Lampiran A1 Contoh Tajuk-Tajuk Kertas Cadangan Perlaksanaan Perkhemahan 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Nama Perkhemahan Latar Blakang / Rasional. Matlamat.

Objektif. Tarikh dan Tempat. Sasaran Penyertaan. Ahli Jawatankuasa Induk. Ahli Jawatankuasa Pelaksana. Aktiviti dan Jadual Perkhemahan. Peraturan-Peraturan Perkhemahan. Anggaran Perbelanjaan. Harapan dan Penutup.

1

7. tidak dibenarkan berkeliaran di luar khemah masing-masing. 2 . 9. tuan/puan hendaklah menjalinkan silaturahim.00 tengah malam. 12. 15. 11. Peserta diwajibkan mengerjakan solat berjemaah di surau pada waktu yang ditetapkan oleh kem komandan. Tidak dibenarkan memberi sebarang makanan kepada binatang-binatang. Tidak dibenarkan keluar dari kawasan perkhemahan kecuali semasa aktiviti rasmi. Peserta yang melanggar peraturan keselamatan ini akan dikenakan tindakan oleh Jawatankuasa Keselamatan/Urusetia. Dilarang merosakkan atau memindahkan peralatan ke tempat lain. Setiap peserta. 2. 19. 5. kenal. Semasa perkhemahan. 4. Hendaklah sentiasa berpakaian kemas dan tidak boleh memakai selipar atau kain pelikat sama ada ke dewan makan atau keluar daripada kawasan perkhemahan. 20. 14. Tidak dibenarkan berinteraksi dengan orang luar tanpa kebenaran dari pihak penganjur. Dilarang menebang atau merosakkan pokok-pokok yang terdapat dalam kawasan perkhemahan.Lampiran B1 Contoh Peraturan-Peraturan Keselamatan Perkemahan 1. 18. Lelaki tidak dibenarkan masuk ke kawasan perkhemahan perempuan dan demikian juga sebaliknya tanpa kebenaran. Penjagaan diri/peralatan/harta persendirian perlu diberi keutamaan. selepas jam 12.mengenali dan hormat-menghormati antara satu sama lain. 3. Segala bentuk perjudian dan minuman keras diharamkan sama sekali . Tidak dibenarkan memancing. 6. 10. 17. Semua peserta diwajibkan menghadirkan diri dan menepati masa dalam setiap program. 16. Semua pihak yang terlibat dalam perkhemahan dilarang merokok dalam kawasan perkhemahan dan membuang sampah di merata-rata tempat. 13. Peraturan-peraturan lain mengenai keselamatan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa jika difikirkan perlu. Menjaga segala peralatan yang disediakan . Aktiviti penggunaan air dan api perlu dijalankan di bawah penyeliaan/pengawasan dan mendapat kebenaran dari pihak berkenaan. Tidak dibenarkan membeli makanan dan minuman dari luar semasa perkhemahan. Penggunaan peralatan berbahaya hendaklah di bawah penyeliaan dan pengawasan pihak bertanggungjawab. berburu dan menangkap binatang tanpa kebenaran semasa perkhemahan. 8.

SKBBU2. 23/7 : Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2... 21/7 hingga 4. 81200 Johor Bahru.... “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah.. s.30ptg. Kepada Semua Ibu Bapa/Penjaga Pelajar Tahap 2 Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2...6 Tajuk Tarikh Masa Tempat Sasaran : Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.. : Pelajar Tahap 2. Butir-butir mengenai perkhemahan tersebut adalah seperti berikut:2.... Jalan Padi Mahsuri. Sekian untuk makluman tuan.... .. Tuan / Puan. Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/05/PPS/2003(11) 20 Jun 2003 Penyertaan : 200 pelajar dan 15 guru. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda... Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru...... : 21 Hingga 23 Julai 2003.5 2... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2..3 2. Sukacita dengan hormatnya dimaklumkan bahawa perkara di atas adalah dirujuk 2.. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 3 ... Johor Darul Takzim.. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar.... terima kasih... Pemberitahuan Tentang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.. : 10...Lampiran C1 Contoh Surat Pemberitahuan Tentang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003..00pg..4 2. 2.2 2..1 2..k 1... Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan Perkhemahan Tahunan sepertimana yang tersebut di atas.

Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Sehubungan itu dipohon kebenaran tuan untuk kami mengadakan perkhemahan tersebut pada ketetapan berikut : 2.. Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk.. Merangkap Setiausaha.. ( ABDUL SANI BIN JUMAT ) Penolong Kanan Kokurikulum.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Memohon Kebenaran Mengadakan Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.k. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 4 . Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2.... Jawatankuasa Pelaksana. Sepenuh masa. Jumaat hingga Ahad. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah..Lampiran D1 Contoh Surat Memohon Kebenaran Mengadakan Perkhemahan Kapada Guru Besar Setiausaha. Jawatankuasa Pelaksana Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam.. terima kasih. Rujukan Tuan: Rujukan Kami: PPS/10/SU/2003(12) Tarikh : 20 Mei 2003 Bersama-sama ini dilampirkan kertas cadangan perkhemahan untuk makluman dan tindakan tuan.1 2. Jalan Padi Mahsuri.. 2.... s.... Guru Besar. . 1. 2. Tarikh Hari Masa Tempat : : : : 21 hingga 23 Julai 2003. 81200 Johor Bahru. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.4 3..... Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam....2 2..3 2......... Sekian. Tuan.

Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 5 .. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Jalan Padi Mahsuri. 81200 Johor Bahru. .Lampiran E1 Contoh Surat Kelulusan Daripada Guru Besar Bagi Mengadakan Perkhemahan Peringkat Sekolah Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.... Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003. Tuan... Mendapat kebenaran bertulis daripada ibu bapa/penjaga murid.. Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak sekolah sedia maklum dan tiada halangan untuk tuan mengadakan perkhemahan tahunan tersebut selagi perkara-perkara tersebut di bawah dipatuhi : 2...3 Rujukan Tuan: PPS/10/SU/2003(12) Rujukan Kami: SKBBU/5/PS/2003(2) Tarikh : 25 Mei 2003 2. Sekian. s...2 2..... 1..... 2. Sekolah Kebangsaan Bandaar Baru Uda 2.4 Tiada unsur-unsur paksaan... terima kasih.. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah. Sukacitanya perkara di atas adalah dengan hormatnya dirujuk 2..... Jawatankuasa Pelaksana. 81200 Johor Bahru.. Johor Darul Takzim............ Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam 2003. Memastikan langkah-langkah keselamatan dan kebajikan pelajar diutamakan Segala kutipan kewangan telah mendapat kelulusan Jawatankuasa Pelaksana dan persetujuan Ibu Bapa/Penjaga. Setiausaha...k.1 2. Johor Darul Takzim..

.. 81200 Johor Bahru.... Tandatangan Nama: No. Jalan Padi Mahsuri. K/Pengenalan: Tarikh: Saksi: ………………………………………........ Sesungguhnya saya mengetahui dan faham bahawa pihak SK Bandar Baru Uda 2. K/Pengenalan: Tarikh: 6 ..... Tuan / Puan.... Johor Darul Takzim. No K/P……………………… Ibu / Bapa / Penjaga kepada …………………………………………………………………… Tahun …………………………...Telefon: . Johor Bahru akan mengambil langkah-langkah keselamatan namun demikian saya mengaku tidak akan mengambil sebarang tindakan undang-undang atau mahkamah terhadap pihak atau wakilnya yang berkaitan dengan apa-apa kehilangan harta..... terima kasih... Saya juga memberi kebenaran kepada pihak sekolah/pengelola/wakilnya memberi rawatan kecemasan atau pertolongan perubatan kepada anak/anak jagaan saya jika didapati perlu.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Pengakuan dibuat oleh: …………………… Tandatangan Nama: No. memberi kebenaran kepada anak/anak jagaan saya mengambil bahagian dalam perkhemahan tersebut di atas.. Kebenaran Untuk Menyertai Aktiviti Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam Sekolah 2003 Saya ……………………………………………………………..... kecacatan anggota atau sebarang kecederaan lain terhadap anak/anak jagaan saya yang berlaku dalam perjalanan pergi dan balik atau sepanjang perkhemahan tersebut.Lampiran F1 Contoh Surat Kebenaran Ibu Bapa/Penjaga Nama dan Alamat Ibu Bapa/Penjaga --------------------------------------------------------------------------------------------------No. kemalangan. Tarikh : Guru Besar..... Sekian.

Oleh yang demikian bagi menjayakan Pertandingan Kawat Kaki tersebut dipohon jasa baik tuan untuk memberikan pegawai-pegawai berikut pelepasan dari tugas dari pejabat tuan untuk bertugas sebagai hakim dalam pertandingan tersebut yang akan diadakan pada ketetapan berikut: 3... Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru...... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Kerjasama serta sokongan tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih. Rujukan Tuan: Rujukan Kami : Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(15) 12 Jun 2003 3. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 7 . Permohonan Khidmat Hakim Pertandingan Kawat Kaki Sempena Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Sekolah 2003 Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk...2 3.... 3. 2.. Tuan... s.3 Tarikh Masa Tempat : : : 22 Julai 2003 Mulai 2... Polis Diraja Malaysia. Ketua Polis Daerah Johor Bahru...... Sekian.. Johor Darul Takzim... “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah. Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak kami akan mengadakan Pertandingan Kawat Kaki sebagai satu aktiviti dalam Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru... 81200 Johor Bahru....... Jalan Padi Mahsuri. . Anggota-anggota yang dicadangkan adalah L/Kpl 1047873 Abu Bakar bin Abu Talib dan Kpl 572137 Abd Khalib bin Abd Hamid 5...1 3.k 1. 4..30 petang Padang Kawat SK Bandar Baru Uda 2.Lampiran G1 Contoh Surat Memohon Khidmat Hakim Pertandingan Sekolah Kebangsan Bandar Baru Uda 2. Johor Darul Takzim...... ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar. 2.

Tuan Pengurus.... 81200 Johor Bahru. Johor Darul Takzim... Kerjasama serta sokongan daripada pihak tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih Sekian....4 Tarikh Masa Tempat Penyertaan : : : : 21 hingga 23 Julai 2003 Sepenuh masa Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2.... Permohonan Membekal Bekalan Air Sepanjang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 Sukacita dimaklumkan bahawa sekolah kami akan mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2002 sepertimana ketetapan berikut......k 1..Lampiran H1 Contoh Surat Permohonan Khidmat Bantuan Daripada Pihak-Pihak Tertentu Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. 4..... 2..2 1. Syarikat Air Johor. Johor Darul Takzim.1 1. 1... Oleh yang demikian bagi melicin dan menjayakan perkhemahan tersebut besarlah harapan kami jika pihak tuan dapat meluluskan permohonan membekalkan bekalan air sepanjang perkhemahan tersebut. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru. 81200 Johor Bahru. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar...3 1.... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 8 . Jalan Larkin. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah ... Jalan Padi Mahsuri.. s.. Tuan / Puan... 200 pelajar termasuk 15 guru / jurulatih Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(16) 21 Jun 2003 2.

..4 Khemah 20 buah Tali Karamental Dinamik 100 m Tali Karamental Staqtik 100 m Peralatan Aktiviti ( Topi. Carabinar... Balai Bomba dan Penyelamat Johor Baharu.. s.. Pegawai Penjaga Balai Bomba dan Penyelamat. pulley dan snap link ) 5......... Barang-barang tersebut jika diluluskan akan diambil pada 18 Julai 2003 dan akan dipulang pada 25 Julai 2003. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 9 ...3 1.. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar. Johor Darul Takzim. 81200 Johor Bahru.. Johor Darul Taksim... Harnes. Kerjasama serta sokongan daripada pihak tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih Sekian...1 1... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2..Lampiran I1 Contoh Surat Permohonan Meminjam Peralatan. Jalan Larkin.4 Tarikh Masa Tempat Penyertaan : : : : 21 hingga 23 Julai 2003 Sepenuh masa Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.2 1..1 4.. 200 pelajar termasuk 15 guru / jurulatih Rujukan Tuan: Rujukan Kami: SKBBU/5/PPS/2003(17) Tarikh : 22 Jun 2003 Oleh yang demikian bagi melicin dan menjayakan perkhemahan tersebut besarlah harapan kami jika pihak tuan dapat meluluskan permohonan meminjam peralatan berikut: 4. Jalan Padi Mahsuri. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah .2 4.....k 1. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru.... Memohon Meminjam Peralatan Yang Diperlukan Untuk Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 Sukacita dimaklumkan bahawa sekolah kami akan mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 sepertimana ketetapan berikut: 1. 81200 Johor Bahru. 2.3 4..

00 pagi 21/7 hingga 4. 1... .k.... En.... Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2...... 10. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah. Johor Darul Takzim.. Sekian..... Johor Darul Taksim.. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar. 2.Lampiran J1 Contoh Surat Perlantikan Dalaman Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah....... 81200 Johor Bahru. Samion bin Selamat. Guru Penasihat Pasukan Pengakap. Surat Pelantikan Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam SKBBU2 2003 Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk dan berkaitan. Kerjasama serta sokongan tuan amat dihargai dan didahului dengan ribuan terima kasih..... Jalan Padi Mahsuri. Tuan / Puan. Sehubungan itu tuan/puan dengan ini dilantik sebagai __________________________ ____________________________________________________dalam Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 yang akan diadakan sepertimana ketetapan berikut: Tarikh Masa Tempat : : : 21 hingga 23 Julai 2003. 10 .... 81200 Johor Bahru.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2...... s...30 petang 23/7/20 Kawasan Padang SKBBU2 Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(20) 20 Jun 2003 Bersama ini dilampirkan panduan tugas untuk makluman serta tindakan tuan 4.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful