UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA KERTAS KERJA UNTUK KELULUSAN DEKAN CADANGAN PERLAKSANAAN PROGRAM PENGHAYATAN BANGUNAN

WARISAN BATU PAHAT SEMPENA PERARAKAN KONVOKESYEN KE-11 UTHM
1.0 TUJUAN Tujuan kertas kerja ini adalah untuk mendapatkan kelulusan Ybhg. Dekan Fakulti Sains Sastera & Warisan dan YDP Kelab Batu Pahat untuk menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat

Sempena Perarakan Konvokesyen Ke-11 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia pada 2 Oktober 2010.
2.0 LATAR BELAKANG 2.1 Program ini dilaksanakan bagi subjek Tamadun Islam Tamadun Asia (TITAS) UMA 1162 dibawah penyeliaan Prof. Madya Dr. Hussain Othman. 2.1.1 Program ini merupakan satu tugasan yang akan menghasilkan satu monograf tentang Sejarah Batu Pahat (Bangunan Kelab Batu Pahat). 2.1.2 Tujuan monograf ini dihasilkan untuk menjadikan Bangunan Kelab Batu Pahat sebagai tapak warisan di Batu Pahat, Johor.

1

2. 3.2. 2.2 Program ini membuka peluang kepada mahasiswa dan pelajar untuk menonojolkan bakat dan membuka minda generasi muda tentang pentingnya mengekalkan warisan di negara kita.0 OBJEKTIF Objektif penganjuran program ini ialah: 3. 3.2. 2. 4.2 Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat akan dijalankan pada 2 Oktober 2010 bertempat di bangunan Kelab Batu Pahat.1 Menerapkan nilai penghayatan terhadap bangunan warisan Batu Pahat kepada generasi muda. Sastera & Warisan telah berganding bahu untuk menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat.1 Nilai penghayatan bangunan warisan ini akan diterjemahkan dalam bentuk lukisan yang dilukis oleh generasi muda yang terdiri daripada mahasiswa dan pelajar sekolah.0 TARIKH DAN TEMPAT Tarikh : 2 Oktober 2010 2 .4 Penganjuran ini akan juga melibatkan semua pihak yang berkaitan sama ada di dalam mahupun luar Universiti.3 Kumpulan Best Madani dari Fakulti Pendidkan Teknikal dengan kerjasama Fakulti Sains. 2.2.2 Menterjemahkan nilai penghayatan dalam bentuk lukisan.

0 JEMPUTAN Jemputan : Bangunan Kelab Batu Pahat.2 Implikasi Jika Tidak Diluluskan Kumpulan Best Madani dari Fakulti Pendidkan Teknikal dengan kerjasama Fakulti Sains. Sastera & Warisan : Dekan Fakulti pendidikan Teknikal 6.0 IMPLIKASI 9. Dekan Fakulti Sains. Sastera & Warisan tidak akan dapat menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat Sempena Perarakan Konvokesyen Ke-11 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia 9. Johor : Cadangan 1 : Cadangan 2 : Cadangan 3 : YDP Kelab Batu Pahat : Dekan Fakulti Sains. Batu Pahat .0 AHLI JAWATANKUASA Senarai Ahli Jawatankuasa (Lihat Lampiran 2) Bidang Tugas Ahli Jawatankuasa (Lihat Lampiran 3) 8.Tempat 5.0 AKTIVITI DAN ATURCARA Lihat Lampiran 1 7. Sastera dan Warisan dan YDP Kelab Batu Pahat dengan segala hormatnya dipohon untuk menimbang dan meluluskan 3 .0 KEPUTUSAN Ybhg.1 Implikasi Kewangan Lihat Lampiran 4 9.

Disediakan oleh Noor Jumaatun Jamly Setiausaha Kumpulan Best Madani Tamadun Islam Tamadun Asia Fakulti Pendidikan Teknikal 4 .cadangan menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat Sempena Perarakan Konvokesyen Ke-11 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia pada 2 Oktober 2010.

LAMPIRAN 1: ATURCARA Tentatif Program 8.00 pg– 9.30 ptg – 2.30 ptg 1.00ptg :Penyampaian hadiah & cenderahati : Jamuan makan 5 .00 tgh.00 ptg – 1.00 ptg : Pendaftaran peserta : Aktiviti melukis bangunan warisan : Ketibaan VIP dan jemputan :.12.00 tgh 12.00 pg – 12.30 tgh – 1.30tgh 12.Ucapan YDP Batu Pahat Kelab 1.00 pg 9.Ucapan aluan Ketua program .

Pengarah Program : Nur Fatiha Abdul Mukhtar Setiausaha Ahli Jawatan Kuasa : Noor Jumaatun Jamly : 1.LAMPIRAN 2: AHLI JAWATANKUASA Penasihat Program Pengarah Program : Prof. Hussain Othman : Wan Norliana Wan Hamzah Timb. Halim 3. Khairun Hafizah Abd. Nur Ashrah Adnan Krishnan (Hadiah/Cenderahati) (Makanan) (Peralatan) 6 . Madya Dr. Khairunnisa Mohd Radzi 2.

Mengiringi dan melayan tetamu kehormat. Memantau tugas-tugas semua ahli jawatankuasa yang lain. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan JK dari semasa ke semasa 1. Membuat catatan keputusan-keputusan yang diambil di dalam mesyuarat 2. Mempengerusikan semua mesyuarat berkaitan perlaksanaan program 2.Lampiran 3: Bidang Tugas Ahli Jawatankuasa Jawatankuasa Pengarah Program Bidang Tugas 1. Membantu tugas-tugas pengerusi dan timbalan pengerusi 5. Membuat keputusan segera dalam situasi perlu 4. Memastikan pelaksanaan program berjalan lancar daripada awal sehingga akhir sebagaimana dirancang 3. Membuat tempahan makanan/minuman dan menentukan tempat jamuan bagi tetamu kehormat dan peserta 2. Menyediakan minit mesyuarat dan edaran 3. 5. Mempengerusikan mesyuarat ketika ketiadaan pengerusi 3. Memastikan jamuan telah tersedia mengikut tentatif program 3. Membantu Pengerusi memantau setiap ahli jawatankuasa menjalankan tugas 4. Menyediakan surat-menyurat / surat jemputan VVIP 4. Membantu pengerusi menjalankan tugas-tugas yang ditelah ditetapkan 2. ditemani dan Timbalan Pengarah Program Setiausaha AJK Jamuan 7 . 1. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan JK dari semasa ke semasa 1. Jemputan perempuan diiringi. Memastikan tempat jamuan bersih dan selamat sebelum dan selepas jamuan 4.

Menguruskan upacara penyampaian cenderahati agar berjalan dengan lancar 3. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengarah program dan mesyuarat dari semasa ke semasa. Menyediakan kemudahan internet untuk peserta 4. 1. Menyediakan pelan tempat utama program sambutan 5. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan mesyuarat dari semasa ke semasa 1. hiasan dan kemudahan di pentas persidangan 3. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan mesyuarat dari semasa ke semasa AJK Teknikal / Peralatan 8 . 6. Mengenalpasti bentuk dan menyediakan hadiah dan cenderahati yang sesuai untuk disampaikan kepada pemenang pertandingan serta perasmi pembukaan dan penutup 2. backdrop. Membuat tempahan dewan dan bilik yang hendak digunakan 2. Menyediakan peralatan yang diperlukan oleh peserta 6. Membuat tempahan peralatan audio visual 7. Menyediakan peralatan.AJK Hadiah / Cenderahati dilayan oleh penyambut wanita.

10 20 peserta x RM10.00 1 keping (melintang) x RM 50.00 105. Butiran Pendapatan Keterangan Fakulti Sains Satera Dan Warisan Kelab Batu Pahat RM RM 500.00 50 orang (sarapan) x RM2.00 40.3 Cenderahati jemputan 2.5 Dokumentasi audio dan video 2. 1.00 5 orang x RM10.00 800.4 Banner 2.1 Fotokopi Iklan 2. Perbelanjaan 2.00 2.2 Hadiah peserta 2.00 300.00 250.7 Jamuan 2.00 100.LAMPIRAN 4: ANGGARAN PERBELANJAAN PENGANJURAN PROGRAM PENGHAYATAN BANGUNAN WARISAN BATU PAHAT SEMPENA PERARAKAN KONVOKESYEN KE-11 UTHM Bil.6 Sijil penyertaan 2.00 5.00 9 .8 Kontigen 50 keping x RM0.00 50.00 50.00 50 orang (tengahari) x RM5.00 200.00 UCiTV 20 peserta dan urusetia x RM2.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.