P. 1
soalan PJ tahun 1

soalan PJ tahun 1

|Views: 2,012|Likes:
Published by kip_yaya

More info:

Published by: kip_yaya on Jan 26, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/19/2014

pdf

text

original

A. Bulatkan jawapan yang betul. 1. Pakaian yang sesuai untuk bersenam ialah ______________ . A. Pakaian beruniform B.

Pakaian ketat C. Pakaian tebal D. T-shirt dan seluar sukan
1. Yang manakah di bawah ini merupakan pergerakan lokomotor ?

A. Bermain batu seremban B. Bermain congkak C. Berlari ke hadapan D. Lompat bintang
1. Berikut

adalah

pergerakan

bukan

lokomotor,

kecuali

________________ . A. Berdiri tegak B. Melompat setempat C. Merangkak ke hadapan D. Lompat bintang
1. Yang manakah aktiviti di bawah ini menggunakan peralatan ?

A. Lompat bintang B. Menendang bola C. Berjoging D. Berlari
1. Makanan

di

bawah

ini

adalah

makan

berkhasiat,

kecuali

______________ . A. Makanan ringan B. Sayur C. Buah-buahan D. Daging 1. Hobi masa lapang bagi kanak-kanak perempuan adalah ___________.

Menyebabkan perasaan jemu B. Sentiasa mengikut arahan guru B. Bermain bola sepak 1. Apakah faedah yang diperolehi daripada aktiviti kesenggangan ? A. Berebut ketika bermain C. Menyebabkan kesedihan D. Hidung D. A. Menyakitkan hati 1. Penyakit B. Bermain anak patung D. Kecederaan D. Yang berikut merupakan anggota badan yang terdapat di bahagian muka.A. Apakah peraturan yang perlu diikuti semasa pengajaran Pendidikan Jasmani di padang ? A. Mengambil bola tanpa arahan guru D. Membasuh kasut. Bermain tanpa mengikut masa yang ditetapkan 1. Mematuhi peraturan dalam permainan akan dapat mengelakkan ? A. kecuali ____________. sikat dan pakaian adalah cara untuk menjaga kebersihan ___________________. Bermain guli B. A. Mata B. Melapangkan fikiran C. Memancing C. 1. Kegembiraan C. Persahabatan 1. Kaki C. Mulut. rumah .

takut Soalan 13 hingga 15. Berlari C. Aiman sedang meniti di atas sebuah bangku panjang seperti di dalam gambar rajah di bawah. pakaian C. Bentuk kecergasan fizikal yang dilakukan oleh Aiman ialah _______________ . bilik 1. Keadaan kelas yang bersih membuatkan kita rasa __________ A. . 1. sesuai D. A. Melompat 1. rimas B. sekolah D. jawab soalan berdasarkan gambar.B. Berdiri tegak D. Berjalan B. selesa C. Gambar dibawah menunjukkan pergerakan bukan lokomotor. pergerakan tersebut ialah _____________.

Imbangan C. Kelenturan D.Isikan tempat kosong dalam ayat di bawah ini dengan jawapan sesuai. Ketangkasan B. . Aktiviti ______________ badan perlu dilakukan sebelum memulakan aktiviti.A. Bersenam D. Bersihkan C. Memanaskan B. Keberanian 1. A. Menyejukkan / 30 markah B .

yang sesuai mengikut jenis permainan.. Kita mesti mematuhi ……………………… permainan. ketika hujan lebat dan petir. 5.. kita perlu mendengar ……………. 4. / 12 markah Tandakan ( B ) pada pernyataan yang betul dan ( S ) pada pernyataan yang salah. Jangan lakukan aktiviti di ………………….guru. Semasa melakukan aktiviti sukan dan permainan. 6. Kita harus sentiasa memakai………………….sukan dan permainan dalam keadaan baik sebelum menggunakannya. Pastikan ………………. 2. 3. . Kita harus memakai ………………….Pakaian padang peraturan peralatan kasut arahan 1. C. yang sesuai dengan tempat aktiviti.

Kita perlu mandi setiap hari. 12. Cucilah rambut sekali seminggu sahaja.7. . 9. 11. Kita perlu menjaga kebersihan badan. Tukarlah baju setiap hari. Padankan gambar anggota badan dengan jawapan yang betul. Sebelum makan kita tidak perlu mencuci tangan.Susu baik untuk kebersihan gigi kita. 13. / 14 markah D. 10.Kita mesti menggosok gigi selepas makan malam. 8.

Labelkan anggota badan tersebut. bahu 15. kaki 17. gigi A.14. / 8 markah . mata 16.

36. 35. / 8 markah B. 34. Isikan tempat kosong dengan perkataan yang sesuai .33.

Sawi Nasi Vitamin C Bijirin Tomato 37.. ialah makanan asasi penduduk Malaysia 40. Gandum ialah sejenis ………………… 39. / 10 markah . .……………. sejenis sayuran berbuah. 41. ………………. Sayur-sayuran dan buah-buahan mengandungi ………………….……………. 38. ialah sejenis sayur. .

43 . 44 . / 12 markah . 45 .A. 47 . menahan bola menyambut bola menggelecek bola melantun bola bola melambung bola menendang 42 . Isikan tempat kosong di bawah dengan jawapan yang diberikan. 46.

B. 48. 50. 49. Saya ________________ gigi setiap pagi. Saya ________________ tangan sebelum makan. Isi tempat kosong dengan jawapan yang sesuai. Saya _______________ tiga kali sehari. memberus membasuh mandi / 6 markah .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->