TEKS PENGACARA MAJLIS SEMINAR CERAMAH MENYELUSURI KECENDERUNGAN ANAK DALAM KERJAYA & AKUJANJI CALON PMR , SMA DAN

SPM 2011

15 FEBRUARI 2011

2 BIL 1. TEKS 2.. guru-guru dan rakan-rakan yang dikasihi sekalian. AKTIVITI Ucapan aluan pengacara majlis Bismillahirahmanirahim. Pn Siti Romziah bt Madong. . YDP PIBG. Terima kasih diucapkan kepada ________________________ di atas bacaan doa sebentar tadi. Amin Ya Rabbal Alamin. Salam Mesra dan salam hormat diucapkan kepada semua... Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera Yang berbahagia.. dengan segala hormatnya dipersilakan ____________________________ untuk bacaan doa.. Untuk itu. Barisan Guru Penolong Kanan Sekolah Agama Menengah Rawang. Molek lah kiranya kita mulakan dengan bacaan doa supaya majlis yang diadakan ini dilimpahi dengan kenikmatan dan perjalanan majlis berada dalam keadaan yang sentiasa dirahmati.. Pengetua SAM Rawang Yang dihormati. Yang berusaha. 3 Ceramah Kerjaya Tanpa membuang masa kita teruskan dengan agenda utama pada hari ni iaitu . Bacaan Doa Bagi memulakan acara pada hari ini..En Subki b Abd Hamid. Ketua-ketua bidang.

. Untuk itu dengan segala hormatny dipersilakan En Mustaffa b Abdullah untuk sama-sama berkongsi ilmu dengan rakan pelajar . Berumur 48 tahun dan sudah berumahtangga.3 Ceramah ataupun perkongsian mengenai kerjaya yang akan disampaikan oleh penceramah jemputan kita pada hari ini . Beliau dikenali dengan nama EN Mustaffa b Abdullah. kita mampu menggapai apa jua kerjaya yang kita idamkan. Berkongsi sedikit info tentang penceramah pada hari ini. ibubapa yang dikasihi dan guru-guru tentang perancangan kecenderungan dan kerjaya untuk masa hadapan. pemegang Ijazah dalam Engineering Business Management UTM dengan kerjasama Warwick University. Dengan segala hormatnya dipersilakan ----------------------------------------------------------------Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia EN Mustaffa b Abdullah di atas ilmu yang dikongsikan bersam akita pada hari ini. Pensyarah di Twintech International University College Technology dan AJK PIBG Sekolah Menengah Islam Al Amin Gombak. Jadi sebenarnya dengan perancangan yang jitu dan mantap.

Dengan segala hormatnya dipersilakan. SMA dan SPM 2011-02- . 5 Ucapan YDB PIBG EN Mohd Subki b Abd Hamid Untuk meneruskan acara Majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan En Subki b Abdul Hamid untuk menyampaikan sepatah dua kata perkongsian untuk semua yang hadir pada hari ini. Buat Yang Berbahagia Puan Pengetua. Pengetua Sek Agama Menengah Rawang untuk menyampaikan ucapan. Pengetua Sek Agama Menengah Rawang atas ucapan beliau sebentar tadi. 6 AKUJANJI Majlis diteruskan lagi dengan Ikrar AKUJANJI Calon PMR. Ucapan Pengetua Seterusnya. majlis dengan hormat takzimnya menjemput dan mempersilakan Yang Berbahagia Pn Siti ROmziah bt Madong. Junjungan kasih Kalungan budi. Semoga dengan adanya hubungan yang erat di antara PIBG dan sekolah akan membantu kami para pelajar untuk menjalani kehidupan persekolahan dengan selesa . Ribuan terima kasih diucapkan kepada En Subki b Abd Hamid atas kesudian beliau meluangkan masa bersama di dalam program yang dirancang ini.4 4. Atas ucapan penuh bererti Jadi kenangan kekal abadi Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Pn Siti ROmziah bt Madong.

SMA dan SPM untuk mengetuai bacaan Ikrar ini. Penutup Hadirin yang dimuliakan Dengan berakhirnya upacara sebentar tadi maka berakhirlah Program Menyelusuri Kecenderungan Kerjaya dan juga Program Ikrar AKUJANJI bagi calon PMR. SMA dan SPM 2011 Cantik tersusun bunga kasturi Dihias indah berseli siantan Kami menyusun sepuluh jari Salah dan silap harap maafkan Akhir kata.5 10 Dengan ini dipersilakan wakil Calon PMR. sambutlah sembah dan salam Sembah nan minta maaf Salam nan minta ampun. Salam terima kasih memohon diri Program dirangka berakhir di sini Sebarang kekurangan harap diampuni Terima kasih sekalung budi Kenangan manis abadikan di hati . Majlis dimulakan dengan Ikrar AKUJANJI Calon PMR 2011 Dipersilakan ________________ utk mengetuai Ikrar AKUJANJI Calon SMA 2011 Majlis menjemput _____________utk mengetuai Ikrar AKUJANJI Calon SPM 2011 Majlis merakamkan sekalung penghargaan dan terima kasih kepada wakil pelajar di atas bacaan ikrar sebentar tadi 7 .

.. YDP PIBG untuk ke kantin bagi menikmati jamuan ringan Sekian... Wabillahitaufik.. Di jemput dan dipersilakan Penceramah En Mustaffa b Abdullah.... ......6 Semoga kita berjumpa lagi Di lain hari di lain waktu............ Pengetua SAM Rawang.............

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful