P. 1
1001 rahsia mimpi

1001 rahsia mimpi

|Views: 506|Likes:
Published by tanmprm

More info:

Published by: tanmprm on Jan 08, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as RTF, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/14/2013

pdf

text

original

PakarHowTo.

Co m

Ubahsuai oleh :

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

** Untuk mendapatkan petua, rahsia, panduan, tips, teknik dan pelbagai info menarik, sila lawat blog kami WWW.PAKARHOWTO.CO ** di M PENDAHULUA N Mimpi adalah mainan tidur tetapi kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka. Sekiranya kita mendapat mimpi yang baik, kiranya gembiralah kita. Dan sekiranya mendapat mimpi yang buruk, tentu kita tentu kita merasa tidak senang duduk. Oleh itu, ambillah wuduk sebelum tidur dan bacalah ayat Al-Quran. Ikutlah sunnah Rasulullah S.A.W yang telah diajar oleh Baginda untuk umat-umatnya semoga tidur kita dirahmati Allah Yang Esa. Rasulullah adalah teladan kita, seluruh kesehariaannya adalah panduan kita ikut. Dalam ‘terjaga’ atau terlelap sekalipun. Rasulullah shallahu’alahi wasallam biasanya tidur di awal malam dan bangun di akhir malam untuk melaksanakan sholat.

Seorang muslim hendaknya selalu bermuhasabah diri sebelum tidur tidur tentang apa yang telah dilakukan selama sehari. Jika ada yang baik hendaknya segera mengucapkan “Alhamdullilah”. Jika sebaliknya, hendaknya segera beristigfar dan bertaubat. Sebelum tidur disunahkan berwudhu terlebih dulu serta mengiring ke sisi kanan ketika tidur. menjelang tidur, disunnahkan membersihkan tempat tidur dengan tiga kali sapuan. “Jika engkau hendak menggunkana tempat tidur, maka sapulah atau kibaskanlah dulu, kerana siapa tahu ada sesuatu di baliknya”. Dan dalam riwayat lain, “tiga kali”. (HR. Muttaqun’alaih) Dimakruhkan tidur dengan tertelungkup/meniarap , ” Tidur tetelungkup/meniarap itu merupakan kebiasaan penghuni neraka”. (HR. Ibnu Majah) Disunatkan membaca ayat kursi dan akhir surat Al-Baqarah serta surat Al-Ikhlas, AlFalaq, dan An-Naas serta membaca do’a-do’a yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

2

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

TAFSIR MIMPI “Rahsia mimpi ini adalah tafsiran dan ramalan sahaja. Anda dinasihatkan untuk tidak mempercayainya 100%. Semua qada & qadar adalah disisi Tuhan Yang Esa.”

Ab uika anda bermimpi tersembur dan atau kena abu dalam hidung hingga seolah-olah J tidak bernafas menandakan didalam pekerjaan anda saat ini sedang ada yang tidak bisa beres. Adind aika anda bermimpi menemui atau ditemui oleh kekasih (adinda) anda menandakan J Anda dikaruniai pekerjan mulia dan akan tinggi. Adega nika anda bermimpi menonton adegan lucu, dan pertunjukan jenaka menandakan J bahwa akan memperoleh suatu keuntungan yang baik dalam anda pekerjaan. Ajar Jika anda bermimpi diajar oleh orang terutama guru atau orang tua menandakan ada Suatu kehormatan yang akan diperoleh. Admira l ika anda bermimpi bertemu dengan seorang/banyak admiral berarti hidup usaha J (dagang) dikehidupan sosial sangatlah maju. Dan jika seorang wanita yang anda dan bermimpikan bertemu dengan admiral akan bersuamikan sorang duda yang terhormat dan kaya raya. Air Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili lama atau Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi teman melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan Aya hika anda bermimpi ayah Anda dan bunda (tegasnya) melihat orang tua berarti sangat J baik sekali kehidupan Anda selama ini dimata mereka. Ayam Jika anda bermimpi melihat ayam terbang kepohon menandakan Anda akan menerima uang. Mimpi melihat ayam betina mengeram alamat akan dikaruniai kebaikan. Sedang anda bermimpi melihat ayam sedang bertelur, alamat akan mendapat untung. Dan bermimpi membeli atau dapat ayam jantan alamat Anda segera mendapat anak. Bermimpi dicuri orang bertanda akan bersedih hati. Memelihara anak ayam artinya ayam anda Anda gaduh (gelisah, resah) dengan rezeki sekarang. Sedang bila mimpi memberi jangan makan

3

Akroba t ika anda bermimpi dalam satu pertunjukan akrobat ditengah udara tanpa J kecelakaan si pemimpin (orang yang posisinya diatas anda pimpinan anda) akan beruntung kalau yang itu ada kecelakaan atau jatuh maka perjalanan atau rencana anda baiknya dilihat jangan dulu diteruskan karena besar kemungkinan mengalami banyak rintangan. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Alkoho l ika anda bermimpi meminum barang alkohol sehingga (yang memabukkan) seolahJ olah tahu dunia lagi.indah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. J Mimpi berayun dengan seorang yang berlainan kelamin alamat akan segera tibah duduk jodoh. Kalau anda sendiri jadi aktris. Albu m Jika anda bermimpi melihat foto-foto dalam album baik orang-orang atau pemandangan. Pakaia n 4 .co m kepada ayam artinyua pekerjaan anda akan bertambah maju dan sukses segala yang dicitacitakan. mimpi jatuh dari ayunan bertanda akan ada rugi besar dalam Sedang perdagangan. Ayuna nika anda bermimpi tidur diatas ayunan. Aktris Jika anda bermimpi menghindari suatu pertunjukan yang dilaksanakan oleh seorang aktris ternama berarti anda akan dapatkan kemewahan yang berlipat banda. Ayu Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda ingin jika tidak disertai denganyang Anda harapkan akan mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya citahal-hal cita tadi besar artinya.pakarhowto. pikiran tidak waras menghadapi sesuatu peristiwa kehidupan jasmani dan dalam rohani. bertanda anda yang selama ini ditunggu-tunggu kesudahannya pemandangan akan mengalami kepahitan tapi juga bisa teratasi dan ada kemungkinan dapat kawin. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. Dan jika anda yang menjadi akrobat artinya pandangan mata masyarakat kepada anda sendiri tidak dihiraukan atau penuh ejekan. Anda akan dibawah berlayar (pergi jauh). bertanda anda akan mengalami badan yang sehat. Alu nika anda bermimpi melihat alun ombak bertanda rezeki anda sedang J dipermainkan keadaan sebentar naik sebentar turun. Almari Jika anda bermimpi membuka lemari pakaian dan yang membuka itu adalah perempuan maka ia akan berlimpahan pakaian kelak dikala ia bersungguh-sungguh mencari hidup. alamat segala cita-cita dapat yang tercapai.

mempunyai mendengar anak. Ana kika anda bermimpi melihat. anada sekali dalam tempo yang singkat anda segera dapat senang. alamat akan menerima segera khabar kalangan keluarga yang dekat. Kalau bermimpi anda sendiri yang menjadi baik dari anak bertanda anda hidup penuh kemewahan dan kebahagiaan. Dalam menerima amalan dari orang lain. Dan bila mengunjungi rumah yatim. Sedang anda mimpi dicakar kucing alamat anda sedang diganggu dan atau akan diganggu oleh orang yang sesungguhnya lebih bodoh dari anda. alamat J suatu keuntungan akan segera datang kepada anda. alamat tidak usah susah-susah soal kehidupan dan peri laku perekonomian anda. kenalan. alamat ketentraman rumah tangga anda akan tercapai. Angs aika anda bermimpi melihat angsa bertanda pertumbuhan cinta kasih anda akan J bersemi Dan bila anda bermimpi melihat angsa berbunyi. Dan anak-anak anda akan sukses kehidupan dan bahagia hidupnya bila anda bermimpi memberi makan kepada anak domba atau dombadomba lainnya. yang berakibat buruk untuk anda). Mimpi melihat waktu atau mengamat-amati kucing yang sedang tidur. (harus) menerima nasihat dari siapapun saja mengenai persoalan yang ada hadapi. Anjin g edang mendengar atau melihat anjing menggonggong alamat ada seorang kawan. Anak Yatim Piatuanda bermimpi memelihara atau memungut anak yatim. yang berikhtiar membelokkan anda dalam kejahatan (sesuatu sahabat. Ana k Jika anda bermimpi bersenda gurau atau sedang bermain-main dengan anak kucing. Kebalikan dari itu bila anda mimpi menjadi kepala amal dari ditimpa suatu masyarakat atau orang banyak. alamat rezeki anda Jika akan membumbung. Domb a www. alamat harus hati-hati dalam waktu-waktu dikala anda sedang susah. Ana k Jika anda bermimpi bermain-main dengan seekor/beberapa anak domba bertanda rumah tangga anda akan memuncak.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ama l ika anda bermimpi sering meramal (melakukan perbuatan baik misalnya J menyumbangkan kenyataan anda tidak perlu lagi beramal. Ambruk/Robo hika anda bermimpi beberapa tembok rumah anda sama ambruk atau roboh J bertanda rumah tangga anda akan tangga berantakan. Mimpi melihat anak-anak bermain bermakna akan mendapatkan jodoh. Dan jika anda dana dsb). Apalagi kalau anda bermimpi mempunyai anak laki-laki. dan Jika anda bermimpi merawat seekor anjing atau beberapa rezeki dengan anda akan memuncak gemilang. sahabat banyak yatim yang menolong dan kasih sayang selalu datan dari mereka. alamat anda akan (tercapai). S teman.co m Kucin g 5 . memelihara. Dan bila anda melihat seekor anjing datang pada anda menggoyangkan ekornya bertanda ana akan dapat menyelesaikan suatu urusan penting segera.

Alas Jika anda bermimpi keluar dari alas atau hutan bertanda anda akan kehilangan uang atau sesuatu yang beharga. alamat anda sewaktu-waktu J akan meninggalkan rumah dan atau kampung halaman. Melihat api dari jauh. alamat akan panjang umur. bertanda akan mendapatkanyang lumayan. Angl oika anda bermimpi melihat anglo penuh berisi bara atau arang yang masih ada J apinya keberuntungan yang segera alamat tiba. Mimpi melihat api kuburan.pakarhowto. alamat anda akan segera menemukan apa yang anda cari. Arakarakan Jika anda bermimpi melihat arak-arakan. alamat akan J timbul pertengkaran yang anda sendiri tidak mengalami sakit.Angin lautJika anda bermimpi angin dari laut. sedang gangguan api itu warnanya hitam.Angin BesarJika anda bermimpi angin Anda akan segera menerima surat dan khabar. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi. Arsitek Jika anda bermimpi seorang arsitek Anda akan mendapat penghargaan yang tinggi dalam memburuhkan (memperkerjakan) tenaga kepada orang lain. Sedang mimpi angin santar bersar alamat anda akan mengalami sakit. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. Ad uika anda bermimpi beradu senjata dengan orang lain atau teman. baik arak-arakan Tionghoa atau lainlainnya kehidupan anda mengalami banyak kesukaran peristiwa dan lain-lain yang bertanda anda bekerja dan membanting tulang dalam selama berhari-hari untuk harus menyelesaikannya. Asa pika anda bermimpi melihat asap. dan kalau negara akan timbul peperangan. Dan bila mimpi anda sedang memadamkan api bertanda akan dapat menyelesaikan kesukaran yang sekarang dihadapi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Angi nika anda bermimpi angin ribut menyerang rumah. melihat api turun dari langit dan membakar rumahnya sendiri (anda) bertanda Mimpi akan mendapatkan rezeki atau uang yang banyak. Tanah mendadak keluar api bertanda anda akan keuntungan mengalamikesehatan.co m 6 . Bila bermimpi menyala di dalam rumah bertanda akan mendapat kebaikan dari Yang melihat api Maha dan bisa juga makna yang terbalik dari itu anda diminta lebih berhati-hati Kuasa lagi. alamat negara atau setidak-tidaknya masyarakat anda rusak. Ana k Jika anda bermimpi mendapat anak panah atau gendewo bertanda anda akan dibantusamapai cukup (mampu untuk melakukan keinginan anda orang sendiri). bertanda akan mendapatkan sakit sedang asap J yang Pana h www. bermakna akan berumur di panjang. Api Jika anda bermimpi membawa api didalam perahu.

Ruma h 7 . roman baik. kebahagiaan naik dan kesengan memuncak. Ata p Jika anda bermimpi duduk atau berdiri disebuah atap rumah alamat segala citacita tercapai dan bila anda waktu duduk dengan seorang teman karib bertanda anda dapat keperuntungan yang baik dalam suatu usaha dagang. Mimpi awan mendung dalam gelap peringatan anda harus hati-hati. Sedangkan melihat asap hitam berkepulkepul. Awa nika anda bermimpi melihat awan putih alamat kebahagiaan dalam perkawinan J suksesperdagangan dan kesehatan terpelihara dihari tua. Asin Jika anda bermimpi merasakan air asin atau minum air sungai terasa asin bertanda akan uang dari inisiatif (pemikiran awal) yang kurang dapat jujur. karena segala barang yang disuka. Agustu sika anda bermimpi berada dalam bulan Agustus bertanda Segala yang berkenaan J dibulan kemungkinan besar akan tidak berhasil dan segala pekerjaan hasilnya Agustus kurang memuaskan . Ape l ika anda bermimpi memakan buah apel bertanda anda akan menghadapi sukses yang J baik tinggi. Asurans i ika anda bermimpi menerima polis asuransi kantor bertanda akan naik kondisi J keuangan anda . Apun gika anda bermimpi dalam keadaan terapung (ditengah air) kemungkinan anda J dalam berusahan tanpa fundament yang kokoh dikarenakan kurang kuat perhitungannya.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Melihat asap keluar dari rumah. Apung (terapung-apung) dalam sugai atau lautan itulah suatu tanda akan gagal dalam usaha. bertanda akan ada khabar yang bohong yang akan diterima. Mimpi awan terlihatnya merah bertanda suatu desa akan ditimpa celaka dan mungkin kampug anda. sedang bila yang minum itu seorang perempuan alamatmenghadapi kawin setahun akan lagi. Anggu r ika anda bermimpi (Pria) yang meminum anggur alamat ada seorang kawan yang J dapat menolong dalam sepak terjang. Mimpi melihat menghitam bermakna akan datang satu awan kesusahan. alamat segala apa yang dicita-citakan tidak akan tercapai.pakarhowto. Bermimpi seekor ikan atau terutama ikan duyung sedang terapung-apung dilautan alamat suksenya dalam perkawinan atau perihal cinta. Mimpi Apel diatas meja alamat presentase kedudukan anda akan naik dan terutama pandangan dari masyarakat. April Jika anda bermimpi seolah-olah berada dalam bulan April. bertanda sukses pekerjaan.co m tidak berapi. menandakan akan dapat sakit.

Dan jika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang akan dilihat kurang menyenangkan atau akan menghebohkan masyarakat. Baj u Jika anda bermimpi mengenakan baju sulaman memberitakan anak cucu anda atau keponakan anan akan mempunyai rezeki yang datang tibatiba. Dan mimpi badan keluar kutunya. dan bila kehilangan baju tanda berduka hati. seperti jilbab).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bab i ika anda bermimpi memotong babi. Baj uika anda bermimpi baju anda robek bertanda akan ada berita yang akan buruksekali J yang menyusahkan jiwa anda. Baj u Jika anda bermimpi melihat seorang memakai baju kurung. alamat bagi yang susah akan terhibur tahan dan yang sakit akan segera bagi sembuh. artinya upaya anda selama ini dalam mencari perhatian orang itu adalah sia-sia bahwa belaka. Baj u Jika anda bermimpi mendapatkan baju kebesaran bertanda anda akan dapat keuntungan besar. bertanda anda sukses dalamdan mendapat tawaran baik diantara dua pekerjaan dan besar bermanfaat kerja besar. Mimpi badan berdarah bertanda harta kalau akan lama. Dan jika mendapat baju besar. Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang. bertanda akan mendapat pengaruh besar J dalam kedudukan sosial atau perdagangan yang ada pimpin sekarang. seorang wanita yang bermimpi ditangkap bajak laut alamat segera kawin Sedang atau dapat jodoh. Misalkan anda bermimpi tindaktanduk ketika seseorang yang anda sukai membuka pakaianya (penutup aurat. Sulama n Hija u Kurun g Lau t www. alamat murah rezeki karena tidak segan-segan mencari anda kerja. Kesimpulannya orang yang anda sukai itu ingin menjauhi anda. Bada nika anda bermimpi badan gemuk berarti akan dimuliakan orang dan dijujung tinggi.co m Kebesara n 8 . bersirat akan segera mendapat keuntungan yang tak terduga . alamat akan beruntung sekali. dan bermimpi J melihat babi bertanda tidak baik bangkai sekali. Baja k Jika anda bermimpi melihat atau ditawan oleh bajak laut. Bada kika anda bermimpi melihat badak. Baj u Jika anda bermimpi berbaju hijau bertanda anda mendapat berkat dari Tuhan Yang Maha Esa. anda menandakan anda dalam bergaul kurang diperhatikan.pakarhowto. J Dan badan anda kurus tanda sebaliknya.

J bertand kesusahan akan menimpa anda dalam soal keuangan. Bangk uika anda bermimpi sedang duduk disebuah bangku di park. www. Anda dipercaya oleh majikan yang memberikan kuasa. Bangka i ika anda bermimpi berjumpa dengan bangkai yang sudah berbau sekali. bertanda kehidupan anda yang begitu segera ada yang merusaknya. hidup yang anda jalankan harus J lebih hati-hati lagi (waspada) Lain halnya kalau anda bermimpikan orang yang bahagia. bertanda akan mendapatkan penghargaan yang baik dari majikan disebuah anda.Bahan Jika anda bermimpi membeli bahan bangunan bertanda jelas anda dari akan bersukses dalam usaha yang anda rintis. Sedangkan menolong orang yang ditimpa tentram bahaya. Bila anda sedang sibuk seorang bekerja bangku.co m 9 . bertanda anda akan bertengkar dengan J seorang kawan atau keluarga anda. berartikan baik sekali tentunya dalam bidang pekerjaan anda. bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergianda. bertanda harus berwaspada karena anda akan dicelakakan oleh teman-teman anda dikala andan tidak tahu menahu. Dan jika mimpi dan tidak melihat bayi dalam kandungan ibu. Bayi Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. BayangBayang Jika anda bermimpi melihat bayang-bayang diair atau gelas bertanda anda akan mendapat suatu pekerjaan yang lebih baik lagi. bertanda akan bertemu J dengan kawan yang sudah lama berpisah dengan anda. Bahaya Jika anda bermimpi dalam keadaan bahaya. anda berlaku baik (adil) sesama bertanda kawan.pakarhowto. Bahagi aika anda bermimpi bahagia bertanda kebalikan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sedangkan kalau anda berbaju robek bertanda segala yang disimpan didalam rumah akan diketahui orang. Bila melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangkaanda sangka ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu. adalah anda disayangi orang dan diberi kesempatan yang tanda lumayan. Bayar Jika anda bermimpi membayar hutang. Balo nika anda bermimpi melihat balon atau memegangnya bertanda sesuatu yang J dikerjakan dan diharapkan akan kurang memuaskan. Ban kika anda bermimpi sedang berada didalam bank akan mendapat dan J menghadapi kesukaran . Dan bila anda ada dibalkon tapi tak dapat melihat apaapa. Balkon i ika anda bermimpi sedang ada dibalkon.

Dan akan bahagia jika anda dibangunkan oleh suara batu anda kerikil. Bat uika anda bermimpi mengangkat batu hendak dibawa pulang kerumah. bertanda akan mendapatkan suatu J kegembiraan. Mimpi rumah Tapi bila anda kebanjiran bersirat anda akan capek hati (kesal. dongkol. bertanda pengertian anda akan bertambah. Juga J jika mimpi belajar membaca. bertanda anda harus hati-hati karena J akan dicurangi orang.pakarhowto. Banta l ika anda bermimpi melihat bantal sulaman bertanda anda akan ditolong oleh J orang atasan . Bawan gika anda bermimpi memakan bawang. Kerikil www. Terutama dalam soal perkawinan dan percintaan. alamat buruk karena akan kekurangan. Beda kika anda bermimpi melihat dan memakai bedak bertanda asmara dan cinta anda J akan bahagia . bertanda akan J ditimpa kesusahan yang tibatiba. Beba sika anda bermimpi dibebaskan dari tuduhan oleh pengadilan berarti anda J dapat melumpuhkan segala manusia-manusia yang curiga terhadap anda dan dengan seketika waktu anda bisa kerja sukses lagi. Belanda r ika anda bermimpi belandar atau cagak dari rumah roboh. mimpi mendengan suara orang membaca buku. emosi jiwa). bertanda daya upaya anda akan berhasil. bertanda J akan beruntung besar. anda ditimpa banjir. Bat u Jika anda bermimpi bermain batu kerikil bertanda kesusahan anda akan berkurang. Bac aika anda bermimpi membaca buku suci merupakan suatu keuntungan besar. Banten gika anda bermimpi melihat banteng.co m 10 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Banji r ika anda bermimpi sedang mengamat-amati banjir bertanda anda akan dikaruniai J rezeki. Bakar Jika anda bermimpi membakar hutan atau alas. Beludr uika anda bermimpi melihat atau menyentuh atau berbaring diatas beludru J bertanda kehidupan yang gembira dan suatau senang.

bertanda apa yang dicita-citakan akan terpenuhi dan bila suara bel itu dekat saja bertanda anda akan tergelincir dalam mulut dan anda mungkin akan kehilangan manis uang. bertanda jika ada kesukaran J datang akan meringankan. Berand aika anda bermimpi duduk di beranda sebuah rumah terutama dengan dengan J putri. bertanda akan yang memiliki keberuntungan sederhana. bertanda anda akan kekesalan J hati tiba-tiba. bertanda kurang baik anda akan disusahkan J oleh yang dianggap teman. yang tiba-tiba datang tapi hal ini anda jangan percaya. Dan kalau yang berkelahi itu binatang-binatang. alamat kebahagian akan datang. Benan gika anda bermimpi memasukan benang dalam jarum. Berkelah i ika anda bermimpi melihat orang berkelahi dijalan bertanda situasi pedagangan J anda maju. Tetapi kalau anda dapat menghindari diri atau orang mematikan pasti akan mendapat kemenangan baik dari seteru biruang itu anda. Benten gika anda bermimpi masuk kedalam sebuah benteng. bertanda J keuntungan Tetapi bila bendera itu hanya diam saja. bertanda suatu laporan palsu akan datang. Belanj aika anda bermimpi belanja anda akan berbahagia dalam rumah J tangga. Benc i ika anda bermimpi dibenci orang bertanda khabar baik akan datang pada J anda. bertanda dari (akan) pihak keluarga istri anda kurang senang dengan anda. www. J sedang berlayar diair yang berteriak adalah sebaliknya. Sedang yang berkelahi itu anak-anak semua. Sedang mimpi memilih benang. anda dengan selekasnya menikah.pakarhowto. bertanda bahagia akan datang segera. Bender aika anda bermimpi melihat bendera terpancang dan berkibar-kibar. hal itu bertanda sebagai kebalikan dari mimpi J anda. Pertolongan itu terutama datangnya dari bidang ditolong sosial dan dagang. alamat berarti akan kesukaran yang anda hadapi tetapi begitu serius. Beruan gika anda bermimpi dikejar beruang.Jika anda bermimpi ada atau didekat benteng anda segera oleh teman-teman anda. Bencan aika anda bermimpi terkena bencana. Dan bila melihat benteng dibetulkan. Berlaya r ika anda bermimpi berlayar diair yang tenang. Tetapi bila anda tertidur diberanda. alamat pertikaian dalam akan rumah timbul.co m 11 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bel Jika anda bermimpi mendengar suara bel dari jauh.

suatu bertanda sesuatu yang hanya J khayal seperti membangun istana di udara. Bujan gika anda bermimpi seorang bujang atau puteri. Buay aika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air.pakarhowto. Buaia nika anda bermimpi melihat buaian bayi didalam bulan. bertanda mendapat kedudukan tinggi. Buang air kecil/Kencing Jika anda bermimpi buang air kecil (kencing) bertanda akan ada yang menimpa rumah pencuri yaitu akan datang. Dan bila mimpi membersihkan gigi. bertanda pekerjaan J anda lebih sukses lagi. bertanda anda J mengikat diri dalam suatu pemufakatan yang menyinggung pribadimu. Bersih Jika anda bermimpi membersihkan badan. bertanda anda akan mendapat kedudukan tinggi dalam masyarakat. bertanda akan ada keberuntungan (untung). Harus lebih berhatihati. Mimpi membersihkan perkakas rumah.bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda. Waspadalah. alamat anda akan mendapat ambisi baru yang tadinya dilepaskan. Buang air besar/Berak Jika anda bermimpi buang air besar bertanda ada kemungkinan besar anda akan kehilangan sesuatu. suatu tanda yang baik sekali artinya anda jujur sehat serta berbahagia dalam hidup. Anggu r www. tetapi harus berhati-hati mimpi karena mempunyai latar belakang. Beras Jika anda bermimpi memberi atau membuang beras pada saat pengantin bertanda anda segera kawin (nikah) dengan akan segera.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bertaru hika anda bermimpi melihat atau anda sendiri sedang bertaruh. dalam bertanda akan dipercaya teman sejawat. dan bila makan buah anggur bertanda anda akan menerima anda warisan.co m 12 . bertanda sukses J pekerjaan.Dan bila mimpi bayi kembar dalam bulan alamat kebahagiaan perkawinan. Borok Jika anda bermimpi keluar borok-borok (luka) dikepala. Bua h Jika anda bermimpi memetik buah anggur. Sedangkan bermimpi melihat buaya. bertanda akan tiba keuntungan badan yang penuh borok bertanda rezeki murah dan mimpi datangnya. Besi Jika anda bermimpi bekerja mempergunakan alat dari besi bertanda anda mempunyai bakat dalam pertukangan untuk segera dikembangkan. bertanda anda jangan khawatir dan gaduh penghidupan anda sekarang tetap memberikan soal kebahagiaan. Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah akan anda. Sedang anda mimpi membersihkan badan dan orang lain.Budi Jika anda bermimpi berbudi baik belaka.

Buk aika anda bermimpi membuka lemari atau peti. bertanda akan mendapat anak J yang dan jika anda sendiri yang membaca buku. adab) yang sangat menguntungkan. Bianglala/Pelan gi anda bermimpi melihat bianglala bersinar merah. rasa kebudayaan (perilaku.co m 13 . yang anda harapkan akan berhasil (dalam mencari pekerjaan baik). bertanda anda mempunyai suatu baik. Bidadar i ika anda bermimpi melihat bidadari terbang diatas rumah bertandakan J kebahagian seorang bidadari datang bercapa-cakap dengan anda ada sinyalemen sedangkan orang akan datang dan bergaul dengan besar anda. bertanda akan dapat uang yang tidak sedikit. Bibir Jika anda bermimpi (wanita) melihat bibirnya sendiri alamat bisa tercapai citacitanya biduan dan atau seniwati lainnya. Bengawa nika anda bermimpi bengawan meluap bertanda pekerjaan anda cenderung maju J dan melihat air bengawan kecil dan jernih. sembarangan). segala Jika apa anda inginkan ada kemungkinan besar yang tercapai. www. Dan bertanda kalau menuruni bukit bertanda kebalikannya. Bungkusa nika anda bermimpikan ada sahabat datang membawa bungkusan. Untuk pria harus berhati-hati sebagai mengeluarkan omongan karena tergelincir sendiri (tidak bisa mengontrol omongan yang beretika). Bum i ika anda bermimpi bahwa bumi ini anda bisa kelilingi bertanda sangat baik sekali J untuk keberadaan anda (kemampuan). J karena yang tersimpan akan segera diketahui orang dengan kelalaian anda sendiri rahasia (jangn teledor. bertanda suatu kebaikan. bertanda anda akan berkabung J atau bersusah hati. Bukit Jika anda bermimpi menaiki bukit dengan susah payag dan akhirnya sampai juga diatas. Bunting/Hami l ika anda bermimpi istri anda sedang bunting bertanda kurang J baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Buk uika anda bermimpi melihat orang membaca buku. bermimpi (pria atau wanita) yang melihat bibir kelamin lainnya bertanda Sedangkan baik dalam perkelaminan yaitu ia bisa memilih teman jodoh yang serasi sekali betul. Bula nika anda bermimpikan rembulan atau matahari jatuh. bertanda anda harus berhati-hati. bertanda J akan menemukan kebahagiaan dalam perjalanan (lancar sampai tujuan).pakarhowto.

Boxin gika anda bermimpi sedang boxing atau melihat orang berboxing (tinju) J bertanda perdagangan dan pencaharian anda akan mengalami kerugian dan kesukaran.akan berdaya upaya untuk jahil) berakibat teman kerusakkan. ini J adalah merupakan tanda bahwa segala kebutuhan Anda akan terpenuhi.co m 14 . Sedangkan bermimpi botol itu kosong. Boto l ika anda bermimpi melihat atau mebawa botol penuh berisi apa saja bertanda J kekayaan anda bertambah. Biol aika anda bermimpi mendengar suara biaola bertanda anda harus selekas J mungkin mengambil bagian (cepat mengambil keputusan). Tapi janganlah lupa juga dengan YME. Biru Jika anda bermimpi melihat warna-warna biru disekeliling anda bertanda suatu kebaikan dalam kalangan keluarga. Insya Allah akan Tuhan sukses.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bilik/Kama r ika anda bermimpi sedang berada dalam bilik kapal bertanda anda akan (oleh J teman. Ini juga merupakan alamat bahwa anda harus bekerja membanting tulang. suatu tanda bahwa perkataan anda terhadap temanteman kurang dipercaya. Bonek aika anda bermimpi bermain-main dengan boneka bertanda rumah tangga anda akan J hidup harmonis dengan anak-anak yang sehatsehat. Bunu hika anda bermimpi membunuh orang. Dan dalam cinta ada tumbu kesetiaan. sedang J anda dibunuh orang. www. Binatan gika anda bermimpi melihat bermacam-macam binatang bertandakan alamat kepada J anda bekerja membanting tulang berwaspada yang insya Allah akan harus sukses. bertanda kurang baik anda akan menjadi sakitsakitan. bertanda akan keberuntungan besar. bertanda kesukaran yang tiada lenyap-lenyap dalam berusaha apa saja.pakarhowto. Bota kika anda bermimpi berkepala botak atau tidak berambut bertanda anda akan J menerima khabar buruk. Bisu Jika anda bermimpi seolah-olah bisu. Bintan gika anda bermimpi melihat bintang dilangit yang bermacam-macam bentuknya. Bicara Jika anda bermimpi sedang bicara bertanda suatu persoalan yang amat sulit dihadapi anda segera beres (tak menjadi akan lama).

Dan mimpi burung terbang menuju anda. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung betet bertanda akan menemui banya perempuan berselisihan (anda harus berhati-hati menyikapi). Burun gika anda bermimpi melihat burung terbang. bertanda rumah tangga anda berbahagia. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat. Buny i ika anda bermimpi mendengar senapan berbunyi. masuk sumur. Bulu sika anda bermimpi bertemu dengan bulus. bertanda beruntung dan mimpi bulus dan ular berhadap-hadapan kedalam alamat akan ada untung. bertanda akan mendapatkan pasangan J yang menangkap bulus bertanda akan kesusahan hidup.pakarhowto. Burun g Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia. bermakna anda akan mendapat ketentraman karena disukai oleh banyak orang. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan mendengan burung merpati. Mimpi melihat bulus baik. Burun g Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses. bertanda murah akan datang karunia pada anda dalam ketenangan dan damai. Burun g Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan Merak www.co m Kuntu l Bete t Perkutu t Dar a Kenar i Merpat i Rajawal i Gaga k 15 . bertanda akan naik J derajat. Mimpi memetik bunga. dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling untuk kesenangan dan kebahagiaan dunia hidup. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung perkutut bertanda anda akan mendapatkan istri atau anak yang baik. bertanda kesehatan anda terpelihara J rezeki dan perkawinan bahagia.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bung aika anda bermimpi melihat atau memegang bunga bertanda anda akan J menemui keberuntungan dalam cinta (tidak sedih hati).

Tapi dalam hal ini terserah dari kebijaksanaan anda pada hari-hari baik. Cacin gika anda bermimpi melihat cacing bertanda alamat kehidupan anda akan terjamin J badani dan rokhani. ada anasir-anasir (pandangan) disekitar lingkunganmu lagi yang berpengaruh. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan mengadakan perjalanan jauh. But aika anda bermimpi sebagai orang buta. bertanda anda akan J ditakuti oleh teman-teman dengan penuh keyakinan (bercanda yang terlalu). dan jika gagak berbunyi diatas atap.co m kekecewaan dalam percintaan. Cahay aika anda bermimpi melihat cahaya asap. Cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. bertanda kehidupan akan terjamin J badani dan rokhani. Mimpi cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan runtuh (gagal) tiba (matang) tiba. bertanda anda harus hati-hati dalam J pekerjaan yang anda kerjakan sekarang karena ada hal-hal yang kurang memberikan kepercayaan bagi anda. bertanda J persediaan hidupmu dalam soal makan dan pakaian anda cukup. Butu hika anda bermimpi didatangi orang membutuhkan tenaga.pakarhowto. Cembur uika anda bermimpi dicemburui istri (suami) anda atau tunangan. J Mimpi cermin pecah. bermakna akan ada musibah yang membayangi anda. Dan kalau anda hanya melihat orang buta. bertanda ada seorang sahabat yang segera datang membutuhkan pertolongan pada anda. Mimpi melihat sedang bercermin. bertanda anda harus lebih J teliti dalam hidup anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Cermi nika anda bermimpi mendapat cermin. Gerej a Kua u Unt a 16 . Ceriter aika anda bermimpi sedang cerita dihadapan orang banyak. bertanda akan datang halangan/rintangan maka waspadalah. bertanda orang dagang lekas laku J dagangannya. bertanda ada khabar jahat yang segera tiba pada (berita) anda. Burun g Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan atau uang. Cangki r ika anda bermimpi minum pada sebuah cangkir. bertanda akan mendapat jodoh yang mulia.

Dad uika anda bermimpi sedang main dadu maka kemungkinan nasib buruk akan J datang menimpa. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging anjing. bertanda akan segera tiba saat perkawinan . bertanda kampung halaman anda atau g desa kelahiran senantiasa tentram. Cincin Jika anda bermimpi kehilangan cincin. bertanda posisi anda dalam hidup sehari-hari ada yang Mencium bau berikhtiar jalan guna menghalangmencari halangi. bertanda anda harus banyak tabah menghadapi sesuatu pertengkaran yang tak diduga.co m Sap i Dagin Kambin g Jika anda bermimpi memakan dading kambing. Mimpi memulai cinta.anak. 17 .pakarhowto. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging angsa. bertanda ada keluarga yang sakit atau anda sendiri mendapat halangan. bertanda kesehatan keluarga akan datang dengan daya Mencium memuaskan. sebaiknya anda dengan segera merobah hidup anda. bertanda anda akan mengalami rasa kurang badan (kesehatan kurang enak baik). bertanda anda harus waspada menjalankan pekerjaan dalam perusahaan. Cukur Jika anda bermimpi pergi cukur. mimpi diberi cincin. yang busuk. bertanda anda akan tidak bersusah-susah dalam J hal selalu terpenuhi bila mana bermimpi makan cinta dadar. daging masak tentu kalau baik. bertanda akan bisa mengatasi apa yang J dibutuhkan kekasih anda. Anjin g Angs a www.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Cint aika anda bermimpi gagal dalam cinta. Dada r ika anda bermimpi makan dadar. Ciu m Jika anda bermimpi mencium kekasih. Dagan gika anda bermimpi menjadi kepala kantor dari salah satu perusahaan dagang J bertanda senantiasa berkelebihan dan tahu akan hidup sosial. bertanda segera mendapat halangan besar. asalkan pekerjaan anda akan anda kurang mementingkan kondisi yang berlebihlebihan. bertanda anda kebaikan akan tiba pada anda. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging sapi. bertanda hubungan akan tatap terpelihara. Dagin gika anda bermimpi memakan daging mentah. bertanda kurang menyenangkan hidup J anda.

Dapu r ika anda bermimpi tinggal didapur atau memasak didapur rumah orang kaya. Sedangkan melihat daratan sesudah anda akan berlayar berpuluh-puluh mil dilaut. kekayaan alamat akan datang kepadamu. Dahaga/Hau sika anda bermimpi haus sekali. suatu pekerjan anda J yang kosong. adalah alamat usaha anda dengan segala usaha. sukses dalam cinta. bertanda anda akan menerima suatu rezeki dari J hasil keringat anda sendiri. suatu J alamat anda akan lekas dijodohkan. J bertanda suatu keuntungan yang anda segera peroleh. bertanda dimana J anda dikaruniai rezeki dari Tuhan YME. suatu tanda anda akan dapat menyelesaikan sesuatu alamat yang baik sekali. Sedang anda mimpi mengunjungi pesta dansa. Dans aika anda bermimpi sedang berdansa dengan partner anda yang disayangi.pakarhowto. www. sedangkan melihat pohon yang rindang dan lebat oleh buahnya. Dara t ika anda bermimpi melihat suatu tanah daratan yang amat luas. tenagamu yang cakap dan kegiatanmu akan menemukan kebahagiaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dagin g Jika anda bermimpi melihat daging seiris atau sepotong bertanda anda akan dapat kebaikan . Daging kambing gibasanda bermimpi memakan daging kambing gibas yang hitam bertanda akan Jika datang keberuntungan yang lumayan. Dangau/Ruma hika anda bermimpi melihat atau tinggal disebuah dangau/rumah kecil disawah. Jika bertanda alamat akan mendapatkan penyakit yang tibatiba. Dayun gika anda bermimpi melihat dayung terletak didalam perahu. alamat akan gagal akan segala Sedangkan mimpi mendayung. suatu alamat bahwa anda J akan ditimpa kemiskinan. sedangkan melihat J ada darah mengalir.co m Seiris 18 . Dan bila anda melihat dapur rumahnya sendiri terang sekali. bertanda akan makan enak. alamat akan mendapat nama dan kedudukan yang sangat tinggi. Dahan/Poho nika anda bermimpi melihat sebuah pohon yang meranggas. J bertanda suatu alamat yang anda selalu perhatikan orang sebab anda berbudi pada orang. Daging dan urat anda bermimpi makan daging dan urat hitam atau merah dari kambing. Dara hika anda bermimpi diatas ranjang darah. bertanda kurang baik. Sedangkan mimpi melihat dayung hanyut dikali.

anda hati-hati dalam pembicaraan dengan orang lain. sedikit sebab bisa harus menjatuhkan selamaanda lamanya. Dipa nika anda bermimpi sedang duduk didipan baru. Dokar Jika anda bermimpi naik dokar. rezeki. bertanda anda akan J memperoleh anda duduk kebelulan istri anda hamil akan segera melahirkan anak kebaikan. naik dokar dalam rumah. Sedang melihat daun jatuh. bertanda sukses dalam pekerjaan walupun sederhana saja. tanda ada kecelakaan atau diantara keluarga ada Sedangkan yang sakit. Dengk i ika anda bermimpi didengki orang terutama tetangga. jika yang baik rupa. Dendan gika anda bermimpi mendengar suara sayup-sayup orang berdendang/menyanyi J bertanda ada kepercayaan baik datang kepada anda. hidup. Mimpi naik dokar bersenda gurau. Dian/Lamp u Jika anda bermimpi menyalakan lampu kecil diruangan.co m 19 . bertanda anda akan mendapat pertolongan J yang sewajarnya dari teman. Dering/Buny i ika anda bermimpi mendengar bunyi dering uang yang tiada putus-putusnya J bertanda suatu kebahagiaan anda dalam hidup sosial. adalah tanda suatu J kebahagiaan yang menggembirakan. banyak rintangan harus dan godaan . Dan jika bermimpi orang berdoa dalam suatu kenduri. bertanda akan mendapatan untung. bertanda banyak soal-soal J yang harus kerjakan semestinya terutama pekerjaan yang sekarang ini (jangan anda lalai). bertanda anda jangan J terlalu menggantungkan nasib hidup kepada orang lain dalam usaha anda yang sekarang. Sedangkan melihat lampu kecil berkelip-kelip di ruangan mana alamat anda harus berhati-hati. Dingi nika anda bermimpi kedinginan. akan mengalami kepahitan saja. bertanda kesehatan ada belas kasih yang datang pada anda. kecil www. alamat akan berhasil dalam perdagangan dan sambil perjalanan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dau nika anda bermimpi melihat daun hijau terkapar ditanah. Dob i ika anda bermimpi menjadi tukang dobi atau penatu. hidup anda penuh rahasai. Deb uika anda bermimpi tertimpa debu sehingga seolah-olah tak dapat bernafas bertanda J anda banyak berhati-hati mengerjakan pekerjaan yang sekarang. Do aika anda bermimpi sedang berdoa.pakarhowto. bertanda anda akan memperoleh kebahagian J terutama jasmani.

co m Dudu kika anda bermimpi duduk bersama dengan seorang permpuan bukan istri (dan J sebaliknya). Duri Jika anda bermimpi melihat atau memegang pohon berduri.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dokter Jika anda bermimpi mengunjugi dokter. alamat Jika suatu kepada anda akan tiba dari orang pujian besar. Duk aika anda bermimpi berdukacita.pakarhowto. Domb aika anda bermimpi domba. hal pencaharian (pekerjaan). Dusu nika anda bermimpi pergi kedusun baik dengan jalan kaki atau menunggang kuda. bertanda akan datang masa jaya J yang Sedang anda mimpi menjadi duta bertanda akan ditolong orang besar dalam kekal. Duria nika anda bermimpi makan durian. bertanda sebaliknya yaitu anda hidup akan temui kewarasan dan kebaikan perilaku. bertanda akan ada kemajuan dan membuat orang lain iri bagi anda hati. bertanda anda mendekati www. 20 . Ekonomi sika anda bermimpi banyak orang-orang dalam kampung yang hidup secara J ekonomis. dan jika melihat durian bertanda ada orang yang sentimen badan yang pada anda . Sedang anda sendiri yang edan. dosa. Mimpi duduk diatas batu. yaitu anda J akan mendapat kesehatn yang cukup dan rezeki yang banyak. bertanda anda dalam keadaan sangat sibuk J dan tidak tentu. Eda nika anda bermimpi melihat orang gila. alamat anda memppunyai banyak sahabat diwaktu senang. Dos aika anda bermimpi J kecelakaan. sosial anda akan nampak bila mimpi menelpon seorang dokter untuk Kehidupan datang kerumah anda. alamat akan memperoleh rezeki kekal. bertanda kurang baik. bertanda akan mendapat untung. J alamat perobahan hidup anda akan segera tiba. DewaDewianda bermimpi menggambar dewa dewi atau menonton gambarnya. menandakan impian yag baik sekali. bertanda suatu kebahagiaan hidup dan mempunyai J keluarga yang disayangi serta mempunyai kesehatan yang terpelihara. Dut aika anda bermimpi seorang duta memanggil anda. bertanda keuntungan anda akan tercapai. anda akan mengalami J kesehatan terganggu. Sedang anda mimpi sebagai seorang dokter.

Embu nika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dirumput yang berembun pagi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Fitna hika anda bermimpi difitnah orang bertanda sebagai suatu pujian orang banyak J yang menghargai diri anda. bertanda J suatu perkawinan yang beruntung dari salah satu pihak keluarga anda. bertanda ada sesuatu atau sedang seseorang yang datang pada anda untuk meminta bantuan atau pertolongan. bertanda bahwa anda akan dikasihani orang. bertanda kejujuran J anan yang gemilang segera dikhianati oleh kawan seketiduran disaat anda. peristiwa yang amat sulit yang dihadapi sekarang akan dapat bertanda diselesaikan Esa Jika anda memimpi Yang Maha Kuasa merupakan tanda yang sangat baik sekalli yaitu tidak berkekurangan sepanjang masa. bertanda kurang baik. bertanda perjodohan anda akan segera tiba dan bilamana anda sudah kawin maka suatu yang dicita-citakan berhasil baik. dam bila ember kosong bertanda pekerjaan lebih baik jangan diteruskan.pakarhowto. bertanda anda akan memasuki pekerjaan yang baru lebih sempurna dari yang sekarng. Famili Jika anda mermimpi keluarga. dan perasaan ada orang yang mau menyusahkan. Anda memberi sedekah kepada orang miskin. Es balokan yang anda lihat disuatu dan tempat. Elan gika anda bermimpi melihat atau menemukan burung elang. bertanda anda segera akan memperoleh pemberian yang halal. dan bila mimpi melihat seekor anda akan binatang mengibas-ngibaskan ekornya dihadapan anda. Sedangkan anda yang ekonomis. bertanda pekerjaan sekarang J akan sukses. Embe r ika anda bermimpi membawa ember penuh berisi air. Ekor Jika anda bermimpi seekor binatang memburu anda. segala yang dicita-citakan akan terkabul akan dengan halangan asalkan anda betul-betul menunjukkan kejujuran dalam tidak ada hidup Faja r ika anda bermimpi bangun diwaktu fajar bertanda anda adalah seorang yang J termasuk rajin dan menggunakan waktu. bertanda selekas mungkin dikaruniai pekerjaan baru yang diutamakan dalam bidang hidup sosial. miskin 21 . Es Jika anda bermimpi melihat es dijalan. Fakir Jika anda bermimpi menjadi orang miskin atau peminta-minta.co m bertanda hidup anda sangat dikagumi orang karena kekayaan yang jalannya halal.

atau pangkat . bertanda akan J ada menyusahkan keluarga anda dikemudian kelak (binalah komunikasi yang yang harmonis). bertanda suatu kehidupan yang harmonis dalam cinta. bertanda alamat bahwa anda kurang kepercayaan dari majikan. suatu alamat akan ada tamu terhormat Mimpi datang Sedang melihat gajah masuk kedalam rumah.. sedangkan mimpi makan dengan garam. bermakna kemajuan anda mungkin bertambah memfoto karena dukungan semangat dari teman. bertanda anda akan menghadapi kesehatan yang terpelihara. Jika anda bermimpi orang atau tempat. suatu pertanda anda akan mendapat penambahan gaji yang pekerjaan lumayan. bertanda alamat akan memuji kepada orang J besar. Gadis Jika anda bermimpi sedang bercakap-cakap dengan gadis. Fot oika anda bermimpi melihat foto tergantung didinding. Sedangkan jika anda mimpi membuat foto. bertanda bakat anda dalam kesenian akan segera nampak. bertanda anda tidak akan terasing dimasyarakat J umum bilamana anda setiap tahun berfitrah menurut peraturan agama. Gaja hika anda bermimpi melihat gajah.co m 22 . alamat akan dapat kedudukan padamu. Fitra hika anda bermimpi berfitrah. bertanda akan J tiba www.pakarhowto. Mimpi melihat foto dalam album. Fulus/Uan gika anda bermimpi kehilangan uang anda akan disenangi orang dan mendapatkan J karunia alam. Sedangkan anda mimpi gaji anda dikurangi. Gara m anda bermimpi melihat garam banyak bertanda anda akan semakin poluler Jika dan ternama dalam pergaulan baik pria atau wanita. Gedun gika anda bermimpi melihat gedung miring atau hampir roboh. melihat gajah keluar dari rumahnya. bertanda suatu percintaan J dan perjodohan yang mengekalkan dan penuh impati. Sedangkan mimpi melihat uang bertanda anda tidak akan bekekurangan dalam segala masa.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Fantas i ika anda bermimpi orang-orang didekat anda memakai barang-barang fantasi J modern. Gaji Jika anda bermimpi gaji anda akan dinaikkan. Garp uika anda bermimpi makan dengan garpu bertanda akan dalam rumah tangga anda J akan memperoleh kesenangan. Gau l ika anda bermimpi bahwa istri anda sedang bergaul dengan lelaki lain. bermakna akan mendapat kesusahan hati (putus cinta). bertandakan suatu hidup yang sangat berlebihlebihan.

balik haluan tuk selamalamanya. bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan merasa keluarga atau dirumahnya sendiri.pakarhowto. yang terlepas gigi bawah ada saudara yang Jika mimpi meninggal. Bila mimpi rumah keadaan gelap gulita. suatu alamat bahwa kekasihmu tidak akan dagang.co m perselisihan dan pertengkaran dalam rumah tangga. 23 . bertanda anda akan berselisih paham J dengan atau jika anda hendak kawin (nikah) akan berselisihan dengan teman istri anda atau sahabat karib. harus mawas diri. pertana suatu yang kurang J baik.. akan dapat dalam kesukaran. Sedangkan mimpi melihat gedung baru didirikan bertanda akan menghadapi pindah tempat. Gerej aika anda bermimpi sedang berada didalam gereja. Gerhan aika anda bermimpi melihat gerhana matahari atau bulan menandakan bahwa anda J harus berhati-hati dalam usaha. menandakan akan disayang oleh orang banyak . Gemu kika anda bermimpi badan anda bertambah gemuk. suatu pertanda J harus berikhtiar mencari kawan yang harus menolong anda dengan cepat. Gelomban gika anda bermimpi sedang mengatasi atau mengarungi lautan bergelombang dan J dapat suatu tanda yang baik sekali karena segala sesuatu yang hendak dituju tercapai akan terlaksana . bertanda akan dapat pekerjaan J dalam dan bila mimpi memakai gelang. Gigi Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis. Gendon gika anda bermimpi menggendong anak kecil.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. tanda akan menerima halangan. Gigit Jika anda bermimpi digigit binatang apasaja. bertanda akan ada kekecewaan dan kesukaran akan menimpa suatu anda. Anda mimpi giginya terlepas. Gela pika anda bermimpi berjalan tapi tiba-tiba hilang karena kegelapan. Gelas Jika anda bermimpi memecahkan gelas sendiri yang sedang dipegang. Gendewa/Tal i ika anda bermimpi memanah tetapi gendawanya putus. Gelan gika anda bermimpi mendapat gelang apa saja. bertanda akan menerima J wari . bertanda kesehatn anda J akan bertambah kurang baik. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Giwan gika anda bermimpi membeli giwang untuk istrinya, bertanda bahw pekerjaan anda J akan mengalami kemerosotan dan dlam hal ini anda harus mencari jalan keluar. Sedangkan giwang, bertanda baik dan pekerjaan dagang anda tercapai dan mimpi diberi sukses.. Go aika anda bermimpi berjalan masuk dalam goa dengan teman anda, menandakan J ada seorang teman yang selalu berdampingan dengan anda akan menolong anda dalam perdagangan atau usaha. Golok Jika anda bermimpi melihat seorang yang memegang golok, bermakna akan mengalami kekurangan dalam hal keuangan. Gula t ika anda bermimpi menyaksikan pertunjukan gulat, bertanda kesukaran dalam J hidup perdagangan akan anda temui, begitu pula bila anda sendiri yang main gulat dan kalah, bertanda kepercayaan kepada masyarakat akan tidak dihargai lagi. Gul aika anda bermimpi gula, bertanda akan kehilangan uang, sedangkan bila anda J menjual orang lain atau tetangga, bertanda kesengan akan segera gula pada tiba. Gunun gika anda bermimpi mendaki gunung dan tidak pernah jatuh, suatu tanda yang anda J akan maju dalam pekerjaan, dan lebih-lebih lagi kalau gunung itu gunung dapat berapi kedudukan anda akan lebih terhormat lagi. Mimpi melihat gunung meletus, bermakna akan mendapatkan kemalangan.. Guntin gika anda bermimpi menggunakan gunting untuk memotong sesuatu benda, bertanda J akan mendapatkan uang. Dan bila mimpi gunting terpisah satu sama lainnya, bertanda akan pertengkaran dalam kalagan keluarga anda. Mimpi membeli gunting akan timbul ada masalah. Dan jika mimpi memakai gunting bermakna akan mengunjungi teman lama. Gura uika anda bermimpi melihat atau mendengar orang-orang bersenda gurau J bergembira sekali. Sedangkan dimimpi anda sendiri ;yang bersedagurau, adalah baik bertanda kesediahn akan segera datang.. Gur uika anda bermimpi menjadi guru bertanda anda akan naik tingkat dalam bidang sosial J dan cita-cita. Sedangkan mimpi bertemu dengan guru, alamat ada karunia baik yang datang dari pertolongan teman anda yang sebaya. Hadiri nika anda bermimpi melihat hadirin (orang banyak) disuatu rapat besar menandakan, J ada kepercayaan dari orang berpangkat tinggi akan datang kepada anda. Tetapi suatu kalau anda itu waktu magrib alamat kurang baik. Pertanda penyakit dalam mimpi masyarakat akan mengancam penduduk. www.pakarhowto.co m

24

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Haji Jika anda bermimpi ada orang-orang haji termasuk dan dalam mimpi berpakaian serba bertanda kebaikan yang selama ini anda lakukan akan membuahkan hasil atau putih, anda sedang diingatkan agar berlakulah lebih arif dan bijak Tuhan melihat anda. Hak Jika anda bermimpi ada sesuatu hak yang perlu anda perjuangkan segera dalam mimpi alamat lekas berpengaruh kepada sesama adalah manusia. Hakim Jika anda bermimpi menjadi hakim, suatu tanda yang anda akan terima berupa kedudukan tinggi. Bila anda mimpi diadili seorang hakim, bertanda anda akan bersih yang cukup dan lepas dari nista dan fitnah orang. Halama nika anda bermimpi melihat halaman rumah anda bersih dan pintunya terbuka J lebar, bertanda pelajaran anda segera tercapai. Hamp aika anda bermimpi kehampaan suatu usaha dalam mencari kerja, bertanda akan J ada kawan yang ingin menjatuhkan anda. Sedang mimpi hampa segala kantong, bertanda akan segera ditolong orang. Halilinta r ika anda bermimpi mendengar dan melihat halilintar bersambaran, bertanda anda J bisa dengan segera menjatuhkan siapa-siapa yang berseteru dengan anda. Handa i Jika anda bermimpi melihat handai tolan anda daatng mengunjungi rumah anda dengan simpul, bertanda keberuntungan selama anda dalam kesusahan akan senyum terhibur. anda sendiri yang berkunjung atau beramai-ramai ketempat handai tolan, Sedang alamatharus banyak bekerja dengan tenaga dan pikiran anda anda sendiri. Hanta r ika anda bermimpi menghantar sesuatu dengan tak ada aral di tengan jalan, J bertanda keselamatan akan menyusul tiba pada anda, sedang anda menghantar mayat kekuburankedudukan dikalangan keluarga anda sedikit hari lagi dapat bertanda dirasakan. Hanta m anda bermimpi melihat orang hantam-menghantam, bertanda kehidupan anda Jika penuh kesulitan besar. Hant uika anda bermimpi berbicara dengan hantu, bertanda keuangan anda akan J meningkat, sedang melihat hantu, alamat akan sukses dalam usaha. Dikejar hantu, alamat timbul kesalahan anda. Mimpi melihat hantu tersenyum bersirat akan berumur panjang. Hanyu t ika anda bermimpi hanyut terbawa arus, bertanda ada persoalan yang berlarut-larut J yang ini anda liwatkan dan bila hanyut lalu menenggelamkan bermakna anda selama akan mendapat fitnah dari orang yang anda kenal lama maupun baru. Jika hanyut tapi tola n www.pakarhowto.co m

25

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m mengakibatkan anda terombang-ambing dan terapung menandakan ada kemungkinan, anda setiap berusahan tanpa fundament yang kokoh, dikarenakan kurang dalam matangnya perhitungan . Hapa l ika anda bermimpi anda sedang menghapal pelajaran, bertanda segala cita-cita J akan segera dikabulkan. Haru m anda bermimpiBunga semerbak mengharum dalam impian anda, bertanda tidak Jika baik, percintaan anda mengalami kepahitan, atau rumah tangga akan ada yang mencelakakan. Harima uika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan J sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda. Hari tahun kelahiran bermimpi menyelamati hari ulang tahun anda sendiri bermakna, anda akan Jika anda hiduplama lagi. Dan bila anda menerima hadiah hari ulang tahun anda, bertanda anda lebih akan menerima karunia dari Tuhan YME. Hasil Jika anda bermimpi sedang menerima sesuatu hasil dari pekerjaan anda, bertanda kebalikannya. Sedangkan mimpi melihat orang-orang menerima gaji atas kerjanya, suatu tanda yang anda harus berusaha dalam kerja anda bertanda sekarang. Hati Jika anda bermimpi mendengar detikan hati, bertanda anda akan menerima khabar baik, sedangkan anda bermimpi terserang penyakit hati atau TBC, bertanda sehat dan segar bugar . Haw aika anda bermimpi berada dalam hawa yang dingin, bertanda penyakit akan J menyerang sedang hawa panas, bertanda akan timbul pertengkaran dengan tetangga pada anda, anda. Hadia hika anda bermimpi mendapatkan hadiah kenang-kenangan, bermakna akan J mendapat kegembiraan yang tak didugaduga. Hadan gika anda bermimpi dihadang oleh orang menandakan dalam hidup Anda sedikit J mengalami terutama dalam pekerjaan khususnya dagang, pelayaran, kesukaran (wirausaha). Hebo hika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang dilihat anda kurang menyenangkan J atau menghebohkan masyarakat, menandakan tindaktanduk anda dalam bergaul akan kurang diperhatikan. Sedang anda sendiri yang menghebohkan sekitar kalangan anda berisarat anda disegani teman-teman anda.

26

bertanda anda mencapai keberuntungan hidup yang enak selamalamanya. J bila berusaha dengan tenaga dan keringat sendiri. Hias Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih.co m 27 .pakarhowto. Hiruk pikuk/gadu Jika anda bermimpi mendengar orang gaduh dimana-mana maknanya anda akan h ditimpa suatu malapetaka yang besar. bermakna anda akan mengalami hidup merosot dan ditimpa kesusahan. atau setidak-tidaknya yang dengan berhias akan tadi sakit. mengabarkan dimana anda akan diberi kebahagiaan hidup dan makmur juga akan www. Henin gika anda bermimpi keadaan sekitar anda hening sunyi saja bertanda di tempat anda J akan tenteram dalam tahun ini. (kebalikan dari hemat tidak dalam kehidupan seharihari). mengisaratkan anda akan J diberi keselamatan yang tidak diketahui suatu datangnya. Hija uika anda bermimpi semua yang kelihatan hijau atau memakai pakaian serba J hijau. bertanda akan terganggu kesehatantamu datang dengan maksud jahat. bermakna J akan mendapat anak yang baik dan kelak dicintai orang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Hema t ika anda bermimpi hemat bertanda hidupp cinta dan perdagangan andan merosot. Segala yang dicita-citakan akan sial. Dan mimpi melihat orang famili atau ada berhias gagah akan ada keluarga yang meninggal dunia. Hidun gika anda bermimpi hidung anda mengeluarkan darah. atau apa yang anda kerajakan hanya tinggal tinggal tetapkantiada saja yang diubah. Hibu r ika anda bermimpi sedang menghibur orang yang dalam kesusahan. Hidanga nika anda bermimpi ada pada suatu hidangan yang teratur rapi dengan rupa-rupa J makanan dan lezat.Hilang Jika anda bermimpi kehilangan sesuatu bertandakan anda akan ditimpa sehari susah dua hari lamanya. dan bila kegaduhan dalam mimpi terjadi didalam rumah bermakna rumah tangga terancam goncang. Hembu sika anda bermimpi melihat merasai angin berhembus dengan kencang dari jurusan J timur disertai hujan bertanda kesehatan andan akan terganggu. Hitam Jika anda bermimpi melihat sesuatu berwarna hitam. Hera nika anda bermimpi melihat sesuatu yang mengherankan anda bertanda bahwa J anda tabah sangat mudah dapat dipengaruhi oleh orang kurang lain.

Dan bila mimpi melihat orang beribadah saja atau sembahyang. dan mimpi melihat hujan yang lama berhenti. Dan bila melihat hujan buah-buahan akan jadi lurah (pemimpin) orang jahat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. dengan tempo lama baru dirasai. bertafsir akan sakit ada seteru (orang yang bertentangan) datang dan anda harus berhati-hati terhadap kemungkinan yang akan terjadi. Bermimpi melihat hujan lebat dan deras. Huja nika anda bermimpi diserang hujan dan angin keras ditengah jalan. bertafsir anda akan berhasil baik dalam penuntutan gangguan apaapa. bermakna kepada anda akan datang J pengakuan yang membahagiakan hati. tapi ia mengalami kematian. J ditembok atau dikertas. Sedangkan bila di dalam mimpi anda memberi hormat memberikan makna anda akan banyak kehilangan sobat yang yang dulunya kental.co m meperoleh anak yang baik-baik. bermakna anda berbudi baik kepada sesama J orang dan akan tiba pengasihan yang tidak disangka-sangka.pakarhowto. suatu tanda anda J akan menikmati hidangan enak. Huru f ika anda bermimpi menulis huruf dan atau melihat huruf -huruf baik dikayu. huku m anda bermimpi di hukum bermakna sebaliknya yaitu anda akan tinggal dengan Jika tak punya gangguan apaapa. akan menandakan anda akan keras. Mimpi hujan emas bermakna akan mendapat melihat simpati. Iba/Susa hika anda bermimpi dalam kesusahan karena sesuatu. Huta nika anda bermimpi masuk hutan keluar hutan dengan tak ada aral yang J mengganggu. dan bila hanya hujan embun yang dilihat dalam mimpi. Ibada hika anda bermimpi sedang beribadah. Hutan gika anda bermimpi membayar hutang. 28 . bertafsir anda akan sukses dalam pekerjaan J apa dan selalu di kasihani Allah. bermakna rezeki akan bertambah. atau akan dapat baru untuk tinggalkan saja pekerjaan yang kerjaan lama. bertafsir suatu peringatan J kepada anda agar lebih bergiat dengan pekerjaan yang anda sedang kerjakan. Hote l ika anda bermimpi tinggal di hotel atau mampir dihotel bertanda usaha anda J akan mengalami kegagalan dan kemerosotan. Horma t ika anda bermimpi dihormati orang. Mimpi melihat hujan rintik-rintik bermakna akan mendapat kebahagiaan karena keinginannya tercapai. Jikalau mimpi melihat hujan dari jauh bertafsirkan akan mendapat susah. bertanda akan kurang enak badan. bertanda segala yang akan dikerjakan dapat diktentukan tercapai. seperti juga warna rumput hijau yang menandakan kesuburan .

Melihat ikan sedang berenang berlambang akan mendapat rezeki. Inta nika anda bermimpi menemukan atau melihat intan bertafsir ada suatu kehidupan J atau penghidupan cinta yang sukses dan harmonis akan dirasakan. bermakna baik dan ada riziki. bila mimpi anda sedang diikhtiarkan bertanda (usaha. Dan dalam mimpi melihat ikan kering memancing hidup kembali. Ikan Jika anda bermimpi memandang (melihat) sumur ada ikannya. Sedangkan berjalan diistana bertafsir akan berjumpa dengan segera orang terkemuka . Ikat Jika anda bermimpi melihat atau menjumpai banyak orang yang diikat bertafsirkan anda menjauhkan diri dari fitnah orang. Mimpi melihat ikan dapat terbang. negatif) orang dalam suatu pekerjaan. Ikhtiar Jika anda bermimpi sedang berikhtiar (usaha. Dan bila anda mimpi badan anda yang dapat terikat atau diikat orang atau musuh.co m 29 . dikerjakan artian. Istana Jika anda bermimpi berdiam dalam istana bermakna suatu kegembiraan yang tiada diduga muncul. bermakna anda akan maju setingkat lagi dalam perjuangan (usaha). Bermimpi ikan. bermakna cita-cita anda jalannya buntu. www. kesehatan anda akan terpelihara. bermakna akan datang kerugian atau kematian anak famili perempuan Ikal Jika anda bermimpi ditemui oleh orang yang berambut ikal dan belum dikenal bermakna suatu pendustaan (berita kebohongan) akan tiba segera kepada anda.pakarhowto. Iklan Jika anda bermimpi membaca iklan anda di koran. Ijazah Jika anda bermimpi melihat ijazah bermakna anda akan merencanakan suatu perjalanan memberikan harapan yang akan baik. bila berpesan kepada ibu. kerja. bertafsir pekerjaan yang tadinya kurang menghasilkan akan maju kelak.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ibu Jika anda bermimpi melihat ibu. bertafsir bahwa anda tetap dikaruniai bahagia. mengerjakan artian. diantaranya mendapat kemarahan dari mas atasan. bermaksud pekerjaan agak mundur. Mimpi mendapatkan ikan mas hitam bermakna akan mendapat rejeki dalam waktu dekat dan jika merah anda akan mendapat kesialan. bermakna anda akan menerima ketinggian derajat. positif). bertafsirkan akan mendapatkan alamat baik. bermakna kurang menyenangkan karena anda hanya menggantungkan semangat dan harapan kepada orang lain. Iga Jika anda bermimpi iga (tulang bagian bawah didada) anda sakit. kerja.

Berjalan www. bermakna akan mendapat sakit kerugian total. Jagun gika anda bermimpi makan jagung atau masuk kekebun jagung. bermakna rencana yang akan dikerjakan tanpa diketahui ada suatu siapapun. Imigrasi Jika anda bermimpi melihat orang-orang sedang mengurus pemindahan imigrasi.. bertafsir bahwa diingatkan anda harus bijaksana dalam menghadapi kemungkinan yang menghantam diri akan anda. Influenz aika anda bermimpi diserang penyakit influenza. bermakna anda J akan beruntung sehari dua hari ini dalam berdagang (makelar). Sedangkan perjalanan lewat jembatan batu. Jahil Jika anda bermimpi bertemu dengan orang jahil atau yang dipandang jahil bermakna anda berhati-hati dalam berpidato/berbicara didepan orang. atau perkataan orang lain.pakarhowto. Iris Jika anda bermimpi melihat atau merasakan jari teriris. bertafsir akan memperoleh dan bila sedang memukul istreri. Jaya Jika anda bermimpi dalam keadaan jaya yang gilang gemilang bertafsir sebaliknya. bermakna anda akan lolos dari J dengki orang .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Isteri Jika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dengan istri. Tapi kalau itu dengan darah kental. Izin Jika anda bermimpi meminta izin kepada guru atau orang tua hendak pergi ketempat lain. Awas kemiskinan akan menemui harus anda Jala nika anda bermimpi melakukan perjalanan yang amat jauh sekali bertanda akan J panjang umur. bermakna akan selamat.co m 30 . jadi banyak berhati-hati dalam pekerjaan anda. bermakna akan tiba irisan rezeki. tapi kalau anda sendiri harus yang bertanda baik yaitu anda diperhatikan oleh jahil masyarakat. Isap Jika anda bermimpi mengisap rokok bermakna akan dapat khabar dari kalangan orangorang berilmu. Itik Jika anda bermimpi melihat itik berenang mondar-mandir dikali bermakna kedamaian hati akan ketenangan jiwa anda yang akan terlaksana (dirasakan). bertafsir kurang baik. Jaha t ika anda bermimpi bertemu dengan orang jahat. bermakna anda akan mendapat J mengatasi pertikaian dengan tidak mengganggu kesehatan badan kekeruhan anda.

dipandang sebagai suatu impian J yang dipandang aneh. maknanya akan anda temui dibulan depan Jatu hika anda bermimpi jatuh dalam kolam atau dari atas tempat tidur. bertanda akan ada keberhasil J yang menyenangkan. pecah bertanda ada kesukaran dalam dagang dan cinta Jepit Jika anda bermimpi kaki terjepit dan bengkak bertanda ada suatu kesukaran hidup dalam tangga. bermakna suatu tanda anda harus banyak menyimpan rahasia rumah tangga kalau tidak yaitu akan membahayakan diri anda sendiri. Sedangkan jatuh dari bukit tanah tinggi bertanda (yang belum punya isteri) akan beristeri. Dan jika anda bermimpi membeli jarum bermakna kurang baik yaitu akan ada fitnah dari orang yang dikenal selama ditoko. Mimpi jatuh atau dari jendela bertanda anda akan terganggu kesehatannya. bermakna kedudukan anda selama ini akan segera berganti dengan kebaikan. Sedangkan mimpi jepitan (alat pemegang) bara anda hilang. sedang mimpi kaca jendela datang. Jerami Jika anda bermimpi melihat jerami atau rumput kering diladang bermakna kemakmuran Hati 31 . ini sebagai sahabat. bersirat baik sekali.co m diatas jalan yang berduri. bertafsir J suatu peringatan dan anda harus berhati-hati benar dalam pekerjaan. bermakna dimana rezeki anda J selalu Mimpi membuka jendela. Mimpi bembuat benar jembatan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Jembata nika anda bermimpi naik perahu lewat jembatan. Jendel aika anda bermimpi melihat sesuatu dari jendela. besar. rumah bertanda rumah tangga berantakan. berkias akan mendapat tingkatan derajat. bermakna apa yang dicita-citakan akan berhasil. Januar i ika anda bermimpi berada dibulan januari. Jarum Jika anda bermimpi jarum tangan/jahit anda hilang. Jari Jika anda bermimpi mencelupkan jari atau mengusap jari tangan. Mimpi jatuh dari kapal bermakna akan mendapat kekecewaan. Jantun g Jika anda bermimpi.pakarhowto. bertanda apa yang dikehendaki walaupun berikhtiar tentu akan Dan bila mimpi mengepang jalan akan dapat kerugian gagal. bermakna anda harus bertawakal karena dikeluarga anda akan ada yang berpulang. Jas Jika anda bermimpi berpakaian jas batik. Sedang duduk diatas jembatan atau melewati jembatan. jas hujan atau jas biasa. memimpikan sijantung hati. bermakna akan ada suatu kebahagiaan dan kasih sayang yang terpelihara dalam cinta. Atau khabar baik segera datang.

Jual Jika anda bermimpi berjualan dipasar. Dan sebaliknya bila bertemu dengan jin yang baik. J sedangkan bermimpi melihat sepasang jodoh merpati. cinta akan ditemui. Anda mimpi berjumpa dengan ayah bersiraat akan gembira. pertanda banyak teman anda yang menolong dalam kesusahan.co m dan kebahagiaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna paling baik dalam kehidupan anda anda akan segera nikah sebelum habis tahun. khususnya dalam soal perdagangan. anda akan dapat anak-anak yang sehat-sehat dan baikbaik. Juli Jika anda bermimpi dalam bulan Juli umumnya bermakna hampir sama dengan mimpi Juni. Jump aika anda bermimpi berjumpa dengan bermacam-macam binatang buas seperti macan J atau harimau. perkawinan akan datang segera. Sedangkan makan jeruk manis bermakna keuangan anda akan merosot. Jeruk Jika anda bermimpi memetik jeruk bersirat ada kesempatan baik untuk anda. keberuntungan akan segera diperolehnya. Jodo hika anda bermimpi diperjodohkan bermakna anda akan kena gangguan. Jin Jika anda bermimpi melihat jin yang jahat bersirat anda dalam kehidupan yang samar ada kepastian). anda senantiasa diberkati. mensiratkan akan datang keberuntungan cinta anda dalam waktu yang pada singkat. bermakna tanggung jawab anda dalam pekerjaan hampir tidak ada. 32 . bila anda melihat saja juara-juara dalam macam-macam olah raga. Bila mimpi memotong jerami berarti rencana anda akan dapat kebaikan dalam seminggu lagi. kebahagiaan rumah tangga dan pencaharian akan tercapai. Juni Jika anda bermimpi berada dibulan Juni. Dan bila anda setiap tertimbun atau ditimbuni jerami oleh orang.pakarhowto. bermakna akan dapat susah atau perkara. Berjumpa dengan anak-anak bersurat akan dapat anda kesenangan luar biasa. Segala dibulan tindak tanduk yang diperjuangkan semua sukses. Juar aika anda bermimpi menjadi juara dalam salah satu atletik atau perlombaan J bermakna tingkat kejayaan anda dalam perdagangan. Mimpi seorang juara jatuh knok out atau tumbang dalam pertandingan besirat akan gagal segala usaha anda selama perjuanga yang anda lihat ini. bermakna (tidak akan datang segera karunia untuk anda. Jinjing Jika anda bermimpi menjinjing barang dibawah kerumah bermakna baik sekali. Sedangkan melihat atau mendengar orang berjualan yang kini dimana bersurat saja. Dan bila yang mimpi sudah yaitu berumah bersirat tangga.

tingkat kehidupan anda akan segera runtuh. Mimpi turun kejurang adalah sebaliknya. akan ada sesuatu yang anda harapkan seperti naik pangkat dan bertanda derajat. Juru Jika anda bermimpi sebagai juru pidato terkenal dan dapat sambutan hangat dari hadirin. Kabun g Jika anda bermimpi melihat tanda bendera berkabung dari raja. bersirat anda akan diberkati oleh Tuhan YME. bersirat perekonomian dalam keluarga akan tetap lancar. Sedangkan anda sendiri menjadi juri.pakarhowto. bermakna anda J akan diberkati oleh Yang Maha Kuasa. bertanda anda sangat sangat berpengaruh kepada orang atau tetangga anda. isarat rezeki akan datang. Juraga nika anda bermimpi menjadi juragan kapal atau perahu bermakna Anda akan J diberkati cinta dan mendapatkan anak yang baik juga bijaksana. Sedangkan mendengar orang berpidato atau juru pidato menuturkan kata-katanya dalam sambutan yang meriah. Kalau anda sendiri dalam mimpi yang kebal. Kafa nika anda bermimpi diberi kain kafan tidak berumur panjang. Kafir Jika anda bermimpi bertemu orang kafir dan seakan-akan tunduk kepada anda.) Pidat o www. bermakna akan mendapatkan pangkat atau J rezeki cukup. Juri Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang juri bermakna akan ada suatu beban tanggung jawab yang dipikulkan kepada anda. Kabal/Keba l ika anda bermimpi melihat orang kabal/kebal. suatu bertanda yang bermakna J harus berhati-hati menjaga diri..~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Juran gika anda bermimpi keluar dari jurang. Kabu t ika anda bermimpi pada penglihatan ada kabut mendung bermakna harus hatiJ hati. Dan bila anda mimpi melihat dua jokey satu kuda bermakna akan ada alamat buruk yang menimpa diatas anda. Sedangkan menggali jurang. umpatan orang akan datang pada anda dalam tempo yang singkat. yang bersirat dengan kalimat yang baru anda ucapkan didepan banyak hati-hati orang. atau sang penguasa bersirat kepada anda akan ada kekurangan kepercayaan dari orang besar. Namun anda dalam mimpi yang menjadi orang kafir bermakna akan ada rencana yang datang tibatiba. presiden. bersirat anda akan dapat menolong orang-orang yang membutuhkan kerja Jokey Bila anda mimpi sebagai seorang jokey yang menunggang kuda.co m 33 . Namun bila mimpi yang turut berkabung. (ber. bertanda akan naik derajat/tingkat kerja (jabatan) dalam kantor.

bermakna segala yang datang dan ingin J menghalangi anda tidak akan terlaksana. bermakna atau pertandingan J bersirat baik tidak (harus lebih optimis). bermakna akan mempunyai J pasangan www. bertanda akan tambah sahabat. bermakna anda akan disayangi benar-benar oleh teman-teman banyak terutama oleh cinta kasih anda. Kaki Jika anda bermimpi kaki anda mengeluarkan darah yang kental. Kait Jika anda bermimpi berjalan lalu terkait.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kagu m anda bermimpi ada orang yang sedang mengagumi pekerjaan dan pakaian Jika anda.co m 34 . bermakna akan bepengetahuan Jika tinggi dimasa setahun dua tahun kedepan. bermakna anda harus terus J berikhtiar dalam menghadapi kekurangan. bermakna akan menerima rezeki yang belebihan.pakarhowto. Andai mimpi memikul kayu atau membawanya. Kala hika anda bermimpi kalah dalam satu permainan. bila J mimpi menjual kain tersirat akan dapat uang. bermakna sedikit waktu lagi akan didatangi tamu dari jauh. Kay uika anda bermimpi menebang kayu. bermakna akan meluaskan J perusahaan. Mimpi kali yang tak punya air. bermakna anda ada rencana pergi tapi tak kembali lagi. bersirat banyak orang desa yang pindah kedesa lain. Kak uika anda bermimpi tangan dan kaki terasa kaku. bila memakai kain tersurat anda mempunyai kelebihan tentang pakaian. Kalen gika anda bermimpi menutup kaleng/blek. Kala m anda bermimpi menulis menggunakan kalam. Kai nika anda bermimpi membeli kain ditoko. Kalun gika anda bermimpi memakai atau membeli kalung. Kay aika anda bermimpi menjadi kaya bermakna terbalik anda akan tidak berhasil J dengan jangka yang lama.mimpi menutup kaleng bertafsir anda akan mendapat hadiah Sedangkan dalam menyelesaikan sesuatu perkara lama yang sukar sekali Kali Jika anda bermimpi melihat kali penuh air. bersirat anda mempunyai rumah tangga yang penuh akan bahagia.

35 . bermakna kemajuan J yang dapatkan akan ada pesat Kampa kika anda bermimpi melihat timbunan kampak. bertafsir terhadap segala sesuatu harus dengan benar. bermakna pasangan anda berubah lebih baik sifatnya).. bersirat bahaya akan datang menimpa anda. Kama r ika anda bermimpi berada dalam satu kamar. Kambin gika anda bermimpi ada kambing menarik kereta. Bila kartu yang dipegang baik tentu hasil usaha anda pun demikian. bermakna akan ada suatu pekerjaan yang J akan memberikan sukses baik termasuk dalam perekonomian.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. dan J jika melihat kandang kosong bermakna usaha anda akan gagal. karena anda J akan tertimpa derita dalam permainan yang terlarang. ejekan kurang baik dari tetangga yang anda. bermakna kurang baik. bertanda ada suatu perubahan J hidup anda belum tahu akibatnya. usaha anda yang jujur aktif tentu berhasil dimulai baik Kart uika anda bermimpi bermain kartu. Karcis Jika anda bermimpi membeli karcis apa saja. Dan mimpi makan kambing bersirat akan dapat yang harta benda .co m yang berbudi baik dan luhur (bila anda sudah menikah. bermakna segala cita-cita untuk J menjadi (perancang) akan terlaksana. Kandan gika anda bermimpi membuat kandang. bermakna akan sukses dalam cinta dan J dagang. Kancin gika anda bermimpi kehilangan kancing. jika mimpi meninggalkan kapal. Bila mimpi memotong sesuatu dengan arsitek kampak cita-cita anda yang diusahakan dengan kerja berat akan bersirat tercapai. bermakna anda akan mengetahui sesuatu yang J anda pegang. bermakna bahwa anda akan dicintai J banyak Mimpi kamar anda penuh orang bersirat anda harus berikhtiar dari ejekanorang. bersirat akan mendapat khabar baik. Kapu r ika anda bermimpi menulis atau memberi kapur. Kapa l ika anda bermimpi berada dalam kapal.pakarhowto. bermakna anda akan dipersalahkan oleh J orang karena kurang hatihati. Kapa sika anda bermimpi melihat kapas dikebun. Kamu sika anda bermimpi sedang membaca atau mendapatkan kamus.

Mimpi berkelahi dengan harimau/macan. dan bermimpi membeli kasur bersirat akan kehidupan yang harmonis dalam jika cinta. bermakna J akan menerima makanan enak. bermakna anda akan berdiri dalam perusahaan sekarang. J Mimpi hadiah kaus kaki atau tangan. tergoda oleh permpuan. bertanda J akan mempunyai cita-cita baik sekali.. bermakna mujur besar. bermakna akan Jika ada peningkatan kerja. Sedang bekerja dikebun. Kelap aika anda bermimpi duduk dibawah pohon kelapa yang tinggi dan lebat. kaling Binatan g www. Dan mimpi membeli kelambu bersirat akan maju. bermakna akan ada yang menaruh dendam pada anda.pakarhowto. Sedangkan anda sendiri yang karam bertanda kesusahan dalam dagang akan tiba. Kelamb uika anda bermimpi membuka kelambu (tirai pelindung nyamuk). bermakna rezeki akan melimpah ruah. Tapi mimpi mengambil kelapa bersirat akan sakit. Dan bila digigit J kelabang bersirat besar. Kau sika anda bermimpi memakai kaus/sarung tangan atau kaki. Kawa nika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. bermakna akan ada J sesuatu yang urusan menjengkelkan kelak.co m 36 . Kasur Jika anda bermimpi sedang tidur diatas kasur. Mimpi pergi ke kebun binatang bersirat sukses teguh dalamserabutan. bermakna akan J dapat Mimpi berkelahi dengan perampok bermakna anda akan mendapat tugas uang. bersirat akan mendapat khabar baik dai dapat keluarga. Kelelawa r ika anda bermimpi melihat kelelawar terbang melewati anda. Kolan g Jika anda bermimpi duduk dibawah pohon kolang kaling. Kebu n Jika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. bermakna nasib J dan keuangan anda tidak akan memuaskan. bermakna akan berurusan agak dengan pihak berwajib. bertanda panjang umur. Kelaban gika anda bermimpi disengat kelabang. berat. berkelahi dengan Jin bermakna akan mengalami hidup miskin dalam waktu Mimpi yang lama.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kara m anda bermimpi melihat orang karam dan anda dapat menolong.. alamat akan selamat dihari kerja tua. Keledun gika anda bermimpi makan buah keledung anda akan merasa kurang J enak. Kelah i ika anda bermimpi bermimpi berkelahi dan menghantam orang.

Mimpi ada kendaraan lewat diatas jembatan bersirat kurang baik dalam percintaan. bermakna akan ada orang yang segera J datang anda. tersirat akan ada berita besar yang J hebat. Ker aika anda bermimpi melihat kera.co m 37 . Kend i ika anda bermimpi memecahkan kendi. bersirat anda akan tidak kehausan atau kelaparan. bermakna akan tiba kesempatan J yang baik. Mimpi akan pindah ketangan orang lain.pakarhowto. Kemej aika anda bermimpi memakai kemeja. bermakna J akan memperoleh kemajuan dari pekerjaan yang tadinya sangat mundur. bermakna akan timbul cekcok atau J perselisihan anda menaruh tangan dikepala orang. Kentan gika anda bermimpi makan kentang atau membeli kentang bermakna anda akan J meperoleh banyak untung. bermakna kepada anda akan datang khabar gembira. Kepal aika anda bermimpi kepala keluar tanduk. bermakna pekerjaan anda J akan menguntungkan. bermakna akan ada perpisahan. Kerba uika anda bermimpi keluar dari pintu rumah naik kerbau. Mimpi naik kendaraan umum. akan datang. bersirat segala yang dimiliki paham. membuka kemeja bersirat akan ada kegaduhan yang anda terima bulan kepada ini. tersirat kehidupan cinta akan bahagia Kendaraa nika anda bermimpi melihat kendaraan ditarik oleh empat kuda. bermakna anda harus mawas diri karena J ada kekecewaan yang datang tak terduga. Keranjan gika anda bermimpi membawa keranjang penuh. bersirat mendapat ketinggian pangkat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kelinci Jika anda bermimpi melihat segerombolan kelinci putih dikebun. Dan jika mimpi minum air dikendi. Sedangkan membakar kemenyan. bersirat girang hati Kemalua nika anda bermimpi terlepas kemaluan anda. Kemenya nika anda bermimpi mencium bau kemenyan terbakar. Kemban gika anda bermimpi membagi-bagikan kembang kepada teman-teman atau J orang. bermakna kepada anda akan ada kesukaran J hidup. bermakna apa yang J dikehendaki belum tentu berhasil.Jika anda bermimpi menjadi kepala kantor. www. dan jika mimpi mendapat kembang. bermakna kegembiraan Sedangkan melihat segerombolan kelinci terbang keangkasa. bermakna anda akan maju keuangan pesat.

bertanda anda sering dicela tangan orang. bermakna akan memperoleh pengetahuan yang bijaksana.co m 38 . Kidal/Kir i ika anda bermimpi makan dengan tangan kidal/kiri atau memegang sesuatu J dengan kiri.yang selama ini mengintai anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kertas Jika anda bermimpi menelan kertas. Kop i ika anda bermimpi minum kopi.pakarhowto. Kipa sika anda bermimpi memegang kipas. bermakna anda akan segera J dijodohkan. bermakna akan mendapat J ketenangan penuh karunia besar dari hidup dan Tuhan. akan tiba Kubi sika anda bermimpi makan kubis. Korek Mimpi menyalakan korek. bertanda akan hidup damai dan tenang dalam penuntutan. J Atau memperoleh karunia yang cukup dari Tuhan YME.. Kotora nika anda bermimpi hendak makan kotoran. bermakna akan terhibur bila anda ada J perkara dengan hamba hukum (polisi). musuh tersirat rizki. bermakna J semua kesalahan akan lenyap. bermakna akan beruntung dalam masa J yang pendek. bermakna kehidupan damai dan baik akan segera J tiba untuk anda. bermakna akan bertambah pengertian anda. www. Dan jika mimpi rumah banyak kotoran. bertanda akan sembu dari sakit. Kiama t ika anda bermimpi tentang peristiwa hari kiamat. Kitab/Buk uika anda bermimpi membaca buku-buku suci. dan mimpi melihat kertas berwarna bersirat akan mendapat peruntungan. Keret aika anda bermimpi melihat kereta kematian lewat dihadapan anda. Kilat Jika anda bermimpi melihat kilat bersambaran. bermakna dapat untung tapi sayang hanya sekejap J mata. Dan bila pakaian kena kotoran. bersirat anda akan dapat mengalahkan musuh. Kompa sika anda bermimpi mempelajari kompas pada sebuah kapal atau perahu. bermakna J akan seorang kawan yang dapat menolong anda dari usaha yang dari sekian lama jumpa anda yang sempat menggelisahkan hidup rintis anda. Kora nika anda bermimpi membaca koran.

Khaba r ika anda bermimpi diberi khabar oleh teman-teman tentang suatu keributan. dan yang kalau merah akan dapat hasil baik. Atau anda memimpikan melihat kucing. bermakna mendapat kesenangan. J bertanda akan mendapat pertolongan dari masyarakat tentang kehidupan anda anda yang yang sangat menyedihkan sekarang. bersirat akan mendapatkan anakJ anak bijaksana. bermakna akan datang kepada anda keuntungan dalam pekerjaan yang sedang anda lakukan. mengecat. bertanda baik J yaitu akan dihormati orang dan segala yang di cita-citakan akan tercapai. bersirat baik sekali yaitu kehidupan rumah tangga yang sempurna. bertanda ada kesempatan J untuk berusaha. bermakna akan ada suatu kebahagiaan yang Jika akan datang . bermakna bahagia kaya akan muncul. Mimpi menunggang kuda putih dalam rumah bersirat akan rugi. kuda bersirat kesediahan atau kejengkelan akan lenyap. Kubura nika anda bermimpi membuka atau menggali kuburan orang mati. bersirat akan mengalami kerugian. Kunc i ika anda bermimpi melihat atau menemukan kunci. Mimpi kuburan bermakna akan teringat pada sesuatu yang telah dijanjikan. Khalifa hika anda bermimpi bertemu dengan seorang khalifah (pemimpin). kursi. Kurus Jika anda bermimpi badan anda kurus kering. Mimpi membeli. Kunin gika anda bermimpi segalanya berwarna kuning. Dan jika kehilangan kunci. anda terutama penuntutan didalam ilmu ke Tuhanan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kud aika anda bermimpi memelihara kuda dalam rumah. bertanda akan berkelahi dengan orang-orang yang belum ada kenal.Kuku anda Jika bermimpi melihat kuku atau mengupas kuku sendiri bermakna akan anda menerima warisan (harta turunan). Mimpi kuda melompat dihadapan rumah anda. Sedangkan mimpi akan mengambil orang mati dalam kuburan. Kursi Jika anda bermimpi duduk di kursi goyang..Kue melihat Jika bermimpi sedang makan kue-kue. bermakna akan ada irihati orang J karena kepandaian dan kebijaksanaan anda Kucin gika anda bermimpi didatangi banyak kucing.pakarhowto. Kupukupuanda bermimpi melihat kupu-kupu. bertafsir akan J ada peningkatan didalam perniagaan.co m 39 . bertanda akan ada kebajikan dari J orang. bertanda akan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda dengan rencana yang semula. www.

www. J tapi mimpi menanam lada bersirat tidak bila baik. bermakna impian yang amat jelek. Lala t ika anda bermimpi melihat lalat berterbangan. Labalaba anda bermimpi melihat laba-laba. Lamp uika anda bermimpi melihat lampu yang terang benderang. bermakna anda akan mengalami banyak godaan Jika dan rintangan dalam usaha dan atau perjalanan. dan akan mendapatkan hasil yang lumayan. Layanglayang Jika anda bermimpi melihat layang-layang. bersirat bahagia sesudah beertahun-tahun menderita.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Khawati r ika anda bermimpi memasukkan sesuatu pekerjaan dengan penuh khawatir. bertanda hidup anda romantis atau terpelihara. artinya tak memiliki ketentuan yang sempurna. Dan kalau anda masih jejaka maka tunangan anda akan tetap selalu lihat setia. Lag uika anda bermimpi mendengar lagu atau memperdengarkannya. Mimpi menyalakan lampu. Khila f ika anda bermimpi kekhilafan sesuatu barang yang dibeli atau khilaf J menyelesaikan sesuatu persoalan penting. Lad aika anda bermimpi membeli lada. bermakna kepercayaan anda akan mundur dan J kesehatan pikiran akan timbul. bersirat akan mendapat harapan besar dalam usaha. bermakna keluarga J anda akan dianugerahkan rezeki banyak. bermakna rezeki akan J mundur. bermakna anda akan disenangi J tetangga dan kenalan anda. bermakna akan mendengar berita yang menyenangkan. Lab uika anda bermimpi makan labu. bermakna anda adalah orang yang sangat berhati-hati bekerja. bertanda akan mendapatkan rezeki J yang besar.pakarhowto. Lay uika anda bermimpi melihat pohon kering dan layu.co m 40 . Mimpi memegang lampu. bermakna ketulusan hati dari sang istri akan J andadan rasai. Khiana t ika anda bermimpi dikhianati orang. bermakna akan ada J sesuatu yang membuat anda kegirangan. Lahi r ika anda bermimpi isteri anda melahirkan anak. Membunuh lalat. J bermakna akan beruntung dalam usaha keras yang anda lakukan kelak anda sekarang.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Langi t ika anda bermimpi berjalan naik keatas langit dan mengambil benda. berarti akan tambah kekayaan. bermakna akan tiba kesenangan cinta Lilin yang menyala kemudian mati bertanda akan menghadapi aral atau anda. Linta hika anda bermimpi bertemu lintah. Sedangkan anda mimpi disengat lebah. bermakna akan J naik derajat lebih tinggi. bermakna akan dapat membalas dengan kebaikan anda dan kepada yang pernah mencelakakan anda orang tua dahulu. bertafsir atau kota anda akan direbut orang atau orang tua akan meninggal. bermakna akan J ada suatu perobahan dalam diri anda. Leba hika anda bermimpi melihat gerombolan lebah. Lembu/Sap i ika anda bermimpi melihat lembu kesasar atau mengamuk lari kesana kemari. www. bersirat akan dapat anak yang baik-baik. Bila matinya lilin ditiup angin bertafsir akan mendapat musibah/ada keluarga yang akan meninggal. Langit pecah. bermakna akan segera pindah J tempat. bermakna akan timbul kejengkelan atau J marah.co m 41 . bermakna rezeki akan bertambah Lauta nika anda bermimpi melihat lautan. Dan kalau mimpi melihat langit bersih. bermakna akan digoda oleh perempuan J (dan sebaliknya). melihat langit terbalik bermakna akan mendapat Mimpi kesusahan. Jika mimpi merasa dilaut bertanda akan guna dapat uang.. Mimpi langit merah. bermakna alamat kesenangan akan segera J tiba. Libu r ika anda bermimpi dalam keadaan libur. . Lind uika anda bermimpi merasa ada lindu. ia akan mengerti kebesaran anda. tentang kematian kawan. Lari Jika anda bermimpi berlari (sedang). Dan kampung Jika ada orang yang turun dari langit dan rumah bersiratan dapat kutukan dari mimpi Allah. ada kesusahan yang tak diduga. Sedangkan mimpi digigit lintah bersirat akan dapat godaan dari perempuan yang jahat. bermakna anda akan keluar negeri atau keluar J kota mencari pengetahuan yang luas. Letusa nika anda bermimpi mendengar letusan yang berbunyi bertubi-tubi.pakarhowto. J bermakna akan lekas datang tapi jangan khawatir karena akan cepat kesusahan berlalu. Lilin Jika anda bermimpi melihat lilin menyala di kamar. bermakna perusahaan anda akan J sukses dan berhasil. Lombo kika anda bermimpi makan lombok.

dan bila anda J mimpi madu bertafsir anda akan selalu setia pada cinta menjual anda. Kalau tidak anda akan mengalami kecelakaan. Maka nika anda bermimpi makan rembulan atau bulan. bermakna sukses dalam cinta. akan mendapatkan rezeki besar. Bermimpi makan kotoran bermakna bermakna akan mendapat uang.. Jika mimpi makan berdiri. merupakan suatu alamat bahwa anda akan menerima suatu pemberian dari teman. Luda hika anda bermimpi menelan ludah. Luk aika anda bermimpi kena luka hingga keluar darah atau anda banyak luka-luka dikaki J atau tangan. dapat dilompati. bertanda pendek umur. alamat rezeki murah datang pada anda dan jika makan direstoran bersirat ada perhatian dari orang lain kepada anda. Mayat Jika anda bermimpi makan mayat. bermakna akan maju dalam pekerjaan dan J penuntutan. atau anda akan tetap hati dalam suatu keterangan. bermakna akan terima rezeki yang J besar.atau akan mendapatkan suatu rezeki dari teman Tuhan. Mimpi makan bangkai.co m 42 . bertanda akan terlalu fanatik J kepada harta benda yang sedang diramalkan. Lumpu r ika anda bermimpi mengambil tanah lumpur. Mad uika anda bermimpi minum madu. Mimpi makan seorang diri bermakna akan mendapatkan kebahagiaan. bermakna akan bebas dari susah dan J derita. bermakna akan dapatkan keuntungan yang besar tak disangkasangka. bermakna anda harus J berhatihati dalam menjaga kesehatan atau akan datang kesusahan karena ulah sahabat anda sendiri. www. Maha l ika anda bermimpi membeli barang merasa mahal. bermakna akan J mendapat kesusahan dan kepayahan. Loten gika anda bermimpi diberi loteng. Longso r ika anda bermimpi melihat atau juga mendengar tanah longsor. sedangkan J menyeberangi bersirat cita-cita anda bisa tercapai kalau kali yang deras tadi kali yang deras.pakarhowto. Dan juga maknanya jika mimpi naik loteng yang tinggi. Lompa t ika anda bermimpi melompat di kali. Mabu kika anda bermimpi mabuk karena minum-minuman keras. bermakna sedikit waktu lagi anda J akan merasa malu dari teman yang pernah mengejek anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Loncen gika anda bermimpi mendengar lonceng berbunyi bertanda akan ada tamu yang J datang.

buah-buahan bermakna anda akan mendapat pujian dari orang banyak. 43 . sebab itu harus kerja segera dengan dan baik jujur. Mimpi mandi dengan janabat atau adus akan bermakna kepada anda akan diberi keselamatan dunia dan akhirat. Mimpi melihat matahari akan tiba (terbit) bertamsil akan memperoleh kebahagiaan dan kebanggaan yang tak terkira. dan bila mandi ke air yang jernih. Mand i ika anda bermimpi suami isteri mandi bersama didalam air. bermakna akan bebas dari kekuasaan orang. bermakna anda akan tertimpa penyakit. bermakna suatu pesta gembira akan tiba karena hasil cinta yang murni. mimpi mandi bersirat kurang sehat badan. asam atau pahit bermakna anda akan mendapat makan kesulitan besar.pakarhowto. Andaikan melihat orang malas. Malas Jika anda bermimpi berjalan malas. Maki Jika anda bermimpi dimaki-maki orang atau teman. alamat akan naik kedudukan dalam mudah. bermakna anda akan mendapat kehormatan dari masyarakat. perusahaan. Mala m Jika anda bermimpi berjalan diwaktu malam.co m Mimpi makan bersama-sama. bermakna anda haru J bekerja dengn penuh inisiatif. Dan jika mimpi mandi dikali Sedangkan yang dangkal. yang datang tanpa sebab. Mangko kika anda bermimpi mendapt mangkok atau piring. Malan gika anda bermimpi usaha anda mengalami kemajuan tapi ditimpa malang atau J sial. bertafsir anda akan cari makan sangat susah. untuk rezeki didapat dengan Mimpi diri anda disinari matahari. Mimpi mandi dengan air kotor. Masak Jika anda bermimpi memasak. Mimpi mandi dengan sabun bersih bermakna anda sedang diberi kesadaran untuk berbuat sampai baik. bermakna sebaliknya. Matahar i ika anda bermimpi melihat matahari atau bulan dikala naik perahu. bermakna sangat J baik. bermakna anda akan segera dapat uang . bermakna J akan mendapatkan derajat. bermakna kurang tenaga dalam berkuasa. harus bekerja lebih keras dari bersirat semula. Mimpi makan Mimpi makanan yang pedas. bermakna akan J beruntung. bermakna anda mendapat kesulitan lahir batin. Mimpi makan bermacam-macam kue. sebab itu hidup anda sangat sederhana. Malin gika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan maling. bermakna anda selalu menyediakan tenaga dalam suatu perkara.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mat aika anda bermimpi melihat mata orang-orang tertuju kepada anda. bermakna anda J akan menolong sesuatu yang memang harus anda tolong.

Mimpi meninggal/mati lalu hidup kembali. Dan mimpi anak anda meninggal dunia. bertanda kecintaan anda akan hidup dalam tempo yang rumah pendek. bertanda kegembiraan yang J selalu kunjung tiba. bermakna baik sekali. Mera hika anda memimpikan melihat warna merah. anda akan berhasil dalam kerja dengan anda segala keyakinan. Mimpi matahari dan bulan berartikan orang tua akan dapat turun. Mawa r ika anda memimpikan bunga mawar. bermakna Melayan gika anda bermimpi melayang dengan atau tanpa sebab. Mati Jika anda mengimpikan seseorang teman atau keluarga meninggal dunia. dalam kemelaratan. menandakan hidup lama. Mej aika anda memimpikan naik diaatas meja bertanda akan dapat pangkat. Menar aika anda memimpikan melihat menara. bermakna akan ada sesuatu yang Jika akan mengejutkan . bertanda sukses dalam segala usaha. Meg aika anda memimpikan melihat mega puti bersih. bermakna rumah tangga akan hidup bahagia dan mimpi meja tersusun bersirat akan berhasil apa yang diinginkan. Melara t ika anda memimpikan J kebalikannya. Maca nika anda mengimpikan diburu macan. bermakna yang diimpikan akan umur panjang. betafsir akan dapat anak. bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga. J Keuangan terjamin. mimpi menembak macan dapat rezeki Dan jika besar.co m Melihat matahari dan bulan bertemu. Medal i ika anda memimpikan melihat medali. kesehatan terpelihara. bermakna anda akan dihormati orang J untuk melanjutkan penuntutan (harapan) dan citacita. 44 . Dan bagi pemuda pemudi akan segera mendapat jodoh. bermakna anda akan panjang umur. Anda akan bebas dari J suatu tuntutan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Jika J mimpinaik menara sampai dipuncak. . Mimpi macan masuk dan kembali lagi. Melihat J meja. Meria m anda memimpikan mendengar suara meriam. bermakna akan datang J panggilan istimewa yang merupakan dampak dari kredibilitas anda yang sangat undangan berharga.pakarhowto. bertanda kecintaan akan terlaksana dengan J hati jujur. kesusahan.

Memotre t ika anda bermimpi sedang memotret tempat-tempat yang indah. bermakna akan J ada kesempatan baik yang datang menghampiri anda. bermakna akan memenangkan dalam J suatu pekara. bersirat akan mendapat ilmu pengetahuan (dari sumbernya yang benar).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Mesin Jika anda memimpikan melihat rupa-rupa bentuk mesin. bertanda anda akan memasuki kalangan industri. bermakna akan mendapat khabar bahagia J dan mimpi mendengar orang menangis anda akan berkewajiban menyelesaikan suatu perkara sesungguhnya sangat yang sulit. Minyak Jika anda memimpikan menjual minyak. Meningga l ika anda memimpikan anaknya meninggal. bertanda akan mendapat yang anak baik. bertanda murah hati. Minu m anda bermimpi minum. memberi hadiah mungkin. www.. dan bila minum madu bertanda Jika bersirat rezeki. Mimpi meminum susu bermakna kesehatan anda akan terjaga. Menyebrang i ika anda bermimpi menyeberangi sungai. Mencium anak. bermakna akan memperoleh kebahagiaan yang diimpikan. Membendun gika anda bermimpi membendung air. alamat akan menerima khabar girang. bermakna rumah tangga akan cekcok J dan hampir cerai berai. Mimpi waktu mencium bermakna hati-hatilah anda karna akan ada guncangan yang berarti bau busuk dalam pekerjaan dan usaha yang anda setiap lakukan. bertanda akan bertukar pekerjaan sedang minyak. Menciu m anda bermimpi mencium orang yang anda cium bermakna dalam waktu dekat Jika anda menerima perlakuan yang menyenangkan dari orang yang kita cintai tersebut akan entah atau bentuk lain. bermakna kepada anda akan mendapat J rezeki.co m 45 . Mingga t ika anda memimpikan minggat bersama teman sepergaulan yang karib J bermakna kebahagiaan anda dalam percintaan akan terkabul. Mimpi meminum air dari mata akan tiba air. bermakna anda sikap dalam yang tidak lama akan kehilangan uang atau sesuatu yang berharga. Mesjid Jika anda memimpikan masuk Mesjid atau Klenteng dan Greja. Menangi sika anda memimpikan sedang menangis.pakarhowto. Mimpi memakai minyak membeli wangi. .. begitu juga bila minum air kali.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Monye t ika anda bermimpi melihat monyet putih. Nabinabi anda bermimpi bertemu dengan nabi Muhammad SAW. J sedangkan mimpi melihat naga. bersirat akan memperoleh anak yang perempuan bijaksana. bermakna akan menjadi orang J yang dermawan. bertanda akan tiba karunia Tuhan yang kelak membahagiakan.pakarhowto. J bermakna bahagia akan segera menjelma. bersirat akan mendapatkan kedudukan. mimpi perjalanan yang banyak naik bersirat akan maju dalam pekerjaan. Naik perahu bermaknakeinginan yang telah lama dikandung. bermakna anda akan Jika mendapat baik didunia maupun di akhirat. Mimpi naik kegunung bertemu melepas orang. bertanda akan beruntung. bersirat akan keluar dari susah dan derita. Nag aika anda bermimpi melihat naga putih.co m 46 . Moto r ika anda bermimpi berkendaraan dengan motor. Dan jika melihat nabi (nabi yang lain). Mimpi naik kereta mobil bermakna anda akan mendapat kehormatan dari pemerintah api atau atau www. mimpi muka keluar hitam-hitam bermakna atau kurang baik untuk berdagang dan mimpi cuci muka. bertanda pekerjaan akan mundur. segala apa yang diinginkan bertanda akan terlaksana. jika bertemu dengan nabi Adam AS kemuliaan bermakna akan mendapat kemuliaan di dunia dan akhirat dan segala doa akan dikabulkan. bertanda anda akan sembuh dari J sakit segera akan hilang penyebab sedih. akan dapat kebaikan dan mimpi naik pohon. Dan bila mimpi mencuci muka di panci bermakna akan mendapat jodoh. Berjumpa dengan para Wali pecinta nabi bermakna jika anda ilmu sedang menuntut ilmu akan berhasil. Nasi Jika anda bermimpi makan nasi bermakna akan hidup kuat dan sehat dan atau tidak akan kelaparan . Melihat motor berjalan dengan kencang. Muka/Waja hika anda bermimpi melihat muka dan sisi rambut. jika mimpi J makan monyet bersirat tidak baik dalam daging berkehidupan. alamat anda sedang memperbaiki hidup . Bila bertemu dengan sahabat nabi bermakna akan menjadi orang pintarlahir batin. Mud aika anda bermimpi bahwa anda dalam keadaan umur muda atau orang muda. Mutiar aika anda bermimpi menerima mutiara bertanda perkawinan atau juga percintaan J anda sukses. Naik Jika anda bermimpi naik perahu dengan orang lain bermakna akan pindah. Mimpi naik kelangit. akan Musik Jika anda bermimpi membunyikan musik atau mendengarnya bertanda nama anda akan terkenal .

J bermakna akan mendapat pangkat. Obo r ika anda bermimpi berjalan membawa obor dalam keadaan menyala terang.co m masyarakat. Nangi sika anda bermimpi menangis dengan air mata yang bercucuran bermakna. Keberuntungan akan segera datang dengan tidak mengenal masa. Nur Jika anda bermimpi melihat nur/cahaya menyinari bermakna suatu impian yang baik. 47 . Mimpi naik sepeda bermakna anda akan susah berhatihatilah. bertanda akan dapat susah. bila ada rencana lebih baik di tunda dulu sampai selewatnya bulan tersebut.. Ont aika anda bermimpi melihat onta bermakna tidak akan ada yang mejadi aral J yang menghadang (rintangan). Olahrag aika anda bermimpi sedang berolahraga. Jika mimpi anda melihat onta dalam kurungan bersiratkan ada suatu pejalanan yang menguntungkan. akan J datang yang bersar berupa uang untuk anda.Nginang Jika mengantuk anda bermimpi melihat orang nginang. bertanda akan mendapat tamu J yang datang dari jauh atau luar kota. Mimpi naik harimau atau gajah bermakna anda akan mendapat kemuliaan naik pangkat. Mimpi menaiki kuda atau onta. Dan mimpi melihat suatu permainan olahraga bersirat kehidupan anda menghadapi kesenangan. bermakna anda akan atau akan naik kedudukan. bertanda akan mendapat J kesusahan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Oba t ika anda bermimpi membeli obat atau menerima obat dari rumah obat bermakna J anda tetap sehat dan atau anda harus selalu memeriksakan diri pada dokter akan demi kesehatan anda. bertanda anda akan dapat menyelesaikan suatu persoalan yang sukar selama ini. bermakna akan mengalami suatu penderitaan yang meberi rara susah. Nol Jika anda bermimpi melihat angka nol. Oktobe r ika anda bermimpi dalam bulan Oktober atau mengimpikan bulan Oktober. J bermakna kurang baik. juga merupakan bahwa anda banyak dosa. Mimpi naik apa saja tapi setelah samapai diatas jatuh lagi bermakna anda akan dikeluarkan dengan tidak hormat dari pekarjaan anda. bermakna akan ada kemajuan dalam J soal perjuangan (usaha yang anda harapkan akan tergapai). Nyamu kika anda bermimpi digigit nyamuk.Neraka Jika anda bermimpi melihat rezeki neraka.Ngantuk Jika anda peringatan bermimpi bertanda akan memperoleh keberuntungan tiba-tiba. harus segera bertobat.pakarhowto. Nyarin gika anda bermimpi mendengar suara yang nyaring.

Mimpi melihat orang orang banyak bermakna masyarakat akan tidak beres dalam soal sandang pangan.co m 48 . Pagu t ika anda bermimpi dipagut atau digigit ular. bermakna akan segera tiba masa J jodohnyaanda sudah menikah akan ada celaan yang datang pada dan bila anda. mimpi J memakai tentara. Mimpi melihat orang dioperasi. Pad i ika anda bermimpi melihat padi tumbuh diatas rumah bertanda akan naik J pangkat. Mimpi orang/kita punya penyakit kelamin. bermakna akan dapat keberuntungan. Pader i ika anda bermimpi melihat Paderi (guru agama/pemuka agama) membaca J kitab. Mimpi menghormati kepada orang tua. Padan g Jika anda bermimpi melihat padang rumput yang luas dan indah. bermakna kehilangan uang. Mimpi berpakaian yang berkancing kilap. Mimpi melihat orang tua yang sudah meninggal bermakna dapat akan mendapat rezeki yang besar. bertafsir akan ditimpa malapetaka rumpu t www. Pahi t ika anda bermimpi memakan atau minum yang pahit-pahit. bermakna keuntungan akan segera J anda peroleh setelah bersusah payah mengurusnya. bermakna perkawinan didahului oleh cinta kasih akan segera anda yang tiba. Paga r ika anda bermimpi melihat pagar dirumah dikala berjalan. bersirat makanan susah. bermakna akan selamat dan bahagia. Payun gika anda bermimpi memakai atau melihat payung. Oran gika anda bermimpi memanah atau menembak orang. Memimpikan orang besar atau kepala bermakna naik pangkat. bertanda apa yang J dilakuan akan segera terhalangi. Mimpi dianiaya orang. Jika mimpi dapat payung dari orang tua. Mimpi mempunyai tamu orang sakit suatu tanda akan pertolongan. J Mimpi sakit naik dokter.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Operas i ika anda bermimpi dioperasi atau dibedah. kebebasan sosial. bermakna semua teman-teman J anda datang menolong kepada anda. bermakna akan berpergian. bertafsir kurang baik untuk anda. bersirat akan mundur dalam percintaan. Mimpi melihat orang menangis bersirat akan negara mendapatdari suatu perkara. Pakaia nika anda bermimpi membuka pakaian. Mimpi dikejar orang akan ada bertanda akan dapat rezeki. bermakna hidup cinta J anda akan terpelihara. Jika mimpi melihat ada orang yang datang kerumah ganjaran bertanda orang yang berilmu yang akan menolong anda.. bermakna akan ditinggal mati orang dekat. bersirat kematian dilingkungan keluarga atau setidakpakaian tidaknya kecelakaan. bersirat akan akan dapat pekerjaan.

Mimpi menjahit pakaian sendiri. bermakna jika anda akan J melakukan suatu pekerjaan tertentu akan dikerjakan dengan sedikit waktu dan berhasil. Pawa i ika anda bermimpi melihaat pawai atau barisan. Panggi l ika anda bermimpi dipanggil seseorang. bertanda akan tiba masanya anda akan naik pangkat dan keuangan anda akan terpelihara. Pangka t ika anda bermimpi didatangi orang yang berpangkat bermakna akan tiba rezeki J baik. Panja t ika anda bermimpi memanjat keatas loteng atau aaatap rum. bertanda keberuntungan. Pasar Jika anda bermimpi berjalan-jalan dipasar. bertanda akan dapat warisan dari J orang tua. dan mimpi melihat panah terbang diudara bersirat anda akan anda disakiti oleh temanakan teman. Pak uika anda bermimpi melihat paku atau menerima.co m dan mimpi pakaian terkena tinta bermakna akan dicela orang. bertanda akan ada atau datang penggoda atas diri anda.pakarhowto. Mimpi akan membeli barang dipasar. Mimpi memakai pakaian kumal bermakna akan mendapat karunia. Dan mimpi suami isteri sama-sama belanja bermakna akan tiba kesenangan dan ketenangan rumah tangga. kelapa atu gunung hingga sampai puncaknya. bermakna apa yang dicita-citakan akan tercapai. Pana sika anda bermimpi kepanasan. bermakna akan mendapat kawan baru. Panggun gika anda bermimpi naik panggung sandiwara. bermakna agar rencana anda yang harus J dikerjakan dituunda atau dibatalkan sebaiknya dulu. bertanda ada kesusahan dan J kemelaratan akan berganti dengan kesenangan. bermakna akan mendapat kerugian besar. bermakna J keberuntungan. Bermimpi mebeli pakaian. Mimpi melepas pakaian (Polos) bermakna anda akan sembuh dari sakit. J bertanda menerima khabar baik. Pana hika anda bermimpi melihat orang memanah atau anda sendiri yang memanah. Sedangkan mimpi berjalan-jalan di pantai bersirat kebahagiaan yang baru dicapai akan ada yang kerikhtiar (berusaha) menghalanginya. Mimpi mengenakan pakaian indah. Seandainya dipasar. 49 . Panta i ika anda bermimpi mandi-mandi dipantai bermakna anda akan menerima percintaan J yang harmonis. bermakna dapat pangkat atau J derajat. bertafsir kebaikan memanjat pohon dalam kehidupan .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. anda berada yang di dalam pasar..

perhiasan anda akan merasa bangga dan bahagia dengan apa yang telah dimiliki bermakna sekarang. bermakna akan dapat rezeki. Dan jika mimpi akan pergi kemedan perang. . Mimpi perhiasan jatuh kedalambertanda akan ada kejadian yang tiba-tiba.co m 50 . Dan jika mimpi diberi pena. www. Padan gika anda bermimpi memakai uniform dan memegang senjata. bersirat kepandaian akan bertambah. bermakna akan mendapat pembantu yang istimewa. bermakna suatu tanda anda harus J banyak menjaga diri. Jika mimpi ditimpa sakit campak bersirat akan mendapat berikhtiar rezeki murah. Bermimpi mengenakan sumur. Penyaki t ika anda bermimpi diserang penyakit atau sakit.Penghulu Jika anda bermimpi melihat penghulu. Peran gika anda bermimpi melihat kalah perang. Pekarangan/halama nika anda bermimpi mandi disebuah sumur didalam pekarangan rumah yang nampak J baik. Perhiasa nika anda bermimpi mendapat perhiasan emas. sang majikan (orang yang memperkerjakan). bermakna Kehidupan anda akan lebih sempurna J anda dipuji orang dan dihormati atau anda akan mendapat akan uang. bermakna akan J mendapat rezeki baik. bermakna segala sesuatu yang anda lakukan J harus dikerjakan dengan segiat-giatnya yang pada akhirnya akan membawa kebaikan yang anda cita-citakan. Penganti nika anda bermimpi jadi pengantin. bertanda kurang baik. mimpi menang J perang akan beruntung. Periyayi Jika mimpi memakai pakaian periyayi. Penjar aika anda bermimpi didalam penjara.pakarhowto. bermakna akan mendapat sakit yang hebat. Pen aika anda bermimpi pena atau fulpen. bermakna kegembiraan yang luar biasa J diwaktu pakansi/libur. bertanda pekerjaan J anda akan bertambah laris dalam setiap harinya. bermakna akan ada dekat yang akan mencari jalan untuk mencelakakan orang anda. bermakna tidak baik anda akan sakit keras atau J dapat kecelakaan yang dapat menghentikan anda. bermakna akan mendapat kesusahan. intan dan perhiasan lain J sebagainya. Sedangkan anda sendiri yang setiap sebagai bermakna anda akan memperoleh ketabahan hati yang penuh terhadap pelayan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Patun gika anda bermimpi melihat patung. Pelaya nika anda bermimpi sedang dilayani seorang pelayan restoran. Mimpi ikut perang sabil bermakna akan geger sampai bertanda sampai mendapat perkara besar.

bersirat akan untung ada kerugian didalam perjalanan. bermakna akan menerima uang. bermakna akan ada perubahan hidup yang lebih baik lagi. Mimpi berpesta di dalam rumah. sahabat anda tidak akan terlepas dalam pergaulan sehari-hari ia juga bermakna akan memberi pertolongan kepada anda. bermakna anda akan J menerima pujian orang. Dan jika anda sendiri yang mimpi kawin. bermakna akan dapat derajat yang lebih tinggi atau kejenjang yang lebih besar. Perabo t Jika anda bermimpi membeli perabot rumah bermakna akan segera menikah. bermakna akan ada tamu yang J datang tiba-tiba. bermakna J akan kebahagiaan keluarga atau anak isteri tiba anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Perak Jika anda bermimpi melihat perak terkumpul. bersirat keberuntungan akan tiba. Perkawina nika anda bermimpi berada dalam satu perkawinan atau anda mengiringi J pengantin. Pest aika anda bermimpi berpesta didalam perahu. Jika mimpi bercakap-cakap dengan seorang ruma h www. bertanda akan J ada karunia berupa pengetahuan yang segera anda amalkan (laksanakan). bermakna anda akan selalu melihat kesukaran. Mimpi naik perahu lalu seolah-olah terbang. Perempua nika anda bermimpi bertemu dengan perempuan (sebaliknya). J Mimpi berpesta didalam perahu. bermakna akan ada tamu yang datang dengan tiba-tiba. bermakna suatu keuntungan besar akan tiba dalam perdaganan (usaha). bertanda J akan merencanakan perjalanan yang jauh. bermakna akan dapat J isteri (Karena sebab yang baru benar). bermakna ada keberuntungan dengan yang suatu saat menjadi suatu kesusahan. Pesantre nika anda bermimpi berkunjung atau belajar disalah satu pesanteren. Pet aika anda bermimpi sedang melihat atau meneliti sebuah peta.pakarhowto.co m 51 . Petan i ika anda bermimpi sebagai petani. Perempata nika anda bermimpi sedang berjalan diperempatan jalan. Permadan i ika anda bermimpi sedang menyapu permadani atau membersihkannya. Perah uika anda bermimpi melihat perahu ada air. anda Mimpi orang membawa perabotan rumah dijalan. Dan bila sudah menikah. bermakna kesusahan akan terjadi walaupun J ada kesenangan tetapi nilainya hanya cukup. Mimpi perahu pecah dikala dinaiki.

Mimpi mengasah pisau akan mendapat keuntungan. Mimpi melihat pintu sorga terbuka. Dan J jika mimpi main piano. mimpi Mimpi peti mati. bertanda akan datang jodoh anda. bermakna anda J akan berhasil dalam pencaharian. J Mimpi dibawah pohon. lebar. Mimpi pintu rumah anda sendiri yang terbuka bermakna anda akan kalah baik berkelahi atau bertengkar. Peti Jika anda bermimpi menaruh barang-barang dalam peti. Dan jika mimpi pisau yang dipegang jatuh kebawah. bersiratan segala cita-cita anda yang begitu melangit mimpi anda akan terbentur oleh halangan yang hebat. J sedangkan yang pingsan. bermakna panjang umur. bertanda akan pindah ketempat membuka peti. bermakna akan mendapat keuntungan besar. Mimpi melihat pintu rumah bermakna akan mendapat kesusahan. Mimpi menemukan pisau orang lain. Pingsa nika anda bermimpi melihat wanita pingsan. lain. bertanda akan rugi. akan datang keberuntungan setelah sekian lama hidup susah. Pint uika anda bermimpi pintu rumah anda dibuat besar dan tinggi. Pian oika anda bermimpi melihat piano. bertanda akan ada pertolongan dari orang berpangkat. bermakna anda akan mampu untuk menolong seseorang yang berada dalam kesulitan. Piknik Jika anda bermimpi piknik kesuatu kota yang ramai. Pinda hika anda bermimpi pindah kerumah yang buruk. Mimpi mebuka bermakna peti dan bercakap-cakap dengan jenazah didalamnya. Pisa uika anda bermimpi pisau melukai diri anda. Mimpi membeli pisau bermakna akan memperoleh pengetahuan. Mimpi membawa pisau bermakna akan mendapat apa yang didamba. Poho nika anda bermimpi diatas rumah tumbuh pohon cemara. bertanda cita-cita anda akan sulit tercapai. Mimpi peti mati sedang melihat digotong. bersirat akan menetap ditempat anda berdiam sekarang.co m petani. bertanda akan ditolong oleh orang besar. Bila mimpi seorang perempuan membawa pisau bertafsir akan mendapatkan anak. bermakna akan mendapat berkah. bersirat anda akan berhasil dengan cita-cita anda sebagai ahli seni. bermakna akan mendapat kesenangan. bertanda akan dapatkan kawan J dengan yang isteri baik. Mimpi memanjat duduk pohon 52 .pakarhowto. bertanda keberuntungan dengan J mendapat kepercayaan yang sulit lepas. Petir Jika anda bermimpi disambar petir. mimpi pintu rumah tinggi ditutup.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi piknik pergi ke gunung atau ke hutan bermakna anda akan mendapatkan suatu peristiwa yang membuat anda prihatin. bermakna segala yang menjadi renungan selama ini akan tercapai. bermakna akan mati datang kesengsaraan/kesusaha n.

bertanda akan mendapat sesuatu J kesenangan terdugayang tak duga. Mimpi melihat pohon besar. bermakna posisi kerja anda dibidang J kesenian akan bertambah. Mimpi menanam pohon bermakna. Potlo t ika anda bermimpi melihat atau mendapat potlot. Pondo kika anda bermimpi tidur disebuah pondok. atau kesenangan dunia. bermakna perkawinan anda J akan (Al’) 53 . Mimpi berjalan dibawah pohon rindang bermakna mendapat akan mendapatkan kesuksesan. bermakna akan memperoleh uang J dari hasil kebaikan masa lalu. Pusar aika anda bermimpi melihat atau berkunjung kepusara dari salah satru keluarga anda J yang meninggal dunia. bermakna rezeki segera menghampiri J anda. Kalau tiba-tiba patah. Duduk melihat dibawah pohon kelapa tinggi bermakna akan mempunyai cita-cita yang berguna sekali bagi masyarakat. Mimpi melihat polisi dalam jumlah banyak. bermakna akan anda akan mendapat keuntungan dan telah umur panjang . Qur’a n Jika anda bermimpi melihat Al Qur’an. bermakna akan J ada kehormatan yang akan anda terima dari lingkungan pergaulan anda. Mimpi pohon lebat rindang tapi tiba-tiba terbakar. Anda mimpi membeli radio akan dapatkan kemajuan dari pihak keluarga kenalan dan anda. Polisi Jika anda bermimpi melihat polisi. bertanda baik sekali. Preside nika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan Presiden. Tuhan). dan jauhi segala larangan Tuhan karna anda akan selalu dicoba dengan kemaksiatan entah itu datangnya dari kesusahan. semoga anda dapat kedunia pilihan yang benar. Raja/Rat uika anda bermimpi diberi hadiah oleh seorang raja. bertamsil akan berduka cita. bermakna akan terjadi perselisihan dalam keluarga . dan mimpi Al Qur’an turun dari langit masuk kekepala anda dengan untuk bentuk yang panjang dan tiada putus bersirat anda memiliki banyak peluang untuk kertas masuk yang anda inginkan hidup anda penuh dengan pilihan. segala usaha anda akan mendapat kemajuan. bertanda ada teman anda yang dengki terhadap kemajuan yang telah anda dapatkan. bertanda pekerjaan anda sehari-hari tetap terjamin. Puti hika anda bermimpi melihat warna putih. menandakan ada rahmat dari Tuhan yang besar anda.pakarhowto. karena ucapan anda cepat didengar Kuasa. Dan mimpi melihat pohon yang berduri.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Radi oika anda bermimpi mendengar suara radio. bermakna kedudukan.co m bersirat akan beruntung. Dan bila anda dari segala cobaan maka segala yang anda ucapkan akan dikabulkan oleh Yang lolos Maha (hati-hati menyumpahi orang lain.

bertanda akan nikah dan bagi yang sudah nikah akan berhasil segala cita- 54 . bermakna anda akan dikhianati akan dicela teman baik. Dan jika mimpi membuat rumah. bermakna akan tiba kebahagiaan J dirumah tangga . Mimpi melihat raja bertafsir kedudukan yang lebih tinggi akan datang untuk anda. J Mimpi tumbuh rumput. bertamsil rumah yang anda impikan akan menjadi kosong. bermakna akan mendapat berkah Tuhan YME.pakarhowto. bermakna akan mendapatkan sukses. tapi kalau mimpinya menjelang pagi. Ranta i ika anda bermimpi dirantai orang bermakna akan ada kesusahan yang tiba-tiba J datang atau Akan mendapatkan kesulitan. bermakna panjang umur. bermakna akan ada tanah kesusahan. bermakna J akan mendapat pertolongan. Rubu hika anda bermimpi melihat pohon rubuh. Rokok Jika anda bermimpi merokok. Mimpi melihat J atau memperbaiki ranjang dan atau dirobah. J Mimpi perampok masuk rumah.co m berlangsung baik. Ranjan gika anda bermimpi membeli ranjang. J dan menghambat pekerjaan yang akan ada. Ruma hika anda bermimpi membeli rumah. bertamsil akan ada berita J yang membuat anda atau keluarga. bersuratan akan sedih dan membuat anda susah. famili anda ada yang sedang menderita hebat hingga batas yang sangat mencemaskan semuanya. Rambu t ika anda bermimpi rambut beruban.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna akan mendapatkan rezeki yang tak melihat terduga. akan gembira jiga panjang umur dan mimpi rambut menutup mata. Rampo kika anda bermimpi diraampok bermakna anda akan menemukan rezeki halal. bermakna akan pindah rumah. Mimpi tidur diatas ranjang. bersirat akan datang kaya. Ramba t ika anda bermimpi melihat pohon kecil merambat pada pohon besar. Rese pika anda bermimpi menerima resep obat. segala yang anda kerjakan tidak akan mendapat hasil memuaskan. Mimpi rambut jatuh J putus dan rontok. Renan gika anda bermimpi sedang berenang dilautan besar. Mimpi melihat rambut palsu. bertafsir bermakna orang. bermakna. bertanda akan datang tamu. Mimpi rambut panjang. Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singkat. Jika bermimpi memakai rantai besi. rumah Mimpi yang ada dalam rumah meringsek atau longsor. bermakna kurang baik terutama kesehatan. bermakna akan dirugikan lahir batin.

bermakna perselisihan dan bisa mengakibatkan perceraian antara isteri/suami. Tapi J dalam anda diharuskan berikhtiar mencari jalan keluar agar hal ini selamat. bermakna kurang baik dalam kehidup anda. Mimpi rumah anda terang sekali. bermakna anda akan menemui kesukaran. bermakna akan mendapat kebahagiaan.co m citanya. bermakna akan mendapatkan sukses. Mimpi melihat rumahnya menjadi tinggi bermakna akan mendapat rezeki lagi. Mimpi rumahnya ditinggal pergi bermakna akan dibenci orang. bersirat keselamatan akan tiba. tetapi J sayang sangat anda bersifat pemalu. Mimpi melihat rumahnya roboh (tertimpa pohon) bermakna akan mendapat kesulitan. bermakna akan mendapat harta yang tak terduga. bermakna akan mendapat uang. Ruwe t ika anda bermimpi mengerjakan suatu pekerjaan dengan ruwet.pakarhowto. bersiratkan harus hati-hati dengan pemberian orang. 55 . Dan mimpi sakit gigi. bermakna anda akan dapat rezeki. akan ada Mimpi rumah orang terbakar. alamatakan tiba kegembiraan yang tak diduga. hal itu dapat tercapai disertai kemampuan manusia tenaga dan dorongan juga semangat yang kuat agar anda dapat menikmatinya kelak. Mimpi rumah anda diatas sekali gunung. Saba r ika anda bermimpi sabar. Sala m anda bermimpi memberi salam kepada teman atau orang sealiran. bermakna Jika akan dihargai orang. Mimpi dinding rumah anda terbuka. bermakna akan berjumpa dengan orang yang sedang melihat naik Mimpi melihat rumah tetangga terbakar bermakna akan dikhianati teman darah. Saat/Wakt uika anda bermimpi bekerja pada waktu yang tertentu ataupun makan tetap pada J saat kebiasaan. bersirat bahwa J seorang hidup harus selalu bercita-cita. Sayur Jika anda bermimpi makan sayuran. Rokok Jika anda bermimpi merokok.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. rumah anda rusak sendiri bersirat anda akan mendapat kesusahan. Jikalau anda yang diberi salam. bermakna anda akan mendapat halangan. Mimpi rumah anda banyakkotoran. bermakna anda sedang dikejar-kejar cinta. Mimpi Mimpi membeli rumah bermakna anda akan mendapat rahmat dari Tuhan. Rus aika anda bermimpi melihat rusa. Mimpi menanam sayuran bersirat panjang umur. Sedangkan bermimpi memukul badan sendiri hingga merasa sakit. dekat. Mimpi membersihkan rumah. bermakna anda tidak usah was-was khawatir dalam J pekerjaan yang sekarang ini. Sakit Jika anda bermimpi badan anda sakit. arti kata lain penghasilan tentu cukup untuk kepentingan anda. Sabu nika anda bermimpi makan sabun. bermakna anda dapat berpikir baik dalam perundingan hingga anda menyetujui walau sebenarnya perundingan tersebut membutuhkan waktu dan tenaga yang cukup lama.

Seberan gika anda bermimpi sedang menyeberang sebuah kali atau bengawan dengan J perahu. bermakna anda akan sukses dalam J cinta cita. Dan mimpi melihat sapi masuk kedalam rumah bertanda keuntungan akan ada rezeki. Sawa hika anda bermimpi melihat padi disawah. www. bermakna akan terjadi percekcokan J yang berdasarkan cinta. Dan J mimpi membawa sapi kesawah bersirat akan datang kesuburan. menandakan anda akan bahagia. Seha t ika anda bermimpi seolah-olah berbadan sehat. Sanda l ika anda bermimpi kehilangan sandal. Sap i ika anda bermimpi melihat atau menyembelih sapi bermakna anda akan J mendapat diluar dugaan. dikeluarkan. Sap uika anda bermimpi menyapu dengan sapu baru. alamat kurang begitu J baik. Dan mimpi menyapu di dalam rumah bersirat ada dan tamu.. bermakna akan J mendapatkan berita kegembiraan. sedang dipercaya orang. bermakna akan mendapatkan derajat. Sangka r ika anda bermimpi melihat sangkar kosong. Saputanga nika anda bermimpi mendapatkan saputangan. Sampul/Emplo pika anda bermimpi melihat sampul/amplop. J bermakna anda akan. bermakna harus ekstra hati-hati J dengan makanan yang sering anda makan. bermakna anda akan melakuan J perjalanan mimpi melihat burung buas dalam sangkar bersirat akan mendapat jauh. Samba r ika anda bermimpi melihat sebuah pohon disambar petir.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Salj uika anda bermimpi melihat hamparan salju yang memutih. Sedi hika anda bermimpi sedang diliputih sedih bermakna agar anda lebih berusaha lagi J dalam perjuangan . Jika warisan. bermakna anda harus berhati-hati dengan J kerja ada hal yang sangat sensitif yang bisa membuat anda akan anda. bermakna kebahagiaan dan kerukunan J serta kelangsungan perkawina.co m 56 . Sada r ika anda bermimpi seteru anda akan datang dan meminta maaf karena sadar.pakarhowto.

bertanda rumah akan mengalami kegoncangan luar biasa. Sembahyan gika anda bermimpi sembahyang bermakna akan memperoleh kebajikan dari orang J yang anda pernah tolong. bertanda tidak baik anda akan mengalami dan kemungkinan dapat membawa akibat yang sakit payah fatal. bertanda J baik. Sepat uika anda bermimpi memperoleh sepatu. lekaslah menikah agar kelak tidak terhalangi. yang disebabkan cemburu yang tangga tak disangka datangnya. Senjat aika anda bermimpi menemukan senjata bermakna ada tamu datang. Semangk aika anda bermimpi makan semangka. bertanda kebahagiaan dalam cinta dan sukses J dalam berdagang . bermakna kebaikan yang akan datang. Mimpi menaruh www. Selimu t ika anda bermimpi memperoleh selimut. bermakna bahagia karena jasaJika jasa anda . bermakna J ada khabar bahagia yang sebelumnya meminta ketekunan anda. bermakna anda akan dapat pangkat dan J diamati orang. bertanda percintaan akan segera meluapJ luap. Mimpi sepatu yang anda pakai mendadak rusak. Mimpi memasuki pengetahuan gedung bersiratan bercita-cita sekolah baik.pakarhowto. Membawa J senjata bermakna untung. bermakna akan dapatkan kekayaan yang J cukup. Mimpi kehilangan sepatu menandakan ditempat anda ada buru banyak atau pembantu anda akan pergi jauh dari lingkungan. Selendan gika anda bermimpi melihat atau membeli selembar selendang leher. Sarun gika anda bermimpi memakai sarung putih. Adu senjata bertanda ada pihak yang bertengkar. Senapa nika anda bermimpi memanggul senapan. bermakna akan ada seorang keluarga yang sakit. bertanda akan J memperoleh yang luas dalam mengembangkan bakat anda. J Mimpi memakai sarung merah akan mendapat kesusahan. Senyu m anda bermimpi melihat senyum datang pada anda.co m 57 . Dan kalau anda telah kawin. Sela m Jika anda bermimpi menyelam diair yang dingin.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sekola hika anda bermimpi berada disekolah lanjutan atau menengah. Semu t ika anda bermimpi melihat semut.

bermakna dikaruniai Tuhan YME.. bermakna akan J ada rezeki yang datang. 58 . Suam i ika anda seorang perempuan dan bermimpi memeluk suaminya. Sisa Jika anda bermimpi diberi sisa makanan. Spoo r ika anda bermimpi menumpang spoor atau kereta api. Dan anda mimpi disogok orang bersirat rezeki akan jika berkurang. bermakna akan dapatkan kedudukan yang J tinggi. bermakna cita-cita anda J akan berhasil . hati.co m senjata dibawah bantal bertanda usaha akan berhasil.pakarhowto. akan datang pengasihan dari teman. J suatu yang paling jahat anda harus lebih dekat kepada Tuhan impian YME. bermakna akan ada anggota J keluarga yang sakit. Sneltrei nika anda bermimpi naik atau menumpang kereta api (sneltrein). Sikat Jika anda bermimpi menyikat gigi/rambut. yang terus menerus mengikuti anda bermakna. bertanda akan J dapat kemajuan penting. Sing aika anda bermimpi singa. Sot oika anda bermimpi makan soto. Mimpi ditikam dengan senjatabermakna anda akan memperoleh kegembiraan tajam. Selamb uika anda bermimpi membawa atau melihat selambu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. hati-hatilah menjaga kesehatan terutama isteri anda. Seta nika anda bermimpi setan penggoda. bertanda akan berpisah. Mimpi suami isteri sama-sama pergi kepesta. Sogo kika anda bermimpi menyogok kepada sesuatu badan usaha guna J kelancaran pembangunan. bermakna akan membaharui hidup yang sesuai cita-cita anda setelah menyesali kesalahan yang pernah dibuat dan bejanji dengan untuk memperbaikinya . bermakna segala J usaha terlaksana dengan mudah dapat sekali. bermakna tergoda oleh kata-kata manis yang sesungguhnya berulat didalamnya. Sem i ika anda bermimpi melihat pohon yang meranggas bersemi kembali. bermakna akan bertambah J penghasilan. Seped aika anda bermimpi melihat orang-orang berkendaraan bermakna ada sesuatu J yang dianggap sulit dengan mudah anda atasi walaupun sesudahnya anda makan perasaan.

bertanda akan ada orang tua yang J datang. mendengar suara air sungai menderu bertafsir akan dapat isteri baru. Mimpi melihat melihat sumur terbakar. bertanda akan datang J untung. bertanda akan dapat rezeki tapi J disertai kejengkelan hati. bertanda dengan akan berselisihan. mendengar suara guntur bersirat sedih dan suara angin sakit. Taku t ika anda bermimpi mendapat nama harum bila mimpi berjalan di jembatan dengan J rasa sekali. Tai/Kotora nika anda bermimpi melihat tai banyak didalam rumah. bertamsil akan kehilangan teman hidup.pakarhowto. Mimpi taat dan bermakna setia kepada isteri/suami. Sus uika anda bermimpi meminum susu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Suar aika anda bermimpi…mendengar suara suling bertanda akan dapat kesenangan. bermakna akan timbul suatu kejadian yang tidak disangka-sangka. Surg aika anda bermimpi melihat surga. Mimpi sumur ada didalam rumah. takut www.co m 59 . Subu r ika anda bermimpi melihat sawah yang padinya subur. J mendengar bermakna akan dapat sakit. bermakna anda bahagia. Dan jika sumur kering. Mimpi melihat dindingnya rusak. bertanda pangkat dan kedudukan anda akan naik. Sulin gika anda bermimpi meniup suling. J Demikia mimpi melihat tumbuh-tumbuhan lain yang kelihatan pula jika subur. bermakna akan mendapat rezeki baru. bermakna kebaikan untuk anda yaitu pola pikiran J dan pandang anda makin luas. bermakna akan mendapat sumur celaka. Jika mendengar suara dari dalam sumur. Sura t ika anda bermimpi menerima surat. bermakna akan maju cara dalam usaha dan percintaan. bertanda akan mengalami kekurangan untuk sementara waktu. Taa t ika anda bermimpi merasa diri anda seolah-olah seorang yang taat kepada J agama. bermakna akan mendapat J ketenangan. airnya Mimpi sumur ada ikannya. bertanda akan sakit keras. Sedangkan menulis surat. Suling pecah. bertanda apa yang pernah dikerjakan akan berhasil walaupun agak lama . bermakna akan memperoleh hidup bahagia. pencaharian akan muda bagi anda untuk memperolehnya. Mimpi taat kepada undang-undang negara. Sumu r ika anda bermimpi ambil air dari dalam sumur. bermakna akan sukses dalam segala lapangan J (Usaha). Sunga i ika anda bermimpi melihat air sungai kotor/butek. J Mimpi tinggal di surga bersirat akan dikaruniai.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tali Jika anda bermimpi diikat tali bermakna ada orang yang akan membinasakan anda dan menginginkan apa yang anda miliki. bermakna anda menunda J keberuntungan Atau kepercayaan akan dalam dagang. Tam uika anda bermimpi didatangi tamu. bersirat kesialan. bertanda akan dapat susah atau J sakit. Mimpi akan ada anda tertimbun tanah.. Tangg aika anda bermimpi mimpi jatuh dari tangga. Sedang kalau diri anda melihat yang www. Tan i ika anda bermimpi sebagai petani. Terban gika anda bermimpi terbang dengan pesawat terbang. bermakna keberuntungan dalam soal dagang. bermakna kehidupan J penuh kebahagiaan dan kegembiraan. Tama nika anda bermimpi berada didalam kebun atau taman bunga. kerja bertanda geger dan ribut dan mimpi tidur ditanah akan mendapat pangkat. hilang. jika J mimpi yang kuat. Tand aika anda bermimpi diberi tanda mata. Tanga nika anda bermimpi melihat tangan elok. bermakna anda akan sakit. Tana h impi melihat tanah yang mendadak pecah terbelah. Menggali tanah. Tamasy aika anda bermimpi bertamasya atau berpiknik dengan pasangan/partner. bermakna akan murah J rezeki Te hika anda bermimpi minum teh. bermakna J tidak ada kesulitan yang dirasa selama belum akan kawin. M Mimpi meratakan tanah. bersirat akan bebas dari kesusahan. bermakna akan ada tamu yang datang dari J jauh. J Sedangkan mimpi menumpahkan teh dari cangkir. Tambu r ika anda bermimpi melihat tambur. Tangi sika anda bermimpi menangis. bermakna anda akan mendapat kegembiraan J yang tak terduga. bertanda akan datang J panggilan istimewa karena anda mempunyai kelebihan yang sangat berharga. bermakna akan mendapat harta. bertanda anda akan berbakat seni. bermakna anda akan termasuk ahli tangan politik. bertanda hidup tiada pernah J kesepian. Jika undangan mimpi perahu terbang bermakna akan berhasil dalam usaha.pakarhowto.co m 60 .

bermakna akan terima khabar senang. Dan mimpi melihat telur bertanda akan kedatangan susah besar. suci 61 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda kuranganda akan menjadi sakitbaik sakitan. bermakna anda harus Jika meneliti anda dalam waktu yang singkat (ada persoalan dengan keuangan).co m terbang. bersirat akan dapat mempengaruhi seorang tokoh karuan. bertanda akan keberuntungan besar. Tikar Jika anda bermimpi membeli tikar atau babut. Terbaka r impi melihat rumah terbakar. bertanda akan dapat rezeki. bermakna anda akan ditimpa kesedihan atau J sakit. baik. Mimpi mendengar suara tembakan (dentuman) anda akan meriam. Mimpi melihat tikus lari.Mimpi tidur nyenyak. bermakna dalam cita-cita anda akan M maju. bermakna hidup anda tak J karu. yang Sedangkan mimpi tidur diperahu. bermakna badan mengalami rasa J kurang enak . Jika keuangan hanya tenggelam dalam air bermakna anda akan mendapat fitnah dari orang yang mimpi anda kenal lama maupun baru. Telu r ika anda bermimpi makan telur. bermakna kemenangan akan anda dapat walaupun perkara yang tergolong besar. sedang anda ditembak orang. Teriak Jika anda bermimpi berteriak diatas jembatan. Temba kika anda bermimpi menembak burung atau binatang dan kena pada sasarannya J bermakna sukses dalam dagang. bermakna anda akan mendapat keuntungan yang tidak terkira. bertafsir kemunduran.pakarhowto. Tengka r ika anda bermimpi suami isteri saling bertengkar. alamat kurang utama. bermakna pekerjaan akan tetap bagus dan lancar. Sedangkan tikar robek. Tikus Jika anda bermimpi melihat tikus menuju jalan. Tenggela m anda bermimpi tenggelam dalam laut atau kali. Kalau isteri anda J sedang hamil akan segera mendapatkan anak laki-laki. bermakna akan ditolong oleh orang budiman. Jika anda bermimpi menembak orang. artinya anda akan mendapatkan suatu pengalaman/ilmu yang sangat bermanfaat yang dapat membantu hidup atau karir bagi anda anda. Tidu r ika anda bermimpi tidur dengan perempuan bukan isteri. Tempa t Jika anda bermimpi melihat tempat-tempat suci. bermakna akan menerima khabar yang mengejutkan. Tertaw aika anda bermimpi tertawa.

bersirat akan terjadi suatu kemunduran melihat tong sekali. bermakna akan tiba saat kesenangan setelah J kerja setahun ini. bermakna anda J harus hati-hati dalam menghadapai persoalan anda. Tukan g Jika anda bermimpi menjadi tukang sepatu. kehilangan topi bermakna ada sesuatu dari anda yang hilang Mimpi dirumah. ada baiknya meminta bantuan lebih kepada orang lain. bertafsir akan ada yang menganggap diri anda J salah. Trompe t ika anda bermimpi mendengar atau melihat trompet atau sedang dibunyikan. bermakna kehidupan anda sederhana tapi J puas. bermakna akan dapat untung J dalam suatu pertaruhan atau perjudian Tongka t ika anda bermimpi memegang tongkat pembesar. J Sedangkan kosong. Tudun gika anda bermimpi melihat orang-orang perempuan bertudung. Toba t ika anda bermimpi bertobat kepada Allah. bermakna akan hidup dalam kerja. Toma t ika anda bermimpi makan tomat. Top i ika anda bermimpi memakai topi. Tok oika anda bermimpi kerja disebuah toko.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tint aika anda bermimpi melihat tinta.co m 62 . J bermakna akan dapat nama baik. bermakna sesuatu yang dikerjakan akan menjadi kurang J baik atau turun hasilnya. Todon gika anda bermimpi ditodong pistol bermakna. sepat u www. bermakna akan dapat hasil yang J diluar dugaan . Turu nika anda bermimpi turun. bermakna akan tetap hidup dan sehat J karena keadaan akan banyak yang menolong anda. Ton gika anda bermimpi melihat tong berisi. akan mendapat kemajuan didalam J segala hal. bermakna kedudukan anda akan semakin lebih J baik.pakarhowto. Tum aika anda bermimpi badan anda banyak tuma (kutu). bermakna hidup dan pekerjaan anda akan berkelebihan .

bermakna akan ada orang besar kecil yang menolong anda. bermakna anda harus berhati-hati kepada sahabat yang M bermulut tetapi sesungguhnya berhati manis. bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda. akan dibenci/diperdaya orang. Mimpi mendapat uang dijalan. Mimpi melihat bermimpi ular dengan tiba-tiba berubah menjadi naga. Mimpi kehilangan uang. Mimpi J tidak menghadiri undangan. www. Uba nika anda bermimpi rambut anda beruban atau melihat uban. bermakna. bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup. bermakna J akan dipercaya oleh orang. Mimpi dikelilingi banyak ular.pakarhowto.co m 63 . akan ada suatu atau pemberian orang yang segera anda temui dengan didahului karunia dengan perjuangan bathin yang kuat. Uan gika anda bermimpi meminjam uang kepada seorang yang butuh. bermakna akan ditolong oleh kawan karib. bermakna akan datang masa J jaya selama satu tahun anda ini. bermakna J panjang usia/umur . bersirat kebahagiaan segera terbayang pada Mimpi melihat ular yang banyak sekali. bermakna akan menderita kerugian karena melakukan sesuatu tanpa pikir panjang. Upa hika anda bermimpi mendapat upah (bayaran) karena keringat lelah anda. Ular Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular. anda. tangan bermakna akan memperoleh karunia yang halal. Unifor m Jika anda bermimpi memakai uniform militer bermakna anda akan memperoleh kemajuan dalam hidup. Undanga nika anda bermimpi mendapat undangan. Dan bila anda telah menikah demikian. Melihat ular berwarna-warni.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tribun eika anda bermimpi berada diatas tribune sepak bola.. Ubi Jika anda bermimpi melihat ubi atau menanam ubi dikebun. Usus Jika anda bermimpi melihat usus binatang terhambur ditanah. bermakna akan panjang umur. bermakna akan panjang usia. Mimpi menabung uang bermakna. Undian/Lotr e impi menang lotre. bersirat jika anda seorang pimpinan (perusahaan) haruslah lebih berhati-hati dalam memainkan rol kehidupan. Mimpi mendapat uang saja bermakna akan jatuh sakit. bermakna ada orang jahat mencoba anda sepaya terus berjagayang jaga. bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh. bertanda anda akan J turun dalam urusan sendiri maupun dengan orang lain. busuk. Mimpi menyebar uang.

bersirat anda akan beruntung. bermakna segala jasa baik yang pernah J anda lakukan akan selalu Wahy uika anda bermimpi seolah-olah diberi wahyu oleh Yang Maha Kuasa. Wartawa nika anda bermimpi menjadi wartawan. lepas dari resah dan luluh) J dengan gembira. wc Jika anda bermimpi pergi ke W.co m 64 . Wayan gika anda bermimpi menonton wayang bersama pasangan/partner. Wanit aika anda bermimpi bertemu wanita cantik. bermakna J akan menjadi orang yang pandai atau akan berumur panjang. bermakna segala yang tergaris dalam pikiran J akan mudah untuk diwujudkan. bermakna waktunya kembali sadar (mengerti apa yang terjadi saat perasaan ini). bermakna akan bersusah J hati. Wakil Jika anda bermimpi menemui seorang wakil pejabat jawatan (orang berpangkat).pakarhowto. Dan bila anda sendiri yang menjabat sebagai wakil. kegembiraan itu akan anda rasakan. bermakna sukses J dalam dan kehidupan berumah tangga akan cinta bahagia.C yang kotor. Waringi nika anda bermimpi memanjat pohon waringin. Varia/kombinas i ika anda bermimpi melihat varia (kombinasi) warna dari berbagai macam kain atau J benda bermakna bila anda akan mengalami kesukaran untuk memenuhi kebutuhan lainnya.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Vacanti eika anda bermimpi sedang vacantie (hidup nyata. Dan jika seorang wanita bermimpi bertemu seorang laksamana. Dan jika bertemu dengan seorang wartawan dan mengadakan bersirat agar waktu yang anda miliki jangan disiawawancara. bermakna kepercayaan akan datang dari tempat anda bekerja. bermakna akan mendapatkan J anak bersamaan ketika mendapat keuntungan. kawin dengan seorang duda yang kaya bersirat akan raya. Vak/Fakulta sika anda bermimpi sekolah di vak/fakultas. bermakna anda akan dapat menghargai J jasa pendapat baik dari temandan teman. bermakna segala yang diharapkan J dari percintaan akan berhasil. www. Vetera nika anda bermimpi sebagai seorang veteran. Waja nika anda bermimpi melihat wajan. bersirat akan hidup berlebihlebihan. yang inginkan jika anda terlalu tergesahanda gesah. siakan.

bermakna anda tidak J akan kekurangan uang setiap hari. Dan jika mimpi berzina dengan puteri (wanita terpandang). Yaki nika anda bermimpi ada orang-orang yang datang memberikan keyakinan atau J kepercayaan bermakna anda haruslah lebih berhati-hati benar dengan semua berita kepada anda. Mimpi makan sendiri di warung. bermakna anda akan menemui J kehidupan dan tenang dengan menjadi orang yang mulia lahir yang damai bathin.diingat oleh orang yang anda tolong. bermakna pekerjaan yang anda kerjakan J akan selesai dengan baik. bertanda baik kehidupan J berumah tangga akan selalu terpelihara. bermakna akan ada suatu kemuliaan Jika dalam dengan kesempurnaan ilmu. bermakna kehidupan percintaan anda dalam keadaan harmonis dan tenang. Anda bermimpi sebagai pelayan warung atau mendirikan warung.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Warun gika anda bermimpi makan diwarung dengan banyak teman. Sedikit pengertian sangatlah membahayakan . Zin aika anda bermimpi berzina dengan dewi (wanita cantik dari surga) bertanda J akan mendapatkan anak yang baik. bertafsir rezeki anda akan tiba dari pengasihan orang banyak. yang pernah anda dengar dari keluarga atau teman-teman. Sedangkan mimpi anda sendiri yang yatim hidup piatu. bertafsir akan ada kegagalan yang datang. Ziara hika anda bermimpi ziarah kekuburan/makam. Wudh uika anda bermimpi mengambil air wudhu. Yapo nika anda bermimpi melihat jejeran yapon yang dipamerkan ditoko atau pasar-pasar J kain. Yati m anda bermimpi memasuki rumah yatim. Zaka t ika anda bermimpi memberi zakat kepada fakir miskin. bermakna rezeki akan J tiba dalam waktu yang singkat. Piat u www.co m 65 .akan mendapat bermakna rugi. bersirat akan beralih pekerjaan.pakarhowto. Yasi nika anda bermimpi mendengar atau membaca Yasin.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->