UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA KERTAS KERJA UNTUK KELULUSAN DEKAN CADANGAN PERLAKSANAAN PROGRAM PENGHAYATAN BANGUNAN

WARISAN BATU PAHAT SEMPENA PERARAKAN KONVOKESYEN KE-11 UTHM
1.0 TUJUAN Tujuan kertas kerja ini adalah untuk mendapatkan kelulusan Ybhg. Dekan Fakulti Sains Sastera & Warisan dan YDP Kelab Batu Pahat untuk menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat

Sempena Perarakan Konvokesyen Ke-11 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia pada 2 Oktober 2010.
2.0 LATAR BELAKANG 2.1 Program ini dilaksanakan bagi subjek Tamadun Islam Tamadun Asia (TITAS) UMA 1162 dibawah penyeliaan Prof. Madya Dr. Hussain Othman. 2.1.1 Program ini merupakan satu tugasan yang akan menghasilkan satu monograf tentang Sejarah Batu Pahat (Bangunan Kelab Batu Pahat). 2.1.2 Tujuan monograf ini dihasilkan untuk menjadikan Bangunan Kelab Batu Pahat sebagai tapak warisan di Batu Pahat, Johor.

1

1 Menerapkan nilai penghayatan terhadap bangunan warisan Batu Pahat kepada generasi muda.2. 3.2. 2.2 Menterjemahkan nilai penghayatan dalam bentuk lukisan. 3.2 Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat akan dijalankan pada 2 Oktober 2010 bertempat di bangunan Kelab Batu Pahat.0 TARIKH DAN TEMPAT Tarikh : 2 Oktober 2010 2 .2 Program ini membuka peluang kepada mahasiswa dan pelajar untuk menonojolkan bakat dan membuka minda generasi muda tentang pentingnya mengekalkan warisan di negara kita. 2. 2. Sastera & Warisan telah berganding bahu untuk menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat.0 OBJEKTIF Objektif penganjuran program ini ialah: 3.3 Kumpulan Best Madani dari Fakulti Pendidkan Teknikal dengan kerjasama Fakulti Sains. 4.2. 2.1 Nilai penghayatan bangunan warisan ini akan diterjemahkan dalam bentuk lukisan yang dilukis oleh generasi muda yang terdiri daripada mahasiswa dan pelajar sekolah.4 Penganjuran ini akan juga melibatkan semua pihak yang berkaitan sama ada di dalam mahupun luar Universiti.

Sastera & Warisan tidak akan dapat menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat Sempena Perarakan Konvokesyen Ke-11 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia 9.0 AHLI JAWATANKUASA Senarai Ahli Jawatankuasa (Lihat Lampiran 2) Bidang Tugas Ahli Jawatankuasa (Lihat Lampiran 3) 8.0 AKTIVITI DAN ATURCARA Lihat Lampiran 1 7.0 IMPLIKASI 9.1 Implikasi Kewangan Lihat Lampiran 4 9. Dekan Fakulti Sains. Batu Pahat . Johor : Cadangan 1 : Cadangan 2 : Cadangan 3 : YDP Kelab Batu Pahat : Dekan Fakulti Sains. Sastera & Warisan : Dekan Fakulti pendidikan Teknikal 6.0 KEPUTUSAN Ybhg.Tempat 5.0 JEMPUTAN Jemputan : Bangunan Kelab Batu Pahat.2 Implikasi Jika Tidak Diluluskan Kumpulan Best Madani dari Fakulti Pendidkan Teknikal dengan kerjasama Fakulti Sains. Sastera dan Warisan dan YDP Kelab Batu Pahat dengan segala hormatnya dipohon untuk menimbang dan meluluskan 3 .

Disediakan oleh Noor Jumaatun Jamly Setiausaha Kumpulan Best Madani Tamadun Islam Tamadun Asia Fakulti Pendidikan Teknikal 4 .cadangan menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat Sempena Perarakan Konvokesyen Ke-11 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia pada 2 Oktober 2010.

00 ptg – 1.12.30 ptg – 2.00 pg– 9.LAMPIRAN 1: ATURCARA Tentatif Program 8.30 ptg 1.00 tgh.Ucapan aluan Ketua program .30tgh 12.00 tgh 12.00 pg – 12.00ptg :Penyampaian hadiah & cenderahati : Jamuan makan 5 .00 ptg : Pendaftaran peserta : Aktiviti melukis bangunan warisan : Ketibaan VIP dan jemputan :.Ucapan YDP Batu Pahat Kelab 1.30 tgh – 1.00 pg 9.

Pengarah Program : Nur Fatiha Abdul Mukhtar Setiausaha Ahli Jawatan Kuasa : Noor Jumaatun Jamly : 1. Khairun Hafizah Abd. Nur Ashrah Adnan Krishnan (Hadiah/Cenderahati) (Makanan) (Peralatan) 6 . Madya Dr. Khairunnisa Mohd Radzi 2. Halim 3. Hussain Othman : Wan Norliana Wan Hamzah Timb.LAMPIRAN 2: AHLI JAWATANKUASA Penasihat Program Pengarah Program : Prof.

Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan JK dari semasa ke semasa 1. Membantu tugas-tugas pengerusi dan timbalan pengerusi 5. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan JK dari semasa ke semasa 1. Mengiringi dan melayan tetamu kehormat. Membuat keputusan segera dalam situasi perlu 4. Jemputan perempuan diiringi.Lampiran 3: Bidang Tugas Ahli Jawatankuasa Jawatankuasa Pengarah Program Bidang Tugas 1. Memastikan jamuan telah tersedia mengikut tentatif program 3. Menyediakan minit mesyuarat dan edaran 3. 1. Membuat tempahan makanan/minuman dan menentukan tempat jamuan bagi tetamu kehormat dan peserta 2. 5. Membantu pengerusi menjalankan tugas-tugas yang ditelah ditetapkan 2. Membantu Pengerusi memantau setiap ahli jawatankuasa menjalankan tugas 4. Memastikan pelaksanaan program berjalan lancar daripada awal sehingga akhir sebagaimana dirancang 3. Memastikan tempat jamuan bersih dan selamat sebelum dan selepas jamuan 4. Mempengerusikan semua mesyuarat berkaitan perlaksanaan program 2. Membuat catatan keputusan-keputusan yang diambil di dalam mesyuarat 2. Mempengerusikan mesyuarat ketika ketiadaan pengerusi 3. Memantau tugas-tugas semua ahli jawatankuasa yang lain. Menyediakan surat-menyurat / surat jemputan VVIP 4. ditemani dan Timbalan Pengarah Program Setiausaha AJK Jamuan 7 .

Menyediakan peralatan. 1. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan mesyuarat dari semasa ke semasa 1. Menyediakan kemudahan internet untuk peserta 4. Menyediakan pelan tempat utama program sambutan 5. 6. backdrop. Membuat tempahan dewan dan bilik yang hendak digunakan 2.AJK Hadiah / Cenderahati dilayan oleh penyambut wanita. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan mesyuarat dari semasa ke semasa AJK Teknikal / Peralatan 8 . Mengenalpasti bentuk dan menyediakan hadiah dan cenderahati yang sesuai untuk disampaikan kepada pemenang pertandingan serta perasmi pembukaan dan penutup 2. Menyediakan peralatan yang diperlukan oleh peserta 6. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengarah program dan mesyuarat dari semasa ke semasa. hiasan dan kemudahan di pentas persidangan 3. Menguruskan upacara penyampaian cenderahati agar berjalan dengan lancar 3. Membuat tempahan peralatan audio visual 7.

00 5 orang x RM10.10 20 peserta x RM10.LAMPIRAN 4: ANGGARAN PERBELANJAAN PENGANJURAN PROGRAM PENGHAYATAN BANGUNAN WARISAN BATU PAHAT SEMPENA PERARAKAN KONVOKESYEN KE-11 UTHM Bil.00 UCiTV 20 peserta dan urusetia x RM2.00 1 keping (melintang) x RM 50.5 Dokumentasi audio dan video 2. Butiran Pendapatan Keterangan Fakulti Sains Satera Dan Warisan Kelab Batu Pahat RM RM 500.8 Kontigen 50 keping x RM0.00 250.00 9 .3 Cenderahati jemputan 2.00 800.00 50 orang (tengahari) x RM5.00 105.00 40.00 50.00 5.00 2.1 Fotokopi Iklan 2.2 Hadiah peserta 2. 1.4 Banner 2.7 Jamuan 2.00 300.6 Sijil penyertaan 2.00 50.00 50 orang (sarapan) x RM2.00 100.00 200. Perbelanjaan 2.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.