P. 1
soalan PJ tahun 1

soalan PJ tahun 1

|Views: 2,012|Likes:
Published by kip_yaya

More info:

Published by: kip_yaya on Jan 26, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/19/2014

pdf

text

original

A. Bulatkan jawapan yang betul. 1. Pakaian yang sesuai untuk bersenam ialah ______________ . A. Pakaian beruniform B.

Pakaian ketat C. Pakaian tebal D. T-shirt dan seluar sukan
1. Yang manakah di bawah ini merupakan pergerakan lokomotor ?

A. Bermain batu seremban B. Bermain congkak C. Berlari ke hadapan D. Lompat bintang
1. Berikut

adalah

pergerakan

bukan

lokomotor,

kecuali

________________ . A. Berdiri tegak B. Melompat setempat C. Merangkak ke hadapan D. Lompat bintang
1. Yang manakah aktiviti di bawah ini menggunakan peralatan ?

A. Lompat bintang B. Menendang bola C. Berjoging D. Berlari
1. Makanan

di

bawah

ini

adalah

makan

berkhasiat,

kecuali

______________ . A. Makanan ringan B. Sayur C. Buah-buahan D. Daging 1. Hobi masa lapang bagi kanak-kanak perempuan adalah ___________.

A. Berebut ketika bermain C. Membasuh kasut. A. A. Apakah peraturan yang perlu diikuti semasa pengajaran Pendidikan Jasmani di padang ? A. Memancing C. Kecederaan D. Apakah faedah yang diperolehi daripada aktiviti kesenggangan ? A. Penyakit B. 1. Mengambil bola tanpa arahan guru D. rumah . Mematuhi peraturan dalam permainan akan dapat mengelakkan ? A. Menyebabkan perasaan jemu B. kecuali ____________. Bermain tanpa mengikut masa yang ditetapkan 1. Menyebabkan kesedihan D. Mata B. Bermain bola sepak 1. Bermain guli B. Menyakitkan hati 1. Melapangkan fikiran C. Kaki C. sikat dan pakaian adalah cara untuk menjaga kebersihan ___________________. Bermain anak patung D. Hidung D. Persahabatan 1. Mulut. Kegembiraan C. Sentiasa mengikut arahan guru B. Yang berikut merupakan anggota badan yang terdapat di bahagian muka.

selesa C. Bentuk kecergasan fizikal yang dilakukan oleh Aiman ialah _______________ . Keadaan kelas yang bersih membuatkan kita rasa __________ A. A. takut Soalan 13 hingga 15. Melompat 1. Aiman sedang meniti di atas sebuah bangku panjang seperti di dalam gambar rajah di bawah.B. pergerakan tersebut ialah _____________. . Berlari C. jawab soalan berdasarkan gambar. bilik 1. sesuai D. pakaian C. rimas B. Berjalan B. 1. sekolah D. Gambar dibawah menunjukkan pergerakan bukan lokomotor. Berdiri tegak D.

Imbangan C.Isikan tempat kosong dalam ayat di bawah ini dengan jawapan sesuai. Ketangkasan B. Menyejukkan / 30 markah B . . Aktiviti ______________ badan perlu dilakukan sebelum memulakan aktiviti. A. Bersihkan C. Memanaskan B. Bersenam D. Keberanian 1. Kelenturan D.A.

6.guru.. kita perlu mendengar …………….. Pastikan ………………. yang sesuai dengan tempat aktiviti. Jangan lakukan aktiviti di …………………. / 12 markah Tandakan ( B ) pada pernyataan yang betul dan ( S ) pada pernyataan yang salah. Semasa melakukan aktiviti sukan dan permainan. Kita harus sentiasa memakai…………………. 5. 4.Pakaian padang peraturan peralatan kasut arahan 1. Kita mesti mematuhi ……………………… permainan. Kita harus memakai …………………. C. ketika hujan lebat dan petir. yang sesuai mengikut jenis permainan. 2.sukan dan permainan dalam keadaan baik sebelum menggunakannya. . 3.

10. . 13. Cucilah rambut sekali seminggu sahaja.Kita mesti menggosok gigi selepas makan malam. 8. / 14 markah D. Sebelum makan kita tidak perlu mencuci tangan. 11. 12. Padankan gambar anggota badan dengan jawapan yang betul. 9.Susu baik untuk kebersihan gigi kita. Tukarlah baju setiap hari.7. Kita perlu mandi setiap hari. Kita perlu menjaga kebersihan badan.

bahu 15. gigi A. Labelkan anggota badan tersebut. / 8 markah . kaki 17.14. mata 16.

35. 36.33. / 8 markah B. Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai . 34.

38. Gandum ialah sejenis ………………… 39. . ialah sejenis sayur.Sawi Nasi Vitamin C Bijirin Tomato 37. sejenis sayuran berbuah. / 10 markah . ialah makanan asasi penduduk Malaysia 40. 41.……………. .. Sayur-sayuran dan buah-buahan mengandungi ………………….……………. ……………….

menahan bola menyambut bola menggelecek bola melantun bola bola melambung bola menendang 42 . 43 . 46. Isikan tempat kosong di bawah dengan jawapan yang diberikan. 45 . 44 .A. / 12 markah . 47 .

Saya ________________ tangan sebelum makan. memberus membasuh mandi / 6 markah . 48. Saya _______________ tiga kali sehari. Saya ________________ gigi setiap pagi. Isi tempat kosong dengan jawapan yang sesuai. 49. 50.B.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->