TEKS PENGACARA MAJLIS PENYAMPAIAN WATIKAH DAN PELANTIKAN PENGAWAS PSS DAN SPBT 2011

ATURCARA

TINDAKAN

KATA-KATA ALUAN PENGACARA MAJLIS Assalamualaikum wth dan Salam Sejahtera… Yang Berusaha Pn. Noriah Razak, Guru Besar SK AU Keramat, Yang Dihormati Guru-guru Penolong Kanan , rakan pendidik dan seterusnya murid-murid yang dikasihi sekalian…. Bersyukur kita kepada ke hadrat Illahi kerana pada pagi ini dapat bersamasama berkumpul di majlis perhimpunan ini bagi menyaksikan Majlis Penyampaian Watikah dan Pelantikan Pengawas Pusat Sumber dan Pengawas Skim Pinjman Buku Teks bagi sesi persekolahan 2011. Untuk makluman semua, Majlis Penyerahan Watikah dan Pelantikan ini adalah gabungan bersama Pusat Sumber Sekolah dan Uni SPBT.

UCAPAN GURU BESAR Bagi menyempurnakan majlis pada pagi ini, dengan rasa takzim dipersilakan Pn. Noriah Razak, Guru Besar SK AU Keramat untuk memberi ucapan Dipersilakan… Pihak majlis mengucapkan jutaan terima kasih atas kepada Pn. Noriah Razak atas ucapan sebentar tadi… PENYAMPAIAN WATIKAH PELANTIKAN GB berucap

Majlis dengan ini menjemput Adik Adam Firdaus Farid dari Kelas 3 Azam bagi menerima watikah pelantikan Pengawas Pusat Sumber Sekolah untuk Pengawas Pusat Sumber Tahun 3 Seterusnya Adik Lyana Nazurah Khairul Fitri dari Kelas 4 Abadi bagi mewakili Pengawas Pusat Sumber Tahun 4 Dipersilakan pula Adik Erysha Hamdan dari Kelas 5 Adab bagi mewakili Pengawas Pusat Sumber Tahun 5. PENGAWAS SPBT Bagi Penyerahan Watikah Pelantikan Pengawas SPBT pula di persilakan Adik Muhammad Akmal Kamaluddin mewakili Pengawas SPBT Tahun 6 Seterusnya Adik Muhammad Firdaus Md. Johari bagi menerima watikah pelantikan mewakili Pengawas SPBT Tahun 5. Dengan ini dipohon kepada pengawas Pusat Sumber Sekolah dan Pengawas SPBT untuk bersedia ….1. Dan diikuti Adik Nurul Afiqah Mohamed Jailani bagi mewakili mewakili Pengawas Pusat Sumber Tahun 6 2. Dipersilakan Adik Azrul Hakimi Abdullah bagi mewakili Pengawas SPBT Tahun 4 Diikuti pula Adik Mohd Zulhisyam Khamis bagi mewakili Pengawas SPBT Tahun 3 . PENGAWAS PUSAT SUMBER SEKOLAH Majlis diteruskan lagi dengan Penyampaian Watikah Pelantikan bagi Pengawas PSS dan Pengawas SPBT.

Zalehar Hassan Guru Penolong Kanan Tadbiran & Kurikulum bagi menyampaikan cenderahati tanda terima kasih kepada Yang Berusaha Pn. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid bagi menyampaikan cenderahati dari Unit SPBT Sekolah atas kesudian Yang Berusaha Pn. Dengan ini. 2. PENGAWAS SPBT Seterusnya dipersilakan Adik Ahmad Nizam Mohd Asri bagi mengetuai . Rosnah Abd Hamid. PENGAWAS PUSAT SUMBER Majlis diteruskan lagi dengan Bacaan Ikrar yang akan disampaikan oleh Pengawas Pusat Sumber Sekolah dan Pengawas SPBT sebagai tanda kesungguhan mereka bagi melaksana dan memikul amanah yang diberikan dalam membantu pengurusan Pusat Sumber Sekolah dan Skim Pinjaman Buku Teks.Pihak majlis merakam jutaan terima kasih kepada Pn Noriah Razak atas Penyerahan Watikah Pelantikan PSS dan Pengawas SPBT sebentar tadi… PENYAMPAIAN CENDERAHATI Sebagai tanda penghargaan majlis mempersilakan Pn. dipersilakan Adik Nurul Afiqah Mohamed Jailani bagi mengetuai bacaan ikrar Pengawas Pusat Sumber Sekolah Dipersilakan…. BACAAN IKRAR 1. Noriah menyempurnakan majlis ini. Noriah Razak atas kesudian menyempurnakan majlis Penyerahan Watikah Pelantikan Pengawas Pusat Sumber Sekolah bagi sesi persekolahan 2011. Seterusnya dipersilakan pula Pn.

Seterusnya ialah Bacaan Ikrar Murid. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Adik Nurul Afiqah Mohamed Jailani dan Adik Ahmad Nizam Mohd Asri atas bacaan ikrar itu tadi… BERSURAI Dengan berakhirnya bacaan ikrar itu tadi maka berakhirlah majlis Penyerahan Watikah dan Pelantikan Pengawas Pusat Sumber Sekolah dan Pengawas Skim Pinjaman Buku Teks bagi sesi persekolahan 2011. guruguru Penolong Kanan . Majlis diserahkan demula kepada Adik Pengacara Majlis… . Murid-murid diminta bersedia…. Semoga dengan pelantikan ini akan dapat memotivasikan para pengawas SPBT dan PSS untuk melaksana dan menjalankan tugas yang diamanahkan… Majlis merakamkan berbanyak terima kasih kepada pihak Guru Besar.bacaan ikrar Pengawas SPBT. Untuk itu murid-murid dipohon untuk berdiri dan bersedia bagi mengikuti ikrar yang akan dibacakan sebentar lagi. guru-guru serta murid-murid sekalian atas kerjasama dan sokongan dalam menjayakan majlis ini.