PakarHowTo.

Co m

Ubahsuai oleh :

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

** Untuk mendapatkan petua, rahsia, panduan, tips, teknik dan pelbagai info menarik, sila lawat blog kami WWW.PAKARHOWTO.CO ** di M PENDAHULUA N Mimpi adalah mainan tidur tetapi kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka. Sekiranya kita mendapat mimpi yang baik, kiranya gembiralah kita. Dan sekiranya mendapat mimpi yang buruk, tentu kita tentu kita merasa tidak senang duduk. Oleh itu, ambillah wuduk sebelum tidur dan bacalah ayat Al-Quran. Ikutlah sunnah Rasulullah S.A.W yang telah diajar oleh Baginda untuk umat-umatnya semoga tidur kita dirahmati Allah Yang Esa. Rasulullah adalah teladan kita, seluruh kesehariaannya adalah panduan kita ikut. Dalam ‘terjaga’ atau terlelap sekalipun. Rasulullah shallahu’alahi wasallam biasanya tidur di awal malam dan bangun di akhir malam untuk melaksanakan sholat.

Seorang muslim hendaknya selalu bermuhasabah diri sebelum tidur tidur tentang apa yang telah dilakukan selama sehari. Jika ada yang baik hendaknya segera mengucapkan “Alhamdullilah”. Jika sebaliknya, hendaknya segera beristigfar dan bertaubat. Sebelum tidur disunahkan berwudhu terlebih dulu serta mengiring ke sisi kanan ketika tidur. menjelang tidur, disunnahkan membersihkan tempat tidur dengan tiga kali sapuan. “Jika engkau hendak menggunkana tempat tidur, maka sapulah atau kibaskanlah dulu, kerana siapa tahu ada sesuatu di baliknya”. Dan dalam riwayat lain, “tiga kali”. (HR. Muttaqun’alaih) Dimakruhkan tidur dengan tertelungkup/meniarap , ” Tidur tetelungkup/meniarap itu merupakan kebiasaan penghuni neraka”. (HR. Ibnu Majah) Disunatkan membaca ayat kursi dan akhir surat Al-Baqarah serta surat Al-Ikhlas, AlFalaq, dan An-Naas serta membaca do’a-do’a yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

2

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

TAFSIR MIMPI “Rahsia mimpi ini adalah tafsiran dan ramalan sahaja. Anda dinasihatkan untuk tidak mempercayainya 100%. Semua qada & qadar adalah disisi Tuhan Yang Esa.”

Ab uika anda bermimpi tersembur dan atau kena abu dalam hidung hingga seolah-olah J tidak bernafas menandakan didalam pekerjaan anda saat ini sedang ada yang tidak bisa beres. Adind aika anda bermimpi menemui atau ditemui oleh kekasih (adinda) anda menandakan J Anda dikaruniai pekerjan mulia dan akan tinggi. Adega nika anda bermimpi menonton adegan lucu, dan pertunjukan jenaka menandakan J bahwa akan memperoleh suatu keuntungan yang baik dalam anda pekerjaan. Ajar Jika anda bermimpi diajar oleh orang terutama guru atau orang tua menandakan ada Suatu kehormatan yang akan diperoleh. Admira l ika anda bermimpi bertemu dengan seorang/banyak admiral berarti hidup usaha J (dagang) dikehidupan sosial sangatlah maju. Dan jika seorang wanita yang anda dan bermimpikan bertemu dengan admiral akan bersuamikan sorang duda yang terhormat dan kaya raya. Air Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili lama atau Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi teman melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan Aya hika anda bermimpi ayah Anda dan bunda (tegasnya) melihat orang tua berarti sangat J baik sekali kehidupan Anda selama ini dimata mereka. Ayam Jika anda bermimpi melihat ayam terbang kepohon menandakan Anda akan menerima uang. Mimpi melihat ayam betina mengeram alamat akan dikaruniai kebaikan. Sedang anda bermimpi melihat ayam sedang bertelur, alamat akan mendapat untung. Dan bermimpi membeli atau dapat ayam jantan alamat Anda segera mendapat anak. Bermimpi dicuri orang bertanda akan bersedih hati. Memelihara anak ayam artinya ayam anda Anda gaduh (gelisah, resah) dengan rezeki sekarang. Sedang bila mimpi memberi jangan makan

3

alamat segala cita-cita dapat yang tercapai. Akroba t ika anda bermimpi dalam satu pertunjukan akrobat ditengah udara tanpa J kecelakaan si pemimpin (orang yang posisinya diatas anda pimpinan anda) akan beruntung kalau yang itu ada kecelakaan atau jatuh maka perjalanan atau rencana anda baiknya dilihat jangan dulu diteruskan karena besar kemungkinan mengalami banyak rintangan. Pakaia n 4 . Anda akan dibawah berlayar (pergi jauh). Ayu Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda ingin jika tidak disertai denganyang Anda harapkan akan mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya citahal-hal cita tadi besar artinya. Alkoho l ika anda bermimpi meminum barang alkohol sehingga (yang memabukkan) seolahJ olah tahu dunia lagi.pakarhowto. J Mimpi berayun dengan seorang yang berlainan kelamin alamat akan segera tibah duduk jodoh. Almari Jika anda bermimpi membuka lemari pakaian dan yang membuka itu adalah perempuan maka ia akan berlimpahan pakaian kelak dikala ia bersungguh-sungguh mencari hidup. Dan jika anda yang menjadi akrobat artinya pandangan mata masyarakat kepada anda sendiri tidak dihiraukan atau penuh ejekan. mimpi jatuh dari ayunan bertanda akan ada rugi besar dalam Sedang perdagangan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Alu nika anda bermimpi melihat alun ombak bertanda rezeki anda sedang J dipermainkan keadaan sebentar naik sebentar turun. Aktris Jika anda bermimpi menghindari suatu pertunjukan yang dilaksanakan oleh seorang aktris ternama berarti anda akan dapatkan kemewahan yang berlipat banda. Ayuna nika anda bermimpi tidur diatas ayunan. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala.indah.co m kepada ayam artinyua pekerjaan anda akan bertambah maju dan sukses segala yang dicitacitakan. bertanda anda akan mengalami badan yang sehat. Kalau anda sendiri jadi aktris. pikiran tidak waras menghadapi sesuatu peristiwa kehidupan jasmani dan dalam rohani. bertanda anda yang selama ini ditunggu-tunggu kesudahannya pemandangan akan mengalami kepahitan tapi juga bisa teratasi dan ada kemungkinan dapat kawin. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Albu m Jika anda bermimpi melihat foto-foto dalam album baik orang-orang atau pemandangan.

alamat rezeki anda Jika akan membumbung. alamat anda akan (tercapai). dan Jika anda bermimpi merawat seekor anjing atau beberapa rezeki dengan anda akan memuncak gemilang. Mimpi melihat anak-anak bermain bermakna akan mendapatkan jodoh. S teman. Dalam menerima amalan dari orang lain. Ana kika anda bermimpi melihat. Dan bila mengunjungi rumah yatim. alamat ketentraman rumah tangga anda akan tercapai. sahabat banyak yatim yang menolong dan kasih sayang selalu datan dari mereka. Anak Yatim Piatuanda bermimpi memelihara atau memungut anak yatim. alamat harus hati-hati dalam waktu-waktu dikala anda sedang susah. alamat akan menerima segera khabar kalangan keluarga yang dekat.co m Kucin g 5 . Dan anak-anak anda akan sukses kehidupan dan bahagia hidupnya bila anda bermimpi memberi makan kepada anak domba atau dombadomba lainnya. Sedang anda mimpi dicakar kucing alamat anda sedang diganggu dan atau akan diganggu oleh orang yang sesungguhnya lebih bodoh dari anda. alamat tidak usah susah-susah soal kehidupan dan peri laku perekonomian anda. kenalan. Mimpi melihat waktu atau mengamat-amati kucing yang sedang tidur. (harus) menerima nasihat dari siapapun saja mengenai persoalan yang ada hadapi. Anjin g edang mendengar atau melihat anjing menggonggong alamat ada seorang kawan. anada sekali dalam tempo yang singkat anda segera dapat senang. Ana k Jika anda bermimpi bersenda gurau atau sedang bermain-main dengan anak kucing.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ama l ika anda bermimpi sering meramal (melakukan perbuatan baik misalnya J menyumbangkan kenyataan anda tidak perlu lagi beramal.pakarhowto. Ambruk/Robo hika anda bermimpi beberapa tembok rumah anda sama ambruk atau roboh J bertanda rumah tangga anda akan tangga berantakan. Domb a www. yang berikhtiar membelokkan anda dalam kejahatan (sesuatu sahabat. Kebalikan dari itu bila anda mimpi menjadi kepala amal dari ditimpa suatu masyarakat atau orang banyak. Apalagi kalau anda bermimpi mempunyai anak laki-laki. Ana k Jika anda bermimpi bermain-main dengan seekor/beberapa anak domba bertanda rumah tangga anda akan memuncak. alamat J suatu keuntungan akan segera datang kepada anda. Dan jika anda dana dsb). Dan bila anda melihat seekor anjing datang pada anda menggoyangkan ekornya bertanda ana akan dapat menyelesaikan suatu urusan penting segera. memelihara. yang berakibat buruk untuk anda). mempunyai mendengar anak. Angs aika anda bermimpi melihat angsa bertanda pertumbuhan cinta kasih anda akan J bersemi Dan bila anda bermimpi melihat angsa berbunyi. Kalau bermimpi anda sendiri yang menjadi baik dari anak bertanda anda hidup penuh kemewahan dan kebahagiaan.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Angi nika anda bermimpi angin ribut menyerang rumah. bertanda akan mendapatkanyang lumayan.Angin lautJika anda bermimpi angin dari laut. bertanda akan mendapatkan sakit sedang asap J yang Pana h www. Bila bermimpi menyala di dalam rumah bertanda akan mendapat kebaikan dari Yang melihat api Maha dan bisa juga makna yang terbalik dari itu anda diminta lebih berhati-hati Kuasa lagi. Mimpi melihat api kuburan. Dan bila mimpi anda sedang memadamkan api bertanda akan dapat menyelesaikan kesukaran yang sekarang dihadapi. Asa pika anda bermimpi melihat asap. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. alamat anda akan segera menemukan apa yang anda cari.co m 6 . Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Arsitek Jika anda bermimpi seorang arsitek Anda akan mendapat penghargaan yang tinggi dalam memburuhkan (memperkerjakan) tenaga kepada orang lain. Ad uika anda bermimpi beradu senjata dengan orang lain atau teman. Alas Jika anda bermimpi keluar dari alas atau hutan bertanda anda akan kehilangan uang atau sesuatu yang beharga.Angin BesarJika anda bermimpi angin Anda akan segera menerima surat dan khabar. Melihat api dari jauh. alamat negara atau setidak-tidaknya masyarakat anda rusak. Tanah mendadak keluar api bertanda anda akan keuntungan mengalamikesehatan. sedang gangguan api itu warnanya hitam. Angl oika anda bermimpi melihat anglo penuh berisi bara atau arang yang masih ada J apinya keberuntungan yang segera alamat tiba. alamat akan J timbul pertengkaran yang anda sendiri tidak mengalami sakit. alamat anda sewaktu-waktu J akan meninggalkan rumah dan atau kampung halaman. bermakna akan berumur di panjang. melihat api turun dari langit dan membakar rumahnya sendiri (anda) bertanda Mimpi akan mendapatkan rezeki atau uang yang banyak. alamat akan panjang umur. Sedang mimpi angin santar bersar alamat anda akan mengalami sakit. Arakarakan Jika anda bermimpi melihat arak-arakan. Api Jika anda bermimpi membawa api didalam perahu.pakarhowto. Ana k Jika anda bermimpi mendapat anak panah atau gendewo bertanda anda akan dibantusamapai cukup (mampu untuk melakukan keinginan anda orang sendiri). dan kalau negara akan timbul peperangan. baik arak-arakan Tionghoa atau lainlainnya kehidupan anda mengalami banyak kesukaran peristiwa dan lain-lain yang bertanda anda bekerja dan membanting tulang dalam selama berhari-hari untuk harus menyelesaikannya.

Anggu r ika anda bermimpi (Pria) yang meminum anggur alamat ada seorang kawan yang J dapat menolong dalam sepak terjang. bertanda sukses pekerjaan. sedang bila yang minum itu seorang perempuan alamatmenghadapi kawin setahun akan lagi. April Jika anda bermimpi seolah-olah berada dalam bulan April. Ape l ika anda bermimpi memakan buah apel bertanda anda akan menghadapi sukses yang J baik tinggi. Awa nika anda bermimpi melihat awan putih alamat kebahagiaan dalam perkawinan J suksesperdagangan dan kesehatan terpelihara dihari tua. Mimpi Apel diatas meja alamat presentase kedudukan anda akan naik dan terutama pandangan dari masyarakat. kebahagiaan naik dan kesengan memuncak. Ata p Jika anda bermimpi duduk atau berdiri disebuah atap rumah alamat segala citacita tercapai dan bila anda waktu duduk dengan seorang teman karib bertanda anda dapat keperuntungan yang baik dalam suatu usaha dagang. Melihat asap keluar dari rumah. Bermimpi seekor ikan atau terutama ikan duyung sedang terapung-apung dilautan alamat suksenya dalam perkawinan atau perihal cinta. Apung (terapung-apung) dalam sugai atau lautan itulah suatu tanda akan gagal dalam usaha. Asin Jika anda bermimpi merasakan air asin atau minum air sungai terasa asin bertanda akan uang dari inisiatif (pemikiran awal) yang kurang dapat jujur. bertanda akan ada khabar yang bohong yang akan diterima. alamat segala apa yang dicita-citakan tidak akan tercapai. Mimpi awan mendung dalam gelap peringatan anda harus hati-hati. Apun gika anda bermimpi dalam keadaan terapung (ditengah air) kemungkinan anda J dalam berusahan tanpa fundament yang kokoh dikarenakan kurang kuat perhitungannya. Mimpi awan terlihatnya merah bertanda suatu desa akan ditimpa celaka dan mungkin kampug anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.pakarhowto. roman baik.co m tidak berapi. Agustu sika anda bermimpi berada dalam bulan Agustus bertanda Segala yang berkenaan J dibulan kemungkinan besar akan tidak berhasil dan segala pekerjaan hasilnya Agustus kurang memuaskan . karena segala barang yang disuka. menandakan akan dapat sakit. Mimpi melihat menghitam bermakna akan datang satu awan kesusahan. Asurans i ika anda bermimpi menerima polis asuransi kantor bertanda akan naik kondisi J keuangan anda . Ruma h 7 . Sedangkan melihat asap hitam berkepulkepul.

anda menandakan anda dalam bergaul kurang diperhatikan. Dan mimpi badan keluar kutunya. dan bermimpi J melihat babi bertanda tidak baik bangkai sekali. Misalkan anda bermimpi tindaktanduk ketika seseorang yang anda sukai membuka pakaianya (penutup aurat. Baja k Jika anda bermimpi melihat atau ditawan oleh bajak laut. alamat murah rezeki karena tidak segan-segan mencari anda kerja.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bab i ika anda bermimpi memotong babi. Kesimpulannya orang yang anda sukai itu ingin menjauhi anda. Baj u Jika anda bermimpi mendapatkan baju kebesaran bertanda anda akan dapat keuntungan besar. artinya upaya anda selama ini dalam mencari perhatian orang itu adalah sia-sia bahwa belaka. Baj uika anda bermimpi baju anda robek bertanda akan ada berita yang akan buruksekali J yang menyusahkan jiwa anda. Dan jika mendapat baju besar.pakarhowto. bersirat akan segera mendapat keuntungan yang tak terduga . Dan jika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang akan dilihat kurang menyenangkan atau akan menghebohkan masyarakat. Bada kika anda bermimpi melihat badak. Bada nika anda bermimpi badan gemuk berarti akan dimuliakan orang dan dijujung tinggi. Baj u Jika anda bermimpi berbaju hijau bertanda anda mendapat berkat dari Tuhan Yang Maha Esa. alamat akan beruntung sekali. Sulama n Hija u Kurun g Lau t www. alamat bagi yang susah akan terhibur tahan dan yang sakit akan segera bagi sembuh. bertanda akan mendapat pengaruh besar J dalam kedudukan sosial atau perdagangan yang ada pimpin sekarang. Mimpi badan berdarah bertanda harta kalau akan lama. dan bila kehilangan baju tanda berduka hati. seorang wanita yang bermimpi ditangkap bajak laut alamat segera kawin Sedang atau dapat jodoh. seperti jilbab). Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang.co m Kebesara n 8 . Baj u Jika anda bermimpi melihat seorang memakai baju kurung. J Dan badan anda kurus tanda sebaliknya. bertanda anda sukses dalamdan mendapat tawaran baik diantara dua pekerjaan dan besar bermanfaat kerja besar. Baj u Jika anda bermimpi mengenakan baju sulaman memberitakan anak cucu anda atau keponakan anan akan mempunyai rezeki yang datang tibatiba.

adalah anda disayangi orang dan diberi kesempatan yang tanda lumayan. bertanda akan mendapatkan penghargaan yang baik dari majikan disebuah anda. Bila anda sedang sibuk seorang bekerja bangku. bertanda kehidupan anda yang begitu segera ada yang merusaknya. hidup yang anda jalankan harus J lebih hati-hati lagi (waspada) Lain halnya kalau anda bermimpikan orang yang bahagia. Ban kika anda bermimpi sedang berada didalam bank akan mendapat dan J menghadapi kesukaran . Bangka i ika anda bermimpi berjumpa dengan bangkai yang sudah berbau sekali. bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergianda.co m 9 . bertanda harus berwaspada karena anda akan dicelakakan oleh teman-teman anda dikala andan tidak tahu menahu. anda berlaku baik (adil) sesama bertanda kawan. Sedangkan menolong orang yang ditimpa tentram bahaya. Bayi Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. Balkon i ika anda bermimpi sedang ada dibalkon. Bayar Jika anda bermimpi membayar hutang. bertanda anda akan bertengkar dengan J seorang kawan atau keluarga anda. Anda dipercaya oleh majikan yang memberikan kuasa. bertanda akan bertemu J dengan kawan yang sudah lama berpisah dengan anda. Dan bila anda ada dibalkon tapi tak dapat melihat apaapa.pakarhowto. J bertand kesusahan akan menimpa anda dalam soal keuangan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sedangkan kalau anda berbaju robek bertanda segala yang disimpan didalam rumah akan diketahui orang. berartikan baik sekali tentunya dalam bidang pekerjaan anda. Dan jika mimpi dan tidak melihat bayi dalam kandungan ibu. Bila melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangkaanda sangka ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu. Bahagi aika anda bermimpi bahagia bertanda kebalikan. Bahaya Jika anda bermimpi dalam keadaan bahaya. BayangBayang Jika anda bermimpi melihat bayang-bayang diair atau gelas bertanda anda akan mendapat suatu pekerjaan yang lebih baik lagi. Bangk uika anda bermimpi sedang duduk disebuah bangku di park. Balo nika anda bermimpi melihat balon atau memegangnya bertanda sesuatu yang J dikerjakan dan diharapkan akan kurang memuaskan. www.Bahan Jika anda bermimpi membeli bahan bangunan bertanda jelas anda dari akan bersukses dalam usaha yang anda rintis.

alamat buruk karena akan kekurangan. Dan akan bahagia jika anda dibangunkan oleh suara batu anda kerikil. Bakar Jika anda bermimpi membakar hutan atau alas. Beba sika anda bermimpi dibebaskan dari tuduhan oleh pengadilan berarti anda J dapat melumpuhkan segala manusia-manusia yang curiga terhadap anda dan dengan seketika waktu anda bisa kerja sukses lagi. Belanda r ika anda bermimpi belandar atau cagak dari rumah roboh. bertanda anda harus hati-hati karena J akan dicurangi orang. mimpi mendengan suara orang membaca buku. Bawan gika anda bermimpi memakan bawang. Bat uika anda bermimpi mengangkat batu hendak dibawa pulang kerumah. bertanda pengertian anda akan bertambah. Beludr uika anda bermimpi melihat atau menyentuh atau berbaring diatas beludru J bertanda kehidupan yang gembira dan suatau senang. Juga J jika mimpi belajar membaca. Terutama dalam soal perkawinan dan percintaan. emosi jiwa).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Banji r ika anda bermimpi sedang mengamat-amati banjir bertanda anda akan dikaruniai J rezeki. bertanda J akan beruntung besar. Banta l ika anda bermimpi melihat bantal sulaman bertanda anda akan ditolong oleh J orang atasan . Bat u Jika anda bermimpi bermain batu kerikil bertanda kesusahan anda akan berkurang. Banten gika anda bermimpi melihat banteng. bertanda akan J ditimpa kesusahan yang tibatiba. anda ditimpa banjir. Bac aika anda bermimpi membaca buku suci merupakan suatu keuntungan besar.co m 10 .pakarhowto. Beda kika anda bermimpi melihat dan memakai bedak bertanda asmara dan cinta anda J akan bahagia . Mimpi rumah Tapi bila anda kebanjiran bersirat anda akan capek hati (kesal. bertanda daya upaya anda akan berhasil. dongkol. Kerikil www. bertanda akan mendapatkan suatu J kegembiraan.

yang tiba-tiba datang tapi hal ini anda jangan percaya. www. Beruan gika anda bermimpi dikejar beruang. Dan bila melihat benteng dibetulkan. bertanda jika ada kesukaran J datang akan meringankan. Berlaya r ika anda bermimpi berlayar diair yang tenang. bertanda dari (akan) pihak keluarga istri anda kurang senang dengan anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bel Jika anda bermimpi mendengar suara bel dari jauh. Berand aika anda bermimpi duduk di beranda sebuah rumah terutama dengan dengan J putri. Belanj aika anda bermimpi belanja anda akan berbahagia dalam rumah J tangga. bertanda bahagia akan datang segera.co m 11 . Bencan aika anda bermimpi terkena bencana. alamat pertikaian dalam akan rumah timbul. Benten gika anda bermimpi masuk kedalam sebuah benteng. Benan gika anda bermimpi memasukan benang dalam jarum. Dan kalau yang berkelahi itu binatang-binatang. Benc i ika anda bermimpi dibenci orang bertanda khabar baik akan datang pada J anda. bertanda suatu laporan palsu akan datang. alamat kebahagian akan datang. Pertolongan itu terutama datangnya dari bidang ditolong sosial dan dagang.pakarhowto. Sedang mimpi memilih benang. Bender aika anda bermimpi melihat bendera terpancang dan berkibar-kibar. bertanda J keuntungan Tetapi bila bendera itu hanya diam saja. alamat berarti akan kesukaran yang anda hadapi tetapi begitu serius. hal itu bertanda sebagai kebalikan dari mimpi J anda. anda dengan selekasnya menikah. Berkelah i ika anda bermimpi melihat orang berkelahi dijalan bertanda situasi pedagangan J anda maju. Tetapi kalau anda dapat menghindari diri atau orang mematikan pasti akan mendapat kemenangan baik dari seteru biruang itu anda.Jika anda bermimpi ada atau didekat benteng anda segera oleh teman-teman anda. Tetapi bila anda tertidur diberanda. J sedang berlayar diair yang berteriak adalah sebaliknya. bertanda akan yang memiliki keberuntungan sederhana. Sedang yang berkelahi itu anak-anak semua. bertanda apa yang dicita-citakan akan terpenuhi dan bila suara bel itu dekat saja bertanda anda akan tergelincir dalam mulut dan anda mungkin akan kehilangan manis uang. bertanda kurang baik anda akan disusahkan J oleh yang dianggap teman. bertanda anda akan kekesalan J hati tiba-tiba.

suatu bertanda sesuatu yang hanya J khayal seperti membangun istana di udara.Budi Jika anda bermimpi berbudi baik belaka. bertanda anda jangan khawatir dan gaduh penghidupan anda sekarang tetap memberikan soal kebahagiaan. bertanda akan ada keberuntungan (untung). alamat anda akan mendapat ambisi baru yang tadinya dilepaskan. bertanda sukses J pekerjaan. Harus lebih berhatihati. Sedang anda mimpi membersihkan badan dan orang lain. Waspadalah. Beras Jika anda bermimpi memberi atau membuang beras pada saat pengantin bertanda anda segera kawin (nikah) dengan akan segera. dalam bertanda akan dipercaya teman sejawat. Buang air kecil/Kencing Jika anda bermimpi buang air kecil (kencing) bertanda akan ada yang menimpa rumah pencuri yaitu akan datang. bertanda anda J mengikat diri dalam suatu pemufakatan yang menyinggung pribadimu. bertanda akan tiba keuntungan badan yang penuh borok bertanda rezeki murah dan mimpi datangnya. Dan bila mimpi membersihkan gigi.bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda. Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah akan anda. Borok Jika anda bermimpi keluar borok-borok (luka) dikepala. Sedangkan bermimpi melihat buaya. bertanda pekerjaan J anda lebih sukses lagi.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bertaru hika anda bermimpi melihat atau anda sendiri sedang bertaruh. Buay aika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air. bertanda anda akan mendapat kedudukan tinggi dalam masyarakat. Buang air besar/Berak Jika anda bermimpi buang air besar bertanda ada kemungkinan besar anda akan kehilangan sesuatu. dan bila makan buah anggur bertanda anda akan menerima anda warisan. Mimpi membersihkan perkakas rumah. Bujan gika anda bermimpi seorang bujang atau puteri. tetapi harus berhati-hati mimpi karena mempunyai latar belakang.Dan bila mimpi bayi kembar dalam bulan alamat kebahagiaan perkawinan. bertanda mendapat kedudukan tinggi.co m 12 . suatu tanda yang baik sekali artinya anda jujur sehat serta berbahagia dalam hidup. Anggu r www. Bersih Jika anda bermimpi membersihkan badan. Bua h Jika anda bermimpi memetik buah anggur. Buaia nika anda bermimpi melihat buaian bayi didalam bulan. Besi Jika anda bermimpi bekerja mempergunakan alat dari besi bertanda anda mempunyai bakat dalam pertukangan untuk segera dikembangkan.

J karena yang tersimpan akan segera diketahui orang dengan kelalaian anda sendiri rahasia (jangn teledor. Bukit Jika anda bermimpi menaiki bukit dengan susah payag dan akhirnya sampai juga diatas. Bianglala/Pelan gi anda bermimpi melihat bianglala bersinar merah. Bungkusa nika anda bermimpikan ada sahabat datang membawa bungkusan. adab) yang sangat menguntungkan. bertanda J akan menemukan kebahagiaan dalam perjalanan (lancar sampai tujuan). yang anda harapkan akan berhasil (dalam mencari pekerjaan baik). segala Jika apa anda inginkan ada kemungkinan besar yang tercapai. Bibir Jika anda bermimpi (wanita) melihat bibirnya sendiri alamat bisa tercapai citacitanya biduan dan atau seniwati lainnya. bermimpi (pria atau wanita) yang melihat bibir kelamin lainnya bertanda Sedangkan baik dalam perkelaminan yaitu ia bisa memilih teman jodoh yang serasi sekali betul.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Buk uika anda bermimpi melihat orang membaca buku.pakarhowto. bertanda suatu kebaikan. bertanda anda harus berhati-hati.co m 13 . Bidadar i ika anda bermimpi melihat bidadari terbang diatas rumah bertandakan J kebahagian seorang bidadari datang bercapa-cakap dengan anda ada sinyalemen sedangkan orang akan datang dan bergaul dengan besar anda. Bengawa nika anda bermimpi bengawan meluap bertanda pekerjaan anda cenderung maju J dan melihat air bengawan kecil dan jernih. bertanda akan mendapat anak J yang dan jika anda sendiri yang membaca buku. Bunting/Hami l ika anda bermimpi istri anda sedang bunting bertanda kurang J baik. Buk aika anda bermimpi membuka lemari atau peti. rasa kebudayaan (perilaku. Bula nika anda bermimpikan rembulan atau matahari jatuh. Untuk pria harus berhati-hati sebagai mengeluarkan omongan karena tergelincir sendiri (tidak bisa mengontrol omongan yang beretika). Dan bertanda kalau menuruni bukit bertanda kebalikannya. bertanda akan dapat uang yang tidak sedikit. sembarangan). www. bertanda anda mempunyai suatu baik. Bum i ika anda bermimpi bahwa bumi ini anda bisa kelilingi bertanda sangat baik sekali J untuk keberadaan anda (kemampuan). bertanda anda akan berkabung J atau bersusah hati.

www. ini J adalah merupakan tanda bahwa segala kebutuhan Anda akan terpenuhi.pakarhowto. Bintan gika anda bermimpi melihat bintang dilangit yang bermacam-macam bentuknya.co m 14 . Biol aika anda bermimpi mendengar suara biaola bertanda anda harus selekas J mungkin mengambil bagian (cepat mengambil keputusan). Dan dalam cinta ada tumbu kesetiaan. Tapi janganlah lupa juga dengan YME. bertanda kesukaran yang tiada lenyap-lenyap dalam berusaha apa saja. Binatan gika anda bermimpi melihat bermacam-macam binatang bertandakan alamat kepada J anda bekerja membanting tulang berwaspada yang insya Allah akan harus sukses. Insya Allah akan Tuhan sukses. Bicara Jika anda bermimpi sedang bicara bertanda suatu persoalan yang amat sulit dihadapi anda segera beres (tak menjadi akan lama). Biru Jika anda bermimpi melihat warna-warna biru disekeliling anda bertanda suatu kebaikan dalam kalangan keluarga. Bisu Jika anda bermimpi seolah-olah bisu. Sedangkan bermimpi botol itu kosong.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bilik/Kama r ika anda bermimpi sedang berada dalam bilik kapal bertanda anda akan (oleh J teman. Ini juga merupakan alamat bahwa anda harus bekerja membanting tulang. sedang J anda dibunuh orang. Boxin gika anda bermimpi sedang boxing atau melihat orang berboxing (tinju) J bertanda perdagangan dan pencaharian anda akan mengalami kerugian dan kesukaran. Bunu hika anda bermimpi membunuh orang. Bonek aika anda bermimpi bermain-main dengan boneka bertanda rumah tangga anda akan J hidup harmonis dengan anak-anak yang sehatsehat.akan berdaya upaya untuk jahil) berakibat teman kerusakkan. suatu tanda bahwa perkataan anda terhadap temanteman kurang dipercaya. bertanda akan keberuntungan besar. bertanda kurang baik anda akan menjadi sakitsakitan. Boto l ika anda bermimpi melihat atau mebawa botol penuh berisi apa saja bertanda J kekayaan anda bertambah. Bota kika anda bermimpi berkepala botak atau tidak berambut bertanda anda akan J menerima khabar buruk.

Burun g Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman. dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling untuk kesenangan dan kebahagiaan dunia hidup. bertanda akan naik J derajat. Burun gika anda bermimpi melihat burung terbang. Mimpi melihat bulus baik. Buny i ika anda bermimpi mendengar senapan berbunyi. bertanda murah akan datang karunia pada anda dalam ketenangan dan damai. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung perkutut bertanda anda akan mendapatkan istri atau anak yang baik. Mimpi memetik bunga. bertanda rumah tangga anda berbahagia. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat.co m Kuntu l Bete t Perkutu t Dar a Kenar i Merpat i Rajawal i Gaga k 15 . bertanda beruntung dan mimpi bulus dan ular berhadap-hadapan kedalam alamat akan ada untung. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung betet bertanda akan menemui banya perempuan berselisihan (anda harus berhati-hati menyikapi). bermakna anda akan mendapat ketentraman karena disukai oleh banyak orang. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan mendengan burung merpati. bertanda kesehatan anda terpelihara J rezeki dan perkawinan bahagia. Burun g Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan Merak www.pakarhowto. Bulu sika anda bermimpi bertemu dengan bulus.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bung aika anda bermimpi melihat atau memegang bunga bertanda anda akan J menemui keberuntungan dalam cinta (tidak sedih hati). Dan mimpi burung terbang menuju anda. Burun g Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara. masuk sumur. bertanda akan mendapatkan pasangan J yang menangkap bulus bertanda akan kesusahan hidup.

Mimpi melihat sedang bercermin. Cahay aika anda bermimpi melihat cahaya asap. bertanda kehidupan akan terjamin J badani dan rokhani. Gerej a Kua u Unt a 16 . Cacin gika anda bermimpi melihat cacing bertanda alamat kehidupan anda akan terjamin J badani dan rokhani. Cermi nika anda bermimpi mendapat cermin. bermakna akan ada musibah yang membayangi anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. ada anasir-anasir (pandangan) disekitar lingkunganmu lagi yang berpengaruh. bertanda anda akan J ditakuti oleh teman-teman dengan penuh keyakinan (bercanda yang terlalu).co m kekecewaan dalam percintaan. bertanda anda harus hati-hati dalam J pekerjaan yang anda kerjakan sekarang karena ada hal-hal yang kurang memberikan kepercayaan bagi anda. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan runtuh (gagal) tiba (matang) tiba. Tapi dalam hal ini terserah dari kebijaksanaan anda pada hari-hari baik. Ceriter aika anda bermimpi sedang cerita dihadapan orang banyak. bertanda anda harus lebih J teliti dalam hidup anda. Mimpi cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik.pakarhowto. bertanda akan mendapat jodoh yang mulia. dan jika gagak berbunyi diatas atap. Dan kalau anda hanya melihat orang buta. bertanda akan datang halangan/rintangan maka waspadalah. Cangki r ika anda bermimpi minum pada sebuah cangkir. J Mimpi cermin pecah. bertanda ada seorang sahabat yang segera datang membutuhkan pertolongan pada anda. bertanda ada khabar jahat yang segera tiba pada (berita) anda. Cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. Cembur uika anda bermimpi dicemburui istri (suami) anda atau tunangan. Butu hika anda bermimpi didatangi orang membutuhkan tenaga. bertanda orang dagang lekas laku J dagangannya. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan mengadakan perjalanan jauh. But aika anda bermimpi sebagai orang buta. Burun g Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan atau uang. bertanda J persediaan hidupmu dalam soal makan dan pakaian anda cukup.

co m Sap i Dagin Kambin g Jika anda bermimpi memakan dading kambing. bertanda kesehatan keluarga akan datang dengan daya Mencium memuaskan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Cint aika anda bermimpi gagal dalam cinta. Dagin gika anda bermimpi memakan daging mentah. Dagan gika anda bermimpi menjadi kepala kantor dari salah satu perusahaan dagang J bertanda senantiasa berkelebihan dan tahu akan hidup sosial. Cukur Jika anda bermimpi pergi cukur. Anjin g Angs a www. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging angsa. bertanda kurang menyenangkan hidup J anda.anak. bertanda segera mendapat halangan besar. sebaiknya anda dengan segera merobah hidup anda. bertanda akan segera tiba saat perkawinan . mimpi diberi cincin. bertanda posisi anda dalam hidup sehari-hari ada yang Mencium bau berikhtiar jalan guna menghalangmencari halangi. bertanda anda harus banyak tabah menghadapi sesuatu pertengkaran yang tak diduga. yang busuk. bertanda hubungan akan tatap terpelihara. asalkan pekerjaan anda akan anda kurang mementingkan kondisi yang berlebihlebihan. bertanda ada keluarga yang sakit atau anda sendiri mendapat halangan. bertanda anda akan tidak bersusah-susah dalam J hal selalu terpenuhi bila mana bermimpi makan cinta dadar. Cincin Jika anda bermimpi kehilangan cincin. bertanda akan bisa mengatasi apa yang J dibutuhkan kekasih anda. bertanda anda harus waspada menjalankan pekerjaan dalam perusahaan.pakarhowto. bertanda anda akan mengalami rasa kurang badan (kesehatan kurang enak baik). bertanda anda kebaikan akan tiba pada anda. Mimpi memulai cinta. daging masak tentu kalau baik. Ciu m Jika anda bermimpi mencium kekasih. 17 . bertanda kampung halaman anda atau g desa kelahiran senantiasa tentram. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging sapi. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging anjing. Dada r ika anda bermimpi makan dadar. Dad uika anda bermimpi sedang main dadu maka kemungkinan nasib buruk akan J datang menimpa.

Daging dan urat anda bermimpi makan daging dan urat hitam atau merah dari kambing. Jika bertanda alamat akan mendapatkan penyakit yang tibatiba. suatu tanda anda akan dapat menyelesaikan sesuatu alamat yang baik sekali. Sedangkan melihat daratan sesudah anda akan berlayar berpuluh-puluh mil dilaut. adalah alamat usaha anda dengan segala usaha. sedangkan melihat J ada darah mengalir. bertanda anda akan menerima suatu rezeki dari J hasil keringat anda sendiri. suatu pekerjan anda J yang kosong. Dahan/Poho nika anda bermimpi melihat sebuah pohon yang meranggas.pakarhowto. alamat akan gagal akan segala Sedangkan mimpi mendayung. J bertanda suatu keuntungan yang anda segera peroleh. kekayaan alamat akan datang kepadamu.co m Seiris 18 . sukses dalam cinta. bertanda kurang baik. Dangau/Ruma hika anda bermimpi melihat atau tinggal disebuah dangau/rumah kecil disawah. bertanda dimana J anda dikaruniai rezeki dari Tuhan YME. bertanda akan makan enak. Dayun gika anda bermimpi melihat dayung terletak didalam perahu. J bertanda suatu alamat yang anda selalu perhatikan orang sebab anda berbudi pada orang. www. alamat akan mendapat nama dan kedudukan yang sangat tinggi. Dapu r ika anda bermimpi tinggal didapur atau memasak didapur rumah orang kaya. Dara hika anda bermimpi diatas ranjang darah. sedangkan melihat pohon yang rindang dan lebat oleh buahnya. Dahaga/Hau sika anda bermimpi haus sekali. Dara t ika anda bermimpi melihat suatu tanah daratan yang amat luas. suatu alamat bahwa anda J akan ditimpa kemiskinan. Dan bila anda melihat dapur rumahnya sendiri terang sekali. suatu J alamat anda akan lekas dijodohkan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dagin g Jika anda bermimpi melihat daging seiris atau sepotong bertanda anda akan dapat kebaikan . tenagamu yang cakap dan kegiatanmu akan menemukan kebahagiaan. Sedangkan mimpi melihat dayung hanyut dikali. Sedang anda mimpi mengunjungi pesta dansa. Daging kambing gibasanda bermimpi memakan daging kambing gibas yang hitam bertanda akan Jika datang keberuntungan yang lumayan. Dans aika anda bermimpi sedang berdansa dengan partner anda yang disayangi.

hidup anda penuh rahasai. Mimpi naik dokar bersenda gurau. Dendan gika anda bermimpi mendengar suara sayup-sayup orang berdendang/menyanyi J bertanda ada kepercayaan baik datang kepada anda. rezeki. bertanda kesehatan ada belas kasih yang datang pada anda. Dingi nika anda bermimpi kedinginan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dau nika anda bermimpi melihat daun hijau terkapar ditanah. naik dokar dalam rumah. bertanda anda akan J memperoleh anda duduk kebelulan istri anda hamil akan segera melahirkan anak kebaikan. tanda ada kecelakaan atau diantara keluarga ada Sedangkan yang sakit.co m 19 . jika yang baik rupa. akan mengalami kepahitan saja. Sedang melihat daun jatuh. bertanda akan mendapatan untung. alamat akan berhasil dalam perdagangan dan sambil perjalanan. bertanda anda jangan J terlalu menggantungkan nasib hidup kepada orang lain dalam usaha anda yang sekarang. Dokar Jika anda bermimpi naik dokar. kecil www.pakarhowto. Dipa nika anda bermimpi sedang duduk didipan baru. Dengk i ika anda bermimpi didengki orang terutama tetangga. Dering/Buny i ika anda bermimpi mendengar bunyi dering uang yang tiada putus-putusnya J bertanda suatu kebahagiaan anda dalam hidup sosial. anda hati-hati dalam pembicaraan dengan orang lain. Dian/Lamp u Jika anda bermimpi menyalakan lampu kecil diruangan. Do aika anda bermimpi sedang berdoa. Sedangkan melihat lampu kecil berkelip-kelip di ruangan mana alamat anda harus berhati-hati. Dob i ika anda bermimpi menjadi tukang dobi atau penatu. adalah tanda suatu J kebahagiaan yang menggembirakan. Dan jika bermimpi orang berdoa dalam suatu kenduri. bertanda banyak soal-soal J yang harus kerjakan semestinya terutama pekerjaan yang sekarang ini (jangan anda lalai). bertanda anda akan memperoleh kebahagian J terutama jasmani. hidup. sedikit sebab bisa harus menjatuhkan selamaanda lamanya. bertanda anda akan mendapat pertolongan J yang sewajarnya dari teman. bertanda sukses dalam pekerjaan walupun sederhana saja. Deb uika anda bermimpi tertimpa debu sehingga seolah-olah tak dapat bernafas bertanda J anda banyak berhati-hati mengerjakan pekerjaan yang sekarang. banyak rintangan harus dan godaan .

bertanda anda mendekati www. dan jika melihat durian bertanda ada orang yang sentimen badan yang pada anda . DewaDewianda bermimpi menggambar dewa dewi atau menonton gambarnya. hal pencaharian (pekerjaan). anda akan mengalami J kesehatan terganggu. J alamat perobahan hidup anda akan segera tiba. bertanda keuntungan anda akan tercapai. Dut aika anda bermimpi seorang duta memanggil anda. alamat Jika suatu kepada anda akan tiba dari orang pujian besar. sosial anda akan nampak bila mimpi menelpon seorang dokter untuk Kehidupan datang kerumah anda. yaitu anda J akan mendapat kesehatn yang cukup dan rezeki yang banyak. Sedang anda sendiri yang edan. Ekonomi sika anda bermimpi banyak orang-orang dalam kampung yang hidup secara J ekonomis.pakarhowto. Dos aika anda bermimpi J kecelakaan. Eda nika anda bermimpi melihat orang gila. Dusu nika anda bermimpi pergi kedusun baik dengan jalan kaki atau menunggang kuda. Domb aika anda bermimpi domba. bertanda suatu kebahagiaan hidup dan mempunyai J keluarga yang disayangi serta mempunyai kesehatan yang terpelihara. dosa. bertanda akan ada kemajuan dan membuat orang lain iri bagi anda hati. alamat anda memppunyai banyak sahabat diwaktu senang. bertanda akan mendapat untung. bertanda anda dalam keadaan sangat sibuk J dan tidak tentu. bertanda sebaliknya yaitu anda hidup akan temui kewarasan dan kebaikan perilaku. menandakan impian yag baik sekali. bertanda akan datang masa jaya J yang Sedang anda mimpi menjadi duta bertanda akan ditolong orang besar dalam kekal. Sedang anda mimpi sebagai seorang dokter. bertanda kurang baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dokter Jika anda bermimpi mengunjugi dokter. Duk aika anda bermimpi berdukacita. Mimpi duduk diatas batu. alamat akan memperoleh rezeki kekal. Duri Jika anda bermimpi melihat atau memegang pohon berduri. 20 . Duria nika anda bermimpi makan durian.co m Dudu kika anda bermimpi duduk bersama dengan seorang permpuan bukan istri (dan J sebaliknya).

pakarhowto. Es balokan yang anda lihat disuatu dan tempat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. segala yang dicita-citakan akan terkabul akan dengan halangan asalkan anda betul-betul menunjukkan kejujuran dalam tidak ada hidup Faja r ika anda bermimpi bangun diwaktu fajar bertanda anda adalah seorang yang J termasuk rajin dan menggunakan waktu. dan perasaan ada orang yang mau menyusahkan. Fakir Jika anda bermimpi menjadi orang miskin atau peminta-minta. bertanda bahwa anda akan dikasihani orang. bertanda selekas mungkin dikaruniai pekerjaan baru yang diutamakan dalam bidang hidup sosial. Ekor Jika anda bermimpi seekor binatang memburu anda. bertanda kejujuran J anan yang gemilang segera dikhianati oleh kawan seketiduran disaat anda. bertanda anda akan memasuki pekerjaan yang baru lebih sempurna dari yang sekarng. Es Jika anda bermimpi melihat es dijalan. bertanda ada sesuatu atau sedang seseorang yang datang pada anda untuk meminta bantuan atau pertolongan. Embe r ika anda bermimpi membawa ember penuh berisi air. bertanda kurang baik. Embu nika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dirumput yang berembun pagi. Anda memberi sedekah kepada orang miskin. Sedangkan anda yang ekonomis. peristiwa yang amat sulit yang dihadapi sekarang akan dapat bertanda diselesaikan Esa Jika anda memimpi Yang Maha Kuasa merupakan tanda yang sangat baik sekalli yaitu tidak berkekurangan sepanjang masa. dam bila ember kosong bertanda pekerjaan lebih baik jangan diteruskan. miskin 21 . bertanda perjodohan anda akan segera tiba dan bilamana anda sudah kawin maka suatu yang dicita-citakan berhasil baik. bertanda pekerjaan sekarang J akan sukses. Famili Jika anda mermimpi keluarga. Elan gika anda bermimpi melihat atau menemukan burung elang. bertanda anda segera akan memperoleh pemberian yang halal. bertanda J suatu perkawinan yang beruntung dari salah satu pihak keluarga anda.co m bertanda hidup anda sangat dikagumi orang karena kekayaan yang jalannya halal. Fitna hika anda bermimpi difitnah orang bertanda sebagai suatu pujian orang banyak J yang menghargai diri anda. dan bila mimpi melihat seekor anda akan binatang mengibas-ngibaskan ekornya dihadapan anda.

Garp uika anda bermimpi makan dengan garpu bertanda akan dalam rumah tangga anda J akan memperoleh kesenangan. Gara m anda bermimpi melihat garam banyak bertanda anda akan semakin poluler Jika dan ternama dalam pergaulan baik pria atau wanita. Fulus/Uan gika anda bermimpi kehilangan uang anda akan disenangi orang dan mendapatkan J karunia alam.co m 22 . melihat gajah keluar dari rumahnya. Sedangkan anda mimpi gaji anda dikurangi. bertanda alamat bahwa anda kurang kepercayaan dari majikan. bermakna kemajuan anda mungkin bertambah memfoto karena dukungan semangat dari teman. bertanda bakat anda dalam kesenian akan segera nampak.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Fantas i ika anda bermimpi orang-orang didekat anda memakai barang-barang fantasi J modern..pakarhowto. Fitra hika anda bermimpi berfitrah. Gedun gika anda bermimpi melihat gedung miring atau hampir roboh. bertanda anda tidak akan terasing dimasyarakat J umum bilamana anda setiap tahun berfitrah menurut peraturan agama. suatu pertanda anda akan mendapat penambahan gaji yang pekerjaan lumayan. bertandakan suatu hidup yang sangat berlebihlebihan. Gadis Jika anda bermimpi sedang bercakap-cakap dengan gadis. bermakna akan mendapat kesusahan hati (putus cinta). Sedangkan jika anda mimpi membuat foto. bertanda akan J ada menyusahkan keluarga anda dikemudian kelak (binalah komunikasi yang yang harmonis). atau pangkat . Mimpi melihat foto dalam album. bertanda suatu kehidupan yang harmonis dalam cinta. suatu alamat akan ada tamu terhormat Mimpi datang Sedang melihat gajah masuk kedalam rumah. Gau l ika anda bermimpi bahwa istri anda sedang bergaul dengan lelaki lain. bertanda akan J tiba www. bertanda alamat akan memuji kepada orang J besar. Jika anda bermimpi orang atau tempat. Gaji Jika anda bermimpi gaji anda akan dinaikkan. sedangkan mimpi makan dengan garam. Fot oika anda bermimpi melihat foto tergantung didinding. Gaja hika anda bermimpi melihat gajah. Sedangkan mimpi melihat uang bertanda anda tidak akan bekekurangan dalam segala masa. alamat akan dapat kedudukan padamu. bertanda anda akan menghadapi kesehatan yang terpelihara. bertanda suatu percintaan J dan perjodohan yang mengekalkan dan penuh impati.

23 . Bila mimpi rumah keadaan gelap gulita. tanda akan menerima halangan. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal. bertanda akan ada kekecewaan dan kesukaran akan menimpa suatu anda.. Gelan gika anda bermimpi mendapat gelang apa saja. Gelomban gika anda bermimpi sedang mengatasi atau mengarungi lautan bergelombang dan J dapat suatu tanda yang baik sekali karena segala sesuatu yang hendak dituju tercapai akan terlaksana .co m perselisihan dan pertengkaran dalam rumah tangga. balik haluan tuk selamalamanya. Gendewa/Tal i ika anda bermimpi memanah tetapi gendawanya putus. Gemu kika anda bermimpi badan anda bertambah gemuk. bertanda akan dapat pekerjaan J dalam dan bila mimpi memakai gelang. Gerhan aika anda bermimpi melihat gerhana matahari atau bulan menandakan bahwa anda J harus berhati-hati dalam usaha. Anda mimpi giginya terlepas. akan dapat dalam kesukaran. suatu pertanda J harus berikhtiar mencari kawan yang harus menolong anda dengan cepat. suatu alamat bahwa kekasihmu tidak akan dagang. Sedangkan mimpi melihat gedung baru didirikan bertanda akan menghadapi pindah tempat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda kesehatn anda J akan bertambah kurang baik. pertana suatu yang kurang J baik. bertanda akan menerima J wari . yang terlepas gigi bawah ada saudara yang Jika mimpi meninggal. Gela pika anda bermimpi berjalan tapi tiba-tiba hilang karena kegelapan. Gerej aika anda bermimpi sedang berada didalam gereja. bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan merasa keluarga atau dirumahnya sendiri.pakarhowto. Gigi Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis. Gendon gika anda bermimpi menggendong anak kecil. harus mawas diri. bertanda anda akan berselisih paham J dengan atau jika anda hendak kawin (nikah) akan berselisihan dengan teman istri anda atau sahabat karib. menandakan akan disayang oleh orang banyak . Gelas Jika anda bermimpi memecahkan gelas sendiri yang sedang dipegang. Gigit Jika anda bermimpi digigit binatang apasaja.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Giwan gika anda bermimpi membeli giwang untuk istrinya, bertanda bahw pekerjaan anda J akan mengalami kemerosotan dan dlam hal ini anda harus mencari jalan keluar. Sedangkan giwang, bertanda baik dan pekerjaan dagang anda tercapai dan mimpi diberi sukses.. Go aika anda bermimpi berjalan masuk dalam goa dengan teman anda, menandakan J ada seorang teman yang selalu berdampingan dengan anda akan menolong anda dalam perdagangan atau usaha. Golok Jika anda bermimpi melihat seorang yang memegang golok, bermakna akan mengalami kekurangan dalam hal keuangan. Gula t ika anda bermimpi menyaksikan pertunjukan gulat, bertanda kesukaran dalam J hidup perdagangan akan anda temui, begitu pula bila anda sendiri yang main gulat dan kalah, bertanda kepercayaan kepada masyarakat akan tidak dihargai lagi. Gul aika anda bermimpi gula, bertanda akan kehilangan uang, sedangkan bila anda J menjual orang lain atau tetangga, bertanda kesengan akan segera gula pada tiba. Gunun gika anda bermimpi mendaki gunung dan tidak pernah jatuh, suatu tanda yang anda J akan maju dalam pekerjaan, dan lebih-lebih lagi kalau gunung itu gunung dapat berapi kedudukan anda akan lebih terhormat lagi. Mimpi melihat gunung meletus, bermakna akan mendapatkan kemalangan.. Guntin gika anda bermimpi menggunakan gunting untuk memotong sesuatu benda, bertanda J akan mendapatkan uang. Dan bila mimpi gunting terpisah satu sama lainnya, bertanda akan pertengkaran dalam kalagan keluarga anda. Mimpi membeli gunting akan timbul ada masalah. Dan jika mimpi memakai gunting bermakna akan mengunjungi teman lama. Gura uika anda bermimpi melihat atau mendengar orang-orang bersenda gurau J bergembira sekali. Sedangkan dimimpi anda sendiri ;yang bersedagurau, adalah baik bertanda kesediahn akan segera datang.. Gur uika anda bermimpi menjadi guru bertanda anda akan naik tingkat dalam bidang sosial J dan cita-cita. Sedangkan mimpi bertemu dengan guru, alamat ada karunia baik yang datang dari pertolongan teman anda yang sebaya. Hadiri nika anda bermimpi melihat hadirin (orang banyak) disuatu rapat besar menandakan, J ada kepercayaan dari orang berpangkat tinggi akan datang kepada anda. Tetapi suatu kalau anda itu waktu magrib alamat kurang baik. Pertanda penyakit dalam mimpi masyarakat akan mengancam penduduk. www.pakarhowto.co m

24

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Haji Jika anda bermimpi ada orang-orang haji termasuk dan dalam mimpi berpakaian serba bertanda kebaikan yang selama ini anda lakukan akan membuahkan hasil atau putih, anda sedang diingatkan agar berlakulah lebih arif dan bijak Tuhan melihat anda. Hak Jika anda bermimpi ada sesuatu hak yang perlu anda perjuangkan segera dalam mimpi alamat lekas berpengaruh kepada sesama adalah manusia. Hakim Jika anda bermimpi menjadi hakim, suatu tanda yang anda akan terima berupa kedudukan tinggi. Bila anda mimpi diadili seorang hakim, bertanda anda akan bersih yang cukup dan lepas dari nista dan fitnah orang. Halama nika anda bermimpi melihat halaman rumah anda bersih dan pintunya terbuka J lebar, bertanda pelajaran anda segera tercapai. Hamp aika anda bermimpi kehampaan suatu usaha dalam mencari kerja, bertanda akan J ada kawan yang ingin menjatuhkan anda. Sedang mimpi hampa segala kantong, bertanda akan segera ditolong orang. Halilinta r ika anda bermimpi mendengar dan melihat halilintar bersambaran, bertanda anda J bisa dengan segera menjatuhkan siapa-siapa yang berseteru dengan anda. Handa i Jika anda bermimpi melihat handai tolan anda daatng mengunjungi rumah anda dengan simpul, bertanda keberuntungan selama anda dalam kesusahan akan senyum terhibur. anda sendiri yang berkunjung atau beramai-ramai ketempat handai tolan, Sedang alamatharus banyak bekerja dengan tenaga dan pikiran anda anda sendiri. Hanta r ika anda bermimpi menghantar sesuatu dengan tak ada aral di tengan jalan, J bertanda keselamatan akan menyusul tiba pada anda, sedang anda menghantar mayat kekuburankedudukan dikalangan keluarga anda sedikit hari lagi dapat bertanda dirasakan. Hanta m anda bermimpi melihat orang hantam-menghantam, bertanda kehidupan anda Jika penuh kesulitan besar. Hant uika anda bermimpi berbicara dengan hantu, bertanda keuangan anda akan J meningkat, sedang melihat hantu, alamat akan sukses dalam usaha. Dikejar hantu, alamat timbul kesalahan anda. Mimpi melihat hantu tersenyum bersirat akan berumur panjang. Hanyu t ika anda bermimpi hanyut terbawa arus, bertanda ada persoalan yang berlarut-larut J yang ini anda liwatkan dan bila hanyut lalu menenggelamkan bermakna anda selama akan mendapat fitnah dari orang yang anda kenal lama maupun baru. Jika hanyut tapi tola n www.pakarhowto.co m

25

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m mengakibatkan anda terombang-ambing dan terapung menandakan ada kemungkinan, anda setiap berusahan tanpa fundament yang kokoh, dikarenakan kurang dalam matangnya perhitungan . Hapa l ika anda bermimpi anda sedang menghapal pelajaran, bertanda segala cita-cita J akan segera dikabulkan. Haru m anda bermimpiBunga semerbak mengharum dalam impian anda, bertanda tidak Jika baik, percintaan anda mengalami kepahitan, atau rumah tangga akan ada yang mencelakakan. Harima uika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan J sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda. Hari tahun kelahiran bermimpi menyelamati hari ulang tahun anda sendiri bermakna, anda akan Jika anda hiduplama lagi. Dan bila anda menerima hadiah hari ulang tahun anda, bertanda anda lebih akan menerima karunia dari Tuhan YME. Hasil Jika anda bermimpi sedang menerima sesuatu hasil dari pekerjaan anda, bertanda kebalikannya. Sedangkan mimpi melihat orang-orang menerima gaji atas kerjanya, suatu tanda yang anda harus berusaha dalam kerja anda bertanda sekarang. Hati Jika anda bermimpi mendengar detikan hati, bertanda anda akan menerima khabar baik, sedangkan anda bermimpi terserang penyakit hati atau TBC, bertanda sehat dan segar bugar . Haw aika anda bermimpi berada dalam hawa yang dingin, bertanda penyakit akan J menyerang sedang hawa panas, bertanda akan timbul pertengkaran dengan tetangga pada anda, anda. Hadia hika anda bermimpi mendapatkan hadiah kenang-kenangan, bermakna akan J mendapat kegembiraan yang tak didugaduga. Hadan gika anda bermimpi dihadang oleh orang menandakan dalam hidup Anda sedikit J mengalami terutama dalam pekerjaan khususnya dagang, pelayaran, kesukaran (wirausaha). Hebo hika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang dilihat anda kurang menyenangkan J atau menghebohkan masyarakat, menandakan tindaktanduk anda dalam bergaul akan kurang diperhatikan. Sedang anda sendiri yang menghebohkan sekitar kalangan anda berisarat anda disegani teman-teman anda.

26

(kebalikan dari hemat tidak dalam kehidupan seharihari).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Hema t ika anda bermimpi hemat bertanda hidupp cinta dan perdagangan andan merosot. dan bila kegaduhan dalam mimpi terjadi didalam rumah bermakna rumah tangga terancam goncang.co m 27 . atau apa yang anda kerajakan hanya tinggal tinggal tetapkantiada saja yang diubah. Hibu r ika anda bermimpi sedang menghibur orang yang dalam kesusahan. Hitam Jika anda bermimpi melihat sesuatu berwarna hitam. Hidanga nika anda bermimpi ada pada suatu hidangan yang teratur rapi dengan rupa-rupa J makanan dan lezat. atau setidak-tidaknya yang dengan berhias akan tadi sakit. Hembu sika anda bermimpi melihat merasai angin berhembus dengan kencang dari jurusan J timur disertai hujan bertanda kesehatan andan akan terganggu. J bila berusaha dengan tenaga dan keringat sendiri. bermakna J akan mendapat anak yang baik dan kelak dicintai orang. Dan mimpi melihat orang famili atau ada berhias gagah akan ada keluarga yang meninggal dunia. bertanda anda mencapai keberuntungan hidup yang enak selamalamanya. mengabarkan dimana anda akan diberi kebahagiaan hidup dan makmur juga akan www. Henin gika anda bermimpi keadaan sekitar anda hening sunyi saja bertanda di tempat anda J akan tenteram dalam tahun ini. Hera nika anda bermimpi melihat sesuatu yang mengherankan anda bertanda bahwa J anda tabah sangat mudah dapat dipengaruhi oleh orang kurang lain. mengisaratkan anda akan J diberi keselamatan yang tidak diketahui suatu datangnya. bertanda akan terganggu kesehatantamu datang dengan maksud jahat. Hidun gika anda bermimpi hidung anda mengeluarkan darah. Hija uika anda bermimpi semua yang kelihatan hijau atau memakai pakaian serba J hijau. bermakna anda akan mengalami hidup merosot dan ditimpa kesusahan.Hilang Jika anda bermimpi kehilangan sesuatu bertandakan anda akan ditimpa sehari susah dua hari lamanya. Hiruk pikuk/gadu Jika anda bermimpi mendengar orang gaduh dimana-mana maknanya anda akan h ditimpa suatu malapetaka yang besar. Hias Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih. Segala yang dicita-citakan akan sial.pakarhowto.

atau akan dapat baru untuk tinggalkan saja pekerjaan yang kerjaan lama. Dan bila mimpi melihat orang beribadah saja atau sembahyang. Bermimpi melihat hujan lebat dan deras. bermakna kepada anda akan datang J pengakuan yang membahagiakan hati. Mimpi hujan emas bermakna akan mendapat melihat simpati. suatu tanda anda J akan menikmati hidangan enak. Mimpi melihat hujan rintik-rintik bermakna akan mendapat kebahagiaan karena keinginannya tercapai. bermakna anda berbudi baik kepada sesama J orang dan akan tiba pengasihan yang tidak disangka-sangka.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.pakarhowto. dan bila hanya hujan embun yang dilihat dalam mimpi. Jikalau mimpi melihat hujan dari jauh bertafsirkan akan mendapat susah. Hutan gika anda bermimpi membayar hutang. dan mimpi melihat hujan yang lama berhenti. J ditembok atau dikertas. huku m anda bermimpi di hukum bermakna sebaliknya yaitu anda akan tinggal dengan Jika tak punya gangguan apaapa. Dan bila melihat hujan buah-buahan akan jadi lurah (pemimpin) orang jahat. Horma t ika anda bermimpi dihormati orang. bertafsir suatu peringatan J kepada anda agar lebih bergiat dengan pekerjaan yang anda sedang kerjakan. bertanda segala yang akan dikerjakan dapat diktentukan tercapai. Huru f ika anda bermimpi menulis huruf dan atau melihat huruf -huruf baik dikayu. Iba/Susa hika anda bermimpi dalam kesusahan karena sesuatu. Huja nika anda bermimpi diserang hujan dan angin keras ditengah jalan. akan menandakan anda akan keras.co m meperoleh anak yang baik-baik. seperti juga warna rumput hijau yang menandakan kesuburan . bertanda akan kurang enak badan. dengan tempo lama baru dirasai. bertafsir anda akan sukses dalam pekerjaan J apa dan selalu di kasihani Allah. Ibada hika anda bermimpi sedang beribadah. bertafsir anda akan berhasil baik dalam penuntutan gangguan apaapa. Hote l ika anda bermimpi tinggal di hotel atau mampir dihotel bertanda usaha anda J akan mengalami kegagalan dan kemerosotan. Sedangkan bila di dalam mimpi anda memberi hormat memberikan makna anda akan banyak kehilangan sobat yang yang dulunya kental. bertafsir akan sakit ada seteru (orang yang bertentangan) datang dan anda harus berhati-hati terhadap kemungkinan yang akan terjadi. 28 . Huta nika anda bermimpi masuk hutan keluar hutan dengan tak ada aral yang J mengganggu. tapi ia mengalami kematian. bermakna rezeki akan bertambah.

bermakna cita-cita anda jalannya buntu. bila berpesan kepada ibu. Mimpi mendapatkan ikan mas hitam bermakna akan mendapat rejeki dalam waktu dekat dan jika merah anda akan mendapat kesialan. Mimpi melihat ikan dapat terbang. Melihat ikan sedang berenang berlambang akan mendapat rezeki. diantaranya mendapat kemarahan dari mas atasan.pakarhowto.co m 29 . bermakna anda akan maju setingkat lagi dalam perjuangan (usaha). bermakna anda akan menerima ketinggian derajat. Ikan Jika anda bermimpi memandang (melihat) sumur ada ikannya. negatif) orang dalam suatu pekerjaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ibu Jika anda bermimpi melihat ibu. positif). bermakna kurang menyenangkan karena anda hanya menggantungkan semangat dan harapan kepada orang lain. bila mimpi anda sedang diikhtiarkan bertanda (usaha. bermakna baik dan ada riziki. Iga Jika anda bermimpi iga (tulang bagian bawah didada) anda sakit. bertafsir bahwa anda tetap dikaruniai bahagia. bermakna akan datang kerugian atau kematian anak famili perempuan Ikal Jika anda bermimpi ditemui oleh orang yang berambut ikal dan belum dikenal bermakna suatu pendustaan (berita kebohongan) akan tiba segera kepada anda. Dan bila anda mimpi badan anda yang dapat terikat atau diikat orang atau musuh. Iklan Jika anda bermimpi membaca iklan anda di koran. Ikat Jika anda bermimpi melihat atau menjumpai banyak orang yang diikat bertafsirkan anda menjauhkan diri dari fitnah orang. kerja. bertafsirkan akan mendapatkan alamat baik. Istana Jika anda bermimpi berdiam dalam istana bermakna suatu kegembiraan yang tiada diduga muncul. Inta nika anda bermimpi menemukan atau melihat intan bertafsir ada suatu kehidupan J atau penghidupan cinta yang sukses dan harmonis akan dirasakan. mengerjakan artian. Ijazah Jika anda bermimpi melihat ijazah bermakna anda akan merencanakan suatu perjalanan memberikan harapan yang akan baik. www. bermaksud pekerjaan agak mundur. kesehatan anda akan terpelihara. bertafsir pekerjaan yang tadinya kurang menghasilkan akan maju kelak. Sedangkan berjalan diistana bertafsir akan berjumpa dengan segera orang terkemuka . dikerjakan artian. Ikhtiar Jika anda bermimpi sedang berikhtiar (usaha. Dan dalam mimpi melihat ikan kering memancing hidup kembali. kerja. Bermimpi ikan.

tapi kalau anda sendiri harus yang bertanda baik yaitu anda diperhatikan oleh jahil masyarakat. bertafsir bahwa diingatkan anda harus bijaksana dalam menghadapi kemungkinan yang menghantam diri akan anda. Jahil Jika anda bermimpi bertemu dengan orang jahil atau yang dipandang jahil bermakna anda berhati-hati dalam berpidato/berbicara didepan orang. Iris Jika anda bermimpi melihat atau merasakan jari teriris. bertafsir kurang baik. bertafsir akan memperoleh dan bila sedang memukul istreri. bermakna rencana yang akan dikerjakan tanpa diketahui ada suatu siapapun. Imigrasi Jika anda bermimpi melihat orang-orang sedang mengurus pemindahan imigrasi. Sedangkan perjalanan lewat jembatan batu. bermakna anda akan mendapat J mengatasi pertikaian dengan tidak mengganggu kesehatan badan kekeruhan anda. bermakna akan mendapat sakit kerugian total. Tapi kalau itu dengan darah kental. bermakna anda J akan beruntung sehari dua hari ini dalam berdagang (makelar). Berjalan www. jadi banyak berhati-hati dalam pekerjaan anda. Isap Jika anda bermimpi mengisap rokok bermakna akan dapat khabar dari kalangan orangorang berilmu. bermakna anda akan lolos dari J dengki orang . Itik Jika anda bermimpi melihat itik berenang mondar-mandir dikali bermakna kedamaian hati akan ketenangan jiwa anda yang akan terlaksana (dirasakan). Jaya Jika anda bermimpi dalam keadaan jaya yang gilang gemilang bertafsir sebaliknya. Awas kemiskinan akan menemui harus anda Jala nika anda bermimpi melakukan perjalanan yang amat jauh sekali bertanda akan J panjang umur. Izin Jika anda bermimpi meminta izin kepada guru atau orang tua hendak pergi ketempat lain. Influenz aika anda bermimpi diserang penyakit influenza. Jaha t ika anda bermimpi bertemu dengan orang jahat.co m 30 ..~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Isteri Jika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dengan istri.pakarhowto. Jagun gika anda bermimpi makan jagung atau masuk kekebun jagung. bermakna akan tiba irisan rezeki. bermakna akan selamat. atau perkataan orang lain.

Dan jika anda bermimpi membeli jarum bermakna kurang baik yaitu akan ada fitnah dari orang yang dikenal selama ditoko. bertanda apa yang dikehendaki walaupun berikhtiar tentu akan Dan bila mimpi mengepang jalan akan dapat kerugian gagal. Jari Jika anda bermimpi mencelupkan jari atau mengusap jari tangan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi bembuat benar jembatan. memimpikan sijantung hati. berkias akan mendapat tingkatan derajat. bersirat baik sekali. Jantun g Jika anda bermimpi. Jembata nika anda bermimpi naik perahu lewat jembatan. bermakna akan ada suatu kebahagiaan dan kasih sayang yang terpelihara dalam cinta. bermakna kedudukan anda selama ini akan segera berganti dengan kebaikan. bermakna dimana rezeki anda J selalu Mimpi membuka jendela. Sedang duduk diatas jembatan atau melewati jembatan. Sedangkan mimpi jepitan (alat pemegang) bara anda hilang. Jarum Jika anda bermimpi jarum tangan/jahit anda hilang. Sedangkan jatuh dari bukit tanah tinggi bertanda (yang belum punya isteri) akan beristeri. bermakna suatu tanda anda harus banyak menyimpan rahasia rumah tangga kalau tidak yaitu akan membahayakan diri anda sendiri. sedang mimpi kaca jendela datang. Januar i ika anda bermimpi berada dibulan januari. besar. Atau khabar baik segera datang. Mimpi jatuh atau dari jendela bertanda anda akan terganggu kesehatannya. maknanya akan anda temui dibulan depan Jatu hika anda bermimpi jatuh dalam kolam atau dari atas tempat tidur. Mimpi jatuh dari kapal bermakna akan mendapat kekecewaan. rumah bertanda rumah tangga berantakan. pecah bertanda ada kesukaran dalam dagang dan cinta Jepit Jika anda bermimpi kaki terjepit dan bengkak bertanda ada suatu kesukaran hidup dalam tangga. Jas Jika anda bermimpi berpakaian jas batik.co m diatas jalan yang berduri. Jendel aika anda bermimpi melihat sesuatu dari jendela. jas hujan atau jas biasa. ini sebagai sahabat. dipandang sebagai suatu impian J yang dipandang aneh. bermakna anda harus bertawakal karena dikeluarga anda akan ada yang berpulang.pakarhowto. Jerami Jika anda bermimpi melihat jerami atau rumput kering diladang bermakna kemakmuran Hati 31 . bermakna apa yang dicita-citakan akan berhasil. bertanda akan ada keberhasil J yang menyenangkan. bertafsir J suatu peringatan dan anda harus berhati-hati benar dalam pekerjaan.

Dan bila anda setiap tertimbun atau ditimbuni jerami oleh orang. Juli Jika anda bermimpi dalam bulan Juli umumnya bermakna hampir sama dengan mimpi Juni. kebahagiaan rumah tangga dan pencaharian akan tercapai. 32 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Dan bila yang mimpi sudah yaitu berumah bersirat tangga. anda senantiasa diberkati. Jump aika anda bermimpi berjumpa dengan bermacam-macam binatang buas seperti macan J atau harimau. Anda mimpi berjumpa dengan ayah bersiraat akan gembira. perkawinan akan datang segera. J sedangkan bermimpi melihat sepasang jodoh merpati. bermakna tanggung jawab anda dalam pekerjaan hampir tidak ada. Jinjing Jika anda bermimpi menjinjing barang dibawah kerumah bermakna baik sekali.co m dan kebahagiaan. Juar aika anda bermimpi menjadi juara dalam salah satu atletik atau perlombaan J bermakna tingkat kejayaan anda dalam perdagangan. Segala dibulan tindak tanduk yang diperjuangkan semua sukses. Sedangkan melihat atau mendengar orang berjualan yang kini dimana bersurat saja. anda akan dapat anak-anak yang sehat-sehat dan baikbaik. Sedangkan makan jeruk manis bermakna keuangan anda akan merosot. Jin Jika anda bermimpi melihat jin yang jahat bersirat anda dalam kehidupan yang samar ada kepastian). cinta akan ditemui. bila anda melihat saja juara-juara dalam macam-macam olah raga. Juni Jika anda bermimpi berada dibulan Juni. Jeruk Jika anda bermimpi memetik jeruk bersirat ada kesempatan baik untuk anda. keberuntungan akan segera diperolehnya. Mimpi seorang juara jatuh knok out atau tumbang dalam pertandingan besirat akan gagal segala usaha anda selama perjuanga yang anda lihat ini. pertanda banyak teman anda yang menolong dalam kesusahan. Dan sebaliknya bila bertemu dengan jin yang baik. bermakna (tidak akan datang segera karunia untuk anda. khususnya dalam soal perdagangan. Jual Jika anda bermimpi berjualan dipasar.pakarhowto. Berjumpa dengan anak-anak bersurat akan dapat anda kesenangan luar biasa. Bila mimpi memotong jerami berarti rencana anda akan dapat kebaikan dalam seminggu lagi. bermakna akan dapat susah atau perkara. bermakna paling baik dalam kehidupan anda anda akan segera nikah sebelum habis tahun. mensiratkan akan datang keberuntungan cinta anda dalam waktu yang pada singkat. Jodo hika anda bermimpi diperjodohkan bermakna anda akan kena gangguan.

Namun anda dalam mimpi yang menjadi orang kafir bermakna akan ada rencana yang datang tibatiba. Kalau anda sendiri dalam mimpi yang kebal. Kafa nika anda bermimpi diberi kain kafan tidak berumur panjang. Juri Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang juri bermakna akan ada suatu beban tanggung jawab yang dipikulkan kepada anda. umpatan orang akan datang pada anda dalam tempo yang singkat..) Pidat o www. Mimpi turun kejurang adalah sebaliknya. presiden. Kabun g Jika anda bermimpi melihat tanda bendera berkabung dari raja. bersirat anda akan dapat menolong orang-orang yang membutuhkan kerja Jokey Bila anda mimpi sebagai seorang jokey yang menunggang kuda. suatu bertanda yang bermakna J harus berhati-hati menjaga diri. Juraga nika anda bermimpi menjadi juragan kapal atau perahu bermakna Anda akan J diberkati cinta dan mendapatkan anak yang baik juga bijaksana.co m 33 .pakarhowto. bermakna akan mendapatkan pangkat atau J rezeki cukup. bertanda anda sangat sangat berpengaruh kepada orang atau tetangga anda. isarat rezeki akan datang. bersirat perekonomian dalam keluarga akan tetap lancar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Juran gika anda bermimpi keluar dari jurang. (ber. Kabal/Keba l ika anda bermimpi melihat orang kabal/kebal. Juru Jika anda bermimpi sebagai juru pidato terkenal dan dapat sambutan hangat dari hadirin. bersirat anda akan diberkati oleh Tuhan YME. Sedangkan menggali jurang. Sedangkan mendengar orang berpidato atau juru pidato menuturkan kata-katanya dalam sambutan yang meriah. Namun bila mimpi yang turut berkabung. akan ada sesuatu yang anda harapkan seperti naik pangkat dan bertanda derajat. Kafir Jika anda bermimpi bertemu orang kafir dan seakan-akan tunduk kepada anda. bertanda akan naik derajat/tingkat kerja (jabatan) dalam kantor. Dan bila anda mimpi melihat dua jokey satu kuda bermakna akan ada alamat buruk yang menimpa diatas anda. Kabu t ika anda bermimpi pada penglihatan ada kabut mendung bermakna harus hatiJ hati. Sedangkan anda sendiri menjadi juri. yang bersirat dengan kalimat yang baru anda ucapkan didepan banyak hati-hati orang. bermakna anda J akan diberkati oleh Yang Maha Kuasa. atau sang penguasa bersirat kepada anda akan ada kekurangan kepercayaan dari orang besar. tingkat kehidupan anda akan segera runtuh.

Kay aika anda bermimpi menjadi kaya bermakna terbalik anda akan tidak berhasil J dengan jangka yang lama. Kait Jika anda bermimpi berjalan lalu terkait.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kagu m anda bermimpi ada orang yang sedang mengagumi pekerjaan dan pakaian Jika anda. bermakna anda harus terus J berikhtiar dalam menghadapi kekurangan. Kalun gika anda bermimpi memakai atau membeli kalung. Kai nika anda bermimpi membeli kain ditoko. bila memakai kain tersurat anda mempunyai kelebihan tentang pakaian. bermakna akan menerima rezeki yang belebihan. bermakna atau pertandingan J bersirat baik tidak (harus lebih optimis). bermakna sedikit waktu lagi akan didatangi tamu dari jauh. bermakna akan bepengetahuan Jika tinggi dimasa setahun dua tahun kedepan. bertanda akan tambah sahabat.co m 34 . bermakna akan mempunyai J pasangan www. Andai mimpi memikul kayu atau membawanya. Kala m anda bermimpi menulis menggunakan kalam. Kay uika anda bermimpi menebang kayu.pakarhowto.mimpi menutup kaleng bertafsir anda akan mendapat hadiah Sedangkan dalam menyelesaikan sesuatu perkara lama yang sukar sekali Kali Jika anda bermimpi melihat kali penuh air. bermakna anda akan disayangi benar-benar oleh teman-teman banyak terutama oleh cinta kasih anda. bila J mimpi menjual kain tersirat akan dapat uang. bersirat anda mempunyai rumah tangga yang penuh akan bahagia. bermakna anda ada rencana pergi tapi tak kembali lagi. Kaki Jika anda bermimpi kaki anda mengeluarkan darah yang kental. bermakna akan meluaskan J perusahaan. Kak uika anda bermimpi tangan dan kaki terasa kaku. Kala hika anda bermimpi kalah dalam satu permainan. Mimpi kali yang tak punya air. bersirat banyak orang desa yang pindah kedesa lain. bermakna segala yang datang dan ingin J menghalangi anda tidak akan terlaksana. Kalen gika anda bermimpi menutup kaleng/blek.

pakarhowto. bersirat bahaya akan datang menimpa anda. usaha anda yang jujur aktif tentu berhasil dimulai baik Kart uika anda bermimpi bermain kartu. Bila mimpi memotong sesuatu dengan arsitek kampak cita-cita anda yang diusahakan dengan kerja berat akan bersirat tercapai. Kandan gika anda bermimpi membuat kandang. Bila kartu yang dipegang baik tentu hasil usaha anda pun demikian. dan J jika melihat kandang kosong bermakna usaha anda akan gagal. karena anda J akan tertimpa derita dalam permainan yang terlarang. bermakna anda akan mengetahui sesuatu yang J anda pegang. bermakna anda akan dipersalahkan oleh J orang karena kurang hatihati. bersirat akan mendapat khabar baik. bertafsir terhadap segala sesuatu harus dengan benar. bermakna pasangan anda berubah lebih baik sifatnya). bermakna segala cita-cita untuk J menjadi (perancang) akan terlaksana. bermakna kurang baik. jika mimpi meninggalkan kapal. bermakna bahwa anda akan dicintai J banyak Mimpi kamar anda penuh orang bersirat anda harus berikhtiar dari ejekanorang. Dan mimpi makan kambing bersirat akan dapat yang harta benda . Kamu sika anda bermimpi sedang membaca atau mendapatkan kamus. Kapu r ika anda bermimpi menulis atau memberi kapur. Kama r ika anda bermimpi berada dalam satu kamar. 35 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Karcis Jika anda bermimpi membeli karcis apa saja. bermakna akan ada suatu pekerjaan yang J akan memberikan sukses baik termasuk dalam perekonomian. bertanda ada suatu perubahan J hidup anda belum tahu akibatnya.co m yang berbudi baik dan luhur (bila anda sudah menikah. Kapa sika anda bermimpi melihat kapas dikebun. Kapa l ika anda bermimpi berada dalam kapal. Kancin gika anda bermimpi kehilangan kancing. ejekan kurang baik dari tetangga yang anda. Kambin gika anda bermimpi ada kambing menarik kereta. bermakna kemajuan J yang dapatkan akan ada pesat Kampa kika anda bermimpi melihat timbunan kampak. bermakna akan sukses dalam cinta dan J dagang..

Sedang bekerja dikebun. Kelaban gika anda bermimpi disengat kelabang. tergoda oleh permpuan. Keledun gika anda bermimpi makan buah keledung anda akan merasa kurang J enak. J Mimpi hadiah kaus kaki atau tangan. bermakna akan Jika ada peningkatan kerja. Kolan g Jika anda bermimpi duduk dibawah pohon kolang kaling. Dan bila digigit J kelabang bersirat besar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kara m anda bermimpi melihat orang karam dan anda dapat menolong.pakarhowto. Kelelawa r ika anda bermimpi melihat kelelawar terbang melewati anda. Kelah i ika anda bermimpi bermimpi berkelahi dan menghantam orang. Mimpi pergi ke kebun binatang bersirat sukses teguh dalamserabutan. Kau sika anda bermimpi memakai kaus/sarung tangan atau kaki. bermakna nasib J dan keuangan anda tidak akan memuaskan. alamat akan selamat dihari kerja tua.co m 36 .. bersirat akan mendapat khabar baik dai dapat keluarga. Dan mimpi membeli kelambu bersirat akan maju. Kelamb uika anda bermimpi membuka kelambu (tirai pelindung nyamuk). berat. bermakna akan berurusan agak dengan pihak berwajib. Sedangkan anda sendiri yang karam bertanda kesusahan dalam dagang akan tiba. Kelap aika anda bermimpi duduk dibawah pohon kelapa yang tinggi dan lebat. bermakna J akan menerima makanan enak. Tapi mimpi mengambil kelapa bersirat akan sakit.. bermakna akan ada J sesuatu yang urusan menjengkelkan kelak. berkelahi dengan Jin bermakna akan mengalami hidup miskin dalam waktu Mimpi yang lama. bermakna akan J dapat Mimpi berkelahi dengan perampok bermakna anda akan mendapat tugas uang. bertanda panjang umur. Kawa nika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. Mimpi berkelahi dengan harimau/macan. bermakna anda akan berdiri dalam perusahaan sekarang. bermakna akan ada yang menaruh dendam pada anda. Kebu n Jika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. bermakna mujur besar. Kasur Jika anda bermimpi sedang tidur diatas kasur. bertanda J akan mempunyai cita-cita baik sekali. dan bermimpi membeli kasur bersirat akan kehidupan yang harmonis dalam jika cinta. kaling Binatan g www. bermakna rezeki akan melimpah ruah.

tersirat akan ada berita besar yang J hebat. Mimpi ada kendaraan lewat diatas jembatan bersirat kurang baik dalam percintaan. Kemban gika anda bermimpi membagi-bagikan kembang kepada teman-teman atau J orang. bermakna J akan memperoleh kemajuan dari pekerjaan yang tadinya sangat mundur. bermakna akan ada orang yang segera J datang anda. Sedangkan membakar kemenyan. dan jika mimpi mendapat kembang. bermakna kegembiraan Sedangkan melihat segerombolan kelinci terbang keangkasa. bermakna pekerjaan anda J akan menguntungkan. membuka kemeja bersirat akan ada kegaduhan yang anda terima bulan kepada ini.Jika anda bermimpi menjadi kepala kantor. bermakna kepada anda akan ada kesukaran J hidup. Keranjan gika anda bermimpi membawa keranjang penuh. Kemenya nika anda bermimpi mencium bau kemenyan terbakar. Ker aika anda bermimpi melihat kera.co m 37 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kelinci Jika anda bermimpi melihat segerombolan kelinci putih dikebun. Kerba uika anda bermimpi keluar dari pintu rumah naik kerbau. Kend i ika anda bermimpi memecahkan kendi. Kepal aika anda bermimpi kepala keluar tanduk. Kemej aika anda bermimpi memakai kemeja. akan datang. bermakna apa yang J dikehendaki belum tentu berhasil. bermakna akan tiba kesempatan J yang baik. www. bersirat girang hati Kemalua nika anda bermimpi terlepas kemaluan anda. bermakna kepada anda akan datang khabar gembira. bermakna anda harus mawas diri karena J ada kekecewaan yang datang tak terduga. bersirat mendapat ketinggian pangkat. Mimpi naik kendaraan umum. Dan jika mimpi minum air dikendi. bersirat segala yang dimiliki paham. tersirat kehidupan cinta akan bahagia Kendaraa nika anda bermimpi melihat kendaraan ditarik oleh empat kuda. bermakna akan timbul cekcok atau J perselisihan anda menaruh tangan dikepala orang. bermakna akan ada perpisahan. Mimpi akan pindah ketangan orang lain. bersirat anda akan tidak kehausan atau kelaparan. bermakna anda akan maju keuangan pesat. Kentan gika anda bermimpi makan kentang atau membeli kentang bermakna anda akan J meperoleh banyak untung.pakarhowto.

bertanda akan hidup damai dan tenang dalam penuntutan.pakarhowto. bersirat anda akan dapat mengalahkan musuh. bermakna J semua kesalahan akan lenyap. Korek Mimpi menyalakan korek. Kidal/Kir i ika anda bermimpi makan dengan tangan kidal/kiri atau memegang sesuatu J dengan kiri. Kilat Jika anda bermimpi melihat kilat bersambaran. Kiama t ika anda bermimpi tentang peristiwa hari kiamat. Kotora nika anda bermimpi hendak makan kotoran. J Atau memperoleh karunia yang cukup dari Tuhan YME.co m 38 . bermakna akan mendapat J ketenangan penuh karunia besar dari hidup dan Tuhan. Dan bila pakaian kena kotoran. bermakna J akan seorang kawan yang dapat menolong anda dari usaha yang dari sekian lama jumpa anda yang sempat menggelisahkan hidup rintis anda. Kitab/Buk uika anda bermimpi membaca buku-buku suci. bermakna dapat untung tapi sayang hanya sekejap J mata. Kompa sika anda bermimpi mempelajari kompas pada sebuah kapal atau perahu. Kora nika anda bermimpi membaca koran. bermakna akan terhibur bila anda ada J perkara dengan hamba hukum (polisi). bermakna akan bertambah pengertian anda. bermakna anda akan segera J dijodohkan. www. dan mimpi melihat kertas berwarna bersirat akan mendapat peruntungan. bermakna kehidupan damai dan baik akan segera J tiba untuk anda. bertanda anda sering dicela tangan orang. Keret aika anda bermimpi melihat kereta kematian lewat dihadapan anda. akan tiba Kubi sika anda bermimpi makan kubis.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kertas Jika anda bermimpi menelan kertas. bertanda akan sembu dari sakit.yang selama ini mengintai anda. Kop i ika anda bermimpi minum kopi. Dan jika mimpi rumah banyak kotoran.. musuh tersirat rizki. bermakna akan memperoleh pengetahuan yang bijaksana. bermakna akan beruntung dalam masa J yang pendek. Kipa sika anda bermimpi memegang kipas.

Kunc i ika anda bermimpi melihat atau menemukan kunci. bermakna bahagia kaya akan muncul. bertanda akan ada kebajikan dari J orang. J bertanda akan mendapat pertolongan dari masyarakat tentang kehidupan anda anda yang yang sangat menyedihkan sekarang. dan yang kalau merah akan dapat hasil baik. bertanda akan berkelahi dengan orang-orang yang belum ada kenal. Kupukupuanda bermimpi melihat kupu-kupu. bertanda baik J yaitu akan dihormati orang dan segala yang di cita-citakan akan tercapai. Khaba r ika anda bermimpi diberi khabar oleh teman-teman tentang suatu keributan. bersirat akan mendapatkan anakJ anak bijaksana. Kurus Jika anda bermimpi badan anda kurus kering. bermakna akan ada suatu kebahagiaan yang Jika akan datang .Kue melihat Jika bermimpi sedang makan kue-kue. bersirat baik sekali yaitu kehidupan rumah tangga yang sempurna. Kunin gika anda bermimpi segalanya berwarna kuning. Dan jika kehilangan kunci. Mimpi menunggang kuda putih dalam rumah bersirat akan rugi.Kuku anda Jika bermimpi melihat kuku atau mengupas kuku sendiri bermakna akan anda menerima warisan (harta turunan). bertanda akan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda dengan rencana yang semula. Mimpi kuda melompat dihadapan rumah anda. kuda bersirat kesediahan atau kejengkelan akan lenyap. mengecat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kud aika anda bermimpi memelihara kuda dalam rumah.pakarhowto. Mimpi kuburan bermakna akan teringat pada sesuatu yang telah dijanjikan. Sedangkan mimpi akan mengambil orang mati dalam kuburan. www.co m 39 . bermakna mendapat kesenangan. bersirat akan mengalami kerugian. Khalifa hika anda bermimpi bertemu dengan seorang khalifah (pemimpin). bermakna akan ada irihati orang J karena kepandaian dan kebijaksanaan anda Kucin gika anda bermimpi didatangi banyak kucing. kursi. anda terutama penuntutan didalam ilmu ke Tuhanan. bertafsir akan J ada peningkatan didalam perniagaan. bermakna akan datang kepada anda keuntungan dalam pekerjaan yang sedang anda lakukan.. Kubura nika anda bermimpi membuka atau menggali kuburan orang mati. Kursi Jika anda bermimpi duduk di kursi goyang. Mimpi membeli. Atau anda memimpikan melihat kucing. bertanda ada kesempatan J untuk berusaha.

Labalaba anda bermimpi melihat laba-laba. Lab uika anda bermimpi makan labu. J bermakna akan beruntung dalam usaha keras yang anda lakukan kelak anda sekarang.pakarhowto. Lahi r ika anda bermimpi isteri anda melahirkan anak. bermakna impian yang amat jelek. Mimpi menyalakan lampu. bermakna keluarga J anda akan dianugerahkan rezeki banyak. www. Lag uika anda bermimpi mendengar lagu atau memperdengarkannya. bermakna kepercayaan anda akan mundur dan J kesehatan pikiran akan timbul. bermakna anda akan mengalami banyak godaan Jika dan rintangan dalam usaha dan atau perjalanan. bertanda akan mendapatkan rezeki J yang besar. Lad aika anda bermimpi membeli lada. bermakna anda akan disenangi J tetangga dan kenalan anda.co m 40 . Lay uika anda bermimpi melihat pohon kering dan layu. bermakna akan mendengar berita yang menyenangkan. artinya tak memiliki ketentuan yang sempurna. Khila f ika anda bermimpi kekhilafan sesuatu barang yang dibeli atau khilaf J menyelesaikan sesuatu persoalan penting. bermakna anda adalah orang yang sangat berhati-hati bekerja. Dan kalau anda masih jejaka maka tunangan anda akan tetap selalu lihat setia. Mimpi memegang lampu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Khawati r ika anda bermimpi memasukkan sesuatu pekerjaan dengan penuh khawatir. Membunuh lalat. J tapi mimpi menanam lada bersirat tidak bila baik. bertanda hidup anda romantis atau terpelihara. dan akan mendapatkan hasil yang lumayan. bermakna ketulusan hati dari sang istri akan J andadan rasai. bermakna rezeki akan J mundur. bersirat akan mendapat harapan besar dalam usaha. bersirat bahagia sesudah beertahun-tahun menderita. Lala t ika anda bermimpi melihat lalat berterbangan. Layanglayang Jika anda bermimpi melihat layang-layang. bermakna akan ada J sesuatu yang membuat anda kegirangan. Lamp uika anda bermimpi melihat lampu yang terang benderang. Khiana t ika anda bermimpi dikhianati orang.

co m 41 . Sedangkan anda mimpi disengat lebah. Lari Jika anda bermimpi berlari (sedang). Mimpi langit merah. ia akan mengerti kebesaran anda. melihat langit terbalik bermakna akan mendapat Mimpi kesusahan. tentang kematian kawan. Dan kampung Jika ada orang yang turun dari langit dan rumah bersiratan dapat kutukan dari mimpi Allah. Lilin Jika anda bermimpi melihat lilin menyala di kamar. bermakna rezeki akan bertambah Lauta nika anda bermimpi melihat lautan. bermakna akan timbul kejengkelan atau J marah. bermakna akan J ada suatu perobahan dalam diri anda. Linta hika anda bermimpi bertemu lintah. berarti akan tambah kekayaan. bersirat akan dapat anak yang baik-baik. Lind uika anda bermimpi merasa ada lindu. bermakna perusahaan anda akan J sukses dan berhasil. bermakna akan tiba kesenangan cinta Lilin yang menyala kemudian mati bertanda akan menghadapi aral atau anda. bermakna alamat kesenangan akan segera J tiba. Leba hika anda bermimpi melihat gerombolan lebah. Dan kalau mimpi melihat langit bersih. J bermakna akan lekas datang tapi jangan khawatir karena akan cepat kesusahan berlalu. Bila matinya lilin ditiup angin bertafsir akan mendapat musibah/ada keluarga yang akan meninggal.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Langi t ika anda bermimpi berjalan naik keatas langit dan mengambil benda.pakarhowto. Langit pecah. www. Jika mimpi merasa dilaut bertanda akan guna dapat uang. bermakna akan digoda oleh perempuan J (dan sebaliknya). . Lembu/Sap i ika anda bermimpi melihat lembu kesasar atau mengamuk lari kesana kemari. bermakna akan segera pindah J tempat.. bertafsir atau kota anda akan direbut orang atau orang tua akan meninggal. Lombo kika anda bermimpi makan lombok. Libu r ika anda bermimpi dalam keadaan libur. Sedangkan mimpi digigit lintah bersirat akan dapat godaan dari perempuan yang jahat. bermakna akan J naik derajat lebih tinggi. ada kesusahan yang tak diduga. Letusa nika anda bermimpi mendengar letusan yang berbunyi bertubi-tubi. bermakna akan dapat membalas dengan kebaikan anda dan kepada yang pernah mencelakakan anda orang tua dahulu. bermakna anda akan keluar negeri atau keluar J kota mencari pengetahuan yang luas.

Loten gika anda bermimpi diberi loteng. Mayat Jika anda bermimpi makan mayat. www. merupakan suatu alamat bahwa anda akan menerima suatu pemberian dari teman. Maka nika anda bermimpi makan rembulan atau bulan. bermakna akan bebas dari susah dan J derita. Lumpu r ika anda bermimpi mengambil tanah lumpur. alamat rezeki murah datang pada anda dan jika makan direstoran bersirat ada perhatian dari orang lain kepada anda. bermakna sedikit waktu lagi anda J akan merasa malu dari teman yang pernah mengejek anda.pakarhowto.atau akan mendapatkan suatu rezeki dari teman Tuhan.. Lompa t ika anda bermimpi melompat di kali. Kalau tidak anda akan mengalami kecelakaan. bermakna akan terima rezeki yang J besar. sedangkan J menyeberangi bersirat cita-cita anda bisa tercapai kalau kali yang deras tadi kali yang deras. bermakna anda harus J berhatihati dalam menjaga kesehatan atau akan datang kesusahan karena ulah sahabat anda sendiri. bertanda akan terlalu fanatik J kepada harta benda yang sedang diramalkan. Mimpi makan bangkai. dan bila anda J mimpi madu bertafsir anda akan selalu setia pada cinta menjual anda. bertanda pendek umur. Jika mimpi makan berdiri. dapat dilompati. Mimpi makan seorang diri bermakna akan mendapatkan kebahagiaan. bermakna akan dapatkan keuntungan yang besar tak disangkasangka.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Loncen gika anda bermimpi mendengar lonceng berbunyi bertanda akan ada tamu yang J datang. Luda hika anda bermimpi menelan ludah. bermakna akan J mendapat kesusahan dan kepayahan. Longso r ika anda bermimpi melihat atau juga mendengar tanah longsor. bermakna akan maju dalam pekerjaan dan J penuntutan. Maha l ika anda bermimpi membeli barang merasa mahal. atau anda akan tetap hati dalam suatu keterangan. Bermimpi makan kotoran bermakna bermakna akan mendapat uang. Mabu kika anda bermimpi mabuk karena minum-minuman keras. akan mendapatkan rezeki besar. Luk aika anda bermimpi kena luka hingga keluar darah atau anda banyak luka-luka dikaki J atau tangan. bermakna sukses dalam cinta.co m 42 . Dan juga maknanya jika mimpi naik loteng yang tinggi. Mad uika anda bermimpi minum madu.

Mimpi mandi dengan sabun bersih bermakna anda sedang diberi kesadaran untuk berbuat sampai baik. Mimpi makan bermacam-macam kue. Mangko kika anda bermimpi mendapt mangkok atau piring. bermakna akan bebas dari kekuasaan orang. Mat aika anda bermimpi melihat mata orang-orang tertuju kepada anda. 43 . untuk rezeki didapat dengan Mimpi diri anda disinari matahari. Mimpi mandi dengan air kotor. bermakna anda J akan menolong sesuatu yang memang harus anda tolong. Mala m Jika anda bermimpi berjalan diwaktu malam. Andaikan melihat orang malas. Dan jika mimpi mandi dikali Sedangkan yang dangkal. Mimpi makan Mimpi makanan yang pedas. Maki Jika anda bermimpi dimaki-maki orang atau teman. asam atau pahit bermakna anda akan mendapat makan kesulitan besar. bermakna sebaliknya. bermakna anda akan segera dapat uang . harus bekerja lebih keras dari bersirat semula. Mimpi mandi dengan janabat atau adus akan bermakna kepada anda akan diberi keselamatan dunia dan akhirat. bermakna akan J beruntung. bermakna anda akan tertimpa penyakit. dan bila mandi ke air yang jernih. bermakna sangat J baik. Malan gika anda bermimpi usaha anda mengalami kemajuan tapi ditimpa malang atau J sial. sebab itu harus kerja segera dengan dan baik jujur. Mimpi melihat matahari akan tiba (terbit) bertamsil akan memperoleh kebahagiaan dan kebanggaan yang tak terkira. alamat akan naik kedudukan dalam mudah. Masak Jika anda bermimpi memasak. perusahaan.co m Mimpi makan bersama-sama. sebab itu hidup anda sangat sederhana. bermakna anda mendapat kesulitan lahir batin.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mand i ika anda bermimpi suami isteri mandi bersama didalam air. yang datang tanpa sebab. bermakna suatu pesta gembira akan tiba karena hasil cinta yang murni. bertafsir anda akan cari makan sangat susah. Malas Jika anda bermimpi berjalan malas. bermakna anda akan mendapat kehormatan dari masyarakat.pakarhowto. bermakna kurang tenaga dalam berkuasa. mimpi mandi bersirat kurang sehat badan. Matahar i ika anda bermimpi melihat matahari atau bulan dikala naik perahu. bermakna J akan mendapatkan derajat. bermakna anda haru J bekerja dengn penuh inisiatif. Malin gika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan maling. bermakna anda selalu menyediakan tenaga dalam suatu perkara. buah-buahan bermakna anda akan mendapat pujian dari orang banyak.

Medal i ika anda memimpikan melihat medali. anda akan berhasil dalam kerja dengan anda segala keyakinan. Melara t ika anda memimpikan J kebalikannya. Mimpi meninggal/mati lalu hidup kembali. bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga. bertanda kecintaan anda akan hidup dalam tempo yang rumah pendek. Anda akan bebas dari J suatu tuntutan. Mej aika anda memimpikan naik diaatas meja bertanda akan dapat pangkat. Menar aika anda memimpikan melihat menara. kesusahan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna rumah tangga akan hidup bahagia dan mimpi meja tersusun bersirat akan berhasil apa yang diinginkan. Maca nika anda mengimpikan diburu macan. Meg aika anda memimpikan melihat mega puti bersih.pakarhowto. dalam kemelaratan. bermakna anda akan panjang umur. . Mera hika anda memimpikan melihat warna merah. Mati Jika anda mengimpikan seseorang teman atau keluarga meninggal dunia. bermakna akan datang J panggilan istimewa yang merupakan dampak dari kredibilitas anda yang sangat undangan berharga. 44 . J Keuangan terjamin. bertanda kegembiraan yang J selalu kunjung tiba. bermakna yang diimpikan akan umur panjang. mimpi menembak macan dapat rezeki Dan jika besar. bermakna Melayan gika anda bermimpi melayang dengan atau tanpa sebab. bertanda kecintaan akan terlaksana dengan J hati jujur. Jika J mimpinaik menara sampai dipuncak.co m Melihat matahari dan bulan bertemu. bermakna baik sekali. Mimpi macan masuk dan kembali lagi. Dan mimpi anak anda meninggal dunia. Mawa r ika anda memimpikan bunga mawar. bertanda sukses dalam segala usaha. Dan bagi pemuda pemudi akan segera mendapat jodoh. Melihat J meja. Mimpi matahari dan bulan berartikan orang tua akan dapat turun. bermakna akan ada sesuatu yang Jika akan mengejutkan . kesehatan terpelihara. menandakan hidup lama. betafsir akan dapat anak. Meria m anda memimpikan mendengar suara meriam. bermakna anda akan dihormati orang J untuk melanjutkan penuntutan (harapan) dan citacita.

co m 45 . memberi hadiah mungkin. dan bila minum madu bertanda Jika bersirat rezeki. Mesjid Jika anda memimpikan masuk Mesjid atau Klenteng dan Greja. Mingga t ika anda memimpikan minggat bersama teman sepergaulan yang karib J bermakna kebahagiaan anda dalam percintaan akan terkabul.. . www. Mimpi memakai minyak membeli wangi. Minu m anda bermimpi minum. bermakna akan J ada kesempatan baik yang datang menghampiri anda. Memotre t ika anda bermimpi sedang memotret tempat-tempat yang indah. bertanda akan bertukar pekerjaan sedang minyak. Menangi sika anda memimpikan sedang menangis. bertanda akan mendapat yang anak baik. Minyak Jika anda memimpikan menjual minyak. bertanda anda akan memasuki kalangan industri. Mimpi meminum susu bermakna kesehatan anda akan terjaga.pakarhowto. bermakna akan memenangkan dalam J suatu pekara. Meningga l ika anda memimpikan anaknya meninggal. alamat akan menerima khabar girang. Membendun gika anda bermimpi membendung air. Menyebrang i ika anda bermimpi menyeberangi sungai.. bermakna akan mendapat khabar bahagia J dan mimpi mendengar orang menangis anda akan berkewajiban menyelesaikan suatu perkara sesungguhnya sangat yang sulit. bertanda murah hati. bermakna akan memperoleh kebahagiaan yang diimpikan. bermakna kepada anda akan mendapat J rezeki. Mimpi waktu mencium bermakna hati-hatilah anda karna akan ada guncangan yang berarti bau busuk dalam pekerjaan dan usaha yang anda setiap lakukan. bermakna rumah tangga akan cekcok J dan hampir cerai berai. Mencium anak. bersirat akan mendapat ilmu pengetahuan (dari sumbernya yang benar). begitu juga bila minum air kali. Menciu m anda bermimpi mencium orang yang anda cium bermakna dalam waktu dekat Jika anda menerima perlakuan yang menyenangkan dari orang yang kita cintai tersebut akan entah atau bentuk lain. bermakna anda sikap dalam yang tidak lama akan kehilangan uang atau sesuatu yang berharga. Mimpi meminum air dari mata akan tiba air.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Mesin Jika anda memimpikan melihat rupa-rupa bentuk mesin.

bermakna akan menjadi orang J yang dermawan. bertanda pekerjaan akan mundur. mimpi perjalanan yang banyak naik bersirat akan maju dalam pekerjaan. bersirat akan memperoleh anak yang perempuan bijaksana. Dan jika melihat nabi (nabi yang lain). bertanda akan beruntung. jika bertemu dengan nabi Adam AS kemuliaan bermakna akan mendapat kemuliaan di dunia dan akhirat dan segala doa akan dikabulkan. J sedangkan mimpi melihat naga. Moto r ika anda bermimpi berkendaraan dengan motor. Mimpi naik kelangit. Mimpi naik kereta mobil bermakna anda akan mendapat kehormatan dari pemerintah api atau atau www.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Monye t ika anda bermimpi melihat monyet putih. bertanda anda akan sembuh dari J sakit segera akan hilang penyebab sedih.co m 46 . Dan bila mimpi mencuci muka di panci bermakna akan mendapat jodoh. Mud aika anda bermimpi bahwa anda dalam keadaan umur muda atau orang muda. bermakna anda akan Jika mendapat baik didunia maupun di akhirat. bertanda akan tiba karunia Tuhan yang kelak membahagiakan. akan Musik Jika anda bermimpi membunyikan musik atau mendengarnya bertanda nama anda akan terkenal . Naik perahu bermaknakeinginan yang telah lama dikandung. alamat anda sedang memperbaiki hidup . bersirat akan keluar dari susah dan derita. Mimpi naik kegunung bertemu melepas orang. Nabinabi anda bermimpi bertemu dengan nabi Muhammad SAW. Naik Jika anda bermimpi naik perahu dengan orang lain bermakna akan pindah. bersirat akan mendapatkan kedudukan. Berjumpa dengan para Wali pecinta nabi bermakna jika anda ilmu sedang menuntut ilmu akan berhasil. Muka/Waja hika anda bermimpi melihat muka dan sisi rambut. Melihat motor berjalan dengan kencang. jika mimpi J makan monyet bersirat tidak baik dalam daging berkehidupan. Nag aika anda bermimpi melihat naga putih. Nasi Jika anda bermimpi makan nasi bermakna akan hidup kuat dan sehat dan atau tidak akan kelaparan . mimpi muka keluar hitam-hitam bermakna atau kurang baik untuk berdagang dan mimpi cuci muka. segala apa yang diinginkan bertanda akan terlaksana. Bila bertemu dengan sahabat nabi bermakna akan menjadi orang pintarlahir batin. akan dapat kebaikan dan mimpi naik pohon. J bermakna bahagia akan segera menjelma. Mutiar aika anda bermimpi menerima mutiara bertanda perkawinan atau juga percintaan J anda sukses.pakarhowto.

J bermakna akan mendapat pangkat. Mimpi menaiki kuda atau onta. bermakna akan mengalami suatu penderitaan yang meberi rara susah.. Nyamu kika anda bermimpi digigit nyamuk. Ont aika anda bermimpi melihat onta bermakna tidak akan ada yang mejadi aral J yang menghadang (rintangan). Mimpi naik sepeda bermakna anda akan susah berhatihatilah. Keberuntungan akan segera datang dengan tidak mengenal masa.Nginang Jika mengantuk anda bermimpi melihat orang nginang. Nangi sika anda bermimpi menangis dengan air mata yang bercucuran bermakna.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Nur Jika anda bermimpi melihat nur/cahaya menyinari bermakna suatu impian yang baik. bertanda anda akan dapat menyelesaikan suatu persoalan yang sukar selama ini. harus segera bertobat. akan J datang yang bersar berupa uang untuk anda. bertanda akan mendapat tamu J yang datang dari jauh atau luar kota.co m masyarakat. bertanda akan mendapat J kesusahan. juga merupakan bahwa anda banyak dosa. bila ada rencana lebih baik di tunda dulu sampai selewatnya bulan tersebut. Mimpi naik harimau atau gajah bermakna anda akan mendapat kemuliaan naik pangkat.Ngantuk Jika anda peringatan bermimpi bertanda akan memperoleh keberuntungan tiba-tiba. Jika mimpi anda melihat onta dalam kurungan bersiratkan ada suatu pejalanan yang menguntungkan. bermakna akan ada kemajuan dalam J soal perjuangan (usaha yang anda harapkan akan tergapai). Nol Jika anda bermimpi melihat angka nol.Neraka Jika anda bermimpi melihat rezeki neraka. bermakna anda akan atau akan naik kedudukan. J bermakna kurang baik. Obo r ika anda bermimpi berjalan membawa obor dalam keadaan menyala terang. 47 .pakarhowto. Oktobe r ika anda bermimpi dalam bulan Oktober atau mengimpikan bulan Oktober. Nyarin gika anda bermimpi mendengar suara yang nyaring. bertanda akan dapat susah. Mimpi naik apa saja tapi setelah samapai diatas jatuh lagi bermakna anda akan dikeluarkan dengan tidak hormat dari pekarjaan anda. Oba t ika anda bermimpi membeli obat atau menerima obat dari rumah obat bermakna J anda tetap sehat dan atau anda harus selalu memeriksakan diri pada dokter akan demi kesehatan anda. Dan mimpi melihat suatu permainan olahraga bersirat kehidupan anda menghadapi kesenangan. Olahrag aika anda bermimpi sedang berolahraga.

Pakaia nika anda bermimpi membuka pakaian. Mimpi melihat orang dioperasi.co m 48 . bermakna akan segera tiba masa J jodohnyaanda sudah menikah akan ada celaan yang datang pada dan bila anda. bermakna akan dapat keberuntungan. Pahi t ika anda bermimpi memakan atau minum yang pahit-pahit. Mimpi dikejar orang akan ada bertanda akan dapat rezeki. Mimpi orang/kita punya penyakit kelamin. Oran gika anda bermimpi memanah atau menembak orang. Pagu t ika anda bermimpi dipagut atau digigit ular. bertafsir akan ditimpa malapetaka rumpu t www. Paga r ika anda bermimpi melihat pagar dirumah dikala berjalan. bermakna keuntungan akan segera J anda peroleh setelah bersusah payah mengurusnya. bermakna semua teman-teman J anda datang menolong kepada anda. mimpi J memakai tentara. J Mimpi sakit naik dokter. Mimpi melihat orang orang banyak bermakna masyarakat akan tidak beres dalam soal sandang pangan. Mimpi dianiaya orang. bertafsir kurang baik untuk anda. Jika mimpi dapat payung dari orang tua.pakarhowto. Pader i ika anda bermimpi melihat Paderi (guru agama/pemuka agama) membaca J kitab. bermakna akan selamat dan bahagia. kebebasan sosial.. bermakna akan ditinggal mati orang dekat. bertanda apa yang J dilakuan akan segera terhalangi. Mimpi berpakaian yang berkancing kilap. Mimpi mempunyai tamu orang sakit suatu tanda akan pertolongan. bermakna perkawinan didahului oleh cinta kasih akan segera anda yang tiba. bersirat makanan susah. bermakna hidup cinta J anda akan terpelihara. bermakna akan berpergian. Memimpikan orang besar atau kepala bermakna naik pangkat. bersirat akan mundur dalam percintaan. Padan g Jika anda bermimpi melihat padang rumput yang luas dan indah. bersirat akan akan dapat pekerjaan. Jika mimpi melihat ada orang yang datang kerumah ganjaran bertanda orang yang berilmu yang akan menolong anda. Mimpi melihat orang menangis bersirat akan negara mendapatdari suatu perkara.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Operas i ika anda bermimpi dioperasi atau dibedah. Payun gika anda bermimpi memakai atau melihat payung. Mimpi menghormati kepada orang tua. Pad i ika anda bermimpi melihat padi tumbuh diatas rumah bertanda akan naik J pangkat. bermakna kehilangan uang. bersirat kematian dilingkungan keluarga atau setidakpakaian tidaknya kecelakaan. Mimpi melihat orang tua yang sudah meninggal bermakna dapat akan mendapat rezeki yang besar.

Panggun gika anda bermimpi naik panggung sandiwara. bermakna akan mendapat kawan baru.co m dan mimpi pakaian terkena tinta bermakna akan dicela orang. bertanda akan dapat warisan dari J orang tua.. bermakna jika anda akan J melakukan suatu pekerjaan tertentu akan dikerjakan dengan sedikit waktu dan berhasil. Pak uika anda bermimpi melihat paku atau menerima. bermakna agar rencana anda yang harus J dikerjakan dituunda atau dibatalkan sebaiknya dulu. Bermimpi mebeli pakaian.pakarhowto. Pangka t ika anda bermimpi didatangi orang yang berpangkat bermakna akan tiba rezeki J baik. anda berada yang di dalam pasar. Mimpi akan membeli barang dipasar. Panta i ika anda bermimpi mandi-mandi dipantai bermakna anda akan menerima percintaan J yang harmonis. bertanda akan tiba masanya anda akan naik pangkat dan keuangan anda akan terpelihara. J bertanda menerima khabar baik. bermakna dapat pangkat atau J derajat. bermakna akan mendapat kerugian besar. Mimpi melepas pakaian (Polos) bermakna anda akan sembuh dari sakit. bertanda akan ada atau datang penggoda atas diri anda. Sedangkan mimpi berjalan-jalan di pantai bersirat kebahagiaan yang baru dicapai akan ada yang kerikhtiar (berusaha) menghalanginya. 49 .Mimpi menjahit pakaian sendiri. bermakna J keberuntungan. Mimpi memakai pakaian kumal bermakna akan mendapat karunia. bertafsir kebaikan memanjat pohon dalam kehidupan . Seandainya dipasar. dan mimpi melihat panah terbang diudara bersirat anda akan anda disakiti oleh temanakan teman. Panja t ika anda bermimpi memanjat keatas loteng atau aaatap rum.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda ada kesusahan dan J kemelaratan akan berganti dengan kesenangan. Pasar Jika anda bermimpi berjalan-jalan dipasar. Pana hika anda bermimpi melihat orang memanah atau anda sendiri yang memanah. kelapa atu gunung hingga sampai puncaknya. bertanda keberuntungan. bermakna apa yang dicita-citakan akan tercapai. Dan mimpi suami isteri sama-sama belanja bermakna akan tiba kesenangan dan ketenangan rumah tangga. Pana sika anda bermimpi kepanasan. Panggi l ika anda bermimpi dipanggil seseorang. Pawa i ika anda bermimpi melihaat pawai atau barisan. Mimpi mengenakan pakaian indah.

Sedangkan anda sendiri yang setiap sebagai bermakna anda akan memperoleh ketabahan hati yang penuh terhadap pelayan. Dan jika mimpi diberi pena. bermakna tidak baik anda akan sakit keras atau J dapat kecelakaan yang dapat menghentikan anda. www. Penyaki t ika anda bermimpi diserang penyakit atau sakit. Periyayi Jika mimpi memakai pakaian periyayi. Pekarangan/halama nika anda bermimpi mandi disebuah sumur didalam pekarangan rumah yang nampak J baik. Dan jika mimpi akan pergi kemedan perang. Bermimpi mengenakan sumur. intan dan perhiasan lain J sebagainya. Perhiasa nika anda bermimpi mendapat perhiasan emas. bersirat kepandaian akan bertambah.co m 50 . Penganti nika anda bermimpi jadi pengantin. bermakna suatu tanda anda harus J banyak menjaga diri.Penghulu Jika anda bermimpi melihat penghulu. . Peran gika anda bermimpi melihat kalah perang. bermakna akan ada dekat yang akan mencari jalan untuk mencelakakan orang anda. perhiasan anda akan merasa bangga dan bahagia dengan apa yang telah dimiliki bermakna sekarang. bertanda kurang baik. Mimpi perhiasan jatuh kedalambertanda akan ada kejadian yang tiba-tiba. bermakna kegembiraan yang luar biasa J diwaktu pakansi/libur. sang majikan (orang yang memperkerjakan). bermakna akan mendapat pembantu yang istimewa. bermakna akan dapat rezeki. Penjar aika anda bermimpi didalam penjara. Padan gika anda bermimpi memakai uniform dan memegang senjata. Jika mimpi ditimpa sakit campak bersirat akan mendapat berikhtiar rezeki murah. Pen aika anda bermimpi pena atau fulpen. bermakna akan J mendapat rezeki baik. Pelaya nika anda bermimpi sedang dilayani seorang pelayan restoran. mimpi menang J perang akan beruntung. bermakna Kehidupan anda akan lebih sempurna J anda dipuji orang dan dihormati atau anda akan mendapat akan uang. bermakna akan mendapat sakit yang hebat. bertanda pekerjaan J anda akan bertambah laris dalam setiap harinya. bermakna segala sesuatu yang anda lakukan J harus dikerjakan dengan segiat-giatnya yang pada akhirnya akan membawa kebaikan yang anda cita-citakan. bermakna akan mendapat kesusahan.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Patun gika anda bermimpi melihat patung. Mimpi ikut perang sabil bermakna akan geger sampai bertanda sampai mendapat perkara besar.

Mimpi berpesta di dalam rumah. bermakna anda akan selalu melihat kesukaran. J Mimpi berpesta didalam perahu. Perempua nika anda bermimpi bertemu dengan perempuan (sebaliknya). Jika mimpi bercakap-cakap dengan seorang ruma h www. bersirat keberuntungan akan tiba. Permadan i ika anda bermimpi sedang menyapu permadani atau membersihkannya. bermakna akan ada tamu yang datang dengan tiba-tiba. Perah uika anda bermimpi melihat perahu ada air.co m 51 . bermakna J akan kebahagiaan keluarga atau anak isteri tiba anda. bermakna suatu keuntungan besar akan tiba dalam perdaganan (usaha). Perempata nika anda bermimpi sedang berjalan diperempatan jalan. bermakna akan menerima uang. Mimpi naik perahu lalu seolah-olah terbang. bersirat akan untung ada kerugian didalam perjalanan. Perabo t Jika anda bermimpi membeli perabot rumah bermakna akan segera menikah. bermakna akan dapat J isteri (Karena sebab yang baru benar). bertanda akan J ada karunia berupa pengetahuan yang segera anda amalkan (laksanakan). Pet aika anda bermimpi sedang melihat atau meneliti sebuah peta. Dan bila sudah menikah. Pest aika anda bermimpi berpesta didalam perahu. bermakna kesusahan akan terjadi walaupun J ada kesenangan tetapi nilainya hanya cukup. bermakna ada keberuntungan dengan yang suatu saat menjadi suatu kesusahan. Mimpi perahu pecah dikala dinaiki. Dan jika anda sendiri yang mimpi kawin. anda Mimpi orang membawa perabotan rumah dijalan. bertanda J akan merencanakan perjalanan yang jauh. sahabat anda tidak akan terlepas dalam pergaulan sehari-hari ia juga bermakna akan memberi pertolongan kepada anda. Pesantre nika anda bermimpi berkunjung atau belajar disalah satu pesanteren. Petan i ika anda bermimpi sebagai petani. Perkawina nika anda bermimpi berada dalam satu perkawinan atau anda mengiringi J pengantin. bermakna anda akan J menerima pujian orang.pakarhowto. bermakna akan ada perubahan hidup yang lebih baik lagi. bermakna akan dapat derajat yang lebih tinggi atau kejenjang yang lebih besar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Perak Jika anda bermimpi melihat perak terkumpul. bermakna akan ada tamu yang J datang tiba-tiba.

bermakna panjang umur. Mimpi mebuka bermakna peti dan bercakap-cakap dengan jenazah didalamnya.co m petani.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna akan mendapat keuntungan besar. Mimpi memanjat duduk pohon 52 . bertanda akan ditolong oleh orang besar. Pint uika anda bermimpi pintu rumah anda dibuat besar dan tinggi. bermakna anda akan mampu untuk menolong seseorang yang berada dalam kesulitan. bersirat akan menetap ditempat anda berdiam sekarang. Pian oika anda bermimpi melihat piano. J Mimpi dibawah pohon. J sedangkan yang pingsan. Mimpi piknik pergi ke gunung atau ke hutan bermakna anda akan mendapatkan suatu peristiwa yang membuat anda prihatin. Dan J jika mimpi main piano. bermakna akan mendapat kesenangan. bertanda akan dapatkan kawan J dengan yang isteri baik. bersiratan segala cita-cita anda yang begitu melangit mimpi anda akan terbentur oleh halangan yang hebat. Petir Jika anda bermimpi disambar petir. bermakna anda J akan berhasil dalam pencaharian. bermakna segala yang menjadi renungan selama ini akan tercapai. Mimpi menemukan pisau orang lain. bertanda akan rugi. bermakna akan mati datang kesengsaraan/kesusaha n. Mimpi melihat pintu rumah bermakna akan mendapat kesusahan. Mimpi membeli pisau bermakna akan memperoleh pengetahuan.pakarhowto. Poho nika anda bermimpi diatas rumah tumbuh pohon cemara. mimpi Mimpi peti mati. Peti Jika anda bermimpi menaruh barang-barang dalam peti. bertanda keberuntungan dengan J mendapat kepercayaan yang sulit lepas. lain. Mimpi membawa pisau bermakna akan mendapat apa yang didamba. Mimpi pintu rumah anda sendiri yang terbuka bermakna anda akan kalah baik berkelahi atau bertengkar. Pinda hika anda bermimpi pindah kerumah yang buruk. Pisa uika anda bermimpi pisau melukai diri anda. Mimpi mengasah pisau akan mendapat keuntungan. Piknik Jika anda bermimpi piknik kesuatu kota yang ramai. akan datang keberuntungan setelah sekian lama hidup susah. bersirat anda akan berhasil dengan cita-cita anda sebagai ahli seni. bertanda cita-cita anda akan sulit tercapai. lebar. Mimpi melihat pintu sorga terbuka. bertanda akan ada pertolongan dari orang berpangkat. Bila mimpi seorang perempuan membawa pisau bertafsir akan mendapatkan anak. bertanda akan datang jodoh anda. Pingsa nika anda bermimpi melihat wanita pingsan. bermakna akan mendapat berkah. bertanda akan pindah ketempat membuka peti. mimpi pintu rumah tinggi ditutup. Mimpi peti mati sedang melihat digotong. Dan jika mimpi pisau yang dipegang jatuh kebawah.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi melihat pohon besar. Pusar aika anda bermimpi melihat atau berkunjung kepusara dari salah satru keluarga anda J yang meninggal dunia. bertanda ada teman anda yang dengki terhadap kemajuan yang telah anda dapatkan.co m bersirat akan beruntung. bertanda akan mendapat sesuatu J kesenangan terdugayang tak duga. bermakna akan memperoleh uang J dari hasil kebaikan masa lalu. Radi oika anda bermimpi mendengar suara radio. dan mimpi Al Qur’an turun dari langit masuk kekepala anda dengan untuk bentuk yang panjang dan tiada putus bersirat anda memiliki banyak peluang untuk kertas masuk yang anda inginkan hidup anda penuh dengan pilihan. Mimpi melihat polisi dalam jumlah banyak. Potlo t ika anda bermimpi melihat atau mendapat potlot. dan jauhi segala larangan Tuhan karna anda akan selalu dicoba dengan kemaksiatan entah itu datangnya dari kesusahan. semoga anda dapat kedunia pilihan yang benar. bermakna akan anda akan mendapat keuntungan dan telah umur panjang . bermakna akan J ada kehormatan yang akan anda terima dari lingkungan pergaulan anda.pakarhowto. bermakna posisi kerja anda dibidang J kesenian akan bertambah. Dan mimpi melihat pohon yang berduri. Raja/Rat uika anda bermimpi diberi hadiah oleh seorang raja. Kalau tiba-tiba patah. Tuhan). bermakna rezeki segera menghampiri J anda. menandakan ada rahmat dari Tuhan yang besar anda. Mimpi pohon lebat rindang tapi tiba-tiba terbakar. atau kesenangan dunia. bertanda baik sekali. karena ucapan anda cepat didengar Kuasa. Anda mimpi membeli radio akan dapatkan kemajuan dari pihak keluarga kenalan dan anda. bertamsil akan berduka cita. Puti hika anda bermimpi melihat warna putih. Preside nika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan Presiden. bermakna perkawinan anda J akan (Al’) 53 . Pondo kika anda bermimpi tidur disebuah pondok. bertanda pekerjaan anda sehari-hari tetap terjamin. Mimpi berjalan dibawah pohon rindang bermakna mendapat akan mendapatkan kesuksesan. Dan bila anda dari segala cobaan maka segala yang anda ucapkan akan dikabulkan oleh Yang lolos Maha (hati-hati menyumpahi orang lain. Qur’a n Jika anda bermimpi melihat Al Qur’an. bermakna akan terjadi perselisihan dalam keluarga . segala usaha anda akan mendapat kemajuan. bermakna kedudukan. Polisi Jika anda bermimpi melihat polisi. Duduk melihat dibawah pohon kelapa tinggi bermakna akan mempunyai cita-cita yang berguna sekali bagi masyarakat. Mimpi menanam pohon bermakna.

bertamsil akan ada berita J yang membuat anda atau keluarga. segala yang anda kerjakan tidak akan mendapat hasil memuaskan. bermakna akan ada tanah kesusahan. Rubu hika anda bermimpi melihat pohon rubuh. bermakna akan mendapat berkah Tuhan YME. Jika bermimpi memakai rantai besi. bermakna anda akan dikhianati akan dicela teman baik. tapi kalau mimpinya menjelang pagi. Mimpi rambut panjang. J Mimpi tumbuh rumput. bertafsir bermakna orang. Ranta i ika anda bermimpi dirantai orang bermakna akan ada kesusahan yang tiba-tiba J datang atau Akan mendapatkan kesulitan. bermakna panjang umur.pakarhowto. Dan jika mimpi membuat rumah. bermakna J akan mendapat pertolongan. Renan gika anda bermimpi sedang berenang dilautan besar. Mimpi melihat J atau memperbaiki ranjang dan atau dirobah. bermakna. bermakna kurang baik terutama kesehatan. Rokok Jika anda bermimpi merokok. Rampo kika anda bermimpi diraampok bermakna anda akan menemukan rezeki halal. Mimpi tidur diatas ranjang. Mimpi rambut jatuh J putus dan rontok. bermakna akan pindah rumah. bersirat akan datang kaya. akan gembira jiga panjang umur dan mimpi rambut menutup mata. Ranjan gika anda bermimpi membeli ranjang. bermakna akan tiba kebahagiaan J dirumah tangga . Ruma hika anda bermimpi membeli rumah. famili anda ada yang sedang menderita hebat hingga batas yang sangat mencemaskan semuanya. bersuratan akan sedih dan membuat anda susah. bertamsil rumah yang anda impikan akan menjadi kosong. J Mimpi perampok masuk rumah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. J dan menghambat pekerjaan yang akan ada.co m berlangsung baik. Rambu t ika anda bermimpi rambut beruban. bermakna akan dirugikan lahir batin. bermakna akan mendapatkan rezeki yang tak melihat terduga. rumah Mimpi yang ada dalam rumah meringsek atau longsor. Mimpi melihat rambut palsu. Mimpi melihat raja bertafsir kedudukan yang lebih tinggi akan datang untuk anda. bermakna akan mendapatkan sukses. bertanda akan datang tamu. Rese pika anda bermimpi menerima resep obat. Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singkat. Ramba t ika anda bermimpi melihat pohon kecil merambat pada pohon besar. bertanda akan nikah dan bagi yang sudah nikah akan berhasil segala cita- 54 .

Saba r ika anda bermimpi sabar. Mimpi rumahnya ditinggal pergi bermakna akan dibenci orang. Mimpi Mimpi membeli rumah bermakna anda akan mendapat rahmat dari Tuhan. rumah anda rusak sendiri bersirat anda akan mendapat kesusahan. Ruwe t ika anda bermimpi mengerjakan suatu pekerjaan dengan ruwet.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. dekat. Jikalau anda yang diberi salam. bersiratkan harus hati-hati dengan pemberian orang. arti kata lain penghasilan tentu cukup untuk kepentingan anda. Sabu nika anda bermimpi makan sabun. bermakna kurang baik dalam kehidup anda. Mimpi rumah anda banyakkotoran. bermakna perselisihan dan bisa mengakibatkan perceraian antara isteri/suami. bermakna anda akan mendapat halangan. bermakna akan mendapat uang. Mimpi membersihkan rumah. Mimpi dinding rumah anda terbuka. Sayur Jika anda bermimpi makan sayuran. tetapi J sayang sangat anda bersifat pemalu. Mimpi menanam sayuran bersirat panjang umur. bermakna Jika akan dihargai orang. Rus aika anda bermimpi melihat rusa. Sedangkan bermimpi memukul badan sendiri hingga merasa sakit. bermakna akan mendapatkan sukses. bersirat bahwa J seorang hidup harus selalu bercita-cita. bermakna anda akan dapat rezeki. bermakna anda dapat berpikir baik dalam perundingan hingga anda menyetujui walau sebenarnya perundingan tersebut membutuhkan waktu dan tenaga yang cukup lama. bermakna anda akan menemui kesukaran. bermakna anda sedang dikejar-kejar cinta. Mimpi melihat rumahnya menjadi tinggi bermakna akan mendapat rezeki lagi. Mimpi rumah anda terang sekali. Rokok Jika anda bermimpi merokok.co m citanya. bersirat keselamatan akan tiba. bermakna akan berjumpa dengan orang yang sedang melihat naik Mimpi melihat rumah tetangga terbakar bermakna akan dikhianati teman darah. Mimpi rumah anda diatas sekali gunung. Tapi J dalam anda diharuskan berikhtiar mencari jalan keluar agar hal ini selamat. Saat/Wakt uika anda bermimpi bekerja pada waktu yang tertentu ataupun makan tetap pada J saat kebiasaan. alamatakan tiba kegembiraan yang tak diduga. Sakit Jika anda bermimpi badan anda sakit. Dan mimpi sakit gigi. bermakna anda tidak usah was-was khawatir dalam J pekerjaan yang sekarang ini. Mimpi melihat rumahnya roboh (tertimpa pohon) bermakna akan mendapat kesulitan. bermakna akan mendapat kebahagiaan.pakarhowto. hal itu dapat tercapai disertai kemampuan manusia tenaga dan dorongan juga semangat yang kuat agar anda dapat menikmatinya kelak. akan ada Mimpi rumah orang terbakar. Sala m anda bermimpi memberi salam kepada teman atau orang sealiran. bermakna akan mendapat harta yang tak terduga. 55 .

Sap uika anda bermimpi menyapu dengan sapu baru. Sedi hika anda bermimpi sedang diliputih sedih bermakna agar anda lebih berusaha lagi J dalam perjuangan . Sada r ika anda bermimpi seteru anda akan datang dan meminta maaf karena sadar. Seha t ika anda bermimpi seolah-olah berbadan sehat. bermakna harus ekstra hati-hati J dengan makanan yang sering anda makan. bermakna anda akan sukses dalam J cinta cita. Sap i ika anda bermimpi melihat atau menyembelih sapi bermakna anda akan J mendapat diluar dugaan. Saputanga nika anda bermimpi mendapatkan saputangan. Jika warisan. Dan mimpi melihat sapi masuk kedalam rumah bertanda keuntungan akan ada rezeki. Dan J mimpi membawa sapi kesawah bersirat akan datang kesuburan.pakarhowto. dikeluarkan.. Sampul/Emplo pika anda bermimpi melihat sampul/amplop. Seberan gika anda bermimpi sedang menyeberang sebuah kali atau bengawan dengan J perahu. Sanda l ika anda bermimpi kehilangan sandal. www. Samba r ika anda bermimpi melihat sebuah pohon disambar petir. sedang dipercaya orang. alamat kurang begitu J baik. bermakna anda harus berhati-hati dengan J kerja ada hal yang sangat sensitif yang bisa membuat anda akan anda. J bermakna anda akan. menandakan anda akan bahagia. bermakna kebahagiaan dan kerukunan J serta kelangsungan perkawina. bermakna akan terjadi percekcokan J yang berdasarkan cinta. bermakna akan J mendapatkan berita kegembiraan.co m 56 . bermakna akan mendapatkan derajat. Dan mimpi menyapu di dalam rumah bersirat ada dan tamu. Sangka r ika anda bermimpi melihat sangkar kosong. Sawa hika anda bermimpi melihat padi disawah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Salj uika anda bermimpi melihat hamparan salju yang memutih. bermakna anda akan melakuan J perjalanan mimpi melihat burung buas dalam sangkar bersirat akan mendapat jauh.

Sepat uika anda bermimpi memperoleh sepatu. bertanda rumah akan mengalami kegoncangan luar biasa. Selendan gika anda bermimpi melihat atau membeli selembar selendang leher. Senjat aika anda bermimpi menemukan senjata bermakna ada tamu datang. bermakna bahagia karena jasaJika jasa anda . bertanda akan J memperoleh yang luas dalam mengembangkan bakat anda. bermakna J ada khabar bahagia yang sebelumnya meminta ketekunan anda. Mimpi menaruh www. Adu senjata bertanda ada pihak yang bertengkar. bertanda kebahagiaan dalam cinta dan sukses J dalam berdagang . Membawa J senjata bermakna untung. Semu t ika anda bermimpi melihat semut. Senapa nika anda bermimpi memanggul senapan. bertanda percintaan akan segera meluapJ luap. Mimpi memasuki pengetahuan gedung bersiratan bercita-cita sekolah baik. bertanda tidak baik anda akan mengalami dan kemungkinan dapat membawa akibat yang sakit payah fatal. Mimpi kehilangan sepatu menandakan ditempat anda ada buru banyak atau pembantu anda akan pergi jauh dari lingkungan. Sembahyan gika anda bermimpi sembahyang bermakna akan memperoleh kebajikan dari orang J yang anda pernah tolong. bermakna akan dapatkan kekayaan yang J cukup. Senyu m anda bermimpi melihat senyum datang pada anda.pakarhowto. bermakna akan ada seorang keluarga yang sakit. Sarun gika anda bermimpi memakai sarung putih. bermakna anda akan dapat pangkat dan J diamati orang. Sela m Jika anda bermimpi menyelam diair yang dingin. bertanda J baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sekola hika anda bermimpi berada disekolah lanjutan atau menengah. Mimpi sepatu yang anda pakai mendadak rusak. bermakna kebaikan yang akan datang. J Mimpi memakai sarung merah akan mendapat kesusahan. yang disebabkan cemburu yang tangga tak disangka datangnya. Semangk aika anda bermimpi makan semangka. Selimu t ika anda bermimpi memperoleh selimut.co m 57 . Dan kalau anda telah kawin. lekaslah menikah agar kelak tidak terhalangi.

Selamb uika anda bermimpi membawa atau melihat selambu.co m senjata dibawah bantal bertanda usaha akan berhasil. yang terus menerus mengikuti anda bermakna. 58 . bermakna akan J ada rezeki yang datang. bermakna tergoda oleh kata-kata manis yang sesungguhnya berulat didalamnya.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna akan membaharui hidup yang sesuai cita-cita anda setelah menyesali kesalahan yang pernah dibuat dan bejanji dengan untuk memperbaikinya . Sneltrei nika anda bermimpi naik atau menumpang kereta api (sneltrein). Seta nika anda bermimpi setan penggoda. bertanda akan J dapat kemajuan penting. hati-hatilah menjaga kesehatan terutama isteri anda. Spoo r ika anda bermimpi menumpang spoor atau kereta api. Mimpi ditikam dengan senjatabermakna anda akan memperoleh kegembiraan tajam. Sisa Jika anda bermimpi diberi sisa makanan. bermakna dikaruniai Tuhan YME. J suatu yang paling jahat anda harus lebih dekat kepada Tuhan impian YME. Sing aika anda bermimpi singa. Sot oika anda bermimpi makan soto. Seped aika anda bermimpi melihat orang-orang berkendaraan bermakna ada sesuatu J yang dianggap sulit dengan mudah anda atasi walaupun sesudahnya anda makan perasaan. bermakna cita-cita anda J akan berhasil . bermakna segala J usaha terlaksana dengan mudah dapat sekali. bermakna akan dapatkan kedudukan yang J tinggi. Sogo kika anda bermimpi menyogok kepada sesuatu badan usaha guna J kelancaran pembangunan. hati. akan datang pengasihan dari teman. bermakna akan bertambah J penghasilan. bertanda akan berpisah. Suam i ika anda seorang perempuan dan bermimpi memeluk suaminya. Sikat Jika anda bermimpi menyikat gigi/rambut.. Dan anda mimpi disogok orang bersirat rezeki akan jika berkurang. Sem i ika anda bermimpi melihat pohon yang meranggas bersemi kembali.pakarhowto. bermakna akan ada anggota J keluarga yang sakit. Mimpi suami isteri sama-sama pergi kepesta.

Mimpi melihat dindingnya rusak. Sura t ika anda bermimpi menerima surat. mendengar suara guntur bersirat sedih dan suara angin sakit. Tai/Kotora nika anda bermimpi melihat tai banyak didalam rumah. bermakna akan timbul suatu kejadian yang tidak disangka-sangka. Mimpi taat dan bermakna setia kepada isteri/suami. Suling pecah.co m 59 . bermakna akan memperoleh hidup bahagia. Sunga i ika anda bermimpi melihat air sungai kotor/butek. bertanda pangkat dan kedudukan anda akan naik. Jika mendengar suara dari dalam sumur. Mimpi sumur ada didalam rumah. Subu r ika anda bermimpi melihat sawah yang padinya subur. bertamsil akan kehilangan teman hidup. Mimpi taat kepada undang-undang negara. Taa t ika anda bermimpi merasa diri anda seolah-olah seorang yang taat kepada J agama. bermakna kebaikan untuk anda yaitu pola pikiran J dan pandang anda makin luas. mendengar suara air sungai menderu bertafsir akan dapat isteri baru. bermakna akan maju cara dalam usaha dan percintaan. bertanda akan ada orang tua yang J datang. Taku t ika anda bermimpi mendapat nama harum bila mimpi berjalan di jembatan dengan J rasa sekali. J Demikia mimpi melihat tumbuh-tumbuhan lain yang kelihatan pula jika subur. Dan jika sumur kering. bermakna akan mendapat sumur celaka. J Mimpi tinggal di surga bersirat akan dikaruniai. bermakna akan mendapat J ketenangan. bertanda akan sakit keras. J mendengar bermakna akan dapat sakit. Sedangkan menulis surat. Sulin gika anda bermimpi meniup suling. bertanda apa yang pernah dikerjakan akan berhasil walaupun agak lama . Surg aika anda bermimpi melihat surga. bertanda dengan akan berselisihan. Sumu r ika anda bermimpi ambil air dari dalam sumur. bermakna anda bahagia. takut www. Sus uika anda bermimpi meminum susu. bertanda akan mengalami kekurangan untuk sementara waktu. bermakna akan sukses dalam segala lapangan J (Usaha). bertanda akan dapat rezeki tapi J disertai kejengkelan hati. bermakna akan mendapat rezeki baru. pencaharian akan muda bagi anda untuk memperolehnya.pakarhowto. Mimpi melihat melihat sumur terbakar. airnya Mimpi sumur ada ikannya. bertanda akan datang J untung.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Suar aika anda bermimpi…mendengar suara suling bertanda akan dapat kesenangan.

kerja bertanda geger dan ribut dan mimpi tidur ditanah akan mendapat pangkat. Mimpi akan ada anda tertimbun tanah. bermakna akan murah J rezeki Te hika anda bermimpi minum teh. Tam uika anda bermimpi didatangi tamu.co m 60 . bermakna akan ada tamu yang datang dari J jauh. Menggali tanah. jika J mimpi yang kuat. Sedang kalau diri anda melihat yang www.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tali Jika anda bermimpi diikat tali bermakna ada orang yang akan membinasakan anda dan menginginkan apa yang anda miliki. bermakna akan mendapat harta. bertanda hidup tiada pernah J kesepian. J Sedangkan mimpi menumpahkan teh dari cangkir. bertanda akan datang J panggilan istimewa karena anda mempunyai kelebihan yang sangat berharga. Tangi sika anda bermimpi menangis. Tanga nika anda bermimpi melihat tangan elok. bertanda akan dapat susah atau J sakit. Tand aika anda bermimpi diberi tanda mata. bermakna keberuntungan dalam soal dagang.pakarhowto. bermakna kehidupan J penuh kebahagiaan dan kegembiraan. bermakna anda menunda J keberuntungan Atau kepercayaan akan dalam dagang. bertanda anda akan berbakat seni. Terban gika anda bermimpi terbang dengan pesawat terbang. bersirat kesialan. bermakna anda akan sakit. bermakna anda akan termasuk ahli tangan politik. Tambu r ika anda bermimpi melihat tambur. Tangg aika anda bermimpi mimpi jatuh dari tangga. bersirat akan bebas dari kesusahan. hilang. M Mimpi meratakan tanah.. Tana h impi melihat tanah yang mendadak pecah terbelah. bermakna J tidak ada kesulitan yang dirasa selama belum akan kawin. Jika undangan mimpi perahu terbang bermakna akan berhasil dalam usaha. Tama nika anda bermimpi berada didalam kebun atau taman bunga. Tamasy aika anda bermimpi bertamasya atau berpiknik dengan pasangan/partner. Tan i ika anda bermimpi sebagai petani. bermakna anda akan mendapat kegembiraan J yang tak terduga.

Tikus Jika anda bermimpi melihat tikus menuju jalan. bertanda akan dapat rezeki. alamat kurang utama. bermakna anda harus Jika meneliti anda dalam waktu yang singkat (ada persoalan dengan keuangan). Mimpi mendengar suara tembakan (dentuman) anda akan meriam. Dan mimpi melihat telur bertanda akan kedatangan susah besar. bersirat akan dapat mempengaruhi seorang tokoh karuan. Tikar Jika anda bermimpi membeli tikar atau babut. sedang anda ditembak orang. bermakna akan terima khabar senang. bermakna akan menerima khabar yang mengejutkan. bertafsir kemunduran. bermakna anda akan ditimpa kesedihan atau J sakit. bertanda kuranganda akan menjadi sakitbaik sakitan. Jika keuangan hanya tenggelam dalam air bermakna anda akan mendapat fitnah dari orang yang mimpi anda kenal lama maupun baru. bermakna pekerjaan akan tetap bagus dan lancar. bermakna kemenangan akan anda dapat walaupun perkara yang tergolong besar. bertanda akan keberuntungan besar. Mimpi melihat tikus lari. Teriak Jika anda bermimpi berteriak diatas jembatan. Temba kika anda bermimpi menembak burung atau binatang dan kena pada sasarannya J bermakna sukses dalam dagang. Tenggela m anda bermimpi tenggelam dalam laut atau kali. suci 61 . yang Sedangkan mimpi tidur diperahu.co m terbang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna badan mengalami rasa J kurang enak . artinya anda akan mendapatkan suatu pengalaman/ilmu yang sangat bermanfaat yang dapat membantu hidup atau karir bagi anda anda. Kalau isteri anda J sedang hamil akan segera mendapatkan anak laki-laki. Tidu r ika anda bermimpi tidur dengan perempuan bukan isteri. baik. bermakna anda akan mendapat keuntungan yang tidak terkira. Tengka r ika anda bermimpi suami isteri saling bertengkar.pakarhowto. Terbaka r impi melihat rumah terbakar. bermakna dalam cita-cita anda akan M maju. Telu r ika anda bermimpi makan telur. Tempa t Jika anda bermimpi melihat tempat-tempat suci. bermakna hidup anda tak J karu. Tertaw aika anda bermimpi tertawa. Sedangkan tikar robek.Mimpi tidur nyenyak. bermakna akan ditolong oleh orang budiman. Jika anda bermimpi menembak orang.

kehilangan topi bermakna ada sesuatu dari anda yang hilang Mimpi dirumah.co m 62 . bermakna akan dapat untung J dalam suatu pertaruhan atau perjudian Tongka t ika anda bermimpi memegang tongkat pembesar. bermakna anda J harus hati-hati dalam menghadapai persoalan anda. Todon gika anda bermimpi ditodong pistol bermakna. Tudun gika anda bermimpi melihat orang-orang perempuan bertudung. J Sedangkan kosong. Trompe t ika anda bermimpi mendengar atau melihat trompet atau sedang dibunyikan. J bermakna akan dapat nama baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tint aika anda bermimpi melihat tinta. Tok oika anda bermimpi kerja disebuah toko. bersirat akan terjadi suatu kemunduran melihat tong sekali. bermakna sesuatu yang dikerjakan akan menjadi kurang J baik atau turun hasilnya. bermakna akan tiba saat kesenangan setelah J kerja setahun ini. bertafsir akan ada yang menganggap diri anda J salah. ada baiknya meminta bantuan lebih kepada orang lain.pakarhowto. Toma t ika anda bermimpi makan tomat. bermakna akan hidup dalam kerja. sepat u www. bermakna kehidupan anda sederhana tapi J puas. akan mendapat kemajuan didalam J segala hal. Ton gika anda bermimpi melihat tong berisi. bermakna hidup dan pekerjaan anda akan berkelebihan . Top i ika anda bermimpi memakai topi. bermakna kedudukan anda akan semakin lebih J baik. Turu nika anda bermimpi turun. Tum aika anda bermimpi badan anda banyak tuma (kutu). bermakna akan dapat hasil yang J diluar dugaan . Tukan g Jika anda bermimpi menjadi tukang sepatu. Toba t ika anda bermimpi bertobat kepada Allah. bermakna akan tetap hidup dan sehat J karena keadaan akan banyak yang menolong anda.

busuk. Mimpi menabung uang bermakna. Dan bila anda telah menikah demikian. Uba nika anda bermimpi rambut anda beruban atau melihat uban. bersirat kebahagiaan segera terbayang pada Mimpi melihat ular yang banyak sekali. anda.co m 63 . bermakna anda harus berhati-hati kepada sahabat yang M bermulut tetapi sesungguhnya berhati manis. Upa hika anda bermimpi mendapat upah (bayaran) karena keringat lelah anda..~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tribun eika anda bermimpi berada diatas tribune sepak bola. Mimpi dikelilingi banyak ular. akan ada suatu atau pemberian orang yang segera anda temui dengan didahului karunia dengan perjuangan bathin yang kuat. tangan bermakna akan memperoleh karunia yang halal. Melihat ular berwarna-warni. Mimpi mendapat uang dijalan. bermakna. akan dibenci/diperdaya orang. Mimpi kehilangan uang. bermakna J akan dipercaya oleh orang. Undian/Lotr e impi menang lotre. bermakna akan datang masa J jaya selama satu tahun anda ini. Unifor m Jika anda bermimpi memakai uniform militer bermakna anda akan memperoleh kemajuan dalam hidup. Ubi Jika anda bermimpi melihat ubi atau menanam ubi dikebun. bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup. Uan gika anda bermimpi meminjam uang kepada seorang yang butuh. Undanga nika anda bermimpi mendapat undangan. Mimpi menyebar uang. bermakna akan panjang usia. bermakna ada orang jahat mencoba anda sepaya terus berjagayang jaga. bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda. Usus Jika anda bermimpi melihat usus binatang terhambur ditanah. Ular Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular. bermakna J panjang usia/umur . Mimpi mendapat uang saja bermakna akan jatuh sakit. www. bersirat jika anda seorang pimpinan (perusahaan) haruslah lebih berhati-hati dalam memainkan rol kehidupan. bermakna akan menderita kerugian karena melakukan sesuatu tanpa pikir panjang. bertanda anda akan J turun dalam urusan sendiri maupun dengan orang lain. bermakna akan ada orang besar kecil yang menolong anda. Mimpi melihat bermimpi ular dengan tiba-tiba berubah menjadi naga. bermakna akan ditolong oleh kawan karib. bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh.pakarhowto. bermakna akan panjang umur. Mimpi J tidak menghadiri undangan.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Vacanti eika anda bermimpi sedang vacantie (hidup nyata. Dan jika seorang wanita bermimpi bertemu seorang laksamana. bermakna segala yang diharapkan J dari percintaan akan berhasil. siakan.C yang kotor. bermakna sukses J dalam dan kehidupan berumah tangga akan cinta bahagia. bermakna akan bersusah J hati. Dan jika bertemu dengan seorang wartawan dan mengadakan bersirat agar waktu yang anda miliki jangan disiawawancara. www. Waringi nika anda bermimpi memanjat pohon waringin. Wanit aika anda bermimpi bertemu wanita cantik. kegembiraan itu akan anda rasakan. bersirat akan hidup berlebihlebihan.pakarhowto. Wayan gika anda bermimpi menonton wayang bersama pasangan/partner. bermakna segala jasa baik yang pernah J anda lakukan akan selalu Wahy uika anda bermimpi seolah-olah diberi wahyu oleh Yang Maha Kuasa. wc Jika anda bermimpi pergi ke W. bermakna waktunya kembali sadar (mengerti apa yang terjadi saat perasaan ini). Dan bila anda sendiri yang menjabat sebagai wakil. bermakna kepercayaan akan datang dari tempat anda bekerja. Vetera nika anda bermimpi sebagai seorang veteran. bersirat anda akan beruntung. Wakil Jika anda bermimpi menemui seorang wakil pejabat jawatan (orang berpangkat). bermakna akan mendapatkan J anak bersamaan ketika mendapat keuntungan. lepas dari resah dan luluh) J dengan gembira.co m 64 . yang inginkan jika anda terlalu tergesahanda gesah. bermakna anda akan dapat menghargai J jasa pendapat baik dari temandan teman. Vak/Fakulta sika anda bermimpi sekolah di vak/fakultas. Wartawa nika anda bermimpi menjadi wartawan. kawin dengan seorang duda yang kaya bersirat akan raya. Varia/kombinas i ika anda bermimpi melihat varia (kombinasi) warna dari berbagai macam kain atau J benda bermakna bila anda akan mengalami kesukaran untuk memenuhi kebutuhan lainnya. bermakna J akan menjadi orang yang pandai atau akan berumur panjang. Waja nika anda bermimpi melihat wajan. bermakna segala yang tergaris dalam pikiran J akan mudah untuk diwujudkan.

Zaka t ika anda bermimpi memberi zakat kepada fakir miskin. Yati m anda bermimpi memasuki rumah yatim. bersirat akan beralih pekerjaan.akan mendapat bermakna rugi. Ziara hika anda bermimpi ziarah kekuburan/makam. Anda bermimpi sebagai pelayan warung atau mendirikan warung. yang pernah anda dengar dari keluarga atau teman-teman. Yaki nika anda bermimpi ada orang-orang yang datang memberikan keyakinan atau J kepercayaan bermakna anda haruslah lebih berhati-hati benar dengan semua berita kepada anda. Sedikit pengertian sangatlah membahayakan .co m 65 . Piat u www. bermakna pekerjaan yang anda kerjakan J akan selesai dengan baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Warun gika anda bermimpi makan diwarung dengan banyak teman. Mimpi makan sendiri di warung. bermakna anda tidak J akan kekurangan uang setiap hari. bermakna kehidupan percintaan anda dalam keadaan harmonis dan tenang. bermakna anda akan menemui J kehidupan dan tenang dengan menjadi orang yang mulia lahir yang damai bathin. Yapo nika anda bermimpi melihat jejeran yapon yang dipamerkan ditoko atau pasar-pasar J kain.diingat oleh orang yang anda tolong. Zin aika anda bermimpi berzina dengan dewi (wanita cantik dari surga) bertanda J akan mendapatkan anak yang baik. Dan jika mimpi berzina dengan puteri (wanita terpandang). bertafsir akan ada kegagalan yang datang. bermakna rezeki akan J tiba dalam waktu yang singkat. Sedangkan mimpi anda sendiri yang yatim hidup piatu. Wudh uika anda bermimpi mengambil air wudhu. Yasi nika anda bermimpi mendengar atau membaca Yasin. bertafsir rezeki anda akan tiba dari pengasihan orang banyak. bertanda baik kehidupan J berumah tangga akan selalu terpelihara. bermakna akan ada suatu kemuliaan Jika dalam dengan kesempurnaan ilmu.pakarhowto.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful