UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA KERTAS KERJA UNTUK KELULUSAN DEKAN CADANGAN PERLAKSANAAN PROGRAM PENGHAYATAN BANGUNAN

WARISAN BATU PAHAT SEMPENA PERARAKAN KONVOKESYEN KE-11 UTHM
1.0 TUJUAN Tujuan kertas kerja ini adalah untuk mendapatkan kelulusan Ybhg. Dekan Fakulti Sains Sastera & Warisan dan YDP Kelab Batu Pahat untuk menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat

Sempena Perarakan Konvokesyen Ke-11 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia pada 2 Oktober 2010.
2.0 LATAR BELAKANG 2.1 Program ini dilaksanakan bagi subjek Tamadun Islam Tamadun Asia (TITAS) UMA 1162 dibawah penyeliaan Prof. Madya Dr. Hussain Othman. 2.1.1 Program ini merupakan satu tugasan yang akan menghasilkan satu monograf tentang Sejarah Batu Pahat (Bangunan Kelab Batu Pahat). 2.1.2 Tujuan monograf ini dihasilkan untuk menjadikan Bangunan Kelab Batu Pahat sebagai tapak warisan di Batu Pahat, Johor.

1

2 Menterjemahkan nilai penghayatan dalam bentuk lukisan. 2.2 Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat akan dijalankan pada 2 Oktober 2010 bertempat di bangunan Kelab Batu Pahat. Sastera & Warisan telah berganding bahu untuk menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat. 2.4 Penganjuran ini akan juga melibatkan semua pihak yang berkaitan sama ada di dalam mahupun luar Universiti. 4.0 OBJEKTIF Objektif penganjuran program ini ialah: 3.2. 2.1 Menerapkan nilai penghayatan terhadap bangunan warisan Batu Pahat kepada generasi muda.3 Kumpulan Best Madani dari Fakulti Pendidkan Teknikal dengan kerjasama Fakulti Sains.2 Program ini membuka peluang kepada mahasiswa dan pelajar untuk menonojolkan bakat dan membuka minda generasi muda tentang pentingnya mengekalkan warisan di negara kita. 3.1 Nilai penghayatan bangunan warisan ini akan diterjemahkan dalam bentuk lukisan yang dilukis oleh generasi muda yang terdiri daripada mahasiswa dan pelajar sekolah.2.0 TARIKH DAN TEMPAT Tarikh : 2 Oktober 2010 2 . 2.2. 3.

0 AKTIVITI DAN ATURCARA Lihat Lampiran 1 7.1 Implikasi Kewangan Lihat Lampiran 4 9.0 AHLI JAWATANKUASA Senarai Ahli Jawatankuasa (Lihat Lampiran 2) Bidang Tugas Ahli Jawatankuasa (Lihat Lampiran 3) 8. Sastera & Warisan tidak akan dapat menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat Sempena Perarakan Konvokesyen Ke-11 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia 9. Dekan Fakulti Sains.0 JEMPUTAN Jemputan : Bangunan Kelab Batu Pahat.0 KEPUTUSAN Ybhg. Batu Pahat .2 Implikasi Jika Tidak Diluluskan Kumpulan Best Madani dari Fakulti Pendidkan Teknikal dengan kerjasama Fakulti Sains. Johor : Cadangan 1 : Cadangan 2 : Cadangan 3 : YDP Kelab Batu Pahat : Dekan Fakulti Sains. Sastera & Warisan : Dekan Fakulti pendidikan Teknikal 6.0 IMPLIKASI 9.Tempat 5. Sastera dan Warisan dan YDP Kelab Batu Pahat dengan segala hormatnya dipohon untuk menimbang dan meluluskan 3 .

Disediakan oleh Noor Jumaatun Jamly Setiausaha Kumpulan Best Madani Tamadun Islam Tamadun Asia Fakulti Pendidikan Teknikal 4 .cadangan menganjurkan Program Penghayatan Bangunan Warisan Batu Pahat Sempena Perarakan Konvokesyen Ke-11 Universiti Tun Hussein Onn Malaysia pada 2 Oktober 2010.

00 pg 9.00 ptg : Pendaftaran peserta : Aktiviti melukis bangunan warisan : Ketibaan VIP dan jemputan :.12.Ucapan YDP Batu Pahat Kelab 1.30 ptg 1.30 ptg – 2.00 ptg – 1.Ucapan aluan Ketua program .30tgh 12.00 pg – 12.00 pg– 9.LAMPIRAN 1: ATURCARA Tentatif Program 8.00 tgh.00ptg :Penyampaian hadiah & cenderahati : Jamuan makan 5 .30 tgh – 1.00 tgh 12.

Hussain Othman : Wan Norliana Wan Hamzah Timb. Madya Dr. Halim 3. Pengarah Program : Nur Fatiha Abdul Mukhtar Setiausaha Ahli Jawatan Kuasa : Noor Jumaatun Jamly : 1. Nur Ashrah Adnan Krishnan (Hadiah/Cenderahati) (Makanan) (Peralatan) 6 . Khairun Hafizah Abd. Khairunnisa Mohd Radzi 2.LAMPIRAN 2: AHLI JAWATANKUASA Penasihat Program Pengarah Program : Prof.

Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan JK dari semasa ke semasa 1. Memantau tugas-tugas semua ahli jawatankuasa yang lain. 1. Memastikan tempat jamuan bersih dan selamat sebelum dan selepas jamuan 4. Membuat catatan keputusan-keputusan yang diambil di dalam mesyuarat 2.Lampiran 3: Bidang Tugas Ahli Jawatankuasa Jawatankuasa Pengarah Program Bidang Tugas 1. Membuat keputusan segera dalam situasi perlu 4. Memastikan pelaksanaan program berjalan lancar daripada awal sehingga akhir sebagaimana dirancang 3. Membantu Pengerusi memantau setiap ahli jawatankuasa menjalankan tugas 4. Membantu pengerusi menjalankan tugas-tugas yang ditelah ditetapkan 2. 5. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan JK dari semasa ke semasa 1. Mempengerusikan semua mesyuarat berkaitan perlaksanaan program 2. Mengiringi dan melayan tetamu kehormat. Mempengerusikan mesyuarat ketika ketiadaan pengerusi 3. Menyediakan surat-menyurat / surat jemputan VVIP 4. Membantu tugas-tugas pengerusi dan timbalan pengerusi 5. Menyediakan minit mesyuarat dan edaran 3. Membuat tempahan makanan/minuman dan menentukan tempat jamuan bagi tetamu kehormat dan peserta 2. ditemani dan Timbalan Pengarah Program Setiausaha AJK Jamuan 7 . Memastikan jamuan telah tersedia mengikut tentatif program 3. Jemputan perempuan diiringi.

AJK Hadiah / Cenderahati dilayan oleh penyambut wanita. Menyediakan pelan tempat utama program sambutan 5. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan mesyuarat dari semasa ke semasa 1. backdrop. 1. Menguruskan upacara penyampaian cenderahati agar berjalan dengan lancar 3. Membuat tempahan dewan dan bilik yang hendak digunakan 2. Menyediakan peralatan. hiasan dan kemudahan di pentas persidangan 3. Mengenalpasti bentuk dan menyediakan hadiah dan cenderahati yang sesuai untuk disampaikan kepada pemenang pertandingan serta perasmi pembukaan dan penutup 2. 6. Membuat tempahan peralatan audio visual 7. Menyediakan peralatan yang diperlukan oleh peserta 6. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengerusi dan mesyuarat dari semasa ke semasa AJK Teknikal / Peralatan 8 . Menyediakan kemudahan internet untuk peserta 4. Menjalankan tugas-tugas yang diarahkan oleh pengarah program dan mesyuarat dari semasa ke semasa.

6 Sijil penyertaan 2.10 20 peserta x RM10.LAMPIRAN 4: ANGGARAN PERBELANJAAN PENGANJURAN PROGRAM PENGHAYATAN BANGUNAN WARISAN BATU PAHAT SEMPENA PERARAKAN KONVOKESYEN KE-11 UTHM Bil.2 Hadiah peserta 2.00 250.00 50 orang (sarapan) x RM2.3 Cenderahati jemputan 2.7 Jamuan 2. Butiran Pendapatan Keterangan Fakulti Sains Satera Dan Warisan Kelab Batu Pahat RM RM 500.00 UCiTV 20 peserta dan urusetia x RM2.1 Fotokopi Iklan 2.00 9 .00 50 orang (tengahari) x RM5.00 5 orang x RM10.00 800.00 300.00 1 keping (melintang) x RM 50. Perbelanjaan 2.00 200.00 40.00 105.00 50.00 2.00 5. 1.4 Banner 2.00 50.8 Kontigen 50 keping x RM0.5 Dokumentasi audio dan video 2.00 100.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.