CARTA ORGANISASI KELAB BOLA SEPAK SEKOLAH KEBANGSAAN MUZAFFAR SYAH KOTA TINGGI 2011

PENGERUSI NAIB PENGERUSI SETIAUSAHA BENDAHARI AHLI JAWATANKUASA

: : : : :

MUHAMMAD AMMAR B ABDUL AZIZ MOHD FAKHRUL HAZIQ B AZMAN NAZRUL IZHAR B RAHMAT MOHD FAKHRUL RADZI B MOHD AZRI TAHUN 6 TAHUN 5 TAHUN 4 : : : ALIF MOHD HILMI B ISMADI AMAN AMMAR

BERKETERAMPILAN DAN MAHIR DALAM PENGIRAAN MATEMATIK DAN MENGUASAI BIDANG SAINS DAN TEKNOLOGI PENGURUSAN JANGKAMASA KOS PELAN KONTIGENSI 1. Mencari maklumat dan info terkini berkaitan Sains dan Teknologi melalui internet dan pembacaan di dalam Pusat Sumber Sekolah. 2.PERANCANGAN TAKTIKAL PERSATUAN MATEMATIK DAN SAINS 2010 AKTIVITI OBJEKTIF : BULAN SAINS DAN MATEMATIK : MELAHIRKAN MURID-MURID YANG BERKEYAKINAN. Menguasai ilmu pengiraan dengan baik.00 PERANCANGAN STRATEGIK PERSATUAN SAINS DAN MATEMATIK TAHUN 2010 . PENYELIAAN TENTATIF KERJA Mesyuarat dan lantikan AJK Guru-guru mata Pelajaran Matematik dan Sains 3 bulan APRIL . BERBAKAT.JUN RM150.

Memberikan kepada murid-murid alamat web yang berkaitan sains dan teknolgi untuk menambah pengetahuan dan pengalaman 4. Mengadakan pertandingan Kuiz Sains dan Matematik peringkat sekolah. Menjawab soalan Kuiz Harian 2. 2. Melatih murid dalam pengiraan cepat. Mengadakan mesyuarat dan lantikan AJK. Mendapat sekurangkurangnya tempat kedua dalam pertandingan Sains dan Matematik peringkat Zon Air Tawar. Murid dapat menyelesaikan masalah berkaitan Matematik dengan cepat. INDIKASI KEJAYAAN 1. STRATEGI 1. Mengadakan Sudut Sains dan Matematik untuk menambah pengetahuan murid PELAN TINDAKAN 1.VISI MISI : MENCAPAI KECEMERLANGAN DALAM AKTIVITI PERSATUAN SAINS DAN MATEMATIK : PANTAS MENGIRA DAN MENGUASAI BIDANG SAINS DAN TEKNOLOGI SECARA KREATIF DAN BERINOVASI AKTVITI 1. 3. 2. Membuat kerja Projek Sains ( membina model ) PROGRAM TAKTIKAL PERSATUAN SAINS DAN MATEMATIK . 2. Murid boleh mewakili sekolah dalam pertandingan Kuiz Sains dan Matematik dengan yakin dan jayanya. Latihan mencongak semasa perhimpunan pagi hari Selasa. Membuat buku skrap. Murid terdedahkan kepada pengetahuan dan pengalaman yang baru untuk menjadi pelajar yang lebih berinovasi dan kreatif dalam bidang Sains dan reka cipta OBJEKTIF 1. 2. Murid menguasai ilmu pengiraan dan menambah maklumat semasa berkaitan sains dan teknologi . 3. 3.

Kreatif dalam aktiviti kerja projek sains. c. Pertandingan Rekacipta SASARAN Mrid-murid Tahap 1 dan Tahap 2 JANGKAMASA Sepanjang April hingga Mei KOS RM150.MISI : BIL 1 MEMBINA DAYA KREATIF DAN INOVASI DALAM BIDANG SAINS DAN TEKNOLOGI OBJEKTIF Murid akan dapat : a. Mendapat keyakinan untuk mewakili sekolah dalam aktiviti Sains dan Matematik. Kuiz Sains dan Matematik 2. AKTIVITI 1. Kuiz Harian Sains dan Matematik 3.00 CARTA GANTT PERANCANGAN TAKTIKAL PERSATUAN SAINS DAN MATEMATIK . b. Menguasai pengiraan dengan lebih pantas melalui aktiviti congak.

BIL AKTIVITI APRIL MEI JUN 1 2 Mesyuarat dan lantikan AJK Kuiz harian 3 Rekacipta 4 Kuiz Sains dan Matematik .