PakarHowTo.

Co m

Ubahsuai oleh :

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

** Untuk mendapatkan petua, rahsia, panduan, tips, teknik dan pelbagai info menarik, sila lawat blog kami WWW.PAKARHOWTO.CO ** di M PENDAHULUA N Mimpi adalah mainan tidur tetapi kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka. Sekiranya kita mendapat mimpi yang baik, kiranya gembiralah kita. Dan sekiranya mendapat mimpi yang buruk, tentu kita tentu kita merasa tidak senang duduk. Oleh itu, ambillah wuduk sebelum tidur dan bacalah ayat Al-Quran. Ikutlah sunnah Rasulullah S.A.W yang telah diajar oleh Baginda untuk umat-umatnya semoga tidur kita dirahmati Allah Yang Esa. Rasulullah adalah teladan kita, seluruh kesehariaannya adalah panduan kita ikut. Dalam ‘terjaga’ atau terlelap sekalipun. Rasulullah shallahu’alahi wasallam biasanya tidur di awal malam dan bangun di akhir malam untuk melaksanakan sholat.

Seorang muslim hendaknya selalu bermuhasabah diri sebelum tidur tidur tentang apa yang telah dilakukan selama sehari. Jika ada yang baik hendaknya segera mengucapkan “Alhamdullilah”. Jika sebaliknya, hendaknya segera beristigfar dan bertaubat. Sebelum tidur disunahkan berwudhu terlebih dulu serta mengiring ke sisi kanan ketika tidur. menjelang tidur, disunnahkan membersihkan tempat tidur dengan tiga kali sapuan. “Jika engkau hendak menggunkana tempat tidur, maka sapulah atau kibaskanlah dulu, kerana siapa tahu ada sesuatu di baliknya”. Dan dalam riwayat lain, “tiga kali”. (HR. Muttaqun’alaih) Dimakruhkan tidur dengan tertelungkup/meniarap , ” Tidur tetelungkup/meniarap itu merupakan kebiasaan penghuni neraka”. (HR. Ibnu Majah) Disunatkan membaca ayat kursi dan akhir surat Al-Baqarah serta surat Al-Ikhlas, AlFalaq, dan An-Naas serta membaca do’a-do’a yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

2

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

TAFSIR MIMPI “Rahsia mimpi ini adalah tafsiran dan ramalan sahaja. Anda dinasihatkan untuk tidak mempercayainya 100%. Semua qada & qadar adalah disisi Tuhan Yang Esa.”

Ab uika anda bermimpi tersembur dan atau kena abu dalam hidung hingga seolah-olah J tidak bernafas menandakan didalam pekerjaan anda saat ini sedang ada yang tidak bisa beres. Adind aika anda bermimpi menemui atau ditemui oleh kekasih (adinda) anda menandakan J Anda dikaruniai pekerjan mulia dan akan tinggi. Adega nika anda bermimpi menonton adegan lucu, dan pertunjukan jenaka menandakan J bahwa akan memperoleh suatu keuntungan yang baik dalam anda pekerjaan. Ajar Jika anda bermimpi diajar oleh orang terutama guru atau orang tua menandakan ada Suatu kehormatan yang akan diperoleh. Admira l ika anda bermimpi bertemu dengan seorang/banyak admiral berarti hidup usaha J (dagang) dikehidupan sosial sangatlah maju. Dan jika seorang wanita yang anda dan bermimpikan bertemu dengan admiral akan bersuamikan sorang duda yang terhormat dan kaya raya. Air Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili lama atau Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi teman melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan Aya hika anda bermimpi ayah Anda dan bunda (tegasnya) melihat orang tua berarti sangat J baik sekali kehidupan Anda selama ini dimata mereka. Ayam Jika anda bermimpi melihat ayam terbang kepohon menandakan Anda akan menerima uang. Mimpi melihat ayam betina mengeram alamat akan dikaruniai kebaikan. Sedang anda bermimpi melihat ayam sedang bertelur, alamat akan mendapat untung. Dan bermimpi membeli atau dapat ayam jantan alamat Anda segera mendapat anak. Bermimpi dicuri orang bertanda akan bersedih hati. Memelihara anak ayam artinya ayam anda Anda gaduh (gelisah, resah) dengan rezeki sekarang. Sedang bila mimpi memberi jangan makan

3

Almari Jika anda bermimpi membuka lemari pakaian dan yang membuka itu adalah perempuan maka ia akan berlimpahan pakaian kelak dikala ia bersungguh-sungguh mencari hidup. Albu m Jika anda bermimpi melihat foto-foto dalam album baik orang-orang atau pemandangan. Alkoho l ika anda bermimpi meminum barang alkohol sehingga (yang memabukkan) seolahJ olah tahu dunia lagi. Dan jika anda yang menjadi akrobat artinya pandangan mata masyarakat kepada anda sendiri tidak dihiraukan atau penuh ejekan. mimpi jatuh dari ayunan bertanda akan ada rugi besar dalam Sedang perdagangan. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. J Mimpi berayun dengan seorang yang berlainan kelamin alamat akan segera tibah duduk jodoh. pikiran tidak waras menghadapi sesuatu peristiwa kehidupan jasmani dan dalam rohani.co m kepada ayam artinyua pekerjaan anda akan bertambah maju dan sukses segala yang dicitacitakan. Ayu Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda ingin jika tidak disertai denganyang Anda harapkan akan mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya citahal-hal cita tadi besar artinya. Pakaia n 4 . Akroba t ika anda bermimpi dalam satu pertunjukan akrobat ditengah udara tanpa J kecelakaan si pemimpin (orang yang posisinya diatas anda pimpinan anda) akan beruntung kalau yang itu ada kecelakaan atau jatuh maka perjalanan atau rencana anda baiknya dilihat jangan dulu diteruskan karena besar kemungkinan mengalami banyak rintangan. bertanda anda akan mengalami badan yang sehat.pakarhowto. Alu nika anda bermimpi melihat alun ombak bertanda rezeki anda sedang J dipermainkan keadaan sebentar naik sebentar turun.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Anda akan dibawah berlayar (pergi jauh). alamat segala cita-cita dapat yang tercapai. Aktris Jika anda bermimpi menghindari suatu pertunjukan yang dilaksanakan oleh seorang aktris ternama berarti anda akan dapatkan kemewahan yang berlipat banda. Ayuna nika anda bermimpi tidur diatas ayunan.indah. bertanda anda yang selama ini ditunggu-tunggu kesudahannya pemandangan akan mengalami kepahitan tapi juga bisa teratasi dan ada kemungkinan dapat kawin. Kalau anda sendiri jadi aktris.

Dalam menerima amalan dari orang lain. yang berikhtiar membelokkan anda dalam kejahatan (sesuatu sahabat. S teman. Ana kika anda bermimpi melihat. Ana k Jika anda bermimpi bersenda gurau atau sedang bermain-main dengan anak kucing. alamat anda akan (tercapai). alamat ketentraman rumah tangga anda akan tercapai.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ama l ika anda bermimpi sering meramal (melakukan perbuatan baik misalnya J menyumbangkan kenyataan anda tidak perlu lagi beramal. alamat tidak usah susah-susah soal kehidupan dan peri laku perekonomian anda. alamat akan menerima segera khabar kalangan keluarga yang dekat.co m Kucin g 5 . sahabat banyak yatim yang menolong dan kasih sayang selalu datan dari mereka. (harus) menerima nasihat dari siapapun saja mengenai persoalan yang ada hadapi. Dan bila mengunjungi rumah yatim.pakarhowto. alamat rezeki anda Jika akan membumbung. Domb a www. Anak Yatim Piatuanda bermimpi memelihara atau memungut anak yatim. Kebalikan dari itu bila anda mimpi menjadi kepala amal dari ditimpa suatu masyarakat atau orang banyak. anada sekali dalam tempo yang singkat anda segera dapat senang. Mimpi melihat waktu atau mengamat-amati kucing yang sedang tidur. Apalagi kalau anda bermimpi mempunyai anak laki-laki. Angs aika anda bermimpi melihat angsa bertanda pertumbuhan cinta kasih anda akan J bersemi Dan bila anda bermimpi melihat angsa berbunyi. mempunyai mendengar anak. kenalan. Kalau bermimpi anda sendiri yang menjadi baik dari anak bertanda anda hidup penuh kemewahan dan kebahagiaan. Ambruk/Robo hika anda bermimpi beberapa tembok rumah anda sama ambruk atau roboh J bertanda rumah tangga anda akan tangga berantakan. alamat harus hati-hati dalam waktu-waktu dikala anda sedang susah. alamat J suatu keuntungan akan segera datang kepada anda. Sedang anda mimpi dicakar kucing alamat anda sedang diganggu dan atau akan diganggu oleh orang yang sesungguhnya lebih bodoh dari anda. Ana k Jika anda bermimpi bermain-main dengan seekor/beberapa anak domba bertanda rumah tangga anda akan memuncak. Anjin g edang mendengar atau melihat anjing menggonggong alamat ada seorang kawan. Dan anak-anak anda akan sukses kehidupan dan bahagia hidupnya bila anda bermimpi memberi makan kepada anak domba atau dombadomba lainnya. memelihara. Dan jika anda dana dsb). Dan bila anda melihat seekor anjing datang pada anda menggoyangkan ekornya bertanda ana akan dapat menyelesaikan suatu urusan penting segera. Mimpi melihat anak-anak bermain bermakna akan mendapatkan jodoh. yang berakibat buruk untuk anda). dan Jika anda bermimpi merawat seekor anjing atau beberapa rezeki dengan anda akan memuncak gemilang.

alamat anda akan segera menemukan apa yang anda cari. Mimpi melihat api kuburan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Angi nika anda bermimpi angin ribut menyerang rumah. baik arak-arakan Tionghoa atau lainlainnya kehidupan anda mengalami banyak kesukaran peristiwa dan lain-lain yang bertanda anda bekerja dan membanting tulang dalam selama berhari-hari untuk harus menyelesaikannya. alamat negara atau setidak-tidaknya masyarakat anda rusak.Angin BesarJika anda bermimpi angin Anda akan segera menerima surat dan khabar. Api Jika anda bermimpi membawa api didalam perahu. alamat akan J timbul pertengkaran yang anda sendiri tidak mengalami sakit. bermakna akan berumur di panjang. Ana k Jika anda bermimpi mendapat anak panah atau gendewo bertanda anda akan dibantusamapai cukup (mampu untuk melakukan keinginan anda orang sendiri). Angl oika anda bermimpi melihat anglo penuh berisi bara atau arang yang masih ada J apinya keberuntungan yang segera alamat tiba. Dan bila mimpi anda sedang memadamkan api bertanda akan dapat menyelesaikan kesukaran yang sekarang dihadapi. alamat anda sewaktu-waktu J akan meninggalkan rumah dan atau kampung halaman. Sedang mimpi angin santar bersar alamat anda akan mengalami sakit. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Asa pika anda bermimpi melihat asap. Arsitek Jika anda bermimpi seorang arsitek Anda akan mendapat penghargaan yang tinggi dalam memburuhkan (memperkerjakan) tenaga kepada orang lain. bertanda akan mendapatkanyang lumayan. Alas Jika anda bermimpi keluar dari alas atau hutan bertanda anda akan kehilangan uang atau sesuatu yang beharga.pakarhowto.Angin lautJika anda bermimpi angin dari laut. Bila bermimpi menyala di dalam rumah bertanda akan mendapat kebaikan dari Yang melihat api Maha dan bisa juga makna yang terbalik dari itu anda diminta lebih berhati-hati Kuasa lagi. Tanah mendadak keluar api bertanda anda akan keuntungan mengalamikesehatan. melihat api turun dari langit dan membakar rumahnya sendiri (anda) bertanda Mimpi akan mendapatkan rezeki atau uang yang banyak. bertanda akan mendapatkan sakit sedang asap J yang Pana h www. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. Ad uika anda bermimpi beradu senjata dengan orang lain atau teman. sedang gangguan api itu warnanya hitam. dan kalau negara akan timbul peperangan. Arakarakan Jika anda bermimpi melihat arak-arakan.co m 6 . alamat akan panjang umur. Melihat api dari jauh.

Ata p Jika anda bermimpi duduk atau berdiri disebuah atap rumah alamat segala citacita tercapai dan bila anda waktu duduk dengan seorang teman karib bertanda anda dapat keperuntungan yang baik dalam suatu usaha dagang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Sedangkan melihat asap hitam berkepulkepul. Apung (terapung-apung) dalam sugai atau lautan itulah suatu tanda akan gagal dalam usaha. Mimpi melihat menghitam bermakna akan datang satu awan kesusahan. Agustu sika anda bermimpi berada dalam bulan Agustus bertanda Segala yang berkenaan J dibulan kemungkinan besar akan tidak berhasil dan segala pekerjaan hasilnya Agustus kurang memuaskan . Awa nika anda bermimpi melihat awan putih alamat kebahagiaan dalam perkawinan J suksesperdagangan dan kesehatan terpelihara dihari tua. Bermimpi seekor ikan atau terutama ikan duyung sedang terapung-apung dilautan alamat suksenya dalam perkawinan atau perihal cinta. sedang bila yang minum itu seorang perempuan alamatmenghadapi kawin setahun akan lagi. Apun gika anda bermimpi dalam keadaan terapung (ditengah air) kemungkinan anda J dalam berusahan tanpa fundament yang kokoh dikarenakan kurang kuat perhitungannya. Anggu r ika anda bermimpi (Pria) yang meminum anggur alamat ada seorang kawan yang J dapat menolong dalam sepak terjang. Asurans i ika anda bermimpi menerima polis asuransi kantor bertanda akan naik kondisi J keuangan anda . bertanda akan ada khabar yang bohong yang akan diterima. kebahagiaan naik dan kesengan memuncak. roman baik. bertanda sukses pekerjaan. Ape l ika anda bermimpi memakan buah apel bertanda anda akan menghadapi sukses yang J baik tinggi. Mimpi awan terlihatnya merah bertanda suatu desa akan ditimpa celaka dan mungkin kampug anda.co m tidak berapi.pakarhowto. Mimpi Apel diatas meja alamat presentase kedudukan anda akan naik dan terutama pandangan dari masyarakat. Asin Jika anda bermimpi merasakan air asin atau minum air sungai terasa asin bertanda akan uang dari inisiatif (pemikiran awal) yang kurang dapat jujur. Mimpi awan mendung dalam gelap peringatan anda harus hati-hati. menandakan akan dapat sakit. April Jika anda bermimpi seolah-olah berada dalam bulan April. karena segala barang yang disuka. Ruma h 7 . Melihat asap keluar dari rumah. alamat segala apa yang dicita-citakan tidak akan tercapai.

Misalkan anda bermimpi tindaktanduk ketika seseorang yang anda sukai membuka pakaianya (penutup aurat. anda menandakan anda dalam bergaul kurang diperhatikan. Baj u Jika anda bermimpi mengenakan baju sulaman memberitakan anak cucu anda atau keponakan anan akan mempunyai rezeki yang datang tibatiba. Bada kika anda bermimpi melihat badak. Mimpi badan berdarah bertanda harta kalau akan lama. dan bermimpi J melihat babi bertanda tidak baik bangkai sekali.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bab i ika anda bermimpi memotong babi. Baj u Jika anda bermimpi berbaju hijau bertanda anda mendapat berkat dari Tuhan Yang Maha Esa.co m Kebesara n 8 . seperti jilbab).pakarhowto. Dan mimpi badan keluar kutunya. Dan jika mendapat baju besar. alamat bagi yang susah akan terhibur tahan dan yang sakit akan segera bagi sembuh. Kesimpulannya orang yang anda sukai itu ingin menjauhi anda. Baj u Jika anda bermimpi mendapatkan baju kebesaran bertanda anda akan dapat keuntungan besar. alamat akan beruntung sekali. Baja k Jika anda bermimpi melihat atau ditawan oleh bajak laut. J Dan badan anda kurus tanda sebaliknya. Baj uika anda bermimpi baju anda robek bertanda akan ada berita yang akan buruksekali J yang menyusahkan jiwa anda. seorang wanita yang bermimpi ditangkap bajak laut alamat segera kawin Sedang atau dapat jodoh. bertanda akan mendapat pengaruh besar J dalam kedudukan sosial atau perdagangan yang ada pimpin sekarang. Sulama n Hija u Kurun g Lau t www. alamat murah rezeki karena tidak segan-segan mencari anda kerja. artinya upaya anda selama ini dalam mencari perhatian orang itu adalah sia-sia bahwa belaka. bertanda anda sukses dalamdan mendapat tawaran baik diantara dua pekerjaan dan besar bermanfaat kerja besar. Dan jika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang akan dilihat kurang menyenangkan atau akan menghebohkan masyarakat. dan bila kehilangan baju tanda berduka hati. Baj u Jika anda bermimpi melihat seorang memakai baju kurung. Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang. bersirat akan segera mendapat keuntungan yang tak terduga . Bada nika anda bermimpi badan gemuk berarti akan dimuliakan orang dan dijujung tinggi.

Bayi Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik.pakarhowto. Anda dipercaya oleh majikan yang memberikan kuasa.co m 9 . Bangk uika anda bermimpi sedang duduk disebuah bangku di park. Bahagi aika anda bermimpi bahagia bertanda kebalikan. Balkon i ika anda bermimpi sedang ada dibalkon. hidup yang anda jalankan harus J lebih hati-hati lagi (waspada) Lain halnya kalau anda bermimpikan orang yang bahagia. Dan bila anda ada dibalkon tapi tak dapat melihat apaapa. bertanda akan mendapatkan penghargaan yang baik dari majikan disebuah anda. Bangka i ika anda bermimpi berjumpa dengan bangkai yang sudah berbau sekali. bertanda kehidupan anda yang begitu segera ada yang merusaknya. Bayar Jika anda bermimpi membayar hutang. bertanda anda akan bertengkar dengan J seorang kawan atau keluarga anda. anda berlaku baik (adil) sesama bertanda kawan. J bertand kesusahan akan menimpa anda dalam soal keuangan. berartikan baik sekali tentunya dalam bidang pekerjaan anda. BayangBayang Jika anda bermimpi melihat bayang-bayang diair atau gelas bertanda anda akan mendapat suatu pekerjaan yang lebih baik lagi. Dan jika mimpi dan tidak melihat bayi dalam kandungan ibu. Sedangkan menolong orang yang ditimpa tentram bahaya. bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergianda. Bahaya Jika anda bermimpi dalam keadaan bahaya. bertanda harus berwaspada karena anda akan dicelakakan oleh teman-teman anda dikala andan tidak tahu menahu. Balo nika anda bermimpi melihat balon atau memegangnya bertanda sesuatu yang J dikerjakan dan diharapkan akan kurang memuaskan. bertanda akan bertemu J dengan kawan yang sudah lama berpisah dengan anda. adalah anda disayangi orang dan diberi kesempatan yang tanda lumayan. Bila melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangkaanda sangka ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu. www. Ban kika anda bermimpi sedang berada didalam bank akan mendapat dan J menghadapi kesukaran . Bila anda sedang sibuk seorang bekerja bangku.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sedangkan kalau anda berbaju robek bertanda segala yang disimpan didalam rumah akan diketahui orang.Bahan Jika anda bermimpi membeli bahan bangunan bertanda jelas anda dari akan bersukses dalam usaha yang anda rintis.

Bat u Jika anda bermimpi bermain batu kerikil bertanda kesusahan anda akan berkurang. Banta l ika anda bermimpi melihat bantal sulaman bertanda anda akan ditolong oleh J orang atasan . bertanda pengertian anda akan bertambah. Banten gika anda bermimpi melihat banteng. Belanda r ika anda bermimpi belandar atau cagak dari rumah roboh. bertanda anda harus hati-hati karena J akan dicurangi orang. Bakar Jika anda bermimpi membakar hutan atau alas. bertanda J akan beruntung besar. Beludr uika anda bermimpi melihat atau menyentuh atau berbaring diatas beludru J bertanda kehidupan yang gembira dan suatau senang. emosi jiwa). Kerikil www. Mimpi rumah Tapi bila anda kebanjiran bersirat anda akan capek hati (kesal. Dan akan bahagia jika anda dibangunkan oleh suara batu anda kerikil. mimpi mendengan suara orang membaca buku. anda ditimpa banjir. Bat uika anda bermimpi mengangkat batu hendak dibawa pulang kerumah. Beba sika anda bermimpi dibebaskan dari tuduhan oleh pengadilan berarti anda J dapat melumpuhkan segala manusia-manusia yang curiga terhadap anda dan dengan seketika waktu anda bisa kerja sukses lagi. Beda kika anda bermimpi melihat dan memakai bedak bertanda asmara dan cinta anda J akan bahagia .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Banji r ika anda bermimpi sedang mengamat-amati banjir bertanda anda akan dikaruniai J rezeki.pakarhowto. bertanda daya upaya anda akan berhasil. Bawan gika anda bermimpi memakan bawang. dongkol.co m 10 . bertanda akan J ditimpa kesusahan yang tibatiba. alamat buruk karena akan kekurangan. Juga J jika mimpi belajar membaca. bertanda akan mendapatkan suatu J kegembiraan. Terutama dalam soal perkawinan dan percintaan. Bac aika anda bermimpi membaca buku suci merupakan suatu keuntungan besar.

Sedang mimpi memilih benang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bel Jika anda bermimpi mendengar suara bel dari jauh. Benc i ika anda bermimpi dibenci orang bertanda khabar baik akan datang pada J anda. yang tiba-tiba datang tapi hal ini anda jangan percaya. Berkelah i ika anda bermimpi melihat orang berkelahi dijalan bertanda situasi pedagangan J anda maju. Berlaya r ika anda bermimpi berlayar diair yang tenang. Sedang yang berkelahi itu anak-anak semua. bertanda dari (akan) pihak keluarga istri anda kurang senang dengan anda. alamat pertikaian dalam akan rumah timbul.co m 11 . Tetapi bila anda tertidur diberanda. J sedang berlayar diair yang berteriak adalah sebaliknya. www. Tetapi kalau anda dapat menghindari diri atau orang mematikan pasti akan mendapat kemenangan baik dari seteru biruang itu anda. Berand aika anda bermimpi duduk di beranda sebuah rumah terutama dengan dengan J putri. Belanj aika anda bermimpi belanja anda akan berbahagia dalam rumah J tangga. bertanda akan yang memiliki keberuntungan sederhana. Bencan aika anda bermimpi terkena bencana.pakarhowto. Dan bila melihat benteng dibetulkan. bertanda apa yang dicita-citakan akan terpenuhi dan bila suara bel itu dekat saja bertanda anda akan tergelincir dalam mulut dan anda mungkin akan kehilangan manis uang. Benten gika anda bermimpi masuk kedalam sebuah benteng. Benan gika anda bermimpi memasukan benang dalam jarum.Jika anda bermimpi ada atau didekat benteng anda segera oleh teman-teman anda. hal itu bertanda sebagai kebalikan dari mimpi J anda. bertanda bahagia akan datang segera. bertanda suatu laporan palsu akan datang. alamat kebahagian akan datang. bertanda J keuntungan Tetapi bila bendera itu hanya diam saja. bertanda kurang baik anda akan disusahkan J oleh yang dianggap teman. Dan kalau yang berkelahi itu binatang-binatang. Bender aika anda bermimpi melihat bendera terpancang dan berkibar-kibar. bertanda jika ada kesukaran J datang akan meringankan. Pertolongan itu terutama datangnya dari bidang ditolong sosial dan dagang. anda dengan selekasnya menikah. Beruan gika anda bermimpi dikejar beruang. alamat berarti akan kesukaran yang anda hadapi tetapi begitu serius. bertanda anda akan kekesalan J hati tiba-tiba.

bertanda anda akan mendapat kedudukan tinggi dalam masyarakat. Buay aika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air. suatu bertanda sesuatu yang hanya J khayal seperti membangun istana di udara. Harus lebih berhatihati.Budi Jika anda bermimpi berbudi baik belaka. Buaia nika anda bermimpi melihat buaian bayi didalam bulan. dan bila makan buah anggur bertanda anda akan menerima anda warisan.co m 12 . Waspadalah. Bua h Jika anda bermimpi memetik buah anggur. bertanda mendapat kedudukan tinggi.bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda. suatu tanda yang baik sekali artinya anda jujur sehat serta berbahagia dalam hidup. Sedangkan bermimpi melihat buaya. Beras Jika anda bermimpi memberi atau membuang beras pada saat pengantin bertanda anda segera kawin (nikah) dengan akan segera.pakarhowto. tetapi harus berhati-hati mimpi karena mempunyai latar belakang. bertanda akan tiba keuntungan badan yang penuh borok bertanda rezeki murah dan mimpi datangnya. Dan bila mimpi membersihkan gigi. bertanda akan ada keberuntungan (untung). Anggu r www. Mimpi membersihkan perkakas rumah. Sedang anda mimpi membersihkan badan dan orang lain. Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah akan anda. Buang air besar/Berak Jika anda bermimpi buang air besar bertanda ada kemungkinan besar anda akan kehilangan sesuatu. bertanda anda jangan khawatir dan gaduh penghidupan anda sekarang tetap memberikan soal kebahagiaan. bertanda anda J mengikat diri dalam suatu pemufakatan yang menyinggung pribadimu. Bersih Jika anda bermimpi membersihkan badan. Bujan gika anda bermimpi seorang bujang atau puteri.Dan bila mimpi bayi kembar dalam bulan alamat kebahagiaan perkawinan. Besi Jika anda bermimpi bekerja mempergunakan alat dari besi bertanda anda mempunyai bakat dalam pertukangan untuk segera dikembangkan. dalam bertanda akan dipercaya teman sejawat. Buang air kecil/Kencing Jika anda bermimpi buang air kecil (kencing) bertanda akan ada yang menimpa rumah pencuri yaitu akan datang. Borok Jika anda bermimpi keluar borok-borok (luka) dikepala. bertanda pekerjaan J anda lebih sukses lagi. alamat anda akan mendapat ambisi baru yang tadinya dilepaskan. bertanda sukses J pekerjaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bertaru hika anda bermimpi melihat atau anda sendiri sedang bertaruh.

Dan bertanda kalau menuruni bukit bertanda kebalikannya.pakarhowto. www. J karena yang tersimpan akan segera diketahui orang dengan kelalaian anda sendiri rahasia (jangn teledor. Untuk pria harus berhati-hati sebagai mengeluarkan omongan karena tergelincir sendiri (tidak bisa mengontrol omongan yang beretika). bertanda J akan menemukan kebahagiaan dalam perjalanan (lancar sampai tujuan). bermimpi (pria atau wanita) yang melihat bibir kelamin lainnya bertanda Sedangkan baik dalam perkelaminan yaitu ia bisa memilih teman jodoh yang serasi sekali betul. bertanda akan dapat uang yang tidak sedikit. Bianglala/Pelan gi anda bermimpi melihat bianglala bersinar merah. sembarangan). bertanda anda mempunyai suatu baik. Bengawa nika anda bermimpi bengawan meluap bertanda pekerjaan anda cenderung maju J dan melihat air bengawan kecil dan jernih. Bunting/Hami l ika anda bermimpi istri anda sedang bunting bertanda kurang J baik.co m 13 . Bungkusa nika anda bermimpikan ada sahabat datang membawa bungkusan. bertanda anda harus berhati-hati. Bukit Jika anda bermimpi menaiki bukit dengan susah payag dan akhirnya sampai juga diatas. adab) yang sangat menguntungkan. bertanda anda akan berkabung J atau bersusah hati. Bum i ika anda bermimpi bahwa bumi ini anda bisa kelilingi bertanda sangat baik sekali J untuk keberadaan anda (kemampuan). yang anda harapkan akan berhasil (dalam mencari pekerjaan baik). bertanda akan mendapat anak J yang dan jika anda sendiri yang membaca buku.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Buk uika anda bermimpi melihat orang membaca buku. segala Jika apa anda inginkan ada kemungkinan besar yang tercapai. Bula nika anda bermimpikan rembulan atau matahari jatuh. Bibir Jika anda bermimpi (wanita) melihat bibirnya sendiri alamat bisa tercapai citacitanya biduan dan atau seniwati lainnya. Bidadar i ika anda bermimpi melihat bidadari terbang diatas rumah bertandakan J kebahagian seorang bidadari datang bercapa-cakap dengan anda ada sinyalemen sedangkan orang akan datang dan bergaul dengan besar anda. bertanda suatu kebaikan. Buk aika anda bermimpi membuka lemari atau peti. rasa kebudayaan (perilaku.

Boxin gika anda bermimpi sedang boxing atau melihat orang berboxing (tinju) J bertanda perdagangan dan pencaharian anda akan mengalami kerugian dan kesukaran. Bisu Jika anda bermimpi seolah-olah bisu. Biol aika anda bermimpi mendengar suara biaola bertanda anda harus selekas J mungkin mengambil bagian (cepat mengambil keputusan). Binatan gika anda bermimpi melihat bermacam-macam binatang bertandakan alamat kepada J anda bekerja membanting tulang berwaspada yang insya Allah akan harus sukses. Insya Allah akan Tuhan sukses. Tapi janganlah lupa juga dengan YME.pakarhowto. Sedangkan bermimpi botol itu kosong. Bunu hika anda bermimpi membunuh orang. Ini juga merupakan alamat bahwa anda harus bekerja membanting tulang. bertanda akan keberuntungan besar.akan berdaya upaya untuk jahil) berakibat teman kerusakkan. bertanda kurang baik anda akan menjadi sakitsakitan. Biru Jika anda bermimpi melihat warna-warna biru disekeliling anda bertanda suatu kebaikan dalam kalangan keluarga. suatu tanda bahwa perkataan anda terhadap temanteman kurang dipercaya. Bonek aika anda bermimpi bermain-main dengan boneka bertanda rumah tangga anda akan J hidup harmonis dengan anak-anak yang sehatsehat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bilik/Kama r ika anda bermimpi sedang berada dalam bilik kapal bertanda anda akan (oleh J teman. Dan dalam cinta ada tumbu kesetiaan. Boto l ika anda bermimpi melihat atau mebawa botol penuh berisi apa saja bertanda J kekayaan anda bertambah. Bicara Jika anda bermimpi sedang bicara bertanda suatu persoalan yang amat sulit dihadapi anda segera beres (tak menjadi akan lama). Bintan gika anda bermimpi melihat bintang dilangit yang bermacam-macam bentuknya. sedang J anda dibunuh orang. bertanda kesukaran yang tiada lenyap-lenyap dalam berusaha apa saja. www. ini J adalah merupakan tanda bahwa segala kebutuhan Anda akan terpenuhi. Bota kika anda bermimpi berkepala botak atau tidak berambut bertanda anda akan J menerima khabar buruk.co m 14 .

Burun g Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia. bertanda rumah tangga anda berbahagia. Mimpi memetik bunga.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bung aika anda bermimpi melihat atau memegang bunga bertanda anda akan J menemui keberuntungan dalam cinta (tidak sedih hati). Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat. masuk sumur. Burun g Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses. Burun gika anda bermimpi melihat burung terbang. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman. dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling untuk kesenangan dan kebahagiaan dunia hidup. bermakna anda akan mendapat ketentraman karena disukai oleh banyak orang. Bulu sika anda bermimpi bertemu dengan bulus. Burun g Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan Merak www. bertanda akan mendapatkan pasangan J yang menangkap bulus bertanda akan kesusahan hidup. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung betet bertanda akan menemui banya perempuan berselisihan (anda harus berhati-hati menyikapi).co m Kuntu l Bete t Perkutu t Dar a Kenar i Merpat i Rajawal i Gaga k 15 . bertanda akan naik J derajat. bertanda beruntung dan mimpi bulus dan ular berhadap-hadapan kedalam alamat akan ada untung. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan mendengan burung merpati. Dan mimpi burung terbang menuju anda. Buny i ika anda bermimpi mendengar senapan berbunyi. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara. Mimpi melihat bulus baik.pakarhowto. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung perkutut bertanda anda akan mendapatkan istri atau anak yang baik. bertanda murah akan datang karunia pada anda dalam ketenangan dan damai. bertanda kesehatan anda terpelihara J rezeki dan perkawinan bahagia.

Cermi nika anda bermimpi mendapat cermin. Burun g Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan atau uang. Cangki r ika anda bermimpi minum pada sebuah cangkir. bertanda akan datang halangan/rintangan maka waspadalah. bertanda orang dagang lekas laku J dagangannya. bertanda anda harus lebih J teliti dalam hidup anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m kekecewaan dalam percintaan. Cembur uika anda bermimpi dicemburui istri (suami) anda atau tunangan. Cahay aika anda bermimpi melihat cahaya asap. Butu hika anda bermimpi didatangi orang membutuhkan tenaga. bermakna akan ada musibah yang membayangi anda. bertanda J persediaan hidupmu dalam soal makan dan pakaian anda cukup. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan mengadakan perjalanan jauh. Cacin gika anda bermimpi melihat cacing bertanda alamat kehidupan anda akan terjamin J badani dan rokhani. But aika anda bermimpi sebagai orang buta. bertanda kehidupan akan terjamin J badani dan rokhani. Mimpi melihat sedang bercermin. dan jika gagak berbunyi diatas atap. bertanda akan mendapat jodoh yang mulia. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan runtuh (gagal) tiba (matang) tiba. J Mimpi cermin pecah. bertanda anda akan J ditakuti oleh teman-teman dengan penuh keyakinan (bercanda yang terlalu). Tapi dalam hal ini terserah dari kebijaksanaan anda pada hari-hari baik. Gerej a Kua u Unt a 16 . Ceriter aika anda bermimpi sedang cerita dihadapan orang banyak.pakarhowto. bertanda ada khabar jahat yang segera tiba pada (berita) anda. bertanda anda harus hati-hati dalam J pekerjaan yang anda kerjakan sekarang karena ada hal-hal yang kurang memberikan kepercayaan bagi anda. Cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. bertanda ada seorang sahabat yang segera datang membutuhkan pertolongan pada anda. Dan kalau anda hanya melihat orang buta. ada anasir-anasir (pandangan) disekitar lingkunganmu lagi yang berpengaruh. Mimpi cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik.

bertanda anda harus banyak tabah menghadapi sesuatu pertengkaran yang tak diduga. bertanda kampung halaman anda atau g desa kelahiran senantiasa tentram. yang busuk. bertanda akan bisa mengatasi apa yang J dibutuhkan kekasih anda. Cukur Jika anda bermimpi pergi cukur. bertanda anda akan mengalami rasa kurang badan (kesehatan kurang enak baik).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Cint aika anda bermimpi gagal dalam cinta.anak. Dagan gika anda bermimpi menjadi kepala kantor dari salah satu perusahaan dagang J bertanda senantiasa berkelebihan dan tahu akan hidup sosial. sebaiknya anda dengan segera merobah hidup anda. bertanda posisi anda dalam hidup sehari-hari ada yang Mencium bau berikhtiar jalan guna menghalangmencari halangi. Dad uika anda bermimpi sedang main dadu maka kemungkinan nasib buruk akan J datang menimpa.pakarhowto. bertanda kurang menyenangkan hidup J anda. mimpi diberi cincin. Cincin Jika anda bermimpi kehilangan cincin. bertanda hubungan akan tatap terpelihara.co m Sap i Dagin Kambin g Jika anda bermimpi memakan dading kambing. bertanda anda akan tidak bersusah-susah dalam J hal selalu terpenuhi bila mana bermimpi makan cinta dadar. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging sapi. daging masak tentu kalau baik. bertanda anda kebaikan akan tiba pada anda. Dagin gika anda bermimpi memakan daging mentah. Dada r ika anda bermimpi makan dadar. bertanda ada keluarga yang sakit atau anda sendiri mendapat halangan. bertanda kesehatan keluarga akan datang dengan daya Mencium memuaskan. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging angsa. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging anjing. Anjin g Angs a www. bertanda akan segera tiba saat perkawinan . asalkan pekerjaan anda akan anda kurang mementingkan kondisi yang berlebihlebihan. bertanda anda harus waspada menjalankan pekerjaan dalam perusahaan. Mimpi memulai cinta. 17 . bertanda segera mendapat halangan besar. Ciu m Jika anda bermimpi mencium kekasih.

Dan bila anda melihat dapur rumahnya sendiri terang sekali. tenagamu yang cakap dan kegiatanmu akan menemukan kebahagiaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dagin g Jika anda bermimpi melihat daging seiris atau sepotong bertanda anda akan dapat kebaikan . suatu tanda anda akan dapat menyelesaikan sesuatu alamat yang baik sekali.co m Seiris 18 . Jika bertanda alamat akan mendapatkan penyakit yang tibatiba. Dapu r ika anda bermimpi tinggal didapur atau memasak didapur rumah orang kaya. alamat akan gagal akan segala Sedangkan mimpi mendayung. Dayun gika anda bermimpi melihat dayung terletak didalam perahu. bertanda anda akan menerima suatu rezeki dari J hasil keringat anda sendiri. J bertanda suatu alamat yang anda selalu perhatikan orang sebab anda berbudi pada orang. Daging kambing gibasanda bermimpi memakan daging kambing gibas yang hitam bertanda akan Jika datang keberuntungan yang lumayan. suatu alamat bahwa anda J akan ditimpa kemiskinan. www. adalah alamat usaha anda dengan segala usaha. suatu J alamat anda akan lekas dijodohkan. Dahaga/Hau sika anda bermimpi haus sekali. Dara t ika anda bermimpi melihat suatu tanah daratan yang amat luas. Sedang anda mimpi mengunjungi pesta dansa. bertanda kurang baik. Dangau/Ruma hika anda bermimpi melihat atau tinggal disebuah dangau/rumah kecil disawah. J bertanda suatu keuntungan yang anda segera peroleh. Dahan/Poho nika anda bermimpi melihat sebuah pohon yang meranggas. sukses dalam cinta. sedangkan melihat J ada darah mengalir. suatu pekerjan anda J yang kosong. bertanda akan makan enak. bertanda dimana J anda dikaruniai rezeki dari Tuhan YME. sedangkan melihat pohon yang rindang dan lebat oleh buahnya. Dara hika anda bermimpi diatas ranjang darah. kekayaan alamat akan datang kepadamu. Daging dan urat anda bermimpi makan daging dan urat hitam atau merah dari kambing. Sedangkan mimpi melihat dayung hanyut dikali. alamat akan mendapat nama dan kedudukan yang sangat tinggi. Dans aika anda bermimpi sedang berdansa dengan partner anda yang disayangi. Sedangkan melihat daratan sesudah anda akan berlayar berpuluh-puluh mil dilaut.pakarhowto.

rezeki. bertanda akan mendapatan untung. bertanda anda akan mendapat pertolongan J yang sewajarnya dari teman. sedikit sebab bisa harus menjatuhkan selamaanda lamanya. Dob i ika anda bermimpi menjadi tukang dobi atau penatu. Dipa nika anda bermimpi sedang duduk didipan baru. Dingi nika anda bermimpi kedinginan. bertanda banyak soal-soal J yang harus kerjakan semestinya terutama pekerjaan yang sekarang ini (jangan anda lalai). hidup. akan mengalami kepahitan saja. banyak rintangan harus dan godaan .pakarhowto. Mimpi naik dokar bersenda gurau. alamat akan berhasil dalam perdagangan dan sambil perjalanan. Dendan gika anda bermimpi mendengar suara sayup-sayup orang berdendang/menyanyi J bertanda ada kepercayaan baik datang kepada anda. bertanda anda akan J memperoleh anda duduk kebelulan istri anda hamil akan segera melahirkan anak kebaikan.co m 19 . Deb uika anda bermimpi tertimpa debu sehingga seolah-olah tak dapat bernafas bertanda J anda banyak berhati-hati mengerjakan pekerjaan yang sekarang. anda hati-hati dalam pembicaraan dengan orang lain. kecil www. bertanda kesehatan ada belas kasih yang datang pada anda. bertanda anda jangan J terlalu menggantungkan nasib hidup kepada orang lain dalam usaha anda yang sekarang. tanda ada kecelakaan atau diantara keluarga ada Sedangkan yang sakit. Dan jika bermimpi orang berdoa dalam suatu kenduri. naik dokar dalam rumah. Dokar Jika anda bermimpi naik dokar. Dengk i ika anda bermimpi didengki orang terutama tetangga. bertanda sukses dalam pekerjaan walupun sederhana saja. Sedang melihat daun jatuh. adalah tanda suatu J kebahagiaan yang menggembirakan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dau nika anda bermimpi melihat daun hijau terkapar ditanah. Dian/Lamp u Jika anda bermimpi menyalakan lampu kecil diruangan. Do aika anda bermimpi sedang berdoa. jika yang baik rupa. Dering/Buny i ika anda bermimpi mendengar bunyi dering uang yang tiada putus-putusnya J bertanda suatu kebahagiaan anda dalam hidup sosial. bertanda anda akan memperoleh kebahagian J terutama jasmani. hidup anda penuh rahasai. Sedangkan melihat lampu kecil berkelip-kelip di ruangan mana alamat anda harus berhati-hati.

bertanda keuntungan anda akan tercapai. Sedang anda sendiri yang edan. Eda nika anda bermimpi melihat orang gila. yaitu anda J akan mendapat kesehatn yang cukup dan rezeki yang banyak. bertanda anda dalam keadaan sangat sibuk J dan tidak tentu. anda akan mengalami J kesehatan terganggu. 20 . Dut aika anda bermimpi seorang duta memanggil anda. Dusu nika anda bermimpi pergi kedusun baik dengan jalan kaki atau menunggang kuda. DewaDewianda bermimpi menggambar dewa dewi atau menonton gambarnya. Duria nika anda bermimpi makan durian.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dokter Jika anda bermimpi mengunjugi dokter. Duk aika anda bermimpi berdukacita. bertanda sebaliknya yaitu anda hidup akan temui kewarasan dan kebaikan perilaku. J alamat perobahan hidup anda akan segera tiba. bertanda akan ada kemajuan dan membuat orang lain iri bagi anda hati. alamat Jika suatu kepada anda akan tiba dari orang pujian besar.pakarhowto.co m Dudu kika anda bermimpi duduk bersama dengan seorang permpuan bukan istri (dan J sebaliknya). bertanda suatu kebahagiaan hidup dan mempunyai J keluarga yang disayangi serta mempunyai kesehatan yang terpelihara. bertanda kurang baik. bertanda akan mendapat untung. Dos aika anda bermimpi J kecelakaan. Ekonomi sika anda bermimpi banyak orang-orang dalam kampung yang hidup secara J ekonomis. menandakan impian yag baik sekali. Duri Jika anda bermimpi melihat atau memegang pohon berduri. dan jika melihat durian bertanda ada orang yang sentimen badan yang pada anda . Sedang anda mimpi sebagai seorang dokter. sosial anda akan nampak bila mimpi menelpon seorang dokter untuk Kehidupan datang kerumah anda. Mimpi duduk diatas batu. hal pencaharian (pekerjaan). bertanda anda mendekati www. Domb aika anda bermimpi domba. alamat akan memperoleh rezeki kekal. dosa. bertanda akan datang masa jaya J yang Sedang anda mimpi menjadi duta bertanda akan ditolong orang besar dalam kekal. alamat anda memppunyai banyak sahabat diwaktu senang.

pakarhowto. bertanda ada sesuatu atau sedang seseorang yang datang pada anda untuk meminta bantuan atau pertolongan. bertanda kurang baik. segala yang dicita-citakan akan terkabul akan dengan halangan asalkan anda betul-betul menunjukkan kejujuran dalam tidak ada hidup Faja r ika anda bermimpi bangun diwaktu fajar bertanda anda adalah seorang yang J termasuk rajin dan menggunakan waktu. Embu nika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dirumput yang berembun pagi. miskin 21 . Fakir Jika anda bermimpi menjadi orang miskin atau peminta-minta.co m bertanda hidup anda sangat dikagumi orang karena kekayaan yang jalannya halal. bertanda pekerjaan sekarang J akan sukses. bertanda perjodohan anda akan segera tiba dan bilamana anda sudah kawin maka suatu yang dicita-citakan berhasil baik. bertanda anda segera akan memperoleh pemberian yang halal. bertanda bahwa anda akan dikasihani orang. peristiwa yang amat sulit yang dihadapi sekarang akan dapat bertanda diselesaikan Esa Jika anda memimpi Yang Maha Kuasa merupakan tanda yang sangat baik sekalli yaitu tidak berkekurangan sepanjang masa. bertanda kejujuran J anan yang gemilang segera dikhianati oleh kawan seketiduran disaat anda. bertanda selekas mungkin dikaruniai pekerjaan baru yang diutamakan dalam bidang hidup sosial. Es Jika anda bermimpi melihat es dijalan. Fitna hika anda bermimpi difitnah orang bertanda sebagai suatu pujian orang banyak J yang menghargai diri anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Famili Jika anda mermimpi keluarga. Anda memberi sedekah kepada orang miskin. Sedangkan anda yang ekonomis. Embe r ika anda bermimpi membawa ember penuh berisi air. bertanda anda akan memasuki pekerjaan yang baru lebih sempurna dari yang sekarng. bertanda J suatu perkawinan yang beruntung dari salah satu pihak keluarga anda. dam bila ember kosong bertanda pekerjaan lebih baik jangan diteruskan. Ekor Jika anda bermimpi seekor binatang memburu anda. Es balokan yang anda lihat disuatu dan tempat. dan bila mimpi melihat seekor anda akan binatang mengibas-ngibaskan ekornya dihadapan anda. dan perasaan ada orang yang mau menyusahkan. Elan gika anda bermimpi melihat atau menemukan burung elang.

bertanda bakat anda dalam kesenian akan segera nampak. Jika anda bermimpi orang atau tempat. bertanda alamat akan memuji kepada orang J besar. Gara m anda bermimpi melihat garam banyak bertanda anda akan semakin poluler Jika dan ternama dalam pergaulan baik pria atau wanita. bertanda anda tidak akan terasing dimasyarakat J umum bilamana anda setiap tahun berfitrah menurut peraturan agama. melihat gajah keluar dari rumahnya. Sedangkan jika anda mimpi membuat foto.. sedangkan mimpi makan dengan garam. bertanda suatu kehidupan yang harmonis dalam cinta. Fulus/Uan gika anda bermimpi kehilangan uang anda akan disenangi orang dan mendapatkan J karunia alam. bermakna akan mendapat kesusahan hati (putus cinta). Gadis Jika anda bermimpi sedang bercakap-cakap dengan gadis. Gau l ika anda bermimpi bahwa istri anda sedang bergaul dengan lelaki lain. Gaji Jika anda bermimpi gaji anda akan dinaikkan. Sedangkan mimpi melihat uang bertanda anda tidak akan bekekurangan dalam segala masa. suatu alamat akan ada tamu terhormat Mimpi datang Sedang melihat gajah masuk kedalam rumah. Mimpi melihat foto dalam album. Fitra hika anda bermimpi berfitrah. atau pangkat . Gedun gika anda bermimpi melihat gedung miring atau hampir roboh. suatu pertanda anda akan mendapat penambahan gaji yang pekerjaan lumayan. alamat akan dapat kedudukan padamu. bertandakan suatu hidup yang sangat berlebihlebihan. Fot oika anda bermimpi melihat foto tergantung didinding.pakarhowto. Sedangkan anda mimpi gaji anda dikurangi. Garp uika anda bermimpi makan dengan garpu bertanda akan dalam rumah tangga anda J akan memperoleh kesenangan.co m 22 . bertanda akan J tiba www. Gaja hika anda bermimpi melihat gajah. bertanda akan J ada menyusahkan keluarga anda dikemudian kelak (binalah komunikasi yang yang harmonis). bertanda suatu percintaan J dan perjodohan yang mengekalkan dan penuh impati.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Fantas i ika anda bermimpi orang-orang didekat anda memakai barang-barang fantasi J modern. bertanda anda akan menghadapi kesehatan yang terpelihara. bermakna kemajuan anda mungkin bertambah memfoto karena dukungan semangat dari teman. bertanda alamat bahwa anda kurang kepercayaan dari majikan.

co m perselisihan dan pertengkaran dalam rumah tangga. Gerej aika anda bermimpi sedang berada didalam gereja. Gela pika anda bermimpi berjalan tapi tiba-tiba hilang karena kegelapan. suatu pertanda J harus berikhtiar mencari kawan yang harus menolong anda dengan cepat. Gerhan aika anda bermimpi melihat gerhana matahari atau bulan menandakan bahwa anda J harus berhati-hati dalam usaha. bertanda anda akan berselisih paham J dengan atau jika anda hendak kawin (nikah) akan berselisihan dengan teman istri anda atau sahabat karib. bertanda akan menerima J wari . Sedangkan mimpi melihat gedung baru didirikan bertanda akan menghadapi pindah tempat. bertanda akan ada kekecewaan dan kesukaran akan menimpa suatu anda. bertanda kesehatn anda J akan bertambah kurang baik. Gendewa/Tal i ika anda bermimpi memanah tetapi gendawanya putus. Gigit Jika anda bermimpi digigit binatang apasaja.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. 23 . harus mawas diri.. Gigi Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis. Gendon gika anda bermimpi menggendong anak kecil. suatu alamat bahwa kekasihmu tidak akan dagang. Gelas Jika anda bermimpi memecahkan gelas sendiri yang sedang dipegang. bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan merasa keluarga atau dirumahnya sendiri.pakarhowto. tanda akan menerima halangan. Anda mimpi giginya terlepas. pertana suatu yang kurang J baik. akan dapat dalam kesukaran. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal. Gemu kika anda bermimpi badan anda bertambah gemuk. bertanda akan dapat pekerjaan J dalam dan bila mimpi memakai gelang. Bila mimpi rumah keadaan gelap gulita. balik haluan tuk selamalamanya. Gelomban gika anda bermimpi sedang mengatasi atau mengarungi lautan bergelombang dan J dapat suatu tanda yang baik sekali karena segala sesuatu yang hendak dituju tercapai akan terlaksana . menandakan akan disayang oleh orang banyak . Gelan gika anda bermimpi mendapat gelang apa saja. yang terlepas gigi bawah ada saudara yang Jika mimpi meninggal.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Giwan gika anda bermimpi membeli giwang untuk istrinya, bertanda bahw pekerjaan anda J akan mengalami kemerosotan dan dlam hal ini anda harus mencari jalan keluar. Sedangkan giwang, bertanda baik dan pekerjaan dagang anda tercapai dan mimpi diberi sukses.. Go aika anda bermimpi berjalan masuk dalam goa dengan teman anda, menandakan J ada seorang teman yang selalu berdampingan dengan anda akan menolong anda dalam perdagangan atau usaha. Golok Jika anda bermimpi melihat seorang yang memegang golok, bermakna akan mengalami kekurangan dalam hal keuangan. Gula t ika anda bermimpi menyaksikan pertunjukan gulat, bertanda kesukaran dalam J hidup perdagangan akan anda temui, begitu pula bila anda sendiri yang main gulat dan kalah, bertanda kepercayaan kepada masyarakat akan tidak dihargai lagi. Gul aika anda bermimpi gula, bertanda akan kehilangan uang, sedangkan bila anda J menjual orang lain atau tetangga, bertanda kesengan akan segera gula pada tiba. Gunun gika anda bermimpi mendaki gunung dan tidak pernah jatuh, suatu tanda yang anda J akan maju dalam pekerjaan, dan lebih-lebih lagi kalau gunung itu gunung dapat berapi kedudukan anda akan lebih terhormat lagi. Mimpi melihat gunung meletus, bermakna akan mendapatkan kemalangan.. Guntin gika anda bermimpi menggunakan gunting untuk memotong sesuatu benda, bertanda J akan mendapatkan uang. Dan bila mimpi gunting terpisah satu sama lainnya, bertanda akan pertengkaran dalam kalagan keluarga anda. Mimpi membeli gunting akan timbul ada masalah. Dan jika mimpi memakai gunting bermakna akan mengunjungi teman lama. Gura uika anda bermimpi melihat atau mendengar orang-orang bersenda gurau J bergembira sekali. Sedangkan dimimpi anda sendiri ;yang bersedagurau, adalah baik bertanda kesediahn akan segera datang.. Gur uika anda bermimpi menjadi guru bertanda anda akan naik tingkat dalam bidang sosial J dan cita-cita. Sedangkan mimpi bertemu dengan guru, alamat ada karunia baik yang datang dari pertolongan teman anda yang sebaya. Hadiri nika anda bermimpi melihat hadirin (orang banyak) disuatu rapat besar menandakan, J ada kepercayaan dari orang berpangkat tinggi akan datang kepada anda. Tetapi suatu kalau anda itu waktu magrib alamat kurang baik. Pertanda penyakit dalam mimpi masyarakat akan mengancam penduduk. www.pakarhowto.co m

24

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Haji Jika anda bermimpi ada orang-orang haji termasuk dan dalam mimpi berpakaian serba bertanda kebaikan yang selama ini anda lakukan akan membuahkan hasil atau putih, anda sedang diingatkan agar berlakulah lebih arif dan bijak Tuhan melihat anda. Hak Jika anda bermimpi ada sesuatu hak yang perlu anda perjuangkan segera dalam mimpi alamat lekas berpengaruh kepada sesama adalah manusia. Hakim Jika anda bermimpi menjadi hakim, suatu tanda yang anda akan terima berupa kedudukan tinggi. Bila anda mimpi diadili seorang hakim, bertanda anda akan bersih yang cukup dan lepas dari nista dan fitnah orang. Halama nika anda bermimpi melihat halaman rumah anda bersih dan pintunya terbuka J lebar, bertanda pelajaran anda segera tercapai. Hamp aika anda bermimpi kehampaan suatu usaha dalam mencari kerja, bertanda akan J ada kawan yang ingin menjatuhkan anda. Sedang mimpi hampa segala kantong, bertanda akan segera ditolong orang. Halilinta r ika anda bermimpi mendengar dan melihat halilintar bersambaran, bertanda anda J bisa dengan segera menjatuhkan siapa-siapa yang berseteru dengan anda. Handa i Jika anda bermimpi melihat handai tolan anda daatng mengunjungi rumah anda dengan simpul, bertanda keberuntungan selama anda dalam kesusahan akan senyum terhibur. anda sendiri yang berkunjung atau beramai-ramai ketempat handai tolan, Sedang alamatharus banyak bekerja dengan tenaga dan pikiran anda anda sendiri. Hanta r ika anda bermimpi menghantar sesuatu dengan tak ada aral di tengan jalan, J bertanda keselamatan akan menyusul tiba pada anda, sedang anda menghantar mayat kekuburankedudukan dikalangan keluarga anda sedikit hari lagi dapat bertanda dirasakan. Hanta m anda bermimpi melihat orang hantam-menghantam, bertanda kehidupan anda Jika penuh kesulitan besar. Hant uika anda bermimpi berbicara dengan hantu, bertanda keuangan anda akan J meningkat, sedang melihat hantu, alamat akan sukses dalam usaha. Dikejar hantu, alamat timbul kesalahan anda. Mimpi melihat hantu tersenyum bersirat akan berumur panjang. Hanyu t ika anda bermimpi hanyut terbawa arus, bertanda ada persoalan yang berlarut-larut J yang ini anda liwatkan dan bila hanyut lalu menenggelamkan bermakna anda selama akan mendapat fitnah dari orang yang anda kenal lama maupun baru. Jika hanyut tapi tola n www.pakarhowto.co m

25

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m mengakibatkan anda terombang-ambing dan terapung menandakan ada kemungkinan, anda setiap berusahan tanpa fundament yang kokoh, dikarenakan kurang dalam matangnya perhitungan . Hapa l ika anda bermimpi anda sedang menghapal pelajaran, bertanda segala cita-cita J akan segera dikabulkan. Haru m anda bermimpiBunga semerbak mengharum dalam impian anda, bertanda tidak Jika baik, percintaan anda mengalami kepahitan, atau rumah tangga akan ada yang mencelakakan. Harima uika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan J sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda. Hari tahun kelahiran bermimpi menyelamati hari ulang tahun anda sendiri bermakna, anda akan Jika anda hiduplama lagi. Dan bila anda menerima hadiah hari ulang tahun anda, bertanda anda lebih akan menerima karunia dari Tuhan YME. Hasil Jika anda bermimpi sedang menerima sesuatu hasil dari pekerjaan anda, bertanda kebalikannya. Sedangkan mimpi melihat orang-orang menerima gaji atas kerjanya, suatu tanda yang anda harus berusaha dalam kerja anda bertanda sekarang. Hati Jika anda bermimpi mendengar detikan hati, bertanda anda akan menerima khabar baik, sedangkan anda bermimpi terserang penyakit hati atau TBC, bertanda sehat dan segar bugar . Haw aika anda bermimpi berada dalam hawa yang dingin, bertanda penyakit akan J menyerang sedang hawa panas, bertanda akan timbul pertengkaran dengan tetangga pada anda, anda. Hadia hika anda bermimpi mendapatkan hadiah kenang-kenangan, bermakna akan J mendapat kegembiraan yang tak didugaduga. Hadan gika anda bermimpi dihadang oleh orang menandakan dalam hidup Anda sedikit J mengalami terutama dalam pekerjaan khususnya dagang, pelayaran, kesukaran (wirausaha). Hebo hika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang dilihat anda kurang menyenangkan J atau menghebohkan masyarakat, menandakan tindaktanduk anda dalam bergaul akan kurang diperhatikan. Sedang anda sendiri yang menghebohkan sekitar kalangan anda berisarat anda disegani teman-teman anda.

26

mengabarkan dimana anda akan diberi kebahagiaan hidup dan makmur juga akan www. Segala yang dicita-citakan akan sial. bermakna J akan mendapat anak yang baik dan kelak dicintai orang. Hitam Jika anda bermimpi melihat sesuatu berwarna hitam. atau apa yang anda kerajakan hanya tinggal tinggal tetapkantiada saja yang diubah. bermakna anda akan mengalami hidup merosot dan ditimpa kesusahan. Hias Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih. Henin gika anda bermimpi keadaan sekitar anda hening sunyi saja bertanda di tempat anda J akan tenteram dalam tahun ini. Hidanga nika anda bermimpi ada pada suatu hidangan yang teratur rapi dengan rupa-rupa J makanan dan lezat.Hilang Jika anda bermimpi kehilangan sesuatu bertandakan anda akan ditimpa sehari susah dua hari lamanya. Dan mimpi melihat orang famili atau ada berhias gagah akan ada keluarga yang meninggal dunia. Hija uika anda bermimpi semua yang kelihatan hijau atau memakai pakaian serba J hijau. Hiruk pikuk/gadu Jika anda bermimpi mendengar orang gaduh dimana-mana maknanya anda akan h ditimpa suatu malapetaka yang besar. atau setidak-tidaknya yang dengan berhias akan tadi sakit.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Hema t ika anda bermimpi hemat bertanda hidupp cinta dan perdagangan andan merosot. bertanda akan terganggu kesehatantamu datang dengan maksud jahat. dan bila kegaduhan dalam mimpi terjadi didalam rumah bermakna rumah tangga terancam goncang. mengisaratkan anda akan J diberi keselamatan yang tidak diketahui suatu datangnya. Hembu sika anda bermimpi melihat merasai angin berhembus dengan kencang dari jurusan J timur disertai hujan bertanda kesehatan andan akan terganggu. Hibu r ika anda bermimpi sedang menghibur orang yang dalam kesusahan. J bila berusaha dengan tenaga dan keringat sendiri.pakarhowto.co m 27 . bertanda anda mencapai keberuntungan hidup yang enak selamalamanya. (kebalikan dari hemat tidak dalam kehidupan seharihari). Hidun gika anda bermimpi hidung anda mengeluarkan darah. Hera nika anda bermimpi melihat sesuatu yang mengherankan anda bertanda bahwa J anda tabah sangat mudah dapat dipengaruhi oleh orang kurang lain.

bertafsir suatu peringatan J kepada anda agar lebih bergiat dengan pekerjaan yang anda sedang kerjakan. dengan tempo lama baru dirasai. J ditembok atau dikertas. bertafsir anda akan sukses dalam pekerjaan J apa dan selalu di kasihani Allah. Huru f ika anda bermimpi menulis huruf dan atau melihat huruf -huruf baik dikayu. Mimpi hujan emas bermakna akan mendapat melihat simpati. dan mimpi melihat hujan yang lama berhenti. bertanda segala yang akan dikerjakan dapat diktentukan tercapai. Hote l ika anda bermimpi tinggal di hotel atau mampir dihotel bertanda usaha anda J akan mengalami kegagalan dan kemerosotan. Huja nika anda bermimpi diserang hujan dan angin keras ditengah jalan. Dan bila mimpi melihat orang beribadah saja atau sembahyang.pakarhowto. Mimpi melihat hujan rintik-rintik bermakna akan mendapat kebahagiaan karena keinginannya tercapai. Jikalau mimpi melihat hujan dari jauh bertafsirkan akan mendapat susah. Ibada hika anda bermimpi sedang beribadah. tapi ia mengalami kematian. Bermimpi melihat hujan lebat dan deras. atau akan dapat baru untuk tinggalkan saja pekerjaan yang kerjaan lama.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertafsir akan sakit ada seteru (orang yang bertentangan) datang dan anda harus berhati-hati terhadap kemungkinan yang akan terjadi. 28 . suatu tanda anda J akan menikmati hidangan enak.co m meperoleh anak yang baik-baik. Hutan gika anda bermimpi membayar hutang. bermakna anda berbudi baik kepada sesama J orang dan akan tiba pengasihan yang tidak disangka-sangka. bermakna rezeki akan bertambah. Sedangkan bila di dalam mimpi anda memberi hormat memberikan makna anda akan banyak kehilangan sobat yang yang dulunya kental. huku m anda bermimpi di hukum bermakna sebaliknya yaitu anda akan tinggal dengan Jika tak punya gangguan apaapa. akan menandakan anda akan keras. seperti juga warna rumput hijau yang menandakan kesuburan . Iba/Susa hika anda bermimpi dalam kesusahan karena sesuatu. Huta nika anda bermimpi masuk hutan keluar hutan dengan tak ada aral yang J mengganggu. dan bila hanya hujan embun yang dilihat dalam mimpi. bermakna kepada anda akan datang J pengakuan yang membahagiakan hati. bertafsir anda akan berhasil baik dalam penuntutan gangguan apaapa. Dan bila melihat hujan buah-buahan akan jadi lurah (pemimpin) orang jahat. Horma t ika anda bermimpi dihormati orang. bertanda akan kurang enak badan.

bermaksud pekerjaan agak mundur. bermakna anda akan maju setingkat lagi dalam perjuangan (usaha). Sedangkan berjalan diistana bertafsir akan berjumpa dengan segera orang terkemuka . diantaranya mendapat kemarahan dari mas atasan. bila mimpi anda sedang diikhtiarkan bertanda (usaha. Melihat ikan sedang berenang berlambang akan mendapat rezeki. bermakna cita-cita anda jalannya buntu. kerja. Dan dalam mimpi melihat ikan kering memancing hidup kembali. bertafsir pekerjaan yang tadinya kurang menghasilkan akan maju kelak. www. Inta nika anda bermimpi menemukan atau melihat intan bertafsir ada suatu kehidupan J atau penghidupan cinta yang sukses dan harmonis akan dirasakan. Iga Jika anda bermimpi iga (tulang bagian bawah didada) anda sakit. Bermimpi ikan.co m 29 . kesehatan anda akan terpelihara. kerja. Mimpi melihat ikan dapat terbang. negatif) orang dalam suatu pekerjaan. Iklan Jika anda bermimpi membaca iklan anda di koran.pakarhowto. Ijazah Jika anda bermimpi melihat ijazah bermakna anda akan merencanakan suatu perjalanan memberikan harapan yang akan baik. bermakna baik dan ada riziki. bertafsir bahwa anda tetap dikaruniai bahagia. Ikan Jika anda bermimpi memandang (melihat) sumur ada ikannya.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ibu Jika anda bermimpi melihat ibu. bermakna akan datang kerugian atau kematian anak famili perempuan Ikal Jika anda bermimpi ditemui oleh orang yang berambut ikal dan belum dikenal bermakna suatu pendustaan (berita kebohongan) akan tiba segera kepada anda. Ikat Jika anda bermimpi melihat atau menjumpai banyak orang yang diikat bertafsirkan anda menjauhkan diri dari fitnah orang. mengerjakan artian. bermakna kurang menyenangkan karena anda hanya menggantungkan semangat dan harapan kepada orang lain. bermakna anda akan menerima ketinggian derajat. bila berpesan kepada ibu. Mimpi mendapatkan ikan mas hitam bermakna akan mendapat rejeki dalam waktu dekat dan jika merah anda akan mendapat kesialan. bertafsirkan akan mendapatkan alamat baik. Ikhtiar Jika anda bermimpi sedang berikhtiar (usaha. Istana Jika anda bermimpi berdiam dalam istana bermakna suatu kegembiraan yang tiada diduga muncul. dikerjakan artian. positif). Dan bila anda mimpi badan anda yang dapat terikat atau diikat orang atau musuh.

bermakna rencana yang akan dikerjakan tanpa diketahui ada suatu siapapun. Jagun gika anda bermimpi makan jagung atau masuk kekebun jagung. atau perkataan orang lain. Jahil Jika anda bermimpi bertemu dengan orang jahil atau yang dipandang jahil bermakna anda berhati-hati dalam berpidato/berbicara didepan orang. bertafsir kurang baik. bertafsir bahwa diingatkan anda harus bijaksana dalam menghadapi kemungkinan yang menghantam diri akan anda. tapi kalau anda sendiri harus yang bertanda baik yaitu anda diperhatikan oleh jahil masyarakat. Tapi kalau itu dengan darah kental. Jaya Jika anda bermimpi dalam keadaan jaya yang gilang gemilang bertafsir sebaliknya.pakarhowto. Isap Jika anda bermimpi mengisap rokok bermakna akan dapat khabar dari kalangan orangorang berilmu. bermakna anda J akan beruntung sehari dua hari ini dalam berdagang (makelar). Sedangkan perjalanan lewat jembatan batu. bertafsir akan memperoleh dan bila sedang memukul istreri. Itik Jika anda bermimpi melihat itik berenang mondar-mandir dikali bermakna kedamaian hati akan ketenangan jiwa anda yang akan terlaksana (dirasakan).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Isteri Jika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dengan istri. bermakna anda akan lolos dari J dengki orang .co m 30 . bermakna akan mendapat sakit kerugian total. Izin Jika anda bermimpi meminta izin kepada guru atau orang tua hendak pergi ketempat lain. Berjalan www. Iris Jika anda bermimpi melihat atau merasakan jari teriris. Awas kemiskinan akan menemui harus anda Jala nika anda bermimpi melakukan perjalanan yang amat jauh sekali bertanda akan J panjang umur. bermakna akan selamat. bermakna akan tiba irisan rezeki.. Imigrasi Jika anda bermimpi melihat orang-orang sedang mengurus pemindahan imigrasi. bermakna anda akan mendapat J mengatasi pertikaian dengan tidak mengganggu kesehatan badan kekeruhan anda. Influenz aika anda bermimpi diserang penyakit influenza. jadi banyak berhati-hati dalam pekerjaan anda. Jaha t ika anda bermimpi bertemu dengan orang jahat.

Dan jika anda bermimpi membeli jarum bermakna kurang baik yaitu akan ada fitnah dari orang yang dikenal selama ditoko. bertanda akan ada keberhasil J yang menyenangkan. bermakna dimana rezeki anda J selalu Mimpi membuka jendela. memimpikan sijantung hati. ini sebagai sahabat.co m diatas jalan yang berduri. bermakna apa yang dicita-citakan akan berhasil. bersirat baik sekali. berkias akan mendapat tingkatan derajat. bermakna suatu tanda anda harus banyak menyimpan rahasia rumah tangga kalau tidak yaitu akan membahayakan diri anda sendiri. Sedang duduk diatas jembatan atau melewati jembatan. bermakna kedudukan anda selama ini akan segera berganti dengan kebaikan. Jembata nika anda bermimpi naik perahu lewat jembatan. Jerami Jika anda bermimpi melihat jerami atau rumput kering diladang bermakna kemakmuran Hati 31 . Jendel aika anda bermimpi melihat sesuatu dari jendela. Sedangkan mimpi jepitan (alat pemegang) bara anda hilang. bermakna anda harus bertawakal karena dikeluarga anda akan ada yang berpulang. pecah bertanda ada kesukaran dalam dagang dan cinta Jepit Jika anda bermimpi kaki terjepit dan bengkak bertanda ada suatu kesukaran hidup dalam tangga. Mimpi bembuat benar jembatan. Jas Jika anda bermimpi berpakaian jas batik. rumah bertanda rumah tangga berantakan. Mimpi jatuh atau dari jendela bertanda anda akan terganggu kesehatannya.pakarhowto. dipandang sebagai suatu impian J yang dipandang aneh. Januar i ika anda bermimpi berada dibulan januari. jas hujan atau jas biasa. maknanya akan anda temui dibulan depan Jatu hika anda bermimpi jatuh dalam kolam atau dari atas tempat tidur.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Atau khabar baik segera datang. Jari Jika anda bermimpi mencelupkan jari atau mengusap jari tangan. bermakna akan ada suatu kebahagiaan dan kasih sayang yang terpelihara dalam cinta. besar. Jantun g Jika anda bermimpi. Jarum Jika anda bermimpi jarum tangan/jahit anda hilang. sedang mimpi kaca jendela datang. bertafsir J suatu peringatan dan anda harus berhati-hati benar dalam pekerjaan. bertanda apa yang dikehendaki walaupun berikhtiar tentu akan Dan bila mimpi mengepang jalan akan dapat kerugian gagal. Mimpi jatuh dari kapal bermakna akan mendapat kekecewaan. Sedangkan jatuh dari bukit tanah tinggi bertanda (yang belum punya isteri) akan beristeri.

bermakna (tidak akan datang segera karunia untuk anda. Bila mimpi memotong jerami berarti rencana anda akan dapat kebaikan dalam seminggu lagi. kebahagiaan rumah tangga dan pencaharian akan tercapai.co m dan kebahagiaan. Juli Jika anda bermimpi dalam bulan Juli umumnya bermakna hampir sama dengan mimpi Juni. bermakna tanggung jawab anda dalam pekerjaan hampir tidak ada. Anda mimpi berjumpa dengan ayah bersiraat akan gembira. J sedangkan bermimpi melihat sepasang jodoh merpati. khususnya dalam soal perdagangan. Juar aika anda bermimpi menjadi juara dalam salah satu atletik atau perlombaan J bermakna tingkat kejayaan anda dalam perdagangan. Segala dibulan tindak tanduk yang diperjuangkan semua sukses. keberuntungan akan segera diperolehnya.pakarhowto. anda senantiasa diberkati. bila anda melihat saja juara-juara dalam macam-macam olah raga. 32 . Jinjing Jika anda bermimpi menjinjing barang dibawah kerumah bermakna baik sekali. Berjumpa dengan anak-anak bersurat akan dapat anda kesenangan luar biasa. mensiratkan akan datang keberuntungan cinta anda dalam waktu yang pada singkat. Mimpi seorang juara jatuh knok out atau tumbang dalam pertandingan besirat akan gagal segala usaha anda selama perjuanga yang anda lihat ini. Dan bila anda setiap tertimbun atau ditimbuni jerami oleh orang. Jump aika anda bermimpi berjumpa dengan bermacam-macam binatang buas seperti macan J atau harimau. Dan bila yang mimpi sudah yaitu berumah bersirat tangga. Sedangkan makan jeruk manis bermakna keuangan anda akan merosot. Juni Jika anda bermimpi berada dibulan Juni. anda akan dapat anak-anak yang sehat-sehat dan baikbaik. Sedangkan melihat atau mendengar orang berjualan yang kini dimana bersurat saja. bermakna paling baik dalam kehidupan anda anda akan segera nikah sebelum habis tahun. Dan sebaliknya bila bertemu dengan jin yang baik. cinta akan ditemui. Jual Jika anda bermimpi berjualan dipasar. bermakna akan dapat susah atau perkara.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Jodo hika anda bermimpi diperjodohkan bermakna anda akan kena gangguan. Jeruk Jika anda bermimpi memetik jeruk bersirat ada kesempatan baik untuk anda. Jin Jika anda bermimpi melihat jin yang jahat bersirat anda dalam kehidupan yang samar ada kepastian). pertanda banyak teman anda yang menolong dalam kesusahan. perkawinan akan datang segera.

atau sang penguasa bersirat kepada anda akan ada kekurangan kepercayaan dari orang besar. Kafa nika anda bermimpi diberi kain kafan tidak berumur panjang. Juri Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang juri bermakna akan ada suatu beban tanggung jawab yang dipikulkan kepada anda. (ber. Mimpi turun kejurang adalah sebaliknya.pakarhowto. Juraga nika anda bermimpi menjadi juragan kapal atau perahu bermakna Anda akan J diberkati cinta dan mendapatkan anak yang baik juga bijaksana. Namun bila mimpi yang turut berkabung. bersirat anda akan diberkati oleh Tuhan YME. akan ada sesuatu yang anda harapkan seperti naik pangkat dan bertanda derajat.. Sedangkan menggali jurang. bersirat anda akan dapat menolong orang-orang yang membutuhkan kerja Jokey Bila anda mimpi sebagai seorang jokey yang menunggang kuda. isarat rezeki akan datang. Namun anda dalam mimpi yang menjadi orang kafir bermakna akan ada rencana yang datang tibatiba.) Pidat o www. yang bersirat dengan kalimat yang baru anda ucapkan didepan banyak hati-hati orang. Kabal/Keba l ika anda bermimpi melihat orang kabal/kebal.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Juran gika anda bermimpi keluar dari jurang.co m 33 . Kabu t ika anda bermimpi pada penglihatan ada kabut mendung bermakna harus hatiJ hati. presiden. Kafir Jika anda bermimpi bertemu orang kafir dan seakan-akan tunduk kepada anda. bertanda anda sangat sangat berpengaruh kepada orang atau tetangga anda. bermakna akan mendapatkan pangkat atau J rezeki cukup. bertanda akan naik derajat/tingkat kerja (jabatan) dalam kantor. umpatan orang akan datang pada anda dalam tempo yang singkat. Sedangkan mendengar orang berpidato atau juru pidato menuturkan kata-katanya dalam sambutan yang meriah. Kabun g Jika anda bermimpi melihat tanda bendera berkabung dari raja. bersirat perekonomian dalam keluarga akan tetap lancar. Dan bila anda mimpi melihat dua jokey satu kuda bermakna akan ada alamat buruk yang menimpa diatas anda. bermakna anda J akan diberkati oleh Yang Maha Kuasa. Sedangkan anda sendiri menjadi juri. Kalau anda sendiri dalam mimpi yang kebal. suatu bertanda yang bermakna J harus berhati-hati menjaga diri. Juru Jika anda bermimpi sebagai juru pidato terkenal dan dapat sambutan hangat dari hadirin. tingkat kehidupan anda akan segera runtuh.

bermakna segala yang datang dan ingin J menghalangi anda tidak akan terlaksana. bermakna akan mempunyai J pasangan www. bila memakai kain tersurat anda mempunyai kelebihan tentang pakaian. Kay uika anda bermimpi menebang kayu. Kala m anda bermimpi menulis menggunakan kalam. bermakna atau pertandingan J bersirat baik tidak (harus lebih optimis). bila J mimpi menjual kain tersirat akan dapat uang. Kalen gika anda bermimpi menutup kaleng/blek. Kaki Jika anda bermimpi kaki anda mengeluarkan darah yang kental.pakarhowto. Kak uika anda bermimpi tangan dan kaki terasa kaku. Kai nika anda bermimpi membeli kain ditoko. Kait Jika anda bermimpi berjalan lalu terkait. bermakna anda harus terus J berikhtiar dalam menghadapi kekurangan. Mimpi kali yang tak punya air. bermakna anda ada rencana pergi tapi tak kembali lagi. bermakna sedikit waktu lagi akan didatangi tamu dari jauh. bertanda akan tambah sahabat. bermakna akan menerima rezeki yang belebihan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kagu m anda bermimpi ada orang yang sedang mengagumi pekerjaan dan pakaian Jika anda.co m 34 .mimpi menutup kaleng bertafsir anda akan mendapat hadiah Sedangkan dalam menyelesaikan sesuatu perkara lama yang sukar sekali Kali Jika anda bermimpi melihat kali penuh air. Kalun gika anda bermimpi memakai atau membeli kalung. bersirat anda mempunyai rumah tangga yang penuh akan bahagia. bermakna anda akan disayangi benar-benar oleh teman-teman banyak terutama oleh cinta kasih anda. Kay aika anda bermimpi menjadi kaya bermakna terbalik anda akan tidak berhasil J dengan jangka yang lama. bersirat banyak orang desa yang pindah kedesa lain. bermakna akan bepengetahuan Jika tinggi dimasa setahun dua tahun kedepan. bermakna akan meluaskan J perusahaan. Andai mimpi memikul kayu atau membawanya. Kala hika anda bermimpi kalah dalam satu permainan.

ejekan kurang baik dari tetangga yang anda. bertanda ada suatu perubahan J hidup anda belum tahu akibatnya. bermakna akan ada suatu pekerjaan yang J akan memberikan sukses baik termasuk dalam perekonomian. Bila mimpi memotong sesuatu dengan arsitek kampak cita-cita anda yang diusahakan dengan kerja berat akan bersirat tercapai.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Kama r ika anda bermimpi berada dalam satu kamar. Kapa l ika anda bermimpi berada dalam kapal. Bila kartu yang dipegang baik tentu hasil usaha anda pun demikian. Kandan gika anda bermimpi membuat kandang. bermakna kurang baik. Kamu sika anda bermimpi sedang membaca atau mendapatkan kamus. bersirat akan mendapat khabar baik. Kancin gika anda bermimpi kehilangan kancing. bermakna anda akan mengetahui sesuatu yang J anda pegang. bermakna kemajuan J yang dapatkan akan ada pesat Kampa kika anda bermimpi melihat timbunan kampak. bersirat bahaya akan datang menimpa anda.pakarhowto. Kapu r ika anda bermimpi menulis atau memberi kapur. Kapa sika anda bermimpi melihat kapas dikebun. bermakna akan sukses dalam cinta dan J dagang. 35 . Kambin gika anda bermimpi ada kambing menarik kereta. usaha anda yang jujur aktif tentu berhasil dimulai baik Kart uika anda bermimpi bermain kartu. Dan mimpi makan kambing bersirat akan dapat yang harta benda . bermakna anda akan dipersalahkan oleh J orang karena kurang hatihati. bermakna segala cita-cita untuk J menjadi (perancang) akan terlaksana. bermakna pasangan anda berubah lebih baik sifatnya).co m yang berbudi baik dan luhur (bila anda sudah menikah.. bertafsir terhadap segala sesuatu harus dengan benar. bermakna bahwa anda akan dicintai J banyak Mimpi kamar anda penuh orang bersirat anda harus berikhtiar dari ejekanorang. Karcis Jika anda bermimpi membeli karcis apa saja. karena anda J akan tertimpa derita dalam permainan yang terlarang. jika mimpi meninggalkan kapal. dan J jika melihat kandang kosong bermakna usaha anda akan gagal.

bermakna akan ada yang menaruh dendam pada anda. dan bermimpi membeli kasur bersirat akan kehidupan yang harmonis dalam jika cinta. Kelamb uika anda bermimpi membuka kelambu (tirai pelindung nyamuk). bertanda panjang umur. kaling Binatan g www. Kasur Jika anda bermimpi sedang tidur diatas kasur. bermakna akan berurusan agak dengan pihak berwajib. alamat akan selamat dihari kerja tua. J Mimpi hadiah kaus kaki atau tangan. bersirat akan mendapat khabar baik dai dapat keluarga. bermakna mujur besar... Dan mimpi membeli kelambu bersirat akan maju. bermakna akan Jika ada peningkatan kerja. Sedang bekerja dikebun. Mimpi berkelahi dengan harimau/macan. bermakna akan J dapat Mimpi berkelahi dengan perampok bermakna anda akan mendapat tugas uang. Kau sika anda bermimpi memakai kaus/sarung tangan atau kaki. Kelelawa r ika anda bermimpi melihat kelelawar terbang melewati anda. bermakna anda akan berdiri dalam perusahaan sekarang. bermakna nasib J dan keuangan anda tidak akan memuaskan. Kelap aika anda bermimpi duduk dibawah pohon kelapa yang tinggi dan lebat. Sedangkan anda sendiri yang karam bertanda kesusahan dalam dagang akan tiba. Keledun gika anda bermimpi makan buah keledung anda akan merasa kurang J enak. Kawa nika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan.co m 36 . Mimpi pergi ke kebun binatang bersirat sukses teguh dalamserabutan. berat. Dan bila digigit J kelabang bersirat besar. berkelahi dengan Jin bermakna akan mengalami hidup miskin dalam waktu Mimpi yang lama. Kelah i ika anda bermimpi bermimpi berkelahi dan menghantam orang. Tapi mimpi mengambil kelapa bersirat akan sakit. Kelaban gika anda bermimpi disengat kelabang.pakarhowto. tergoda oleh permpuan. bertanda J akan mempunyai cita-cita baik sekali. Kebu n Jika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. bermakna rezeki akan melimpah ruah. bermakna akan ada J sesuatu yang urusan menjengkelkan kelak. Kolan g Jika anda bermimpi duduk dibawah pohon kolang kaling.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kara m anda bermimpi melihat orang karam dan anda dapat menolong. bermakna J akan menerima makanan enak.

Kemban gika anda bermimpi membagi-bagikan kembang kepada teman-teman atau J orang. bersirat girang hati Kemalua nika anda bermimpi terlepas kemaluan anda. bermakna pekerjaan anda J akan menguntungkan. Kemej aika anda bermimpi memakai kemeja. Sedangkan membakar kemenyan. Dan jika mimpi minum air dikendi. bermakna kegembiraan Sedangkan melihat segerombolan kelinci terbang keangkasa. bersirat mendapat ketinggian pangkat. Ker aika anda bermimpi melihat kera. bermakna kepada anda akan ada kesukaran J hidup. bermakna apa yang J dikehendaki belum tentu berhasil. bermakna J akan memperoleh kemajuan dari pekerjaan yang tadinya sangat mundur. membuka kemeja bersirat akan ada kegaduhan yang anda terima bulan kepada ini. bermakna akan tiba kesempatan J yang baik. Kepal aika anda bermimpi kepala keluar tanduk. Mimpi akan pindah ketangan orang lain. Mimpi ada kendaraan lewat diatas jembatan bersirat kurang baik dalam percintaan. bersirat segala yang dimiliki paham. Kentan gika anda bermimpi makan kentang atau membeli kentang bermakna anda akan J meperoleh banyak untung. bermakna kepada anda akan datang khabar gembira. bermakna anda harus mawas diri karena J ada kekecewaan yang datang tak terduga. bermakna akan ada perpisahan.co m 37 . Mimpi naik kendaraan umum. bermakna anda akan maju keuangan pesat. Kend i ika anda bermimpi memecahkan kendi. akan datang. Kerba uika anda bermimpi keluar dari pintu rumah naik kerbau. Keranjan gika anda bermimpi membawa keranjang penuh. tersirat akan ada berita besar yang J hebat. bermakna akan timbul cekcok atau J perselisihan anda menaruh tangan dikepala orang. bermakna akan ada orang yang segera J datang anda. tersirat kehidupan cinta akan bahagia Kendaraa nika anda bermimpi melihat kendaraan ditarik oleh empat kuda. www.pakarhowto.Jika anda bermimpi menjadi kepala kantor. bersirat anda akan tidak kehausan atau kelaparan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kelinci Jika anda bermimpi melihat segerombolan kelinci putih dikebun. Kemenya nika anda bermimpi mencium bau kemenyan terbakar. dan jika mimpi mendapat kembang.

Kitab/Buk uika anda bermimpi membaca buku-buku suci. bermakna akan beruntung dalam masa J yang pendek. musuh tersirat rizki. Kipa sika anda bermimpi memegang kipas. bertanda akan sembu dari sakit. Korek Mimpi menyalakan korek. Kotora nika anda bermimpi hendak makan kotoran. bertanda akan hidup damai dan tenang dalam penuntutan. Dan jika mimpi rumah banyak kotoran.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kertas Jika anda bermimpi menelan kertas. bermakna akan bertambah pengertian anda. bermakna kehidupan damai dan baik akan segera J tiba untuk anda. Kora nika anda bermimpi membaca koran. bermakna anda akan segera J dijodohkan. www. bermakna J akan seorang kawan yang dapat menolong anda dari usaha yang dari sekian lama jumpa anda yang sempat menggelisahkan hidup rintis anda. Kompa sika anda bermimpi mempelajari kompas pada sebuah kapal atau perahu.. Keret aika anda bermimpi melihat kereta kematian lewat dihadapan anda. akan tiba Kubi sika anda bermimpi makan kubis. bertanda anda sering dicela tangan orang. bermakna akan mendapat J ketenangan penuh karunia besar dari hidup dan Tuhan. bermakna akan terhibur bila anda ada J perkara dengan hamba hukum (polisi).yang selama ini mengintai anda.pakarhowto. dan mimpi melihat kertas berwarna bersirat akan mendapat peruntungan. Kidal/Kir i ika anda bermimpi makan dengan tangan kidal/kiri atau memegang sesuatu J dengan kiri. Kilat Jika anda bermimpi melihat kilat bersambaran.co m 38 . bermakna dapat untung tapi sayang hanya sekejap J mata. Kop i ika anda bermimpi minum kopi. bersirat anda akan dapat mengalahkan musuh. bermakna akan memperoleh pengetahuan yang bijaksana. Dan bila pakaian kena kotoran. J Atau memperoleh karunia yang cukup dari Tuhan YME. Kiama t ika anda bermimpi tentang peristiwa hari kiamat. bermakna J semua kesalahan akan lenyap.

bersirat akan mengalami kerugian. bermakna akan ada suatu kebahagiaan yang Jika akan datang . bertafsir akan J ada peningkatan didalam perniagaan. dan yang kalau merah akan dapat hasil baik. Mimpi kuda melompat dihadapan rumah anda. bersirat akan mendapatkan anakJ anak bijaksana. Mimpi menunggang kuda putih dalam rumah bersirat akan rugi. bertanda ada kesempatan J untuk berusaha. Kurus Jika anda bermimpi badan anda kurus kering. bertanda akan ada kebajikan dari J orang. Khalifa hika anda bermimpi bertemu dengan seorang khalifah (pemimpin). bertanda akan berkelahi dengan orang-orang yang belum ada kenal.pakarhowto. Kubura nika anda bermimpi membuka atau menggali kuburan orang mati..~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kud aika anda bermimpi memelihara kuda dalam rumah. www.Kue melihat Jika bermimpi sedang makan kue-kue. Mimpi kuburan bermakna akan teringat pada sesuatu yang telah dijanjikan. Dan jika kehilangan kunci. bersirat baik sekali yaitu kehidupan rumah tangga yang sempurna. Sedangkan mimpi akan mengambil orang mati dalam kuburan. Atau anda memimpikan melihat kucing. J bertanda akan mendapat pertolongan dari masyarakat tentang kehidupan anda anda yang yang sangat menyedihkan sekarang. kursi. Kupukupuanda bermimpi melihat kupu-kupu. kuda bersirat kesediahan atau kejengkelan akan lenyap. Kunc i ika anda bermimpi melihat atau menemukan kunci. Kunin gika anda bermimpi segalanya berwarna kuning. bermakna mendapat kesenangan. Kursi Jika anda bermimpi duduk di kursi goyang. anda terutama penuntutan didalam ilmu ke Tuhanan. bertanda akan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda dengan rencana yang semula.Kuku anda Jika bermimpi melihat kuku atau mengupas kuku sendiri bermakna akan anda menerima warisan (harta turunan). mengecat. Khaba r ika anda bermimpi diberi khabar oleh teman-teman tentang suatu keributan. bermakna bahagia kaya akan muncul. Mimpi membeli. bertanda baik J yaitu akan dihormati orang dan segala yang di cita-citakan akan tercapai. bermakna akan ada irihati orang J karena kepandaian dan kebijaksanaan anda Kucin gika anda bermimpi didatangi banyak kucing. bermakna akan datang kepada anda keuntungan dalam pekerjaan yang sedang anda lakukan.co m 39 .

Lay uika anda bermimpi melihat pohon kering dan layu. bertanda hidup anda romantis atau terpelihara. Membunuh lalat. Mimpi memegang lampu. bersirat bahagia sesudah beertahun-tahun menderita. bersirat akan mendapat harapan besar dalam usaha. bermakna impian yang amat jelek.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Khawati r ika anda bermimpi memasukkan sesuatu pekerjaan dengan penuh khawatir. Lag uika anda bermimpi mendengar lagu atau memperdengarkannya. Khiana t ika anda bermimpi dikhianati orang. J bermakna akan beruntung dalam usaha keras yang anda lakukan kelak anda sekarang. Khila f ika anda bermimpi kekhilafan sesuatu barang yang dibeli atau khilaf J menyelesaikan sesuatu persoalan penting. bermakna akan ada J sesuatu yang membuat anda kegirangan. Lahi r ika anda bermimpi isteri anda melahirkan anak. Lad aika anda bermimpi membeli lada. Lala t ika anda bermimpi melihat lalat berterbangan. bermakna akan mendengar berita yang menyenangkan. Mimpi menyalakan lampu. bertanda akan mendapatkan rezeki J yang besar.pakarhowto. J tapi mimpi menanam lada bersirat tidak bila baik. bermakna kepercayaan anda akan mundur dan J kesehatan pikiran akan timbul. Labalaba anda bermimpi melihat laba-laba. bermakna ketulusan hati dari sang istri akan J andadan rasai. bermakna anda adalah orang yang sangat berhati-hati bekerja. bermakna rezeki akan J mundur. Lab uika anda bermimpi makan labu.co m 40 . Dan kalau anda masih jejaka maka tunangan anda akan tetap selalu lihat setia. bermakna anda akan mengalami banyak godaan Jika dan rintangan dalam usaha dan atau perjalanan. bermakna anda akan disenangi J tetangga dan kenalan anda. dan akan mendapatkan hasil yang lumayan. Layanglayang Jika anda bermimpi melihat layang-layang. bermakna keluarga J anda akan dianugerahkan rezeki banyak. Lamp uika anda bermimpi melihat lampu yang terang benderang. www. artinya tak memiliki ketentuan yang sempurna.

J bermakna akan lekas datang tapi jangan khawatir karena akan cepat kesusahan berlalu. Dan kampung Jika ada orang yang turun dari langit dan rumah bersiratan dapat kutukan dari mimpi Allah. Letusa nika anda bermimpi mendengar letusan yang berbunyi bertubi-tubi. bertafsir atau kota anda akan direbut orang atau orang tua akan meninggal. bermakna akan J naik derajat lebih tinggi. bermakna anda akan keluar negeri atau keluar J kota mencari pengetahuan yang luas. melihat langit terbalik bermakna akan mendapat Mimpi kesusahan. bermakna perusahaan anda akan J sukses dan berhasil. bermakna akan J ada suatu perobahan dalam diri anda. Mimpi langit merah. Langit pecah. ada kesusahan yang tak diduga. bermakna alamat kesenangan akan segera J tiba. tentang kematian kawan. bermakna akan digoda oleh perempuan J (dan sebaliknya). Lari Jika anda bermimpi berlari (sedang). Dan kalau mimpi melihat langit bersih. Lind uika anda bermimpi merasa ada lindu. berarti akan tambah kekayaan. bersirat akan dapat anak yang baik-baik. bermakna akan tiba kesenangan cinta Lilin yang menyala kemudian mati bertanda akan menghadapi aral atau anda. bermakna rezeki akan bertambah Lauta nika anda bermimpi melihat lautan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Langi t ika anda bermimpi berjalan naik keatas langit dan mengambil benda. Jika mimpi merasa dilaut bertanda akan guna dapat uang. www. ia akan mengerti kebesaran anda. Sedangkan anda mimpi disengat lebah. Sedangkan mimpi digigit lintah bersirat akan dapat godaan dari perempuan yang jahat. Lilin Jika anda bermimpi melihat lilin menyala di kamar.co m 41 .pakarhowto. Libu r ika anda bermimpi dalam keadaan libur. Bila matinya lilin ditiup angin bertafsir akan mendapat musibah/ada keluarga yang akan meninggal. bermakna akan dapat membalas dengan kebaikan anda dan kepada yang pernah mencelakakan anda orang tua dahulu. Lombo kika anda bermimpi makan lombok. bermakna akan segera pindah J tempat. Linta hika anda bermimpi bertemu lintah.. . Leba hika anda bermimpi melihat gerombolan lebah. Lembu/Sap i ika anda bermimpi melihat lembu kesasar atau mengamuk lari kesana kemari. bermakna akan timbul kejengkelan atau J marah.

akan mendapatkan rezeki besar. Luk aika anda bermimpi kena luka hingga keluar darah atau anda banyak luka-luka dikaki J atau tangan. bermakna akan J mendapat kesusahan dan kepayahan. Mayat Jika anda bermimpi makan mayat. Mad uika anda bermimpi minum madu. dapat dilompati.pakarhowto. sedangkan J menyeberangi bersirat cita-cita anda bisa tercapai kalau kali yang deras tadi kali yang deras. Jika mimpi makan berdiri. Loten gika anda bermimpi diberi loteng. Lumpu r ika anda bermimpi mengambil tanah lumpur. atau anda akan tetap hati dalam suatu keterangan. Maka nika anda bermimpi makan rembulan atau bulan. Maha l ika anda bermimpi membeli barang merasa mahal. Mimpi makan bangkai. Longso r ika anda bermimpi melihat atau juga mendengar tanah longsor. bermakna sedikit waktu lagi anda J akan merasa malu dari teman yang pernah mengejek anda. merupakan suatu alamat bahwa anda akan menerima suatu pemberian dari teman. dan bila anda J mimpi madu bertafsir anda akan selalu setia pada cinta menjual anda. bermakna akan dapatkan keuntungan yang besar tak disangkasangka. Bermimpi makan kotoran bermakna bermakna akan mendapat uang. bermakna akan bebas dari susah dan J derita.atau akan mendapatkan suatu rezeki dari teman Tuhan. Mabu kika anda bermimpi mabuk karena minum-minuman keras. Dan juga maknanya jika mimpi naik loteng yang tinggi. Luda hika anda bermimpi menelan ludah. Lompa t ika anda bermimpi melompat di kali. bermakna anda harus J berhatihati dalam menjaga kesehatan atau akan datang kesusahan karena ulah sahabat anda sendiri.co m 42 . bermakna akan terima rezeki yang J besar. bermakna akan maju dalam pekerjaan dan J penuntutan. alamat rezeki murah datang pada anda dan jika makan direstoran bersirat ada perhatian dari orang lain kepada anda. bermakna sukses dalam cinta. Mimpi makan seorang diri bermakna akan mendapatkan kebahagiaan. Kalau tidak anda akan mengalami kecelakaan. bertanda pendek umur.. www. bertanda akan terlalu fanatik J kepada harta benda yang sedang diramalkan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Loncen gika anda bermimpi mendengar lonceng berbunyi bertanda akan ada tamu yang J datang.

bermakna anda akan tertimpa penyakit. bermakna sangat J baik. bermakna anda mendapat kesulitan lahir batin. bermakna akan bebas dari kekuasaan orang. asam atau pahit bermakna anda akan mendapat makan kesulitan besar. bertafsir anda akan cari makan sangat susah. bermakna anda akan segera dapat uang . Dan jika mimpi mandi dikali Sedangkan yang dangkal. perusahaan. Maki Jika anda bermimpi dimaki-maki orang atau teman. Mala m Jika anda bermimpi berjalan diwaktu malam. 43 . Mat aika anda bermimpi melihat mata orang-orang tertuju kepada anda.pakarhowto. buah-buahan bermakna anda akan mendapat pujian dari orang banyak. bermakna anda J akan menolong sesuatu yang memang harus anda tolong. mimpi mandi bersirat kurang sehat badan. sebab itu hidup anda sangat sederhana. dan bila mandi ke air yang jernih. Mimpi makan bermacam-macam kue. Mimpi mandi dengan janabat atau adus akan bermakna kepada anda akan diberi keselamatan dunia dan akhirat. bermakna anda haru J bekerja dengn penuh inisiatif. Malin gika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan maling. Malan gika anda bermimpi usaha anda mengalami kemajuan tapi ditimpa malang atau J sial. Mimpi melihat matahari akan tiba (terbit) bertamsil akan memperoleh kebahagiaan dan kebanggaan yang tak terkira. bermakna anda selalu menyediakan tenaga dalam suatu perkara. harus bekerja lebih keras dari bersirat semula. Matahar i ika anda bermimpi melihat matahari atau bulan dikala naik perahu. bermakna kurang tenaga dalam berkuasa. Mimpi mandi dengan sabun bersih bermakna anda sedang diberi kesadaran untuk berbuat sampai baik. Mangko kika anda bermimpi mendapt mangkok atau piring.co m Mimpi makan bersama-sama.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Andaikan melihat orang malas. bermakna akan J beruntung. untuk rezeki didapat dengan Mimpi diri anda disinari matahari. bermakna suatu pesta gembira akan tiba karena hasil cinta yang murni. sebab itu harus kerja segera dengan dan baik jujur. Mand i ika anda bermimpi suami isteri mandi bersama didalam air. bermakna anda akan mendapat kehormatan dari masyarakat. Masak Jika anda bermimpi memasak. alamat akan naik kedudukan dalam mudah. Mimpi mandi dengan air kotor. yang datang tanpa sebab. bermakna J akan mendapatkan derajat. Mimpi makan Mimpi makanan yang pedas. Malas Jika anda bermimpi berjalan malas. bermakna sebaliknya.

Melihat J meja. bermakna rumah tangga akan hidup bahagia dan mimpi meja tersusun bersirat akan berhasil apa yang diinginkan. bermakna anda akan panjang umur. bermakna Melayan gika anda bermimpi melayang dengan atau tanpa sebab.pakarhowto. Maca nika anda mengimpikan diburu macan. bertanda kecintaan akan terlaksana dengan J hati jujur. Mati Jika anda mengimpikan seseorang teman atau keluarga meninggal dunia. kesehatan terpelihara. Meg aika anda memimpikan melihat mega puti bersih. Jika J mimpinaik menara sampai dipuncak. Mej aika anda memimpikan naik diaatas meja bertanda akan dapat pangkat. . 44 . menandakan hidup lama. Mimpi macan masuk dan kembali lagi. Menar aika anda memimpikan melihat menara. Mawa r ika anda memimpikan bunga mawar. bermakna anda akan dihormati orang J untuk melanjutkan penuntutan (harapan) dan citacita. dalam kemelaratan. bertanda kecintaan anda akan hidup dalam tempo yang rumah pendek. Melara t ika anda memimpikan J kebalikannya. mimpi menembak macan dapat rezeki Dan jika besar. Mimpi matahari dan bulan berartikan orang tua akan dapat turun. Dan bagi pemuda pemudi akan segera mendapat jodoh. Meria m anda memimpikan mendengar suara meriam. Medal i ika anda memimpikan melihat medali.co m Melihat matahari dan bulan bertemu. betafsir akan dapat anak. bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga. bermakna akan datang J panggilan istimewa yang merupakan dampak dari kredibilitas anda yang sangat undangan berharga. bermakna baik sekali. bertanda sukses dalam segala usaha. Dan mimpi anak anda meninggal dunia. bermakna yang diimpikan akan umur panjang. Mimpi meninggal/mati lalu hidup kembali. bertanda kegembiraan yang J selalu kunjung tiba.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. anda akan berhasil dalam kerja dengan anda segala keyakinan. kesusahan. J Keuangan terjamin. Mera hika anda memimpikan melihat warna merah. Anda akan bebas dari J suatu tuntutan. bermakna akan ada sesuatu yang Jika akan mengejutkan .

bermakna kepada anda akan mendapat J rezeki. Mimpi meminum susu bermakna kesehatan anda akan terjaga. bermakna anda sikap dalam yang tidak lama akan kehilangan uang atau sesuatu yang berharga. Mimpi meminum air dari mata akan tiba air. dan bila minum madu bertanda Jika bersirat rezeki. bertanda anda akan memasuki kalangan industri. Minu m anda bermimpi minum. bermakna akan J ada kesempatan baik yang datang menghampiri anda. alamat akan menerima khabar girang. Minyak Jika anda memimpikan menjual minyak. Memotre t ika anda bermimpi sedang memotret tempat-tempat yang indah. Menyebrang i ika anda bermimpi menyeberangi sungai. bertanda akan mendapat yang anak baik. bersirat akan mendapat ilmu pengetahuan (dari sumbernya yang benar). bermakna akan memenangkan dalam J suatu pekara. bermakna akan memperoleh kebahagiaan yang diimpikan. bertanda akan bertukar pekerjaan sedang minyak. Mimpi waktu mencium bermakna hati-hatilah anda karna akan ada guncangan yang berarti bau busuk dalam pekerjaan dan usaha yang anda setiap lakukan. bermakna akan mendapat khabar bahagia J dan mimpi mendengar orang menangis anda akan berkewajiban menyelesaikan suatu perkara sesungguhnya sangat yang sulit.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Mesin Jika anda memimpikan melihat rupa-rupa bentuk mesin. memberi hadiah mungkin. bermakna rumah tangga akan cekcok J dan hampir cerai berai. begitu juga bila minum air kali.pakarhowto. Menangi sika anda memimpikan sedang menangis. Membendun gika anda bermimpi membendung air. Mesjid Jika anda memimpikan masuk Mesjid atau Klenteng dan Greja. Mingga t ika anda memimpikan minggat bersama teman sepergaulan yang karib J bermakna kebahagiaan anda dalam percintaan akan terkabul. www.co m 45 .. bertanda murah hati. . Meningga l ika anda memimpikan anaknya meninggal.. Mencium anak. Menciu m anda bermimpi mencium orang yang anda cium bermakna dalam waktu dekat Jika anda menerima perlakuan yang menyenangkan dari orang yang kita cintai tersebut akan entah atau bentuk lain. Mimpi memakai minyak membeli wangi.

Mud aika anda bermimpi bahwa anda dalam keadaan umur muda atau orang muda. Muka/Waja hika anda bermimpi melihat muka dan sisi rambut. bertanda anda akan sembuh dari J sakit segera akan hilang penyebab sedih. Nasi Jika anda bermimpi makan nasi bermakna akan hidup kuat dan sehat dan atau tidak akan kelaparan . Nabinabi anda bermimpi bertemu dengan nabi Muhammad SAW. bertanda akan beruntung. Bila bertemu dengan sahabat nabi bermakna akan menjadi orang pintarlahir batin.co m 46 . Mimpi naik kegunung bertemu melepas orang. bermakna anda akan Jika mendapat baik didunia maupun di akhirat. Naik Jika anda bermimpi naik perahu dengan orang lain bermakna akan pindah. Melihat motor berjalan dengan kencang. J sedangkan mimpi melihat naga. bertanda akan tiba karunia Tuhan yang kelak membahagiakan. Naik perahu bermaknakeinginan yang telah lama dikandung. alamat anda sedang memperbaiki hidup . akan dapat kebaikan dan mimpi naik pohon. segala apa yang diinginkan bertanda akan terlaksana. akan Musik Jika anda bermimpi membunyikan musik atau mendengarnya bertanda nama anda akan terkenal . Mimpi naik kelangit. bersirat akan keluar dari susah dan derita. mimpi perjalanan yang banyak naik bersirat akan maju dalam pekerjaan. Dan bila mimpi mencuci muka di panci bermakna akan mendapat jodoh.pakarhowto. bermakna akan menjadi orang J yang dermawan. Mutiar aika anda bermimpi menerima mutiara bertanda perkawinan atau juga percintaan J anda sukses. bersirat akan mendapatkan kedudukan. Nag aika anda bermimpi melihat naga putih. bertanda pekerjaan akan mundur. mimpi muka keluar hitam-hitam bermakna atau kurang baik untuk berdagang dan mimpi cuci muka. Mimpi naik kereta mobil bermakna anda akan mendapat kehormatan dari pemerintah api atau atau www. jika mimpi J makan monyet bersirat tidak baik dalam daging berkehidupan. J bermakna bahagia akan segera menjelma. jika bertemu dengan nabi Adam AS kemuliaan bermakna akan mendapat kemuliaan di dunia dan akhirat dan segala doa akan dikabulkan. Moto r ika anda bermimpi berkendaraan dengan motor.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Monye t ika anda bermimpi melihat monyet putih. Berjumpa dengan para Wali pecinta nabi bermakna jika anda ilmu sedang menuntut ilmu akan berhasil. bersirat akan memperoleh anak yang perempuan bijaksana. Dan jika melihat nabi (nabi yang lain).

47 . Obo r ika anda bermimpi berjalan membawa obor dalam keadaan menyala terang. Oktobe r ika anda bermimpi dalam bulan Oktober atau mengimpikan bulan Oktober.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna akan ada kemajuan dalam J soal perjuangan (usaha yang anda harapkan akan tergapai). Nur Jika anda bermimpi melihat nur/cahaya menyinari bermakna suatu impian yang baik. bermakna anda akan atau akan naik kedudukan.pakarhowto. Nyamu kika anda bermimpi digigit nyamuk. harus segera bertobat. Jika mimpi anda melihat onta dalam kurungan bersiratkan ada suatu pejalanan yang menguntungkan. Oba t ika anda bermimpi membeli obat atau menerima obat dari rumah obat bermakna J anda tetap sehat dan atau anda harus selalu memeriksakan diri pada dokter akan demi kesehatan anda. Keberuntungan akan segera datang dengan tidak mengenal masa. bertanda akan mendapat J kesusahan.Nginang Jika mengantuk anda bermimpi melihat orang nginang. Nol Jika anda bermimpi melihat angka nol. Dan mimpi melihat suatu permainan olahraga bersirat kehidupan anda menghadapi kesenangan.. Nangi sika anda bermimpi menangis dengan air mata yang bercucuran bermakna. Ont aika anda bermimpi melihat onta bermakna tidak akan ada yang mejadi aral J yang menghadang (rintangan). Mimpi naik harimau atau gajah bermakna anda akan mendapat kemuliaan naik pangkat. bertanda anda akan dapat menyelesaikan suatu persoalan yang sukar selama ini. bertanda akan dapat susah. J bermakna akan mendapat pangkat. bila ada rencana lebih baik di tunda dulu sampai selewatnya bulan tersebut. bertanda akan mendapat tamu J yang datang dari jauh atau luar kota.Ngantuk Jika anda peringatan bermimpi bertanda akan memperoleh keberuntungan tiba-tiba. juga merupakan bahwa anda banyak dosa. bermakna akan mengalami suatu penderitaan yang meberi rara susah.Neraka Jika anda bermimpi melihat rezeki neraka. J bermakna kurang baik. Mimpi naik apa saja tapi setelah samapai diatas jatuh lagi bermakna anda akan dikeluarkan dengan tidak hormat dari pekarjaan anda. Mimpi naik sepeda bermakna anda akan susah berhatihatilah. Mimpi menaiki kuda atau onta.co m masyarakat. akan J datang yang bersar berupa uang untuk anda. Nyarin gika anda bermimpi mendengar suara yang nyaring. Olahrag aika anda bermimpi sedang berolahraga.

Pagu t ika anda bermimpi dipagut atau digigit ular.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Operas i ika anda bermimpi dioperasi atau dibedah. bermakna kehilangan uang. bermakna akan berpergian. mimpi J memakai tentara. bermakna akan segera tiba masa J jodohnyaanda sudah menikah akan ada celaan yang datang pada dan bila anda. Jika mimpi melihat ada orang yang datang kerumah ganjaran bertanda orang yang berilmu yang akan menolong anda. Mimpi menghormati kepada orang tua. Pader i ika anda bermimpi melihat Paderi (guru agama/pemuka agama) membaca J kitab. bersirat kematian dilingkungan keluarga atau setidakpakaian tidaknya kecelakaan. Pakaia nika anda bermimpi membuka pakaian. J Mimpi sakit naik dokter. bersirat akan mundur dalam percintaan. bertanda apa yang J dilakuan akan segera terhalangi. bermakna keuntungan akan segera J anda peroleh setelah bersusah payah mengurusnya. bersirat akan akan dapat pekerjaan. Memimpikan orang besar atau kepala bermakna naik pangkat. Mimpi berpakaian yang berkancing kilap. Jika mimpi dapat payung dari orang tua. bermakna perkawinan didahului oleh cinta kasih akan segera anda yang tiba. Paga r ika anda bermimpi melihat pagar dirumah dikala berjalan. Padan g Jika anda bermimpi melihat padang rumput yang luas dan indah.co m 48 . bermakna akan dapat keberuntungan. Mimpi orang/kita punya penyakit kelamin. bermakna hidup cinta J anda akan terpelihara. Mimpi melihat orang orang banyak bermakna masyarakat akan tidak beres dalam soal sandang pangan. kebebasan sosial. Oran gika anda bermimpi memanah atau menembak orang.pakarhowto. Mimpi mempunyai tamu orang sakit suatu tanda akan pertolongan. Pahi t ika anda bermimpi memakan atau minum yang pahit-pahit.. Mimpi dikejar orang akan ada bertanda akan dapat rezeki. Mimpi melihat orang dioperasi. bersirat makanan susah. Payun gika anda bermimpi memakai atau melihat payung. bertafsir kurang baik untuk anda. Pad i ika anda bermimpi melihat padi tumbuh diatas rumah bertanda akan naik J pangkat. Mimpi melihat orang menangis bersirat akan negara mendapatdari suatu perkara. Mimpi dianiaya orang. bermakna akan selamat dan bahagia. bertafsir akan ditimpa malapetaka rumpu t www. bermakna semua teman-teman J anda datang menolong kepada anda. bermakna akan ditinggal mati orang dekat. Mimpi melihat orang tua yang sudah meninggal bermakna dapat akan mendapat rezeki yang besar.

bermakna apa yang dicita-citakan akan tercapai. J bertanda menerima khabar baik. Panta i ika anda bermimpi mandi-mandi dipantai bermakna anda akan menerima percintaan J yang harmonis. bermakna akan mendapat kerugian besar. Pana hika anda bermimpi melihat orang memanah atau anda sendiri yang memanah. bermakna J keberuntungan. bertafsir kebaikan memanjat pohon dalam kehidupan . Sedangkan mimpi berjalan-jalan di pantai bersirat kebahagiaan yang baru dicapai akan ada yang kerikhtiar (berusaha) menghalanginya. Panggi l ika anda bermimpi dipanggil seseorang. bermakna agar rencana anda yang harus J dikerjakan dituunda atau dibatalkan sebaiknya dulu. bermakna jika anda akan J melakukan suatu pekerjaan tertentu akan dikerjakan dengan sedikit waktu dan berhasil. bertanda keberuntungan. Panja t ika anda bermimpi memanjat keatas loteng atau aaatap rum. anda berada yang di dalam pasar. kelapa atu gunung hingga sampai puncaknya. Panggun gika anda bermimpi naik panggung sandiwara. 49 . bermakna akan mendapat kawan baru. Bermimpi mebeli pakaian. Pawa i ika anda bermimpi melihaat pawai atau barisan. bertanda ada kesusahan dan J kemelaratan akan berganti dengan kesenangan.. Pak uika anda bermimpi melihat paku atau menerima. Seandainya dipasar.co m dan mimpi pakaian terkena tinta bermakna akan dicela orang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna dapat pangkat atau J derajat. Pasar Jika anda bermimpi berjalan-jalan dipasar. dan mimpi melihat panah terbang diudara bersirat anda akan anda disakiti oleh temanakan teman. Mimpi mengenakan pakaian indah. Mimpi memakai pakaian kumal bermakna akan mendapat karunia. Dan mimpi suami isteri sama-sama belanja bermakna akan tiba kesenangan dan ketenangan rumah tangga. Mimpi akan membeli barang dipasar. bertanda akan ada atau datang penggoda atas diri anda. Pana sika anda bermimpi kepanasan.pakarhowto. Pangka t ika anda bermimpi didatangi orang yang berpangkat bermakna akan tiba rezeki J baik. Mimpi melepas pakaian (Polos) bermakna anda akan sembuh dari sakit. bertanda akan tiba masanya anda akan naik pangkat dan keuangan anda akan terpelihara. bertanda akan dapat warisan dari J orang tua.Mimpi menjahit pakaian sendiri.

bermakna akan J mendapat rezeki baik. Pen aika anda bermimpi pena atau fulpen. bersirat kepandaian akan bertambah. Penyaki t ika anda bermimpi diserang penyakit atau sakit. Penganti nika anda bermimpi jadi pengantin.Penghulu Jika anda bermimpi melihat penghulu. sang majikan (orang yang memperkerjakan).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Patun gika anda bermimpi melihat patung. Dan jika mimpi akan pergi kemedan perang. intan dan perhiasan lain J sebagainya. bermakna akan mendapat kesusahan. Padan gika anda bermimpi memakai uniform dan memegang senjata. Periyayi Jika mimpi memakai pakaian periyayi. bertanda kurang baik.pakarhowto. Dan jika mimpi diberi pena. Bermimpi mengenakan sumur. Peran gika anda bermimpi melihat kalah perang. . bermakna Kehidupan anda akan lebih sempurna J anda dipuji orang dan dihormati atau anda akan mendapat akan uang. Pelaya nika anda bermimpi sedang dilayani seorang pelayan restoran. Mimpi ikut perang sabil bermakna akan geger sampai bertanda sampai mendapat perkara besar. bermakna akan mendapat sakit yang hebat. bertanda pekerjaan J anda akan bertambah laris dalam setiap harinya. www. bermakna akan mendapat pembantu yang istimewa. bermakna suatu tanda anda harus J banyak menjaga diri. Penjar aika anda bermimpi didalam penjara. mimpi menang J perang akan beruntung. Perhiasa nika anda bermimpi mendapat perhiasan emas. Mimpi perhiasan jatuh kedalambertanda akan ada kejadian yang tiba-tiba. bermakna tidak baik anda akan sakit keras atau J dapat kecelakaan yang dapat menghentikan anda.co m 50 . bermakna akan ada dekat yang akan mencari jalan untuk mencelakakan orang anda. Jika mimpi ditimpa sakit campak bersirat akan mendapat berikhtiar rezeki murah. perhiasan anda akan merasa bangga dan bahagia dengan apa yang telah dimiliki bermakna sekarang. bermakna kegembiraan yang luar biasa J diwaktu pakansi/libur. Sedangkan anda sendiri yang setiap sebagai bermakna anda akan memperoleh ketabahan hati yang penuh terhadap pelayan. bermakna akan dapat rezeki. Pekarangan/halama nika anda bermimpi mandi disebuah sumur didalam pekarangan rumah yang nampak J baik. bermakna segala sesuatu yang anda lakukan J harus dikerjakan dengan segiat-giatnya yang pada akhirnya akan membawa kebaikan yang anda cita-citakan.

J Mimpi berpesta didalam perahu. sahabat anda tidak akan terlepas dalam pergaulan sehari-hari ia juga bermakna akan memberi pertolongan kepada anda. Petan i ika anda bermimpi sebagai petani. Pet aika anda bermimpi sedang melihat atau meneliti sebuah peta. Perempata nika anda bermimpi sedang berjalan diperempatan jalan. Perah uika anda bermimpi melihat perahu ada air. bersirat akan untung ada kerugian didalam perjalanan. Dan bila sudah menikah. Pest aika anda bermimpi berpesta didalam perahu. bermakna akan ada tamu yang datang dengan tiba-tiba. bermakna anda akan J menerima pujian orang. Mimpi perahu pecah dikala dinaiki. bermakna akan dapat J isteri (Karena sebab yang baru benar). Perkawina nika anda bermimpi berada dalam satu perkawinan atau anda mengiringi J pengantin. bermakna akan dapat derajat yang lebih tinggi atau kejenjang yang lebih besar. Dan jika anda sendiri yang mimpi kawin. bermakna akan ada tamu yang J datang tiba-tiba. bermakna akan ada perubahan hidup yang lebih baik lagi. Permadan i ika anda bermimpi sedang menyapu permadani atau membersihkannya. bermakna akan menerima uang. bersirat keberuntungan akan tiba. Pesantre nika anda bermimpi berkunjung atau belajar disalah satu pesanteren. bermakna anda akan selalu melihat kesukaran. Perempua nika anda bermimpi bertemu dengan perempuan (sebaliknya). Mimpi berpesta di dalam rumah. Mimpi naik perahu lalu seolah-olah terbang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Perak Jika anda bermimpi melihat perak terkumpul.co m 51 . bermakna J akan kebahagiaan keluarga atau anak isteri tiba anda. bermakna suatu keuntungan besar akan tiba dalam perdaganan (usaha). Perabo t Jika anda bermimpi membeli perabot rumah bermakna akan segera menikah. anda Mimpi orang membawa perabotan rumah dijalan.pakarhowto. bertanda akan J ada karunia berupa pengetahuan yang segera anda amalkan (laksanakan). bertanda J akan merencanakan perjalanan yang jauh. bermakna ada keberuntungan dengan yang suatu saat menjadi suatu kesusahan. bermakna kesusahan akan terjadi walaupun J ada kesenangan tetapi nilainya hanya cukup. Jika mimpi bercakap-cakap dengan seorang ruma h www.

Mimpi mebuka bermakna peti dan bercakap-cakap dengan jenazah didalamnya. bermakna segala yang menjadi renungan selama ini akan tercapai. Mimpi melihat pintu sorga terbuka. bermakna panjang umur. Pingsa nika anda bermimpi melihat wanita pingsan. bermakna akan mendapat keuntungan besar. bermakna anda J akan berhasil dalam pencaharian. mimpi Mimpi peti mati. J sedangkan yang pingsan. lebar. Mimpi menemukan pisau orang lain. Mimpi piknik pergi ke gunung atau ke hutan bermakna anda akan mendapatkan suatu peristiwa yang membuat anda prihatin. Pinda hika anda bermimpi pindah kerumah yang buruk. bersirat akan menetap ditempat anda berdiam sekarang. Poho nika anda bermimpi diatas rumah tumbuh pohon cemara. Pisa uika anda bermimpi pisau melukai diri anda. bertanda cita-cita anda akan sulit tercapai. bertanda akan ditolong oleh orang besar. J Mimpi dibawah pohon.co m petani. akan datang keberuntungan setelah sekian lama hidup susah. bertanda akan ada pertolongan dari orang berpangkat. bertanda akan datang jodoh anda. Mimpi melihat pintu rumah bermakna akan mendapat kesusahan. bermakna anda akan mampu untuk menolong seseorang yang berada dalam kesulitan. Petir Jika anda bermimpi disambar petir. Mimpi mengasah pisau akan mendapat keuntungan. Mimpi membawa pisau bermakna akan mendapat apa yang didamba. mimpi pintu rumah tinggi ditutup. Mimpi membeli pisau bermakna akan memperoleh pengetahuan. bertanda akan rugi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda akan dapatkan kawan J dengan yang isteri baik. Piknik Jika anda bermimpi piknik kesuatu kota yang ramai. lain. bersiratan segala cita-cita anda yang begitu melangit mimpi anda akan terbentur oleh halangan yang hebat. bermakna akan mendapat berkah. bertanda keberuntungan dengan J mendapat kepercayaan yang sulit lepas. Pian oika anda bermimpi melihat piano.pakarhowto. bermakna akan mati datang kesengsaraan/kesusaha n. Dan jika mimpi pisau yang dipegang jatuh kebawah. Dan J jika mimpi main piano. Mimpi peti mati sedang melihat digotong. Pint uika anda bermimpi pintu rumah anda dibuat besar dan tinggi. bersirat anda akan berhasil dengan cita-cita anda sebagai ahli seni. bertanda akan pindah ketempat membuka peti. Peti Jika anda bermimpi menaruh barang-barang dalam peti. Mimpi pintu rumah anda sendiri yang terbuka bermakna anda akan kalah baik berkelahi atau bertengkar. bermakna akan mendapat kesenangan. Mimpi memanjat duduk pohon 52 . Bila mimpi seorang perempuan membawa pisau bertafsir akan mendapatkan anak.

Potlo t ika anda bermimpi melihat atau mendapat potlot.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Kalau tiba-tiba patah. Mimpi pohon lebat rindang tapi tiba-tiba terbakar. Mimpi melihat pohon besar. bertamsil akan berduka cita. atau kesenangan dunia. Qur’a n Jika anda bermimpi melihat Al Qur’an. bertanda baik sekali. segala usaha anda akan mendapat kemajuan. bermakna kedudukan. bertanda pekerjaan anda sehari-hari tetap terjamin. bermakna posisi kerja anda dibidang J kesenian akan bertambah. Mimpi melihat polisi dalam jumlah banyak. Mimpi berjalan dibawah pohon rindang bermakna mendapat akan mendapatkan kesuksesan. dan mimpi Al Qur’an turun dari langit masuk kekepala anda dengan untuk bentuk yang panjang dan tiada putus bersirat anda memiliki banyak peluang untuk kertas masuk yang anda inginkan hidup anda penuh dengan pilihan. Dan bila anda dari segala cobaan maka segala yang anda ucapkan akan dikabulkan oleh Yang lolos Maha (hati-hati menyumpahi orang lain. Raja/Rat uika anda bermimpi diberi hadiah oleh seorang raja. Tuhan). bermakna akan J ada kehormatan yang akan anda terima dari lingkungan pergaulan anda. Mimpi menanam pohon bermakna. karena ucapan anda cepat didengar Kuasa. Radi oika anda bermimpi mendengar suara radio. bermakna rezeki segera menghampiri J anda. Pondo kika anda bermimpi tidur disebuah pondok. bermakna akan anda akan mendapat keuntungan dan telah umur panjang . menandakan ada rahmat dari Tuhan yang besar anda. Preside nika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan Presiden. Duduk melihat dibawah pohon kelapa tinggi bermakna akan mempunyai cita-cita yang berguna sekali bagi masyarakat. Pusar aika anda bermimpi melihat atau berkunjung kepusara dari salah satru keluarga anda J yang meninggal dunia. dan jauhi segala larangan Tuhan karna anda akan selalu dicoba dengan kemaksiatan entah itu datangnya dari kesusahan. Anda mimpi membeli radio akan dapatkan kemajuan dari pihak keluarga kenalan dan anda. bertanda ada teman anda yang dengki terhadap kemajuan yang telah anda dapatkan.co m bersirat akan beruntung. bermakna akan memperoleh uang J dari hasil kebaikan masa lalu. Puti hika anda bermimpi melihat warna putih.pakarhowto. bermakna perkawinan anda J akan (Al’) 53 . bermakna akan terjadi perselisihan dalam keluarga . bertanda akan mendapat sesuatu J kesenangan terdugayang tak duga. Dan mimpi melihat pohon yang berduri. semoga anda dapat kedunia pilihan yang benar. Polisi Jika anda bermimpi melihat polisi.

Rokok Jika anda bermimpi merokok. Ranjan gika anda bermimpi membeli ranjang. Mimpi rambut jatuh J putus dan rontok. tapi kalau mimpinya menjelang pagi. Rampo kika anda bermimpi diraampok bermakna anda akan menemukan rezeki halal. bersirat akan datang kaya. rumah Mimpi yang ada dalam rumah meringsek atau longsor. Mimpi rambut panjang. bermakna akan mendapatkan rezeki yang tak melihat terduga.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. J dan menghambat pekerjaan yang akan ada. bermakna akan pindah rumah. bertafsir bermakna orang. bermakna. bertamsil akan ada berita J yang membuat anda atau keluarga. Mimpi melihat rambut palsu. Mimpi tidur diatas ranjang. bermakna akan tiba kebahagiaan J dirumah tangga . bersuratan akan sedih dan membuat anda susah. Rubu hika anda bermimpi melihat pohon rubuh. segala yang anda kerjakan tidak akan mendapat hasil memuaskan. Rese pika anda bermimpi menerima resep obat. akan gembira jiga panjang umur dan mimpi rambut menutup mata. Rambu t ika anda bermimpi rambut beruban. bertamsil rumah yang anda impikan akan menjadi kosong. bermakna J akan mendapat pertolongan. bertanda akan datang tamu. bermakna akan ada tanah kesusahan. Dan jika mimpi membuat rumah. J Mimpi tumbuh rumput. Jika bermimpi memakai rantai besi. Mimpi melihat J atau memperbaiki ranjang dan atau dirobah.pakarhowto. bermakna akan dirugikan lahir batin. Ramba t ika anda bermimpi melihat pohon kecil merambat pada pohon besar. bermakna akan mendapatkan sukses. J Mimpi perampok masuk rumah. Ranta i ika anda bermimpi dirantai orang bermakna akan ada kesusahan yang tiba-tiba J datang atau Akan mendapatkan kesulitan. bertanda akan nikah dan bagi yang sudah nikah akan berhasil segala cita- 54 . Ruma hika anda bermimpi membeli rumah. famili anda ada yang sedang menderita hebat hingga batas yang sangat mencemaskan semuanya. bermakna panjang umur. Renan gika anda bermimpi sedang berenang dilautan besar. bermakna kurang baik terutama kesehatan. bermakna akan mendapat berkah Tuhan YME. bermakna anda akan dikhianati akan dicela teman baik.co m berlangsung baik. Mimpi melihat raja bertafsir kedudukan yang lebih tinggi akan datang untuk anda. Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singkat.

bermakna akan mendapat kebahagiaan. Mimpi membersihkan rumah. Mimpi rumah anda banyakkotoran. Sabu nika anda bermimpi makan sabun. Mimpi rumah anda terang sekali. bersirat bahwa J seorang hidup harus selalu bercita-cita. Mimpi melihat rumahnya roboh (tertimpa pohon) bermakna akan mendapat kesulitan. Sakit Jika anda bermimpi badan anda sakit. Sayur Jika anda bermimpi makan sayuran. alamatakan tiba kegembiraan yang tak diduga. Sedangkan bermimpi memukul badan sendiri hingga merasa sakit. bermakna anda tidak usah was-was khawatir dalam J pekerjaan yang sekarang ini. bersirat keselamatan akan tiba. Saba r ika anda bermimpi sabar. bermakna anda akan dapat rezeki. bermakna akan mendapat uang. bersiratkan harus hati-hati dengan pemberian orang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi rumahnya ditinggal pergi bermakna akan dibenci orang. bermakna Jika akan dihargai orang.co m citanya. arti kata lain penghasilan tentu cukup untuk kepentingan anda. rumah anda rusak sendiri bersirat anda akan mendapat kesusahan. bermakna akan berjumpa dengan orang yang sedang melihat naik Mimpi melihat rumah tetangga terbakar bermakna akan dikhianati teman darah. Saat/Wakt uika anda bermimpi bekerja pada waktu yang tertentu ataupun makan tetap pada J saat kebiasaan. bermakna akan mendapat harta yang tak terduga. Mimpi Mimpi membeli rumah bermakna anda akan mendapat rahmat dari Tuhan. Tapi J dalam anda diharuskan berikhtiar mencari jalan keluar agar hal ini selamat. bermakna akan mendapatkan sukses. bermakna anda sedang dikejar-kejar cinta. Dan mimpi sakit gigi. Mimpi melihat rumahnya menjadi tinggi bermakna akan mendapat rezeki lagi. Mimpi dinding rumah anda terbuka. hal itu dapat tercapai disertai kemampuan manusia tenaga dan dorongan juga semangat yang kuat agar anda dapat menikmatinya kelak. bermakna kurang baik dalam kehidup anda.pakarhowto. Mimpi menanam sayuran bersirat panjang umur. dekat. bermakna anda dapat berpikir baik dalam perundingan hingga anda menyetujui walau sebenarnya perundingan tersebut membutuhkan waktu dan tenaga yang cukup lama. 55 . bermakna anda akan mendapat halangan. Mimpi rumah anda diatas sekali gunung. akan ada Mimpi rumah orang terbakar. Rus aika anda bermimpi melihat rusa. Sala m anda bermimpi memberi salam kepada teman atau orang sealiran. Jikalau anda yang diberi salam. Rokok Jika anda bermimpi merokok. Ruwe t ika anda bermimpi mengerjakan suatu pekerjaan dengan ruwet. tetapi J sayang sangat anda bersifat pemalu. bermakna anda akan menemui kesukaran. bermakna perselisihan dan bisa mengakibatkan perceraian antara isteri/suami.

Sap i ika anda bermimpi melihat atau menyembelih sapi bermakna anda akan J mendapat diluar dugaan. Sedi hika anda bermimpi sedang diliputih sedih bermakna agar anda lebih berusaha lagi J dalam perjuangan . dikeluarkan. sedang dipercaya orang. Sanda l ika anda bermimpi kehilangan sandal. Dan mimpi melihat sapi masuk kedalam rumah bertanda keuntungan akan ada rezeki. Seberan gika anda bermimpi sedang menyeberang sebuah kali atau bengawan dengan J perahu. alamat kurang begitu J baik. bermakna anda akan sukses dalam J cinta cita. Dan mimpi menyapu di dalam rumah bersirat ada dan tamu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Salj uika anda bermimpi melihat hamparan salju yang memutih. Samba r ika anda bermimpi melihat sebuah pohon disambar petir. bermakna akan terjadi percekcokan J yang berdasarkan cinta. Saputanga nika anda bermimpi mendapatkan saputangan. Sap uika anda bermimpi menyapu dengan sapu baru. menandakan anda akan bahagia. Sada r ika anda bermimpi seteru anda akan datang dan meminta maaf karena sadar. bermakna akan mendapatkan derajat. Sawa hika anda bermimpi melihat padi disawah. bermakna kebahagiaan dan kerukunan J serta kelangsungan perkawina. bermakna harus ekstra hati-hati J dengan makanan yang sering anda makan. Sangka r ika anda bermimpi melihat sangkar kosong. Sampul/Emplo pika anda bermimpi melihat sampul/amplop. Dan J mimpi membawa sapi kesawah bersirat akan datang kesuburan. www. Seha t ika anda bermimpi seolah-olah berbadan sehat.. bermakna anda akan melakuan J perjalanan mimpi melihat burung buas dalam sangkar bersirat akan mendapat jauh.pakarhowto. Jika warisan. bermakna akan J mendapatkan berita kegembiraan. bermakna anda harus berhati-hati dengan J kerja ada hal yang sangat sensitif yang bisa membuat anda akan anda.co m 56 . J bermakna anda akan.

Senjat aika anda bermimpi menemukan senjata bermakna ada tamu datang. Sarun gika anda bermimpi memakai sarung putih. bermakna akan dapatkan kekayaan yang J cukup.pakarhowto. Membawa J senjata bermakna untung. yang disebabkan cemburu yang tangga tak disangka datangnya. lekaslah menikah agar kelak tidak terhalangi. bermakna kebaikan yang akan datang. Dan kalau anda telah kawin. J Mimpi memakai sarung merah akan mendapat kesusahan. Semangk aika anda bermimpi makan semangka. bertanda tidak baik anda akan mengalami dan kemungkinan dapat membawa akibat yang sakit payah fatal. Adu senjata bertanda ada pihak yang bertengkar. Sela m Jika anda bermimpi menyelam diair yang dingin.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sekola hika anda bermimpi berada disekolah lanjutan atau menengah. Mimpi memasuki pengetahuan gedung bersiratan bercita-cita sekolah baik. bermakna akan ada seorang keluarga yang sakit. Sepat uika anda bermimpi memperoleh sepatu. bertanda kebahagiaan dalam cinta dan sukses J dalam berdagang . Mimpi kehilangan sepatu menandakan ditempat anda ada buru banyak atau pembantu anda akan pergi jauh dari lingkungan. Mimpi menaruh www. Mimpi sepatu yang anda pakai mendadak rusak. bermakna J ada khabar bahagia yang sebelumnya meminta ketekunan anda. Senapa nika anda bermimpi memanggul senapan. bermakna anda akan dapat pangkat dan J diamati orang. Semu t ika anda bermimpi melihat semut. bertanda J baik. Selimu t ika anda bermimpi memperoleh selimut. Senyu m anda bermimpi melihat senyum datang pada anda. Selendan gika anda bermimpi melihat atau membeli selembar selendang leher.co m 57 . bertanda akan J memperoleh yang luas dalam mengembangkan bakat anda. bermakna bahagia karena jasaJika jasa anda . Sembahyan gika anda bermimpi sembahyang bermakna akan memperoleh kebajikan dari orang J yang anda pernah tolong. bertanda rumah akan mengalami kegoncangan luar biasa. bertanda percintaan akan segera meluapJ luap.

bermakna akan dapatkan kedudukan yang J tinggi. Sikat Jika anda bermimpi menyikat gigi/rambut. bertanda akan berpisah. Mimpi suami isteri sama-sama pergi kepesta. Spoo r ika anda bermimpi menumpang spoor atau kereta api.. bermakna akan bertambah J penghasilan. bermakna cita-cita anda J akan berhasil . Suam i ika anda seorang perempuan dan bermimpi memeluk suaminya. Sing aika anda bermimpi singa. bermakna tergoda oleh kata-kata manis yang sesungguhnya berulat didalamnya. yang terus menerus mengikuti anda bermakna. hati-hatilah menjaga kesehatan terutama isteri anda. akan datang pengasihan dari teman. bermakna akan membaharui hidup yang sesuai cita-cita anda setelah menyesali kesalahan yang pernah dibuat dan bejanji dengan untuk memperbaikinya . Dan anda mimpi disogok orang bersirat rezeki akan jika berkurang. Sogo kika anda bermimpi menyogok kepada sesuatu badan usaha guna J kelancaran pembangunan. Sem i ika anda bermimpi melihat pohon yang meranggas bersemi kembali.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m senjata dibawah bantal bertanda usaha akan berhasil. Seta nika anda bermimpi setan penggoda. Sisa Jika anda bermimpi diberi sisa makanan. bermakna segala J usaha terlaksana dengan mudah dapat sekali. bermakna akan J ada rezeki yang datang. hati. bermakna akan ada anggota J keluarga yang sakit.pakarhowto. bertanda akan J dapat kemajuan penting. J suatu yang paling jahat anda harus lebih dekat kepada Tuhan impian YME. 58 . Seped aika anda bermimpi melihat orang-orang berkendaraan bermakna ada sesuatu J yang dianggap sulit dengan mudah anda atasi walaupun sesudahnya anda makan perasaan. Selamb uika anda bermimpi membawa atau melihat selambu. Sneltrei nika anda bermimpi naik atau menumpang kereta api (sneltrein). Sot oika anda bermimpi makan soto. bermakna dikaruniai Tuhan YME. Mimpi ditikam dengan senjatabermakna anda akan memperoleh kegembiraan tajam.

Sumu r ika anda bermimpi ambil air dari dalam sumur. bertanda akan datang J untung. mendengar suara guntur bersirat sedih dan suara angin sakit. bermakna akan timbul suatu kejadian yang tidak disangka-sangka. Dan jika sumur kering. Surg aika anda bermimpi melihat surga. Suling pecah. Jika mendengar suara dari dalam sumur. bermakna akan mendapat sumur celaka. bermakna akan memperoleh hidup bahagia. Sulin gika anda bermimpi meniup suling. Sedangkan menulis surat. bermakna akan mendapat J ketenangan. bertanda apa yang pernah dikerjakan akan berhasil walaupun agak lama . bermakna kebaikan untuk anda yaitu pola pikiran J dan pandang anda makin luas. J Demikia mimpi melihat tumbuh-tumbuhan lain yang kelihatan pula jika subur. bertanda dengan akan berselisihan. bermakna akan mendapat rezeki baru. bertanda akan sakit keras. Sura t ika anda bermimpi menerima surat. Subu r ika anda bermimpi melihat sawah yang padinya subur. Taa t ika anda bermimpi merasa diri anda seolah-olah seorang yang taat kepada J agama. airnya Mimpi sumur ada ikannya. bertanda pangkat dan kedudukan anda akan naik. takut www. mendengar suara air sungai menderu bertafsir akan dapat isteri baru. Mimpi taat dan bermakna setia kepada isteri/suami. Tai/Kotora nika anda bermimpi melihat tai banyak didalam rumah.pakarhowto. bermakna akan sukses dalam segala lapangan J (Usaha).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Suar aika anda bermimpi…mendengar suara suling bertanda akan dapat kesenangan. J mendengar bermakna akan dapat sakit. Mimpi taat kepada undang-undang negara.co m 59 . Mimpi sumur ada didalam rumah. Sunga i ika anda bermimpi melihat air sungai kotor/butek. bertanda akan ada orang tua yang J datang. Taku t ika anda bermimpi mendapat nama harum bila mimpi berjalan di jembatan dengan J rasa sekali. J Mimpi tinggal di surga bersirat akan dikaruniai. bertamsil akan kehilangan teman hidup. bermakna akan maju cara dalam usaha dan percintaan. pencaharian akan muda bagi anda untuk memperolehnya. bertanda akan mengalami kekurangan untuk sementara waktu. bermakna anda bahagia. Mimpi melihat melihat sumur terbakar. bertanda akan dapat rezeki tapi J disertai kejengkelan hati. Mimpi melihat dindingnya rusak. Sus uika anda bermimpi meminum susu.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tali Jika anda bermimpi diikat tali bermakna ada orang yang akan membinasakan anda dan menginginkan apa yang anda miliki. jika J mimpi yang kuat. bermakna kehidupan J penuh kebahagiaan dan kegembiraan. Tangg aika anda bermimpi mimpi jatuh dari tangga. bersirat akan bebas dari kesusahan. bermakna J tidak ada kesulitan yang dirasa selama belum akan kawin. bermakna keberuntungan dalam soal dagang. Tana h impi melihat tanah yang mendadak pecah terbelah. bermakna akan ada tamu yang datang dari J jauh. Sedang kalau diri anda melihat yang www. kerja bertanda geger dan ribut dan mimpi tidur ditanah akan mendapat pangkat. bertanda akan dapat susah atau J sakit. bertanda akan datang J panggilan istimewa karena anda mempunyai kelebihan yang sangat berharga. J Sedangkan mimpi menumpahkan teh dari cangkir. bermakna anda menunda J keberuntungan Atau kepercayaan akan dalam dagang. bermakna akan murah J rezeki Te hika anda bermimpi minum teh. Tanga nika anda bermimpi melihat tangan elok. bersirat kesialan. Jika undangan mimpi perahu terbang bermakna akan berhasil dalam usaha. Tan i ika anda bermimpi sebagai petani. Mimpi akan ada anda tertimbun tanah. Tamasy aika anda bermimpi bertamasya atau berpiknik dengan pasangan/partner.pakarhowto. bermakna akan mendapat harta. Tama nika anda bermimpi berada didalam kebun atau taman bunga. bertanda hidup tiada pernah J kesepian.. Tambu r ika anda bermimpi melihat tambur. Terban gika anda bermimpi terbang dengan pesawat terbang. hilang. Tand aika anda bermimpi diberi tanda mata. Tangi sika anda bermimpi menangis. bertanda anda akan berbakat seni. Menggali tanah. Tam uika anda bermimpi didatangi tamu. bermakna anda akan mendapat kegembiraan J yang tak terduga. bermakna anda akan termasuk ahli tangan politik. bermakna anda akan sakit.co m 60 . M Mimpi meratakan tanah.

bermakna pekerjaan akan tetap bagus dan lancar. bermakna anda akan mendapat keuntungan yang tidak terkira. bertanda akan keberuntungan besar. sedang anda ditembak orang. Temba kika anda bermimpi menembak burung atau binatang dan kena pada sasarannya J bermakna sukses dalam dagang.co m terbang. bermakna anda akan ditimpa kesedihan atau J sakit. bermakna akan terima khabar senang. Mimpi melihat tikus lari. Tikus Jika anda bermimpi melihat tikus menuju jalan. bermakna akan ditolong oleh orang budiman. baik. Tempa t Jika anda bermimpi melihat tempat-tempat suci. Telu r ika anda bermimpi makan telur. Tengka r ika anda bermimpi suami isteri saling bertengkar. Jika anda bermimpi menembak orang. bermakna kemenangan akan anda dapat walaupun perkara yang tergolong besar. artinya anda akan mendapatkan suatu pengalaman/ilmu yang sangat bermanfaat yang dapat membantu hidup atau karir bagi anda anda. bermakna badan mengalami rasa J kurang enak . Dan mimpi melihat telur bertanda akan kedatangan susah besar. Sedangkan tikar robek. Tenggela m anda bermimpi tenggelam dalam laut atau kali. bertafsir kemunduran. bermakna akan menerima khabar yang mengejutkan. alamat kurang utama.Mimpi tidur nyenyak.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna anda harus Jika meneliti anda dalam waktu yang singkat (ada persoalan dengan keuangan). Tikar Jika anda bermimpi membeli tikar atau babut. yang Sedangkan mimpi tidur diperahu. Mimpi mendengar suara tembakan (dentuman) anda akan meriam. bertanda kuranganda akan menjadi sakitbaik sakitan. Jika keuangan hanya tenggelam dalam air bermakna anda akan mendapat fitnah dari orang yang mimpi anda kenal lama maupun baru. Kalau isteri anda J sedang hamil akan segera mendapatkan anak laki-laki. Teriak Jika anda bermimpi berteriak diatas jembatan. bertanda akan dapat rezeki.pakarhowto. Terbaka r impi melihat rumah terbakar. suci 61 . bermakna dalam cita-cita anda akan M maju. Tidu r ika anda bermimpi tidur dengan perempuan bukan isteri. bermakna hidup anda tak J karu. bersirat akan dapat mempengaruhi seorang tokoh karuan. Tertaw aika anda bermimpi tertawa.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tint aika anda bermimpi melihat tinta. bermakna anda J harus hati-hati dalam menghadapai persoalan anda.pakarhowto. Toma t ika anda bermimpi makan tomat. bermakna akan dapat hasil yang J diluar dugaan . Turu nika anda bermimpi turun. bermakna hidup dan pekerjaan anda akan berkelebihan . Todon gika anda bermimpi ditodong pistol bermakna. J Sedangkan kosong. Tudun gika anda bermimpi melihat orang-orang perempuan bertudung. Tok oika anda bermimpi kerja disebuah toko. bermakna akan tiba saat kesenangan setelah J kerja setahun ini. bermakna kedudukan anda akan semakin lebih J baik. J bermakna akan dapat nama baik. kehilangan topi bermakna ada sesuatu dari anda yang hilang Mimpi dirumah. bermakna akan dapat untung J dalam suatu pertaruhan atau perjudian Tongka t ika anda bermimpi memegang tongkat pembesar. Tukan g Jika anda bermimpi menjadi tukang sepatu. akan mendapat kemajuan didalam J segala hal. Trompe t ika anda bermimpi mendengar atau melihat trompet atau sedang dibunyikan. Tum aika anda bermimpi badan anda banyak tuma (kutu). bermakna akan tetap hidup dan sehat J karena keadaan akan banyak yang menolong anda. bermakna akan hidup dalam kerja. Top i ika anda bermimpi memakai topi.co m 62 . bermakna kehidupan anda sederhana tapi J puas. sepat u www. bertafsir akan ada yang menganggap diri anda J salah. bersirat akan terjadi suatu kemunduran melihat tong sekali. ada baiknya meminta bantuan lebih kepada orang lain. Toba t ika anda bermimpi bertobat kepada Allah. bermakna sesuatu yang dikerjakan akan menjadi kurang J baik atau turun hasilnya. Ton gika anda bermimpi melihat tong berisi.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tribun eika anda bermimpi berada diatas tribune sepak bola. akan ada suatu atau pemberian orang yang segera anda temui dengan didahului karunia dengan perjuangan bathin yang kuat. bermakna akan menderita kerugian karena melakukan sesuatu tanpa pikir panjang. bermakna akan datang masa J jaya selama satu tahun anda ini. Uba nika anda bermimpi rambut anda beruban atau melihat uban. Mimpi kehilangan uang. bermakna J akan dipercaya oleh orang. www. bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh. Undian/Lotr e impi menang lotre. bermakna akan ditolong oleh kawan karib. bermakna ada orang jahat mencoba anda sepaya terus berjagayang jaga. bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda. bermakna akan panjang usia. anda. Upa hika anda bermimpi mendapat upah (bayaran) karena keringat lelah anda. Ular Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular. Usus Jika anda bermimpi melihat usus binatang terhambur ditanah.co m 63 . Mimpi mendapat uang saja bermakna akan jatuh sakit.. Melihat ular berwarna-warni. bermakna akan panjang umur. bermakna J panjang usia/umur . Mimpi menyebar uang. bertanda anda akan J turun dalam urusan sendiri maupun dengan orang lain. tangan bermakna akan memperoleh karunia yang halal. Mimpi dikelilingi banyak ular. Undanga nika anda bermimpi mendapat undangan. Uan gika anda bermimpi meminjam uang kepada seorang yang butuh. Mimpi mendapat uang dijalan. bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup. Dan bila anda telah menikah demikian. busuk. Unifor m Jika anda bermimpi memakai uniform militer bermakna anda akan memperoleh kemajuan dalam hidup. Ubi Jika anda bermimpi melihat ubi atau menanam ubi dikebun. Mimpi J tidak menghadiri undangan. Mimpi menabung uang bermakna. bermakna. Mimpi melihat bermimpi ular dengan tiba-tiba berubah menjadi naga.pakarhowto. bersirat kebahagiaan segera terbayang pada Mimpi melihat ular yang banyak sekali. bermakna anda harus berhati-hati kepada sahabat yang M bermulut tetapi sesungguhnya berhati manis. akan dibenci/diperdaya orang. bermakna akan ada orang besar kecil yang menolong anda. bersirat jika anda seorang pimpinan (perusahaan) haruslah lebih berhati-hati dalam memainkan rol kehidupan.

bermakna segala yang diharapkan J dari percintaan akan berhasil. Waja nika anda bermimpi melihat wajan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Vacanti eika anda bermimpi sedang vacantie (hidup nyata. Waringi nika anda bermimpi memanjat pohon waringin. bersirat akan hidup berlebihlebihan. Dan jika seorang wanita bermimpi bertemu seorang laksamana. Vak/Fakulta sika anda bermimpi sekolah di vak/fakultas. siakan. bermakna J akan menjadi orang yang pandai atau akan berumur panjang. Wayan gika anda bermimpi menonton wayang bersama pasangan/partner. kawin dengan seorang duda yang kaya bersirat akan raya. Varia/kombinas i ika anda bermimpi melihat varia (kombinasi) warna dari berbagai macam kain atau J benda bermakna bila anda akan mengalami kesukaran untuk memenuhi kebutuhan lainnya.C yang kotor. Vetera nika anda bermimpi sebagai seorang veteran. bermakna segala jasa baik yang pernah J anda lakukan akan selalu Wahy uika anda bermimpi seolah-olah diberi wahyu oleh Yang Maha Kuasa. yang inginkan jika anda terlalu tergesahanda gesah. Dan jika bertemu dengan seorang wartawan dan mengadakan bersirat agar waktu yang anda miliki jangan disiawawancara. bermakna sukses J dalam dan kehidupan berumah tangga akan cinta bahagia. kegembiraan itu akan anda rasakan. bermakna anda akan dapat menghargai J jasa pendapat baik dari temandan teman. www.co m 64 . Wakil Jika anda bermimpi menemui seorang wakil pejabat jawatan (orang berpangkat).pakarhowto. Wartawa nika anda bermimpi menjadi wartawan. bermakna kepercayaan akan datang dari tempat anda bekerja. bersirat anda akan beruntung. wc Jika anda bermimpi pergi ke W. bermakna akan bersusah J hati. bermakna segala yang tergaris dalam pikiran J akan mudah untuk diwujudkan. bermakna akan mendapatkan J anak bersamaan ketika mendapat keuntungan. bermakna waktunya kembali sadar (mengerti apa yang terjadi saat perasaan ini). Dan bila anda sendiri yang menjabat sebagai wakil. Wanit aika anda bermimpi bertemu wanita cantik. lepas dari resah dan luluh) J dengan gembira.

Wudh uika anda bermimpi mengambil air wudhu. Mimpi makan sendiri di warung. Yasi nika anda bermimpi mendengar atau membaca Yasin. bertafsir rezeki anda akan tiba dari pengasihan orang banyak.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Warun gika anda bermimpi makan diwarung dengan banyak teman. bertafsir akan ada kegagalan yang datang. Sedangkan mimpi anda sendiri yang yatim hidup piatu. bermakna rezeki akan J tiba dalam waktu yang singkat. bermakna akan ada suatu kemuliaan Jika dalam dengan kesempurnaan ilmu. Yapo nika anda bermimpi melihat jejeran yapon yang dipamerkan ditoko atau pasar-pasar J kain. Piat u www. Yati m anda bermimpi memasuki rumah yatim. bermakna kehidupan percintaan anda dalam keadaan harmonis dan tenang. Ziara hika anda bermimpi ziarah kekuburan/makam.pakarhowto. Anda bermimpi sebagai pelayan warung atau mendirikan warung. Yaki nika anda bermimpi ada orang-orang yang datang memberikan keyakinan atau J kepercayaan bermakna anda haruslah lebih berhati-hati benar dengan semua berita kepada anda. Sedikit pengertian sangatlah membahayakan . bersirat akan beralih pekerjaan.co m 65 . bertanda baik kehidupan J berumah tangga akan selalu terpelihara. Dan jika mimpi berzina dengan puteri (wanita terpandang). Zaka t ika anda bermimpi memberi zakat kepada fakir miskin.akan mendapat bermakna rugi. Zin aika anda bermimpi berzina dengan dewi (wanita cantik dari surga) bertanda J akan mendapatkan anak yang baik. bermakna anda akan menemui J kehidupan dan tenang dengan menjadi orang yang mulia lahir yang damai bathin. bermakna anda tidak J akan kekurangan uang setiap hari. bermakna pekerjaan yang anda kerjakan J akan selesai dengan baik. yang pernah anda dengar dari keluarga atau teman-teman.diingat oleh orang yang anda tolong.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful