P. 1
30531689-KERTAS-KERJA-MERDEKA-2

30531689-KERTAS-KERJA-MERDEKA-2

|Views: 154|Likes:
Published by Izzat Norazam

More info:

Published by: Izzat Norazam on Jan 16, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/12/2011

pdf

text

original

MERANCANG DAN MELAKSANAKAN PAMERAN SENTUHAN MERDEKA KURSUS PROGRAM PERSEDIAAN IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN PENGAJIAN BAHASA

MELAYU SEMESTER 1.

TUJUAN : y Merancang dan melaksanakan pameran SENTUHAN MERDEKA sempena bulan kemerdekaan dan sambutan hari kemerdekaan MALAYSIA yang ke52.

TAJUK PAMERAN:  PERJUANGAN KEMERDEKAAN NEGARA MALAYSIA.

KONSEP PAMERAN: y Menyediakan satu pameran SENTUHAN MERDEKA yang ringkas tetapi padat dengan pengetahuan tentang PERJUANGAN KEMERDEKAAN NEGARA.

RASIONALNYA PAMERAN INI DIADAKAN: Perjuangan kemerdekaan tanah air telah menunjukan semangat yang kuat .selain itu. Kepada semua warga INSTITUT PERGURUAN TENGKU AMPUAN AFZAN.keberanian dan pengorbanan yang tinggi.kesungguhan. KUMPULAN SASARAN PAMERAN INI: y 1.kesungguhan dan keberanian adalah peranan penting untuk memperjuangkan nasib negara. Pameran ini menyasarkan kepada 3 kumpulan sasaran iaitu: Kepada pensyarah pensyarah yang datang melawat pameran ini .Inilah semangat yang perlu dimiliki oleh masyarakat Malaysia pada masa kini. y Untuk mengenali tokoh tokoh perjuangan tanah airyang sanggup bekorban untuk kemerdekaan Negara. 3. y Untuk mengetahui lebih mendalam lagi mengenai KEMERDEKAAN NEGARA. y Untuk menyemai sikap patriotisme yang tinggi dalam diri masyarakat yang terlibat dengan pameran ini.perjuangan ini dilihat lebih berfokuskan kepada semangat untuk bebas daripada kokongan bangsa asing. 2. .kita sebagai rakyat Malaysiaseharusya menghargai perjuangan kemerdekaan negaradengan berusaha memajukan negara OBJEKTIF PAMERAN DIADAKAN : y Untuk melatih diri ahli kumpulan yang terlibat supaya lebih bersatu dan bekerjasama dalam menyiapkan tugasan. Kepada semua pelajar INSTITUT PERGURUAN TENGKU AMPUAN AFZAN yang mengambil matapelajaran pengajian sosial 1 (SEJARAH).

BASIR AJK Bahagian Penerangan : HAZWAN HAFIZ BIN MOHAMAD AJK Bahagian Peralatan : MOHD ZULKFLIE BIN ZAKARIA AJK Bahagian Siaraya : JAMES . BASIR Setiausaha : HAZWAN HAFIZ BIN MOHAMAD Bendahari : JAMES AHLI JAWATAN KUASA PAMERAN : y y y y AJK Bahagian Pameran : MUHAMMAD KHAIRUL BASYAR BIN AB.Muhamad Fauzi Bin Ngah AHLI KUMPULAN YANG TERLIBAT DENGAN PAMERAN : y y y y Muhammad Khairul Basyar bin Ab.MUHAMAD FAUZI BIN NGAH Pengerusi : MUHAMMAD KHAIRUL BASYAR BIN AB.Basir Mohd Zulkflie bin Zakaria Hazwan Hafiz bin Mohamad James ORGANISASI JAWATANKUASA (AHLI YANG TERLIBAT) PAMERAN : y y y y y y Penasihat : EN .PENSYARAH PENASIHAT : y En. BASIR Naib pengerusi : MOHD ZULKFLIE BIN ZAKARIA Penyelaras projek : MUHAMMAD KHAIRUL BASYAR BIN AB.

.30 pagi 10.00 pagi AKTIVITI Taklimat mengenai pameran Pameran bermula Pertandingan /kuiz berkaitan pameran SUMBER KEWANGAN PAMERAN: y Kami (ahli kumpulan) bersetuju untuk memperuntukan sebanyak RM100. y TEMPAT : DEWAN MAKMUR.PERLAKSANAAN PAMERAN : y TARIKH : 16 SEPTEMBER 2009.30 PAGI. AKTIVITI PAMERAN YANG DIRANCANG: TARIKH/MASA 16 September 2009 (RABU) 8. y MASA : 8. INSTITUT PERGURUAN TENGKU AMPUAN AFZAN.00 pagi 8.00 untuk menjayakan pameran ini.

. (MUHAMMAD KHAIRUL BASYAR B. BASIR) Pengerusi. . PAMERAN SENTUHAN MERDEKA Untuk kumpulan .Keberkesanan pameran ini adalah sangat bergantung kepada prosedur pameran dan penglibatan pihak pihak berkaitan . PERJUANGAN KEMERDEKAAN NEGARA Bahasa melayu 1.Keberkesanan pameran ini amatlah penting kerana pameran SENTUHAN MERDEKA ini mempunyai banyak ilmu atau input yang berguna kepada kita untuk digunakan pada suatu hari nanti . Disediakan oleh. AB..PENUTUP : y Kami (ahli kumpulan) berharap agar pameran ini berjalan seperti apa yang dirancang dan diatur bagi mencapai OBJEKTIF yang dikehendaki.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->