Lampiran A1 Contoh Tajuk-Tajuk Kertas Cadangan Perlaksanaan Perkhemahan 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. Nama Perkhemahan Latar Blakang / Rasional. Matlamat.

Objektif. Tarikh dan Tempat. Sasaran Penyertaan. Ahli Jawatankuasa Induk. Ahli Jawatankuasa Pelaksana. Aktiviti dan Jadual Perkhemahan. Peraturan-Peraturan Perkhemahan. Anggaran Perbelanjaan. Harapan dan Penutup.

1

16. kenal. Peraturan-peraturan lain mengenai keselamatan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa jika difikirkan perlu. Peserta yang melanggar peraturan keselamatan ini akan dikenakan tindakan oleh Jawatankuasa Keselamatan/Urusetia. 17.00 tengah malam. Peserta diwajibkan mengerjakan solat berjemaah di surau pada waktu yang ditetapkan oleh kem komandan. 9. 15. 5.Lampiran B1 Contoh Peraturan-Peraturan Keselamatan Perkemahan 1.mengenali dan hormat-menghormati antara satu sama lain. 10. berburu dan menangkap binatang tanpa kebenaran semasa perkhemahan. 13. 8. selepas jam 12. 7. 2 . 6. 2. Lelaki tidak dibenarkan masuk ke kawasan perkhemahan perempuan dan demikian juga sebaliknya tanpa kebenaran. Semua pihak yang terlibat dalam perkhemahan dilarang merokok dalam kawasan perkhemahan dan membuang sampah di merata-rata tempat. Tidak dibenarkan keluar dari kawasan perkhemahan kecuali semasa aktiviti rasmi. Tidak dibenarkan memberi sebarang makanan kepada binatang-binatang. Semasa perkhemahan. 12. Segala bentuk perjudian dan minuman keras diharamkan sama sekali . Penjagaan diri/peralatan/harta persendirian perlu diberi keutamaan. Hendaklah sentiasa berpakaian kemas dan tidak boleh memakai selipar atau kain pelikat sama ada ke dewan makan atau keluar daripada kawasan perkhemahan. Setiap peserta. 18. Penggunaan peralatan berbahaya hendaklah di bawah penyeliaan dan pengawasan pihak bertanggungjawab. Semua peserta diwajibkan menghadirkan diri dan menepati masa dalam setiap program. Tidak dibenarkan memancing. Tidak dibenarkan berinteraksi dengan orang luar tanpa kebenaran dari pihak penganjur. 4. Tidak dibenarkan membeli makanan dan minuman dari luar semasa perkhemahan. 20. Dilarang menebang atau merosakkan pokok-pokok yang terdapat dalam kawasan perkhemahan. tuan/puan hendaklah menjalinkan silaturahim. Dilarang merosakkan atau memindahkan peralatan ke tempat lain. 19. 11. Menjaga segala peralatan yang disediakan . tidak dibenarkan berkeliaran di luar khemah masing-masing. 14. 3. Aktiviti penggunaan air dan api perlu dijalankan di bawah penyeliaan/pengawasan dan mendapat kebenaran dari pihak berkenaan.

Kepada Semua Ibu Bapa/Penjaga Pelajar Tahap 2 Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.3 2...00pg..... Sukacita dengan hormatnya dimaklumkan bahawa perkara di atas adalah dirujuk 2... 81200 Johor Bahru.. Johor Darul Takzim...30ptg... Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 3 ... terima kasih... Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak sekolah akan mengadakan Perkhemahan Tahunan sepertimana yang tersebut di atas... : 10. s. 21/7 hingga 4. . Sekian untuk makluman tuan.. Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/05/PPS/2003(11) 20 Jun 2003 Penyertaan : 200 pelajar dan 15 guru....... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2..Lampiran C1 Contoh Surat Pemberitahuan Tentang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003..5 2.. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar...2 2.. Butir-butir mengenai perkhemahan tersebut adalah seperti berikut:2. SKBBU2. 2...4 2.. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru... “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah. Jalan Padi Mahsuri..1 2.. Pemberitahuan Tentang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.k 1. 23/7 : Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2. : 21 Hingga 23 Julai 2003. Tuan / Puan....6 Tajuk Tarikh Masa Tempat Sasaran : Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.. : Pelajar Tahap 2.

3 2.. 2... Jumaat hingga Ahad.... ( ABDUL SANI BIN JUMAT ) Penolong Kanan Kokurikulum. Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2. Tarikh Hari Masa Tempat : : : : 21 hingga 23 Julai 2003. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.2 2. Sepenuh masa. Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam. 1. Memohon Kebenaran Mengadakan Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003... Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk... terima kasih.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Merangkap Setiausaha.k.. 81200 Johor Bahru...Lampiran D1 Contoh Surat Memohon Kebenaran Mengadakan Perkhemahan Kapada Guru Besar Setiausaha.4 3..... Jalan Padi Mahsuri. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah. . Tuan. Jawatankuasa Pelaksana Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam..... s... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2..... Jawatankuasa Pelaksana. 2.. Guru Besar. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 4 ..1 2. Sehubungan itu dipohon kebenaran tuan untuk kami mengadakan perkhemahan tersebut pada ketetapan berikut : 2. Sekian... Rujukan Tuan: Rujukan Kami: PPS/10/SU/2003(12) Tarikh : 20 Mei 2003 Bersama-sama ini dilampirkan kertas cadangan perkhemahan untuk makluman dan tindakan tuan.

Jalan Padi Mahsuri. 1. Sekolah Kebangsaan Bandaar Baru Uda 2.. s... Johor Darul Takzim.1 2.. Johor Darul Takzim. Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.Lampiran E1 Contoh Surat Kelulusan Daripada Guru Besar Bagi Mengadakan Perkhemahan Peringkat Sekolah Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Jawatankuasa Pelaksana... 81200 Johor Bahru. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. ... Mendapat kebenaran bertulis daripada ibu bapa/penjaga murid. 2..2 2.... Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 5 ... Memastikan langkah-langkah keselamatan dan kebajikan pelajar diutamakan Segala kutipan kewangan telah mendapat kelulusan Jawatankuasa Pelaksana dan persetujuan Ibu Bapa/Penjaga... 81200 Johor Bahru... Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam 2003. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah......... Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak sekolah sedia maklum dan tiada halangan untuk tuan mengadakan perkhemahan tahunan tersebut selagi perkara-perkara tersebut di bawah dipatuhi : 2. Sekian. Setiausaha. terima kasih... Sukacitanya perkara di atas adalah dengan hormatnya dirujuk 2.. Tuan.4 Tiada unsur-unsur paksaan........k...3 Rujukan Tuan: PPS/10/SU/2003(12) Rujukan Kami: SKBBU/5/PS/2003(2) Tarikh : 25 Mei 2003 2....

Telefon: .... Jalan Padi Mahsuri. 81200 Johor Bahru. Pengakuan dibuat oleh: …………………… Tandatangan Nama: No. kemalangan.. Saya juga memberi kebenaran kepada pihak sekolah/pengelola/wakilnya memberi rawatan kecemasan atau pertolongan perubatan kepada anak/anak jagaan saya jika didapati perlu... No K/P……………………… Ibu / Bapa / Penjaga kepada …………………………………………………………………… Tahun ………………………….... Tuan / Puan. kecacatan anggota atau sebarang kecederaan lain terhadap anak/anak jagaan saya yang berlaku dalam perjalanan pergi dan balik atau sepanjang perkhemahan tersebut.. Kebenaran Untuk Menyertai Aktiviti Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam Sekolah 2003 Saya ……………………………………………………………......... memberi kebenaran kepada anak/anak jagaan saya mengambil bahagian dalam perkhemahan tersebut di atas. Tandatangan Nama: No. K/Pengenalan: Tarikh: Saksi: ………………………………………. K/Pengenalan: Tarikh: 6 . Johor Bahru akan mengambil langkah-langkah keselamatan namun demikian saya mengaku tidak akan mengambil sebarang tindakan undang-undang atau mahkamah terhadap pihak atau wakilnya yang berkaitan dengan apa-apa kehilangan harta. terima kasih...Lampiran F1 Contoh Surat Kebenaran Ibu Bapa/Penjaga Nama dan Alamat Ibu Bapa/Penjaga --------------------------------------------------------------------------------------------------No.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. Johor Darul Takzim.... Sesungguhnya saya mengetahui dan faham bahawa pihak SK Bandar Baru Uda 2. Sekian...... Tarikh : Guru Besar..........

.....30 petang Padang Kawat SK Bandar Baru Uda 2. 4. 3. Permohonan Khidmat Hakim Pertandingan Kawat Kaki Sempena Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Sekolah 2003 Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk. Ketua Polis Daerah Johor Bahru.. Johor Darul Takzim.. Johor Darul Takzim... Sekian.. s...3 Tarikh Masa Tempat : : : 22 Julai 2003 Mulai 2... Sehubungan itu dimaklumkan bahawa pihak kami akan mengadakan Pertandingan Kawat Kaki sebagai satu aktiviti dalam Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003.. Oleh yang demikian bagi menjayakan Pertandingan Kawat Kaki tersebut dipohon jasa baik tuan untuk memberikan pegawai-pegawai berikut pelepasan dari tugas dari pejabat tuan untuk bertugas sebagai hakim dalam pertandingan tersebut yang akan diadakan pada ketetapan berikut: 3. Rujukan Tuan: Rujukan Kami : Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(15) 12 Jun 2003 3. 81200 Johor Bahru........ 2..k 1. 2....Lampiran G1 Contoh Surat Memohon Khidmat Hakim Pertandingan Sekolah Kebangsan Bandar Baru Uda 2. Kerjasama serta sokongan tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah... Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar.. Tuan.2 3.. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru. Anggota-anggota yang dicadangkan adalah L/Kpl 1047873 Abu Bakar bin Abu Talib dan Kpl 572137 Abd Khalib bin Abd Hamid 5... Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru.. ..... Polis Diraja Malaysia. Jalan Padi Mahsuri. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah Fail Perkhemahan 7 ......1 3.

. Johor Darul Takzim.. Johor Darul Takzim. Kerjasama serta sokongan daripada pihak tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih Sekian. Jalan Padi Mahsuri... “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah .. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru...... Permohonan Membekal Bekalan Air Sepanjang Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 Sukacita dimaklumkan bahawa sekolah kami akan mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2002 sepertimana ketetapan berikut..3 1. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar.. 81200 Johor Bahru.... 81200 Johor Bahru... Tuan Pengurus. 1. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.Lampiran H1 Contoh Surat Permohonan Khidmat Bantuan Daripada Pihak-Pihak Tertentu Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2... Jalan Larkin..... Oleh yang demikian bagi melicin dan menjayakan perkhemahan tersebut besarlah harapan kami jika pihak tuan dapat meluluskan permohonan membekalkan bekalan air sepanjang perkhemahan tersebut.. s. 2. Tuan / Puan..k 1.4 Tarikh Masa Tempat Penyertaan : : : : 21 hingga 23 Julai 2003 Sepenuh masa Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2.... 200 pelajar termasuk 15 guru / jurulatih Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(16) 21 Jun 2003 2..... Syarikat Air Johor.... Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 8 .2 1.1 1. 4..

( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar...k 1. Jalan Larkin. Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru..... pulley dan snap link ) 5.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah ....2 1...Lampiran I1 Contoh Surat Permohonan Meminjam Peralatan.. Balai Bomba dan Penyelamat Johor Baharu..4 Tarikh Masa Tempat Penyertaan : : : : 21 hingga 23 Julai 2003 Sepenuh masa Kawasan Padang SK Bandar Baru Uda 2. Memohon Meminjam Peralatan Yang Diperlukan Untuk Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 Sukacita dimaklumkan bahawa sekolah kami akan mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 sepertimana ketetapan berikut: 1.3 4..... Barang-barang tersebut jika diluluskan akan diambil pada 18 Julai 2003 dan akan dipulang pada 25 Julai 2003. Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah 9 . Carabinar... 200 pelajar termasuk 15 guru / jurulatih Rujukan Tuan: Rujukan Kami: SKBBU/5/PPS/2003(17) Tarikh : 22 Jun 2003 Oleh yang demikian bagi melicin dan menjayakan perkhemahan tersebut besarlah harapan kami jika pihak tuan dapat meluluskan permohonan meminjam peralatan berikut: 4. Kerjasama serta sokongan daripada pihak tuan amat dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih Sekian. s...3 1. 2...2 4. 81200 Johor Bahru... Johor Darul Taksim..4 Khemah 20 buah Tali Karamental Dinamik 100 m Tali Karamental Staqtik 100 m Peralatan Aktiviti ( Topi.... Johor Darul Takzim. 81200 Johor Bahru..... Harnes. Jalan Padi Mahsuri.1 4.1 1. Pegawai Penjaga Balai Bomba dan Penyelamat.

k.. 81200 Johor Bahru.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. ( ALI BIN ABDULLAH ) Guru Besar..... Guru Penasihat Pasukan Pengakap... s... “BERKHIDMAT UNTUK NEGARA” Saya yang menurut perintah...... Sekian.. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. 1..30 petang 23/7/20 Kawasan Padang SKBBU2 Rujukan Tuan: Rujukan Kami: Tarikh : SKBBU/5/PPS/2003(20) 20 Jun 2003 Bersama ini dilampirkan panduan tugas untuk makluman serta tindakan tuan 4... Kerjasama serta sokongan tuan amat dihargai dan didahului dengan ribuan terima kasih. Tuan / Puan.... Jawatankuasa Pengurusan Kokurikulum Sekolah. Johor Darul Takzim... Samion bin Selamat...00 pagi 21/7 hingga 4...... Johor Darul Taksim. 81200 Johor Bahru... Sehubungan itu tuan/puan dengan ini dilantik sebagai __________________________ ____________________________________________________dalam Perkhemahan Tahunan Pasukan Pakaian Seragam Peringkat Sekolah 2003 yang akan diadakan sepertimana ketetapan berikut: Tarikh Masa Tempat : : : 21 hingga 23 Julai 2003. Surat Pelantikan Perkhemahan Pasukan Pakaian Seragam SKBBU2 2003 Sukacitanya perkara di atas adalah dirujuk dan berkaitan. 2.Lampiran J1 Contoh Surat Perlantikan Dalaman Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2. 10 ... Jalan Padi Mahsuri. 10.... .... Pegawai Pendidikan Daerah Johor Bahru.. En.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful