Contoh teks ucapan perhimpunan sekolah TEKS UCAPAN PERHIMPUNAN . . dan salam sejahtera.

Yang Berusaha, Puan Pengetua Sekolah ................................... Guru Penolong Kanan ............................. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid ............................. Guru Penolong Kanan Kokurikulum,............................. Guru-guru dan murid yang dikasihi sekalian.

Seterusnya, pada hari ini Majlis berbesar hati mengadakan Majlis Perlantikan dan Penyerahan Watikah Pengawas bagi tahun 2011. Guru / murid sekalian, Majlis Perlantikan dan Penyerahan Watikah Pengawas adalah bagi mengiktiraf tugas pengawas sebagi Barisan Kepimpinan Murid dan sebagai pembantu guru dalam merealisasikan visi dan misi sekolah. UCAPAN GURU BESAR Bagi meneruskan acara pada pagi ini, dengan ini majlis menjemput GB, ................ untuk memberi ucapan. Dengan segala hormatnya majlis mepempersilakan. Jutaan terima kasih majlis ucapkan kepada Tuan Pengetua. Semoga dengan teguran dan nasihat itu tadi akan kita jadikan panduan dan diamalkan dalam kehidupan kita.

Syukur kita ke Hadrat Illahi kerana dengan limpah kurniaNya kita masih Adalah diharapkan dengan adanya Majlis Perlantikan dan Penyerahan lagi dapat menyedut udara segar di kelilingi kawasan yang menghijau Watikah Pengawas Sekolah sebagai agenda tahunan sekolah secara tidak ini. langsung dapat menyuntik semangat dan menjadi pendorong kepada murid-murid yang lain. DOA Bagi memberkati majlis perhimpunan di pagi yang mulia ini, majlis menjemput saudara _________________ untuk membacakan doa. dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. PENYERAHAN WATIKAH Acara diteruskan dengan penyerahan watikah perlantikan kepada «. orang Pengawas lelaki dan «« orang pengawas perempuan.

Semoga dengan pembacaan doa tadi akan diperkenankan oleh Allah dan Untuk itu, majlis mempersilakan GPK1 ««««« untuk mengiringi akan memberkati lagi majlis kita pada hari ini. Pn Guru Besar untuk menyerahkan watikah perlantikan. NYANYIAN Majlis diteruskan dengan nyanyian 3 buah lagu iaitu lagu NegaraKu, Lagu «(Negeri)«dan lagu sekolah (dengan iringan muzik / tanpa iringan muzik). Semua murid dan guru diminta untuk bersedia. IKRAR Majlis diteruskan lagi dengan menjemput wakil murid untuk mengetuai lafaz ikrar Rukun Negara.. Dengan ini majlis menjemput«.. Ribuan terima kasih diucapkan kepada saudara ________________. Para guru dan pelajar dijemput duduk. UCAPAN Bagi meneruskan lagi majlis kita di pagi yang mulia ini, majlis menjemput 1- Guru bertugas pada minggu lepas untuk menyampaikan laporan mingguan. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru bertugas. 2- Penolong Kanan Kokurikulum 3- Penolong Kanan Hal Ehwal Murid 4- Penolong Kanan Pentadbiran untuk memberikan sepatah dua kata. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Jutaan terima kasih diucapkan kepada ________________________ atas ucapan beliau tadi. Semoga dengan ucapan dan teguran itu tadi dapat kita hayati bersama dan dijadikan sebagai panduan kepada kita semua. Dipersilakan barisan pengawas untuk bersedia naik ke atas pentas: (Nama-nama pengawas) Terima kasih puan GB. Demikian berlangsungnya acara penyampaian watikah pelantikan kepada pengawas sekolah IKRAR PENGAWAS Seterusnya mari kita memperdengarkan bacaan ikrar oleh barisan pengawas sekolah yang diketuai oleh adik «««««« PENUTUP Majlis mengucapkan tahniah kepada semua pengawas yang telah dilantik. Harapan kami agar semua pengawas dapat melaksanakan tanggungjawab dan amanah yang telah diberikan dengan sebaik yang mungkin. Dengan berakhirnya majlis penyerahan watikah ini, maka berakhirlah majlis perhimpunan kita pada hari ini. Segala yang baik datang daripada Allah swt, manakala yang kurang itu datang dari kelemahan saya sendiri. Sekian.