PakarHowTo.

Co m

Ubahsuai oleh :

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

** Untuk mendapatkan petua, rahsia, panduan, tips, teknik dan pelbagai info menarik, sila lawat blog kami WWW.PAKARHOWTO.CO ** di M PENDAHULUA N Mimpi adalah mainan tidur tetapi kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka. Sekiranya kita mendapat mimpi yang baik, kiranya gembiralah kita. Dan sekiranya mendapat mimpi yang buruk, tentu kita tentu kita merasa tidak senang duduk. Oleh itu, ambillah wuduk sebelum tidur dan bacalah ayat Al-Quran. Ikutlah sunnah Rasulullah S.A.W yang telah diajar oleh Baginda untuk umat-umatnya semoga tidur kita dirahmati Allah Yang Esa. Rasulullah adalah teladan kita, seluruh kesehariaannya adalah panduan kita ikut. Dalam ‘terjaga’ atau terlelap sekalipun. Rasulullah shallahu’alahi wasallam biasanya tidur di awal malam dan bangun di akhir malam untuk melaksanakan sholat.

Seorang muslim hendaknya selalu bermuhasabah diri sebelum tidur tidur tentang apa yang telah dilakukan selama sehari. Jika ada yang baik hendaknya segera mengucapkan “Alhamdullilah”. Jika sebaliknya, hendaknya segera beristigfar dan bertaubat. Sebelum tidur disunahkan berwudhu terlebih dulu serta mengiring ke sisi kanan ketika tidur. menjelang tidur, disunnahkan membersihkan tempat tidur dengan tiga kali sapuan. “Jika engkau hendak menggunkana tempat tidur, maka sapulah atau kibaskanlah dulu, kerana siapa tahu ada sesuatu di baliknya”. Dan dalam riwayat lain, “tiga kali”. (HR. Muttaqun’alaih) Dimakruhkan tidur dengan tertelungkup/meniarap , ” Tidur tetelungkup/meniarap itu merupakan kebiasaan penghuni neraka”. (HR. Ibnu Majah) Disunatkan membaca ayat kursi dan akhir surat Al-Baqarah serta surat Al-Ikhlas, AlFalaq, dan An-Naas serta membaca do’a-do’a yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

2

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

TAFSIR MIMPI “Rahsia mimpi ini adalah tafsiran dan ramalan sahaja. Anda dinasihatkan untuk tidak mempercayainya 100%. Semua qada & qadar adalah disisi Tuhan Yang Esa.”

Ab uika anda bermimpi tersembur dan atau kena abu dalam hidung hingga seolah-olah J tidak bernafas menandakan didalam pekerjaan anda saat ini sedang ada yang tidak bisa beres. Adind aika anda bermimpi menemui atau ditemui oleh kekasih (adinda) anda menandakan J Anda dikaruniai pekerjan mulia dan akan tinggi. Adega nika anda bermimpi menonton adegan lucu, dan pertunjukan jenaka menandakan J bahwa akan memperoleh suatu keuntungan yang baik dalam anda pekerjaan. Ajar Jika anda bermimpi diajar oleh orang terutama guru atau orang tua menandakan ada Suatu kehormatan yang akan diperoleh. Admira l ika anda bermimpi bertemu dengan seorang/banyak admiral berarti hidup usaha J (dagang) dikehidupan sosial sangatlah maju. Dan jika seorang wanita yang anda dan bermimpikan bertemu dengan admiral akan bersuamikan sorang duda yang terhormat dan kaya raya. Air Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili lama atau Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi teman melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan Aya hika anda bermimpi ayah Anda dan bunda (tegasnya) melihat orang tua berarti sangat J baik sekali kehidupan Anda selama ini dimata mereka. Ayam Jika anda bermimpi melihat ayam terbang kepohon menandakan Anda akan menerima uang. Mimpi melihat ayam betina mengeram alamat akan dikaruniai kebaikan. Sedang anda bermimpi melihat ayam sedang bertelur, alamat akan mendapat untung. Dan bermimpi membeli atau dapat ayam jantan alamat Anda segera mendapat anak. Bermimpi dicuri orang bertanda akan bersedih hati. Memelihara anak ayam artinya ayam anda Anda gaduh (gelisah, resah) dengan rezeki sekarang. Sedang bila mimpi memberi jangan makan

3

bertanda anda akan mengalami badan yang sehat. Dan jika anda yang menjadi akrobat artinya pandangan mata masyarakat kepada anda sendiri tidak dihiraukan atau penuh ejekan.co m kepada ayam artinyua pekerjaan anda akan bertambah maju dan sukses segala yang dicitacitakan. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. Albu m Jika anda bermimpi melihat foto-foto dalam album baik orang-orang atau pemandangan. Pakaia n 4 . alamat segala cita-cita dapat yang tercapai. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Aktris Jika anda bermimpi menghindari suatu pertunjukan yang dilaksanakan oleh seorang aktris ternama berarti anda akan dapatkan kemewahan yang berlipat banda. Ayu Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda ingin jika tidak disertai denganyang Anda harapkan akan mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya citahal-hal cita tadi besar artinya. mimpi jatuh dari ayunan bertanda akan ada rugi besar dalam Sedang perdagangan. Ayuna nika anda bermimpi tidur diatas ayunan. Alkoho l ika anda bermimpi meminum barang alkohol sehingga (yang memabukkan) seolahJ olah tahu dunia lagi.pakarhowto. Akroba t ika anda bermimpi dalam satu pertunjukan akrobat ditengah udara tanpa J kecelakaan si pemimpin (orang yang posisinya diatas anda pimpinan anda) akan beruntung kalau yang itu ada kecelakaan atau jatuh maka perjalanan atau rencana anda baiknya dilihat jangan dulu diteruskan karena besar kemungkinan mengalami banyak rintangan. Alu nika anda bermimpi melihat alun ombak bertanda rezeki anda sedang J dipermainkan keadaan sebentar naik sebentar turun. J Mimpi berayun dengan seorang yang berlainan kelamin alamat akan segera tibah duduk jodoh.indah. pikiran tidak waras menghadapi sesuatu peristiwa kehidupan jasmani dan dalam rohani. Kalau anda sendiri jadi aktris.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Anda akan dibawah berlayar (pergi jauh). bertanda anda yang selama ini ditunggu-tunggu kesudahannya pemandangan akan mengalami kepahitan tapi juga bisa teratasi dan ada kemungkinan dapat kawin. Almari Jika anda bermimpi membuka lemari pakaian dan yang membuka itu adalah perempuan maka ia akan berlimpahan pakaian kelak dikala ia bersungguh-sungguh mencari hidup.

Ana kika anda bermimpi melihat. Dan bila anda melihat seekor anjing datang pada anda menggoyangkan ekornya bertanda ana akan dapat menyelesaikan suatu urusan penting segera. yang berikhtiar membelokkan anda dalam kejahatan (sesuatu sahabat. Mimpi melihat anak-anak bermain bermakna akan mendapatkan jodoh. alamat akan menerima segera khabar kalangan keluarga yang dekat. alamat anda akan (tercapai). dan Jika anda bermimpi merawat seekor anjing atau beberapa rezeki dengan anda akan memuncak gemilang. (harus) menerima nasihat dari siapapun saja mengenai persoalan yang ada hadapi. kenalan. Mimpi melihat waktu atau mengamat-amati kucing yang sedang tidur. alamat rezeki anda Jika akan membumbung. S teman. Dan bila mengunjungi rumah yatim. Dalam menerima amalan dari orang lain. Apalagi kalau anda bermimpi mempunyai anak laki-laki. Domb a www. alamat tidak usah susah-susah soal kehidupan dan peri laku perekonomian anda. Ambruk/Robo hika anda bermimpi beberapa tembok rumah anda sama ambruk atau roboh J bertanda rumah tangga anda akan tangga berantakan. Kebalikan dari itu bila anda mimpi menjadi kepala amal dari ditimpa suatu masyarakat atau orang banyak. mempunyai mendengar anak. sahabat banyak yatim yang menolong dan kasih sayang selalu datan dari mereka. alamat J suatu keuntungan akan segera datang kepada anda. Sedang anda mimpi dicakar kucing alamat anda sedang diganggu dan atau akan diganggu oleh orang yang sesungguhnya lebih bodoh dari anda. alamat harus hati-hati dalam waktu-waktu dikala anda sedang susah. memelihara. Dan jika anda dana dsb).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ama l ika anda bermimpi sering meramal (melakukan perbuatan baik misalnya J menyumbangkan kenyataan anda tidak perlu lagi beramal. Angs aika anda bermimpi melihat angsa bertanda pertumbuhan cinta kasih anda akan J bersemi Dan bila anda bermimpi melihat angsa berbunyi. Ana k Jika anda bermimpi bersenda gurau atau sedang bermain-main dengan anak kucing. Ana k Jika anda bermimpi bermain-main dengan seekor/beberapa anak domba bertanda rumah tangga anda akan memuncak. Dan anak-anak anda akan sukses kehidupan dan bahagia hidupnya bila anda bermimpi memberi makan kepada anak domba atau dombadomba lainnya. yang berakibat buruk untuk anda). anada sekali dalam tempo yang singkat anda segera dapat senang. Kalau bermimpi anda sendiri yang menjadi baik dari anak bertanda anda hidup penuh kemewahan dan kebahagiaan. Anak Yatim Piatuanda bermimpi memelihara atau memungut anak yatim. Anjin g edang mendengar atau melihat anjing menggonggong alamat ada seorang kawan. alamat ketentraman rumah tangga anda akan tercapai.pakarhowto.co m Kucin g 5 .

Tanah mendadak keluar api bertanda anda akan keuntungan mengalamikesehatan. Ad uika anda bermimpi beradu senjata dengan orang lain atau teman. alamat akan J timbul pertengkaran yang anda sendiri tidak mengalami sakit.pakarhowto. dan kalau negara akan timbul peperangan. sedang gangguan api itu warnanya hitam. Arsitek Jika anda bermimpi seorang arsitek Anda akan mendapat penghargaan yang tinggi dalam memburuhkan (memperkerjakan) tenaga kepada orang lain. Asa pika anda bermimpi melihat asap. alamat anda akan segera menemukan apa yang anda cari. Ana k Jika anda bermimpi mendapat anak panah atau gendewo bertanda anda akan dibantusamapai cukup (mampu untuk melakukan keinginan anda orang sendiri).Angin BesarJika anda bermimpi angin Anda akan segera menerima surat dan khabar. Bila bermimpi menyala di dalam rumah bertanda akan mendapat kebaikan dari Yang melihat api Maha dan bisa juga makna yang terbalik dari itu anda diminta lebih berhati-hati Kuasa lagi. Angl oika anda bermimpi melihat anglo penuh berisi bara atau arang yang masih ada J apinya keberuntungan yang segera alamat tiba. alamat negara atau setidak-tidaknya masyarakat anda rusak. Api Jika anda bermimpi membawa api didalam perahu. Mimpi melihat api kuburan. bertanda akan mendapatkanyang lumayan. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. bertanda akan mendapatkan sakit sedang asap J yang Pana h www. bermakna akan berumur di panjang.Angin lautJika anda bermimpi angin dari laut. Dan bila mimpi anda sedang memadamkan api bertanda akan dapat menyelesaikan kesukaran yang sekarang dihadapi.co m 6 . Alas Jika anda bermimpi keluar dari alas atau hutan bertanda anda akan kehilangan uang atau sesuatu yang beharga. melihat api turun dari langit dan membakar rumahnya sendiri (anda) bertanda Mimpi akan mendapatkan rezeki atau uang yang banyak. baik arak-arakan Tionghoa atau lainlainnya kehidupan anda mengalami banyak kesukaran peristiwa dan lain-lain yang bertanda anda bekerja dan membanting tulang dalam selama berhari-hari untuk harus menyelesaikannya. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Arakarakan Jika anda bermimpi melihat arak-arakan. alamat anda sewaktu-waktu J akan meninggalkan rumah dan atau kampung halaman. alamat akan panjang umur.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Angi nika anda bermimpi angin ribut menyerang rumah. Sedang mimpi angin santar bersar alamat anda akan mengalami sakit. Melihat api dari jauh.

Apung (terapung-apung) dalam sugai atau lautan itulah suatu tanda akan gagal dalam usaha. Bermimpi seekor ikan atau terutama ikan duyung sedang terapung-apung dilautan alamat suksenya dalam perkawinan atau perihal cinta. Ruma h 7 . sedang bila yang minum itu seorang perempuan alamatmenghadapi kawin setahun akan lagi. Awa nika anda bermimpi melihat awan putih alamat kebahagiaan dalam perkawinan J suksesperdagangan dan kesehatan terpelihara dihari tua. Agustu sika anda bermimpi berada dalam bulan Agustus bertanda Segala yang berkenaan J dibulan kemungkinan besar akan tidak berhasil dan segala pekerjaan hasilnya Agustus kurang memuaskan . Ata p Jika anda bermimpi duduk atau berdiri disebuah atap rumah alamat segala citacita tercapai dan bila anda waktu duduk dengan seorang teman karib bertanda anda dapat keperuntungan yang baik dalam suatu usaha dagang. Mimpi melihat menghitam bermakna akan datang satu awan kesusahan. Mimpi awan terlihatnya merah bertanda suatu desa akan ditimpa celaka dan mungkin kampug anda. Ape l ika anda bermimpi memakan buah apel bertanda anda akan menghadapi sukses yang J baik tinggi. April Jika anda bermimpi seolah-olah berada dalam bulan April.pakarhowto. menandakan akan dapat sakit. Melihat asap keluar dari rumah. karena segala barang yang disuka. bertanda akan ada khabar yang bohong yang akan diterima. bertanda sukses pekerjaan. Anggu r ika anda bermimpi (Pria) yang meminum anggur alamat ada seorang kawan yang J dapat menolong dalam sepak terjang. Mimpi awan mendung dalam gelap peringatan anda harus hati-hati. Apun gika anda bermimpi dalam keadaan terapung (ditengah air) kemungkinan anda J dalam berusahan tanpa fundament yang kokoh dikarenakan kurang kuat perhitungannya. roman baik. Asin Jika anda bermimpi merasakan air asin atau minum air sungai terasa asin bertanda akan uang dari inisiatif (pemikiran awal) yang kurang dapat jujur. alamat segala apa yang dicita-citakan tidak akan tercapai.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. kebahagiaan naik dan kesengan memuncak. Sedangkan melihat asap hitam berkepulkepul.co m tidak berapi. Asurans i ika anda bermimpi menerima polis asuransi kantor bertanda akan naik kondisi J keuangan anda . Mimpi Apel diatas meja alamat presentase kedudukan anda akan naik dan terutama pandangan dari masyarakat.

Baj u Jika anda bermimpi mendapatkan baju kebesaran bertanda anda akan dapat keuntungan besar.pakarhowto. dan bila kehilangan baju tanda berduka hati. Baj u Jika anda bermimpi melihat seorang memakai baju kurung. seorang wanita yang bermimpi ditangkap bajak laut alamat segera kawin Sedang atau dapat jodoh.co m Kebesara n 8 . alamat akan beruntung sekali. Baja k Jika anda bermimpi melihat atau ditawan oleh bajak laut. alamat murah rezeki karena tidak segan-segan mencari anda kerja. Baj u Jika anda bermimpi mengenakan baju sulaman memberitakan anak cucu anda atau keponakan anan akan mempunyai rezeki yang datang tibatiba. Mimpi badan berdarah bertanda harta kalau akan lama.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bab i ika anda bermimpi memotong babi. anda menandakan anda dalam bergaul kurang diperhatikan. Bada kika anda bermimpi melihat badak. alamat bagi yang susah akan terhibur tahan dan yang sakit akan segera bagi sembuh. bertanda anda sukses dalamdan mendapat tawaran baik diantara dua pekerjaan dan besar bermanfaat kerja besar. Kesimpulannya orang yang anda sukai itu ingin menjauhi anda. bertanda akan mendapat pengaruh besar J dalam kedudukan sosial atau perdagangan yang ada pimpin sekarang. Baj u Jika anda bermimpi berbaju hijau bertanda anda mendapat berkat dari Tuhan Yang Maha Esa. dan bermimpi J melihat babi bertanda tidak baik bangkai sekali. artinya upaya anda selama ini dalam mencari perhatian orang itu adalah sia-sia bahwa belaka. seperti jilbab). J Dan badan anda kurus tanda sebaliknya. Bada nika anda bermimpi badan gemuk berarti akan dimuliakan orang dan dijujung tinggi. Misalkan anda bermimpi tindaktanduk ketika seseorang yang anda sukai membuka pakaianya (penutup aurat. Baj uika anda bermimpi baju anda robek bertanda akan ada berita yang akan buruksekali J yang menyusahkan jiwa anda. Sulama n Hija u Kurun g Lau t www. Dan jika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang akan dilihat kurang menyenangkan atau akan menghebohkan masyarakat. Dan jika mendapat baju besar. bersirat akan segera mendapat keuntungan yang tak terduga . Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang. Dan mimpi badan keluar kutunya.

Bangka i ika anda bermimpi berjumpa dengan bangkai yang sudah berbau sekali. Balkon i ika anda bermimpi sedang ada dibalkon.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sedangkan kalau anda berbaju robek bertanda segala yang disimpan didalam rumah akan diketahui orang. Bila anda sedang sibuk seorang bekerja bangku. Dan bila anda ada dibalkon tapi tak dapat melihat apaapa. Bangk uika anda bermimpi sedang duduk disebuah bangku di park. Bila melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangkaanda sangka ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu. Bahagi aika anda bermimpi bahagia bertanda kebalikan. Ban kika anda bermimpi sedang berada didalam bank akan mendapat dan J menghadapi kesukaran . bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergianda. Bayar Jika anda bermimpi membayar hutang. Anda dipercaya oleh majikan yang memberikan kuasa.co m 9 . bertanda kehidupan anda yang begitu segera ada yang merusaknya. bertanda akan bertemu J dengan kawan yang sudah lama berpisah dengan anda. BayangBayang Jika anda bermimpi melihat bayang-bayang diair atau gelas bertanda anda akan mendapat suatu pekerjaan yang lebih baik lagi. Balo nika anda bermimpi melihat balon atau memegangnya bertanda sesuatu yang J dikerjakan dan diharapkan akan kurang memuaskan. www. adalah anda disayangi orang dan diberi kesempatan yang tanda lumayan. bertanda anda akan bertengkar dengan J seorang kawan atau keluarga anda. Sedangkan menolong orang yang ditimpa tentram bahaya. J bertand kesusahan akan menimpa anda dalam soal keuangan.Bahan Jika anda bermimpi membeli bahan bangunan bertanda jelas anda dari akan bersukses dalam usaha yang anda rintis. Dan jika mimpi dan tidak melihat bayi dalam kandungan ibu. Bahaya Jika anda bermimpi dalam keadaan bahaya. Bayi Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. bertanda harus berwaspada karena anda akan dicelakakan oleh teman-teman anda dikala andan tidak tahu menahu. anda berlaku baik (adil) sesama bertanda kawan.pakarhowto. hidup yang anda jalankan harus J lebih hati-hati lagi (waspada) Lain halnya kalau anda bermimpikan orang yang bahagia. berartikan baik sekali tentunya dalam bidang pekerjaan anda. bertanda akan mendapatkan penghargaan yang baik dari majikan disebuah anda.

anda ditimpa banjir. mimpi mendengan suara orang membaca buku. Bawan gika anda bermimpi memakan bawang. bertanda pengertian anda akan bertambah. dongkol. Belanda r ika anda bermimpi belandar atau cagak dari rumah roboh. Mimpi rumah Tapi bila anda kebanjiran bersirat anda akan capek hati (kesal. emosi jiwa). Bat uika anda bermimpi mengangkat batu hendak dibawa pulang kerumah. bertanda daya upaya anda akan berhasil. bertanda akan mendapatkan suatu J kegembiraan. Beludr uika anda bermimpi melihat atau menyentuh atau berbaring diatas beludru J bertanda kehidupan yang gembira dan suatau senang. Beba sika anda bermimpi dibebaskan dari tuduhan oleh pengadilan berarti anda J dapat melumpuhkan segala manusia-manusia yang curiga terhadap anda dan dengan seketika waktu anda bisa kerja sukses lagi. Bat u Jika anda bermimpi bermain batu kerikil bertanda kesusahan anda akan berkurang. Bac aika anda bermimpi membaca buku suci merupakan suatu keuntungan besar. Terutama dalam soal perkawinan dan percintaan. Beda kika anda bermimpi melihat dan memakai bedak bertanda asmara dan cinta anda J akan bahagia . Juga J jika mimpi belajar membaca. Banta l ika anda bermimpi melihat bantal sulaman bertanda anda akan ditolong oleh J orang atasan . bertanda anda harus hati-hati karena J akan dicurangi orang. bertanda akan J ditimpa kesusahan yang tibatiba. Banten gika anda bermimpi melihat banteng. alamat buruk karena akan kekurangan.pakarhowto.co m 10 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Banji r ika anda bermimpi sedang mengamat-amati banjir bertanda anda akan dikaruniai J rezeki. Kerikil www. Dan akan bahagia jika anda dibangunkan oleh suara batu anda kerikil. Bakar Jika anda bermimpi membakar hutan atau alas. bertanda J akan beruntung besar.

Beruan gika anda bermimpi dikejar beruang. Dan bila melihat benteng dibetulkan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bel Jika anda bermimpi mendengar suara bel dari jauh. bertanda bahagia akan datang segera. bertanda J keuntungan Tetapi bila bendera itu hanya diam saja.co m 11 . Sedang yang berkelahi itu anak-anak semua.Jika anda bermimpi ada atau didekat benteng anda segera oleh teman-teman anda. Tetapi bila anda tertidur diberanda. Belanj aika anda bermimpi belanja anda akan berbahagia dalam rumah J tangga. www. bertanda kurang baik anda akan disusahkan J oleh yang dianggap teman. alamat pertikaian dalam akan rumah timbul. yang tiba-tiba datang tapi hal ini anda jangan percaya. Sedang mimpi memilih benang. hal itu bertanda sebagai kebalikan dari mimpi J anda. bertanda dari (akan) pihak keluarga istri anda kurang senang dengan anda. J sedang berlayar diair yang berteriak adalah sebaliknya. alamat kebahagian akan datang. Tetapi kalau anda dapat menghindari diri atau orang mematikan pasti akan mendapat kemenangan baik dari seteru biruang itu anda. bertanda jika ada kesukaran J datang akan meringankan. Dan kalau yang berkelahi itu binatang-binatang. anda dengan selekasnya menikah. Benc i ika anda bermimpi dibenci orang bertanda khabar baik akan datang pada J anda. Berand aika anda bermimpi duduk di beranda sebuah rumah terutama dengan dengan J putri. bertanda apa yang dicita-citakan akan terpenuhi dan bila suara bel itu dekat saja bertanda anda akan tergelincir dalam mulut dan anda mungkin akan kehilangan manis uang. bertanda suatu laporan palsu akan datang. Bender aika anda bermimpi melihat bendera terpancang dan berkibar-kibar. Berkelah i ika anda bermimpi melihat orang berkelahi dijalan bertanda situasi pedagangan J anda maju. Bencan aika anda bermimpi terkena bencana. bertanda anda akan kekesalan J hati tiba-tiba. Benan gika anda bermimpi memasukan benang dalam jarum. bertanda akan yang memiliki keberuntungan sederhana. Benten gika anda bermimpi masuk kedalam sebuah benteng. alamat berarti akan kesukaran yang anda hadapi tetapi begitu serius. Pertolongan itu terutama datangnya dari bidang ditolong sosial dan dagang.pakarhowto. Berlaya r ika anda bermimpi berlayar diair yang tenang.

bertanda anda J mengikat diri dalam suatu pemufakatan yang menyinggung pribadimu. bertanda anda jangan khawatir dan gaduh penghidupan anda sekarang tetap memberikan soal kebahagiaan. Bersih Jika anda bermimpi membersihkan badan. Dan bila mimpi membersihkan gigi. Sedang anda mimpi membersihkan badan dan orang lain. bertanda pekerjaan J anda lebih sukses lagi.Dan bila mimpi bayi kembar dalam bulan alamat kebahagiaan perkawinan.Budi Jika anda bermimpi berbudi baik belaka. Bujan gika anda bermimpi seorang bujang atau puteri. tetapi harus berhati-hati mimpi karena mempunyai latar belakang. suatu tanda yang baik sekali artinya anda jujur sehat serta berbahagia dalam hidup. Sedangkan bermimpi melihat buaya. Harus lebih berhatihati. dalam bertanda akan dipercaya teman sejawat.bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda. Buaia nika anda bermimpi melihat buaian bayi didalam bulan. bertanda akan tiba keuntungan badan yang penuh borok bertanda rezeki murah dan mimpi datangnya. Beras Jika anda bermimpi memberi atau membuang beras pada saat pengantin bertanda anda segera kawin (nikah) dengan akan segera. bertanda sukses J pekerjaan. Buang air besar/Berak Jika anda bermimpi buang air besar bertanda ada kemungkinan besar anda akan kehilangan sesuatu. dan bila makan buah anggur bertanda anda akan menerima anda warisan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bertaru hika anda bermimpi melihat atau anda sendiri sedang bertaruh. Buang air kecil/Kencing Jika anda bermimpi buang air kecil (kencing) bertanda akan ada yang menimpa rumah pencuri yaitu akan datang.co m 12 . Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah akan anda. Waspadalah. suatu bertanda sesuatu yang hanya J khayal seperti membangun istana di udara. bertanda akan ada keberuntungan (untung). alamat anda akan mendapat ambisi baru yang tadinya dilepaskan. bertanda mendapat kedudukan tinggi.pakarhowto. Borok Jika anda bermimpi keluar borok-borok (luka) dikepala. Buay aika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air. Mimpi membersihkan perkakas rumah. bertanda anda akan mendapat kedudukan tinggi dalam masyarakat. Bua h Jika anda bermimpi memetik buah anggur. Anggu r www. Besi Jika anda bermimpi bekerja mempergunakan alat dari besi bertanda anda mempunyai bakat dalam pertukangan untuk segera dikembangkan.

sembarangan). Bunting/Hami l ika anda bermimpi istri anda sedang bunting bertanda kurang J baik. bertanda suatu kebaikan. Bungkusa nika anda bermimpikan ada sahabat datang membawa bungkusan. bertanda akan dapat uang yang tidak sedikit. bertanda anda harus berhati-hati. J karena yang tersimpan akan segera diketahui orang dengan kelalaian anda sendiri rahasia (jangn teledor. Buk aika anda bermimpi membuka lemari atau peti. bertanda akan mendapat anak J yang dan jika anda sendiri yang membaca buku.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Buk uika anda bermimpi melihat orang membaca buku. Bukit Jika anda bermimpi menaiki bukit dengan susah payag dan akhirnya sampai juga diatas. Bidadar i ika anda bermimpi melihat bidadari terbang diatas rumah bertandakan J kebahagian seorang bidadari datang bercapa-cakap dengan anda ada sinyalemen sedangkan orang akan datang dan bergaul dengan besar anda. bertanda J akan menemukan kebahagiaan dalam perjalanan (lancar sampai tujuan). rasa kebudayaan (perilaku. bermimpi (pria atau wanita) yang melihat bibir kelamin lainnya bertanda Sedangkan baik dalam perkelaminan yaitu ia bisa memilih teman jodoh yang serasi sekali betul. Bibir Jika anda bermimpi (wanita) melihat bibirnya sendiri alamat bisa tercapai citacitanya biduan dan atau seniwati lainnya. adab) yang sangat menguntungkan. Dan bertanda kalau menuruni bukit bertanda kebalikannya. yang anda harapkan akan berhasil (dalam mencari pekerjaan baik).pakarhowto. Bengawa nika anda bermimpi bengawan meluap bertanda pekerjaan anda cenderung maju J dan melihat air bengawan kecil dan jernih. segala Jika apa anda inginkan ada kemungkinan besar yang tercapai. bertanda anda akan berkabung J atau bersusah hati. Bum i ika anda bermimpi bahwa bumi ini anda bisa kelilingi bertanda sangat baik sekali J untuk keberadaan anda (kemampuan). www. Bula nika anda bermimpikan rembulan atau matahari jatuh. Untuk pria harus berhati-hati sebagai mengeluarkan omongan karena tergelincir sendiri (tidak bisa mengontrol omongan yang beretika). Bianglala/Pelan gi anda bermimpi melihat bianglala bersinar merah. bertanda anda mempunyai suatu baik.co m 13 .

Ini juga merupakan alamat bahwa anda harus bekerja membanting tulang. Biru Jika anda bermimpi melihat warna-warna biru disekeliling anda bertanda suatu kebaikan dalam kalangan keluarga. Boxin gika anda bermimpi sedang boxing atau melihat orang berboxing (tinju) J bertanda perdagangan dan pencaharian anda akan mengalami kerugian dan kesukaran. bertanda akan keberuntungan besar.pakarhowto. Insya Allah akan Tuhan sukses. Bisu Jika anda bermimpi seolah-olah bisu. Bicara Jika anda bermimpi sedang bicara bertanda suatu persoalan yang amat sulit dihadapi anda segera beres (tak menjadi akan lama). Tapi janganlah lupa juga dengan YME. Bunu hika anda bermimpi membunuh orang. Dan dalam cinta ada tumbu kesetiaan. Bintan gika anda bermimpi melihat bintang dilangit yang bermacam-macam bentuknya. Sedangkan bermimpi botol itu kosong. ini J adalah merupakan tanda bahwa segala kebutuhan Anda akan terpenuhi. Bonek aika anda bermimpi bermain-main dengan boneka bertanda rumah tangga anda akan J hidup harmonis dengan anak-anak yang sehatsehat. Bota kika anda bermimpi berkepala botak atau tidak berambut bertanda anda akan J menerima khabar buruk. suatu tanda bahwa perkataan anda terhadap temanteman kurang dipercaya. sedang J anda dibunuh orang. Boto l ika anda bermimpi melihat atau mebawa botol penuh berisi apa saja bertanda J kekayaan anda bertambah. Biol aika anda bermimpi mendengar suara biaola bertanda anda harus selekas J mungkin mengambil bagian (cepat mengambil keputusan). Binatan gika anda bermimpi melihat bermacam-macam binatang bertandakan alamat kepada J anda bekerja membanting tulang berwaspada yang insya Allah akan harus sukses. www. bertanda kurang baik anda akan menjadi sakitsakitan.akan berdaya upaya untuk jahil) berakibat teman kerusakkan.co m 14 . bertanda kesukaran yang tiada lenyap-lenyap dalam berusaha apa saja.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bilik/Kama r ika anda bermimpi sedang berada dalam bilik kapal bertanda anda akan (oleh J teman.

dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling untuk kesenangan dan kebahagiaan dunia hidup. bermakna anda akan mendapat ketentraman karena disukai oleh banyak orang. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bung aika anda bermimpi melihat atau memegang bunga bertanda anda akan J menemui keberuntungan dalam cinta (tidak sedih hati).co m Kuntu l Bete t Perkutu t Dar a Kenar i Merpat i Rajawal i Gaga k 15 . Mimpi memetik bunga. Buny i ika anda bermimpi mendengar senapan berbunyi. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat. Burun g Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan Merak www. masuk sumur. Dan mimpi burung terbang menuju anda. bertanda murah akan datang karunia pada anda dalam ketenangan dan damai. bertanda akan naik J derajat. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung betet bertanda akan menemui banya perempuan berselisihan (anda harus berhati-hati menyikapi). Burun gika anda bermimpi melihat burung terbang. Burun g Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia. Bulu sika anda bermimpi bertemu dengan bulus. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung perkutut bertanda anda akan mendapatkan istri atau anak yang baik. Burun g Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses. bertanda beruntung dan mimpi bulus dan ular berhadap-hadapan kedalam alamat akan ada untung. bertanda akan mendapatkan pasangan J yang menangkap bulus bertanda akan kesusahan hidup.pakarhowto. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan mendengan burung merpati. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara. Mimpi melihat bulus baik. bertanda rumah tangga anda berbahagia. bertanda kesehatan anda terpelihara J rezeki dan perkawinan bahagia.

Cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. Mimpi cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. Butu hika anda bermimpi didatangi orang membutuhkan tenaga. Burun g Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan atau uang. bertanda ada khabar jahat yang segera tiba pada (berita) anda. Cacin gika anda bermimpi melihat cacing bertanda alamat kehidupan anda akan terjamin J badani dan rokhani. Cangki r ika anda bermimpi minum pada sebuah cangkir. bertanda anda akan J ditakuti oleh teman-teman dengan penuh keyakinan (bercanda yang terlalu). bertanda ada seorang sahabat yang segera datang membutuhkan pertolongan pada anda. Tapi dalam hal ini terserah dari kebijaksanaan anda pada hari-hari baik. bertanda anda harus hati-hati dalam J pekerjaan yang anda kerjakan sekarang karena ada hal-hal yang kurang memberikan kepercayaan bagi anda. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan mengadakan perjalanan jauh.co m kekecewaan dalam percintaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda orang dagang lekas laku J dagangannya.pakarhowto. ada anasir-anasir (pandangan) disekitar lingkunganmu lagi yang berpengaruh. Gerej a Kua u Unt a 16 . J Mimpi cermin pecah. Mimpi melihat sedang bercermin. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan runtuh (gagal) tiba (matang) tiba. Dan kalau anda hanya melihat orang buta. Cembur uika anda bermimpi dicemburui istri (suami) anda atau tunangan. dan jika gagak berbunyi diatas atap. bermakna akan ada musibah yang membayangi anda. bertanda J persediaan hidupmu dalam soal makan dan pakaian anda cukup. Ceriter aika anda bermimpi sedang cerita dihadapan orang banyak. Cermi nika anda bermimpi mendapat cermin. bertanda anda harus lebih J teliti dalam hidup anda. Cahay aika anda bermimpi melihat cahaya asap. bertanda akan mendapat jodoh yang mulia. But aika anda bermimpi sebagai orang buta. bertanda akan datang halangan/rintangan maka waspadalah. bertanda kehidupan akan terjamin J badani dan rokhani.

bertanda anda kebaikan akan tiba pada anda. Dad uika anda bermimpi sedang main dadu maka kemungkinan nasib buruk akan J datang menimpa. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging sapi. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging anjing. bertanda anda harus waspada menjalankan pekerjaan dalam perusahaan. bertanda posisi anda dalam hidup sehari-hari ada yang Mencium bau berikhtiar jalan guna menghalangmencari halangi. Ciu m Jika anda bermimpi mencium kekasih. bertanda kurang menyenangkan hidup J anda. bertanda anda harus banyak tabah menghadapi sesuatu pertengkaran yang tak diduga. bertanda hubungan akan tatap terpelihara. Dagin gika anda bermimpi memakan daging mentah. bertanda akan segera tiba saat perkawinan . bertanda ada keluarga yang sakit atau anda sendiri mendapat halangan. Mimpi memulai cinta. Cincin Jika anda bermimpi kehilangan cincin.co m Sap i Dagin Kambin g Jika anda bermimpi memakan dading kambing. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging angsa. asalkan pekerjaan anda akan anda kurang mementingkan kondisi yang berlebihlebihan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Cint aika anda bermimpi gagal dalam cinta.anak. bertanda segera mendapat halangan besar. Dada r ika anda bermimpi makan dadar. 17 . Dagan gika anda bermimpi menjadi kepala kantor dari salah satu perusahaan dagang J bertanda senantiasa berkelebihan dan tahu akan hidup sosial. bertanda akan bisa mengatasi apa yang J dibutuhkan kekasih anda.pakarhowto. yang busuk. bertanda kesehatan keluarga akan datang dengan daya Mencium memuaskan. bertanda kampung halaman anda atau g desa kelahiran senantiasa tentram. mimpi diberi cincin. daging masak tentu kalau baik. Cukur Jika anda bermimpi pergi cukur. bertanda anda akan tidak bersusah-susah dalam J hal selalu terpenuhi bila mana bermimpi makan cinta dadar. Anjin g Angs a www. bertanda anda akan mengalami rasa kurang badan (kesehatan kurang enak baik). sebaiknya anda dengan segera merobah hidup anda.

Sedangkan melihat daratan sesudah anda akan berlayar berpuluh-puluh mil dilaut. adalah alamat usaha anda dengan segala usaha. sedangkan melihat J ada darah mengalir. bertanda kurang baik. bertanda akan makan enak. www. Sedangkan mimpi melihat dayung hanyut dikali. Dan bila anda melihat dapur rumahnya sendiri terang sekali. Dans aika anda bermimpi sedang berdansa dengan partner anda yang disayangi.co m Seiris 18 . Jika bertanda alamat akan mendapatkan penyakit yang tibatiba. alamat akan gagal akan segala Sedangkan mimpi mendayung. alamat akan mendapat nama dan kedudukan yang sangat tinggi. kekayaan alamat akan datang kepadamu. J bertanda suatu keuntungan yang anda segera peroleh. suatu tanda anda akan dapat menyelesaikan sesuatu alamat yang baik sekali. Dahan/Poho nika anda bermimpi melihat sebuah pohon yang meranggas. Dahaga/Hau sika anda bermimpi haus sekali.pakarhowto. tenagamu yang cakap dan kegiatanmu akan menemukan kebahagiaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dagin g Jika anda bermimpi melihat daging seiris atau sepotong bertanda anda akan dapat kebaikan . sukses dalam cinta. Dayun gika anda bermimpi melihat dayung terletak didalam perahu. bertanda dimana J anda dikaruniai rezeki dari Tuhan YME. J bertanda suatu alamat yang anda selalu perhatikan orang sebab anda berbudi pada orang. sedangkan melihat pohon yang rindang dan lebat oleh buahnya. suatu alamat bahwa anda J akan ditimpa kemiskinan. Daging kambing gibasanda bermimpi memakan daging kambing gibas yang hitam bertanda akan Jika datang keberuntungan yang lumayan. Dapu r ika anda bermimpi tinggal didapur atau memasak didapur rumah orang kaya. Dara t ika anda bermimpi melihat suatu tanah daratan yang amat luas. Dara hika anda bermimpi diatas ranjang darah. suatu J alamat anda akan lekas dijodohkan. Daging dan urat anda bermimpi makan daging dan urat hitam atau merah dari kambing. suatu pekerjan anda J yang kosong. Dangau/Ruma hika anda bermimpi melihat atau tinggal disebuah dangau/rumah kecil disawah. bertanda anda akan menerima suatu rezeki dari J hasil keringat anda sendiri. Sedang anda mimpi mengunjungi pesta dansa.

adalah tanda suatu J kebahagiaan yang menggembirakan. anda hati-hati dalam pembicaraan dengan orang lain. naik dokar dalam rumah. Dengk i ika anda bermimpi didengki orang terutama tetangga. bertanda anda akan memperoleh kebahagian J terutama jasmani.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dau nika anda bermimpi melihat daun hijau terkapar ditanah. kecil www. bertanda banyak soal-soal J yang harus kerjakan semestinya terutama pekerjaan yang sekarang ini (jangan anda lalai). bertanda anda akan J memperoleh anda duduk kebelulan istri anda hamil akan segera melahirkan anak kebaikan. hidup anda penuh rahasai. sedikit sebab bisa harus menjatuhkan selamaanda lamanya. bertanda anda jangan J terlalu menggantungkan nasib hidup kepada orang lain dalam usaha anda yang sekarang. rezeki. bertanda kesehatan ada belas kasih yang datang pada anda. akan mengalami kepahitan saja. Dipa nika anda bermimpi sedang duduk didipan baru. Dering/Buny i ika anda bermimpi mendengar bunyi dering uang yang tiada putus-putusnya J bertanda suatu kebahagiaan anda dalam hidup sosial. jika yang baik rupa. Dan jika bermimpi orang berdoa dalam suatu kenduri. Deb uika anda bermimpi tertimpa debu sehingga seolah-olah tak dapat bernafas bertanda J anda banyak berhati-hati mengerjakan pekerjaan yang sekarang. tanda ada kecelakaan atau diantara keluarga ada Sedangkan yang sakit. Dob i ika anda bermimpi menjadi tukang dobi atau penatu. Sedangkan melihat lampu kecil berkelip-kelip di ruangan mana alamat anda harus berhati-hati. banyak rintangan harus dan godaan . Mimpi naik dokar bersenda gurau. hidup. Sedang melihat daun jatuh. bertanda akan mendapatan untung. Dokar Jika anda bermimpi naik dokar. Dingi nika anda bermimpi kedinginan. Dendan gika anda bermimpi mendengar suara sayup-sayup orang berdendang/menyanyi J bertanda ada kepercayaan baik datang kepada anda. alamat akan berhasil dalam perdagangan dan sambil perjalanan.co m 19 . bertanda anda akan mendapat pertolongan J yang sewajarnya dari teman.pakarhowto. Dian/Lamp u Jika anda bermimpi menyalakan lampu kecil diruangan. Do aika anda bermimpi sedang berdoa. bertanda sukses dalam pekerjaan walupun sederhana saja.

hal pencaharian (pekerjaan). bertanda sebaliknya yaitu anda hidup akan temui kewarasan dan kebaikan perilaku. DewaDewianda bermimpi menggambar dewa dewi atau menonton gambarnya. Dos aika anda bermimpi J kecelakaan. bertanda akan mendapat untung. Mimpi duduk diatas batu. Duk aika anda bermimpi berdukacita. Dut aika anda bermimpi seorang duta memanggil anda.co m Dudu kika anda bermimpi duduk bersama dengan seorang permpuan bukan istri (dan J sebaliknya).pakarhowto. Sedang anda sendiri yang edan. alamat anda memppunyai banyak sahabat diwaktu senang. 20 . Ekonomi sika anda bermimpi banyak orang-orang dalam kampung yang hidup secara J ekonomis. bertanda akan ada kemajuan dan membuat orang lain iri bagi anda hati. Eda nika anda bermimpi melihat orang gila. dosa. bertanda suatu kebahagiaan hidup dan mempunyai J keluarga yang disayangi serta mempunyai kesehatan yang terpelihara.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dokter Jika anda bermimpi mengunjugi dokter. J alamat perobahan hidup anda akan segera tiba. Domb aika anda bermimpi domba. dan jika melihat durian bertanda ada orang yang sentimen badan yang pada anda . bertanda akan datang masa jaya J yang Sedang anda mimpi menjadi duta bertanda akan ditolong orang besar dalam kekal. alamat akan memperoleh rezeki kekal. yaitu anda J akan mendapat kesehatn yang cukup dan rezeki yang banyak. anda akan mengalami J kesehatan terganggu. Dusu nika anda bermimpi pergi kedusun baik dengan jalan kaki atau menunggang kuda. bertanda keuntungan anda akan tercapai. menandakan impian yag baik sekali. Duri Jika anda bermimpi melihat atau memegang pohon berduri. sosial anda akan nampak bila mimpi menelpon seorang dokter untuk Kehidupan datang kerumah anda. Sedang anda mimpi sebagai seorang dokter. bertanda anda dalam keadaan sangat sibuk J dan tidak tentu. bertanda kurang baik. bertanda anda mendekati www. Duria nika anda bermimpi makan durian. alamat Jika suatu kepada anda akan tiba dari orang pujian besar.

Elan gika anda bermimpi melihat atau menemukan burung elang. bertanda kejujuran J anan yang gemilang segera dikhianati oleh kawan seketiduran disaat anda. dan bila mimpi melihat seekor anda akan binatang mengibas-ngibaskan ekornya dihadapan anda. bertanda J suatu perkawinan yang beruntung dari salah satu pihak keluarga anda. Es balokan yang anda lihat disuatu dan tempat. Fitna hika anda bermimpi difitnah orang bertanda sebagai suatu pujian orang banyak J yang menghargai diri anda. Es Jika anda bermimpi melihat es dijalan. dan perasaan ada orang yang mau menyusahkan. Famili Jika anda mermimpi keluarga. miskin 21 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. dam bila ember kosong bertanda pekerjaan lebih baik jangan diteruskan. bertanda bahwa anda akan dikasihani orang. bertanda pekerjaan sekarang J akan sukses. bertanda anda segera akan memperoleh pemberian yang halal. Embu nika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dirumput yang berembun pagi. bertanda selekas mungkin dikaruniai pekerjaan baru yang diutamakan dalam bidang hidup sosial. Embe r ika anda bermimpi membawa ember penuh berisi air. segala yang dicita-citakan akan terkabul akan dengan halangan asalkan anda betul-betul menunjukkan kejujuran dalam tidak ada hidup Faja r ika anda bermimpi bangun diwaktu fajar bertanda anda adalah seorang yang J termasuk rajin dan menggunakan waktu.pakarhowto.co m bertanda hidup anda sangat dikagumi orang karena kekayaan yang jalannya halal. Fakir Jika anda bermimpi menjadi orang miskin atau peminta-minta. bertanda ada sesuatu atau sedang seseorang yang datang pada anda untuk meminta bantuan atau pertolongan. bertanda anda akan memasuki pekerjaan yang baru lebih sempurna dari yang sekarng. bertanda perjodohan anda akan segera tiba dan bilamana anda sudah kawin maka suatu yang dicita-citakan berhasil baik. Sedangkan anda yang ekonomis. Anda memberi sedekah kepada orang miskin. peristiwa yang amat sulit yang dihadapi sekarang akan dapat bertanda diselesaikan Esa Jika anda memimpi Yang Maha Kuasa merupakan tanda yang sangat baik sekalli yaitu tidak berkekurangan sepanjang masa. Ekor Jika anda bermimpi seekor binatang memburu anda. bertanda kurang baik.

Sedangkan mimpi melihat uang bertanda anda tidak akan bekekurangan dalam segala masa. bertandakan suatu hidup yang sangat berlebihlebihan. bertanda akan J ada menyusahkan keluarga anda dikemudian kelak (binalah komunikasi yang yang harmonis). bertanda alamat bahwa anda kurang kepercayaan dari majikan. Gaji Jika anda bermimpi gaji anda akan dinaikkan. bermakna akan mendapat kesusahan hati (putus cinta). Sedangkan anda mimpi gaji anda dikurangi. Fitra hika anda bermimpi berfitrah. bertanda alamat akan memuji kepada orang J besar. Gadis Jika anda bermimpi sedang bercakap-cakap dengan gadis. Gedun gika anda bermimpi melihat gedung miring atau hampir roboh. bertanda anda akan menghadapi kesehatan yang terpelihara. Garp uika anda bermimpi makan dengan garpu bertanda akan dalam rumah tangga anda J akan memperoleh kesenangan. suatu alamat akan ada tamu terhormat Mimpi datang Sedang melihat gajah masuk kedalam rumah. sedangkan mimpi makan dengan garam. atau pangkat . Fot oika anda bermimpi melihat foto tergantung didinding. suatu pertanda anda akan mendapat penambahan gaji yang pekerjaan lumayan. bertanda anda tidak akan terasing dimasyarakat J umum bilamana anda setiap tahun berfitrah menurut peraturan agama. bertanda suatu kehidupan yang harmonis dalam cinta. bertanda akan J tiba www. alamat akan dapat kedudukan padamu. Gaja hika anda bermimpi melihat gajah..pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Fantas i ika anda bermimpi orang-orang didekat anda memakai barang-barang fantasi J modern. bertanda suatu percintaan J dan perjodohan yang mengekalkan dan penuh impati. Fulus/Uan gika anda bermimpi kehilangan uang anda akan disenangi orang dan mendapatkan J karunia alam. Mimpi melihat foto dalam album. Gara m anda bermimpi melihat garam banyak bertanda anda akan semakin poluler Jika dan ternama dalam pergaulan baik pria atau wanita. Gau l ika anda bermimpi bahwa istri anda sedang bergaul dengan lelaki lain. melihat gajah keluar dari rumahnya. bertanda bakat anda dalam kesenian akan segera nampak. bermakna kemajuan anda mungkin bertambah memfoto karena dukungan semangat dari teman. Sedangkan jika anda mimpi membuat foto. Jika anda bermimpi orang atau tempat.co m 22 .

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. harus mawas diri. Gendon gika anda bermimpi menggendong anak kecil. Gerej aika anda bermimpi sedang berada didalam gereja. Gendewa/Tal i ika anda bermimpi memanah tetapi gendawanya putus. Gelomban gika anda bermimpi sedang mengatasi atau mengarungi lautan bergelombang dan J dapat suatu tanda yang baik sekali karena segala sesuatu yang hendak dituju tercapai akan terlaksana . yang terlepas gigi bawah ada saudara yang Jika mimpi meninggal. Gerhan aika anda bermimpi melihat gerhana matahari atau bulan menandakan bahwa anda J harus berhati-hati dalam usaha. Anda mimpi giginya terlepas. pertana suatu yang kurang J baik. Gigit Jika anda bermimpi digigit binatang apasaja. akan dapat dalam kesukaran. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal.co m perselisihan dan pertengkaran dalam rumah tangga. Sedangkan mimpi melihat gedung baru didirikan bertanda akan menghadapi pindah tempat. bertanda akan menerima J wari . 23 . bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan merasa keluarga atau dirumahnya sendiri.pakarhowto. suatu pertanda J harus berikhtiar mencari kawan yang harus menolong anda dengan cepat. bertanda kesehatn anda J akan bertambah kurang baik. menandakan akan disayang oleh orang banyak . Gelan gika anda bermimpi mendapat gelang apa saja. bertanda anda akan berselisih paham J dengan atau jika anda hendak kawin (nikah) akan berselisihan dengan teman istri anda atau sahabat karib. Gigi Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis. Bila mimpi rumah keadaan gelap gulita. tanda akan menerima halangan. Gelas Jika anda bermimpi memecahkan gelas sendiri yang sedang dipegang. Gemu kika anda bermimpi badan anda bertambah gemuk. bertanda akan dapat pekerjaan J dalam dan bila mimpi memakai gelang. balik haluan tuk selamalamanya. Gela pika anda bermimpi berjalan tapi tiba-tiba hilang karena kegelapan. bertanda akan ada kekecewaan dan kesukaran akan menimpa suatu anda. suatu alamat bahwa kekasihmu tidak akan dagang..

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Giwan gika anda bermimpi membeli giwang untuk istrinya, bertanda bahw pekerjaan anda J akan mengalami kemerosotan dan dlam hal ini anda harus mencari jalan keluar. Sedangkan giwang, bertanda baik dan pekerjaan dagang anda tercapai dan mimpi diberi sukses.. Go aika anda bermimpi berjalan masuk dalam goa dengan teman anda, menandakan J ada seorang teman yang selalu berdampingan dengan anda akan menolong anda dalam perdagangan atau usaha. Golok Jika anda bermimpi melihat seorang yang memegang golok, bermakna akan mengalami kekurangan dalam hal keuangan. Gula t ika anda bermimpi menyaksikan pertunjukan gulat, bertanda kesukaran dalam J hidup perdagangan akan anda temui, begitu pula bila anda sendiri yang main gulat dan kalah, bertanda kepercayaan kepada masyarakat akan tidak dihargai lagi. Gul aika anda bermimpi gula, bertanda akan kehilangan uang, sedangkan bila anda J menjual orang lain atau tetangga, bertanda kesengan akan segera gula pada tiba. Gunun gika anda bermimpi mendaki gunung dan tidak pernah jatuh, suatu tanda yang anda J akan maju dalam pekerjaan, dan lebih-lebih lagi kalau gunung itu gunung dapat berapi kedudukan anda akan lebih terhormat lagi. Mimpi melihat gunung meletus, bermakna akan mendapatkan kemalangan.. Guntin gika anda bermimpi menggunakan gunting untuk memotong sesuatu benda, bertanda J akan mendapatkan uang. Dan bila mimpi gunting terpisah satu sama lainnya, bertanda akan pertengkaran dalam kalagan keluarga anda. Mimpi membeli gunting akan timbul ada masalah. Dan jika mimpi memakai gunting bermakna akan mengunjungi teman lama. Gura uika anda bermimpi melihat atau mendengar orang-orang bersenda gurau J bergembira sekali. Sedangkan dimimpi anda sendiri ;yang bersedagurau, adalah baik bertanda kesediahn akan segera datang.. Gur uika anda bermimpi menjadi guru bertanda anda akan naik tingkat dalam bidang sosial J dan cita-cita. Sedangkan mimpi bertemu dengan guru, alamat ada karunia baik yang datang dari pertolongan teman anda yang sebaya. Hadiri nika anda bermimpi melihat hadirin (orang banyak) disuatu rapat besar menandakan, J ada kepercayaan dari orang berpangkat tinggi akan datang kepada anda. Tetapi suatu kalau anda itu waktu magrib alamat kurang baik. Pertanda penyakit dalam mimpi masyarakat akan mengancam penduduk. www.pakarhowto.co m

24

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Haji Jika anda bermimpi ada orang-orang haji termasuk dan dalam mimpi berpakaian serba bertanda kebaikan yang selama ini anda lakukan akan membuahkan hasil atau putih, anda sedang diingatkan agar berlakulah lebih arif dan bijak Tuhan melihat anda. Hak Jika anda bermimpi ada sesuatu hak yang perlu anda perjuangkan segera dalam mimpi alamat lekas berpengaruh kepada sesama adalah manusia. Hakim Jika anda bermimpi menjadi hakim, suatu tanda yang anda akan terima berupa kedudukan tinggi. Bila anda mimpi diadili seorang hakim, bertanda anda akan bersih yang cukup dan lepas dari nista dan fitnah orang. Halama nika anda bermimpi melihat halaman rumah anda bersih dan pintunya terbuka J lebar, bertanda pelajaran anda segera tercapai. Hamp aika anda bermimpi kehampaan suatu usaha dalam mencari kerja, bertanda akan J ada kawan yang ingin menjatuhkan anda. Sedang mimpi hampa segala kantong, bertanda akan segera ditolong orang. Halilinta r ika anda bermimpi mendengar dan melihat halilintar bersambaran, bertanda anda J bisa dengan segera menjatuhkan siapa-siapa yang berseteru dengan anda. Handa i Jika anda bermimpi melihat handai tolan anda daatng mengunjungi rumah anda dengan simpul, bertanda keberuntungan selama anda dalam kesusahan akan senyum terhibur. anda sendiri yang berkunjung atau beramai-ramai ketempat handai tolan, Sedang alamatharus banyak bekerja dengan tenaga dan pikiran anda anda sendiri. Hanta r ika anda bermimpi menghantar sesuatu dengan tak ada aral di tengan jalan, J bertanda keselamatan akan menyusul tiba pada anda, sedang anda menghantar mayat kekuburankedudukan dikalangan keluarga anda sedikit hari lagi dapat bertanda dirasakan. Hanta m anda bermimpi melihat orang hantam-menghantam, bertanda kehidupan anda Jika penuh kesulitan besar. Hant uika anda bermimpi berbicara dengan hantu, bertanda keuangan anda akan J meningkat, sedang melihat hantu, alamat akan sukses dalam usaha. Dikejar hantu, alamat timbul kesalahan anda. Mimpi melihat hantu tersenyum bersirat akan berumur panjang. Hanyu t ika anda bermimpi hanyut terbawa arus, bertanda ada persoalan yang berlarut-larut J yang ini anda liwatkan dan bila hanyut lalu menenggelamkan bermakna anda selama akan mendapat fitnah dari orang yang anda kenal lama maupun baru. Jika hanyut tapi tola n www.pakarhowto.co m

25

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m mengakibatkan anda terombang-ambing dan terapung menandakan ada kemungkinan, anda setiap berusahan tanpa fundament yang kokoh, dikarenakan kurang dalam matangnya perhitungan . Hapa l ika anda bermimpi anda sedang menghapal pelajaran, bertanda segala cita-cita J akan segera dikabulkan. Haru m anda bermimpiBunga semerbak mengharum dalam impian anda, bertanda tidak Jika baik, percintaan anda mengalami kepahitan, atau rumah tangga akan ada yang mencelakakan. Harima uika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan J sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda. Hari tahun kelahiran bermimpi menyelamati hari ulang tahun anda sendiri bermakna, anda akan Jika anda hiduplama lagi. Dan bila anda menerima hadiah hari ulang tahun anda, bertanda anda lebih akan menerima karunia dari Tuhan YME. Hasil Jika anda bermimpi sedang menerima sesuatu hasil dari pekerjaan anda, bertanda kebalikannya. Sedangkan mimpi melihat orang-orang menerima gaji atas kerjanya, suatu tanda yang anda harus berusaha dalam kerja anda bertanda sekarang. Hati Jika anda bermimpi mendengar detikan hati, bertanda anda akan menerima khabar baik, sedangkan anda bermimpi terserang penyakit hati atau TBC, bertanda sehat dan segar bugar . Haw aika anda bermimpi berada dalam hawa yang dingin, bertanda penyakit akan J menyerang sedang hawa panas, bertanda akan timbul pertengkaran dengan tetangga pada anda, anda. Hadia hika anda bermimpi mendapatkan hadiah kenang-kenangan, bermakna akan J mendapat kegembiraan yang tak didugaduga. Hadan gika anda bermimpi dihadang oleh orang menandakan dalam hidup Anda sedikit J mengalami terutama dalam pekerjaan khususnya dagang, pelayaran, kesukaran (wirausaha). Hebo hika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang dilihat anda kurang menyenangkan J atau menghebohkan masyarakat, menandakan tindaktanduk anda dalam bergaul akan kurang diperhatikan. Sedang anda sendiri yang menghebohkan sekitar kalangan anda berisarat anda disegani teman-teman anda.

26

Hiruk pikuk/gadu Jika anda bermimpi mendengar orang gaduh dimana-mana maknanya anda akan h ditimpa suatu malapetaka yang besar. Hija uika anda bermimpi semua yang kelihatan hijau atau memakai pakaian serba J hijau. Hembu sika anda bermimpi melihat merasai angin berhembus dengan kencang dari jurusan J timur disertai hujan bertanda kesehatan andan akan terganggu. Segala yang dicita-citakan akan sial. dan bila kegaduhan dalam mimpi terjadi didalam rumah bermakna rumah tangga terancam goncang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Hema t ika anda bermimpi hemat bertanda hidupp cinta dan perdagangan andan merosot. J bila berusaha dengan tenaga dan keringat sendiri. Dan mimpi melihat orang famili atau ada berhias gagah akan ada keluarga yang meninggal dunia. Hias Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih.pakarhowto.Hilang Jika anda bermimpi kehilangan sesuatu bertandakan anda akan ditimpa sehari susah dua hari lamanya. Hidun gika anda bermimpi hidung anda mengeluarkan darah.co m 27 . Henin gika anda bermimpi keadaan sekitar anda hening sunyi saja bertanda di tempat anda J akan tenteram dalam tahun ini. bermakna J akan mendapat anak yang baik dan kelak dicintai orang. mengabarkan dimana anda akan diberi kebahagiaan hidup dan makmur juga akan www. Hidanga nika anda bermimpi ada pada suatu hidangan yang teratur rapi dengan rupa-rupa J makanan dan lezat. bertanda akan terganggu kesehatantamu datang dengan maksud jahat. atau apa yang anda kerajakan hanya tinggal tinggal tetapkantiada saja yang diubah. atau setidak-tidaknya yang dengan berhias akan tadi sakit. Hitam Jika anda bermimpi melihat sesuatu berwarna hitam. Hera nika anda bermimpi melihat sesuatu yang mengherankan anda bertanda bahwa J anda tabah sangat mudah dapat dipengaruhi oleh orang kurang lain. bermakna anda akan mengalami hidup merosot dan ditimpa kesusahan. (kebalikan dari hemat tidak dalam kehidupan seharihari). Hibu r ika anda bermimpi sedang menghibur orang yang dalam kesusahan. bertanda anda mencapai keberuntungan hidup yang enak selamalamanya. mengisaratkan anda akan J diberi keselamatan yang tidak diketahui suatu datangnya.

bertanda akan kurang enak badan.pakarhowto. suatu tanda anda J akan menikmati hidangan enak. bermakna anda berbudi baik kepada sesama J orang dan akan tiba pengasihan yang tidak disangka-sangka. atau akan dapat baru untuk tinggalkan saja pekerjaan yang kerjaan lama. Dan bila mimpi melihat orang beribadah saja atau sembahyang. bermakna kepada anda akan datang J pengakuan yang membahagiakan hati. seperti juga warna rumput hijau yang menandakan kesuburan . Ibada hika anda bermimpi sedang beribadah. bertanda segala yang akan dikerjakan dapat diktentukan tercapai. bertafsir anda akan berhasil baik dalam penuntutan gangguan apaapa. huku m anda bermimpi di hukum bermakna sebaliknya yaitu anda akan tinggal dengan Jika tak punya gangguan apaapa. bermakna rezeki akan bertambah. Sedangkan bila di dalam mimpi anda memberi hormat memberikan makna anda akan banyak kehilangan sobat yang yang dulunya kental. Horma t ika anda bermimpi dihormati orang. Hote l ika anda bermimpi tinggal di hotel atau mampir dihotel bertanda usaha anda J akan mengalami kegagalan dan kemerosotan. bertafsir suatu peringatan J kepada anda agar lebih bergiat dengan pekerjaan yang anda sedang kerjakan. dan mimpi melihat hujan yang lama berhenti. Bermimpi melihat hujan lebat dan deras. dengan tempo lama baru dirasai. Mimpi melihat hujan rintik-rintik bermakna akan mendapat kebahagiaan karena keinginannya tercapai. Jikalau mimpi melihat hujan dari jauh bertafsirkan akan mendapat susah. dan bila hanya hujan embun yang dilihat dalam mimpi. J ditembok atau dikertas. bertafsir akan sakit ada seteru (orang yang bertentangan) datang dan anda harus berhati-hati terhadap kemungkinan yang akan terjadi. Huta nika anda bermimpi masuk hutan keluar hutan dengan tak ada aral yang J mengganggu. Mimpi hujan emas bermakna akan mendapat melihat simpati. akan menandakan anda akan keras. Hutan gika anda bermimpi membayar hutang. Iba/Susa hika anda bermimpi dalam kesusahan karena sesuatu. Huru f ika anda bermimpi menulis huruf dan atau melihat huruf -huruf baik dikayu. bertafsir anda akan sukses dalam pekerjaan J apa dan selalu di kasihani Allah. Dan bila melihat hujan buah-buahan akan jadi lurah (pemimpin) orang jahat.co m meperoleh anak yang baik-baik. tapi ia mengalami kematian.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. 28 . Huja nika anda bermimpi diserang hujan dan angin keras ditengah jalan.

bermakna anda akan maju setingkat lagi dalam perjuangan (usaha). bermakna baik dan ada riziki. kerja. Iga Jika anda bermimpi iga (tulang bagian bawah didada) anda sakit. bermaksud pekerjaan agak mundur. Iklan Jika anda bermimpi membaca iklan anda di koran. bertafsirkan akan mendapatkan alamat baik. Ikat Jika anda bermimpi melihat atau menjumpai banyak orang yang diikat bertafsirkan anda menjauhkan diri dari fitnah orang. dikerjakan artian. Mimpi mendapatkan ikan mas hitam bermakna akan mendapat rejeki dalam waktu dekat dan jika merah anda akan mendapat kesialan. kesehatan anda akan terpelihara. negatif) orang dalam suatu pekerjaan. bermakna kurang menyenangkan karena anda hanya menggantungkan semangat dan harapan kepada orang lain. kerja. Melihat ikan sedang berenang berlambang akan mendapat rezeki. mengerjakan artian. www. bermakna cita-cita anda jalannya buntu. Dan dalam mimpi melihat ikan kering memancing hidup kembali. bila mimpi anda sedang diikhtiarkan bertanda (usaha. Mimpi melihat ikan dapat terbang. bertafsir pekerjaan yang tadinya kurang menghasilkan akan maju kelak. Ijazah Jika anda bermimpi melihat ijazah bermakna anda akan merencanakan suatu perjalanan memberikan harapan yang akan baik. Ikhtiar Jika anda bermimpi sedang berikhtiar (usaha. Istana Jika anda bermimpi berdiam dalam istana bermakna suatu kegembiraan yang tiada diduga muncul. bila berpesan kepada ibu.pakarhowto. Sedangkan berjalan diistana bertafsir akan berjumpa dengan segera orang terkemuka . diantaranya mendapat kemarahan dari mas atasan.co m 29 . bermakna anda akan menerima ketinggian derajat. Inta nika anda bermimpi menemukan atau melihat intan bertafsir ada suatu kehidupan J atau penghidupan cinta yang sukses dan harmonis akan dirasakan. Bermimpi ikan. bermakna akan datang kerugian atau kematian anak famili perempuan Ikal Jika anda bermimpi ditemui oleh orang yang berambut ikal dan belum dikenal bermakna suatu pendustaan (berita kebohongan) akan tiba segera kepada anda. positif). Ikan Jika anda bermimpi memandang (melihat) sumur ada ikannya.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ibu Jika anda bermimpi melihat ibu. bertafsir bahwa anda tetap dikaruniai bahagia. Dan bila anda mimpi badan anda yang dapat terikat atau diikat orang atau musuh.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Isteri Jika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dengan istri. bermakna anda akan lolos dari J dengki orang . bermakna akan selamat. bermakna akan tiba irisan rezeki. Isap Jika anda bermimpi mengisap rokok bermakna akan dapat khabar dari kalangan orangorang berilmu.. Jagun gika anda bermimpi makan jagung atau masuk kekebun jagung. tapi kalau anda sendiri harus yang bertanda baik yaitu anda diperhatikan oleh jahil masyarakat. Berjalan www.co m 30 . bertafsir akan memperoleh dan bila sedang memukul istreri. bermakna anda akan mendapat J mengatasi pertikaian dengan tidak mengganggu kesehatan badan kekeruhan anda. Itik Jika anda bermimpi melihat itik berenang mondar-mandir dikali bermakna kedamaian hati akan ketenangan jiwa anda yang akan terlaksana (dirasakan). Influenz aika anda bermimpi diserang penyakit influenza. bermakna anda J akan beruntung sehari dua hari ini dalam berdagang (makelar). Iris Jika anda bermimpi melihat atau merasakan jari teriris. Jahil Jika anda bermimpi bertemu dengan orang jahil atau yang dipandang jahil bermakna anda berhati-hati dalam berpidato/berbicara didepan orang. Sedangkan perjalanan lewat jembatan batu. Awas kemiskinan akan menemui harus anda Jala nika anda bermimpi melakukan perjalanan yang amat jauh sekali bertanda akan J panjang umur. bertafsir bahwa diingatkan anda harus bijaksana dalam menghadapi kemungkinan yang menghantam diri akan anda. jadi banyak berhati-hati dalam pekerjaan anda. Imigrasi Jika anda bermimpi melihat orang-orang sedang mengurus pemindahan imigrasi. Jaya Jika anda bermimpi dalam keadaan jaya yang gilang gemilang bertafsir sebaliknya. bermakna rencana yang akan dikerjakan tanpa diketahui ada suatu siapapun.pakarhowto. atau perkataan orang lain. Jaha t ika anda bermimpi bertemu dengan orang jahat. Tapi kalau itu dengan darah kental. Izin Jika anda bermimpi meminta izin kepada guru atau orang tua hendak pergi ketempat lain. bermakna akan mendapat sakit kerugian total. bertafsir kurang baik.

sedang mimpi kaca jendela datang. rumah bertanda rumah tangga berantakan. Jarum Jika anda bermimpi jarum tangan/jahit anda hilang. Jembata nika anda bermimpi naik perahu lewat jembatan. bertanda apa yang dikehendaki walaupun berikhtiar tentu akan Dan bila mimpi mengepang jalan akan dapat kerugian gagal. Jas Jika anda bermimpi berpakaian jas batik.co m diatas jalan yang berduri. dipandang sebagai suatu impian J yang dipandang aneh. memimpikan sijantung hati. Atau khabar baik segera datang. bertanda akan ada keberhasil J yang menyenangkan. Sedangkan mimpi jepitan (alat pemegang) bara anda hilang. pecah bertanda ada kesukaran dalam dagang dan cinta Jepit Jika anda bermimpi kaki terjepit dan bengkak bertanda ada suatu kesukaran hidup dalam tangga. berkias akan mendapat tingkatan derajat. Jerami Jika anda bermimpi melihat jerami atau rumput kering diladang bermakna kemakmuran Hati 31 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi jatuh dari kapal bermakna akan mendapat kekecewaan. jas hujan atau jas biasa. bermakna apa yang dicita-citakan akan berhasil. Januar i ika anda bermimpi berada dibulan januari. maknanya akan anda temui dibulan depan Jatu hika anda bermimpi jatuh dalam kolam atau dari atas tempat tidur. bermakna suatu tanda anda harus banyak menyimpan rahasia rumah tangga kalau tidak yaitu akan membahayakan diri anda sendiri. Jantun g Jika anda bermimpi. bermakna kedudukan anda selama ini akan segera berganti dengan kebaikan. Jendel aika anda bermimpi melihat sesuatu dari jendela.pakarhowto. Mimpi bembuat benar jembatan. bermakna anda harus bertawakal karena dikeluarga anda akan ada yang berpulang. Sedangkan jatuh dari bukit tanah tinggi bertanda (yang belum punya isteri) akan beristeri. Dan jika anda bermimpi membeli jarum bermakna kurang baik yaitu akan ada fitnah dari orang yang dikenal selama ditoko. Sedang duduk diatas jembatan atau melewati jembatan. besar. bermakna akan ada suatu kebahagiaan dan kasih sayang yang terpelihara dalam cinta. bertafsir J suatu peringatan dan anda harus berhati-hati benar dalam pekerjaan. Mimpi jatuh atau dari jendela bertanda anda akan terganggu kesehatannya. bermakna dimana rezeki anda J selalu Mimpi membuka jendela. Jari Jika anda bermimpi mencelupkan jari atau mengusap jari tangan. ini sebagai sahabat. bersirat baik sekali.

keberuntungan akan segera diperolehnya. Anda mimpi berjumpa dengan ayah bersiraat akan gembira. Segala dibulan tindak tanduk yang diperjuangkan semua sukses. anda senantiasa diberkati. Dan bila yang mimpi sudah yaitu berumah bersirat tangga. Jinjing Jika anda bermimpi menjinjing barang dibawah kerumah bermakna baik sekali. Mimpi seorang juara jatuh knok out atau tumbang dalam pertandingan besirat akan gagal segala usaha anda selama perjuanga yang anda lihat ini. Berjumpa dengan anak-anak bersurat akan dapat anda kesenangan luar biasa. bermakna paling baik dalam kehidupan anda anda akan segera nikah sebelum habis tahun. 32 . Jeruk Jika anda bermimpi memetik jeruk bersirat ada kesempatan baik untuk anda. Jin Jika anda bermimpi melihat jin yang jahat bersirat anda dalam kehidupan yang samar ada kepastian).co m dan kebahagiaan. Sedangkan melihat atau mendengar orang berjualan yang kini dimana bersurat saja. bermakna (tidak akan datang segera karunia untuk anda. Juni Jika anda bermimpi berada dibulan Juni. Dan bila anda setiap tertimbun atau ditimbuni jerami oleh orang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. anda akan dapat anak-anak yang sehat-sehat dan baikbaik. Jump aika anda bermimpi berjumpa dengan bermacam-macam binatang buas seperti macan J atau harimau. perkawinan akan datang segera. Juar aika anda bermimpi menjadi juara dalam salah satu atletik atau perlombaan J bermakna tingkat kejayaan anda dalam perdagangan. bila anda melihat saja juara-juara dalam macam-macam olah raga. J sedangkan bermimpi melihat sepasang jodoh merpati. Jodo hika anda bermimpi diperjodohkan bermakna anda akan kena gangguan. Sedangkan makan jeruk manis bermakna keuangan anda akan merosot. khususnya dalam soal perdagangan. bermakna tanggung jawab anda dalam pekerjaan hampir tidak ada. cinta akan ditemui. Juli Jika anda bermimpi dalam bulan Juli umumnya bermakna hampir sama dengan mimpi Juni. kebahagiaan rumah tangga dan pencaharian akan tercapai. pertanda banyak teman anda yang menolong dalam kesusahan. Dan sebaliknya bila bertemu dengan jin yang baik. bermakna akan dapat susah atau perkara. Jual Jika anda bermimpi berjualan dipasar. mensiratkan akan datang keberuntungan cinta anda dalam waktu yang pada singkat.pakarhowto. Bila mimpi memotong jerami berarti rencana anda akan dapat kebaikan dalam seminggu lagi.

) Pidat o www.pakarhowto. (ber. bersirat perekonomian dalam keluarga akan tetap lancar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Juran gika anda bermimpi keluar dari jurang. Juraga nika anda bermimpi menjadi juragan kapal atau perahu bermakna Anda akan J diberkati cinta dan mendapatkan anak yang baik juga bijaksana. Namun bila mimpi yang turut berkabung. presiden. Sedangkan mendengar orang berpidato atau juru pidato menuturkan kata-katanya dalam sambutan yang meriah. Dan bila anda mimpi melihat dua jokey satu kuda bermakna akan ada alamat buruk yang menimpa diatas anda. tingkat kehidupan anda akan segera runtuh. Mimpi turun kejurang adalah sebaliknya. Namun anda dalam mimpi yang menjadi orang kafir bermakna akan ada rencana yang datang tibatiba. yang bersirat dengan kalimat yang baru anda ucapkan didepan banyak hati-hati orang. bertanda akan naik derajat/tingkat kerja (jabatan) dalam kantor. suatu bertanda yang bermakna J harus berhati-hati menjaga diri. bersirat anda akan diberkati oleh Tuhan YME. Sedangkan menggali jurang. Kabal/Keba l ika anda bermimpi melihat orang kabal/kebal. Kabun g Jika anda bermimpi melihat tanda bendera berkabung dari raja. Sedangkan anda sendiri menjadi juri. Juru Jika anda bermimpi sebagai juru pidato terkenal dan dapat sambutan hangat dari hadirin. Juri Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang juri bermakna akan ada suatu beban tanggung jawab yang dipikulkan kepada anda. umpatan orang akan datang pada anda dalam tempo yang singkat. Kafir Jika anda bermimpi bertemu orang kafir dan seakan-akan tunduk kepada anda. bermakna akan mendapatkan pangkat atau J rezeki cukup. bertanda anda sangat sangat berpengaruh kepada orang atau tetangga anda. Kalau anda sendiri dalam mimpi yang kebal. Kabu t ika anda bermimpi pada penglihatan ada kabut mendung bermakna harus hatiJ hati. isarat rezeki akan datang. akan ada sesuatu yang anda harapkan seperti naik pangkat dan bertanda derajat. bermakna anda J akan diberkati oleh Yang Maha Kuasa. Kafa nika anda bermimpi diberi kain kafan tidak berumur panjang. atau sang penguasa bersirat kepada anda akan ada kekurangan kepercayaan dari orang besar..co m 33 . bersirat anda akan dapat menolong orang-orang yang membutuhkan kerja Jokey Bila anda mimpi sebagai seorang jokey yang menunggang kuda.

bermakna akan meluaskan J perusahaan. Andai mimpi memikul kayu atau membawanya. Kalen gika anda bermimpi menutup kaleng/blek. Kala m anda bermimpi menulis menggunakan kalam. bermakna segala yang datang dan ingin J menghalangi anda tidak akan terlaksana. bertanda akan tambah sahabat. Kalun gika anda bermimpi memakai atau membeli kalung.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kagu m anda bermimpi ada orang yang sedang mengagumi pekerjaan dan pakaian Jika anda.co m 34 . Kaki Jika anda bermimpi kaki anda mengeluarkan darah yang kental.pakarhowto. Kala hika anda bermimpi kalah dalam satu permainan. bila memakai kain tersurat anda mempunyai kelebihan tentang pakaian. Kay aika anda bermimpi menjadi kaya bermakna terbalik anda akan tidak berhasil J dengan jangka yang lama. bermakna akan bepengetahuan Jika tinggi dimasa setahun dua tahun kedepan. bersirat anda mempunyai rumah tangga yang penuh akan bahagia. Kai nika anda bermimpi membeli kain ditoko. Kay uika anda bermimpi menebang kayu.mimpi menutup kaleng bertafsir anda akan mendapat hadiah Sedangkan dalam menyelesaikan sesuatu perkara lama yang sukar sekali Kali Jika anda bermimpi melihat kali penuh air. bermakna anda harus terus J berikhtiar dalam menghadapi kekurangan. bermakna anda akan disayangi benar-benar oleh teman-teman banyak terutama oleh cinta kasih anda. bermakna anda ada rencana pergi tapi tak kembali lagi. bila J mimpi menjual kain tersirat akan dapat uang. bermakna akan mempunyai J pasangan www. Mimpi kali yang tak punya air. bermakna atau pertandingan J bersirat baik tidak (harus lebih optimis). Kak uika anda bermimpi tangan dan kaki terasa kaku. bermakna sedikit waktu lagi akan didatangi tamu dari jauh. bersirat banyak orang desa yang pindah kedesa lain. bermakna akan menerima rezeki yang belebihan. Kait Jika anda bermimpi berjalan lalu terkait.

Bila mimpi memotong sesuatu dengan arsitek kampak cita-cita anda yang diusahakan dengan kerja berat akan bersirat tercapai. bermakna akan sukses dalam cinta dan J dagang. Karcis Jika anda bermimpi membeli karcis apa saja. Kapu r ika anda bermimpi menulis atau memberi kapur. dan J jika melihat kandang kosong bermakna usaha anda akan gagal. bermakna kurang baik. bermakna kemajuan J yang dapatkan akan ada pesat Kampa kika anda bermimpi melihat timbunan kampak. bersirat akan mendapat khabar baik. bersirat bahaya akan datang menimpa anda. jika mimpi meninggalkan kapal. Kapa l ika anda bermimpi berada dalam kapal. Kama r ika anda bermimpi berada dalam satu kamar. bertanda ada suatu perubahan J hidup anda belum tahu akibatnya. bertafsir terhadap segala sesuatu harus dengan benar. 35 . Kandan gika anda bermimpi membuat kandang. bermakna anda akan dipersalahkan oleh J orang karena kurang hatihati. bermakna segala cita-cita untuk J menjadi (perancang) akan terlaksana. bermakna pasangan anda berubah lebih baik sifatnya). bermakna anda akan mengetahui sesuatu yang J anda pegang.. karena anda J akan tertimpa derita dalam permainan yang terlarang. usaha anda yang jujur aktif tentu berhasil dimulai baik Kart uika anda bermimpi bermain kartu.pakarhowto. Bila kartu yang dipegang baik tentu hasil usaha anda pun demikian. bermakna bahwa anda akan dicintai J banyak Mimpi kamar anda penuh orang bersirat anda harus berikhtiar dari ejekanorang. Kancin gika anda bermimpi kehilangan kancing. Kamu sika anda bermimpi sedang membaca atau mendapatkan kamus. Dan mimpi makan kambing bersirat akan dapat yang harta benda .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m yang berbudi baik dan luhur (bila anda sudah menikah. ejekan kurang baik dari tetangga yang anda. Kapa sika anda bermimpi melihat kapas dikebun. bermakna akan ada suatu pekerjaan yang J akan memberikan sukses baik termasuk dalam perekonomian. Kambin gika anda bermimpi ada kambing menarik kereta.

Kasur Jika anda bermimpi sedang tidur diatas kasur. Kau sika anda bermimpi memakai kaus/sarung tangan atau kaki. Dan bila digigit J kelabang bersirat besar. berkelahi dengan Jin bermakna akan mengalami hidup miskin dalam waktu Mimpi yang lama. bermakna mujur besar. Kawa nika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan.. bermakna akan J dapat Mimpi berkelahi dengan perampok bermakna anda akan mendapat tugas uang. bertanda J akan mempunyai cita-cita baik sekali.co m 36 .. bermakna akan ada yang menaruh dendam pada anda. alamat akan selamat dihari kerja tua. Tapi mimpi mengambil kelapa bersirat akan sakit. bermakna akan berurusan agak dengan pihak berwajib. dan bermimpi membeli kasur bersirat akan kehidupan yang harmonis dalam jika cinta. Dan mimpi membeli kelambu bersirat akan maju. bermakna akan ada J sesuatu yang urusan menjengkelkan kelak. Kolan g Jika anda bermimpi duduk dibawah pohon kolang kaling. Kelaban gika anda bermimpi disengat kelabang. Kelap aika anda bermimpi duduk dibawah pohon kelapa yang tinggi dan lebat. bermakna anda akan berdiri dalam perusahaan sekarang. bersirat akan mendapat khabar baik dai dapat keluarga. Kelah i ika anda bermimpi bermimpi berkelahi dan menghantam orang. bermakna J akan menerima makanan enak. Kebu n Jika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. Sedangkan anda sendiri yang karam bertanda kesusahan dalam dagang akan tiba. berat.pakarhowto. Mimpi pergi ke kebun binatang bersirat sukses teguh dalamserabutan. bermakna nasib J dan keuangan anda tidak akan memuaskan. Sedang bekerja dikebun. tergoda oleh permpuan. Mimpi berkelahi dengan harimau/macan. Keledun gika anda bermimpi makan buah keledung anda akan merasa kurang J enak. J Mimpi hadiah kaus kaki atau tangan. bermakna akan Jika ada peningkatan kerja. kaling Binatan g www. Kelelawa r ika anda bermimpi melihat kelelawar terbang melewati anda. Kelamb uika anda bermimpi membuka kelambu (tirai pelindung nyamuk). bertanda panjang umur.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kara m anda bermimpi melihat orang karam dan anda dapat menolong. bermakna rezeki akan melimpah ruah.

Jika anda bermimpi menjadi kepala kantor. akan datang. bersirat segala yang dimiliki paham. Kentan gika anda bermimpi makan kentang atau membeli kentang bermakna anda akan J meperoleh banyak untung. bermakna akan ada orang yang segera J datang anda.co m 37 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kelinci Jika anda bermimpi melihat segerombolan kelinci putih dikebun. bermakna anda akan maju keuangan pesat. Sedangkan membakar kemenyan. bermakna kepada anda akan ada kesukaran J hidup. bersirat mendapat ketinggian pangkat. Mimpi naik kendaraan umum. tersirat kehidupan cinta akan bahagia Kendaraa nika anda bermimpi melihat kendaraan ditarik oleh empat kuda. bermakna apa yang J dikehendaki belum tentu berhasil. Kemej aika anda bermimpi memakai kemeja. bersirat girang hati Kemalua nika anda bermimpi terlepas kemaluan anda. bermakna anda harus mawas diri karena J ada kekecewaan yang datang tak terduga. Keranjan gika anda bermimpi membawa keranjang penuh. Mimpi ada kendaraan lewat diatas jembatan bersirat kurang baik dalam percintaan. bersirat anda akan tidak kehausan atau kelaparan. Kemenya nika anda bermimpi mencium bau kemenyan terbakar. Kepal aika anda bermimpi kepala keluar tanduk. bermakna J akan memperoleh kemajuan dari pekerjaan yang tadinya sangat mundur. www. Kemban gika anda bermimpi membagi-bagikan kembang kepada teman-teman atau J orang. Dan jika mimpi minum air dikendi. bermakna pekerjaan anda J akan menguntungkan. bermakna kegembiraan Sedangkan melihat segerombolan kelinci terbang keangkasa. Mimpi akan pindah ketangan orang lain. bermakna akan timbul cekcok atau J perselisihan anda menaruh tangan dikepala orang. bermakna akan ada perpisahan. Ker aika anda bermimpi melihat kera. dan jika mimpi mendapat kembang. bermakna kepada anda akan datang khabar gembira. tersirat akan ada berita besar yang J hebat. bermakna akan tiba kesempatan J yang baik. Kerba uika anda bermimpi keluar dari pintu rumah naik kerbau. Kend i ika anda bermimpi memecahkan kendi. membuka kemeja bersirat akan ada kegaduhan yang anda terima bulan kepada ini.pakarhowto.

Dan jika mimpi rumah banyak kotoran. bermakna akan mendapat J ketenangan penuh karunia besar dari hidup dan Tuhan. akan tiba Kubi sika anda bermimpi makan kubis. Dan bila pakaian kena kotoran. J Atau memperoleh karunia yang cukup dari Tuhan YME. bermakna akan beruntung dalam masa J yang pendek. bermakna J akan seorang kawan yang dapat menolong anda dari usaha yang dari sekian lama jumpa anda yang sempat menggelisahkan hidup rintis anda. bermakna kehidupan damai dan baik akan segera J tiba untuk anda. bertanda akan sembu dari sakit. Kiama t ika anda bermimpi tentang peristiwa hari kiamat. Kipa sika anda bermimpi memegang kipas. Kotora nika anda bermimpi hendak makan kotoran. bertanda akan hidup damai dan tenang dalam penuntutan. Korek Mimpi menyalakan korek. Kora nika anda bermimpi membaca koran. Kidal/Kir i ika anda bermimpi makan dengan tangan kidal/kiri atau memegang sesuatu J dengan kiri. bermakna anda akan segera J dijodohkan. bermakna akan memperoleh pengetahuan yang bijaksana. Kompa sika anda bermimpi mempelajari kompas pada sebuah kapal atau perahu. musuh tersirat rizki. bermakna akan bertambah pengertian anda.yang selama ini mengintai anda. bermakna J semua kesalahan akan lenyap. bertanda anda sering dicela tangan orang. www. Kitab/Buk uika anda bermimpi membaca buku-buku suci.. bermakna dapat untung tapi sayang hanya sekejap J mata. Kop i ika anda bermimpi minum kopi. Keret aika anda bermimpi melihat kereta kematian lewat dihadapan anda.co m 38 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kertas Jika anda bermimpi menelan kertas. bermakna akan terhibur bila anda ada J perkara dengan hamba hukum (polisi). Kilat Jika anda bermimpi melihat kilat bersambaran. bersirat anda akan dapat mengalahkan musuh.pakarhowto. dan mimpi melihat kertas berwarna bersirat akan mendapat peruntungan.

bertanda baik J yaitu akan dihormati orang dan segala yang di cita-citakan akan tercapai. Khaba r ika anda bermimpi diberi khabar oleh teman-teman tentang suatu keributan. bermakna akan ada suatu kebahagiaan yang Jika akan datang .. bermakna akan datang kepada anda keuntungan dalam pekerjaan yang sedang anda lakukan. anda terutama penuntutan didalam ilmu ke Tuhanan. bermakna bahagia kaya akan muncul. bertanda ada kesempatan J untuk berusaha. mengecat. kursi. bersirat baik sekali yaitu kehidupan rumah tangga yang sempurna. bertanda akan berkelahi dengan orang-orang yang belum ada kenal. Mimpi kuburan bermakna akan teringat pada sesuatu yang telah dijanjikan. Mimpi menunggang kuda putih dalam rumah bersirat akan rugi.pakarhowto. Sedangkan mimpi akan mengambil orang mati dalam kuburan. Khalifa hika anda bermimpi bertemu dengan seorang khalifah (pemimpin). Kunin gika anda bermimpi segalanya berwarna kuning. Dan jika kehilangan kunci.Kuku anda Jika bermimpi melihat kuku atau mengupas kuku sendiri bermakna akan anda menerima warisan (harta turunan). Kunc i ika anda bermimpi melihat atau menemukan kunci. Kubura nika anda bermimpi membuka atau menggali kuburan orang mati. Kursi Jika anda bermimpi duduk di kursi goyang. dan yang kalau merah akan dapat hasil baik. kuda bersirat kesediahan atau kejengkelan akan lenyap. bersirat akan mengalami kerugian. bermakna akan ada irihati orang J karena kepandaian dan kebijaksanaan anda Kucin gika anda bermimpi didatangi banyak kucing. Kurus Jika anda bermimpi badan anda kurus kering. Mimpi membeli. bertanda akan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda dengan rencana yang semula. bermakna mendapat kesenangan.Kue melihat Jika bermimpi sedang makan kue-kue.co m 39 . bersirat akan mendapatkan anakJ anak bijaksana.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kud aika anda bermimpi memelihara kuda dalam rumah. bertanda akan ada kebajikan dari J orang. Atau anda memimpikan melihat kucing. Kupukupuanda bermimpi melihat kupu-kupu. Mimpi kuda melompat dihadapan rumah anda. www. J bertanda akan mendapat pertolongan dari masyarakat tentang kehidupan anda anda yang yang sangat menyedihkan sekarang. bertafsir akan J ada peningkatan didalam perniagaan.

Lala t ika anda bermimpi melihat lalat berterbangan. bersirat akan mendapat harapan besar dalam usaha. bermakna kepercayaan anda akan mundur dan J kesehatan pikiran akan timbul. Membunuh lalat. bermakna anda akan mengalami banyak godaan Jika dan rintangan dalam usaha dan atau perjalanan. J tapi mimpi menanam lada bersirat tidak bila baik. bermakna anda akan disenangi J tetangga dan kenalan anda. bermakna akan ada J sesuatu yang membuat anda kegirangan. Mimpi memegang lampu. Layanglayang Jika anda bermimpi melihat layang-layang. artinya tak memiliki ketentuan yang sempurna. bermakna ketulusan hati dari sang istri akan J andadan rasai. bermakna anda adalah orang yang sangat berhati-hati bekerja. Lad aika anda bermimpi membeli lada. Mimpi menyalakan lampu. bermakna keluarga J anda akan dianugerahkan rezeki banyak. bermakna rezeki akan J mundur. www. bertanda hidup anda romantis atau terpelihara. dan akan mendapatkan hasil yang lumayan. bermakna akan mendengar berita yang menyenangkan.co m 40 . Lamp uika anda bermimpi melihat lampu yang terang benderang. Khiana t ika anda bermimpi dikhianati orang. bertanda akan mendapatkan rezeki J yang besar. J bermakna akan beruntung dalam usaha keras yang anda lakukan kelak anda sekarang. Dan kalau anda masih jejaka maka tunangan anda akan tetap selalu lihat setia. Lay uika anda bermimpi melihat pohon kering dan layu. bermakna impian yang amat jelek.pakarhowto. Lag uika anda bermimpi mendengar lagu atau memperdengarkannya. Labalaba anda bermimpi melihat laba-laba. Lab uika anda bermimpi makan labu. Lahi r ika anda bermimpi isteri anda melahirkan anak. Khila f ika anda bermimpi kekhilafan sesuatu barang yang dibeli atau khilaf J menyelesaikan sesuatu persoalan penting.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Khawati r ika anda bermimpi memasukkan sesuatu pekerjaan dengan penuh khawatir. bersirat bahagia sesudah beertahun-tahun menderita.

Lari Jika anda bermimpi berlari (sedang). bermakna alamat kesenangan akan segera J tiba. bermakna akan segera pindah J tempat. bermakna akan tiba kesenangan cinta Lilin yang menyala kemudian mati bertanda akan menghadapi aral atau anda. Langit pecah. bermakna anda akan keluar negeri atau keluar J kota mencari pengetahuan yang luas. berarti akan tambah kekayaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Langi t ika anda bermimpi berjalan naik keatas langit dan mengambil benda.co m 41 . . tentang kematian kawan. bermakna perusahaan anda akan J sukses dan berhasil. Lombo kika anda bermimpi makan lombok. Mimpi langit merah. Dan kampung Jika ada orang yang turun dari langit dan rumah bersiratan dapat kutukan dari mimpi Allah. ia akan mengerti kebesaran anda. ada kesusahan yang tak diduga.. Lilin Jika anda bermimpi melihat lilin menyala di kamar. melihat langit terbalik bermakna akan mendapat Mimpi kesusahan. bertafsir atau kota anda akan direbut orang atau orang tua akan meninggal. bermakna akan digoda oleh perempuan J (dan sebaliknya). www. Sedangkan mimpi digigit lintah bersirat akan dapat godaan dari perempuan yang jahat. bermakna rezeki akan bertambah Lauta nika anda bermimpi melihat lautan. Leba hika anda bermimpi melihat gerombolan lebah. Libu r ika anda bermimpi dalam keadaan libur. bermakna akan dapat membalas dengan kebaikan anda dan kepada yang pernah mencelakakan anda orang tua dahulu. Linta hika anda bermimpi bertemu lintah. Letusa nika anda bermimpi mendengar letusan yang berbunyi bertubi-tubi. Lembu/Sap i ika anda bermimpi melihat lembu kesasar atau mengamuk lari kesana kemari. Dan kalau mimpi melihat langit bersih. J bermakna akan lekas datang tapi jangan khawatir karena akan cepat kesusahan berlalu. Sedangkan anda mimpi disengat lebah. bermakna akan J ada suatu perobahan dalam diri anda.pakarhowto. bermakna akan timbul kejengkelan atau J marah. Bila matinya lilin ditiup angin bertafsir akan mendapat musibah/ada keluarga yang akan meninggal. Lind uika anda bermimpi merasa ada lindu. Jika mimpi merasa dilaut bertanda akan guna dapat uang. bersirat akan dapat anak yang baik-baik. bermakna akan J naik derajat lebih tinggi.

pakarhowto. bermakna sedikit waktu lagi anda J akan merasa malu dari teman yang pernah mengejek anda. bermakna akan J mendapat kesusahan dan kepayahan. Mimpi makan bangkai. Maka nika anda bermimpi makan rembulan atau bulan. Dan juga maknanya jika mimpi naik loteng yang tinggi. Lumpu r ika anda bermimpi mengambil tanah lumpur. akan mendapatkan rezeki besar. merupakan suatu alamat bahwa anda akan menerima suatu pemberian dari teman. sedangkan J menyeberangi bersirat cita-cita anda bisa tercapai kalau kali yang deras tadi kali yang deras. Lompa t ika anda bermimpi melompat di kali.atau akan mendapatkan suatu rezeki dari teman Tuhan.. Loten gika anda bermimpi diberi loteng.co m 42 . Kalau tidak anda akan mengalami kecelakaan. Mimpi makan seorang diri bermakna akan mendapatkan kebahagiaan. www. bermakna akan dapatkan keuntungan yang besar tak disangkasangka. Luk aika anda bermimpi kena luka hingga keluar darah atau anda banyak luka-luka dikaki J atau tangan. Mayat Jika anda bermimpi makan mayat. atau anda akan tetap hati dalam suatu keterangan. bermakna akan terima rezeki yang J besar. Mad uika anda bermimpi minum madu. Jika mimpi makan berdiri. Luda hika anda bermimpi menelan ludah. Bermimpi makan kotoran bermakna bermakna akan mendapat uang. dapat dilompati. Longso r ika anda bermimpi melihat atau juga mendengar tanah longsor. dan bila anda J mimpi madu bertafsir anda akan selalu setia pada cinta menjual anda. bermakna anda harus J berhatihati dalam menjaga kesehatan atau akan datang kesusahan karena ulah sahabat anda sendiri. alamat rezeki murah datang pada anda dan jika makan direstoran bersirat ada perhatian dari orang lain kepada anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Loncen gika anda bermimpi mendengar lonceng berbunyi bertanda akan ada tamu yang J datang. bermakna sukses dalam cinta. Maha l ika anda bermimpi membeli barang merasa mahal. bertanda pendek umur. bermakna akan maju dalam pekerjaan dan J penuntutan. bertanda akan terlalu fanatik J kepada harta benda yang sedang diramalkan. Mabu kika anda bermimpi mabuk karena minum-minuman keras. bermakna akan bebas dari susah dan J derita.

Matahar i ika anda bermimpi melihat matahari atau bulan dikala naik perahu. bermakna anda akan mendapat kehormatan dari masyarakat. bermakna J akan mendapatkan derajat. Mimpi melihat matahari akan tiba (terbit) bertamsil akan memperoleh kebahagiaan dan kebanggaan yang tak terkira. Mat aika anda bermimpi melihat mata orang-orang tertuju kepada anda. bermakna anda akan tertimpa penyakit. Dan jika mimpi mandi dikali Sedangkan yang dangkal. yang datang tanpa sebab. Malin gika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan maling. Mand i ika anda bermimpi suami isteri mandi bersama didalam air. Mala m Jika anda bermimpi berjalan diwaktu malam. perusahaan. alamat akan naik kedudukan dalam mudah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi mandi dengan sabun bersih bermakna anda sedang diberi kesadaran untuk berbuat sampai baik. Malan gika anda bermimpi usaha anda mengalami kemajuan tapi ditimpa malang atau J sial. bermakna akan J beruntung. sebab itu hidup anda sangat sederhana.pakarhowto. Mimpi mandi dengan janabat atau adus akan bermakna kepada anda akan diberi keselamatan dunia dan akhirat. bermakna sebaliknya. bermakna suatu pesta gembira akan tiba karena hasil cinta yang murni. bermakna anda mendapat kesulitan lahir batin. Mimpi makan Mimpi makanan yang pedas. bermakna anda J akan menolong sesuatu yang memang harus anda tolong. Masak Jika anda bermimpi memasak. Mangko kika anda bermimpi mendapt mangkok atau piring. dan bila mandi ke air yang jernih. asam atau pahit bermakna anda akan mendapat makan kesulitan besar. bermakna kurang tenaga dalam berkuasa. bermakna anda akan segera dapat uang . Andaikan melihat orang malas. bermakna anda selalu menyediakan tenaga dalam suatu perkara. bermakna akan bebas dari kekuasaan orang. harus bekerja lebih keras dari bersirat semula.co m Mimpi makan bersama-sama. bermakna sangat J baik. Maki Jika anda bermimpi dimaki-maki orang atau teman. bertafsir anda akan cari makan sangat susah. buah-buahan bermakna anda akan mendapat pujian dari orang banyak. Mimpi mandi dengan air kotor. Mimpi makan bermacam-macam kue. Malas Jika anda bermimpi berjalan malas. mimpi mandi bersirat kurang sehat badan. 43 . sebab itu harus kerja segera dengan dan baik jujur. untuk rezeki didapat dengan Mimpi diri anda disinari matahari. bermakna anda haru J bekerja dengn penuh inisiatif.

Mimpi matahari dan bulan berartikan orang tua akan dapat turun. bermakna akan datang J panggilan istimewa yang merupakan dampak dari kredibilitas anda yang sangat undangan berharga. Dan mimpi anak anda meninggal dunia. Meria m anda memimpikan mendengar suara meriam. bermakna baik sekali. Jika J mimpinaik menara sampai dipuncak.pakarhowto. Anda akan bebas dari J suatu tuntutan. bertanda sukses dalam segala usaha. Melara t ika anda memimpikan J kebalikannya. bermakna anda akan dihormati orang J untuk melanjutkan penuntutan (harapan) dan citacita. Meg aika anda memimpikan melihat mega puti bersih. kesusahan. Melihat J meja. kesehatan terpelihara.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. 44 . Medal i ika anda memimpikan melihat medali. bermakna yang diimpikan akan umur panjang. bermakna rumah tangga akan hidup bahagia dan mimpi meja tersusun bersirat akan berhasil apa yang diinginkan. . anda akan berhasil dalam kerja dengan anda segala keyakinan. bertanda kecintaan akan terlaksana dengan J hati jujur. Mej aika anda memimpikan naik diaatas meja bertanda akan dapat pangkat. bermakna anda akan panjang umur. dalam kemelaratan. bermakna Melayan gika anda bermimpi melayang dengan atau tanpa sebab. Mimpi macan masuk dan kembali lagi.co m Melihat matahari dan bulan bertemu. Mera hika anda memimpikan melihat warna merah. J Keuangan terjamin. Maca nika anda mengimpikan diburu macan. Dan bagi pemuda pemudi akan segera mendapat jodoh. mimpi menembak macan dapat rezeki Dan jika besar. Mati Jika anda mengimpikan seseorang teman atau keluarga meninggal dunia. bertanda kecintaan anda akan hidup dalam tempo yang rumah pendek. bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga. bertanda kegembiraan yang J selalu kunjung tiba. Mimpi meninggal/mati lalu hidup kembali. betafsir akan dapat anak. menandakan hidup lama. Mawa r ika anda memimpikan bunga mawar. bermakna akan ada sesuatu yang Jika akan mengejutkan . Menar aika anda memimpikan melihat menara.

bermakna akan mendapat khabar bahagia J dan mimpi mendengar orang menangis anda akan berkewajiban menyelesaikan suatu perkara sesungguhnya sangat yang sulit. www. Minyak Jika anda memimpikan menjual minyak. bermakna anda sikap dalam yang tidak lama akan kehilangan uang atau sesuatu yang berharga.co m 45 . bersirat akan mendapat ilmu pengetahuan (dari sumbernya yang benar). Mingga t ika anda memimpikan minggat bersama teman sepergaulan yang karib J bermakna kebahagiaan anda dalam percintaan akan terkabul. Mimpi waktu mencium bermakna hati-hatilah anda karna akan ada guncangan yang berarti bau busuk dalam pekerjaan dan usaha yang anda setiap lakukan. Mimpi meminum susu bermakna kesehatan anda akan terjaga.. Mesjid Jika anda memimpikan masuk Mesjid atau Klenteng dan Greja.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Mesin Jika anda memimpikan melihat rupa-rupa bentuk mesin.. Menciu m anda bermimpi mencium orang yang anda cium bermakna dalam waktu dekat Jika anda menerima perlakuan yang menyenangkan dari orang yang kita cintai tersebut akan entah atau bentuk lain. bertanda anda akan memasuki kalangan industri. bermakna akan memperoleh kebahagiaan yang diimpikan. Menyebrang i ika anda bermimpi menyeberangi sungai. bertanda murah hati. bertanda akan bertukar pekerjaan sedang minyak. Menangi sika anda memimpikan sedang menangis.pakarhowto. alamat akan menerima khabar girang. bermakna akan memenangkan dalam J suatu pekara. bertanda akan mendapat yang anak baik. memberi hadiah mungkin. bermakna rumah tangga akan cekcok J dan hampir cerai berai. bermakna kepada anda akan mendapat J rezeki. Meningga l ika anda memimpikan anaknya meninggal. Memotre t ika anda bermimpi sedang memotret tempat-tempat yang indah. begitu juga bila minum air kali. dan bila minum madu bertanda Jika bersirat rezeki. Membendun gika anda bermimpi membendung air. Mimpi memakai minyak membeli wangi. Mencium anak. . Mimpi meminum air dari mata akan tiba air. Minu m anda bermimpi minum. bermakna akan J ada kesempatan baik yang datang menghampiri anda.

alamat anda sedang memperbaiki hidup . bersirat akan memperoleh anak yang perempuan bijaksana. segala apa yang diinginkan bertanda akan terlaksana. bertanda akan tiba karunia Tuhan yang kelak membahagiakan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Monye t ika anda bermimpi melihat monyet putih. bermakna akan menjadi orang J yang dermawan. Nag aika anda bermimpi melihat naga putih. Mimpi naik kegunung bertemu melepas orang. bertanda pekerjaan akan mundur. mimpi perjalanan yang banyak naik bersirat akan maju dalam pekerjaan. bertanda anda akan sembuh dari J sakit segera akan hilang penyebab sedih.co m 46 . Nabinabi anda bermimpi bertemu dengan nabi Muhammad SAW. Bila bertemu dengan sahabat nabi bermakna akan menjadi orang pintarlahir batin. J sedangkan mimpi melihat naga. akan Musik Jika anda bermimpi membunyikan musik atau mendengarnya bertanda nama anda akan terkenal . Mud aika anda bermimpi bahwa anda dalam keadaan umur muda atau orang muda. akan dapat kebaikan dan mimpi naik pohon. bermakna anda akan Jika mendapat baik didunia maupun di akhirat.pakarhowto. Melihat motor berjalan dengan kencang. jika bertemu dengan nabi Adam AS kemuliaan bermakna akan mendapat kemuliaan di dunia dan akhirat dan segala doa akan dikabulkan. bersirat akan keluar dari susah dan derita. Naik perahu bermaknakeinginan yang telah lama dikandung. Muka/Waja hika anda bermimpi melihat muka dan sisi rambut. Nasi Jika anda bermimpi makan nasi bermakna akan hidup kuat dan sehat dan atau tidak akan kelaparan . Dan jika melihat nabi (nabi yang lain). Berjumpa dengan para Wali pecinta nabi bermakna jika anda ilmu sedang menuntut ilmu akan berhasil. Naik Jika anda bermimpi naik perahu dengan orang lain bermakna akan pindah. bersirat akan mendapatkan kedudukan. Moto r ika anda bermimpi berkendaraan dengan motor. Mimpi naik kelangit. Mimpi naik kereta mobil bermakna anda akan mendapat kehormatan dari pemerintah api atau atau www. bertanda akan beruntung. Mutiar aika anda bermimpi menerima mutiara bertanda perkawinan atau juga percintaan J anda sukses. J bermakna bahagia akan segera menjelma. jika mimpi J makan monyet bersirat tidak baik dalam daging berkehidupan. Dan bila mimpi mencuci muka di panci bermakna akan mendapat jodoh. mimpi muka keluar hitam-hitam bermakna atau kurang baik untuk berdagang dan mimpi cuci muka.

Dan mimpi melihat suatu permainan olahraga bersirat kehidupan anda menghadapi kesenangan. bertanda anda akan dapat menyelesaikan suatu persoalan yang sukar selama ini. Nangi sika anda bermimpi menangis dengan air mata yang bercucuran bermakna. bertanda akan dapat susah. Obo r ika anda bermimpi berjalan membawa obor dalam keadaan menyala terang. Nol Jika anda bermimpi melihat angka nol. 47 . Jika mimpi anda melihat onta dalam kurungan bersiratkan ada suatu pejalanan yang menguntungkan. Mimpi naik apa saja tapi setelah samapai diatas jatuh lagi bermakna anda akan dikeluarkan dengan tidak hormat dari pekarjaan anda. akan J datang yang bersar berupa uang untuk anda.co m masyarakat. Olahrag aika anda bermimpi sedang berolahraga. bertanda akan mendapat J kesusahan. Oba t ika anda bermimpi membeli obat atau menerima obat dari rumah obat bermakna J anda tetap sehat dan atau anda harus selalu memeriksakan diri pada dokter akan demi kesehatan anda. bermakna anda akan atau akan naik kedudukan. Nur Jika anda bermimpi melihat nur/cahaya menyinari bermakna suatu impian yang baik. Mimpi menaiki kuda atau onta.pakarhowto. Ont aika anda bermimpi melihat onta bermakna tidak akan ada yang mejadi aral J yang menghadang (rintangan). bila ada rencana lebih baik di tunda dulu sampai selewatnya bulan tersebut. Mimpi naik sepeda bermakna anda akan susah berhatihatilah. bertanda akan mendapat tamu J yang datang dari jauh atau luar kota.Ngantuk Jika anda peringatan bermimpi bertanda akan memperoleh keberuntungan tiba-tiba. Nyarin gika anda bermimpi mendengar suara yang nyaring. J bermakna kurang baik. Mimpi naik harimau atau gajah bermakna anda akan mendapat kemuliaan naik pangkat. bermakna akan mengalami suatu penderitaan yang meberi rara susah.Neraka Jika anda bermimpi melihat rezeki neraka. juga merupakan bahwa anda banyak dosa. Nyamu kika anda bermimpi digigit nyamuk.Nginang Jika mengantuk anda bermimpi melihat orang nginang.. Oktobe r ika anda bermimpi dalam bulan Oktober atau mengimpikan bulan Oktober. Keberuntungan akan segera datang dengan tidak mengenal masa. harus segera bertobat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna akan ada kemajuan dalam J soal perjuangan (usaha yang anda harapkan akan tergapai). J bermakna akan mendapat pangkat.

Pader i ika anda bermimpi melihat Paderi (guru agama/pemuka agama) membaca J kitab. Mimpi berpakaian yang berkancing kilap. mimpi J memakai tentara. bermakna hidup cinta J anda akan terpelihara. Pagu t ika anda bermimpi dipagut atau digigit ular. Payun gika anda bermimpi memakai atau melihat payung. bertanda apa yang J dilakuan akan segera terhalangi. Padan g Jika anda bermimpi melihat padang rumput yang luas dan indah. kebebasan sosial. Mimpi melihat orang menangis bersirat akan negara mendapatdari suatu perkara. Paga r ika anda bermimpi melihat pagar dirumah dikala berjalan. Jika mimpi melihat ada orang yang datang kerumah ganjaran bertanda orang yang berilmu yang akan menolong anda. Oran gika anda bermimpi memanah atau menembak orang.pakarhowto. bermakna perkawinan didahului oleh cinta kasih akan segera anda yang tiba. bersirat akan akan dapat pekerjaan. Memimpikan orang besar atau kepala bermakna naik pangkat. Mimpi melihat orang dioperasi. bersirat akan mundur dalam percintaan. Mimpi orang/kita punya penyakit kelamin. bertafsir kurang baik untuk anda.. Mimpi dianiaya orang. Pakaia nika anda bermimpi membuka pakaian. bersirat kematian dilingkungan keluarga atau setidakpakaian tidaknya kecelakaan. Pahi t ika anda bermimpi memakan atau minum yang pahit-pahit.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Operas i ika anda bermimpi dioperasi atau dibedah. bermakna akan dapat keberuntungan. Mimpi menghormati kepada orang tua. Mimpi melihat orang tua yang sudah meninggal bermakna dapat akan mendapat rezeki yang besar. Pad i ika anda bermimpi melihat padi tumbuh diatas rumah bertanda akan naik J pangkat. bermakna akan berpergian. bermakna akan ditinggal mati orang dekat. bermakna akan selamat dan bahagia. Mimpi mempunyai tamu orang sakit suatu tanda akan pertolongan. bersirat makanan susah. bermakna semua teman-teman J anda datang menolong kepada anda. bermakna kehilangan uang. J Mimpi sakit naik dokter. bertafsir akan ditimpa malapetaka rumpu t www. Jika mimpi dapat payung dari orang tua. Mimpi melihat orang orang banyak bermakna masyarakat akan tidak beres dalam soal sandang pangan. bermakna keuntungan akan segera J anda peroleh setelah bersusah payah mengurusnya. Mimpi dikejar orang akan ada bertanda akan dapat rezeki.co m 48 . bermakna akan segera tiba masa J jodohnyaanda sudah menikah akan ada celaan yang datang pada dan bila anda.

Bermimpi mebeli pakaian. Panggi l ika anda bermimpi dipanggil seseorang. Panta i ika anda bermimpi mandi-mandi dipantai bermakna anda akan menerima percintaan J yang harmonis. bertanda akan tiba masanya anda akan naik pangkat dan keuangan anda akan terpelihara. bermakna J keberuntungan. dan mimpi melihat panah terbang diudara bersirat anda akan anda disakiti oleh temanakan teman. Mimpi akan membeli barang dipasar. Mimpi mengenakan pakaian indah. 49 . Pak uika anda bermimpi melihat paku atau menerima. kelapa atu gunung hingga sampai puncaknya. bermakna akan mendapat kawan baru.. bermakna jika anda akan J melakukan suatu pekerjaan tertentu akan dikerjakan dengan sedikit waktu dan berhasil. bertafsir kebaikan memanjat pohon dalam kehidupan . J bertanda menerima khabar baik. Mimpi memakai pakaian kumal bermakna akan mendapat karunia. bertanda ada kesusahan dan J kemelaratan akan berganti dengan kesenangan.co m dan mimpi pakaian terkena tinta bermakna akan dicela orang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna agar rencana anda yang harus J dikerjakan dituunda atau dibatalkan sebaiknya dulu. Dan mimpi suami isteri sama-sama belanja bermakna akan tiba kesenangan dan ketenangan rumah tangga. Pana sika anda bermimpi kepanasan. Sedangkan mimpi berjalan-jalan di pantai bersirat kebahagiaan yang baru dicapai akan ada yang kerikhtiar (berusaha) menghalanginya. Pawa i ika anda bermimpi melihaat pawai atau barisan.pakarhowto. bermakna dapat pangkat atau J derajat. Seandainya dipasar. Pasar Jika anda bermimpi berjalan-jalan dipasar. Pana hika anda bermimpi melihat orang memanah atau anda sendiri yang memanah. anda berada yang di dalam pasar. bermakna apa yang dicita-citakan akan tercapai. bertanda akan ada atau datang penggoda atas diri anda. bertanda akan dapat warisan dari J orang tua. Mimpi melepas pakaian (Polos) bermakna anda akan sembuh dari sakit. Panggun gika anda bermimpi naik panggung sandiwara. bermakna akan mendapat kerugian besar. bertanda keberuntungan.Mimpi menjahit pakaian sendiri. Pangka t ika anda bermimpi didatangi orang yang berpangkat bermakna akan tiba rezeki J baik. Panja t ika anda bermimpi memanjat keatas loteng atau aaatap rum.

Pen aika anda bermimpi pena atau fulpen. Pekarangan/halama nika anda bermimpi mandi disebuah sumur didalam pekarangan rumah yang nampak J baik. Perhiasa nika anda bermimpi mendapat perhiasan emas. mimpi menang J perang akan beruntung. Penyaki t ika anda bermimpi diserang penyakit atau sakit. Padan gika anda bermimpi memakai uniform dan memegang senjata. bermakna Kehidupan anda akan lebih sempurna J anda dipuji orang dan dihormati atau anda akan mendapat akan uang. Dan jika mimpi akan pergi kemedan perang. Dan jika mimpi diberi pena.Penghulu Jika anda bermimpi melihat penghulu. Mimpi ikut perang sabil bermakna akan geger sampai bertanda sampai mendapat perkara besar. Sedangkan anda sendiri yang setiap sebagai bermakna anda akan memperoleh ketabahan hati yang penuh terhadap pelayan. bermakna akan mendapat sakit yang hebat. bersirat kepandaian akan bertambah. bermakna kegembiraan yang luar biasa J diwaktu pakansi/libur. perhiasan anda akan merasa bangga dan bahagia dengan apa yang telah dimiliki bermakna sekarang. bermakna akan ada dekat yang akan mencari jalan untuk mencelakakan orang anda. Jika mimpi ditimpa sakit campak bersirat akan mendapat berikhtiar rezeki murah. bermakna akan J mendapat rezeki baik.co m 50 . bermakna akan mendapat kesusahan. bertanda pekerjaan J anda akan bertambah laris dalam setiap harinya. Peran gika anda bermimpi melihat kalah perang. bermakna segala sesuatu yang anda lakukan J harus dikerjakan dengan segiat-giatnya yang pada akhirnya akan membawa kebaikan yang anda cita-citakan. sang majikan (orang yang memperkerjakan). Mimpi perhiasan jatuh kedalambertanda akan ada kejadian yang tiba-tiba. bermakna akan mendapat pembantu yang istimewa. .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Patun gika anda bermimpi melihat patung. bermakna akan dapat rezeki. bermakna tidak baik anda akan sakit keras atau J dapat kecelakaan yang dapat menghentikan anda. Pelaya nika anda bermimpi sedang dilayani seorang pelayan restoran. Bermimpi mengenakan sumur. Periyayi Jika mimpi memakai pakaian periyayi. Penganti nika anda bermimpi jadi pengantin. intan dan perhiasan lain J sebagainya.pakarhowto. bertanda kurang baik. Penjar aika anda bermimpi didalam penjara. bermakna suatu tanda anda harus J banyak menjaga diri. www.

Perkawina nika anda bermimpi berada dalam satu perkawinan atau anda mengiringi J pengantin. bermakna ada keberuntungan dengan yang suatu saat menjadi suatu kesusahan. bersirat keberuntungan akan tiba. Perempua nika anda bermimpi bertemu dengan perempuan (sebaliknya). Permadan i ika anda bermimpi sedang menyapu permadani atau membersihkannya. Mimpi perahu pecah dikala dinaiki. anda Mimpi orang membawa perabotan rumah dijalan. Jika mimpi bercakap-cakap dengan seorang ruma h www. Dan jika anda sendiri yang mimpi kawin. Pesantre nika anda bermimpi berkunjung atau belajar disalah satu pesanteren. Dan bila sudah menikah. bermakna anda akan selalu melihat kesukaran. bersirat akan untung ada kerugian didalam perjalanan. bermakna J akan kebahagiaan keluarga atau anak isteri tiba anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Perak Jika anda bermimpi melihat perak terkumpul. J Mimpi berpesta didalam perahu. bermakna suatu keuntungan besar akan tiba dalam perdaganan (usaha). sahabat anda tidak akan terlepas dalam pergaulan sehari-hari ia juga bermakna akan memberi pertolongan kepada anda. bertanda akan J ada karunia berupa pengetahuan yang segera anda amalkan (laksanakan). bermakna akan dapat J isteri (Karena sebab yang baru benar). Petan i ika anda bermimpi sebagai petani. bermakna kesusahan akan terjadi walaupun J ada kesenangan tetapi nilainya hanya cukup. bermakna akan ada tamu yang J datang tiba-tiba. bermakna akan ada tamu yang datang dengan tiba-tiba. bermakna akan menerima uang. Pest aika anda bermimpi berpesta didalam perahu. Mimpi naik perahu lalu seolah-olah terbang. Perah uika anda bermimpi melihat perahu ada air. bermakna akan dapat derajat yang lebih tinggi atau kejenjang yang lebih besar. bermakna anda akan J menerima pujian orang. bermakna akan ada perubahan hidup yang lebih baik lagi. Perempata nika anda bermimpi sedang berjalan diperempatan jalan. Mimpi berpesta di dalam rumah. bertanda J akan merencanakan perjalanan yang jauh.pakarhowto. Pet aika anda bermimpi sedang melihat atau meneliti sebuah peta.co m 51 . Perabo t Jika anda bermimpi membeli perabot rumah bermakna akan segera menikah.

Mimpi melihat pintu sorga terbuka. Mimpi mebuka bermakna peti dan bercakap-cakap dengan jenazah didalamnya. bertanda akan rugi. bertanda akan ditolong oleh orang besar. Pinda hika anda bermimpi pindah kerumah yang buruk. Pingsa nika anda bermimpi melihat wanita pingsan.co m petani. Dan jika mimpi pisau yang dipegang jatuh kebawah. bersiratan segala cita-cita anda yang begitu melangit mimpi anda akan terbentur oleh halangan yang hebat. Mimpi membawa pisau bermakna akan mendapat apa yang didamba. bertanda cita-cita anda akan sulit tercapai. J sedangkan yang pingsan. Mimpi mengasah pisau akan mendapat keuntungan. bermakna segala yang menjadi renungan selama ini akan tercapai. Piknik Jika anda bermimpi piknik kesuatu kota yang ramai. J Mimpi dibawah pohon. Mimpi peti mati sedang melihat digotong. bertanda keberuntungan dengan J mendapat kepercayaan yang sulit lepas. bermakna anda J akan berhasil dalam pencaharian. Poho nika anda bermimpi diatas rumah tumbuh pohon cemara. Mimpi pintu rumah anda sendiri yang terbuka bermakna anda akan kalah baik berkelahi atau bertengkar. Bila mimpi seorang perempuan membawa pisau bertafsir akan mendapatkan anak. Dan J jika mimpi main piano.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. mimpi pintu rumah tinggi ditutup. Petir Jika anda bermimpi disambar petir. mimpi Mimpi peti mati. lain. Mimpi piknik pergi ke gunung atau ke hutan bermakna anda akan mendapatkan suatu peristiwa yang membuat anda prihatin. bermakna akan mendapat kesenangan. bermakna akan mendapat keuntungan besar. bersirat anda akan berhasil dengan cita-cita anda sebagai ahli seni. bersirat akan menetap ditempat anda berdiam sekarang. bermakna akan mati datang kesengsaraan/kesusaha n. Mimpi melihat pintu rumah bermakna akan mendapat kesusahan. akan datang keberuntungan setelah sekian lama hidup susah. Mimpi memanjat duduk pohon 52 . bertanda akan pindah ketempat membuka peti. Mimpi menemukan pisau orang lain. Pint uika anda bermimpi pintu rumah anda dibuat besar dan tinggi. bermakna akan mendapat berkah. bertanda akan datang jodoh anda.pakarhowto. Mimpi membeli pisau bermakna akan memperoleh pengetahuan. bertanda akan dapatkan kawan J dengan yang isteri baik. lebar. Pian oika anda bermimpi melihat piano. Peti Jika anda bermimpi menaruh barang-barang dalam peti. bermakna panjang umur. Pisa uika anda bermimpi pisau melukai diri anda. bermakna anda akan mampu untuk menolong seseorang yang berada dalam kesulitan. bertanda akan ada pertolongan dari orang berpangkat.

Dan bila anda dari segala cobaan maka segala yang anda ucapkan akan dikabulkan oleh Yang lolos Maha (hati-hati menyumpahi orang lain. bermakna akan anda akan mendapat keuntungan dan telah umur panjang . karena ucapan anda cepat didengar Kuasa. Raja/Rat uika anda bermimpi diberi hadiah oleh seorang raja. dan mimpi Al Qur’an turun dari langit masuk kekepala anda dengan untuk bentuk yang panjang dan tiada putus bersirat anda memiliki banyak peluang untuk kertas masuk yang anda inginkan hidup anda penuh dengan pilihan. Preside nika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan Presiden. atau kesenangan dunia. Tuhan). semoga anda dapat kedunia pilihan yang benar. Mimpi menanam pohon bermakna. bermakna posisi kerja anda dibidang J kesenian akan bertambah. bermakna akan J ada kehormatan yang akan anda terima dari lingkungan pergaulan anda. Radi oika anda bermimpi mendengar suara radio. segala usaha anda akan mendapat kemajuan. bermakna akan terjadi perselisihan dalam keluarga . Mimpi berjalan dibawah pohon rindang bermakna mendapat akan mendapatkan kesuksesan. Mimpi melihat pohon besar. Kalau tiba-tiba patah. bertanda ada teman anda yang dengki terhadap kemajuan yang telah anda dapatkan. dan jauhi segala larangan Tuhan karna anda akan selalu dicoba dengan kemaksiatan entah itu datangnya dari kesusahan. Mimpi melihat polisi dalam jumlah banyak. bertanda baik sekali. Mimpi pohon lebat rindang tapi tiba-tiba terbakar. bermakna rezeki segera menghampiri J anda. Anda mimpi membeli radio akan dapatkan kemajuan dari pihak keluarga kenalan dan anda.co m bersirat akan beruntung. Qur’a n Jika anda bermimpi melihat Al Qur’an. Polisi Jika anda bermimpi melihat polisi. bertanda akan mendapat sesuatu J kesenangan terdugayang tak duga. Dan mimpi melihat pohon yang berduri. Pusar aika anda bermimpi melihat atau berkunjung kepusara dari salah satru keluarga anda J yang meninggal dunia. bermakna akan memperoleh uang J dari hasil kebaikan masa lalu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Puti hika anda bermimpi melihat warna putih. Potlo t ika anda bermimpi melihat atau mendapat potlot. Pondo kika anda bermimpi tidur disebuah pondok. bertanda pekerjaan anda sehari-hari tetap terjamin. bermakna perkawinan anda J akan (Al’) 53 . bermakna kedudukan. bertamsil akan berduka cita. menandakan ada rahmat dari Tuhan yang besar anda. Duduk melihat dibawah pohon kelapa tinggi bermakna akan mempunyai cita-cita yang berguna sekali bagi masyarakat.pakarhowto.

bertafsir bermakna orang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi rambut jatuh J putus dan rontok. Ranta i ika anda bermimpi dirantai orang bermakna akan ada kesusahan yang tiba-tiba J datang atau Akan mendapatkan kesulitan. J Mimpi tumbuh rumput. bermakna akan tiba kebahagiaan J dirumah tangga . akan gembira jiga panjang umur dan mimpi rambut menutup mata. Ranjan gika anda bermimpi membeli ranjang. bermakna panjang umur. bermakna akan mendapatkan sukses. segala yang anda kerjakan tidak akan mendapat hasil memuaskan. Mimpi tidur diatas ranjang. Rampo kika anda bermimpi diraampok bermakna anda akan menemukan rezeki halal. Mimpi melihat rambut palsu. Ruma hika anda bermimpi membeli rumah. bermakna akan dirugikan lahir batin. rumah Mimpi yang ada dalam rumah meringsek atau longsor. Jika bermimpi memakai rantai besi. bertanda akan nikah dan bagi yang sudah nikah akan berhasil segala cita- 54 . Mimpi melihat raja bertafsir kedudukan yang lebih tinggi akan datang untuk anda. Mimpi melihat J atau memperbaiki ranjang dan atau dirobah. bermakna. tapi kalau mimpinya menjelang pagi. J Mimpi perampok masuk rumah. bermakna akan pindah rumah. bertamsil rumah yang anda impikan akan menjadi kosong. bermakna J akan mendapat pertolongan.co m berlangsung baik. J dan menghambat pekerjaan yang akan ada. Rese pika anda bermimpi menerima resep obat. famili anda ada yang sedang menderita hebat hingga batas yang sangat mencemaskan semuanya. Rokok Jika anda bermimpi merokok.pakarhowto. bermakna akan mendapat berkah Tuhan YME. Renan gika anda bermimpi sedang berenang dilautan besar. bermakna akan mendapatkan rezeki yang tak melihat terduga. bersuratan akan sedih dan membuat anda susah. Rambu t ika anda bermimpi rambut beruban. Dan jika mimpi membuat rumah. Ramba t ika anda bermimpi melihat pohon kecil merambat pada pohon besar. bermakna kurang baik terutama kesehatan. Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singkat. Mimpi rambut panjang. Rubu hika anda bermimpi melihat pohon rubuh. bermakna anda akan dikhianati akan dicela teman baik. bersirat akan datang kaya. bertamsil akan ada berita J yang membuat anda atau keluarga. bertanda akan datang tamu. bermakna akan ada tanah kesusahan.

hal itu dapat tercapai disertai kemampuan manusia tenaga dan dorongan juga semangat yang kuat agar anda dapat menikmatinya kelak. bermakna akan mendapat uang. Ruwe t ika anda bermimpi mengerjakan suatu pekerjaan dengan ruwet.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bersirat keselamatan akan tiba. bermakna akan mendapatkan sukses. Sayur Jika anda bermimpi makan sayuran. 55 . Mimpi melihat rumahnya roboh (tertimpa pohon) bermakna akan mendapat kesulitan. Mimpi menanam sayuran bersirat panjang umur. Jikalau anda yang diberi salam. bermakna anda tidak usah was-was khawatir dalam J pekerjaan yang sekarang ini. bersiratkan harus hati-hati dengan pemberian orang. arti kata lain penghasilan tentu cukup untuk kepentingan anda. rumah anda rusak sendiri bersirat anda akan mendapat kesusahan. Mimpi membersihkan rumah. Saba r ika anda bermimpi sabar. bermakna anda akan menemui kesukaran. Sabu nika anda bermimpi makan sabun. Mimpi rumah anda banyakkotoran. bermakna anda akan mendapat halangan. Mimpi Mimpi membeli rumah bermakna anda akan mendapat rahmat dari Tuhan. bermakna perselisihan dan bisa mengakibatkan perceraian antara isteri/suami. Mimpi dinding rumah anda terbuka. Rokok Jika anda bermimpi merokok. Sakit Jika anda bermimpi badan anda sakit. Tapi J dalam anda diharuskan berikhtiar mencari jalan keluar agar hal ini selamat. Sedangkan bermimpi memukul badan sendiri hingga merasa sakit. bermakna anda sedang dikejar-kejar cinta. alamatakan tiba kegembiraan yang tak diduga. Sala m anda bermimpi memberi salam kepada teman atau orang sealiran. bermakna anda dapat berpikir baik dalam perundingan hingga anda menyetujui walau sebenarnya perundingan tersebut membutuhkan waktu dan tenaga yang cukup lama. Mimpi rumahnya ditinggal pergi bermakna akan dibenci orang. bermakna akan mendapat kebahagiaan. bermakna Jika akan dihargai orang. bersirat bahwa J seorang hidup harus selalu bercita-cita. bermakna kurang baik dalam kehidup anda.co m citanya. akan ada Mimpi rumah orang terbakar. dekat. Dan mimpi sakit gigi. Saat/Wakt uika anda bermimpi bekerja pada waktu yang tertentu ataupun makan tetap pada J saat kebiasaan. Rus aika anda bermimpi melihat rusa. Mimpi rumah anda terang sekali. bermakna akan mendapat harta yang tak terduga. bermakna anda akan dapat rezeki. Mimpi melihat rumahnya menjadi tinggi bermakna akan mendapat rezeki lagi.pakarhowto. bermakna akan berjumpa dengan orang yang sedang melihat naik Mimpi melihat rumah tetangga terbakar bermakna akan dikhianati teman darah. tetapi J sayang sangat anda bersifat pemalu. Mimpi rumah anda diatas sekali gunung.

Saputanga nika anda bermimpi mendapatkan saputangan. Seha t ika anda bermimpi seolah-olah berbadan sehat. Samba r ika anda bermimpi melihat sebuah pohon disambar petir. Dan mimpi melihat sapi masuk kedalam rumah bertanda keuntungan akan ada rezeki. Sawa hika anda bermimpi melihat padi disawah. www. alamat kurang begitu J baik. bermakna akan terjadi percekcokan J yang berdasarkan cinta.pakarhowto. Sada r ika anda bermimpi seteru anda akan datang dan meminta maaf karena sadar. Sangka r ika anda bermimpi melihat sangkar kosong.co m 56 . Sap i ika anda bermimpi melihat atau menyembelih sapi bermakna anda akan J mendapat diluar dugaan. bermakna akan mendapatkan derajat. dikeluarkan. Sampul/Emplo pika anda bermimpi melihat sampul/amplop. Seberan gika anda bermimpi sedang menyeberang sebuah kali atau bengawan dengan J perahu. sedang dipercaya orang.. bermakna anda akan sukses dalam J cinta cita. bermakna akan J mendapatkan berita kegembiraan. Jika warisan. menandakan anda akan bahagia. Dan mimpi menyapu di dalam rumah bersirat ada dan tamu. Sanda l ika anda bermimpi kehilangan sandal. Sedi hika anda bermimpi sedang diliputih sedih bermakna agar anda lebih berusaha lagi J dalam perjuangan . bermakna harus ekstra hati-hati J dengan makanan yang sering anda makan. bermakna kebahagiaan dan kerukunan J serta kelangsungan perkawina. Sap uika anda bermimpi menyapu dengan sapu baru. bermakna anda harus berhati-hati dengan J kerja ada hal yang sangat sensitif yang bisa membuat anda akan anda. Dan J mimpi membawa sapi kesawah bersirat akan datang kesuburan. J bermakna anda akan. bermakna anda akan melakuan J perjalanan mimpi melihat burung buas dalam sangkar bersirat akan mendapat jauh.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Salj uika anda bermimpi melihat hamparan salju yang memutih.

Dan kalau anda telah kawin. Senjat aika anda bermimpi menemukan senjata bermakna ada tamu datang. Semu t ika anda bermimpi melihat semut. Selendan gika anda bermimpi melihat atau membeli selembar selendang leher. J Mimpi memakai sarung merah akan mendapat kesusahan. bermakna akan ada seorang keluarga yang sakit. bermakna bahagia karena jasaJika jasa anda . bertanda percintaan akan segera meluapJ luap. Senyu m anda bermimpi melihat senyum datang pada anda. bertanda rumah akan mengalami kegoncangan luar biasa. Mimpi memasuki pengetahuan gedung bersiratan bercita-cita sekolah baik. Mimpi sepatu yang anda pakai mendadak rusak. Mimpi kehilangan sepatu menandakan ditempat anda ada buru banyak atau pembantu anda akan pergi jauh dari lingkungan. bermakna kebaikan yang akan datang. Senapa nika anda bermimpi memanggul senapan. Adu senjata bertanda ada pihak yang bertengkar. bertanda J baik. Sepat uika anda bermimpi memperoleh sepatu. bermakna anda akan dapat pangkat dan J diamati orang. lekaslah menikah agar kelak tidak terhalangi. bermakna J ada khabar bahagia yang sebelumnya meminta ketekunan anda. bertanda kebahagiaan dalam cinta dan sukses J dalam berdagang . bertanda tidak baik anda akan mengalami dan kemungkinan dapat membawa akibat yang sakit payah fatal. Mimpi menaruh www. bermakna akan dapatkan kekayaan yang J cukup. Sembahyan gika anda bermimpi sembahyang bermakna akan memperoleh kebajikan dari orang J yang anda pernah tolong. Sela m Jika anda bermimpi menyelam diair yang dingin.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sekola hika anda bermimpi berada disekolah lanjutan atau menengah. Membawa J senjata bermakna untung. Sarun gika anda bermimpi memakai sarung putih. yang disebabkan cemburu yang tangga tak disangka datangnya. bertanda akan J memperoleh yang luas dalam mengembangkan bakat anda. Semangk aika anda bermimpi makan semangka.pakarhowto. Selimu t ika anda bermimpi memperoleh selimut.co m 57 .

akan datang pengasihan dari teman. hati. Spoo r ika anda bermimpi menumpang spoor atau kereta api.. hati-hatilah menjaga kesehatan terutama isteri anda. bermakna dikaruniai Tuhan YME.co m senjata dibawah bantal bertanda usaha akan berhasil. Selamb uika anda bermimpi membawa atau melihat selambu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Dan anda mimpi disogok orang bersirat rezeki akan jika berkurang. J suatu yang paling jahat anda harus lebih dekat kepada Tuhan impian YME. Sneltrei nika anda bermimpi naik atau menumpang kereta api (sneltrein). Sikat Jika anda bermimpi menyikat gigi/rambut. bermakna akan dapatkan kedudukan yang J tinggi. bermakna cita-cita anda J akan berhasil . Suam i ika anda seorang perempuan dan bermimpi memeluk suaminya. Sisa Jika anda bermimpi diberi sisa makanan. Mimpi suami isteri sama-sama pergi kepesta.pakarhowto. bertanda akan J dapat kemajuan penting. bermakna segala J usaha terlaksana dengan mudah dapat sekali. bertanda akan berpisah. Sogo kika anda bermimpi menyogok kepada sesuatu badan usaha guna J kelancaran pembangunan. bermakna akan membaharui hidup yang sesuai cita-cita anda setelah menyesali kesalahan yang pernah dibuat dan bejanji dengan untuk memperbaikinya . Mimpi ditikam dengan senjatabermakna anda akan memperoleh kegembiraan tajam. Sem i ika anda bermimpi melihat pohon yang meranggas bersemi kembali. bermakna akan J ada rezeki yang datang. Seta nika anda bermimpi setan penggoda. bermakna akan bertambah J penghasilan. Sot oika anda bermimpi makan soto. Sing aika anda bermimpi singa. bermakna akan ada anggota J keluarga yang sakit. yang terus menerus mengikuti anda bermakna. bermakna tergoda oleh kata-kata manis yang sesungguhnya berulat didalamnya. 58 . Seped aika anda bermimpi melihat orang-orang berkendaraan bermakna ada sesuatu J yang dianggap sulit dengan mudah anda atasi walaupun sesudahnya anda makan perasaan.

Mimpi melihat melihat sumur terbakar. Suling pecah. bertanda akan dapat rezeki tapi J disertai kejengkelan hati. bertamsil akan kehilangan teman hidup. Tai/Kotora nika anda bermimpi melihat tai banyak didalam rumah. bertanda akan sakit keras. pencaharian akan muda bagi anda untuk memperolehnya.co m 59 . Subu r ika anda bermimpi melihat sawah yang padinya subur. Mimpi melihat dindingnya rusak. bertanda akan mengalami kekurangan untuk sementara waktu. bermakna akan mendapat rezeki baru. Sura t ika anda bermimpi menerima surat. bermakna kebaikan untuk anda yaitu pola pikiran J dan pandang anda makin luas. mendengar suara guntur bersirat sedih dan suara angin sakit. Sedangkan menulis surat. bermakna akan memperoleh hidup bahagia. airnya Mimpi sumur ada ikannya. Taku t ika anda bermimpi mendapat nama harum bila mimpi berjalan di jembatan dengan J rasa sekali. J Demikia mimpi melihat tumbuh-tumbuhan lain yang kelihatan pula jika subur. bermakna akan timbul suatu kejadian yang tidak disangka-sangka. Taa t ika anda bermimpi merasa diri anda seolah-olah seorang yang taat kepada J agama. mendengar suara air sungai menderu bertafsir akan dapat isteri baru. bermakna akan mendapat sumur celaka. bertanda pangkat dan kedudukan anda akan naik. bertanda dengan akan berselisihan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Suar aika anda bermimpi…mendengar suara suling bertanda akan dapat kesenangan. takut www. Mimpi taat dan bermakna setia kepada isteri/suami. bermakna akan mendapat J ketenangan.pakarhowto. Dan jika sumur kering. Mimpi sumur ada didalam rumah. Jika mendengar suara dari dalam sumur. J Mimpi tinggal di surga bersirat akan dikaruniai. bermakna akan maju cara dalam usaha dan percintaan. bertanda akan datang J untung. Sumu r ika anda bermimpi ambil air dari dalam sumur. bertanda apa yang pernah dikerjakan akan berhasil walaupun agak lama . Sunga i ika anda bermimpi melihat air sungai kotor/butek. bertanda akan ada orang tua yang J datang. bermakna anda bahagia. Mimpi taat kepada undang-undang negara. Surg aika anda bermimpi melihat surga. Sus uika anda bermimpi meminum susu. J mendengar bermakna akan dapat sakit. Sulin gika anda bermimpi meniup suling. bermakna akan sukses dalam segala lapangan J (Usaha).

Tam uika anda bermimpi didatangi tamu. bersirat kesialan. bermakna anda menunda J keberuntungan Atau kepercayaan akan dalam dagang. Tama nika anda bermimpi berada didalam kebun atau taman bunga. Tand aika anda bermimpi diberi tanda mata.. kerja bertanda geger dan ribut dan mimpi tidur ditanah akan mendapat pangkat. Tambu r ika anda bermimpi melihat tambur. bermakna anda akan termasuk ahli tangan politik. Tanga nika anda bermimpi melihat tangan elok. bermakna kehidupan J penuh kebahagiaan dan kegembiraan. bertanda akan dapat susah atau J sakit. Tangi sika anda bermimpi menangis. bersirat akan bebas dari kesusahan. bermakna akan murah J rezeki Te hika anda bermimpi minum teh.pakarhowto. bermakna keberuntungan dalam soal dagang. Sedang kalau diri anda melihat yang www. bertanda hidup tiada pernah J kesepian. M Mimpi meratakan tanah. Tangg aika anda bermimpi mimpi jatuh dari tangga. bermakna akan ada tamu yang datang dari J jauh. jika J mimpi yang kuat. Tamasy aika anda bermimpi bertamasya atau berpiknik dengan pasangan/partner. Terban gika anda bermimpi terbang dengan pesawat terbang. hilang. Tan i ika anda bermimpi sebagai petani. bermakna anda akan sakit. bermakna J tidak ada kesulitan yang dirasa selama belum akan kawin. bertanda akan datang J panggilan istimewa karena anda mempunyai kelebihan yang sangat berharga.co m 60 . J Sedangkan mimpi menumpahkan teh dari cangkir.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tali Jika anda bermimpi diikat tali bermakna ada orang yang akan membinasakan anda dan menginginkan apa yang anda miliki. bertanda anda akan berbakat seni. Menggali tanah. Jika undangan mimpi perahu terbang bermakna akan berhasil dalam usaha. bermakna akan mendapat harta. Mimpi akan ada anda tertimbun tanah. Tana h impi melihat tanah yang mendadak pecah terbelah. bermakna anda akan mendapat kegembiraan J yang tak terduga.

Kalau isteri anda J sedang hamil akan segera mendapatkan anak laki-laki. bermakna dalam cita-cita anda akan M maju. Tenggela m anda bermimpi tenggelam dalam laut atau kali. bersirat akan dapat mempengaruhi seorang tokoh karuan. bermakna akan menerima khabar yang mengejutkan. bertanda kuranganda akan menjadi sakitbaik sakitan. bermakna kemenangan akan anda dapat walaupun perkara yang tergolong besar. Sedangkan tikar robek. bertafsir kemunduran. bermakna anda harus Jika meneliti anda dalam waktu yang singkat (ada persoalan dengan keuangan). bermakna anda akan mendapat keuntungan yang tidak terkira. alamat kurang utama.pakarhowto.co m terbang. bermakna badan mengalami rasa J kurang enak . Telu r ika anda bermimpi makan telur. Tikar Jika anda bermimpi membeli tikar atau babut. Mimpi mendengar suara tembakan (dentuman) anda akan meriam. bermakna anda akan ditimpa kesedihan atau J sakit. Tidu r ika anda bermimpi tidur dengan perempuan bukan isteri. Temba kika anda bermimpi menembak burung atau binatang dan kena pada sasarannya J bermakna sukses dalam dagang. Mimpi melihat tikus lari. bertanda akan dapat rezeki. suci 61 . Tikus Jika anda bermimpi melihat tikus menuju jalan. baik. Jika anda bermimpi menembak orang. bermakna akan terima khabar senang. bermakna hidup anda tak J karu. Tengka r ika anda bermimpi suami isteri saling bertengkar. bermakna akan ditolong oleh orang budiman. artinya anda akan mendapatkan suatu pengalaman/ilmu yang sangat bermanfaat yang dapat membantu hidup atau karir bagi anda anda. bertanda akan keberuntungan besar. Dan mimpi melihat telur bertanda akan kedatangan susah besar. Terbaka r impi melihat rumah terbakar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna pekerjaan akan tetap bagus dan lancar. Tempa t Jika anda bermimpi melihat tempat-tempat suci. sedang anda ditembak orang. yang Sedangkan mimpi tidur diperahu. Teriak Jika anda bermimpi berteriak diatas jembatan.Mimpi tidur nyenyak. Tertaw aika anda bermimpi tertawa. Jika keuangan hanya tenggelam dalam air bermakna anda akan mendapat fitnah dari orang yang mimpi anda kenal lama maupun baru.

Ton gika anda bermimpi melihat tong berisi.pakarhowto. Turu nika anda bermimpi turun. bermakna anda J harus hati-hati dalam menghadapai persoalan anda. Top i ika anda bermimpi memakai topi. J bermakna akan dapat nama baik. bermakna akan tetap hidup dan sehat J karena keadaan akan banyak yang menolong anda. ada baiknya meminta bantuan lebih kepada orang lain. akan mendapat kemajuan didalam J segala hal. sepat u www. bermakna sesuatu yang dikerjakan akan menjadi kurang J baik atau turun hasilnya. bermakna akan hidup dalam kerja. Toba t ika anda bermimpi bertobat kepada Allah. bermakna kehidupan anda sederhana tapi J puas. bersirat akan terjadi suatu kemunduran melihat tong sekali. bermakna akan dapat untung J dalam suatu pertaruhan atau perjudian Tongka t ika anda bermimpi memegang tongkat pembesar. Trompe t ika anda bermimpi mendengar atau melihat trompet atau sedang dibunyikan. Toma t ika anda bermimpi makan tomat. bermakna akan dapat hasil yang J diluar dugaan . kehilangan topi bermakna ada sesuatu dari anda yang hilang Mimpi dirumah. bermakna hidup dan pekerjaan anda akan berkelebihan . bertafsir akan ada yang menganggap diri anda J salah. Tok oika anda bermimpi kerja disebuah toko. bermakna kedudukan anda akan semakin lebih J baik. J Sedangkan kosong.co m 62 . bermakna akan tiba saat kesenangan setelah J kerja setahun ini. Tukan g Jika anda bermimpi menjadi tukang sepatu. Tum aika anda bermimpi badan anda banyak tuma (kutu). Todon gika anda bermimpi ditodong pistol bermakna.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tint aika anda bermimpi melihat tinta. Tudun gika anda bermimpi melihat orang-orang perempuan bertudung.

Uan gika anda bermimpi meminjam uang kepada seorang yang butuh. Undian/Lotr e impi menang lotre. bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup. bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh. Melihat ular berwarna-warni. bermakna akan datang masa J jaya selama satu tahun anda ini. Mimpi menabung uang bermakna. akan dibenci/diperdaya orang. Usus Jika anda bermimpi melihat usus binatang terhambur ditanah. Ubi Jika anda bermimpi melihat ubi atau menanam ubi dikebun. bersirat kebahagiaan segera terbayang pada Mimpi melihat ular yang banyak sekali. bermakna akan ada orang besar kecil yang menolong anda.co m 63 . bermakna ada orang jahat mencoba anda sepaya terus berjagayang jaga. bermakna akan ditolong oleh kawan karib.pakarhowto. Mimpi menyebar uang. Mimpi mendapat uang dijalan. anda. busuk. bermakna J panjang usia/umur . Unifor m Jika anda bermimpi memakai uniform militer bermakna anda akan memperoleh kemajuan dalam hidup. bermakna. bermakna J akan dipercaya oleh orang. bermakna akan menderita kerugian karena melakukan sesuatu tanpa pikir panjang. bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda. www. Mimpi J tidak menghadiri undangan. Uba nika anda bermimpi rambut anda beruban atau melihat uban. Dan bila anda telah menikah demikian.. bermakna anda harus berhati-hati kepada sahabat yang M bermulut tetapi sesungguhnya berhati manis. bermakna akan panjang usia. Upa hika anda bermimpi mendapat upah (bayaran) karena keringat lelah anda. Mimpi melihat bermimpi ular dengan tiba-tiba berubah menjadi naga. Mimpi dikelilingi banyak ular. Ular Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular. tangan bermakna akan memperoleh karunia yang halal. Undanga nika anda bermimpi mendapat undangan. Mimpi mendapat uang saja bermakna akan jatuh sakit.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tribun eika anda bermimpi berada diatas tribune sepak bola. akan ada suatu atau pemberian orang yang segera anda temui dengan didahului karunia dengan perjuangan bathin yang kuat. bertanda anda akan J turun dalam urusan sendiri maupun dengan orang lain. Mimpi kehilangan uang. bermakna akan panjang umur. bersirat jika anda seorang pimpinan (perusahaan) haruslah lebih berhati-hati dalam memainkan rol kehidupan.

bersirat anda akan beruntung. Dan jika bertemu dengan seorang wartawan dan mengadakan bersirat agar waktu yang anda miliki jangan disiawawancara.co m 64 . wc Jika anda bermimpi pergi ke W. yang inginkan jika anda terlalu tergesahanda gesah. bermakna sukses J dalam dan kehidupan berumah tangga akan cinta bahagia. lepas dari resah dan luluh) J dengan gembira. Dan bila anda sendiri yang menjabat sebagai wakil. bermakna akan mendapatkan J anak bersamaan ketika mendapat keuntungan. Wakil Jika anda bermimpi menemui seorang wakil pejabat jawatan (orang berpangkat). Wanit aika anda bermimpi bertemu wanita cantik. bersirat akan hidup berlebihlebihan. Vetera nika anda bermimpi sebagai seorang veteran.C yang kotor. Wayan gika anda bermimpi menonton wayang bersama pasangan/partner. Varia/kombinas i ika anda bermimpi melihat varia (kombinasi) warna dari berbagai macam kain atau J benda bermakna bila anda akan mengalami kesukaran untuk memenuhi kebutuhan lainnya. bermakna anda akan dapat menghargai J jasa pendapat baik dari temandan teman. bermakna kepercayaan akan datang dari tempat anda bekerja. kegembiraan itu akan anda rasakan. bermakna akan bersusah J hati. kawin dengan seorang duda yang kaya bersirat akan raya. Dan jika seorang wanita bermimpi bertemu seorang laksamana. bermakna segala yang diharapkan J dari percintaan akan berhasil. Vak/Fakulta sika anda bermimpi sekolah di vak/fakultas.pakarhowto. bermakna J akan menjadi orang yang pandai atau akan berumur panjang. bermakna waktunya kembali sadar (mengerti apa yang terjadi saat perasaan ini).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Vacanti eika anda bermimpi sedang vacantie (hidup nyata. Waringi nika anda bermimpi memanjat pohon waringin. siakan. www. Waja nika anda bermimpi melihat wajan. bermakna segala jasa baik yang pernah J anda lakukan akan selalu Wahy uika anda bermimpi seolah-olah diberi wahyu oleh Yang Maha Kuasa. Wartawa nika anda bermimpi menjadi wartawan. bermakna segala yang tergaris dalam pikiran J akan mudah untuk diwujudkan.

yang pernah anda dengar dari keluarga atau teman-teman.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Warun gika anda bermimpi makan diwarung dengan banyak teman. bermakna rezeki akan J tiba dalam waktu yang singkat.pakarhowto. bertafsir rezeki anda akan tiba dari pengasihan orang banyak.diingat oleh orang yang anda tolong. bersirat akan beralih pekerjaan. Dan jika mimpi berzina dengan puteri (wanita terpandang). bertafsir akan ada kegagalan yang datang. Yasi nika anda bermimpi mendengar atau membaca Yasin. Sedikit pengertian sangatlah membahayakan . Yati m anda bermimpi memasuki rumah yatim. bertanda baik kehidupan J berumah tangga akan selalu terpelihara. bermakna anda tidak J akan kekurangan uang setiap hari. Sedangkan mimpi anda sendiri yang yatim hidup piatu. Ziara hika anda bermimpi ziarah kekuburan/makam. Piat u www. Yapo nika anda bermimpi melihat jejeran yapon yang dipamerkan ditoko atau pasar-pasar J kain. Zin aika anda bermimpi berzina dengan dewi (wanita cantik dari surga) bertanda J akan mendapatkan anak yang baik.akan mendapat bermakna rugi. bermakna pekerjaan yang anda kerjakan J akan selesai dengan baik. bermakna akan ada suatu kemuliaan Jika dalam dengan kesempurnaan ilmu. Mimpi makan sendiri di warung. Anda bermimpi sebagai pelayan warung atau mendirikan warung. Yaki nika anda bermimpi ada orang-orang yang datang memberikan keyakinan atau J kepercayaan bermakna anda haruslah lebih berhati-hati benar dengan semua berita kepada anda. Zaka t ika anda bermimpi memberi zakat kepada fakir miskin.co m 65 . bermakna anda akan menemui J kehidupan dan tenang dengan menjadi orang yang mulia lahir yang damai bathin. Wudh uika anda bermimpi mengambil air wudhu. bermakna kehidupan percintaan anda dalam keadaan harmonis dan tenang.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful