CARTA ORGANISASI KELAB BOLA SEPAK SEKOLAH KEBANGSAAN MUZAFFAR SYAH KOTA TINGGI 2011

PENGERUSI NAIB PENGERUSI SETIAUSAHA BENDAHARI AHLI JAWATANKUASA

: : : : :

MUHAMMAD AMMAR B ABDUL AZIZ MOHD FAKHRUL HAZIQ B AZMAN NAZRUL IZHAR B RAHMAT MOHD FAKHRUL RADZI B MOHD AZRI TAHUN 6 TAHUN 5 TAHUN 4 : : : ALIF MOHD HILMI B ISMADI AMAN AMMAR

PERANCANGAN TAKTIKAL PERSATUAN MATEMATIK DAN SAINS 2010 AKTIVITI OBJEKTIF : BULAN SAINS DAN MATEMATIK : MELAHIRKAN MURID-MURID YANG BERKEYAKINAN. BERBAKAT.JUN RM150. Mencari maklumat dan info terkini berkaitan Sains dan Teknologi melalui internet dan pembacaan di dalam Pusat Sumber Sekolah. BERKETERAMPILAN DAN MAHIR DALAM PENGIRAAN MATEMATIK DAN MENGUASAI BIDANG SAINS DAN TEKNOLOGI PENGURUSAN JANGKAMASA KOS PELAN KONTIGENSI 1. Menguasai ilmu pengiraan dengan baik. PENYELIAAN TENTATIF KERJA Mesyuarat dan lantikan AJK Guru-guru mata Pelajaran Matematik dan Sains 3 bulan APRIL .00 PERANCANGAN STRATEGIK PERSATUAN SAINS DAN MATEMATIK TAHUN 2010 . 2.

Mengadakan Sudut Sains dan Matematik untuk menambah pengetahuan murid PELAN TINDAKAN 1. INDIKASI KEJAYAAN 1. Mengadakan pertandingan Kuiz Sains dan Matematik peringkat sekolah. Murid dapat menyelesaikan masalah berkaitan Matematik dengan cepat. Melatih murid dalam pengiraan cepat. Murid terdedahkan kepada pengetahuan dan pengalaman yang baru untuk menjadi pelajar yang lebih berinovasi dan kreatif dalam bidang Sains dan reka cipta OBJEKTIF 1. Membuat buku skrap. 2.VISI MISI : MENCAPAI KECEMERLANGAN DALAM AKTIVITI PERSATUAN SAINS DAN MATEMATIK : PANTAS MENGIRA DAN MENGUASAI BIDANG SAINS DAN TEKNOLOGI SECARA KREATIF DAN BERINOVASI AKTVITI 1. Memberikan kepada murid-murid alamat web yang berkaitan sains dan teknolgi untuk menambah pengetahuan dan pengalaman 4. Menjawab soalan Kuiz Harian 2. 2. 3. 3. Murid menguasai ilmu pengiraan dan menambah maklumat semasa berkaitan sains dan teknologi . Mengadakan mesyuarat dan lantikan AJK. Membuat kerja Projek Sains ( membina model ) PROGRAM TAKTIKAL PERSATUAN SAINS DAN MATEMATIK . STRATEGI 1. 2. Mendapat sekurangkurangnya tempat kedua dalam pertandingan Sains dan Matematik peringkat Zon Air Tawar. Murid boleh mewakili sekolah dalam pertandingan Kuiz Sains dan Matematik dengan yakin dan jayanya. 2. Latihan mencongak semasa perhimpunan pagi hari Selasa. 3.

00 CARTA GANTT PERANCANGAN TAKTIKAL PERSATUAN SAINS DAN MATEMATIK . c. AKTIVITI 1. Kreatif dalam aktiviti kerja projek sains. Kuiz Sains dan Matematik 2. Pertandingan Rekacipta SASARAN Mrid-murid Tahap 1 dan Tahap 2 JANGKAMASA Sepanjang April hingga Mei KOS RM150.MISI : BIL 1 MEMBINA DAYA KREATIF DAN INOVASI DALAM BIDANG SAINS DAN TEKNOLOGI OBJEKTIF Murid akan dapat : a. Kuiz Harian Sains dan Matematik 3. Mendapat keyakinan untuk mewakili sekolah dalam aktiviti Sains dan Matematik. Menguasai pengiraan dengan lebih pantas melalui aktiviti congak. b.

BIL AKTIVITI APRIL MEI JUN 1 2 Mesyuarat dan lantikan AJK Kuiz harian 3 Rekacipta 4 Kuiz Sains dan Matematik .