TEKS PENGACARA MAJLIS SEMINAR CERAMAH MENYELUSURI KECENDERUNGAN ANAK DALAM KERJAYA & AKUJANJI CALON PMR , SMA DAN

SPM 2011

15 FEBRUARI 2011

En Subki b Abd Hamid.2 BIL 1.. 3 Ceramah Kerjaya Tanpa membuang masa kita teruskan dengan agenda utama pada hari ni iaitu .. TEKS 2. Amin Ya Rabbal Alamin.. Salam Mesra dan salam hormat diucapkan kepada semua. Pn Siti Romziah bt Madong. AKTIVITI Ucapan aluan pengacara majlis Bismillahirahmanirahim.. .. Pengetua SAM Rawang Yang dihormati.. YDP PIBG.. Bacaan Doa Bagi memulakan acara pada hari ini. guru-guru dan rakan-rakan yang dikasihi sekalian. Barisan Guru Penolong Kanan Sekolah Agama Menengah Rawang. Untuk itu. Ketua-ketua bidang. dengan segala hormatnya dipersilakan ____________________________ untuk bacaan doa. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera Yang berbahagia. Terima kasih diucapkan kepada ________________________ di atas bacaan doa sebentar tadi. Yang berusaha. Molek lah kiranya kita mulakan dengan bacaan doa supaya majlis yang diadakan ini dilimpahi dengan kenikmatan dan perjalanan majlis berada dalam keadaan yang sentiasa dirahmati.

kita mampu menggapai apa jua kerjaya yang kita idamkan. Pensyarah di Twintech International University College Technology dan AJK PIBG Sekolah Menengah Islam Al Amin Gombak. pemegang Ijazah dalam Engineering Business Management UTM dengan kerjasama Warwick University. Berkongsi sedikit info tentang penceramah pada hari ini. . Untuk itu dengan segala hormatny dipersilakan En Mustaffa b Abdullah untuk sama-sama berkongsi ilmu dengan rakan pelajar . Berumur 48 tahun dan sudah berumahtangga.3 Ceramah ataupun perkongsian mengenai kerjaya yang akan disampaikan oleh penceramah jemputan kita pada hari ini . ibubapa yang dikasihi dan guru-guru tentang perancangan kecenderungan dan kerjaya untuk masa hadapan. Dengan segala hormatnya dipersilakan ----------------------------------------------------------------Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia EN Mustaffa b Abdullah di atas ilmu yang dikongsikan bersam akita pada hari ini. Beliau dikenali dengan nama EN Mustaffa b Abdullah. Jadi sebenarnya dengan perancangan yang jitu dan mantap.

Pengetua Sek Agama Menengah Rawang untuk menyampaikan ucapan. Semoga dengan adanya hubungan yang erat di antara PIBG dan sekolah akan membantu kami para pelajar untuk menjalani kehidupan persekolahan dengan selesa . Atas ucapan penuh bererti Jadi kenangan kekal abadi Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Pn Siti ROmziah bt Madong. Buat Yang Berbahagia Puan Pengetua. Pengetua Sek Agama Menengah Rawang atas ucapan beliau sebentar tadi. 5 Ucapan YDB PIBG EN Mohd Subki b Abd Hamid Untuk meneruskan acara Majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan En Subki b Abdul Hamid untuk menyampaikan sepatah dua kata perkongsian untuk semua yang hadir pada hari ini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. SMA dan SPM 2011-02- . Ribuan terima kasih diucapkan kepada En Subki b Abd Hamid atas kesudian beliau meluangkan masa bersama di dalam program yang dirancang ini.4 4. Ucapan Pengetua Seterusnya. 6 AKUJANJI Majlis diteruskan lagi dengan Ikrar AKUJANJI Calon PMR. Junjungan kasih Kalungan budi. majlis dengan hormat takzimnya menjemput dan mempersilakan Yang Berbahagia Pn Siti ROmziah bt Madong.

Penutup Hadirin yang dimuliakan Dengan berakhirnya upacara sebentar tadi maka berakhirlah Program Menyelusuri Kecenderungan Kerjaya dan juga Program Ikrar AKUJANJI bagi calon PMR. sambutlah sembah dan salam Sembah nan minta maaf Salam nan minta ampun. SMA dan SPM untuk mengetuai bacaan Ikrar ini. SMA dan SPM 2011 Cantik tersusun bunga kasturi Dihias indah berseli siantan Kami menyusun sepuluh jari Salah dan silap harap maafkan Akhir kata.5 10 Dengan ini dipersilakan wakil Calon PMR. Salam terima kasih memohon diri Program dirangka berakhir di sini Sebarang kekurangan harap diampuni Terima kasih sekalung budi Kenangan manis abadikan di hati . Majlis dimulakan dengan Ikrar AKUJANJI Calon PMR 2011 Dipersilakan ________________ utk mengetuai Ikrar AKUJANJI Calon SMA 2011 Majlis menjemput _____________utk mengetuai Ikrar AKUJANJI Calon SPM 2011 Majlis merakamkan sekalung penghargaan dan terima kasih kepada wakil pelajar di atas bacaan ikrar sebentar tadi 7 .

. Di jemput dan dipersilakan Penceramah En Mustaffa b Abdullah............ YDP PIBG untuk ke kantin bagi menikmati jamuan ringan Sekian.... Wabillahitaufik.... ..... Pengetua SAM Rawang....6 Semoga kita berjumpa lagi Di lain hari di lain waktu............

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful