Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog

http://www.zairul.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/

Monday 06 December 2010 About Me Blogroll Chords Guide Tab Gitar Nusantara Send me a message News Feed Comments Feed

Home Macam-macam Gambar Ceritera Video Resepi dan Masakan Personal Jepun Teknologi Berita Am Sukan Politik Pengumuman Seni dan Reka Bentuk Tab dan Kod Gitar Muzik dan Alat Muzik Home » Muzik dan Alat Muzik, Pengumuman, Tab dan Kod Gitar » Panduan asas bermain gitar (kod mudah)

Panduan asas bermain gitar (kod mudah)
Monday, July 31, 2006, 0:00 Muzik dan Alat Muzik, Pengumuman, Tab dan Kod Gitar 109,933 views 241 comments

Share

165

Aku dah move section tablature from Tab Gitar Melayu, senang nk browse kot this time? Since tak banyak

1 of 46

12/6/2010 8:29 PM

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog

http://www.zairul.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/

request nak senarai kod, so tak terpenuh gak :-p Untuk beginners yang baru-baru nak try main gitar tu elok sangatlah rujuk list itu dan Insya-Allah aku akan update dari semasa ke semasa. Anyway, good luck. Update 31-12-2009 : Ramai yang tak faham cara untuk baca gitar kod kat bawah ni, so aku buatkan simple guide untuk korang. Sila rujuk guide ini kalau tak reti nak baca kod yang ada dalam chord lists di bawah; Bulat hitam tu maknanya tekan kedudukan yang sama di fret dengan jari kiri. Bulat putih tu maknanya cuma petik sahaja tali tanpa tekan mana mana fret. Juga dipanggil “open note”. Kalau tak ada tanda apa-apa, tak payah petik tali tu.

Basic Guitar Chords
Ini adalah antara kod paling asas untuk main gitar. Prektis kod C, Dm, F, G dan Am, dan aku gerenti korang boleh main berpuluh-puluh lagu melayu yang simple.

2 of 46

12/6/2010 8:29 PM

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog

http://www.zairul.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/

Power Chords
Power Chord selalu digunakan masa main lagu-lagu rock dan metal. Petik cuma 3 tali pada satu masa dan mute (matikan bunyi) tali yang lain. Nama kod ditentukan dengan not root (not pada tali yang dipetik pada #tali paling atas)

Untuk beginner aku amat syorkan prektis kod-kod yang aku tunjukkan tu especially yang dalam list Basic Chords. 7th kod (macam C7, D7 atau apa-apa yang ada nombor 7) tu sebenarnya sama dengan kod biasa,

3 of 46

12/6/2010 8:29 PM

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog

http://www.zairul.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/

cuma ditambah kod ketujuh. Untuk permulaan tak ingat pun takpe. Tapi kalau nak bunyi sedap sebelum tukar kod, elok lah prektis nanti. Okey selamat prektis! Chord Lists : [A] | [B] | [C] | [D] | [E] | [F] | [G] Korang try baca ni pulak; 1. 2. 3. 4. 5. Panduan menukar tali gitar akustik Panduan membeli (memilih) gitar. Panduan membeli (memilih) tali gitar Of finding chords (Bagaimana Mencari Kod Gitar) Kod Gitar Kamu – Nitrus Share Tags: asas, gitar, kod, mudah, panduan, tab About the Author

Zairul is a full time mechanical designer and part time blogger, spending most of his free time with the family and guitars and music and the internet. He has been living in Japan for more than 10 years now and couldn't wait to go back home..

mohd zaiyad wrote on 23 August, 2006, 18:15 sweet child of mine hotel california tab gitar

apit wrote on 19 January, 2007, 11:44 saya ingin belajar main gitar

jebon wrote on 19 April, 2007, 16:00 saya perlu mengenal note.

4 of 46

12/6/2010 8:29 PM

melayu?? B. kord dia pn aku x thu…tlong hntar kord asas gitar bleh…. 20:34 ada x laman web yang nak ajar camna nak tune gitar dalam b.??aku xpaham lorrr… carlos santana wrote on 21 September.. 22:48 Cara paling senang ? Itu yang susah nak cerita tuh. lepas nak tukar pun tak perlu tengok fret dah boleh tukar. 9:58 jone (kedah) >> rasanya jawapan yang paling “skema” untuk soalan anda… “banyakkan prektis” Memang peringkat awal main gitar. 5 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2008.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ jone (kedah) wrote on 15 December.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. So. Zairul wrote on 3 July. cabaran dia kalau nak biasakan dengan chords.i pnya ada tapi tak paham arrr…. Good Luck. ikram wrote on 13 August. 2008. 20:33 camna nak tune gitar guna manual ha??? ada cara paling senang X.zairul. 23:03 saya dah tahu kod2 gitar tapi sy lambat nak tukar kod…. 2008. 2008.. Bila dah biasa dengan positioning chord. 2008. 15:20 aku x pndai lngsung main gitar. 2007. 0:32 salam…eeemm bro aku nak tanya…emmm mcm na ko rang baca note guitar…ko leh terang kat aku cikit x. Masalah ini semua beginners rasa. 2007. Zairul wrote on 16 December..macam mana cara nak tukar kod. banyakkan practise. helmi wrote on 4 July. helmi wrote on 3 July.

.tapi kord x der. 20:56 saya nak belajar main gitar. 2008. 2008. 2008. 16:14 MINTA KOD GUITAR KAMIL wrote on 20 October. 15:27 aku x pndai lngsung men gitar. 16:16 sy langsung xtahu main gitar tolong antar kod gitar ajai wrote on 27 October.tolong antar kord gitar kat sy bleh 6 of 46 12/6/2010 8:29 PM .zairul. 13:34 iiiiiiiiiiiiiiiii saya dulu pernah main gitar ngan BAND team tapi skrang dahx ingat lagi camne \ amy wrote on 11 October. kord dia pn aku x thu…tlong hntar kord asas gitar bleh….Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 17:21 aku x pndai lngsung main gitar. 2008. bazilah wrote on 12 October.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ syahrul wrote on 2 October. 2008.. 2008. tp ak btoi2 mnt nk blajar men gitar… tp kord die ak x taw… tlg send kord asa gitar kt ak …ley x??? KAMIL wrote on 20 October.

16:17 elarafat. tapi nak pandai main gitar. 2008.leh x ajar cmner nk baca not gitar?reply kt email gua k wan wrote on 19 November. email: noodletwistz@yahoo. 2008. 14:45 salam bro. 2008.com..com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ ell wrote on 30 October. camne? syasya wrote on 10 November. masalahye saya left handed.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.plzzzz lynn wrote on 1 November. 0:26 saya berminat nak belajar bermain gitar. saya tak tahu langsung bermain gitar. 16:15 semua yg ade kat cni tlg aku leh………aku nak belajar main gitar. da beli gitar. 2008.. sue wrote on 19 November. taktau men gitar. ko xde cara senang nk blaja main gitar ke? emel kt aku bro kalau ada buku/artikel atau apa2 yg bleh utk aku kenal kod2 gitar ni.com thanx 7 of 46 12/6/2010 8:29 PM .tlg email aku kod gitar…ni semua psal awek la…plzzz ell wrote on 30 October. taktau kod. thanks bro.zairul. 2008. 0:25 salam bro. 14:49 kenal gitar.my……………. pls advise how. 2008.yusoff@yahoo.

jari bleh kuat. 2008.zairul. harga pun murah sangat. ni pandangan aku je…. terpaksalah practis sndiri AZIZ wrote on 30 November.. 2008. x silap saya x sampai pun 3. 2008. baru senang jari begerak. saye pun masih beginer jgak. snang igt fred n snang nak ingat kod… pastu bnyk2 la rujuk buku @ video… jgn malu nk tnye.00 ringgit..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 12:11 bro. 14:37 SAYA X PRNAH MAEN GUITAR TAPI SAYA INGIN BELjR BERMin guitR McM Mn CrNY Max wrote on 2 December. 16:32 hey guys…. mule r dari bass…. klu nak cpt blajar gitar. cam aku. 19:50 allah korang nak blajar chord?? belilah buku MARI BELAJAR GITAR kalau x silap title dia gtulah. 2008.tlg send kan basic main gitar bleh… adham wrote on 23 November.. 8 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 18:43 aque MO bLaJaR MAIn GItAr…p…aqUe NdK TaU nGn sePa MaU BLjaR!!!aaaarrrghhh!!PLzz…aNYoNe hElp Me kae… adam wrote on 20 November.. bgi ak.. bnyak klebihan.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ yukie wrote on 19 November. tapi kena practis selalulah. 2008. ni 1st tyme aku on9 web ni… bgus r utk bginner guitarist… anyway ak nak k0ngsi gak la…. nak masuk kelas music mahal nak mapus. 2008. 15:51 aku gila adilah wrote on 24 November.

. 23:49 bro.. 21:53 xtaw pape. biasakan tuning gitar EADGBE. 2008. bwu nk blajo… 9 of 46 12/6/2010 8:29 PM . atau hubungan fret-neck yg lari..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. so sesape bleh ajar aku plucking x? Zairul wrote on 15 December... out-of-tuned gitar biasanya disebabkan oleh nut-head yang loose. 2008. 2008.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Max wrote on 2 December. 2008. anyway boleh rujuk sini kalau nak tahu apa yang di maksudkan dengan sutained chords : Spritus Temporis Zairul wrote on 15 December. 2008. 16:33 ade panduan chord sustin x? send kat mail aku bro… anyway… thankz… Max wrote on 4 December. kod dah betul tp cam sengal je aku dgr bunyinya… org len main sedap je. 21:39 Max >> “chord sustin” tu yg sus chords ke? tak paham soalan. 21:45 azuan >> maybe masalah utama yang menyebabkan bunyi “sengal” tu disebabkan oleh tuning gitar yang tak betul. masalahnye aku xtau camner nak layan tgn aku petik tali gitar. aku tau sket2 kod gitar. tune down 1 octave atau 1/2 octave kalau takut putus (ganti not E mula dengan not D dan seterusnya) xxx wrote on 1 January. azuan wrote on 13 December. 17:42 mntk tlg send chord sustin kat mail ak bro…. 2009.zairul.

tripod.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Firdaus wrote on 1 March. 5:00 macam mane nak main gitar aku satu ape pun tak tahu nak main pun pakai petik plzz tolong ajar aku massage aku kat firdaus_404@hotmail. KELAS YANG DIAJAR IALAH: MODEN ELEKTRIK/ACOUSTIC 4X SEBULAN $80 RM BASS-4X SEBULAN $80 RM DRUM-4X SEBULAN $80 RM KOMPUTER MUZIK (KOMPOS LAGU LAGU SENDIRI)4X SEBULAN $100 RM MELALUI ONLINE INTERNET. WASSALLAM.com/. 12:38 saya baru nak belajar main gitar. boleh send semua kod gitar kat e-mail saya? 10 of 46 12/6/2010 8:29 PM .com TERIMA KASIH. 11:09 ASSALAMUAIKUM SEMUA JEMPUTLAH WEBSITE SAYA http://kelasgitar. 2009. 2009. 2009.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. lonely93 wrote on 26 March. Sentul Perdana Menara Orkid 51000 Bandar Baru Sentul Tel : HP 0192708900 EMAIL manhellionsz@yahoo.zairul. tapi x tahu langsung kod.com ROSMAN wrote on 2 March. NAMA SAYA ROSMAN DIKENALI DENGAN NAMA MANHELLIONS (KUMPULAN HELLIONS) Rosman bin Fatahudin(Manhellions) Blk 45-02-17 Jln 3/48A.4X SEBULAN $80 RM SETIAP 1X =1 JAM (PENDAFTARAN $50 RM) MASA BOLEHLAH DIPILIH DARI ISNIN HINGGA AHAD DARI BERMULA JAM 3 PETANG HINGGA 9 MALAM (SILA HUBUNGI DAN BERITAHU SAYA) Tel : HP 0192708900 MENGENAI BELAJAR MENGGUNAKAN ONLINE PELAJAR DIKEHENDAKI MEMASANG YAHOO MESSENGER UNTUK MEMBOLEHKAN KELAS BERHUBUNG. UNTUK MENGETAHUI TENTANG KELAS YANG DIJALANKAN.

2009.aq pun kidal gak. ali wrote on 30 March.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www..try bass dlu la nak bagi jari tu longgar dlu.. Gitar biasa tapi main terbalik. tapi x tahu langsung kod. Zairul wrote on 31 March..org nk ajar pun takot sbb aku left handed…tlg ajar aku... 2. 5:06 leh ajar men gitar tak? basic tu sy tau ckit2 tp cmne nk strum tu sy tak tau sgt..baru leh praktis slalu..help me teringin sangat main Alieca2 wrote on 28 March... tapi play left-handed. play right-handed. 2009.bagi jari tu longgar sket. Guna right-handed guitar. 12:39 saya baru nak belajar main gitar.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ lonely93 wrote on 26 March. Babyface tak salah aku guna teknik ni.ni ape yg aq gune dlu la.huhuhuuu lau blh nk tau cmne nk mainkn lagu tu. boleh send semua kod gitar kat e-mail saya? e-mail saya adie_messi@yahoo.untuk beginner. dah terer bass baru blaja lead ngan rythem. konfem terer.then. 2009. 2009. 2009.. 11 of 46 12/6/2010 8:29 PM ...gitar da ada tp xreti nk main. 2009. susah sgt nk petik gitar utk sesuaikn ngan rentak lag tu…waduh2.praktis byk2..kne praktis slalu ar.tapi still leh tuka right handed time main gitar. 1.. tapi mungkin susah untuk mula belajar kerana anda kidal. 9:01 aku tingin nk blaja main gitar.. Kalau tengok mtv unplugged dia main teknik ini..zairul. 12:43 puteri teringin sangat nak belajar main guitar abang2 puteri semua mahir main guitar but i didn’t know anything about guitar even basic too. bli ar gitar sndiri dlu. 3:28 bro. _nobody_ wrote on 31 March. 95% manusia main gitar cara ini. Guna right-handed guitar.... 13:44 >>ali ada empat cara untuk anda.com sWeEt Pr!nCe$$ wrote on 27 March.

. Main left-handed. dan main cara left-handed.blogspot. 15:57 besy nya…. 2009.bley tak bro createkan saya kod2 utk setiap tali dan kotak2 yg ada kat gitar tu…exmp : kat bhgian mana letaknya kod G.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2009. 2009. 8:55 saya baru nak belajar main gitar. boleh send semua kod gitar kat e-mail saya? e-mail saya ariees1141@yahoo.com/ Selamat mencuba! upin wrote on 2 April. 12 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2009. tukar kan low sring position dari kiri ke kanan.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ http://www.youtube.com… thanks atas bantuan anda…. Kalau anda google “guitar chord” banyak boleh jumpa kat website lain. etomyam wrote on 16 April. 4. 14:02 shaz >> Setakat ni yang ada list kat website ni cuma chord C.com/watch?v=UmsLQFqdiQE 3. Sebab itu gitar dia low string kat belah kanan. Chords list tu akan diupdate bila ada masa free. D.gitar ada tp nak tau kedudukan kod2 kat gitar tu. Kalau anda ada gitar biasa. E.atau kod D…contoh laaa… atau sesapa yg tau kedudukan kod2 tu bley tak emailkan pada saya di Email :bgs7133@yahoo. tapi x tahu langsung kod.zairul. Zairul wrote on 16 April. Kat sini anda boleh refer macam mana nak main left handed: http://lefthandedguitarplayer.com shaz wrote on 14 April. saya ni minat gak main gitar. Guna lefty guitar. Kurt Cobain guna teknik ini. Tak pun macam orang biasa main gitar tapi dalam cermin.minat main gitar tapi jari keraslah…. 6:54 salam Bro.

2009.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.. 2009.guitarden.. 7:44 salam. gd luck. 2009. 20:11 takyah susah2 korang tanye zairol ni. 2009. 3:08 etomyam>> dah main selalu lembut la jadi nye :p zamree>> tinggi strings dari fret tu takde masalah sebenarnya.zairul. mir wrote on 17 May.guitar kapok sng ke nk men ? tQ 13 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2009. 2009. rendahkan bridge atau nut. pegi ke http://www.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ zamree wrote on 22 April. 1:46 masalah gua nak tukar kod dengan cepat….aku nk tny. rony wrote on 3 May. zamree wrote on 22 April.. 5:58 mana kod asas nya?????aku baru beli gitar tp x guna!!!! guitar_hebat wrote on 9 May. + nak kena srumming… tips: untuk beginner pilih gitar kapok yang bertali rendah.starahead. Zairul wrote on 22 April.com tempat belajar gitar utk org baru. 1:51 jeles tengok kawan kepada kawan gua ni main lagu i don’t belong here… nak tanye al maklum la. tu boleh di”adjust”.. jangan talinya tinggi. dah 2 minggu nak hafal kod intro hotel california ni.

cuba prektis selalu. 2009. 2009. 16:20 Salam.. Gitar Jenis ini lebih senang dimainkan berbanding Dreadnaught Type atau Classic Type Selamat Mencuba! uddeen wrote on 16 June. bler main chord seumpama itu bunyi nyer macam jiran aq kentut... die yard wrote on 19 June. 12:51 nak blaja main gitar.... 2009. 2009. 2:09 tolong. untuk kod biasa macam C Am F G tu rasanya tak ada masalah. tapi cikgu mi dah pencen. jari panjang pun kalau tak boleh nak stretch pun tak guna. pada aku bukaan jari tu lebih penting dari panjang jari tu sendiri....tp tiba2 sy rasa tgn sy ni tlalu kecik utk ptik gitar. 2009. 16:03 cikgu mi dah pencen tp power lg. 2009. chord basic ngan minor ok.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.saiz tgn ni salah satu important requiremt ke nk main gitar?pliz answer me bro.i am almost despair ni Zairul wrote on 22 May. 19:19 uddeen >> haha...sy bru je bli gitar sbb minat yg mdlm..zairul. ada je orang yang walaupun jari tak panjang tapi boleh je main gitar.gi je jumpa cikgu Azmi.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ hideXjapan wrote on 22 May.skill x hilang lg tu. uddeen wrote on 17 June. ada tips x 14 of 46 12/6/2010 8:29 PM .. Zairul wrote on 16 June. cari gitar yang fret board nya lebih tirus seperti 000 Type (baca : triple owe). kalau masih tak boleh jugak then terpaksa lah tukar gitar. aku susah btol nak main chord yg ada tanda # dll. 22:59 hideXjapan >> nak kata penting sangat tu tidak lah jugak. cuma mungkin tak boleh buat sesetengah form chord untuk ‘finger style plucking’..

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.. tanya lah semua orang yang biasa main gitar.. ok. cuma penat nak cari kod2 ini lagipun aku bukannya hafal bunyi kod. boleh betulkan dengan cara tune balik truss rod (perhatian:tak semua gitar ada truss rod esp. mengada-ngada betul aku ni. 15 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 11:41 gua bro. nak masuk tak jumpa kod yg macam nada suara aku mahukan. Masalahnya disini aku suka main lagu jazz. masalah juga mungkin berpunca dari kedudukan tali dengan fretboard. 13:54 hiii sya.. 2009. 16:11 ane tmpt tok not2 2uh ? ? sye x twu lgsong . gitar kapok) atau rendahkan nut dan saddle dengan cara mengkikis sikit2 sampai dapat ketinggian tali ke fretboard yang sesuai.. contoh mcm kod D7M/B (pada aku dah complex la tu. banyak nada berkod complex aku tak jumpa nak cari. . a'am wrote on 27 June. 2009... boleh kata aku ni pikap jugak la… aku lagi expert dri membe yg ajo aku men dulu heheh. aku boleh pegang semua chord complex. aku dah main gitar setahun lebih. 18:39 die yard >> kebanyakan # chords (baca= SHARP CHORDS) memang form dia sedikit komplex berbanding major atau minor chord. so. ada tip tak? sekian terima kasih. nak belajar main gitar lah???? mawar wrote on 2 July. jadi bila aku nak cipta lagu berirama jazz aku bermasalah.tak reti men gitar. 7:55 askum sihat? rayau2 terjumpa blog nie. 2009.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Zairul wrote on 19 June. pastikan tak ada jari yang tidak berkenaan sentuh tali yang tidak berkenaan. tekan semua fret dengan kemas. 2009. selamat berjaya ali slaman wrote on 25 June. kalau tali gitar dengan fretboard tu jauhnya sampai 1cm misalnya. maka sesuai la utk bertanyakan dlm bahasa melayu . 2009.. .zairul.). Banyak lagu2 yg aku cipta tergantung kat intro.tpi teringin plak camner argh… E_j@M wrote on 28 June. satu nasihat yang paling poyo tapi berkesan adalah = PREKTIS!.

i tgh2 usha2 blog on guitar.ha.n.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ cik eida wrote on 6 July.. 2009. 16:49 erm x de chord lgu gitar ? cam ner ekh.. 22:49 salam… thnks…... 1:10 yaya >> untuk panduan beli gitar boleh refer kat sini.:) Zairul wrote on 9 July.nk tanya u all. panduan awak sangat berguna tuk saya belajar main gitar.. Zairul wrote on 6 July.zairul.....zairul.. 2009.bg la ur 2cents.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www..brand ape plg sesuai for beginner.so. 2009. Panduan Membeli Gitar mika chan wrote on 12 July. 2009... 2009.. 16:16 saya pun nak belajar main gitar..cam chord lgu3! dah cri x de!!~~ fazy wrote on 13 July. 2009.tq.i cannot play tp ada interest to learn. 14:35 hello.whether to buy acoustic or clsssical. nampak susah la.skang nih i got to buy a guitar 1st. 16 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 22:02 Mula mula memang la susah. kalau dah biasa senang aje yaya wrote on 8 July.

tq for all the advises or wutever la kan. ade ke?????? kalau ade tolong usahakan lah letak kt blog nie. 13:02 thanx la zairul.dh beli pun. kaler hitam tapi takdelah branded sgtkan.smua 2????? x phm la… ayeem wrote on 29 August.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Zairul wrote on 13 July. 13:09 bleh x tolong bg lg bnyak kord gitar. yelah baru blajar. 17:22 nk tw ape bnde chord B.zairul. semoga anda berjaya Zarul Aizat wrote on 5 August. ari tu tgok org main gitar mcm nk meleleh air liur. 2009. 2009. 2009. 15:50 17 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2009. 23:08 no problem. smalam baru ajer bang long ajar. tapi skarang org plak tengok kite cam tu plak.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. tup tup ari nie dh ade dh. 2009. 2009. demilovato / tikusgirls wrote on 9 August. dpt jugak bantu sy. hehehehe. ari tu gi tengok panduan nk beli gitar. 18:37 satu lagi boleh bagitahu sama. dh bleh dh main skit skit tapi takdelah power sgt. macam mana nak kawal gitar biasa tikusgirls wrote on 9 August. 18:31 macam mana ye…nak main gitar secara techno…saya baru nak belajar tapi saya suka cara techno…boleh tolong tak Zarul Aizat wrote on 5 August.. ali wrote on 24 August. pastu ade x tips nk jage gitar acoustic. 2009.

lgu wing pn byk yg best2.aku tgk tab. 2009..corak kl nk speeding cam same je.???????????????? cok wrote on 11 October.korang blaja la dr kcik..men gtr je..jd tlong kemas kan ok…. so 1stly korang kne pilih la sape idol korang b4 men..agak2 kalo nk jdi pro bpe lme nk kne 18 of 46 12/6/2010 8:29 PM .pull off. 19:35 nk men solo?kl aku.zairul. 2009. safuan wrote on 12 October.tp kl slash 2 die byk gune teknik hamer.bending.haha.kl mls.saya masih lagi beginners..base pd pnghayatan sndri la.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2009.sebab Joe Wings punye style lagi masyuk… cok wrote on 13 October. band 2 .snang je. 2009.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ tuan tuan dan rakan sekalian.4 org je. 12:55 salam.teman nak main gitar nie….xpon stat dr skang jgn wat kje len. 19:51 askum.kaedah cube jaya.tq………………. syera wrote on 28 September..aku pkai pentatonic scale.letak la…. aku x tau la btul ke x.mmg hebat la.smbl dgr smbl men. frixion_28 wrote on 14 October..Masalah sekarang saya tak tahu macam mane nak mainkan gitar ni kod semua dah hafal… tolonglah saya……….. 21:50 betul kata cok tu.kl yg suke speeding cam joe satriani 2.style die memang ada jiwa…tp skrng layan wings.tp ddlm scale la.sbb aku lyn GNR. 2009.kalo ak men memg kne hafal smua chord ke.apo nak ditunggu lagi ehh….tp ubah tempat je.n sye agak xpaham sikit yep…...aku suka main gitar pun sbb Slash Guns N Roses.so jgn lupa caracara nak solo. 11:28 ade lagi x???sye nak blajo nie…kalu ade..cara yg aku gune..bedal je. 2009.lyaan.2 thun ke..mmg kne latih laju je la byk.=> angah_93 wrote on 28 September.thanks…..byak gle.. 19:39 woo joe wing pn best jgk.lu bagi la cara nak solo gitar.kl nk handal cam master2 tu...

hehe BOLEH TARA TU? cok wrote on 22 October.amy..insyaallah bleh hafal.. nabilah wrote on 15 October.contoh2 kod ade kt atas page ni kn. 2009. 2009.. 2009.mintak terangkan hati. . 1:25 nk goreng kord?plik gak tu.pakai scale la Zairul wrote on 22 October. 2009...solat setiap waktu. 23:12 bukan susah nk hafal….. 2009.yg cord seven tu. 2009..abaikn dlu..x byk pkai cord plik2 yg ssh nk pgang cam lagu jazz tu.jd pro?10 thun kot. ssh jgk la cord die.selamt beramal..kl lgu rock byk pkai major minor cam kat atas tu je.nk goreng.lapangkan fikiran.camne ek?ntah la.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.. 2009. wrote on 20 October. 0:59 ikut lagu ko la.awal2 ni ko hafal cord tu je.lg lme men lg pro la. 22:39 weh korang aja la aku men gitar!!!!!!!!! aku x taw cmne nk men tp aku NK GILE!! cok wrote on 19 October. 21:05 bley tolong ajar cam ne kod nk goreng?? aloy wrote on 20 October.zairul.cube la dulu... 7:26 19 of 46 12/6/2010 8:29 PM .com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ blajar ye????? cok wrote on 15 October. 8:24 nk ajar cam ne ek…cmni la ko cr kod lagu yg ko suke pastu try maen.

2009...tengok owg men cm sng je. mungkin maksud ko ‘SCALING’ untuk goreng kot? aloy >> amboih.. 17:23 sekarang ni belajar gitar makin mudah.. syikhah-smk pg3. bukan goreng.wrote on 5 November. tapi kalau nak goreng pakai kod tu boleh kot cuma takde orang buat la. 2009.. aku pun tak ingat semua kod haha..maen lagu yg simple2 je dulu. cok wrote on 27 October.. ssh nye. kalau buat pun dia jadi kod...... dah lama main nanti boleh ingat punye. 21:50 aduh.. amy >> kod goreng??? setakat yang aku paham takde kod goreng.. jles btl la tengok org men gtar.... 23:52 x susah mane…cube la dulu..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 20 of 46 12/6/2010 8:29 PM .bg aku lagu pling mudah.punk rock la... aku yang dah main lebih 15 tahun ni pun tak jadi pro lagi..kl rs mls sngt blaja je la power cord ni... 11:39 ku nak sangat men gtar. hehe.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ demilovato / tikusgirls >> aku tengah buat ebook & online tutorial untuk belajar gitar. BelajarGitar wrote on 5 November. ikut kata COK tu la.. tp aku langsong tak tau pape.. 2009... untuk permulaan ni tahu basic major dan minor chords pun dah cukup. bgs gak yek blog ni sekurang2 nya dpt membantu.zairul. berapa lama nak jadi pro? tengok orang la jugak kot. ada yang 4 5 tahun baru belajar dah boleh jadi recording guitarist.. tips penjagaan gitar pun ada.. spe leh ajo sye main gitar. tak macam dulu. susah gak ya nak men... abaikan dulu kod2 yang susah dulu.power cord je. frixion_28 >> takdelah kata nak kena hafal semua kod. sempat dakwah nadiah92 wrote on 24 October.. 2009.

zairul..mudah sket..kod 2 dri kiri ke kanan ke apeke…dah lar aku bru nk blajar arghhhhhh confused… eca wrote on 7 November.. 2009.. 2009.plez… yatt wrote on 9 November. 20:06 eca: kl nk video. yatt >> yang titik hitam tu finger position (tekan dekat position fret gitar) riezal.f ngn G dlu. 20:08 yatt: tu tmpt nk ltak jari2...apreggio ker? boring kord je…lead r.mebi lg snang. 2009. 17:56 we cmne nk mulakn main gitar ni note2 yg tu cmne nk phm ha? ala yg titik2 hitam kat grisan tu… cok wrote on 9 November. 14:11 ble tunjuk video x???it can make me easy 2 understand k….. cok wrote on 9 November.try blaja kod C.tgk kt youtube la. 23:04 eca.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2:56 nk blajar scaling. 14:09 haprak…stu bende pown ak x phm….cm ne nk terer? 21 of 46 12/6/2010 8:29 PM ..blaja kod mudah dlu ..huhu Zairul wrote on 9 November..Am.cube jgn pkai jari kaki.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ eca wrote on 7 November. 2009. wrote on 12 November. 2009. 2009. 2009..

9:25 cm ne ni bang zairul?x phm la. sampaikan salam saya untuk orang sandakan paan wrote on 2 December.tulis la yg mudah dipaham… anti_gitar wrote on 29 November.. 2009.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ ayu wrote on 20 November. 18:35 anti_gitar >> assalamualaikum. selamat hari raya aidil adha. gitar tu ok X?? or cepat jahanam??trimas:) Zairul wrote on 11 December. 2009. harga tu termasuk amp skali. 2009. 13:04 aku benci main gitar…kau tahu tak main gitar2 haram di sisi islam. 18:52 salam bro. sy ada jumpa gitar electric bharga rm300 kt ipoh.zairul. Zairul wrote on 29 November. 2009... sy nk tanya pendapat bro ni.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.based on yur experience. 2009. 14:24 ape bende nie x paham la….. 2009. 21:22 hidexjapan >> apa maker + serial gitar & amp tu? 22 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2009. 12:45 askom aku masih x tau la mcam mne ni x pham langsung cara blajar kod nie hideXjapan wrote on 11 December.cm ne nk maen gitar??????ade sesiape yg ley ajar sye maen gitar x????? iwan wrote on 24 November.tpi sye nk belajar jugak maen gitar….

...so tul0wng ajarkan ape sebenarnyew k0rd # or sharp tuh??ade k0rd laen jugak kewp mcm c0nt0h nyew F#…ade kewp.. Cth diantara D dan E.zairul..pastu fret yg ke 3.hmm .hik3 -_. 0:57 ta paham lahh ....Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. maklumlah dah tua.com yaww…or smiley_girlz21@yahoo..pasty kan tgn tu x sent0h mane2 string yg x berkenaan. 2009.itu part yg paling sy bud0wh dlm gitar.4. Zairul wrote on 16 December..string 5. 23 of 46 12/6/2010 8:29 PM .p/s : aQ punye email sume nerdz2 and skema.yaww? B : fret n0 4…string 5.tafe lar.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ umy wrote on 16 December.. kod flat (b) adalah half tone down.malas nk taip. 9:03 tikusgirl >> Kod Sharp (#) adalah half tone up.>_< email kat FiaFatihahSwift@gmail.. zairul…sy bukan nyew expert sanad.. 2009. Dalam keadaan ini D# dan Eb merujuk kepada note/kod yang sama.tekan kuat2.yewp? TQ…sbb zairul jugak aq dpt blajar maen gitar..n abg l0ng kuh yg sedie mmbantu…>_< tikusgirls ata0 aenn wrote on 21 December. 21:55 EM and Am or sumthin yg laen2 tuh is e min0r or b minor kewp or wutever.yaww… A : FRet n0mb0r 2.~_~ ^_^…plizz balaz!! ta ta0 n ma0 ta0… Zairul wrote on 22 December. . bahasa orang2 muda ni aku tak reti.4.3…jri telunjuk dkt fret n0 2…string yg paling bawah skali…ukeyh? C : [susah sket nk try…s0 x dicatatkan…kod D : fret no 2…string no 6 and string no 4. 8:58 umy >> part mana yang tak paham? tikusgirls ata0 aenn wrote on 21 December.jri tekan kat strng no 5…s0 i2 sajje yg senang nk bgi k0wrang…yg laen buad sendiri. 2009.. 2009..and 3.cne ek . D# adalah half tone di atas D. (D#=Eb) p/s : aku tak paham sangat ko type apa tu. apapun terima kasih.... 21:51 skarang da bleyh maen gitar…ukeyh…aq bgi basic ch0rds. dan Eb adalah half tone di bawah E. 2009.

2009.Tpi aq tg0k bku 2 da lemah. 24 of 46 12/6/2010 8:29 PM .Bleh tlg tliskn k0d x??K0d yg sepatutnye saye blajar sbgai seorg beginer. Kalau kod C ko tgk list tu. 7:02 Bang zairul..Xpe2 anti sye bkak kat kmpter.Bgi k0d yg sepatutnye sye blajar sbga4 seorg beginer Hafiz wrote on 31 December.Trsalah kotak t0k isi..Ha3..Tlis ar k0d mcm nie..Aq da pndai men k0d A. Sama je.Yg atas 2 sye aw.Ha3...Xnampak.Tpi aq nk beljr. Zairul wrote on 29 December.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Hafiz wrote on 29 December.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 7:51 Aq ade gtar.Aq beli rm20 dri kwn.Sye blajar mcm tu..Aq ade beli bku gtar..D. 2009..Tg0k kat bl0g org lain..Kalau bleh.Nombor tu merujuk kpd fret.... 12:02 Ha3.... Hafiz wrote on 29 December.Knape kat bku tlis k0d A..Tbal sengah inci..Sye ms0k nie pkai phone.Care nie senang pham bgi sye. 11:39 Hafiz >> tgk panduan baca kod yang baru aku update kat atas. 2009.. 2009..Bl0m tg0k isi per0tnye agi..Hahaha Zairul wrote on 31 December... 7:04 0ps.... 8:49 Bru bape minit ms0k bl0g kamo0.. 12:25 Hafiz >> kod ada banyak jenis Hafiz wrote on 31 December. tukarkan jadi x32010. Hafiz wrote on 31 December. 2009.Tapikn.Ha3.Ha3. 2009.Aq nk sgt bljar men.. Ko pun boleh tukarkan sendiri.zairul...Tpi ade byk k0d A. Ha3.... 2009..Cont0h k0d D= xxx232 ...Klo tg0k le muntah.K0d A = xx222x.Wkakaka.Serab0t skli.B..Kecil sgt..

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 15:11 cuba yang ini… http://www. 2010. 10:31 Knightroad >> setakat yang aku tahu tak ada “FREE” website melayu yang tunjuk fingering dengan gambar. 15:03 Banyak kod yang boleh dijumpai di sini… Tak tahu betul ke tak kod ni… http://www.guitarchordsmagic. 2010.com/guitar/notes2/ultimate. 18:22 Knightroad >> Betul la tu. 2010. 17:10 saye nk sngt maen gtar…tp sye slalu lupa kod…camne spaya ley ingat kod… Zairul wrote on 17 January. Sesenang2 kod C pun ada banyak jenis keysam wrote on 17 January. 2010. 21:44 Abang… Ada tak website yang tunjukan banyak kod gitar dengan penjarian yang betul… Zairul wrote on 2 January. Tapi ada ebook yang tunjuk panduan fingering beserta gambar. 2010. 2010.zairul. 2010.guitarnote. 18:00 25 of 46 12/6/2010 8:29 PM .com Zairul wrote on 2 January. Knightroad wrote on 2 January.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Knightroad wrote on 1 January.pdf Knightroad wrote on 2 January. Kod pun macam macam cara ada.

12:53 salam. ? Zairul wrote on 7 February.. 14:55 salam. altyra wrote on 1 February.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ keysam >> kena selalu prektis kukaura wrote on 22 January. sy minat nk blaja main gitar.. 2010.zairul.hehe sy nk petik gitar pon xtaw la.nnti Lme2 msti bLeyh..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2010.G#m dll… seumpama dgnnya. dapat tahu 3 4 kod pun dah boleh main lagu. 2010. Terima Kasih. nak hafal kod gitar bukan macam nak hafal jawapan soalan sejarah.anda kne saLu prEktis kOd y sme.cm ne tu?? leh tunjuk cranye x?? 26 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 11:48 paet >> tak perlu hafal semua kod kalau baru nak mula. jGn rIsO… men gItar nIeh kne bYk bSbR… pRektis ajEerr… jGn ptUs ase… paet wrote on 4 February.kena hafal sumua basic ch0rd dan semua tuh ka . 21:37 nk blajar main gitar . kat umah ni mmg ade gitar akustik. mintak tunjukkan kod gitar f#m. tapi tahu banyak kod lagi elok. kena banyak prektis Leena wrote on 8 February. 2010. 2010.. 15:58 kpda KEYSAM. men taram jer men..

21:24 lala >> awal2 memang susah nak mainkan kod F sebab tak biasa. semua orang macam tu tayah risau. saya praktis habisan dengan sepenuh jiwa saya pun masih tak dapat dapat jugak tolong la saya brother john. i m trying to learn on how to play acoustic guitar for myself and try to understand the guitar’s chord. what are the meaning of. Open Guitar Chord and Power Guitar Chord.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 23:38 Ngelingkong >> You may find your answer here: http://www. 2010. 12:45 sye nk blajar main gitar…………!!!!!!!!!!!!! Ngelingkong wrote on 20 February.zairul. Basic Guitar Chord.. contoh saya nak buat kod F. dan saya juga tekan tak bunyinya tak betul. 21:12 sory…. on the other hand. mesti satu tak kena sangat atau lebih tepat tak tekan habis. 27 of 46 12/6/2010 8:29 PM . excuse me. 2010.. 2010.com/general/perbezaan-gitarelectric-acoustic-dengan-semi-acoustic/ lala wrote on 25 February. 9:05 Abang Zairul.blh tolng tunjukkn cara men gitar yg lbh sng difhami leh x???? jebong wrote on 14 February.. 2010. can you explain to me please. your reply either in bahasa melayu or in english is very much appreciated.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ aliyah wrote on 8 February. Zairul wrote on 20 February.bila saya nak tekan double.tolong saya bantu saya Zairul wrote on 28 February. i m from sarawak. 2010. what is/are the different between the semi acoustic guitar and acoustic eletric guitar. 18:51 macam mana nak tekan double tali dengan baik dan bagus. thank you. 2010.zairul.

28 of 46 12/6/2010 8:29 PM . tapy ta de nada lagi.. scaling dan sebagainya…berlatih la bersungguh2 sesape yang berminat leh kontek aku ataupun dapatkan sendiri kat mane2…. mcm ne ek nk selesaikan mslah nie? Zairul wrote on 7 March. 2010. kepada yang nak blajar main guitar tu…boleh la cari software guitar pro….Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 18:41 aq nk men gitar. lambat sgt jari nie nk alih. 2010. biasa kan dengan kod dan prektis. 3:40 salam semua…. 2010.. 1:45 sye da bnyak buat lagu. 2010..zairul..:( wolopo wrote on 3 March. tapy mslah nyer skang neyh sye ta tau men gitar. guitar pro layan beb… chuada wrote on 7 March. pastu dengan kepakaran internet korang download la tab2 dia cari yang basic training… power chord.. perlukan masa dan usaha selamat berjaya eyra syahirah wrote on 2 March.. 2010. so kt sini kew yg bleh slesai kn mslah sye neyh?? tolong aja sye men gitar boleh x?? sye hrap cgt neyh… pllleeeezzz…. maslh saye ialah sush nk ketchup mase pertukaran kod. 20:02 salam…saye ngah blajar men gitar kt um.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ grip jari sebelah kiri tu tak cukup kuat lagi. 20:22 chuada >> jawapan tipikal..... then sye pker ngan men gitar maybe bleh wt nada lgu sye.>>>>>>>>–> woowowoowo popo woop wop wop wop wop wop wop. tlg au ajar la aq name aku akop roca wrote on 4 March.

n .urmmm korang ley tolong aku cm ne nk bca basic…hurggg and set tone aku x tau nk bwat cm ne. 11:17 weyh pening ah aq nengok care2 blajo kat atas 2……aq nk try blajo nie…. 13:39 aduh…gitar bli dh tp xtau maen lak.tp xde spe nk tlong la… aliff wrote on 15 April. 2010. 2010.n .zairul. mcm mne sye nk improve kan sye punye skill?. tgk org len men sng je. 1:43 hai abg zairul. abg ade tips men gitar untk org kidal x? Zairul wrote on 17 April. 2010. 8:52 29 of 46 12/6/2010 8:29 PM . shygirl wrote on 17 April.... zombie wrote on 17 April. 2010. 2010. 2010.sye x tau camne nk men. akiz wrote on 31 March.. 2010..mcm mane nak tukar chord dgn laju ek ?i mean jari2 uw. 1:40 sye nk men gitar tp. cm ne na betol kan tune dye ek ? Zairul wrote on 27 March.. 7:29 iraawk >> kena biasa kan dengan kod dan positioning jari.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ iraawk wrote on 26 March. 20:29 eh. sye nk bli gitar baru ade tips untk sye macammana nk beli gitar untk org yg kidal mcm sye sbb gitar sye yg dulu bf sye kaci tp skarang dah patah hu….

9:48 @melati : part mana yg tak paham? wan wrote on 25 April.zairul. baca ni. http://www.[the kod]. 2010.ada cara x? melati wrote on 24 April. 14:45 sye bru nk blaja gitar… pe mksud # dan ? ??????????? melati wrote on 24 April. 17:36 camna men gitar 12string ah???????????? 30 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010.tolong saya ye?actually.ngn power kord???pas uh biase tgk org mcm petik sume tali je mase men lagu… plushy wrote on 25 April.never mind plushy wrote on 25 April.i’m really do not understand it. 14:51 ape maksod scaling???ade cara belajar lg mudah x??ape mksod sus?? #??? tu sume??ape beza basic. 17:34 its hard.zairul. 2010.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ @shygirl : nk geli gitar lefty pun sama jugak. Zairul wrote on 25 April. 19:40 aku nak main gitarlah bro. 19:43 bro.com/general/panduan-membeli-memilih-gitar/ anja wrote on 22 April. 2010. 2010.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2010.. cuma pilihan tak banyak. 2010. open.tapi tak tau nak baca kod.

22:19 @j : yg dekat amp biasa dah preset. 5:38 Salam zairul. 8:24 da tahu cod…tapi kan xgeti la nk petik….cube ea lagu simple uh dulu.aku pon dak baru blaja nie. 12:59 wan thanx ye….. 2010.ape2 pon leh tanye.i im yours ngn stand by me. 21:11 no problemo..... johara wrote on 3 May.ade care petik sume smpi abeh. 2010.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ plushy wrote on 25 April. 2010. j wrote on 3 May.tuh lagu 4 kord..care nk petik.. 2010.com… wan wrote on 29 April. ajar bole???thanx…email at joharaboy@yahoo..im try…hehehe wan wrote on 3 May.tgk kt youtube. 17:38 lgu pa pling snang men ah?mo bg prektis tangan. setting nye limited sikit.... 2010. 2010.mo study asas pnya lu… johara wrote on 28 April. 31 of 46 12/6/2010 8:29 PM .Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www... 17:11 plushy ngn johara…men lagu 4 kord yg paling senang..jgn give up ea!! gambate kudasai!! Zairul wrote on 3 May.lagu senang lagu b.kite same2 ea beginner johara.zairul.care pgang pick sume ade. 2010..gne lagu uh je sbg asas..amp dah ada dan kt amp tu ada drive…beza ker dgn yg main effect tu? yg pijak kaki tu…binggung ni….

nak tuning semua gitar semua sama.. 2010.wikihow.beginner gak. 2010.com/Tune-a-Guitar epul wrote on 8 May.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ j wrote on 4 May. klau nk set tone gitar kapok cm ner r… Zairul wrote on 4 May. tak kira kapok ke tak wan wrote on 6 May. 0:29 @zairul: jd klu guna effect mcm mn? aliff wrote on 4 May. 2010. 2010. 21:18 maksod ea tune gitar kapok.zairul. 10:21 32 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 18:34 zairul nk tnya…. 23:00 tuning laa kowt.. 2010. 2010..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.btol kn2?? Zairul wrote on 6 May. 23:27 @wan : rujuk ni http://www.. 22:01 @wan : tune ke tuning? kalau tuning.cmner ea?? Zairul wrote on 6 May. 2010. 2010.aku pon x pandai tune sgt gitar nie. 20:56 @aliff : set tone?? wan wrote on 6 May.

13:03 yg bulat kosong uhh petik je.. 2010. tu mcm mane plak nak petik.. 2010. wan wrote on 9 May. 12:19 bro still x phm la….x yah tekan pape.. 1:21 kalau G#m. F#m.open. 12:45 @epul : baca arahan yang aku tulis tu slow-slow. 2010. 2010. Zairul wrote on 8 May. 0:27 cye hbat mcam steve vai x pyah nk bljar lgi j0m battle men guitar cpe pling bunyi sedap faez wrote on 9 May. yg bulat kosong 2 tok pe???? Zairul wrote on 9 May.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ bro cm ne nak bce kod kat ats 2….kte men lguw cromok another you epul wrote on 9 May. bleh bg tau tak 33 of 46 12/6/2010 8:29 PM .Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.zairul. aq x phm la…... 2010. 2010. C#m. 10:56 @epul : tgk gambar first faez wrote on 9 May. amad wrote on 10 May.. 2010. 0:30 tkow ape.

. plzz help me zairul. diantara C dan D ada not C# atau Db. @wan : # (baca SHARP) chords tu sama je macam kod bese cuma position nye half-tone ke atas.aku blaja basic chord. 2010.sori ea kalo tnye lagi coz sy nie btol2 beginner.?? gitar sya bnyi sumbang giler..soo senang nk men lagu... Zairul wrote on 11 May.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 21:26 abg zairul. 34 of 46 12/6/2010 8:29 PM .zairul.senang.... kalau b (baca FLAT) tu half-tone kebawah..basic chord pon leh men lagu ape. 2010..itu chord mcm mane uh??sori tnye lebeh2. 2010..nk goreng lagu pon senang…itu x silap aku power chord uh.sy ade tgk guitarist ade mase die men lagu die petik tali satu2 dn ade mase ea die goreng mksod nye die petik dari atas smpi bwh..kenape dlm rajah ini ade 2 bende yg same tp x serupe contoh untuk fingering C# atau Db ade due bende same dlm power chord.abg leh explain??? epul wrote on 11 May. 2010..aku x reti men. contoh jarak antara C ke D dipanggil one tone. 18:19 nk tnya ckit bley… mcam na ye nk ejas tone gitar. boley takk ? aliff wrote on 20 May... 2010... Jarak antara C ke C# tu dipanggil half-tone. 19:26 @amad.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ wan wrote on 10 May.saye hanye tau pon basic kord je leh men. wan wrote on 11 May. 0:07 ok2 teme kasih….. 21:28 aku x smpi tahap tuh lagi amad..aku pon beginner gak.pape abg zairul lg power.yg sharp2 uh sy x tau angat.. 2010. C# dan Db adalah kod yang sama. 17:04 bgi tips skit utk nak cptkan pergerakan jari mase nak tukar chord.thanxx melncholic wrote on 13 May..knape ea??x same ea?? dn saye nk tnye lg satu soalan kt abg zairul.

2010. 16:44 minat jgk nk main gital tp xpandai lah . 20:35 sy pon xtaw cara nak tuning gitar lagi boleh x brader zairul tolong ajarkn sy yg bru je lagi lam pembelajaran gitar nih?? plissss te rader zairul!!! Faisal Abdullah wrote on 25 May.org/tuning/how-to-tune/ kemal wrote on 25 May.Contoh Resume =-.nieh.aku blaja ilmu br. 22:00 thankz brader zairul.. farihan wrote on 25 May. 2010. 18:40 bang.syukran ... 20:27 @aliff.. 2010. @kemal : http://www. 2010. 2010.giler susah main gitar yg abang bg 2.howtotuneaguitar. 2010. Zairul wrote on 27 May.:) Hykal wrote on 26 May.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.pr nie. 2:15 syiok study sal guitar.. 2010..com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ kemal wrote on 21 May..-= Faisal Abdullah´s last blog . 12:12 @kemal @Hykal : no problem 35 of 46 12/6/2010 8:29 PM .patah jari hamba Zairul wrote on 25 May.zairul.

7:05 murah je honey wrote on 3 June. macm mane nak tentukan ekh? Zairul wrote on 30 May. 2010. 2010.heheheh 36 of 46 12/6/2010 8:29 PM . tp saye tak tau same ade nak petik semua atau satu-satu. 11:10 salam…da lame sya tggu respon abg…but no respon…bang…sya serius nk blajar men gitar ni…nk blajar ngan abg yg asas lu…ari 2 sya men gitar n blajar la an sampai satu putuz tali gitar.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ amad wrote on 30 May. 21:46 abg saye bingung ni. 2010. amir wrote on 6 June..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.zairul. 23:49 salam… abg bleh x aja sye mcm mane nak tune guitar…. 2010.. 12:18 sya mw bljr men gtar sya ska btul men gitar…tpi. 2010. ade lagu petil satu-satu ade yg petik semua sekali gus. amad wrote on 31 May.hahhaah…abg tolong eh…takut t abez tali xde sya blajar. saye baru je blajar chord2 yg mudah2. 0:03 nak upgrade gitar akustik kasi amp boleh ke? mahal tak kos nye Zairul wrote on 1 June.. 2010. 22:50 @amad : dgr la lagu tu camne... 2010. sya wrote on 7 June.sya xtaw amcm kod n amcm maw men.

9:09 @azrina : itu adalah kod. 2010. 11:12 abg tolong eh…abg tolong email kt email sya nih.. nana wrote on 23 June. 2010. komen2 kat sini pun dah terbiar je.com ape2 pon sya mnta abg tolong…sya nk blajar asas dlu… Zairul wrote on 7 June..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. Nuraisya95@yahoo. 2010. 22:32 abang. 2010. kalau nk tanya ref kat website lain ke tu maybe aku boleh tunjukkan azrina wrote on 7 June.zairul. kalau nk try online pun boleh tapi susah sikit la. 13:42 askum abg… Bleh tlng bgtau kt mn nk blaja gitar…bminat sgt… Zairul wrote on 24 June.. 13:46 ssh nye nk blajar men gitar. nak petik cara plucking ke strumming ke tu kena tengok lagu.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ sya wrote on 7 June. 18:59 @sya : aku tersangatlah busy sekarang nk layan family pun tak berapa sempat. 2010. zarul wrote on 3 July. 37 of 46 12/6/2010 8:29 PM .klo gmbr kt ats tu nk ptik tli mne dlu?ke ptik serentak? Zairul wrote on 8 June. 2010. sorry la aku cuma boleh publish artikel kat sini and beyond that aku tak mampu nak tolong. 7:34 @nana : try la cari kelas muzik ke. 2010.

com syer mmg mnat sagt nk men.sy nk sgt maen gitar.. 3:32 yang simple2 kord xde ke…bro buat la e-book utk blaja gitar E-BOOK PERCUMA: KOLEKSI KORD GITAR LAGU MELAYU far wrote on 10 July..sy da ade gitar.. sy berminat nk maen gitar.but. 2010.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.tlong lah.com ekin wrote on 22 July... ekin wrote on 22 July.zairul. 2010. aseekin_greeny@yahoo. 2010. 13:38 38 of 46 12/6/2010 8:29 PM ... 2010. 17:48 pepon tlong email kt sye.x tau lgsung nk men.syer mmg mnat sgt3 nk men... 2010.aseekin_greeny@yahoo. 10:39 aq minat main gitar…tp x de org nak ajar niesha wrote on 6 August. 12:05 salam.lau ade send kt syer.. 2010.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ zarul wrote on 3 July.spe2 ade the detail how to play. tp xtawu mcm mne nk maen. 14:08 cme 1 kod gitar kew yg boley dtunjuk….. tlg sy.. nazahah wrote on 29 July.plizz help me. 17:47 syer dah bli gitar.. 2010..? pch wrote on 9 July..

email gua azrulazrul00@yahoo. saye niesha . 16:38 salam bro…. boleh bantu . boleh tak ajar cara-cara bermain gitar ? because . 9:20 @neisha – selamat berjaya! hafizcare wrote on 1 September.. 39 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010.terima kaseh bro. part mana yg tak paham? azrul adnan wrote on 8 September. btw . 4:53 salam bro. 2010.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.zairul.com atau call gua 0173421390 kunyit wrote on 20 September. 9:35 @hafizcare : kod/tab yg aku buat biasa ikut standard tab notation macam kat website lain jugak.tapi tak tau main…kalau tak tau main.aku naek pusing jdnya.aku semak jugak tab2 nye.saya nak belajar main tabbb………macam mana eah nak paham kod tab ada????? da lama cube menghayati kod tab…tapi xpaham lah…. [hehe ] harap .maen da bole tp aku ta pham lg ape bnda tu. terima kaseh Zairul wrote on 8 August.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ hello . haii . saye nak masuk satu pertandingan nie .bole trangkan tak beza antar arpeggio ngan pentatonic. 2010. 4:45 salam bro…. 2010.klaw bole tolong trangkan smpai aku pham.rasa menyesal pulak beli gitar….gua mintak tolong sangat 2 untuk bro ajar main gitar……gua ada gitar. tolong beri tunjuk ajar Zairul wrote on 2 September. umur baru 14 tahunn . 2010.tolong ajar gua…..

2010. Kalau petik 3 not tu dalam satu masa itu dah jadi kod. Ada juga sesetengah form arpeggio yang termasuk dalam pentatonic scaling. ajar main gitar…………. 2010. 0:16 boley x masok kn video cara-cara bermain gita kt u-tube? aziq wrote on 21 October. Mcm contoh kod C. 2:00 gita da ad tpi x rety maen… boley tlong aja men kn x? ni email nye…aziq_handsome97@yahoo. 2010. dipanggil PENTA sebab ada 5 tone dalam satu octave. 1:22 saya bru beli gituar semalam saya petik punya petik x jdik jgk muzik saya plik lak saya adew bli buku guitar sekali mse 2 sye tngok dye ajr kod senang tpi sya ttp x ley ikut mgkn abg nie orng yg pndai tlg la ajr saya saya harp sngt nilam puri wrote on 13 November. petik satu satu not C E G jadilah arpeggio. 16:25 sya skrang ni sdang praktis menukar kod gitar tpi sya rsa sy lmbt mnukar kod gtar…bza atr kod gitar 1 second je…adkh sya prlu praktis lgi menukar kod lbih cepat dri satu secnd…ataupun mslh strumming???plezz tlong jwab… 40 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010.com amin wrote on 11 November. priest ghost wrote on 12 November.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Zairul wrote on 20 September.zairul. Pentatonic adalah salah satu basic scaling. 21:12 @kunyit : Arpeggio adalah kombinasi kod yang dimainkan satu satu. aziq wrote on 21 October.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 22:11 tolongggggg…………………………. 2010.. 2010.

mim wrote on 20 November.:cam new ekk.. 23:44 a’alar x pham arh.. 2010.: bard wrote on 16 November..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2010. Macam mana nk blajor men gitar? sy dh beli gitar tapi refer kt buku xpham2.tolong la sape2 yg bole jd sifu ato bg tunjuk ajaQ. 22:48 @nilam puri : banyakkan prektis adalah cara paling berkesan walaupun makan masa.. ak da bljar tpi ggl gak. cuba lagu2 senang dulu.com Zairul wrote on 16 November.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ kulat rokers wrote on 15 November. selamat berjaya Zairul wrote on 16 November. prektis banyak. bard wrote on 16 November. 2010.nie email gua bard_666@yahoo.. 22:08 ak na sgt blajar gtar...12 41 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010. 2010..rase mcm benak jer diri nie.huhuhu.. 18:45 eh lupe plak. 22:55 @kulat rokers : kalau baru belajar tu perkara biasa. tlong la ak. 18:43 Salam.zairul. 17:16 bro bgi tips mcm mna nak singing smbil maen gitar…sya sering strumming x clean sms saya menyanyi…brbnding maen gtar shj ery erynna wrote on 15 November. aku na men gtar utk abh ak. 2010.:nk bgy pham. bukan semua orang automatik boleh pegang gitar terus nyanyi. aku dulu pun sampai biru jari tekan tali gitar.:hahhaa.. 2010. besday abh ak 9.

barre . 2:50 bang masok kn vdeo cara bermain yg basic kt dlm u-tube Zairul wrote on 23 November.. full chord . ak na tnjok at dy ak pun pndai men mcm dy gak.. 18:39 prning pale aq. .major . 2010. 6:09 baru2 tengah hafal chord .zairul. . 15:09 salam…ku da bleh men gitar ckit2. lagi ape ntah ! pening laa . 2010. tapi yg pening nye sekarang bnyak sgt jenis chord … boleh terang kan perbezaan chord2 gitar ni .Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.bosan gak…bunga2 plucking asas de x??tlg jelaskan ckit…tq… pynn wrote on 29 November.berpinau...tp ku de masalah ngan ‘plucking’ ade x cara yg terbaik untuk praktis plucking??sbb aku dk struming je.. 2010. aziq wrote on 23 November. 2010.. minor. 42 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ nie. lagi satu yang mana patut beginner belajar and hafal mengikut trutan . 8:58 Nk cari mana videonye? aidill wrote on 23 November. nana wrote on 25 November. 22:09 weh susa sgt srr nk blaja main nieee tlg sayaaa burn wrote on 28 November. 2010.

com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ ijat wrote on 30 November..ENDLESS STORY (Yuna ito with Bank Band LIVE) http://t. 2010. Nak mandi sungai » Mail (required) Website Twitteroos @zairvl kesian sapa yg join group "i hate facebook new design" tu. Lagu dan anaknya.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. Siti Nurhaliza. 10:28 yang ditulis petik tali 2…makne nyew kne petik tali yg ad titik 2 je ke? Zairul wrote on 2 December. 10:27 yg titik bulat dalamnye kale putih…yg ad kat luar nOd 2 untuk ap ek? ijat wrote on 30 November.co/s4IDvOx via @youtube 21 hrs ago Lawa la gol nasri #EPL #ARS #FUL 1 day ago 43 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 23:42 @ijat : yupp Write a Comment Gravatars are small images that can show your personality. 2010. 23:40 @burn : kena bykkan prektis jari kanan. 2010.. You can get your gravatar for free today! Name (required) Comment Notify me of followup comments via e-mail « Datuk K.zairul. Zairul wrote on 2 December. 2010. :p 1 hr ago One of my favorites -.. pakai kod basic dulu pun boleh.

. Zairul: @ijat : yupp.. satu lagi. 7. 6. 10.. 4.279 views ZinGabriel: @ajim~http://www.13 Privacy Information Most Viewed Hot Topics Comments Tags 1.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ lol Fake iPhones at JC Penney let you text away your dignity http://t.. . ...023 views Jenis-jenis kote.579 views Gambar pelik hari ini.com First Guitar Power Chords Wise Publications New $12. 3.. ...109.99 Best $19.25.youtube.com/.. 8.. 4. Amazon.15..607 views Video Wanita Warga Cina Bogel.933 views Nak mandi sungai .27... Panduan asas bermain gitar (kod mudah) .14.13..18 Kuta Halter Top with Lace-up Back New $14. cm ne kita nak. 7. Zairul: @CikSeriDarling : no problem...zairul.95 Best $2.510 views Panduan membeli (memilih) gitar. 5. Zairul: @harraz : okay la tu dari gita. 2.00 Beaded Mandala Baby Doll Tee New $19. ZinGabriel: @ajim~Ibanez GRG-150 dan Cort ..youtube.31. Zairul: @ajim : aku mana la tau semua . 2. 5.00 Best $14..14 Best $14.17.346 views Tab/kod gitar. Subscribe Subscribe to News Feed Subscribe to Comments Feed Enter your email to receive updates: 44 of 46 12/6/2010 8:29 PM .. ZinGabriel: @ajim~ http://www.99 Indonesian Socialists Books LLC New $14. 3.13. Zairul: @jombelajargitar : nanti aku c. ajim: gtr 600 henggt ade ke.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www....572 views Tab gitar lagu-lagu melayu dahulu.436 views Kod gitar lagu kanak-kanak : Lagu tiga kupang .. . 1. .com/w.. 9... 10.co/Q2dsevf via @TUAW 1 day ago More updates.31.. sekarang dan masa depan.. harraz: bro.. 9. 8. 6...034 views 1Malaysia 1Untuk 1Semua . sye .

please click on the PayPal Donate Button below.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Buy me coffee :) If you would like to help and support the Nusantara Guitar Tablature. With your generosity I can finally change my guitar strings and pics.) Thank You! Recent Searches video perempuan bogel kod lagu 150 juta 150 juta 150 juta kali kod gitar getar hati Popular Searches kod lagu 150 juta kod gitar bila cinta kod gitar selamat hari jadi getar hati kod+lagu+melayu Categories Home page Macam-macam Resepi dan Masakan Personal Jepun Teknologi Berita Seni dan Reka Bentuk Tab dan Kod Gitar Muzik dan Alat Muzik Site Pages About Me Blogroll 45 of 46 12/6/2010 8:29 PM .zairul. .

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Chords Guide Tab Gitar Nusantara Send me a message News Feed Comments Feed Back to top Copyright © 2010 Zairul and the blog. Proudly powered by WordPress. All rights reserved. 46 of 46 12/6/2010 8:29 PM .zairul.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful