P. 1
KERTAS KERJA SEMINAR DAN PAMERAN BAHAN LITERASI BAHASA

KERTAS KERJA SEMINAR DAN PAMERAN BAHAN LITERASI BAHASA

|Views: 693|Likes:
Published by siti ruzana

More info:

Published by: siti ruzana on Feb 13, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/03/2013

pdf

text

original

KERTAS KERJA SEMINAR DAN PAMERAN BAHAN LITERASI BAHASA

PENDAHULUAN Pameran Bahan Pemulihan Bahasa Melayu dalam mata pelajaran Literasi Bahasa Melayu melibatkan semua pelajar PGSR. Melalui pemeran ini, para pelajar berpeluang mempersembahkan hasil kerja amali yang dibuat oleh mereka sepanjang semester ini. Pameran ini juga membolehkan para pelajar mempamerkan hasil titik peluh mereka yang penuh dengan kreativiti dan gaya persembahan yang tersendiri. MATLAMAT • • • • • Memupuk kesedaran dalam kalangan pelajar tentang kepentingan bahan bantu mengajar. Melatih pelajar supaya berfikir secara kreatif demi meningkatkan motivasi kerja perguruan. Melahirkakan pelajar yang cekap serta mahir dalam membina bahan bantu mengajar. Memberi pendedahan kepada pelajar akan kepentingan menghargai hasil usaha sendiri serta meminta tunjuk ajar daripada orang lain. Melatih pelajar supaya berfikiran kritis dan kreatif dalam menghasilkan bahan bantu mengajar serta membuat refleksi kendiri akan kekuatan dan kelemahan serta mengambil tindakan penambahbaikan secara berterusan dalam menghasilkan bahan bantu mengajar.

OBJEKTIF • • Mewujudkan kerjasama dalam kumpulan masing-masing dalam menghasilakan bahan bantu mengajar. Menghasilkan bahan pengajaran dan pembelajaran yang menarik serta dapat meerangsang minat pelajar berkeperluan khas untuk mengikuti aktivititi P & P. Mewujudkan hubungan dan kerjasama yang baik antara pensyarah pembimbing dengan pelajar dan antara sesama pelajar. Mempamerkan bahan-bahan pengajaran yang telah dihasilkan oleh pelajar.

• •

TARIKH

MASA 8. JAWATANKUASA PELAKSANA Rujuk Lampiran A ANGGARAN PERBELANJAAN Rujuk Lampiran B PROGRAM TENTATIF Rujuk Lampiran C PENUTUP Pendedahan tentang kepentingan bahan bantu mengajar kepada semua guru PGSR. TEMPAT Bilik Makan VIP . Ribuan terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang terlibat sama ada secara langsung mahupun tidak langsung.00 Pagi . Semoga pameran ini dapat mencapai matlamat-matlamat yang telah ditetapkan serta dijayakan dengan sokongan dan kerjasama daripada semua pihak. Kampus Sultan Mizan.12. Institut Pendidikan Guru Malaysia . Disediakan oleh: . SASARAN Semua warga Institut Pendidikan Guru Kampus Sultan Mizan.30 Tengahari.

.(SITI RUZANA BINTI ABD HAMID) Setiausaha Pameran Bahan Pemulihan Bahasa Melayu Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Sultan Mizan.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->