PakarHowTo.

Co m

Ubahsuai oleh :

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

** Untuk mendapatkan petua, rahsia, panduan, tips, teknik dan pelbagai info menarik, sila lawat blog kami WWW.PAKARHOWTO.CO ** di M PENDAHULUA N Mimpi adalah mainan tidur tetapi kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka. Sekiranya kita mendapat mimpi yang baik, kiranya gembiralah kita. Dan sekiranya mendapat mimpi yang buruk, tentu kita tentu kita merasa tidak senang duduk. Oleh itu, ambillah wuduk sebelum tidur dan bacalah ayat Al-Quran. Ikutlah sunnah Rasulullah S.A.W yang telah diajar oleh Baginda untuk umat-umatnya semoga tidur kita dirahmati Allah Yang Esa. Rasulullah adalah teladan kita, seluruh kesehariaannya adalah panduan kita ikut. Dalam ‘terjaga’ atau terlelap sekalipun. Rasulullah shallahu’alahi wasallam biasanya tidur di awal malam dan bangun di akhir malam untuk melaksanakan sholat.

Seorang muslim hendaknya selalu bermuhasabah diri sebelum tidur tidur tentang apa yang telah dilakukan selama sehari. Jika ada yang baik hendaknya segera mengucapkan “Alhamdullilah”. Jika sebaliknya, hendaknya segera beristigfar dan bertaubat. Sebelum tidur disunahkan berwudhu terlebih dulu serta mengiring ke sisi kanan ketika tidur. menjelang tidur, disunnahkan membersihkan tempat tidur dengan tiga kali sapuan. “Jika engkau hendak menggunkana tempat tidur, maka sapulah atau kibaskanlah dulu, kerana siapa tahu ada sesuatu di baliknya”. Dan dalam riwayat lain, “tiga kali”. (HR. Muttaqun’alaih) Dimakruhkan tidur dengan tertelungkup/meniarap , ” Tidur tetelungkup/meniarap itu merupakan kebiasaan penghuni neraka”. (HR. Ibnu Majah) Disunatkan membaca ayat kursi dan akhir surat Al-Baqarah serta surat Al-Ikhlas, AlFalaq, dan An-Naas serta membaca do’a-do’a yang diajarkan oleh Rasulullah SAW.

2

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m

TAFSIR MIMPI “Rahsia mimpi ini adalah tafsiran dan ramalan sahaja. Anda dinasihatkan untuk tidak mempercayainya 100%. Semua qada & qadar adalah disisi Tuhan Yang Esa.”

Ab uika anda bermimpi tersembur dan atau kena abu dalam hidung hingga seolah-olah J tidak bernafas menandakan didalam pekerjaan anda saat ini sedang ada yang tidak bisa beres. Adind aika anda bermimpi menemui atau ditemui oleh kekasih (adinda) anda menandakan J Anda dikaruniai pekerjan mulia dan akan tinggi. Adega nika anda bermimpi menonton adegan lucu, dan pertunjukan jenaka menandakan J bahwa akan memperoleh suatu keuntungan yang baik dalam anda pekerjaan. Ajar Jika anda bermimpi diajar oleh orang terutama guru atau orang tua menandakan ada Suatu kehormatan yang akan diperoleh. Admira l ika anda bermimpi bertemu dengan seorang/banyak admiral berarti hidup usaha J (dagang) dikehidupan sosial sangatlah maju. Dan jika seorang wanita yang anda dan bermimpikan bertemu dengan admiral akan bersuamikan sorang duda yang terhormat dan kaya raya. Air Jika anda bermimpi berjalan diatas air alamat anda akan beruntung. Sedang mimpi tenggelam dalam air sungai alamat buruk. Dan bila bermimpi lihat air masuk kedalam rumah alamat anak dan anda akan mengalami sakit. Anda bermimpi menangis melelehkan air mata alamat akan datang kegembiraan. Dan memimpikan air buah menandakan tak lagi (dalam hitungan hari) akan menerima kabar gembira dari sanak famili lama atau Anda. Mimpi melihat air banjir, bersirat akan mendapatkan rerzeki. Mimpi teman melihat air mengalir, bermakna aka mendapatkan kabar yang mengejutkan Aya hika anda bermimpi ayah Anda dan bunda (tegasnya) melihat orang tua berarti sangat J baik sekali kehidupan Anda selama ini dimata mereka. Ayam Jika anda bermimpi melihat ayam terbang kepohon menandakan Anda akan menerima uang. Mimpi melihat ayam betina mengeram alamat akan dikaruniai kebaikan. Sedang anda bermimpi melihat ayam sedang bertelur, alamat akan mendapat untung. Dan bermimpi membeli atau dapat ayam jantan alamat Anda segera mendapat anak. Bermimpi dicuri orang bertanda akan bersedih hati. Memelihara anak ayam artinya ayam anda Anda gaduh (gelisah, resah) dengan rezeki sekarang. Sedang bila mimpi memberi jangan makan

3

Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi.indah. Pakaia n 4 . Alkoho l ika anda bermimpi meminum barang alkohol sehingga (yang memabukkan) seolahJ olah tahu dunia lagi. Anda akan dibawah berlayar (pergi jauh).pakarhowto. Ayuna nika anda bermimpi tidur diatas ayunan. Alu nika anda bermimpi melihat alun ombak bertanda rezeki anda sedang J dipermainkan keadaan sebentar naik sebentar turun. pikiran tidak waras menghadapi sesuatu peristiwa kehidupan jasmani dan dalam rohani. Albu m Jika anda bermimpi melihat foto-foto dalam album baik orang-orang atau pemandangan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. J Mimpi berayun dengan seorang yang berlainan kelamin alamat akan segera tibah duduk jodoh.co m kepada ayam artinyua pekerjaan anda akan bertambah maju dan sukses segala yang dicitacitakan. Ayu Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda ingin jika tidak disertai denganyang Anda harapkan akan mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya citahal-hal cita tadi besar artinya. mimpi jatuh dari ayunan bertanda akan ada rugi besar dalam Sedang perdagangan. bertanda anda akan mengalami badan yang sehat. bertanda anda yang selama ini ditunggu-tunggu kesudahannya pemandangan akan mengalami kepahitan tapi juga bisa teratasi dan ada kemungkinan dapat kawin. Almari Jika anda bermimpi membuka lemari pakaian dan yang membuka itu adalah perempuan maka ia akan berlimpahan pakaian kelak dikala ia bersungguh-sungguh mencari hidup. Aktris Jika anda bermimpi menghindari suatu pertunjukan yang dilaksanakan oleh seorang aktris ternama berarti anda akan dapatkan kemewahan yang berlipat banda. Kalau anda sendiri jadi aktris. alamat segala cita-cita dapat yang tercapai. Akroba t ika anda bermimpi dalam satu pertunjukan akrobat ditengah udara tanpa J kecelakaan si pemimpin (orang yang posisinya diatas anda pimpinan anda) akan beruntung kalau yang itu ada kecelakaan atau jatuh maka perjalanan atau rencana anda baiknya dilihat jangan dulu diteruskan karena besar kemungkinan mengalami banyak rintangan. Dan jika anda yang menjadi akrobat artinya pandangan mata masyarakat kepada anda sendiri tidak dihiraukan atau penuh ejekan.

mempunyai mendengar anak.pakarhowto. yang berakibat buruk untuk anda). Mimpi melihat anak-anak bermain bermakna akan mendapatkan jodoh. Ambruk/Robo hika anda bermimpi beberapa tembok rumah anda sama ambruk atau roboh J bertanda rumah tangga anda akan tangga berantakan. sahabat banyak yatim yang menolong dan kasih sayang selalu datan dari mereka.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ama l ika anda bermimpi sering meramal (melakukan perbuatan baik misalnya J menyumbangkan kenyataan anda tidak perlu lagi beramal. alamat J suatu keuntungan akan segera datang kepada anda. Kalau bermimpi anda sendiri yang menjadi baik dari anak bertanda anda hidup penuh kemewahan dan kebahagiaan. alamat anda akan (tercapai). Ana k Jika anda bermimpi bersenda gurau atau sedang bermain-main dengan anak kucing. alamat akan menerima segera khabar kalangan keluarga yang dekat. Apalagi kalau anda bermimpi mempunyai anak laki-laki. Dan jika anda dana dsb). dan Jika anda bermimpi merawat seekor anjing atau beberapa rezeki dengan anda akan memuncak gemilang. alamat rezeki anda Jika akan membumbung. kenalan.co m Kucin g 5 . Dan bila mengunjungi rumah yatim. Dalam menerima amalan dari orang lain. yang berikhtiar membelokkan anda dalam kejahatan (sesuatu sahabat. (harus) menerima nasihat dari siapapun saja mengenai persoalan yang ada hadapi. S teman. alamat harus hati-hati dalam waktu-waktu dikala anda sedang susah. Kebalikan dari itu bila anda mimpi menjadi kepala amal dari ditimpa suatu masyarakat atau orang banyak. Sedang anda mimpi dicakar kucing alamat anda sedang diganggu dan atau akan diganggu oleh orang yang sesungguhnya lebih bodoh dari anda. anada sekali dalam tempo yang singkat anda segera dapat senang. alamat tidak usah susah-susah soal kehidupan dan peri laku perekonomian anda. Ana kika anda bermimpi melihat. Ana k Jika anda bermimpi bermain-main dengan seekor/beberapa anak domba bertanda rumah tangga anda akan memuncak. Mimpi melihat waktu atau mengamat-amati kucing yang sedang tidur. Anak Yatim Piatuanda bermimpi memelihara atau memungut anak yatim. Dan bila anda melihat seekor anjing datang pada anda menggoyangkan ekornya bertanda ana akan dapat menyelesaikan suatu urusan penting segera. alamat ketentraman rumah tangga anda akan tercapai. Dan anak-anak anda akan sukses kehidupan dan bahagia hidupnya bila anda bermimpi memberi makan kepada anak domba atau dombadomba lainnya. memelihara. Anjin g edang mendengar atau melihat anjing menggonggong alamat ada seorang kawan. Angs aika anda bermimpi melihat angsa bertanda pertumbuhan cinta kasih anda akan J bersemi Dan bila anda bermimpi melihat angsa berbunyi. Domb a www.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Angi nika anda bermimpi angin ribut menyerang rumah. Dan bila mimpi anda sedang memadamkan api bertanda akan dapat menyelesaikan kesukaran yang sekarang dihadapi.co m 6 .Angin BesarJika anda bermimpi angin Anda akan segera menerima surat dan khabar. Alas Jika anda bermimpi keluar dari alas atau hutan bertanda anda akan kehilangan uang atau sesuatu yang beharga.Angin lautJika anda bermimpi angin dari laut. alamat anda akan segera menemukan apa yang anda cari. Melihat api dari jauh. Tanah mendadak keluar api bertanda anda akan keuntungan mengalamikesehatan. melihat api turun dari langit dan membakar rumahnya sendiri (anda) bertanda Mimpi akan mendapatkan rezeki atau uang yang banyak. alamat anda sewaktu-waktu J akan meninggalkan rumah dan atau kampung halaman. Ana k Jika anda bermimpi mendapat anak panah atau gendewo bertanda anda akan dibantusamapai cukup (mampu untuk melakukan keinginan anda orang sendiri). Asa pika anda bermimpi melihat asap. Angl oika anda bermimpi melihat anglo penuh berisi bara atau arang yang masih ada J apinya keberuntungan yang segera alamat tiba. Sedang mimpi angin santar bersar alamat anda akan mengalami sakit. alamat negara atau setidak-tidaknya masyarakat anda rusak. dan kalau negara akan timbul peperangan. bertanda akan mendapatkan sakit sedang asap J yang Pana h www. bertanda akan mendapatkanyang lumayan. Bila bermimpi menyala di dalam rumah bertanda akan mendapat kebaikan dari Yang melihat api Maha dan bisa juga makna yang terbalik dari itu anda diminta lebih berhati-hati Kuasa lagi. Ala m anda bermimpi bermimpi melihat keindahan alam yang luar biasa alamat anda Jika akan terlepas dari susah dan rugi.pakarhowto. Arsitek Jika anda bermimpi seorang arsitek Anda akan mendapat penghargaan yang tinggi dalam memburuhkan (memperkerjakan) tenaga kepada orang lain. Dan kalau anda sedang sakit (tertimpa musibah) akan sembuh seperti sediakala. alamat akan panjang umur. alamat akan J timbul pertengkaran yang anda sendiri tidak mengalami sakit. Arakarakan Jika anda bermimpi melihat arak-arakan. baik arak-arakan Tionghoa atau lainlainnya kehidupan anda mengalami banyak kesukaran peristiwa dan lain-lain yang bertanda anda bekerja dan membanting tulang dalam selama berhari-hari untuk harus menyelesaikannya. Api Jika anda bermimpi membawa api didalam perahu. bermakna akan berumur di panjang. sedang gangguan api itu warnanya hitam. Ad uika anda bermimpi beradu senjata dengan orang lain atau teman. Mimpi melihat api kuburan.

co m tidak berapi. Apun gika anda bermimpi dalam keadaan terapung (ditengah air) kemungkinan anda J dalam berusahan tanpa fundament yang kokoh dikarenakan kurang kuat perhitungannya. kebahagiaan naik dan kesengan memuncak.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Melihat asap keluar dari rumah. Mimpi melihat menghitam bermakna akan datang satu awan kesusahan. Asurans i ika anda bermimpi menerima polis asuransi kantor bertanda akan naik kondisi J keuangan anda .pakarhowto. Mimpi awan mendung dalam gelap peringatan anda harus hati-hati. Mimpi awan terlihatnya merah bertanda suatu desa akan ditimpa celaka dan mungkin kampug anda. Mimpi Apel diatas meja alamat presentase kedudukan anda akan naik dan terutama pandangan dari masyarakat. bertanda akan ada khabar yang bohong yang akan diterima. Ata p Jika anda bermimpi duduk atau berdiri disebuah atap rumah alamat segala citacita tercapai dan bila anda waktu duduk dengan seorang teman karib bertanda anda dapat keperuntungan yang baik dalam suatu usaha dagang. karena segala barang yang disuka. Sedangkan melihat asap hitam berkepulkepul. alamat segala apa yang dicita-citakan tidak akan tercapai. Asin Jika anda bermimpi merasakan air asin atau minum air sungai terasa asin bertanda akan uang dari inisiatif (pemikiran awal) yang kurang dapat jujur. roman baik. bertanda sukses pekerjaan. Awa nika anda bermimpi melihat awan putih alamat kebahagiaan dalam perkawinan J suksesperdagangan dan kesehatan terpelihara dihari tua. sedang bila yang minum itu seorang perempuan alamatmenghadapi kawin setahun akan lagi. Apung (terapung-apung) dalam sugai atau lautan itulah suatu tanda akan gagal dalam usaha. Ruma h 7 . Agustu sika anda bermimpi berada dalam bulan Agustus bertanda Segala yang berkenaan J dibulan kemungkinan besar akan tidak berhasil dan segala pekerjaan hasilnya Agustus kurang memuaskan . April Jika anda bermimpi seolah-olah berada dalam bulan April. Anggu r ika anda bermimpi (Pria) yang meminum anggur alamat ada seorang kawan yang J dapat menolong dalam sepak terjang. Ape l ika anda bermimpi memakan buah apel bertanda anda akan menghadapi sukses yang J baik tinggi. menandakan akan dapat sakit. Bermimpi seekor ikan atau terutama ikan duyung sedang terapung-apung dilautan alamat suksenya dalam perkawinan atau perihal cinta.

bertanda akan mendapat pengaruh besar J dalam kedudukan sosial atau perdagangan yang ada pimpin sekarang. Bada nika anda bermimpi badan gemuk berarti akan dimuliakan orang dan dijujung tinggi. Baj u Jika anda bermimpi mendapatkan baju kebesaran bertanda anda akan dapat keuntungan besar. Jika anda berbaju putih bertanda anda dalam posisi dicemooh orang. alamat murah rezeki karena tidak segan-segan mencari anda kerja. Dan jika mendapat baju besar. Dan jika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang akan dilihat kurang menyenangkan atau akan menghebohkan masyarakat. Mimpi badan berdarah bertanda harta kalau akan lama. J Dan badan anda kurus tanda sebaliknya. Sulama n Hija u Kurun g Lau t www. seorang wanita yang bermimpi ditangkap bajak laut alamat segera kawin Sedang atau dapat jodoh. Baja k Jika anda bermimpi melihat atau ditawan oleh bajak laut. Baj u Jika anda bermimpi mengenakan baju sulaman memberitakan anak cucu anda atau keponakan anan akan mempunyai rezeki yang datang tibatiba. Baj uika anda bermimpi baju anda robek bertanda akan ada berita yang akan buruksekali J yang menyusahkan jiwa anda.co m Kebesara n 8 .pakarhowto. anda menandakan anda dalam bergaul kurang diperhatikan. Baj u Jika anda bermimpi berbaju hijau bertanda anda mendapat berkat dari Tuhan Yang Maha Esa. dan bermimpi J melihat babi bertanda tidak baik bangkai sekali. alamat bagi yang susah akan terhibur tahan dan yang sakit akan segera bagi sembuh. artinya upaya anda selama ini dalam mencari perhatian orang itu adalah sia-sia bahwa belaka. seperti jilbab). Misalkan anda bermimpi tindaktanduk ketika seseorang yang anda sukai membuka pakaianya (penutup aurat. Kesimpulannya orang yang anda sukai itu ingin menjauhi anda. Dan mimpi badan keluar kutunya. alamat akan beruntung sekali. bertanda anda sukses dalamdan mendapat tawaran baik diantara dua pekerjaan dan besar bermanfaat kerja besar. Bada kika anda bermimpi melihat badak.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bab i ika anda bermimpi memotong babi. bersirat akan segera mendapat keuntungan yang tak terduga . dan bila kehilangan baju tanda berduka hati. Baj u Jika anda bermimpi melihat seorang memakai baju kurung.

berartikan baik sekali tentunya dalam bidang pekerjaan anda. Dan bila anda ada dibalkon tapi tak dapat melihat apaapa. Bahagi aika anda bermimpi bahagia bertanda kebalikan.Bahan Jika anda bermimpi membeli bahan bangunan bertanda jelas anda dari akan bersukses dalam usaha yang anda rintis. bertanda akan bertemu J dengan kawan yang sudah lama berpisah dengan anda. bertanda anda akan bertengkar dengan J seorang kawan atau keluarga anda. Ban kika anda bermimpi sedang berada didalam bank akan mendapat dan J menghadapi kesukaran .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sedangkan kalau anda berbaju robek bertanda segala yang disimpan didalam rumah akan diketahui orang. Bahaya Jika anda bermimpi dalam keadaan bahaya.pakarhowto.co m 9 . Sedangkan menolong orang yang ditimpa tentram bahaya. bertanda akan mendapatkan penghargaan yang baik dari majikan disebuah anda. Anda dipercaya oleh majikan yang memberikan kuasa. Balkon i ika anda bermimpi sedang ada dibalkon. bertanda kehidupan anda yang begitu segera ada yang merusaknya. BayangBayang Jika anda bermimpi melihat bayang-bayang diair atau gelas bertanda anda akan mendapat suatu pekerjaan yang lebih baik lagi. anda berlaku baik (adil) sesama bertanda kawan. Bangka i ika anda bermimpi berjumpa dengan bangkai yang sudah berbau sekali. Bila melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangkaanda sangka ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu. Bangk uika anda bermimpi sedang duduk disebuah bangku di park. Balo nika anda bermimpi melihat balon atau memegangnya bertanda sesuatu yang J dikerjakan dan diharapkan akan kurang memuaskan. Bayi Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. bertanda harus berwaspada karena anda akan dicelakakan oleh teman-teman anda dikala andan tidak tahu menahu. hidup yang anda jalankan harus J lebih hati-hati lagi (waspada) Lain halnya kalau anda bermimpikan orang yang bahagia. Bayar Jika anda bermimpi membayar hutang. Dan jika mimpi dan tidak melihat bayi dalam kandungan ibu. J bertand kesusahan akan menimpa anda dalam soal keuangan. Bila anda sedang sibuk seorang bekerja bangku. bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergianda. adalah anda disayangi orang dan diberi kesempatan yang tanda lumayan. www.

Banta l ika anda bermimpi melihat bantal sulaman bertanda anda akan ditolong oleh J orang atasan . Dan akan bahagia jika anda dibangunkan oleh suara batu anda kerikil. Bawan gika anda bermimpi memakan bawang. Terutama dalam soal perkawinan dan percintaan. Beludr uika anda bermimpi melihat atau menyentuh atau berbaring diatas beludru J bertanda kehidupan yang gembira dan suatau senang. dongkol. Mimpi rumah Tapi bila anda kebanjiran bersirat anda akan capek hati (kesal. bertanda akan mendapatkan suatu J kegembiraan. Juga J jika mimpi belajar membaca.co m 10 . Banten gika anda bermimpi melihat banteng. anda ditimpa banjir. Belanda r ika anda bermimpi belandar atau cagak dari rumah roboh. Beda kika anda bermimpi melihat dan memakai bedak bertanda asmara dan cinta anda J akan bahagia . bertanda pengertian anda akan bertambah. Beba sika anda bermimpi dibebaskan dari tuduhan oleh pengadilan berarti anda J dapat melumpuhkan segala manusia-manusia yang curiga terhadap anda dan dengan seketika waktu anda bisa kerja sukses lagi. bertanda akan J ditimpa kesusahan yang tibatiba. Bat uika anda bermimpi mengangkat batu hendak dibawa pulang kerumah. Bakar Jika anda bermimpi membakar hutan atau alas. Bac aika anda bermimpi membaca buku suci merupakan suatu keuntungan besar. emosi jiwa). bertanda anda harus hati-hati karena J akan dicurangi orang. mimpi mendengan suara orang membaca buku. bertanda J akan beruntung besar. Kerikil www. bertanda daya upaya anda akan berhasil.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Banji r ika anda bermimpi sedang mengamat-amati banjir bertanda anda akan dikaruniai J rezeki. alamat buruk karena akan kekurangan.pakarhowto. Bat u Jika anda bermimpi bermain batu kerikil bertanda kesusahan anda akan berkurang.

anda dengan selekasnya menikah. Berlaya r ika anda bermimpi berlayar diair yang tenang. bertanda dari (akan) pihak keluarga istri anda kurang senang dengan anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bel Jika anda bermimpi mendengar suara bel dari jauh. alamat kebahagian akan datang. Bender aika anda bermimpi melihat bendera terpancang dan berkibar-kibar. www. J sedang berlayar diair yang berteriak adalah sebaliknya. Bencan aika anda bermimpi terkena bencana. alamat berarti akan kesukaran yang anda hadapi tetapi begitu serius. Berand aika anda bermimpi duduk di beranda sebuah rumah terutama dengan dengan J putri. bertanda suatu laporan palsu akan datang.pakarhowto. bertanda J keuntungan Tetapi bila bendera itu hanya diam saja. Benten gika anda bermimpi masuk kedalam sebuah benteng.co m 11 . hal itu bertanda sebagai kebalikan dari mimpi J anda. alamat pertikaian dalam akan rumah timbul. bertanda bahagia akan datang segera. Beruan gika anda bermimpi dikejar beruang. bertanda akan yang memiliki keberuntungan sederhana. Benan gika anda bermimpi memasukan benang dalam jarum. bertanda kurang baik anda akan disusahkan J oleh yang dianggap teman. Berkelah i ika anda bermimpi melihat orang berkelahi dijalan bertanda situasi pedagangan J anda maju. yang tiba-tiba datang tapi hal ini anda jangan percaya. Benc i ika anda bermimpi dibenci orang bertanda khabar baik akan datang pada J anda. bertanda apa yang dicita-citakan akan terpenuhi dan bila suara bel itu dekat saja bertanda anda akan tergelincir dalam mulut dan anda mungkin akan kehilangan manis uang. Pertolongan itu terutama datangnya dari bidang ditolong sosial dan dagang. Sedang mimpi memilih benang. bertanda anda akan kekesalan J hati tiba-tiba.Jika anda bermimpi ada atau didekat benteng anda segera oleh teman-teman anda. Belanj aika anda bermimpi belanja anda akan berbahagia dalam rumah J tangga. Dan bila melihat benteng dibetulkan. bertanda jika ada kesukaran J datang akan meringankan. Sedang yang berkelahi itu anak-anak semua. Tetapi bila anda tertidur diberanda. Dan kalau yang berkelahi itu binatang-binatang. Tetapi kalau anda dapat menghindari diri atau orang mematikan pasti akan mendapat kemenangan baik dari seteru biruang itu anda.

co m 12 . bertanda anda jangan khawatir dan gaduh penghidupan anda sekarang tetap memberikan soal kebahagiaan. Buay aika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air. Buang air besar/Berak Jika anda bermimpi buang air besar bertanda ada kemungkinan besar anda akan kehilangan sesuatu. Buaia nika anda bermimpi melihat buaian bayi didalam bulan. dan bila makan buah anggur bertanda anda akan menerima anda warisan. Dan bila mimpi membersihkan gigi. Mimpi membersihkan perkakas rumah. Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah akan anda. bertanda pekerjaan J anda lebih sukses lagi. suatu tanda yang baik sekali artinya anda jujur sehat serta berbahagia dalam hidup. bertanda anda J mengikat diri dalam suatu pemufakatan yang menyinggung pribadimu. Sedangkan bermimpi melihat buaya.Budi Jika anda bermimpi berbudi baik belaka. Bujan gika anda bermimpi seorang bujang atau puteri. suatu bertanda sesuatu yang hanya J khayal seperti membangun istana di udara. alamat anda akan mendapat ambisi baru yang tadinya dilepaskan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bertaru hika anda bermimpi melihat atau anda sendiri sedang bertaruh. bertanda akan tiba keuntungan badan yang penuh borok bertanda rezeki murah dan mimpi datangnya. Besi Jika anda bermimpi bekerja mempergunakan alat dari besi bertanda anda mempunyai bakat dalam pertukangan untuk segera dikembangkan. bertanda anda akan mendapat kedudukan tinggi dalam masyarakat. Harus lebih berhatihati.pakarhowto. bertanda akan ada keberuntungan (untung).bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda. Beras Jika anda bermimpi memberi atau membuang beras pada saat pengantin bertanda anda segera kawin (nikah) dengan akan segera. Buang air kecil/Kencing Jika anda bermimpi buang air kecil (kencing) bertanda akan ada yang menimpa rumah pencuri yaitu akan datang. Waspadalah.Dan bila mimpi bayi kembar dalam bulan alamat kebahagiaan perkawinan. Bersih Jika anda bermimpi membersihkan badan. tetapi harus berhati-hati mimpi karena mempunyai latar belakang. bertanda mendapat kedudukan tinggi. Borok Jika anda bermimpi keluar borok-borok (luka) dikepala. Sedang anda mimpi membersihkan badan dan orang lain. dalam bertanda akan dipercaya teman sejawat. Anggu r www. Bua h Jika anda bermimpi memetik buah anggur. bertanda sukses J pekerjaan.

Bungkusa nika anda bermimpikan ada sahabat datang membawa bungkusan. segala Jika apa anda inginkan ada kemungkinan besar yang tercapai.co m 13 . sembarangan). bertanda anda harus berhati-hati. yang anda harapkan akan berhasil (dalam mencari pekerjaan baik). J karena yang tersimpan akan segera diketahui orang dengan kelalaian anda sendiri rahasia (jangn teledor. bermimpi (pria atau wanita) yang melihat bibir kelamin lainnya bertanda Sedangkan baik dalam perkelaminan yaitu ia bisa memilih teman jodoh yang serasi sekali betul. rasa kebudayaan (perilaku. Bengawa nika anda bermimpi bengawan meluap bertanda pekerjaan anda cenderung maju J dan melihat air bengawan kecil dan jernih. Bibir Jika anda bermimpi (wanita) melihat bibirnya sendiri alamat bisa tercapai citacitanya biduan dan atau seniwati lainnya. bertanda akan mendapat anak J yang dan jika anda sendiri yang membaca buku. www. bertanda anda mempunyai suatu baik. bertanda J akan menemukan kebahagiaan dalam perjalanan (lancar sampai tujuan). Buk aika anda bermimpi membuka lemari atau peti. Bianglala/Pelan gi anda bermimpi melihat bianglala bersinar merah. Bidadar i ika anda bermimpi melihat bidadari terbang diatas rumah bertandakan J kebahagian seorang bidadari datang bercapa-cakap dengan anda ada sinyalemen sedangkan orang akan datang dan bergaul dengan besar anda. bertanda akan dapat uang yang tidak sedikit.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Buk uika anda bermimpi melihat orang membaca buku. Untuk pria harus berhati-hati sebagai mengeluarkan omongan karena tergelincir sendiri (tidak bisa mengontrol omongan yang beretika). bertanda suatu kebaikan. Bum i ika anda bermimpi bahwa bumi ini anda bisa kelilingi bertanda sangat baik sekali J untuk keberadaan anda (kemampuan). Bukit Jika anda bermimpi menaiki bukit dengan susah payag dan akhirnya sampai juga diatas. Bula nika anda bermimpikan rembulan atau matahari jatuh. adab) yang sangat menguntungkan. Dan bertanda kalau menuruni bukit bertanda kebalikannya. bertanda anda akan berkabung J atau bersusah hati. Bunting/Hami l ika anda bermimpi istri anda sedang bunting bertanda kurang J baik.pakarhowto.

Bintan gika anda bermimpi melihat bintang dilangit yang bermacam-macam bentuknya.co m 14 . www. Bisu Jika anda bermimpi seolah-olah bisu. Bonek aika anda bermimpi bermain-main dengan boneka bertanda rumah tangga anda akan J hidup harmonis dengan anak-anak yang sehatsehat. Boxin gika anda bermimpi sedang boxing atau melihat orang berboxing (tinju) J bertanda perdagangan dan pencaharian anda akan mengalami kerugian dan kesukaran. Tapi janganlah lupa juga dengan YME. Ini juga merupakan alamat bahwa anda harus bekerja membanting tulang. Biol aika anda bermimpi mendengar suara biaola bertanda anda harus selekas J mungkin mengambil bagian (cepat mengambil keputusan). Bunu hika anda bermimpi membunuh orang. sedang J anda dibunuh orang. bertanda akan keberuntungan besar. Dan dalam cinta ada tumbu kesetiaan.akan berdaya upaya untuk jahil) berakibat teman kerusakkan. ini J adalah merupakan tanda bahwa segala kebutuhan Anda akan terpenuhi.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bilik/Kama r ika anda bermimpi sedang berada dalam bilik kapal bertanda anda akan (oleh J teman. Sedangkan bermimpi botol itu kosong. Binatan gika anda bermimpi melihat bermacam-macam binatang bertandakan alamat kepada J anda bekerja membanting tulang berwaspada yang insya Allah akan harus sukses. Insya Allah akan Tuhan sukses. suatu tanda bahwa perkataan anda terhadap temanteman kurang dipercaya. bertanda kesukaran yang tiada lenyap-lenyap dalam berusaha apa saja.pakarhowto. Biru Jika anda bermimpi melihat warna-warna biru disekeliling anda bertanda suatu kebaikan dalam kalangan keluarga. Boto l ika anda bermimpi melihat atau mebawa botol penuh berisi apa saja bertanda J kekayaan anda bertambah. bertanda kurang baik anda akan menjadi sakitsakitan. Bota kika anda bermimpi berkepala botak atau tidak berambut bertanda anda akan J menerima khabar buruk. Bicara Jika anda bermimpi sedang bicara bertanda suatu persoalan yang amat sulit dihadapi anda segera beres (tak menjadi akan lama).

dan memberi makan kepadanya (burung-red) bertanda anda akan keliling untuk kesenangan dan kebahagiaan dunia hidup. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung betet bertanda akan menemui banya perempuan berselisihan (anda harus berhati-hati menyikapi). bertanda rumah tangga anda berbahagia. Burun g Jika anda bermimpi bendengar bunyi burung gagak bertanda anda akan merasakan Merak www. bertanda akan naik J derajat. bertanda kesehatan anda terpelihara J rezeki dan perkawinan bahagia.pakarhowto. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung perkutut bertanda anda akan mendapatkan istri atau anak yang baik. Burun g Jika anda bermimpi burung rajawali terbang bertandakan pekerjaan dan usaha anda akan sukses. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan mendengan burung merpati. bertanda murah akan datang karunia pada anda dalam ketenangan dan damai. Burun gika anda bermimpi melihat burung terbang. Mimpi memetik bunga. Mimpi melihat bulus baik. masuk sumur. bermakna anda akan mendapat ketentraman karena disukai oleh banyak orang. bertanda akan mendapatkan pasangan J yang menangkap bulus bertanda akan kesusahan hidup. bertanda beruntung dan mimpi bulus dan ular berhadap-hadapan kedalam alamat akan ada untung.co m Kuntu l Bete t Perkutu t Dar a Kenar i Merpat i Rajawal i Gaga k 15 . Burun g Jika anda bermimpi melihat burung kuntul terbang tanda anda akan salah bicara. Burun g Jika anda bermimpi burung kenari bernyanyi didalam sangkar bertanda bahagia. Bulu sika anda bermimpi bertemu dengan bulus. Dan mimpi burung terbang menuju anda. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung merak bertanda akan ditolong oleh orang budiman. Buny i ika anda bermimpi mendengar senapan berbunyi. Burun g Jika anda bermimpi melihat dan atau memegang burung dara bertanda anda akan menerima surat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Bung aika anda bermimpi melihat atau memegang bunga bertanda anda akan J menemui keberuntungan dalam cinta (tidak sedih hati).

bertanda J persediaan hidupmu dalam soal makan dan pakaian anda cukup. Cacin gika anda bermimpi melihat cacing bertanda alamat kehidupan anda akan terjamin J badani dan rokhani. Mimpi cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. bertanda anda akan J ditakuti oleh teman-teman dengan penuh keyakinan (bercanda yang terlalu). Gerej a Kua u Unt a 16 . Cembur uika anda bermimpi dicemburui istri (suami) anda atau tunangan. Cangki r ika anda bermimpi minum pada sebuah cangkir. Cangkir pecah anda harus bersedia menerima sesuatu khabar yang baik. Cahay aika anda bermimpi melihat cahaya asap. Butu hika anda bermimpi didatangi orang membutuhkan tenaga. bertanda ada khabar jahat yang segera tiba pada (berita) anda. ada anasir-anasir (pandangan) disekitar lingkunganmu lagi yang berpengaruh. bertanda anda harus lebih J teliti dalam hidup anda. J Mimpi cermin pecah.pakarhowto. bertanda akan mendapat jodoh yang mulia. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung unta bertanda semua rencana yang telah meninggi akan runtuh (gagal) tiba (matang) tiba. Tapi dalam hal ini terserah dari kebijaksanaan anda pada hari-hari baik. bertanda kehidupan akan terjamin J badani dan rokhani. Cermi nika anda bermimpi mendapat cermin. Mimpi melihat sedang bercermin. bertanda orang dagang lekas laku J dagangannya. bermakna akan ada musibah yang membayangi anda. bertanda ada seorang sahabat yang segera datang membutuhkan pertolongan pada anda. bertanda akan datang halangan/rintangan maka waspadalah. Burun g Jika anda bermimpi melihat burung gereja menandakan anda atau yang anda kenal akan mengadakan perjalanan jauh.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Ceriter aika anda bermimpi sedang cerita dihadapan orang banyak. But aika anda bermimpi sebagai orang buta. bertanda anda harus hati-hati dalam J pekerjaan yang anda kerjakan sekarang karena ada hal-hal yang kurang memberikan kepercayaan bagi anda. Burun g Jika anda bermimpi mendengar atau melihat burung kuau bertanda anda akan menerima warisan atau uang. dan jika gagak berbunyi diatas atap. Dan kalau anda hanya melihat orang buta.co m kekecewaan dalam percintaan.

bertanda segera mendapat halangan besar. Mimpi memulai cinta. bertanda akan bisa mengatasi apa yang J dibutuhkan kekasih anda. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging anjing. bertanda ada keluarga yang sakit atau anda sendiri mendapat halangan. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging sapi.anak. bertanda kampung halaman anda atau g desa kelahiran senantiasa tentram. bertanda anda akan mengalami rasa kurang badan (kesehatan kurang enak baik). asalkan pekerjaan anda akan anda kurang mementingkan kondisi yang berlebihlebihan. Dagin g Jika anda bermimpi memakan daging angsa. yang busuk. mimpi diberi cincin. Cukur Jika anda bermimpi pergi cukur. bertanda anda akan tidak bersusah-susah dalam J hal selalu terpenuhi bila mana bermimpi makan cinta dadar. bertanda anda kebaikan akan tiba pada anda.pakarhowto. bertanda anda harus waspada menjalankan pekerjaan dalam perusahaan. 17 . bertanda hubungan akan tatap terpelihara. Dagin gika anda bermimpi memakan daging mentah. Ciu m Jika anda bermimpi mencium kekasih. Dada r ika anda bermimpi makan dadar. bertanda posisi anda dalam hidup sehari-hari ada yang Mencium bau berikhtiar jalan guna menghalangmencari halangi. Anjin g Angs a www. daging masak tentu kalau baik. bertanda anda harus banyak tabah menghadapi sesuatu pertengkaran yang tak diduga. bertanda akan segera tiba saat perkawinan . sebaiknya anda dengan segera merobah hidup anda. bertanda kesehatan keluarga akan datang dengan daya Mencium memuaskan. bertanda kurang menyenangkan hidup J anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Cint aika anda bermimpi gagal dalam cinta.co m Sap i Dagin Kambin g Jika anda bermimpi memakan dading kambing. Dagan gika anda bermimpi menjadi kepala kantor dari salah satu perusahaan dagang J bertanda senantiasa berkelebihan dan tahu akan hidup sosial. Dad uika anda bermimpi sedang main dadu maka kemungkinan nasib buruk akan J datang menimpa. Cincin Jika anda bermimpi kehilangan cincin.

Dahaga/Hau sika anda bermimpi haus sekali. Sedang anda mimpi mengunjungi pesta dansa. bertanda dimana J anda dikaruniai rezeki dari Tuhan YME. Sedangkan melihat daratan sesudah anda akan berlayar berpuluh-puluh mil dilaut. adalah alamat usaha anda dengan segala usaha. Dapu r ika anda bermimpi tinggal didapur atau memasak didapur rumah orang kaya. bertanda anda akan menerima suatu rezeki dari J hasil keringat anda sendiri. Daging dan urat anda bermimpi makan daging dan urat hitam atau merah dari kambing.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dagin g Jika anda bermimpi melihat daging seiris atau sepotong bertanda anda akan dapat kebaikan . suatu tanda anda akan dapat menyelesaikan sesuatu alamat yang baik sekali. Dahan/Poho nika anda bermimpi melihat sebuah pohon yang meranggas.pakarhowto. J bertanda suatu keuntungan yang anda segera peroleh. alamat akan mendapat nama dan kedudukan yang sangat tinggi. Dara t ika anda bermimpi melihat suatu tanah daratan yang amat luas. Jika bertanda alamat akan mendapatkan penyakit yang tibatiba. bertanda akan makan enak. www. Dara hika anda bermimpi diatas ranjang darah. Dayun gika anda bermimpi melihat dayung terletak didalam perahu. Dangau/Ruma hika anda bermimpi melihat atau tinggal disebuah dangau/rumah kecil disawah. sedangkan melihat J ada darah mengalir. suatu pekerjan anda J yang kosong. kekayaan alamat akan datang kepadamu. tenagamu yang cakap dan kegiatanmu akan menemukan kebahagiaan.co m Seiris 18 . bertanda kurang baik. alamat akan gagal akan segala Sedangkan mimpi mendayung. suatu J alamat anda akan lekas dijodohkan. Dan bila anda melihat dapur rumahnya sendiri terang sekali. Daging kambing gibasanda bermimpi memakan daging kambing gibas yang hitam bertanda akan Jika datang keberuntungan yang lumayan. J bertanda suatu alamat yang anda selalu perhatikan orang sebab anda berbudi pada orang. suatu alamat bahwa anda J akan ditimpa kemiskinan. sedangkan melihat pohon yang rindang dan lebat oleh buahnya. Sedangkan mimpi melihat dayung hanyut dikali. Dans aika anda bermimpi sedang berdansa dengan partner anda yang disayangi. sukses dalam cinta.

Deb uika anda bermimpi tertimpa debu sehingga seolah-olah tak dapat bernafas bertanda J anda banyak berhati-hati mengerjakan pekerjaan yang sekarang.pakarhowto. akan mengalami kepahitan saja. sedikit sebab bisa harus menjatuhkan selamaanda lamanya. bertanda kesehatan ada belas kasih yang datang pada anda. bertanda sukses dalam pekerjaan walupun sederhana saja. rezeki. bertanda anda akan memperoleh kebahagian J terutama jasmani. Dan jika bermimpi orang berdoa dalam suatu kenduri. anda hati-hati dalam pembicaraan dengan orang lain. bertanda akan mendapatan untung. Dering/Buny i ika anda bermimpi mendengar bunyi dering uang yang tiada putus-putusnya J bertanda suatu kebahagiaan anda dalam hidup sosial. Dokar Jika anda bermimpi naik dokar. hidup. hidup anda penuh rahasai. kecil www. Dendan gika anda bermimpi mendengar suara sayup-sayup orang berdendang/menyanyi J bertanda ada kepercayaan baik datang kepada anda. Dob i ika anda bermimpi menjadi tukang dobi atau penatu. Dengk i ika anda bermimpi didengki orang terutama tetangga. Dipa nika anda bermimpi sedang duduk didipan baru. bertanda anda akan mendapat pertolongan J yang sewajarnya dari teman. bertanda banyak soal-soal J yang harus kerjakan semestinya terutama pekerjaan yang sekarang ini (jangan anda lalai).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dau nika anda bermimpi melihat daun hijau terkapar ditanah. Dingi nika anda bermimpi kedinginan. Mimpi naik dokar bersenda gurau. Sedangkan melihat lampu kecil berkelip-kelip di ruangan mana alamat anda harus berhati-hati. tanda ada kecelakaan atau diantara keluarga ada Sedangkan yang sakit. naik dokar dalam rumah. adalah tanda suatu J kebahagiaan yang menggembirakan. Dian/Lamp u Jika anda bermimpi menyalakan lampu kecil diruangan. alamat akan berhasil dalam perdagangan dan sambil perjalanan. bertanda anda akan J memperoleh anda duduk kebelulan istri anda hamil akan segera melahirkan anak kebaikan. Sedang melihat daun jatuh. banyak rintangan harus dan godaan . bertanda anda jangan J terlalu menggantungkan nasib hidup kepada orang lain dalam usaha anda yang sekarang. jika yang baik rupa.co m 19 . Do aika anda bermimpi sedang berdoa.

DewaDewianda bermimpi menggambar dewa dewi atau menonton gambarnya. menandakan impian yag baik sekali. Domb aika anda bermimpi domba. bertanda akan datang masa jaya J yang Sedang anda mimpi menjadi duta bertanda akan ditolong orang besar dalam kekal. 20 . bertanda sebaliknya yaitu anda hidup akan temui kewarasan dan kebaikan perilaku. Eda nika anda bermimpi melihat orang gila. Sedang anda sendiri yang edan. Ekonomi sika anda bermimpi banyak orang-orang dalam kampung yang hidup secara J ekonomis. Dut aika anda bermimpi seorang duta memanggil anda. Duria nika anda bermimpi makan durian. dan jika melihat durian bertanda ada orang yang sentimen badan yang pada anda . Mimpi duduk diatas batu. bertanda anda dalam keadaan sangat sibuk J dan tidak tentu. Duri Jika anda bermimpi melihat atau memegang pohon berduri. bertanda suatu kebahagiaan hidup dan mempunyai J keluarga yang disayangi serta mempunyai kesehatan yang terpelihara. bertanda akan ada kemajuan dan membuat orang lain iri bagi anda hati.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Dokter Jika anda bermimpi mengunjugi dokter. anda akan mengalami J kesehatan terganggu. bertanda anda mendekati www. Dos aika anda bermimpi J kecelakaan. Dusu nika anda bermimpi pergi kedusun baik dengan jalan kaki atau menunggang kuda. Duk aika anda bermimpi berdukacita. sosial anda akan nampak bila mimpi menelpon seorang dokter untuk Kehidupan datang kerumah anda. dosa. Sedang anda mimpi sebagai seorang dokter. alamat anda memppunyai banyak sahabat diwaktu senang.pakarhowto. hal pencaharian (pekerjaan). yaitu anda J akan mendapat kesehatn yang cukup dan rezeki yang banyak. bertanda kurang baik. alamat akan memperoleh rezeki kekal. alamat Jika suatu kepada anda akan tiba dari orang pujian besar. bertanda akan mendapat untung. J alamat perobahan hidup anda akan segera tiba.co m Dudu kika anda bermimpi duduk bersama dengan seorang permpuan bukan istri (dan J sebaliknya). bertanda keuntungan anda akan tercapai.

Fakir Jika anda bermimpi menjadi orang miskin atau peminta-minta. peristiwa yang amat sulit yang dihadapi sekarang akan dapat bertanda diselesaikan Esa Jika anda memimpi Yang Maha Kuasa merupakan tanda yang sangat baik sekalli yaitu tidak berkekurangan sepanjang masa. Fitna hika anda bermimpi difitnah orang bertanda sebagai suatu pujian orang banyak J yang menghargai diri anda. bertanda kejujuran J anan yang gemilang segera dikhianati oleh kawan seketiduran disaat anda. bertanda anda segera akan memperoleh pemberian yang halal. Embe r ika anda bermimpi membawa ember penuh berisi air. Es Jika anda bermimpi melihat es dijalan. bertanda perjodohan anda akan segera tiba dan bilamana anda sudah kawin maka suatu yang dicita-citakan berhasil baik. bertanda J suatu perkawinan yang beruntung dari salah satu pihak keluarga anda. miskin 21 . bertanda kurang baik. bertanda anda akan memasuki pekerjaan yang baru lebih sempurna dari yang sekarng. Famili Jika anda mermimpi keluarga. segala yang dicita-citakan akan terkabul akan dengan halangan asalkan anda betul-betul menunjukkan kejujuran dalam tidak ada hidup Faja r ika anda bermimpi bangun diwaktu fajar bertanda anda adalah seorang yang J termasuk rajin dan menggunakan waktu. bertanda bahwa anda akan dikasihani orang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m bertanda hidup anda sangat dikagumi orang karena kekayaan yang jalannya halal. dan perasaan ada orang yang mau menyusahkan. bertanda pekerjaan sekarang J akan sukses.pakarhowto. bertanda ada sesuatu atau sedang seseorang yang datang pada anda untuk meminta bantuan atau pertolongan. bertanda selekas mungkin dikaruniai pekerjaan baru yang diutamakan dalam bidang hidup sosial. dam bila ember kosong bertanda pekerjaan lebih baik jangan diteruskan. Sedangkan anda yang ekonomis. Elan gika anda bermimpi melihat atau menemukan burung elang. Embu nika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dirumput yang berembun pagi. dan bila mimpi melihat seekor anda akan binatang mengibas-ngibaskan ekornya dihadapan anda. Es balokan yang anda lihat disuatu dan tempat. Ekor Jika anda bermimpi seekor binatang memburu anda. Anda memberi sedekah kepada orang miskin.

Gara m anda bermimpi melihat garam banyak bertanda anda akan semakin poluler Jika dan ternama dalam pergaulan baik pria atau wanita. Sedangkan jika anda mimpi membuat foto.pakarhowto. Fulus/Uan gika anda bermimpi kehilangan uang anda akan disenangi orang dan mendapatkan J karunia alam. Gau l ika anda bermimpi bahwa istri anda sedang bergaul dengan lelaki lain. bertanda suatu kehidupan yang harmonis dalam cinta.co m 22 . bertanda suatu percintaan J dan perjodohan yang mengekalkan dan penuh impati. bertanda akan J tiba www. Jika anda bermimpi orang atau tempat. alamat akan dapat kedudukan padamu. suatu pertanda anda akan mendapat penambahan gaji yang pekerjaan lumayan. bertanda bakat anda dalam kesenian akan segera nampak. Mimpi melihat foto dalam album.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Fantas i ika anda bermimpi orang-orang didekat anda memakai barang-barang fantasi J modern. Gedun gika anda bermimpi melihat gedung miring atau hampir roboh. melihat gajah keluar dari rumahnya. bertanda alamat bahwa anda kurang kepercayaan dari majikan.. Sedangkan mimpi melihat uang bertanda anda tidak akan bekekurangan dalam segala masa. bertanda anda akan menghadapi kesehatan yang terpelihara. Gadis Jika anda bermimpi sedang bercakap-cakap dengan gadis. suatu alamat akan ada tamu terhormat Mimpi datang Sedang melihat gajah masuk kedalam rumah. sedangkan mimpi makan dengan garam. bertanda alamat akan memuji kepada orang J besar. bertandakan suatu hidup yang sangat berlebihlebihan. Fot oika anda bermimpi melihat foto tergantung didinding. bermakna akan mendapat kesusahan hati (putus cinta). Sedangkan anda mimpi gaji anda dikurangi. atau pangkat . Fitra hika anda bermimpi berfitrah. Gaja hika anda bermimpi melihat gajah. bertanda akan J ada menyusahkan keluarga anda dikemudian kelak (binalah komunikasi yang yang harmonis). bertanda anda tidak akan terasing dimasyarakat J umum bilamana anda setiap tahun berfitrah menurut peraturan agama. bermakna kemajuan anda mungkin bertambah memfoto karena dukungan semangat dari teman. Gaji Jika anda bermimpi gaji anda akan dinaikkan. Garp uika anda bermimpi makan dengan garpu bertanda akan dalam rumah tangga anda J akan memperoleh kesenangan.

Gelomban gika anda bermimpi sedang mengatasi atau mengarungi lautan bergelombang dan J dapat suatu tanda yang baik sekali karena segala sesuatu yang hendak dituju tercapai akan terlaksana . bertanda akan menerima J wari . bertanda akan ada yang meninggal dunia dalam kalangan merasa keluarga atau dirumahnya sendiri. Gela pika anda bermimpi berjalan tapi tiba-tiba hilang karena kegelapan. Gigi Jika anda bermimpi sakit gigi dan menangis. 23 . Gerej aika anda bermimpi sedang berada didalam gereja. suatu alamat bahwa kekasihmu tidak akan dagang. akan dapat dalam kesukaran. balik haluan tuk selamalamanya.. Gerhan aika anda bermimpi melihat gerhana matahari atau bulan menandakan bahwa anda J harus berhati-hati dalam usaha. bertanda akan ada kekecewaan dan kesukaran akan menimpa suatu anda. bertanda anda akan berselisih paham J dengan atau jika anda hendak kawin (nikah) akan berselisihan dengan teman istri anda atau sahabat karib. suatu pertanda J harus berikhtiar mencari kawan yang harus menolong anda dengan cepat. Gelas Jika anda bermimpi memecahkan gelas sendiri yang sedang dipegang. bertanda akan dapat pekerjaan J dalam dan bila mimpi memakai gelang. bertanda kesehatn anda J akan bertambah kurang baik. harus mawas diri. yang terlepas gigi bawah ada saudara yang Jika mimpi meninggal.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Jika mimpi yang terlepas gigi atas ada orang tua yang meninggal. Sedangkan mimpi melihat gedung baru didirikan bertanda akan menghadapi pindah tempat.co m perselisihan dan pertengkaran dalam rumah tangga. pertana suatu yang kurang J baik. Gigit Jika anda bermimpi digigit binatang apasaja. Gelan gika anda bermimpi mendapat gelang apa saja. Gendewa/Tal i ika anda bermimpi memanah tetapi gendawanya putus. menandakan akan disayang oleh orang banyak . tanda akan menerima halangan. Bila mimpi rumah keadaan gelap gulita. Anda mimpi giginya terlepas.pakarhowto. Gendon gika anda bermimpi menggendong anak kecil. Gemu kika anda bermimpi badan anda bertambah gemuk.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Giwan gika anda bermimpi membeli giwang untuk istrinya, bertanda bahw pekerjaan anda J akan mengalami kemerosotan dan dlam hal ini anda harus mencari jalan keluar. Sedangkan giwang, bertanda baik dan pekerjaan dagang anda tercapai dan mimpi diberi sukses.. Go aika anda bermimpi berjalan masuk dalam goa dengan teman anda, menandakan J ada seorang teman yang selalu berdampingan dengan anda akan menolong anda dalam perdagangan atau usaha. Golok Jika anda bermimpi melihat seorang yang memegang golok, bermakna akan mengalami kekurangan dalam hal keuangan. Gula t ika anda bermimpi menyaksikan pertunjukan gulat, bertanda kesukaran dalam J hidup perdagangan akan anda temui, begitu pula bila anda sendiri yang main gulat dan kalah, bertanda kepercayaan kepada masyarakat akan tidak dihargai lagi. Gul aika anda bermimpi gula, bertanda akan kehilangan uang, sedangkan bila anda J menjual orang lain atau tetangga, bertanda kesengan akan segera gula pada tiba. Gunun gika anda bermimpi mendaki gunung dan tidak pernah jatuh, suatu tanda yang anda J akan maju dalam pekerjaan, dan lebih-lebih lagi kalau gunung itu gunung dapat berapi kedudukan anda akan lebih terhormat lagi. Mimpi melihat gunung meletus, bermakna akan mendapatkan kemalangan.. Guntin gika anda bermimpi menggunakan gunting untuk memotong sesuatu benda, bertanda J akan mendapatkan uang. Dan bila mimpi gunting terpisah satu sama lainnya, bertanda akan pertengkaran dalam kalagan keluarga anda. Mimpi membeli gunting akan timbul ada masalah. Dan jika mimpi memakai gunting bermakna akan mengunjungi teman lama. Gura uika anda bermimpi melihat atau mendengar orang-orang bersenda gurau J bergembira sekali. Sedangkan dimimpi anda sendiri ;yang bersedagurau, adalah baik bertanda kesediahn akan segera datang.. Gur uika anda bermimpi menjadi guru bertanda anda akan naik tingkat dalam bidang sosial J dan cita-cita. Sedangkan mimpi bertemu dengan guru, alamat ada karunia baik yang datang dari pertolongan teman anda yang sebaya. Hadiri nika anda bermimpi melihat hadirin (orang banyak) disuatu rapat besar menandakan, J ada kepercayaan dari orang berpangkat tinggi akan datang kepada anda. Tetapi suatu kalau anda itu waktu magrib alamat kurang baik. Pertanda penyakit dalam mimpi masyarakat akan mengancam penduduk. www.pakarhowto.co m

24

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
Haji Jika anda bermimpi ada orang-orang haji termasuk dan dalam mimpi berpakaian serba bertanda kebaikan yang selama ini anda lakukan akan membuahkan hasil atau putih, anda sedang diingatkan agar berlakulah lebih arif dan bijak Tuhan melihat anda. Hak Jika anda bermimpi ada sesuatu hak yang perlu anda perjuangkan segera dalam mimpi alamat lekas berpengaruh kepada sesama adalah manusia. Hakim Jika anda bermimpi menjadi hakim, suatu tanda yang anda akan terima berupa kedudukan tinggi. Bila anda mimpi diadili seorang hakim, bertanda anda akan bersih yang cukup dan lepas dari nista dan fitnah orang. Halama nika anda bermimpi melihat halaman rumah anda bersih dan pintunya terbuka J lebar, bertanda pelajaran anda segera tercapai. Hamp aika anda bermimpi kehampaan suatu usaha dalam mencari kerja, bertanda akan J ada kawan yang ingin menjatuhkan anda. Sedang mimpi hampa segala kantong, bertanda akan segera ditolong orang. Halilinta r ika anda bermimpi mendengar dan melihat halilintar bersambaran, bertanda anda J bisa dengan segera menjatuhkan siapa-siapa yang berseteru dengan anda. Handa i Jika anda bermimpi melihat handai tolan anda daatng mengunjungi rumah anda dengan simpul, bertanda keberuntungan selama anda dalam kesusahan akan senyum terhibur. anda sendiri yang berkunjung atau beramai-ramai ketempat handai tolan, Sedang alamatharus banyak bekerja dengan tenaga dan pikiran anda anda sendiri. Hanta r ika anda bermimpi menghantar sesuatu dengan tak ada aral di tengan jalan, J bertanda keselamatan akan menyusul tiba pada anda, sedang anda menghantar mayat kekuburankedudukan dikalangan keluarga anda sedikit hari lagi dapat bertanda dirasakan. Hanta m anda bermimpi melihat orang hantam-menghantam, bertanda kehidupan anda Jika penuh kesulitan besar. Hant uika anda bermimpi berbicara dengan hantu, bertanda keuangan anda akan J meningkat, sedang melihat hantu, alamat akan sukses dalam usaha. Dikejar hantu, alamat timbul kesalahan anda. Mimpi melihat hantu tersenyum bersirat akan berumur panjang. Hanyu t ika anda bermimpi hanyut terbawa arus, bertanda ada persoalan yang berlarut-larut J yang ini anda liwatkan dan bila hanyut lalu menenggelamkan bermakna anda selama akan mendapat fitnah dari orang yang anda kenal lama maupun baru. Jika hanyut tapi tola n www.pakarhowto.co m

25

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~
www.pakarhowto.co m mengakibatkan anda terombang-ambing dan terapung menandakan ada kemungkinan, anda setiap berusahan tanpa fundament yang kokoh, dikarenakan kurang dalam matangnya perhitungan . Hapa l ika anda bermimpi anda sedang menghapal pelajaran, bertanda segala cita-cita J akan segera dikabulkan. Haru m anda bermimpiBunga semerbak mengharum dalam impian anda, bertanda tidak Jika baik, percintaan anda mengalami kepahitan, atau rumah tangga akan ada yang mencelakakan. Harima uika anda bermimpi melihat harimau bertanda peringatan untuk anda agar jangan J sangsi dan bimbang, ada kemajuan selama anda dalam mengajukan lamaran kerja. Tapi bila mimpi diburu harimau, bertanda ada orang yang berniat jahat kepada anda. Hari tahun kelahiran bermimpi menyelamati hari ulang tahun anda sendiri bermakna, anda akan Jika anda hiduplama lagi. Dan bila anda menerima hadiah hari ulang tahun anda, bertanda anda lebih akan menerima karunia dari Tuhan YME. Hasil Jika anda bermimpi sedang menerima sesuatu hasil dari pekerjaan anda, bertanda kebalikannya. Sedangkan mimpi melihat orang-orang menerima gaji atas kerjanya, suatu tanda yang anda harus berusaha dalam kerja anda bertanda sekarang. Hati Jika anda bermimpi mendengar detikan hati, bertanda anda akan menerima khabar baik, sedangkan anda bermimpi terserang penyakit hati atau TBC, bertanda sehat dan segar bugar . Haw aika anda bermimpi berada dalam hawa yang dingin, bertanda penyakit akan J menyerang sedang hawa panas, bertanda akan timbul pertengkaran dengan tetangga pada anda, anda. Hadia hika anda bermimpi mendapatkan hadiah kenang-kenangan, bermakna akan J mendapat kegembiraan yang tak didugaduga. Hadan gika anda bermimpi dihadang oleh orang menandakan dalam hidup Anda sedikit J mengalami terutama dalam pekerjaan khususnya dagang, pelayaran, kesukaran (wirausaha). Hebo hika anda bermimpi ada sesuatu tindakan yang dilihat anda kurang menyenangkan J atau menghebohkan masyarakat, menandakan tindaktanduk anda dalam bergaul akan kurang diperhatikan. Sedang anda sendiri yang menghebohkan sekitar kalangan anda berisarat anda disegani teman-teman anda.

26

bermakna J akan mendapat anak yang baik dan kelak dicintai orang. atau apa yang anda kerajakan hanya tinggal tinggal tetapkantiada saja yang diubah. bertanda anda mencapai keberuntungan hidup yang enak selamalamanya. Hibu r ika anda bermimpi sedang menghibur orang yang dalam kesusahan. Hiruk pikuk/gadu Jika anda bermimpi mendengar orang gaduh dimana-mana maknanya anda akan h ditimpa suatu malapetaka yang besar. Hera nika anda bermimpi melihat sesuatu yang mengherankan anda bertanda bahwa J anda tabah sangat mudah dapat dipengaruhi oleh orang kurang lain.pakarhowto. J bila berusaha dengan tenaga dan keringat sendiri. bermakna anda akan mengalami hidup merosot dan ditimpa kesusahan. Hidun gika anda bermimpi hidung anda mengeluarkan darah. bertanda akan terganggu kesehatantamu datang dengan maksud jahat. dan bila kegaduhan dalam mimpi terjadi didalam rumah bermakna rumah tangga terancam goncang. atau setidak-tidaknya yang dengan berhias akan tadi sakit.Hilang Jika anda bermimpi kehilangan sesuatu bertandakan anda akan ditimpa sehari susah dua hari lamanya. Hias Jika anda bermimpi menghias dengan pakain putih. mengabarkan dimana anda akan diberi kebahagiaan hidup dan makmur juga akan www. Henin gika anda bermimpi keadaan sekitar anda hening sunyi saja bertanda di tempat anda J akan tenteram dalam tahun ini.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Hema t ika anda bermimpi hemat bertanda hidupp cinta dan perdagangan andan merosot. Hembu sika anda bermimpi melihat merasai angin berhembus dengan kencang dari jurusan J timur disertai hujan bertanda kesehatan andan akan terganggu. Dan mimpi melihat orang famili atau ada berhias gagah akan ada keluarga yang meninggal dunia. (kebalikan dari hemat tidak dalam kehidupan seharihari). mengisaratkan anda akan J diberi keselamatan yang tidak diketahui suatu datangnya. Segala yang dicita-citakan akan sial.co m 27 . Hitam Jika anda bermimpi melihat sesuatu berwarna hitam. Hidanga nika anda bermimpi ada pada suatu hidangan yang teratur rapi dengan rupa-rupa J makanan dan lezat. Hija uika anda bermimpi semua yang kelihatan hijau atau memakai pakaian serba J hijau.

bermakna rezeki akan bertambah. Iba/Susa hika anda bermimpi dalam kesusahan karena sesuatu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertafsir suatu peringatan J kepada anda agar lebih bergiat dengan pekerjaan yang anda sedang kerjakan.pakarhowto.co m meperoleh anak yang baik-baik. akan menandakan anda akan keras. Sedangkan bila di dalam mimpi anda memberi hormat memberikan makna anda akan banyak kehilangan sobat yang yang dulunya kental. Hote l ika anda bermimpi tinggal di hotel atau mampir dihotel bertanda usaha anda J akan mengalami kegagalan dan kemerosotan. bermakna anda berbudi baik kepada sesama J orang dan akan tiba pengasihan yang tidak disangka-sangka. bertafsir akan sakit ada seteru (orang yang bertentangan) datang dan anda harus berhati-hati terhadap kemungkinan yang akan terjadi. 28 . dengan tempo lama baru dirasai. J ditembok atau dikertas. seperti juga warna rumput hijau yang menandakan kesuburan . Jikalau mimpi melihat hujan dari jauh bertafsirkan akan mendapat susah. huku m anda bermimpi di hukum bermakna sebaliknya yaitu anda akan tinggal dengan Jika tak punya gangguan apaapa. bertanda segala yang akan dikerjakan dapat diktentukan tercapai. bertafsir anda akan sukses dalam pekerjaan J apa dan selalu di kasihani Allah. tapi ia mengalami kematian. dan mimpi melihat hujan yang lama berhenti. Bermimpi melihat hujan lebat dan deras. Huja nika anda bermimpi diserang hujan dan angin keras ditengah jalan. Huru f ika anda bermimpi menulis huruf dan atau melihat huruf -huruf baik dikayu. Huta nika anda bermimpi masuk hutan keluar hutan dengan tak ada aral yang J mengganggu. Hutan gika anda bermimpi membayar hutang. Dan bila mimpi melihat orang beribadah saja atau sembahyang. atau akan dapat baru untuk tinggalkan saja pekerjaan yang kerjaan lama. bertanda akan kurang enak badan. Ibada hika anda bermimpi sedang beribadah. dan bila hanya hujan embun yang dilihat dalam mimpi. bertafsir anda akan berhasil baik dalam penuntutan gangguan apaapa. Mimpi melihat hujan rintik-rintik bermakna akan mendapat kebahagiaan karena keinginannya tercapai. Horma t ika anda bermimpi dihormati orang. suatu tanda anda J akan menikmati hidangan enak. Dan bila melihat hujan buah-buahan akan jadi lurah (pemimpin) orang jahat. bermakna kepada anda akan datang J pengakuan yang membahagiakan hati. Mimpi hujan emas bermakna akan mendapat melihat simpati.

bermakna anda akan menerima ketinggian derajat. dikerjakan artian. Iga Jika anda bermimpi iga (tulang bagian bawah didada) anda sakit. negatif) orang dalam suatu pekerjaan. bermakna baik dan ada riziki. Melihat ikan sedang berenang berlambang akan mendapat rezeki. Ikat Jika anda bermimpi melihat atau menjumpai banyak orang yang diikat bertafsirkan anda menjauhkan diri dari fitnah orang. bermakna akan datang kerugian atau kematian anak famili perempuan Ikal Jika anda bermimpi ditemui oleh orang yang berambut ikal dan belum dikenal bermakna suatu pendustaan (berita kebohongan) akan tiba segera kepada anda. Ikhtiar Jika anda bermimpi sedang berikhtiar (usaha. www.co m 29 . kerja. Inta nika anda bermimpi menemukan atau melihat intan bertafsir ada suatu kehidupan J atau penghidupan cinta yang sukses dan harmonis akan dirasakan. Mimpi melihat ikan dapat terbang. positif). bila berpesan kepada ibu. Ijazah Jika anda bermimpi melihat ijazah bermakna anda akan merencanakan suatu perjalanan memberikan harapan yang akan baik. diantaranya mendapat kemarahan dari mas atasan. Istana Jika anda bermimpi berdiam dalam istana bermakna suatu kegembiraan yang tiada diduga muncul. bermakna anda akan maju setingkat lagi dalam perjuangan (usaha). bertafsirkan akan mendapatkan alamat baik. bila mimpi anda sedang diikhtiarkan bertanda (usaha.pakarhowto. Ikan Jika anda bermimpi memandang (melihat) sumur ada ikannya. kerja. bermakna cita-cita anda jalannya buntu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Ibu Jika anda bermimpi melihat ibu. mengerjakan artian. bermaksud pekerjaan agak mundur. bermakna kurang menyenangkan karena anda hanya menggantungkan semangat dan harapan kepada orang lain. Dan dalam mimpi melihat ikan kering memancing hidup kembali. Dan bila anda mimpi badan anda yang dapat terikat atau diikat orang atau musuh. Sedangkan berjalan diistana bertafsir akan berjumpa dengan segera orang terkemuka . Bermimpi ikan. kesehatan anda akan terpelihara. Iklan Jika anda bermimpi membaca iklan anda di koran. bertafsir bahwa anda tetap dikaruniai bahagia. Mimpi mendapatkan ikan mas hitam bermakna akan mendapat rejeki dalam waktu dekat dan jika merah anda akan mendapat kesialan. bertafsir pekerjaan yang tadinya kurang menghasilkan akan maju kelak.

bertafsir akan memperoleh dan bila sedang memukul istreri. Awas kemiskinan akan menemui harus anda Jala nika anda bermimpi melakukan perjalanan yang amat jauh sekali bertanda akan J panjang umur. bermakna akan tiba irisan rezeki. tapi kalau anda sendiri harus yang bertanda baik yaitu anda diperhatikan oleh jahil masyarakat..co m 30 . Imigrasi Jika anda bermimpi melihat orang-orang sedang mengurus pemindahan imigrasi. Iris Jika anda bermimpi melihat atau merasakan jari teriris. bertafsir bahwa diingatkan anda harus bijaksana dalam menghadapi kemungkinan yang menghantam diri akan anda. Isap Jika anda bermimpi mengisap rokok bermakna akan dapat khabar dari kalangan orangorang berilmu. Jahil Jika anda bermimpi bertemu dengan orang jahil atau yang dipandang jahil bermakna anda berhati-hati dalam berpidato/berbicara didepan orang. bermakna akan mendapat sakit kerugian total. Tapi kalau itu dengan darah kental. bertafsir kurang baik. bermakna rencana yang akan dikerjakan tanpa diketahui ada suatu siapapun. Jagun gika anda bermimpi makan jagung atau masuk kekebun jagung. Jaha t ika anda bermimpi bertemu dengan orang jahat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Isteri Jika anda bermimpi sedang berjalan-jalan dengan istri. bermakna anda J akan beruntung sehari dua hari ini dalam berdagang (makelar). atau perkataan orang lain. Itik Jika anda bermimpi melihat itik berenang mondar-mandir dikali bermakna kedamaian hati akan ketenangan jiwa anda yang akan terlaksana (dirasakan). Influenz aika anda bermimpi diserang penyakit influenza. bermakna anda akan lolos dari J dengki orang .pakarhowto. bermakna akan selamat. bermakna anda akan mendapat J mengatasi pertikaian dengan tidak mengganggu kesehatan badan kekeruhan anda. Jaya Jika anda bermimpi dalam keadaan jaya yang gilang gemilang bertafsir sebaliknya. Izin Jika anda bermimpi meminta izin kepada guru atau orang tua hendak pergi ketempat lain. Berjalan www. Sedangkan perjalanan lewat jembatan batu. jadi banyak berhati-hati dalam pekerjaan anda.

bermakna suatu tanda anda harus banyak menyimpan rahasia rumah tangga kalau tidak yaitu akan membahayakan diri anda sendiri. Jantun g Jika anda bermimpi. maknanya akan anda temui dibulan depan Jatu hika anda bermimpi jatuh dalam kolam atau dari atas tempat tidur. jas hujan atau jas biasa. bermakna kedudukan anda selama ini akan segera berganti dengan kebaikan. Jerami Jika anda bermimpi melihat jerami atau rumput kering diladang bermakna kemakmuran Hati 31 .pakarhowto. besar. Mimpi jatuh dari kapal bermakna akan mendapat kekecewaan. Jari Jika anda bermimpi mencelupkan jari atau mengusap jari tangan. Atau khabar baik segera datang. bermakna dimana rezeki anda J selalu Mimpi membuka jendela. bermakna anda harus bertawakal karena dikeluarga anda akan ada yang berpulang. bertanda apa yang dikehendaki walaupun berikhtiar tentu akan Dan bila mimpi mengepang jalan akan dapat kerugian gagal. Januar i ika anda bermimpi berada dibulan januari. Jas Jika anda bermimpi berpakaian jas batik. bermakna apa yang dicita-citakan akan berhasil. memimpikan sijantung hati. Jendel aika anda bermimpi melihat sesuatu dari jendela. Sedangkan mimpi jepitan (alat pemegang) bara anda hilang. bermakna akan ada suatu kebahagiaan dan kasih sayang yang terpelihara dalam cinta. berkias akan mendapat tingkatan derajat. sedang mimpi kaca jendela datang. Sedangkan jatuh dari bukit tanah tinggi bertanda (yang belum punya isteri) akan beristeri. rumah bertanda rumah tangga berantakan. bertanda akan ada keberhasil J yang menyenangkan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. ini sebagai sahabat. pecah bertanda ada kesukaran dalam dagang dan cinta Jepit Jika anda bermimpi kaki terjepit dan bengkak bertanda ada suatu kesukaran hidup dalam tangga. Dan jika anda bermimpi membeli jarum bermakna kurang baik yaitu akan ada fitnah dari orang yang dikenal selama ditoko. Jembata nika anda bermimpi naik perahu lewat jembatan.co m diatas jalan yang berduri. bersirat baik sekali. Mimpi bembuat benar jembatan. Mimpi jatuh atau dari jendela bertanda anda akan terganggu kesehatannya. dipandang sebagai suatu impian J yang dipandang aneh. Jarum Jika anda bermimpi jarum tangan/jahit anda hilang. Sedang duduk diatas jembatan atau melewati jembatan. bertafsir J suatu peringatan dan anda harus berhati-hati benar dalam pekerjaan.

mensiratkan akan datang keberuntungan cinta anda dalam waktu yang pada singkat. Jual Jika anda bermimpi berjualan dipasar.pakarhowto. bila anda melihat saja juara-juara dalam macam-macam olah raga. Dan bila yang mimpi sudah yaitu berumah bersirat tangga. Jodo hika anda bermimpi diperjodohkan bermakna anda akan kena gangguan. bermakna tanggung jawab anda dalam pekerjaan hampir tidak ada. 32 . Juli Jika anda bermimpi dalam bulan Juli umumnya bermakna hampir sama dengan mimpi Juni. Mimpi seorang juara jatuh knok out atau tumbang dalam pertandingan besirat akan gagal segala usaha anda selama perjuanga yang anda lihat ini. cinta akan ditemui. Dan sebaliknya bila bertemu dengan jin yang baik. anda akan dapat anak-anak yang sehat-sehat dan baikbaik. Sedangkan melihat atau mendengar orang berjualan yang kini dimana bersurat saja. kebahagiaan rumah tangga dan pencaharian akan tercapai. bermakna paling baik dalam kehidupan anda anda akan segera nikah sebelum habis tahun. pertanda banyak teman anda yang menolong dalam kesusahan. Dan bila anda setiap tertimbun atau ditimbuni jerami oleh orang.co m dan kebahagiaan. perkawinan akan datang segera. Juar aika anda bermimpi menjadi juara dalam salah satu atletik atau perlombaan J bermakna tingkat kejayaan anda dalam perdagangan. Anda mimpi berjumpa dengan ayah bersiraat akan gembira. Berjumpa dengan anak-anak bersurat akan dapat anda kesenangan luar biasa. Jin Jika anda bermimpi melihat jin yang jahat bersirat anda dalam kehidupan yang samar ada kepastian). Jinjing Jika anda bermimpi menjinjing barang dibawah kerumah bermakna baik sekali.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Bila mimpi memotong jerami berarti rencana anda akan dapat kebaikan dalam seminggu lagi. Juni Jika anda bermimpi berada dibulan Juni. Segala dibulan tindak tanduk yang diperjuangkan semua sukses. bermakna (tidak akan datang segera karunia untuk anda. Sedangkan makan jeruk manis bermakna keuangan anda akan merosot. khususnya dalam soal perdagangan. Jeruk Jika anda bermimpi memetik jeruk bersirat ada kesempatan baik untuk anda. J sedangkan bermimpi melihat sepasang jodoh merpati. bermakna akan dapat susah atau perkara. keberuntungan akan segera diperolehnya. anda senantiasa diberkati. Jump aika anda bermimpi berjumpa dengan bermacam-macam binatang buas seperti macan J atau harimau.

Namun bila mimpi yang turut berkabung. Dan bila anda mimpi melihat dua jokey satu kuda bermakna akan ada alamat buruk yang menimpa diatas anda. bertanda akan naik derajat/tingkat kerja (jabatan) dalam kantor.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Juran gika anda bermimpi keluar dari jurang. bertanda anda sangat sangat berpengaruh kepada orang atau tetangga anda. Kabal/Keba l ika anda bermimpi melihat orang kabal/kebal.co m 33 . presiden. akan ada sesuatu yang anda harapkan seperti naik pangkat dan bertanda derajat. suatu bertanda yang bermakna J harus berhati-hati menjaga diri. atau sang penguasa bersirat kepada anda akan ada kekurangan kepercayaan dari orang besar. Kalau anda sendiri dalam mimpi yang kebal. Sedangkan anda sendiri menjadi juri. bersirat anda akan diberkati oleh Tuhan YME. isarat rezeki akan datang.pakarhowto. Kafir Jika anda bermimpi bertemu orang kafir dan seakan-akan tunduk kepada anda. Sedangkan menggali jurang. Namun anda dalam mimpi yang menjadi orang kafir bermakna akan ada rencana yang datang tibatiba.) Pidat o www. umpatan orang akan datang pada anda dalam tempo yang singkat. Mimpi turun kejurang adalah sebaliknya. yang bersirat dengan kalimat yang baru anda ucapkan didepan banyak hati-hati orang. Kabun g Jika anda bermimpi melihat tanda bendera berkabung dari raja. bersirat perekonomian dalam keluarga akan tetap lancar. Kabu t ika anda bermimpi pada penglihatan ada kabut mendung bermakna harus hatiJ hati. Juri Jika anda bermimpi bertemu dengan seorang juri bermakna akan ada suatu beban tanggung jawab yang dipikulkan kepada anda. (ber. Sedangkan mendengar orang berpidato atau juru pidato menuturkan kata-katanya dalam sambutan yang meriah. Kafa nika anda bermimpi diberi kain kafan tidak berumur panjang. bersirat anda akan dapat menolong orang-orang yang membutuhkan kerja Jokey Bila anda mimpi sebagai seorang jokey yang menunggang kuda. bermakna anda J akan diberkati oleh Yang Maha Kuasa. bermakna akan mendapatkan pangkat atau J rezeki cukup.. Juru Jika anda bermimpi sebagai juru pidato terkenal dan dapat sambutan hangat dari hadirin. tingkat kehidupan anda akan segera runtuh. Juraga nika anda bermimpi menjadi juragan kapal atau perahu bermakna Anda akan J diberkati cinta dan mendapatkan anak yang baik juga bijaksana.

Kay uika anda bermimpi menebang kayu. Andai mimpi memikul kayu atau membawanya. bersirat anda mempunyai rumah tangga yang penuh akan bahagia. bila J mimpi menjual kain tersirat akan dapat uang. bertanda akan tambah sahabat.mimpi menutup kaleng bertafsir anda akan mendapat hadiah Sedangkan dalam menyelesaikan sesuatu perkara lama yang sukar sekali Kali Jika anda bermimpi melihat kali penuh air. bermakna akan bepengetahuan Jika tinggi dimasa setahun dua tahun kedepan. Kalen gika anda bermimpi menutup kaleng/blek. Kalun gika anda bermimpi memakai atau membeli kalung. bermakna akan mempunyai J pasangan www.co m 34 . Kak uika anda bermimpi tangan dan kaki terasa kaku. Kait Jika anda bermimpi berjalan lalu terkait. bermakna segala yang datang dan ingin J menghalangi anda tidak akan terlaksana. bermakna sedikit waktu lagi akan didatangi tamu dari jauh. Kala m anda bermimpi menulis menggunakan kalam. bersirat banyak orang desa yang pindah kedesa lain. Kala hika anda bermimpi kalah dalam satu permainan. bermakna akan meluaskan J perusahaan. Kaki Jika anda bermimpi kaki anda mengeluarkan darah yang kental. bila memakai kain tersurat anda mempunyai kelebihan tentang pakaian. Mimpi kali yang tak punya air. bermakna anda harus terus J berikhtiar dalam menghadapi kekurangan. bermakna anda akan disayangi benar-benar oleh teman-teman banyak terutama oleh cinta kasih anda.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kagu m anda bermimpi ada orang yang sedang mengagumi pekerjaan dan pakaian Jika anda. Kai nika anda bermimpi membeli kain ditoko. bermakna anda ada rencana pergi tapi tak kembali lagi. bermakna akan menerima rezeki yang belebihan. bermakna atau pertandingan J bersirat baik tidak (harus lebih optimis). Kay aika anda bermimpi menjadi kaya bermakna terbalik anda akan tidak berhasil J dengan jangka yang lama.

pakarhowto. Kapu r ika anda bermimpi menulis atau memberi kapur. bermakna pasangan anda berubah lebih baik sifatnya). bermakna kemajuan J yang dapatkan akan ada pesat Kampa kika anda bermimpi melihat timbunan kampak. bertafsir terhadap segala sesuatu harus dengan benar. Bila kartu yang dipegang baik tentu hasil usaha anda pun demikian. 35 . bermakna segala cita-cita untuk J menjadi (perancang) akan terlaksana. Bila mimpi memotong sesuatu dengan arsitek kampak cita-cita anda yang diusahakan dengan kerja berat akan bersirat tercapai. Kama r ika anda bermimpi berada dalam satu kamar. bersirat bahaya akan datang menimpa anda. bermakna akan ada suatu pekerjaan yang J akan memberikan sukses baik termasuk dalam perekonomian. Karcis Jika anda bermimpi membeli karcis apa saja. Kapa sika anda bermimpi melihat kapas dikebun. bermakna anda akan mengetahui sesuatu yang J anda pegang. bermakna akan sukses dalam cinta dan J dagang. Kambin gika anda bermimpi ada kambing menarik kereta. Kapa l ika anda bermimpi berada dalam kapal. Kancin gika anda bermimpi kehilangan kancing.. Dan mimpi makan kambing bersirat akan dapat yang harta benda . Kandan gika anda bermimpi membuat kandang. ejekan kurang baik dari tetangga yang anda. bermakna anda akan dipersalahkan oleh J orang karena kurang hatihati. bermakna bahwa anda akan dicintai J banyak Mimpi kamar anda penuh orang bersirat anda harus berikhtiar dari ejekanorang. Kamu sika anda bermimpi sedang membaca atau mendapatkan kamus. bermakna kurang baik. bersirat akan mendapat khabar baik. karena anda J akan tertimpa derita dalam permainan yang terlarang. dan J jika melihat kandang kosong bermakna usaha anda akan gagal. jika mimpi meninggalkan kapal.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bertanda ada suatu perubahan J hidup anda belum tahu akibatnya. usaha anda yang jujur aktif tentu berhasil dimulai baik Kart uika anda bermimpi bermain kartu.co m yang berbudi baik dan luhur (bila anda sudah menikah.

bermakna akan J dapat Mimpi berkelahi dengan perampok bermakna anda akan mendapat tugas uang. bermakna akan ada yang menaruh dendam pada anda. Tapi mimpi mengambil kelapa bersirat akan sakit. bermakna akan berurusan agak dengan pihak berwajib. Kolan g Jika anda bermimpi duduk dibawah pohon kolang kaling. Kawa nika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. Mimpi pergi ke kebun binatang bersirat sukses teguh dalamserabutan. Kau sika anda bermimpi memakai kaus/sarung tangan atau kaki. Dan bila digigit J kelabang bersirat besar...co m 36 . Kelelawa r ika anda bermimpi melihat kelelawar terbang melewati anda. bersirat akan mendapat khabar baik dai dapat keluarga. berat. Dan mimpi membeli kelambu bersirat akan maju. Kelah i ika anda bermimpi bermimpi berkelahi dan menghantam orang. bermakna nasib J dan keuangan anda tidak akan memuaskan. Kelap aika anda bermimpi duduk dibawah pohon kelapa yang tinggi dan lebat. bermakna akan ada J sesuatu yang urusan menjengkelkan kelak. bermakna anda akan berdiri dalam perusahaan sekarang. bermakna akan Jika ada peningkatan kerja. Kelaban gika anda bermimpi disengat kelabang. Mimpi berkelahi dengan harimau/macan. bertanda J akan mempunyai cita-cita baik sekali. berkelahi dengan Jin bermakna akan mengalami hidup miskin dalam waktu Mimpi yang lama. bermakna J akan menerima makanan enak. kaling Binatan g www. tergoda oleh permpuan. Keledun gika anda bermimpi makan buah keledung anda akan merasa kurang J enak. bermakna rezeki akan melimpah ruah. bertanda panjang umur. Sedang bekerja dikebun. J Mimpi hadiah kaus kaki atau tangan. alamat akan selamat dihari kerja tua. bermakna mujur besar. Kelamb uika anda bermimpi membuka kelambu (tirai pelindung nyamuk).~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kara m anda bermimpi melihat orang karam dan anda dapat menolong.pakarhowto. dan bermimpi membeli kasur bersirat akan kehidupan yang harmonis dalam jika cinta. Kebu n Jika anda bermimpi berjamu atau berunding dengan kawan. Sedangkan anda sendiri yang karam bertanda kesusahan dalam dagang akan tiba. Kasur Jika anda bermimpi sedang tidur diatas kasur.

Kemenya nika anda bermimpi mencium bau kemenyan terbakar. bersirat mendapat ketinggian pangkat. tersirat akan ada berita besar yang J hebat. bermakna kegembiraan Sedangkan melihat segerombolan kelinci terbang keangkasa. Ker aika anda bermimpi melihat kera. bermakna akan tiba kesempatan J yang baik.pakarhowto. Kemej aika anda bermimpi memakai kemeja.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kelinci Jika anda bermimpi melihat segerombolan kelinci putih dikebun.co m 37 .Jika anda bermimpi menjadi kepala kantor. Kemban gika anda bermimpi membagi-bagikan kembang kepada teman-teman atau J orang. dan jika mimpi mendapat kembang. bermakna akan timbul cekcok atau J perselisihan anda menaruh tangan dikepala orang. bermakna akan ada orang yang segera J datang anda. bermakna kepada anda akan datang khabar gembira. Mimpi naik kendaraan umum. www. bersirat anda akan tidak kehausan atau kelaparan. bermakna apa yang J dikehendaki belum tentu berhasil. bermakna akan ada perpisahan. tersirat kehidupan cinta akan bahagia Kendaraa nika anda bermimpi melihat kendaraan ditarik oleh empat kuda. bersirat girang hati Kemalua nika anda bermimpi terlepas kemaluan anda. bersirat segala yang dimiliki paham. bermakna J akan memperoleh kemajuan dari pekerjaan yang tadinya sangat mundur. akan datang. Mimpi akan pindah ketangan orang lain. bermakna anda akan maju keuangan pesat. Keranjan gika anda bermimpi membawa keranjang penuh. membuka kemeja bersirat akan ada kegaduhan yang anda terima bulan kepada ini. Kentan gika anda bermimpi makan kentang atau membeli kentang bermakna anda akan J meperoleh banyak untung. Kepal aika anda bermimpi kepala keluar tanduk. Kerba uika anda bermimpi keluar dari pintu rumah naik kerbau. bermakna kepada anda akan ada kesukaran J hidup. bermakna anda harus mawas diri karena J ada kekecewaan yang datang tak terduga. Kend i ika anda bermimpi memecahkan kendi. bermakna pekerjaan anda J akan menguntungkan. Sedangkan membakar kemenyan. Mimpi ada kendaraan lewat diatas jembatan bersirat kurang baik dalam percintaan. Dan jika mimpi minum air dikendi.

musuh tersirat rizki. bermakna J akan seorang kawan yang dapat menolong anda dari usaha yang dari sekian lama jumpa anda yang sempat menggelisahkan hidup rintis anda. www. Kompa sika anda bermimpi mempelajari kompas pada sebuah kapal atau perahu.yang selama ini mengintai anda. akan tiba Kubi sika anda bermimpi makan kubis.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kertas Jika anda bermimpi menelan kertas. J Atau memperoleh karunia yang cukup dari Tuhan YME. Kipa sika anda bermimpi memegang kipas. Kop i ika anda bermimpi minum kopi.pakarhowto. Keret aika anda bermimpi melihat kereta kematian lewat dihadapan anda. Kiama t ika anda bermimpi tentang peristiwa hari kiamat. bermakna akan mendapat J ketenangan penuh karunia besar dari hidup dan Tuhan. Kora nika anda bermimpi membaca koran. Kilat Jika anda bermimpi melihat kilat bersambaran. dan mimpi melihat kertas berwarna bersirat akan mendapat peruntungan. bermakna J semua kesalahan akan lenyap. Kitab/Buk uika anda bermimpi membaca buku-buku suci. bermakna dapat untung tapi sayang hanya sekejap J mata. Dan jika mimpi rumah banyak kotoran.co m 38 . Korek Mimpi menyalakan korek. bertanda anda sering dicela tangan orang. bermakna akan memperoleh pengetahuan yang bijaksana. bermakna anda akan segera J dijodohkan.. Dan bila pakaian kena kotoran. Kidal/Kir i ika anda bermimpi makan dengan tangan kidal/kiri atau memegang sesuatu J dengan kiri. bertanda akan hidup damai dan tenang dalam penuntutan. bermakna akan bertambah pengertian anda. bermakna akan terhibur bila anda ada J perkara dengan hamba hukum (polisi). Kotora nika anda bermimpi hendak makan kotoran. bersirat anda akan dapat mengalahkan musuh. bermakna akan beruntung dalam masa J yang pendek. bermakna kehidupan damai dan baik akan segera J tiba untuk anda. bertanda akan sembu dari sakit.

Kursi Jika anda bermimpi duduk di kursi goyang.Kue melihat Jika bermimpi sedang makan kue-kue.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Kud aika anda bermimpi memelihara kuda dalam rumah. bersirat baik sekali yaitu kehidupan rumah tangga yang sempurna. Kunc i ika anda bermimpi melihat atau menemukan kunci.pakarhowto. bermakna bahagia kaya akan muncul. bermakna akan ada suatu kebahagiaan yang Jika akan datang . Khaba r ika anda bermimpi diberi khabar oleh teman-teman tentang suatu keributan. bersirat akan mengalami kerugian. www. J bertanda akan mendapat pertolongan dari masyarakat tentang kehidupan anda anda yang yang sangat menyedihkan sekarang. Atau anda memimpikan melihat kucing. Dan jika kehilangan kunci. kursi. bermakna mendapat kesenangan. bertafsir akan J ada peningkatan didalam perniagaan. kuda bersirat kesediahan atau kejengkelan akan lenyap. Kunin gika anda bermimpi segalanya berwarna kuning. bersirat akan mendapatkan anakJ anak bijaksana. Mimpi membeli. Mimpi kuburan bermakna akan teringat pada sesuatu yang telah dijanjikan. bertanda akan berkelahi dengan orang-orang yang belum ada kenal. Sedangkan mimpi akan mengambil orang mati dalam kuburan. mengecat. Kurus Jika anda bermimpi badan anda kurus kering. Mimpi kuda melompat dihadapan rumah anda. anda terutama penuntutan didalam ilmu ke Tuhanan. Kupukupuanda bermimpi melihat kupu-kupu. Khalifa hika anda bermimpi bertemu dengan seorang khalifah (pemimpin). bermakna akan datang kepada anda keuntungan dalam pekerjaan yang sedang anda lakukan. bermakna akan ada irihati orang J karena kepandaian dan kebijaksanaan anda Kucin gika anda bermimpi didatangi banyak kucing. bertanda akan memperoleh keuntungan yang berlipat ganda dengan rencana yang semula.co m 39 . Mimpi menunggang kuda putih dalam rumah bersirat akan rugi. dan yang kalau merah akan dapat hasil baik.Kuku anda Jika bermimpi melihat kuku atau mengupas kuku sendiri bermakna akan anda menerima warisan (harta turunan).. bertanda ada kesempatan J untuk berusaha. bertanda akan ada kebajikan dari J orang. bertanda baik J yaitu akan dihormati orang dan segala yang di cita-citakan akan tercapai. Kubura nika anda bermimpi membuka atau menggali kuburan orang mati.

Lay uika anda bermimpi melihat pohon kering dan layu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Khawati r ika anda bermimpi memasukkan sesuatu pekerjaan dengan penuh khawatir.co m 40 . bersirat bahagia sesudah beertahun-tahun menderita. Mimpi menyalakan lampu. bermakna akan ada J sesuatu yang membuat anda kegirangan. Khila f ika anda bermimpi kekhilafan sesuatu barang yang dibeli atau khilaf J menyelesaikan sesuatu persoalan penting. artinya tak memiliki ketentuan yang sempurna. Dan kalau anda masih jejaka maka tunangan anda akan tetap selalu lihat setia. Lad aika anda bermimpi membeli lada. bermakna rezeki akan J mundur. J tapi mimpi menanam lada bersirat tidak bila baik. bertanda hidup anda romantis atau terpelihara. bermakna anda akan disenangi J tetangga dan kenalan anda. Lala t ika anda bermimpi melihat lalat berterbangan. www. Mimpi memegang lampu. bermakna ketulusan hati dari sang istri akan J andadan rasai. Lamp uika anda bermimpi melihat lampu yang terang benderang. bermakna anda akan mengalami banyak godaan Jika dan rintangan dalam usaha dan atau perjalanan. Lahi r ika anda bermimpi isteri anda melahirkan anak. bermakna impian yang amat jelek. Khiana t ika anda bermimpi dikhianati orang.pakarhowto. Lag uika anda bermimpi mendengar lagu atau memperdengarkannya. Layanglayang Jika anda bermimpi melihat layang-layang. bermakna kepercayaan anda akan mundur dan J kesehatan pikiran akan timbul. bersirat akan mendapat harapan besar dalam usaha. dan akan mendapatkan hasil yang lumayan. bermakna anda adalah orang yang sangat berhati-hati bekerja. Lab uika anda bermimpi makan labu. Membunuh lalat. bermakna keluarga J anda akan dianugerahkan rezeki banyak. bertanda akan mendapatkan rezeki J yang besar. Labalaba anda bermimpi melihat laba-laba. bermakna akan mendengar berita yang menyenangkan. J bermakna akan beruntung dalam usaha keras yang anda lakukan kelak anda sekarang.

ia akan mengerti kebesaran anda. Mimpi langit merah. Lari Jika anda bermimpi berlari (sedang). tentang kematian kawan. bermakna akan dapat membalas dengan kebaikan anda dan kepada yang pernah mencelakakan anda orang tua dahulu. bermakna akan digoda oleh perempuan J (dan sebaliknya). Langit pecah. bermakna akan tiba kesenangan cinta Lilin yang menyala kemudian mati bertanda akan menghadapi aral atau anda. bermakna akan segera pindah J tempat. bertafsir atau kota anda akan direbut orang atau orang tua akan meninggal. bermakna anda akan keluar negeri atau keluar J kota mencari pengetahuan yang luas.. bermakna rezeki akan bertambah Lauta nika anda bermimpi melihat lautan. . Dan kalau mimpi melihat langit bersih. Dan kampung Jika ada orang yang turun dari langit dan rumah bersiratan dapat kutukan dari mimpi Allah. Bila matinya lilin ditiup angin bertafsir akan mendapat musibah/ada keluarga yang akan meninggal. bermakna alamat kesenangan akan segera J tiba. Lind uika anda bermimpi merasa ada lindu. Lilin Jika anda bermimpi melihat lilin menyala di kamar. bermakna perusahaan anda akan J sukses dan berhasil. www. Leba hika anda bermimpi melihat gerombolan lebah. bermakna akan J naik derajat lebih tinggi. Libu r ika anda bermimpi dalam keadaan libur. Letusa nika anda bermimpi mendengar letusan yang berbunyi bertubi-tubi. berarti akan tambah kekayaan. melihat langit terbalik bermakna akan mendapat Mimpi kesusahan. bermakna akan J ada suatu perobahan dalam diri anda. Jika mimpi merasa dilaut bertanda akan guna dapat uang. ada kesusahan yang tak diduga.pakarhowto.co m 41 .~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Langi t ika anda bermimpi berjalan naik keatas langit dan mengambil benda. Linta hika anda bermimpi bertemu lintah. J bermakna akan lekas datang tapi jangan khawatir karena akan cepat kesusahan berlalu. Sedangkan mimpi digigit lintah bersirat akan dapat godaan dari perempuan yang jahat. Lembu/Sap i ika anda bermimpi melihat lembu kesasar atau mengamuk lari kesana kemari. bermakna akan timbul kejengkelan atau J marah. Lombo kika anda bermimpi makan lombok. Sedangkan anda mimpi disengat lebah. bersirat akan dapat anak yang baik-baik.

Maha l ika anda bermimpi membeli barang merasa mahal. Lompa t ika anda bermimpi melompat di kali. bermakna akan dapatkan keuntungan yang besar tak disangkasangka. Mimpi makan bangkai. Lumpu r ika anda bermimpi mengambil tanah lumpur. bermakna sukses dalam cinta. Longso r ika anda bermimpi melihat atau juga mendengar tanah longsor. bermakna akan J mendapat kesusahan dan kepayahan. dan bila anda J mimpi madu bertafsir anda akan selalu setia pada cinta menjual anda. Loten gika anda bermimpi diberi loteng. Luda hika anda bermimpi menelan ludah. alamat rezeki murah datang pada anda dan jika makan direstoran bersirat ada perhatian dari orang lain kepada anda. Maka nika anda bermimpi makan rembulan atau bulan. Jika mimpi makan berdiri. sedangkan J menyeberangi bersirat cita-cita anda bisa tercapai kalau kali yang deras tadi kali yang deras. bermakna anda harus J berhatihati dalam menjaga kesehatan atau akan datang kesusahan karena ulah sahabat anda sendiri. bertanda pendek umur. atau anda akan tetap hati dalam suatu keterangan. bermakna akan terima rezeki yang J besar. Mabu kika anda bermimpi mabuk karena minum-minuman keras.atau akan mendapatkan suatu rezeki dari teman Tuhan. akan mendapatkan rezeki besar. Kalau tidak anda akan mengalami kecelakaan. bermakna akan bebas dari susah dan J derita. bermakna akan maju dalam pekerjaan dan J penuntutan. bermakna sedikit waktu lagi anda J akan merasa malu dari teman yang pernah mengejek anda. Dan juga maknanya jika mimpi naik loteng yang tinggi. Bermimpi makan kotoran bermakna bermakna akan mendapat uang. Luk aika anda bermimpi kena luka hingga keluar darah atau anda banyak luka-luka dikaki J atau tangan.. bertanda akan terlalu fanatik J kepada harta benda yang sedang diramalkan. www. Mimpi makan seorang diri bermakna akan mendapatkan kebahagiaan. dapat dilompati. Mad uika anda bermimpi minum madu.co m 42 .pakarhowto. Mayat Jika anda bermimpi makan mayat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Loncen gika anda bermimpi mendengar lonceng berbunyi bertanda akan ada tamu yang J datang. merupakan suatu alamat bahwa anda akan menerima suatu pemberian dari teman.

bermakna anda akan segera dapat uang . asam atau pahit bermakna anda akan mendapat makan kesulitan besar. sebab itu harus kerja segera dengan dan baik jujur. Mimpi melihat matahari akan tiba (terbit) bertamsil akan memperoleh kebahagiaan dan kebanggaan yang tak terkira. Masak Jika anda bermimpi memasak. Mimpi mandi dengan air kotor. Dan jika mimpi mandi dikali Sedangkan yang dangkal. Maki Jika anda bermimpi dimaki-maki orang atau teman. bermakna sangat J baik. perusahaan. Andaikan melihat orang malas. Matahar i ika anda bermimpi melihat matahari atau bulan dikala naik perahu. bermakna anda akan mendapat kehormatan dari masyarakat. bermakna anda selalu menyediakan tenaga dalam suatu perkara. bermakna anda mendapat kesulitan lahir batin. bermakna anda J akan menolong sesuatu yang memang harus anda tolong.pakarhowto. yang datang tanpa sebab. bermakna anda haru J bekerja dengn penuh inisiatif. Mimpi makan bermacam-macam kue. harus bekerja lebih keras dari bersirat semula.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. 43 . Mimpi mandi dengan sabun bersih bermakna anda sedang diberi kesadaran untuk berbuat sampai baik. Malan gika anda bermimpi usaha anda mengalami kemajuan tapi ditimpa malang atau J sial. bermakna sebaliknya. Mat aika anda bermimpi melihat mata orang-orang tertuju kepada anda. bertafsir anda akan cari makan sangat susah. bermakna J akan mendapatkan derajat.co m Mimpi makan bersama-sama. Mangko kika anda bermimpi mendapt mangkok atau piring. Mimpi makan Mimpi makanan yang pedas. bermakna akan bebas dari kekuasaan orang. bermakna anda akan tertimpa penyakit. buah-buahan bermakna anda akan mendapat pujian dari orang banyak. Mala m Jika anda bermimpi berjalan diwaktu malam. sebab itu hidup anda sangat sederhana. dan bila mandi ke air yang jernih. alamat akan naik kedudukan dalam mudah. bermakna suatu pesta gembira akan tiba karena hasil cinta yang murni. bermakna akan J beruntung. bermakna kurang tenaga dalam berkuasa. Malin gika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan maling. untuk rezeki didapat dengan Mimpi diri anda disinari matahari. Mand i ika anda bermimpi suami isteri mandi bersama didalam air. Mimpi mandi dengan janabat atau adus akan bermakna kepada anda akan diberi keselamatan dunia dan akhirat. Malas Jika anda bermimpi berjalan malas. mimpi mandi bersirat kurang sehat badan.

anda akan berhasil dalam kerja dengan anda segala keyakinan. bertanda kecintaan anda akan hidup dalam tempo yang rumah pendek. menandakan hidup lama. bermakna rumah tangga akan hidup bahagia dan mimpi meja tersusun bersirat akan berhasil apa yang diinginkan. . kesusahan. Melara t ika anda memimpikan J kebalikannya. Meria m anda memimpikan mendengar suara meriam. Jika J mimpinaik menara sampai dipuncak. Medal i ika anda memimpikan melihat medali. bermakna yang diimpikan akan umur panjang. Mera hika anda memimpikan melihat warna merah. bertanda kecintaan akan terlaksana dengan J hati jujur. bermakna anda akan dihormati orang J untuk melanjutkan penuntutan (harapan) dan citacita.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna akan datang J panggilan istimewa yang merupakan dampak dari kredibilitas anda yang sangat undangan berharga. bermakna baik sekali. dalam kemelaratan. Mej aika anda memimpikan naik diaatas meja bertanda akan dapat pangkat. Mimpi macan masuk dan kembali lagi. bermakna Melayan gika anda bermimpi melayang dengan atau tanpa sebab. Mawa r ika anda memimpikan bunga mawar. bertanda kegembiraan yang J selalu kunjung tiba.pakarhowto.co m Melihat matahari dan bulan bertemu. Mimpi meninggal/mati lalu hidup kembali. bermakna anda akan panjang umur. Melihat J meja. Meg aika anda memimpikan melihat mega puti bersih. mimpi menembak macan dapat rezeki Dan jika besar. Anda akan bebas dari J suatu tuntutan. Dan bagi pemuda pemudi akan segera mendapat jodoh. betafsir akan dapat anak. J Keuangan terjamin. bermakna akan ada sesuatu yang Jika akan mengejutkan . Mati Jika anda mengimpikan seseorang teman atau keluarga meninggal dunia. Dan mimpi anak anda meninggal dunia. bermakna akan ada perselisihan dalam keluarga. Menar aika anda memimpikan melihat menara. Mimpi matahari dan bulan berartikan orang tua akan dapat turun. kesehatan terpelihara. Maca nika anda mengimpikan diburu macan. bertanda sukses dalam segala usaha. 44 .

bermakna akan mendapat khabar bahagia J dan mimpi mendengar orang menangis anda akan berkewajiban menyelesaikan suatu perkara sesungguhnya sangat yang sulit. bermakna akan J ada kesempatan baik yang datang menghampiri anda. Mencium anak. bertanda akan bertukar pekerjaan sedang minyak. bertanda akan mendapat yang anak baik. Meningga l ika anda memimpikan anaknya meninggal. bertanda murah hati. bermakna rumah tangga akan cekcok J dan hampir cerai berai. Minu m anda bermimpi minum.pakarhowto. www. Mimpi memakai minyak membeli wangi. memberi hadiah mungkin. bermakna anda sikap dalam yang tidak lama akan kehilangan uang atau sesuatu yang berharga.co m 45 . Menciu m anda bermimpi mencium orang yang anda cium bermakna dalam waktu dekat Jika anda menerima perlakuan yang menyenangkan dari orang yang kita cintai tersebut akan entah atau bentuk lain. Membendun gika anda bermimpi membendung air. Memotre t ika anda bermimpi sedang memotret tempat-tempat yang indah. Mimpi meminum susu bermakna kesehatan anda akan terjaga. alamat akan menerima khabar girang.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Mesin Jika anda memimpikan melihat rupa-rupa bentuk mesin.. bermakna kepada anda akan mendapat J rezeki. Mimpi meminum air dari mata akan tiba air. Minyak Jika anda memimpikan menjual minyak. . Mesjid Jika anda memimpikan masuk Mesjid atau Klenteng dan Greja. bersirat akan mendapat ilmu pengetahuan (dari sumbernya yang benar). begitu juga bila minum air kali. Menangi sika anda memimpikan sedang menangis. dan bila minum madu bertanda Jika bersirat rezeki. Menyebrang i ika anda bermimpi menyeberangi sungai. bertanda anda akan memasuki kalangan industri. Mimpi waktu mencium bermakna hati-hatilah anda karna akan ada guncangan yang berarti bau busuk dalam pekerjaan dan usaha yang anda setiap lakukan. bermakna akan memperoleh kebahagiaan yang diimpikan. bermakna akan memenangkan dalam J suatu pekara. Mingga t ika anda memimpikan minggat bersama teman sepergaulan yang karib J bermakna kebahagiaan anda dalam percintaan akan terkabul..

bermakna akan menjadi orang J yang dermawan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Monye t ika anda bermimpi melihat monyet putih. segala apa yang diinginkan bertanda akan terlaksana. Dan jika melihat nabi (nabi yang lain). Nasi Jika anda bermimpi makan nasi bermakna akan hidup kuat dan sehat dan atau tidak akan kelaparan . Moto r ika anda bermimpi berkendaraan dengan motor. jika mimpi J makan monyet bersirat tidak baik dalam daging berkehidupan. Naik Jika anda bermimpi naik perahu dengan orang lain bermakna akan pindah. J sedangkan mimpi melihat naga. akan dapat kebaikan dan mimpi naik pohon. mimpi perjalanan yang banyak naik bersirat akan maju dalam pekerjaan. Mud aika anda bermimpi bahwa anda dalam keadaan umur muda atau orang muda.co m 46 . bertanda akan beruntung. jika bertemu dengan nabi Adam AS kemuliaan bermakna akan mendapat kemuliaan di dunia dan akhirat dan segala doa akan dikabulkan. akan Musik Jika anda bermimpi membunyikan musik atau mendengarnya bertanda nama anda akan terkenal . Naik perahu bermaknakeinginan yang telah lama dikandung. Nag aika anda bermimpi melihat naga putih. Bila bertemu dengan sahabat nabi bermakna akan menjadi orang pintarlahir batin. Berjumpa dengan para Wali pecinta nabi bermakna jika anda ilmu sedang menuntut ilmu akan berhasil. bermakna anda akan Jika mendapat baik didunia maupun di akhirat. mimpi muka keluar hitam-hitam bermakna atau kurang baik untuk berdagang dan mimpi cuci muka.pakarhowto. bertanda pekerjaan akan mundur. bersirat akan keluar dari susah dan derita. Melihat motor berjalan dengan kencang. bersirat akan memperoleh anak yang perempuan bijaksana. Mutiar aika anda bermimpi menerima mutiara bertanda perkawinan atau juga percintaan J anda sukses. Muka/Waja hika anda bermimpi melihat muka dan sisi rambut. bersirat akan mendapatkan kedudukan. bertanda anda akan sembuh dari J sakit segera akan hilang penyebab sedih. Mimpi naik kegunung bertemu melepas orang. Dan bila mimpi mencuci muka di panci bermakna akan mendapat jodoh. Nabinabi anda bermimpi bertemu dengan nabi Muhammad SAW. alamat anda sedang memperbaiki hidup . J bermakna bahagia akan segera menjelma. Mimpi naik kereta mobil bermakna anda akan mendapat kehormatan dari pemerintah api atau atau www. bertanda akan tiba karunia Tuhan yang kelak membahagiakan. Mimpi naik kelangit.

47 .Nginang Jika mengantuk anda bermimpi melihat orang nginang. Nol Jika anda bermimpi melihat angka nol. Obo r ika anda bermimpi berjalan membawa obor dalam keadaan menyala terang.Ngantuk Jika anda peringatan bermimpi bertanda akan memperoleh keberuntungan tiba-tiba. harus segera bertobat. bertanda anda akan dapat menyelesaikan suatu persoalan yang sukar selama ini. Mimpi menaiki kuda atau onta. Keberuntungan akan segera datang dengan tidak mengenal masa. Oktobe r ika anda bermimpi dalam bulan Oktober atau mengimpikan bulan Oktober. bertanda akan mendapat tamu J yang datang dari jauh atau luar kota.. Nyarin gika anda bermimpi mendengar suara yang nyaring.pakarhowto. bermakna akan ada kemajuan dalam J soal perjuangan (usaha yang anda harapkan akan tergapai). Jika mimpi anda melihat onta dalam kurungan bersiratkan ada suatu pejalanan yang menguntungkan. bermakna akan mengalami suatu penderitaan yang meberi rara susah. Nur Jika anda bermimpi melihat nur/cahaya menyinari bermakna suatu impian yang baik. Ont aika anda bermimpi melihat onta bermakna tidak akan ada yang mejadi aral J yang menghadang (rintangan). Mimpi naik apa saja tapi setelah samapai diatas jatuh lagi bermakna anda akan dikeluarkan dengan tidak hormat dari pekarjaan anda. Nangi sika anda bermimpi menangis dengan air mata yang bercucuran bermakna. bila ada rencana lebih baik di tunda dulu sampai selewatnya bulan tersebut. bermakna anda akan atau akan naik kedudukan. Dan mimpi melihat suatu permainan olahraga bersirat kehidupan anda menghadapi kesenangan. Mimpi naik sepeda bermakna anda akan susah berhatihatilah. Nyamu kika anda bermimpi digigit nyamuk.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. J bermakna kurang baik. juga merupakan bahwa anda banyak dosa. Oba t ika anda bermimpi membeli obat atau menerima obat dari rumah obat bermakna J anda tetap sehat dan atau anda harus selalu memeriksakan diri pada dokter akan demi kesehatan anda. J bermakna akan mendapat pangkat. Mimpi naik harimau atau gajah bermakna anda akan mendapat kemuliaan naik pangkat. bertanda akan dapat susah. akan J datang yang bersar berupa uang untuk anda. bertanda akan mendapat J kesusahan.Neraka Jika anda bermimpi melihat rezeki neraka.co m masyarakat. Olahrag aika anda bermimpi sedang berolahraga.

Mimpi melihat orang dioperasi. bertafsir akan ditimpa malapetaka rumpu t www. mimpi J memakai tentara. bermakna keuntungan akan segera J anda peroleh setelah bersusah payah mengurusnya. Mimpi dikejar orang akan ada bertanda akan dapat rezeki. Mimpi melihat orang menangis bersirat akan negara mendapatdari suatu perkara. bersirat akan mundur dalam percintaan. Paga r ika anda bermimpi melihat pagar dirumah dikala berjalan. bermakna semua teman-teman J anda datang menolong kepada anda.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Operas i ika anda bermimpi dioperasi atau dibedah. bermakna akan dapat keberuntungan. bertafsir kurang baik untuk anda. bersirat akan akan dapat pekerjaan. bermakna akan berpergian. bermakna akan ditinggal mati orang dekat. Mimpi melihat orang tua yang sudah meninggal bermakna dapat akan mendapat rezeki yang besar. bermakna hidup cinta J anda akan terpelihara.co m 48 . bermakna kehilangan uang. Pad i ika anda bermimpi melihat padi tumbuh diatas rumah bertanda akan naik J pangkat. Mimpi dianiaya orang. Mimpi menghormati kepada orang tua. Jika mimpi dapat payung dari orang tua. Pagu t ika anda bermimpi dipagut atau digigit ular. Payun gika anda bermimpi memakai atau melihat payung. bermakna akan segera tiba masa J jodohnyaanda sudah menikah akan ada celaan yang datang pada dan bila anda. Mimpi melihat orang orang banyak bermakna masyarakat akan tidak beres dalam soal sandang pangan. bersirat makanan susah. bermakna perkawinan didahului oleh cinta kasih akan segera anda yang tiba. bertanda apa yang J dilakuan akan segera terhalangi. Pader i ika anda bermimpi melihat Paderi (guru agama/pemuka agama) membaca J kitab. Pakaia nika anda bermimpi membuka pakaian. Pahi t ika anda bermimpi memakan atau minum yang pahit-pahit. Mimpi berpakaian yang berkancing kilap. Jika mimpi melihat ada orang yang datang kerumah ganjaran bertanda orang yang berilmu yang akan menolong anda. bersirat kematian dilingkungan keluarga atau setidakpakaian tidaknya kecelakaan.. Oran gika anda bermimpi memanah atau menembak orang. bermakna akan selamat dan bahagia. Mimpi orang/kita punya penyakit kelamin. Padan g Jika anda bermimpi melihat padang rumput yang luas dan indah. Mimpi mempunyai tamu orang sakit suatu tanda akan pertolongan. Memimpikan orang besar atau kepala bermakna naik pangkat. J Mimpi sakit naik dokter. kebebasan sosial.

bermakna akan mendapat kerugian besar. Pawa i ika anda bermimpi melihaat pawai atau barisan. bermakna jika anda akan J melakukan suatu pekerjaan tertentu akan dikerjakan dengan sedikit waktu dan berhasil. bertanda ada kesusahan dan J kemelaratan akan berganti dengan kesenangan.co m dan mimpi pakaian terkena tinta bermakna akan dicela orang. bermakna J keberuntungan.pakarhowto. bertanda akan tiba masanya anda akan naik pangkat dan keuangan anda akan terpelihara. Mimpi mengenakan pakaian indah. Bermimpi mebeli pakaian. dan mimpi melihat panah terbang diudara bersirat anda akan anda disakiti oleh temanakan teman. bermakna dapat pangkat atau J derajat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Panggun gika anda bermimpi naik panggung sandiwara. Panja t ika anda bermimpi memanjat keatas loteng atau aaatap rum. anda berada yang di dalam pasar. Pana hika anda bermimpi melihat orang memanah atau anda sendiri yang memanah.. Mimpi akan membeli barang dipasar. Seandainya dipasar. Mimpi melepas pakaian (Polos) bermakna anda akan sembuh dari sakit. Panggi l ika anda bermimpi dipanggil seseorang. Dan mimpi suami isteri sama-sama belanja bermakna akan tiba kesenangan dan ketenangan rumah tangga. bertanda akan ada atau datang penggoda atas diri anda. Pak uika anda bermimpi melihat paku atau menerima. 49 . Mimpi memakai pakaian kumal bermakna akan mendapat karunia. Pangka t ika anda bermimpi didatangi orang yang berpangkat bermakna akan tiba rezeki J baik. kelapa atu gunung hingga sampai puncaknya. Pasar Jika anda bermimpi berjalan-jalan dipasar. J bertanda menerima khabar baik. bertafsir kebaikan memanjat pohon dalam kehidupan . Pana sika anda bermimpi kepanasan. Panta i ika anda bermimpi mandi-mandi dipantai bermakna anda akan menerima percintaan J yang harmonis.Mimpi menjahit pakaian sendiri. bertanda keberuntungan. bermakna akan mendapat kawan baru. Sedangkan mimpi berjalan-jalan di pantai bersirat kebahagiaan yang baru dicapai akan ada yang kerikhtiar (berusaha) menghalanginya. bermakna agar rencana anda yang harus J dikerjakan dituunda atau dibatalkan sebaiknya dulu. bermakna apa yang dicita-citakan akan tercapai. bertanda akan dapat warisan dari J orang tua.

~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Patun gika anda bermimpi melihat patung. Pelaya nika anda bermimpi sedang dilayani seorang pelayan restoran. Bermimpi mengenakan sumur. bermakna akan ada dekat yang akan mencari jalan untuk mencelakakan orang anda. Jika mimpi ditimpa sakit campak bersirat akan mendapat berikhtiar rezeki murah. Pekarangan/halama nika anda bermimpi mandi disebuah sumur didalam pekarangan rumah yang nampak J baik. mimpi menang J perang akan beruntung. bermakna kegembiraan yang luar biasa J diwaktu pakansi/libur. bermakna akan dapat rezeki. Perhiasa nika anda bermimpi mendapat perhiasan emas. bermakna akan mendapat pembantu yang istimewa. Pen aika anda bermimpi pena atau fulpen. Peran gika anda bermimpi melihat kalah perang. perhiasan anda akan merasa bangga dan bahagia dengan apa yang telah dimiliki bermakna sekarang. bermakna Kehidupan anda akan lebih sempurna J anda dipuji orang dan dihormati atau anda akan mendapat akan uang. bertanda pekerjaan J anda akan bertambah laris dalam setiap harinya. bermakna tidak baik anda akan sakit keras atau J dapat kecelakaan yang dapat menghentikan anda. Sedangkan anda sendiri yang setiap sebagai bermakna anda akan memperoleh ketabahan hati yang penuh terhadap pelayan. bermakna akan mendapat sakit yang hebat. bermakna suatu tanda anda harus J banyak menjaga diri. Penjar aika anda bermimpi didalam penjara.pakarhowto. bermakna akan mendapat kesusahan. Dan jika mimpi diberi pena. Periyayi Jika mimpi memakai pakaian periyayi. Penganti nika anda bermimpi jadi pengantin. bermakna akan J mendapat rezeki baik. bersirat kepandaian akan bertambah. www.Penghulu Jika anda bermimpi melihat penghulu. bertanda kurang baik. intan dan perhiasan lain J sebagainya. Padan gika anda bermimpi memakai uniform dan memegang senjata. .co m 50 . Mimpi perhiasan jatuh kedalambertanda akan ada kejadian yang tiba-tiba. Penyaki t ika anda bermimpi diserang penyakit atau sakit. Mimpi ikut perang sabil bermakna akan geger sampai bertanda sampai mendapat perkara besar. bermakna segala sesuatu yang anda lakukan J harus dikerjakan dengan segiat-giatnya yang pada akhirnya akan membawa kebaikan yang anda cita-citakan. Dan jika mimpi akan pergi kemedan perang. sang majikan (orang yang memperkerjakan).

bermakna anda akan J menerima pujian orang. Mimpi perahu pecah dikala dinaiki. Mimpi berpesta di dalam rumah. Jika mimpi bercakap-cakap dengan seorang ruma h www. Pet aika anda bermimpi sedang melihat atau meneliti sebuah peta. bermakna akan menerima uang. Pesantre nika anda bermimpi berkunjung atau belajar disalah satu pesanteren. Perempata nika anda bermimpi sedang berjalan diperempatan jalan. sahabat anda tidak akan terlepas dalam pergaulan sehari-hari ia juga bermakna akan memberi pertolongan kepada anda. Dan jika anda sendiri yang mimpi kawin. bersirat keberuntungan akan tiba.pakarhowto. bermakna ada keberuntungan dengan yang suatu saat menjadi suatu kesusahan. bertanda J akan merencanakan perjalanan yang jauh. Perah uika anda bermimpi melihat perahu ada air. bermakna suatu keuntungan besar akan tiba dalam perdaganan (usaha). J Mimpi berpesta didalam perahu.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Perak Jika anda bermimpi melihat perak terkumpul. Mimpi naik perahu lalu seolah-olah terbang. bermakna akan ada perubahan hidup yang lebih baik lagi. bermakna anda akan selalu melihat kesukaran. bermakna J akan kebahagiaan keluarga atau anak isteri tiba anda. bermakna akan ada tamu yang datang dengan tiba-tiba. Dan bila sudah menikah. bermakna akan ada tamu yang J datang tiba-tiba. anda Mimpi orang membawa perabotan rumah dijalan. Pest aika anda bermimpi berpesta didalam perahu. bermakna kesusahan akan terjadi walaupun J ada kesenangan tetapi nilainya hanya cukup. Petan i ika anda bermimpi sebagai petani. bermakna akan dapat derajat yang lebih tinggi atau kejenjang yang lebih besar. bersirat akan untung ada kerugian didalam perjalanan. bermakna akan dapat J isteri (Karena sebab yang baru benar). Perempua nika anda bermimpi bertemu dengan perempuan (sebaliknya). bertanda akan J ada karunia berupa pengetahuan yang segera anda amalkan (laksanakan). Perabo t Jika anda bermimpi membeli perabot rumah bermakna akan segera menikah.co m 51 . Perkawina nika anda bermimpi berada dalam satu perkawinan atau anda mengiringi J pengantin. Permadan i ika anda bermimpi sedang menyapu permadani atau membersihkannya.

bermakna akan mendapat kesenangan. bertanda keberuntungan dengan J mendapat kepercayaan yang sulit lepas.pakarhowto. bertanda akan rugi. Pian oika anda bermimpi melihat piano. bermakna anda akan mampu untuk menolong seseorang yang berada dalam kesulitan. J Mimpi dibawah pohon. Dan jika mimpi pisau yang dipegang jatuh kebawah. bertanda cita-cita anda akan sulit tercapai. J sedangkan yang pingsan. Pint uika anda bermimpi pintu rumah anda dibuat besar dan tinggi. Bila mimpi seorang perempuan membawa pisau bertafsir akan mendapatkan anak. bermakna panjang umur. bertanda akan ada pertolongan dari orang berpangkat. Mimpi membeli pisau bermakna akan memperoleh pengetahuan. Pingsa nika anda bermimpi melihat wanita pingsan. bertanda akan ditolong oleh orang besar. bermakna akan mendapat keuntungan besar. akan datang keberuntungan setelah sekian lama hidup susah. mimpi Mimpi peti mati. Peti Jika anda bermimpi menaruh barang-barang dalam peti. Poho nika anda bermimpi diatas rumah tumbuh pohon cemara. Pisa uika anda bermimpi pisau melukai diri anda. Pinda hika anda bermimpi pindah kerumah yang buruk. lebar. bersirat akan menetap ditempat anda berdiam sekarang. Mimpi menemukan pisau orang lain. lain. bermakna anda J akan berhasil dalam pencaharian. bertanda akan dapatkan kawan J dengan yang isteri baik. Mimpi mengasah pisau akan mendapat keuntungan. bertanda akan datang jodoh anda.co m petani. Mimpi memanjat duduk pohon 52 . bertanda akan pindah ketempat membuka peti. bersirat anda akan berhasil dengan cita-cita anda sebagai ahli seni. mimpi pintu rumah tinggi ditutup.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi membawa pisau bermakna akan mendapat apa yang didamba. bermakna akan mati datang kesengsaraan/kesusaha n. Mimpi melihat pintu rumah bermakna akan mendapat kesusahan. Mimpi mebuka bermakna peti dan bercakap-cakap dengan jenazah didalamnya. Mimpi pintu rumah anda sendiri yang terbuka bermakna anda akan kalah baik berkelahi atau bertengkar. bermakna segala yang menjadi renungan selama ini akan tercapai. Petir Jika anda bermimpi disambar petir. Piknik Jika anda bermimpi piknik kesuatu kota yang ramai. bermakna akan mendapat berkah. Mimpi melihat pintu sorga terbuka. Mimpi piknik pergi ke gunung atau ke hutan bermakna anda akan mendapatkan suatu peristiwa yang membuat anda prihatin. Mimpi peti mati sedang melihat digotong. bersiratan segala cita-cita anda yang begitu melangit mimpi anda akan terbentur oleh halangan yang hebat. Dan J jika mimpi main piano.

Mimpi melihat pohon besar. Mimpi menanam pohon bermakna. segala usaha anda akan mendapat kemajuan. bertamsil akan berduka cita. Puti hika anda bermimpi melihat warna putih. Radi oika anda bermimpi mendengar suara radio. menandakan ada rahmat dari Tuhan yang besar anda.co m bersirat akan beruntung. Pusar aika anda bermimpi melihat atau berkunjung kepusara dari salah satru keluarga anda J yang meninggal dunia. dan jauhi segala larangan Tuhan karna anda akan selalu dicoba dengan kemaksiatan entah itu datangnya dari kesusahan. Kalau tiba-tiba patah. bermakna akan memperoleh uang J dari hasil kebaikan masa lalu. Dan bila anda dari segala cobaan maka segala yang anda ucapkan akan dikabulkan oleh Yang lolos Maha (hati-hati menyumpahi orang lain. bertanda ada teman anda yang dengki terhadap kemajuan yang telah anda dapatkan. Pondo kika anda bermimpi tidur disebuah pondok. Qur’a n Jika anda bermimpi melihat Al Qur’an. bertanda pekerjaan anda sehari-hari tetap terjamin. bermakna rezeki segera menghampiri J anda.pakarhowto. Tuhan). bermakna perkawinan anda J akan (Al’) 53 . Polisi Jika anda bermimpi melihat polisi. Potlo t ika anda bermimpi melihat atau mendapat potlot. semoga anda dapat kedunia pilihan yang benar. bermakna kedudukan. Anda mimpi membeli radio akan dapatkan kemajuan dari pihak keluarga kenalan dan anda. Raja/Rat uika anda bermimpi diberi hadiah oleh seorang raja. bermakna posisi kerja anda dibidang J kesenian akan bertambah. Duduk melihat dibawah pohon kelapa tinggi bermakna akan mempunyai cita-cita yang berguna sekali bagi masyarakat. dan mimpi Al Qur’an turun dari langit masuk kekepala anda dengan untuk bentuk yang panjang dan tiada putus bersirat anda memiliki banyak peluang untuk kertas masuk yang anda inginkan hidup anda penuh dengan pilihan.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. karena ucapan anda cepat didengar Kuasa. bermakna akan terjadi perselisihan dalam keluarga . atau kesenangan dunia. bermakna akan anda akan mendapat keuntungan dan telah umur panjang . bertanda baik sekali. bertanda akan mendapat sesuatu J kesenangan terdugayang tak duga. Preside nika anda bermimpi melihat atau bertemu dengan Presiden. Mimpi berjalan dibawah pohon rindang bermakna mendapat akan mendapatkan kesuksesan. Dan mimpi melihat pohon yang berduri. Mimpi melihat polisi dalam jumlah banyak. Mimpi pohon lebat rindang tapi tiba-tiba terbakar. bermakna akan J ada kehormatan yang akan anda terima dari lingkungan pergaulan anda.

bermakna J akan mendapat pertolongan. bertafsir bermakna orang. segala yang anda kerjakan tidak akan mendapat hasil memuaskan. Mimpi tidur diatas ranjang. Rubu hika anda bermimpi melihat pohon rubuh. akan gembira jiga panjang umur dan mimpi rambut menutup mata. Mimpi melihat raja bertafsir kedudukan yang lebih tinggi akan datang untuk anda. famili anda ada yang sedang menderita hebat hingga batas yang sangat mencemaskan semuanya. Ruma hika anda bermimpi membeli rumah. bermakna akan ada tanah kesusahan. bermakna akan tiba kebahagiaan J dirumah tangga .pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna anda akan dikhianati akan dicela teman baik. Mimpi melihat rumah terbakar bertamsil akan menderitaan penderitaan dalam tempo yang singkat. bertamsil rumah yang anda impikan akan menjadi kosong. bermakna akan mendapatkan rezeki yang tak melihat terduga. Mimpi rambut jatuh J putus dan rontok. bermakna panjang umur. Dan jika mimpi membuat rumah. Ranta i ika anda bermimpi dirantai orang bermakna akan ada kesusahan yang tiba-tiba J datang atau Akan mendapatkan kesulitan. Ramba t ika anda bermimpi melihat pohon kecil merambat pada pohon besar.co m berlangsung baik. Mimpi melihat J atau memperbaiki ranjang dan atau dirobah. bermakna akan pindah rumah. Rese pika anda bermimpi menerima resep obat. rumah Mimpi yang ada dalam rumah meringsek atau longsor. Rokok Jika anda bermimpi merokok. Jika bermimpi memakai rantai besi. bermakna kurang baik terutama kesehatan. Rambu t ika anda bermimpi rambut beruban. Renan gika anda bermimpi sedang berenang dilautan besar. bertamsil akan ada berita J yang membuat anda atau keluarga. J dan menghambat pekerjaan yang akan ada. Rampo kika anda bermimpi diraampok bermakna anda akan menemukan rezeki halal. Mimpi melihat rambut palsu. bersirat akan datang kaya. bersuratan akan sedih dan membuat anda susah. J Mimpi tumbuh rumput. bermakna akan mendapat berkah Tuhan YME. tapi kalau mimpinya menjelang pagi. Mimpi rambut panjang. bertanda akan nikah dan bagi yang sudah nikah akan berhasil segala cita- 54 . J Mimpi perampok masuk rumah. bertanda akan datang tamu. bermakna akan dirugikan lahir batin. bermakna. Ranjan gika anda bermimpi membeli ranjang. bermakna akan mendapatkan sukses.

bermakna anda akan mendapat halangan. bermakna perselisihan dan bisa mengakibatkan perceraian antara isteri/suami. Sedangkan bermimpi memukul badan sendiri hingga merasa sakit. Saat/Wakt uika anda bermimpi bekerja pada waktu yang tertentu ataupun makan tetap pada J saat kebiasaan. bermakna anda akan menemui kesukaran. Mimpi membersihkan rumah. Sayur Jika anda bermimpi makan sayuran. Jikalau anda yang diberi salam. Mimpi melihat rumahnya menjadi tinggi bermakna akan mendapat rezeki lagi. Sala m anda bermimpi memberi salam kepada teman atau orang sealiran. 55 . bermakna akan mendapat kebahagiaan. Mimpi rumah anda diatas sekali gunung. bersiratkan harus hati-hati dengan pemberian orang. akan ada Mimpi rumah orang terbakar. rumah anda rusak sendiri bersirat anda akan mendapat kesusahan. bersirat bahwa J seorang hidup harus selalu bercita-cita. bermakna anda akan dapat rezeki. bermakna anda dapat berpikir baik dalam perundingan hingga anda menyetujui walau sebenarnya perundingan tersebut membutuhkan waktu dan tenaga yang cukup lama. Sabu nika anda bermimpi makan sabun. Mimpi dinding rumah anda terbuka. Mimpi rumah anda terang sekali. Rokok Jika anda bermimpi merokok. Rus aika anda bermimpi melihat rusa. dekat.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www.co m citanya. Ruwe t ika anda bermimpi mengerjakan suatu pekerjaan dengan ruwet. Sakit Jika anda bermimpi badan anda sakit. Dan mimpi sakit gigi. Mimpi rumahnya ditinggal pergi bermakna akan dibenci orang.pakarhowto. Mimpi Mimpi membeli rumah bermakna anda akan mendapat rahmat dari Tuhan. bermakna akan mendapat harta yang tak terduga. bermakna akan mendapat uang. arti kata lain penghasilan tentu cukup untuk kepentingan anda. alamatakan tiba kegembiraan yang tak diduga. bermakna anda sedang dikejar-kejar cinta. bermakna akan mendapatkan sukses. Mimpi menanam sayuran bersirat panjang umur. hal itu dapat tercapai disertai kemampuan manusia tenaga dan dorongan juga semangat yang kuat agar anda dapat menikmatinya kelak. Tapi J dalam anda diharuskan berikhtiar mencari jalan keluar agar hal ini selamat. bermakna Jika akan dihargai orang. Mimpi melihat rumahnya roboh (tertimpa pohon) bermakna akan mendapat kesulitan. Saba r ika anda bermimpi sabar. tetapi J sayang sangat anda bersifat pemalu. bermakna akan berjumpa dengan orang yang sedang melihat naik Mimpi melihat rumah tetangga terbakar bermakna akan dikhianati teman darah. bermakna kurang baik dalam kehidup anda. bersirat keselamatan akan tiba. bermakna anda tidak usah was-was khawatir dalam J pekerjaan yang sekarang ini. Mimpi rumah anda banyakkotoran.

J bermakna anda akan. bermakna akan terjadi percekcokan J yang berdasarkan cinta. Sedi hika anda bermimpi sedang diliputih sedih bermakna agar anda lebih berusaha lagi J dalam perjuangan . www. Sanda l ika anda bermimpi kehilangan sandal. bermakna anda harus berhati-hati dengan J kerja ada hal yang sangat sensitif yang bisa membuat anda akan anda.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Salj uika anda bermimpi melihat hamparan salju yang memutih. alamat kurang begitu J baik. Saputanga nika anda bermimpi mendapatkan saputangan. Sap uika anda bermimpi menyapu dengan sapu baru. bermakna anda akan sukses dalam J cinta cita. Sawa hika anda bermimpi melihat padi disawah. Sada r ika anda bermimpi seteru anda akan datang dan meminta maaf karena sadar. Dan mimpi melihat sapi masuk kedalam rumah bertanda keuntungan akan ada rezeki. bermakna akan J mendapatkan berita kegembiraan.. Sangka r ika anda bermimpi melihat sangkar kosong. Dan mimpi menyapu di dalam rumah bersirat ada dan tamu. Seha t ika anda bermimpi seolah-olah berbadan sehat. bermakna anda akan melakuan J perjalanan mimpi melihat burung buas dalam sangkar bersirat akan mendapat jauh.pakarhowto. menandakan anda akan bahagia.co m 56 . bermakna akan mendapatkan derajat. Seberan gika anda bermimpi sedang menyeberang sebuah kali atau bengawan dengan J perahu. Sap i ika anda bermimpi melihat atau menyembelih sapi bermakna anda akan J mendapat diluar dugaan. sedang dipercaya orang. dikeluarkan. bermakna kebahagiaan dan kerukunan J serta kelangsungan perkawina. Jika warisan. Samba r ika anda bermimpi melihat sebuah pohon disambar petir. bermakna harus ekstra hati-hati J dengan makanan yang sering anda makan. Sampul/Emplo pika anda bermimpi melihat sampul/amplop. Dan J mimpi membawa sapi kesawah bersirat akan datang kesuburan.

Selendan gika anda bermimpi melihat atau membeli selembar selendang leher. bertanda percintaan akan segera meluapJ luap. lekaslah menikah agar kelak tidak terhalangi.pakarhowto. bermakna akan dapatkan kekayaan yang J cukup. bertanda akan J memperoleh yang luas dalam mengembangkan bakat anda. bermakna akan ada seorang keluarga yang sakit. Sembahyan gika anda bermimpi sembahyang bermakna akan memperoleh kebajikan dari orang J yang anda pernah tolong. bertanda rumah akan mengalami kegoncangan luar biasa.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Sekola hika anda bermimpi berada disekolah lanjutan atau menengah. Sarun gika anda bermimpi memakai sarung putih. bermakna J ada khabar bahagia yang sebelumnya meminta ketekunan anda. Mimpi kehilangan sepatu menandakan ditempat anda ada buru banyak atau pembantu anda akan pergi jauh dari lingkungan. Mimpi memasuki pengetahuan gedung bersiratan bercita-cita sekolah baik. bertanda kebahagiaan dalam cinta dan sukses J dalam berdagang . Mimpi menaruh www. Adu senjata bertanda ada pihak yang bertengkar. Mimpi sepatu yang anda pakai mendadak rusak. Semu t ika anda bermimpi melihat semut. bermakna bahagia karena jasaJika jasa anda . Sela m Jika anda bermimpi menyelam diair yang dingin. Selimu t ika anda bermimpi memperoleh selimut. Senapa nika anda bermimpi memanggul senapan. Sepat uika anda bermimpi memperoleh sepatu. Senjat aika anda bermimpi menemukan senjata bermakna ada tamu datang. bertanda J baik. J Mimpi memakai sarung merah akan mendapat kesusahan. bertanda tidak baik anda akan mengalami dan kemungkinan dapat membawa akibat yang sakit payah fatal. Senyu m anda bermimpi melihat senyum datang pada anda. Membawa J senjata bermakna untung. yang disebabkan cemburu yang tangga tak disangka datangnya. bermakna anda akan dapat pangkat dan J diamati orang. bermakna kebaikan yang akan datang. Dan kalau anda telah kawin.co m 57 . Semangk aika anda bermimpi makan semangka.

hati. Dan anda mimpi disogok orang bersirat rezeki akan jika berkurang. J suatu yang paling jahat anda harus lebih dekat kepada Tuhan impian YME. bermakna akan bertambah J penghasilan. Sot oika anda bermimpi makan soto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. bermakna dikaruniai Tuhan YME. bermakna akan ada anggota J keluarga yang sakit. bertanda akan berpisah. bermakna akan J ada rezeki yang datang. Sing aika anda bermimpi singa. bermakna tergoda oleh kata-kata manis yang sesungguhnya berulat didalamnya. Sem i ika anda bermimpi melihat pohon yang meranggas bersemi kembali.pakarhowto. akan datang pengasihan dari teman. Mimpi ditikam dengan senjatabermakna anda akan memperoleh kegembiraan tajam. Suam i ika anda seorang perempuan dan bermimpi memeluk suaminya. Spoo r ika anda bermimpi menumpang spoor atau kereta api. Sneltrei nika anda bermimpi naik atau menumpang kereta api (sneltrein). Seta nika anda bermimpi setan penggoda. Seped aika anda bermimpi melihat orang-orang berkendaraan bermakna ada sesuatu J yang dianggap sulit dengan mudah anda atasi walaupun sesudahnya anda makan perasaan. bermakna cita-cita anda J akan berhasil .. bermakna segala J usaha terlaksana dengan mudah dapat sekali. bermakna akan membaharui hidup yang sesuai cita-cita anda setelah menyesali kesalahan yang pernah dibuat dan bejanji dengan untuk memperbaikinya . bermakna akan dapatkan kedudukan yang J tinggi. bertanda akan J dapat kemajuan penting. hati-hatilah menjaga kesehatan terutama isteri anda. Sogo kika anda bermimpi menyogok kepada sesuatu badan usaha guna J kelancaran pembangunan. Mimpi suami isteri sama-sama pergi kepesta. Selamb uika anda bermimpi membawa atau melihat selambu. Sisa Jika anda bermimpi diberi sisa makanan.co m senjata dibawah bantal bertanda usaha akan berhasil. yang terus menerus mengikuti anda bermakna. Sikat Jika anda bermimpi menyikat gigi/rambut. 58 .

bertanda akan sakit keras. Mimpi sumur ada didalam rumah. Mimpi melihat dindingnya rusak. J mendengar bermakna akan dapat sakit. pencaharian akan muda bagi anda untuk memperolehnya. Mimpi taat dan bermakna setia kepada isteri/suami. Sedangkan menulis surat. bertanda akan dapat rezeki tapi J disertai kejengkelan hati. bertanda akan datang J untung. J Demikia mimpi melihat tumbuh-tumbuhan lain yang kelihatan pula jika subur. Taa t ika anda bermimpi merasa diri anda seolah-olah seorang yang taat kepada J agama. bertanda akan ada orang tua yang J datang. bertamsil akan kehilangan teman hidup. bermakna akan maju cara dalam usaha dan percintaan.co m 59 . mendengar suara air sungai menderu bertafsir akan dapat isteri baru. J Mimpi tinggal di surga bersirat akan dikaruniai. bermakna akan sukses dalam segala lapangan J (Usaha). bertanda pangkat dan kedudukan anda akan naik. Dan jika sumur kering. Tai/Kotora nika anda bermimpi melihat tai banyak didalam rumah. Suling pecah. bermakna akan mendapat J ketenangan. Mimpi melihat melihat sumur terbakar. Sura t ika anda bermimpi menerima surat. bermakna anda bahagia. bermakna akan memperoleh hidup bahagia. Sumu r ika anda bermimpi ambil air dari dalam sumur.pakarhowto. bertanda dengan akan berselisihan. mendengar suara guntur bersirat sedih dan suara angin sakit. bertanda akan mengalami kekurangan untuk sementara waktu. takut www. airnya Mimpi sumur ada ikannya.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Suar aika anda bermimpi…mendengar suara suling bertanda akan dapat kesenangan. Sunga i ika anda bermimpi melihat air sungai kotor/butek. Subu r ika anda bermimpi melihat sawah yang padinya subur. Sus uika anda bermimpi meminum susu. Mimpi taat kepada undang-undang negara. bermakna kebaikan untuk anda yaitu pola pikiran J dan pandang anda makin luas. bermakna akan mendapat sumur celaka. bermakna akan mendapat rezeki baru. Surg aika anda bermimpi melihat surga. Sulin gika anda bermimpi meniup suling. bermakna akan timbul suatu kejadian yang tidak disangka-sangka. bertanda apa yang pernah dikerjakan akan berhasil walaupun agak lama . Taku t ika anda bermimpi mendapat nama harum bila mimpi berjalan di jembatan dengan J rasa sekali. Jika mendengar suara dari dalam sumur.

bertanda akan dapat susah atau J sakit. bermakna J tidak ada kesulitan yang dirasa selama belum akan kawin. Tamasy aika anda bermimpi bertamasya atau berpiknik dengan pasangan/partner.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tali Jika anda bermimpi diikat tali bermakna ada orang yang akan membinasakan anda dan menginginkan apa yang anda miliki. Tam uika anda bermimpi didatangi tamu. Sedang kalau diri anda melihat yang www. bertanda akan datang J panggilan istimewa karena anda mempunyai kelebihan yang sangat berharga. Terban gika anda bermimpi terbang dengan pesawat terbang. bermakna kehidupan J penuh kebahagiaan dan kegembiraan. J Sedangkan mimpi menumpahkan teh dari cangkir. Jika undangan mimpi perahu terbang bermakna akan berhasil dalam usaha. bermakna anda akan termasuk ahli tangan politik. hilang..pakarhowto. bersirat akan bebas dari kesusahan. bermakna akan ada tamu yang datang dari J jauh. bertanda anda akan berbakat seni. Tanga nika anda bermimpi melihat tangan elok. bertanda hidup tiada pernah J kesepian. bersirat kesialan. Tan i ika anda bermimpi sebagai petani. bermakna akan mendapat harta. kerja bertanda geger dan ribut dan mimpi tidur ditanah akan mendapat pangkat.co m 60 . Tama nika anda bermimpi berada didalam kebun atau taman bunga. M Mimpi meratakan tanah. bermakna keberuntungan dalam soal dagang. Menggali tanah. Mimpi akan ada anda tertimbun tanah. jika J mimpi yang kuat. Tana h impi melihat tanah yang mendadak pecah terbelah. Tangg aika anda bermimpi mimpi jatuh dari tangga. Tand aika anda bermimpi diberi tanda mata. Tambu r ika anda bermimpi melihat tambur. bermakna anda menunda J keberuntungan Atau kepercayaan akan dalam dagang. bermakna anda akan sakit. Tangi sika anda bermimpi menangis. bermakna anda akan mendapat kegembiraan J yang tak terduga. bermakna akan murah J rezeki Te hika anda bermimpi minum teh.

yang Sedangkan mimpi tidur diperahu. Tenggela m anda bermimpi tenggelam dalam laut atau kali. bermakna dalam cita-cita anda akan M maju. bermakna pekerjaan akan tetap bagus dan lancar. Mimpi mendengar suara tembakan (dentuman) anda akan meriam. bertanda kuranganda akan menjadi sakitbaik sakitan. bermakna akan terima khabar senang. bertafsir kemunduran. Tikar Jika anda bermimpi membeli tikar atau babut. bermakna anda harus Jika meneliti anda dalam waktu yang singkat (ada persoalan dengan keuangan). Jika keuangan hanya tenggelam dalam air bermakna anda akan mendapat fitnah dari orang yang mimpi anda kenal lama maupun baru. alamat kurang utama. bertanda akan dapat rezeki. Telu r ika anda bermimpi makan telur. baik. Teriak Jika anda bermimpi berteriak diatas jembatan. bermakna anda akan mendapat keuntungan yang tidak terkira. Tengka r ika anda bermimpi suami isteri saling bertengkar. Kalau isteri anda J sedang hamil akan segera mendapatkan anak laki-laki.Mimpi tidur nyenyak. bermakna badan mengalami rasa J kurang enak . Tikus Jika anda bermimpi melihat tikus menuju jalan. Jika anda bermimpi menembak orang. Sedangkan tikar robek. Tidu r ika anda bermimpi tidur dengan perempuan bukan isteri.pakarhowto.co m terbang. bermakna akan menerima khabar yang mengejutkan. bermakna akan ditolong oleh orang budiman. bermakna hidup anda tak J karu. Dan mimpi melihat telur bertanda akan kedatangan susah besar. sedang anda ditembak orang. Tertaw aika anda bermimpi tertawa. bertanda akan keberuntungan besar. Terbaka r impi melihat rumah terbakar. bermakna anda akan ditimpa kesedihan atau J sakit.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ www. Mimpi melihat tikus lari. suci 61 . Tempa t Jika anda bermimpi melihat tempat-tempat suci. Temba kika anda bermimpi menembak burung atau binatang dan kena pada sasarannya J bermakna sukses dalam dagang. bersirat akan dapat mempengaruhi seorang tokoh karuan. artinya anda akan mendapatkan suatu pengalaman/ilmu yang sangat bermanfaat yang dapat membantu hidup atau karir bagi anda anda. bermakna kemenangan akan anda dapat walaupun perkara yang tergolong besar.

Ton gika anda bermimpi melihat tong berisi. bermakna hidup dan pekerjaan anda akan berkelebihan . sepat u www. Turu nika anda bermimpi turun. Tudun gika anda bermimpi melihat orang-orang perempuan bertudung. kehilangan topi bermakna ada sesuatu dari anda yang hilang Mimpi dirumah. bermakna akan hidup dalam kerja. J Sedangkan kosong. bermakna kehidupan anda sederhana tapi J puas. Toma t ika anda bermimpi makan tomat. ada baiknya meminta bantuan lebih kepada orang lain. bermakna akan tiba saat kesenangan setelah J kerja setahun ini. Trompe t ika anda bermimpi mendengar atau melihat trompet atau sedang dibunyikan. bermakna anda J harus hati-hati dalam menghadapai persoalan anda. Tukan g Jika anda bermimpi menjadi tukang sepatu. akan mendapat kemajuan didalam J segala hal. J bermakna akan dapat nama baik. bermakna akan tetap hidup dan sehat J karena keadaan akan banyak yang menolong anda. bermakna akan dapat hasil yang J diluar dugaan . Tum aika anda bermimpi badan anda banyak tuma (kutu). Tok oika anda bermimpi kerja disebuah toko.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tint aika anda bermimpi melihat tinta. bermakna sesuatu yang dikerjakan akan menjadi kurang J baik atau turun hasilnya. Todon gika anda bermimpi ditodong pistol bermakna.co m 62 . bermakna akan dapat untung J dalam suatu pertaruhan atau perjudian Tongka t ika anda bermimpi memegang tongkat pembesar. bersirat akan terjadi suatu kemunduran melihat tong sekali. Toba t ika anda bermimpi bertobat kepada Allah. Top i ika anda bermimpi memakai topi. bertafsir akan ada yang menganggap diri anda J salah. bermakna kedudukan anda akan semakin lebih J baik.

bertanda anda akan J turun dalam urusan sendiri maupun dengan orang lain. bermakna akan ada orang besar kecil yang menolong anda. Melihat ular berwarna-warni. Mimpi J tidak menghadiri undangan. bermakna J akan dipercaya oleh orang. bermakna akan menderita kerugian karena melakukan sesuatu tanpa pikir panjang. bermakna anda harus berhati-hati kepada sahabat yang M bermulut tetapi sesungguhnya berhati manis. busuk. Upa hika anda bermimpi mendapat upah (bayaran) karena keringat lelah anda. bermakna. tangan bermakna akan memperoleh karunia yang halal. Mimpi kehilangan uang. Mimpi menyebar uang. bermakna akan datang masa J jaya selama satu tahun anda ini. akan ada suatu atau pemberian orang yang segera anda temui dengan didahului karunia dengan perjuangan bathin yang kuat. bermakna akan panjang umur. Dan bila anda telah menikah demikian.pakarhowto.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Tribun eika anda bermimpi berada diatas tribune sepak bola. bermakna akan panjang usia. Uba nika anda bermimpi rambut anda beruban atau melihat uban. Mimpi dikelilingi banyak ular. anda. Undian/Lotr e impi menang lotre. bermakna ada orang jahat mencoba anda sepaya terus berjagayang jaga. Mimpi melihat bermimpi ular dengan tiba-tiba berubah menjadi naga. bermakna J panjang usia/umur . Unifor m Jika anda bermimpi memakai uniform militer bermakna anda akan memperoleh kemajuan dalam hidup. Mimpi mendapat uang dijalan. Undanga nika anda bermimpi mendapat undangan. bermakna akan ditolong oleh kawan karib. bermakna akan memperoleh kemakmuran hidup. Ular Jika anda seorang jejakan atau seorang gadis bermimpi melihat atau dipagut (digigit) ular. Ubi Jika anda bermimpi melihat ubi atau menanam ubi dikebun. www. Mimpi menabung uang bermakna. bersirat jika anda seorang pimpinan (perusahaan) haruslah lebih berhati-hati dalam memainkan rol kehidupan. akan dibenci/diperdaya orang. bersirat kebahagiaan segera terbayang pada Mimpi melihat ular yang banyak sekali. Mimpi mendapat uang saja bermakna akan jatuh sakit. Uan gika anda bermimpi meminjam uang kepada seorang yang butuh. bermakna akan segera mendapatkan pasangan atau jodoh. bermakna firasat akan banyak orang yang memusuhi anda.co m 63 . Usus Jika anda bermimpi melihat usus binatang terhambur ditanah..

Wartawa nika anda bermimpi menjadi wartawan. Waja nika anda bermimpi melihat wajan. lepas dari resah dan luluh) J dengan gembira. bermakna segala yang diharapkan J dari percintaan akan berhasil. bermakna sukses J dalam dan kehidupan berumah tangga akan cinta bahagia. Varia/kombinas i ika anda bermimpi melihat varia (kombinasi) warna dari berbagai macam kain atau J benda bermakna bila anda akan mengalami kesukaran untuk memenuhi kebutuhan lainnya. Wayan gika anda bermimpi menonton wayang bersama pasangan/partner. bermakna kepercayaan akan datang dari tempat anda bekerja. bermakna waktunya kembali sadar (mengerti apa yang terjadi saat perasaan ini). Dan jika seorang wanita bermimpi bertemu seorang laksamana. bermakna segala jasa baik yang pernah J anda lakukan akan selalu Wahy uika anda bermimpi seolah-olah diberi wahyu oleh Yang Maha Kuasa. kawin dengan seorang duda yang kaya bersirat akan raya. Vetera nika anda bermimpi sebagai seorang veteran. bermakna akan mendapatkan J anak bersamaan ketika mendapat keuntungan. Wakil Jika anda bermimpi menemui seorang wakil pejabat jawatan (orang berpangkat). bermakna anda akan dapat menghargai J jasa pendapat baik dari temandan teman. Dan bila anda sendiri yang menjabat sebagai wakil. kegembiraan itu akan anda rasakan. bersirat anda akan beruntung. Wanit aika anda bermimpi bertemu wanita cantik.C yang kotor. bersirat akan hidup berlebihlebihan. bermakna akan bersusah J hati.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Vacanti eika anda bermimpi sedang vacantie (hidup nyata. bermakna segala yang tergaris dalam pikiran J akan mudah untuk diwujudkan. www.co m 64 . bermakna J akan menjadi orang yang pandai atau akan berumur panjang. Waringi nika anda bermimpi memanjat pohon waringin. yang inginkan jika anda terlalu tergesahanda gesah. Vak/Fakulta sika anda bermimpi sekolah di vak/fakultas. siakan.pakarhowto. Dan jika bertemu dengan seorang wartawan dan mengadakan bersirat agar waktu yang anda miliki jangan disiawawancara. wc Jika anda bermimpi pergi ke W.

Dan jika mimpi berzina dengan puteri (wanita terpandang). Yati m anda bermimpi memasuki rumah yatim. Mimpi makan sendiri di warung. Yasi nika anda bermimpi mendengar atau membaca Yasin. Wudh uika anda bermimpi mengambil air wudhu. Zaka t ika anda bermimpi memberi zakat kepada fakir miskin. bermakna anda akan menemui J kehidupan dan tenang dengan menjadi orang yang mulia lahir yang damai bathin. Yaki nika anda bermimpi ada orang-orang yang datang memberikan keyakinan atau J kepercayaan bermakna anda haruslah lebih berhati-hati benar dengan semua berita kepada anda. bertafsir akan ada kegagalan yang datang. bermakna rezeki akan J tiba dalam waktu yang singkat. Piat u www. bermakna kehidupan percintaan anda dalam keadaan harmonis dan tenang.diingat oleh orang yang anda tolong. yang pernah anda dengar dari keluarga atau teman-teman.co m 65 . bertafsir rezeki anda akan tiba dari pengasihan orang banyak.akan mendapat bermakna rugi. bertanda baik kehidupan J berumah tangga akan selalu terpelihara. bermakna pekerjaan yang anda kerjakan J akan selesai dengan baik. bermakna akan ada suatu kemuliaan Jika dalam dengan kesempurnaan ilmu. bermakna anda tidak J akan kekurangan uang setiap hari.pakarhowto. Ziara hika anda bermimpi ziarah kekuburan/makam. Sedikit pengertian sangatlah membahayakan . Anda bermimpi sebagai pelayan warung atau mendirikan warung. Zin aika anda bermimpi berzina dengan dewi (wanita cantik dari surga) bertanda J akan mendapatkan anak yang baik. Sedangkan mimpi anda sendiri yang yatim hidup piatu. Yapo nika anda bermimpi melihat jejeran yapon yang dipamerkan ditoko atau pasar-pasar J kain.~ 1001 RAHSIA MIMPI ~ Warun gika anda bermimpi makan diwarung dengan banyak teman. bersirat akan beralih pekerjaan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful