sedangkan mimpi makan dengan garam. Gadis Jika anda bermimpi sedang bercakap-cakap dengan gadis. alamat akan dapat kedudukan padamu. bertanda akan J ada menyusahkan keluarga anda dikemudian kelak (binalah komunikasi yang yang harmonis). Fitra hika anda bermimpi berfitrah. Fulus/Uan gika anda bermimpi kehilangan uang anda akan disenangi orang dan mendapatkan J karunia alam. Gau l ika anda bermimpi bahwa istri anda sedang bergaul dengan lelaki lain. bertanda anda tidak akan terasing dimasyarakat J umum bilamana anda setiap tahun berfitrah menurut peraturan agama. bermakna akan mendapat kesusahan hati (putus cinta). bertandakan suatu hidup yang sangat berlebihlebihan. bertanda alamat bahwa anda kurang kepercayaan dari majikan. bertanda bakat anda dalam kesenian akan segera nampak. atau pangkat ..pakarhowto. Fot oika anda bermimpi melihat foto tergantung didinding. Gedun gika anda bermimpi melihat gedung miring atau hampir roboh.

Anda mimpi giginya terlepas.co m perselisihan dan pertengkaran dalam rumah tangga. Gelas Jika anda bermimpi memecahkan gelas sendiri yang sedang dipegang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Gerej aika anda bermimpi sedang berada didalam gereja. Gigit Jika anda bermimpi digigit binatang apasaja. tanda akan menerima halangan. bertanda akan menerima J wari . Gendewa/Tal i ika anda bermimpi memanah tetapi gendawanya putus. Gelan gika anda bermimpi mendapat gelang apa saja. pertana suatu yang kurang J baik. Gela pika anda bermimpi berjalan tapi tiba-tiba hilang karena kegelapan.. bertanda anda akan berselisih paham J dengan atau jika anda hendak kawin (nikah) akan berselisihan dengan teman istri anda atau sahabat karib.pakarhowto. bertanda akan ada kekecewaan dan kesukaran akan menimpa suatu anda. Gelomban gika anda bermimpi sedang mengatasi atau mengarungi lautan bergelombang dan J dapat suatu tanda yang baik sekali karena segala sesuatu yang hendak dituju tercapai akan terlaksana . suatu alamat bahwa kekasihmu tidak akan dagang. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal. menandakan akan disayang oleh orang banyak . Bila mimpi rumah keadaan gelap gulita. yang terlepas gigi bawah ada saudara yang Jika mimpi meninggal. harus mawas diri. suatu pertanda J harus berikhtiar mencari kawan yang harus menolong anda dengan cepat. Gerhan aika anda bermimpi melihat gerhana matahari atau bulan menandakan bahwa anda J harus berhati-hati dalam usaha. Gendon gika anda bermimpi menggendong anak kecil. Gemu kika anda bermimpi badan anda bertambah gemuk. Gigi Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis. Sedangkan mimpi melihat gedung baru didirikan bertanda akan menghadapi pindah tempat. bertanda akan dapat pekerjaan J dalam dan bila mimpi memakai gelang. 23 . balik haluan tuk selamalamanya. bertanda kesehatn anda J akan bertambah kurang baik. akan dapat dalam kesukaran. bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan merasa keluarga atau dirumahnya sendiri.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Giwan gika anda bermimpi membeli giwang untuk istrinya, bertanda bahw pekerjaan anda J akan mengalami kemerosotan dan dlam hal ini anda harus mencari jalan keluar. Sedangkan giwang, bertanda baik dan pekerjaan dagang anda tercapai dan mimpi diberi sukses.. Go aika anda bermimpi berjalan masuk dalam goa dengan teman anda, menandakan J ada seorang teman yang selalu berdampingan dengan anda akan menolong anda dalam perdagangan atau usaha. Golok Jika anda bermimpi melihat seorang yang memegang golok, bermakna akan mengalami kekurangan dalam hal keuangan. Gula t ika anda bermimpi menyaksikan pertunjukan gulat, bertanda kesukaran dalam J hidup perdagangan akan anda temui, begitu pula bila anda sendiri yang main gulat dan kalah, bertanda kepercayaan kepada masyarakat akan tidak dihargai lagi. Gul aika anda bermimpi gula, bertanda akan kehilangan uang, sedangkan bila anda J menjual orang lain atau tetangga, bertanda kesengan akan segera gula pada tiba. Gunun gika anda bermimpi mendaki gunung dan tidak pernah jatuh, suatu tanda yang anda J akan maju dalam pekerjaan, dan lebih-lebih lagi kalau gunung itu gunung dapat berapi kedudukan anda akan lebih terhormat lagi. Mimpi melihat gunung meletus, bermakna akan mendapatkan kemalangan.. Guntin gika anda bermimpi menggunakan gunting untuk memotong sesuatu benda, bertanda J akan mendapatkan uang. Dan bila mimpi gunting terpisah satu sama lainnya, bertanda akan pertengkaran dalam kalagan keluarga anda. Mimpi membeli gunting akan timbul ada masalah. Dan jika mimpi memakai gunting bermakna akan mengunjungi teman lama. Gura uika anda bermimpi melihat atau mendengar orang-orang bersenda gurau J bergembira sekali. Sedangkan dimimpi anda sendiri ;yang bersedagurau, adalah baik bertanda kesediahn akan segera datang.. Gur uika anda bermimpi menjadi guru bertanda anda akan naik tingkat dalam bidang sosial J dan cita-cita. Sedangkan mimpi bertemu dengan guru, alamat ada karunia baik yang datang dari pertolongan teman anda yang sebaya. Hadiri nika anda bermimpi melihat hadirin (orang banyak) disuatu rapat besar menandakan, J ada kepercayaan dari orang berpangkat tinggi akan datang kepada anda. Tetapi suatu kalau anda itu waktu magrib alamat kurang baik. Pertanda penyakit dalam mimpi masyarakat akan mengancam penduduk. www.pakarhowto.co m

24

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Haji Jika anda bermimpi ada orang-orang haji termasuk dan dalam mimpi berpakaian serba bertanda kebaikan yang selama ini anda lakukan akan membuahkan hasil atau putih, anda sedang diingatkan agar berlakulah lebih arif dan bijak Tuhan melihat anda. Hak Jika anda bermimpi ada sesuatu hak yang perlu anda perjuangkan segera dalam mimpi alamat lekas berpengaruh kepada sesama adalah manusia. Hakim Jika anda bermimpi menjadi hakim, suatu tanda yang anda akan terima berupa kedudukan tinggi. Bila anda mimpi diadili seorang hakim, bertanda anda akan bersih yang cukup dan lepas dari nista dan fitnah orang. Halama nika anda bermimpi melihat halaman rumah anda bersih dan pintunya terbuka J lebar, bertanda pelajaran anda segera tercapai. Hamp aika anda bermimpi kehampaan suatu usaha dalam mencari kerja, bertanda akan J ada kawan yang ingin menjatuhkan anda. Sedang mimpi hampa segala kantong, bertanda akan segera ditolong orang. Halilinta r ika anda bermimpi mendengar dan melihat halilintar bersambaran, bertanda anda J bisa dengan segera menjatuhkan siapa-siapa yang berseteru dengan anda. Handa i Jika anda bermimpi melihat handai tolan anda daatng mengunjungi rumah anda dengan simpul, bertanda keberuntungan selama anda dalam kesusahan akan senyum terhibur. anda sendiri yang berkunjung atau beramai-ramai ketempat handai tolan, Sedang alamatharus banyak bekerja dengan tenaga dan pikiran anda anda sendiri. Hanta r ika anda bermimpi menghantar sesuatu dengan tak ada aral di tengan jalan, J bertanda keselamatan akan menyusul tiba pada anda, sedang anda menghantar mayat kekuburankedudukan dikalangan keluarga anda sedikit hari lagi dapat bertanda dirasakan. Hanta m anda bermimpi melihat orang hantam-menghantam, bertanda kehidupan anda Jika penuh kesulitan besar. Hant uika anda bermimpi berbicara dengan hantu, bertanda keuangan anda akan J meningkat, sedang melihat hantu, alamat akan sukses dalam usaha. Dikejar hantu, alamat timbul kesalahan anda. Mimpi melihat hantu tersenyum bersirat akan berumur panjang. Hanyu t ika anda bermimpi hanyut terbawa arus, bertanda ada persoalan yang berlarut-larut J yang ini anda liwatkan dan bila hanyut lalu menenggelamkan bermakna anda selama akan mendapat fitnah dari orang yang anda kenal lama maupun baru. Jika hanyut tapi tola n www.pakarhowto.co m

25

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m mengakibatkan anda terombang-ambing dan terapung menandakan ada kemungkinan, anda setiap berusahan tanpa fundament yang kokoh, dikarenakan kurang dalam matangnya perhitungan . Hapa l ika anda bermimpi anda sedang menghapal pelajaran, bertanda segala cita-cita J akan segera dikabulkan. Haru m anda bermimpiBunga semerbak mengharum dalam impian anda, bertanda tidak Jika baik, percintaan anda mengalami kepahitan, atau rumah tangga akan ada yang mencelakakan. Harima uika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan J sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda. Hari tahun kelahiran bermimpi menyelamati hari ulang tahun anda sendiri bermakna, anda akan Jika anda hiduplama lagi. Dan bila anda menerima hadiah hari ulang tahun anda, bertanda anda lebih akan menerima karunia dari Tuhan YME. Hasil Jika anda bermimpi sedang menerima sesuatu hasil dari pekerjaan anda, bertanda kebalikannya. Sedangkan mimpi melihat orang-orang menerima gaji atas kerjanya, suatu tanda yang anda harus berusaha dalam kerja anda bertanda sekarang. Hati Jika anda bermimpi mendengar detikan hati, bertanda anda akan menerima khabar baik, sedangkan anda bermimpi terserang penyakit hati atau TBC, bertanda sehat dan segar bugar . Haw aika anda bermimpi berada dalam hawa yang dingin, bertanda penyakit akan J menyerang sedang hawa panas, bertanda akan timbul pertengkaran dengan tetangga pada anda, anda. Hadia hika anda bermimpi mendapatkan hadiah kenang-kenangan, bermakna akan J mendapat kegembiraan yang tak didugaduga. Hadan gika anda bermimpi dihadang oleh orang menandakan dalam hidup Anda sedikit J mengalami terutama dalam pekerjaan khususnya dagang, pelayaran, kesukaran (wirausaha). Hebo hika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang dilihat anda kurang menyenangkan J atau menghebohkan masyarakat, menandakan tindaktanduk anda dalam bergaul akan kurang diperhatikan. Sedang anda sendiri yang menghebohkan sekitar kalangan anda berisarat anda disegani teman-teman anda.

26

Hidun gika anda bermimpi hidung anda mengeluarkan darah. Hija uika anda bermimpi semua yang kelihatan hijau atau memakai pakaian serba J hijau.Hilang Jika anda bermimpi kehilangan sesuatu bertandakan anda akan ditimpa sehari susah dua hari lamanya. mengisaratkan anda akan J diberi keselamatan yang tidak diketahui suatu datangnya. dan bila kegaduhan dalam mimpi terjadi didalam rumah bermakna rumah tangga terancam goncang. Hitam Jika anda bermimpi melihat sesuatu berwarna hitam. J bila berusaha dengan tenaga dan keringat sendiri. Hembu sika anda bermimpi melihat merasai angin berhembus dengan kencang dari jurusan J timur disertai hujan bertanda kesehatan andan akan terganggu. Hera nika anda bermimpi melihat sesuatu yang mengherankan anda bertanda bahwa J anda tabah sangat mudah dapat dipengaruhi oleh orang kurang lain.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Hema t ika anda bermimpi hemat bertanda hidupp cinta dan perdagangan andan merosot. Hibu r ika anda bermimpi sedang menghibur orang yang dalam kesusahan. Henin gika anda bermimpi keadaan sekitar anda hening sunyi saja bertanda di tempat anda J akan tenteram dalam tahun ini.pakarhowto. atau apa yang anda kerajakan hanya tinggal tinggal tetapkantiada saja yang diubah. bertanda akan terganggu kesehatantamu datang dengan maksud jahat. bertanda anda mencapai keberuntungan hidup yang enak selamalamanya. mengabarkan dimana anda akan diberi kebahagiaan hidup dan makmur juga akan www. Hiruk pikuk/gadu Jika anda bermimpi mendengar orang gaduh dimana-mana maknanya anda akan h ditimpa suatu malapetaka yang besar. bermakna anda akan mengalami hidup merosot dan ditimpa kesusahan.co m 27 . Segala yang dicita-citakan akan sial. Hidanga nika anda bermimpi ada pada suatu hidangan yang teratur rapi dengan rupa-rupa J makanan dan lezat. bermakna J akan mendapat anak yang baik dan kelak dicintai orang. atau setidak-tidaknya yang dengan berhias akan tadi sakit. Dan mimpi melihat orang famili atau ada berhias gagah akan ada keluarga yang meninggal dunia. (kebalikan dari hemat tidak dalam kehidupan seharihari). Hias Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih.

atau akan dapat baru untuk tinggalkan saja pekerjaan yang kerjaan lama. suatu tanda anda J akan menikmati hidangan enak. J ditembok atau dikertas. bertanda segala yang akan dikerjakan dapat diktentukan tercapai.co m meperoleh anak yang baik-baik. bermakna kepada anda akan datang J pengakuan yang membahagiakan hati. seperti juga warna rumput hijau yang menandakan kesuburan . Huta nika anda bermimpi masuk hutan keluar hutan dengan tak ada aral yang J mengganggu. akan menandakan anda akan keras.pakarhowto. Dan bila mimpi melihat orang beribadah saja atau sembahyang. Mimpi melihat hujan rintik-rintik bermakna akan mendapat kebahagiaan karena keinginannya tercapai. dan mimpi melihat hujan yang lama berhenti. Iba/Susa hika anda bermimpi dalam kesusahan karena sesuatu. bermakna anda berbudi baik kepada sesama J orang dan akan tiba pengasihan yang tidak disangka-sangka. Bermimpi melihat hujan lebat dan deras. Huru f ika anda bermimpi menulis huruf dan atau melihat huruf -huruf baik dikayu. bertafsir akan sakit ada seteru (orang yang bertentangan) datang dan anda harus berhati-hati terhadap kemungkinan yang akan terjadi. dengan tempo lama baru dirasai. Dan bila melihat hujan buah-buahan akan jadi lurah (pemimpin) orang jahat. Hutan gika anda bermimpi membayar hutang. Hote l ika anda bermimpi tinggal di hotel atau mampir dihotel bertanda usaha anda J akan mengalami kegagalan dan kemerosotan. bertafsir suatu peringatan J kepada anda agar lebih bergiat dengan pekerjaan yang anda sedang kerjakan. Horma t ika anda bermimpi dihormati orang. tapi ia mengalami kematian. 28 . Sedangkan bila di dalam mimpi anda memberi hormat memberikan makna anda akan banyak kehilangan sobat yang yang dulunya kental. bertafsir anda akan sukses dalam pekerjaan J apa dan selalu di kasihani Allah. Mimpi hujan emas bermakna akan mendapat melihat simpati. Ibada hika anda bermimpi sedang beribadah. Huja nika anda bermimpi diserang hujan dan angin keras ditengah jalan. bertafsir anda akan berhasil baik dalam penuntutan gangguan apaapa. Jikalau mimpi melihat hujan dari jauh bertafsirkan akan mendapat susah. dan bila hanya hujan embun yang dilihat dalam mimpi. huku m anda bermimpi di hukum bermakna sebaliknya yaitu anda akan tinggal dengan Jika tak punya gangguan apaapa. bermakna rezeki akan bertambah. bertanda akan kurang enak badan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.

bila mimpi anda sedang diikhtiarkan bertanda (usaha. Iga Jika anda bermimpi iga (tulang bagian bawah didada) anda sakit. bermakna kurang menyenangkan karena anda hanya menggantungkan semangat dan harapan kepada orang lain. kesehatan anda akan terpelihara. positif). bermakna cita-cita anda jalannya buntu. Melihat ikan sedang berenang berlambang akan mendapat rezeki. Dan bila anda mimpi badan anda yang dapat terikat atau diikat orang atau musuh. Mimpi melihat ikan dapat terbang. Bermimpi ikan. kerja. kerja. negatif) orang dalam suatu pekerjaan. bertafsirkan akan mendapatkan alamat baik. Mimpi mendapatkan ikan mas hitam bermakna akan mendapat rejeki dalam waktu dekat dan jika merah anda akan mendapat kesialan. bertafsir bahwa anda tetap dikaruniai bahagia. Ikan Jika anda bermimpi memandang (melihat) sumur ada ikannya. Ikhtiar Jika anda bermimpi sedang berikhtiar (usaha. diantaranya mendapat kemarahan dari mas atasan. dikerjakan artian. Istana Jika anda bermimpi berdiam dalam istana bermakna suatu kegembiraan yang tiada diduga muncul. bila berpesan kepada ibu. mengerjakan artian. Ikat Jika anda bermimpi melihat atau menjumpai banyak orang yang diikat bertafsirkan anda menjauhkan diri dari fitnah orang.pakarhowto. Inta nika anda bermimpi menemukan atau melihat intan bertafsir ada suatu kehidupan J atau penghidupan cinta yang sukses dan harmonis akan dirasakan. Iklan Jika anda bermimpi membaca iklan anda di koran.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ibu Jika anda bermimpi melihat ibu. Ijazah Jika anda bermimpi melihat ijazah bermakna anda akan merencanakan suatu perjalanan memberikan harapan yang akan baik. bertafsir pekerjaan yang tadinya kurang menghasilkan akan maju kelak. bermakna akan datang kerugian atau kematian anak famili perempuan Ikal Jika anda bermimpi ditemui oleh orang yang berambut ikal dan belum dikenal bermakna suatu pendustaan (berita kebohongan) akan tiba segera kepada anda.co m 29 . Dan dalam mimpi melihat ikan kering memancing hidup kembali. bermaksud pekerjaan agak mundur. www. Sedangkan berjalan diistana bertafsir akan berjumpa dengan segera orang terkemuka . bermakna baik dan ada riziki. bermakna anda akan maju setingkat lagi dalam perjuangan (usaha). bermakna anda akan menerima ketinggian derajat.

co m 30 . tapi kalau anda sendiri harus yang bertanda baik yaitu anda diperhatikan oleh jahil masyarakat. bertafsir akan memperoleh dan bila sedang memukul istreri. Berjalan www. Imigrasi Jika anda bermimpi melihat orang-orang sedang mengurus pemindahan imigrasi. Influenz aika anda bermimpi diserang penyakit influenza.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Isteri Jika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dengan istri. Jahil Jika anda bermimpi bertemu dengan orang jahil atau yang dipandang jahil bermakna anda berhati-hati dalam berpidato/berbicara didepan orang. Itik Jika anda bermimpi melihat itik berenang mondar-mandir dikali bermakna kedamaian hati akan ketenangan jiwa anda yang akan terlaksana (dirasakan). jadi banyak berhati-hati dalam pekerjaan anda. Awas kemiskinan akan menemui harus anda Jala nika anda bermimpi melakukan perjalanan yang amat jauh sekali bertanda akan J panjang umur. bermakna akan mendapat sakit kerugian total. bermakna anda J akan beruntung sehari dua hari ini dalam berdagang (makelar). Isap Jika anda bermimpi mengisap rokok bermakna akan dapat khabar dari kalangan orangorang berilmu. Izin Jika anda bermimpi meminta izin kepada guru atau orang tua hendak pergi ketempat lain. Jaya Jika anda bermimpi dalam keadaan jaya yang gilang gemilang bertafsir sebaliknya..pakarhowto. bermakna akan selamat. Iris Jika anda bermimpi melihat atau merasakan jari teriris. Jaha t ika anda bermimpi bertemu dengan orang jahat. bertafsir bahwa diingatkan anda harus bijaksana dalam menghadapi kemungkinan yang menghantam diri akan anda. bermakna anda akan mendapat J mengatasi pertikaian dengan tidak mengganggu kesehatan badan kekeruhan anda. Sedangkan perjalanan lewat jembatan batu. bermakna anda akan lolos dari J dengki orang . bertafsir kurang baik. Jagun gika anda bermimpi makan jagung atau masuk kekebun jagung. atau perkataan orang lain. bermakna rencana yang akan dikerjakan tanpa diketahui ada suatu siapapun. bermakna akan tiba irisan rezeki. Tapi kalau itu dengan darah kental.

Atau khabar baik segera datang. bermakna kedudukan anda selama ini akan segera berganti dengan kebaikan. Dan jika anda bermimpi membeli jarum bermakna kurang baik yaitu akan ada fitnah dari orang yang dikenal selama ditoko. Jarum Jika anda bermimpi jarum tangan/jahit anda hilang. berkias akan mendapat tingkatan derajat. Jari Jika anda bermimpi mencelupkan jari atau mengusap jari tangan. bermakna anda harus bertawakal karena dikeluarga anda akan ada yang berpulang. sedang mimpi kaca jendela datang. dipandang sebagai suatu impian J yang dipandang aneh. bermakna akan ada suatu kebahagiaan dan kasih sayang yang terpelihara dalam cinta. bersirat baik sekali. bermakna apa yang dicita-citakan akan berhasil. Mimpi jatuh atau dari jendela bertanda anda akan terganggu kesehatannya. maknanya akan anda temui dibulan depan Jatu hika anda bermimpi jatuh dalam kolam atau dari atas tempat tidur. rumah bertanda rumah tangga berantakan. pecah bertanda ada kesukaran dalam dagang dan cinta Jepit Jika anda bermimpi kaki terjepit dan bengkak bertanda ada suatu kesukaran hidup dalam tangga. bermakna suatu tanda anda harus banyak menyimpan rahasia rumah tangga kalau tidak yaitu akan membahayakan diri anda sendiri. jas hujan atau jas biasa.pakarhowto. Jembata nika anda bermimpi naik perahu lewat jembatan. Sedangkan jatuh dari bukit tanah tinggi bertanda (yang belum punya isteri) akan beristeri. Sedangkan mimpi jepitan (alat pemegang) bara anda hilang. Mimpi bembuat benar jembatan. bermakna dimana rezeki anda J selalu Mimpi membuka jendela.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi jatuh dari kapal bermakna akan mendapat kekecewaan. ini sebagai sahabat. Jas Jika anda bermimpi berpakaian jas batik. besar. Jantun g Jika anda bermimpi. Jendel aika anda bermimpi melihat sesuatu dari jendela.co m diatas jalan yang berduri. Januar i ika anda bermimpi berada dibulan januari. bertanda akan ada keberhasil J yang menyenangkan. bertafsir J suatu peringatan dan anda harus berhati-hati benar dalam pekerjaan. Jerami Jika anda bermimpi melihat jerami atau rumput kering diladang bermakna kemakmuran Hati 31 . bertanda apa yang dikehendaki walaupun berikhtiar tentu akan Dan bila mimpi mengepang jalan akan dapat kerugian gagal. memimpikan sijantung hati. Sedang duduk diatas jembatan atau melewati jembatan.

anda akan dapat anak-anak yang sehat-sehat dan baikbaik. Jual Jika anda bermimpi berjualan dipasar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Juli Jika anda bermimpi dalam bulan Juli umumnya bermakna hampir sama dengan mimpi Juni. bila anda melihat saja juara-juara dalam macam-macam olah raga. kebahagiaan rumah tangga dan pencaharian akan tercapai. Mimpi seorang juara jatuh knok out atau tumbang dalam pertandingan besirat akan gagal segala usaha anda selama perjuanga yang anda lihat ini. Jinjing Jika anda bermimpi menjinjing barang dibawah kerumah bermakna baik sekali. J sedangkan bermimpi melihat sepasang jodoh merpati. pertanda banyak teman anda yang menolong dalam kesusahan. Juni Jika anda bermimpi berada dibulan Juni. Anda mimpi berjumpa dengan ayah bersiraat akan gembira. Bila mimpi memotong jerami berarti rencana anda akan dapat kebaikan dalam seminggu lagi. Jump aika anda bermimpi berjumpa dengan bermacam-macam binatang buas seperti macan J atau harimau. khususnya dalam soal perdagangan. cinta akan ditemui. mensiratkan akan datang keberuntungan cinta anda dalam waktu yang pada singkat. bermakna paling baik dalam kehidupan anda anda akan segera nikah sebelum habis tahun. Dan bila yang mimpi sudah yaitu berumah bersirat tangga. Juar aika anda bermimpi menjadi juara dalam salah satu atletik atau perlombaan J bermakna tingkat kejayaan anda dalam perdagangan. Dan bila anda setiap tertimbun atau ditimbuni jerami oleh orang. Jeruk Jika anda bermimpi memetik jeruk bersirat ada kesempatan baik untuk anda. Segala dibulan tindak tanduk yang diperjuangkan semua sukses. Sedangkan makan jeruk manis bermakna keuangan anda akan merosot.pakarhowto. bermakna akan dapat susah atau perkara. bermakna tanggung jawab anda dalam pekerjaan hampir tidak ada. Dan sebaliknya bila bertemu dengan jin yang baik. 32 . Berjumpa dengan anak-anak bersurat akan dapat anda kesenangan luar biasa. perkawinan akan datang segera. bermakna (tidak akan datang segera karunia untuk anda. Jin Jika anda bermimpi melihat jin yang jahat bersirat anda dalam kehidupan yang samar ada kepastian).co m dan kebahagiaan. Jodo hika anda bermimpi diperjodohkan bermakna anda akan kena gangguan. Sedangkan melihat atau mendengar orang berjualan yang kini dimana bersurat saja. anda senantiasa diberkati. keberuntungan akan segera diperolehnya.

Mimpi turun kejurang adalah sebaliknya. bermakna anda J akan diberkati oleh Yang Maha Kuasa. Juru Jika anda bermimpi sebagai juru pidato terkenal dan dapat sambutan hangat dari hadirin. bertanda anda sangat sangat berpengaruh kepada orang atau tetangga anda. Namun bila mimpi yang turut berkabung. Sedangkan mendengar orang berpidato atau juru pidato menuturkan kata-katanya dalam sambutan yang meriah. yang bersirat dengan kalimat yang baru anda ucapkan didepan banyak hati-hati orang. Sedangkan anda sendiri menjadi juri.co m 33 . atau sang penguasa bersirat kepada anda akan ada kekurangan kepercayaan dari orang besar. Namun anda dalam mimpi yang menjadi orang kafir bermakna akan ada rencana yang datang tibatiba.. Kabu t ika anda bermimpi pada penglihatan ada kabut mendung bermakna harus hatiJ hati. Sedangkan menggali jurang.pakarhowto. tingkat kehidupan anda akan segera runtuh. (ber. Kabal/Keba l ika anda bermimpi melihat orang kabal/kebal. bermakna akan mendapatkan pangkat atau J rezeki cukup. isarat rezeki akan datang. bersirat anda akan dapat menolong orang-orang yang membutuhkan kerja Jokey Bila anda mimpi sebagai seorang jokey yang menunggang kuda. Juraga nika anda bermimpi menjadi juragan kapal atau perahu bermakna Anda akan J diberkati cinta dan mendapatkan anak yang baik juga bijaksana. bersirat perekonomian dalam keluarga akan tetap lancar. Kafir Jika anda bermimpi bertemu orang kafir dan seakan-akan tunduk kepada anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Juran gika anda bermimpi keluar dari jurang. umpatan orang akan datang pada anda dalam tempo yang singkat. presiden. Kafa nika anda bermimpi diberi kain kafan tidak berumur panjang. akan ada sesuatu yang anda harapkan seperti naik pangkat dan bertanda derajat. bertanda akan naik derajat/tingkat kerja (jabatan) dalam kantor. Kabun g Jika anda bermimpi melihat tanda bendera berkabung dari raja. Dan bila anda mimpi melihat dua jokey satu kuda bermakna akan ada alamat buruk yang menimpa diatas anda. suatu bertanda yang bermakna J harus berhati-hati menjaga diri. Juri Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang juri bermakna akan ada suatu beban tanggung jawab yang dipikulkan kepada anda. bersirat anda akan diberkati oleh Tuhan YME. Kalau anda sendiri dalam mimpi yang kebal.) Pidat o www.

bermakna sedikit waktu lagi akan didatangi tamu dari jauh. Kait Jika anda bermimpi berjalan lalu terkait. Kalun gika anda bermimpi memakai atau membeli kalung. bermakna akan meluaskan J perusahaan. bermakna segala yang datang dan ingin J menghalangi anda tidak akan terlaksana. bermakna anda harus terus J berikhtiar dalam menghadapi kekurangan. Kaki Jika anda bermimpi kaki anda mengeluarkan darah yang kental. bermakna akan mempunyai J pasangan www. Mimpi kali yang tak punya air.co m 34 . bertanda akan tambah sahabat. bersirat banyak orang desa yang pindah kedesa lain. bermakna akan menerima rezeki yang belebihan. bermakna akan bepengetahuan Jika tinggi dimasa setahun dua tahun kedepan. Kala hika anda bermimpi kalah dalam satu permainan. bermakna atau pertandingan J bersirat baik tidak (harus lebih optimis). bila memakai kain tersurat anda mempunyai kelebihan tentang pakaian.mimpi menutup kaleng bertafsir anda akan mendapat hadiah Sedangkan dalam menyelesaikan sesuatu perkara lama yang sukar sekali Kali Jika anda bermimpi melihat kali penuh air. bersirat anda mempunyai rumah tangga yang penuh akan bahagia. Andai mimpi memikul kayu atau membawanya. Kay aika anda bermimpi menjadi kaya bermakna terbalik anda akan tidak berhasil J dengan jangka yang lama. bermakna anda akan disayangi benar-benar oleh teman-teman banyak terutama oleh cinta kasih anda. Kalen gika anda bermimpi menutup kaleng/blek.pakarhowto. Kala m anda bermimpi menulis menggunakan kalam. bermakna anda ada rencana pergi tapi tak kembali lagi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kagu m anda bermimpi ada orang yang sedang mengagumi pekerjaan dan pakaian Jika anda. Kai nika anda bermimpi membeli kain ditoko. Kak uika anda bermimpi tangan dan kaki terasa kaku. bila J mimpi menjual kain tersirat akan dapat uang. Kay uika anda bermimpi menebang kayu.

Bila kartu yang dipegang baik tentu hasil usaha anda pun demikian. jika mimpi meninggalkan kapal. bermakna kurang baik.. Kandan gika anda bermimpi membuat kandang. Kama r ika anda bermimpi berada dalam satu kamar. bermakna anda akan mengetahui sesuatu yang J anda pegang. karena anda J akan tertimpa derita dalam permainan yang terlarang. bermakna akan ada suatu pekerjaan yang J akan memberikan sukses baik termasuk dalam perekonomian. bermakna segala cita-cita untuk J menjadi (perancang) akan terlaksana.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna pasangan anda berubah lebih baik sifatnya). bermakna kemajuan J yang dapatkan akan ada pesat Kampa kika anda bermimpi melihat timbunan kampak. bermakna akan sukses dalam cinta dan J dagang. Kapa l ika anda bermimpi berada dalam kapal. 35 . bersirat akan mendapat khabar baik. Dan mimpi makan kambing bersirat akan dapat yang harta benda . bermakna bahwa anda akan dicintai J banyak Mimpi kamar anda penuh orang bersirat anda harus berikhtiar dari ejekanorang. Kambin gika anda bermimpi ada kambing menarik kereta. Kapa sika anda bermimpi melihat kapas dikebun. usaha anda yang jujur aktif tentu berhasil dimulai baik Kart uika anda bermimpi bermain kartu. Kancin gika anda bermimpi kehilangan kancing. ejekan kurang baik dari tetangga yang anda. Karcis Jika anda bermimpi membeli karcis apa saja.co m yang berbudi baik dan luhur (bila anda sudah menikah. bermakna anda akan dipersalahkan oleh J orang karena kurang hatihati.pakarhowto. bertanda ada suatu perubahan J hidup anda belum tahu akibatnya. bersirat bahaya akan datang menimpa anda. Kamu sika anda bermimpi sedang membaca atau mendapatkan kamus. Kapu r ika anda bermimpi menulis atau memberi kapur. Bila mimpi memotong sesuatu dengan arsitek kampak cita-cita anda yang diusahakan dengan kerja berat akan bersirat tercapai. dan J jika melihat kandang kosong bermakna usaha anda akan gagal. bertafsir terhadap segala sesuatu harus dengan benar.

bermakna mujur besar. Kelap aika anda bermimpi duduk dibawah pohon kelapa yang tinggi dan lebat. bertanda panjang umur. dan bermimpi membeli kasur bersirat akan kehidupan yang harmonis dalam jika cinta. bermakna rezeki akan melimpah ruah. berkelahi dengan Jin bermakna akan mengalami hidup miskin dalam waktu Mimpi yang lama. bermakna J akan menerima makanan enak.. Keledun gika anda bermimpi makan buah keledung anda akan merasa kurang J enak.co m 36 . Kolan g Jika anda bermimpi duduk dibawah pohon kolang kaling. bermakna nasib J dan keuangan anda tidak akan memuaskan.. kaling Binatan g www. bermakna akan berurusan agak dengan pihak berwajib. Kebu n Jika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. Kasur Jika anda bermimpi sedang tidur diatas kasur. J Mimpi hadiah kaus kaki atau tangan. Kelamb uika anda bermimpi membuka kelambu (tirai pelindung nyamuk). Kawa nika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. tergoda oleh permpuan. Dan bila digigit J kelabang bersirat besar. bermakna akan J dapat Mimpi berkelahi dengan perampok bermakna anda akan mendapat tugas uang. bermakna anda akan berdiri dalam perusahaan sekarang. Kau sika anda bermimpi memakai kaus/sarung tangan atau kaki. Mimpi pergi ke kebun binatang bersirat sukses teguh dalamserabutan. Tapi mimpi mengambil kelapa bersirat akan sakit. Sedangkan anda sendiri yang karam bertanda kesusahan dalam dagang akan tiba. bersirat akan mendapat khabar baik dai dapat keluarga. bermakna akan ada yang menaruh dendam pada anda. Kelah i ika anda bermimpi bermimpi berkelahi dan menghantam orang. Mimpi berkelahi dengan harimau/macan. Kelelawa r ika anda bermimpi melihat kelelawar terbang melewati anda.pakarhowto. Kelaban gika anda bermimpi disengat kelabang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kara m anda bermimpi melihat orang karam dan anda dapat menolong. alamat akan selamat dihari kerja tua. Sedang bekerja dikebun. bertanda J akan mempunyai cita-cita baik sekali. Dan mimpi membeli kelambu bersirat akan maju. berat. bermakna akan Jika ada peningkatan kerja. bermakna akan ada J sesuatu yang urusan menjengkelkan kelak.

bermakna anda harus mawas diri karena J ada kekecewaan yang datang tak terduga. Mimpi ada kendaraan lewat diatas jembatan bersirat kurang baik dalam percintaan. Kentan gika anda bermimpi makan kentang atau membeli kentang bermakna anda akan J meperoleh banyak untung. bermakna akan ada perpisahan. bermakna anda akan maju keuangan pesat. bermakna kepada anda akan datang khabar gembira. Kend i ika anda bermimpi memecahkan kendi. Mimpi naik kendaraan umum. akan datang.Jika anda bermimpi menjadi kepala kantor. tersirat akan ada berita besar yang J hebat. bermakna akan tiba kesempatan J yang baik. bersirat girang hati Kemalua nika anda bermimpi terlepas kemaluan anda. Kemej aika anda bermimpi memakai kemeja. bermakna J akan memperoleh kemajuan dari pekerjaan yang tadinya sangat mundur. Kepal aika anda bermimpi kepala keluar tanduk. bermakna pekerjaan anda J akan menguntungkan. dan jika mimpi mendapat kembang. bermakna kepada anda akan ada kesukaran J hidup. tersirat kehidupan cinta akan bahagia Kendaraa nika anda bermimpi melihat kendaraan ditarik oleh empat kuda. Mimpi akan pindah ketangan orang lain. bermakna apa yang J dikehendaki belum tentu berhasil. bersirat anda akan tidak kehausan atau kelaparan. Ker aika anda bermimpi melihat kera. bermakna kegembiraan Sedangkan melihat segerombolan kelinci terbang keangkasa.pakarhowto. bermakna akan timbul cekcok atau J perselisihan anda menaruh tangan dikepala orang. membuka kemeja bersirat akan ada kegaduhan yang anda terima bulan kepada ini. Keranjan gika anda bermimpi membawa keranjang penuh. Sedangkan membakar kemenyan. Kemban gika anda bermimpi membagi-bagikan kembang kepada teman-teman atau J orang. Kerba uika anda bermimpi keluar dari pintu rumah naik kerbau.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kelinci Jika anda bermimpi melihat segerombolan kelinci putih dikebun. bersirat mendapat ketinggian pangkat. www.co m 37 . Kemenya nika anda bermimpi mencium bau kemenyan terbakar. bermakna akan ada orang yang segera J datang anda. Dan jika mimpi minum air dikendi. bersirat segala yang dimiliki paham.

bermakna akan terhibur bila anda ada J perkara dengan hamba hukum (polisi). bersirat anda akan dapat mengalahkan musuh. bermakna dapat untung tapi sayang hanya sekejap J mata. Kilat Jika anda bermimpi melihat kilat bersambaran. Korek Mimpi menyalakan korek. dan mimpi melihat kertas berwarna bersirat akan mendapat peruntungan.. Dan jika mimpi rumah banyak kotoran. Kop i ika anda bermimpi minum kopi. bertanda akan sembu dari sakit.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kertas Jika anda bermimpi menelan kertas. bermakna akan bertambah pengertian anda. bermakna J akan seorang kawan yang dapat menolong anda dari usaha yang dari sekian lama jumpa anda yang sempat menggelisahkan hidup rintis anda. bertanda akan hidup damai dan tenang dalam penuntutan. bermakna anda akan segera J dijodohkan. musuh tersirat rizki. Kidal/Kir i ika anda bermimpi makan dengan tangan kidal/kiri atau memegang sesuatu J dengan kiri. bermakna akan memperoleh pengetahuan yang bijaksana. akan tiba Kubi sika anda bermimpi makan kubis. bermakna J semua kesalahan akan lenyap. bermakna akan beruntung dalam masa J yang pendek. Kompa sika anda bermimpi mempelajari kompas pada sebuah kapal atau perahu. Kotora nika anda bermimpi hendak makan kotoran. www. Kitab/Buk uika anda bermimpi membaca buku-buku suci. Kora nika anda bermimpi membaca koran. bermakna kehidupan damai dan baik akan segera J tiba untuk anda.co m 38 . Kipa sika anda bermimpi memegang kipas.yang selama ini mengintai anda. Keret aika anda bermimpi melihat kereta kematian lewat dihadapan anda. Kiama t ika anda bermimpi tentang peristiwa hari kiamat. bertanda anda sering dicela tangan orang. Dan bila pakaian kena kotoran.pakarhowto. J Atau memperoleh karunia yang cukup dari Tuhan YME. bermakna akan mendapat J ketenangan penuh karunia besar dari hidup dan Tuhan.

bermakna akan ada irihati orang J karena kepandaian dan kebijaksanaan anda Kucin gika anda bermimpi didatangi banyak kucing. J bertanda akan mendapat pertolongan dari masyarakat tentang kehidupan anda anda yang yang sangat menyedihkan sekarang. kuda bersirat kesediahan atau kejengkelan akan lenyap. www. kursi. bermakna mendapat kesenangan. Khaba r ika anda bermimpi diberi khabar oleh teman-teman tentang suatu keributan. bertanda akan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda dengan rencana yang semula. Mimpi menunggang kuda putih dalam rumah bersirat akan rugi.co m 39 . Kursi Jika anda bermimpi duduk di kursi goyang. bertanda baik J yaitu akan dihormati orang dan segala yang di cita-citakan akan tercapai. dan yang kalau merah akan dapat hasil baik. anda terutama penuntutan didalam ilmu ke Tuhanan. bermakna akan ada suatu kebahagiaan yang Jika akan datang . Khalifa hika anda bermimpi bertemu dengan seorang khalifah (pemimpin). bermakna bahagia kaya akan muncul. mengecat. bertanda akan ada kebajikan dari J orang. bersirat akan mendapatkan anakJ anak bijaksana. Mimpi kuburan bermakna akan teringat pada sesuatu yang telah dijanjikan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kud aika anda bermimpi memelihara kuda dalam rumah. Kunin gika anda bermimpi segalanya berwarna kuning. Kubura nika anda bermimpi membuka atau menggali kuburan orang mati.Kue melihat Jika bermimpi sedang makan kue-kue. bermakna akan datang kepada anda keuntungan dalam pekerjaan yang sedang anda lakukan. Kupukupuanda bermimpi melihat kupu-kupu. Kunc i ika anda bermimpi melihat atau menemukan kunci.. Dan jika kehilangan kunci. bertanda akan berkelahi dengan orang-orang yang belum ada kenal. Mimpi kuda melompat dihadapan rumah anda.Kuku anda Jika bermimpi melihat kuku atau mengupas kuku sendiri bermakna akan anda menerima warisan (harta turunan).pakarhowto. Mimpi membeli. bersirat baik sekali yaitu kehidupan rumah tangga yang sempurna. Sedangkan mimpi akan mengambil orang mati dalam kuburan. bersirat akan mengalami kerugian. Atau anda memimpikan melihat kucing. Kurus Jika anda bermimpi badan anda kurus kering. bertafsir akan J ada peningkatan didalam perniagaan. bertanda ada kesempatan J untuk berusaha.

Labalaba anda bermimpi melihat laba-laba. bersirat bahagia sesudah beertahun-tahun menderita. Lay uika anda bermimpi melihat pohon kering dan layu. Lab uika anda bermimpi makan labu. Mimpi memegang lampu. bermakna akan ada J sesuatu yang membuat anda kegirangan. dan akan mendapatkan hasil yang lumayan. Layanglayang Jika anda bermimpi melihat layang-layang. bermakna anda adalah orang yang sangat berhati-hati bekerja. Khiana t ika anda bermimpi dikhianati orang. Lag uika anda bermimpi mendengar lagu atau memperdengarkannya. Mimpi menyalakan lampu. J tapi mimpi menanam lada bersirat tidak bila baik. Lala t ika anda bermimpi melihat lalat berterbangan. J bermakna akan beruntung dalam usaha keras yang anda lakukan kelak anda sekarang. Lad aika anda bermimpi membeli lada. bermakna keluarga J anda akan dianugerahkan rezeki banyak. bermakna impian yang amat jelek. www. bertanda hidup anda romantis atau terpelihara. Dan kalau anda masih jejaka maka tunangan anda akan tetap selalu lihat setia. Khila f ika anda bermimpi kekhilafan sesuatu barang yang dibeli atau khilaf J menyelesaikan sesuatu persoalan penting. bertanda akan mendapatkan rezeki J yang besar. Lamp uika anda bermimpi melihat lampu yang terang benderang. Lahi r ika anda bermimpi isteri anda melahirkan anak. bermakna rezeki akan J mundur. bermakna ketulusan hati dari sang istri akan J andadan rasai. bermakna anda akan disenangi J tetangga dan kenalan anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Khawati r ika anda bermimpi memasukkan sesuatu pekerjaan dengan penuh khawatir. bermakna akan mendengar berita yang menyenangkan. artinya tak memiliki ketentuan yang sempurna. Membunuh lalat.pakarhowto. bersirat akan mendapat harapan besar dalam usaha. bermakna anda akan mengalami banyak godaan Jika dan rintangan dalam usaha dan atau perjalanan.co m 40 . bermakna kepercayaan anda akan mundur dan J kesehatan pikiran akan timbul.

www. bermakna akan J ada suatu perobahan dalam diri anda. bermakna akan digoda oleh perempuan J (dan sebaliknya). tentang kematian kawan. J bermakna akan lekas datang tapi jangan khawatir karena akan cepat kesusahan berlalu. bermakna akan segera pindah J tempat. melihat langit terbalik bermakna akan mendapat Mimpi kesusahan. Langit pecah. bermakna alamat kesenangan akan segera J tiba. . bermakna anda akan keluar negeri atau keluar J kota mencari pengetahuan yang luas. bermakna akan timbul kejengkelan atau J marah. Linta hika anda bermimpi bertemu lintah. bermakna perusahaan anda akan J sukses dan berhasil. Dan kampung Jika ada orang yang turun dari langit dan rumah bersiratan dapat kutukan dari mimpi Allah. ia akan mengerti kebesaran anda. Leba hika anda bermimpi melihat gerombolan lebah. Mimpi langit merah. Libu r ika anda bermimpi dalam keadaan libur. Letusa nika anda bermimpi mendengar letusan yang berbunyi bertubi-tubi. Lembu/Sap i ika anda bermimpi melihat lembu kesasar atau mengamuk lari kesana kemari. bermakna akan tiba kesenangan cinta Lilin yang menyala kemudian mati bertanda akan menghadapi aral atau anda. Dan kalau mimpi melihat langit bersih. Lari Jika anda bermimpi berlari (sedang). Sedangkan anda mimpi disengat lebah. Lombo kika anda bermimpi makan lombok. Jika mimpi merasa dilaut bertanda akan guna dapat uang. bersirat akan dapat anak yang baik-baik. Bila matinya lilin ditiup angin bertafsir akan mendapat musibah/ada keluarga yang akan meninggal..~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Langi t ika anda bermimpi berjalan naik keatas langit dan mengambil benda. berarti akan tambah kekayaan.co m 41 . Sedangkan mimpi digigit lintah bersirat akan dapat godaan dari perempuan yang jahat. Lilin Jika anda bermimpi melihat lilin menyala di kamar. bermakna rezeki akan bertambah Lauta nika anda bermimpi melihat lautan. bermakna akan J naik derajat lebih tinggi. bertafsir atau kota anda akan direbut orang atau orang tua akan meninggal. ada kesusahan yang tak diduga. Lind uika anda bermimpi merasa ada lindu.pakarhowto. bermakna akan dapat membalas dengan kebaikan anda dan kepada yang pernah mencelakakan anda orang tua dahulu.

Kalau tidak anda akan mengalami kecelakaan. Maha l ika anda bermimpi membeli barang merasa mahal. Mabu kika anda bermimpi mabuk karena minum-minuman keras. Bermimpi makan kotoran bermakna bermakna akan mendapat uang. Mad uika anda bermimpi minum madu. bermakna akan terima rezeki yang J besar.co m 42 . alamat rezeki murah datang pada anda dan jika makan direstoran bersirat ada perhatian dari orang lain kepada anda. Loten gika anda bermimpi diberi loteng. bermakna sukses dalam cinta. Mimpi makan bangkai.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Loncen gika anda bermimpi mendengar lonceng berbunyi bertanda akan ada tamu yang J datang. bermakna akan maju dalam pekerjaan dan J penuntutan. Longso r ika anda bermimpi melihat atau juga mendengar tanah longsor.pakarhowto. bermakna akan J mendapat kesusahan dan kepayahan. www. Dan juga maknanya jika mimpi naik loteng yang tinggi. bertanda akan terlalu fanatik J kepada harta benda yang sedang diramalkan. Lumpu r ika anda bermimpi mengambil tanah lumpur. Luk aika anda bermimpi kena luka hingga keluar darah atau anda banyak luka-luka dikaki J atau tangan. sedangkan J menyeberangi bersirat cita-cita anda bisa tercapai kalau kali yang deras tadi kali yang deras. atau anda akan tetap hati dalam suatu keterangan. bermakna akan dapatkan keuntungan yang besar tak disangkasangka.. dan bila anda J mimpi madu bertafsir anda akan selalu setia pada cinta menjual anda. bertanda pendek umur.atau akan mendapatkan suatu rezeki dari teman Tuhan. Mayat Jika anda bermimpi makan mayat. Luda hika anda bermimpi menelan ludah. Mimpi makan seorang diri bermakna akan mendapatkan kebahagiaan. dapat dilompati. bermakna anda harus J berhatihati dalam menjaga kesehatan atau akan datang kesusahan karena ulah sahabat anda sendiri. bermakna sedikit waktu lagi anda J akan merasa malu dari teman yang pernah mengejek anda. merupakan suatu alamat bahwa anda akan menerima suatu pemberian dari teman. Maka nika anda bermimpi makan rembulan atau bulan. Lompa t ika anda bermimpi melompat di kali. bermakna akan bebas dari susah dan J derita. akan mendapatkan rezeki besar. Jika mimpi makan berdiri.

yang datang tanpa sebab. Matahar i ika anda bermimpi melihat matahari atau bulan dikala naik perahu. Mimpi makan bermacam-macam kue. Masak Jika anda bermimpi memasak. Maki Jika anda bermimpi dimaki-maki orang atau teman. Mimpi melihat matahari akan tiba (terbit) bertamsil akan memperoleh kebahagiaan dan kebanggaan yang tak terkira. Malas Jika anda bermimpi berjalan malas. bermakna akan J beruntung.pakarhowto. bermakna anda akan segera dapat uang . buah-buahan bermakna anda akan mendapat pujian dari orang banyak. Mand i ika anda bermimpi suami isteri mandi bersama didalam air. Mangko kika anda bermimpi mendapt mangkok atau piring. Mimpi mandi dengan air kotor. Mat aika anda bermimpi melihat mata orang-orang tertuju kepada anda. bermakna kurang tenaga dalam berkuasa. Malin gika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan maling. bertafsir anda akan cari makan sangat susah. bermakna akan bebas dari kekuasaan orang. bermakna anda selalu menyediakan tenaga dalam suatu perkara.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. mimpi mandi bersirat kurang sehat badan. bermakna J akan mendapatkan derajat. Dan jika mimpi mandi dikali Sedangkan yang dangkal. Mala m Jika anda bermimpi berjalan diwaktu malam. Andaikan melihat orang malas.co m Mimpi makan bersama-sama. bermakna anda akan tertimpa penyakit. bermakna sebaliknya. harus bekerja lebih keras dari bersirat semula. Mimpi makan Mimpi makanan yang pedas. bermakna anda akan mendapat kehormatan dari masyarakat. Mimpi mandi dengan janabat atau adus akan bermakna kepada anda akan diberi keselamatan dunia dan akhirat. 43 . sebab itu harus kerja segera dengan dan baik jujur. perusahaan. bermakna anda J akan menolong sesuatu yang memang harus anda tolong. bermakna anda haru J bekerja dengn penuh inisiatif. bermakna suatu pesta gembira akan tiba karena hasil cinta yang murni. untuk rezeki didapat dengan Mimpi diri anda disinari matahari. bermakna anda mendapat kesulitan lahir batin. dan bila mandi ke air yang jernih. alamat akan naik kedudukan dalam mudah. asam atau pahit bermakna anda akan mendapat makan kesulitan besar. Mimpi mandi dengan sabun bersih bermakna anda sedang diberi kesadaran untuk berbuat sampai baik. Malan gika anda bermimpi usaha anda mengalami kemajuan tapi ditimpa malang atau J sial. sebab itu hidup anda sangat sederhana. bermakna sangat J baik.

bermakna akan datang J panggilan istimewa yang merupakan dampak dari kredibilitas anda yang sangat undangan berharga. Mimpi macan masuk dan kembali lagi. Medal i ika anda memimpikan melihat medali. bermakna anda akan panjang umur. J Keuangan terjamin. Mera hika anda memimpikan melihat warna merah. menandakan hidup lama. Dan mimpi anak anda meninggal dunia. bertanda sukses dalam segala usaha. Menar aika anda memimpikan melihat menara. Dan bagi pemuda pemudi akan segera mendapat jodoh. betafsir akan dapat anak. Jika J mimpinaik menara sampai dipuncak. kesusahan. 44 . Mawa r ika anda memimpikan bunga mawar. Maca nika anda mengimpikan diburu macan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi meninggal/mati lalu hidup kembali. dalam kemelaratan. mimpi menembak macan dapat rezeki Dan jika besar. bermakna yang diimpikan akan umur panjang.co m Melihat matahari dan bulan bertemu. bermakna rumah tangga akan hidup bahagia dan mimpi meja tersusun bersirat akan berhasil apa yang diinginkan. anda akan berhasil dalam kerja dengan anda segala keyakinan. bermakna Melayan gika anda bermimpi melayang dengan atau tanpa sebab. bertanda kecintaan akan terlaksana dengan J hati jujur. bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga. Mej aika anda memimpikan naik diaatas meja bertanda akan dapat pangkat. Mati Jika anda mengimpikan seseorang teman atau keluarga meninggal dunia. bermakna akan ada sesuatu yang Jika akan mengejutkan . Melara t ika anda memimpikan J kebalikannya. Mimpi matahari dan bulan berartikan orang tua akan dapat turun. Melihat J meja.pakarhowto. Meria m anda memimpikan mendengar suara meriam. kesehatan terpelihara. . bertanda kegembiraan yang J selalu kunjung tiba. Anda akan bebas dari J suatu tuntutan. bermakna anda akan dihormati orang J untuk melanjutkan penuntutan (harapan) dan citacita. bertanda kecintaan anda akan hidup dalam tempo yang rumah pendek. Meg aika anda memimpikan melihat mega puti bersih. bermakna baik sekali.

alamat akan menerima khabar girang. begitu juga bila minum air kali.co m 45 . bersirat akan mendapat ilmu pengetahuan (dari sumbernya yang benar). bermakna akan memperoleh kebahagiaan yang diimpikan. bertanda murah hati. bermakna akan mendapat khabar bahagia J dan mimpi mendengar orang menangis anda akan berkewajiban menyelesaikan suatu perkara sesungguhnya sangat yang sulit. www. Minyak Jika anda memimpikan menjual minyak.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Mesin Jika anda memimpikan melihat rupa-rupa bentuk mesin. bermakna rumah tangga akan cekcok J dan hampir cerai berai. Membendun gika anda bermimpi membendung air. bertanda anda akan memasuki kalangan industri. dan bila minum madu bertanda Jika bersirat rezeki. Mimpi waktu mencium bermakna hati-hatilah anda karna akan ada guncangan yang berarti bau busuk dalam pekerjaan dan usaha yang anda setiap lakukan. bermakna kepada anda akan mendapat J rezeki. Mencium anak. Mimpi meminum susu bermakna kesehatan anda akan terjaga. Meningga l ika anda memimpikan anaknya meninggal.. Minu m anda bermimpi minum. Menyebrang i ika anda bermimpi menyeberangi sungai. Mimpi memakai minyak membeli wangi. bermakna akan J ada kesempatan baik yang datang menghampiri anda. . Mimpi meminum air dari mata akan tiba air. bertanda akan bertukar pekerjaan sedang minyak. Menangi sika anda memimpikan sedang menangis. bermakna akan memenangkan dalam J suatu pekara. memberi hadiah mungkin. Mingga t ika anda memimpikan minggat bersama teman sepergaulan yang karib J bermakna kebahagiaan anda dalam percintaan akan terkabul.. Menciu m anda bermimpi mencium orang yang anda cium bermakna dalam waktu dekat Jika anda menerima perlakuan yang menyenangkan dari orang yang kita cintai tersebut akan entah atau bentuk lain. bermakna anda sikap dalam yang tidak lama akan kehilangan uang atau sesuatu yang berharga. bertanda akan mendapat yang anak baik.pakarhowto. Mesjid Jika anda memimpikan masuk Mesjid atau Klenteng dan Greja. Memotre t ika anda bermimpi sedang memotret tempat-tempat yang indah.

bertanda anda akan sembuh dari J sakit segera akan hilang penyebab sedih. bermakna akan menjadi orang J yang dermawan. Nag aika anda bermimpi melihat naga putih. jika bertemu dengan nabi Adam AS kemuliaan bermakna akan mendapat kemuliaan di dunia dan akhirat dan segala doa akan dikabulkan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Monye t ika anda bermimpi melihat monyet putih.pakarhowto. Dan jika melihat nabi (nabi yang lain). akan dapat kebaikan dan mimpi naik pohon. Mimpi naik kegunung bertemu melepas orang. bersirat akan mendapatkan kedudukan. bersirat akan memperoleh anak yang perempuan bijaksana. Mimpi naik kelangit. Melihat motor berjalan dengan kencang. Naik Jika anda bermimpi naik perahu dengan orang lain bermakna akan pindah. Naik perahu bermaknakeinginan yang telah lama dikandung. J sedangkan mimpi melihat naga. J bermakna bahagia akan segera menjelma. alamat anda sedang memperbaiki hidup . Moto r ika anda bermimpi berkendaraan dengan motor. mimpi perjalanan yang banyak naik bersirat akan maju dalam pekerjaan. bertanda akan tiba karunia Tuhan yang kelak membahagiakan. Nasi Jika anda bermimpi makan nasi bermakna akan hidup kuat dan sehat dan atau tidak akan kelaparan . Nabinabi anda bermimpi bertemu dengan nabi Muhammad SAW. bermakna anda akan Jika mendapat baik didunia maupun di akhirat. bersirat akan keluar dari susah dan derita. akan Musik Jika anda bermimpi membunyikan musik atau mendengarnya bertanda nama anda akan terkenal . bertanda pekerjaan akan mundur. Dan bila mimpi mencuci muka di panci bermakna akan mendapat jodoh.co m 46 . bertanda akan beruntung. Berjumpa dengan para Wali pecinta nabi bermakna jika anda ilmu sedang menuntut ilmu akan berhasil. Mimpi naik kereta mobil bermakna anda akan mendapat kehormatan dari pemerintah api atau atau www. Mutiar aika anda bermimpi menerima mutiara bertanda perkawinan atau juga percintaan J anda sukses. segala apa yang diinginkan bertanda akan terlaksana. Bila bertemu dengan sahabat nabi bermakna akan menjadi orang pintarlahir batin. Muka/Waja hika anda bermimpi melihat muka dan sisi rambut. Mud aika anda bermimpi bahwa anda dalam keadaan umur muda atau orang muda. jika mimpi J makan monyet bersirat tidak baik dalam daging berkehidupan. mimpi muka keluar hitam-hitam bermakna atau kurang baik untuk berdagang dan mimpi cuci muka.

. J bermakna akan mendapat pangkat. Oktobe r ika anda bermimpi dalam bulan Oktober atau mengimpikan bulan Oktober.co m masyarakat. bermakna akan ada kemajuan dalam J soal perjuangan (usaha yang anda harapkan akan tergapai).Nginang Jika mengantuk anda bermimpi melihat orang nginang.pakarhowto. 47 . Ont aika anda bermimpi melihat onta bermakna tidak akan ada yang mejadi aral J yang menghadang (rintangan). Nyamu kika anda bermimpi digigit nyamuk. Nyarin gika anda bermimpi mendengar suara yang nyaring. Nangi sika anda bermimpi menangis dengan air mata yang bercucuran bermakna. J bermakna kurang baik. Dan mimpi melihat suatu permainan olahraga bersirat kehidupan anda menghadapi kesenangan. Keberuntungan akan segera datang dengan tidak mengenal masa.Neraka Jika anda bermimpi melihat rezeki neraka. bertanda akan dapat susah. bertanda akan mendapat J kesusahan.Ngantuk Jika anda peringatan bermimpi bertanda akan memperoleh keberuntungan tiba-tiba. juga merupakan bahwa anda banyak dosa. Nur Jika anda bermimpi melihat nur/cahaya menyinari bermakna suatu impian yang baik. Olahrag aika anda bermimpi sedang berolahraga. bila ada rencana lebih baik di tunda dulu sampai selewatnya bulan tersebut. Mimpi naik apa saja tapi setelah samapai diatas jatuh lagi bermakna anda akan dikeluarkan dengan tidak hormat dari pekarjaan anda. Jika mimpi anda melihat onta dalam kurungan bersiratkan ada suatu pejalanan yang menguntungkan. Nol Jika anda bermimpi melihat angka nol. Mimpi menaiki kuda atau onta. harus segera bertobat. Obo r ika anda bermimpi berjalan membawa obor dalam keadaan menyala terang. Mimpi naik sepeda bermakna anda akan susah berhatihatilah. bermakna anda akan atau akan naik kedudukan. bertanda anda akan dapat menyelesaikan suatu persoalan yang sukar selama ini. bermakna akan mengalami suatu penderitaan yang meberi rara susah. Oba t ika anda bermimpi membeli obat atau menerima obat dari rumah obat bermakna J anda tetap sehat dan atau anda harus selalu memeriksakan diri pada dokter akan demi kesehatan anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda akan mendapat tamu J yang datang dari jauh atau luar kota. Mimpi naik harimau atau gajah bermakna anda akan mendapat kemuliaan naik pangkat. akan J datang yang bersar berupa uang untuk anda.

Mimpi menghormati kepada orang tua. Mimpi dianiaya orang. bersirat makanan susah. Padan g Jika anda bermimpi melihat padang rumput yang luas dan indah. Mimpi mempunyai tamu orang sakit suatu tanda akan pertolongan. bermakna semua teman-teman J anda datang menolong kepada anda. bertanda apa yang J dilakuan akan segera terhalangi. Pader i ika anda bermimpi melihat Paderi (guru agama/pemuka agama) membaca J kitab. bersirat kematian dilingkungan keluarga atau setidakpakaian tidaknya kecelakaan. mimpi J memakai tentara. bersirat akan akan dapat pekerjaan. bermakna kehilangan uang. bermakna hidup cinta J anda akan terpelihara. bertafsir kurang baik untuk anda. bermakna akan selamat dan bahagia. Paga r ika anda bermimpi melihat pagar dirumah dikala berjalan. Pakaia nika anda bermimpi membuka pakaian. bermakna perkawinan didahului oleh cinta kasih akan segera anda yang tiba.pakarhowto. Mimpi melihat orang dioperasi. Jika mimpi dapat payung dari orang tua. Mimpi melihat orang orang banyak bermakna masyarakat akan tidak beres dalam soal sandang pangan. Mimpi berpakaian yang berkancing kilap. Payun gika anda bermimpi memakai atau melihat payung. Oran gika anda bermimpi memanah atau menembak orang. Pad i ika anda bermimpi melihat padi tumbuh diatas rumah bertanda akan naik J pangkat. Mimpi orang/kita punya penyakit kelamin. kebebasan sosial. bermakna akan berpergian. bersirat akan mundur dalam percintaan. Pahi t ika anda bermimpi memakan atau minum yang pahit-pahit. Memimpikan orang besar atau kepala bermakna naik pangkat. Pagu t ika anda bermimpi dipagut atau digigit ular. bermakna akan segera tiba masa J jodohnyaanda sudah menikah akan ada celaan yang datang pada dan bila anda. bermakna akan ditinggal mati orang dekat. Mimpi dikejar orang akan ada bertanda akan dapat rezeki. Mimpi melihat orang menangis bersirat akan negara mendapatdari suatu perkara. bertafsir akan ditimpa malapetaka rumpu t www..co m 48 . Jika mimpi melihat ada orang yang datang kerumah ganjaran bertanda orang yang berilmu yang akan menolong anda. bermakna keuntungan akan segera J anda peroleh setelah bersusah payah mengurusnya. bermakna akan dapat keberuntungan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Operas i ika anda bermimpi dioperasi atau dibedah. J Mimpi sakit naik dokter. Mimpi melihat orang tua yang sudah meninggal bermakna dapat akan mendapat rezeki yang besar.

Mimpi memakai pakaian kumal bermakna akan mendapat karunia. bermakna akan mendapat kerugian besar. bermakna J keberuntungan. bertanda akan tiba masanya anda akan naik pangkat dan keuangan anda akan terpelihara.pakarhowto. bermakna akan mendapat kawan baru. J bertanda menerima khabar baik. Pana hika anda bermimpi melihat orang memanah atau anda sendiri yang memanah. anda berada yang di dalam pasar. Mimpi mengenakan pakaian indah. Mimpi akan membeli barang dipasar. bermakna dapat pangkat atau J derajat. Panggun gika anda bermimpi naik panggung sandiwara.Mimpi menjahit pakaian sendiri.. Panja t ika anda bermimpi memanjat keatas loteng atau aaatap rum. Bermimpi mebeli pakaian. bertanda keberuntungan. Pana sika anda bermimpi kepanasan. Pasar Jika anda bermimpi berjalan-jalan dipasar. Seandainya dipasar. bermakna agar rencana anda yang harus J dikerjakan dituunda atau dibatalkan sebaiknya dulu.co m dan mimpi pakaian terkena tinta bermakna akan dicela orang. bermakna jika anda akan J melakukan suatu pekerjaan tertentu akan dikerjakan dengan sedikit waktu dan berhasil. Panggi l ika anda bermimpi dipanggil seseorang. Dan mimpi suami isteri sama-sama belanja bermakna akan tiba kesenangan dan ketenangan rumah tangga. Pawa i ika anda bermimpi melihaat pawai atau barisan. bertanda akan dapat warisan dari J orang tua. bermakna apa yang dicita-citakan akan tercapai. bertanda ada kesusahan dan J kemelaratan akan berganti dengan kesenangan. Panta i ika anda bermimpi mandi-mandi dipantai bermakna anda akan menerima percintaan J yang harmonis. Sedangkan mimpi berjalan-jalan di pantai bersirat kebahagiaan yang baru dicapai akan ada yang kerikhtiar (berusaha) menghalanginya. 49 . bertafsir kebaikan memanjat pohon dalam kehidupan . kelapa atu gunung hingga sampai puncaknya. dan mimpi melihat panah terbang diudara bersirat anda akan anda disakiti oleh temanakan teman. bertanda akan ada atau datang penggoda atas diri anda. Pak uika anda bermimpi melihat paku atau menerima. Pangka t ika anda bermimpi didatangi orang yang berpangkat bermakna akan tiba rezeki J baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi melepas pakaian (Polos) bermakna anda akan sembuh dari sakit.

bermakna akan mendapat pembantu yang istimewa. bersirat kepandaian akan bertambah.co m 50 . Pekarangan/halama nika anda bermimpi mandi disebuah sumur didalam pekarangan rumah yang nampak J baik. Pelaya nika anda bermimpi sedang dilayani seorang pelayan restoran.pakarhowto. Pen aika anda bermimpi pena atau fulpen. Dan jika mimpi diberi pena. bermakna Kehidupan anda akan lebih sempurna J anda dipuji orang dan dihormati atau anda akan mendapat akan uang. bermakna akan mendapat sakit yang hebat. Mimpi ikut perang sabil bermakna akan geger sampai bertanda sampai mendapat perkara besar. bermakna segala sesuatu yang anda lakukan J harus dikerjakan dengan segiat-giatnya yang pada akhirnya akan membawa kebaikan yang anda cita-citakan. Peran gika anda bermimpi melihat kalah perang. Perhiasa nika anda bermimpi mendapat perhiasan emas. bermakna akan mendapat kesusahan. Penyaki t ika anda bermimpi diserang penyakit atau sakit. bermakna tidak baik anda akan sakit keras atau J dapat kecelakaan yang dapat menghentikan anda. perhiasan anda akan merasa bangga dan bahagia dengan apa yang telah dimiliki bermakna sekarang. Sedangkan anda sendiri yang setiap sebagai bermakna anda akan memperoleh ketabahan hati yang penuh terhadap pelayan. bermakna akan J mendapat rezeki baik. . intan dan perhiasan lain J sebagainya. sang majikan (orang yang memperkerjakan). Padan gika anda bermimpi memakai uniform dan memegang senjata. Periyayi Jika mimpi memakai pakaian periyayi. Jika mimpi ditimpa sakit campak bersirat akan mendapat berikhtiar rezeki murah. Bermimpi mengenakan sumur. bermakna akan ada dekat yang akan mencari jalan untuk mencelakakan orang anda. bertanda pekerjaan J anda akan bertambah laris dalam setiap harinya. www. Dan jika mimpi akan pergi kemedan perang. bermakna suatu tanda anda harus J banyak menjaga diri.Penghulu Jika anda bermimpi melihat penghulu. Mimpi perhiasan jatuh kedalambertanda akan ada kejadian yang tiba-tiba. bertanda kurang baik. Penjar aika anda bermimpi didalam penjara. Penganti nika anda bermimpi jadi pengantin. bermakna kegembiraan yang luar biasa J diwaktu pakansi/libur.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Patun gika anda bermimpi melihat patung. bermakna akan dapat rezeki. mimpi menang J perang akan beruntung.

Jika mimpi bercakap-cakap dengan seorang ruma h www. Mimpi berpesta di dalam rumah. Perkawina nika anda bermimpi berada dalam satu perkawinan atau anda mengiringi J pengantin. bermakna kesusahan akan terjadi walaupun J ada kesenangan tetapi nilainya hanya cukup. Pet aika anda bermimpi sedang melihat atau meneliti sebuah peta. bersirat akan untung ada kerugian didalam perjalanan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Perak Jika anda bermimpi melihat perak terkumpul. Perempua nika anda bermimpi bertemu dengan perempuan (sebaliknya).co m 51 . bermakna suatu keuntungan besar akan tiba dalam perdaganan (usaha). Petan i ika anda bermimpi sebagai petani. sahabat anda tidak akan terlepas dalam pergaulan sehari-hari ia juga bermakna akan memberi pertolongan kepada anda. Permadan i ika anda bermimpi sedang menyapu permadani atau membersihkannya. bertanda J akan merencanakan perjalanan yang jauh. bermakna akan menerima uang. bermakna akan dapat J isteri (Karena sebab yang baru benar). Dan jika anda sendiri yang mimpi kawin. Mimpi naik perahu lalu seolah-olah terbang. bermakna anda akan selalu melihat kesukaran. bermakna akan ada tamu yang J datang tiba-tiba. Pest aika anda bermimpi berpesta didalam perahu. bertanda akan J ada karunia berupa pengetahuan yang segera anda amalkan (laksanakan). Perabo t Jika anda bermimpi membeli perabot rumah bermakna akan segera menikah. bermakna akan dapat derajat yang lebih tinggi atau kejenjang yang lebih besar. bermakna akan ada perubahan hidup yang lebih baik lagi. bermakna akan ada tamu yang datang dengan tiba-tiba. bermakna ada keberuntungan dengan yang suatu saat menjadi suatu kesusahan. Mimpi perahu pecah dikala dinaiki. Dan bila sudah menikah. bermakna J akan kebahagiaan keluarga atau anak isteri tiba anda. anda Mimpi orang membawa perabotan rumah dijalan.pakarhowto. Perempata nika anda bermimpi sedang berjalan diperempatan jalan. bermakna anda akan J menerima pujian orang. Pesantre nika anda bermimpi berkunjung atau belajar disalah satu pesanteren. Perah uika anda bermimpi melihat perahu ada air. bersirat keberuntungan akan tiba. J Mimpi berpesta didalam perahu.

bermakna panjang umur. Mimpi mebuka bermakna peti dan bercakap-cakap dengan jenazah didalamnya. bertanda akan rugi. Petir Jika anda bermimpi disambar petir. bersirat anda akan berhasil dengan cita-cita anda sebagai ahli seni. Mimpi mengasah pisau akan mendapat keuntungan. Dan J jika mimpi main piano. bersirat akan menetap ditempat anda berdiam sekarang. Dan jika mimpi pisau yang dipegang jatuh kebawah. akan datang keberuntungan setelah sekian lama hidup susah. Mimpi membawa pisau bermakna akan mendapat apa yang didamba. Mimpi piknik pergi ke gunung atau ke hutan bermakna anda akan mendapatkan suatu peristiwa yang membuat anda prihatin. lebar.co m petani. bermakna akan mendapat berkah. Mimpi memanjat duduk pohon 52 . lain. Pian oika anda bermimpi melihat piano. mimpi pintu rumah tinggi ditutup. Mimpi membeli pisau bermakna akan memperoleh pengetahuan. bertanda akan dapatkan kawan J dengan yang isteri baik. Bila mimpi seorang perempuan membawa pisau bertafsir akan mendapatkan anak. bermakna anda akan mampu untuk menolong seseorang yang berada dalam kesulitan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Pisa uika anda bermimpi pisau melukai diri anda. bermakna akan mendapat keuntungan besar. Pinda hika anda bermimpi pindah kerumah yang buruk. Pingsa nika anda bermimpi melihat wanita pingsan. bertanda akan datang jodoh anda. bermakna anda J akan berhasil dalam pencaharian. Mimpi pintu rumah anda sendiri yang terbuka bermakna anda akan kalah baik berkelahi atau bertengkar. Mimpi peti mati sedang melihat digotong. bertanda akan ditolong oleh orang besar.pakarhowto. Mimpi melihat pintu sorga terbuka. bertanda akan ada pertolongan dari orang berpangkat. J Mimpi dibawah pohon. bermakna akan mati datang kesengsaraan/kesusaha n. bersiratan segala cita-cita anda yang begitu melangit mimpi anda akan terbentur oleh halangan yang hebat. bertanda cita-cita anda akan sulit tercapai. Poho nika anda bermimpi diatas rumah tumbuh pohon cemara. Pint uika anda bermimpi pintu rumah anda dibuat besar dan tinggi. mimpi Mimpi peti mati. Piknik Jika anda bermimpi piknik kesuatu kota yang ramai. Peti Jika anda bermimpi menaruh barang-barang dalam peti. Mimpi melihat pintu rumah bermakna akan mendapat kesusahan. bertanda akan pindah ketempat membuka peti. Mimpi menemukan pisau orang lain. bermakna akan mendapat kesenangan. bertanda keberuntungan dengan J mendapat kepercayaan yang sulit lepas. bermakna segala yang menjadi renungan selama ini akan tercapai. J sedangkan yang pingsan.

Duduk melihat dibawah pohon kelapa tinggi bermakna akan mempunyai cita-cita yang berguna sekali bagi masyarakat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Radi oika anda bermimpi mendengar suara radio. bermakna perkawinan anda J akan (Al’) 53 . Mimpi berjalan dibawah pohon rindang bermakna mendapat akan mendapatkan kesuksesan. bermakna rezeki segera menghampiri J anda. Dan mimpi melihat pohon yang berduri. bertanda akan mendapat sesuatu J kesenangan terdugayang tak duga. Pondo kika anda bermimpi tidur disebuah pondok. bermakna posisi kerja anda dibidang J kesenian akan bertambah. bermakna kedudukan. semoga anda dapat kedunia pilihan yang benar. Mimpi melihat pohon besar. Mimpi melihat polisi dalam jumlah banyak. Potlo t ika anda bermimpi melihat atau mendapat potlot. karena ucapan anda cepat didengar Kuasa. Puti hika anda bermimpi melihat warna putih. Pusar aika anda bermimpi melihat atau berkunjung kepusara dari salah satru keluarga anda J yang meninggal dunia.co m bersirat akan beruntung. Tuhan). bertanda pekerjaan anda sehari-hari tetap terjamin. Polisi Jika anda bermimpi melihat polisi. Raja/Rat uika anda bermimpi diberi hadiah oleh seorang raja. bertanda baik sekali. Kalau tiba-tiba patah. segala usaha anda akan mendapat kemajuan. bermakna akan terjadi perselisihan dalam keluarga . Mimpi pohon lebat rindang tapi tiba-tiba terbakar.pakarhowto. Dan bila anda dari segala cobaan maka segala yang anda ucapkan akan dikabulkan oleh Yang lolos Maha (hati-hati menyumpahi orang lain. Preside nika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan Presiden. Mimpi menanam pohon bermakna. bermakna akan memperoleh uang J dari hasil kebaikan masa lalu. bermakna akan J ada kehormatan yang akan anda terima dari lingkungan pergaulan anda. menandakan ada rahmat dari Tuhan yang besar anda. bermakna akan anda akan mendapat keuntungan dan telah umur panjang . dan jauhi segala larangan Tuhan karna anda akan selalu dicoba dengan kemaksiatan entah itu datangnya dari kesusahan. dan mimpi Al Qur’an turun dari langit masuk kekepala anda dengan untuk bentuk yang panjang dan tiada putus bersirat anda memiliki banyak peluang untuk kertas masuk yang anda inginkan hidup anda penuh dengan pilihan. bertanda ada teman anda yang dengki terhadap kemajuan yang telah anda dapatkan. Anda mimpi membeli radio akan dapatkan kemajuan dari pihak keluarga kenalan dan anda. atau kesenangan dunia. Qur’a n Jika anda bermimpi melihat Al Qur’an. bertamsil akan berduka cita.

Ranjan gika anda bermimpi membeli ranjang. bermakna akan pindah rumah. bertanda akan datang tamu. rumah Mimpi yang ada dalam rumah meringsek atau longsor. J dan menghambat pekerjaan yang akan ada. bermakna akan mendapatkan rezeki yang tak melihat terduga. Rese pika anda bermimpi menerima resep obat. tapi kalau mimpinya menjelang pagi.pakarhowto. bertamsil akan ada berita J yang membuat anda atau keluarga. Mimpi melihat raja bertafsir kedudukan yang lebih tinggi akan datang untuk anda. Ranta i ika anda bermimpi dirantai orang bermakna akan ada kesusahan yang tiba-tiba J datang atau Akan mendapatkan kesulitan. segala yang anda kerjakan tidak akan mendapat hasil memuaskan. Mimpi tidur diatas ranjang. Mimpi melihat J atau memperbaiki ranjang dan atau dirobah. Rampo kika anda bermimpi diraampok bermakna anda akan menemukan rezeki halal. bersirat akan datang kaya.co m berlangsung baik. Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singkat. Rokok Jika anda bermimpi merokok. bermakna akan ada tanah kesusahan. bersuratan akan sedih dan membuat anda susah. Jika bermimpi memakai rantai besi. Ramba t ika anda bermimpi melihat pohon kecil merambat pada pohon besar. bermakna. bermakna akan dirugikan lahir batin. Rubu hika anda bermimpi melihat pohon rubuh. bertanda akan nikah dan bagi yang sudah nikah akan berhasil segala cita- 54 . J Mimpi perampok masuk rumah. akan gembira jiga panjang umur dan mimpi rambut menutup mata. bertamsil rumah yang anda impikan akan menjadi kosong. bermakna panjang umur. Renan gika anda bermimpi sedang berenang dilautan besar. Rambu t ika anda bermimpi rambut beruban. bermakna akan tiba kebahagiaan J dirumah tangga . bermakna J akan mendapat pertolongan. bermakna anda akan dikhianati akan dicela teman baik. bermakna kurang baik terutama kesehatan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. J Mimpi tumbuh rumput. Mimpi rambut panjang. Dan jika mimpi membuat rumah. Mimpi rambut jatuh J putus dan rontok. bermakna akan mendapat berkah Tuhan YME. Ruma hika anda bermimpi membeli rumah. famili anda ada yang sedang menderita hebat hingga batas yang sangat mencemaskan semuanya. bertafsir bermakna orang. bermakna akan mendapatkan sukses. Mimpi melihat rambut palsu.

Mimpi melihat rumahnya menjadi tinggi bermakna akan mendapat rezeki lagi. Jikalau anda yang diberi salam. bermakna akan mendapat uang. Sala m anda bermimpi memberi salam kepada teman atau orang sealiran. arti kata lain penghasilan tentu cukup untuk kepentingan anda. Sayur Jika anda bermimpi makan sayuran. bermakna anda akan mendapat halangan. Mimpi melihat rumahnya roboh (tertimpa pohon) bermakna akan mendapat kesulitan. bermakna akan mendapatkan sukses. bermakna anda akan dapat rezeki. Mimpi menanam sayuran bersirat panjang umur. bermakna Jika akan dihargai orang. bermakna akan mendapat harta yang tak terduga. tetapi J sayang sangat anda bersifat pemalu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi rumah anda diatas sekali gunung. bermakna anda akan menemui kesukaran. bermakna anda tidak usah was-was khawatir dalam J pekerjaan yang sekarang ini. alamatakan tiba kegembiraan yang tak diduga. dekat. rumah anda rusak sendiri bersirat anda akan mendapat kesusahan. 55 . hal itu dapat tercapai disertai kemampuan manusia tenaga dan dorongan juga semangat yang kuat agar anda dapat menikmatinya kelak. Saat/Wakt uika anda bermimpi bekerja pada waktu yang tertentu ataupun makan tetap pada J saat kebiasaan. Sakit Jika anda bermimpi badan anda sakit. bermakna akan mendapat kebahagiaan. Sedangkan bermimpi memukul badan sendiri hingga merasa sakit. Mimpi rumahnya ditinggal pergi bermakna akan dibenci orang. Mimpi membersihkan rumah. Rus aika anda bermimpi melihat rusa. bersiratkan harus hati-hati dengan pemberian orang. bermakna akan berjumpa dengan orang yang sedang melihat naik Mimpi melihat rumah tetangga terbakar bermakna akan dikhianati teman darah. Mimpi dinding rumah anda terbuka. bersirat bahwa J seorang hidup harus selalu bercita-cita. bermakna anda sedang dikejar-kejar cinta. Dan mimpi sakit gigi.co m citanya. bermakna kurang baik dalam kehidup anda.pakarhowto. bersirat keselamatan akan tiba. Rokok Jika anda bermimpi merokok. bermakna anda dapat berpikir baik dalam perundingan hingga anda menyetujui walau sebenarnya perundingan tersebut membutuhkan waktu dan tenaga yang cukup lama. bermakna perselisihan dan bisa mengakibatkan perceraian antara isteri/suami. Mimpi rumah anda terang sekali. Ruwe t ika anda bermimpi mengerjakan suatu pekerjaan dengan ruwet. Tapi J dalam anda diharuskan berikhtiar mencari jalan keluar agar hal ini selamat. akan ada Mimpi rumah orang terbakar. Sabu nika anda bermimpi makan sabun. Mimpi rumah anda banyakkotoran. Mimpi Mimpi membeli rumah bermakna anda akan mendapat rahmat dari Tuhan. Saba r ika anda bermimpi sabar.

. Sampul/Emplo pika anda bermimpi melihat sampul/amplop. Dan mimpi melihat sapi masuk kedalam rumah bertanda keuntungan akan ada rezeki. bermakna kebahagiaan dan kerukunan J serta kelangsungan perkawina. bermakna anda harus berhati-hati dengan J kerja ada hal yang sangat sensitif yang bisa membuat anda akan anda. Sap uika anda bermimpi menyapu dengan sapu baru. Saputanga nika anda bermimpi mendapatkan saputangan. Jika warisan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Salj uika anda bermimpi melihat hamparan salju yang memutih. www. dikeluarkan. Seberan gika anda bermimpi sedang menyeberang sebuah kali atau bengawan dengan J perahu. Samba r ika anda bermimpi melihat sebuah pohon disambar petir. alamat kurang begitu J baik. Sanda l ika anda bermimpi kehilangan sandal. bermakna harus ekstra hati-hati J dengan makanan yang sering anda makan. bermakna anda akan sukses dalam J cinta cita. menandakan anda akan bahagia. Sangka r ika anda bermimpi melihat sangkar kosong. bermakna akan mendapatkan derajat. Seha t ika anda bermimpi seolah-olah berbadan sehat. sedang dipercaya orang.pakarhowto. Dan mimpi menyapu di dalam rumah bersirat ada dan tamu. Sawa hika anda bermimpi melihat padi disawah.co m 56 . Sap i ika anda bermimpi melihat atau menyembelih sapi bermakna anda akan J mendapat diluar dugaan. bermakna akan J mendapatkan berita kegembiraan. bermakna anda akan melakuan J perjalanan mimpi melihat burung buas dalam sangkar bersirat akan mendapat jauh. Sedi hika anda bermimpi sedang diliputih sedih bermakna agar anda lebih berusaha lagi J dalam perjuangan . J bermakna anda akan. bermakna akan terjadi percekcokan J yang berdasarkan cinta. Sada r ika anda bermimpi seteru anda akan datang dan meminta maaf karena sadar. Dan J mimpi membawa sapi kesawah bersirat akan datang kesuburan.

Senyu m anda bermimpi melihat senyum datang pada anda. Adu senjata bertanda ada pihak yang bertengkar. J Mimpi memakai sarung merah akan mendapat kesusahan. bermakna J ada khabar bahagia yang sebelumnya meminta ketekunan anda. yang disebabkan cemburu yang tangga tak disangka datangnya. Semu t ika anda bermimpi melihat semut. Senjat aika anda bermimpi menemukan senjata bermakna ada tamu datang. bertanda J baik. Sela m Jika anda bermimpi menyelam diair yang dingin. Sarun gika anda bermimpi memakai sarung putih. bertanda akan J memperoleh yang luas dalam mengembangkan bakat anda. lekaslah menikah agar kelak tidak terhalangi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sekola hika anda bermimpi berada disekolah lanjutan atau menengah. bertanda kebahagiaan dalam cinta dan sukses J dalam berdagang . Sepat uika anda bermimpi memperoleh sepatu. Senapa nika anda bermimpi memanggul senapan. Selendan gika anda bermimpi melihat atau membeli selembar selendang leher. bermakna akan dapatkan kekayaan yang J cukup. Sembahyan gika anda bermimpi sembahyang bermakna akan memperoleh kebajikan dari orang J yang anda pernah tolong. bermakna bahagia karena jasaJika jasa anda . Dan kalau anda telah kawin. Mimpi kehilangan sepatu menandakan ditempat anda ada buru banyak atau pembantu anda akan pergi jauh dari lingkungan. Semangk aika anda bermimpi makan semangka. bertanda tidak baik anda akan mengalami dan kemungkinan dapat membawa akibat yang sakit payah fatal. Mimpi memasuki pengetahuan gedung bersiratan bercita-cita sekolah baik. bertanda percintaan akan segera meluapJ luap. Selimu t ika anda bermimpi memperoleh selimut. Mimpi menaruh www. bertanda rumah akan mengalami kegoncangan luar biasa. bermakna akan ada seorang keluarga yang sakit.co m 57 .pakarhowto. bermakna anda akan dapat pangkat dan J diamati orang. bermakna kebaikan yang akan datang. Mimpi sepatu yang anda pakai mendadak rusak. Membawa J senjata bermakna untung.

hati-hatilah menjaga kesehatan terutama isteri anda. Sot oika anda bermimpi makan soto. bermakna segala J usaha terlaksana dengan mudah dapat sekali. Sem i ika anda bermimpi melihat pohon yang meranggas bersemi kembali. Sikat Jika anda bermimpi menyikat gigi/rambut. bermakna akan membaharui hidup yang sesuai cita-cita anda setelah menyesali kesalahan yang pernah dibuat dan bejanji dengan untuk memperbaikinya . bertanda akan J dapat kemajuan penting.co m senjata dibawah bantal bertanda usaha akan berhasil. J suatu yang paling jahat anda harus lebih dekat kepada Tuhan impian YME. bermakna tergoda oleh kata-kata manis yang sesungguhnya berulat didalamnya. bermakna akan bertambah J penghasilan. Selamb uika anda bermimpi membawa atau melihat selambu. bermakna dikaruniai Tuhan YME. Spoo r ika anda bermimpi menumpang spoor atau kereta api. 58 . bermakna cita-cita anda J akan berhasil . Suam i ika anda seorang perempuan dan bermimpi memeluk suaminya.pakarhowto. Seped aika anda bermimpi melihat orang-orang berkendaraan bermakna ada sesuatu J yang dianggap sulit dengan mudah anda atasi walaupun sesudahnya anda makan perasaan. Sogo kika anda bermimpi menyogok kepada sesuatu badan usaha guna J kelancaran pembangunan. bermakna akan J ada rezeki yang datang. Sing aika anda bermimpi singa. bermakna akan ada anggota J keluarga yang sakit. Mimpi ditikam dengan senjatabermakna anda akan memperoleh kegembiraan tajam. Seta nika anda bermimpi setan penggoda. yang terus menerus mengikuti anda bermakna. bertanda akan berpisah. Mimpi suami isteri sama-sama pergi kepesta. Dan anda mimpi disogok orang bersirat rezeki akan jika berkurang. akan datang pengasihan dari teman. bermakna akan dapatkan kedudukan yang J tinggi. hati. Sneltrei nika anda bermimpi naik atau menumpang kereta api (sneltrein). Sisa Jika anda bermimpi diberi sisa makanan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www..

Sumu r ika anda bermimpi ambil air dari dalam sumur. Subu r ika anda bermimpi melihat sawah yang padinya subur. mendengar suara air sungai menderu bertafsir akan dapat isteri baru. J mendengar bermakna akan dapat sakit.pakarhowto. J Demikia mimpi melihat tumbuh-tumbuhan lain yang kelihatan pula jika subur. bertanda akan datang J untung. bertanda dengan akan berselisihan. airnya Mimpi sumur ada ikannya. Mimpi taat dan bermakna setia kepada isteri/suami. Sedangkan menulis surat. pencaharian akan muda bagi anda untuk memperolehnya. Mimpi taat kepada undang-undang negara. Surg aika anda bermimpi melihat surga. bertanda apa yang pernah dikerjakan akan berhasil walaupun agak lama . bermakna akan memperoleh hidup bahagia. bertanda akan ada orang tua yang J datang. mendengar suara guntur bersirat sedih dan suara angin sakit. takut www. bermakna kebaikan untuk anda yaitu pola pikiran J dan pandang anda makin luas. bermakna akan timbul suatu kejadian yang tidak disangka-sangka. bertanda akan mengalami kekurangan untuk sementara waktu. J Mimpi tinggal di surga bersirat akan dikaruniai. bertamsil akan kehilangan teman hidup. Sulin gika anda bermimpi meniup suling. Suling pecah. bermakna akan mendapat sumur celaka. Dan jika sumur kering. Jika mendengar suara dari dalam sumur. Taa t ika anda bermimpi merasa diri anda seolah-olah seorang yang taat kepada J agama. bermakna anda bahagia. Mimpi melihat dindingnya rusak. bertanda akan sakit keras. Mimpi sumur ada didalam rumah. bermakna akan mendapat J ketenangan. Sura t ika anda bermimpi menerima surat. bermakna akan sukses dalam segala lapangan J (Usaha). bertanda pangkat dan kedudukan anda akan naik. bertanda akan dapat rezeki tapi J disertai kejengkelan hati. bermakna akan mendapat rezeki baru. Mimpi melihat melihat sumur terbakar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Suar aika anda bermimpi…mendengar suara suling bertanda akan dapat kesenangan.co m 59 . Sunga i ika anda bermimpi melihat air sungai kotor/butek. Sus uika anda bermimpi meminum susu. Taku t ika anda bermimpi mendapat nama harum bila mimpi berjalan di jembatan dengan J rasa sekali. bermakna akan maju cara dalam usaha dan percintaan. Tai/Kotora nika anda bermimpi melihat tai banyak didalam rumah.

bermakna akan mendapat harta. bermakna akan murah J rezeki Te hika anda bermimpi minum teh. bermakna keberuntungan dalam soal dagang. bertanda hidup tiada pernah J kesepian. jika J mimpi yang kuat. Tama nika anda bermimpi berada didalam kebun atau taman bunga. Tangg aika anda bermimpi mimpi jatuh dari tangga. Mimpi akan ada anda tertimbun tanah. bertanda akan datang J panggilan istimewa karena anda mempunyai kelebihan yang sangat berharga. Sedang kalau diri anda melihat yang www.co m 60 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tali Jika anda bermimpi diikat tali bermakna ada orang yang akan membinasakan anda dan menginginkan apa yang anda miliki. Tamasy aika anda bermimpi bertamasya atau berpiknik dengan pasangan/partner. bermakna anda akan mendapat kegembiraan J yang tak terduga. bersirat akan bebas dari kesusahan. Menggali tanah. bertanda anda akan berbakat seni. bertanda akan dapat susah atau J sakit. bermakna anda akan termasuk ahli tangan politik. Tam uika anda bermimpi didatangi tamu. Jika undangan mimpi perahu terbang bermakna akan berhasil dalam usaha.. Terban gika anda bermimpi terbang dengan pesawat terbang. bermakna J tidak ada kesulitan yang dirasa selama belum akan kawin. Tana h impi melihat tanah yang mendadak pecah terbelah. bermakna kehidupan J penuh kebahagiaan dan kegembiraan. bermakna akan ada tamu yang datang dari J jauh. M Mimpi meratakan tanah. Tambu r ika anda bermimpi melihat tambur.pakarhowto. J Sedangkan mimpi menumpahkan teh dari cangkir. bermakna anda akan sakit. bersirat kesialan. kerja bertanda geger dan ribut dan mimpi tidur ditanah akan mendapat pangkat. Tanga nika anda bermimpi melihat tangan elok. Tand aika anda bermimpi diberi tanda mata. hilang. Tangi sika anda bermimpi menangis. Tan i ika anda bermimpi sebagai petani. bermakna anda menunda J keberuntungan Atau kepercayaan akan dalam dagang.

Mimpi melihat tikus lari. bermakna hidup anda tak J karu. bermakna anda harus Jika meneliti anda dalam waktu yang singkat (ada persoalan dengan keuangan). Tikar Jika anda bermimpi membeli tikar atau babut.pakarhowto. bermakna anda akan mendapat keuntungan yang tidak terkira. Tenggela m anda bermimpi tenggelam dalam laut atau kali. bersirat akan dapat mempengaruhi seorang tokoh karuan. bermakna pekerjaan akan tetap bagus dan lancar. Jika keuangan hanya tenggelam dalam air bermakna anda akan mendapat fitnah dari orang yang mimpi anda kenal lama maupun baru. baik. Kalau isteri anda J sedang hamil akan segera mendapatkan anak laki-laki. bermakna kemenangan akan anda dapat walaupun perkara yang tergolong besar. sedang anda ditembak orang. bermakna akan menerima khabar yang mengejutkan. Teriak Jika anda bermimpi berteriak diatas jembatan. alamat kurang utama. Tengka r ika anda bermimpi suami isteri saling bertengkar. bertanda kuranganda akan menjadi sakitbaik sakitan. Dan mimpi melihat telur bertanda akan kedatangan susah besar. Terbaka r impi melihat rumah terbakar. bertafsir kemunduran. Temba kika anda bermimpi menembak burung atau binatang dan kena pada sasarannya J bermakna sukses dalam dagang. suci 61 . bermakna dalam cita-cita anda akan M maju. bermakna akan ditolong oleh orang budiman. Tikus Jika anda bermimpi melihat tikus menuju jalan. artinya anda akan mendapatkan suatu pengalaman/ilmu yang sangat bermanfaat yang dapat membantu hidup atau karir bagi anda anda.Mimpi tidur nyenyak.co m terbang. Mimpi mendengar suara tembakan (dentuman) anda akan meriam.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna anda akan ditimpa kesedihan atau J sakit. Jika anda bermimpi menembak orang. Sedangkan tikar robek. yang Sedangkan mimpi tidur diperahu. bertanda akan keberuntungan besar. bertanda akan dapat rezeki. Tertaw aika anda bermimpi tertawa. bermakna akan terima khabar senang. Tidu r ika anda bermimpi tidur dengan perempuan bukan isteri. Telu r ika anda bermimpi makan telur. Tempa t Jika anda bermimpi melihat tempat-tempat suci. bermakna badan mengalami rasa J kurang enak .

bermakna akan tetap hidup dan sehat J karena keadaan akan banyak yang menolong anda. Tukan g Jika anda bermimpi menjadi tukang sepatu. bermakna kedudukan anda akan semakin lebih J baik.pakarhowto. bermakna kehidupan anda sederhana tapi J puas. Tum aika anda bermimpi badan anda banyak tuma (kutu). bertafsir akan ada yang menganggap diri anda J salah. bermakna akan dapat untung J dalam suatu pertaruhan atau perjudian Tongka t ika anda bermimpi memegang tongkat pembesar. Todon gika anda bermimpi ditodong pistol bermakna. ada baiknya meminta bantuan lebih kepada orang lain. bermakna akan dapat hasil yang J diluar dugaan . J bermakna akan dapat nama baik.co m 62 . sepat u www. Turu nika anda bermimpi turun. Top i ika anda bermimpi memakai topi. bermakna anda J harus hati-hati dalam menghadapai persoalan anda. bermakna akan hidup dalam kerja. bermakna hidup dan pekerjaan anda akan berkelebihan . Tudun gika anda bermimpi melihat orang-orang perempuan bertudung. kehilangan topi bermakna ada sesuatu dari anda yang hilang Mimpi dirumah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tint aika anda bermimpi melihat tinta. Ton gika anda bermimpi melihat tong berisi. bersirat akan terjadi suatu kemunduran melihat tong sekali. Toba t ika anda bermimpi bertobat kepada Allah. Tok oika anda bermimpi kerja disebuah toko. bermakna akan tiba saat kesenangan setelah J kerja setahun ini. akan mendapat kemajuan didalam J segala hal. J Sedangkan kosong. bermakna sesuatu yang dikerjakan akan menjadi kurang J baik atau turun hasilnya. Toma t ika anda bermimpi makan tomat. Trompe t ika anda bermimpi mendengar atau melihat trompet atau sedang dibunyikan.

Mimpi mendapat uang dijalan. bertanda anda akan J turun dalam urusan sendiri maupun dengan orang lain. Ular Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular. Mimpi melihat bermimpi ular dengan tiba-tiba berubah menjadi naga. anda. bersirat kebahagiaan segera terbayang pada Mimpi melihat ular yang banyak sekali. bermakna J panjang usia/umur .co m 63 . www.pakarhowto. akan ada suatu atau pemberian orang yang segera anda temui dengan didahului karunia dengan perjuangan bathin yang kuat. bermakna akan panjang usia. bermakna ada orang jahat mencoba anda sepaya terus berjagayang jaga. Uba nika anda bermimpi rambut anda beruban atau melihat uban. Uan gika anda bermimpi meminjam uang kepada seorang yang butuh. bermakna akan ada orang besar kecil yang menolong anda. Mimpi menabung uang bermakna. Usus Jika anda bermimpi melihat usus binatang terhambur ditanah. bersirat jika anda seorang pimpinan (perusahaan) haruslah lebih berhati-hati dalam memainkan rol kehidupan. busuk. bermakna akan ditolong oleh kawan karib. Undian/Lotr e impi menang lotre. Mimpi mendapat uang saja bermakna akan jatuh sakit. bermakna J akan dipercaya oleh orang. bermakna. Ubi Jika anda bermimpi melihat ubi atau menanam ubi dikebun..~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tribun eika anda bermimpi berada diatas tribune sepak bola. Undanga nika anda bermimpi mendapat undangan. Upa hika anda bermimpi mendapat upah (bayaran) karena keringat lelah anda. tangan bermakna akan memperoleh karunia yang halal. bermakna akan menderita kerugian karena melakukan sesuatu tanpa pikir panjang. Mimpi J tidak menghadiri undangan. Dan bila anda telah menikah demikian. bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda. bermakna anda harus berhati-hati kepada sahabat yang M bermulut tetapi sesungguhnya berhati manis. bermakna akan datang masa J jaya selama satu tahun anda ini. Mimpi dikelilingi banyak ular. bermakna akan panjang umur. Mimpi kehilangan uang. Mimpi menyebar uang. bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh. bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup. Unifor m Jika anda bermimpi memakai uniform militer bermakna anda akan memperoleh kemajuan dalam hidup. akan dibenci/diperdaya orang. Melihat ular berwarna-warni.

wc Jika anda bermimpi pergi ke W. bermakna sukses J dalam dan kehidupan berumah tangga akan cinta bahagia. bersirat anda akan beruntung. bermakna segala jasa baik yang pernah J anda lakukan akan selalu Wahy uika anda bermimpi seolah-olah diberi wahyu oleh Yang Maha Kuasa. bermakna waktunya kembali sadar (mengerti apa yang terjadi saat perasaan ini). bermakna akan mendapatkan J anak bersamaan ketika mendapat keuntungan. www. Wartawa nika anda bermimpi menjadi wartawan. Vak/Fakulta sika anda bermimpi sekolah di vak/fakultas. bersirat akan hidup berlebihlebihan. Wakil Jika anda bermimpi menemui seorang wakil pejabat jawatan (orang berpangkat). Dan jika seorang wanita bermimpi bertemu seorang laksamana. siakan. bermakna akan bersusah J hati. lepas dari resah dan luluh) J dengan gembira. Dan jika bertemu dengan seorang wartawan dan mengadakan bersirat agar waktu yang anda miliki jangan disiawawancara. Dan bila anda sendiri yang menjabat sebagai wakil. bermakna segala yang diharapkan J dari percintaan akan berhasil. Varia/kombinas i ika anda bermimpi melihat varia (kombinasi) warna dari berbagai macam kain atau J benda bermakna bila anda akan mengalami kesukaran untuk memenuhi kebutuhan lainnya. Waringi nika anda bermimpi memanjat pohon waringin. bermakna segala yang tergaris dalam pikiran J akan mudah untuk diwujudkan. bermakna kepercayaan akan datang dari tempat anda bekerja. Wayan gika anda bermimpi menonton wayang bersama pasangan/partner.pakarhowto. Wanit aika anda bermimpi bertemu wanita cantik. Waja nika anda bermimpi melihat wajan. kegembiraan itu akan anda rasakan. kawin dengan seorang duda yang kaya bersirat akan raya. bermakna J akan menjadi orang yang pandai atau akan berumur panjang.co m 64 . bermakna anda akan dapat menghargai J jasa pendapat baik dari temandan teman.C yang kotor. Vetera nika anda bermimpi sebagai seorang veteran.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Vacanti eika anda bermimpi sedang vacantie (hidup nyata. yang inginkan jika anda terlalu tergesahanda gesah.

diingat oleh orang yang anda tolong. bermakna anda tidak J akan kekurangan uang setiap hari. Yaki nika anda bermimpi ada orang-orang yang datang memberikan keyakinan atau J kepercayaan bermakna anda haruslah lebih berhati-hati benar dengan semua berita kepada anda. bertafsir akan ada kegagalan yang datang. Yapo nika anda bermimpi melihat jejeran yapon yang dipamerkan ditoko atau pasar-pasar J kain. Wudh uika anda bermimpi mengambil air wudhu. Mimpi makan sendiri di warung. Sedikit pengertian sangatlah membahayakan . bermakna kehidupan percintaan anda dalam keadaan harmonis dan tenang. bermakna anda akan menemui J kehidupan dan tenang dengan menjadi orang yang mulia lahir yang damai bathin. bersirat akan beralih pekerjaan. Piat u www. Dan jika mimpi berzina dengan puteri (wanita terpandang). Yati m anda bermimpi memasuki rumah yatim. Yasi nika anda bermimpi mendengar atau membaca Yasin.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Warun gika anda bermimpi makan diwarung dengan banyak teman.co m 65 .pakarhowto. Zin aika anda bermimpi berzina dengan dewi (wanita cantik dari surga) bertanda J akan mendapatkan anak yang baik.akan mendapat bermakna rugi. Sedangkan mimpi anda sendiri yang yatim hidup piatu. Zaka t ika anda bermimpi memberi zakat kepada fakir miskin. bertafsir rezeki anda akan tiba dari pengasihan orang banyak. bermakna pekerjaan yang anda kerjakan J akan selesai dengan baik. yang pernah anda dengar dari keluarga atau teman-teman. Anda bermimpi sebagai pelayan warung atau mendirikan warung. bertanda baik kehidupan J berumah tangga akan selalu terpelihara. bermakna rezeki akan J tiba dalam waktu yang singkat. bermakna akan ada suatu kemuliaan Jika dalam dengan kesempurnaan ilmu. Ziara hika anda bermimpi ziarah kekuburan/makam.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->