TEKS PENGACARA MAJLIS SEMINAR CERAMAH MENYELUSURI KECENDERUNGAN ANAK DALAM KERJAYA & AKUJANJI CALON PMR , SMA DAN

SPM 2011

15 FEBRUARI 2011

3 Ceramah Kerjaya Tanpa membuang masa kita teruskan dengan agenda utama pada hari ni iaitu . Pn Siti Romziah bt Madong. TEKS 2. . dengan segala hormatnya dipersilakan ____________________________ untuk bacaan doa. AKTIVITI Ucapan aluan pengacara majlis Bismillahirahmanirahim..2 BIL 1. guru-guru dan rakan-rakan yang dikasihi sekalian. Barisan Guru Penolong Kanan Sekolah Agama Menengah Rawang.En Subki b Abd Hamid. Bacaan Doa Bagi memulakan acara pada hari ini. Molek lah kiranya kita mulakan dengan bacaan doa supaya majlis yang diadakan ini dilimpahi dengan kenikmatan dan perjalanan majlis berada dalam keadaan yang sentiasa dirahmati.. Pengetua SAM Rawang Yang dihormati. Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera Yang berbahagia. Amin Ya Rabbal Alamin. Untuk itu. Ketua-ketua bidang. Salam Mesra dan salam hormat diucapkan kepada semua.... Yang berusaha. YDP PIBG.. Terima kasih diucapkan kepada ________________________ di atas bacaan doa sebentar tadi..

3 Ceramah ataupun perkongsian mengenai kerjaya yang akan disampaikan oleh penceramah jemputan kita pada hari ini . pemegang Ijazah dalam Engineering Business Management UTM dengan kerjasama Warwick University. Beliau dikenali dengan nama EN Mustaffa b Abdullah. ibubapa yang dikasihi dan guru-guru tentang perancangan kecenderungan dan kerjaya untuk masa hadapan. Dengan segala hormatnya dipersilakan ----------------------------------------------------------------Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia EN Mustaffa b Abdullah di atas ilmu yang dikongsikan bersam akita pada hari ini. kita mampu menggapai apa jua kerjaya yang kita idamkan. . Berumur 48 tahun dan sudah berumahtangga. Pensyarah di Twintech International University College Technology dan AJK PIBG Sekolah Menengah Islam Al Amin Gombak. Jadi sebenarnya dengan perancangan yang jitu dan mantap. Untuk itu dengan segala hormatny dipersilakan En Mustaffa b Abdullah untuk sama-sama berkongsi ilmu dengan rakan pelajar . Berkongsi sedikit info tentang penceramah pada hari ini.

Dengan segala hormatnya dipersilakan. SMA dan SPM 2011-02- . Pengetua Sek Agama Menengah Rawang untuk menyampaikan ucapan. 5 Ucapan YDB PIBG EN Mohd Subki b Abd Hamid Untuk meneruskan acara Majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan En Subki b Abdul Hamid untuk menyampaikan sepatah dua kata perkongsian untuk semua yang hadir pada hari ini. Junjungan kasih Kalungan budi. Buat Yang Berbahagia Puan Pengetua. Ucapan Pengetua Seterusnya. Atas ucapan penuh bererti Jadi kenangan kekal abadi Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Pn Siti ROmziah bt Madong.4 4. Pengetua Sek Agama Menengah Rawang atas ucapan beliau sebentar tadi. majlis dengan hormat takzimnya menjemput dan mempersilakan Yang Berbahagia Pn Siti ROmziah bt Madong. Ribuan terima kasih diucapkan kepada En Subki b Abd Hamid atas kesudian beliau meluangkan masa bersama di dalam program yang dirancang ini. 6 AKUJANJI Majlis diteruskan lagi dengan Ikrar AKUJANJI Calon PMR. Semoga dengan adanya hubungan yang erat di antara PIBG dan sekolah akan membantu kami para pelajar untuk menjalani kehidupan persekolahan dengan selesa .

Penutup Hadirin yang dimuliakan Dengan berakhirnya upacara sebentar tadi maka berakhirlah Program Menyelusuri Kecenderungan Kerjaya dan juga Program Ikrar AKUJANJI bagi calon PMR. sambutlah sembah dan salam Sembah nan minta maaf Salam nan minta ampun. SMA dan SPM 2011 Cantik tersusun bunga kasturi Dihias indah berseli siantan Kami menyusun sepuluh jari Salah dan silap harap maafkan Akhir kata.5 10 Dengan ini dipersilakan wakil Calon PMR. Salam terima kasih memohon diri Program dirangka berakhir di sini Sebarang kekurangan harap diampuni Terima kasih sekalung budi Kenangan manis abadikan di hati . Majlis dimulakan dengan Ikrar AKUJANJI Calon PMR 2011 Dipersilakan ________________ utk mengetuai Ikrar AKUJANJI Calon SMA 2011 Majlis menjemput _____________utk mengetuai Ikrar AKUJANJI Calon SPM 2011 Majlis merakamkan sekalung penghargaan dan terima kasih kepada wakil pelajar di atas bacaan ikrar sebentar tadi 7 . SMA dan SPM untuk mengetuai bacaan Ikrar ini.

..6 Semoga kita berjumpa lagi Di lain hari di lain waktu..... Di jemput dan dipersilakan Penceramah En Mustaffa b Abdullah.... Pengetua SAM Rawang............. YDP PIBG untuk ke kantin bagi menikmati jamuan ringan Sekian. ............ Wabillahitaufik.....