Lampiran A1 Contoh Tajuk-Tajuk Kertas Cadangan Perlaksanaan Perkhemahan 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Nama Perkhemahan Latar Blakang / Rasional. Matlamat.

Objektif. Tarikh dan Tempat. Sasaran Penyertaan. Ahli Jawatankuasa Induk. Ahli Jawatankuasa Pelaksana. Aktiviti dan Jadual Perkhemahan. Peraturan-Peraturan Perkhemahan. Anggaran Perbelanjaan. Harapan dan Penutup.

1

Lampiran B1 Contoh Peraturan-Peraturan Keselamatan Perkemahan 1. 11.00 tengah malam. Menjaga segala peralatan yang disediakan . tidak dibenarkan berkeliaran di luar khemah masing-masing. 13. Peserta yang melanggar peraturan keselamatan ini akan dikenakan tindakan oleh Jawatankuasa Keselamatan/Urusetia. Segala bentuk perjudian dan minuman keras diharamkan sama sekali . selepas jam 12. Aktiviti penggunaan air dan api perlu dijalankan di bawah penyeliaan/pengawasan dan mendapat kebenaran dari pihak berkenaan. 14. Tidak dibenarkan keluar dari kawasan perkhemahan kecuali semasa aktiviti rasmi. 19. 18. Tidak dibenarkan memancing. Penggunaan peralatan berbahaya hendaklah di bawah penyeliaan dan pengawasan pihak bertanggungjawab. Hendaklah sentiasa berpakaian kemas dan tidak boleh memakai selipar atau kain pelikat sama ada ke dewan makan atau keluar daripada kawasan perkhemahan. Tidak dibenarkan memberi sebarang makanan kepada binatang-binatang. Dilarang merosakkan atau memindahkan peralatan ke tempat lain. Dilarang menebang atau merosakkan pokok-pokok yang terdapat dalam kawasan perkhemahan. Penjagaan diri/peralatan/harta persendirian perlu diberi keutamaan. 5. Lelaki tidak dibenarkan masuk ke kawasan perkhemahan perempuan dan demikian juga sebaliknya tanpa kebenaran. tuan/puan hendaklah menjalinkan silaturahim. 2 . berburu dan menangkap binatang tanpa kebenaran semasa perkhemahan. 9. 16. 2. 15. 17. kenal. 7. Semua pihak yang terlibat dalam perkhemahan dilarang merokok dalam kawasan perkhemahan dan membuang sampah di merata-rata tempat. 6. Peserta diwajibkan mengerjakan solat berjemaah di surau pada waktu yang ditetapkan oleh kem komandan. 8. Semua peserta diwajibkan menghadirkan diri dan menepati masa dalam setiap program. 3. 4. 10. Semasa perkhemahan. Setiap peserta. 12. Tidak dibenarkan berinteraksi dengan orang luar tanpa kebenaran dari pihak penganjur. Peraturan-peraturan lain mengenai keselamatan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa jika difikirkan perlu. Tidak dibenarkan membeli makanan dan minuman dari luar semasa perkhemahan.mengenali dan hormat-menghormati antara satu sama lain. 20.

.. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah.1 2... Sekian untuk makluman tuan. 21/7 hingga 4... : 10. Pemberitahuan Tentang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003. : Pelajar Tahap 2... Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 3 ..Lampiran C1 Contoh Surat Pemberitahuan Tentang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003. Butir-butir mengenai perkhemahan tersebut adalah seperti berikut:2. SKBBU2...4 2... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru.. Johor Darul Takzim.2 2.. 23/7 : Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2.. s........ Tuan / Puan.00pg. 81200 Johor Bahru. Jalan Padi Mahsuri........6 Tajuk Tarikh Masa Tempat Sasaran : Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003. 2.. ......5 2.30ptg. terima kasih.. : 21 Hingga 23 Julai 2003.. Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/05/PPS/2003(11) 20 Jun 2003 Penyertaan : 200 pelajar dan 15 guru.k 1. Kepada Semua Ibu Bapa/Penjaga Pelajar Tahap 2 Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan Perkhemahan Tahunan sepertimana yang tersebut di atas... Sukacita dengan hormatnya dimaklumkan bahawa perkara di atas adalah dirujuk 2. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.... ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar.3 2..

..k. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam.. Jawatankuasa Pelaksana Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam. 2. Sekian.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.... Rujukan Tuan: Rujukan Kami: PPS/10/SU/2003(12) Tarikh : 20 Mei 2003 Bersama-sama ini dilampirkan kertas cadangan perkhemahan untuk makluman dan tindakan tuan. 81200 Johor Bahru.. Memohon Kebenaran Mengadakan Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003..... Guru Besar..Lampiran D1 Contoh Surat Memohon Kebenaran Mengadakan Perkhemahan Kapada Guru Besar Setiausaha.. . s. ( ABDUL SANI BIN JUMAT ) Penolong Kanan Kokurikulum. 2.2 2. Jawatankuasa Pelaksana. Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk......4 3... terima kasih.. Jalan Padi Mahsuri.1 2. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah... Tuan. Sepenuh masa. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 4 .. Tarikh Hari Masa Tempat : : : : 21 hingga 23 Julai 2003. Jumaat hingga Ahad. 1... Merangkap Setiausaha. Sehubungan itu dipohon kebenaran tuan untuk kami mengadakan perkhemahan tersebut pada ketetapan berikut : 2..3 2. Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2...

Setiausaha.. Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.. Jalan Padi Mahsuri........ Johor Darul Takzim.. 2. s.. Sekolah Kebangsaan Bandaar Baru Uda 2. 1. Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak sekolah sedia maklum dan tiada halangan untuk tuan mengadakan perkhemahan tahunan tersebut selagi perkara-perkara tersebut di bawah dipatuhi : 2. Sekian. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 5 . Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam 2003. 81200 Johor Bahru... Tuan........ “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah.... .3 Rujukan Tuan: PPS/10/SU/2003(12) Rujukan Kami: SKBBU/5/PS/2003(2) Tarikh : 25 Mei 2003 2. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Johor Darul Takzim.......1 2. Mendapat kebenaran bertulis daripada ibu bapa/penjaga murid. 81200 Johor Bahru.k..2 2. Jawatankuasa Pelaksana.. Sukacitanya perkara di atas adalah dengan hormatnya dirujuk 2....Lampiran E1 Contoh Surat Kelulusan Daripada Guru Besar Bagi Mengadakan Perkhemahan Peringkat Sekolah Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Memastikan langkah-langkah keselamatan dan kebajikan pelajar diutamakan Segala kutipan kewangan telah mendapat kelulusan Jawatankuasa Pelaksana dan persetujuan Ibu Bapa/Penjaga.......4 Tiada unsur-unsur paksaan. terima kasih..

. Johor Darul Takzim. K/Pengenalan: Tarikh: 6 . memberi kebenaran kepada anak/anak jagaan saya mengambil bahagian dalam perkhemahan tersebut di atas. kecacatan anggota atau sebarang kecederaan lain terhadap anak/anak jagaan saya yang berlaku dalam perjalanan pergi dan balik atau sepanjang perkhemahan tersebut.. Jalan Padi Mahsuri.Lampiran F1 Contoh Surat Kebenaran Ibu Bapa/Penjaga Nama dan Alamat Ibu Bapa/Penjaga --------------------------------------------------------------------------------------------------No... 81200 Johor Bahru..... Pengakuan dibuat oleh: …………………… Tandatangan Nama: No... Tuan / Puan.. Sesungguhnya saya mengetahui dan faham bahawa pihak SK Bandar Baru Uda 2... Sekian.. Saya juga memberi kebenaran kepada pihak sekolah/pengelola/wakilnya memberi rawatan kecemasan atau pertolongan perubatan kepada anak/anak jagaan saya jika didapati perlu.... Kebenaran Untuk Menyertai Aktiviti Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam Sekolah 2003 Saya …………………………………………………………….... No K/P……………………… Ibu / Bapa / Penjaga kepada …………………………………………………………………… Tahun ………………………….... K/Pengenalan: Tarikh: Saksi: ……………………………………….... kemalangan... terima kasih... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2..Telefon: ... Johor Bahru akan mengambil langkah-langkah keselamatan namun demikian saya mengaku tidak akan mengambil sebarang tindakan undang-undang atau mahkamah terhadap pihak atau wakilnya yang berkaitan dengan apa-apa kehilangan harta... Tarikh : Guru Besar.. Tandatangan Nama: No...

. s.... Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru.k 1.. Oleh yang demikian bagi menjayakan Pertandingan Kawat Kaki tersebut dipohon jasa baik tuan untuk memberikan pegawai-pegawai berikut pelepasan dari tugas dari pejabat tuan untuk bertugas sebagai hakim dalam pertandingan tersebut yang akan diadakan pada ketetapan berikut: 3. 81200 Johor Bahru. Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak kami akan mengadakan Pertandingan Kawat Kaki sebagai satu aktiviti dalam Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.... 2.. Sekian.... Tuan. Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru... 4...Lampiran G1 Contoh Surat Memohon Khidmat Hakim Pertandingan Sekolah Kebangsan Bandar Baru Uda 2......1 3. Ketua Polis Daerah Johor Bahru.3 Tarikh Masa Tempat : : : 22 Julai 2003 Mulai 2.. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 7 ..... ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar. Johor Darul Takzim. 2.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Polis Diraja Malaysia. Permohonan Khidmat Hakim Pertandingan Kawat Kaki Sempena Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Sekolah 2003 Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk.. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah.. Johor Darul Takzim...... Rujukan Tuan: Rujukan Kami : Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(15) 12 Jun 2003 3.30 petang Padang Kawat SK Bandar Baru Uda 2.. Anggota-anggota yang dicadangkan adalah L/Kpl 1047873 Abu Bakar bin Abu Talib dan Kpl 572137 Abd Khalib bin Abd Hamid 5...... Kerjasama serta sokongan tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.2 3. 3.. .. Jalan Padi Mahsuri.

k 1... 81200 Johor Bahru. Johor Darul Takzim.. Jalan Padi Mahsuri. 2.. 4.. Tuan Pengurus..... s........ “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah . Syarikat Air Johor.1 1. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Jalan Larkin..3 1..... 81200 Johor Bahru.. Permohonan Membekal Bekalan Air Sepanjang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 Sukacita dimaklumkan bahawa sekolah kami akan mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2002 sepertimana ketetapan berikut..Lampiran H1 Contoh Surat Permohonan Khidmat Bantuan Daripada Pihak-Pihak Tertentu Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. 200 pelajar termasuk 15 guru / jurulatih Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(16) 21 Jun 2003 2. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru. Kerjasama serta sokongan daripada pihak tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih Sekian... Oleh yang demikian bagi melicin dan menjayakan perkhemahan tersebut besarlah harapan kami jika pihak tuan dapat meluluskan permohonan membekalkan bekalan air sepanjang perkhemahan tersebut...... Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 8 .4 Tarikh Masa Tempat Penyertaan : : : : 21 hingga 23 Julai 2003 Sepenuh masa Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2..2 1. 1. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar... Tuan / Puan. Johor Darul Takzim....

2 1.4 Khemah 20 buah Tali Karamental Dinamik 100 m Tali Karamental Staqtik 100 m Peralatan Aktiviti ( Topi. Johor Darul Takzim.. Harnes. Memohon Meminjam Peralatan Yang Diperlukan Untuk Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 Sukacita dimaklumkan bahawa sekolah kami akan mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 sepertimana ketetapan berikut: 1... Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru........... Balai Bomba dan Penyelamat Johor Baharu..k 1. Kerjasama serta sokongan daripada pihak tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih Sekian.3 1.. Jalan Larkin.... Pegawai Penjaga Balai Bomba dan Penyelamat.. 81200 Johor Bahru.. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Johor Darul Taksim. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 9 ..Lampiran I1 Contoh Surat Permohonan Meminjam Peralatan... pulley dan snap link ) 5. Barang-barang tersebut jika diluluskan akan diambil pada 18 Julai 2003 dan akan dipulang pada 25 Julai 2003. s. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah .. 200 pelajar termasuk 15 guru / jurulatih Rujukan Tuan: Rujukan Kami: SKBBU/5/PPS/2003(17) Tarikh : 22 Jun 2003 Oleh yang demikian bagi melicin dan menjayakan perkhemahan tersebut besarlah harapan kami jika pihak tuan dapat meluluskan permohonan meminjam peralatan berikut: 4...... 81200 Johor Bahru. 2..4 Tarikh Masa Tempat Penyertaan : : : : 21 hingga 23 Julai 2003 Sepenuh masa Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2.1 1.3 4.2 4. Jalan Padi Mahsuri. Carabinar....1 4..

.. Tuan / Puan.. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah..Lampiran J1 Contoh Surat Perlantikan Dalaman Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2... 1.... Jalan Padi Mahsuri. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar....... 81200 Johor Bahru... Johor Darul Taksim. Sehubungan itu tuan/puan dengan ini dilantik sebagai __________________________ ____________________________________________________dalam Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 yang akan diadakan sepertimana ketetapan berikut: Tarikh Masa Tempat : : : 21 hingga 23 Julai 2003. s.k. Johor Darul Takzim... 10..00 pagi 21/7 hingga 4......30 petang 23/7/20 Kawasan Padang SKBBU2 Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(20) 20 Jun 2003 Bersama ini dilampirkan panduan tugas untuk makluman serta tindakan tuan 4.. Kerjasama serta sokongan tuan amat dihargai dan didahului dengan ribuan terima kasih..... Sekian. Surat Pelantikan Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam SKBBU2 2003 Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk dan berkaitan. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah.. Samion bin Selamat... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2..... . 81200 Johor Bahru. En. 2. 10 .... Guru Penasihat Pasukan Pengakap.. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful