Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog

http://www.zairul.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/

Monday 06 December 2010 About Me Blogroll Chords Guide Tab Gitar Nusantara Send me a message News Feed Comments Feed

Home Macam-macam Gambar Ceritera Video Resepi dan Masakan Personal Jepun Teknologi Berita Am Sukan Politik Pengumuman Seni dan Reka Bentuk Tab dan Kod Gitar Muzik dan Alat Muzik Home » Muzik dan Alat Muzik, Pengumuman, Tab dan Kod Gitar » Panduan asas bermain gitar (kod mudah)

Panduan asas bermain gitar (kod mudah)
Monday, July 31, 2006, 0:00 Muzik dan Alat Muzik, Pengumuman, Tab dan Kod Gitar 109,933 views 241 comments

Share

165

Aku dah move section tablature from Tab Gitar Melayu, senang nk browse kot this time? Since tak banyak

1 of 46

12/6/2010 8:29 PM

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog

http://www.zairul.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/

request nak senarai kod, so tak terpenuh gak :-p Untuk beginners yang baru-baru nak try main gitar tu elok sangatlah rujuk list itu dan Insya-Allah aku akan update dari semasa ke semasa. Anyway, good luck. Update 31-12-2009 : Ramai yang tak faham cara untuk baca gitar kod kat bawah ni, so aku buatkan simple guide untuk korang. Sila rujuk guide ini kalau tak reti nak baca kod yang ada dalam chord lists di bawah; Bulat hitam tu maknanya tekan kedudukan yang sama di fret dengan jari kiri. Bulat putih tu maknanya cuma petik sahaja tali tanpa tekan mana mana fret. Juga dipanggil “open note”. Kalau tak ada tanda apa-apa, tak payah petik tali tu.

Basic Guitar Chords
Ini adalah antara kod paling asas untuk main gitar. Prektis kod C, Dm, F, G dan Am, dan aku gerenti korang boleh main berpuluh-puluh lagu melayu yang simple.

2 of 46

12/6/2010 8:29 PM

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog

http://www.zairul.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/

Power Chords
Power Chord selalu digunakan masa main lagu-lagu rock dan metal. Petik cuma 3 tali pada satu masa dan mute (matikan bunyi) tali yang lain. Nama kod ditentukan dengan not root (not pada tali yang dipetik pada #tali paling atas)

Untuk beginner aku amat syorkan prektis kod-kod yang aku tunjukkan tu especially yang dalam list Basic Chords. 7th kod (macam C7, D7 atau apa-apa yang ada nombor 7) tu sebenarnya sama dengan kod biasa,

3 of 46

12/6/2010 8:29 PM

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog

http://www.zairul.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/

cuma ditambah kod ketujuh. Untuk permulaan tak ingat pun takpe. Tapi kalau nak bunyi sedap sebelum tukar kod, elok lah prektis nanti. Okey selamat prektis! Chord Lists : [A] | [B] | [C] | [D] | [E] | [F] | [G] Korang try baca ni pulak; 1. 2. 3. 4. 5. Panduan menukar tali gitar akustik Panduan membeli (memilih) gitar. Panduan membeli (memilih) tali gitar Of finding chords (Bagaimana Mencari Kod Gitar) Kod Gitar Kamu – Nitrus Share Tags: asas, gitar, kod, mudah, panduan, tab About the Author

Zairul is a full time mechanical designer and part time blogger, spending most of his free time with the family and guitars and music and the internet. He has been living in Japan for more than 10 years now and couldn't wait to go back home..

mohd zaiyad wrote on 23 August, 2006, 18:15 sweet child of mine hotel california tab gitar

apit wrote on 19 January, 2007, 11:44 saya ingin belajar main gitar

jebon wrote on 19 April, 2007, 16:00 saya perlu mengenal note.

4 of 46

12/6/2010 8:29 PM

2008. banyakkan practise.. helmi wrote on 4 July. kord dia pn aku x thu…tlong hntar kord asas gitar bleh….zairul. 15:20 aku x pndai lngsung main gitar. lepas nak tukar pun tak perlu tengok fret dah boleh tukar.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ jone (kedah) wrote on 15 December. 2008. 2007. 2008. Zairul wrote on 3 July. 5 of 46 12/6/2010 8:29 PM . Zairul wrote on 16 December. 20:34 ada x laman web yang nak ajar camna nak tune gitar dalam b. 2008.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.melayu?? B.. Bila dah biasa dengan positioning chord. 2008. Good Luck. 23:03 saya dah tahu kod2 gitar tapi sy lambat nak tukar kod…. ikram wrote on 13 August.i pnya ada tapi tak paham arrr….. cabaran dia kalau nak biasakan dengan chords. 22:48 Cara paling senang ? Itu yang susah nak cerita tuh. Masalah ini semua beginners rasa.macam mana cara nak tukar kod. 20:33 camna nak tune gitar guna manual ha??? ada cara paling senang X. helmi wrote on 3 July. 2007. 0:32 salam…eeemm bro aku nak tanya…emmm mcm na ko rang baca note guitar…ko leh terang kat aku cikit x.??aku xpaham lorrr… carlos santana wrote on 21 September. 9:58 jone (kedah) >> rasanya jawapan yang paling “skema” untuk soalan anda… “banyakkan prektis” Memang peringkat awal main gitar. So.

16:16 sy langsung xtahu main gitar tolong antar kod gitar ajai wrote on 27 October. 20:56 saya nak belajar main gitar.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ syahrul wrote on 2 October. bazilah wrote on 12 October.. kord dia pn aku x thu…tlong hntar kord asas gitar bleh….zairul. 2008. 2008.. 13:34 iiiiiiiiiiiiiiiii saya dulu pernah main gitar ngan BAND team tapi skrang dahx ingat lagi camne \ amy wrote on 11 October. 2008. 15:27 aku x pndai lngsung men gitar. 16:14 MINTA KOD GUITAR KAMIL wrote on 20 October. 2008.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2008. 2008. 17:21 aku x pndai lngsung main gitar. tp ak btoi2 mnt nk blajar men gitar… tp kord die ak x taw… tlg send kord asa gitar kt ak …ley x??? KAMIL wrote on 20 October.tapi kord x der.tolong antar kord gitar kat sy bleh 6 of 46 12/6/2010 8:29 PM .

thanks bro. 14:49 kenal gitar. saya tak tahu langsung bermain gitar. 2008. sue wrote on 19 November.com thanx 7 of 46 12/6/2010 8:29 PM ..leh x ajar cmner nk baca not gitar?reply kt email gua k wan wrote on 19 November. 2008. 14:45 salam bro. 2008.my…………….plzzzz lynn wrote on 1 November.com. da beli gitar. pls advise how. masalahye saya left handed. camne? syasya wrote on 10 November. 2008.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. taktau men gitar. 0:26 saya berminat nak belajar bermain gitar. 16:15 semua yg ade kat cni tlg aku leh………aku nak belajar main gitar.yusoff@yahoo.zairul. email: noodletwistz@yahoo. 2008. tapi nak pandai main gitar. 0:25 salam bro..com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ ell wrote on 30 October. 2008. 16:17 elarafat. ko xde cara senang nk blaja main gitar ke? emel kt aku bro kalau ada buku/artikel atau apa2 yg bleh utk aku kenal kod2 gitar ni. taktau kod.tlg email aku kod gitar…ni semua psal awek la…plzzz ell wrote on 30 October.

jari bleh kuat. tapi kena practis selalulah. 16:32 hey guys…. snang igt fred n snang nak ingat kod… pastu bnyk2 la rujuk buku @ video… jgn malu nk tnye. 2008. harga pun murah sangat. x silap saya x sampai pun 3. mule r dari bass….Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. klu nak cpt blajar gitar. terpaksalah practis sndiri AZIZ wrote on 30 November. baru senang jari begerak. ni 1st tyme aku on9 web ni… bgus r utk bginner guitarist… anyway ak nak k0ngsi gak la…. bgi ak. nak masuk kelas music mahal nak mapus. 2008. 2008. 19:50 allah korang nak blajar chord?? belilah buku MARI BELAJAR GITAR kalau x silap title dia gtulah.. 15:51 aku gila adilah wrote on 24 November..tlg send kan basic main gitar bleh… adham wrote on 23 November.. 2008.zairul. 18:43 aque MO bLaJaR MAIn GItAr…p…aqUe NdK TaU nGn sePa MaU BLjaR!!!aaaarrrghhh!!PLzz…aNYoNe hElp Me kae… adam wrote on 20 November.00 ringgit..com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ yukie wrote on 19 November. cam aku. saye pun masih beginer jgak. 2008. ni pandangan aku je…. 12:11 bro.. 8 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 14:37 SAYA X PRNAH MAEN GUITAR TAPI SAYA INGIN BELjR BERMin guitR McM Mn CrNY Max wrote on 2 December. 2008. bnyak klebihan.

so sesape bleh ajar aku plucking x? Zairul wrote on 15 December. 2008. 2008..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. aku tau sket2 kod gitar.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Max wrote on 2 December. 2008.. 2008. 21:45 azuan >> maybe masalah utama yang menyebabkan bunyi “sengal” tu disebabkan oleh tuning gitar yang tak betul. biasakan tuning gitar EADGBE. out-of-tuned gitar biasanya disebabkan oleh nut-head yang loose. anyway boleh rujuk sini kalau nak tahu apa yang di maksudkan dengan sutained chords : Spritus Temporis Zairul wrote on 15 December. atau hubungan fret-neck yg lari.. 16:33 ade panduan chord sustin x? send kat mail aku bro… anyway… thankz… Max wrote on 4 December. 17:42 mntk tlg send chord sustin kat mail ak bro…. bwu nk blajo… 9 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2009. 21:39 Max >> “chord sustin” tu yg sus chords ke? tak paham soalan.zairul.. 23:49 bro. masalahnye aku xtau camner nak layan tgn aku petik tali gitar. azuan wrote on 13 December. 2008. tune down 1 octave atau 1/2 octave kalau takut putus (ganti not E mula dengan not D dan seterusnya) xxx wrote on 1 January. kod dah betul tp cam sengal je aku dgr bunyinya… org len main sedap je. 21:53 xtaw pape..

com TERIMA KASIH.4X SEBULAN $80 RM SETIAP 1X =1 JAM (PENDAFTARAN $50 RM) MASA BOLEHLAH DIPILIH DARI ISNIN HINGGA AHAD DARI BERMULA JAM 3 PETANG HINGGA 9 MALAM (SILA HUBUNGI DAN BERITAHU SAYA) Tel : HP 0192708900 MENGENAI BELAJAR MENGGUNAKAN ONLINE PELAJAR DIKEHENDAKI MEMASANG YAHOO MESSENGER UNTUK MEMBOLEHKAN KELAS BERHUBUNG. 12:38 saya baru nak belajar main gitar.zairul. Sentul Perdana Menara Orkid 51000 Bandar Baru Sentul Tel : HP 0192708900 EMAIL manhellionsz@yahoo. tapi x tahu langsung kod. KELAS YANG DIAJAR IALAH: MODEN ELEKTRIK/ACOUSTIC 4X SEBULAN $80 RM BASS-4X SEBULAN $80 RM DRUM-4X SEBULAN $80 RM KOMPUTER MUZIK (KOMPOS LAGU LAGU SENDIRI)4X SEBULAN $100 RM MELALUI ONLINE INTERNET.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. lonely93 wrote on 26 March. 2009. NAMA SAYA ROSMAN DIKENALI DENGAN NAMA MANHELLIONS (KUMPULAN HELLIONS) Rosman bin Fatahudin(Manhellions) Blk 45-02-17 Jln 3/48A.com/. 11:09 ASSALAMUAIKUM SEMUA JEMPUTLAH WEBSITE SAYA http://kelasgitar. 5:00 macam mane nak main gitar aku satu ape pun tak tahu nak main pun pakai petik plzz tolong ajar aku massage aku kat firdaus_404@hotmail.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Firdaus wrote on 1 March.com ROSMAN wrote on 2 March. 2009. WASSALLAM. UNTUK MENGETAHUI TENTANG KELAS YANG DIJALANKAN.tripod. boleh send semua kod gitar kat e-mail saya? 10 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2009.

then..ni ape yg aq gune dlu la. 2009. 12:39 saya baru nak belajar main gitar.try bass dlu la nak bagi jari tu longgar dlu... dah terer bass baru blaja lead ngan rythem... 2009.. 2009. 2009. Guna right-handed guitar.aq pun kidal gak. 2009. 1.help me teringin sangat main Alieca2 wrote on 28 March.org nk ajar pun takot sbb aku left handed…tlg ajar aku.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.. ali wrote on 30 March. tapi x tahu langsung kod. tapi mungkin susah untuk mula belajar kerana anda kidal...baru leh praktis slalu..com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ lonely93 wrote on 26 March.gitar da ada tp xreti nk main... 95% manusia main gitar cara ini. play right-handed. Kalau tengok mtv unplugged dia main teknik ini..praktis byk2. Babyface tak salah aku guna teknik ni. boleh send semua kod gitar kat e-mail saya? e-mail saya adie_messi@yahoo. 2. Zairul wrote on 31 March. _nobody_ wrote on 31 March. susah sgt nk petik gitar utk sesuaikn ngan rentak lag tu…waduh2. 12:43 puteri teringin sangat nak belajar main guitar abang2 puteri semua mahir main guitar but i didn’t know anything about guitar even basic too. bli ar gitar sndiri dlu. tapi play left-handed.huhuhuuu lau blh nk tau cmne nk mainkn lagu tu. 13:44 >>ali ada empat cara untuk anda.kne praktis slalu ar.zairul.. 11 of 46 12/6/2010 8:29 PM .. konfem terer.. 2009..tapi still leh tuka right handed time main gitar.bagi jari tu longgar sket. 3:28 bro.untuk beginner.com sWeEt Pr!nCe$$ wrote on 27 March... Gitar biasa tapi main terbalik. 5:06 leh ajar men gitar tak? basic tu sy tau ckit2 tp cmne nk strum tu sy tak tau sgt. 9:01 aku tingin nk blaja main gitar. Guna right-handed guitar.

bley tak bro createkan saya kod2 utk setiap tali dan kotak2 yg ada kat gitar tu…exmp : kat bhgian mana letaknya kod G. saya ni minat gak main gitar. Kalau anda ada gitar biasa. tapi x tahu langsung kod. Guna lefty guitar. Zairul wrote on 16 April.com/watch?v=UmsLQFqdiQE 3. 12 of 46 12/6/2010 8:29 PM .com… thanks atas bantuan anda….atau kod D…contoh laaa… atau sesapa yg tau kedudukan kod2 tu bley tak emailkan pada saya di Email :bgs7133@yahoo. 2009.youtube.zairul. Tak pun macam orang biasa main gitar tapi dalam cermin. Kalau anda google “guitar chord” banyak boleh jumpa kat website lain. 8:55 saya baru nak belajar main gitar. dan main cara left-handed.minat main gitar tapi jari keraslah….com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ http://www. Kat sini anda boleh refer macam mana nak main left handed: http://lefthandedguitarplayer. etomyam wrote on 16 April. Sebab itu gitar dia low string kat belah kanan. 15:57 besy nya…. E.com shaz wrote on 14 April. tukar kan low sring position dari kiri ke kanan. Chords list tu akan diupdate bila ada masa free. boleh send semua kod gitar kat e-mail saya? e-mail saya ariees1141@yahoo. 6:54 salam Bro. Kurt Cobain guna teknik ini.com/ Selamat mencuba! upin wrote on 2 April. D.blogspot. 2009.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.gitar ada tp nak tau kedudukan kod2 kat gitar tu. Main left-handed. 2009. 14:02 shaz >> Setakat ni yang ada list kat website ni cuma chord C. 2009. 4..

com tempat belajar gitar utk org baru. 2009.. 2009. 3:08 etomyam>> dah main selalu lembut la jadi nye :p zamree>> tinggi strings dari fret tu takde masalah sebenarnya. gd luck. dah 2 minggu nak hafal kod intro hotel california ni. pegi ke http://www. jangan talinya tinggi.starahead. 2009.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ zamree wrote on 22 April.. tu boleh di”adjust”. 2009. + nak kena srumming… tips: untuk beginner pilih gitar kapok yang bertali rendah.guitar kapok sng ke nk men ? tQ 13 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2009. 5:58 mana kod asas nya?????aku baru beli gitar tp x guna!!!! guitar_hebat wrote on 9 May. mir wrote on 17 May.aku nk tny.guitarden... Zairul wrote on 22 April.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2009. 20:11 takyah susah2 korang tanye zairol ni.zairul. 1:46 masalah gua nak tukar kod dengan cepat…. rendahkan bridge atau nut. 1:51 jeles tengok kawan kepada kawan gua ni main lagu i don’t belong here… nak tanye al maklum la. zamree wrote on 22 April. 7:44 salam. rony wrote on 3 May.

tapi cikgu mi dah pencen. Gitar Jenis ini lebih senang dimainkan berbanding Dreadnaught Type atau Classic Type Selamat Mencuba! uddeen wrote on 16 June. 22:59 hideXjapan >> nak kata penting sangat tu tidak lah jugak..Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.saiz tgn ni salah satu important requiremt ke nk main gitar?pliz answer me bro.i am almost despair ni Zairul wrote on 22 May.skill x hilang lg tu. chord basic ngan minor ok.. jari panjang pun kalau tak boleh nak stretch pun tak guna. aku susah btol nak main chord yg ada tanda # dll.. 2009. Zairul wrote on 16 June..com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ hideXjapan wrote on 22 May. 2009. 12:51 nak blaja main gitar.. pada aku bukaan jari tu lebih penting dari panjang jari tu sendiri...zairul. cari gitar yang fret board nya lebih tirus seperti 000 Type (baca : triple owe). 2009.gi je jumpa cikgu Azmi. die yard wrote on 19 June. cuma mungkin tak boleh buat sesetengah form chord untuk ‘finger style plucking’.tp tiba2 sy rasa tgn sy ni tlalu kecik utk ptik gitar. bler main chord seumpama itu bunyi nyer macam jiran aq kentut. 2:09 tolong. 16:20 Salam.. 2009..sy bru je bli gitar sbb minat yg mdlm. ada je orang yang walaupun jari tak panjang tapi boleh je main gitar. uddeen wrote on 17 June. cuba prektis selalu. kalau masih tak boleh jugak then terpaksa lah tukar gitar... ada tips x 14 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2009. 2009.. 16:03 cikgu mi dah pencen tp power lg. 19:19 uddeen >> haha.. untuk kod biasa macam C Am F G tu rasanya tak ada masalah..

ada tip tak? sekian terima kasih. 2009. satu nasihat yang paling poyo tapi berkesan adalah = PREKTIS!.. kalau tali gitar dengan fretboard tu jauhnya sampai 1cm misalnya. tanya lah semua orang yang biasa main gitar.. nak belajar main gitar lah???? mawar wrote on 2 July. aku dah main gitar setahun lebih.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. so.zairul. pastikan tak ada jari yang tidak berkenaan sentuh tali yang tidak berkenaan. banyak nada berkod complex aku tak jumpa nak cari. maka sesuai la utk bertanyakan dlm bahasa melayu . . 2009. 11:41 gua bro. 16:11 ane tmpt tok not2 2uh ? ? sye x twu lgsong . . 2009.). 7:55 askum sihat? rayau2 terjumpa blog nie. masalah juga mungkin berpunca dari kedudukan tali dengan fretboard.tpi teringin plak camner argh… E_j@M wrote on 28 June. Banyak lagu2 yg aku cipta tergantung kat intro. Masalahnya disini aku suka main lagu jazz. 2009. cuma penat nak cari kod2 ini lagipun aku bukannya hafal bunyi kod. nak masuk tak jumpa kod yg macam nada suara aku mahukan. 18:39 die yard >> kebanyakan # chords (baca= SHARP CHORDS) memang form dia sedikit komplex berbanding major atau minor chord. ok. a'am wrote on 27 June. 2009. contoh mcm kod D7M/B (pada aku dah complex la tu. mengada-ngada betul aku ni.... selamat berjaya ali slaman wrote on 25 June. boleh kata aku ni pikap jugak la… aku lagi expert dri membe yg ajo aku men dulu heheh. gitar kapok) atau rendahkan nut dan saddle dengan cara mengkikis sikit2 sampai dapat ketinggian tali ke fretboard yang sesuai.. tekan semua fret dengan kemas.. jadi bila aku nak cipta lagu berirama jazz aku bermasalah. 13:54 hiii sya.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Zairul wrote on 19 June. aku boleh pegang semua chord complex. 15 of 46 12/6/2010 8:29 PM . boleh betulkan dengan cara tune balik truss rod (perhatian:tak semua gitar ada truss rod esp.tak reti men gitar.

...tq. Panduan Membeli Gitar mika chan wrote on 12 July. 2009... 16:49 erm x de chord lgu gitar ? cam ner ekh. 16 of 46 12/6/2010 8:29 PM .skang nih i got to buy a guitar 1st. panduan awak sangat berguna tuk saya belajar main gitar. 2009.ha....zairul.. 2009.. nampak susah la. 2009.cam chord lgu3! dah cri x de!!~~ fazy wrote on 13 July.:) Zairul wrote on 9 July.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.whether to buy acoustic or clsssical. 14:35 hello. Zairul wrote on 6 July.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ cik eida wrote on 6 July.bg la ur 2cents. 2009. 16:16 saya pun nak belajar main gitar. 1:10 yaya >> untuk panduan beli gitar boleh refer kat sini. 2009..i cannot play tp ada interest to learn.i tgh2 usha2 blog on guitar. kalau dah biasa senang aje yaya wrote on 8 July.so.zairul. 22:49 salam… thnks…..nk tanya u all. 22:02 Mula mula memang la susah..n..brand ape plg sesuai for beginner..

2009.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. ari tu gi tengok panduan nk beli gitar.. 23:08 no problem. dpt jugak bantu sy. pastu ade x tips nk jage gitar acoustic. 17:22 nk tw ape bnde chord B. kaler hitam tapi takdelah branded sgtkan. 2009. tq for all the advises or wutever la kan. yelah baru blajar. tup tup ari nie dh ade dh. semoga anda berjaya Zarul Aizat wrote on 5 August. 18:37 satu lagi boleh bagitahu sama.zairul.dh beli pun. 2009. smalam baru ajer bang long ajar. 2009. ade ke?????? kalau ade tolong usahakan lah letak kt blog nie. ari tu tgok org main gitar mcm nk meleleh air liur. 15:50 17 of 46 12/6/2010 8:29 PM . macam mana nak kawal gitar biasa tikusgirls wrote on 9 August.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Zairul wrote on 13 July. 18:31 macam mana ye…nak main gitar secara techno…saya baru nak belajar tapi saya suka cara techno…boleh tolong tak Zarul Aizat wrote on 5 August. 13:09 bleh x tolong bg lg bnyak kord gitar. 2009. hehehehe. demilovato / tikusgirls wrote on 9 August. dh bleh dh main skit skit tapi takdelah power sgt. tapi skarang org plak tengok kite cam tu plak. 2009. 2009.smua 2????? x phm la… ayeem wrote on 29 August. ali wrote on 24 August. 13:02 thanx la zairul.

lgu wing pn byk yg best2.. 21:50 betul kata cok tu.teman nak main gitar nie….haha.. 2009..korang blaja la dr kcik..4 org je..style die memang ada jiwa…tp skrng layan wings.byak gle.aku suka main gitar pun sbb Slash Guns N Roses. so 1stly korang kne pilih la sape idol korang b4 men. safuan wrote on 12 October.tp ubah tempat je.base pd pnghayatan sndri la.mmg hebat la.kalo ak men memg kne hafal smua chord ke.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ tuan tuan dan rakan sekalian.tq………………....bending.lu bagi la cara nak solo gitar.cara yg aku gune.kl nk handal cam master2 tu.sebab Joe Wings punye style lagi masyuk… cok wrote on 13 October..saya masih lagi beginners.. 2009. 19:39 woo joe wing pn best jgk.lyaan.mmg kne latih laju je la byk.so jgn lupa caracara nak solo.letak la….zairul.tp ddlm scale la.snang je.xpon stat dr skang jgn wat kje len. 19:35 nk men solo?kl aku.kaedah cube jaya. band 2 ....thanks….jd tlong kemas kan ok…. 2009.. 2009. syera wrote on 28 September. 11:28 ade lagi x???sye nak blajo nie…kalu ade.n sye agak xpaham sikit yep….Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.kl mls. 2009.kl yg suke speeding cam joe satriani 2.???????????????? cok wrote on 11 October.tp kl slash 2 die byk gune teknik hamer. frixion_28 wrote on 14 October.sbb aku lyn GNR. aku x tau la btul ke x.agak2 kalo nk jdi pro bpe lme nk kne 18 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 19:51 askum.apo nak ditunggu lagi ehh…...=> angah_93 wrote on 28 September. 2009.smbl dgr smbl men.bedal je.aku tgk tab.Masalah sekarang saya tak tahu macam mane nak mainkan gitar ni kod semua dah hafal… tolonglah saya……….aku pkai pentatonic scale.2 thun ke.men gtr je.corak kl nk speeding cam same je.pull off.. 12:55 salam.

nabilah wrote on 15 October.hehe BOLEH TARA TU? cok wrote on 22 October.camne ek?ntah la. 0:59 ikut lagu ko la.. 21:05 bley tolong ajar cam ne kod nk goreng?? aloy wrote on 20 October.. 2009.. 8:24 nk ajar cam ne ek…cmni la ko cr kod lagu yg ko suke pastu try maen.zairul..cube la dulu.pakai scale la Zairul wrote on 22 October. 7:26 19 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 22:39 weh korang aja la aku men gitar!!!!!!!!! aku x taw cmne nk men tp aku NK GILE!! cok wrote on 19 October.lg lme men lg pro la. ssh jgk la cord die.. 23:12 bukan susah nk hafal….kl lgu rock byk pkai major minor cam kat atas tu je.. .com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ blajar ye????? cok wrote on 15 October. 2009. 2009.abaikn dlu. 2009. 1:25 nk goreng kord?plik gak tu.x byk pkai cord plik2 yg ssh nk pgang cam lagu jazz tu..jd pro?10 thun kot.. 2009..mintak terangkan hati. 2009..nk goreng.selamt beramal.lapangkan fikiran.awal2 ni ko hafal cord tu je..yg cord seven tu. wrote on 20 October..solat setiap waktu.contoh2 kod ade kt atas page ni kn.amy.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.insyaallah bleh hafal. 2009.

..punk rock la. 17:23 sekarang ni belajar gitar makin mudah... ikut kata COK tu la.tengok owg men cm sng je. untuk permulaan ni tahu basic major dan minor chords pun dah cukup.... bgs gak yek blog ni sekurang2 nya dpt membantu. amy >> kod goreng??? setakat yang aku paham takde kod goreng..... 23:52 x susah mane…cube la dulu.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. cok wrote on 27 October. susah gak ya nak men.. ada yang 4 5 tahun baru belajar dah boleh jadi recording guitarist. abaikan dulu kod2 yang susah dulu. mungkin maksud ko ‘SCALING’ untuk goreng kot? aloy >> amboih..bg aku lagu pling mudah. 21:50 aduh.power cord je. bukan goreng.. dah lama main nanti boleh ingat punye...kl rs mls sngt blaja je la power cord ni.. kalau buat pun dia jadi kod. spe leh ajo sye main gitar.wrote on 5 November.. hehe.. sempat dakwah nadiah92 wrote on 24 October.. 2009. tp aku langsong tak tau pape.maen lagu yg simple2 je dulu. BelajarGitar wrote on 5 November. 2009... 11:39 ku nak sangat men gtar. 20 of 46 12/6/2010 8:29 PM . berapa lama nak jadi pro? tengok orang la jugak kot..zairul. 2009. jles btl la tengok org men gtar... aku pun tak ingat semua kod haha. tapi kalau nak goreng pakai kod tu boleh kot cuma takde orang buat la.... tips penjagaan gitar pun ada. 2009.. syikhah-smk pg3. ssh nye. frixion_28 >> takdelah kata nak kena hafal semua kod.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ demilovato / tikusgirls >> aku tengah buat ebook & online tutorial untuk belajar gitar.. tak macam dulu. aku yang dah main lebih 15 tahun ni pun tak jadi pro lagi...

mudah sket. 17:56 we cmne nk mulakn main gitar ni note2 yg tu cmne nk phm ha? ala yg titik2 hitam kat grisan tu… cok wrote on 9 November...cube jgn pkai jari kaki. cok wrote on 9 November. wrote on 12 November.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2:56 nk blajar scaling.apreggio ker? boring kord je…lead r. 2009.kod 2 dri kiri ke kanan ke apeke…dah lar aku bru nk blajar arghhhhhh confused… eca wrote on 7 November.mebi lg snang. 2009. 2009. yatt >> yang titik hitam tu finger position (tekan dekat position fret gitar) riezal... 2009. 20:08 yatt: tu tmpt nk ltak jari2.huhu Zairul wrote on 9 November.Am. 14:09 haprak…stu bende pown ak x phm…... 20:06 eca: kl nk video.plez… yatt wrote on 9 November.. 2009..try blaja kod C. 2009.blaja kod mudah dlu .f ngn G dlu.tgk kt youtube la... 2009.zairul.cm ne nk terer? 21 of 46 12/6/2010 8:29 PM .com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ eca wrote on 7 November. 14:11 ble tunjuk video x???it can make me easy 2 understand k….. 23:04 eca.

sy nk tanya pendapat bro ni. 18:35 anti_gitar >> assalamualaikum. 2009. gitar tu ok X?? or cepat jahanam??trimas:) Zairul wrote on 11 December.. 13:04 aku benci main gitar…kau tahu tak main gitar2 haram di sisi islam. harga tu termasuk amp skali. sampaikan salam saya untuk orang sandakan paan wrote on 2 December. 18:52 salam bro.. 21:22 hidexjapan >> apa maker + serial gitar & amp tu? 22 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2009. 14:24 ape bende nie x paham la…. selamat hari raya aidil adha. 2009. 9:25 cm ne ni bang zairul?x phm la. Zairul wrote on 29 November.zairul. 2009.based on yur experience. sy ada jumpa gitar electric bharga rm300 kt ipoh.cm ne nk maen gitar??????ade sesiape yg ley ajar sye maen gitar x????? iwan wrote on 24 November. 12:45 askom aku masih x tau la mcam mne ni x pham langsung cara blajar kod nie hideXjapan wrote on 11 December.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2009. 2009.tulis la yg mudah dipaham… anti_gitar wrote on 29 November.tpi sye nk belajar jugak maen gitar….. 2009..com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ ayu wrote on 20 November.

3…jri telunjuk dkt fret n0 2…string yg paling bawah skali…ukeyh? C : [susah sket nk try…s0 x dicatatkan…kod D : fret no 2…string no 6 and string no 4.4. maklumlah dah tua...hik3 -_...zairul.n abg l0ng kuh yg sedie mmbantu…>_< tikusgirls ata0 aenn wrote on 21 December.. .4.pasty kan tgn tu x sent0h mane2 string yg x berkenaan. apapun terima kasih.. bahasa orang2 muda ni aku tak reti.string 5.. 2009. 21:55 EM and Am or sumthin yg laen2 tuh is e min0r or b minor kewp or wutever.. 8:58 umy >> part mana yang tak paham? tikusgirls ata0 aenn wrote on 21 December..p/s : aQ punye email sume nerdz2 and skema.. 0:57 ta paham lahh .. (D#=Eb) p/s : aku tak paham sangat ko type apa tu.itu part yg paling sy bud0wh dlm gitar.tekan kuat2..malas nk taip. dan Eb adalah half tone di bawah E. D# adalah half tone di atas D..~_~ ^_^…plizz balaz!! ta ta0 n ma0 ta0… Zairul wrote on 22 December. Dalam keadaan ini D# dan Eb merujuk kepada note/kod yang sama.so tul0wng ajarkan ape sebenarnyew k0rd # or sharp tuh??ade k0rd laen jugak kewp mcm c0nt0h nyew F#…ade kewp.pastu fret yg ke 3.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www...yaww? B : fret n0 4…string 5.hmm . 9:03 tikusgirl >> Kod Sharp (#) adalah half tone up.>_< email kat FiaFatihahSwift@gmail.jri tekan kat strng no 5…s0 i2 sajje yg senang nk bgi k0wrang…yg laen buad sendiri..cne ek . Zairul wrote on 16 December.tafe lar. 2009.. 2009.and 3. 21:51 skarang da bleyh maen gitar…ukeyh…aq bgi basic ch0rds.yaww… A : FRet n0mb0r 2.. 2009. 23 of 46 12/6/2010 8:29 PM .yewp? TQ…sbb zairul jugak aq dpt blajar maen gitar.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ umy wrote on 16 December. Cth diantara D dan E.com yaww…or smiley_girlz21@yahoo.. kod flat (b) adalah half tone down. zairul…sy bukan nyew expert sanad. 2009.

24 of 46 12/6/2010 8:29 PM ..Tg0k kat bl0g org lain.Ha3.Ha3.. tukarkan jadi x32010. 2009.Trsalah kotak t0k isi.Wkakaka.B....Klo tg0k le muntah.....Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.. Ko pun boleh tukarkan sendiri...Aq nk sgt bljar men..Ha3.. Sama je.Tpi aq nk beljr..Sye blajar mcm tu. 7:51 Aq ade gtar. Kalau kod C ko tgk list tu. 2009..Aq beli rm20 dri kwn.Bleh tlg tliskn k0d x??K0d yg sepatutnye saye blajar sbgai seorg beginer.. Ha3...Aq ade beli bku gtar.. 12:25 Hafiz >> kod ada banyak jenis Hafiz wrote on 31 December..Tbal sengah inci..Yg atas 2 sye aw.Tpi ade byk k0d A... 2009. 2009. 7:02 Bang zairul. Hafiz wrote on 31 December.Tlis ar k0d mcm nie. Zairul wrote on 29 December.. Hafiz wrote on 29 December.D. 2009.Bgi k0d yg sepatutnye sye blajar sbga4 seorg beginer Hafiz wrote on 31 December.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Hafiz wrote on 29 December.Sye ms0k nie pkai phone.K0d A = xx222x. 2009.Tpi aq tg0k bku 2 da lemah.Xnampak.Nombor tu merujuk kpd fret...Xpe2 anti sye bkak kat kmpter.Ha3.zairul.Kalau bleh....Aq da pndai men k0d A... 11:39 Hafiz >> tgk panduan baca kod yang baru aku update kat atas. 2009.Knape kat bku tlis k0d A. 7:04 0ps.Tapikn..Care nie senang pham bgi sye... 8:49 Bru bape minit ms0k bl0g kamo0...Bl0m tg0k isi per0tnye agi.Serab0t skli.Cont0h k0d D= xxx232 ..Kecil sgt.Hahaha Zairul wrote on 31 December. 12:02 Ha3.

guitarchordsmagic.com/guitar/notes2/ultimate. Knightroad wrote on 2 January. 15:03 Banyak kod yang boleh dijumpai di sini… Tak tahu betul ke tak kod ni… http://www. Sesenang2 kod C pun ada banyak jenis keysam wrote on 17 January. 17:10 saye nk sngt maen gtar…tp sye slalu lupa kod…camne spaya ley ingat kod… Zairul wrote on 17 January.com Zairul wrote on 2 January. 2010. 2010. 2010. Kod pun macam macam cara ada. 21:44 Abang… Ada tak website yang tunjukan banyak kod gitar dengan penjarian yang betul… Zairul wrote on 2 January.pdf Knightroad wrote on 2 January. 18:00 25 of 46 12/6/2010 8:29 PM .Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2010. 18:22 Knightroad >> Betul la tu. 2010.zairul. 10:31 Knightroad >> setakat yang aku tahu tak ada “FREE” website melayu yang tunjuk fingering dengan gambar. 15:11 cuba yang ini… http://www.guitarnote. 2010. Tapi ada ebook yang tunjuk panduan fingering beserta gambar. 2010.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Knightroad wrote on 1 January.

kat umah ni mmg ade gitar akustik.nnti Lme2 msti bLeyh. mintak tunjukkan kod gitar f#m. 14:55 salam. 21:37 nk blajar main gitar .Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ keysam >> kena selalu prektis kukaura wrote on 22 January.anda kne saLu prEktis kOd y sme. nak hafal kod gitar bukan macam nak hafal jawapan soalan sejarah. altyra wrote on 1 February. tapi tahu banyak kod lagi elok.zairul.. jGn rIsO… men gItar nIeh kne bYk bSbR… pRektis ajEerr… jGn ptUs ase… paet wrote on 4 February.kena hafal sumua basic ch0rd dan semua tuh ka .. 2010. kena banyak prektis Leena wrote on 8 February. 2010.hehe sy nk petik gitar pon xtaw la. Terima Kasih. dapat tahu 3 4 kod pun dah boleh main lagu. 2010. 12:53 salam. 11:48 paet >> tak perlu hafal semua kod kalau baru nak mula. ? Zairul wrote on 7 February. 15:58 kpda KEYSAM. sy minat nk blaja main gitar. 2010.. men taram jer men. 2010.G#m dll… seumpama dgnnya...cm ne tu?? leh tunjuk cranye x?? 26 of 46 12/6/2010 8:29 PM .

thank you. 2010. what are the meaning of.zairul. 12:45 sye nk blajar main gitar…………!!!!!!!!!!!!! Ngelingkong wrote on 20 February. semua orang macam tu tayah risau. contoh saya nak buat kod F.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2010. can you explain to me please. 9:05 Abang Zairul. dan saya juga tekan tak bunyinya tak betul. 23:38 Ngelingkong >> You may find your answer here: http://www. 18:51 macam mana nak tekan double tali dengan baik dan bagus..bila saya nak tekan double. 21:24 lala >> awal2 memang susah nak mainkan kod F sebab tak biasa. 27 of 46 12/6/2010 8:29 PM .. i m from sarawak.blh tolng tunjukkn cara men gitar yg lbh sng difhami leh x???? jebong wrote on 14 February. Open Guitar Chord and Power Guitar Chord. excuse me. 2010. i m trying to learn on how to play acoustic guitar for myself and try to understand the guitar’s chord.com/general/perbezaan-gitarelectric-acoustic-dengan-semi-acoustic/ lala wrote on 25 February. saya praktis habisan dengan sepenuh jiwa saya pun masih tak dapat dapat jugak tolong la saya brother john. on the other hand. what is/are the different between the semi acoustic guitar and acoustic eletric guitar. Zairul wrote on 20 February. 2010. 2010. mesti satu tak kena sangat atau lebih tepat tak tekan habis.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ aliyah wrote on 8 February. 21:12 sory…. your reply either in bahasa melayu or in english is very much appreciated. Basic Guitar Chord. 2010..tolong saya bantu saya Zairul wrote on 28 February.zairul.

.. 18:41 aq nk men gitar..zairul.:( wolopo wrote on 3 March. so kt sini kew yg bleh slesai kn mslah sye neyh?? tolong aja sye men gitar boleh x?? sye hrap cgt neyh… pllleeeezzz….com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ grip jari sebelah kiri tu tak cukup kuat lagi... 20:22 chuada >> jawapan tipikal. 2010. 20:02 salam…saye ngah blajar men gitar kt um. lambat sgt jari nie nk alih. 2010. kepada yang nak blajar main guitar tu…boleh la cari software guitar pro…. 1:45 sye da bnyak buat lagu. 28 of 46 12/6/2010 8:29 PM .. tlg au ajar la aq name aku akop roca wrote on 4 March. 3:40 salam semua…. maslh saye ialah sush nk ketchup mase pertukaran kod.. 2010. pastu dengan kepakaran internet korang download la tab2 dia cari yang basic training… power chord. scaling dan sebagainya…berlatih la bersungguh2 sesape yang berminat leh kontek aku ataupun dapatkan sendiri kat mane2…. tapy mslah nyer skang neyh sye ta tau men gitar. biasa kan dengan kod dan prektis.. guitar pro layan beb… chuada wrote on 7 March.. perlukan masa dan usaha selamat berjaya eyra syahirah wrote on 2 March. then sye pker ngan men gitar maybe bleh wt nada lgu sye.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.. 2010. 2010. mcm ne ek nk selesaikan mslah nie? Zairul wrote on 7 March.>>>>>>>>–> woowowoowo popo woop wop wop wop wop wop wop. tapy ta de nada lagi.

8:52 29 of 46 12/6/2010 8:29 PM . sye nk bli gitar baru ade tips untk sye macammana nk beli gitar untk org yg kidal mcm sye sbb gitar sye yg dulu bf sye kaci tp skarang dah patah hu…. 1:40 sye nk men gitar tp.. cm ne na betol kan tune dye ek ? Zairul wrote on 27 March.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ iraawk wrote on 26 March.. 11:17 weyh pening ah aq nengok care2 blajo kat atas 2……aq nk try blajo nie….tp xde spe nk tlong la… aliff wrote on 15 April..sye x tau camne nk men. 20:29 eh.zairul. 2010. akiz wrote on 31 March. 13:39 aduh…gitar bli dh tp xtau maen lak. 7:29 iraawk >> kena biasa kan dengan kod dan positioning jari.urmmm korang ley tolong aku cm ne nk bca basic…hurggg and set tone aku x tau nk bwat cm ne.mcm mane nak tukar chord dgn laju ek ?i mean jari2 uw. tgk org len men sng je. 2010.. zombie wrote on 17 April.n .. 2010. shygirl wrote on 17 April.. 2010. 2010. 2010.n . abg ade tips men gitar untk org kidal x? Zairul wrote on 17 April. 2010. mcm mne sye nk improve kan sye punye skill?. 1:43 hai abg zairul.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.

2010. 17:36 camna men gitar 12string ah???????????? 30 of 46 12/6/2010 8:29 PM .ada cara x? melati wrote on 24 April.never mind plushy wrote on 25 April.i’m really do not understand it.tolong saya ye?actually. http://www. 2010. open. 2010.ngn power kord???pas uh biase tgk org mcm petik sume tali je mase men lagu… plushy wrote on 25 April. 14:51 ape maksod scaling???ade cara belajar lg mudah x??ape mksod sus?? #??? tu sume??ape beza basic. 2010. 19:40 aku nak main gitarlah bro.. Zairul wrote on 25 April. 9:48 @melati : part mana yg tak paham? wan wrote on 25 April.zairul. 14:45 sye bru nk blaja gitar… pe mksud # dan ? ??????????? melati wrote on 24 April.tapi tak tau nak baca kod. cuma pilihan tak banyak. 2010.com/general/panduan-membeli-memilih-gitar/ anja wrote on 22 April. 19:43 bro.[the kod].Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 17:34 its hard. 2010.zairul. baca ni.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ @shygirl : nk geli gitar lefty pun sama jugak. 2010.

5:38 Salam zairul..gne lagu uh je sbg asas.care pgang pick sume ade.aku pon dak baru blaja nie.i im yours ngn stand by me. 8:24 da tahu cod…tapi kan xgeti la nk petik…. 2010. 2010..im try…hehehe wan wrote on 3 May.zairul.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ plushy wrote on 25 April.. 31 of 46 12/6/2010 8:29 PM .mo study asas pnya lu… johara wrote on 28 April.. 2010.lagu senang lagu b.cube ea lagu simple uh dulu. 21:11 no problemo...tgk kt youtube..tuh lagu 4 kord. 12:59 wan thanx ye….amp dah ada dan kt amp tu ada drive…beza ker dgn yg main effect tu? yg pijak kaki tu…binggung ni…..com… wan wrote on 29 April. j wrote on 3 May.jgn give up ea!! gambate kudasai!! Zairul wrote on 3 May.kite same2 ea beginner johara.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 2010.. 22:19 @j : yg dekat amp biasa dah preset.. johara wrote on 3 May... ajar bole???thanx…email at joharaboy@yahoo.ape2 pon leh tanye. 2010..care nk petik.. setting nye limited sikit..ade care petik sume smpi abeh. 2010. 17:38 lgu pa pling snang men ah?mo bg prektis tangan. 17:11 plushy ngn johara…men lagu 4 kord yg paling senang. 2010..

beginner gak.. tak kira kapok ke tak wan wrote on 6 May. 2010. 22:01 @wan : tune ke tuning? kalau tuning. 10:21 32 of 46 12/6/2010 8:29 PM . nak tuning semua gitar semua sama. 0:29 @zairul: jd klu guna effect mcm mn? aliff wrote on 4 May. klau nk set tone gitar kapok cm ner r… Zairul wrote on 4 May.aku pon x pandai tune sgt gitar nie..cmner ea?? Zairul wrote on 6 May. 2010.com/Tune-a-Guitar epul wrote on 8 May.wikihow. 2010. 18:34 zairul nk tnya….btol kn2?? Zairul wrote on 6 May. 2010. 2010.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ j wrote on 4 May..zairul. 2010. 2010.. 23:27 @wan : rujuk ni http://www. 2010. 23:00 tuning laa kowt.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 20:56 @aliff : set tone?? wan wrote on 6 May. 21:18 maksod ea tune gitar kapok.

2010. 2010. 12:19 bro still x phm la….. 2010. 2010.zairul. 2010. 0:30 tkow ape. 13:03 yg bulat kosong uhh petik je.. amad wrote on 10 May. 2010.kte men lguw cromok another you epul wrote on 9 May. C#m. bleh bg tau tak 33 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 10:56 @epul : tgk gambar first faez wrote on 9 May.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ bro cm ne nak bce kod kat ats 2….. 1:21 kalau G#m. 2010..open. 0:27 cye hbat mcam steve vai x pyah nk bljar lgi j0m battle men guitar cpe pling bunyi sedap faez wrote on 9 May. F#m. 12:45 @epul : baca arahan yang aku tulis tu slow-slow. aq x phm la…. tu mcm mane plak nak petik..x yah tekan pape.. yg bulat kosong 2 tok pe???? Zairul wrote on 9 May.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. Zairul wrote on 8 May. wan wrote on 9 May.

yg sharp2 uh sy x tau angat.sori ea kalo tnye lagi coz sy nie btol2 beginner. 2010... 18:19 nk tnya ckit bley… mcam na ye nk ejas tone gitar.?? gitar sya bnyi sumbang giler...itu chord mcm mane uh??sori tnye lebeh2.basic chord pon leh men lagu ape..nk goreng lagu pon senang…itu x silap aku power chord uh. 2010.senang.aku x reti men.. 21:28 aku x smpi tahap tuh lagi amad.knape ea??x same ea?? dn saye nk tnye lg satu soalan kt abg zairul..pape abg zairul lg power....soo senang nk men lagu.. 17:04 bgi tips skit utk nak cptkan pergerakan jari mase nak tukar chord.aku blaja basic chord. 0:07 ok2 teme kasih….saye hanye tau pon basic kord je leh men. 2010...zairul. 19:26 @amad... wan wrote on 11 May.sy ade tgk guitarist ade mase die men lagu die petik tali satu2 dn ade mase ea die goreng mksod nye die petik dari atas smpi bwh.thanxx melncholic wrote on 13 May.kenape dlm rajah ini ade 2 bende yg same tp x serupe contoh untuk fingering C# atau Db ade due bende same dlm power chord.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ wan wrote on 10 May. 34 of 46 12/6/2010 8:29 PM .aku pon beginner gak. 21:26 abg zairul. 2010. 2010. @wan : # (baca SHARP) chords tu sama je macam kod bese cuma position nye half-tone ke atas.. diantara C dan D ada not C# atau Db.abg leh explain??? epul wrote on 11 May. C# dan Db adalah kod yang sama. Zairul wrote on 11 May. contoh jarak antara C ke D dipanggil one tone.. 2010. Jarak antara C ke C# tu dipanggil half-tone... kalau b (baca FLAT) tu half-tone kebawah.. boley takk ? aliff wrote on 20 May.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. plzz help me zairul.

. 12:12 @kemal @Hykal : no problem 35 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010.patah jari hamba Zairul wrote on 25 May. 2010. 2:15 syiok study sal guitar.howtotuneaguitar.org/tuning/how-to-tune/ kemal wrote on 25 May.. 2010.. Zairul wrote on 27 May.aku blaja ilmu br.giler susah main gitar yg abang bg 2. 16:44 minat jgk nk main gital tp xpandai lah . 20:27 @aliff.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.. 2010. farihan wrote on 25 May.nieh.zairul..com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ kemal wrote on 21 May.Contoh Resume =-. 20:35 sy pon xtaw cara nak tuning gitar lagi boleh x brader zairul tolong ajarkn sy yg bru je lagi lam pembelajaran gitar nih?? plissss te rader zairul!!! Faisal Abdullah wrote on 25 May. 2010. 2010.:) Hykal wrote on 26 May.. 18:40 bang. 22:00 thankz brader zairul.pr nie.. @kemal : http://www.-= Faisal Abdullah´s last blog . 2010.syukran .

2010. 2010. 2010.. 2010. 2010.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 12:18 sya mw bljr men gtar sya ska btul men gitar…tpi. saye baru je blajar chord2 yg mudah2. 22:50 @amad : dgr la lagu tu camne. 2010.zairul. 21:46 abg saye bingung ni.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ amad wrote on 30 May. tp saye tak tau same ade nak petik semua atau satu-satu. 7:05 murah je honey wrote on 3 June.hahhaah…abg tolong eh…takut t abez tali xde sya blajar.. sya wrote on 7 June.. macm mane nak tentukan ekh? Zairul wrote on 30 May. ade lagu petil satu-satu ade yg petik semua sekali gus.. amir wrote on 6 June. 23:49 salam… abg bleh x aja sye mcm mane nak tune guitar….heheheh 36 of 46 12/6/2010 8:29 PM . amad wrote on 31 May. 0:03 nak upgrade gitar akustik kasi amp boleh ke? mahal tak kos nye Zairul wrote on 1 June.sya xtaw amcm kod n amcm maw men. 11:10 salam…da lame sya tggu respon abg…but no respon…bang…sya serius nk blajar men gitar ni…nk blajar ngan abg yg asas lu…ari 2 sya men gitar n blajar la an sampai satu putuz tali gitar.. 2010.

.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ sya wrote on 7 June.com ape2 pon sya mnta abg tolong…sya nk blajar asas dlu… Zairul wrote on 7 June. 2010. 13:42 askum abg… Bleh tlng bgtau kt mn nk blaja gitar…bminat sgt… Zairul wrote on 24 June. nak petik cara plucking ke strumming ke tu kena tengok lagu. 2010. komen2 kat sini pun dah terbiar je. 18:59 @sya : aku tersangatlah busy sekarang nk layan family pun tak berapa sempat. kalau nk tanya ref kat website lain ke tu maybe aku boleh tunjukkan azrina wrote on 7 June. 7:34 @nana : try la cari kelas muzik ke.. 13:46 ssh nye nk blajar men gitar. 2010. 37 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010. 11:12 abg tolong eh…abg tolong email kt email sya nih. zarul wrote on 3 July. sorry la aku cuma boleh publish artikel kat sini and beyond that aku tak mampu nak tolong. 2010.klo gmbr kt ats tu nk ptik tli mne dlu?ke ptik serentak? Zairul wrote on 8 June. kalau nk try online pun boleh tapi susah sikit la.zairul. 2010. 2010. Nuraisya95@yahoo.. 9:09 @azrina : itu adalah kod.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. nana wrote on 23 June. 22:32 abang.

2010.. sy berminat nk maen gitar.. 17:48 pepon tlong email kt sye.tlong lah.sy nk sgt maen gitar.. 12:05 salam. 13:38 38 of 46 12/6/2010 8:29 PM .syer mmg mnat sgt3 nk men. tp xtawu mcm mne nk maen...... 2010.x tau lgsung nk men..but. nazahah wrote on 29 July.. 2010. 2010.plizz help me.com ekin wrote on 22 July..zairul. 2010.sy da ade gitar.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. 10:39 aq minat main gitar…tp x de org nak ajar niesha wrote on 6 August..com syer mmg mnat sagt nk men. 14:08 cme 1 kod gitar kew yg boley dtunjuk…. aseekin_greeny@yahoo.aseekin_greeny@yahoo. 3:32 yang simple2 kord xde ke…bro buat la e-book utk blaja gitar E-BOOK PERCUMA: KOLEKSI KORD GITAR LAGU MELAYU far wrote on 10 July. 17:47 syer dah bli gitar.spe2 ade the detail how to play. 2010.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ zarul wrote on 3 July... 2010.? pch wrote on 9 July. tlg sy. ekin wrote on 22 July..lau ade send kt syer.

saye niesha .klaw bole tolong trangkan smpai aku pham. 4:45 salam bro….tapi tak tau main…kalau tak tau main.email gua azrulazrul00@yahoo.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ hello .maen da bole tp aku ta pham lg ape bnda tu.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.aku semak jugak tab2 nye.com atau call gua 0173421390 kunyit wrote on 20 September.rasa menyesal pulak beli gitar…. part mana yg tak paham? azrul adnan wrote on 8 September. 2010. 39 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010.tolong ajar gua…. 4:53 salam bro. boleh tak ajar cara-cara bermain gitar ? because . 16:38 salam bro…. 9:35 @hafizcare : kod/tab yg aku buat biasa ikut standard tab notation macam kat website lain jugak.bole trangkan tak beza antar arpeggio ngan pentatonic.. [hehe ] harap . terima kaseh Zairul wrote on 8 August.zairul. 2010. umur baru 14 tahunn . 2010.aku naek pusing jdnya. tolong beri tunjuk ajar Zairul wrote on 2 September. btw . boleh bantu . 9:20 @neisha – selamat berjaya! hafizcare wrote on 1 September. haii . 2010.saya nak belajar main tabbb………macam mana eah nak paham kod tab ada????? da lama cube menghayati kod tab…tapi xpaham lah….terima kaseh bro.gua mintak tolong sangat 2 untuk bro ajar main gitar……gua ada gitar.. saye nak masuk satu pertandingan nie .

2:00 gita da ad tpi x rety maen… boley tlong aja men kn x? ni email nye…aziq_handsome97@yahoo. 0:16 boley x masok kn video cara-cara bermain gita kt u-tube? aziq wrote on 21 October. 2010. priest ghost wrote on 12 November. 1:22 saya bru beli gituar semalam saya petik punya petik x jdik jgk muzik saya plik lak saya adew bli buku guitar sekali mse 2 sye tngok dye ajr kod senang tpi sya ttp x ley ikut mgkn abg nie orng yg pndai tlg la ajr saya saya harp sngt nilam puri wrote on 13 November.com amin wrote on 11 November.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. petik satu satu not C E G jadilah arpeggio. 2010.. 2010. Mcm contoh kod C. 2010. aziq wrote on 21 October.zairul. Pentatonic adalah salah satu basic scaling. dipanggil PENTA sebab ada 5 tone dalam satu octave. 21:12 @kunyit : Arpeggio adalah kombinasi kod yang dimainkan satu satu. 22:11 tolongggggg………………………….com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Zairul wrote on 20 September. Ada juga sesetengah form arpeggio yang termasuk dalam pentatonic scaling. 2010. 2010. Kalau petik 3 not tu dalam satu masa itu dah jadi kod. ajar main gitar…………. 16:25 sya skrang ni sdang praktis menukar kod gitar tpi sya rsa sy lmbt mnukar kod gtar…bza atr kod gitar 1 second je…adkh sya prlu praktis lgi menukar kod lbih cepat dri satu secnd…ataupun mslh strumming???plezz tlong jwab… 40 of 46 12/6/2010 8:29 PM .

zairul. cuba lagu2 senang dulu.:nk bgy pham.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. aku dulu pun sampai biru jari tekan tali gitar. prektis banyak.: bard wrote on 16 November. 18:43 Salam. 2010. 2010..:cam new ekk. 2010.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ kulat rokers wrote on 15 November. ak da bljar tpi ggl gak.. 2010. aku na men gtar utk abh ak.. 2010. 23:44 a’alar x pham arh. mim wrote on 20 November. bukan semua orang automatik boleh pegang gitar terus nyanyi. 22:08 ak na sgt blajar gtar. 2010.. 2010.:hahhaa. Macam mana nk blajor men gitar? sy dh beli gitar tapi refer kt buku xpham2. 22:55 @kulat rokers : kalau baru belajar tu perkara biasa. besday abh ak 9.tolong la sape2 yg bole jd sifu ato bg tunjuk ajaQ..nie email gua bard_666@yahoo. 18:45 eh lupe plak. selamat berjaya Zairul wrote on 16 November.com Zairul wrote on 16 November..rase mcm benak jer diri nie.huhuhu. 22:48 @nilam puri : banyakkan prektis adalah cara paling berkesan walaupun makan masa.. bard wrote on 16 November... 17:16 bro bgi tips mcm mna nak singing smbil maen gitar…sya sering strumming x clean sms saya menyanyi…brbnding maen gtar shj ery erynna wrote on 15 November. tlong la ak..12 41 of 46 12/6/2010 8:29 PM .

barre ...bosan gak…bunga2 plucking asas de x??tlg jelaskan ckit…tq… pynn wrote on 29 November. 2010. full chord . 18:39 prning pale aq. 2010. aziq wrote on 23 November.tp ku de masalah ngan ‘plucking’ ade x cara yg terbaik untuk praktis plucking??sbb aku dk struming je. tapi yg pening nye sekarang bnyak sgt jenis chord … boleh terang kan perbezaan chord2 gitar ni . .Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.berpinau. 42 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010. lagi satu yang mana patut beginner belajar and hafal mengikut trutan . 2010. lagi ape ntah ! pening laa . 8:58 Nk cari mana videonye? aidill wrote on 23 November. .. 2010. 2010..major . ak na tnjok at dy ak pun pndai men mcm dy gak.. 15:09 salam…ku da bleh men gitar ckit2.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ nie.zairul. 2:50 bang masok kn vdeo cara bermain yg basic kt dlm u-tube Zairul wrote on 23 November. 6:09 baru2 tengah hafal chord . minor.. 22:09 weh susa sgt srr nk blaja main nieee tlg sayaaa burn wrote on 28 November. nana wrote on 25 November.

2010.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ ijat wrote on 30 November..zairul. 23:42 @ijat : yupp Write a Comment Gravatars are small images that can show your personality. 23:40 @burn : kena bykkan prektis jari kanan. 2010. Zairul wrote on 2 December. You can get your gravatar for free today! Name (required) Comment Notify me of followup comments via e-mail « Datuk K.co/s4IDvOx via @youtube 21 hrs ago Lawa la gol nasri #EPL #ARS #FUL 1 day ago 43 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 2010.. Siti Nurhaliza. pakai kod basic dulu pun boleh. 10:28 yang ditulis petik tali 2…makne nyew kne petik tali yg ad titik 2 je ke? Zairul wrote on 2 December. 2010. Nak mandi sungai » Mail (required) Website Twitteroos @zairvl kesian sapa yg join group "i hate facebook new design" tu.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. Lagu dan anaknya.ENDLESS STORY (Yuna ito with Bank Band LIVE) http://t.. :p 1 hr ago One of my favorites -. 10:27 yg titik bulat dalamnye kale putih…yg ad kat luar nOd 2 untuk ap ek? ijat wrote on 30 November.

13.579 views Gambar pelik hari ini.14 Best $14... satu lagi.607 views Video Wanita Warga Cina Bogel. 4.15. Zairul: @ijat : yupp.. 7.572 views Tab gitar lagu-lagu melayu dahulu....14.. harraz: bro.27. Zairul: @jombelajargitar : nanti aku c... Subscribe Subscribe to News Feed Subscribe to Comments Feed Enter your email to receive updates: 44 of 46 12/6/2010 8:29 PM . 8. Zairul: @CikSeriDarling : no problem.346 views Tab/kod gitar..com/w.034 views 1Malaysia 1Untuk 1Semua .25. Amazon. sekarang dan masa depan. Zairul: @harraz : okay la tu dari gita. 4. ajim: gtr 600 henggt ade ke.youtube... ZinGabriel: @ajim~ http://www. Zairul: @ajim : aku mana la tau semua . 8.18 Kuta Halter Top with Lace-up Back New $14.. . 1. 9.... .279 views ZinGabriel: @ajim~http://www.zairul... 2.13..99 Indonesian Socialists Books LLC New $14.com/.31.00 Best $14.109.933 views Nak mandi sungai . .510 views Panduan membeli (memilih) gitar.023 views Jenis-jenis kote.co/Q2dsevf via @TUAW 1 day ago More updates.. 6.. ZinGabriel: @ajim~Ibanez GRG-150 dan Cort .. 9.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ lol Fake iPhones at JC Penney let you text away your dignity http://t. 3. 5.99 Best $19.436 views Kod gitar lagu kanak-kanak : Lagu tiga kupang . 10. 3. ... .13 Privacy Information Most Viewed Hot Topics Comments Tags 1.17.95 Best $2.00 Beaded Mandala Baby Doll Tee New $19. Panduan asas bermain gitar (kod mudah) . 5... 2. .Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.... 6.31. 10...youtube. cm ne kita nak. 7.com First Guitar Power Chords Wise Publications New $12. sye .

com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Buy me coffee :) If you would like to help and support the Nusantara Guitar Tablature.zairul.) Thank You! Recent Searches video perempuan bogel kod lagu 150 juta 150 juta 150 juta kali kod gitar getar hati Popular Searches kod lagu 150 juta kod gitar bila cinta kod gitar selamat hari jadi getar hati kod+lagu+melayu Categories Home page Macam-macam Resepi dan Masakan Personal Jepun Teknologi Berita Seni dan Reka Bentuk Tab dan Kod Gitar Muzik dan Alat Muzik Site Pages About Me Blogroll 45 of 46 12/6/2010 8:29 PM . With your generosity I can finally change my guitar strings and pics. . please click on the PayPal Donate Button below.Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www.

Panduan asas bermain gitar (kod mudah) | Zairul and the blog http://www. Proudly powered by WordPress.zairul. 46 of 46 12/6/2010 8:29 PM . All rights reserved.com/berita2/pengumuman/panduan-asas-bermain-gitar/ Chords Guide Tab Gitar Nusantara Send me a message News Feed Comments Feed Back to top Copyright © 2010 Zairul and the blog.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful