PakarHowTo.

Co m

Ubahsuai oleh :

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

** Untuk mendapatkan petua, rahsia, panduan, tips, teknik dan pelbagai info menarik, sila lawat blog kami WWW.PAKARHOWTO.CO ** di M PENDAHULUA N Mimpi adalah mainan tidur tetapi kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka. Sekiranya kita mendapat mimpi yang baik, kiranya gembiralah kita. Dan sekiranya mendapat mimpi yang buruk, tentu kita tentu kita merasa tidak senang duduk. Oleh itu, ambillah wuduk sebelum tidur dan bacalah ayat Al-Quran. Ikutlah sunnah Rasulullah S.A.W yang telah diajar oleh Baginda untuk umat-umatnya semoga tidur kita dirahmati Allah Yang Esa. Rasulullah adalah teladan kita, seluruh kesehariaannya adalah panduan kita ikut. Dalam ‘terjaga’ atau terlelap sekalipun. Rasulullah shallahu’alahi wasallam biasanya tidur di awal malam dan bangun di akhir malam untuk melaksanakan sholat.

Seorang muslim hendaknya selalu bermuhasabah diri sebelum tidur tidur tentang apa yang telah dilakukan selama sehari. Jika ada yang baik hendaknya segera mengucapkan “Alhamdullilah”. Jika sebaliknya, hendaknya segera beristigfar dan bertaubat. Sebelum tidur disunahkan berwudhu terlebih dulu serta mengiring ke sisi kanan ketika tidur. menjelang tidur, disunnahkan membersihkan tempat tidur dengan tiga kali sapuan. “Jika engkau hendak menggunkana tempat tidur, maka sapulah atau kibaskanlah dulu, kerana siapa tahu ada sesuatu di baliknya”. Dan dalam riwayat lain, “tiga kali”. (HR. Muttaqun’alaih) Dimakruhkan tidur dengan tertelungkup/meniarap , ” Tidur tetelungkup/meniarap itu merupakan kebiasaan penghuni neraka”. (HR. Ibnu Majah) Disunatkan membaca ayat kursi dan akhir surat Al-Baqarah serta surat Al-Ikhlas, AlFalaq, dan An-Naas serta membaca do’a-do’a yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

2

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

TAFSIR MIMPI “Rahsia mimpi ini adalah tafsiran dan ramalan sahaja. Anda dinasihatkan untuk tidak mempercayainya 100%. Semua qada & qadar adalah disisi Tuhan Yang Esa.”

Ab uika anda bermimpi tersembur dan atau kena abu dalam hidung hingga seolah-olah J tidak bernafas menandakan didalam pekerjaan anda saat ini sedang ada yang tidak bisa beres. Adind aika anda bermimpi menemui atau ditemui oleh kekasih (adinda) anda menandakan J Anda dikaruniai pekerjan mulia dan akan tinggi. Adega nika anda bermimpi menonton adegan lucu, dan pertunjukan jenaka menandakan J bahwa akan memperoleh suatu keuntungan yang baik dalam anda pekerjaan. Ajar Jika anda bermimpi diajar oleh orang terutama guru atau orang tua menandakan ada Suatu kehormatan yang akan diperoleh. Admira l ika anda bermimpi bertemu dengan seorang/banyak admiral berarti hidup usaha J (dagang) dikehidupan sosial sangatlah maju. Dan jika seorang wanita yang anda dan bermimpikan bertemu dengan admiral akan bersuamikan sorang duda yang terhormat dan kaya raya. Air Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili lama atau Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi teman melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan Aya hika anda bermimpi ayah Anda dan bunda (tegasnya) melihat orang tua berarti sangat J baik sekali kehidupan Anda selama ini dimata mereka. Ayam Jika anda bermimpi melihat ayam terbang kepohon menandakan Anda akan menerima uang. Mimpi melihat ayam betina mengeram alamat akan dikaruniai kebaikan. Sedang anda bermimpi melihat ayam sedang bertelur, alamat akan mendapat untung. Dan bermimpi membeli atau dapat ayam jantan alamat Anda segera mendapat anak. Bermimpi dicuri orang bertanda akan bersedih hati. Memelihara anak ayam artinya ayam anda Anda gaduh (gelisah, resah) dengan rezeki sekarang. Sedang bila mimpi memberi jangan makan

3

Albu m Jika anda bermimpi melihat foto-foto dalam album baik orang-orang atau pemandangan. Alkoho l ika anda bermimpi meminum barang alkohol sehingga (yang memabukkan) seolahJ olah tahu dunia lagi. Aktris Jika anda bermimpi menghindari suatu pertunjukan yang dilaksanakan oleh seorang aktris ternama berarti anda akan dapatkan kemewahan yang berlipat banda. Dan jika anda yang menjadi akrobat artinya pandangan mata masyarakat kepada anda sendiri tidak dihiraukan atau penuh ejekan. Ayuna nika anda bermimpi tidur diatas ayunan. Almari Jika anda bermimpi membuka lemari pakaian dan yang membuka itu adalah perempuan maka ia akan berlimpahan pakaian kelak dikala ia bersungguh-sungguh mencari hidup. Pakaia n 4 . mimpi jatuh dari ayunan bertanda akan ada rugi besar dalam Sedang perdagangan. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Kalau anda sendiri jadi aktris. J Mimpi berayun dengan seorang yang berlainan kelamin alamat akan segera tibah duduk jodoh. Alu nika anda bermimpi melihat alun ombak bertanda rezeki anda sedang J dipermainkan keadaan sebentar naik sebentar turun. alamat segala cita-cita dapat yang tercapai. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. pikiran tidak waras menghadapi sesuatu peristiwa kehidupan jasmani dan dalam rohani.indah. Akroba t ika anda bermimpi dalam satu pertunjukan akrobat ditengah udara tanpa J kecelakaan si pemimpin (orang yang posisinya diatas anda pimpinan anda) akan beruntung kalau yang itu ada kecelakaan atau jatuh maka perjalanan atau rencana anda baiknya dilihat jangan dulu diteruskan karena besar kemungkinan mengalami banyak rintangan. bertanda anda yang selama ini ditunggu-tunggu kesudahannya pemandangan akan mengalami kepahitan tapi juga bisa teratasi dan ada kemungkinan dapat kawin. bertanda anda akan mengalami badan yang sehat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m kepada ayam artinyua pekerjaan anda akan bertambah maju dan sukses segala yang dicitacitakan. Ayu Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda ingin jika tidak disertai denganyang Anda harapkan akan mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya citahal-hal cita tadi besar artinya.pakarhowto. Anda akan dibawah berlayar (pergi jauh).

Dan bila mengunjungi rumah yatim. yang berikhtiar membelokkan anda dalam kejahatan (sesuatu sahabat. Mimpi melihat waktu atau mengamat-amati kucing yang sedang tidur. Ana k Jika anda bermimpi bermain-main dengan seekor/beberapa anak domba bertanda rumah tangga anda akan memuncak. Anak Yatim Piatuanda bermimpi memelihara atau memungut anak yatim. alamat harus hati-hati dalam waktu-waktu dikala anda sedang susah. (harus) menerima nasihat dari siapapun saja mengenai persoalan yang ada hadapi. alamat rezeki anda Jika akan membumbung. Ana kika anda bermimpi melihat. mempunyai mendengar anak. kenalan. Ambruk/Robo hika anda bermimpi beberapa tembok rumah anda sama ambruk atau roboh J bertanda rumah tangga anda akan tangga berantakan. Domb a www. yang berakibat buruk untuk anda).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ama l ika anda bermimpi sering meramal (melakukan perbuatan baik misalnya J menyumbangkan kenyataan anda tidak perlu lagi beramal. Anjin g edang mendengar atau melihat anjing menggonggong alamat ada seorang kawan. anada sekali dalam tempo yang singkat anda segera dapat senang. alamat anda akan (tercapai). Kebalikan dari itu bila anda mimpi menjadi kepala amal dari ditimpa suatu masyarakat atau orang banyak. memelihara. Dan bila anda melihat seekor anjing datang pada anda menggoyangkan ekornya bertanda ana akan dapat menyelesaikan suatu urusan penting segera.pakarhowto.co m Kucin g 5 . Ana k Jika anda bermimpi bersenda gurau atau sedang bermain-main dengan anak kucing. Dalam menerima amalan dari orang lain. Dan anak-anak anda akan sukses kehidupan dan bahagia hidupnya bila anda bermimpi memberi makan kepada anak domba atau dombadomba lainnya. Apalagi kalau anda bermimpi mempunyai anak laki-laki. alamat ketentraman rumah tangga anda akan tercapai. alamat akan menerima segera khabar kalangan keluarga yang dekat. Dan jika anda dana dsb). S teman. Kalau bermimpi anda sendiri yang menjadi baik dari anak bertanda anda hidup penuh kemewahan dan kebahagiaan. alamat J suatu keuntungan akan segera datang kepada anda. dan Jika anda bermimpi merawat seekor anjing atau beberapa rezeki dengan anda akan memuncak gemilang. Sedang anda mimpi dicakar kucing alamat anda sedang diganggu dan atau akan diganggu oleh orang yang sesungguhnya lebih bodoh dari anda. alamat tidak usah susah-susah soal kehidupan dan peri laku perekonomian anda. Angs aika anda bermimpi melihat angsa bertanda pertumbuhan cinta kasih anda akan J bersemi Dan bila anda bermimpi melihat angsa berbunyi. Mimpi melihat anak-anak bermain bermakna akan mendapatkan jodoh. sahabat banyak yatim yang menolong dan kasih sayang selalu datan dari mereka.

Asa pika anda bermimpi melihat asap. Sedang mimpi angin santar bersar alamat anda akan mengalami sakit. Mimpi melihat api kuburan. alamat anda sewaktu-waktu J akan meninggalkan rumah dan atau kampung halaman. Arakarakan Jika anda bermimpi melihat arak-arakan. Tanah mendadak keluar api bertanda anda akan keuntungan mengalamikesehatan. alamat negara atau setidak-tidaknya masyarakat anda rusak. alamat anda akan segera menemukan apa yang anda cari. baik arak-arakan Tionghoa atau lainlainnya kehidupan anda mengalami banyak kesukaran peristiwa dan lain-lain yang bertanda anda bekerja dan membanting tulang dalam selama berhari-hari untuk harus menyelesaikannya.Angin BesarJika anda bermimpi angin Anda akan segera menerima surat dan khabar. bertanda akan mendapatkan sakit sedang asap J yang Pana h www. Melihat api dari jauh.co m 6 .pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Angi nika anda bermimpi angin ribut menyerang rumah. Ad uika anda bermimpi beradu senjata dengan orang lain atau teman. Alas Jika anda bermimpi keluar dari alas atau hutan bertanda anda akan kehilangan uang atau sesuatu yang beharga. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. sedang gangguan api itu warnanya hitam. Ana k Jika anda bermimpi mendapat anak panah atau gendewo bertanda anda akan dibantusamapai cukup (mampu untuk melakukan keinginan anda orang sendiri). alamat akan J timbul pertengkaran yang anda sendiri tidak mengalami sakit. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. melihat api turun dari langit dan membakar rumahnya sendiri (anda) bertanda Mimpi akan mendapatkan rezeki atau uang yang banyak. bertanda akan mendapatkanyang lumayan.Angin lautJika anda bermimpi angin dari laut. Arsitek Jika anda bermimpi seorang arsitek Anda akan mendapat penghargaan yang tinggi dalam memburuhkan (memperkerjakan) tenaga kepada orang lain. alamat akan panjang umur. Api Jika anda bermimpi membawa api didalam perahu. Angl oika anda bermimpi melihat anglo penuh berisi bara atau arang yang masih ada J apinya keberuntungan yang segera alamat tiba. dan kalau negara akan timbul peperangan. Bila bermimpi menyala di dalam rumah bertanda akan mendapat kebaikan dari Yang melihat api Maha dan bisa juga makna yang terbalik dari itu anda diminta lebih berhati-hati Kuasa lagi. bermakna akan berumur di panjang. Dan bila mimpi anda sedang memadamkan api bertanda akan dapat menyelesaikan kesukaran yang sekarang dihadapi.

Asin Jika anda bermimpi merasakan air asin atau minum air sungai terasa asin bertanda akan uang dari inisiatif (pemikiran awal) yang kurang dapat jujur. Melihat asap keluar dari rumah. Ruma h 7 . Mimpi awan terlihatnya merah bertanda suatu desa akan ditimpa celaka dan mungkin kampug anda. April Jika anda bermimpi seolah-olah berada dalam bulan April.co m tidak berapi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.pakarhowto. Mimpi melihat menghitam bermakna akan datang satu awan kesusahan. roman baik. bertanda sukses pekerjaan. Ata p Jika anda bermimpi duduk atau berdiri disebuah atap rumah alamat segala citacita tercapai dan bila anda waktu duduk dengan seorang teman karib bertanda anda dapat keperuntungan yang baik dalam suatu usaha dagang. menandakan akan dapat sakit. Asurans i ika anda bermimpi menerima polis asuransi kantor bertanda akan naik kondisi J keuangan anda . Apun gika anda bermimpi dalam keadaan terapung (ditengah air) kemungkinan anda J dalam berusahan tanpa fundament yang kokoh dikarenakan kurang kuat perhitungannya. karena segala barang yang disuka. Ape l ika anda bermimpi memakan buah apel bertanda anda akan menghadapi sukses yang J baik tinggi. sedang bila yang minum itu seorang perempuan alamatmenghadapi kawin setahun akan lagi. alamat segala apa yang dicita-citakan tidak akan tercapai. Mimpi Apel diatas meja alamat presentase kedudukan anda akan naik dan terutama pandangan dari masyarakat. Agustu sika anda bermimpi berada dalam bulan Agustus bertanda Segala yang berkenaan J dibulan kemungkinan besar akan tidak berhasil dan segala pekerjaan hasilnya Agustus kurang memuaskan . Mimpi awan mendung dalam gelap peringatan anda harus hati-hati. Apung (terapung-apung) dalam sugai atau lautan itulah suatu tanda akan gagal dalam usaha. Sedangkan melihat asap hitam berkepulkepul. Awa nika anda bermimpi melihat awan putih alamat kebahagiaan dalam perkawinan J suksesperdagangan dan kesehatan terpelihara dihari tua. Anggu r ika anda bermimpi (Pria) yang meminum anggur alamat ada seorang kawan yang J dapat menolong dalam sepak terjang. kebahagiaan naik dan kesengan memuncak. Bermimpi seekor ikan atau terutama ikan duyung sedang terapung-apung dilautan alamat suksenya dalam perkawinan atau perihal cinta. bertanda akan ada khabar yang bohong yang akan diterima.

seperti jilbab). Sulama n Hija u Kurun g Lau t www.pakarhowto. alamat murah rezeki karena tidak segan-segan mencari anda kerja. dan bila kehilangan baju tanda berduka hati. Baj u Jika anda bermimpi mendapatkan baju kebesaran bertanda anda akan dapat keuntungan besar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bab i ika anda bermimpi memotong babi. Mimpi badan berdarah bertanda harta kalau akan lama. J Dan badan anda kurus tanda sebaliknya. Dan jika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang akan dilihat kurang menyenangkan atau akan menghebohkan masyarakat. anda menandakan anda dalam bergaul kurang diperhatikan. Kesimpulannya orang yang anda sukai itu ingin menjauhi anda. seorang wanita yang bermimpi ditangkap bajak laut alamat segera kawin Sedang atau dapat jodoh. bertanda akan mendapat pengaruh besar J dalam kedudukan sosial atau perdagangan yang ada pimpin sekarang. bertanda anda sukses dalamdan mendapat tawaran baik diantara dua pekerjaan dan besar bermanfaat kerja besar. Baj u Jika anda bermimpi mengenakan baju sulaman memberitakan anak cucu anda atau keponakan anan akan mempunyai rezeki yang datang tibatiba. alamat akan beruntung sekali. Baja k Jika anda bermimpi melihat atau ditawan oleh bajak laut. Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang. Bada nika anda bermimpi badan gemuk berarti akan dimuliakan orang dan dijujung tinggi. Baj u Jika anda bermimpi melihat seorang memakai baju kurung. bersirat akan segera mendapat keuntungan yang tak terduga . artinya upaya anda selama ini dalam mencari perhatian orang itu adalah sia-sia bahwa belaka. Baj uika anda bermimpi baju anda robek bertanda akan ada berita yang akan buruksekali J yang menyusahkan jiwa anda. alamat bagi yang susah akan terhibur tahan dan yang sakit akan segera bagi sembuh. Dan mimpi badan keluar kutunya.co m Kebesara n 8 . Misalkan anda bermimpi tindaktanduk ketika seseorang yang anda sukai membuka pakaianya (penutup aurat. dan bermimpi J melihat babi bertanda tidak baik bangkai sekali. Bada kika anda bermimpi melihat badak. Baj u Jika anda bermimpi berbaju hijau bertanda anda mendapat berkat dari Tuhan Yang Maha Esa. Dan jika mendapat baju besar.

Bayar Jika anda bermimpi membayar hutang. bertanda akan mendapatkan penghargaan yang baik dari majikan disebuah anda. Dan bila anda ada dibalkon tapi tak dapat melihat apaapa. Ban kika anda bermimpi sedang berada didalam bank akan mendapat dan J menghadapi kesukaran . Bila anda sedang sibuk seorang bekerja bangku. Bangk uika anda bermimpi sedang duduk disebuah bangku di park. Sedangkan menolong orang yang ditimpa tentram bahaya. Bangka i ika anda bermimpi berjumpa dengan bangkai yang sudah berbau sekali. Balo nika anda bermimpi melihat balon atau memegangnya bertanda sesuatu yang J dikerjakan dan diharapkan akan kurang memuaskan.Bahan Jika anda bermimpi membeli bahan bangunan bertanda jelas anda dari akan bersukses dalam usaha yang anda rintis. bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergianda. J bertand kesusahan akan menimpa anda dalam soal keuangan. bertanda akan bertemu J dengan kawan yang sudah lama berpisah dengan anda. bertanda kehidupan anda yang begitu segera ada yang merusaknya. Bahaya Jika anda bermimpi dalam keadaan bahaya. hidup yang anda jalankan harus J lebih hati-hati lagi (waspada) Lain halnya kalau anda bermimpikan orang yang bahagia. anda berlaku baik (adil) sesama bertanda kawan. www. Dan jika mimpi dan tidak melihat bayi dalam kandungan ibu. adalah anda disayangi orang dan diberi kesempatan yang tanda lumayan. bertanda harus berwaspada karena anda akan dicelakakan oleh teman-teman anda dikala andan tidak tahu menahu. Bahagi aika anda bermimpi bahagia bertanda kebalikan. berartikan baik sekali tentunya dalam bidang pekerjaan anda. BayangBayang Jika anda bermimpi melihat bayang-bayang diair atau gelas bertanda anda akan mendapat suatu pekerjaan yang lebih baik lagi.pakarhowto.co m 9 . bertanda anda akan bertengkar dengan J seorang kawan atau keluarga anda. Balkon i ika anda bermimpi sedang ada dibalkon. Anda dipercaya oleh majikan yang memberikan kuasa. Bayi Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. Bila melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangkaanda sangka ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sedangkan kalau anda berbaju robek bertanda segala yang disimpan didalam rumah akan diketahui orang.

Mimpi rumah Tapi bila anda kebanjiran bersirat anda akan capek hati (kesal. Banten gika anda bermimpi melihat banteng. Belanda r ika anda bermimpi belandar atau cagak dari rumah roboh. Juga J jika mimpi belajar membaca.co m 10 . Beludr uika anda bermimpi melihat atau menyentuh atau berbaring diatas beludru J bertanda kehidupan yang gembira dan suatau senang. Beda kika anda bermimpi melihat dan memakai bedak bertanda asmara dan cinta anda J akan bahagia .pakarhowto. anda ditimpa banjir. Bat uika anda bermimpi mengangkat batu hendak dibawa pulang kerumah. mimpi mendengan suara orang membaca buku. Bac aika anda bermimpi membaca buku suci merupakan suatu keuntungan besar. alamat buruk karena akan kekurangan. Dan akan bahagia jika anda dibangunkan oleh suara batu anda kerikil. emosi jiwa). bertanda J akan beruntung besar. Beba sika anda bermimpi dibebaskan dari tuduhan oleh pengadilan berarti anda J dapat melumpuhkan segala manusia-manusia yang curiga terhadap anda dan dengan seketika waktu anda bisa kerja sukses lagi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Banji r ika anda bermimpi sedang mengamat-amati banjir bertanda anda akan dikaruniai J rezeki. bertanda anda harus hati-hati karena J akan dicurangi orang. Kerikil www. Bat u Jika anda bermimpi bermain batu kerikil bertanda kesusahan anda akan berkurang. Bawan gika anda bermimpi memakan bawang. Bakar Jika anda bermimpi membakar hutan atau alas. Banta l ika anda bermimpi melihat bantal sulaman bertanda anda akan ditolong oleh J orang atasan . Terutama dalam soal perkawinan dan percintaan. bertanda akan mendapatkan suatu J kegembiraan. bertanda pengertian anda akan bertambah. bertanda akan J ditimpa kesusahan yang tibatiba. bertanda daya upaya anda akan berhasil. dongkol.

bertanda kurang baik anda akan disusahkan J oleh yang dianggap teman. alamat kebahagian akan datang. Berand aika anda bermimpi duduk di beranda sebuah rumah terutama dengan dengan J putri. bertanda apa yang dicita-citakan akan terpenuhi dan bila suara bel itu dekat saja bertanda anda akan tergelincir dalam mulut dan anda mungkin akan kehilangan manis uang. alamat berarti akan kesukaran yang anda hadapi tetapi begitu serius.pakarhowto. Sedang mimpi memilih benang. Tetapi bila anda tertidur diberanda. bertanda suatu laporan palsu akan datang. Dan kalau yang berkelahi itu binatang-binatang. Sedang yang berkelahi itu anak-anak semua. Pertolongan itu terutama datangnya dari bidang ditolong sosial dan dagang. anda dengan selekasnya menikah. bertanda anda akan kekesalan J hati tiba-tiba. yang tiba-tiba datang tapi hal ini anda jangan percaya. Bender aika anda bermimpi melihat bendera terpancang dan berkibar-kibar. bertanda jika ada kesukaran J datang akan meringankan. Berkelah i ika anda bermimpi melihat orang berkelahi dijalan bertanda situasi pedagangan J anda maju. bertanda bahagia akan datang segera. Belanj aika anda bermimpi belanja anda akan berbahagia dalam rumah J tangga. Berlaya r ika anda bermimpi berlayar diair yang tenang. Tetapi kalau anda dapat menghindari diri atau orang mematikan pasti akan mendapat kemenangan baik dari seteru biruang itu anda. hal itu bertanda sebagai kebalikan dari mimpi J anda.Jika anda bermimpi ada atau didekat benteng anda segera oleh teman-teman anda. Benten gika anda bermimpi masuk kedalam sebuah benteng. bertanda dari (akan) pihak keluarga istri anda kurang senang dengan anda. www. Dan bila melihat benteng dibetulkan. alamat pertikaian dalam akan rumah timbul. J sedang berlayar diair yang berteriak adalah sebaliknya. Benan gika anda bermimpi memasukan benang dalam jarum. Benc i ika anda bermimpi dibenci orang bertanda khabar baik akan datang pada J anda. bertanda J keuntungan Tetapi bila bendera itu hanya diam saja. bertanda akan yang memiliki keberuntungan sederhana.co m 11 . Bencan aika anda bermimpi terkena bencana. Beruan gika anda bermimpi dikejar beruang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bel Jika anda bermimpi mendengar suara bel dari jauh.

Sedang anda mimpi membersihkan badan dan orang lain. bertanda mendapat kedudukan tinggi. Mimpi membersihkan perkakas rumah. bertanda anda J mengikat diri dalam suatu pemufakatan yang menyinggung pribadimu. bertanda anda jangan khawatir dan gaduh penghidupan anda sekarang tetap memberikan soal kebahagiaan. Borok Jika anda bermimpi keluar borok-borok (luka) dikepala.pakarhowto.bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda. bertanda akan tiba keuntungan badan yang penuh borok bertanda rezeki murah dan mimpi datangnya.Dan bila mimpi bayi kembar dalam bulan alamat kebahagiaan perkawinan. bertanda sukses J pekerjaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bertaru hika anda bermimpi melihat atau anda sendiri sedang bertaruh. Buay aika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air. alamat anda akan mendapat ambisi baru yang tadinya dilepaskan.Budi Jika anda bermimpi berbudi baik belaka. Beras Jika anda bermimpi memberi atau membuang beras pada saat pengantin bertanda anda segera kawin (nikah) dengan akan segera.co m 12 . Harus lebih berhatihati. Bersih Jika anda bermimpi membersihkan badan. Bua h Jika anda bermimpi memetik buah anggur. Anggu r www. dan bila makan buah anggur bertanda anda akan menerima anda warisan. Buang air besar/Berak Jika anda bermimpi buang air besar bertanda ada kemungkinan besar anda akan kehilangan sesuatu. bertanda pekerjaan J anda lebih sukses lagi. tetapi harus berhati-hati mimpi karena mempunyai latar belakang. Buaia nika anda bermimpi melihat buaian bayi didalam bulan. Dan bila mimpi membersihkan gigi. dalam bertanda akan dipercaya teman sejawat. Waspadalah. suatu bertanda sesuatu yang hanya J khayal seperti membangun istana di udara. Besi Jika anda bermimpi bekerja mempergunakan alat dari besi bertanda anda mempunyai bakat dalam pertukangan untuk segera dikembangkan. bertanda akan ada keberuntungan (untung). Sedangkan bermimpi melihat buaya. Bujan gika anda bermimpi seorang bujang atau puteri. Buang air kecil/Kencing Jika anda bermimpi buang air kecil (kencing) bertanda akan ada yang menimpa rumah pencuri yaitu akan datang. suatu tanda yang baik sekali artinya anda jujur sehat serta berbahagia dalam hidup. bertanda anda akan mendapat kedudukan tinggi dalam masyarakat. Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah akan anda.

bertanda anda mempunyai suatu baik. Bidadar i ika anda bermimpi melihat bidadari terbang diatas rumah bertandakan J kebahagian seorang bidadari datang bercapa-cakap dengan anda ada sinyalemen sedangkan orang akan datang dan bergaul dengan besar anda. www.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Buk uika anda bermimpi melihat orang membaca buku. bertanda akan mendapat anak J yang dan jika anda sendiri yang membaca buku. Bianglala/Pelan gi anda bermimpi melihat bianglala bersinar merah. Buk aika anda bermimpi membuka lemari atau peti. adab) yang sangat menguntungkan.pakarhowto. rasa kebudayaan (perilaku. J karena yang tersimpan akan segera diketahui orang dengan kelalaian anda sendiri rahasia (jangn teledor. Bukit Jika anda bermimpi menaiki bukit dengan susah payag dan akhirnya sampai juga diatas. Bunting/Hami l ika anda bermimpi istri anda sedang bunting bertanda kurang J baik. bertanda suatu kebaikan. Bibir Jika anda bermimpi (wanita) melihat bibirnya sendiri alamat bisa tercapai citacitanya biduan dan atau seniwati lainnya. sembarangan). Dan bertanda kalau menuruni bukit bertanda kebalikannya. bertanda J akan menemukan kebahagiaan dalam perjalanan (lancar sampai tujuan). Bum i ika anda bermimpi bahwa bumi ini anda bisa kelilingi bertanda sangat baik sekali J untuk keberadaan anda (kemampuan). Bungkusa nika anda bermimpikan ada sahabat datang membawa bungkusan. Bengawa nika anda bermimpi bengawan meluap bertanda pekerjaan anda cenderung maju J dan melihat air bengawan kecil dan jernih. bertanda anda harus berhati-hati. Bula nika anda bermimpikan rembulan atau matahari jatuh. yang anda harapkan akan berhasil (dalam mencari pekerjaan baik). segala Jika apa anda inginkan ada kemungkinan besar yang tercapai.co m 13 . bermimpi (pria atau wanita) yang melihat bibir kelamin lainnya bertanda Sedangkan baik dalam perkelaminan yaitu ia bisa memilih teman jodoh yang serasi sekali betul. bertanda anda akan berkabung J atau bersusah hati. bertanda akan dapat uang yang tidak sedikit. Untuk pria harus berhati-hati sebagai mengeluarkan omongan karena tergelincir sendiri (tidak bisa mengontrol omongan yang beretika).

Bonek aika anda bermimpi bermain-main dengan boneka bertanda rumah tangga anda akan J hidup harmonis dengan anak-anak yang sehatsehat.akan berdaya upaya untuk jahil) berakibat teman kerusakkan. Bunu hika anda bermimpi membunuh orang. Bisu Jika anda bermimpi seolah-olah bisu. Biol aika anda bermimpi mendengar suara biaola bertanda anda harus selekas J mungkin mengambil bagian (cepat mengambil keputusan). Sedangkan bermimpi botol itu kosong. Tapi janganlah lupa juga dengan YME. Boto l ika anda bermimpi melihat atau mebawa botol penuh berisi apa saja bertanda J kekayaan anda bertambah. bertanda kesukaran yang tiada lenyap-lenyap dalam berusaha apa saja. sedang J anda dibunuh orang. suatu tanda bahwa perkataan anda terhadap temanteman kurang dipercaya. Binatan gika anda bermimpi melihat bermacam-macam binatang bertandakan alamat kepada J anda bekerja membanting tulang berwaspada yang insya Allah akan harus sukses. bertanda akan keberuntungan besar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bilik/Kama r ika anda bermimpi sedang berada dalam bilik kapal bertanda anda akan (oleh J teman. ini J adalah merupakan tanda bahwa segala kebutuhan Anda akan terpenuhi.pakarhowto. Biru Jika anda bermimpi melihat warna-warna biru disekeliling anda bertanda suatu kebaikan dalam kalangan keluarga. Bicara Jika anda bermimpi sedang bicara bertanda suatu persoalan yang amat sulit dihadapi anda segera beres (tak menjadi akan lama). Ini juga merupakan alamat bahwa anda harus bekerja membanting tulang. Bota kika anda bermimpi berkepala botak atau tidak berambut bertanda anda akan J menerima khabar buruk. Boxin gika anda bermimpi sedang boxing atau melihat orang berboxing (tinju) J bertanda perdagangan dan pencaharian anda akan mengalami kerugian dan kesukaran. bertanda kurang baik anda akan menjadi sakitsakitan. Insya Allah akan Tuhan sukses.co m 14 . www. Bintan gika anda bermimpi melihat bintang dilangit yang bermacam-macam bentuknya. Dan dalam cinta ada tumbu kesetiaan.

Burun g Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman. bertanda beruntung dan mimpi bulus dan ular berhadap-hadapan kedalam alamat akan ada untung. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan mendengan burung merpati. Mimpi melihat bulus baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bung aika anda bermimpi melihat atau memegang bunga bertanda anda akan J menemui keberuntungan dalam cinta (tidak sedih hati). bertanda rumah tangga anda berbahagia. bertanda kesehatan anda terpelihara J rezeki dan perkawinan bahagia. Buny i ika anda bermimpi mendengar senapan berbunyi. bermakna anda akan mendapat ketentraman karena disukai oleh banyak orang. Burun gika anda bermimpi melihat burung terbang. bertanda murah akan datang karunia pada anda dalam ketenangan dan damai. Bulu sika anda bermimpi bertemu dengan bulus.co m Kuntu l Bete t Perkutu t Dar a Kenar i Merpat i Rajawal i Gaga k 15 . bertanda akan mendapatkan pasangan J yang menangkap bulus bertanda akan kesusahan hidup. Burun g Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses. dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling untuk kesenangan dan kebahagiaan dunia hidup.pakarhowto. Dan mimpi burung terbang menuju anda. bertanda akan naik J derajat. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung perkutut bertanda anda akan mendapatkan istri atau anak yang baik. Mimpi memetik bunga. masuk sumur. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung betet bertanda akan menemui banya perempuan berselisihan (anda harus berhati-hati menyikapi). Burun g Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan Merak www.

Mimpi melihat sedang bercermin. bertanda anda harus lebih J teliti dalam hidup anda. bertanda ada seorang sahabat yang segera datang membutuhkan pertolongan pada anda. J Mimpi cermin pecah. Butu hika anda bermimpi didatangi orang membutuhkan tenaga. bertanda orang dagang lekas laku J dagangannya. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan runtuh (gagal) tiba (matang) tiba.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda kehidupan akan terjamin J badani dan rokhani. Tapi dalam hal ini terserah dari kebijaksanaan anda pada hari-hari baik. bertanda J persediaan hidupmu dalam soal makan dan pakaian anda cukup. dan jika gagak berbunyi diatas atap.co m kekecewaan dalam percintaan. Cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. Gerej a Kua u Unt a 16 . But aika anda bermimpi sebagai orang buta. Burun g Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan atau uang. bertanda anda harus hati-hati dalam J pekerjaan yang anda kerjakan sekarang karena ada hal-hal yang kurang memberikan kepercayaan bagi anda. Cangki r ika anda bermimpi minum pada sebuah cangkir. bertanda ada khabar jahat yang segera tiba pada (berita) anda. Cahay aika anda bermimpi melihat cahaya asap. bermakna akan ada musibah yang membayangi anda.pakarhowto. bertanda anda akan J ditakuti oleh teman-teman dengan penuh keyakinan (bercanda yang terlalu). Burun g Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan mengadakan perjalanan jauh. Cermi nika anda bermimpi mendapat cermin. bertanda akan datang halangan/rintangan maka waspadalah. Cembur uika anda bermimpi dicemburui istri (suami) anda atau tunangan. bertanda akan mendapat jodoh yang mulia. ada anasir-anasir (pandangan) disekitar lingkunganmu lagi yang berpengaruh. Mimpi cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. Cacin gika anda bermimpi melihat cacing bertanda alamat kehidupan anda akan terjamin J badani dan rokhani. Dan kalau anda hanya melihat orang buta. Ceriter aika anda bermimpi sedang cerita dihadapan orang banyak.

bertanda anda harus waspada menjalankan pekerjaan dalam perusahaan. bertanda anda akan mengalami rasa kurang badan (kesehatan kurang enak baik). bertanda ada keluarga yang sakit atau anda sendiri mendapat halangan. bertanda segera mendapat halangan besar. Dagin gika anda bermimpi memakan daging mentah. bertanda anda kebaikan akan tiba pada anda.co m Sap i Dagin Kambin g Jika anda bermimpi memakan dading kambing. sebaiknya anda dengan segera merobah hidup anda. bertanda posisi anda dalam hidup sehari-hari ada yang Mencium bau berikhtiar jalan guna menghalangmencari halangi. bertanda akan segera tiba saat perkawinan . Dagan gika anda bermimpi menjadi kepala kantor dari salah satu perusahaan dagang J bertanda senantiasa berkelebihan dan tahu akan hidup sosial. bertanda kesehatan keluarga akan datang dengan daya Mencium memuaskan. mimpi diberi cincin. Mimpi memulai cinta.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Cint aika anda bermimpi gagal dalam cinta. Ciu m Jika anda bermimpi mencium kekasih. Cincin Jika anda bermimpi kehilangan cincin. Dad uika anda bermimpi sedang main dadu maka kemungkinan nasib buruk akan J datang menimpa.pakarhowto. bertanda anda harus banyak tabah menghadapi sesuatu pertengkaran yang tak diduga. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging anjing. daging masak tentu kalau baik. bertanda kurang menyenangkan hidup J anda. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging sapi. asalkan pekerjaan anda akan anda kurang mementingkan kondisi yang berlebihlebihan. yang busuk. bertanda hubungan akan tatap terpelihara. bertanda akan bisa mengatasi apa yang J dibutuhkan kekasih anda. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging angsa. Cukur Jika anda bermimpi pergi cukur. bertanda anda akan tidak bersusah-susah dalam J hal selalu terpenuhi bila mana bermimpi makan cinta dadar. 17 . bertanda kampung halaman anda atau g desa kelahiran senantiasa tentram.anak. Anjin g Angs a www. Dada r ika anda bermimpi makan dadar.

suatu pekerjan anda J yang kosong. Daging dan urat anda bermimpi makan daging dan urat hitam atau merah dari kambing. Dapu r ika anda bermimpi tinggal didapur atau memasak didapur rumah orang kaya. Sedangkan mimpi melihat dayung hanyut dikali. alamat akan mendapat nama dan kedudukan yang sangat tinggi. sedangkan melihat pohon yang rindang dan lebat oleh buahnya. Dans aika anda bermimpi sedang berdansa dengan partner anda yang disayangi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dagin g Jika anda bermimpi melihat daging seiris atau sepotong bertanda anda akan dapat kebaikan . Dangau/Ruma hika anda bermimpi melihat atau tinggal disebuah dangau/rumah kecil disawah. bertanda kurang baik. bertanda akan makan enak. sukses dalam cinta. Sedangkan melihat daratan sesudah anda akan berlayar berpuluh-puluh mil dilaut. bertanda dimana J anda dikaruniai rezeki dari Tuhan YME. Dayun gika anda bermimpi melihat dayung terletak didalam perahu. Jika bertanda alamat akan mendapatkan penyakit yang tibatiba. sedangkan melihat J ada darah mengalir.pakarhowto. suatu tanda anda akan dapat menyelesaikan sesuatu alamat yang baik sekali. Dan bila anda melihat dapur rumahnya sendiri terang sekali. Dara t ika anda bermimpi melihat suatu tanah daratan yang amat luas. suatu alamat bahwa anda J akan ditimpa kemiskinan. tenagamu yang cakap dan kegiatanmu akan menemukan kebahagiaan. suatu J alamat anda akan lekas dijodohkan. Dahaga/Hau sika anda bermimpi haus sekali. alamat akan gagal akan segala Sedangkan mimpi mendayung. Dara hika anda bermimpi diatas ranjang darah. J bertanda suatu keuntungan yang anda segera peroleh. Dahan/Poho nika anda bermimpi melihat sebuah pohon yang meranggas. Daging kambing gibasanda bermimpi memakan daging kambing gibas yang hitam bertanda akan Jika datang keberuntungan yang lumayan.co m Seiris 18 . kekayaan alamat akan datang kepadamu. www. adalah alamat usaha anda dengan segala usaha. J bertanda suatu alamat yang anda selalu perhatikan orang sebab anda berbudi pada orang. Sedang anda mimpi mengunjungi pesta dansa. bertanda anda akan menerima suatu rezeki dari J hasil keringat anda sendiri.

pakarhowto. alamat akan berhasil dalam perdagangan dan sambil perjalanan. Sedangkan melihat lampu kecil berkelip-kelip di ruangan mana alamat anda harus berhati-hati. Sedang melihat daun jatuh. bertanda sukses dalam pekerjaan walupun sederhana saja. anda hati-hati dalam pembicaraan dengan orang lain. adalah tanda suatu J kebahagiaan yang menggembirakan. kecil www. rezeki. Do aika anda bermimpi sedang berdoa. Mimpi naik dokar bersenda gurau. Dan jika bermimpi orang berdoa dalam suatu kenduri. Dengk i ika anda bermimpi didengki orang terutama tetangga. bertanda banyak soal-soal J yang harus kerjakan semestinya terutama pekerjaan yang sekarang ini (jangan anda lalai). banyak rintangan harus dan godaan . Dokar Jika anda bermimpi naik dokar. naik dokar dalam rumah. jika yang baik rupa. bertanda anda jangan J terlalu menggantungkan nasib hidup kepada orang lain dalam usaha anda yang sekarang. bertanda kesehatan ada belas kasih yang datang pada anda. Dob i ika anda bermimpi menjadi tukang dobi atau penatu. bertanda akan mendapatan untung. Dingi nika anda bermimpi kedinginan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dau nika anda bermimpi melihat daun hijau terkapar ditanah. hidup anda penuh rahasai. bertanda anda akan J memperoleh anda duduk kebelulan istri anda hamil akan segera melahirkan anak kebaikan. Dering/Buny i ika anda bermimpi mendengar bunyi dering uang yang tiada putus-putusnya J bertanda suatu kebahagiaan anda dalam hidup sosial. Deb uika anda bermimpi tertimpa debu sehingga seolah-olah tak dapat bernafas bertanda J anda banyak berhati-hati mengerjakan pekerjaan yang sekarang. Dipa nika anda bermimpi sedang duduk didipan baru. akan mengalami kepahitan saja. hidup. Dian/Lamp u Jika anda bermimpi menyalakan lampu kecil diruangan.co m 19 . bertanda anda akan memperoleh kebahagian J terutama jasmani. Dendan gika anda bermimpi mendengar suara sayup-sayup orang berdendang/menyanyi J bertanda ada kepercayaan baik datang kepada anda. tanda ada kecelakaan atau diantara keluarga ada Sedangkan yang sakit. sedikit sebab bisa harus menjatuhkan selamaanda lamanya. bertanda anda akan mendapat pertolongan J yang sewajarnya dari teman.

sosial anda akan nampak bila mimpi menelpon seorang dokter untuk Kehidupan datang kerumah anda. menandakan impian yag baik sekali. Dusu nika anda bermimpi pergi kedusun baik dengan jalan kaki atau menunggang kuda. Eda nika anda bermimpi melihat orang gila. anda akan mengalami J kesehatan terganggu. bertanda akan mendapat untung. bertanda anda mendekati www. Dos aika anda bermimpi J kecelakaan. 20 . bertanda akan ada kemajuan dan membuat orang lain iri bagi anda hati. Ekonomi sika anda bermimpi banyak orang-orang dalam kampung yang hidup secara J ekonomis. bertanda anda dalam keadaan sangat sibuk J dan tidak tentu.co m Dudu kika anda bermimpi duduk bersama dengan seorang permpuan bukan istri (dan J sebaliknya). bertanda suatu kebahagiaan hidup dan mempunyai J keluarga yang disayangi serta mempunyai kesehatan yang terpelihara.pakarhowto. Sedang anda mimpi sebagai seorang dokter. bertanda sebaliknya yaitu anda hidup akan temui kewarasan dan kebaikan perilaku. Domb aika anda bermimpi domba. dan jika melihat durian bertanda ada orang yang sentimen badan yang pada anda . J alamat perobahan hidup anda akan segera tiba. Sedang anda sendiri yang edan. DewaDewianda bermimpi menggambar dewa dewi atau menonton gambarnya. hal pencaharian (pekerjaan). bertanda akan datang masa jaya J yang Sedang anda mimpi menjadi duta bertanda akan ditolong orang besar dalam kekal. Mimpi duduk diatas batu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dokter Jika anda bermimpi mengunjugi dokter. alamat Jika suatu kepada anda akan tiba dari orang pujian besar. Dut aika anda bermimpi seorang duta memanggil anda. Duri Jika anda bermimpi melihat atau memegang pohon berduri. yaitu anda J akan mendapat kesehatn yang cukup dan rezeki yang banyak. dosa. Duk aika anda bermimpi berdukacita. alamat anda memppunyai banyak sahabat diwaktu senang. bertanda kurang baik. bertanda keuntungan anda akan tercapai. Duria nika anda bermimpi makan durian. alamat akan memperoleh rezeki kekal.

bertanda anda akan memasuki pekerjaan yang baru lebih sempurna dari yang sekarng. dan bila mimpi melihat seekor anda akan binatang mengibas-ngibaskan ekornya dihadapan anda. bertanda ada sesuatu atau sedang seseorang yang datang pada anda untuk meminta bantuan atau pertolongan. Embe r ika anda bermimpi membawa ember penuh berisi air. Ekor Jika anda bermimpi seekor binatang memburu anda. miskin 21 . bertanda kejujuran J anan yang gemilang segera dikhianati oleh kawan seketiduran disaat anda. bertanda pekerjaan sekarang J akan sukses. segala yang dicita-citakan akan terkabul akan dengan halangan asalkan anda betul-betul menunjukkan kejujuran dalam tidak ada hidup Faja r ika anda bermimpi bangun diwaktu fajar bertanda anda adalah seorang yang J termasuk rajin dan menggunakan waktu. Sedangkan anda yang ekonomis. bertanda kurang baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda perjodohan anda akan segera tiba dan bilamana anda sudah kawin maka suatu yang dicita-citakan berhasil baik. Fakir Jika anda bermimpi menjadi orang miskin atau peminta-minta. dam bila ember kosong bertanda pekerjaan lebih baik jangan diteruskan. Fitna hika anda bermimpi difitnah orang bertanda sebagai suatu pujian orang banyak J yang menghargai diri anda. Anda memberi sedekah kepada orang miskin. peristiwa yang amat sulit yang dihadapi sekarang akan dapat bertanda diselesaikan Esa Jika anda memimpi Yang Maha Kuasa merupakan tanda yang sangat baik sekalli yaitu tidak berkekurangan sepanjang masa.co m bertanda hidup anda sangat dikagumi orang karena kekayaan yang jalannya halal. dan perasaan ada orang yang mau menyusahkan. Es Jika anda bermimpi melihat es dijalan. bertanda bahwa anda akan dikasihani orang. bertanda J suatu perkawinan yang beruntung dari salah satu pihak keluarga anda.pakarhowto. Es balokan yang anda lihat disuatu dan tempat. Elan gika anda bermimpi melihat atau menemukan burung elang. Embu nika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dirumput yang berembun pagi. bertanda selekas mungkin dikaruniai pekerjaan baru yang diutamakan dalam bidang hidup sosial. Famili Jika anda mermimpi keluarga. bertanda anda segera akan memperoleh pemberian yang halal.

Sedangkan jika anda mimpi membuat foto. Fitra hika anda bermimpi berfitrah. bertandakan suatu hidup yang sangat berlebihlebihan. sedangkan mimpi makan dengan garam. atau pangkat .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Fantas i ika anda bermimpi orang-orang didekat anda memakai barang-barang fantasi J modern. Gadis Jika anda bermimpi sedang bercakap-cakap dengan gadis. melihat gajah keluar dari rumahnya. Garp uika anda bermimpi makan dengan garpu bertanda akan dalam rumah tangga anda J akan memperoleh kesenangan. bermakna kemajuan anda mungkin bertambah memfoto karena dukungan semangat dari teman. bertanda akan J ada menyusahkan keluarga anda dikemudian kelak (binalah komunikasi yang yang harmonis). bertanda suatu kehidupan yang harmonis dalam cinta.pakarhowto. bertanda suatu percintaan J dan perjodohan yang mengekalkan dan penuh impati. suatu pertanda anda akan mendapat penambahan gaji yang pekerjaan lumayan. Gara m anda bermimpi melihat garam banyak bertanda anda akan semakin poluler Jika dan ternama dalam pergaulan baik pria atau wanita. bertanda alamat akan memuji kepada orang J besar. bertanda bakat anda dalam kesenian akan segera nampak.co m 22 . Gau l ika anda bermimpi bahwa istri anda sedang bergaul dengan lelaki lain. bertanda anda akan menghadapi kesehatan yang terpelihara. Sedangkan mimpi melihat uang bertanda anda tidak akan bekekurangan dalam segala masa. alamat akan dapat kedudukan padamu. bermakna akan mendapat kesusahan hati (putus cinta). Jika anda bermimpi orang atau tempat. bertanda anda tidak akan terasing dimasyarakat J umum bilamana anda setiap tahun berfitrah menurut peraturan agama. suatu alamat akan ada tamu terhormat Mimpi datang Sedang melihat gajah masuk kedalam rumah. Gaji Jika anda bermimpi gaji anda akan dinaikkan. Gaja hika anda bermimpi melihat gajah. bertanda alamat bahwa anda kurang kepercayaan dari majikan. Sedangkan anda mimpi gaji anda dikurangi. bertanda akan J tiba www.. Fot oika anda bermimpi melihat foto tergantung didinding. Mimpi melihat foto dalam album. Fulus/Uan gika anda bermimpi kehilangan uang anda akan disenangi orang dan mendapatkan J karunia alam. Gedun gika anda bermimpi melihat gedung miring atau hampir roboh.

yang terlepas gigi bawah ada saudara yang Jika mimpi meninggal. Gendon gika anda bermimpi menggendong anak kecil. suatu pertanda J harus berikhtiar mencari kawan yang harus menolong anda dengan cepat. Gelas Jika anda bermimpi memecahkan gelas sendiri yang sedang dipegang. menandakan akan disayang oleh orang banyak . balik haluan tuk selamalamanya. harus mawas diri. Sedangkan mimpi melihat gedung baru didirikan bertanda akan menghadapi pindah tempat.. Anda mimpi giginya terlepas. Gendewa/Tal i ika anda bermimpi memanah tetapi gendawanya putus. Gela pika anda bermimpi berjalan tapi tiba-tiba hilang karena kegelapan. suatu alamat bahwa kekasihmu tidak akan dagang. bertanda akan dapat pekerjaan J dalam dan bila mimpi memakai gelang. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal. Gelomban gika anda bermimpi sedang mengatasi atau mengarungi lautan bergelombang dan J dapat suatu tanda yang baik sekali karena segala sesuatu yang hendak dituju tercapai akan terlaksana . tanda akan menerima halangan. Gigit Jika anda bermimpi digigit binatang apasaja. Gigi Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis. bertanda anda akan berselisih paham J dengan atau jika anda hendak kawin (nikah) akan berselisihan dengan teman istri anda atau sahabat karib. Bila mimpi rumah keadaan gelap gulita. Gerhan aika anda bermimpi melihat gerhana matahari atau bulan menandakan bahwa anda J harus berhati-hati dalam usaha. Gerej aika anda bermimpi sedang berada didalam gereja. bertanda akan menerima J wari . Gelan gika anda bermimpi mendapat gelang apa saja.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. akan dapat dalam kesukaran. pertana suatu yang kurang J baik. Gemu kika anda bermimpi badan anda bertambah gemuk. 23 .co m perselisihan dan pertengkaran dalam rumah tangga. bertanda kesehatn anda J akan bertambah kurang baik. bertanda akan ada kekecewaan dan kesukaran akan menimpa suatu anda. bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan merasa keluarga atau dirumahnya sendiri.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Giwan gika anda bermimpi membeli giwang untuk istrinya, bertanda bahw pekerjaan anda J akan mengalami kemerosotan dan dlam hal ini anda harus mencari jalan keluar. Sedangkan giwang, bertanda baik dan pekerjaan dagang anda tercapai dan mimpi diberi sukses.. Go aika anda bermimpi berjalan masuk dalam goa dengan teman anda, menandakan J ada seorang teman yang selalu berdampingan dengan anda akan menolong anda dalam perdagangan atau usaha. Golok Jika anda bermimpi melihat seorang yang memegang golok, bermakna akan mengalami kekurangan dalam hal keuangan. Gula t ika anda bermimpi menyaksikan pertunjukan gulat, bertanda kesukaran dalam J hidup perdagangan akan anda temui, begitu pula bila anda sendiri yang main gulat dan kalah, bertanda kepercayaan kepada masyarakat akan tidak dihargai lagi. Gul aika anda bermimpi gula, bertanda akan kehilangan uang, sedangkan bila anda J menjual orang lain atau tetangga, bertanda kesengan akan segera gula pada tiba. Gunun gika anda bermimpi mendaki gunung dan tidak pernah jatuh, suatu tanda yang anda J akan maju dalam pekerjaan, dan lebih-lebih lagi kalau gunung itu gunung dapat berapi kedudukan anda akan lebih terhormat lagi. Mimpi melihat gunung meletus, bermakna akan mendapatkan kemalangan.. Guntin gika anda bermimpi menggunakan gunting untuk memotong sesuatu benda, bertanda J akan mendapatkan uang. Dan bila mimpi gunting terpisah satu sama lainnya, bertanda akan pertengkaran dalam kalagan keluarga anda. Mimpi membeli gunting akan timbul ada masalah. Dan jika mimpi memakai gunting bermakna akan mengunjungi teman lama. Gura uika anda bermimpi melihat atau mendengar orang-orang bersenda gurau J bergembira sekali. Sedangkan dimimpi anda sendiri ;yang bersedagurau, adalah baik bertanda kesediahn akan segera datang.. Gur uika anda bermimpi menjadi guru bertanda anda akan naik tingkat dalam bidang sosial J dan cita-cita. Sedangkan mimpi bertemu dengan guru, alamat ada karunia baik yang datang dari pertolongan teman anda yang sebaya. Hadiri nika anda bermimpi melihat hadirin (orang banyak) disuatu rapat besar menandakan, J ada kepercayaan dari orang berpangkat tinggi akan datang kepada anda. Tetapi suatu kalau anda itu waktu magrib alamat kurang baik. Pertanda penyakit dalam mimpi masyarakat akan mengancam penduduk. www.pakarhowto.co m

24

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Haji Jika anda bermimpi ada orang-orang haji termasuk dan dalam mimpi berpakaian serba bertanda kebaikan yang selama ini anda lakukan akan membuahkan hasil atau putih, anda sedang diingatkan agar berlakulah lebih arif dan bijak Tuhan melihat anda. Hak Jika anda bermimpi ada sesuatu hak yang perlu anda perjuangkan segera dalam mimpi alamat lekas berpengaruh kepada sesama adalah manusia. Hakim Jika anda bermimpi menjadi hakim, suatu tanda yang anda akan terima berupa kedudukan tinggi. Bila anda mimpi diadili seorang hakim, bertanda anda akan bersih yang cukup dan lepas dari nista dan fitnah orang. Halama nika anda bermimpi melihat halaman rumah anda bersih dan pintunya terbuka J lebar, bertanda pelajaran anda segera tercapai. Hamp aika anda bermimpi kehampaan suatu usaha dalam mencari kerja, bertanda akan J ada kawan yang ingin menjatuhkan anda. Sedang mimpi hampa segala kantong, bertanda akan segera ditolong orang. Halilinta r ika anda bermimpi mendengar dan melihat halilintar bersambaran, bertanda anda J bisa dengan segera menjatuhkan siapa-siapa yang berseteru dengan anda. Handa i Jika anda bermimpi melihat handai tolan anda daatng mengunjungi rumah anda dengan simpul, bertanda keberuntungan selama anda dalam kesusahan akan senyum terhibur. anda sendiri yang berkunjung atau beramai-ramai ketempat handai tolan, Sedang alamatharus banyak bekerja dengan tenaga dan pikiran anda anda sendiri. Hanta r ika anda bermimpi menghantar sesuatu dengan tak ada aral di tengan jalan, J bertanda keselamatan akan menyusul tiba pada anda, sedang anda menghantar mayat kekuburankedudukan dikalangan keluarga anda sedikit hari lagi dapat bertanda dirasakan. Hanta m anda bermimpi melihat orang hantam-menghantam, bertanda kehidupan anda Jika penuh kesulitan besar. Hant uika anda bermimpi berbicara dengan hantu, bertanda keuangan anda akan J meningkat, sedang melihat hantu, alamat akan sukses dalam usaha. Dikejar hantu, alamat timbul kesalahan anda. Mimpi melihat hantu tersenyum bersirat akan berumur panjang. Hanyu t ika anda bermimpi hanyut terbawa arus, bertanda ada persoalan yang berlarut-larut J yang ini anda liwatkan dan bila hanyut lalu menenggelamkan bermakna anda selama akan mendapat fitnah dari orang yang anda kenal lama maupun baru. Jika hanyut tapi tola n www.pakarhowto.co m

25

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m mengakibatkan anda terombang-ambing dan terapung menandakan ada kemungkinan, anda setiap berusahan tanpa fundament yang kokoh, dikarenakan kurang dalam matangnya perhitungan . Hapa l ika anda bermimpi anda sedang menghapal pelajaran, bertanda segala cita-cita J akan segera dikabulkan. Haru m anda bermimpiBunga semerbak mengharum dalam impian anda, bertanda tidak Jika baik, percintaan anda mengalami kepahitan, atau rumah tangga akan ada yang mencelakakan. Harima uika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan J sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda. Hari tahun kelahiran bermimpi menyelamati hari ulang tahun anda sendiri bermakna, anda akan Jika anda hiduplama lagi. Dan bila anda menerima hadiah hari ulang tahun anda, bertanda anda lebih akan menerima karunia dari Tuhan YME. Hasil Jika anda bermimpi sedang menerima sesuatu hasil dari pekerjaan anda, bertanda kebalikannya. Sedangkan mimpi melihat orang-orang menerima gaji atas kerjanya, suatu tanda yang anda harus berusaha dalam kerja anda bertanda sekarang. Hati Jika anda bermimpi mendengar detikan hati, bertanda anda akan menerima khabar baik, sedangkan anda bermimpi terserang penyakit hati atau TBC, bertanda sehat dan segar bugar . Haw aika anda bermimpi berada dalam hawa yang dingin, bertanda penyakit akan J menyerang sedang hawa panas, bertanda akan timbul pertengkaran dengan tetangga pada anda, anda. Hadia hika anda bermimpi mendapatkan hadiah kenang-kenangan, bermakna akan J mendapat kegembiraan yang tak didugaduga. Hadan gika anda bermimpi dihadang oleh orang menandakan dalam hidup Anda sedikit J mengalami terutama dalam pekerjaan khususnya dagang, pelayaran, kesukaran (wirausaha). Hebo hika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang dilihat anda kurang menyenangkan J atau menghebohkan masyarakat, menandakan tindaktanduk anda dalam bergaul akan kurang diperhatikan. Sedang anda sendiri yang menghebohkan sekitar kalangan anda berisarat anda disegani teman-teman anda.

26

Segala yang dicita-citakan akan sial.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Hema t ika anda bermimpi hemat bertanda hidupp cinta dan perdagangan andan merosot. Hias Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih. Hembu sika anda bermimpi melihat merasai angin berhembus dengan kencang dari jurusan J timur disertai hujan bertanda kesehatan andan akan terganggu. Hitam Jika anda bermimpi melihat sesuatu berwarna hitam. Hera nika anda bermimpi melihat sesuatu yang mengherankan anda bertanda bahwa J anda tabah sangat mudah dapat dipengaruhi oleh orang kurang lain. Hidun gika anda bermimpi hidung anda mengeluarkan darah. Hidanga nika anda bermimpi ada pada suatu hidangan yang teratur rapi dengan rupa-rupa J makanan dan lezat. Dan mimpi melihat orang famili atau ada berhias gagah akan ada keluarga yang meninggal dunia. bermakna J akan mendapat anak yang baik dan kelak dicintai orang. (kebalikan dari hemat tidak dalam kehidupan seharihari). Hija uika anda bermimpi semua yang kelihatan hijau atau memakai pakaian serba J hijau. Hibu r ika anda bermimpi sedang menghibur orang yang dalam kesusahan. mengabarkan dimana anda akan diberi kebahagiaan hidup dan makmur juga akan www. bermakna anda akan mengalami hidup merosot dan ditimpa kesusahan.pakarhowto. atau apa yang anda kerajakan hanya tinggal tinggal tetapkantiada saja yang diubah. mengisaratkan anda akan J diberi keselamatan yang tidak diketahui suatu datangnya.Hilang Jika anda bermimpi kehilangan sesuatu bertandakan anda akan ditimpa sehari susah dua hari lamanya.co m 27 . J bila berusaha dengan tenaga dan keringat sendiri. Hiruk pikuk/gadu Jika anda bermimpi mendengar orang gaduh dimana-mana maknanya anda akan h ditimpa suatu malapetaka yang besar. dan bila kegaduhan dalam mimpi terjadi didalam rumah bermakna rumah tangga terancam goncang. atau setidak-tidaknya yang dengan berhias akan tadi sakit. bertanda anda mencapai keberuntungan hidup yang enak selamalamanya. Henin gika anda bermimpi keadaan sekitar anda hening sunyi saja bertanda di tempat anda J akan tenteram dalam tahun ini. bertanda akan terganggu kesehatantamu datang dengan maksud jahat.

akan menandakan anda akan keras. bertafsir anda akan sukses dalam pekerjaan J apa dan selalu di kasihani Allah. Mimpi melihat hujan rintik-rintik bermakna akan mendapat kebahagiaan karena keinginannya tercapai. bertanda segala yang akan dikerjakan dapat diktentukan tercapai.co m meperoleh anak yang baik-baik. dan mimpi melihat hujan yang lama berhenti. bermakna anda berbudi baik kepada sesama J orang dan akan tiba pengasihan yang tidak disangka-sangka. huku m anda bermimpi di hukum bermakna sebaliknya yaitu anda akan tinggal dengan Jika tak punya gangguan apaapa. J ditembok atau dikertas.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Huta nika anda bermimpi masuk hutan keluar hutan dengan tak ada aral yang J mengganggu. 28 . Bermimpi melihat hujan lebat dan deras. seperti juga warna rumput hijau yang menandakan kesuburan . Ibada hika anda bermimpi sedang beribadah. Hote l ika anda bermimpi tinggal di hotel atau mampir dihotel bertanda usaha anda J akan mengalami kegagalan dan kemerosotan. Jikalau mimpi melihat hujan dari jauh bertafsirkan akan mendapat susah. dengan tempo lama baru dirasai. bertafsir suatu peringatan J kepada anda agar lebih bergiat dengan pekerjaan yang anda sedang kerjakan. Dan bila melihat hujan buah-buahan akan jadi lurah (pemimpin) orang jahat. Huru f ika anda bermimpi menulis huruf dan atau melihat huruf -huruf baik dikayu.pakarhowto. Mimpi hujan emas bermakna akan mendapat melihat simpati. bermakna kepada anda akan datang J pengakuan yang membahagiakan hati. bermakna rezeki akan bertambah. bertafsir akan sakit ada seteru (orang yang bertentangan) datang dan anda harus berhati-hati terhadap kemungkinan yang akan terjadi. atau akan dapat baru untuk tinggalkan saja pekerjaan yang kerjaan lama. tapi ia mengalami kematian. Huja nika anda bermimpi diserang hujan dan angin keras ditengah jalan. Sedangkan bila di dalam mimpi anda memberi hormat memberikan makna anda akan banyak kehilangan sobat yang yang dulunya kental. dan bila hanya hujan embun yang dilihat dalam mimpi. bertanda akan kurang enak badan. bertafsir anda akan berhasil baik dalam penuntutan gangguan apaapa. Horma t ika anda bermimpi dihormati orang. suatu tanda anda J akan menikmati hidangan enak. Iba/Susa hika anda bermimpi dalam kesusahan karena sesuatu. Dan bila mimpi melihat orang beribadah saja atau sembahyang. Hutan gika anda bermimpi membayar hutang.

mengerjakan artian. bermakna anda akan maju setingkat lagi dalam perjuangan (usaha). diantaranya mendapat kemarahan dari mas atasan. negatif) orang dalam suatu pekerjaan. Inta nika anda bermimpi menemukan atau melihat intan bertafsir ada suatu kehidupan J atau penghidupan cinta yang sukses dan harmonis akan dirasakan. bertafsir bahwa anda tetap dikaruniai bahagia. Ijazah Jika anda bermimpi melihat ijazah bermakna anda akan merencanakan suatu perjalanan memberikan harapan yang akan baik.co m 29 . Melihat ikan sedang berenang berlambang akan mendapat rezeki. Istana Jika anda bermimpi berdiam dalam istana bermakna suatu kegembiraan yang tiada diduga muncul. kerja. bila mimpi anda sedang diikhtiarkan bertanda (usaha. Ikat Jika anda bermimpi melihat atau menjumpai banyak orang yang diikat bertafsirkan anda menjauhkan diri dari fitnah orang. bermakna cita-cita anda jalannya buntu. Bermimpi ikan. Dan bila anda mimpi badan anda yang dapat terikat atau diikat orang atau musuh. dikerjakan artian. Ikan Jika anda bermimpi memandang (melihat) sumur ada ikannya. Iga Jika anda bermimpi iga (tulang bagian bawah didada) anda sakit. bermakna anda akan menerima ketinggian derajat. bermakna kurang menyenangkan karena anda hanya menggantungkan semangat dan harapan kepada orang lain.pakarhowto. bermakna baik dan ada riziki. kesehatan anda akan terpelihara. bermakna akan datang kerugian atau kematian anak famili perempuan Ikal Jika anda bermimpi ditemui oleh orang yang berambut ikal dan belum dikenal bermakna suatu pendustaan (berita kebohongan) akan tiba segera kepada anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ibu Jika anda bermimpi melihat ibu. Iklan Jika anda bermimpi membaca iklan anda di koran. Mimpi melihat ikan dapat terbang. Sedangkan berjalan diistana bertafsir akan berjumpa dengan segera orang terkemuka . Mimpi mendapatkan ikan mas hitam bermakna akan mendapat rejeki dalam waktu dekat dan jika merah anda akan mendapat kesialan. positif). bertafsir pekerjaan yang tadinya kurang menghasilkan akan maju kelak. bermaksud pekerjaan agak mundur. bertafsirkan akan mendapatkan alamat baik. kerja. www. bila berpesan kepada ibu. Ikhtiar Jika anda bermimpi sedang berikhtiar (usaha. Dan dalam mimpi melihat ikan kering memancing hidup kembali.

Iris Jika anda bermimpi melihat atau merasakan jari teriris. bertafsir kurang baik. bermakna anda akan lolos dari J dengki orang . bertafsir akan memperoleh dan bila sedang memukul istreri. Jagun gika anda bermimpi makan jagung atau masuk kekebun jagung. atau perkataan orang lain.pakarhowto. Jahil Jika anda bermimpi bertemu dengan orang jahil atau yang dipandang jahil bermakna anda berhati-hati dalam berpidato/berbicara didepan orang. Sedangkan perjalanan lewat jembatan batu. tapi kalau anda sendiri harus yang bertanda baik yaitu anda diperhatikan oleh jahil masyarakat. bermakna akan tiba irisan rezeki.. bermakna akan mendapat sakit kerugian total. bermakna rencana yang akan dikerjakan tanpa diketahui ada suatu siapapun. Itik Jika anda bermimpi melihat itik berenang mondar-mandir dikali bermakna kedamaian hati akan ketenangan jiwa anda yang akan terlaksana (dirasakan). bermakna anda J akan beruntung sehari dua hari ini dalam berdagang (makelar). Berjalan www. bermakna anda akan mendapat J mengatasi pertikaian dengan tidak mengganggu kesehatan badan kekeruhan anda. Influenz aika anda bermimpi diserang penyakit influenza.co m 30 . jadi banyak berhati-hati dalam pekerjaan anda. Tapi kalau itu dengan darah kental. Isap Jika anda bermimpi mengisap rokok bermakna akan dapat khabar dari kalangan orangorang berilmu. Imigrasi Jika anda bermimpi melihat orang-orang sedang mengurus pemindahan imigrasi. Jaha t ika anda bermimpi bertemu dengan orang jahat. bertafsir bahwa diingatkan anda harus bijaksana dalam menghadapi kemungkinan yang menghantam diri akan anda. Izin Jika anda bermimpi meminta izin kepada guru atau orang tua hendak pergi ketempat lain. Jaya Jika anda bermimpi dalam keadaan jaya yang gilang gemilang bertafsir sebaliknya. bermakna akan selamat. Awas kemiskinan akan menemui harus anda Jala nika anda bermimpi melakukan perjalanan yang amat jauh sekali bertanda akan J panjang umur.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Isteri Jika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dengan istri.

bersirat baik sekali. sedang mimpi kaca jendela datang. Jembata nika anda bermimpi naik perahu lewat jembatan. Sedangkan jatuh dari bukit tanah tinggi bertanda (yang belum punya isteri) akan beristeri. Jerami Jika anda bermimpi melihat jerami atau rumput kering diladang bermakna kemakmuran Hati 31 . ini sebagai sahabat. Dan jika anda bermimpi membeli jarum bermakna kurang baik yaitu akan ada fitnah dari orang yang dikenal selama ditoko. bertanda akan ada keberhasil J yang menyenangkan. Jas Jika anda bermimpi berpakaian jas batik. Sedangkan mimpi jepitan (alat pemegang) bara anda hilang. bermakna suatu tanda anda harus banyak menyimpan rahasia rumah tangga kalau tidak yaitu akan membahayakan diri anda sendiri. rumah bertanda rumah tangga berantakan. bermakna kedudukan anda selama ini akan segera berganti dengan kebaikan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. besar.co m diatas jalan yang berduri. bertafsir J suatu peringatan dan anda harus berhati-hati benar dalam pekerjaan. memimpikan sijantung hati. pecah bertanda ada kesukaran dalam dagang dan cinta Jepit Jika anda bermimpi kaki terjepit dan bengkak bertanda ada suatu kesukaran hidup dalam tangga. Mimpi bembuat benar jembatan. Mimpi jatuh dari kapal bermakna akan mendapat kekecewaan. bermakna anda harus bertawakal karena dikeluarga anda akan ada yang berpulang. berkias akan mendapat tingkatan derajat. Mimpi jatuh atau dari jendela bertanda anda akan terganggu kesehatannya. Sedang duduk diatas jembatan atau melewati jembatan. dipandang sebagai suatu impian J yang dipandang aneh. Jendel aika anda bermimpi melihat sesuatu dari jendela. bermakna apa yang dicita-citakan akan berhasil.pakarhowto. bermakna akan ada suatu kebahagiaan dan kasih sayang yang terpelihara dalam cinta. Januar i ika anda bermimpi berada dibulan januari. Jantun g Jika anda bermimpi. bertanda apa yang dikehendaki walaupun berikhtiar tentu akan Dan bila mimpi mengepang jalan akan dapat kerugian gagal. maknanya akan anda temui dibulan depan Jatu hika anda bermimpi jatuh dalam kolam atau dari atas tempat tidur. Jarum Jika anda bermimpi jarum tangan/jahit anda hilang. jas hujan atau jas biasa. Jari Jika anda bermimpi mencelupkan jari atau mengusap jari tangan. Atau khabar baik segera datang. bermakna dimana rezeki anda J selalu Mimpi membuka jendela.

cinta akan ditemui.co m dan kebahagiaan. bermakna paling baik dalam kehidupan anda anda akan segera nikah sebelum habis tahun. anda senantiasa diberkati. Dan bila yang mimpi sudah yaitu berumah bersirat tangga. Bila mimpi memotong jerami berarti rencana anda akan dapat kebaikan dalam seminggu lagi.pakarhowto. Jual Jika anda bermimpi berjualan dipasar. Berjumpa dengan anak-anak bersurat akan dapat anda kesenangan luar biasa. Dan bila anda setiap tertimbun atau ditimbuni jerami oleh orang. khususnya dalam soal perdagangan. Jeruk Jika anda bermimpi memetik jeruk bersirat ada kesempatan baik untuk anda. Sedangkan melihat atau mendengar orang berjualan yang kini dimana bersurat saja. Anda mimpi berjumpa dengan ayah bersiraat akan gembira. J sedangkan bermimpi melihat sepasang jodoh merpati. pertanda banyak teman anda yang menolong dalam kesusahan. Juar aika anda bermimpi menjadi juara dalam salah satu atletik atau perlombaan J bermakna tingkat kejayaan anda dalam perdagangan. Jump aika anda bermimpi berjumpa dengan bermacam-macam binatang buas seperti macan J atau harimau. Dan sebaliknya bila bertemu dengan jin yang baik. Jodo hika anda bermimpi diperjodohkan bermakna anda akan kena gangguan. Juni Jika anda bermimpi berada dibulan Juni. 32 . kebahagiaan rumah tangga dan pencaharian akan tercapai. perkawinan akan datang segera. Mimpi seorang juara jatuh knok out atau tumbang dalam pertandingan besirat akan gagal segala usaha anda selama perjuanga yang anda lihat ini. bermakna (tidak akan datang segera karunia untuk anda. keberuntungan akan segera diperolehnya. Jin Jika anda bermimpi melihat jin yang jahat bersirat anda dalam kehidupan yang samar ada kepastian). Jinjing Jika anda bermimpi menjinjing barang dibawah kerumah bermakna baik sekali. Juli Jika anda bermimpi dalam bulan Juli umumnya bermakna hampir sama dengan mimpi Juni. Segala dibulan tindak tanduk yang diperjuangkan semua sukses.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. mensiratkan akan datang keberuntungan cinta anda dalam waktu yang pada singkat. anda akan dapat anak-anak yang sehat-sehat dan baikbaik. Sedangkan makan jeruk manis bermakna keuangan anda akan merosot. bermakna tanggung jawab anda dalam pekerjaan hampir tidak ada. bermakna akan dapat susah atau perkara. bila anda melihat saja juara-juara dalam macam-macam olah raga.

Sedangkan mendengar orang berpidato atau juru pidato menuturkan kata-katanya dalam sambutan yang meriah. yang bersirat dengan kalimat yang baru anda ucapkan didepan banyak hati-hati orang. Dan bila anda mimpi melihat dua jokey satu kuda bermakna akan ada alamat buruk yang menimpa diatas anda. bermakna anda J akan diberkati oleh Yang Maha Kuasa. Sedangkan anda sendiri menjadi juri.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Juran gika anda bermimpi keluar dari jurang. bermakna akan mendapatkan pangkat atau J rezeki cukup. Juri Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang juri bermakna akan ada suatu beban tanggung jawab yang dipikulkan kepada anda. Namun bila mimpi yang turut berkabung. Kafa nika anda bermimpi diberi kain kafan tidak berumur panjang. tingkat kehidupan anda akan segera runtuh.) Pidat o www. presiden. akan ada sesuatu yang anda harapkan seperti naik pangkat dan bertanda derajat. bersirat anda akan dapat menolong orang-orang yang membutuhkan kerja Jokey Bila anda mimpi sebagai seorang jokey yang menunggang kuda. Kabal/Keba l ika anda bermimpi melihat orang kabal/kebal. (ber.. Juraga nika anda bermimpi menjadi juragan kapal atau perahu bermakna Anda akan J diberkati cinta dan mendapatkan anak yang baik juga bijaksana. umpatan orang akan datang pada anda dalam tempo yang singkat. Juru Jika anda bermimpi sebagai juru pidato terkenal dan dapat sambutan hangat dari hadirin. isarat rezeki akan datang. Namun anda dalam mimpi yang menjadi orang kafir bermakna akan ada rencana yang datang tibatiba. Kabun g Jika anda bermimpi melihat tanda bendera berkabung dari raja. Kabu t ika anda bermimpi pada penglihatan ada kabut mendung bermakna harus hatiJ hati. suatu bertanda yang bermakna J harus berhati-hati menjaga diri. Kafir Jika anda bermimpi bertemu orang kafir dan seakan-akan tunduk kepada anda. bertanda anda sangat sangat berpengaruh kepada orang atau tetangga anda.pakarhowto. Kalau anda sendiri dalam mimpi yang kebal. bertanda akan naik derajat/tingkat kerja (jabatan) dalam kantor.co m 33 . Sedangkan menggali jurang. Mimpi turun kejurang adalah sebaliknya. bersirat anda akan diberkati oleh Tuhan YME. atau sang penguasa bersirat kepada anda akan ada kekurangan kepercayaan dari orang besar. bersirat perekonomian dalam keluarga akan tetap lancar.

pakarhowto. bertanda akan tambah sahabat. Kala m anda bermimpi menulis menggunakan kalam. Kaki Jika anda bermimpi kaki anda mengeluarkan darah yang kental. bersirat anda mempunyai rumah tangga yang penuh akan bahagia. bermakna segala yang datang dan ingin J menghalangi anda tidak akan terlaksana.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kagu m anda bermimpi ada orang yang sedang mengagumi pekerjaan dan pakaian Jika anda. bermakna akan meluaskan J perusahaan. bermakna anda ada rencana pergi tapi tak kembali lagi. Kalun gika anda bermimpi memakai atau membeli kalung.mimpi menutup kaleng bertafsir anda akan mendapat hadiah Sedangkan dalam menyelesaikan sesuatu perkara lama yang sukar sekali Kali Jika anda bermimpi melihat kali penuh air. bermakna atau pertandingan J bersirat baik tidak (harus lebih optimis).co m 34 . Kait Jika anda bermimpi berjalan lalu terkait. bersirat banyak orang desa yang pindah kedesa lain. Kak uika anda bermimpi tangan dan kaki terasa kaku. bermakna sedikit waktu lagi akan didatangi tamu dari jauh. Kay uika anda bermimpi menebang kayu. bermakna anda akan disayangi benar-benar oleh teman-teman banyak terutama oleh cinta kasih anda. bermakna akan bepengetahuan Jika tinggi dimasa setahun dua tahun kedepan. Kai nika anda bermimpi membeli kain ditoko. bermakna anda harus terus J berikhtiar dalam menghadapi kekurangan. bila J mimpi menjual kain tersirat akan dapat uang. Kay aika anda bermimpi menjadi kaya bermakna terbalik anda akan tidak berhasil J dengan jangka yang lama. Andai mimpi memikul kayu atau membawanya. Kala hika anda bermimpi kalah dalam satu permainan. Mimpi kali yang tak punya air. Kalen gika anda bermimpi menutup kaleng/blek. bermakna akan mempunyai J pasangan www. bermakna akan menerima rezeki yang belebihan. bila memakai kain tersurat anda mempunyai kelebihan tentang pakaian.

Bila mimpi memotong sesuatu dengan arsitek kampak cita-cita anda yang diusahakan dengan kerja berat akan bersirat tercapai. bertanda ada suatu perubahan J hidup anda belum tahu akibatnya. bermakna kemajuan J yang dapatkan akan ada pesat Kampa kika anda bermimpi melihat timbunan kampak.co m yang berbudi baik dan luhur (bila anda sudah menikah. bermakna akan ada suatu pekerjaan yang J akan memberikan sukses baik termasuk dalam perekonomian. bermakna anda akan dipersalahkan oleh J orang karena kurang hatihati. Kapa l ika anda bermimpi berada dalam kapal. Karcis Jika anda bermimpi membeli karcis apa saja.. Kapu r ika anda bermimpi menulis atau memberi kapur. bertafsir terhadap segala sesuatu harus dengan benar. dan J jika melihat kandang kosong bermakna usaha anda akan gagal.pakarhowto. bermakna kurang baik. bermakna anda akan mengetahui sesuatu yang J anda pegang. bersirat akan mendapat khabar baik. Kamu sika anda bermimpi sedang membaca atau mendapatkan kamus. Dan mimpi makan kambing bersirat akan dapat yang harta benda . ejekan kurang baik dari tetangga yang anda. usaha anda yang jujur aktif tentu berhasil dimulai baik Kart uika anda bermimpi bermain kartu. jika mimpi meninggalkan kapal. Kama r ika anda bermimpi berada dalam satu kamar. bermakna akan sukses dalam cinta dan J dagang. bermakna segala cita-cita untuk J menjadi (perancang) akan terlaksana. Bila kartu yang dipegang baik tentu hasil usaha anda pun demikian. 35 . Kambin gika anda bermimpi ada kambing menarik kereta.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Kapa sika anda bermimpi melihat kapas dikebun. bermakna pasangan anda berubah lebih baik sifatnya). Kandan gika anda bermimpi membuat kandang. Kancin gika anda bermimpi kehilangan kancing. karena anda J akan tertimpa derita dalam permainan yang terlarang. bersirat bahaya akan datang menimpa anda. bermakna bahwa anda akan dicintai J banyak Mimpi kamar anda penuh orang bersirat anda harus berikhtiar dari ejekanorang.

pakarhowto. Kelap aika anda bermimpi duduk dibawah pohon kelapa yang tinggi dan lebat. Kebu n Jika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. bermakna mujur besar. Kelamb uika anda bermimpi membuka kelambu (tirai pelindung nyamuk). Kolan g Jika anda bermimpi duduk dibawah pohon kolang kaling.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kara m anda bermimpi melihat orang karam dan anda dapat menolong. Kawa nika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. bermakna akan ada J sesuatu yang urusan menjengkelkan kelak. Keledun gika anda bermimpi makan buah keledung anda akan merasa kurang J enak. Dan mimpi membeli kelambu bersirat akan maju. bermakna anda akan berdiri dalam perusahaan sekarang. Dan bila digigit J kelabang bersirat besar. bermakna J akan menerima makanan enak.co m 36 . Kelah i ika anda bermimpi bermimpi berkelahi dan menghantam orang. bertanda panjang umur.. dan bermimpi membeli kasur bersirat akan kehidupan yang harmonis dalam jika cinta. Kau sika anda bermimpi memakai kaus/sarung tangan atau kaki. bermakna nasib J dan keuangan anda tidak akan memuaskan. Tapi mimpi mengambil kelapa bersirat akan sakit. bermakna rezeki akan melimpah ruah.. Kelaban gika anda bermimpi disengat kelabang. Mimpi pergi ke kebun binatang bersirat sukses teguh dalamserabutan. bermakna akan J dapat Mimpi berkelahi dengan perampok bermakna anda akan mendapat tugas uang. kaling Binatan g www. tergoda oleh permpuan. berat. bermakna akan berurusan agak dengan pihak berwajib. bermakna akan Jika ada peningkatan kerja. Kelelawa r ika anda bermimpi melihat kelelawar terbang melewati anda. Mimpi berkelahi dengan harimau/macan. alamat akan selamat dihari kerja tua. berkelahi dengan Jin bermakna akan mengalami hidup miskin dalam waktu Mimpi yang lama. Kasur Jika anda bermimpi sedang tidur diatas kasur. bermakna akan ada yang menaruh dendam pada anda. bertanda J akan mempunyai cita-cita baik sekali. Sedang bekerja dikebun. Sedangkan anda sendiri yang karam bertanda kesusahan dalam dagang akan tiba. J Mimpi hadiah kaus kaki atau tangan. bersirat akan mendapat khabar baik dai dapat keluarga.

bermakna kepada anda akan ada kesukaran J hidup. bersirat anda akan tidak kehausan atau kelaparan. Sedangkan membakar kemenyan.pakarhowto. dan jika mimpi mendapat kembang. bermakna akan timbul cekcok atau J perselisihan anda menaruh tangan dikepala orang. Kemban gika anda bermimpi membagi-bagikan kembang kepada teman-teman atau J orang. bermakna anda harus mawas diri karena J ada kekecewaan yang datang tak terduga. Mimpi naik kendaraan umum. bermakna apa yang J dikehendaki belum tentu berhasil. Dan jika mimpi minum air dikendi. Keranjan gika anda bermimpi membawa keranjang penuh. bersirat segala yang dimiliki paham. Kepal aika anda bermimpi kepala keluar tanduk. Mimpi akan pindah ketangan orang lain. Kentan gika anda bermimpi makan kentang atau membeli kentang bermakna anda akan J meperoleh banyak untung.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kelinci Jika anda bermimpi melihat segerombolan kelinci putih dikebun. bermakna akan ada perpisahan. bermakna pekerjaan anda J akan menguntungkan. akan datang. Mimpi ada kendaraan lewat diatas jembatan bersirat kurang baik dalam percintaan. Kerba uika anda bermimpi keluar dari pintu rumah naik kerbau.co m 37 . bersirat girang hati Kemalua nika anda bermimpi terlepas kemaluan anda. bermakna kepada anda akan datang khabar gembira. tersirat kehidupan cinta akan bahagia Kendaraa nika anda bermimpi melihat kendaraan ditarik oleh empat kuda. Kemenya nika anda bermimpi mencium bau kemenyan terbakar. Kemej aika anda bermimpi memakai kemeja. bersirat mendapat ketinggian pangkat. Kend i ika anda bermimpi memecahkan kendi. Ker aika anda bermimpi melihat kera.Jika anda bermimpi menjadi kepala kantor. bermakna J akan memperoleh kemajuan dari pekerjaan yang tadinya sangat mundur. membuka kemeja bersirat akan ada kegaduhan yang anda terima bulan kepada ini. bermakna kegembiraan Sedangkan melihat segerombolan kelinci terbang keangkasa. bermakna anda akan maju keuangan pesat. tersirat akan ada berita besar yang J hebat. bermakna akan ada orang yang segera J datang anda. www. bermakna akan tiba kesempatan J yang baik.

bermakna akan bertambah pengertian anda. bermakna dapat untung tapi sayang hanya sekejap J mata. bermakna akan terhibur bila anda ada J perkara dengan hamba hukum (polisi).. Kilat Jika anda bermimpi melihat kilat bersambaran. Kitab/Buk uika anda bermimpi membaca buku-buku suci. musuh tersirat rizki. bertanda akan sembu dari sakit. Kompa sika anda bermimpi mempelajari kompas pada sebuah kapal atau perahu. Keret aika anda bermimpi melihat kereta kematian lewat dihadapan anda. www. Kidal/Kir i ika anda bermimpi makan dengan tangan kidal/kiri atau memegang sesuatu J dengan kiri.co m 38 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kertas Jika anda bermimpi menelan kertas. Kop i ika anda bermimpi minum kopi. bermakna J semua kesalahan akan lenyap. Kipa sika anda bermimpi memegang kipas. bermakna akan memperoleh pengetahuan yang bijaksana. Korek Mimpi menyalakan korek.yang selama ini mengintai anda. bermakna J akan seorang kawan yang dapat menolong anda dari usaha yang dari sekian lama jumpa anda yang sempat menggelisahkan hidup rintis anda. akan tiba Kubi sika anda bermimpi makan kubis. Dan bila pakaian kena kotoran. dan mimpi melihat kertas berwarna bersirat akan mendapat peruntungan. bermakna kehidupan damai dan baik akan segera J tiba untuk anda. bermakna anda akan segera J dijodohkan. Dan jika mimpi rumah banyak kotoran. bertanda akan hidup damai dan tenang dalam penuntutan. Kiama t ika anda bermimpi tentang peristiwa hari kiamat.pakarhowto. bersirat anda akan dapat mengalahkan musuh. bermakna akan mendapat J ketenangan penuh karunia besar dari hidup dan Tuhan. bertanda anda sering dicela tangan orang. bermakna akan beruntung dalam masa J yang pendek. Kora nika anda bermimpi membaca koran. J Atau memperoleh karunia yang cukup dari Tuhan YME. Kotora nika anda bermimpi hendak makan kotoran.

Kursi Jika anda bermimpi duduk di kursi goyang. Mimpi membeli. bertanda ada kesempatan J untuk berusaha. kursi. Mimpi menunggang kuda putih dalam rumah bersirat akan rugi. www. mengecat.. bersirat akan mendapatkan anakJ anak bijaksana. Khaba r ika anda bermimpi diberi khabar oleh teman-teman tentang suatu keributan. bertanda akan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda dengan rencana yang semula. bersirat akan mengalami kerugian.co m 39 . bertanda akan berkelahi dengan orang-orang yang belum ada kenal. Mimpi kuda melompat dihadapan rumah anda. dan yang kalau merah akan dapat hasil baik. bersirat baik sekali yaitu kehidupan rumah tangga yang sempurna. bertanda baik J yaitu akan dihormati orang dan segala yang di cita-citakan akan tercapai.Kuku anda Jika bermimpi melihat kuku atau mengupas kuku sendiri bermakna akan anda menerima warisan (harta turunan). bermakna bahagia kaya akan muncul. Kubura nika anda bermimpi membuka atau menggali kuburan orang mati. bertafsir akan J ada peningkatan didalam perniagaan. J bertanda akan mendapat pertolongan dari masyarakat tentang kehidupan anda anda yang yang sangat menyedihkan sekarang. Khalifa hika anda bermimpi bertemu dengan seorang khalifah (pemimpin). Kunc i ika anda bermimpi melihat atau menemukan kunci. anda terutama penuntutan didalam ilmu ke Tuhanan. bertanda akan ada kebajikan dari J orang. kuda bersirat kesediahan atau kejengkelan akan lenyap. bermakna akan ada irihati orang J karena kepandaian dan kebijaksanaan anda Kucin gika anda bermimpi didatangi banyak kucing. Kurus Jika anda bermimpi badan anda kurus kering. Kupukupuanda bermimpi melihat kupu-kupu. Sedangkan mimpi akan mengambil orang mati dalam kuburan. Atau anda memimpikan melihat kucing.pakarhowto. Kunin gika anda bermimpi segalanya berwarna kuning. Mimpi kuburan bermakna akan teringat pada sesuatu yang telah dijanjikan. bermakna akan ada suatu kebahagiaan yang Jika akan datang . bermakna akan datang kepada anda keuntungan dalam pekerjaan yang sedang anda lakukan. Dan jika kehilangan kunci. bermakna mendapat kesenangan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kud aika anda bermimpi memelihara kuda dalam rumah.Kue melihat Jika bermimpi sedang makan kue-kue.

Lahi r ika anda bermimpi isteri anda melahirkan anak. J tapi mimpi menanam lada bersirat tidak bila baik. Khila f ika anda bermimpi kekhilafan sesuatu barang yang dibeli atau khilaf J menyelesaikan sesuatu persoalan penting. bertanda hidup anda romantis atau terpelihara. Lamp uika anda bermimpi melihat lampu yang terang benderang. bermakna anda adalah orang yang sangat berhati-hati bekerja. bersirat akan mendapat harapan besar dalam usaha. bermakna akan ada J sesuatu yang membuat anda kegirangan. bermakna anda akan disenangi J tetangga dan kenalan anda. bersirat bahagia sesudah beertahun-tahun menderita. bermakna anda akan mengalami banyak godaan Jika dan rintangan dalam usaha dan atau perjalanan. Membunuh lalat. Lag uika anda bermimpi mendengar lagu atau memperdengarkannya.pakarhowto. Lay uika anda bermimpi melihat pohon kering dan layu. bertanda akan mendapatkan rezeki J yang besar.co m 40 . bermakna ketulusan hati dari sang istri akan J andadan rasai. dan akan mendapatkan hasil yang lumayan. Lala t ika anda bermimpi melihat lalat berterbangan. Mimpi memegang lampu. Labalaba anda bermimpi melihat laba-laba. Lab uika anda bermimpi makan labu. www. bermakna rezeki akan J mundur. bermakna keluarga J anda akan dianugerahkan rezeki banyak. Dan kalau anda masih jejaka maka tunangan anda akan tetap selalu lihat setia. bermakna impian yang amat jelek.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Khawati r ika anda bermimpi memasukkan sesuatu pekerjaan dengan penuh khawatir. Lad aika anda bermimpi membeli lada. Khiana t ika anda bermimpi dikhianati orang. Mimpi menyalakan lampu. artinya tak memiliki ketentuan yang sempurna. bermakna akan mendengar berita yang menyenangkan. bermakna kepercayaan anda akan mundur dan J kesehatan pikiran akan timbul. J bermakna akan beruntung dalam usaha keras yang anda lakukan kelak anda sekarang. Layanglayang Jika anda bermimpi melihat layang-layang.

Langit pecah. . Sedangkan anda mimpi disengat lebah. bermakna rezeki akan bertambah Lauta nika anda bermimpi melihat lautan. Lembu/Sap i ika anda bermimpi melihat lembu kesasar atau mengamuk lari kesana kemari. Lombo kika anda bermimpi makan lombok. ada kesusahan yang tak diduga. Lari Jika anda bermimpi berlari (sedang). Dan kalau mimpi melihat langit bersih. Jika mimpi merasa dilaut bertanda akan guna dapat uang. bermakna akan segera pindah J tempat. bermakna akan J ada suatu perobahan dalam diri anda. Lilin Jika anda bermimpi melihat lilin menyala di kamar. Lind uika anda bermimpi merasa ada lindu. bermakna alamat kesenangan akan segera J tiba.pakarhowto.. melihat langit terbalik bermakna akan mendapat Mimpi kesusahan. tentang kematian kawan. Libu r ika anda bermimpi dalam keadaan libur. bersirat akan dapat anak yang baik-baik. Leba hika anda bermimpi melihat gerombolan lebah. bertafsir atau kota anda akan direbut orang atau orang tua akan meninggal.co m 41 . ia akan mengerti kebesaran anda. bermakna akan J naik derajat lebih tinggi. bermakna akan tiba kesenangan cinta Lilin yang menyala kemudian mati bertanda akan menghadapi aral atau anda. Linta hika anda bermimpi bertemu lintah. Mimpi langit merah. berarti akan tambah kekayaan. Dan kampung Jika ada orang yang turun dari langit dan rumah bersiratan dapat kutukan dari mimpi Allah. Letusa nika anda bermimpi mendengar letusan yang berbunyi bertubi-tubi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Langi t ika anda bermimpi berjalan naik keatas langit dan mengambil benda. bermakna akan dapat membalas dengan kebaikan anda dan kepada yang pernah mencelakakan anda orang tua dahulu. bermakna akan timbul kejengkelan atau J marah. bermakna perusahaan anda akan J sukses dan berhasil. bermakna akan digoda oleh perempuan J (dan sebaliknya). Sedangkan mimpi digigit lintah bersirat akan dapat godaan dari perempuan yang jahat. J bermakna akan lekas datang tapi jangan khawatir karena akan cepat kesusahan berlalu. www. Bila matinya lilin ditiup angin bertafsir akan mendapat musibah/ada keluarga yang akan meninggal. bermakna anda akan keluar negeri atau keluar J kota mencari pengetahuan yang luas.

bermakna akan bebas dari susah dan J derita. Mabu kika anda bermimpi mabuk karena minum-minuman keras.atau akan mendapatkan suatu rezeki dari teman Tuhan. Lumpu r ika anda bermimpi mengambil tanah lumpur. alamat rezeki murah datang pada anda dan jika makan direstoran bersirat ada perhatian dari orang lain kepada anda. Maha l ika anda bermimpi membeli barang merasa mahal. bertanda akan terlalu fanatik J kepada harta benda yang sedang diramalkan.. Bermimpi makan kotoran bermakna bermakna akan mendapat uang. www. bermakna akan J mendapat kesusahan dan kepayahan. bermakna sukses dalam cinta. Maka nika anda bermimpi makan rembulan atau bulan. atau anda akan tetap hati dalam suatu keterangan.pakarhowto. Longso r ika anda bermimpi melihat atau juga mendengar tanah longsor. Mad uika anda bermimpi minum madu. bermakna akan maju dalam pekerjaan dan J penuntutan. merupakan suatu alamat bahwa anda akan menerima suatu pemberian dari teman. Loten gika anda bermimpi diberi loteng. bermakna anda harus J berhatihati dalam menjaga kesehatan atau akan datang kesusahan karena ulah sahabat anda sendiri.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Loncen gika anda bermimpi mendengar lonceng berbunyi bertanda akan ada tamu yang J datang. bermakna sedikit waktu lagi anda J akan merasa malu dari teman yang pernah mengejek anda. Mimpi makan seorang diri bermakna akan mendapatkan kebahagiaan. Lompa t ika anda bermimpi melompat di kali. dan bila anda J mimpi madu bertafsir anda akan selalu setia pada cinta menjual anda. bertanda pendek umur. Kalau tidak anda akan mengalami kecelakaan. sedangkan J menyeberangi bersirat cita-cita anda bisa tercapai kalau kali yang deras tadi kali yang deras. bermakna akan terima rezeki yang J besar. akan mendapatkan rezeki besar. Mayat Jika anda bermimpi makan mayat. Luda hika anda bermimpi menelan ludah. Jika mimpi makan berdiri. Dan juga maknanya jika mimpi naik loteng yang tinggi. dapat dilompati.co m 42 . bermakna akan dapatkan keuntungan yang besar tak disangkasangka. Mimpi makan bangkai. Luk aika anda bermimpi kena luka hingga keluar darah atau anda banyak luka-luka dikaki J atau tangan.

perusahaan. Mimpi makan Mimpi makanan yang pedas. Dan jika mimpi mandi dikali Sedangkan yang dangkal. 43 . buah-buahan bermakna anda akan mendapat pujian dari orang banyak. Masak Jika anda bermimpi memasak. asam atau pahit bermakna anda akan mendapat makan kesulitan besar. Mand i ika anda bermimpi suami isteri mandi bersama didalam air. Mimpi mandi dengan sabun bersih bermakna anda sedang diberi kesadaran untuk berbuat sampai baik. bermakna suatu pesta gembira akan tiba karena hasil cinta yang murni. bermakna anda J akan menolong sesuatu yang memang harus anda tolong. bermakna sangat J baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi melihat matahari akan tiba (terbit) bertamsil akan memperoleh kebahagiaan dan kebanggaan yang tak terkira. bermakna anda akan tertimpa penyakit. yang datang tanpa sebab. Andaikan melihat orang malas. Mangko kika anda bermimpi mendapt mangkok atau piring.co m Mimpi makan bersama-sama. sebab itu harus kerja segera dengan dan baik jujur. Mimpi makan bermacam-macam kue. Maki Jika anda bermimpi dimaki-maki orang atau teman. bermakna anda akan mendapat kehormatan dari masyarakat. Mala m Jika anda bermimpi berjalan diwaktu malam. bermakna J akan mendapatkan derajat. bermakna anda selalu menyediakan tenaga dalam suatu perkara. Mimpi mandi dengan air kotor. Mimpi mandi dengan janabat atau adus akan bermakna kepada anda akan diberi keselamatan dunia dan akhirat. bermakna anda mendapat kesulitan lahir batin. Matahar i ika anda bermimpi melihat matahari atau bulan dikala naik perahu. bermakna kurang tenaga dalam berkuasa. mimpi mandi bersirat kurang sehat badan. bermakna sebaliknya. Mat aika anda bermimpi melihat mata orang-orang tertuju kepada anda. bermakna anda haru J bekerja dengn penuh inisiatif. alamat akan naik kedudukan dalam mudah. sebab itu hidup anda sangat sederhana. bertafsir anda akan cari makan sangat susah. Malan gika anda bermimpi usaha anda mengalami kemajuan tapi ditimpa malang atau J sial. bermakna akan bebas dari kekuasaan orang. harus bekerja lebih keras dari bersirat semula. dan bila mandi ke air yang jernih. untuk rezeki didapat dengan Mimpi diri anda disinari matahari. Malas Jika anda bermimpi berjalan malas. bermakna akan J beruntung. Malin gika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan maling. bermakna anda akan segera dapat uang .pakarhowto.

co m Melihat matahari dan bulan bertemu. bertanda sukses dalam segala usaha. dalam kemelaratan. bertanda kecintaan anda akan hidup dalam tempo yang rumah pendek. bermakna rumah tangga akan hidup bahagia dan mimpi meja tersusun bersirat akan berhasil apa yang diinginkan. Maca nika anda mengimpikan diburu macan. bermakna anda akan dihormati orang J untuk melanjutkan penuntutan (harapan) dan citacita. kesusahan. bertanda kegembiraan yang J selalu kunjung tiba. kesehatan terpelihara. betafsir akan dapat anak. mimpi menembak macan dapat rezeki Dan jika besar. Mimpi meninggal/mati lalu hidup kembali. menandakan hidup lama. Mimpi macan masuk dan kembali lagi. .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. anda akan berhasil dalam kerja dengan anda segala keyakinan. Dan mimpi anak anda meninggal dunia. bermakna akan ada sesuatu yang Jika akan mengejutkan . Meg aika anda memimpikan melihat mega puti bersih. Anda akan bebas dari J suatu tuntutan. Melara t ika anda memimpikan J kebalikannya. Mimpi matahari dan bulan berartikan orang tua akan dapat turun. J Keuangan terjamin. Mej aika anda memimpikan naik diaatas meja bertanda akan dapat pangkat. Menar aika anda memimpikan melihat menara. Mawa r ika anda memimpikan bunga mawar. Dan bagi pemuda pemudi akan segera mendapat jodoh. bertanda kecintaan akan terlaksana dengan J hati jujur. Medal i ika anda memimpikan melihat medali. bermakna baik sekali. bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga. Jika J mimpinaik menara sampai dipuncak. bermakna anda akan panjang umur. Meria m anda memimpikan mendengar suara meriam. bermakna akan datang J panggilan istimewa yang merupakan dampak dari kredibilitas anda yang sangat undangan berharga. bermakna Melayan gika anda bermimpi melayang dengan atau tanpa sebab. Mera hika anda memimpikan melihat warna merah. Mati Jika anda mengimpikan seseorang teman atau keluarga meninggal dunia. Melihat J meja.pakarhowto. bermakna yang diimpikan akan umur panjang. 44 .

alamat akan menerima khabar girang. . Mimpi waktu mencium bermakna hati-hatilah anda karna akan ada guncangan yang berarti bau busuk dalam pekerjaan dan usaha yang anda setiap lakukan. memberi hadiah mungkin. bertanda akan mendapat yang anak baik. bermakna akan mendapat khabar bahagia J dan mimpi mendengar orang menangis anda akan berkewajiban menyelesaikan suatu perkara sesungguhnya sangat yang sulit.. Minu m anda bermimpi minum. Mimpi meminum susu bermakna kesehatan anda akan terjaga. dan bila minum madu bertanda Jika bersirat rezeki. Mencium anak. bermakna anda sikap dalam yang tidak lama akan kehilangan uang atau sesuatu yang berharga. bertanda murah hati. bermakna akan memenangkan dalam J suatu pekara. Minyak Jika anda memimpikan menjual minyak. bertanda akan bertukar pekerjaan sedang minyak. Menciu m anda bermimpi mencium orang yang anda cium bermakna dalam waktu dekat Jika anda menerima perlakuan yang menyenangkan dari orang yang kita cintai tersebut akan entah atau bentuk lain.. Meningga l ika anda memimpikan anaknya meninggal. Memotre t ika anda bermimpi sedang memotret tempat-tempat yang indah.co m 45 . bermakna akan J ada kesempatan baik yang datang menghampiri anda. bertanda anda akan memasuki kalangan industri. Menangi sika anda memimpikan sedang menangis. www. bersirat akan mendapat ilmu pengetahuan (dari sumbernya yang benar). Mimpi meminum air dari mata akan tiba air. Mimpi memakai minyak membeli wangi. bermakna akan memperoleh kebahagiaan yang diimpikan. Mingga t ika anda memimpikan minggat bersama teman sepergaulan yang karib J bermakna kebahagiaan anda dalam percintaan akan terkabul. begitu juga bila minum air kali. bermakna rumah tangga akan cekcok J dan hampir cerai berai. Mesjid Jika anda memimpikan masuk Mesjid atau Klenteng dan Greja. Membendun gika anda bermimpi membendung air.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Mesin Jika anda memimpikan melihat rupa-rupa bentuk mesin.pakarhowto. bermakna kepada anda akan mendapat J rezeki. Menyebrang i ika anda bermimpi menyeberangi sungai.

bertanda akan tiba karunia Tuhan yang kelak membahagiakan. Melihat motor berjalan dengan kencang. Moto r ika anda bermimpi berkendaraan dengan motor. Mud aika anda bermimpi bahwa anda dalam keadaan umur muda atau orang muda.pakarhowto. J sedangkan mimpi melihat naga. mimpi perjalanan yang banyak naik bersirat akan maju dalam pekerjaan. J bermakna bahagia akan segera menjelma. segala apa yang diinginkan bertanda akan terlaksana. Nag aika anda bermimpi melihat naga putih.co m 46 . Berjumpa dengan para Wali pecinta nabi bermakna jika anda ilmu sedang menuntut ilmu akan berhasil. Nabinabi anda bermimpi bertemu dengan nabi Muhammad SAW. bermakna anda akan Jika mendapat baik didunia maupun di akhirat. Dan jika melihat nabi (nabi yang lain).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Monye t ika anda bermimpi melihat monyet putih. Mimpi naik kereta mobil bermakna anda akan mendapat kehormatan dari pemerintah api atau atau www. alamat anda sedang memperbaiki hidup . bertanda anda akan sembuh dari J sakit segera akan hilang penyebab sedih. Muka/Waja hika anda bermimpi melihat muka dan sisi rambut. akan Musik Jika anda bermimpi membunyikan musik atau mendengarnya bertanda nama anda akan terkenal . mimpi muka keluar hitam-hitam bermakna atau kurang baik untuk berdagang dan mimpi cuci muka. bersirat akan memperoleh anak yang perempuan bijaksana. jika mimpi J makan monyet bersirat tidak baik dalam daging berkehidupan. Mimpi naik kelangit. Bila bertemu dengan sahabat nabi bermakna akan menjadi orang pintarlahir batin. Mimpi naik kegunung bertemu melepas orang. bersirat akan keluar dari susah dan derita. bermakna akan menjadi orang J yang dermawan. Naik Jika anda bermimpi naik perahu dengan orang lain bermakna akan pindah. Dan bila mimpi mencuci muka di panci bermakna akan mendapat jodoh. bertanda akan beruntung. akan dapat kebaikan dan mimpi naik pohon. Mutiar aika anda bermimpi menerima mutiara bertanda perkawinan atau juga percintaan J anda sukses. Naik perahu bermaknakeinginan yang telah lama dikandung. bertanda pekerjaan akan mundur. bersirat akan mendapatkan kedudukan. jika bertemu dengan nabi Adam AS kemuliaan bermakna akan mendapat kemuliaan di dunia dan akhirat dan segala doa akan dikabulkan. Nasi Jika anda bermimpi makan nasi bermakna akan hidup kuat dan sehat dan atau tidak akan kelaparan .

Oba t ika anda bermimpi membeli obat atau menerima obat dari rumah obat bermakna J anda tetap sehat dan atau anda harus selalu memeriksakan diri pada dokter akan demi kesehatan anda. akan J datang yang bersar berupa uang untuk anda. Nyarin gika anda bermimpi mendengar suara yang nyaring. bertanda anda akan dapat menyelesaikan suatu persoalan yang sukar selama ini.pakarhowto. juga merupakan bahwa anda banyak dosa.Ngantuk Jika anda peringatan bermimpi bertanda akan memperoleh keberuntungan tiba-tiba. Olahrag aika anda bermimpi sedang berolahraga. bermakna akan ada kemajuan dalam J soal perjuangan (usaha yang anda harapkan akan tergapai). J bermakna kurang baik.co m masyarakat. bertanda akan mendapat tamu J yang datang dari jauh atau luar kota. Nol Jika anda bermimpi melihat angka nol. Mimpi naik sepeda bermakna anda akan susah berhatihatilah. Nangi sika anda bermimpi menangis dengan air mata yang bercucuran bermakna. Mimpi naik harimau atau gajah bermakna anda akan mendapat kemuliaan naik pangkat. bertanda akan mendapat J kesusahan. bertanda akan dapat susah. Ont aika anda bermimpi melihat onta bermakna tidak akan ada yang mejadi aral J yang menghadang (rintangan). bermakna akan mengalami suatu penderitaan yang meberi rara susah. harus segera bertobat.. Obo r ika anda bermimpi berjalan membawa obor dalam keadaan menyala terang.Nginang Jika mengantuk anda bermimpi melihat orang nginang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bila ada rencana lebih baik di tunda dulu sampai selewatnya bulan tersebut.Neraka Jika anda bermimpi melihat rezeki neraka. 47 . Jika mimpi anda melihat onta dalam kurungan bersiratkan ada suatu pejalanan yang menguntungkan. bermakna anda akan atau akan naik kedudukan. Keberuntungan akan segera datang dengan tidak mengenal masa. Mimpi naik apa saja tapi setelah samapai diatas jatuh lagi bermakna anda akan dikeluarkan dengan tidak hormat dari pekarjaan anda. Mimpi menaiki kuda atau onta. Nur Jika anda bermimpi melihat nur/cahaya menyinari bermakna suatu impian yang baik. Nyamu kika anda bermimpi digigit nyamuk. Dan mimpi melihat suatu permainan olahraga bersirat kehidupan anda menghadapi kesenangan. Oktobe r ika anda bermimpi dalam bulan Oktober atau mengimpikan bulan Oktober. J bermakna akan mendapat pangkat.

bermakna akan dapat keberuntungan. Mimpi menghormati kepada orang tua. Memimpikan orang besar atau kepala bermakna naik pangkat. mimpi J memakai tentara. bersirat kematian dilingkungan keluarga atau setidakpakaian tidaknya kecelakaan. bermakna hidup cinta J anda akan terpelihara.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Operas i ika anda bermimpi dioperasi atau dibedah. Mimpi melihat orang orang banyak bermakna masyarakat akan tidak beres dalam soal sandang pangan. bermakna keuntungan akan segera J anda peroleh setelah bersusah payah mengurusnya. Pagu t ika anda bermimpi dipagut atau digigit ular. Jika mimpi dapat payung dari orang tua.. bermakna perkawinan didahului oleh cinta kasih akan segera anda yang tiba. Payun gika anda bermimpi memakai atau melihat payung. bertafsir kurang baik untuk anda. bermakna akan segera tiba masa J jodohnyaanda sudah menikah akan ada celaan yang datang pada dan bila anda. Pad i ika anda bermimpi melihat padi tumbuh diatas rumah bertanda akan naik J pangkat. Mimpi melihat orang dioperasi. Oran gika anda bermimpi memanah atau menembak orang. Mimpi orang/kita punya penyakit kelamin. Pakaia nika anda bermimpi membuka pakaian. bertafsir akan ditimpa malapetaka rumpu t www. Paga r ika anda bermimpi melihat pagar dirumah dikala berjalan.pakarhowto. Mimpi berpakaian yang berkancing kilap.co m 48 . bermakna akan ditinggal mati orang dekat. Mimpi melihat orang tua yang sudah meninggal bermakna dapat akan mendapat rezeki yang besar. J Mimpi sakit naik dokter. bermakna semua teman-teman J anda datang menolong kepada anda. Padan g Jika anda bermimpi melihat padang rumput yang luas dan indah. bermakna kehilangan uang. Mimpi dianiaya orang. Pahi t ika anda bermimpi memakan atau minum yang pahit-pahit. bersirat akan mundur dalam percintaan. kebebasan sosial. bermakna akan selamat dan bahagia. bersirat akan akan dapat pekerjaan. Pader i ika anda bermimpi melihat Paderi (guru agama/pemuka agama) membaca J kitab. Mimpi dikejar orang akan ada bertanda akan dapat rezeki. bertanda apa yang J dilakuan akan segera terhalangi. bersirat makanan susah. Jika mimpi melihat ada orang yang datang kerumah ganjaran bertanda orang yang berilmu yang akan menolong anda. Mimpi melihat orang menangis bersirat akan negara mendapatdari suatu perkara. bermakna akan berpergian. Mimpi mempunyai tamu orang sakit suatu tanda akan pertolongan.

bermakna dapat pangkat atau J derajat. bertanda akan tiba masanya anda akan naik pangkat dan keuangan anda akan terpelihara. bermakna apa yang dicita-citakan akan tercapai. Panggi l ika anda bermimpi dipanggil seseorang. dan mimpi melihat panah terbang diudara bersirat anda akan anda disakiti oleh temanakan teman. Pana sika anda bermimpi kepanasan.co m dan mimpi pakaian terkena tinta bermakna akan dicela orang. Panja t ika anda bermimpi memanjat keatas loteng atau aaatap rum. bertanda akan dapat warisan dari J orang tua.pakarhowto. Pangka t ika anda bermimpi didatangi orang yang berpangkat bermakna akan tiba rezeki J baik. bertanda ada kesusahan dan J kemelaratan akan berganti dengan kesenangan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Seandainya dipasar. bertanda akan ada atau datang penggoda atas diri anda.Mimpi menjahit pakaian sendiri. bermakna akan mendapat kawan baru. bermakna agar rencana anda yang harus J dikerjakan dituunda atau dibatalkan sebaiknya dulu. Dan mimpi suami isteri sama-sama belanja bermakna akan tiba kesenangan dan ketenangan rumah tangga. bermakna akan mendapat kerugian besar. J bertanda menerima khabar baik. 49 . bermakna jika anda akan J melakukan suatu pekerjaan tertentu akan dikerjakan dengan sedikit waktu dan berhasil. bermakna J keberuntungan. Mimpi melepas pakaian (Polos) bermakna anda akan sembuh dari sakit. Pana hika anda bermimpi melihat orang memanah atau anda sendiri yang memanah. Pasar Jika anda bermimpi berjalan-jalan dipasar. Panggun gika anda bermimpi naik panggung sandiwara. kelapa atu gunung hingga sampai puncaknya. Mimpi akan membeli barang dipasar. Panta i ika anda bermimpi mandi-mandi dipantai bermakna anda akan menerima percintaan J yang harmonis. bertafsir kebaikan memanjat pohon dalam kehidupan . Mimpi mengenakan pakaian indah.. Mimpi memakai pakaian kumal bermakna akan mendapat karunia. Bermimpi mebeli pakaian. bertanda keberuntungan. Pak uika anda bermimpi melihat paku atau menerima. Pawa i ika anda bermimpi melihaat pawai atau barisan. Sedangkan mimpi berjalan-jalan di pantai bersirat kebahagiaan yang baru dicapai akan ada yang kerikhtiar (berusaha) menghalanginya. anda berada yang di dalam pasar.

bermakna akan mendapat sakit yang hebat. intan dan perhiasan lain J sebagainya. Penganti nika anda bermimpi jadi pengantin. Pekarangan/halama nika anda bermimpi mandi disebuah sumur didalam pekarangan rumah yang nampak J baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Patun gika anda bermimpi melihat patung. . bermakna segala sesuatu yang anda lakukan J harus dikerjakan dengan segiat-giatnya yang pada akhirnya akan membawa kebaikan yang anda cita-citakan. Peran gika anda bermimpi melihat kalah perang. Penyaki t ika anda bermimpi diserang penyakit atau sakit.co m 50 . Pelaya nika anda bermimpi sedang dilayani seorang pelayan restoran. bermakna akan dapat rezeki. www. bermakna kegembiraan yang luar biasa J diwaktu pakansi/libur. bermakna akan ada dekat yang akan mencari jalan untuk mencelakakan orang anda.Penghulu Jika anda bermimpi melihat penghulu. Sedangkan anda sendiri yang setiap sebagai bermakna anda akan memperoleh ketabahan hati yang penuh terhadap pelayan. bermakna akan mendapat kesusahan. Penjar aika anda bermimpi didalam penjara. Periyayi Jika mimpi memakai pakaian periyayi. bertanda kurang baik. Mimpi perhiasan jatuh kedalambertanda akan ada kejadian yang tiba-tiba. Mimpi ikut perang sabil bermakna akan geger sampai bertanda sampai mendapat perkara besar. Bermimpi mengenakan sumur. perhiasan anda akan merasa bangga dan bahagia dengan apa yang telah dimiliki bermakna sekarang. Perhiasa nika anda bermimpi mendapat perhiasan emas.pakarhowto. Pen aika anda bermimpi pena atau fulpen. bersirat kepandaian akan bertambah. bertanda pekerjaan J anda akan bertambah laris dalam setiap harinya. Padan gika anda bermimpi memakai uniform dan memegang senjata. bermakna tidak baik anda akan sakit keras atau J dapat kecelakaan yang dapat menghentikan anda. mimpi menang J perang akan beruntung. Jika mimpi ditimpa sakit campak bersirat akan mendapat berikhtiar rezeki murah. bermakna Kehidupan anda akan lebih sempurna J anda dipuji orang dan dihormati atau anda akan mendapat akan uang. bermakna suatu tanda anda harus J banyak menjaga diri. bermakna akan J mendapat rezeki baik. sang majikan (orang yang memperkerjakan). bermakna akan mendapat pembantu yang istimewa. Dan jika mimpi akan pergi kemedan perang. Dan jika mimpi diberi pena.

bermakna kesusahan akan terjadi walaupun J ada kesenangan tetapi nilainya hanya cukup. sahabat anda tidak akan terlepas dalam pergaulan sehari-hari ia juga bermakna akan memberi pertolongan kepada anda. Pesantre nika anda bermimpi berkunjung atau belajar disalah satu pesanteren. Jika mimpi bercakap-cakap dengan seorang ruma h www. Dan jika anda sendiri yang mimpi kawin. bermakna akan dapat J isteri (Karena sebab yang baru benar). Pest aika anda bermimpi berpesta didalam perahu. Pet aika anda bermimpi sedang melihat atau meneliti sebuah peta. Dan bila sudah menikah. bermakna akan menerima uang. anda Mimpi orang membawa perabotan rumah dijalan. Perabo t Jika anda bermimpi membeli perabot rumah bermakna akan segera menikah. Mimpi naik perahu lalu seolah-olah terbang. bermakna ada keberuntungan dengan yang suatu saat menjadi suatu kesusahan. bermakna akan ada tamu yang J datang tiba-tiba. Perkawina nika anda bermimpi berada dalam satu perkawinan atau anda mengiringi J pengantin. bersirat keberuntungan akan tiba. Perah uika anda bermimpi melihat perahu ada air. Mimpi berpesta di dalam rumah. Mimpi perahu pecah dikala dinaiki. bermakna akan ada tamu yang datang dengan tiba-tiba.pakarhowto. bermakna anda akan selalu melihat kesukaran. bertanda J akan merencanakan perjalanan yang jauh. bersirat akan untung ada kerugian didalam perjalanan. bermakna akan dapat derajat yang lebih tinggi atau kejenjang yang lebih besar. bermakna anda akan J menerima pujian orang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Perak Jika anda bermimpi melihat perak terkumpul. Petan i ika anda bermimpi sebagai petani. Permadan i ika anda bermimpi sedang menyapu permadani atau membersihkannya. bertanda akan J ada karunia berupa pengetahuan yang segera anda amalkan (laksanakan). Perempua nika anda bermimpi bertemu dengan perempuan (sebaliknya).co m 51 . bermakna J akan kebahagiaan keluarga atau anak isteri tiba anda. J Mimpi berpesta didalam perahu. Perempata nika anda bermimpi sedang berjalan diperempatan jalan. bermakna akan ada perubahan hidup yang lebih baik lagi. bermakna suatu keuntungan besar akan tiba dalam perdaganan (usaha).

akan datang keberuntungan setelah sekian lama hidup susah. J sedangkan yang pingsan. Pingsa nika anda bermimpi melihat wanita pingsan. bertanda cita-cita anda akan sulit tercapai. bertanda akan dapatkan kawan J dengan yang isteri baik. Mimpi peti mati sedang melihat digotong.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi melihat pintu rumah bermakna akan mendapat kesusahan. mimpi Mimpi peti mati. Mimpi membeli pisau bermakna akan memperoleh pengetahuan. Mimpi menemukan pisau orang lain. bersirat anda akan berhasil dengan cita-cita anda sebagai ahli seni. bersirat akan menetap ditempat anda berdiam sekarang. bertanda akan pindah ketempat membuka peti. bermakna panjang umur. bermakna akan mati datang kesengsaraan/kesusaha n. bertanda keberuntungan dengan J mendapat kepercayaan yang sulit lepas. bermakna akan mendapat berkah. Pint uika anda bermimpi pintu rumah anda dibuat besar dan tinggi. bertanda akan ditolong oleh orang besar. Dan J jika mimpi main piano. bertanda akan datang jodoh anda. bertanda akan ada pertolongan dari orang berpangkat. bermakna akan mendapat kesenangan. Bila mimpi seorang perempuan membawa pisau bertafsir akan mendapatkan anak. lain. Mimpi melihat pintu sorga terbuka. bermakna anda J akan berhasil dalam pencaharian. bertanda akan rugi. Mimpi pintu rumah anda sendiri yang terbuka bermakna anda akan kalah baik berkelahi atau bertengkar. Mimpi piknik pergi ke gunung atau ke hutan bermakna anda akan mendapatkan suatu peristiwa yang membuat anda prihatin. Pinda hika anda bermimpi pindah kerumah yang buruk.pakarhowto. bermakna segala yang menjadi renungan selama ini akan tercapai. Mimpi memanjat duduk pohon 52 . Mimpi membawa pisau bermakna akan mendapat apa yang didamba. Poho nika anda bermimpi diatas rumah tumbuh pohon cemara.co m petani. Dan jika mimpi pisau yang dipegang jatuh kebawah. bersiratan segala cita-cita anda yang begitu melangit mimpi anda akan terbentur oleh halangan yang hebat. J Mimpi dibawah pohon. Piknik Jika anda bermimpi piknik kesuatu kota yang ramai. Mimpi mengasah pisau akan mendapat keuntungan. lebar. bermakna akan mendapat keuntungan besar. Pian oika anda bermimpi melihat piano. bermakna anda akan mampu untuk menolong seseorang yang berada dalam kesulitan. Peti Jika anda bermimpi menaruh barang-barang dalam peti. Mimpi mebuka bermakna peti dan bercakap-cakap dengan jenazah didalamnya. mimpi pintu rumah tinggi ditutup. Pisa uika anda bermimpi pisau melukai diri anda. Petir Jika anda bermimpi disambar petir.

bertanda baik sekali. semoga anda dapat kedunia pilihan yang benar. Raja/Rat uika anda bermimpi diberi hadiah oleh seorang raja. bertanda akan mendapat sesuatu J kesenangan terdugayang tak duga. Tuhan). bermakna akan anda akan mendapat keuntungan dan telah umur panjang . bertanda ada teman anda yang dengki terhadap kemajuan yang telah anda dapatkan. Polisi Jika anda bermimpi melihat polisi. dan mimpi Al Qur’an turun dari langit masuk kekepala anda dengan untuk bentuk yang panjang dan tiada putus bersirat anda memiliki banyak peluang untuk kertas masuk yang anda inginkan hidup anda penuh dengan pilihan. bermakna akan terjadi perselisihan dalam keluarga . Dan bila anda dari segala cobaan maka segala yang anda ucapkan akan dikabulkan oleh Yang lolos Maha (hati-hati menyumpahi orang lain. dan jauhi segala larangan Tuhan karna anda akan selalu dicoba dengan kemaksiatan entah itu datangnya dari kesusahan. Puti hika anda bermimpi melihat warna putih. Pondo kika anda bermimpi tidur disebuah pondok. Qur’a n Jika anda bermimpi melihat Al Qur’an. Pusar aika anda bermimpi melihat atau berkunjung kepusara dari salah satru keluarga anda J yang meninggal dunia. bermakna rezeki segera menghampiri J anda. atau kesenangan dunia.co m bersirat akan beruntung. Radi oika anda bermimpi mendengar suara radio. Mimpi menanam pohon bermakna. Kalau tiba-tiba patah. karena ucapan anda cepat didengar Kuasa. bermakna akan J ada kehormatan yang akan anda terima dari lingkungan pergaulan anda. bermakna posisi kerja anda dibidang J kesenian akan bertambah. Mimpi melihat pohon besar. segala usaha anda akan mendapat kemajuan. Dan mimpi melihat pohon yang berduri. Mimpi berjalan dibawah pohon rindang bermakna mendapat akan mendapatkan kesuksesan. menandakan ada rahmat dari Tuhan yang besar anda. Preside nika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan Presiden.pakarhowto. Mimpi pohon lebat rindang tapi tiba-tiba terbakar. Anda mimpi membeli radio akan dapatkan kemajuan dari pihak keluarga kenalan dan anda. Potlo t ika anda bermimpi melihat atau mendapat potlot. bertanda pekerjaan anda sehari-hari tetap terjamin. bertamsil akan berduka cita. bermakna perkawinan anda J akan (Al’) 53 . bermakna akan memperoleh uang J dari hasil kebaikan masa lalu. bermakna kedudukan. Mimpi melihat polisi dalam jumlah banyak.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Duduk melihat dibawah pohon kelapa tinggi bermakna akan mempunyai cita-cita yang berguna sekali bagi masyarakat.

bersuratan akan sedih dan membuat anda susah. Mimpi tidur diatas ranjang. bertanda akan nikah dan bagi yang sudah nikah akan berhasil segala cita- 54 . bermakna akan dirugikan lahir batin. J Mimpi perampok masuk rumah. bertamsil rumah yang anda impikan akan menjadi kosong. Ranjan gika anda bermimpi membeli ranjang. bermakna kurang baik terutama kesehatan. Rampo kika anda bermimpi diraampok bermakna anda akan menemukan rezeki halal. bermakna akan mendapatkan rezeki yang tak melihat terduga. Ruma hika anda bermimpi membeli rumah. Mimpi melihat rambut palsu. Dan jika mimpi membuat rumah. bermakna akan pindah rumah. Jika bermimpi memakai rantai besi. Mimpi rambut panjang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Rambu t ika anda bermimpi rambut beruban. bermakna akan tiba kebahagiaan J dirumah tangga . bermakna akan ada tanah kesusahan. bermakna akan mendapatkan sukses. Rese pika anda bermimpi menerima resep obat. Mimpi melihat J atau memperbaiki ranjang dan atau dirobah. bertamsil akan ada berita J yang membuat anda atau keluarga. tapi kalau mimpinya menjelang pagi. bermakna panjang umur. bermakna anda akan dikhianati akan dicela teman baik. bermakna. bertanda akan datang tamu. bermakna akan mendapat berkah Tuhan YME. bertafsir bermakna orang. famili anda ada yang sedang menderita hebat hingga batas yang sangat mencemaskan semuanya.pakarhowto.co m berlangsung baik. Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singkat. Ramba t ika anda bermimpi melihat pohon kecil merambat pada pohon besar. Rubu hika anda bermimpi melihat pohon rubuh. Mimpi melihat raja bertafsir kedudukan yang lebih tinggi akan datang untuk anda. Rokok Jika anda bermimpi merokok. akan gembira jiga panjang umur dan mimpi rambut menutup mata. J dan menghambat pekerjaan yang akan ada. bermakna J akan mendapat pertolongan. J Mimpi tumbuh rumput. Renan gika anda bermimpi sedang berenang dilautan besar. rumah Mimpi yang ada dalam rumah meringsek atau longsor. bersirat akan datang kaya. Ranta i ika anda bermimpi dirantai orang bermakna akan ada kesusahan yang tiba-tiba J datang atau Akan mendapatkan kesulitan. segala yang anda kerjakan tidak akan mendapat hasil memuaskan. Mimpi rambut jatuh J putus dan rontok.

bermakna Jika akan dihargai orang. bermakna anda tidak usah was-was khawatir dalam J pekerjaan yang sekarang ini. bermakna anda sedang dikejar-kejar cinta. bermakna akan mendapat uang. Mimpi membersihkan rumah. bermakna akan mendapatkan sukses. Sakit Jika anda bermimpi badan anda sakit. Saat/Wakt uika anda bermimpi bekerja pada waktu yang tertentu ataupun makan tetap pada J saat kebiasaan.co m citanya. bermakna anda dapat berpikir baik dalam perundingan hingga anda menyetujui walau sebenarnya perundingan tersebut membutuhkan waktu dan tenaga yang cukup lama. bermakna akan mendapat harta yang tak terduga. Mimpi menanam sayuran bersirat panjang umur. Sabu nika anda bermimpi makan sabun. Mimpi melihat rumahnya menjadi tinggi bermakna akan mendapat rezeki lagi.pakarhowto. Tapi J dalam anda diharuskan berikhtiar mencari jalan keluar agar hal ini selamat. Mimpi dinding rumah anda terbuka. hal itu dapat tercapai disertai kemampuan manusia tenaga dan dorongan juga semangat yang kuat agar anda dapat menikmatinya kelak. Mimpi rumahnya ditinggal pergi bermakna akan dibenci orang. Mimpi Mimpi membeli rumah bermakna anda akan mendapat rahmat dari Tuhan. bermakna akan mendapat kebahagiaan. bermakna perselisihan dan bisa mengakibatkan perceraian antara isteri/suami.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna anda akan menemui kesukaran. Sedangkan bermimpi memukul badan sendiri hingga merasa sakit. Mimpi melihat rumahnya roboh (tertimpa pohon) bermakna akan mendapat kesulitan. 55 . bermakna anda akan mendapat halangan. bermakna kurang baik dalam kehidup anda. Mimpi rumah anda banyakkotoran. Saba r ika anda bermimpi sabar. Sala m anda bermimpi memberi salam kepada teman atau orang sealiran. bersiratkan harus hati-hati dengan pemberian orang. bersirat keselamatan akan tiba. Jikalau anda yang diberi salam. alamatakan tiba kegembiraan yang tak diduga. bersirat bahwa J seorang hidup harus selalu bercita-cita. Rus aika anda bermimpi melihat rusa. tetapi J sayang sangat anda bersifat pemalu. arti kata lain penghasilan tentu cukup untuk kepentingan anda. Rokok Jika anda bermimpi merokok. rumah anda rusak sendiri bersirat anda akan mendapat kesusahan. Dan mimpi sakit gigi. akan ada Mimpi rumah orang terbakar. bermakna anda akan dapat rezeki. Mimpi rumah anda terang sekali. dekat. bermakna akan berjumpa dengan orang yang sedang melihat naik Mimpi melihat rumah tetangga terbakar bermakna akan dikhianati teman darah. Sayur Jika anda bermimpi makan sayuran. Ruwe t ika anda bermimpi mengerjakan suatu pekerjaan dengan ruwet. Mimpi rumah anda diatas sekali gunung.

Dan mimpi menyapu di dalam rumah bersirat ada dan tamu. J bermakna anda akan. Sada r ika anda bermimpi seteru anda akan datang dan meminta maaf karena sadar. Sap i ika anda bermimpi melihat atau menyembelih sapi bermakna anda akan J mendapat diluar dugaan. bermakna anda harus berhati-hati dengan J kerja ada hal yang sangat sensitif yang bisa membuat anda akan anda. sedang dipercaya orang.co m 56 . Samba r ika anda bermimpi melihat sebuah pohon disambar petir. Sampul/Emplo pika anda bermimpi melihat sampul/amplop. bermakna kebahagiaan dan kerukunan J serta kelangsungan perkawina.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Salj uika anda bermimpi melihat hamparan salju yang memutih. menandakan anda akan bahagia. bermakna akan terjadi percekcokan J yang berdasarkan cinta.. Jika warisan. Saputanga nika anda bermimpi mendapatkan saputangan. dikeluarkan. alamat kurang begitu J baik. Sedi hika anda bermimpi sedang diliputih sedih bermakna agar anda lebih berusaha lagi J dalam perjuangan . Seberan gika anda bermimpi sedang menyeberang sebuah kali atau bengawan dengan J perahu.pakarhowto. Sawa hika anda bermimpi melihat padi disawah. www. Sap uika anda bermimpi menyapu dengan sapu baru. bermakna harus ekstra hati-hati J dengan makanan yang sering anda makan. Seha t ika anda bermimpi seolah-olah berbadan sehat. Sanda l ika anda bermimpi kehilangan sandal. Sangka r ika anda bermimpi melihat sangkar kosong. bermakna anda akan sukses dalam J cinta cita. bermakna anda akan melakuan J perjalanan mimpi melihat burung buas dalam sangkar bersirat akan mendapat jauh. bermakna akan mendapatkan derajat. bermakna akan J mendapatkan berita kegembiraan. Dan J mimpi membawa sapi kesawah bersirat akan datang kesuburan. Dan mimpi melihat sapi masuk kedalam rumah bertanda keuntungan akan ada rezeki.

bermakna akan ada seorang keluarga yang sakit. bertanda kebahagiaan dalam cinta dan sukses J dalam berdagang .co m 57 . Mimpi memasuki pengetahuan gedung bersiratan bercita-cita sekolah baik. bertanda akan J memperoleh yang luas dalam mengembangkan bakat anda. Adu senjata bertanda ada pihak yang bertengkar. bertanda percintaan akan segera meluapJ luap.pakarhowto. bermakna anda akan dapat pangkat dan J diamati orang. bertanda tidak baik anda akan mengalami dan kemungkinan dapat membawa akibat yang sakit payah fatal. Semu t ika anda bermimpi melihat semut. Dan kalau anda telah kawin. Mimpi menaruh www. Mimpi sepatu yang anda pakai mendadak rusak. J Mimpi memakai sarung merah akan mendapat kesusahan. bertanda J baik. bermakna bahagia karena jasaJika jasa anda . Senjat aika anda bermimpi menemukan senjata bermakna ada tamu datang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sekola hika anda bermimpi berada disekolah lanjutan atau menengah. bermakna akan dapatkan kekayaan yang J cukup. yang disebabkan cemburu yang tangga tak disangka datangnya. Semangk aika anda bermimpi makan semangka. Senapa nika anda bermimpi memanggul senapan. Sela m Jika anda bermimpi menyelam diair yang dingin. Sepat uika anda bermimpi memperoleh sepatu. bermakna kebaikan yang akan datang. Sarun gika anda bermimpi memakai sarung putih. bermakna J ada khabar bahagia yang sebelumnya meminta ketekunan anda. lekaslah menikah agar kelak tidak terhalangi. bertanda rumah akan mengalami kegoncangan luar biasa. Senyu m anda bermimpi melihat senyum datang pada anda. Sembahyan gika anda bermimpi sembahyang bermakna akan memperoleh kebajikan dari orang J yang anda pernah tolong. Selimu t ika anda bermimpi memperoleh selimut. Mimpi kehilangan sepatu menandakan ditempat anda ada buru banyak atau pembantu anda akan pergi jauh dari lingkungan. Selendan gika anda bermimpi melihat atau membeli selembar selendang leher. Membawa J senjata bermakna untung.

Sot oika anda bermimpi makan soto. bermakna akan bertambah J penghasilan. bermakna tergoda oleh kata-kata manis yang sesungguhnya berulat didalamnya. 58 . bermakna akan ada anggota J keluarga yang sakit. Sing aika anda bermimpi singa. Spoo r ika anda bermimpi menumpang spoor atau kereta api. Mimpi suami isteri sama-sama pergi kepesta. Dan anda mimpi disogok orang bersirat rezeki akan jika berkurang. bermakna segala J usaha terlaksana dengan mudah dapat sekali. Selamb uika anda bermimpi membawa atau melihat selambu. Seped aika anda bermimpi melihat orang-orang berkendaraan bermakna ada sesuatu J yang dianggap sulit dengan mudah anda atasi walaupun sesudahnya anda makan perasaan. yang terus menerus mengikuti anda bermakna.pakarhowto. J suatu yang paling jahat anda harus lebih dekat kepada Tuhan impian YME. bermakna akan J ada rezeki yang datang. hati-hatilah menjaga kesehatan terutama isteri anda. Mimpi ditikam dengan senjatabermakna anda akan memperoleh kegembiraan tajam. bermakna dikaruniai Tuhan YME. bermakna akan membaharui hidup yang sesuai cita-cita anda setelah menyesali kesalahan yang pernah dibuat dan bejanji dengan untuk memperbaikinya . Sisa Jika anda bermimpi diberi sisa makanan. akan datang pengasihan dari teman. Seta nika anda bermimpi setan penggoda. Sem i ika anda bermimpi melihat pohon yang meranggas bersemi kembali. bermakna akan dapatkan kedudukan yang J tinggi. bertanda akan J dapat kemajuan penting. Sneltrei nika anda bermimpi naik atau menumpang kereta api (sneltrein). hati.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda akan berpisah. Sogo kika anda bermimpi menyogok kepada sesuatu badan usaha guna J kelancaran pembangunan. bermakna cita-cita anda J akan berhasil .co m senjata dibawah bantal bertanda usaha akan berhasil. Sikat Jika anda bermimpi menyikat gigi/rambut.. Suam i ika anda seorang perempuan dan bermimpi memeluk suaminya.

takut www. bertanda akan sakit keras. bermakna akan maju cara dalam usaha dan percintaan. airnya Mimpi sumur ada ikannya. bermakna kebaikan untuk anda yaitu pola pikiran J dan pandang anda makin luas. Sus uika anda bermimpi meminum susu. Mimpi taat kepada undang-undang negara. mendengar suara guntur bersirat sedih dan suara angin sakit. pencaharian akan muda bagi anda untuk memperolehnya. bertanda dengan akan berselisihan. Jika mendengar suara dari dalam sumur. Sunga i ika anda bermimpi melihat air sungai kotor/butek. Surg aika anda bermimpi melihat surga.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Suar aika anda bermimpi…mendengar suara suling bertanda akan dapat kesenangan. bermakna akan mendapat sumur celaka. bertanda akan mengalami kekurangan untuk sementara waktu. bermakna akan memperoleh hidup bahagia. Sumu r ika anda bermimpi ambil air dari dalam sumur. Tai/Kotora nika anda bermimpi melihat tai banyak didalam rumah. Sedangkan menulis surat. Sura t ika anda bermimpi menerima surat.pakarhowto. Taa t ika anda bermimpi merasa diri anda seolah-olah seorang yang taat kepada J agama. mendengar suara air sungai menderu bertafsir akan dapat isteri baru. bertanda akan datang J untung. bermakna akan sukses dalam segala lapangan J (Usaha). bermakna anda bahagia. Dan jika sumur kering. bermakna akan mendapat J ketenangan. bertanda akan ada orang tua yang J datang. bertanda pangkat dan kedudukan anda akan naik.co m 59 . bertamsil akan kehilangan teman hidup. Sulin gika anda bermimpi meniup suling. Mimpi sumur ada didalam rumah. bermakna akan timbul suatu kejadian yang tidak disangka-sangka. Suling pecah. Mimpi taat dan bermakna setia kepada isteri/suami. bertanda akan dapat rezeki tapi J disertai kejengkelan hati. Subu r ika anda bermimpi melihat sawah yang padinya subur. J mendengar bermakna akan dapat sakit. Mimpi melihat melihat sumur terbakar. J Demikia mimpi melihat tumbuh-tumbuhan lain yang kelihatan pula jika subur. bertanda apa yang pernah dikerjakan akan berhasil walaupun agak lama . bermakna akan mendapat rezeki baru. Taku t ika anda bermimpi mendapat nama harum bila mimpi berjalan di jembatan dengan J rasa sekali. Mimpi melihat dindingnya rusak. J Mimpi tinggal di surga bersirat akan dikaruniai.

Tana h impi melihat tanah yang mendadak pecah terbelah. bertanda akan dapat susah atau J sakit. bermakna anda akan sakit. bermakna J tidak ada kesulitan yang dirasa selama belum akan kawin. Terban gika anda bermimpi terbang dengan pesawat terbang. bermakna akan ada tamu yang datang dari J jauh. Tan i ika anda bermimpi sebagai petani. bermakna akan mendapat harta. jika J mimpi yang kuat. bermakna anda akan mendapat kegembiraan J yang tak terduga. bertanda anda akan berbakat seni. bermakna anda akan termasuk ahli tangan politik. Tanga nika anda bermimpi melihat tangan elok.. kerja bertanda geger dan ribut dan mimpi tidur ditanah akan mendapat pangkat.pakarhowto. bermakna akan murah J rezeki Te hika anda bermimpi minum teh. bertanda hidup tiada pernah J kesepian. Tand aika anda bermimpi diberi tanda mata.co m 60 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tali Jika anda bermimpi diikat tali bermakna ada orang yang akan membinasakan anda dan menginginkan apa yang anda miliki. bertanda akan datang J panggilan istimewa karena anda mempunyai kelebihan yang sangat berharga. Menggali tanah. Sedang kalau diri anda melihat yang www. Mimpi akan ada anda tertimbun tanah. J Sedangkan mimpi menumpahkan teh dari cangkir. bermakna anda menunda J keberuntungan Atau kepercayaan akan dalam dagang. hilang. Tangi sika anda bermimpi menangis. bermakna keberuntungan dalam soal dagang. M Mimpi meratakan tanah. Tambu r ika anda bermimpi melihat tambur. bersirat akan bebas dari kesusahan. Tamasy aika anda bermimpi bertamasya atau berpiknik dengan pasangan/partner. bersirat kesialan. Tama nika anda bermimpi berada didalam kebun atau taman bunga. Jika undangan mimpi perahu terbang bermakna akan berhasil dalam usaha. bermakna kehidupan J penuh kebahagiaan dan kegembiraan. Tam uika anda bermimpi didatangi tamu. Tangg aika anda bermimpi mimpi jatuh dari tangga.

alamat kurang utama. bermakna pekerjaan akan tetap bagus dan lancar. bertanda akan keberuntungan besar. artinya anda akan mendapatkan suatu pengalaman/ilmu yang sangat bermanfaat yang dapat membantu hidup atau karir bagi anda anda. Tempa t Jika anda bermimpi melihat tempat-tempat suci. Jika keuangan hanya tenggelam dalam air bermakna anda akan mendapat fitnah dari orang yang mimpi anda kenal lama maupun baru. Mimpi melihat tikus lari. bermakna akan terima khabar senang. bermakna hidup anda tak J karu. Telu r ika anda bermimpi makan telur. baik. bermakna akan ditolong oleh orang budiman. suci 61 . bermakna anda akan ditimpa kesedihan atau J sakit. bersirat akan dapat mempengaruhi seorang tokoh karuan. Jika anda bermimpi menembak orang. Tikus Jika anda bermimpi melihat tikus menuju jalan. bermakna anda akan mendapat keuntungan yang tidak terkira. bertanda akan dapat rezeki. Dan mimpi melihat telur bertanda akan kedatangan susah besar. bermakna akan menerima khabar yang mengejutkan. Tidu r ika anda bermimpi tidur dengan perempuan bukan isteri. Tengka r ika anda bermimpi suami isteri saling bertengkar. bermakna kemenangan akan anda dapat walaupun perkara yang tergolong besar. Tikar Jika anda bermimpi membeli tikar atau babut. bermakna badan mengalami rasa J kurang enak . sedang anda ditembak orang. Tenggela m anda bermimpi tenggelam dalam laut atau kali. bertanda kuranganda akan menjadi sakitbaik sakitan.co m terbang.pakarhowto. yang Sedangkan mimpi tidur diperahu. bertafsir kemunduran. bermakna dalam cita-cita anda akan M maju. Terbaka r impi melihat rumah terbakar. Kalau isteri anda J sedang hamil akan segera mendapatkan anak laki-laki. Temba kika anda bermimpi menembak burung atau binatang dan kena pada sasarannya J bermakna sukses dalam dagang.Mimpi tidur nyenyak. Sedangkan tikar robek. bermakna anda harus Jika meneliti anda dalam waktu yang singkat (ada persoalan dengan keuangan). Tertaw aika anda bermimpi tertawa. Teriak Jika anda bermimpi berteriak diatas jembatan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi mendengar suara tembakan (dentuman) anda akan meriam.

bersirat akan terjadi suatu kemunduran melihat tong sekali. J bermakna akan dapat nama baik. bermakna akan dapat untung J dalam suatu pertaruhan atau perjudian Tongka t ika anda bermimpi memegang tongkat pembesar.pakarhowto. bermakna kehidupan anda sederhana tapi J puas. bermakna akan tiba saat kesenangan setelah J kerja setahun ini. bermakna akan hidup dalam kerja. Trompe t ika anda bermimpi mendengar atau melihat trompet atau sedang dibunyikan.co m 62 . J Sedangkan kosong. Turu nika anda bermimpi turun. ada baiknya meminta bantuan lebih kepada orang lain. Top i ika anda bermimpi memakai topi. Tukan g Jika anda bermimpi menjadi tukang sepatu. bermakna akan tetap hidup dan sehat J karena keadaan akan banyak yang menolong anda. Todon gika anda bermimpi ditodong pistol bermakna. bermakna anda J harus hati-hati dalam menghadapai persoalan anda. sepat u www. Toma t ika anda bermimpi makan tomat. bertafsir akan ada yang menganggap diri anda J salah. Tudun gika anda bermimpi melihat orang-orang perempuan bertudung. bermakna hidup dan pekerjaan anda akan berkelebihan . kehilangan topi bermakna ada sesuatu dari anda yang hilang Mimpi dirumah. bermakna sesuatu yang dikerjakan akan menjadi kurang J baik atau turun hasilnya. akan mendapat kemajuan didalam J segala hal. Tok oika anda bermimpi kerja disebuah toko.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tint aika anda bermimpi melihat tinta. bermakna kedudukan anda akan semakin lebih J baik. Toba t ika anda bermimpi bertobat kepada Allah. Tum aika anda bermimpi badan anda banyak tuma (kutu). Ton gika anda bermimpi melihat tong berisi. bermakna akan dapat hasil yang J diluar dugaan .

akan ada suatu atau pemberian orang yang segera anda temui dengan didahului karunia dengan perjuangan bathin yang kuat. www. Ubi Jika anda bermimpi melihat ubi atau menanam ubi dikebun.. bersirat kebahagiaan segera terbayang pada Mimpi melihat ular yang banyak sekali. bermakna akan datang masa J jaya selama satu tahun anda ini. Uba nika anda bermimpi rambut anda beruban atau melihat uban. Mimpi mendapat uang dijalan. bermakna akan ditolong oleh kawan karib. bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh. tangan bermakna akan memperoleh karunia yang halal. Ular Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular. Upa hika anda bermimpi mendapat upah (bayaran) karena keringat lelah anda. akan dibenci/diperdaya orang. bermakna J panjang usia/umur . bersirat jika anda seorang pimpinan (perusahaan) haruslah lebih berhati-hati dalam memainkan rol kehidupan. bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda. Uan gika anda bermimpi meminjam uang kepada seorang yang butuh. Undanga nika anda bermimpi mendapat undangan. Melihat ular berwarna-warni. Mimpi mendapat uang saja bermakna akan jatuh sakit.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tribun eika anda bermimpi berada diatas tribune sepak bola. bermakna.pakarhowto. Mimpi melihat bermimpi ular dengan tiba-tiba berubah menjadi naga. bermakna akan ada orang besar kecil yang menolong anda. Unifor m Jika anda bermimpi memakai uniform militer bermakna anda akan memperoleh kemajuan dalam hidup. Mimpi menyebar uang. Undian/Lotr e impi menang lotre. Mimpi J tidak menghadiri undangan. bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup. anda. bermakna J akan dipercaya oleh orang. bermakna akan panjang umur. bermakna akan menderita kerugian karena melakukan sesuatu tanpa pikir panjang. busuk. bermakna anda harus berhati-hati kepada sahabat yang M bermulut tetapi sesungguhnya berhati manis. bermakna akan panjang usia. Usus Jika anda bermimpi melihat usus binatang terhambur ditanah. Mimpi kehilangan uang. bertanda anda akan J turun dalam urusan sendiri maupun dengan orang lain. Mimpi menabung uang bermakna.co m 63 . Mimpi dikelilingi banyak ular. Dan bila anda telah menikah demikian. bermakna ada orang jahat mencoba anda sepaya terus berjagayang jaga.

bermakna segala yang diharapkan J dari percintaan akan berhasil. bermakna akan bersusah J hati. Vak/Fakulta sika anda bermimpi sekolah di vak/fakultas. bersirat anda akan beruntung. Wartawa nika anda bermimpi menjadi wartawan. Wakil Jika anda bermimpi menemui seorang wakil pejabat jawatan (orang berpangkat). wc Jika anda bermimpi pergi ke W. Waja nika anda bermimpi melihat wajan. Wanit aika anda bermimpi bertemu wanita cantik. lepas dari resah dan luluh) J dengan gembira. Dan jika bertemu dengan seorang wartawan dan mengadakan bersirat agar waktu yang anda miliki jangan disiawawancara. Dan bila anda sendiri yang menjabat sebagai wakil. kawin dengan seorang duda yang kaya bersirat akan raya. bermakna sukses J dalam dan kehidupan berumah tangga akan cinta bahagia. bersirat akan hidup berlebihlebihan.co m 64 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Vacanti eika anda bermimpi sedang vacantie (hidup nyata. bermakna segala yang tergaris dalam pikiran J akan mudah untuk diwujudkan. Waringi nika anda bermimpi memanjat pohon waringin. bermakna J akan menjadi orang yang pandai atau akan berumur panjang. siakan. bermakna akan mendapatkan J anak bersamaan ketika mendapat keuntungan. kegembiraan itu akan anda rasakan. Dan jika seorang wanita bermimpi bertemu seorang laksamana. Wayan gika anda bermimpi menonton wayang bersama pasangan/partner. www. bermakna anda akan dapat menghargai J jasa pendapat baik dari temandan teman. Varia/kombinas i ika anda bermimpi melihat varia (kombinasi) warna dari berbagai macam kain atau J benda bermakna bila anda akan mengalami kesukaran untuk memenuhi kebutuhan lainnya. bermakna waktunya kembali sadar (mengerti apa yang terjadi saat perasaan ini).pakarhowto. bermakna kepercayaan akan datang dari tempat anda bekerja.C yang kotor. yang inginkan jika anda terlalu tergesahanda gesah. bermakna segala jasa baik yang pernah J anda lakukan akan selalu Wahy uika anda bermimpi seolah-olah diberi wahyu oleh Yang Maha Kuasa. Vetera nika anda bermimpi sebagai seorang veteran.

Mimpi makan sendiri di warung. bermakna kehidupan percintaan anda dalam keadaan harmonis dan tenang.akan mendapat bermakna rugi. Yapo nika anda bermimpi melihat jejeran yapon yang dipamerkan ditoko atau pasar-pasar J kain. yang pernah anda dengar dari keluarga atau teman-teman. bermakna anda akan menemui J kehidupan dan tenang dengan menjadi orang yang mulia lahir yang damai bathin. bermakna pekerjaan yang anda kerjakan J akan selesai dengan baik. bermakna anda tidak J akan kekurangan uang setiap hari. Anda bermimpi sebagai pelayan warung atau mendirikan warung. Dan jika mimpi berzina dengan puteri (wanita terpandang). bermakna rezeki akan J tiba dalam waktu yang singkat. Wudh uika anda bermimpi mengambil air wudhu. bertafsir akan ada kegagalan yang datang. Sedangkan mimpi anda sendiri yang yatim hidup piatu.pakarhowto. Yaki nika anda bermimpi ada orang-orang yang datang memberikan keyakinan atau J kepercayaan bermakna anda haruslah lebih berhati-hati benar dengan semua berita kepada anda. Zin aika anda bermimpi berzina dengan dewi (wanita cantik dari surga) bertanda J akan mendapatkan anak yang baik. bersirat akan beralih pekerjaan. Piat u www.co m 65 . Zaka t ika anda bermimpi memberi zakat kepada fakir miskin.diingat oleh orang yang anda tolong. Ziara hika anda bermimpi ziarah kekuburan/makam. bermakna akan ada suatu kemuliaan Jika dalam dengan kesempurnaan ilmu. Yasi nika anda bermimpi mendengar atau membaca Yasin. bertafsir rezeki anda akan tiba dari pengasihan orang banyak. Sedikit pengertian sangatlah membahayakan .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Warun gika anda bermimpi makan diwarung dengan banyak teman. bertanda baik kehidupan J berumah tangga akan selalu terpelihara. Yati m anda bermimpi memasuki rumah yatim.