PakarHowTo.

Co m

Ubahsuai oleh :

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

** Untuk mendapatkan petua, rahsia, panduan, tips, teknik dan pelbagai info menarik, sila lawat blog kami WWW.PAKARHOWTO.CO ** di M PENDAHULUA N Mimpi adalah mainan tidur tetapi kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka. Sekiranya kita mendapat mimpi yang baik, kiranya gembiralah kita. Dan sekiranya mendapat mimpi yang buruk, tentu kita tentu kita merasa tidak senang duduk. Oleh itu, ambillah wuduk sebelum tidur dan bacalah ayat Al-Quran. Ikutlah sunnah Rasulullah S.A.W yang telah diajar oleh Baginda untuk umat-umatnya semoga tidur kita dirahmati Allah Yang Esa. Rasulullah adalah teladan kita, seluruh kesehariaannya adalah panduan kita ikut. Dalam ‘terjaga’ atau terlelap sekalipun. Rasulullah shallahu’alahi wasallam biasanya tidur di awal malam dan bangun di akhir malam untuk melaksanakan sholat.

Seorang muslim hendaknya selalu bermuhasabah diri sebelum tidur tidur tentang apa yang telah dilakukan selama sehari. Jika ada yang baik hendaknya segera mengucapkan “Alhamdullilah”. Jika sebaliknya, hendaknya segera beristigfar dan bertaubat. Sebelum tidur disunahkan berwudhu terlebih dulu serta mengiring ke sisi kanan ketika tidur. menjelang tidur, disunnahkan membersihkan tempat tidur dengan tiga kali sapuan. “Jika engkau hendak menggunkana tempat tidur, maka sapulah atau kibaskanlah dulu, kerana siapa tahu ada sesuatu di baliknya”. Dan dalam riwayat lain, “tiga kali”. (HR. Muttaqun’alaih) Dimakruhkan tidur dengan tertelungkup/meniarap , ” Tidur tetelungkup/meniarap itu merupakan kebiasaan penghuni neraka”. (HR. Ibnu Majah) Disunatkan membaca ayat kursi dan akhir surat Al-Baqarah serta surat Al-Ikhlas, AlFalaq, dan An-Naas serta membaca do’a-do’a yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

2

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

TAFSIR MIMPI “Rahsia mimpi ini adalah tafsiran dan ramalan sahaja. Anda dinasihatkan untuk tidak mempercayainya 100%. Semua qada & qadar adalah disisi Tuhan Yang Esa.”

Ab uika anda bermimpi tersembur dan atau kena abu dalam hidung hingga seolah-olah J tidak bernafas menandakan didalam pekerjaan anda saat ini sedang ada yang tidak bisa beres. Adind aika anda bermimpi menemui atau ditemui oleh kekasih (adinda) anda menandakan J Anda dikaruniai pekerjan mulia dan akan tinggi. Adega nika anda bermimpi menonton adegan lucu, dan pertunjukan jenaka menandakan J bahwa akan memperoleh suatu keuntungan yang baik dalam anda pekerjaan. Ajar Jika anda bermimpi diajar oleh orang terutama guru atau orang tua menandakan ada Suatu kehormatan yang akan diperoleh. Admira l ika anda bermimpi bertemu dengan seorang/banyak admiral berarti hidup usaha J (dagang) dikehidupan sosial sangatlah maju. Dan jika seorang wanita yang anda dan bermimpikan bertemu dengan admiral akan bersuamikan sorang duda yang terhormat dan kaya raya. Air Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili lama atau Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi teman melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan Aya hika anda bermimpi ayah Anda dan bunda (tegasnya) melihat orang tua berarti sangat J baik sekali kehidupan Anda selama ini dimata mereka. Ayam Jika anda bermimpi melihat ayam terbang kepohon menandakan Anda akan menerima uang. Mimpi melihat ayam betina mengeram alamat akan dikaruniai kebaikan. Sedang anda bermimpi melihat ayam sedang bertelur, alamat akan mendapat untung. Dan bermimpi membeli atau dapat ayam jantan alamat Anda segera mendapat anak. Bermimpi dicuri orang bertanda akan bersedih hati. Memelihara anak ayam artinya ayam anda Anda gaduh (gelisah, resah) dengan rezeki sekarang. Sedang bila mimpi memberi jangan makan

3

Akroba t ika anda bermimpi dalam satu pertunjukan akrobat ditengah udara tanpa J kecelakaan si pemimpin (orang yang posisinya diatas anda pimpinan anda) akan beruntung kalau yang itu ada kecelakaan atau jatuh maka perjalanan atau rencana anda baiknya dilihat jangan dulu diteruskan karena besar kemungkinan mengalami banyak rintangan. Ayuna nika anda bermimpi tidur diatas ayunan.co m kepada ayam artinyua pekerjaan anda akan bertambah maju dan sukses segala yang dicitacitakan. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala.pakarhowto. Alu nika anda bermimpi melihat alun ombak bertanda rezeki anda sedang J dipermainkan keadaan sebentar naik sebentar turun. Dan jika anda yang menjadi akrobat artinya pandangan mata masyarakat kepada anda sendiri tidak dihiraukan atau penuh ejekan. Alkoho l ika anda bermimpi meminum barang alkohol sehingga (yang memabukkan) seolahJ olah tahu dunia lagi. Pakaia n 4 . alamat segala cita-cita dapat yang tercapai.indah. Kalau anda sendiri jadi aktris. J Mimpi berayun dengan seorang yang berlainan kelamin alamat akan segera tibah duduk jodoh. Anda akan dibawah berlayar (pergi jauh). Albu m Jika anda bermimpi melihat foto-foto dalam album baik orang-orang atau pemandangan. Aktris Jika anda bermimpi menghindari suatu pertunjukan yang dilaksanakan oleh seorang aktris ternama berarti anda akan dapatkan kemewahan yang berlipat banda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda anda akan mengalami badan yang sehat. Ayu Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda ingin jika tidak disertai denganyang Anda harapkan akan mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya citahal-hal cita tadi besar artinya. mimpi jatuh dari ayunan bertanda akan ada rugi besar dalam Sedang perdagangan. bertanda anda yang selama ini ditunggu-tunggu kesudahannya pemandangan akan mengalami kepahitan tapi juga bisa teratasi dan ada kemungkinan dapat kawin. Almari Jika anda bermimpi membuka lemari pakaian dan yang membuka itu adalah perempuan maka ia akan berlimpahan pakaian kelak dikala ia bersungguh-sungguh mencari hidup. pikiran tidak waras menghadapi sesuatu peristiwa kehidupan jasmani dan dalam rohani. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi.

Dan jika anda dana dsb). Ana k Jika anda bermimpi bermain-main dengan seekor/beberapa anak domba bertanda rumah tangga anda akan memuncak. anada sekali dalam tempo yang singkat anda segera dapat senang.pakarhowto. memelihara. Kebalikan dari itu bila anda mimpi menjadi kepala amal dari ditimpa suatu masyarakat atau orang banyak. Ambruk/Robo hika anda bermimpi beberapa tembok rumah anda sama ambruk atau roboh J bertanda rumah tangga anda akan tangga berantakan. Angs aika anda bermimpi melihat angsa bertanda pertumbuhan cinta kasih anda akan J bersemi Dan bila anda bermimpi melihat angsa berbunyi. sahabat banyak yatim yang menolong dan kasih sayang selalu datan dari mereka. Apalagi kalau anda bermimpi mempunyai anak laki-laki. Ana k Jika anda bermimpi bersenda gurau atau sedang bermain-main dengan anak kucing. yang berakibat buruk untuk anda). alamat tidak usah susah-susah soal kehidupan dan peri laku perekonomian anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ama l ika anda bermimpi sering meramal (melakukan perbuatan baik misalnya J menyumbangkan kenyataan anda tidak perlu lagi beramal. yang berikhtiar membelokkan anda dalam kejahatan (sesuatu sahabat. (harus) menerima nasihat dari siapapun saja mengenai persoalan yang ada hadapi. alamat harus hati-hati dalam waktu-waktu dikala anda sedang susah. alamat J suatu keuntungan akan segera datang kepada anda. Domb a www. S teman. dan Jika anda bermimpi merawat seekor anjing atau beberapa rezeki dengan anda akan memuncak gemilang. Kalau bermimpi anda sendiri yang menjadi baik dari anak bertanda anda hidup penuh kemewahan dan kebahagiaan. Dan anak-anak anda akan sukses kehidupan dan bahagia hidupnya bila anda bermimpi memberi makan kepada anak domba atau dombadomba lainnya. kenalan. Anjin g edang mendengar atau melihat anjing menggonggong alamat ada seorang kawan. Dan bila anda melihat seekor anjing datang pada anda menggoyangkan ekornya bertanda ana akan dapat menyelesaikan suatu urusan penting segera. Ana kika anda bermimpi melihat. alamat akan menerima segera khabar kalangan keluarga yang dekat. mempunyai mendengar anak. Dan bila mengunjungi rumah yatim. Mimpi melihat anak-anak bermain bermakna akan mendapatkan jodoh.co m Kucin g 5 . Mimpi melihat waktu atau mengamat-amati kucing yang sedang tidur. alamat ketentraman rumah tangga anda akan tercapai. Anak Yatim Piatuanda bermimpi memelihara atau memungut anak yatim. alamat rezeki anda Jika akan membumbung. alamat anda akan (tercapai). Dalam menerima amalan dari orang lain. Sedang anda mimpi dicakar kucing alamat anda sedang diganggu dan atau akan diganggu oleh orang yang sesungguhnya lebih bodoh dari anda.

Tanah mendadak keluar api bertanda anda akan keuntungan mengalamikesehatan. Arakarakan Jika anda bermimpi melihat arak-arakan. Api Jika anda bermimpi membawa api didalam perahu. baik arak-arakan Tionghoa atau lainlainnya kehidupan anda mengalami banyak kesukaran peristiwa dan lain-lain yang bertanda anda bekerja dan membanting tulang dalam selama berhari-hari untuk harus menyelesaikannya. sedang gangguan api itu warnanya hitam.Angin lautJika anda bermimpi angin dari laut. Sedang mimpi angin santar bersar alamat anda akan mengalami sakit.pakarhowto. alamat akan panjang umur. bermakna akan berumur di panjang. Melihat api dari jauh. Angl oika anda bermimpi melihat anglo penuh berisi bara atau arang yang masih ada J apinya keberuntungan yang segera alamat tiba. melihat api turun dari langit dan membakar rumahnya sendiri (anda) bertanda Mimpi akan mendapatkan rezeki atau uang yang banyak.co m 6 . alamat negara atau setidak-tidaknya masyarakat anda rusak. bertanda akan mendapatkan sakit sedang asap J yang Pana h www. Asa pika anda bermimpi melihat asap. Ana k Jika anda bermimpi mendapat anak panah atau gendewo bertanda anda akan dibantusamapai cukup (mampu untuk melakukan keinginan anda orang sendiri). bertanda akan mendapatkanyang lumayan. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Angi nika anda bermimpi angin ribut menyerang rumah. alamat akan J timbul pertengkaran yang anda sendiri tidak mengalami sakit. Bila bermimpi menyala di dalam rumah bertanda akan mendapat kebaikan dari Yang melihat api Maha dan bisa juga makna yang terbalik dari itu anda diminta lebih berhati-hati Kuasa lagi. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi.Angin BesarJika anda bermimpi angin Anda akan segera menerima surat dan khabar. dan kalau negara akan timbul peperangan. Dan bila mimpi anda sedang memadamkan api bertanda akan dapat menyelesaikan kesukaran yang sekarang dihadapi. Arsitek Jika anda bermimpi seorang arsitek Anda akan mendapat penghargaan yang tinggi dalam memburuhkan (memperkerjakan) tenaga kepada orang lain. alamat anda sewaktu-waktu J akan meninggalkan rumah dan atau kampung halaman. Ad uika anda bermimpi beradu senjata dengan orang lain atau teman. Alas Jika anda bermimpi keluar dari alas atau hutan bertanda anda akan kehilangan uang atau sesuatu yang beharga. alamat anda akan segera menemukan apa yang anda cari. Mimpi melihat api kuburan.

Awa nika anda bermimpi melihat awan putih alamat kebahagiaan dalam perkawinan J suksesperdagangan dan kesehatan terpelihara dihari tua. bertanda sukses pekerjaan. karena segala barang yang disuka. roman baik. Sedangkan melihat asap hitam berkepulkepul. Bermimpi seekor ikan atau terutama ikan duyung sedang terapung-apung dilautan alamat suksenya dalam perkawinan atau perihal cinta. Ruma h 7 . kebahagiaan naik dan kesengan memuncak. Ata p Jika anda bermimpi duduk atau berdiri disebuah atap rumah alamat segala citacita tercapai dan bila anda waktu duduk dengan seorang teman karib bertanda anda dapat keperuntungan yang baik dalam suatu usaha dagang. sedang bila yang minum itu seorang perempuan alamatmenghadapi kawin setahun akan lagi. Asurans i ika anda bermimpi menerima polis asuransi kantor bertanda akan naik kondisi J keuangan anda .pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Asin Jika anda bermimpi merasakan air asin atau minum air sungai terasa asin bertanda akan uang dari inisiatif (pemikiran awal) yang kurang dapat jujur. alamat segala apa yang dicita-citakan tidak akan tercapai. Melihat asap keluar dari rumah. Mimpi awan mendung dalam gelap peringatan anda harus hati-hati. Mimpi awan terlihatnya merah bertanda suatu desa akan ditimpa celaka dan mungkin kampug anda. Mimpi Apel diatas meja alamat presentase kedudukan anda akan naik dan terutama pandangan dari masyarakat. April Jika anda bermimpi seolah-olah berada dalam bulan April. menandakan akan dapat sakit. Apun gika anda bermimpi dalam keadaan terapung (ditengah air) kemungkinan anda J dalam berusahan tanpa fundament yang kokoh dikarenakan kurang kuat perhitungannya. Agustu sika anda bermimpi berada dalam bulan Agustus bertanda Segala yang berkenaan J dibulan kemungkinan besar akan tidak berhasil dan segala pekerjaan hasilnya Agustus kurang memuaskan . Ape l ika anda bermimpi memakan buah apel bertanda anda akan menghadapi sukses yang J baik tinggi. Apung (terapung-apung) dalam sugai atau lautan itulah suatu tanda akan gagal dalam usaha.co m tidak berapi. Anggu r ika anda bermimpi (Pria) yang meminum anggur alamat ada seorang kawan yang J dapat menolong dalam sepak terjang. bertanda akan ada khabar yang bohong yang akan diterima. Mimpi melihat menghitam bermakna akan datang satu awan kesusahan.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bab i ika anda bermimpi memotong babi. Baj uika anda bermimpi baju anda robek bertanda akan ada berita yang akan buruksekali J yang menyusahkan jiwa anda. bertanda akan mendapat pengaruh besar J dalam kedudukan sosial atau perdagangan yang ada pimpin sekarang. dan bila kehilangan baju tanda berduka hati. J Dan badan anda kurus tanda sebaliknya. anda menandakan anda dalam bergaul kurang diperhatikan. Dan mimpi badan keluar kutunya. Kesimpulannya orang yang anda sukai itu ingin menjauhi anda. Misalkan anda bermimpi tindaktanduk ketika seseorang yang anda sukai membuka pakaianya (penutup aurat. Dan jika mendapat baju besar. Baj u Jika anda bermimpi melihat seorang memakai baju kurung. dan bermimpi J melihat babi bertanda tidak baik bangkai sekali. alamat bagi yang susah akan terhibur tahan dan yang sakit akan segera bagi sembuh. Baj u Jika anda bermimpi mengenakan baju sulaman memberitakan anak cucu anda atau keponakan anan akan mempunyai rezeki yang datang tibatiba. Bada nika anda bermimpi badan gemuk berarti akan dimuliakan orang dan dijujung tinggi. Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang. bersirat akan segera mendapat keuntungan yang tak terduga . Bada kika anda bermimpi melihat badak. Sulama n Hija u Kurun g Lau t www. Dan jika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang akan dilihat kurang menyenangkan atau akan menghebohkan masyarakat. Mimpi badan berdarah bertanda harta kalau akan lama. Baja k Jika anda bermimpi melihat atau ditawan oleh bajak laut. artinya upaya anda selama ini dalam mencari perhatian orang itu adalah sia-sia bahwa belaka. alamat murah rezeki karena tidak segan-segan mencari anda kerja. seperti jilbab). Baj u Jika anda bermimpi berbaju hijau bertanda anda mendapat berkat dari Tuhan Yang Maha Esa. bertanda anda sukses dalamdan mendapat tawaran baik diantara dua pekerjaan dan besar bermanfaat kerja besar. seorang wanita yang bermimpi ditangkap bajak laut alamat segera kawin Sedang atau dapat jodoh. alamat akan beruntung sekali.co m Kebesara n 8 . Baj u Jika anda bermimpi mendapatkan baju kebesaran bertanda anda akan dapat keuntungan besar.pakarhowto.

bertanda harus berwaspada karena anda akan dicelakakan oleh teman-teman anda dikala andan tidak tahu menahu. bertanda akan mendapatkan penghargaan yang baik dari majikan disebuah anda. J bertand kesusahan akan menimpa anda dalam soal keuangan. bertanda anda akan bertengkar dengan J seorang kawan atau keluarga anda. Sedangkan menolong orang yang ditimpa tentram bahaya.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sedangkan kalau anda berbaju robek bertanda segala yang disimpan didalam rumah akan diketahui orang. bertanda kehidupan anda yang begitu segera ada yang merusaknya. Anda dipercaya oleh majikan yang memberikan kuasa. Dan jika mimpi dan tidak melihat bayi dalam kandungan ibu.Bahan Jika anda bermimpi membeli bahan bangunan bertanda jelas anda dari akan bersukses dalam usaha yang anda rintis.co m 9 . BayangBayang Jika anda bermimpi melihat bayang-bayang diair atau gelas bertanda anda akan mendapat suatu pekerjaan yang lebih baik lagi. bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergianda. Bangk uika anda bermimpi sedang duduk disebuah bangku di park. Bila melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangkaanda sangka ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu. hidup yang anda jalankan harus J lebih hati-hati lagi (waspada) Lain halnya kalau anda bermimpikan orang yang bahagia. Bahaya Jika anda bermimpi dalam keadaan bahaya. Bayi Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. anda berlaku baik (adil) sesama bertanda kawan. bertanda akan bertemu J dengan kawan yang sudah lama berpisah dengan anda. Bahagi aika anda bermimpi bahagia bertanda kebalikan. adalah anda disayangi orang dan diberi kesempatan yang tanda lumayan. berartikan baik sekali tentunya dalam bidang pekerjaan anda. Ban kika anda bermimpi sedang berada didalam bank akan mendapat dan J menghadapi kesukaran . Dan bila anda ada dibalkon tapi tak dapat melihat apaapa. Bayar Jika anda bermimpi membayar hutang. Balo nika anda bermimpi melihat balon atau memegangnya bertanda sesuatu yang J dikerjakan dan diharapkan akan kurang memuaskan.pakarhowto. Bangka i ika anda bermimpi berjumpa dengan bangkai yang sudah berbau sekali. www. Balkon i ika anda bermimpi sedang ada dibalkon. Bila anda sedang sibuk seorang bekerja bangku.

Beda kika anda bermimpi melihat dan memakai bedak bertanda asmara dan cinta anda J akan bahagia . alamat buruk karena akan kekurangan. bertanda J akan beruntung besar. Belanda r ika anda bermimpi belandar atau cagak dari rumah roboh. Beludr uika anda bermimpi melihat atau menyentuh atau berbaring diatas beludru J bertanda kehidupan yang gembira dan suatau senang. Banten gika anda bermimpi melihat banteng. emosi jiwa).pakarhowto. Kerikil www.co m 10 . Bat u Jika anda bermimpi bermain batu kerikil bertanda kesusahan anda akan berkurang. Bawan gika anda bermimpi memakan bawang. Bakar Jika anda bermimpi membakar hutan atau alas. mimpi mendengan suara orang membaca buku.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Banji r ika anda bermimpi sedang mengamat-amati banjir bertanda anda akan dikaruniai J rezeki. bertanda anda harus hati-hati karena J akan dicurangi orang. Bat uika anda bermimpi mengangkat batu hendak dibawa pulang kerumah. Banta l ika anda bermimpi melihat bantal sulaman bertanda anda akan ditolong oleh J orang atasan . Bac aika anda bermimpi membaca buku suci merupakan suatu keuntungan besar. Beba sika anda bermimpi dibebaskan dari tuduhan oleh pengadilan berarti anda J dapat melumpuhkan segala manusia-manusia yang curiga terhadap anda dan dengan seketika waktu anda bisa kerja sukses lagi. bertanda akan J ditimpa kesusahan yang tibatiba. Juga J jika mimpi belajar membaca. bertanda pengertian anda akan bertambah. bertanda daya upaya anda akan berhasil. Mimpi rumah Tapi bila anda kebanjiran bersirat anda akan capek hati (kesal. anda ditimpa banjir. Terutama dalam soal perkawinan dan percintaan. dongkol. Dan akan bahagia jika anda dibangunkan oleh suara batu anda kerikil. bertanda akan mendapatkan suatu J kegembiraan.

bertanda apa yang dicita-citakan akan terpenuhi dan bila suara bel itu dekat saja bertanda anda akan tergelincir dalam mulut dan anda mungkin akan kehilangan manis uang. bertanda dari (akan) pihak keluarga istri anda kurang senang dengan anda. Tetapi kalau anda dapat menghindari diri atau orang mematikan pasti akan mendapat kemenangan baik dari seteru biruang itu anda. anda dengan selekasnya menikah. Bencan aika anda bermimpi terkena bencana. Bender aika anda bermimpi melihat bendera terpancang dan berkibar-kibar. Benten gika anda bermimpi masuk kedalam sebuah benteng.co m 11 . bertanda bahagia akan datang segera. bertanda J keuntungan Tetapi bila bendera itu hanya diam saja. Sedang mimpi memilih benang. alamat kebahagian akan datang. Berkelah i ika anda bermimpi melihat orang berkelahi dijalan bertanda situasi pedagangan J anda maju. Sedang yang berkelahi itu anak-anak semua. Benan gika anda bermimpi memasukan benang dalam jarum. Berand aika anda bermimpi duduk di beranda sebuah rumah terutama dengan dengan J putri. hal itu bertanda sebagai kebalikan dari mimpi J anda.pakarhowto. Dan kalau yang berkelahi itu binatang-binatang. Pertolongan itu terutama datangnya dari bidang ditolong sosial dan dagang. alamat berarti akan kesukaran yang anda hadapi tetapi begitu serius. Berlaya r ika anda bermimpi berlayar diair yang tenang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bel Jika anda bermimpi mendengar suara bel dari jauh. Benc i ika anda bermimpi dibenci orang bertanda khabar baik akan datang pada J anda. Dan bila melihat benteng dibetulkan. www. bertanda jika ada kesukaran J datang akan meringankan. yang tiba-tiba datang tapi hal ini anda jangan percaya. J sedang berlayar diair yang berteriak adalah sebaliknya.Jika anda bermimpi ada atau didekat benteng anda segera oleh teman-teman anda. bertanda kurang baik anda akan disusahkan J oleh yang dianggap teman. Tetapi bila anda tertidur diberanda. bertanda anda akan kekesalan J hati tiba-tiba. bertanda suatu laporan palsu akan datang. alamat pertikaian dalam akan rumah timbul. Beruan gika anda bermimpi dikejar beruang. Belanj aika anda bermimpi belanja anda akan berbahagia dalam rumah J tangga. bertanda akan yang memiliki keberuntungan sederhana.

suatu tanda yang baik sekali artinya anda jujur sehat serta berbahagia dalam hidup.Budi Jika anda bermimpi berbudi baik belaka. Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah akan anda. alamat anda akan mendapat ambisi baru yang tadinya dilepaskan. bertanda mendapat kedudukan tinggi. Bujan gika anda bermimpi seorang bujang atau puteri. bertanda anda J mengikat diri dalam suatu pemufakatan yang menyinggung pribadimu. Buang air kecil/Kencing Jika anda bermimpi buang air kecil (kencing) bertanda akan ada yang menimpa rumah pencuri yaitu akan datang.Dan bila mimpi bayi kembar dalam bulan alamat kebahagiaan perkawinan. suatu bertanda sesuatu yang hanya J khayal seperti membangun istana di udara. bertanda anda jangan khawatir dan gaduh penghidupan anda sekarang tetap memberikan soal kebahagiaan. Buang air besar/Berak Jika anda bermimpi buang air besar bertanda ada kemungkinan besar anda akan kehilangan sesuatu. bertanda anda akan mendapat kedudukan tinggi dalam masyarakat. Bua h Jika anda bermimpi memetik buah anggur.co m 12 . Sedang anda mimpi membersihkan badan dan orang lain. Bersih Jika anda bermimpi membersihkan badan. Sedangkan bermimpi melihat buaya. Buaia nika anda bermimpi melihat buaian bayi didalam bulan. Harus lebih berhatihati. dalam bertanda akan dipercaya teman sejawat. bertanda akan ada keberuntungan (untung). Waspadalah. tetapi harus berhati-hati mimpi karena mempunyai latar belakang. bertanda akan tiba keuntungan badan yang penuh borok bertanda rezeki murah dan mimpi datangnya. Anggu r www. Besi Jika anda bermimpi bekerja mempergunakan alat dari besi bertanda anda mempunyai bakat dalam pertukangan untuk segera dikembangkan. Dan bila mimpi membersihkan gigi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bertaru hika anda bermimpi melihat atau anda sendiri sedang bertaruh.bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda. dan bila makan buah anggur bertanda anda akan menerima anda warisan.pakarhowto. Borok Jika anda bermimpi keluar borok-borok (luka) dikepala. bertanda pekerjaan J anda lebih sukses lagi. Mimpi membersihkan perkakas rumah. Beras Jika anda bermimpi memberi atau membuang beras pada saat pengantin bertanda anda segera kawin (nikah) dengan akan segera. bertanda sukses J pekerjaan. Buay aika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Buk uika anda bermimpi melihat orang membaca buku. Bengawa nika anda bermimpi bengawan meluap bertanda pekerjaan anda cenderung maju J dan melihat air bengawan kecil dan jernih. bertanda suatu kebaikan. rasa kebudayaan (perilaku. bertanda akan mendapat anak J yang dan jika anda sendiri yang membaca buku. Bum i ika anda bermimpi bahwa bumi ini anda bisa kelilingi bertanda sangat baik sekali J untuk keberadaan anda (kemampuan). Bianglala/Pelan gi anda bermimpi melihat bianglala bersinar merah. sembarangan). bertanda akan dapat uang yang tidak sedikit. Untuk pria harus berhati-hati sebagai mengeluarkan omongan karena tergelincir sendiri (tidak bisa mengontrol omongan yang beretika). Dan bertanda kalau menuruni bukit bertanda kebalikannya.pakarhowto. bertanda anda mempunyai suatu baik. bertanda anda harus berhati-hati. Bungkusa nika anda bermimpikan ada sahabat datang membawa bungkusan. bertanda J akan menemukan kebahagiaan dalam perjalanan (lancar sampai tujuan). segala Jika apa anda inginkan ada kemungkinan besar yang tercapai. Bukit Jika anda bermimpi menaiki bukit dengan susah payag dan akhirnya sampai juga diatas. Bibir Jika anda bermimpi (wanita) melihat bibirnya sendiri alamat bisa tercapai citacitanya biduan dan atau seniwati lainnya. yang anda harapkan akan berhasil (dalam mencari pekerjaan baik). www. Bunting/Hami l ika anda bermimpi istri anda sedang bunting bertanda kurang J baik. bertanda anda akan berkabung J atau bersusah hati.co m 13 . bermimpi (pria atau wanita) yang melihat bibir kelamin lainnya bertanda Sedangkan baik dalam perkelaminan yaitu ia bisa memilih teman jodoh yang serasi sekali betul. J karena yang tersimpan akan segera diketahui orang dengan kelalaian anda sendiri rahasia (jangn teledor. Bidadar i ika anda bermimpi melihat bidadari terbang diatas rumah bertandakan J kebahagian seorang bidadari datang bercapa-cakap dengan anda ada sinyalemen sedangkan orang akan datang dan bergaul dengan besar anda. adab) yang sangat menguntungkan. Buk aika anda bermimpi membuka lemari atau peti. Bula nika anda bermimpikan rembulan atau matahari jatuh.

bertanda akan keberuntungan besar. bertanda kesukaran yang tiada lenyap-lenyap dalam berusaha apa saja. www. Boxin gika anda bermimpi sedang boxing atau melihat orang berboxing (tinju) J bertanda perdagangan dan pencaharian anda akan mengalami kerugian dan kesukaran. ini J adalah merupakan tanda bahwa segala kebutuhan Anda akan terpenuhi. Bota kika anda bermimpi berkepala botak atau tidak berambut bertanda anda akan J menerima khabar buruk.co m 14 . bertanda kurang baik anda akan menjadi sakitsakitan. Sedangkan bermimpi botol itu kosong. Boto l ika anda bermimpi melihat atau mebawa botol penuh berisi apa saja bertanda J kekayaan anda bertambah. Bisu Jika anda bermimpi seolah-olah bisu. suatu tanda bahwa perkataan anda terhadap temanteman kurang dipercaya. Biol aika anda bermimpi mendengar suara biaola bertanda anda harus selekas J mungkin mengambil bagian (cepat mengambil keputusan). Ini juga merupakan alamat bahwa anda harus bekerja membanting tulang.pakarhowto. Bonek aika anda bermimpi bermain-main dengan boneka bertanda rumah tangga anda akan J hidup harmonis dengan anak-anak yang sehatsehat. Bunu hika anda bermimpi membunuh orang. Bicara Jika anda bermimpi sedang bicara bertanda suatu persoalan yang amat sulit dihadapi anda segera beres (tak menjadi akan lama).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bilik/Kama r ika anda bermimpi sedang berada dalam bilik kapal bertanda anda akan (oleh J teman. sedang J anda dibunuh orang. Insya Allah akan Tuhan sukses. Binatan gika anda bermimpi melihat bermacam-macam binatang bertandakan alamat kepada J anda bekerja membanting tulang berwaspada yang insya Allah akan harus sukses. Biru Jika anda bermimpi melihat warna-warna biru disekeliling anda bertanda suatu kebaikan dalam kalangan keluarga.akan berdaya upaya untuk jahil) berakibat teman kerusakkan. Dan dalam cinta ada tumbu kesetiaan. Bintan gika anda bermimpi melihat bintang dilangit yang bermacam-macam bentuknya. Tapi janganlah lupa juga dengan YME.

bertanda kesehatan anda terpelihara J rezeki dan perkawinan bahagia. bertanda akan naik J derajat. Burun gika anda bermimpi melihat burung terbang. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan mendengan burung merpati. Burun g Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung betet bertanda akan menemui banya perempuan berselisihan (anda harus berhati-hati menyikapi). Mimpi memetik bunga.pakarhowto. bertanda beruntung dan mimpi bulus dan ular berhadap-hadapan kedalam alamat akan ada untung. bermakna anda akan mendapat ketentraman karena disukai oleh banyak orang. bertanda rumah tangga anda berbahagia. Burun g Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat. masuk sumur. dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling untuk kesenangan dan kebahagiaan dunia hidup.co m Kuntu l Bete t Perkutu t Dar a Kenar i Merpat i Rajawal i Gaga k 15 . Burun g Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara. bertanda murah akan datang karunia pada anda dalam ketenangan dan damai. Dan mimpi burung terbang menuju anda. Mimpi melihat bulus baik. Burun g Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan Merak www. Bulu sika anda bermimpi bertemu dengan bulus. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung perkutut bertanda anda akan mendapatkan istri atau anak yang baik. Buny i ika anda bermimpi mendengar senapan berbunyi. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman. bertanda akan mendapatkan pasangan J yang menangkap bulus bertanda akan kesusahan hidup.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bung aika anda bermimpi melihat atau memegang bunga bertanda anda akan J menemui keberuntungan dalam cinta (tidak sedih hati).

bertanda akan datang halangan/rintangan maka waspadalah. Butu hika anda bermimpi didatangi orang membutuhkan tenaga. ada anasir-anasir (pandangan) disekitar lingkunganmu lagi yang berpengaruh. bertanda kehidupan akan terjamin J badani dan rokhani. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan runtuh (gagal) tiba (matang) tiba.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Cangki r ika anda bermimpi minum pada sebuah cangkir. Cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik.pakarhowto. bertanda anda akan J ditakuti oleh teman-teman dengan penuh keyakinan (bercanda yang terlalu). bertanda anda harus hati-hati dalam J pekerjaan yang anda kerjakan sekarang karena ada hal-hal yang kurang memberikan kepercayaan bagi anda.co m kekecewaan dalam percintaan. bertanda J persediaan hidupmu dalam soal makan dan pakaian anda cukup. bertanda ada khabar jahat yang segera tiba pada (berita) anda. Tapi dalam hal ini terserah dari kebijaksanaan anda pada hari-hari baik. J Mimpi cermin pecah. But aika anda bermimpi sebagai orang buta. Burun g Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan atau uang. Ceriter aika anda bermimpi sedang cerita dihadapan orang banyak. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan mengadakan perjalanan jauh. Gerej a Kua u Unt a 16 . Dan kalau anda hanya melihat orang buta. Cembur uika anda bermimpi dicemburui istri (suami) anda atau tunangan. Mimpi cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. bertanda anda harus lebih J teliti dalam hidup anda. bertanda akan mendapat jodoh yang mulia. Cacin gika anda bermimpi melihat cacing bertanda alamat kehidupan anda akan terjamin J badani dan rokhani. bertanda orang dagang lekas laku J dagangannya. Mimpi melihat sedang bercermin. dan jika gagak berbunyi diatas atap. Cahay aika anda bermimpi melihat cahaya asap. Cermi nika anda bermimpi mendapat cermin. bermakna akan ada musibah yang membayangi anda. bertanda ada seorang sahabat yang segera datang membutuhkan pertolongan pada anda.

mimpi diberi cincin. Cukur Jika anda bermimpi pergi cukur. bertanda akan bisa mengatasi apa yang J dibutuhkan kekasih anda.pakarhowto. Dagin gika anda bermimpi memakan daging mentah. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging anjing. bertanda kurang menyenangkan hidup J anda. bertanda anda harus waspada menjalankan pekerjaan dalam perusahaan. Dagan gika anda bermimpi menjadi kepala kantor dari salah satu perusahaan dagang J bertanda senantiasa berkelebihan dan tahu akan hidup sosial. bertanda anda kebaikan akan tiba pada anda. yang busuk. bertanda hubungan akan tatap terpelihara. bertanda anda akan tidak bersusah-susah dalam J hal selalu terpenuhi bila mana bermimpi makan cinta dadar. bertanda kesehatan keluarga akan datang dengan daya Mencium memuaskan. sebaiknya anda dengan segera merobah hidup anda. bertanda posisi anda dalam hidup sehari-hari ada yang Mencium bau berikhtiar jalan guna menghalangmencari halangi. Dad uika anda bermimpi sedang main dadu maka kemungkinan nasib buruk akan J datang menimpa. Ciu m Jika anda bermimpi mencium kekasih. daging masak tentu kalau baik. bertanda segera mendapat halangan besar. bertanda anda akan mengalami rasa kurang badan (kesehatan kurang enak baik). 17 . Anjin g Angs a www. bertanda ada keluarga yang sakit atau anda sendiri mendapat halangan. bertanda kampung halaman anda atau g desa kelahiran senantiasa tentram. Cincin Jika anda bermimpi kehilangan cincin. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging sapi. Dada r ika anda bermimpi makan dadar. Mimpi memulai cinta. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging angsa.co m Sap i Dagin Kambin g Jika anda bermimpi memakan dading kambing.anak. bertanda akan segera tiba saat perkawinan .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Cint aika anda bermimpi gagal dalam cinta. bertanda anda harus banyak tabah menghadapi sesuatu pertengkaran yang tak diduga. asalkan pekerjaan anda akan anda kurang mementingkan kondisi yang berlebihlebihan.

sedangkan melihat J ada darah mengalir. Sedang anda mimpi mengunjungi pesta dansa. tenagamu yang cakap dan kegiatanmu akan menemukan kebahagiaan. adalah alamat usaha anda dengan segala usaha. Dara t ika anda bermimpi melihat suatu tanah daratan yang amat luas. www. bertanda anda akan menerima suatu rezeki dari J hasil keringat anda sendiri. sukses dalam cinta. Sedangkan melihat daratan sesudah anda akan berlayar berpuluh-puluh mil dilaut. Dapu r ika anda bermimpi tinggal didapur atau memasak didapur rumah orang kaya. bertanda akan makan enak. Dayun gika anda bermimpi melihat dayung terletak didalam perahu. Dara hika anda bermimpi diatas ranjang darah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dagin g Jika anda bermimpi melihat daging seiris atau sepotong bertanda anda akan dapat kebaikan . Dahaga/Hau sika anda bermimpi haus sekali. suatu J alamat anda akan lekas dijodohkan. Dahan/Poho nika anda bermimpi melihat sebuah pohon yang meranggas. J bertanda suatu alamat yang anda selalu perhatikan orang sebab anda berbudi pada orang.co m Seiris 18 . J bertanda suatu keuntungan yang anda segera peroleh. bertanda dimana J anda dikaruniai rezeki dari Tuhan YME. suatu tanda anda akan dapat menyelesaikan sesuatu alamat yang baik sekali. Daging kambing gibasanda bermimpi memakan daging kambing gibas yang hitam bertanda akan Jika datang keberuntungan yang lumayan. Dangau/Ruma hika anda bermimpi melihat atau tinggal disebuah dangau/rumah kecil disawah. Sedangkan mimpi melihat dayung hanyut dikali. bertanda kurang baik. Daging dan urat anda bermimpi makan daging dan urat hitam atau merah dari kambing.pakarhowto. Jika bertanda alamat akan mendapatkan penyakit yang tibatiba. kekayaan alamat akan datang kepadamu. alamat akan gagal akan segala Sedangkan mimpi mendayung. sedangkan melihat pohon yang rindang dan lebat oleh buahnya. Dans aika anda bermimpi sedang berdansa dengan partner anda yang disayangi. suatu pekerjan anda J yang kosong. Dan bila anda melihat dapur rumahnya sendiri terang sekali. alamat akan mendapat nama dan kedudukan yang sangat tinggi. suatu alamat bahwa anda J akan ditimpa kemiskinan.

Dan jika bermimpi orang berdoa dalam suatu kenduri. bertanda banyak soal-soal J yang harus kerjakan semestinya terutama pekerjaan yang sekarang ini (jangan anda lalai). alamat akan berhasil dalam perdagangan dan sambil perjalanan. bertanda anda akan memperoleh kebahagian J terutama jasmani. jika yang baik rupa. hidup. naik dokar dalam rumah. akan mengalami kepahitan saja. anda hati-hati dalam pembicaraan dengan orang lain. bertanda sukses dalam pekerjaan walupun sederhana saja. Dengk i ika anda bermimpi didengki orang terutama tetangga. rezeki. banyak rintangan harus dan godaan . kecil www. Dingi nika anda bermimpi kedinginan. bertanda anda akan mendapat pertolongan J yang sewajarnya dari teman. Sedang melihat daun jatuh. sedikit sebab bisa harus menjatuhkan selamaanda lamanya. Mimpi naik dokar bersenda gurau. Dendan gika anda bermimpi mendengar suara sayup-sayup orang berdendang/menyanyi J bertanda ada kepercayaan baik datang kepada anda. Dob i ika anda bermimpi menjadi tukang dobi atau penatu. hidup anda penuh rahasai.pakarhowto. Do aika anda bermimpi sedang berdoa.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dau nika anda bermimpi melihat daun hijau terkapar ditanah.co m 19 . Dokar Jika anda bermimpi naik dokar. Sedangkan melihat lampu kecil berkelip-kelip di ruangan mana alamat anda harus berhati-hati. Dipa nika anda bermimpi sedang duduk didipan baru. bertanda anda jangan J terlalu menggantungkan nasib hidup kepada orang lain dalam usaha anda yang sekarang. bertanda anda akan J memperoleh anda duduk kebelulan istri anda hamil akan segera melahirkan anak kebaikan. bertanda kesehatan ada belas kasih yang datang pada anda. Dian/Lamp u Jika anda bermimpi menyalakan lampu kecil diruangan. tanda ada kecelakaan atau diantara keluarga ada Sedangkan yang sakit. adalah tanda suatu J kebahagiaan yang menggembirakan. Deb uika anda bermimpi tertimpa debu sehingga seolah-olah tak dapat bernafas bertanda J anda banyak berhati-hati mengerjakan pekerjaan yang sekarang. Dering/Buny i ika anda bermimpi mendengar bunyi dering uang yang tiada putus-putusnya J bertanda suatu kebahagiaan anda dalam hidup sosial. bertanda akan mendapatan untung.

Dos aika anda bermimpi J kecelakaan. menandakan impian yag baik sekali. DewaDewianda bermimpi menggambar dewa dewi atau menonton gambarnya. yaitu anda J akan mendapat kesehatn yang cukup dan rezeki yang banyak. bertanda anda dalam keadaan sangat sibuk J dan tidak tentu. Mimpi duduk diatas batu. J alamat perobahan hidup anda akan segera tiba. Duk aika anda bermimpi berdukacita. bertanda akan datang masa jaya J yang Sedang anda mimpi menjadi duta bertanda akan ditolong orang besar dalam kekal. anda akan mengalami J kesehatan terganggu. alamat Jika suatu kepada anda akan tiba dari orang pujian besar. alamat akan memperoleh rezeki kekal. Domb aika anda bermimpi domba.co m Dudu kika anda bermimpi duduk bersama dengan seorang permpuan bukan istri (dan J sebaliknya). bertanda akan mendapat untung.pakarhowto. bertanda keuntungan anda akan tercapai. Sedang anda mimpi sebagai seorang dokter. Duri Jika anda bermimpi melihat atau memegang pohon berduri. Dusu nika anda bermimpi pergi kedusun baik dengan jalan kaki atau menunggang kuda. bertanda anda mendekati www. alamat anda memppunyai banyak sahabat diwaktu senang. Ekonomi sika anda bermimpi banyak orang-orang dalam kampung yang hidup secara J ekonomis. bertanda suatu kebahagiaan hidup dan mempunyai J keluarga yang disayangi serta mempunyai kesehatan yang terpelihara.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dokter Jika anda bermimpi mengunjugi dokter. bertanda akan ada kemajuan dan membuat orang lain iri bagi anda hati. Duria nika anda bermimpi makan durian. dan jika melihat durian bertanda ada orang yang sentimen badan yang pada anda . Sedang anda sendiri yang edan. hal pencaharian (pekerjaan). bertanda sebaliknya yaitu anda hidup akan temui kewarasan dan kebaikan perilaku. dosa. Dut aika anda bermimpi seorang duta memanggil anda. 20 . Eda nika anda bermimpi melihat orang gila. bertanda kurang baik. sosial anda akan nampak bila mimpi menelpon seorang dokter untuk Kehidupan datang kerumah anda.

Sedangkan anda yang ekonomis. Elan gika anda bermimpi melihat atau menemukan burung elang. bertanda pekerjaan sekarang J akan sukses.co m bertanda hidup anda sangat dikagumi orang karena kekayaan yang jalannya halal. bertanda ada sesuatu atau sedang seseorang yang datang pada anda untuk meminta bantuan atau pertolongan. bertanda selekas mungkin dikaruniai pekerjaan baru yang diutamakan dalam bidang hidup sosial. bertanda kurang baik. Fitna hika anda bermimpi difitnah orang bertanda sebagai suatu pujian orang banyak J yang menghargai diri anda. bertanda kejujuran J anan yang gemilang segera dikhianati oleh kawan seketiduran disaat anda. Ekor Jika anda bermimpi seekor binatang memburu anda. Embe r ika anda bermimpi membawa ember penuh berisi air. Fakir Jika anda bermimpi menjadi orang miskin atau peminta-minta. Es balokan yang anda lihat disuatu dan tempat. Anda memberi sedekah kepada orang miskin.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda perjodohan anda akan segera tiba dan bilamana anda sudah kawin maka suatu yang dicita-citakan berhasil baik. dam bila ember kosong bertanda pekerjaan lebih baik jangan diteruskan. bertanda anda akan memasuki pekerjaan yang baru lebih sempurna dari yang sekarng. Es Jika anda bermimpi melihat es dijalan. Embu nika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dirumput yang berembun pagi. bertanda bahwa anda akan dikasihani orang.pakarhowto. segala yang dicita-citakan akan terkabul akan dengan halangan asalkan anda betul-betul menunjukkan kejujuran dalam tidak ada hidup Faja r ika anda bermimpi bangun diwaktu fajar bertanda anda adalah seorang yang J termasuk rajin dan menggunakan waktu. miskin 21 . Famili Jika anda mermimpi keluarga. peristiwa yang amat sulit yang dihadapi sekarang akan dapat bertanda diselesaikan Esa Jika anda memimpi Yang Maha Kuasa merupakan tanda yang sangat baik sekalli yaitu tidak berkekurangan sepanjang masa. dan perasaan ada orang yang mau menyusahkan. dan bila mimpi melihat seekor anda akan binatang mengibas-ngibaskan ekornya dihadapan anda. bertanda anda segera akan memperoleh pemberian yang halal. bertanda J suatu perkawinan yang beruntung dari salah satu pihak keluarga anda.

Sedangkan jika anda mimpi membuat foto.pakarhowto. bertanda suatu kehidupan yang harmonis dalam cinta. bertandakan suatu hidup yang sangat berlebihlebihan.. Gaji Jika anda bermimpi gaji anda akan dinaikkan. Gaja hika anda bermimpi melihat gajah. melihat gajah keluar dari rumahnya. bermakna kemajuan anda mungkin bertambah memfoto karena dukungan semangat dari teman. bertanda alamat akan memuji kepada orang J besar. suatu alamat akan ada tamu terhormat Mimpi datang Sedang melihat gajah masuk kedalam rumah. bertanda bakat anda dalam kesenian akan segera nampak. bertanda alamat bahwa anda kurang kepercayaan dari majikan. bermakna akan mendapat kesusahan hati (putus cinta). bertanda akan J tiba www. Fot oika anda bermimpi melihat foto tergantung didinding. Gau l ika anda bermimpi bahwa istri anda sedang bergaul dengan lelaki lain. Fitra hika anda bermimpi berfitrah.co m 22 . Mimpi melihat foto dalam album.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Fantas i ika anda bermimpi orang-orang didekat anda memakai barang-barang fantasi J modern. Sedangkan mimpi melihat uang bertanda anda tidak akan bekekurangan dalam segala masa. sedangkan mimpi makan dengan garam. bertanda anda tidak akan terasing dimasyarakat J umum bilamana anda setiap tahun berfitrah menurut peraturan agama. Fulus/Uan gika anda bermimpi kehilangan uang anda akan disenangi orang dan mendapatkan J karunia alam. Sedangkan anda mimpi gaji anda dikurangi. Jika anda bermimpi orang atau tempat. Gedun gika anda bermimpi melihat gedung miring atau hampir roboh. Gara m anda bermimpi melihat garam banyak bertanda anda akan semakin poluler Jika dan ternama dalam pergaulan baik pria atau wanita. atau pangkat . Garp uika anda bermimpi makan dengan garpu bertanda akan dalam rumah tangga anda J akan memperoleh kesenangan. Gadis Jika anda bermimpi sedang bercakap-cakap dengan gadis. alamat akan dapat kedudukan padamu. suatu pertanda anda akan mendapat penambahan gaji yang pekerjaan lumayan. bertanda akan J ada menyusahkan keluarga anda dikemudian kelak (binalah komunikasi yang yang harmonis). bertanda suatu percintaan J dan perjodohan yang mengekalkan dan penuh impati. bertanda anda akan menghadapi kesehatan yang terpelihara.

tanda akan menerima halangan. bertanda akan menerima J wari . Gigit Jika anda bermimpi digigit binatang apasaja. Gerhan aika anda bermimpi melihat gerhana matahari atau bulan menandakan bahwa anda J harus berhati-hati dalam usaha. Gigi Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis. bertanda kesehatn anda J akan bertambah kurang baik.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Gelan gika anda bermimpi mendapat gelang apa saja. bertanda akan dapat pekerjaan J dalam dan bila mimpi memakai gelang. suatu pertanda J harus berikhtiar mencari kawan yang harus menolong anda dengan cepat. Sedangkan mimpi melihat gedung baru didirikan bertanda akan menghadapi pindah tempat. pertana suatu yang kurang J baik. Gendon gika anda bermimpi menggendong anak kecil. bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan merasa keluarga atau dirumahnya sendiri. akan dapat dalam kesukaran. yang terlepas gigi bawah ada saudara yang Jika mimpi meninggal. bertanda anda akan berselisih paham J dengan atau jika anda hendak kawin (nikah) akan berselisihan dengan teman istri anda atau sahabat karib. Gemu kika anda bermimpi badan anda bertambah gemuk. Gela pika anda bermimpi berjalan tapi tiba-tiba hilang karena kegelapan. Gelas Jika anda bermimpi memecahkan gelas sendiri yang sedang dipegang. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal. 23 . Gelomban gika anda bermimpi sedang mengatasi atau mengarungi lautan bergelombang dan J dapat suatu tanda yang baik sekali karena segala sesuatu yang hendak dituju tercapai akan terlaksana . Gerej aika anda bermimpi sedang berada didalam gereja. Bila mimpi rumah keadaan gelap gulita. balik haluan tuk selamalamanya.pakarhowto..co m perselisihan dan pertengkaran dalam rumah tangga. bertanda akan ada kekecewaan dan kesukaran akan menimpa suatu anda. menandakan akan disayang oleh orang banyak . harus mawas diri. suatu alamat bahwa kekasihmu tidak akan dagang. Gendewa/Tal i ika anda bermimpi memanah tetapi gendawanya putus. Anda mimpi giginya terlepas.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Giwan gika anda bermimpi membeli giwang untuk istrinya, bertanda bahw pekerjaan anda J akan mengalami kemerosotan dan dlam hal ini anda harus mencari jalan keluar. Sedangkan giwang, bertanda baik dan pekerjaan dagang anda tercapai dan mimpi diberi sukses.. Go aika anda bermimpi berjalan masuk dalam goa dengan teman anda, menandakan J ada seorang teman yang selalu berdampingan dengan anda akan menolong anda dalam perdagangan atau usaha. Golok Jika anda bermimpi melihat seorang yang memegang golok, bermakna akan mengalami kekurangan dalam hal keuangan. Gula t ika anda bermimpi menyaksikan pertunjukan gulat, bertanda kesukaran dalam J hidup perdagangan akan anda temui, begitu pula bila anda sendiri yang main gulat dan kalah, bertanda kepercayaan kepada masyarakat akan tidak dihargai lagi. Gul aika anda bermimpi gula, bertanda akan kehilangan uang, sedangkan bila anda J menjual orang lain atau tetangga, bertanda kesengan akan segera gula pada tiba. Gunun gika anda bermimpi mendaki gunung dan tidak pernah jatuh, suatu tanda yang anda J akan maju dalam pekerjaan, dan lebih-lebih lagi kalau gunung itu gunung dapat berapi kedudukan anda akan lebih terhormat lagi. Mimpi melihat gunung meletus, bermakna akan mendapatkan kemalangan.. Guntin gika anda bermimpi menggunakan gunting untuk memotong sesuatu benda, bertanda J akan mendapatkan uang. Dan bila mimpi gunting terpisah satu sama lainnya, bertanda akan pertengkaran dalam kalagan keluarga anda. Mimpi membeli gunting akan timbul ada masalah. Dan jika mimpi memakai gunting bermakna akan mengunjungi teman lama. Gura uika anda bermimpi melihat atau mendengar orang-orang bersenda gurau J bergembira sekali. Sedangkan dimimpi anda sendiri ;yang bersedagurau, adalah baik bertanda kesediahn akan segera datang.. Gur uika anda bermimpi menjadi guru bertanda anda akan naik tingkat dalam bidang sosial J dan cita-cita. Sedangkan mimpi bertemu dengan guru, alamat ada karunia baik yang datang dari pertolongan teman anda yang sebaya. Hadiri nika anda bermimpi melihat hadirin (orang banyak) disuatu rapat besar menandakan, J ada kepercayaan dari orang berpangkat tinggi akan datang kepada anda. Tetapi suatu kalau anda itu waktu magrib alamat kurang baik. Pertanda penyakit dalam mimpi masyarakat akan mengancam penduduk. www.pakarhowto.co m

24

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Haji Jika anda bermimpi ada orang-orang haji termasuk dan dalam mimpi berpakaian serba bertanda kebaikan yang selama ini anda lakukan akan membuahkan hasil atau putih, anda sedang diingatkan agar berlakulah lebih arif dan bijak Tuhan melihat anda. Hak Jika anda bermimpi ada sesuatu hak yang perlu anda perjuangkan segera dalam mimpi alamat lekas berpengaruh kepada sesama adalah manusia. Hakim Jika anda bermimpi menjadi hakim, suatu tanda yang anda akan terima berupa kedudukan tinggi. Bila anda mimpi diadili seorang hakim, bertanda anda akan bersih yang cukup dan lepas dari nista dan fitnah orang. Halama nika anda bermimpi melihat halaman rumah anda bersih dan pintunya terbuka J lebar, bertanda pelajaran anda segera tercapai. Hamp aika anda bermimpi kehampaan suatu usaha dalam mencari kerja, bertanda akan J ada kawan yang ingin menjatuhkan anda. Sedang mimpi hampa segala kantong, bertanda akan segera ditolong orang. Halilinta r ika anda bermimpi mendengar dan melihat halilintar bersambaran, bertanda anda J bisa dengan segera menjatuhkan siapa-siapa yang berseteru dengan anda. Handa i Jika anda bermimpi melihat handai tolan anda daatng mengunjungi rumah anda dengan simpul, bertanda keberuntungan selama anda dalam kesusahan akan senyum terhibur. anda sendiri yang berkunjung atau beramai-ramai ketempat handai tolan, Sedang alamatharus banyak bekerja dengan tenaga dan pikiran anda anda sendiri. Hanta r ika anda bermimpi menghantar sesuatu dengan tak ada aral di tengan jalan, J bertanda keselamatan akan menyusul tiba pada anda, sedang anda menghantar mayat kekuburankedudukan dikalangan keluarga anda sedikit hari lagi dapat bertanda dirasakan. Hanta m anda bermimpi melihat orang hantam-menghantam, bertanda kehidupan anda Jika penuh kesulitan besar. Hant uika anda bermimpi berbicara dengan hantu, bertanda keuangan anda akan J meningkat, sedang melihat hantu, alamat akan sukses dalam usaha. Dikejar hantu, alamat timbul kesalahan anda. Mimpi melihat hantu tersenyum bersirat akan berumur panjang. Hanyu t ika anda bermimpi hanyut terbawa arus, bertanda ada persoalan yang berlarut-larut J yang ini anda liwatkan dan bila hanyut lalu menenggelamkan bermakna anda selama akan mendapat fitnah dari orang yang anda kenal lama maupun baru. Jika hanyut tapi tola n www.pakarhowto.co m

25

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m mengakibatkan anda terombang-ambing dan terapung menandakan ada kemungkinan, anda setiap berusahan tanpa fundament yang kokoh, dikarenakan kurang dalam matangnya perhitungan . Hapa l ika anda bermimpi anda sedang menghapal pelajaran, bertanda segala cita-cita J akan segera dikabulkan. Haru m anda bermimpiBunga semerbak mengharum dalam impian anda, bertanda tidak Jika baik, percintaan anda mengalami kepahitan, atau rumah tangga akan ada yang mencelakakan. Harima uika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan J sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda. Hari tahun kelahiran bermimpi menyelamati hari ulang tahun anda sendiri bermakna, anda akan Jika anda hiduplama lagi. Dan bila anda menerima hadiah hari ulang tahun anda, bertanda anda lebih akan menerima karunia dari Tuhan YME. Hasil Jika anda bermimpi sedang menerima sesuatu hasil dari pekerjaan anda, bertanda kebalikannya. Sedangkan mimpi melihat orang-orang menerima gaji atas kerjanya, suatu tanda yang anda harus berusaha dalam kerja anda bertanda sekarang. Hati Jika anda bermimpi mendengar detikan hati, bertanda anda akan menerima khabar baik, sedangkan anda bermimpi terserang penyakit hati atau TBC, bertanda sehat dan segar bugar . Haw aika anda bermimpi berada dalam hawa yang dingin, bertanda penyakit akan J menyerang sedang hawa panas, bertanda akan timbul pertengkaran dengan tetangga pada anda, anda. Hadia hika anda bermimpi mendapatkan hadiah kenang-kenangan, bermakna akan J mendapat kegembiraan yang tak didugaduga. Hadan gika anda bermimpi dihadang oleh orang menandakan dalam hidup Anda sedikit J mengalami terutama dalam pekerjaan khususnya dagang, pelayaran, kesukaran (wirausaha). Hebo hika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang dilihat anda kurang menyenangkan J atau menghebohkan masyarakat, menandakan tindaktanduk anda dalam bergaul akan kurang diperhatikan. Sedang anda sendiri yang menghebohkan sekitar kalangan anda berisarat anda disegani teman-teman anda.

26

dan bila kegaduhan dalam mimpi terjadi didalam rumah bermakna rumah tangga terancam goncang. Hidun gika anda bermimpi hidung anda mengeluarkan darah. Hidanga nika anda bermimpi ada pada suatu hidangan yang teratur rapi dengan rupa-rupa J makanan dan lezat. Henin gika anda bermimpi keadaan sekitar anda hening sunyi saja bertanda di tempat anda J akan tenteram dalam tahun ini. Hitam Jika anda bermimpi melihat sesuatu berwarna hitam.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Hema t ika anda bermimpi hemat bertanda hidupp cinta dan perdagangan andan merosot. Hembu sika anda bermimpi melihat merasai angin berhembus dengan kencang dari jurusan J timur disertai hujan bertanda kesehatan andan akan terganggu. Hibu r ika anda bermimpi sedang menghibur orang yang dalam kesusahan.pakarhowto. Hera nika anda bermimpi melihat sesuatu yang mengherankan anda bertanda bahwa J anda tabah sangat mudah dapat dipengaruhi oleh orang kurang lain. atau setidak-tidaknya yang dengan berhias akan tadi sakit. Dan mimpi melihat orang famili atau ada berhias gagah akan ada keluarga yang meninggal dunia. Hias Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih. atau apa yang anda kerajakan hanya tinggal tinggal tetapkantiada saja yang diubah. Hiruk pikuk/gadu Jika anda bermimpi mendengar orang gaduh dimana-mana maknanya anda akan h ditimpa suatu malapetaka yang besar. bertanda akan terganggu kesehatantamu datang dengan maksud jahat.Hilang Jika anda bermimpi kehilangan sesuatu bertandakan anda akan ditimpa sehari susah dua hari lamanya. Hija uika anda bermimpi semua yang kelihatan hijau atau memakai pakaian serba J hijau. bertanda anda mencapai keberuntungan hidup yang enak selamalamanya. bermakna anda akan mengalami hidup merosot dan ditimpa kesusahan. bermakna J akan mendapat anak yang baik dan kelak dicintai orang. mengabarkan dimana anda akan diberi kebahagiaan hidup dan makmur juga akan www.co m 27 . mengisaratkan anda akan J diberi keselamatan yang tidak diketahui suatu datangnya. J bila berusaha dengan tenaga dan keringat sendiri. Segala yang dicita-citakan akan sial. (kebalikan dari hemat tidak dalam kehidupan seharihari).

bertafsir anda akan berhasil baik dalam penuntutan gangguan apaapa. dan mimpi melihat hujan yang lama berhenti.pakarhowto. bertafsir anda akan sukses dalam pekerjaan J apa dan selalu di kasihani Allah. suatu tanda anda J akan menikmati hidangan enak. seperti juga warna rumput hijau yang menandakan kesuburan . Huta nika anda bermimpi masuk hutan keluar hutan dengan tak ada aral yang J mengganggu. Jikalau mimpi melihat hujan dari jauh bertafsirkan akan mendapat susah. Ibada hika anda bermimpi sedang beribadah. bermakna anda berbudi baik kepada sesama J orang dan akan tiba pengasihan yang tidak disangka-sangka. Mimpi melihat hujan rintik-rintik bermakna akan mendapat kebahagiaan karena keinginannya tercapai. Sedangkan bila di dalam mimpi anda memberi hormat memberikan makna anda akan banyak kehilangan sobat yang yang dulunya kental. Mimpi hujan emas bermakna akan mendapat melihat simpati.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. 28 . Horma t ika anda bermimpi dihormati orang. Huru f ika anda bermimpi menulis huruf dan atau melihat huruf -huruf baik dikayu. Dan bila melihat hujan buah-buahan akan jadi lurah (pemimpin) orang jahat. dengan tempo lama baru dirasai. Bermimpi melihat hujan lebat dan deras. Hutan gika anda bermimpi membayar hutang. Hote l ika anda bermimpi tinggal di hotel atau mampir dihotel bertanda usaha anda J akan mengalami kegagalan dan kemerosotan. bermakna rezeki akan bertambah. dan bila hanya hujan embun yang dilihat dalam mimpi. bertanda segala yang akan dikerjakan dapat diktentukan tercapai. akan menandakan anda akan keras. bertafsir akan sakit ada seteru (orang yang bertentangan) datang dan anda harus berhati-hati terhadap kemungkinan yang akan terjadi. bertafsir suatu peringatan J kepada anda agar lebih bergiat dengan pekerjaan yang anda sedang kerjakan.co m meperoleh anak yang baik-baik. huku m anda bermimpi di hukum bermakna sebaliknya yaitu anda akan tinggal dengan Jika tak punya gangguan apaapa. Huja nika anda bermimpi diserang hujan dan angin keras ditengah jalan. J ditembok atau dikertas. tapi ia mengalami kematian. bertanda akan kurang enak badan. Iba/Susa hika anda bermimpi dalam kesusahan karena sesuatu. bermakna kepada anda akan datang J pengakuan yang membahagiakan hati. atau akan dapat baru untuk tinggalkan saja pekerjaan yang kerjaan lama. Dan bila mimpi melihat orang beribadah saja atau sembahyang.

bertafsir pekerjaan yang tadinya kurang menghasilkan akan maju kelak. bermaksud pekerjaan agak mundur. Ikhtiar Jika anda bermimpi sedang berikhtiar (usaha. Mimpi melihat ikan dapat terbang. Istana Jika anda bermimpi berdiam dalam istana bermakna suatu kegembiraan yang tiada diduga muncul. bermakna anda akan maju setingkat lagi dalam perjuangan (usaha). bermakna kurang menyenangkan karena anda hanya menggantungkan semangat dan harapan kepada orang lain. bertafsir bahwa anda tetap dikaruniai bahagia. dikerjakan artian. positif).co m 29 . bermakna akan datang kerugian atau kematian anak famili perempuan Ikal Jika anda bermimpi ditemui oleh orang yang berambut ikal dan belum dikenal bermakna suatu pendustaan (berita kebohongan) akan tiba segera kepada anda.pakarhowto. bila mimpi anda sedang diikhtiarkan bertanda (usaha. bermakna anda akan menerima ketinggian derajat. Dan bila anda mimpi badan anda yang dapat terikat atau diikat orang atau musuh. Bermimpi ikan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ibu Jika anda bermimpi melihat ibu. www. Iklan Jika anda bermimpi membaca iklan anda di koran. Inta nika anda bermimpi menemukan atau melihat intan bertafsir ada suatu kehidupan J atau penghidupan cinta yang sukses dan harmonis akan dirasakan. Ijazah Jika anda bermimpi melihat ijazah bermakna anda akan merencanakan suatu perjalanan memberikan harapan yang akan baik. Mimpi mendapatkan ikan mas hitam bermakna akan mendapat rejeki dalam waktu dekat dan jika merah anda akan mendapat kesialan. Dan dalam mimpi melihat ikan kering memancing hidup kembali. bila berpesan kepada ibu. Melihat ikan sedang berenang berlambang akan mendapat rezeki. Iga Jika anda bermimpi iga (tulang bagian bawah didada) anda sakit. bermakna cita-cita anda jalannya buntu. diantaranya mendapat kemarahan dari mas atasan. kesehatan anda akan terpelihara. Sedangkan berjalan diistana bertafsir akan berjumpa dengan segera orang terkemuka . bermakna baik dan ada riziki. Ikan Jika anda bermimpi memandang (melihat) sumur ada ikannya. kerja. kerja. Ikat Jika anda bermimpi melihat atau menjumpai banyak orang yang diikat bertafsirkan anda menjauhkan diri dari fitnah orang. mengerjakan artian. bertafsirkan akan mendapatkan alamat baik. negatif) orang dalam suatu pekerjaan.

bermakna akan selamat. Itik Jika anda bermimpi melihat itik berenang mondar-mandir dikali bermakna kedamaian hati akan ketenangan jiwa anda yang akan terlaksana (dirasakan). tapi kalau anda sendiri harus yang bertanda baik yaitu anda diperhatikan oleh jahil masyarakat.pakarhowto. bertafsir kurang baik. atau perkataan orang lain. Sedangkan perjalanan lewat jembatan batu. Tapi kalau itu dengan darah kental. bermakna rencana yang akan dikerjakan tanpa diketahui ada suatu siapapun. Jaya Jika anda bermimpi dalam keadaan jaya yang gilang gemilang bertafsir sebaliknya. bermakna akan tiba irisan rezeki. bermakna anda akan lolos dari J dengki orang .. bermakna akan mendapat sakit kerugian total. jadi banyak berhati-hati dalam pekerjaan anda. Izin Jika anda bermimpi meminta izin kepada guru atau orang tua hendak pergi ketempat lain. Imigrasi Jika anda bermimpi melihat orang-orang sedang mengurus pemindahan imigrasi. Jahil Jika anda bermimpi bertemu dengan orang jahil atau yang dipandang jahil bermakna anda berhati-hati dalam berpidato/berbicara didepan orang.co m 30 . Iris Jika anda bermimpi melihat atau merasakan jari teriris. Berjalan www. Isap Jika anda bermimpi mengisap rokok bermakna akan dapat khabar dari kalangan orangorang berilmu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Isteri Jika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dengan istri. bertafsir bahwa diingatkan anda harus bijaksana dalam menghadapi kemungkinan yang menghantam diri akan anda. Influenz aika anda bermimpi diserang penyakit influenza. bertafsir akan memperoleh dan bila sedang memukul istreri. bermakna anda akan mendapat J mengatasi pertikaian dengan tidak mengganggu kesehatan badan kekeruhan anda. bermakna anda J akan beruntung sehari dua hari ini dalam berdagang (makelar). Jaha t ika anda bermimpi bertemu dengan orang jahat. Awas kemiskinan akan menemui harus anda Jala nika anda bermimpi melakukan perjalanan yang amat jauh sekali bertanda akan J panjang umur. Jagun gika anda bermimpi makan jagung atau masuk kekebun jagung.

bertanda akan ada keberhasil J yang menyenangkan. Atau khabar baik segera datang. Mimpi jatuh atau dari jendela bertanda anda akan terganggu kesehatannya. Jerami Jika anda bermimpi melihat jerami atau rumput kering diladang bermakna kemakmuran Hati 31 . Sedang duduk diatas jembatan atau melewati jembatan. besar. bermakna kedudukan anda selama ini akan segera berganti dengan kebaikan. maknanya akan anda temui dibulan depan Jatu hika anda bermimpi jatuh dalam kolam atau dari atas tempat tidur. Sedangkan jatuh dari bukit tanah tinggi bertanda (yang belum punya isteri) akan beristeri. ini sebagai sahabat. Jendel aika anda bermimpi melihat sesuatu dari jendela. Jarum Jika anda bermimpi jarum tangan/jahit anda hilang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna dimana rezeki anda J selalu Mimpi membuka jendela. bertafsir J suatu peringatan dan anda harus berhati-hati benar dalam pekerjaan. Januar i ika anda bermimpi berada dibulan januari. memimpikan sijantung hati. bermakna anda harus bertawakal karena dikeluarga anda akan ada yang berpulang. bermakna suatu tanda anda harus banyak menyimpan rahasia rumah tangga kalau tidak yaitu akan membahayakan diri anda sendiri. Jari Jika anda bermimpi mencelupkan jari atau mengusap jari tangan. rumah bertanda rumah tangga berantakan. sedang mimpi kaca jendela datang. Jantun g Jika anda bermimpi. bermakna akan ada suatu kebahagiaan dan kasih sayang yang terpelihara dalam cinta. Jas Jika anda bermimpi berpakaian jas batik. Mimpi jatuh dari kapal bermakna akan mendapat kekecewaan. Jembata nika anda bermimpi naik perahu lewat jembatan. bertanda apa yang dikehendaki walaupun berikhtiar tentu akan Dan bila mimpi mengepang jalan akan dapat kerugian gagal.pakarhowto. jas hujan atau jas biasa. Mimpi bembuat benar jembatan. Dan jika anda bermimpi membeli jarum bermakna kurang baik yaitu akan ada fitnah dari orang yang dikenal selama ditoko. berkias akan mendapat tingkatan derajat.co m diatas jalan yang berduri. Sedangkan mimpi jepitan (alat pemegang) bara anda hilang. bersirat baik sekali. dipandang sebagai suatu impian J yang dipandang aneh. bermakna apa yang dicita-citakan akan berhasil. pecah bertanda ada kesukaran dalam dagang dan cinta Jepit Jika anda bermimpi kaki terjepit dan bengkak bertanda ada suatu kesukaran hidup dalam tangga.

bermakna akan dapat susah atau perkara. J sedangkan bermimpi melihat sepasang jodoh merpati. bermakna paling baik dalam kehidupan anda anda akan segera nikah sebelum habis tahun. Juar aika anda bermimpi menjadi juara dalam salah satu atletik atau perlombaan J bermakna tingkat kejayaan anda dalam perdagangan. Bila mimpi memotong jerami berarti rencana anda akan dapat kebaikan dalam seminggu lagi. Jump aika anda bermimpi berjumpa dengan bermacam-macam binatang buas seperti macan J atau harimau. Sedangkan melihat atau mendengar orang berjualan yang kini dimana bersurat saja. khususnya dalam soal perdagangan. bila anda melihat saja juara-juara dalam macam-macam olah raga.co m dan kebahagiaan. Jin Jika anda bermimpi melihat jin yang jahat bersirat anda dalam kehidupan yang samar ada kepastian). Jodo hika anda bermimpi diperjodohkan bermakna anda akan kena gangguan. Juni Jika anda bermimpi berada dibulan Juni. Jinjing Jika anda bermimpi menjinjing barang dibawah kerumah bermakna baik sekali. Segala dibulan tindak tanduk yang diperjuangkan semua sukses.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Juli Jika anda bermimpi dalam bulan Juli umumnya bermakna hampir sama dengan mimpi Juni. Anda mimpi berjumpa dengan ayah bersiraat akan gembira. Jual Jika anda bermimpi berjualan dipasar. keberuntungan akan segera diperolehnya. perkawinan akan datang segera. anda senantiasa diberkati. kebahagiaan rumah tangga dan pencaharian akan tercapai. cinta akan ditemui. Mimpi seorang juara jatuh knok out atau tumbang dalam pertandingan besirat akan gagal segala usaha anda selama perjuanga yang anda lihat ini. pertanda banyak teman anda yang menolong dalam kesusahan.pakarhowto. Jeruk Jika anda bermimpi memetik jeruk bersirat ada kesempatan baik untuk anda. Dan bila anda setiap tertimbun atau ditimbuni jerami oleh orang. bermakna (tidak akan datang segera karunia untuk anda. mensiratkan akan datang keberuntungan cinta anda dalam waktu yang pada singkat. 32 . anda akan dapat anak-anak yang sehat-sehat dan baikbaik. Berjumpa dengan anak-anak bersurat akan dapat anda kesenangan luar biasa. bermakna tanggung jawab anda dalam pekerjaan hampir tidak ada. Dan bila yang mimpi sudah yaitu berumah bersirat tangga. Dan sebaliknya bila bertemu dengan jin yang baik. Sedangkan makan jeruk manis bermakna keuangan anda akan merosot.

Kafa nika anda bermimpi diberi kain kafan tidak berumur panjang.co m 33 . (ber. bermakna anda J akan diberkati oleh Yang Maha Kuasa. Juraga nika anda bermimpi menjadi juragan kapal atau perahu bermakna Anda akan J diberkati cinta dan mendapatkan anak yang baik juga bijaksana.) Pidat o www. bermakna akan mendapatkan pangkat atau J rezeki cukup. Kalau anda sendiri dalam mimpi yang kebal. tingkat kehidupan anda akan segera runtuh. Kafir Jika anda bermimpi bertemu orang kafir dan seakan-akan tunduk kepada anda. isarat rezeki akan datang. Kabu t ika anda bermimpi pada penglihatan ada kabut mendung bermakna harus hatiJ hati. presiden. Namun anda dalam mimpi yang menjadi orang kafir bermakna akan ada rencana yang datang tibatiba. Mimpi turun kejurang adalah sebaliknya. Namun bila mimpi yang turut berkabung. suatu bertanda yang bermakna J harus berhati-hati menjaga diri. akan ada sesuatu yang anda harapkan seperti naik pangkat dan bertanda derajat. Dan bila anda mimpi melihat dua jokey satu kuda bermakna akan ada alamat buruk yang menimpa diatas anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Juran gika anda bermimpi keluar dari jurang. bertanda akan naik derajat/tingkat kerja (jabatan) dalam kantor. bersirat anda akan diberkati oleh Tuhan YME. Juru Jika anda bermimpi sebagai juru pidato terkenal dan dapat sambutan hangat dari hadirin.. Sedangkan anda sendiri menjadi juri.pakarhowto. Kabun g Jika anda bermimpi melihat tanda bendera berkabung dari raja. bersirat perekonomian dalam keluarga akan tetap lancar. yang bersirat dengan kalimat yang baru anda ucapkan didepan banyak hati-hati orang. umpatan orang akan datang pada anda dalam tempo yang singkat. bersirat anda akan dapat menolong orang-orang yang membutuhkan kerja Jokey Bila anda mimpi sebagai seorang jokey yang menunggang kuda. Sedangkan menggali jurang. Kabal/Keba l ika anda bermimpi melihat orang kabal/kebal. Sedangkan mendengar orang berpidato atau juru pidato menuturkan kata-katanya dalam sambutan yang meriah. atau sang penguasa bersirat kepada anda akan ada kekurangan kepercayaan dari orang besar. Juri Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang juri bermakna akan ada suatu beban tanggung jawab yang dipikulkan kepada anda. bertanda anda sangat sangat berpengaruh kepada orang atau tetangga anda.

bermakna akan mempunyai J pasangan www. Kalen gika anda bermimpi menutup kaleng/blek. Kait Jika anda bermimpi berjalan lalu terkait. bermakna akan menerima rezeki yang belebihan. Mimpi kali yang tak punya air. bermakna sedikit waktu lagi akan didatangi tamu dari jauh.pakarhowto. Kai nika anda bermimpi membeli kain ditoko. bermakna anda harus terus J berikhtiar dalam menghadapi kekurangan. Kak uika anda bermimpi tangan dan kaki terasa kaku. bersirat banyak orang desa yang pindah kedesa lain.co m 34 . Kay uika anda bermimpi menebang kayu. bermakna anda akan disayangi benar-benar oleh teman-teman banyak terutama oleh cinta kasih anda. bermakna segala yang datang dan ingin J menghalangi anda tidak akan terlaksana. Kalun gika anda bermimpi memakai atau membeli kalung. bermakna akan meluaskan J perusahaan. Kay aika anda bermimpi menjadi kaya bermakna terbalik anda akan tidak berhasil J dengan jangka yang lama.mimpi menutup kaleng bertafsir anda akan mendapat hadiah Sedangkan dalam menyelesaikan sesuatu perkara lama yang sukar sekali Kali Jika anda bermimpi melihat kali penuh air. Kaki Jika anda bermimpi kaki anda mengeluarkan darah yang kental. bermakna atau pertandingan J bersirat baik tidak (harus lebih optimis). bermakna anda ada rencana pergi tapi tak kembali lagi. bertanda akan tambah sahabat. bila J mimpi menjual kain tersirat akan dapat uang. Andai mimpi memikul kayu atau membawanya. Kala hika anda bermimpi kalah dalam satu permainan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kagu m anda bermimpi ada orang yang sedang mengagumi pekerjaan dan pakaian Jika anda. bila memakai kain tersurat anda mempunyai kelebihan tentang pakaian. bersirat anda mempunyai rumah tangga yang penuh akan bahagia. Kala m anda bermimpi menulis menggunakan kalam. bermakna akan bepengetahuan Jika tinggi dimasa setahun dua tahun kedepan.

bermakna kurang baik. bertafsir terhadap segala sesuatu harus dengan benar. bersirat akan mendapat khabar baik. karena anda J akan tertimpa derita dalam permainan yang terlarang. Karcis Jika anda bermimpi membeli karcis apa saja. 35 . Kambin gika anda bermimpi ada kambing menarik kereta. dan J jika melihat kandang kosong bermakna usaha anda akan gagal. usaha anda yang jujur aktif tentu berhasil dimulai baik Kart uika anda bermimpi bermain kartu. Kama r ika anda bermimpi berada dalam satu kamar. Kapu r ika anda bermimpi menulis atau memberi kapur. ejekan kurang baik dari tetangga yang anda. bermakna bahwa anda akan dicintai J banyak Mimpi kamar anda penuh orang bersirat anda harus berikhtiar dari ejekanorang. jika mimpi meninggalkan kapal. Kapa l ika anda bermimpi berada dalam kapal.co m yang berbudi baik dan luhur (bila anda sudah menikah.. Dan mimpi makan kambing bersirat akan dapat yang harta benda . bersirat bahaya akan datang menimpa anda. Kandan gika anda bermimpi membuat kandang. Kancin gika anda bermimpi kehilangan kancing. Kapa sika anda bermimpi melihat kapas dikebun. bermakna anda akan mengetahui sesuatu yang J anda pegang.pakarhowto. bertanda ada suatu perubahan J hidup anda belum tahu akibatnya. bermakna akan sukses dalam cinta dan J dagang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna akan ada suatu pekerjaan yang J akan memberikan sukses baik termasuk dalam perekonomian. bermakna pasangan anda berubah lebih baik sifatnya). Kamu sika anda bermimpi sedang membaca atau mendapatkan kamus. Bila kartu yang dipegang baik tentu hasil usaha anda pun demikian. bermakna segala cita-cita untuk J menjadi (perancang) akan terlaksana. Bila mimpi memotong sesuatu dengan arsitek kampak cita-cita anda yang diusahakan dengan kerja berat akan bersirat tercapai. bermakna anda akan dipersalahkan oleh J orang karena kurang hatihati. bermakna kemajuan J yang dapatkan akan ada pesat Kampa kika anda bermimpi melihat timbunan kampak.

berkelahi dengan Jin bermakna akan mengalami hidup miskin dalam waktu Mimpi yang lama. Kelaban gika anda bermimpi disengat kelabang. Sedangkan anda sendiri yang karam bertanda kesusahan dalam dagang akan tiba. bermakna akan Jika ada peningkatan kerja. bermakna akan berurusan agak dengan pihak berwajib.co m 36 . Kelah i ika anda bermimpi bermimpi berkelahi dan menghantam orang. alamat akan selamat dihari kerja tua. berat. dan bermimpi membeli kasur bersirat akan kehidupan yang harmonis dalam jika cinta. Kelelawa r ika anda bermimpi melihat kelelawar terbang melewati anda. bermakna nasib J dan keuangan anda tidak akan memuaskan. bermakna anda akan berdiri dalam perusahaan sekarang. Kelap aika anda bermimpi duduk dibawah pohon kelapa yang tinggi dan lebat. J Mimpi hadiah kaus kaki atau tangan. bermakna mujur besar. tergoda oleh permpuan. bermakna akan ada J sesuatu yang urusan menjengkelkan kelak. Sedang bekerja dikebun. Dan mimpi membeli kelambu bersirat akan maju. Mimpi pergi ke kebun binatang bersirat sukses teguh dalamserabutan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kara m anda bermimpi melihat orang karam dan anda dapat menolong. bermakna akan J dapat Mimpi berkelahi dengan perampok bermakna anda akan mendapat tugas uang. kaling Binatan g www. bermakna J akan menerima makanan enak. bermakna akan ada yang menaruh dendam pada anda. Kolan g Jika anda bermimpi duduk dibawah pohon kolang kaling. Mimpi berkelahi dengan harimau/macan. Tapi mimpi mengambil kelapa bersirat akan sakit. Keledun gika anda bermimpi makan buah keledung anda akan merasa kurang J enak. bertanda panjang umur.pakarhowto. Kawa nika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. Kebu n Jika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. Kelamb uika anda bermimpi membuka kelambu (tirai pelindung nyamuk). Dan bila digigit J kelabang bersirat besar. bersirat akan mendapat khabar baik dai dapat keluarga. bertanda J akan mempunyai cita-cita baik sekali. Kau sika anda bermimpi memakai kaus/sarung tangan atau kaki. Kasur Jika anda bermimpi sedang tidur diatas kasur.. bermakna rezeki akan melimpah ruah..

Sedangkan membakar kemenyan. bermakna J akan memperoleh kemajuan dari pekerjaan yang tadinya sangat mundur. Mimpi akan pindah ketangan orang lain. bermakna anda harus mawas diri karena J ada kekecewaan yang datang tak terduga. Kentan gika anda bermimpi makan kentang atau membeli kentang bermakna anda akan J meperoleh banyak untung. Mimpi ada kendaraan lewat diatas jembatan bersirat kurang baik dalam percintaan. dan jika mimpi mendapat kembang. bersirat mendapat ketinggian pangkat.Jika anda bermimpi menjadi kepala kantor.co m 37 . bermakna pekerjaan anda J akan menguntungkan. Kemban gika anda bermimpi membagi-bagikan kembang kepada teman-teman atau J orang. bermakna anda akan maju keuangan pesat. membuka kemeja bersirat akan ada kegaduhan yang anda terima bulan kepada ini. Kerba uika anda bermimpi keluar dari pintu rumah naik kerbau. Dan jika mimpi minum air dikendi. www. Kepal aika anda bermimpi kepala keluar tanduk. Kemenya nika anda bermimpi mencium bau kemenyan terbakar. bermakna kepada anda akan datang khabar gembira.pakarhowto. bersirat girang hati Kemalua nika anda bermimpi terlepas kemaluan anda. tersirat akan ada berita besar yang J hebat. bersirat segala yang dimiliki paham. Kemej aika anda bermimpi memakai kemeja. Ker aika anda bermimpi melihat kera. Mimpi naik kendaraan umum. bermakna akan ada perpisahan. bermakna akan ada orang yang segera J datang anda. bermakna apa yang J dikehendaki belum tentu berhasil. bermakna kepada anda akan ada kesukaran J hidup. Keranjan gika anda bermimpi membawa keranjang penuh. bermakna kegembiraan Sedangkan melihat segerombolan kelinci terbang keangkasa. bermakna akan timbul cekcok atau J perselisihan anda menaruh tangan dikepala orang. akan datang. bermakna akan tiba kesempatan J yang baik. tersirat kehidupan cinta akan bahagia Kendaraa nika anda bermimpi melihat kendaraan ditarik oleh empat kuda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kelinci Jika anda bermimpi melihat segerombolan kelinci putih dikebun. bersirat anda akan tidak kehausan atau kelaparan. Kend i ika anda bermimpi memecahkan kendi.

bertanda akan sembu dari sakit. bermakna J semua kesalahan akan lenyap. Kora nika anda bermimpi membaca koran. bersirat anda akan dapat mengalahkan musuh. Dan bila pakaian kena kotoran. bertanda akan hidup damai dan tenang dalam penuntutan.pakarhowto. Dan jika mimpi rumah banyak kotoran. bermakna anda akan segera J dijodohkan. Kidal/Kir i ika anda bermimpi makan dengan tangan kidal/kiri atau memegang sesuatu J dengan kiri. bermakna akan beruntung dalam masa J yang pendek. Kilat Jika anda bermimpi melihat kilat bersambaran. dan mimpi melihat kertas berwarna bersirat akan mendapat peruntungan. Kipa sika anda bermimpi memegang kipas. bermakna dapat untung tapi sayang hanya sekejap J mata. Kiama t ika anda bermimpi tentang peristiwa hari kiamat. musuh tersirat rizki. bermakna akan mendapat J ketenangan penuh karunia besar dari hidup dan Tuhan. Keret aika anda bermimpi melihat kereta kematian lewat dihadapan anda. Kompa sika anda bermimpi mempelajari kompas pada sebuah kapal atau perahu.. bermakna kehidupan damai dan baik akan segera J tiba untuk anda.co m 38 . www. bertanda anda sering dicela tangan orang. akan tiba Kubi sika anda bermimpi makan kubis. Korek Mimpi menyalakan korek. bermakna akan memperoleh pengetahuan yang bijaksana. bermakna akan bertambah pengertian anda. bermakna akan terhibur bila anda ada J perkara dengan hamba hukum (polisi). J Atau memperoleh karunia yang cukup dari Tuhan YME.yang selama ini mengintai anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kertas Jika anda bermimpi menelan kertas. Kop i ika anda bermimpi minum kopi. bermakna J akan seorang kawan yang dapat menolong anda dari usaha yang dari sekian lama jumpa anda yang sempat menggelisahkan hidup rintis anda. Kotora nika anda bermimpi hendak makan kotoran. Kitab/Buk uika anda bermimpi membaca buku-buku suci.

Kue melihat Jika bermimpi sedang makan kue-kue. Atau anda memimpikan melihat kucing. Sedangkan mimpi akan mengambil orang mati dalam kuburan. Kurus Jika anda bermimpi badan anda kurus kering. kuda bersirat kesediahan atau kejengkelan akan lenyap. bersirat baik sekali yaitu kehidupan rumah tangga yang sempurna. J bertanda akan mendapat pertolongan dari masyarakat tentang kehidupan anda anda yang yang sangat menyedihkan sekarang. mengecat. anda terutama penuntutan didalam ilmu ke Tuhanan. bertanda akan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda dengan rencana yang semula. kursi. bersirat akan mendapatkan anakJ anak bijaksana. www. Mimpi kuda melompat dihadapan rumah anda. bertanda ada kesempatan J untuk berusaha. Mimpi menunggang kuda putih dalam rumah bersirat akan rugi.Kuku anda Jika bermimpi melihat kuku atau mengupas kuku sendiri bermakna akan anda menerima warisan (harta turunan). bersirat akan mengalami kerugian. Kunin gika anda bermimpi segalanya berwarna kuning.. bertanda akan berkelahi dengan orang-orang yang belum ada kenal. bermakna akan datang kepada anda keuntungan dalam pekerjaan yang sedang anda lakukan. Kunc i ika anda bermimpi melihat atau menemukan kunci. bermakna mendapat kesenangan. bermakna akan ada suatu kebahagiaan yang Jika akan datang . Mimpi membeli. Kubura nika anda bermimpi membuka atau menggali kuburan orang mati. Kupukupuanda bermimpi melihat kupu-kupu. Mimpi kuburan bermakna akan teringat pada sesuatu yang telah dijanjikan. bermakna akan ada irihati orang J karena kepandaian dan kebijaksanaan anda Kucin gika anda bermimpi didatangi banyak kucing.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kud aika anda bermimpi memelihara kuda dalam rumah. Dan jika kehilangan kunci.co m 39 . bertanda akan ada kebajikan dari J orang. Khalifa hika anda bermimpi bertemu dengan seorang khalifah (pemimpin). Khaba r ika anda bermimpi diberi khabar oleh teman-teman tentang suatu keributan. bertafsir akan J ada peningkatan didalam perniagaan.pakarhowto. bermakna bahagia kaya akan muncul. dan yang kalau merah akan dapat hasil baik. bertanda baik J yaitu akan dihormati orang dan segala yang di cita-citakan akan tercapai. Kursi Jika anda bermimpi duduk di kursi goyang.

Lab uika anda bermimpi makan labu. Lay uika anda bermimpi melihat pohon kering dan layu. bermakna akan mendengar berita yang menyenangkan. Mimpi memegang lampu. artinya tak memiliki ketentuan yang sempurna. bermakna keluarga J anda akan dianugerahkan rezeki banyak. bermakna ketulusan hati dari sang istri akan J andadan rasai. bermakna rezeki akan J mundur. Lahi r ika anda bermimpi isteri anda melahirkan anak. Lad aika anda bermimpi membeli lada. bertanda hidup anda romantis atau terpelihara. dan akan mendapatkan hasil yang lumayan. bermakna impian yang amat jelek. J tapi mimpi menanam lada bersirat tidak bila baik. bermakna anda adalah orang yang sangat berhati-hati bekerja. Khiana t ika anda bermimpi dikhianati orang. Lag uika anda bermimpi mendengar lagu atau memperdengarkannya.co m 40 . bersirat bahagia sesudah beertahun-tahun menderita. Lala t ika anda bermimpi melihat lalat berterbangan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Khawati r ika anda bermimpi memasukkan sesuatu pekerjaan dengan penuh khawatir. bertanda akan mendapatkan rezeki J yang besar. Mimpi menyalakan lampu. www. bermakna anda akan mengalami banyak godaan Jika dan rintangan dalam usaha dan atau perjalanan. Khila f ika anda bermimpi kekhilafan sesuatu barang yang dibeli atau khilaf J menyelesaikan sesuatu persoalan penting. Lamp uika anda bermimpi melihat lampu yang terang benderang. Labalaba anda bermimpi melihat laba-laba. bermakna kepercayaan anda akan mundur dan J kesehatan pikiran akan timbul. Membunuh lalat.pakarhowto. J bermakna akan beruntung dalam usaha keras yang anda lakukan kelak anda sekarang. Layanglayang Jika anda bermimpi melihat layang-layang. Dan kalau anda masih jejaka maka tunangan anda akan tetap selalu lihat setia. bermakna anda akan disenangi J tetangga dan kenalan anda. bermakna akan ada J sesuatu yang membuat anda kegirangan. bersirat akan mendapat harapan besar dalam usaha.

Linta hika anda bermimpi bertemu lintah. bermakna anda akan keluar negeri atau keluar J kota mencari pengetahuan yang luas. Lilin Jika anda bermimpi melihat lilin menyala di kamar. bermakna perusahaan anda akan J sukses dan berhasil. www. ada kesusahan yang tak diduga. J bermakna akan lekas datang tapi jangan khawatir karena akan cepat kesusahan berlalu.co m 41 . tentang kematian kawan.. Sedangkan mimpi digigit lintah bersirat akan dapat godaan dari perempuan yang jahat. bermakna alamat kesenangan akan segera J tiba. bermakna akan segera pindah J tempat. Jika mimpi merasa dilaut bertanda akan guna dapat uang. Mimpi langit merah. bermakna akan J naik derajat lebih tinggi. bermakna akan J ada suatu perobahan dalam diri anda. bertafsir atau kota anda akan direbut orang atau orang tua akan meninggal.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Langi t ika anda bermimpi berjalan naik keatas langit dan mengambil benda. Lembu/Sap i ika anda bermimpi melihat lembu kesasar atau mengamuk lari kesana kemari. Lari Jika anda bermimpi berlari (sedang). Dan kalau mimpi melihat langit bersih. Dan kampung Jika ada orang yang turun dari langit dan rumah bersiratan dapat kutukan dari mimpi Allah. bermakna rezeki akan bertambah Lauta nika anda bermimpi melihat lautan. Libu r ika anda bermimpi dalam keadaan libur. ia akan mengerti kebesaran anda. Leba hika anda bermimpi melihat gerombolan lebah. Langit pecah. melihat langit terbalik bermakna akan mendapat Mimpi kesusahan. berarti akan tambah kekayaan. bersirat akan dapat anak yang baik-baik. .pakarhowto. Sedangkan anda mimpi disengat lebah. bermakna akan tiba kesenangan cinta Lilin yang menyala kemudian mati bertanda akan menghadapi aral atau anda. Letusa nika anda bermimpi mendengar letusan yang berbunyi bertubi-tubi. bermakna akan dapat membalas dengan kebaikan anda dan kepada yang pernah mencelakakan anda orang tua dahulu. Bila matinya lilin ditiup angin bertafsir akan mendapat musibah/ada keluarga yang akan meninggal. bermakna akan timbul kejengkelan atau J marah. Lind uika anda bermimpi merasa ada lindu. bermakna akan digoda oleh perempuan J (dan sebaliknya). Lombo kika anda bermimpi makan lombok.

alamat rezeki murah datang pada anda dan jika makan direstoran bersirat ada perhatian dari orang lain kepada anda. bermakna akan bebas dari susah dan J derita. Mimpi makan bangkai. bermakna sedikit waktu lagi anda J akan merasa malu dari teman yang pernah mengejek anda. Mayat Jika anda bermimpi makan mayat. Jika mimpi makan berdiri. Mad uika anda bermimpi minum madu. www. bermakna akan J mendapat kesusahan dan kepayahan. bermakna sukses dalam cinta. bertanda akan terlalu fanatik J kepada harta benda yang sedang diramalkan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Loncen gika anda bermimpi mendengar lonceng berbunyi bertanda akan ada tamu yang J datang. Longso r ika anda bermimpi melihat atau juga mendengar tanah longsor. Luk aika anda bermimpi kena luka hingga keluar darah atau anda banyak luka-luka dikaki J atau tangan. Mimpi makan seorang diri bermakna akan mendapatkan kebahagiaan.atau akan mendapatkan suatu rezeki dari teman Tuhan. Lumpu r ika anda bermimpi mengambil tanah lumpur. Luda hika anda bermimpi menelan ludah. bermakna akan dapatkan keuntungan yang besar tak disangkasangka. bermakna akan maju dalam pekerjaan dan J penuntutan. atau anda akan tetap hati dalam suatu keterangan. Kalau tidak anda akan mengalami kecelakaan.co m 42 . Maka nika anda bermimpi makan rembulan atau bulan. Mabu kika anda bermimpi mabuk karena minum-minuman keras. Dan juga maknanya jika mimpi naik loteng yang tinggi. Maha l ika anda bermimpi membeli barang merasa mahal. akan mendapatkan rezeki besar. Loten gika anda bermimpi diberi loteng. sedangkan J menyeberangi bersirat cita-cita anda bisa tercapai kalau kali yang deras tadi kali yang deras.. dapat dilompati. bermakna anda harus J berhatihati dalam menjaga kesehatan atau akan datang kesusahan karena ulah sahabat anda sendiri. dan bila anda J mimpi madu bertafsir anda akan selalu setia pada cinta menjual anda. bertanda pendek umur. Lompa t ika anda bermimpi melompat di kali.pakarhowto. Bermimpi makan kotoran bermakna bermakna akan mendapat uang. merupakan suatu alamat bahwa anda akan menerima suatu pemberian dari teman. bermakna akan terima rezeki yang J besar.

Mimpi makan Mimpi makanan yang pedas. Mimpi melihat matahari akan tiba (terbit) bertamsil akan memperoleh kebahagiaan dan kebanggaan yang tak terkira. Mat aika anda bermimpi melihat mata orang-orang tertuju kepada anda. buah-buahan bermakna anda akan mendapat pujian dari orang banyak. Matahar i ika anda bermimpi melihat matahari atau bulan dikala naik perahu. bermakna kurang tenaga dalam berkuasa. bermakna sebaliknya. alamat akan naik kedudukan dalam mudah. bermakna J akan mendapatkan derajat. bertafsir anda akan cari makan sangat susah. sebab itu harus kerja segera dengan dan baik jujur. asam atau pahit bermakna anda akan mendapat makan kesulitan besar. Malin gika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan maling.pakarhowto. sebab itu hidup anda sangat sederhana. Malas Jika anda bermimpi berjalan malas. bermakna anda mendapat kesulitan lahir batin. Mand i ika anda bermimpi suami isteri mandi bersama didalam air. perusahaan. dan bila mandi ke air yang jernih. bermakna anda akan segera dapat uang . yang datang tanpa sebab. Mimpi makan bermacam-macam kue. bermakna anda selalu menyediakan tenaga dalam suatu perkara. Masak Jika anda bermimpi memasak. harus bekerja lebih keras dari bersirat semula. bermakna anda J akan menolong sesuatu yang memang harus anda tolong. Mimpi mandi dengan janabat atau adus akan bermakna kepada anda akan diberi keselamatan dunia dan akhirat. 43 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi mandi dengan air kotor. bermakna anda akan mendapat kehormatan dari masyarakat. bermakna akan J beruntung. bermakna akan bebas dari kekuasaan orang. Mangko kika anda bermimpi mendapt mangkok atau piring. Maki Jika anda bermimpi dimaki-maki orang atau teman. Andaikan melihat orang malas. Malan gika anda bermimpi usaha anda mengalami kemajuan tapi ditimpa malang atau J sial. bermakna suatu pesta gembira akan tiba karena hasil cinta yang murni. mimpi mandi bersirat kurang sehat badan. bermakna sangat J baik. untuk rezeki didapat dengan Mimpi diri anda disinari matahari. Dan jika mimpi mandi dikali Sedangkan yang dangkal. bermakna anda haru J bekerja dengn penuh inisiatif.co m Mimpi makan bersama-sama. bermakna anda akan tertimpa penyakit. Mimpi mandi dengan sabun bersih bermakna anda sedang diberi kesadaran untuk berbuat sampai baik. Mala m Jika anda bermimpi berjalan diwaktu malam.

bermakna akan datang J panggilan istimewa yang merupakan dampak dari kredibilitas anda yang sangat undangan berharga. Mimpi meninggal/mati lalu hidup kembali. kesehatan terpelihara. bertanda sukses dalam segala usaha. mimpi menembak macan dapat rezeki Dan jika besar. bertanda kegembiraan yang J selalu kunjung tiba. J Keuangan terjamin. kesusahan. bermakna anda akan dihormati orang J untuk melanjutkan penuntutan (harapan) dan citacita. bertanda kecintaan anda akan hidup dalam tempo yang rumah pendek. Medal i ika anda memimpikan melihat medali. bermakna akan ada sesuatu yang Jika akan mengejutkan . Mati Jika anda mengimpikan seseorang teman atau keluarga meninggal dunia. dalam kemelaratan. Melihat J meja. bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Maca nika anda mengimpikan diburu macan. Mimpi macan masuk dan kembali lagi. Jika J mimpinaik menara sampai dipuncak. bermakna baik sekali. betafsir akan dapat anak. Dan mimpi anak anda meninggal dunia. 44 . Meria m anda memimpikan mendengar suara meriam. Meg aika anda memimpikan melihat mega puti bersih.pakarhowto. bermakna rumah tangga akan hidup bahagia dan mimpi meja tersusun bersirat akan berhasil apa yang diinginkan. bermakna anda akan panjang umur. Anda akan bebas dari J suatu tuntutan. anda akan berhasil dalam kerja dengan anda segala keyakinan. Mimpi matahari dan bulan berartikan orang tua akan dapat turun. bermakna yang diimpikan akan umur panjang. Melara t ika anda memimpikan J kebalikannya. bertanda kecintaan akan terlaksana dengan J hati jujur.co m Melihat matahari dan bulan bertemu. Menar aika anda memimpikan melihat menara. . menandakan hidup lama. Mawa r ika anda memimpikan bunga mawar. bermakna Melayan gika anda bermimpi melayang dengan atau tanpa sebab. Mera hika anda memimpikan melihat warna merah. Dan bagi pemuda pemudi akan segera mendapat jodoh. Mej aika anda memimpikan naik diaatas meja bertanda akan dapat pangkat.

Mesjid Jika anda memimpikan masuk Mesjid atau Klenteng dan Greja. memberi hadiah mungkin. bermakna anda sikap dalam yang tidak lama akan kehilangan uang atau sesuatu yang berharga. Mencium anak. bertanda anda akan memasuki kalangan industri.pakarhowto. Menyebrang i ika anda bermimpi menyeberangi sungai. Mimpi meminum susu bermakna kesehatan anda akan terjaga. Mimpi memakai minyak membeli wangi. Menciu m anda bermimpi mencium orang yang anda cium bermakna dalam waktu dekat Jika anda menerima perlakuan yang menyenangkan dari orang yang kita cintai tersebut akan entah atau bentuk lain. bermakna akan memenangkan dalam J suatu pekara. Minu m anda bermimpi minum.co m 45 . www. bermakna rumah tangga akan cekcok J dan hampir cerai berai.. bermakna kepada anda akan mendapat J rezeki. begitu juga bila minum air kali. Menangi sika anda memimpikan sedang menangis. Mingga t ika anda memimpikan minggat bersama teman sepergaulan yang karib J bermakna kebahagiaan anda dalam percintaan akan terkabul. bermakna akan memperoleh kebahagiaan yang diimpikan. alamat akan menerima khabar girang. Mimpi waktu mencium bermakna hati-hatilah anda karna akan ada guncangan yang berarti bau busuk dalam pekerjaan dan usaha yang anda setiap lakukan. Meningga l ika anda memimpikan anaknya meninggal. bertanda akan mendapat yang anak baik.. Memotre t ika anda bermimpi sedang memotret tempat-tempat yang indah. bertanda murah hati.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Mesin Jika anda memimpikan melihat rupa-rupa bentuk mesin. bertanda akan bertukar pekerjaan sedang minyak. . Minyak Jika anda memimpikan menjual minyak. Membendun gika anda bermimpi membendung air. bersirat akan mendapat ilmu pengetahuan (dari sumbernya yang benar). dan bila minum madu bertanda Jika bersirat rezeki. bermakna akan J ada kesempatan baik yang datang menghampiri anda. bermakna akan mendapat khabar bahagia J dan mimpi mendengar orang menangis anda akan berkewajiban menyelesaikan suatu perkara sesungguhnya sangat yang sulit. Mimpi meminum air dari mata akan tiba air.

Nabinabi anda bermimpi bertemu dengan nabi Muhammad SAW. mimpi perjalanan yang banyak naik bersirat akan maju dalam pekerjaan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Monye t ika anda bermimpi melihat monyet putih.co m 46 . Dan jika melihat nabi (nabi yang lain). Nag aika anda bermimpi melihat naga putih. akan Musik Jika anda bermimpi membunyikan musik atau mendengarnya bertanda nama anda akan terkenal . J bermakna bahagia akan segera menjelma. segala apa yang diinginkan bertanda akan terlaksana. jika mimpi J makan monyet bersirat tidak baik dalam daging berkehidupan. mimpi muka keluar hitam-hitam bermakna atau kurang baik untuk berdagang dan mimpi cuci muka. Naik Jika anda bermimpi naik perahu dengan orang lain bermakna akan pindah. bermakna anda akan Jika mendapat baik didunia maupun di akhirat. Bila bertemu dengan sahabat nabi bermakna akan menjadi orang pintarlahir batin. Mimpi naik kelangit. Nasi Jika anda bermimpi makan nasi bermakna akan hidup kuat dan sehat dan atau tidak akan kelaparan . Mud aika anda bermimpi bahwa anda dalam keadaan umur muda atau orang muda. bermakna akan menjadi orang J yang dermawan. Mimpi naik kegunung bertemu melepas orang. Melihat motor berjalan dengan kencang. bertanda akan beruntung. Moto r ika anda bermimpi berkendaraan dengan motor. Berjumpa dengan para Wali pecinta nabi bermakna jika anda ilmu sedang menuntut ilmu akan berhasil. akan dapat kebaikan dan mimpi naik pohon. bertanda pekerjaan akan mundur. Mimpi naik kereta mobil bermakna anda akan mendapat kehormatan dari pemerintah api atau atau www. bertanda akan tiba karunia Tuhan yang kelak membahagiakan. Naik perahu bermaknakeinginan yang telah lama dikandung. alamat anda sedang memperbaiki hidup . bertanda anda akan sembuh dari J sakit segera akan hilang penyebab sedih. Muka/Waja hika anda bermimpi melihat muka dan sisi rambut. bersirat akan mendapatkan kedudukan. J sedangkan mimpi melihat naga. bersirat akan memperoleh anak yang perempuan bijaksana. bersirat akan keluar dari susah dan derita. Dan bila mimpi mencuci muka di panci bermakna akan mendapat jodoh. jika bertemu dengan nabi Adam AS kemuliaan bermakna akan mendapat kemuliaan di dunia dan akhirat dan segala doa akan dikabulkan. Mutiar aika anda bermimpi menerima mutiara bertanda perkawinan atau juga percintaan J anda sukses.pakarhowto.

bertanda akan mendapat J kesusahan. juga merupakan bahwa anda banyak dosa.pakarhowto. bertanda anda akan dapat menyelesaikan suatu persoalan yang sukar selama ini. bermakna akan ada kemajuan dalam J soal perjuangan (usaha yang anda harapkan akan tergapai). bila ada rencana lebih baik di tunda dulu sampai selewatnya bulan tersebut. 47 . Nol Jika anda bermimpi melihat angka nol. Oktobe r ika anda bermimpi dalam bulan Oktober atau mengimpikan bulan Oktober. harus segera bertobat. Nangi sika anda bermimpi menangis dengan air mata yang bercucuran bermakna.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Nur Jika anda bermimpi melihat nur/cahaya menyinari bermakna suatu impian yang baik. Dan mimpi melihat suatu permainan olahraga bersirat kehidupan anda menghadapi kesenangan. J bermakna akan mendapat pangkat. Mimpi naik sepeda bermakna anda akan susah berhatihatilah. Obo r ika anda bermimpi berjalan membawa obor dalam keadaan menyala terang.Neraka Jika anda bermimpi melihat rezeki neraka. bermakna akan mengalami suatu penderitaan yang meberi rara susah. Keberuntungan akan segera datang dengan tidak mengenal masa. akan J datang yang bersar berupa uang untuk anda..co m masyarakat. Nyamu kika anda bermimpi digigit nyamuk.Ngantuk Jika anda peringatan bermimpi bertanda akan memperoleh keberuntungan tiba-tiba. bermakna anda akan atau akan naik kedudukan. Mimpi menaiki kuda atau onta. Ont aika anda bermimpi melihat onta bermakna tidak akan ada yang mejadi aral J yang menghadang (rintangan). Nyarin gika anda bermimpi mendengar suara yang nyaring. Jika mimpi anda melihat onta dalam kurungan bersiratkan ada suatu pejalanan yang menguntungkan. Mimpi naik apa saja tapi setelah samapai diatas jatuh lagi bermakna anda akan dikeluarkan dengan tidak hormat dari pekarjaan anda. J bermakna kurang baik. Oba t ika anda bermimpi membeli obat atau menerima obat dari rumah obat bermakna J anda tetap sehat dan atau anda harus selalu memeriksakan diri pada dokter akan demi kesehatan anda. bertanda akan dapat susah.Nginang Jika mengantuk anda bermimpi melihat orang nginang. bertanda akan mendapat tamu J yang datang dari jauh atau luar kota. Olahrag aika anda bermimpi sedang berolahraga. Mimpi naik harimau atau gajah bermakna anda akan mendapat kemuliaan naik pangkat.

bermakna keuntungan akan segera J anda peroleh setelah bersusah payah mengurusnya. Pakaia nika anda bermimpi membuka pakaian. bermakna akan segera tiba masa J jodohnyaanda sudah menikah akan ada celaan yang datang pada dan bila anda. Jika mimpi melihat ada orang yang datang kerumah ganjaran bertanda orang yang berilmu yang akan menolong anda. kebebasan sosial.pakarhowto. Pahi t ika anda bermimpi memakan atau minum yang pahit-pahit. bertafsir akan ditimpa malapetaka rumpu t www. bermakna akan dapat keberuntungan. Paga r ika anda bermimpi melihat pagar dirumah dikala berjalan. Mimpi berpakaian yang berkancing kilap. bersirat akan akan dapat pekerjaan. Oran gika anda bermimpi memanah atau menembak orang. bermakna kehilangan uang. Pagu t ika anda bermimpi dipagut atau digigit ular. Pader i ika anda bermimpi melihat Paderi (guru agama/pemuka agama) membaca J kitab. Payun gika anda bermimpi memakai atau melihat payung. Mimpi mempunyai tamu orang sakit suatu tanda akan pertolongan. bermakna semua teman-teman J anda datang menolong kepada anda. Pad i ika anda bermimpi melihat padi tumbuh diatas rumah bertanda akan naik J pangkat. bersirat makanan susah. bersirat kematian dilingkungan keluarga atau setidakpakaian tidaknya kecelakaan. Memimpikan orang besar atau kepala bermakna naik pangkat. bermakna akan berpergian. Padan g Jika anda bermimpi melihat padang rumput yang luas dan indah.. Jika mimpi dapat payung dari orang tua. mimpi J memakai tentara. Mimpi melihat orang menangis bersirat akan negara mendapatdari suatu perkara. Mimpi melihat orang orang banyak bermakna masyarakat akan tidak beres dalam soal sandang pangan. J Mimpi sakit naik dokter. bersirat akan mundur dalam percintaan. Mimpi menghormati kepada orang tua. bermakna hidup cinta J anda akan terpelihara. bermakna perkawinan didahului oleh cinta kasih akan segera anda yang tiba.co m 48 . bertanda apa yang J dilakuan akan segera terhalangi. Mimpi melihat orang tua yang sudah meninggal bermakna dapat akan mendapat rezeki yang besar. bertafsir kurang baik untuk anda. bermakna akan ditinggal mati orang dekat. Mimpi dianiaya orang. Mimpi dikejar orang akan ada bertanda akan dapat rezeki.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Operas i ika anda bermimpi dioperasi atau dibedah. bermakna akan selamat dan bahagia. Mimpi orang/kita punya penyakit kelamin. Mimpi melihat orang dioperasi.

Mimpi melepas pakaian (Polos) bermakna anda akan sembuh dari sakit. Pangka t ika anda bermimpi didatangi orang yang berpangkat bermakna akan tiba rezeki J baik. bertanda ada kesusahan dan J kemelaratan akan berganti dengan kesenangan. Pawa i ika anda bermimpi melihaat pawai atau barisan. bertafsir kebaikan memanjat pohon dalam kehidupan . bertanda akan dapat warisan dari J orang tua. Bermimpi mebeli pakaian. Seandainya dipasar. bertanda akan tiba masanya anda akan naik pangkat dan keuangan anda akan terpelihara. Pak uika anda bermimpi melihat paku atau menerima. J bertanda menerima khabar baik.pakarhowto. Panja t ika anda bermimpi memanjat keatas loteng atau aaatap rum. 49 . Mimpi akan membeli barang dipasar. Panggi l ika anda bermimpi dipanggil seseorang.. bertanda akan ada atau datang penggoda atas diri anda. bermakna J keberuntungan. Mimpi memakai pakaian kumal bermakna akan mendapat karunia. Pana hika anda bermimpi melihat orang memanah atau anda sendiri yang memanah.Mimpi menjahit pakaian sendiri. dan mimpi melihat panah terbang diudara bersirat anda akan anda disakiti oleh temanakan teman. Dan mimpi suami isteri sama-sama belanja bermakna akan tiba kesenangan dan ketenangan rumah tangga. Pana sika anda bermimpi kepanasan. bermakna akan mendapat kerugian besar. kelapa atu gunung hingga sampai puncaknya. Sedangkan mimpi berjalan-jalan di pantai bersirat kebahagiaan yang baru dicapai akan ada yang kerikhtiar (berusaha) menghalanginya. Mimpi mengenakan pakaian indah. bermakna akan mendapat kawan baru. bermakna dapat pangkat atau J derajat. bermakna jika anda akan J melakukan suatu pekerjaan tertentu akan dikerjakan dengan sedikit waktu dan berhasil. Panta i ika anda bermimpi mandi-mandi dipantai bermakna anda akan menerima percintaan J yang harmonis. Panggun gika anda bermimpi naik panggung sandiwara. bertanda keberuntungan. Pasar Jika anda bermimpi berjalan-jalan dipasar. bermakna agar rencana anda yang harus J dikerjakan dituunda atau dibatalkan sebaiknya dulu. bermakna apa yang dicita-citakan akan tercapai.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m dan mimpi pakaian terkena tinta bermakna akan dicela orang. anda berada yang di dalam pasar.

Peran gika anda bermimpi melihat kalah perang. bermakna akan J mendapat rezeki baik. bertanda kurang baik. bermakna akan mendapat pembantu yang istimewa. Penjar aika anda bermimpi didalam penjara. Pelaya nika anda bermimpi sedang dilayani seorang pelayan restoran. bermakna segala sesuatu yang anda lakukan J harus dikerjakan dengan segiat-giatnya yang pada akhirnya akan membawa kebaikan yang anda cita-citakan. bermakna akan ada dekat yang akan mencari jalan untuk mencelakakan orang anda. bermakna tidak baik anda akan sakit keras atau J dapat kecelakaan yang dapat menghentikan anda. mimpi menang J perang akan beruntung. bermakna akan mendapat kesusahan. Penyaki t ika anda bermimpi diserang penyakit atau sakit. Mimpi perhiasan jatuh kedalambertanda akan ada kejadian yang tiba-tiba. bermakna suatu tanda anda harus J banyak menjaga diri.Penghulu Jika anda bermimpi melihat penghulu. Perhiasa nika anda bermimpi mendapat perhiasan emas. Periyayi Jika mimpi memakai pakaian periyayi. intan dan perhiasan lain J sebagainya. www. Padan gika anda bermimpi memakai uniform dan memegang senjata. Dan jika mimpi akan pergi kemedan perang. Penganti nika anda bermimpi jadi pengantin. bertanda pekerjaan J anda akan bertambah laris dalam setiap harinya. Sedangkan anda sendiri yang setiap sebagai bermakna anda akan memperoleh ketabahan hati yang penuh terhadap pelayan. bermakna akan mendapat sakit yang hebat. Dan jika mimpi diberi pena. Pen aika anda bermimpi pena atau fulpen. bersirat kepandaian akan bertambah. Mimpi ikut perang sabil bermakna akan geger sampai bertanda sampai mendapat perkara besar. Bermimpi mengenakan sumur. bermakna akan dapat rezeki. . perhiasan anda akan merasa bangga dan bahagia dengan apa yang telah dimiliki bermakna sekarang. Pekarangan/halama nika anda bermimpi mandi disebuah sumur didalam pekarangan rumah yang nampak J baik. Jika mimpi ditimpa sakit campak bersirat akan mendapat berikhtiar rezeki murah.pakarhowto.co m 50 . sang majikan (orang yang memperkerjakan). bermakna kegembiraan yang luar biasa J diwaktu pakansi/libur.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Patun gika anda bermimpi melihat patung. bermakna Kehidupan anda akan lebih sempurna J anda dipuji orang dan dihormati atau anda akan mendapat akan uang.

bertanda akan J ada karunia berupa pengetahuan yang segera anda amalkan (laksanakan). Pet aika anda bermimpi sedang melihat atau meneliti sebuah peta.pakarhowto. Mimpi perahu pecah dikala dinaiki. bermakna akan dapat derajat yang lebih tinggi atau kejenjang yang lebih besar. Dan jika anda sendiri yang mimpi kawin. Perempua nika anda bermimpi bertemu dengan perempuan (sebaliknya). bermakna kesusahan akan terjadi walaupun J ada kesenangan tetapi nilainya hanya cukup. Perabo t Jika anda bermimpi membeli perabot rumah bermakna akan segera menikah. bertanda J akan merencanakan perjalanan yang jauh. bermakna akan ada perubahan hidup yang lebih baik lagi. bermakna akan dapat J isteri (Karena sebab yang baru benar). Pesantre nika anda bermimpi berkunjung atau belajar disalah satu pesanteren. Dan bila sudah menikah. J Mimpi berpesta didalam perahu. bermakna suatu keuntungan besar akan tiba dalam perdaganan (usaha). bersirat keberuntungan akan tiba. bermakna J akan kebahagiaan keluarga atau anak isteri tiba anda. sahabat anda tidak akan terlepas dalam pergaulan sehari-hari ia juga bermakna akan memberi pertolongan kepada anda. Perkawina nika anda bermimpi berada dalam satu perkawinan atau anda mengiringi J pengantin. bermakna akan menerima uang. bermakna anda akan selalu melihat kesukaran. bermakna akan ada tamu yang datang dengan tiba-tiba. anda Mimpi orang membawa perabotan rumah dijalan. bermakna ada keberuntungan dengan yang suatu saat menjadi suatu kesusahan. Jika mimpi bercakap-cakap dengan seorang ruma h www. Petan i ika anda bermimpi sebagai petani.co m 51 . Permadan i ika anda bermimpi sedang menyapu permadani atau membersihkannya. Pest aika anda bermimpi berpesta didalam perahu. Mimpi naik perahu lalu seolah-olah terbang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Perak Jika anda bermimpi melihat perak terkumpul. Perah uika anda bermimpi melihat perahu ada air. Perempata nika anda bermimpi sedang berjalan diperempatan jalan. bersirat akan untung ada kerugian didalam perjalanan. bermakna akan ada tamu yang J datang tiba-tiba. bermakna anda akan J menerima pujian orang. Mimpi berpesta di dalam rumah.

Mimpi mengasah pisau akan mendapat keuntungan. Dan J jika mimpi main piano. Mimpi memanjat duduk pohon 52 . Piknik Jika anda bermimpi piknik kesuatu kota yang ramai. Mimpi membawa pisau bermakna akan mendapat apa yang didamba. Mimpi mebuka bermakna peti dan bercakap-cakap dengan jenazah didalamnya. Bila mimpi seorang perempuan membawa pisau bertafsir akan mendapatkan anak. lebar. bertanda akan ditolong oleh orang besar. bertanda akan pindah ketempat membuka peti. Mimpi melihat pintu rumah bermakna akan mendapat kesusahan. bertanda akan ada pertolongan dari orang berpangkat. J Mimpi dibawah pohon. bermakna segala yang menjadi renungan selama ini akan tercapai. bertanda cita-cita anda akan sulit tercapai. Pinda hika anda bermimpi pindah kerumah yang buruk. bertanda akan dapatkan kawan J dengan yang isteri baik. Mimpi piknik pergi ke gunung atau ke hutan bermakna anda akan mendapatkan suatu peristiwa yang membuat anda prihatin. Mimpi membeli pisau bermakna akan memperoleh pengetahuan.pakarhowto. bersirat akan menetap ditempat anda berdiam sekarang. akan datang keberuntungan setelah sekian lama hidup susah. J sedangkan yang pingsan. Peti Jika anda bermimpi menaruh barang-barang dalam peti. bersiratan segala cita-cita anda yang begitu melangit mimpi anda akan terbentur oleh halangan yang hebat. bermakna akan mati datang kesengsaraan/kesusaha n. Pian oika anda bermimpi melihat piano. bermakna akan mendapat keuntungan besar.co m petani. Pingsa nika anda bermimpi melihat wanita pingsan. Mimpi menemukan pisau orang lain. bersirat anda akan berhasil dengan cita-cita anda sebagai ahli seni. bertanda akan datang jodoh anda. Dan jika mimpi pisau yang dipegang jatuh kebawah. Poho nika anda bermimpi diatas rumah tumbuh pohon cemara. bertanda keberuntungan dengan J mendapat kepercayaan yang sulit lepas. mimpi Mimpi peti mati. lain. mimpi pintu rumah tinggi ditutup. Mimpi pintu rumah anda sendiri yang terbuka bermakna anda akan kalah baik berkelahi atau bertengkar. Petir Jika anda bermimpi disambar petir. bermakna anda akan mampu untuk menolong seseorang yang berada dalam kesulitan. Mimpi melihat pintu sorga terbuka. Pint uika anda bermimpi pintu rumah anda dibuat besar dan tinggi. bermakna akan mendapat berkah. bermakna akan mendapat kesenangan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi peti mati sedang melihat digotong. bertanda akan rugi. bermakna anda J akan berhasil dalam pencaharian. Pisa uika anda bermimpi pisau melukai diri anda. bermakna panjang umur.

bermakna kedudukan. Dan bila anda dari segala cobaan maka segala yang anda ucapkan akan dikabulkan oleh Yang lolos Maha (hati-hati menyumpahi orang lain. Mimpi menanam pohon bermakna. menandakan ada rahmat dari Tuhan yang besar anda. Qur’a n Jika anda bermimpi melihat Al Qur’an. bermakna akan J ada kehormatan yang akan anda terima dari lingkungan pergaulan anda. Pondo kika anda bermimpi tidur disebuah pondok. segala usaha anda akan mendapat kemajuan. dan jauhi segala larangan Tuhan karna anda akan selalu dicoba dengan kemaksiatan entah itu datangnya dari kesusahan. bertanda ada teman anda yang dengki terhadap kemajuan yang telah anda dapatkan.pakarhowto. Pusar aika anda bermimpi melihat atau berkunjung kepusara dari salah satru keluarga anda J yang meninggal dunia. Mimpi berjalan dibawah pohon rindang bermakna mendapat akan mendapatkan kesuksesan. Dan mimpi melihat pohon yang berduri. bermakna posisi kerja anda dibidang J kesenian akan bertambah. bermakna akan memperoleh uang J dari hasil kebaikan masa lalu. bermakna akan anda akan mendapat keuntungan dan telah umur panjang . Mimpi melihat polisi dalam jumlah banyak. Polisi Jika anda bermimpi melihat polisi. Kalau tiba-tiba patah. Preside nika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan Presiden. bertanda baik sekali. atau kesenangan dunia. bermakna akan terjadi perselisihan dalam keluarga . bertanda akan mendapat sesuatu J kesenangan terdugayang tak duga. Mimpi melihat pohon besar. Potlo t ika anda bermimpi melihat atau mendapat potlot.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. dan mimpi Al Qur’an turun dari langit masuk kekepala anda dengan untuk bentuk yang panjang dan tiada putus bersirat anda memiliki banyak peluang untuk kertas masuk yang anda inginkan hidup anda penuh dengan pilihan. karena ucapan anda cepat didengar Kuasa. bermakna perkawinan anda J akan (Al’) 53 . Duduk melihat dibawah pohon kelapa tinggi bermakna akan mempunyai cita-cita yang berguna sekali bagi masyarakat. Puti hika anda bermimpi melihat warna putih. Raja/Rat uika anda bermimpi diberi hadiah oleh seorang raja. Mimpi pohon lebat rindang tapi tiba-tiba terbakar. bermakna rezeki segera menghampiri J anda.co m bersirat akan beruntung. Tuhan). bertanda pekerjaan anda sehari-hari tetap terjamin. semoga anda dapat kedunia pilihan yang benar. bertamsil akan berduka cita. Anda mimpi membeli radio akan dapatkan kemajuan dari pihak keluarga kenalan dan anda. Radi oika anda bermimpi mendengar suara radio.

bermakna akan mendapatkan rezeki yang tak melihat terduga. bermakna akan dirugikan lahir batin. Mimpi melihat rambut palsu. rumah Mimpi yang ada dalam rumah meringsek atau longsor. Ranta i ika anda bermimpi dirantai orang bermakna akan ada kesusahan yang tiba-tiba J datang atau Akan mendapatkan kesulitan. Jika bermimpi memakai rantai besi. Rokok Jika anda bermimpi merokok. bermakna. Mimpi tidur diatas ranjang. bermakna anda akan dikhianati akan dicela teman baik. Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singkat. Dan jika mimpi membuat rumah. Ranjan gika anda bermimpi membeli ranjang. bermakna akan tiba kebahagiaan J dirumah tangga . Mimpi rambut jatuh J putus dan rontok. bertanda akan datang tamu. bertamsil akan ada berita J yang membuat anda atau keluarga. bermakna J akan mendapat pertolongan. bertamsil rumah yang anda impikan akan menjadi kosong. Rampo kika anda bermimpi diraampok bermakna anda akan menemukan rezeki halal. bermakna panjang umur. bermakna akan pindah rumah. Rubu hika anda bermimpi melihat pohon rubuh. Mimpi melihat raja bertafsir kedudukan yang lebih tinggi akan datang untuk anda. Renan gika anda bermimpi sedang berenang dilautan besar. J Mimpi tumbuh rumput.pakarhowto. bertafsir bermakna orang. bermakna akan ada tanah kesusahan. segala yang anda kerjakan tidak akan mendapat hasil memuaskan. Mimpi rambut panjang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m berlangsung baik. J Mimpi perampok masuk rumah. J dan menghambat pekerjaan yang akan ada. bersirat akan datang kaya. bermakna akan mendapat berkah Tuhan YME. Ruma hika anda bermimpi membeli rumah. bersuratan akan sedih dan membuat anda susah. bermakna kurang baik terutama kesehatan. tapi kalau mimpinya menjelang pagi. bertanda akan nikah dan bagi yang sudah nikah akan berhasil segala cita- 54 . akan gembira jiga panjang umur dan mimpi rambut menutup mata. famili anda ada yang sedang menderita hebat hingga batas yang sangat mencemaskan semuanya. Rese pika anda bermimpi menerima resep obat. Ramba t ika anda bermimpi melihat pohon kecil merambat pada pohon besar. Rambu t ika anda bermimpi rambut beruban. bermakna akan mendapatkan sukses. Mimpi melihat J atau memperbaiki ranjang dan atau dirobah.

Mimpi dinding rumah anda terbuka. bermakna akan berjumpa dengan orang yang sedang melihat naik Mimpi melihat rumah tetangga terbakar bermakna akan dikhianati teman darah. Sabu nika anda bermimpi makan sabun. Mimpi rumah anda banyakkotoran. Mimpi rumah anda diatas sekali gunung. Mimpi rumah anda terang sekali. bermakna Jika akan dihargai orang. bermakna akan mendapat harta yang tak terduga. bermakna anda dapat berpikir baik dalam perundingan hingga anda menyetujui walau sebenarnya perundingan tersebut membutuhkan waktu dan tenaga yang cukup lama. arti kata lain penghasilan tentu cukup untuk kepentingan anda. bermakna perselisihan dan bisa mengakibatkan perceraian antara isteri/suami. bermakna akan mendapat uang. bermakna anda tidak usah was-was khawatir dalam J pekerjaan yang sekarang ini. bermakna anda akan menemui kesukaran. Tapi J dalam anda diharuskan berikhtiar mencari jalan keluar agar hal ini selamat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Jikalau anda yang diberi salam. Rokok Jika anda bermimpi merokok. Mimpi rumahnya ditinggal pergi bermakna akan dibenci orang. Ruwe t ika anda bermimpi mengerjakan suatu pekerjaan dengan ruwet. Saba r ika anda bermimpi sabar. Sakit Jika anda bermimpi badan anda sakit. bermakna akan mendapatkan sukses. rumah anda rusak sendiri bersirat anda akan mendapat kesusahan. tetapi J sayang sangat anda bersifat pemalu. bermakna akan mendapat kebahagiaan. bersiratkan harus hati-hati dengan pemberian orang. Rus aika anda bermimpi melihat rusa. bermakna anda akan dapat rezeki. bermakna kurang baik dalam kehidup anda.pakarhowto. bersirat keselamatan akan tiba. Mimpi menanam sayuran bersirat panjang umur. Sala m anda bermimpi memberi salam kepada teman atau orang sealiran. bermakna anda akan mendapat halangan. Mimpi melihat rumahnya menjadi tinggi bermakna akan mendapat rezeki lagi. alamatakan tiba kegembiraan yang tak diduga. bersirat bahwa J seorang hidup harus selalu bercita-cita. Mimpi Mimpi membeli rumah bermakna anda akan mendapat rahmat dari Tuhan. Dan mimpi sakit gigi. hal itu dapat tercapai disertai kemampuan manusia tenaga dan dorongan juga semangat yang kuat agar anda dapat menikmatinya kelak. 55 . Mimpi membersihkan rumah. bermakna anda sedang dikejar-kejar cinta. Saat/Wakt uika anda bermimpi bekerja pada waktu yang tertentu ataupun makan tetap pada J saat kebiasaan. akan ada Mimpi rumah orang terbakar. Mimpi melihat rumahnya roboh (tertimpa pohon) bermakna akan mendapat kesulitan. Sedangkan bermimpi memukul badan sendiri hingga merasa sakit. Sayur Jika anda bermimpi makan sayuran.co m citanya. dekat.

www. J bermakna anda akan. Jika warisan. Dan J mimpi membawa sapi kesawah bersirat akan datang kesuburan. Sap uika anda bermimpi menyapu dengan sapu baru. Sanda l ika anda bermimpi kehilangan sandal. alamat kurang begitu J baik. Sap i ika anda bermimpi melihat atau menyembelih sapi bermakna anda akan J mendapat diluar dugaan. bermakna akan mendapatkan derajat. Samba r ika anda bermimpi melihat sebuah pohon disambar petir.. bermakna kebahagiaan dan kerukunan J serta kelangsungan perkawina.co m 56 . sedang dipercaya orang. Sangka r ika anda bermimpi melihat sangkar kosong. bermakna harus ekstra hati-hati J dengan makanan yang sering anda makan. Saputanga nika anda bermimpi mendapatkan saputangan.pakarhowto. Dan mimpi menyapu di dalam rumah bersirat ada dan tamu. menandakan anda akan bahagia.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Salj uika anda bermimpi melihat hamparan salju yang memutih. bermakna akan terjadi percekcokan J yang berdasarkan cinta. Sada r ika anda bermimpi seteru anda akan datang dan meminta maaf karena sadar. bermakna akan J mendapatkan berita kegembiraan. Sawa hika anda bermimpi melihat padi disawah. Seberan gika anda bermimpi sedang menyeberang sebuah kali atau bengawan dengan J perahu. Sampul/Emplo pika anda bermimpi melihat sampul/amplop. Sedi hika anda bermimpi sedang diliputih sedih bermakna agar anda lebih berusaha lagi J dalam perjuangan . dikeluarkan. Dan mimpi melihat sapi masuk kedalam rumah bertanda keuntungan akan ada rezeki. bermakna anda harus berhati-hati dengan J kerja ada hal yang sangat sensitif yang bisa membuat anda akan anda. bermakna anda akan sukses dalam J cinta cita. Seha t ika anda bermimpi seolah-olah berbadan sehat. bermakna anda akan melakuan J perjalanan mimpi melihat burung buas dalam sangkar bersirat akan mendapat jauh.

bermakna kebaikan yang akan datang. Semangk aika anda bermimpi makan semangka. Senyu m anda bermimpi melihat senyum datang pada anda. Adu senjata bertanda ada pihak yang bertengkar. bermakna anda akan dapat pangkat dan J diamati orang. Semu t ika anda bermimpi melihat semut. bertanda percintaan akan segera meluapJ luap. bermakna akan dapatkan kekayaan yang J cukup. Mimpi menaruh www. bertanda akan J memperoleh yang luas dalam mengembangkan bakat anda. Sela m Jika anda bermimpi menyelam diair yang dingin. Mimpi kehilangan sepatu menandakan ditempat anda ada buru banyak atau pembantu anda akan pergi jauh dari lingkungan. bermakna bahagia karena jasaJika jasa anda . Senapa nika anda bermimpi memanggul senapan. bertanda rumah akan mengalami kegoncangan luar biasa. Selimu t ika anda bermimpi memperoleh selimut. lekaslah menikah agar kelak tidak terhalangi.co m 57 . Sepat uika anda bermimpi memperoleh sepatu. bertanda tidak baik anda akan mengalami dan kemungkinan dapat membawa akibat yang sakit payah fatal. Dan kalau anda telah kawin. Senjat aika anda bermimpi menemukan senjata bermakna ada tamu datang. Selendan gika anda bermimpi melihat atau membeli selembar selendang leher. J Mimpi memakai sarung merah akan mendapat kesusahan.pakarhowto. bertanda kebahagiaan dalam cinta dan sukses J dalam berdagang . bermakna akan ada seorang keluarga yang sakit.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sekola hika anda bermimpi berada disekolah lanjutan atau menengah. Sarun gika anda bermimpi memakai sarung putih. Mimpi sepatu yang anda pakai mendadak rusak. bermakna J ada khabar bahagia yang sebelumnya meminta ketekunan anda. bertanda J baik. Membawa J senjata bermakna untung. yang disebabkan cemburu yang tangga tak disangka datangnya. Mimpi memasuki pengetahuan gedung bersiratan bercita-cita sekolah baik. Sembahyan gika anda bermimpi sembahyang bermakna akan memperoleh kebajikan dari orang J yang anda pernah tolong.

bermakna segala J usaha terlaksana dengan mudah dapat sekali. J suatu yang paling jahat anda harus lebih dekat kepada Tuhan impian YME. yang terus menerus mengikuti anda bermakna. hati. akan datang pengasihan dari teman. bermakna akan dapatkan kedudukan yang J tinggi. Sot oika anda bermimpi makan soto. bermakna akan ada anggota J keluarga yang sakit. Seped aika anda bermimpi melihat orang-orang berkendaraan bermakna ada sesuatu J yang dianggap sulit dengan mudah anda atasi walaupun sesudahnya anda makan perasaan. bermakna akan membaharui hidup yang sesuai cita-cita anda setelah menyesali kesalahan yang pernah dibuat dan bejanji dengan untuk memperbaikinya . Selamb uika anda bermimpi membawa atau melihat selambu.co m senjata dibawah bantal bertanda usaha akan berhasil. Sogo kika anda bermimpi menyogok kepada sesuatu badan usaha guna J kelancaran pembangunan. Sem i ika anda bermimpi melihat pohon yang meranggas bersemi kembali. bermakna cita-cita anda J akan berhasil . hati-hatilah menjaga kesehatan terutama isteri anda. Mimpi ditikam dengan senjatabermakna anda akan memperoleh kegembiraan tajam. Sneltrei nika anda bermimpi naik atau menumpang kereta api (sneltrein).pakarhowto. bermakna tergoda oleh kata-kata manis yang sesungguhnya berulat didalamnya. Mimpi suami isteri sama-sama pergi kepesta. Sisa Jika anda bermimpi diberi sisa makanan. Dan anda mimpi disogok orang bersirat rezeki akan jika berkurang. bermakna akan bertambah J penghasilan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda akan J dapat kemajuan penting. Seta nika anda bermimpi setan penggoda. 58 . Spoo r ika anda bermimpi menumpang spoor atau kereta api. Sing aika anda bermimpi singa. bermakna dikaruniai Tuhan YME. Suam i ika anda seorang perempuan dan bermimpi memeluk suaminya. bermakna akan J ada rezeki yang datang. Sikat Jika anda bermimpi menyikat gigi/rambut.. bertanda akan berpisah.

bertanda akan sakit keras. Sumu r ika anda bermimpi ambil air dari dalam sumur. airnya Mimpi sumur ada ikannya. bertanda dengan akan berselisihan. bertanda akan ada orang tua yang J datang. pencaharian akan muda bagi anda untuk memperolehnya. bermakna akan sukses dalam segala lapangan J (Usaha). Suling pecah. Surg aika anda bermimpi melihat surga.co m 59 . bermakna akan timbul suatu kejadian yang tidak disangka-sangka.pakarhowto. bertanda akan mengalami kekurangan untuk sementara waktu. bertanda apa yang pernah dikerjakan akan berhasil walaupun agak lama . bertamsil akan kehilangan teman hidup. J mendengar bermakna akan dapat sakit. Tai/Kotora nika anda bermimpi melihat tai banyak didalam rumah. Sus uika anda bermimpi meminum susu. bermakna kebaikan untuk anda yaitu pola pikiran J dan pandang anda makin luas. mendengar suara air sungai menderu bertafsir akan dapat isteri baru. Taku t ika anda bermimpi mendapat nama harum bila mimpi berjalan di jembatan dengan J rasa sekali. Mimpi melihat melihat sumur terbakar. Mimpi sumur ada didalam rumah. takut www. mendengar suara guntur bersirat sedih dan suara angin sakit. bermakna anda bahagia. Sunga i ika anda bermimpi melihat air sungai kotor/butek. bertanda pangkat dan kedudukan anda akan naik. Mimpi melihat dindingnya rusak. Mimpi taat dan bermakna setia kepada isteri/suami. J Mimpi tinggal di surga bersirat akan dikaruniai. bertanda akan datang J untung. bermakna akan memperoleh hidup bahagia. Sura t ika anda bermimpi menerima surat. bermakna akan maju cara dalam usaha dan percintaan. bermakna akan mendapat J ketenangan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Suar aika anda bermimpi…mendengar suara suling bertanda akan dapat kesenangan. bertanda akan dapat rezeki tapi J disertai kejengkelan hati. Taa t ika anda bermimpi merasa diri anda seolah-olah seorang yang taat kepada J agama. Sedangkan menulis surat. bermakna akan mendapat rezeki baru. J Demikia mimpi melihat tumbuh-tumbuhan lain yang kelihatan pula jika subur. bermakna akan mendapat sumur celaka. Jika mendengar suara dari dalam sumur. Mimpi taat kepada undang-undang negara. Dan jika sumur kering. Sulin gika anda bermimpi meniup suling. Subu r ika anda bermimpi melihat sawah yang padinya subur.

. Tand aika anda bermimpi diberi tanda mata. M Mimpi meratakan tanah.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tali Jika anda bermimpi diikat tali bermakna ada orang yang akan membinasakan anda dan menginginkan apa yang anda miliki. J Sedangkan mimpi menumpahkan teh dari cangkir. Tana h impi melihat tanah yang mendadak pecah terbelah. Tamasy aika anda bermimpi bertamasya atau berpiknik dengan pasangan/partner. hilang. Tangi sika anda bermimpi menangis. bertanda hidup tiada pernah J kesepian. bertanda anda akan berbakat seni.co m 60 . bermakna anda akan sakit. bermakna J tidak ada kesulitan yang dirasa selama belum akan kawin. Tanga nika anda bermimpi melihat tangan elok. Menggali tanah. bermakna akan mendapat harta. bermakna akan murah J rezeki Te hika anda bermimpi minum teh. bermakna anda menunda J keberuntungan Atau kepercayaan akan dalam dagang. Terban gika anda bermimpi terbang dengan pesawat terbang. Tama nika anda bermimpi berada didalam kebun atau taman bunga. bertanda akan dapat susah atau J sakit. bermakna anda akan termasuk ahli tangan politik. Tangg aika anda bermimpi mimpi jatuh dari tangga. jika J mimpi yang kuat. bermakna akan ada tamu yang datang dari J jauh. Jika undangan mimpi perahu terbang bermakna akan berhasil dalam usaha. Tan i ika anda bermimpi sebagai petani. Tambu r ika anda bermimpi melihat tambur. bermakna kehidupan J penuh kebahagiaan dan kegembiraan. Mimpi akan ada anda tertimbun tanah. bersirat kesialan.pakarhowto. bersirat akan bebas dari kesusahan. kerja bertanda geger dan ribut dan mimpi tidur ditanah akan mendapat pangkat. bermakna anda akan mendapat kegembiraan J yang tak terduga. Sedang kalau diri anda melihat yang www. Tam uika anda bermimpi didatangi tamu. bertanda akan datang J panggilan istimewa karena anda mempunyai kelebihan yang sangat berharga. bermakna keberuntungan dalam soal dagang.

bertanda akan dapat rezeki. bermakna dalam cita-cita anda akan M maju. Sedangkan tikar robek. Tengka r ika anda bermimpi suami isteri saling bertengkar. Tempa t Jika anda bermimpi melihat tempat-tempat suci. Teriak Jika anda bermimpi berteriak diatas jembatan. Terbaka r impi melihat rumah terbakar. bermakna anda akan mendapat keuntungan yang tidak terkira.co m terbang. Tikus Jika anda bermimpi melihat tikus menuju jalan. bermakna badan mengalami rasa J kurang enak . Jika anda bermimpi menembak orang. artinya anda akan mendapatkan suatu pengalaman/ilmu yang sangat bermanfaat yang dapat membantu hidup atau karir bagi anda anda. Tidu r ika anda bermimpi tidur dengan perempuan bukan isteri. bertanda kuranganda akan menjadi sakitbaik sakitan. bermakna pekerjaan akan tetap bagus dan lancar. yang Sedangkan mimpi tidur diperahu. Kalau isteri anda J sedang hamil akan segera mendapatkan anak laki-laki. alamat kurang utama. Dan mimpi melihat telur bertanda akan kedatangan susah besar. Temba kika anda bermimpi menembak burung atau binatang dan kena pada sasarannya J bermakna sukses dalam dagang. bertanda akan keberuntungan besar. bermakna anda harus Jika meneliti anda dalam waktu yang singkat (ada persoalan dengan keuangan). bermakna akan terima khabar senang. bertafsir kemunduran. Mimpi melihat tikus lari.Mimpi tidur nyenyak. Tenggela m anda bermimpi tenggelam dalam laut atau kali. suci 61 . baik. Tertaw aika anda bermimpi tertawa. bermakna akan menerima khabar yang mengejutkan. Jika keuangan hanya tenggelam dalam air bermakna anda akan mendapat fitnah dari orang yang mimpi anda kenal lama maupun baru. bermakna kemenangan akan anda dapat walaupun perkara yang tergolong besar.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bersirat akan dapat mempengaruhi seorang tokoh karuan. bermakna anda akan ditimpa kesedihan atau J sakit. bermakna akan ditolong oleh orang budiman. Telu r ika anda bermimpi makan telur.pakarhowto. Mimpi mendengar suara tembakan (dentuman) anda akan meriam. bermakna hidup anda tak J karu. sedang anda ditembak orang. Tikar Jika anda bermimpi membeli tikar atau babut.

bermakna akan dapat hasil yang J diluar dugaan . Toba t ika anda bermimpi bertobat kepada Allah. Ton gika anda bermimpi melihat tong berisi. bersirat akan terjadi suatu kemunduran melihat tong sekali. bermakna kehidupan anda sederhana tapi J puas. bertafsir akan ada yang menganggap diri anda J salah.co m 62 . Tok oika anda bermimpi kerja disebuah toko. Trompe t ika anda bermimpi mendengar atau melihat trompet atau sedang dibunyikan. Toma t ika anda bermimpi makan tomat. J Sedangkan kosong. sepat u www. bermakna hidup dan pekerjaan anda akan berkelebihan .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tint aika anda bermimpi melihat tinta. Top i ika anda bermimpi memakai topi. bermakna akan dapat untung J dalam suatu pertaruhan atau perjudian Tongka t ika anda bermimpi memegang tongkat pembesar. bermakna sesuatu yang dikerjakan akan menjadi kurang J baik atau turun hasilnya. Tudun gika anda bermimpi melihat orang-orang perempuan bertudung. J bermakna akan dapat nama baik. Tukan g Jika anda bermimpi menjadi tukang sepatu. Turu nika anda bermimpi turun. bermakna anda J harus hati-hati dalam menghadapai persoalan anda. ada baiknya meminta bantuan lebih kepada orang lain. akan mendapat kemajuan didalam J segala hal.pakarhowto. bermakna akan hidup dalam kerja. Tum aika anda bermimpi badan anda banyak tuma (kutu). bermakna akan tiba saat kesenangan setelah J kerja setahun ini. Todon gika anda bermimpi ditodong pistol bermakna. bermakna kedudukan anda akan semakin lebih J baik. kehilangan topi bermakna ada sesuatu dari anda yang hilang Mimpi dirumah. bermakna akan tetap hidup dan sehat J karena keadaan akan banyak yang menolong anda.

anda. bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh. Undanga nika anda bermimpi mendapat undangan. Uan gika anda bermimpi meminjam uang kepada seorang yang butuh.. Mimpi menyebar uang. bermakna akan datang masa J jaya selama satu tahun anda ini. Upa hika anda bermimpi mendapat upah (bayaran) karena keringat lelah anda. bermakna akan ada orang besar kecil yang menolong anda. www. bersirat jika anda seorang pimpinan (perusahaan) haruslah lebih berhati-hati dalam memainkan rol kehidupan. Usus Jika anda bermimpi melihat usus binatang terhambur ditanah. Unifor m Jika anda bermimpi memakai uniform militer bermakna anda akan memperoleh kemajuan dalam hidup. bermakna J panjang usia/umur . Mimpi melihat bermimpi ular dengan tiba-tiba berubah menjadi naga. bermakna ada orang jahat mencoba anda sepaya terus berjagayang jaga. bermakna akan panjang usia. Ular Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular.pakarhowto. tangan bermakna akan memperoleh karunia yang halal. bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda. Mimpi kehilangan uang. akan ada suatu atau pemberian orang yang segera anda temui dengan didahului karunia dengan perjuangan bathin yang kuat. bermakna. bermakna akan panjang umur. bertanda anda akan J turun dalam urusan sendiri maupun dengan orang lain. bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup. Uba nika anda bermimpi rambut anda beruban atau melihat uban. Mimpi J tidak menghadiri undangan. bermakna J akan dipercaya oleh orang. Mimpi mendapat uang saja bermakna akan jatuh sakit. Dan bila anda telah menikah demikian.co m 63 . Melihat ular berwarna-warni. Mimpi dikelilingi banyak ular. bermakna akan menderita kerugian karena melakukan sesuatu tanpa pikir panjang. bermakna akan ditolong oleh kawan karib. bersirat kebahagiaan segera terbayang pada Mimpi melihat ular yang banyak sekali. Mimpi mendapat uang dijalan. Ubi Jika anda bermimpi melihat ubi atau menanam ubi dikebun. busuk. Mimpi menabung uang bermakna.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tribun eika anda bermimpi berada diatas tribune sepak bola. Undian/Lotr e impi menang lotre. bermakna anda harus berhati-hati kepada sahabat yang M bermulut tetapi sesungguhnya berhati manis. akan dibenci/diperdaya orang.

Dan jika seorang wanita bermimpi bertemu seorang laksamana. bermakna sukses J dalam dan kehidupan berumah tangga akan cinta bahagia. bermakna anda akan dapat menghargai J jasa pendapat baik dari temandan teman. bersirat akan hidup berlebihlebihan. Vak/Fakulta sika anda bermimpi sekolah di vak/fakultas. Vetera nika anda bermimpi sebagai seorang veteran. wc Jika anda bermimpi pergi ke W. bermakna kepercayaan akan datang dari tempat anda bekerja. Waja nika anda bermimpi melihat wajan. Dan jika bertemu dengan seorang wartawan dan mengadakan bersirat agar waktu yang anda miliki jangan disiawawancara. bermakna segala yang tergaris dalam pikiran J akan mudah untuk diwujudkan. bermakna segala yang diharapkan J dari percintaan akan berhasil. Wayan gika anda bermimpi menonton wayang bersama pasangan/partner. siakan.C yang kotor. bermakna segala jasa baik yang pernah J anda lakukan akan selalu Wahy uika anda bermimpi seolah-olah diberi wahyu oleh Yang Maha Kuasa. Dan bila anda sendiri yang menjabat sebagai wakil.co m 64 . bersirat anda akan beruntung.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Vacanti eika anda bermimpi sedang vacantie (hidup nyata. bermakna akan bersusah J hati. bermakna akan mendapatkan J anak bersamaan ketika mendapat keuntungan. Waringi nika anda bermimpi memanjat pohon waringin. bermakna J akan menjadi orang yang pandai atau akan berumur panjang. yang inginkan jika anda terlalu tergesahanda gesah. bermakna waktunya kembali sadar (mengerti apa yang terjadi saat perasaan ini). Varia/kombinas i ika anda bermimpi melihat varia (kombinasi) warna dari berbagai macam kain atau J benda bermakna bila anda akan mengalami kesukaran untuk memenuhi kebutuhan lainnya. www. kegembiraan itu akan anda rasakan. Wakil Jika anda bermimpi menemui seorang wakil pejabat jawatan (orang berpangkat). lepas dari resah dan luluh) J dengan gembira. kawin dengan seorang duda yang kaya bersirat akan raya. Wartawa nika anda bermimpi menjadi wartawan.pakarhowto. Wanit aika anda bermimpi bertemu wanita cantik.

Zaka t ika anda bermimpi memberi zakat kepada fakir miskin. bermakna rezeki akan J tiba dalam waktu yang singkat. Yaki nika anda bermimpi ada orang-orang yang datang memberikan keyakinan atau J kepercayaan bermakna anda haruslah lebih berhati-hati benar dengan semua berita kepada anda. Dan jika mimpi berzina dengan puteri (wanita terpandang). Piat u www. Wudh uika anda bermimpi mengambil air wudhu.co m 65 . Zin aika anda bermimpi berzina dengan dewi (wanita cantik dari surga) bertanda J akan mendapatkan anak yang baik. bermakna anda akan menemui J kehidupan dan tenang dengan menjadi orang yang mulia lahir yang damai bathin. yang pernah anda dengar dari keluarga atau teman-teman. Yasi nika anda bermimpi mendengar atau membaca Yasin.pakarhowto. bermakna anda tidak J akan kekurangan uang setiap hari. Anda bermimpi sebagai pelayan warung atau mendirikan warung. bermakna akan ada suatu kemuliaan Jika dalam dengan kesempurnaan ilmu. Sedikit pengertian sangatlah membahayakan . bermakna pekerjaan yang anda kerjakan J akan selesai dengan baik. Ziara hika anda bermimpi ziarah kekuburan/makam. Yapo nika anda bermimpi melihat jejeran yapon yang dipamerkan ditoko atau pasar-pasar J kain.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Warun gika anda bermimpi makan diwarung dengan banyak teman. bermakna kehidupan percintaan anda dalam keadaan harmonis dan tenang. Mimpi makan sendiri di warung. bertafsir akan ada kegagalan yang datang. bertafsir rezeki anda akan tiba dari pengasihan orang banyak. Yati m anda bermimpi memasuki rumah yatim. Sedangkan mimpi anda sendiri yang yatim hidup piatu. bertanda baik kehidupan J berumah tangga akan selalu terpelihara. bersirat akan beralih pekerjaan.akan mendapat bermakna rugi.diingat oleh orang yang anda tolong.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful