PakarHowTo.

Co m

Ubahsuai oleh :

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

** Untuk mendapatkan petua, rahsia, panduan, tips, teknik dan pelbagai info menarik, sila lawat blog kami WWW.PAKARHOWTO.CO ** di M PENDAHULUA N Mimpi adalah mainan tidur tetapi kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka. Sekiranya kita mendapat mimpi yang baik, kiranya gembiralah kita. Dan sekiranya mendapat mimpi yang buruk, tentu kita tentu kita merasa tidak senang duduk. Oleh itu, ambillah wuduk sebelum tidur dan bacalah ayat Al-Quran. Ikutlah sunnah Rasulullah S.A.W yang telah diajar oleh Baginda untuk umat-umatnya semoga tidur kita dirahmati Allah Yang Esa. Rasulullah adalah teladan kita, seluruh kesehariaannya adalah panduan kita ikut. Dalam ‘terjaga’ atau terlelap sekalipun. Rasulullah shallahu’alahi wasallam biasanya tidur di awal malam dan bangun di akhir malam untuk melaksanakan sholat.

Seorang muslim hendaknya selalu bermuhasabah diri sebelum tidur tidur tentang apa yang telah dilakukan selama sehari. Jika ada yang baik hendaknya segera mengucapkan “Alhamdullilah”. Jika sebaliknya, hendaknya segera beristigfar dan bertaubat. Sebelum tidur disunahkan berwudhu terlebih dulu serta mengiring ke sisi kanan ketika tidur. menjelang tidur, disunnahkan membersihkan tempat tidur dengan tiga kali sapuan. “Jika engkau hendak menggunkana tempat tidur, maka sapulah atau kibaskanlah dulu, kerana siapa tahu ada sesuatu di baliknya”. Dan dalam riwayat lain, “tiga kali”. (HR. Muttaqun’alaih) Dimakruhkan tidur dengan tertelungkup/meniarap , ” Tidur tetelungkup/meniarap itu merupakan kebiasaan penghuni neraka”. (HR. Ibnu Majah) Disunatkan membaca ayat kursi dan akhir surat Al-Baqarah serta surat Al-Ikhlas, AlFalaq, dan An-Naas serta membaca do’a-do’a yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

2

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

TAFSIR MIMPI “Rahsia mimpi ini adalah tafsiran dan ramalan sahaja. Anda dinasihatkan untuk tidak mempercayainya 100%. Semua qada & qadar adalah disisi Tuhan Yang Esa.”

Ab uika anda bermimpi tersembur dan atau kena abu dalam hidung hingga seolah-olah J tidak bernafas menandakan didalam pekerjaan anda saat ini sedang ada yang tidak bisa beres. Adind aika anda bermimpi menemui atau ditemui oleh kekasih (adinda) anda menandakan J Anda dikaruniai pekerjan mulia dan akan tinggi. Adega nika anda bermimpi menonton adegan lucu, dan pertunjukan jenaka menandakan J bahwa akan memperoleh suatu keuntungan yang baik dalam anda pekerjaan. Ajar Jika anda bermimpi diajar oleh orang terutama guru atau orang tua menandakan ada Suatu kehormatan yang akan diperoleh. Admira l ika anda bermimpi bertemu dengan seorang/banyak admiral berarti hidup usaha J (dagang) dikehidupan sosial sangatlah maju. Dan jika seorang wanita yang anda dan bermimpikan bertemu dengan admiral akan bersuamikan sorang duda yang terhormat dan kaya raya. Air Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili lama atau Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi teman melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan Aya hika anda bermimpi ayah Anda dan bunda (tegasnya) melihat orang tua berarti sangat J baik sekali kehidupan Anda selama ini dimata mereka. Ayam Jika anda bermimpi melihat ayam terbang kepohon menandakan Anda akan menerima uang. Mimpi melihat ayam betina mengeram alamat akan dikaruniai kebaikan. Sedang anda bermimpi melihat ayam sedang bertelur, alamat akan mendapat untung. Dan bermimpi membeli atau dapat ayam jantan alamat Anda segera mendapat anak. Bermimpi dicuri orang bertanda akan bersedih hati. Memelihara anak ayam artinya ayam anda Anda gaduh (gelisah, resah) dengan rezeki sekarang. Sedang bila mimpi memberi jangan makan

3

bertanda anda yang selama ini ditunggu-tunggu kesudahannya pemandangan akan mengalami kepahitan tapi juga bisa teratasi dan ada kemungkinan dapat kawin. Ayu Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda ingin jika tidak disertai denganyang Anda harapkan akan mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya citahal-hal cita tadi besar artinya. Aktris Jika anda bermimpi menghindari suatu pertunjukan yang dilaksanakan oleh seorang aktris ternama berarti anda akan dapatkan kemewahan yang berlipat banda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. mimpi jatuh dari ayunan bertanda akan ada rugi besar dalam Sedang perdagangan.co m kepada ayam artinyua pekerjaan anda akan bertambah maju dan sukses segala yang dicitacitakan. alamat segala cita-cita dapat yang tercapai. pikiran tidak waras menghadapi sesuatu peristiwa kehidupan jasmani dan dalam rohani. Alu nika anda bermimpi melihat alun ombak bertanda rezeki anda sedang J dipermainkan keadaan sebentar naik sebentar turun. J Mimpi berayun dengan seorang yang berlainan kelamin alamat akan segera tibah duduk jodoh. Akroba t ika anda bermimpi dalam satu pertunjukan akrobat ditengah udara tanpa J kecelakaan si pemimpin (orang yang posisinya diatas anda pimpinan anda) akan beruntung kalau yang itu ada kecelakaan atau jatuh maka perjalanan atau rencana anda baiknya dilihat jangan dulu diteruskan karena besar kemungkinan mengalami banyak rintangan. Anda akan dibawah berlayar (pergi jauh). Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala.indah. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Almari Jika anda bermimpi membuka lemari pakaian dan yang membuka itu adalah perempuan maka ia akan berlimpahan pakaian kelak dikala ia bersungguh-sungguh mencari hidup. Pakaia n 4 . Albu m Jika anda bermimpi melihat foto-foto dalam album baik orang-orang atau pemandangan.pakarhowto. bertanda anda akan mengalami badan yang sehat. Dan jika anda yang menjadi akrobat artinya pandangan mata masyarakat kepada anda sendiri tidak dihiraukan atau penuh ejekan. Alkoho l ika anda bermimpi meminum barang alkohol sehingga (yang memabukkan) seolahJ olah tahu dunia lagi. Ayuna nika anda bermimpi tidur diatas ayunan. Kalau anda sendiri jadi aktris.

alamat tidak usah susah-susah soal kehidupan dan peri laku perekonomian anda. Kalau bermimpi anda sendiri yang menjadi baik dari anak bertanda anda hidup penuh kemewahan dan kebahagiaan. Kebalikan dari itu bila anda mimpi menjadi kepala amal dari ditimpa suatu masyarakat atau orang banyak. Ana k Jika anda bermimpi bersenda gurau atau sedang bermain-main dengan anak kucing. Dan anak-anak anda akan sukses kehidupan dan bahagia hidupnya bila anda bermimpi memberi makan kepada anak domba atau dombadomba lainnya. alamat harus hati-hati dalam waktu-waktu dikala anda sedang susah. Anak Yatim Piatuanda bermimpi memelihara atau memungut anak yatim. Dan jika anda dana dsb).co m Kucin g 5 . alamat rezeki anda Jika akan membumbung. alamat akan menerima segera khabar kalangan keluarga yang dekat. sahabat banyak yatim yang menolong dan kasih sayang selalu datan dari mereka. Ana k Jika anda bermimpi bermain-main dengan seekor/beberapa anak domba bertanda rumah tangga anda akan memuncak. (harus) menerima nasihat dari siapapun saja mengenai persoalan yang ada hadapi. Apalagi kalau anda bermimpi mempunyai anak laki-laki. yang berakibat buruk untuk anda). dan Jika anda bermimpi merawat seekor anjing atau beberapa rezeki dengan anda akan memuncak gemilang. Dan bila mengunjungi rumah yatim. kenalan. alamat ketentraman rumah tangga anda akan tercapai.pakarhowto. alamat J suatu keuntungan akan segera datang kepada anda. mempunyai mendengar anak. Angs aika anda bermimpi melihat angsa bertanda pertumbuhan cinta kasih anda akan J bersemi Dan bila anda bermimpi melihat angsa berbunyi. Mimpi melihat waktu atau mengamat-amati kucing yang sedang tidur. yang berikhtiar membelokkan anda dalam kejahatan (sesuatu sahabat. Mimpi melihat anak-anak bermain bermakna akan mendapatkan jodoh. Dan bila anda melihat seekor anjing datang pada anda menggoyangkan ekornya bertanda ana akan dapat menyelesaikan suatu urusan penting segera.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ama l ika anda bermimpi sering meramal (melakukan perbuatan baik misalnya J menyumbangkan kenyataan anda tidak perlu lagi beramal. S teman. Domb a www. Sedang anda mimpi dicakar kucing alamat anda sedang diganggu dan atau akan diganggu oleh orang yang sesungguhnya lebih bodoh dari anda. Ana kika anda bermimpi melihat. anada sekali dalam tempo yang singkat anda segera dapat senang. Anjin g edang mendengar atau melihat anjing menggonggong alamat ada seorang kawan. alamat anda akan (tercapai). memelihara. Ambruk/Robo hika anda bermimpi beberapa tembok rumah anda sama ambruk atau roboh J bertanda rumah tangga anda akan tangga berantakan. Dalam menerima amalan dari orang lain.

Ana k Jika anda bermimpi mendapat anak panah atau gendewo bertanda anda akan dibantusamapai cukup (mampu untuk melakukan keinginan anda orang sendiri).Angin lautJika anda bermimpi angin dari laut. Api Jika anda bermimpi membawa api didalam perahu. Tanah mendadak keluar api bertanda anda akan keuntungan mengalamikesehatan. Arakarakan Jika anda bermimpi melihat arak-arakan. Bila bermimpi menyala di dalam rumah bertanda akan mendapat kebaikan dari Yang melihat api Maha dan bisa juga makna yang terbalik dari itu anda diminta lebih berhati-hati Kuasa lagi.Angin BesarJika anda bermimpi angin Anda akan segera menerima surat dan khabar. alamat akan J timbul pertengkaran yang anda sendiri tidak mengalami sakit.pakarhowto. alamat anda sewaktu-waktu J akan meninggalkan rumah dan atau kampung halaman.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Angi nika anda bermimpi angin ribut menyerang rumah. Melihat api dari jauh. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. Asa pika anda bermimpi melihat asap. Dan bila mimpi anda sedang memadamkan api bertanda akan dapat menyelesaikan kesukaran yang sekarang dihadapi.co m 6 . alamat akan panjang umur. Mimpi melihat api kuburan. bertanda akan mendapatkan sakit sedang asap J yang Pana h www. alamat anda akan segera menemukan apa yang anda cari. bertanda akan mendapatkanyang lumayan. Arsitek Jika anda bermimpi seorang arsitek Anda akan mendapat penghargaan yang tinggi dalam memburuhkan (memperkerjakan) tenaga kepada orang lain. sedang gangguan api itu warnanya hitam. dan kalau negara akan timbul peperangan. Sedang mimpi angin santar bersar alamat anda akan mengalami sakit. Alas Jika anda bermimpi keluar dari alas atau hutan bertanda anda akan kehilangan uang atau sesuatu yang beharga. bermakna akan berumur di panjang. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Angl oika anda bermimpi melihat anglo penuh berisi bara atau arang yang masih ada J apinya keberuntungan yang segera alamat tiba. melihat api turun dari langit dan membakar rumahnya sendiri (anda) bertanda Mimpi akan mendapatkan rezeki atau uang yang banyak. alamat negara atau setidak-tidaknya masyarakat anda rusak. Ad uika anda bermimpi beradu senjata dengan orang lain atau teman. baik arak-arakan Tionghoa atau lainlainnya kehidupan anda mengalami banyak kesukaran peristiwa dan lain-lain yang bertanda anda bekerja dan membanting tulang dalam selama berhari-hari untuk harus menyelesaikannya.

Asin Jika anda bermimpi merasakan air asin atau minum air sungai terasa asin bertanda akan uang dari inisiatif (pemikiran awal) yang kurang dapat jujur. Asurans i ika anda bermimpi menerima polis asuransi kantor bertanda akan naik kondisi J keuangan anda . Apung (terapung-apung) dalam sugai atau lautan itulah suatu tanda akan gagal dalam usaha. karena segala barang yang disuka. Apun gika anda bermimpi dalam keadaan terapung (ditengah air) kemungkinan anda J dalam berusahan tanpa fundament yang kokoh dikarenakan kurang kuat perhitungannya. Mimpi melihat menghitam bermakna akan datang satu awan kesusahan. Bermimpi seekor ikan atau terutama ikan duyung sedang terapung-apung dilautan alamat suksenya dalam perkawinan atau perihal cinta. April Jika anda bermimpi seolah-olah berada dalam bulan April. Mimpi awan terlihatnya merah bertanda suatu desa akan ditimpa celaka dan mungkin kampug anda. menandakan akan dapat sakit. alamat segala apa yang dicita-citakan tidak akan tercapai.pakarhowto. Sedangkan melihat asap hitam berkepulkepul. Mimpi awan mendung dalam gelap peringatan anda harus hati-hati. Ata p Jika anda bermimpi duduk atau berdiri disebuah atap rumah alamat segala citacita tercapai dan bila anda waktu duduk dengan seorang teman karib bertanda anda dapat keperuntungan yang baik dalam suatu usaha dagang. kebahagiaan naik dan kesengan memuncak. Melihat asap keluar dari rumah. sedang bila yang minum itu seorang perempuan alamatmenghadapi kawin setahun akan lagi.co m tidak berapi. Ruma h 7 . bertanda akan ada khabar yang bohong yang akan diterima. Awa nika anda bermimpi melihat awan putih alamat kebahagiaan dalam perkawinan J suksesperdagangan dan kesehatan terpelihara dihari tua. roman baik. Agustu sika anda bermimpi berada dalam bulan Agustus bertanda Segala yang berkenaan J dibulan kemungkinan besar akan tidak berhasil dan segala pekerjaan hasilnya Agustus kurang memuaskan . bertanda sukses pekerjaan. Anggu r ika anda bermimpi (Pria) yang meminum anggur alamat ada seorang kawan yang J dapat menolong dalam sepak terjang. Mimpi Apel diatas meja alamat presentase kedudukan anda akan naik dan terutama pandangan dari masyarakat. Ape l ika anda bermimpi memakan buah apel bertanda anda akan menghadapi sukses yang J baik tinggi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.

bersirat akan segera mendapat keuntungan yang tak terduga . bertanda akan mendapat pengaruh besar J dalam kedudukan sosial atau perdagangan yang ada pimpin sekarang. Baja k Jika anda bermimpi melihat atau ditawan oleh bajak laut. Baj u Jika anda bermimpi berbaju hijau bertanda anda mendapat berkat dari Tuhan Yang Maha Esa. Bada kika anda bermimpi melihat badak. dan bermimpi J melihat babi bertanda tidak baik bangkai sekali. Mimpi badan berdarah bertanda harta kalau akan lama. Dan jika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang akan dilihat kurang menyenangkan atau akan menghebohkan masyarakat. alamat murah rezeki karena tidak segan-segan mencari anda kerja. anda menandakan anda dalam bergaul kurang diperhatikan. Baj u Jika anda bermimpi mengenakan baju sulaman memberitakan anak cucu anda atau keponakan anan akan mempunyai rezeki yang datang tibatiba. Bada nika anda bermimpi badan gemuk berarti akan dimuliakan orang dan dijujung tinggi. Baj u Jika anda bermimpi mendapatkan baju kebesaran bertanda anda akan dapat keuntungan besar. J Dan badan anda kurus tanda sebaliknya. Baj u Jika anda bermimpi melihat seorang memakai baju kurung. Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang. seorang wanita yang bermimpi ditangkap bajak laut alamat segera kawin Sedang atau dapat jodoh. Dan jika mendapat baju besar. alamat akan beruntung sekali. dan bila kehilangan baju tanda berduka hati. alamat bagi yang susah akan terhibur tahan dan yang sakit akan segera bagi sembuh.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bab i ika anda bermimpi memotong babi. Misalkan anda bermimpi tindaktanduk ketika seseorang yang anda sukai membuka pakaianya (penutup aurat. Kesimpulannya orang yang anda sukai itu ingin menjauhi anda.pakarhowto. artinya upaya anda selama ini dalam mencari perhatian orang itu adalah sia-sia bahwa belaka. Sulama n Hija u Kurun g Lau t www.co m Kebesara n 8 . seperti jilbab). Dan mimpi badan keluar kutunya. Baj uika anda bermimpi baju anda robek bertanda akan ada berita yang akan buruksekali J yang menyusahkan jiwa anda. bertanda anda sukses dalamdan mendapat tawaran baik diantara dua pekerjaan dan besar bermanfaat kerja besar.

co m 9 . Ban kika anda bermimpi sedang berada didalam bank akan mendapat dan J menghadapi kesukaran . Bangk uika anda bermimpi sedang duduk disebuah bangku di park. BayangBayang Jika anda bermimpi melihat bayang-bayang diair atau gelas bertanda anda akan mendapat suatu pekerjaan yang lebih baik lagi. Sedangkan menolong orang yang ditimpa tentram bahaya. bertanda akan bertemu J dengan kawan yang sudah lama berpisah dengan anda. adalah anda disayangi orang dan diberi kesempatan yang tanda lumayan. Bangka i ika anda bermimpi berjumpa dengan bangkai yang sudah berbau sekali. bertanda kehidupan anda yang begitu segera ada yang merusaknya. bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergianda. Bila anda sedang sibuk seorang bekerja bangku. J bertand kesusahan akan menimpa anda dalam soal keuangan. Bayi Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. Anda dipercaya oleh majikan yang memberikan kuasa.pakarhowto. Dan jika mimpi dan tidak melihat bayi dalam kandungan ibu. berartikan baik sekali tentunya dalam bidang pekerjaan anda. Dan bila anda ada dibalkon tapi tak dapat melihat apaapa. bertanda harus berwaspada karena anda akan dicelakakan oleh teman-teman anda dikala andan tidak tahu menahu. Bayar Jika anda bermimpi membayar hutang. Balkon i ika anda bermimpi sedang ada dibalkon. www. anda berlaku baik (adil) sesama bertanda kawan. bertanda akan mendapatkan penghargaan yang baik dari majikan disebuah anda. Bila melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangkaanda sangka ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu. Bahaya Jika anda bermimpi dalam keadaan bahaya.Bahan Jika anda bermimpi membeli bahan bangunan bertanda jelas anda dari akan bersukses dalam usaha yang anda rintis. Balo nika anda bermimpi melihat balon atau memegangnya bertanda sesuatu yang J dikerjakan dan diharapkan akan kurang memuaskan. hidup yang anda jalankan harus J lebih hati-hati lagi (waspada) Lain halnya kalau anda bermimpikan orang yang bahagia.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sedangkan kalau anda berbaju robek bertanda segala yang disimpan didalam rumah akan diketahui orang. Bahagi aika anda bermimpi bahagia bertanda kebalikan. bertanda anda akan bertengkar dengan J seorang kawan atau keluarga anda.

Terutama dalam soal perkawinan dan percintaan. bertanda akan mendapatkan suatu J kegembiraan. Beludr uika anda bermimpi melihat atau menyentuh atau berbaring diatas beludru J bertanda kehidupan yang gembira dan suatau senang. bertanda akan J ditimpa kesusahan yang tibatiba. mimpi mendengan suara orang membaca buku. dongkol.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Banji r ika anda bermimpi sedang mengamat-amati banjir bertanda anda akan dikaruniai J rezeki. Bat u Jika anda bermimpi bermain batu kerikil bertanda kesusahan anda akan berkurang. Bat uika anda bermimpi mengangkat batu hendak dibawa pulang kerumah. Kerikil www. alamat buruk karena akan kekurangan. emosi jiwa).co m 10 . bertanda anda harus hati-hati karena J akan dicurangi orang. Beda kika anda bermimpi melihat dan memakai bedak bertanda asmara dan cinta anda J akan bahagia . Mimpi rumah Tapi bila anda kebanjiran bersirat anda akan capek hati (kesal. Banten gika anda bermimpi melihat banteng. bertanda daya upaya anda akan berhasil. Belanda r ika anda bermimpi belandar atau cagak dari rumah roboh. bertanda pengertian anda akan bertambah. bertanda J akan beruntung besar. Banta l ika anda bermimpi melihat bantal sulaman bertanda anda akan ditolong oleh J orang atasan . Dan akan bahagia jika anda dibangunkan oleh suara batu anda kerikil. anda ditimpa banjir. Bawan gika anda bermimpi memakan bawang. Beba sika anda bermimpi dibebaskan dari tuduhan oleh pengadilan berarti anda J dapat melumpuhkan segala manusia-manusia yang curiga terhadap anda dan dengan seketika waktu anda bisa kerja sukses lagi.pakarhowto. Bac aika anda bermimpi membaca buku suci merupakan suatu keuntungan besar. Bakar Jika anda bermimpi membakar hutan atau alas. Juga J jika mimpi belajar membaca.

anda dengan selekasnya menikah. Beruan gika anda bermimpi dikejar beruang. bertanda apa yang dicita-citakan akan terpenuhi dan bila suara bel itu dekat saja bertanda anda akan tergelincir dalam mulut dan anda mungkin akan kehilangan manis uang. bertanda bahagia akan datang segera. Berand aika anda bermimpi duduk di beranda sebuah rumah terutama dengan dengan J putri.pakarhowto. Benc i ika anda bermimpi dibenci orang bertanda khabar baik akan datang pada J anda. alamat pertikaian dalam akan rumah timbul. Sedang mimpi memilih benang. Berkelah i ika anda bermimpi melihat orang berkelahi dijalan bertanda situasi pedagangan J anda maju. www. Pertolongan itu terutama datangnya dari bidang ditolong sosial dan dagang. bertanda kurang baik anda akan disusahkan J oleh yang dianggap teman. yang tiba-tiba datang tapi hal ini anda jangan percaya. Dan bila melihat benteng dibetulkan. bertanda jika ada kesukaran J datang akan meringankan. Tetapi kalau anda dapat menghindari diri atau orang mematikan pasti akan mendapat kemenangan baik dari seteru biruang itu anda. Bender aika anda bermimpi melihat bendera terpancang dan berkibar-kibar. bertanda suatu laporan palsu akan datang.co m 11 . Belanj aika anda bermimpi belanja anda akan berbahagia dalam rumah J tangga. hal itu bertanda sebagai kebalikan dari mimpi J anda. Sedang yang berkelahi itu anak-anak semua. Bencan aika anda bermimpi terkena bencana. Benan gika anda bermimpi memasukan benang dalam jarum. Dan kalau yang berkelahi itu binatang-binatang. bertanda dari (akan) pihak keluarga istri anda kurang senang dengan anda. J sedang berlayar diair yang berteriak adalah sebaliknya. alamat berarti akan kesukaran yang anda hadapi tetapi begitu serius.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bel Jika anda bermimpi mendengar suara bel dari jauh. bertanda akan yang memiliki keberuntungan sederhana. bertanda anda akan kekesalan J hati tiba-tiba. Berlaya r ika anda bermimpi berlayar diair yang tenang. bertanda J keuntungan Tetapi bila bendera itu hanya diam saja. Benten gika anda bermimpi masuk kedalam sebuah benteng. Tetapi bila anda tertidur diberanda.Jika anda bermimpi ada atau didekat benteng anda segera oleh teman-teman anda. alamat kebahagian akan datang.

Sedangkan bermimpi melihat buaya. suatu bertanda sesuatu yang hanya J khayal seperti membangun istana di udara.co m 12 . Buay aika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air. bertanda sukses J pekerjaan. Bersih Jika anda bermimpi membersihkan badan. Harus lebih berhatihati. Beras Jika anda bermimpi memberi atau membuang beras pada saat pengantin bertanda anda segera kawin (nikah) dengan akan segera. dalam bertanda akan dipercaya teman sejawat.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bertaru hika anda bermimpi melihat atau anda sendiri sedang bertaruh. Buaia nika anda bermimpi melihat buaian bayi didalam bulan. Bujan gika anda bermimpi seorang bujang atau puteri. Mimpi membersihkan perkakas rumah. bertanda mendapat kedudukan tinggi. dan bila makan buah anggur bertanda anda akan menerima anda warisan. suatu tanda yang baik sekali artinya anda jujur sehat serta berbahagia dalam hidup. Besi Jika anda bermimpi bekerja mempergunakan alat dari besi bertanda anda mempunyai bakat dalam pertukangan untuk segera dikembangkan. bertanda anda akan mendapat kedudukan tinggi dalam masyarakat. Anggu r www. Waspadalah. Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah akan anda. bertanda pekerjaan J anda lebih sukses lagi.Budi Jika anda bermimpi berbudi baik belaka. Borok Jika anda bermimpi keluar borok-borok (luka) dikepala. tetapi harus berhati-hati mimpi karena mempunyai latar belakang. bertanda akan tiba keuntungan badan yang penuh borok bertanda rezeki murah dan mimpi datangnya. Sedang anda mimpi membersihkan badan dan orang lain. bertanda anda J mengikat diri dalam suatu pemufakatan yang menyinggung pribadimu. Bua h Jika anda bermimpi memetik buah anggur. bertanda anda jangan khawatir dan gaduh penghidupan anda sekarang tetap memberikan soal kebahagiaan.bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda.Dan bila mimpi bayi kembar dalam bulan alamat kebahagiaan perkawinan. Buang air kecil/Kencing Jika anda bermimpi buang air kecil (kencing) bertanda akan ada yang menimpa rumah pencuri yaitu akan datang. bertanda akan ada keberuntungan (untung). Buang air besar/Berak Jika anda bermimpi buang air besar bertanda ada kemungkinan besar anda akan kehilangan sesuatu. Dan bila mimpi membersihkan gigi. alamat anda akan mendapat ambisi baru yang tadinya dilepaskan.

Dan bertanda kalau menuruni bukit bertanda kebalikannya. bertanda J akan menemukan kebahagiaan dalam perjalanan (lancar sampai tujuan). Bianglala/Pelan gi anda bermimpi melihat bianglala bersinar merah. Bula nika anda bermimpikan rembulan atau matahari jatuh. Bunting/Hami l ika anda bermimpi istri anda sedang bunting bertanda kurang J baik.co m 13 . Buk aika anda bermimpi membuka lemari atau peti. bertanda akan mendapat anak J yang dan jika anda sendiri yang membaca buku. bertanda anda mempunyai suatu baik. J karena yang tersimpan akan segera diketahui orang dengan kelalaian anda sendiri rahasia (jangn teledor. bermimpi (pria atau wanita) yang melihat bibir kelamin lainnya bertanda Sedangkan baik dalam perkelaminan yaitu ia bisa memilih teman jodoh yang serasi sekali betul.pakarhowto. Bengawa nika anda bermimpi bengawan meluap bertanda pekerjaan anda cenderung maju J dan melihat air bengawan kecil dan jernih. Untuk pria harus berhati-hati sebagai mengeluarkan omongan karena tergelincir sendiri (tidak bisa mengontrol omongan yang beretika). Bukit Jika anda bermimpi menaiki bukit dengan susah payag dan akhirnya sampai juga diatas. segala Jika apa anda inginkan ada kemungkinan besar yang tercapai. www. bertanda anda akan berkabung J atau bersusah hati. bertanda akan dapat uang yang tidak sedikit. Bibir Jika anda bermimpi (wanita) melihat bibirnya sendiri alamat bisa tercapai citacitanya biduan dan atau seniwati lainnya. Bungkusa nika anda bermimpikan ada sahabat datang membawa bungkusan. Bum i ika anda bermimpi bahwa bumi ini anda bisa kelilingi bertanda sangat baik sekali J untuk keberadaan anda (kemampuan). yang anda harapkan akan berhasil (dalam mencari pekerjaan baik). bertanda suatu kebaikan. sembarangan). bertanda anda harus berhati-hati. Bidadar i ika anda bermimpi melihat bidadari terbang diatas rumah bertandakan J kebahagian seorang bidadari datang bercapa-cakap dengan anda ada sinyalemen sedangkan orang akan datang dan bergaul dengan besar anda. adab) yang sangat menguntungkan. rasa kebudayaan (perilaku.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Buk uika anda bermimpi melihat orang membaca buku.

Bintan gika anda bermimpi melihat bintang dilangit yang bermacam-macam bentuknya. Biru Jika anda bermimpi melihat warna-warna biru disekeliling anda bertanda suatu kebaikan dalam kalangan keluarga.pakarhowto. Dan dalam cinta ada tumbu kesetiaan. Bicara Jika anda bermimpi sedang bicara bertanda suatu persoalan yang amat sulit dihadapi anda segera beres (tak menjadi akan lama).co m 14 . Binatan gika anda bermimpi melihat bermacam-macam binatang bertandakan alamat kepada J anda bekerja membanting tulang berwaspada yang insya Allah akan harus sukses.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bilik/Kama r ika anda bermimpi sedang berada dalam bilik kapal bertanda anda akan (oleh J teman. Bota kika anda bermimpi berkepala botak atau tidak berambut bertanda anda akan J menerima khabar buruk. Ini juga merupakan alamat bahwa anda harus bekerja membanting tulang.akan berdaya upaya untuk jahil) berakibat teman kerusakkan. Sedangkan bermimpi botol itu kosong. www. Tapi janganlah lupa juga dengan YME. Bonek aika anda bermimpi bermain-main dengan boneka bertanda rumah tangga anda akan J hidup harmonis dengan anak-anak yang sehatsehat. Bisu Jika anda bermimpi seolah-olah bisu. sedang J anda dibunuh orang. bertanda kurang baik anda akan menjadi sakitsakitan. Bunu hika anda bermimpi membunuh orang. Boxin gika anda bermimpi sedang boxing atau melihat orang berboxing (tinju) J bertanda perdagangan dan pencaharian anda akan mengalami kerugian dan kesukaran. Insya Allah akan Tuhan sukses. bertanda kesukaran yang tiada lenyap-lenyap dalam berusaha apa saja. ini J adalah merupakan tanda bahwa segala kebutuhan Anda akan terpenuhi. Biol aika anda bermimpi mendengar suara biaola bertanda anda harus selekas J mungkin mengambil bagian (cepat mengambil keputusan). suatu tanda bahwa perkataan anda terhadap temanteman kurang dipercaya. Boto l ika anda bermimpi melihat atau mebawa botol penuh berisi apa saja bertanda J kekayaan anda bertambah. bertanda akan keberuntungan besar.

bertanda akan mendapatkan pasangan J yang menangkap bulus bertanda akan kesusahan hidup. Burun g Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia. Mimpi memetik bunga. Burun gika anda bermimpi melihat burung terbang. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan mendengan burung merpati. bertanda kesehatan anda terpelihara J rezeki dan perkawinan bahagia. Burun g Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat. masuk sumur.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bung aika anda bermimpi melihat atau memegang bunga bertanda anda akan J menemui keberuntungan dalam cinta (tidak sedih hati). Mimpi melihat bulus baik. bertanda akan naik J derajat.co m Kuntu l Bete t Perkutu t Dar a Kenar i Merpat i Rajawal i Gaga k 15 . bertanda rumah tangga anda berbahagia. Bulu sika anda bermimpi bertemu dengan bulus. dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling untuk kesenangan dan kebahagiaan dunia hidup. Burun g Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan Merak www. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung perkutut bertanda anda akan mendapatkan istri atau anak yang baik. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung betet bertanda akan menemui banya perempuan berselisihan (anda harus berhati-hati menyikapi). Burun g Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman. Buny i ika anda bermimpi mendengar senapan berbunyi. Dan mimpi burung terbang menuju anda.pakarhowto. bermakna anda akan mendapat ketentraman karena disukai oleh banyak orang. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara. bertanda beruntung dan mimpi bulus dan ular berhadap-hadapan kedalam alamat akan ada untung. bertanda murah akan datang karunia pada anda dalam ketenangan dan damai.

bertanda J persediaan hidupmu dalam soal makan dan pakaian anda cukup. ada anasir-anasir (pandangan) disekitar lingkunganmu lagi yang berpengaruh. Cacin gika anda bermimpi melihat cacing bertanda alamat kehidupan anda akan terjamin J badani dan rokhani. bertanda ada khabar jahat yang segera tiba pada (berita) anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda orang dagang lekas laku J dagangannya. bertanda anda harus hati-hati dalam J pekerjaan yang anda kerjakan sekarang karena ada hal-hal yang kurang memberikan kepercayaan bagi anda. Tapi dalam hal ini terserah dari kebijaksanaan anda pada hari-hari baik.pakarhowto. Cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. bermakna akan ada musibah yang membayangi anda. bertanda ada seorang sahabat yang segera datang membutuhkan pertolongan pada anda. dan jika gagak berbunyi diatas atap. Mimpi cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. bertanda akan datang halangan/rintangan maka waspadalah.co m kekecewaan dalam percintaan. Cembur uika anda bermimpi dicemburui istri (suami) anda atau tunangan. Cermi nika anda bermimpi mendapat cermin. bertanda akan mendapat jodoh yang mulia. Burun g Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan atau uang. bertanda anda akan J ditakuti oleh teman-teman dengan penuh keyakinan (bercanda yang terlalu). Burun g Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan runtuh (gagal) tiba (matang) tiba. Ceriter aika anda bermimpi sedang cerita dihadapan orang banyak. But aika anda bermimpi sebagai orang buta. Butu hika anda bermimpi didatangi orang membutuhkan tenaga. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan mengadakan perjalanan jauh. bertanda kehidupan akan terjamin J badani dan rokhani. Dan kalau anda hanya melihat orang buta. J Mimpi cermin pecah. Cangki r ika anda bermimpi minum pada sebuah cangkir. bertanda anda harus lebih J teliti dalam hidup anda. Mimpi melihat sedang bercermin. Gerej a Kua u Unt a 16 . Cahay aika anda bermimpi melihat cahaya asap.

bertanda anda kebaikan akan tiba pada anda. bertanda hubungan akan tatap terpelihara. bertanda kurang menyenangkan hidup J anda. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging sapi. bertanda kesehatan keluarga akan datang dengan daya Mencium memuaskan.anak. bertanda akan bisa mengatasi apa yang J dibutuhkan kekasih anda. 17 . bertanda akan segera tiba saat perkawinan .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Cint aika anda bermimpi gagal dalam cinta. Cincin Jika anda bermimpi kehilangan cincin. mimpi diberi cincin. bertanda posisi anda dalam hidup sehari-hari ada yang Mencium bau berikhtiar jalan guna menghalangmencari halangi. Mimpi memulai cinta. bertanda anda harus waspada menjalankan pekerjaan dalam perusahaan. Dada r ika anda bermimpi makan dadar. Ciu m Jika anda bermimpi mencium kekasih. Cukur Jika anda bermimpi pergi cukur. bertanda segera mendapat halangan besar. bertanda ada keluarga yang sakit atau anda sendiri mendapat halangan. yang busuk. Anjin g Angs a www. bertanda kampung halaman anda atau g desa kelahiran senantiasa tentram. asalkan pekerjaan anda akan anda kurang mementingkan kondisi yang berlebihlebihan. Dagin gika anda bermimpi memakan daging mentah. Dagan gika anda bermimpi menjadi kepala kantor dari salah satu perusahaan dagang J bertanda senantiasa berkelebihan dan tahu akan hidup sosial. sebaiknya anda dengan segera merobah hidup anda. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging angsa.co m Sap i Dagin Kambin g Jika anda bermimpi memakan dading kambing. Dad uika anda bermimpi sedang main dadu maka kemungkinan nasib buruk akan J datang menimpa. bertanda anda harus banyak tabah menghadapi sesuatu pertengkaran yang tak diduga. bertanda anda akan mengalami rasa kurang badan (kesehatan kurang enak baik). Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging anjing. daging masak tentu kalau baik.pakarhowto. bertanda anda akan tidak bersusah-susah dalam J hal selalu terpenuhi bila mana bermimpi makan cinta dadar.

Dans aika anda bermimpi sedang berdansa dengan partner anda yang disayangi. Dahan/Poho nika anda bermimpi melihat sebuah pohon yang meranggas. alamat akan gagal akan segala Sedangkan mimpi mendayung. Sedangkan melihat daratan sesudah anda akan berlayar berpuluh-puluh mil dilaut. J bertanda suatu alamat yang anda selalu perhatikan orang sebab anda berbudi pada orang. alamat akan mendapat nama dan kedudukan yang sangat tinggi. J bertanda suatu keuntungan yang anda segera peroleh. Dangau/Ruma hika anda bermimpi melihat atau tinggal disebuah dangau/rumah kecil disawah. Dayun gika anda bermimpi melihat dayung terletak didalam perahu. bertanda akan makan enak. Dara t ika anda bermimpi melihat suatu tanah daratan yang amat luas.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dagin g Jika anda bermimpi melihat daging seiris atau sepotong bertanda anda akan dapat kebaikan . bertanda anda akan menerima suatu rezeki dari J hasil keringat anda sendiri. www. suatu alamat bahwa anda J akan ditimpa kemiskinan. suatu J alamat anda akan lekas dijodohkan. adalah alamat usaha anda dengan segala usaha. suatu pekerjan anda J yang kosong.co m Seiris 18 . sedangkan melihat J ada darah mengalir. Sedang anda mimpi mengunjungi pesta dansa. bertanda dimana J anda dikaruniai rezeki dari Tuhan YME. Jika bertanda alamat akan mendapatkan penyakit yang tibatiba. sedangkan melihat pohon yang rindang dan lebat oleh buahnya. sukses dalam cinta. Sedangkan mimpi melihat dayung hanyut dikali. kekayaan alamat akan datang kepadamu. Daging kambing gibasanda bermimpi memakan daging kambing gibas yang hitam bertanda akan Jika datang keberuntungan yang lumayan.pakarhowto. Dahaga/Hau sika anda bermimpi haus sekali. tenagamu yang cakap dan kegiatanmu akan menemukan kebahagiaan. suatu tanda anda akan dapat menyelesaikan sesuatu alamat yang baik sekali. Dara hika anda bermimpi diatas ranjang darah. Daging dan urat anda bermimpi makan daging dan urat hitam atau merah dari kambing. Dan bila anda melihat dapur rumahnya sendiri terang sekali. bertanda kurang baik. Dapu r ika anda bermimpi tinggal didapur atau memasak didapur rumah orang kaya.

bertanda anda jangan J terlalu menggantungkan nasib hidup kepada orang lain dalam usaha anda yang sekarang. Dingi nika anda bermimpi kedinginan. bertanda anda akan mendapat pertolongan J yang sewajarnya dari teman. bertanda kesehatan ada belas kasih yang datang pada anda. Dan jika bermimpi orang berdoa dalam suatu kenduri. Sedangkan melihat lampu kecil berkelip-kelip di ruangan mana alamat anda harus berhati-hati.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dau nika anda bermimpi melihat daun hijau terkapar ditanah. alamat akan berhasil dalam perdagangan dan sambil perjalanan. kecil www. anda hati-hati dalam pembicaraan dengan orang lain. bertanda anda akan J memperoleh anda duduk kebelulan istri anda hamil akan segera melahirkan anak kebaikan. Do aika anda bermimpi sedang berdoa. hidup anda penuh rahasai.pakarhowto. adalah tanda suatu J kebahagiaan yang menggembirakan. banyak rintangan harus dan godaan . Dob i ika anda bermimpi menjadi tukang dobi atau penatu.co m 19 . Dokar Jika anda bermimpi naik dokar. bertanda banyak soal-soal J yang harus kerjakan semestinya terutama pekerjaan yang sekarang ini (jangan anda lalai). naik dokar dalam rumah. hidup. Dendan gika anda bermimpi mendengar suara sayup-sayup orang berdendang/menyanyi J bertanda ada kepercayaan baik datang kepada anda. akan mengalami kepahitan saja. Dengk i ika anda bermimpi didengki orang terutama tetangga. rezeki. Dipa nika anda bermimpi sedang duduk didipan baru. Sedang melihat daun jatuh. Dering/Buny i ika anda bermimpi mendengar bunyi dering uang yang tiada putus-putusnya J bertanda suatu kebahagiaan anda dalam hidup sosial. Deb uika anda bermimpi tertimpa debu sehingga seolah-olah tak dapat bernafas bertanda J anda banyak berhati-hati mengerjakan pekerjaan yang sekarang. tanda ada kecelakaan atau diantara keluarga ada Sedangkan yang sakit. Dian/Lamp u Jika anda bermimpi menyalakan lampu kecil diruangan. Mimpi naik dokar bersenda gurau. jika yang baik rupa. bertanda akan mendapatan untung. sedikit sebab bisa harus menjatuhkan selamaanda lamanya. bertanda anda akan memperoleh kebahagian J terutama jasmani. bertanda sukses dalam pekerjaan walupun sederhana saja.

sosial anda akan nampak bila mimpi menelpon seorang dokter untuk Kehidupan datang kerumah anda. yaitu anda J akan mendapat kesehatn yang cukup dan rezeki yang banyak. Dut aika anda bermimpi seorang duta memanggil anda. J alamat perobahan hidup anda akan segera tiba.pakarhowto. bertanda kurang baik.co m Dudu kika anda bermimpi duduk bersama dengan seorang permpuan bukan istri (dan J sebaliknya).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dokter Jika anda bermimpi mengunjugi dokter. bertanda akan datang masa jaya J yang Sedang anda mimpi menjadi duta bertanda akan ditolong orang besar dalam kekal. dan jika melihat durian bertanda ada orang yang sentimen badan yang pada anda . Eda nika anda bermimpi melihat orang gila. Mimpi duduk diatas batu. bertanda akan mendapat untung. alamat Jika suatu kepada anda akan tiba dari orang pujian besar. 20 . dosa. bertanda anda mendekati www. bertanda sebaliknya yaitu anda hidup akan temui kewarasan dan kebaikan perilaku. Duri Jika anda bermimpi melihat atau memegang pohon berduri. hal pencaharian (pekerjaan). Ekonomi sika anda bermimpi banyak orang-orang dalam kampung yang hidup secara J ekonomis. Duria nika anda bermimpi makan durian. anda akan mengalami J kesehatan terganggu. DewaDewianda bermimpi menggambar dewa dewi atau menonton gambarnya. alamat akan memperoleh rezeki kekal. bertanda anda dalam keadaan sangat sibuk J dan tidak tentu. Sedang anda sendiri yang edan. alamat anda memppunyai banyak sahabat diwaktu senang. Domb aika anda bermimpi domba. Dos aika anda bermimpi J kecelakaan. Duk aika anda bermimpi berdukacita. bertanda keuntungan anda akan tercapai. Sedang anda mimpi sebagai seorang dokter. bertanda akan ada kemajuan dan membuat orang lain iri bagi anda hati. bertanda suatu kebahagiaan hidup dan mempunyai J keluarga yang disayangi serta mempunyai kesehatan yang terpelihara. Dusu nika anda bermimpi pergi kedusun baik dengan jalan kaki atau menunggang kuda. menandakan impian yag baik sekali.

Elan gika anda bermimpi melihat atau menemukan burung elang. bertanda kurang baik. Fakir Jika anda bermimpi menjadi orang miskin atau peminta-minta.pakarhowto. Famili Jika anda mermimpi keluarga. bertanda ada sesuatu atau sedang seseorang yang datang pada anda untuk meminta bantuan atau pertolongan. Anda memberi sedekah kepada orang miskin. Sedangkan anda yang ekonomis. segala yang dicita-citakan akan terkabul akan dengan halangan asalkan anda betul-betul menunjukkan kejujuran dalam tidak ada hidup Faja r ika anda bermimpi bangun diwaktu fajar bertanda anda adalah seorang yang J termasuk rajin dan menggunakan waktu. Fitna hika anda bermimpi difitnah orang bertanda sebagai suatu pujian orang banyak J yang menghargai diri anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. dan bila mimpi melihat seekor anda akan binatang mengibas-ngibaskan ekornya dihadapan anda. miskin 21 . Es Jika anda bermimpi melihat es dijalan. Es balokan yang anda lihat disuatu dan tempat. bertanda kejujuran J anan yang gemilang segera dikhianati oleh kawan seketiduran disaat anda. bertanda J suatu perkawinan yang beruntung dari salah satu pihak keluarga anda. bertanda pekerjaan sekarang J akan sukses. bertanda anda akan memasuki pekerjaan yang baru lebih sempurna dari yang sekarng. Embu nika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dirumput yang berembun pagi. peristiwa yang amat sulit yang dihadapi sekarang akan dapat bertanda diselesaikan Esa Jika anda memimpi Yang Maha Kuasa merupakan tanda yang sangat baik sekalli yaitu tidak berkekurangan sepanjang masa. Ekor Jika anda bermimpi seekor binatang memburu anda.co m bertanda hidup anda sangat dikagumi orang karena kekayaan yang jalannya halal. bertanda selekas mungkin dikaruniai pekerjaan baru yang diutamakan dalam bidang hidup sosial. dam bila ember kosong bertanda pekerjaan lebih baik jangan diteruskan. bertanda anda segera akan memperoleh pemberian yang halal. dan perasaan ada orang yang mau menyusahkan. Embe r ika anda bermimpi membawa ember penuh berisi air. bertanda perjodohan anda akan segera tiba dan bilamana anda sudah kawin maka suatu yang dicita-citakan berhasil baik. bertanda bahwa anda akan dikasihani orang.

bertanda anda akan menghadapi kesehatan yang terpelihara. bertanda alamat akan memuji kepada orang J besar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Fantas i ika anda bermimpi orang-orang didekat anda memakai barang-barang fantasi J modern. bertanda bakat anda dalam kesenian akan segera nampak. bertanda akan J ada menyusahkan keluarga anda dikemudian kelak (binalah komunikasi yang yang harmonis).pakarhowto. suatu pertanda anda akan mendapat penambahan gaji yang pekerjaan lumayan. Gaja hika anda bermimpi melihat gajah. Gadis Jika anda bermimpi sedang bercakap-cakap dengan gadis. Fot oika anda bermimpi melihat foto tergantung didinding. Sedangkan mimpi melihat uang bertanda anda tidak akan bekekurangan dalam segala masa.. bermakna akan mendapat kesusahan hati (putus cinta). bertanda suatu percintaan J dan perjodohan yang mengekalkan dan penuh impati. bermakna kemajuan anda mungkin bertambah memfoto karena dukungan semangat dari teman. Gau l ika anda bermimpi bahwa istri anda sedang bergaul dengan lelaki lain. bertandakan suatu hidup yang sangat berlebihlebihan. Jika anda bermimpi orang atau tempat. Mimpi melihat foto dalam album. sedangkan mimpi makan dengan garam. atau pangkat . Garp uika anda bermimpi makan dengan garpu bertanda akan dalam rumah tangga anda J akan memperoleh kesenangan. Fitra hika anda bermimpi berfitrah.co m 22 . Gedun gika anda bermimpi melihat gedung miring atau hampir roboh. Gaji Jika anda bermimpi gaji anda akan dinaikkan. melihat gajah keluar dari rumahnya. bertanda akan J tiba www. Sedangkan jika anda mimpi membuat foto. suatu alamat akan ada tamu terhormat Mimpi datang Sedang melihat gajah masuk kedalam rumah. bertanda alamat bahwa anda kurang kepercayaan dari majikan. bertanda anda tidak akan terasing dimasyarakat J umum bilamana anda setiap tahun berfitrah menurut peraturan agama. Sedangkan anda mimpi gaji anda dikurangi. bertanda suatu kehidupan yang harmonis dalam cinta. Fulus/Uan gika anda bermimpi kehilangan uang anda akan disenangi orang dan mendapatkan J karunia alam. Gara m anda bermimpi melihat garam banyak bertanda anda akan semakin poluler Jika dan ternama dalam pergaulan baik pria atau wanita. alamat akan dapat kedudukan padamu.

Gerej aika anda bermimpi sedang berada didalam gereja. balik haluan tuk selamalamanya. Anda mimpi giginya terlepas.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m perselisihan dan pertengkaran dalam rumah tangga. bertanda akan menerima J wari . menandakan akan disayang oleh orang banyak . bertanda akan dapat pekerjaan J dalam dan bila mimpi memakai gelang. Sedangkan mimpi melihat gedung baru didirikan bertanda akan menghadapi pindah tempat. harus mawas diri. Gigit Jika anda bermimpi digigit binatang apasaja. Gendewa/Tal i ika anda bermimpi memanah tetapi gendawanya putus. Bila mimpi rumah keadaan gelap gulita. bertanda anda akan berselisih paham J dengan atau jika anda hendak kawin (nikah) akan berselisihan dengan teman istri anda atau sahabat karib. pertana suatu yang kurang J baik. Gerhan aika anda bermimpi melihat gerhana matahari atau bulan menandakan bahwa anda J harus berhati-hati dalam usaha. suatu alamat bahwa kekasihmu tidak akan dagang. Gendon gika anda bermimpi menggendong anak kecil. 23 . Gela pika anda bermimpi berjalan tapi tiba-tiba hilang karena kegelapan. bertanda kesehatn anda J akan bertambah kurang baik.pakarhowto. suatu pertanda J harus berikhtiar mencari kawan yang harus menolong anda dengan cepat. Gelas Jika anda bermimpi memecahkan gelas sendiri yang sedang dipegang. Gemu kika anda bermimpi badan anda bertambah gemuk. bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan merasa keluarga atau dirumahnya sendiri. tanda akan menerima halangan. Gelan gika anda bermimpi mendapat gelang apa saja.. bertanda akan ada kekecewaan dan kesukaran akan menimpa suatu anda. yang terlepas gigi bawah ada saudara yang Jika mimpi meninggal. akan dapat dalam kesukaran. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal. Gigi Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis. Gelomban gika anda bermimpi sedang mengatasi atau mengarungi lautan bergelombang dan J dapat suatu tanda yang baik sekali karena segala sesuatu yang hendak dituju tercapai akan terlaksana .

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Giwan gika anda bermimpi membeli giwang untuk istrinya, bertanda bahw pekerjaan anda J akan mengalami kemerosotan dan dlam hal ini anda harus mencari jalan keluar. Sedangkan giwang, bertanda baik dan pekerjaan dagang anda tercapai dan mimpi diberi sukses.. Go aika anda bermimpi berjalan masuk dalam goa dengan teman anda, menandakan J ada seorang teman yang selalu berdampingan dengan anda akan menolong anda dalam perdagangan atau usaha. Golok Jika anda bermimpi melihat seorang yang memegang golok, bermakna akan mengalami kekurangan dalam hal keuangan. Gula t ika anda bermimpi menyaksikan pertunjukan gulat, bertanda kesukaran dalam J hidup perdagangan akan anda temui, begitu pula bila anda sendiri yang main gulat dan kalah, bertanda kepercayaan kepada masyarakat akan tidak dihargai lagi. Gul aika anda bermimpi gula, bertanda akan kehilangan uang, sedangkan bila anda J menjual orang lain atau tetangga, bertanda kesengan akan segera gula pada tiba. Gunun gika anda bermimpi mendaki gunung dan tidak pernah jatuh, suatu tanda yang anda J akan maju dalam pekerjaan, dan lebih-lebih lagi kalau gunung itu gunung dapat berapi kedudukan anda akan lebih terhormat lagi. Mimpi melihat gunung meletus, bermakna akan mendapatkan kemalangan.. Guntin gika anda bermimpi menggunakan gunting untuk memotong sesuatu benda, bertanda J akan mendapatkan uang. Dan bila mimpi gunting terpisah satu sama lainnya, bertanda akan pertengkaran dalam kalagan keluarga anda. Mimpi membeli gunting akan timbul ada masalah. Dan jika mimpi memakai gunting bermakna akan mengunjungi teman lama. Gura uika anda bermimpi melihat atau mendengar orang-orang bersenda gurau J bergembira sekali. Sedangkan dimimpi anda sendiri ;yang bersedagurau, adalah baik bertanda kesediahn akan segera datang.. Gur uika anda bermimpi menjadi guru bertanda anda akan naik tingkat dalam bidang sosial J dan cita-cita. Sedangkan mimpi bertemu dengan guru, alamat ada karunia baik yang datang dari pertolongan teman anda yang sebaya. Hadiri nika anda bermimpi melihat hadirin (orang banyak) disuatu rapat besar menandakan, J ada kepercayaan dari orang berpangkat tinggi akan datang kepada anda. Tetapi suatu kalau anda itu waktu magrib alamat kurang baik. Pertanda penyakit dalam mimpi masyarakat akan mengancam penduduk. www.pakarhowto.co m

24

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Haji Jika anda bermimpi ada orang-orang haji termasuk dan dalam mimpi berpakaian serba bertanda kebaikan yang selama ini anda lakukan akan membuahkan hasil atau putih, anda sedang diingatkan agar berlakulah lebih arif dan bijak Tuhan melihat anda. Hak Jika anda bermimpi ada sesuatu hak yang perlu anda perjuangkan segera dalam mimpi alamat lekas berpengaruh kepada sesama adalah manusia. Hakim Jika anda bermimpi menjadi hakim, suatu tanda yang anda akan terima berupa kedudukan tinggi. Bila anda mimpi diadili seorang hakim, bertanda anda akan bersih yang cukup dan lepas dari nista dan fitnah orang. Halama nika anda bermimpi melihat halaman rumah anda bersih dan pintunya terbuka J lebar, bertanda pelajaran anda segera tercapai. Hamp aika anda bermimpi kehampaan suatu usaha dalam mencari kerja, bertanda akan J ada kawan yang ingin menjatuhkan anda. Sedang mimpi hampa segala kantong, bertanda akan segera ditolong orang. Halilinta r ika anda bermimpi mendengar dan melihat halilintar bersambaran, bertanda anda J bisa dengan segera menjatuhkan siapa-siapa yang berseteru dengan anda. Handa i Jika anda bermimpi melihat handai tolan anda daatng mengunjungi rumah anda dengan simpul, bertanda keberuntungan selama anda dalam kesusahan akan senyum terhibur. anda sendiri yang berkunjung atau beramai-ramai ketempat handai tolan, Sedang alamatharus banyak bekerja dengan tenaga dan pikiran anda anda sendiri. Hanta r ika anda bermimpi menghantar sesuatu dengan tak ada aral di tengan jalan, J bertanda keselamatan akan menyusul tiba pada anda, sedang anda menghantar mayat kekuburankedudukan dikalangan keluarga anda sedikit hari lagi dapat bertanda dirasakan. Hanta m anda bermimpi melihat orang hantam-menghantam, bertanda kehidupan anda Jika penuh kesulitan besar. Hant uika anda bermimpi berbicara dengan hantu, bertanda keuangan anda akan J meningkat, sedang melihat hantu, alamat akan sukses dalam usaha. Dikejar hantu, alamat timbul kesalahan anda. Mimpi melihat hantu tersenyum bersirat akan berumur panjang. Hanyu t ika anda bermimpi hanyut terbawa arus, bertanda ada persoalan yang berlarut-larut J yang ini anda liwatkan dan bila hanyut lalu menenggelamkan bermakna anda selama akan mendapat fitnah dari orang yang anda kenal lama maupun baru. Jika hanyut tapi tola n www.pakarhowto.co m

25

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m mengakibatkan anda terombang-ambing dan terapung menandakan ada kemungkinan, anda setiap berusahan tanpa fundament yang kokoh, dikarenakan kurang dalam matangnya perhitungan . Hapa l ika anda bermimpi anda sedang menghapal pelajaran, bertanda segala cita-cita J akan segera dikabulkan. Haru m anda bermimpiBunga semerbak mengharum dalam impian anda, bertanda tidak Jika baik, percintaan anda mengalami kepahitan, atau rumah tangga akan ada yang mencelakakan. Harima uika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan J sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda. Hari tahun kelahiran bermimpi menyelamati hari ulang tahun anda sendiri bermakna, anda akan Jika anda hiduplama lagi. Dan bila anda menerima hadiah hari ulang tahun anda, bertanda anda lebih akan menerima karunia dari Tuhan YME. Hasil Jika anda bermimpi sedang menerima sesuatu hasil dari pekerjaan anda, bertanda kebalikannya. Sedangkan mimpi melihat orang-orang menerima gaji atas kerjanya, suatu tanda yang anda harus berusaha dalam kerja anda bertanda sekarang. Hati Jika anda bermimpi mendengar detikan hati, bertanda anda akan menerima khabar baik, sedangkan anda bermimpi terserang penyakit hati atau TBC, bertanda sehat dan segar bugar . Haw aika anda bermimpi berada dalam hawa yang dingin, bertanda penyakit akan J menyerang sedang hawa panas, bertanda akan timbul pertengkaran dengan tetangga pada anda, anda. Hadia hika anda bermimpi mendapatkan hadiah kenang-kenangan, bermakna akan J mendapat kegembiraan yang tak didugaduga. Hadan gika anda bermimpi dihadang oleh orang menandakan dalam hidup Anda sedikit J mengalami terutama dalam pekerjaan khususnya dagang, pelayaran, kesukaran (wirausaha). Hebo hika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang dilihat anda kurang menyenangkan J atau menghebohkan masyarakat, menandakan tindaktanduk anda dalam bergaul akan kurang diperhatikan. Sedang anda sendiri yang menghebohkan sekitar kalangan anda berisarat anda disegani teman-teman anda.

26

atau apa yang anda kerajakan hanya tinggal tinggal tetapkantiada saja yang diubah. Hias Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih. (kebalikan dari hemat tidak dalam kehidupan seharihari). bertanda anda mencapai keberuntungan hidup yang enak selamalamanya. dan bila kegaduhan dalam mimpi terjadi didalam rumah bermakna rumah tangga terancam goncang. Henin gika anda bermimpi keadaan sekitar anda hening sunyi saja bertanda di tempat anda J akan tenteram dalam tahun ini. bermakna anda akan mengalami hidup merosot dan ditimpa kesusahan. Hibu r ika anda bermimpi sedang menghibur orang yang dalam kesusahan. Hitam Jika anda bermimpi melihat sesuatu berwarna hitam. Hiruk pikuk/gadu Jika anda bermimpi mendengar orang gaduh dimana-mana maknanya anda akan h ditimpa suatu malapetaka yang besar. bertanda akan terganggu kesehatantamu datang dengan maksud jahat. atau setidak-tidaknya yang dengan berhias akan tadi sakit. Hidun gika anda bermimpi hidung anda mengeluarkan darah. J bila berusaha dengan tenaga dan keringat sendiri. Hidanga nika anda bermimpi ada pada suatu hidangan yang teratur rapi dengan rupa-rupa J makanan dan lezat.pakarhowto. Hembu sika anda bermimpi melihat merasai angin berhembus dengan kencang dari jurusan J timur disertai hujan bertanda kesehatan andan akan terganggu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Hema t ika anda bermimpi hemat bertanda hidupp cinta dan perdagangan andan merosot. bermakna J akan mendapat anak yang baik dan kelak dicintai orang.co m 27 . Hija uika anda bermimpi semua yang kelihatan hijau atau memakai pakaian serba J hijau. Dan mimpi melihat orang famili atau ada berhias gagah akan ada keluarga yang meninggal dunia. Hera nika anda bermimpi melihat sesuatu yang mengherankan anda bertanda bahwa J anda tabah sangat mudah dapat dipengaruhi oleh orang kurang lain. mengisaratkan anda akan J diberi keselamatan yang tidak diketahui suatu datangnya. Segala yang dicita-citakan akan sial. mengabarkan dimana anda akan diberi kebahagiaan hidup dan makmur juga akan www.Hilang Jika anda bermimpi kehilangan sesuatu bertandakan anda akan ditimpa sehari susah dua hari lamanya.

suatu tanda anda J akan menikmati hidangan enak. Sedangkan bila di dalam mimpi anda memberi hormat memberikan makna anda akan banyak kehilangan sobat yang yang dulunya kental. bertafsir akan sakit ada seteru (orang yang bertentangan) datang dan anda harus berhati-hati terhadap kemungkinan yang akan terjadi. dan bila hanya hujan embun yang dilihat dalam mimpi. bertanda akan kurang enak badan. Hote l ika anda bermimpi tinggal di hotel atau mampir dihotel bertanda usaha anda J akan mengalami kegagalan dan kemerosotan. Huta nika anda bermimpi masuk hutan keluar hutan dengan tak ada aral yang J mengganggu. Horma t ika anda bermimpi dihormati orang. Dan bila mimpi melihat orang beribadah saja atau sembahyang. bertafsir anda akan sukses dalam pekerjaan J apa dan selalu di kasihani Allah. Hutan gika anda bermimpi membayar hutang. bertafsir anda akan berhasil baik dalam penuntutan gangguan apaapa. bermakna kepada anda akan datang J pengakuan yang membahagiakan hati. Jikalau mimpi melihat hujan dari jauh bertafsirkan akan mendapat susah. Ibada hika anda bermimpi sedang beribadah. Mimpi hujan emas bermakna akan mendapat melihat simpati.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m meperoleh anak yang baik-baik. Bermimpi melihat hujan lebat dan deras. dan mimpi melihat hujan yang lama berhenti. Dan bila melihat hujan buah-buahan akan jadi lurah (pemimpin) orang jahat. Huru f ika anda bermimpi menulis huruf dan atau melihat huruf -huruf baik dikayu. tapi ia mengalami kematian. Iba/Susa hika anda bermimpi dalam kesusahan karena sesuatu. bertafsir suatu peringatan J kepada anda agar lebih bergiat dengan pekerjaan yang anda sedang kerjakan. 28 . J ditembok atau dikertas. akan menandakan anda akan keras. atau akan dapat baru untuk tinggalkan saja pekerjaan yang kerjaan lama. bermakna rezeki akan bertambah. Huja nika anda bermimpi diserang hujan dan angin keras ditengah jalan. huku m anda bermimpi di hukum bermakna sebaliknya yaitu anda akan tinggal dengan Jika tak punya gangguan apaapa. dengan tempo lama baru dirasai. Mimpi melihat hujan rintik-rintik bermakna akan mendapat kebahagiaan karena keinginannya tercapai. bertanda segala yang akan dikerjakan dapat diktentukan tercapai.pakarhowto. seperti juga warna rumput hijau yang menandakan kesuburan . bermakna anda berbudi baik kepada sesama J orang dan akan tiba pengasihan yang tidak disangka-sangka.

bermakna kurang menyenangkan karena anda hanya menggantungkan semangat dan harapan kepada orang lain. Mimpi mendapatkan ikan mas hitam bermakna akan mendapat rejeki dalam waktu dekat dan jika merah anda akan mendapat kesialan. Melihat ikan sedang berenang berlambang akan mendapat rezeki. bermakna anda akan menerima ketinggian derajat. Sedangkan berjalan diistana bertafsir akan berjumpa dengan segera orang terkemuka . Ijazah Jika anda bermimpi melihat ijazah bermakna anda akan merencanakan suatu perjalanan memberikan harapan yang akan baik. dikerjakan artian. bermakna cita-cita anda jalannya buntu. negatif) orang dalam suatu pekerjaan. bermakna baik dan ada riziki.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ibu Jika anda bermimpi melihat ibu. mengerjakan artian. Iga Jika anda bermimpi iga (tulang bagian bawah didada) anda sakit. positif). Dan dalam mimpi melihat ikan kering memancing hidup kembali. kesehatan anda akan terpelihara. Ikhtiar Jika anda bermimpi sedang berikhtiar (usaha. Ikan Jika anda bermimpi memandang (melihat) sumur ada ikannya. Istana Jika anda bermimpi berdiam dalam istana bermakna suatu kegembiraan yang tiada diduga muncul. Mimpi melihat ikan dapat terbang. bertafsir pekerjaan yang tadinya kurang menghasilkan akan maju kelak. Bermimpi ikan. diantaranya mendapat kemarahan dari mas atasan. bermakna anda akan maju setingkat lagi dalam perjuangan (usaha). bertafsir bahwa anda tetap dikaruniai bahagia. bila mimpi anda sedang diikhtiarkan bertanda (usaha. Dan bila anda mimpi badan anda yang dapat terikat atau diikat orang atau musuh. Ikat Jika anda bermimpi melihat atau menjumpai banyak orang yang diikat bertafsirkan anda menjauhkan diri dari fitnah orang. www. Iklan Jika anda bermimpi membaca iklan anda di koran. bermakna akan datang kerugian atau kematian anak famili perempuan Ikal Jika anda bermimpi ditemui oleh orang yang berambut ikal dan belum dikenal bermakna suatu pendustaan (berita kebohongan) akan tiba segera kepada anda. bertafsirkan akan mendapatkan alamat baik. kerja.pakarhowto. kerja. bila berpesan kepada ibu. bermaksud pekerjaan agak mundur.co m 29 . Inta nika anda bermimpi menemukan atau melihat intan bertafsir ada suatu kehidupan J atau penghidupan cinta yang sukses dan harmonis akan dirasakan.

Awas kemiskinan akan menemui harus anda Jala nika anda bermimpi melakukan perjalanan yang amat jauh sekali bertanda akan J panjang umur. bermakna rencana yang akan dikerjakan tanpa diketahui ada suatu siapapun. atau perkataan orang lain. Izin Jika anda bermimpi meminta izin kepada guru atau orang tua hendak pergi ketempat lain.. bermakna anda J akan beruntung sehari dua hari ini dalam berdagang (makelar). tapi kalau anda sendiri harus yang bertanda baik yaitu anda diperhatikan oleh jahil masyarakat. Influenz aika anda bermimpi diserang penyakit influenza. bertafsir kurang baik. Iris Jika anda bermimpi melihat atau merasakan jari teriris. bermakna akan tiba irisan rezeki. Tapi kalau itu dengan darah kental. Jaya Jika anda bermimpi dalam keadaan jaya yang gilang gemilang bertafsir sebaliknya.co m 30 . bertafsir akan memperoleh dan bila sedang memukul istreri. Berjalan www. Itik Jika anda bermimpi melihat itik berenang mondar-mandir dikali bermakna kedamaian hati akan ketenangan jiwa anda yang akan terlaksana (dirasakan).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Isteri Jika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dengan istri. bertafsir bahwa diingatkan anda harus bijaksana dalam menghadapi kemungkinan yang menghantam diri akan anda. bermakna anda akan mendapat J mengatasi pertikaian dengan tidak mengganggu kesehatan badan kekeruhan anda. jadi banyak berhati-hati dalam pekerjaan anda. bermakna akan selamat. bermakna anda akan lolos dari J dengki orang . Sedangkan perjalanan lewat jembatan batu. bermakna akan mendapat sakit kerugian total. Jagun gika anda bermimpi makan jagung atau masuk kekebun jagung. Imigrasi Jika anda bermimpi melihat orang-orang sedang mengurus pemindahan imigrasi. Jahil Jika anda bermimpi bertemu dengan orang jahil atau yang dipandang jahil bermakna anda berhati-hati dalam berpidato/berbicara didepan orang.pakarhowto. Isap Jika anda bermimpi mengisap rokok bermakna akan dapat khabar dari kalangan orangorang berilmu. Jaha t ika anda bermimpi bertemu dengan orang jahat.

Jas Jika anda bermimpi berpakaian jas batik. Sedangkan jatuh dari bukit tanah tinggi bertanda (yang belum punya isteri) akan beristeri. memimpikan sijantung hati. bermakna kedudukan anda selama ini akan segera berganti dengan kebaikan. bermakna akan ada suatu kebahagiaan dan kasih sayang yang terpelihara dalam cinta. Januar i ika anda bermimpi berada dibulan januari. dipandang sebagai suatu impian J yang dipandang aneh.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. pecah bertanda ada kesukaran dalam dagang dan cinta Jepit Jika anda bermimpi kaki terjepit dan bengkak bertanda ada suatu kesukaran hidup dalam tangga. bermakna anda harus bertawakal karena dikeluarga anda akan ada yang berpulang. bermakna dimana rezeki anda J selalu Mimpi membuka jendela. maknanya akan anda temui dibulan depan Jatu hika anda bermimpi jatuh dalam kolam atau dari atas tempat tidur. besar. Atau khabar baik segera datang. bertanda akan ada keberhasil J yang menyenangkan. berkias akan mendapat tingkatan derajat. bermakna apa yang dicita-citakan akan berhasil. Sedangkan mimpi jepitan (alat pemegang) bara anda hilang. bertanda apa yang dikehendaki walaupun berikhtiar tentu akan Dan bila mimpi mengepang jalan akan dapat kerugian gagal. Jari Jika anda bermimpi mencelupkan jari atau mengusap jari tangan.co m diatas jalan yang berduri. sedang mimpi kaca jendela datang. bersirat baik sekali. Sedang duduk diatas jembatan atau melewati jembatan. Jembata nika anda bermimpi naik perahu lewat jembatan. jas hujan atau jas biasa. Mimpi jatuh dari kapal bermakna akan mendapat kekecewaan. bertafsir J suatu peringatan dan anda harus berhati-hati benar dalam pekerjaan. bermakna suatu tanda anda harus banyak menyimpan rahasia rumah tangga kalau tidak yaitu akan membahayakan diri anda sendiri. Jerami Jika anda bermimpi melihat jerami atau rumput kering diladang bermakna kemakmuran Hati 31 . Dan jika anda bermimpi membeli jarum bermakna kurang baik yaitu akan ada fitnah dari orang yang dikenal selama ditoko. ini sebagai sahabat. Jantun g Jika anda bermimpi. Jarum Jika anda bermimpi jarum tangan/jahit anda hilang. rumah bertanda rumah tangga berantakan.pakarhowto. Jendel aika anda bermimpi melihat sesuatu dari jendela. Mimpi bembuat benar jembatan. Mimpi jatuh atau dari jendela bertanda anda akan terganggu kesehatannya.

Dan bila anda setiap tertimbun atau ditimbuni jerami oleh orang. mensiratkan akan datang keberuntungan cinta anda dalam waktu yang pada singkat. 32 . Sedangkan makan jeruk manis bermakna keuangan anda akan merosot. perkawinan akan datang segera.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna (tidak akan datang segera karunia untuk anda. pertanda banyak teman anda yang menolong dalam kesusahan. cinta akan ditemui. Juli Jika anda bermimpi dalam bulan Juli umumnya bermakna hampir sama dengan mimpi Juni. Segala dibulan tindak tanduk yang diperjuangkan semua sukses. Mimpi seorang juara jatuh knok out atau tumbang dalam pertandingan besirat akan gagal segala usaha anda selama perjuanga yang anda lihat ini. J sedangkan bermimpi melihat sepasang jodoh merpati. Anda mimpi berjumpa dengan ayah bersiraat akan gembira. kebahagiaan rumah tangga dan pencaharian akan tercapai. Jinjing Jika anda bermimpi menjinjing barang dibawah kerumah bermakna baik sekali. anda senantiasa diberkati. bermakna tanggung jawab anda dalam pekerjaan hampir tidak ada. Dan sebaliknya bila bertemu dengan jin yang baik. Jin Jika anda bermimpi melihat jin yang jahat bersirat anda dalam kehidupan yang samar ada kepastian). khususnya dalam soal perdagangan. Sedangkan melihat atau mendengar orang berjualan yang kini dimana bersurat saja. Jodo hika anda bermimpi diperjodohkan bermakna anda akan kena gangguan. Bila mimpi memotong jerami berarti rencana anda akan dapat kebaikan dalam seminggu lagi. Dan bila yang mimpi sudah yaitu berumah bersirat tangga. Juar aika anda bermimpi menjadi juara dalam salah satu atletik atau perlombaan J bermakna tingkat kejayaan anda dalam perdagangan. bila anda melihat saja juara-juara dalam macam-macam olah raga. anda akan dapat anak-anak yang sehat-sehat dan baikbaik. Jual Jika anda bermimpi berjualan dipasar. Jump aika anda bermimpi berjumpa dengan bermacam-macam binatang buas seperti macan J atau harimau.pakarhowto.co m dan kebahagiaan. Jeruk Jika anda bermimpi memetik jeruk bersirat ada kesempatan baik untuk anda. Berjumpa dengan anak-anak bersurat akan dapat anda kesenangan luar biasa. bermakna akan dapat susah atau perkara. Juni Jika anda bermimpi berada dibulan Juni. bermakna paling baik dalam kehidupan anda anda akan segera nikah sebelum habis tahun. keberuntungan akan segera diperolehnya.

bersirat anda akan diberkati oleh Tuhan YME. (ber. Sedangkan menggali jurang. Kafir Jika anda bermimpi bertemu orang kafir dan seakan-akan tunduk kepada anda. umpatan orang akan datang pada anda dalam tempo yang singkat. Mimpi turun kejurang adalah sebaliknya. atau sang penguasa bersirat kepada anda akan ada kekurangan kepercayaan dari orang besar. akan ada sesuatu yang anda harapkan seperti naik pangkat dan bertanda derajat. Kafa nika anda bermimpi diberi kain kafan tidak berumur panjang. tingkat kehidupan anda akan segera runtuh.pakarhowto. yang bersirat dengan kalimat yang baru anda ucapkan didepan banyak hati-hati orang. Sedangkan anda sendiri menjadi juri. bermakna akan mendapatkan pangkat atau J rezeki cukup. suatu bertanda yang bermakna J harus berhati-hati menjaga diri. Juru Jika anda bermimpi sebagai juru pidato terkenal dan dapat sambutan hangat dari hadirin. bermakna anda J akan diberkati oleh Yang Maha Kuasa. Kabun g Jika anda bermimpi melihat tanda bendera berkabung dari raja. bersirat anda akan dapat menolong orang-orang yang membutuhkan kerja Jokey Bila anda mimpi sebagai seorang jokey yang menunggang kuda. Juraga nika anda bermimpi menjadi juragan kapal atau perahu bermakna Anda akan J diberkati cinta dan mendapatkan anak yang baik juga bijaksana. Kalau anda sendiri dalam mimpi yang kebal. Kabu t ika anda bermimpi pada penglihatan ada kabut mendung bermakna harus hatiJ hati. Namun bila mimpi yang turut berkabung. isarat rezeki akan datang. Dan bila anda mimpi melihat dua jokey satu kuda bermakna akan ada alamat buruk yang menimpa diatas anda. bersirat perekonomian dalam keluarga akan tetap lancar. Sedangkan mendengar orang berpidato atau juru pidato menuturkan kata-katanya dalam sambutan yang meriah.co m 33 . presiden. Namun anda dalam mimpi yang menjadi orang kafir bermakna akan ada rencana yang datang tibatiba.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Juran gika anda bermimpi keluar dari jurang.) Pidat o www. Kabal/Keba l ika anda bermimpi melihat orang kabal/kebal. Juri Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang juri bermakna akan ada suatu beban tanggung jawab yang dipikulkan kepada anda. bertanda anda sangat sangat berpengaruh kepada orang atau tetangga anda. bertanda akan naik derajat/tingkat kerja (jabatan) dalam kantor..

Kait Jika anda bermimpi berjalan lalu terkait. Kalen gika anda bermimpi menutup kaleng/blek. bermakna atau pertandingan J bersirat baik tidak (harus lebih optimis). bermakna akan menerima rezeki yang belebihan. bermakna akan meluaskan J perusahaan. bermakna akan bepengetahuan Jika tinggi dimasa setahun dua tahun kedepan. bermakna anda ada rencana pergi tapi tak kembali lagi. Kai nika anda bermimpi membeli kain ditoko. bermakna segala yang datang dan ingin J menghalangi anda tidak akan terlaksana. bila memakai kain tersurat anda mempunyai kelebihan tentang pakaian. Andai mimpi memikul kayu atau membawanya. Kak uika anda bermimpi tangan dan kaki terasa kaku.mimpi menutup kaleng bertafsir anda akan mendapat hadiah Sedangkan dalam menyelesaikan sesuatu perkara lama yang sukar sekali Kali Jika anda bermimpi melihat kali penuh air. bertanda akan tambah sahabat. bermakna anda akan disayangi benar-benar oleh teman-teman banyak terutama oleh cinta kasih anda. Mimpi kali yang tak punya air. Kala hika anda bermimpi kalah dalam satu permainan. bersirat anda mempunyai rumah tangga yang penuh akan bahagia. bermakna sedikit waktu lagi akan didatangi tamu dari jauh. Kay aika anda bermimpi menjadi kaya bermakna terbalik anda akan tidak berhasil J dengan jangka yang lama. bersirat banyak orang desa yang pindah kedesa lain.pakarhowto. Kay uika anda bermimpi menebang kayu. Kaki Jika anda bermimpi kaki anda mengeluarkan darah yang kental. Kala m anda bermimpi menulis menggunakan kalam. Kalun gika anda bermimpi memakai atau membeli kalung. bermakna anda harus terus J berikhtiar dalam menghadapi kekurangan.co m 34 . bermakna akan mempunyai J pasangan www.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kagu m anda bermimpi ada orang yang sedang mengagumi pekerjaan dan pakaian Jika anda. bila J mimpi menjual kain tersirat akan dapat uang.

Kapa sika anda bermimpi melihat kapas dikebun. bersirat bahaya akan datang menimpa anda. Karcis Jika anda bermimpi membeli karcis apa saja. Kapu r ika anda bermimpi menulis atau memberi kapur. bermakna akan sukses dalam cinta dan J dagang. bermakna anda akan dipersalahkan oleh J orang karena kurang hatihati. bersirat akan mendapat khabar baik. Kapa l ika anda bermimpi berada dalam kapal. jika mimpi meninggalkan kapal.pakarhowto. Kama r ika anda bermimpi berada dalam satu kamar. usaha anda yang jujur aktif tentu berhasil dimulai baik Kart uika anda bermimpi bermain kartu. bertafsir terhadap segala sesuatu harus dengan benar. Kancin gika anda bermimpi kehilangan kancing. Dan mimpi makan kambing bersirat akan dapat yang harta benda . Kamu sika anda bermimpi sedang membaca atau mendapatkan kamus.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. 35 . Kambin gika anda bermimpi ada kambing menarik kereta. Bila kartu yang dipegang baik tentu hasil usaha anda pun demikian.. bermakna segala cita-cita untuk J menjadi (perancang) akan terlaksana. dan J jika melihat kandang kosong bermakna usaha anda akan gagal. bermakna bahwa anda akan dicintai J banyak Mimpi kamar anda penuh orang bersirat anda harus berikhtiar dari ejekanorang. Kandan gika anda bermimpi membuat kandang.co m yang berbudi baik dan luhur (bila anda sudah menikah. bermakna anda akan mengetahui sesuatu yang J anda pegang. bertanda ada suatu perubahan J hidup anda belum tahu akibatnya. karena anda J akan tertimpa derita dalam permainan yang terlarang. bermakna akan ada suatu pekerjaan yang J akan memberikan sukses baik termasuk dalam perekonomian. bermakna pasangan anda berubah lebih baik sifatnya). bermakna kurang baik. Bila mimpi memotong sesuatu dengan arsitek kampak cita-cita anda yang diusahakan dengan kerja berat akan bersirat tercapai. ejekan kurang baik dari tetangga yang anda. bermakna kemajuan J yang dapatkan akan ada pesat Kampa kika anda bermimpi melihat timbunan kampak.

bermakna akan ada yang menaruh dendam pada anda. berat. alamat akan selamat dihari kerja tua. bertanda panjang umur.. bermakna anda akan berdiri dalam perusahaan sekarang. bermakna mujur besar. Kelelawa r ika anda bermimpi melihat kelelawar terbang melewati anda. bermakna J akan menerima makanan enak. Kelap aika anda bermimpi duduk dibawah pohon kelapa yang tinggi dan lebat. J Mimpi hadiah kaus kaki atau tangan. Kawa nika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. Kau sika anda bermimpi memakai kaus/sarung tangan atau kaki. bermakna akan berurusan agak dengan pihak berwajib. Dan mimpi membeli kelambu bersirat akan maju.pakarhowto. Tapi mimpi mengambil kelapa bersirat akan sakit. bermakna akan ada J sesuatu yang urusan menjengkelkan kelak. bermakna akan J dapat Mimpi berkelahi dengan perampok bermakna anda akan mendapat tugas uang. bermakna akan Jika ada peningkatan kerja. Dan bila digigit J kelabang bersirat besar. Sedangkan anda sendiri yang karam bertanda kesusahan dalam dagang akan tiba. Mimpi pergi ke kebun binatang bersirat sukses teguh dalamserabutan. bersirat akan mendapat khabar baik dai dapat keluarga. Mimpi berkelahi dengan harimau/macan.co m 36 . Sedang bekerja dikebun. Kolan g Jika anda bermimpi duduk dibawah pohon kolang kaling. kaling Binatan g www. Keledun gika anda bermimpi makan buah keledung anda akan merasa kurang J enak. bermakna rezeki akan melimpah ruah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kara m anda bermimpi melihat orang karam dan anda dapat menolong. bertanda J akan mempunyai cita-cita baik sekali. Kelaban gika anda bermimpi disengat kelabang. dan bermimpi membeli kasur bersirat akan kehidupan yang harmonis dalam jika cinta. tergoda oleh permpuan. bermakna nasib J dan keuangan anda tidak akan memuaskan. Kebu n Jika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. Kasur Jika anda bermimpi sedang tidur diatas kasur. Kelamb uika anda bermimpi membuka kelambu (tirai pelindung nyamuk). Kelah i ika anda bermimpi bermimpi berkelahi dan menghantam orang.. berkelahi dengan Jin bermakna akan mengalami hidup miskin dalam waktu Mimpi yang lama.

bersirat segala yang dimiliki paham. bermakna pekerjaan anda J akan menguntungkan. Kerba uika anda bermimpi keluar dari pintu rumah naik kerbau. Keranjan gika anda bermimpi membawa keranjang penuh. bermakna akan ada perpisahan. bermakna akan tiba kesempatan J yang baik.Jika anda bermimpi menjadi kepala kantor. bermakna apa yang J dikehendaki belum tentu berhasil. Kepal aika anda bermimpi kepala keluar tanduk. Kemenya nika anda bermimpi mencium bau kemenyan terbakar. membuka kemeja bersirat akan ada kegaduhan yang anda terima bulan kepada ini. Mimpi akan pindah ketangan orang lain.co m 37 . www. akan datang. Kend i ika anda bermimpi memecahkan kendi. Mimpi ada kendaraan lewat diatas jembatan bersirat kurang baik dalam percintaan. tersirat kehidupan cinta akan bahagia Kendaraa nika anda bermimpi melihat kendaraan ditarik oleh empat kuda. bermakna akan ada orang yang segera J datang anda. bermakna J akan memperoleh kemajuan dari pekerjaan yang tadinya sangat mundur. tersirat akan ada berita besar yang J hebat. Kentan gika anda bermimpi makan kentang atau membeli kentang bermakna anda akan J meperoleh banyak untung. bermakna kepada anda akan ada kesukaran J hidup. bermakna anda harus mawas diri karena J ada kekecewaan yang datang tak terduga. Kemban gika anda bermimpi membagi-bagikan kembang kepada teman-teman atau J orang. dan jika mimpi mendapat kembang. bermakna anda akan maju keuangan pesat. Kemej aika anda bermimpi memakai kemeja. Mimpi naik kendaraan umum. bersirat anda akan tidak kehausan atau kelaparan. bermakna kegembiraan Sedangkan melihat segerombolan kelinci terbang keangkasa. Ker aika anda bermimpi melihat kera. bermakna kepada anda akan datang khabar gembira. Dan jika mimpi minum air dikendi. bersirat mendapat ketinggian pangkat. bermakna akan timbul cekcok atau J perselisihan anda menaruh tangan dikepala orang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kelinci Jika anda bermimpi melihat segerombolan kelinci putih dikebun. Sedangkan membakar kemenyan.pakarhowto. bersirat girang hati Kemalua nika anda bermimpi terlepas kemaluan anda.

Keret aika anda bermimpi melihat kereta kematian lewat dihadapan anda. Dan bila pakaian kena kotoran.co m 38 . bermakna J akan seorang kawan yang dapat menolong anda dari usaha yang dari sekian lama jumpa anda yang sempat menggelisahkan hidup rintis anda. Kompa sika anda bermimpi mempelajari kompas pada sebuah kapal atau perahu. Kora nika anda bermimpi membaca koran. www.. bermakna akan terhibur bila anda ada J perkara dengan hamba hukum (polisi). bersirat anda akan dapat mengalahkan musuh. bermakna dapat untung tapi sayang hanya sekejap J mata. bermakna akan bertambah pengertian anda. dan mimpi melihat kertas berwarna bersirat akan mendapat peruntungan. bermakna J semua kesalahan akan lenyap. J Atau memperoleh karunia yang cukup dari Tuhan YME. Korek Mimpi menyalakan korek. bertanda akan hidup damai dan tenang dalam penuntutan. bertanda anda sering dicela tangan orang. Kidal/Kir i ika anda bermimpi makan dengan tangan kidal/kiri atau memegang sesuatu J dengan kiri. Kop i ika anda bermimpi minum kopi. Kitab/Buk uika anda bermimpi membaca buku-buku suci. Dan jika mimpi rumah banyak kotoran. bermakna kehidupan damai dan baik akan segera J tiba untuk anda. Kilat Jika anda bermimpi melihat kilat bersambaran. Kipa sika anda bermimpi memegang kipas.pakarhowto. bermakna akan mendapat J ketenangan penuh karunia besar dari hidup dan Tuhan. akan tiba Kubi sika anda bermimpi makan kubis.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kertas Jika anda bermimpi menelan kertas. Kotora nika anda bermimpi hendak makan kotoran.yang selama ini mengintai anda. bertanda akan sembu dari sakit. bermakna akan beruntung dalam masa J yang pendek. Kiama t ika anda bermimpi tentang peristiwa hari kiamat. bermakna anda akan segera J dijodohkan. musuh tersirat rizki. bermakna akan memperoleh pengetahuan yang bijaksana.

J bertanda akan mendapat pertolongan dari masyarakat tentang kehidupan anda anda yang yang sangat menyedihkan sekarang. Kunin gika anda bermimpi segalanya berwarna kuning. dan yang kalau merah akan dapat hasil baik. Kupukupuanda bermimpi melihat kupu-kupu. Kunc i ika anda bermimpi melihat atau menemukan kunci. bersirat baik sekali yaitu kehidupan rumah tangga yang sempurna.Kue melihat Jika bermimpi sedang makan kue-kue. Khalifa hika anda bermimpi bertemu dengan seorang khalifah (pemimpin). Sedangkan mimpi akan mengambil orang mati dalam kuburan. bertanda ada kesempatan J untuk berusaha. anda terutama penuntutan didalam ilmu ke Tuhanan. Kursi Jika anda bermimpi duduk di kursi goyang. bertanda akan berkelahi dengan orang-orang yang belum ada kenal. bersirat akan mengalami kerugian. Kurus Jika anda bermimpi badan anda kurus kering.. www. Dan jika kehilangan kunci. bertanda baik J yaitu akan dihormati orang dan segala yang di cita-citakan akan tercapai. kursi. bermakna akan ada suatu kebahagiaan yang Jika akan datang . Khaba r ika anda bermimpi diberi khabar oleh teman-teman tentang suatu keributan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kud aika anda bermimpi memelihara kuda dalam rumah. bertanda akan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda dengan rencana yang semula.Kuku anda Jika bermimpi melihat kuku atau mengupas kuku sendiri bermakna akan anda menerima warisan (harta turunan). Kubura nika anda bermimpi membuka atau menggali kuburan orang mati. Mimpi menunggang kuda putih dalam rumah bersirat akan rugi.co m 39 . mengecat. bermakna bahagia kaya akan muncul. bertafsir akan J ada peningkatan didalam perniagaan. Mimpi kuburan bermakna akan teringat pada sesuatu yang telah dijanjikan. bermakna akan ada irihati orang J karena kepandaian dan kebijaksanaan anda Kucin gika anda bermimpi didatangi banyak kucing. bermakna mendapat kesenangan. Atau anda memimpikan melihat kucing. kuda bersirat kesediahan atau kejengkelan akan lenyap. bersirat akan mendapatkan anakJ anak bijaksana.pakarhowto. Mimpi kuda melompat dihadapan rumah anda. bertanda akan ada kebajikan dari J orang. bermakna akan datang kepada anda keuntungan dalam pekerjaan yang sedang anda lakukan. Mimpi membeli.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Khawati r ika anda bermimpi memasukkan sesuatu pekerjaan dengan penuh khawatir. Lamp uika anda bermimpi melihat lampu yang terang benderang. Lahi r ika anda bermimpi isteri anda melahirkan anak. Khila f ika anda bermimpi kekhilafan sesuatu barang yang dibeli atau khilaf J menyelesaikan sesuatu persoalan penting. Mimpi menyalakan lampu. bermakna keluarga J anda akan dianugerahkan rezeki banyak.pakarhowto. bertanda akan mendapatkan rezeki J yang besar. Khiana t ika anda bermimpi dikhianati orang. Membunuh lalat. bermakna akan ada J sesuatu yang membuat anda kegirangan. bermakna anda akan disenangi J tetangga dan kenalan anda. bersirat akan mendapat harapan besar dalam usaha. bermakna anda adalah orang yang sangat berhati-hati bekerja. bersirat bahagia sesudah beertahun-tahun menderita. bermakna anda akan mengalami banyak godaan Jika dan rintangan dalam usaha dan atau perjalanan. bermakna rezeki akan J mundur. Mimpi memegang lampu. artinya tak memiliki ketentuan yang sempurna. Lala t ika anda bermimpi melihat lalat berterbangan. Lay uika anda bermimpi melihat pohon kering dan layu. bermakna ketulusan hati dari sang istri akan J andadan rasai. Lab uika anda bermimpi makan labu. J tapi mimpi menanam lada bersirat tidak bila baik. www. Lad aika anda bermimpi membeli lada. Layanglayang Jika anda bermimpi melihat layang-layang. Labalaba anda bermimpi melihat laba-laba.co m 40 . J bermakna akan beruntung dalam usaha keras yang anda lakukan kelak anda sekarang. bermakna kepercayaan anda akan mundur dan J kesehatan pikiran akan timbul. Dan kalau anda masih jejaka maka tunangan anda akan tetap selalu lihat setia. dan akan mendapatkan hasil yang lumayan. bermakna akan mendengar berita yang menyenangkan. Lag uika anda bermimpi mendengar lagu atau memperdengarkannya. bertanda hidup anda romantis atau terpelihara. bermakna impian yang amat jelek.

bermakna rezeki akan bertambah Lauta nika anda bermimpi melihat lautan. Libu r ika anda bermimpi dalam keadaan libur. Lind uika anda bermimpi merasa ada lindu. Mimpi langit merah. Sedangkan mimpi digigit lintah bersirat akan dapat godaan dari perempuan yang jahat. Bila matinya lilin ditiup angin bertafsir akan mendapat musibah/ada keluarga yang akan meninggal. bermakna akan tiba kesenangan cinta Lilin yang menyala kemudian mati bertanda akan menghadapi aral atau anda. bermakna perusahaan anda akan J sukses dan berhasil. bermakna akan timbul kejengkelan atau J marah. ada kesusahan yang tak diduga. melihat langit terbalik bermakna akan mendapat Mimpi kesusahan.pakarhowto. Letusa nika anda bermimpi mendengar letusan yang berbunyi bertubi-tubi. Lombo kika anda bermimpi makan lombok. Jika mimpi merasa dilaut bertanda akan guna dapat uang. Leba hika anda bermimpi melihat gerombolan lebah. bermakna akan segera pindah J tempat. Lilin Jika anda bermimpi melihat lilin menyala di kamar. Langit pecah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Langi t ika anda bermimpi berjalan naik keatas langit dan mengambil benda. . bermakna alamat kesenangan akan segera J tiba. ia akan mengerti kebesaran anda. berarti akan tambah kekayaan. Sedangkan anda mimpi disengat lebah. Lembu/Sap i ika anda bermimpi melihat lembu kesasar atau mengamuk lari kesana kemari. bersirat akan dapat anak yang baik-baik. Dan kampung Jika ada orang yang turun dari langit dan rumah bersiratan dapat kutukan dari mimpi Allah. bermakna akan J naik derajat lebih tinggi. Dan kalau mimpi melihat langit bersih.. bertafsir atau kota anda akan direbut orang atau orang tua akan meninggal. bermakna akan digoda oleh perempuan J (dan sebaliknya). www. bermakna anda akan keluar negeri atau keluar J kota mencari pengetahuan yang luas. Lari Jika anda bermimpi berlari (sedang). bermakna akan J ada suatu perobahan dalam diri anda. tentang kematian kawan. J bermakna akan lekas datang tapi jangan khawatir karena akan cepat kesusahan berlalu. bermakna akan dapat membalas dengan kebaikan anda dan kepada yang pernah mencelakakan anda orang tua dahulu.co m 41 . Linta hika anda bermimpi bertemu lintah.

bermakna sukses dalam cinta. sedangkan J menyeberangi bersirat cita-cita anda bisa tercapai kalau kali yang deras tadi kali yang deras. bermakna akan bebas dari susah dan J derita. Maha l ika anda bermimpi membeli barang merasa mahal. Mad uika anda bermimpi minum madu. akan mendapatkan rezeki besar.pakarhowto. merupakan suatu alamat bahwa anda akan menerima suatu pemberian dari teman.atau akan mendapatkan suatu rezeki dari teman Tuhan. bertanda pendek umur. Lompa t ika anda bermimpi melompat di kali. Maka nika anda bermimpi makan rembulan atau bulan. Loten gika anda bermimpi diberi loteng. Mimpi makan seorang diri bermakna akan mendapatkan kebahagiaan. Luda hika anda bermimpi menelan ludah. bermakna akan terima rezeki yang J besar. atau anda akan tetap hati dalam suatu keterangan. Kalau tidak anda akan mengalami kecelakaan. dapat dilompati.co m 42 . bermakna akan maju dalam pekerjaan dan J penuntutan. bermakna anda harus J berhatihati dalam menjaga kesehatan atau akan datang kesusahan karena ulah sahabat anda sendiri. bermakna sedikit waktu lagi anda J akan merasa malu dari teman yang pernah mengejek anda. Mabu kika anda bermimpi mabuk karena minum-minuman keras. Longso r ika anda bermimpi melihat atau juga mendengar tanah longsor. Dan juga maknanya jika mimpi naik loteng yang tinggi.. Bermimpi makan kotoran bermakna bermakna akan mendapat uang. Jika mimpi makan berdiri. alamat rezeki murah datang pada anda dan jika makan direstoran bersirat ada perhatian dari orang lain kepada anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Loncen gika anda bermimpi mendengar lonceng berbunyi bertanda akan ada tamu yang J datang. Mimpi makan bangkai. Mayat Jika anda bermimpi makan mayat. bermakna akan dapatkan keuntungan yang besar tak disangkasangka. Lumpu r ika anda bermimpi mengambil tanah lumpur. bermakna akan J mendapat kesusahan dan kepayahan. Luk aika anda bermimpi kena luka hingga keluar darah atau anda banyak luka-luka dikaki J atau tangan. dan bila anda J mimpi madu bertafsir anda akan selalu setia pada cinta menjual anda. bertanda akan terlalu fanatik J kepada harta benda yang sedang diramalkan. www.

Masak Jika anda bermimpi memasak. dan bila mandi ke air yang jernih. sebab itu hidup anda sangat sederhana. Malan gika anda bermimpi usaha anda mengalami kemajuan tapi ditimpa malang atau J sial. untuk rezeki didapat dengan Mimpi diri anda disinari matahari. bermakna anda haru J bekerja dengn penuh inisiatif. asam atau pahit bermakna anda akan mendapat makan kesulitan besar. Mimpi mandi dengan air kotor. Andaikan melihat orang malas. bertafsir anda akan cari makan sangat susah. Mimpi makan bermacam-macam kue. bermakna anda akan mendapat kehormatan dari masyarakat. sebab itu harus kerja segera dengan dan baik jujur. bermakna sangat J baik. Matahar i ika anda bermimpi melihat matahari atau bulan dikala naik perahu. bermakna akan bebas dari kekuasaan orang. bermakna anda J akan menolong sesuatu yang memang harus anda tolong. Mala m Jika anda bermimpi berjalan diwaktu malam. Dan jika mimpi mandi dikali Sedangkan yang dangkal.co m Mimpi makan bersama-sama. bermakna kurang tenaga dalam berkuasa.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mat aika anda bermimpi melihat mata orang-orang tertuju kepada anda.pakarhowto. bermakna akan J beruntung. bermakna anda akan segera dapat uang . Mand i ika anda bermimpi suami isteri mandi bersama didalam air. bermakna sebaliknya. Maki Jika anda bermimpi dimaki-maki orang atau teman. bermakna suatu pesta gembira akan tiba karena hasil cinta yang murni. harus bekerja lebih keras dari bersirat semula. bermakna anda akan tertimpa penyakit. Mimpi makan Mimpi makanan yang pedas. Mimpi melihat matahari akan tiba (terbit) bertamsil akan memperoleh kebahagiaan dan kebanggaan yang tak terkira. alamat akan naik kedudukan dalam mudah. perusahaan. Mangko kika anda bermimpi mendapt mangkok atau piring. bermakna anda mendapat kesulitan lahir batin. Malin gika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan maling. yang datang tanpa sebab. Mimpi mandi dengan janabat atau adus akan bermakna kepada anda akan diberi keselamatan dunia dan akhirat. Mimpi mandi dengan sabun bersih bermakna anda sedang diberi kesadaran untuk berbuat sampai baik. bermakna J akan mendapatkan derajat. Malas Jika anda bermimpi berjalan malas. bermakna anda selalu menyediakan tenaga dalam suatu perkara. 43 . mimpi mandi bersirat kurang sehat badan. buah-buahan bermakna anda akan mendapat pujian dari orang banyak.

bermakna anda akan panjang umur. .pakarhowto. Mimpi matahari dan bulan berartikan orang tua akan dapat turun. dalam kemelaratan. bertanda kecintaan anda akan hidup dalam tempo yang rumah pendek. Melihat J meja. Mera hika anda memimpikan melihat warna merah. bertanda sukses dalam segala usaha. Mej aika anda memimpikan naik diaatas meja bertanda akan dapat pangkat. Maca nika anda mengimpikan diburu macan. bermakna rumah tangga akan hidup bahagia dan mimpi meja tersusun bersirat akan berhasil apa yang diinginkan. Meg aika anda memimpikan melihat mega puti bersih. Meria m anda memimpikan mendengar suara meriam. bertanda kecintaan akan terlaksana dengan J hati jujur. bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga.co m Melihat matahari dan bulan bertemu. J Keuangan terjamin. kesusahan. kesehatan terpelihara. Melara t ika anda memimpikan J kebalikannya. Dan bagi pemuda pemudi akan segera mendapat jodoh. 44 . Jika J mimpinaik menara sampai dipuncak. bermakna baik sekali. Menar aika anda memimpikan melihat menara. betafsir akan dapat anak. Medal i ika anda memimpikan melihat medali. bermakna anda akan dihormati orang J untuk melanjutkan penuntutan (harapan) dan citacita. Mati Jika anda mengimpikan seseorang teman atau keluarga meninggal dunia. Mawa r ika anda memimpikan bunga mawar. anda akan berhasil dalam kerja dengan anda segala keyakinan. menandakan hidup lama. bermakna yang diimpikan akan umur panjang. mimpi menembak macan dapat rezeki Dan jika besar. Anda akan bebas dari J suatu tuntutan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda kegembiraan yang J selalu kunjung tiba. bermakna akan datang J panggilan istimewa yang merupakan dampak dari kredibilitas anda yang sangat undangan berharga. Mimpi macan masuk dan kembali lagi. Dan mimpi anak anda meninggal dunia. bermakna akan ada sesuatu yang Jika akan mengejutkan . bermakna Melayan gika anda bermimpi melayang dengan atau tanpa sebab. Mimpi meninggal/mati lalu hidup kembali.

. . alamat akan menerima khabar girang. bermakna kepada anda akan mendapat J rezeki. bertanda akan mendapat yang anak baik. Minu m anda bermimpi minum.. Menyebrang i ika anda bermimpi menyeberangi sungai. Membendun gika anda bermimpi membendung air.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Mesin Jika anda memimpikan melihat rupa-rupa bentuk mesin. Meningga l ika anda memimpikan anaknya meninggal. Mesjid Jika anda memimpikan masuk Mesjid atau Klenteng dan Greja. bermakna rumah tangga akan cekcok J dan hampir cerai berai. Menciu m anda bermimpi mencium orang yang anda cium bermakna dalam waktu dekat Jika anda menerima perlakuan yang menyenangkan dari orang yang kita cintai tersebut akan entah atau bentuk lain. Mimpi waktu mencium bermakna hati-hatilah anda karna akan ada guncangan yang berarti bau busuk dalam pekerjaan dan usaha yang anda setiap lakukan. Memotre t ika anda bermimpi sedang memotret tempat-tempat yang indah. Menangi sika anda memimpikan sedang menangis. bertanda murah hati. Mingga t ika anda memimpikan minggat bersama teman sepergaulan yang karib J bermakna kebahagiaan anda dalam percintaan akan terkabul. Mencium anak. bertanda anda akan memasuki kalangan industri. bermakna akan J ada kesempatan baik yang datang menghampiri anda. bermakna akan memperoleh kebahagiaan yang diimpikan. begitu juga bila minum air kali. bermakna akan memenangkan dalam J suatu pekara.co m 45 . bermakna akan mendapat khabar bahagia J dan mimpi mendengar orang menangis anda akan berkewajiban menyelesaikan suatu perkara sesungguhnya sangat yang sulit. Mimpi meminum air dari mata akan tiba air. Mimpi memakai minyak membeli wangi. memberi hadiah mungkin. bermakna anda sikap dalam yang tidak lama akan kehilangan uang atau sesuatu yang berharga. www. bersirat akan mendapat ilmu pengetahuan (dari sumbernya yang benar).pakarhowto. dan bila minum madu bertanda Jika bersirat rezeki. Minyak Jika anda memimpikan menjual minyak. bertanda akan bertukar pekerjaan sedang minyak. Mimpi meminum susu bermakna kesehatan anda akan terjaga.

bersirat akan mendapatkan kedudukan. Nasi Jika anda bermimpi makan nasi bermakna akan hidup kuat dan sehat dan atau tidak akan kelaparan . Melihat motor berjalan dengan kencang. Berjumpa dengan para Wali pecinta nabi bermakna jika anda ilmu sedang menuntut ilmu akan berhasil. bermakna anda akan Jika mendapat baik didunia maupun di akhirat. Naik perahu bermaknakeinginan yang telah lama dikandung. Dan bila mimpi mencuci muka di panci bermakna akan mendapat jodoh. akan dapat kebaikan dan mimpi naik pohon. alamat anda sedang memperbaiki hidup . bertanda akan tiba karunia Tuhan yang kelak membahagiakan. Bila bertemu dengan sahabat nabi bermakna akan menjadi orang pintarlahir batin. J bermakna bahagia akan segera menjelma. bertanda pekerjaan akan mundur. bersirat akan memperoleh anak yang perempuan bijaksana. Muka/Waja hika anda bermimpi melihat muka dan sisi rambut. Naik Jika anda bermimpi naik perahu dengan orang lain bermakna akan pindah. Dan jika melihat nabi (nabi yang lain). bertanda akan beruntung. Nabinabi anda bermimpi bertemu dengan nabi Muhammad SAW.co m 46 . Mimpi naik kegunung bertemu melepas orang. bertanda anda akan sembuh dari J sakit segera akan hilang penyebab sedih.pakarhowto. Mud aika anda bermimpi bahwa anda dalam keadaan umur muda atau orang muda. Mimpi naik kelangit. bersirat akan keluar dari susah dan derita. mimpi muka keluar hitam-hitam bermakna atau kurang baik untuk berdagang dan mimpi cuci muka. bermakna akan menjadi orang J yang dermawan. mimpi perjalanan yang banyak naik bersirat akan maju dalam pekerjaan. Mimpi naik kereta mobil bermakna anda akan mendapat kehormatan dari pemerintah api atau atau www. segala apa yang diinginkan bertanda akan terlaksana. Mutiar aika anda bermimpi menerima mutiara bertanda perkawinan atau juga percintaan J anda sukses. jika bertemu dengan nabi Adam AS kemuliaan bermakna akan mendapat kemuliaan di dunia dan akhirat dan segala doa akan dikabulkan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Monye t ika anda bermimpi melihat monyet putih. J sedangkan mimpi melihat naga. akan Musik Jika anda bermimpi membunyikan musik atau mendengarnya bertanda nama anda akan terkenal . jika mimpi J makan monyet bersirat tidak baik dalam daging berkehidupan. Nag aika anda bermimpi melihat naga putih. Moto r ika anda bermimpi berkendaraan dengan motor.

bermakna akan mengalami suatu penderitaan yang meberi rara susah. 47 .Ngantuk Jika anda peringatan bermimpi bertanda akan memperoleh keberuntungan tiba-tiba. Obo r ika anda bermimpi berjalan membawa obor dalam keadaan menyala terang. J bermakna akan mendapat pangkat. bermakna anda akan atau akan naik kedudukan. harus segera bertobat.. bertanda akan dapat susah. Nol Jika anda bermimpi melihat angka nol. bermakna akan ada kemajuan dalam J soal perjuangan (usaha yang anda harapkan akan tergapai). Keberuntungan akan segera datang dengan tidak mengenal masa. Nangi sika anda bermimpi menangis dengan air mata yang bercucuran bermakna. Oba t ika anda bermimpi membeli obat atau menerima obat dari rumah obat bermakna J anda tetap sehat dan atau anda harus selalu memeriksakan diri pada dokter akan demi kesehatan anda. bila ada rencana lebih baik di tunda dulu sampai selewatnya bulan tersebut. bertanda anda akan dapat menyelesaikan suatu persoalan yang sukar selama ini. bertanda akan mendapat tamu J yang datang dari jauh atau luar kota. akan J datang yang bersar berupa uang untuk anda. Olahrag aika anda bermimpi sedang berolahraga. Oktobe r ika anda bermimpi dalam bulan Oktober atau mengimpikan bulan Oktober. J bermakna kurang baik. Jika mimpi anda melihat onta dalam kurungan bersiratkan ada suatu pejalanan yang menguntungkan. juga merupakan bahwa anda banyak dosa.co m masyarakat.pakarhowto. Nyamu kika anda bermimpi digigit nyamuk. Mimpi menaiki kuda atau onta. Nyarin gika anda bermimpi mendengar suara yang nyaring. bertanda akan mendapat J kesusahan.Neraka Jika anda bermimpi melihat rezeki neraka. Mimpi naik apa saja tapi setelah samapai diatas jatuh lagi bermakna anda akan dikeluarkan dengan tidak hormat dari pekarjaan anda. Mimpi naik harimau atau gajah bermakna anda akan mendapat kemuliaan naik pangkat. Ont aika anda bermimpi melihat onta bermakna tidak akan ada yang mejadi aral J yang menghadang (rintangan).Nginang Jika mengantuk anda bermimpi melihat orang nginang. Dan mimpi melihat suatu permainan olahraga bersirat kehidupan anda menghadapi kesenangan. Nur Jika anda bermimpi melihat nur/cahaya menyinari bermakna suatu impian yang baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi naik sepeda bermakna anda akan susah berhatihatilah.

bertafsir kurang baik untuk anda. bermakna akan berpergian. Mimpi melihat orang menangis bersirat akan negara mendapatdari suatu perkara. Pader i ika anda bermimpi melihat Paderi (guru agama/pemuka agama) membaca J kitab. bermakna kehilangan uang. Pakaia nika anda bermimpi membuka pakaian. Padan g Jika anda bermimpi melihat padang rumput yang luas dan indah. Paga r ika anda bermimpi melihat pagar dirumah dikala berjalan. Mimpi melihat orang tua yang sudah meninggal bermakna dapat akan mendapat rezeki yang besar. bersirat akan mundur dalam percintaan. kebebasan sosial. bersirat akan akan dapat pekerjaan. Pad i ika anda bermimpi melihat padi tumbuh diatas rumah bertanda akan naik J pangkat. bermakna akan selamat dan bahagia. Jika mimpi melihat ada orang yang datang kerumah ganjaran bertanda orang yang berilmu yang akan menolong anda. Mimpi orang/kita punya penyakit kelamin. Jika mimpi dapat payung dari orang tua. Payun gika anda bermimpi memakai atau melihat payung. Mimpi dikejar orang akan ada bertanda akan dapat rezeki. Mimpi dianiaya orang. bermakna akan ditinggal mati orang dekat. Mimpi mempunyai tamu orang sakit suatu tanda akan pertolongan. Mimpi melihat orang dioperasi..pakarhowto.co m 48 . bertafsir akan ditimpa malapetaka rumpu t www. Memimpikan orang besar atau kepala bermakna naik pangkat. J Mimpi sakit naik dokter. Mimpi melihat orang orang banyak bermakna masyarakat akan tidak beres dalam soal sandang pangan. bermakna akan dapat keberuntungan. Oran gika anda bermimpi memanah atau menembak orang. Mimpi menghormati kepada orang tua. bermakna semua teman-teman J anda datang menolong kepada anda. mimpi J memakai tentara. bermakna perkawinan didahului oleh cinta kasih akan segera anda yang tiba. bermakna hidup cinta J anda akan terpelihara. bermakna akan segera tiba masa J jodohnyaanda sudah menikah akan ada celaan yang datang pada dan bila anda. bersirat kematian dilingkungan keluarga atau setidakpakaian tidaknya kecelakaan. bermakna keuntungan akan segera J anda peroleh setelah bersusah payah mengurusnya.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Operas i ika anda bermimpi dioperasi atau dibedah. bertanda apa yang J dilakuan akan segera terhalangi. Pagu t ika anda bermimpi dipagut atau digigit ular. Pahi t ika anda bermimpi memakan atau minum yang pahit-pahit. bersirat makanan susah. Mimpi berpakaian yang berkancing kilap.

Mimpi menjahit pakaian sendiri. Pana hika anda bermimpi melihat orang memanah atau anda sendiri yang memanah. bermakna dapat pangkat atau J derajat. Pawa i ika anda bermimpi melihaat pawai atau barisan. Panta i ika anda bermimpi mandi-mandi dipantai bermakna anda akan menerima percintaan J yang harmonis. Panggi l ika anda bermimpi dipanggil seseorang. Seandainya dipasar. Pana sika anda bermimpi kepanasan. bermakna jika anda akan J melakukan suatu pekerjaan tertentu akan dikerjakan dengan sedikit waktu dan berhasil. Bermimpi mebeli pakaian. bertanda akan ada atau datang penggoda atas diri anda. Mimpi akan membeli barang dipasar. 49 . dan mimpi melihat panah terbang diudara bersirat anda akan anda disakiti oleh temanakan teman. Dan mimpi suami isteri sama-sama belanja bermakna akan tiba kesenangan dan ketenangan rumah tangga. J bertanda menerima khabar baik.. bertanda akan dapat warisan dari J orang tua. Pangka t ika anda bermimpi didatangi orang yang berpangkat bermakna akan tiba rezeki J baik. Mimpi memakai pakaian kumal bermakna akan mendapat karunia. bermakna apa yang dicita-citakan akan tercapai. Sedangkan mimpi berjalan-jalan di pantai bersirat kebahagiaan yang baru dicapai akan ada yang kerikhtiar (berusaha) menghalanginya.co m dan mimpi pakaian terkena tinta bermakna akan dicela orang. bertanda keberuntungan. bertanda ada kesusahan dan J kemelaratan akan berganti dengan kesenangan. bermakna agar rencana anda yang harus J dikerjakan dituunda atau dibatalkan sebaiknya dulu. bermakna akan mendapat kawan baru. Panggun gika anda bermimpi naik panggung sandiwara. bermakna akan mendapat kerugian besar. Pak uika anda bermimpi melihat paku atau menerima. bertafsir kebaikan memanjat pohon dalam kehidupan . Mimpi melepas pakaian (Polos) bermakna anda akan sembuh dari sakit. Mimpi mengenakan pakaian indah.pakarhowto. bertanda akan tiba masanya anda akan naik pangkat dan keuangan anda akan terpelihara. Panja t ika anda bermimpi memanjat keatas loteng atau aaatap rum.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna J keberuntungan. Pasar Jika anda bermimpi berjalan-jalan dipasar. anda berada yang di dalam pasar. kelapa atu gunung hingga sampai puncaknya.

bertanda kurang baik. . bermakna segala sesuatu yang anda lakukan J harus dikerjakan dengan segiat-giatnya yang pada akhirnya akan membawa kebaikan yang anda cita-citakan. intan dan perhiasan lain J sebagainya. bermakna kegembiraan yang luar biasa J diwaktu pakansi/libur. Dan jika mimpi akan pergi kemedan perang. mimpi menang J perang akan beruntung. Mimpi perhiasan jatuh kedalambertanda akan ada kejadian yang tiba-tiba. Pelaya nika anda bermimpi sedang dilayani seorang pelayan restoran. bertanda pekerjaan J anda akan bertambah laris dalam setiap harinya. sang majikan (orang yang memperkerjakan). bersirat kepandaian akan bertambah. Jika mimpi ditimpa sakit campak bersirat akan mendapat berikhtiar rezeki murah. Sedangkan anda sendiri yang setiap sebagai bermakna anda akan memperoleh ketabahan hati yang penuh terhadap pelayan. bermakna tidak baik anda akan sakit keras atau J dapat kecelakaan yang dapat menghentikan anda.Penghulu Jika anda bermimpi melihat penghulu. www. Periyayi Jika mimpi memakai pakaian periyayi. bermakna akan J mendapat rezeki baik. bermakna akan ada dekat yang akan mencari jalan untuk mencelakakan orang anda. Peran gika anda bermimpi melihat kalah perang. Pekarangan/halama nika anda bermimpi mandi disebuah sumur didalam pekarangan rumah yang nampak J baik. Pen aika anda bermimpi pena atau fulpen. bermakna akan mendapat sakit yang hebat. perhiasan anda akan merasa bangga dan bahagia dengan apa yang telah dimiliki bermakna sekarang. bermakna suatu tanda anda harus J banyak menjaga diri. Dan jika mimpi diberi pena. bermakna Kehidupan anda akan lebih sempurna J anda dipuji orang dan dihormati atau anda akan mendapat akan uang. Padan gika anda bermimpi memakai uniform dan memegang senjata.co m 50 . Mimpi ikut perang sabil bermakna akan geger sampai bertanda sampai mendapat perkara besar. Penyaki t ika anda bermimpi diserang penyakit atau sakit. Perhiasa nika anda bermimpi mendapat perhiasan emas. bermakna akan mendapat pembantu yang istimewa. Penganti nika anda bermimpi jadi pengantin. Bermimpi mengenakan sumur.pakarhowto. bermakna akan mendapat kesusahan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Patun gika anda bermimpi melihat patung. Penjar aika anda bermimpi didalam penjara. bermakna akan dapat rezeki.

bermakna suatu keuntungan besar akan tiba dalam perdaganan (usaha). bermakna akan ada tamu yang datang dengan tiba-tiba. anda Mimpi orang membawa perabotan rumah dijalan. Mimpi perahu pecah dikala dinaiki. Perempua nika anda bermimpi bertemu dengan perempuan (sebaliknya). Perabo t Jika anda bermimpi membeli perabot rumah bermakna akan segera menikah. bermakna anda akan J menerima pujian orang. bermakna J akan kebahagiaan keluarga atau anak isteri tiba anda. Permadan i ika anda bermimpi sedang menyapu permadani atau membersihkannya. Dan bila sudah menikah. Petan i ika anda bermimpi sebagai petani. Dan jika anda sendiri yang mimpi kawin. Pet aika anda bermimpi sedang melihat atau meneliti sebuah peta.co m 51 . Perah uika anda bermimpi melihat perahu ada air. Mimpi naik perahu lalu seolah-olah terbang. Jika mimpi bercakap-cakap dengan seorang ruma h www. bermakna ada keberuntungan dengan yang suatu saat menjadi suatu kesusahan. bertanda J akan merencanakan perjalanan yang jauh. bermakna akan dapat J isteri (Karena sebab yang baru benar). J Mimpi berpesta didalam perahu.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Perak Jika anda bermimpi melihat perak terkumpul. Pest aika anda bermimpi berpesta didalam perahu. Mimpi berpesta di dalam rumah. bertanda akan J ada karunia berupa pengetahuan yang segera anda amalkan (laksanakan). bermakna akan dapat derajat yang lebih tinggi atau kejenjang yang lebih besar. bermakna kesusahan akan terjadi walaupun J ada kesenangan tetapi nilainya hanya cukup. Pesantre nika anda bermimpi berkunjung atau belajar disalah satu pesanteren. Perempata nika anda bermimpi sedang berjalan diperempatan jalan. bersirat keberuntungan akan tiba. sahabat anda tidak akan terlepas dalam pergaulan sehari-hari ia juga bermakna akan memberi pertolongan kepada anda. bermakna akan menerima uang. bermakna akan ada tamu yang J datang tiba-tiba. bersirat akan untung ada kerugian didalam perjalanan. bermakna anda akan selalu melihat kesukaran. bermakna akan ada perubahan hidup yang lebih baik lagi. Perkawina nika anda bermimpi berada dalam satu perkawinan atau anda mengiringi J pengantin.

bertanda akan ditolong oleh orang besar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi piknik pergi ke gunung atau ke hutan bermakna anda akan mendapatkan suatu peristiwa yang membuat anda prihatin. mimpi pintu rumah tinggi ditutup. Poho nika anda bermimpi diatas rumah tumbuh pohon cemara. Pint uika anda bermimpi pintu rumah anda dibuat besar dan tinggi. Mimpi memanjat duduk pohon 52 . bermakna panjang umur. bertanda akan ada pertolongan dari orang berpangkat. bermakna akan mati datang kesengsaraan/kesusaha n. bermakna akan mendapat keuntungan besar. bertanda akan dapatkan kawan J dengan yang isteri baik. akan datang keberuntungan setelah sekian lama hidup susah. Piknik Jika anda bermimpi piknik kesuatu kota yang ramai. Petir Jika anda bermimpi disambar petir. bersirat akan menetap ditempat anda berdiam sekarang. Pian oika anda bermimpi melihat piano. lebar. J Mimpi dibawah pohon. Mimpi melihat pintu rumah bermakna akan mendapat kesusahan. Peti Jika anda bermimpi menaruh barang-barang dalam peti. bersiratan segala cita-cita anda yang begitu melangit mimpi anda akan terbentur oleh halangan yang hebat. bermakna akan mendapat kesenangan. bermakna akan mendapat berkah. bertanda akan rugi. Mimpi mebuka bermakna peti dan bercakap-cakap dengan jenazah didalamnya. bertanda cita-cita anda akan sulit tercapai. lain.pakarhowto. Mimpi mengasah pisau akan mendapat keuntungan. bertanda keberuntungan dengan J mendapat kepercayaan yang sulit lepas. Mimpi melihat pintu sorga terbuka. bermakna anda J akan berhasil dalam pencaharian. J sedangkan yang pingsan. Mimpi menemukan pisau orang lain.co m petani. Mimpi pintu rumah anda sendiri yang terbuka bermakna anda akan kalah baik berkelahi atau bertengkar. bertanda akan pindah ketempat membuka peti. bersirat anda akan berhasil dengan cita-cita anda sebagai ahli seni. Dan J jika mimpi main piano. Pisa uika anda bermimpi pisau melukai diri anda. Pingsa nika anda bermimpi melihat wanita pingsan. bertanda akan datang jodoh anda. Pinda hika anda bermimpi pindah kerumah yang buruk. Dan jika mimpi pisau yang dipegang jatuh kebawah. Bila mimpi seorang perempuan membawa pisau bertafsir akan mendapatkan anak. Mimpi membawa pisau bermakna akan mendapat apa yang didamba. Mimpi peti mati sedang melihat digotong. bermakna anda akan mampu untuk menolong seseorang yang berada dalam kesulitan. bermakna segala yang menjadi renungan selama ini akan tercapai. mimpi Mimpi peti mati. Mimpi membeli pisau bermakna akan memperoleh pengetahuan.

semoga anda dapat kedunia pilihan yang benar. bermakna akan memperoleh uang J dari hasil kebaikan masa lalu. Mimpi menanam pohon bermakna. Mimpi melihat polisi dalam jumlah banyak. bermakna akan terjadi perselisihan dalam keluarga . Mimpi berjalan dibawah pohon rindang bermakna mendapat akan mendapatkan kesuksesan. segala usaha anda akan mendapat kemajuan. Dan bila anda dari segala cobaan maka segala yang anda ucapkan akan dikabulkan oleh Yang lolos Maha (hati-hati menyumpahi orang lain.co m bersirat akan beruntung.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Dan mimpi melihat pohon yang berduri. karena ucapan anda cepat didengar Kuasa. dan jauhi segala larangan Tuhan karna anda akan selalu dicoba dengan kemaksiatan entah itu datangnya dari kesusahan. bermakna rezeki segera menghampiri J anda. Tuhan). Puti hika anda bermimpi melihat warna putih. Duduk melihat dibawah pohon kelapa tinggi bermakna akan mempunyai cita-cita yang berguna sekali bagi masyarakat. atau kesenangan dunia. Pondo kika anda bermimpi tidur disebuah pondok. bermakna akan J ada kehormatan yang akan anda terima dari lingkungan pergaulan anda. bertanda akan mendapat sesuatu J kesenangan terdugayang tak duga. Raja/Rat uika anda bermimpi diberi hadiah oleh seorang raja. menandakan ada rahmat dari Tuhan yang besar anda. Qur’a n Jika anda bermimpi melihat Al Qur’an. bermakna akan anda akan mendapat keuntungan dan telah umur panjang . bertanda baik sekali. Anda mimpi membeli radio akan dapatkan kemajuan dari pihak keluarga kenalan dan anda. Polisi Jika anda bermimpi melihat polisi. bermakna kedudukan. Mimpi melihat pohon besar.pakarhowto. bermakna posisi kerja anda dibidang J kesenian akan bertambah. bertamsil akan berduka cita. dan mimpi Al Qur’an turun dari langit masuk kekepala anda dengan untuk bentuk yang panjang dan tiada putus bersirat anda memiliki banyak peluang untuk kertas masuk yang anda inginkan hidup anda penuh dengan pilihan. Pusar aika anda bermimpi melihat atau berkunjung kepusara dari salah satru keluarga anda J yang meninggal dunia. bertanda ada teman anda yang dengki terhadap kemajuan yang telah anda dapatkan. Mimpi pohon lebat rindang tapi tiba-tiba terbakar. Kalau tiba-tiba patah. bertanda pekerjaan anda sehari-hari tetap terjamin. Preside nika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan Presiden. Radi oika anda bermimpi mendengar suara radio. Potlo t ika anda bermimpi melihat atau mendapat potlot. bermakna perkawinan anda J akan (Al’) 53 .

bermakna kurang baik terutama kesehatan. Rambu t ika anda bermimpi rambut beruban. Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singkat. Ranjan gika anda bermimpi membeli ranjang. Jika bermimpi memakai rantai besi. bermakna J akan mendapat pertolongan. Mimpi tidur diatas ranjang. Rese pika anda bermimpi menerima resep obat. rumah Mimpi yang ada dalam rumah meringsek atau longsor.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna. Rokok Jika anda bermimpi merokok. Rampo kika anda bermimpi diraampok bermakna anda akan menemukan rezeki halal. bermakna akan tiba kebahagiaan J dirumah tangga . Mimpi melihat J atau memperbaiki ranjang dan atau dirobah. bertamsil akan ada berita J yang membuat anda atau keluarga. bersirat akan datang kaya. bertamsil rumah yang anda impikan akan menjadi kosong. Ranta i ika anda bermimpi dirantai orang bermakna akan ada kesusahan yang tiba-tiba J datang atau Akan mendapatkan kesulitan. bertanda akan datang tamu. J Mimpi tumbuh rumput. Mimpi rambut jatuh J putus dan rontok. bermakna akan dirugikan lahir batin. bersuratan akan sedih dan membuat anda susah. Renan gika anda bermimpi sedang berenang dilautan besar. J Mimpi perampok masuk rumah. bertafsir bermakna orang.pakarhowto. Mimpi melihat rambut palsu.co m berlangsung baik. J dan menghambat pekerjaan yang akan ada. akan gembira jiga panjang umur dan mimpi rambut menutup mata. bermakna akan mendapat berkah Tuhan YME. segala yang anda kerjakan tidak akan mendapat hasil memuaskan. bertanda akan nikah dan bagi yang sudah nikah akan berhasil segala cita- 54 . Rubu hika anda bermimpi melihat pohon rubuh. famili anda ada yang sedang menderita hebat hingga batas yang sangat mencemaskan semuanya. bermakna akan mendapatkan rezeki yang tak melihat terduga. bermakna panjang umur. bermakna akan mendapatkan sukses. bermakna akan pindah rumah. Ruma hika anda bermimpi membeli rumah. bermakna akan ada tanah kesusahan. Ramba t ika anda bermimpi melihat pohon kecil merambat pada pohon besar. tapi kalau mimpinya menjelang pagi. Mimpi melihat raja bertafsir kedudukan yang lebih tinggi akan datang untuk anda. Mimpi rambut panjang. bermakna anda akan dikhianati akan dicela teman baik. Dan jika mimpi membuat rumah.

Mimpi rumahnya ditinggal pergi bermakna akan dibenci orang. bermakna perselisihan dan bisa mengakibatkan perceraian antara isteri/suami. bermakna anda akan mendapat halangan. Mimpi melihat rumahnya roboh (tertimpa pohon) bermakna akan mendapat kesulitan. Dan mimpi sakit gigi. Sedangkan bermimpi memukul badan sendiri hingga merasa sakit. Mimpi rumah anda banyakkotoran.pakarhowto. Mimpi membersihkan rumah. Mimpi Mimpi membeli rumah bermakna anda akan mendapat rahmat dari Tuhan. Jikalau anda yang diberi salam.co m citanya.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bersirat keselamatan akan tiba. Saat/Wakt uika anda bermimpi bekerja pada waktu yang tertentu ataupun makan tetap pada J saat kebiasaan. Mimpi rumah anda diatas sekali gunung. Mimpi menanam sayuran bersirat panjang umur. bermakna akan mendapat harta yang tak terduga. Mimpi dinding rumah anda terbuka. Ruwe t ika anda bermimpi mengerjakan suatu pekerjaan dengan ruwet. arti kata lain penghasilan tentu cukup untuk kepentingan anda. Sabu nika anda bermimpi makan sabun. bermakna akan mendapat kebahagiaan. dekat. Rus aika anda bermimpi melihat rusa. bermakna anda tidak usah was-was khawatir dalam J pekerjaan yang sekarang ini. bermakna anda akan dapat rezeki. bersiratkan harus hati-hati dengan pemberian orang. tetapi J sayang sangat anda bersifat pemalu. bersirat bahwa J seorang hidup harus selalu bercita-cita. bermakna anda sedang dikejar-kejar cinta. Mimpi melihat rumahnya menjadi tinggi bermakna akan mendapat rezeki lagi. bermakna akan mendapatkan sukses. Sayur Jika anda bermimpi makan sayuran. bermakna akan berjumpa dengan orang yang sedang melihat naik Mimpi melihat rumah tetangga terbakar bermakna akan dikhianati teman darah. bermakna anda dapat berpikir baik dalam perundingan hingga anda menyetujui walau sebenarnya perundingan tersebut membutuhkan waktu dan tenaga yang cukup lama. bermakna Jika akan dihargai orang. bermakna akan mendapat uang. Tapi J dalam anda diharuskan berikhtiar mencari jalan keluar agar hal ini selamat. Sakit Jika anda bermimpi badan anda sakit. rumah anda rusak sendiri bersirat anda akan mendapat kesusahan. bermakna kurang baik dalam kehidup anda. Sala m anda bermimpi memberi salam kepada teman atau orang sealiran. bermakna anda akan menemui kesukaran. 55 . Rokok Jika anda bermimpi merokok. Mimpi rumah anda terang sekali. akan ada Mimpi rumah orang terbakar. Saba r ika anda bermimpi sabar. alamatakan tiba kegembiraan yang tak diduga. hal itu dapat tercapai disertai kemampuan manusia tenaga dan dorongan juga semangat yang kuat agar anda dapat menikmatinya kelak.

www. Seberan gika anda bermimpi sedang menyeberang sebuah kali atau bengawan dengan J perahu. bermakna anda harus berhati-hati dengan J kerja ada hal yang sangat sensitif yang bisa membuat anda akan anda. alamat kurang begitu J baik.co m 56 . bermakna akan J mendapatkan berita kegembiraan. J bermakna anda akan. Sedi hika anda bermimpi sedang diliputih sedih bermakna agar anda lebih berusaha lagi J dalam perjuangan . Sawa hika anda bermimpi melihat padi disawah. Sampul/Emplo pika anda bermimpi melihat sampul/amplop. Sangka r ika anda bermimpi melihat sangkar kosong. menandakan anda akan bahagia. Seha t ika anda bermimpi seolah-olah berbadan sehat. sedang dipercaya orang. bermakna kebahagiaan dan kerukunan J serta kelangsungan perkawina. bermakna anda akan melakuan J perjalanan mimpi melihat burung buas dalam sangkar bersirat akan mendapat jauh. Saputanga nika anda bermimpi mendapatkan saputangan.pakarhowto. bermakna akan mendapatkan derajat. Dan mimpi melihat sapi masuk kedalam rumah bertanda keuntungan akan ada rezeki. dikeluarkan. bermakna akan terjadi percekcokan J yang berdasarkan cinta. Sada r ika anda bermimpi seteru anda akan datang dan meminta maaf karena sadar.. Samba r ika anda bermimpi melihat sebuah pohon disambar petir. Sap uika anda bermimpi menyapu dengan sapu baru. Sanda l ika anda bermimpi kehilangan sandal. bermakna harus ekstra hati-hati J dengan makanan yang sering anda makan. Dan J mimpi membawa sapi kesawah bersirat akan datang kesuburan. Dan mimpi menyapu di dalam rumah bersirat ada dan tamu. Sap i ika anda bermimpi melihat atau menyembelih sapi bermakna anda akan J mendapat diluar dugaan. bermakna anda akan sukses dalam J cinta cita. Jika warisan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Salj uika anda bermimpi melihat hamparan salju yang memutih.

Dan kalau anda telah kawin. Senjat aika anda bermimpi menemukan senjata bermakna ada tamu datang. Semu t ika anda bermimpi melihat semut. Senapa nika anda bermimpi memanggul senapan. Sepat uika anda bermimpi memperoleh sepatu. lekaslah menikah agar kelak tidak terhalangi. bermakna akan ada seorang keluarga yang sakit. yang disebabkan cemburu yang tangga tak disangka datangnya.pakarhowto. bermakna kebaikan yang akan datang. Semangk aika anda bermimpi makan semangka. bertanda tidak baik anda akan mengalami dan kemungkinan dapat membawa akibat yang sakit payah fatal. Sela m Jika anda bermimpi menyelam diair yang dingin. Sembahyan gika anda bermimpi sembahyang bermakna akan memperoleh kebajikan dari orang J yang anda pernah tolong. bertanda rumah akan mengalami kegoncangan luar biasa. bertanda akan J memperoleh yang luas dalam mengembangkan bakat anda. bermakna akan dapatkan kekayaan yang J cukup. Selendan gika anda bermimpi melihat atau membeli selembar selendang leher. Mimpi menaruh www. Selimu t ika anda bermimpi memperoleh selimut. Mimpi kehilangan sepatu menandakan ditempat anda ada buru banyak atau pembantu anda akan pergi jauh dari lingkungan. Mimpi memasuki pengetahuan gedung bersiratan bercita-cita sekolah baik. Membawa J senjata bermakna untung. Sarun gika anda bermimpi memakai sarung putih. bertanda J baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sekola hika anda bermimpi berada disekolah lanjutan atau menengah. bertanda kebahagiaan dalam cinta dan sukses J dalam berdagang . Mimpi sepatu yang anda pakai mendadak rusak. Senyu m anda bermimpi melihat senyum datang pada anda. J Mimpi memakai sarung merah akan mendapat kesusahan. bertanda percintaan akan segera meluapJ luap. Adu senjata bertanda ada pihak yang bertengkar. bermakna J ada khabar bahagia yang sebelumnya meminta ketekunan anda. bermakna anda akan dapat pangkat dan J diamati orang.co m 57 . bermakna bahagia karena jasaJika jasa anda .

Seta nika anda bermimpi setan penggoda. hati. bermakna akan bertambah J penghasilan.pakarhowto. bermakna dikaruniai Tuhan YME. bermakna akan dapatkan kedudukan yang J tinggi. Seped aika anda bermimpi melihat orang-orang berkendaraan bermakna ada sesuatu J yang dianggap sulit dengan mudah anda atasi walaupun sesudahnya anda makan perasaan. 58 .co m senjata dibawah bantal bertanda usaha akan berhasil. bermakna tergoda oleh kata-kata manis yang sesungguhnya berulat didalamnya. Sing aika anda bermimpi singa. Mimpi ditikam dengan senjatabermakna anda akan memperoleh kegembiraan tajam. Spoo r ika anda bermimpi menumpang spoor atau kereta api. Sogo kika anda bermimpi menyogok kepada sesuatu badan usaha guna J kelancaran pembangunan. bermakna segala J usaha terlaksana dengan mudah dapat sekali. hati-hatilah menjaga kesehatan terutama isteri anda. bermakna cita-cita anda J akan berhasil . Sneltrei nika anda bermimpi naik atau menumpang kereta api (sneltrein). Selamb uika anda bermimpi membawa atau melihat selambu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda akan J dapat kemajuan penting. Sem i ika anda bermimpi melihat pohon yang meranggas bersemi kembali. Sot oika anda bermimpi makan soto. Suam i ika anda seorang perempuan dan bermimpi memeluk suaminya. Dan anda mimpi disogok orang bersirat rezeki akan jika berkurang. Sisa Jika anda bermimpi diberi sisa makanan. bermakna akan ada anggota J keluarga yang sakit. Sikat Jika anda bermimpi menyikat gigi/rambut. J suatu yang paling jahat anda harus lebih dekat kepada Tuhan impian YME.. Mimpi suami isteri sama-sama pergi kepesta. bermakna akan J ada rezeki yang datang. bermakna akan membaharui hidup yang sesuai cita-cita anda setelah menyesali kesalahan yang pernah dibuat dan bejanji dengan untuk memperbaikinya . yang terus menerus mengikuti anda bermakna. bertanda akan berpisah. akan datang pengasihan dari teman.

airnya Mimpi sumur ada ikannya. Mimpi sumur ada didalam rumah. J mendengar bermakna akan dapat sakit. Mimpi melihat dindingnya rusak.pakarhowto. bertanda akan dapat rezeki tapi J disertai kejengkelan hati. Sulin gika anda bermimpi meniup suling. bertanda dengan akan berselisihan. Mimpi melihat melihat sumur terbakar. Mimpi taat kepada undang-undang negara. bertanda apa yang pernah dikerjakan akan berhasil walaupun agak lama .co m 59 . bermakna akan mendapat rezeki baru. bermakna akan maju cara dalam usaha dan percintaan. Subu r ika anda bermimpi melihat sawah yang padinya subur. J Demikia mimpi melihat tumbuh-tumbuhan lain yang kelihatan pula jika subur. Sunga i ika anda bermimpi melihat air sungai kotor/butek. mendengar suara air sungai menderu bertafsir akan dapat isteri baru.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Suar aika anda bermimpi…mendengar suara suling bertanda akan dapat kesenangan. bermakna akan mendapat sumur celaka. Suling pecah. Taku t ika anda bermimpi mendapat nama harum bila mimpi berjalan di jembatan dengan J rasa sekali. Taa t ika anda bermimpi merasa diri anda seolah-olah seorang yang taat kepada J agama. bertanda akan datang J untung. Surg aika anda bermimpi melihat surga. J Mimpi tinggal di surga bersirat akan dikaruniai. Sus uika anda bermimpi meminum susu. bertamsil akan kehilangan teman hidup. takut www. bermakna akan mendapat J ketenangan. bertanda pangkat dan kedudukan anda akan naik. bertanda akan ada orang tua yang J datang. bermakna anda bahagia. Dan jika sumur kering. Tai/Kotora nika anda bermimpi melihat tai banyak didalam rumah. bermakna akan sukses dalam segala lapangan J (Usaha). Sura t ika anda bermimpi menerima surat. Sumu r ika anda bermimpi ambil air dari dalam sumur. bertanda akan sakit keras. mendengar suara guntur bersirat sedih dan suara angin sakit. Jika mendengar suara dari dalam sumur. pencaharian akan muda bagi anda untuk memperolehnya. bermakna akan memperoleh hidup bahagia. bermakna akan timbul suatu kejadian yang tidak disangka-sangka. Sedangkan menulis surat. bertanda akan mengalami kekurangan untuk sementara waktu. bermakna kebaikan untuk anda yaitu pola pikiran J dan pandang anda makin luas. Mimpi taat dan bermakna setia kepada isteri/suami.

bermakna anda akan termasuk ahli tangan politik. Sedang kalau diri anda melihat yang www. bermakna J tidak ada kesulitan yang dirasa selama belum akan kawin. bertanda anda akan berbakat seni. kerja bertanda geger dan ribut dan mimpi tidur ditanah akan mendapat pangkat. J Sedangkan mimpi menumpahkan teh dari cangkir. Tand aika anda bermimpi diberi tanda mata. Terban gika anda bermimpi terbang dengan pesawat terbang. bertanda hidup tiada pernah J kesepian.co m 60 . bertanda akan dapat susah atau J sakit. Tamasy aika anda bermimpi bertamasya atau berpiknik dengan pasangan/partner. M Mimpi meratakan tanah. bermakna anda akan sakit. jika J mimpi yang kuat. Tana h impi melihat tanah yang mendadak pecah terbelah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tali Jika anda bermimpi diikat tali bermakna ada orang yang akan membinasakan anda dan menginginkan apa yang anda miliki. bermakna akan murah J rezeki Te hika anda bermimpi minum teh. Jika undangan mimpi perahu terbang bermakna akan berhasil dalam usaha.. bertanda akan datang J panggilan istimewa karena anda mempunyai kelebihan yang sangat berharga. Tangg aika anda bermimpi mimpi jatuh dari tangga. bermakna keberuntungan dalam soal dagang. bersirat akan bebas dari kesusahan. bermakna anda akan mendapat kegembiraan J yang tak terduga. Tambu r ika anda bermimpi melihat tambur. bermakna kehidupan J penuh kebahagiaan dan kegembiraan. Tanga nika anda bermimpi melihat tangan elok. hilang. bermakna akan ada tamu yang datang dari J jauh. bersirat kesialan. Mimpi akan ada anda tertimbun tanah. Tama nika anda bermimpi berada didalam kebun atau taman bunga. Menggali tanah. Tam uika anda bermimpi didatangi tamu. Tan i ika anda bermimpi sebagai petani.pakarhowto. bermakna akan mendapat harta. Tangi sika anda bermimpi menangis. bermakna anda menunda J keberuntungan Atau kepercayaan akan dalam dagang.

Terbaka r impi melihat rumah terbakar. bermakna pekerjaan akan tetap bagus dan lancar. bermakna kemenangan akan anda dapat walaupun perkara yang tergolong besar. bertafsir kemunduran. artinya anda akan mendapatkan suatu pengalaman/ilmu yang sangat bermanfaat yang dapat membantu hidup atau karir bagi anda anda. alamat kurang utama. Tertaw aika anda bermimpi tertawa. bermakna hidup anda tak J karu. bermakna anda akan ditimpa kesedihan atau J sakit. bermakna dalam cita-cita anda akan M maju. Telu r ika anda bermimpi makan telur.pakarhowto. Tidu r ika anda bermimpi tidur dengan perempuan bukan isteri. Tengka r ika anda bermimpi suami isteri saling bertengkar. bermakna anda akan mendapat keuntungan yang tidak terkira. Mimpi mendengar suara tembakan (dentuman) anda akan meriam.Mimpi tidur nyenyak. Teriak Jika anda bermimpi berteriak diatas jembatan.co m terbang. Tikus Jika anda bermimpi melihat tikus menuju jalan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna anda harus Jika meneliti anda dalam waktu yang singkat (ada persoalan dengan keuangan). bermakna akan terima khabar senang. Kalau isteri anda J sedang hamil akan segera mendapatkan anak laki-laki. Jika anda bermimpi menembak orang. Dan mimpi melihat telur bertanda akan kedatangan susah besar. bermakna akan menerima khabar yang mengejutkan. Temba kika anda bermimpi menembak burung atau binatang dan kena pada sasarannya J bermakna sukses dalam dagang. bertanda kuranganda akan menjadi sakitbaik sakitan. bermakna akan ditolong oleh orang budiman. Tikar Jika anda bermimpi membeli tikar atau babut. sedang anda ditembak orang. Jika keuangan hanya tenggelam dalam air bermakna anda akan mendapat fitnah dari orang yang mimpi anda kenal lama maupun baru. bertanda akan dapat rezeki. bersirat akan dapat mempengaruhi seorang tokoh karuan. baik. Tenggela m anda bermimpi tenggelam dalam laut atau kali. suci 61 . Sedangkan tikar robek. Tempa t Jika anda bermimpi melihat tempat-tempat suci. bermakna badan mengalami rasa J kurang enak . bertanda akan keberuntungan besar. yang Sedangkan mimpi tidur diperahu. Mimpi melihat tikus lari.

ada baiknya meminta bantuan lebih kepada orang lain. bermakna sesuatu yang dikerjakan akan menjadi kurang J baik atau turun hasilnya. Tudun gika anda bermimpi melihat orang-orang perempuan bertudung. Ton gika anda bermimpi melihat tong berisi. bermakna akan tetap hidup dan sehat J karena keadaan akan banyak yang menolong anda. Trompe t ika anda bermimpi mendengar atau melihat trompet atau sedang dibunyikan. bersirat akan terjadi suatu kemunduran melihat tong sekali. Turu nika anda bermimpi turun. sepat u www. bermakna akan dapat hasil yang J diluar dugaan . J Sedangkan kosong. J bermakna akan dapat nama baik. bermakna anda J harus hati-hati dalam menghadapai persoalan anda. Todon gika anda bermimpi ditodong pistol bermakna.co m 62 . bertafsir akan ada yang menganggap diri anda J salah. Toma t ika anda bermimpi makan tomat. bermakna akan hidup dalam kerja. akan mendapat kemajuan didalam J segala hal. bermakna akan tiba saat kesenangan setelah J kerja setahun ini. Tum aika anda bermimpi badan anda banyak tuma (kutu). Tok oika anda bermimpi kerja disebuah toko. Toba t ika anda bermimpi bertobat kepada Allah. bermakna akan dapat untung J dalam suatu pertaruhan atau perjudian Tongka t ika anda bermimpi memegang tongkat pembesar. bermakna hidup dan pekerjaan anda akan berkelebihan .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tint aika anda bermimpi melihat tinta. Tukan g Jika anda bermimpi menjadi tukang sepatu. bermakna kedudukan anda akan semakin lebih J baik.pakarhowto. Top i ika anda bermimpi memakai topi. bermakna kehidupan anda sederhana tapi J puas. kehilangan topi bermakna ada sesuatu dari anda yang hilang Mimpi dirumah.

Mimpi menabung uang bermakna. bermakna akan panjang usia. bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup. tangan bermakna akan memperoleh karunia yang halal. bermakna akan ada orang besar kecil yang menolong anda. Undanga nika anda bermimpi mendapat undangan. Uan gika anda bermimpi meminjam uang kepada seorang yang butuh. Mimpi kehilangan uang. bermakna J akan dipercaya oleh orang. Mimpi melihat bermimpi ular dengan tiba-tiba berubah menjadi naga. Unifor m Jika anda bermimpi memakai uniform militer bermakna anda akan memperoleh kemajuan dalam hidup. bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh. akan ada suatu atau pemberian orang yang segera anda temui dengan didahului karunia dengan perjuangan bathin yang kuat. bertanda anda akan J turun dalam urusan sendiri maupun dengan orang lain. Mimpi mendapat uang dijalan. anda. busuk. Ubi Jika anda bermimpi melihat ubi atau menanam ubi dikebun. Mimpi mendapat uang saja bermakna akan jatuh sakit. Undian/Lotr e impi menang lotre. bermakna ada orang jahat mencoba anda sepaya terus berjagayang jaga. Mimpi menyebar uang. Ular Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular. bermakna anda harus berhati-hati kepada sahabat yang M bermulut tetapi sesungguhnya berhati manis. akan dibenci/diperdaya orang.co m 63 . Mimpi dikelilingi banyak ular. Uba nika anda bermimpi rambut anda beruban atau melihat uban. bermakna J panjang usia/umur . Melihat ular berwarna-warni. Dan bila anda telah menikah demikian. bermakna akan datang masa J jaya selama satu tahun anda ini. bersirat kebahagiaan segera terbayang pada Mimpi melihat ular yang banyak sekali.. bermakna. bermakna akan panjang umur. Usus Jika anda bermimpi melihat usus binatang terhambur ditanah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tribun eika anda bermimpi berada diatas tribune sepak bola. www. bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda. bermakna akan ditolong oleh kawan karib. Upa hika anda bermimpi mendapat upah (bayaran) karena keringat lelah anda. bermakna akan menderita kerugian karena melakukan sesuatu tanpa pikir panjang. Mimpi J tidak menghadiri undangan.pakarhowto. bersirat jika anda seorang pimpinan (perusahaan) haruslah lebih berhati-hati dalam memainkan rol kehidupan.

bermakna J akan menjadi orang yang pandai atau akan berumur panjang. yang inginkan jika anda terlalu tergesahanda gesah. kegembiraan itu akan anda rasakan. Wanit aika anda bermimpi bertemu wanita cantik. www. wc Jika anda bermimpi pergi ke W. Waja nika anda bermimpi melihat wajan. siakan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Vacanti eika anda bermimpi sedang vacantie (hidup nyata. bermakna segala yang diharapkan J dari percintaan akan berhasil. Dan jika seorang wanita bermimpi bertemu seorang laksamana. Waringi nika anda bermimpi memanjat pohon waringin. Vak/Fakulta sika anda bermimpi sekolah di vak/fakultas.pakarhowto. bermakna kepercayaan akan datang dari tempat anda bekerja. bermakna sukses J dalam dan kehidupan berumah tangga akan cinta bahagia. Dan jika bertemu dengan seorang wartawan dan mengadakan bersirat agar waktu yang anda miliki jangan disiawawancara. bersirat akan hidup berlebihlebihan.C yang kotor. Wakil Jika anda bermimpi menemui seorang wakil pejabat jawatan (orang berpangkat). Vetera nika anda bermimpi sebagai seorang veteran. bermakna anda akan dapat menghargai J jasa pendapat baik dari temandan teman. kawin dengan seorang duda yang kaya bersirat akan raya. bermakna segala jasa baik yang pernah J anda lakukan akan selalu Wahy uika anda bermimpi seolah-olah diberi wahyu oleh Yang Maha Kuasa. Wayan gika anda bermimpi menonton wayang bersama pasangan/partner. lepas dari resah dan luluh) J dengan gembira. bermakna waktunya kembali sadar (mengerti apa yang terjadi saat perasaan ini). Varia/kombinas i ika anda bermimpi melihat varia (kombinasi) warna dari berbagai macam kain atau J benda bermakna bila anda akan mengalami kesukaran untuk memenuhi kebutuhan lainnya. bermakna akan mendapatkan J anak bersamaan ketika mendapat keuntungan. Wartawa nika anda bermimpi menjadi wartawan. bersirat anda akan beruntung. Dan bila anda sendiri yang menjabat sebagai wakil. bermakna segala yang tergaris dalam pikiran J akan mudah untuk diwujudkan. bermakna akan bersusah J hati.co m 64 .

Yati m anda bermimpi memasuki rumah yatim.co m 65 . bermakna anda akan menemui J kehidupan dan tenang dengan menjadi orang yang mulia lahir yang damai bathin. Wudh uika anda bermimpi mengambil air wudhu. bertanda baik kehidupan J berumah tangga akan selalu terpelihara. Sedangkan mimpi anda sendiri yang yatim hidup piatu.diingat oleh orang yang anda tolong.akan mendapat bermakna rugi. Yaki nika anda bermimpi ada orang-orang yang datang memberikan keyakinan atau J kepercayaan bermakna anda haruslah lebih berhati-hati benar dengan semua berita kepada anda. bermakna rezeki akan J tiba dalam waktu yang singkat. Zaka t ika anda bermimpi memberi zakat kepada fakir miskin. yang pernah anda dengar dari keluarga atau teman-teman. bertafsir rezeki anda akan tiba dari pengasihan orang banyak. Mimpi makan sendiri di warung. Yapo nika anda bermimpi melihat jejeran yapon yang dipamerkan ditoko atau pasar-pasar J kain. Yasi nika anda bermimpi mendengar atau membaca Yasin. bersirat akan beralih pekerjaan. bermakna pekerjaan yang anda kerjakan J akan selesai dengan baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Warun gika anda bermimpi makan diwarung dengan banyak teman. Anda bermimpi sebagai pelayan warung atau mendirikan warung. Sedikit pengertian sangatlah membahayakan . bermakna akan ada suatu kemuliaan Jika dalam dengan kesempurnaan ilmu. Piat u www. Zin aika anda bermimpi berzina dengan dewi (wanita cantik dari surga) bertanda J akan mendapatkan anak yang baik. bermakna anda tidak J akan kekurangan uang setiap hari. Dan jika mimpi berzina dengan puteri (wanita terpandang). bertafsir akan ada kegagalan yang datang. bermakna kehidupan percintaan anda dalam keadaan harmonis dan tenang. Ziara hika anda bermimpi ziarah kekuburan/makam.pakarhowto.