P. 1
kertas kerja & surat perkhemahan

kertas kerja & surat perkhemahan

|Views: 5,011|Likes:

More info:

Published by: Amirul Ummar Abdul Aziz on Jan 21, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/30/2013

pdf

text

original

Lampiran A1 Contoh Tajuk-Tajuk Kertas Cadangan Perlaksanaan Perkhemahan 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Nama Perkhemahan Latar Blakang / Rasional. Matlamat.

Objektif. Tarikh dan Tempat. Sasaran Penyertaan. Ahli Jawatankuasa Induk. Ahli Jawatankuasa Pelaksana. Aktiviti dan Jadual Perkhemahan. Peraturan-Peraturan Perkhemahan. Anggaran Perbelanjaan. Harapan dan Penutup.

1

13. 15. Semua peserta diwajibkan menghadirkan diri dan menepati masa dalam setiap program. 9. 16. Menjaga segala peralatan yang disediakan . 7. Peserta yang melanggar peraturan keselamatan ini akan dikenakan tindakan oleh Jawatankuasa Keselamatan/Urusetia. Semasa perkhemahan. 6. 10. 5.Lampiran B1 Contoh Peraturan-Peraturan Keselamatan Perkemahan 1. 11. Setiap peserta. Tidak dibenarkan memberi sebarang makanan kepada binatang-binatang.mengenali dan hormat-menghormati antara satu sama lain. 14. 20. Tidak dibenarkan berinteraksi dengan orang luar tanpa kebenaran dari pihak penganjur. Penjagaan diri/peralatan/harta persendirian perlu diberi keutamaan.00 tengah malam. Semua pihak yang terlibat dalam perkhemahan dilarang merokok dalam kawasan perkhemahan dan membuang sampah di merata-rata tempat. 8. tidak dibenarkan berkeliaran di luar khemah masing-masing. 2. Hendaklah sentiasa berpakaian kemas dan tidak boleh memakai selipar atau kain pelikat sama ada ke dewan makan atau keluar daripada kawasan perkhemahan. Dilarang menebang atau merosakkan pokok-pokok yang terdapat dalam kawasan perkhemahan. tuan/puan hendaklah menjalinkan silaturahim. Peserta diwajibkan mengerjakan solat berjemaah di surau pada waktu yang ditetapkan oleh kem komandan. Tidak dibenarkan membeli makanan dan minuman dari luar semasa perkhemahan. Aktiviti penggunaan air dan api perlu dijalankan di bawah penyeliaan/pengawasan dan mendapat kebenaran dari pihak berkenaan. 18. Segala bentuk perjudian dan minuman keras diharamkan sama sekali . 17. 12. Penggunaan peralatan berbahaya hendaklah di bawah penyeliaan dan pengawasan pihak bertanggungjawab. Tidak dibenarkan keluar dari kawasan perkhemahan kecuali semasa aktiviti rasmi. 2 . Lelaki tidak dibenarkan masuk ke kawasan perkhemahan perempuan dan demikian juga sebaliknya tanpa kebenaran. 3. Peraturan-peraturan lain mengenai keselamatan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa jika difikirkan perlu. 4. berburu dan menangkap binatang tanpa kebenaran semasa perkhemahan. kenal. Tidak dibenarkan memancing. 19. selepas jam 12. Dilarang merosakkan atau memindahkan peralatan ke tempat lain.

k 1. 2..4 2. Jalan Padi Mahsuri. Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan Perkhemahan Tahunan sepertimana yang tersebut di atas. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar. SKBBU2........ s. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2... 81200 Johor Bahru.Lampiran C1 Contoh Surat Pemberitahuan Tentang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003......3 2.30ptg. Sekian untuk makluman tuan. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 3 .. Sukacita dengan hormatnya dimaklumkan bahawa perkara di atas adalah dirujuk 2. 23/7 : Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2..00pg. : Pelajar Tahap 2...... Johor Darul Takzim... Pemberitahuan Tentang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003....6 Tajuk Tarikh Masa Tempat Sasaran : Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003. : 10. Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/05/PPS/2003(11) 20 Jun 2003 Penyertaan : 200 pelajar dan 15 guru.. : 21 Hingga 23 Julai 2003.5 2.... Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru. terima kasih. Butir-butir mengenai perkhemahan tersebut adalah seperti berikut:2..1 2... Kepada Semua Ibu Bapa/Penjaga Pelajar Tahap 2 Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Tuan / Puan.. .. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah... 21/7 hingga 4.... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda..2 2..

. ( ABDUL SANI BIN JUMAT ) Penolong Kanan Kokurikulum.... 2. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2. Sekian.. Jumaat hingga Ahad. Tuan.3 2. Sehubungan itu dipohon kebenaran tuan untuk kami mengadakan perkhemahan tersebut pada ketetapan berikut : 2.k. Memohon Kebenaran Mengadakan Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.. Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk.. Jawatankuasa Pelaksana Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam.1 2.. Guru Besar..... 2. Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Jalan Padi Mahsuri.. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 4 .. terima kasih.. 81200 Johor Bahru.Lampiran D1 Contoh Surat Memohon Kebenaran Mengadakan Perkhemahan Kapada Guru Besar Setiausaha. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.... Rujukan Tuan: Rujukan Kami: PPS/10/SU/2003(12) Tarikh : 20 Mei 2003 Bersama-sama ini dilampirkan kertas cadangan perkhemahan untuk makluman dan tindakan tuan.... s..... Sepenuh masa.. Tarikh Hari Masa Tempat : : : : 21 hingga 23 Julai 2003. Merangkap Setiausaha.... “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah.. 1.2 2. . Jawatankuasa Pelaksana...4 3.

( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Sekolah Kebangsaan Bandaar Baru Uda 2..... Sukacitanya perkara di atas adalah dengan hormatnya dirujuk 2. s. Johor Darul Takzim.... Jawatankuasa Pelaksana.. 2.. 81200 Johor Bahru. Jalan Padi Mahsuri.... “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah. Memastikan langkah-langkah keselamatan dan kebajikan pelajar diutamakan Segala kutipan kewangan telah mendapat kelulusan Jawatankuasa Pelaksana dan persetujuan Ibu Bapa/Penjaga. Setiausaha. terima kasih.......2 2. ... Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003..4 Tiada unsur-unsur paksaan.. Sekian.. Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam 2003... Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 5 ....k...1 2. Johor Darul Takzim.... Mendapat kebenaran bertulis daripada ibu bapa/penjaga murid. Tuan.Lampiran E1 Contoh Surat Kelulusan Daripada Guru Besar Bagi Mengadakan Perkhemahan Peringkat Sekolah Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak sekolah sedia maklum dan tiada halangan untuk tuan mengadakan perkhemahan tahunan tersebut selagi perkara-perkara tersebut di bawah dipatuhi : 2..... 81200 Johor Bahru.3 Rujukan Tuan: PPS/10/SU/2003(12) Rujukan Kami: SKBBU/5/PS/2003(2) Tarikh : 25 Mei 2003 2..... 1.

Tarikh : Guru Besar. Sekian..Telefon: ..Lampiran F1 Contoh Surat Kebenaran Ibu Bapa/Penjaga Nama dan Alamat Ibu Bapa/Penjaga --------------------------------------------------------------------------------------------------No. K/Pengenalan: Tarikh: Saksi: ……………………………………….. Johor Bahru akan mengambil langkah-langkah keselamatan namun demikian saya mengaku tidak akan mengambil sebarang tindakan undang-undang atau mahkamah terhadap pihak atau wakilnya yang berkaitan dengan apa-apa kehilangan harta............ No K/P……………………… Ibu / Bapa / Penjaga kepada …………………………………………………………………… Tahun …………………………. terima kasih... Pengakuan dibuat oleh: …………………… Tandatangan Nama: No.. kecacatan anggota atau sebarang kecederaan lain terhadap anak/anak jagaan saya yang berlaku dalam perjalanan pergi dan balik atau sepanjang perkhemahan tersebut......... 81200 Johor Bahru. memberi kebenaran kepada anak/anak jagaan saya mengambil bahagian dalam perkhemahan tersebut di atas. Johor Darul Takzim........ Tuan / Puan. K/Pengenalan: Tarikh: 6 . kemalangan. Kebenaran Untuk Menyertai Aktiviti Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam Sekolah 2003 Saya ……………………………………………………………. Saya juga memberi kebenaran kepada pihak sekolah/pengelola/wakilnya memberi rawatan kecemasan atau pertolongan perubatan kepada anak/anak jagaan saya jika didapati perlu.. Tandatangan Nama: No. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Sesungguhnya saya mengetahui dan faham bahawa pihak SK Bandar Baru Uda 2..... Jalan Padi Mahsuri.

..... Jalan Padi Mahsuri. Ketua Polis Daerah Johor Bahru. 2. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar.. Permohonan Khidmat Hakim Pertandingan Kawat Kaki Sempena Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Sekolah 2003 Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk. Tuan..Lampiran G1 Contoh Surat Memohon Khidmat Hakim Pertandingan Sekolah Kebangsan Bandar Baru Uda 2.. Rujukan Tuan: Rujukan Kami : Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(15) 12 Jun 2003 3.. s. Anggota-anggota yang dicadangkan adalah L/Kpl 1047873 Abu Bakar bin Abu Talib dan Kpl 572137 Abd Khalib bin Abd Hamid 5..30 petang Padang Kawat SK Bandar Baru Uda 2..3 Tarikh Masa Tempat : : : 22 Julai 2003 Mulai 2..2 3. Johor Darul Takzim.. 2.. Oleh yang demikian bagi menjayakan Pertandingan Kawat Kaki tersebut dipohon jasa baik tuan untuk memberikan pegawai-pegawai berikut pelepasan dari tugas dari pejabat tuan untuk bertugas sebagai hakim dalam pertandingan tersebut yang akan diadakan pada ketetapan berikut: 3. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah. .... Sekian.......... Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 7 ...k 1.. 4.1 3.. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru.. 3.... Johor Darul Takzim. Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak kami akan mengadakan Pertandingan Kawat Kaki sebagai satu aktiviti dalam Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003..... Polis Diraja Malaysia. 81200 Johor Bahru.. Kerjasama serta sokongan tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih. Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2....

.. Johor Darul Takzim. 4.. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar....... Oleh yang demikian bagi melicin dan menjayakan perkhemahan tersebut besarlah harapan kami jika pihak tuan dapat meluluskan permohonan membekalkan bekalan air sepanjang perkhemahan tersebut... Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 8 .2 1. s. Tuan / Puan. 81200 Johor Bahru. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah .4 Tarikh Masa Tempat Penyertaan : : : : 21 hingga 23 Julai 2003 Sepenuh masa Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2. Jalan Larkin...... Jalan Padi Mahsuri.. 1.. 81200 Johor Bahru. Permohonan Membekal Bekalan Air Sepanjang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 Sukacita dimaklumkan bahawa sekolah kami akan mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2002 sepertimana ketetapan berikut.. Kerjasama serta sokongan daripada pihak tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih Sekian.... 2. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.3 1.k 1......... Syarikat Air Johor...Lampiran H1 Contoh Surat Permohonan Khidmat Bantuan Daripada Pihak-Pihak Tertentu Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru.. Johor Darul Takzim...1 1. 200 pelajar termasuk 15 guru / jurulatih Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(16) 21 Jun 2003 2. Tuan Pengurus..

...2 4. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru.k 1. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah . Carabinar. Johor Darul Takzim. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar..... Balai Bomba dan Penyelamat Johor Baharu. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 9 .1 1.....3 1.. Harnes..1 4.. Memohon Meminjam Peralatan Yang Diperlukan Untuk Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 Sukacita dimaklumkan bahawa sekolah kami akan mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 sepertimana ketetapan berikut: 1... 81200 Johor Bahru.. 2. Kerjasama serta sokongan daripada pihak tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih Sekian. Johor Darul Taksim.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Jalan Padi Mahsuri.... Jalan Larkin... s.4 Tarikh Masa Tempat Penyertaan : : : : 21 hingga 23 Julai 2003 Sepenuh masa Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2. 200 pelajar termasuk 15 guru / jurulatih Rujukan Tuan: Rujukan Kami: SKBBU/5/PPS/2003(17) Tarikh : 22 Jun 2003 Oleh yang demikian bagi melicin dan menjayakan perkhemahan tersebut besarlah harapan kami jika pihak tuan dapat meluluskan permohonan meminjam peralatan berikut: 4..3 4..4 Khemah 20 buah Tali Karamental Dinamik 100 m Tali Karamental Staqtik 100 m Peralatan Aktiviti ( Topi....... Pegawai Penjaga Balai Bomba dan Penyelamat..Lampiran I1 Contoh Surat Permohonan Meminjam Peralatan. 81200 Johor Bahru. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. pulley dan snap link ) 5..2 1. Barang-barang tersebut jika diluluskan akan diambil pada 18 Julai 2003 dan akan dipulang pada 25 Julai 2003..

. 81200 Johor Bahru.. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru. s... 10 . Sehubungan itu tuan/puan dengan ini dilantik sebagai __________________________ ____________________________________________________dalam Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 yang akan diadakan sepertimana ketetapan berikut: Tarikh Masa Tempat : : : 21 hingga 23 Julai 2003. Sekian. Kerjasama serta sokongan tuan amat dihargai dan didahului dengan ribuan terima kasih.. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah. Surat Pelantikan Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam SKBBU2 2003 Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk dan berkaitan. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.k..... .. Johor Darul Taksim. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.............. 2.. En..... Jalan Padi Mahsuri. Johor Darul Takzim. 1..Lampiran J1 Contoh Surat Perlantikan Dalaman Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2..00 pagi 21/7 hingga 4... Guru Penasihat Pasukan Pengakap.. Samion bin Selamat. 81200 Johor Bahru.....30 petang 23/7/20 Kawasan Padang SKBBU2 Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(20) 20 Jun 2003 Bersama ini dilampirkan panduan tugas untuk makluman serta tindakan tuan 4. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah.. Tuan / Puan. 10.....

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->