DOA SEMPENA PERLANTIKAN PENGAWAS Ya Allah, kami memanjatkan kesyukuran ke atas keizinan-Mu, untuk kami berkumpul di dewan yang

mulia ini, sempena WATIKAH PERRLANTIKAN PENGAWAS SEKOLAH KEBANGSAAN PASIR GUDANG (2), menadah tangan dengan penuh pengharapan dan rendah diri, agar kami dilimpahkan kurnia, taufik dan hidayah, kesihatan dan kekuatan, tekad dan azam yang tinggi untuk berjaya, serta dapat menjalankan tugas dengan penuh amanah dan tanggungjawab. Jadikanlah Penyampaian Watikah pada hari ini, pembuka bagi kejayaan, ketenangan yang menyeluruh, untuk kami dan kaum Muslimin keseluruhannya, memelihara agama-Mu dan menjalankan amanah yang diberikan. hamparkan di dalamnya hamparan rahmat seperti mana engkau berikan kepada hamba- hamba mu yang terpilih, rahmat yang dapat menghindarkan segala kepayahan dan kerunsingan. Ya Allah, terimalah segala kerja dan khidmat bakti kami, sebagai amal ibadat yang engkau redai. Semoga segala hasil usaha dan kejayaan kami, dapat dirasai dan dinikmati oleh seluruh umat manusia dalam membina umat Islam yang cemerlang, demi memartabatkan bangsa, agama dan negara. Ya Allah, engkau tingkatkan lah keilmuan, keazaman dan komitmen kami, untuk terus menjalankan segala tanggungjawab. Ya Allah, tingkatkan lah semangat dan hasil kerja kami, untuk terus mencapai kejayaan demi kejayaan, dengan penuh dedikasi cekal dan proaktif. Berikanlah kekuatan kepada kami, agar dapat membantu pihak pengurusan, guru dan seluruh warga sekolah, dalam mewujudkan budaya sihat dan cemerlang. Ya Allah, wahai tuhan kami, jadikanlah majlis Penyampaian Watikah ini, sebagai satu majlis yang dirahmati dan perpisahan selepas majlis ini sebagai perpisahan yang terpelihara dari sebarang bencana dan kemaksiatan. Ampunkan lah dosa kami, dosa kedua-dua ibu bapa kami, dosa mukminin dan mukminat seluruhnya, sama ada yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia

memelihara agama mu dan menjalankan amanah yang diberikan. YA RAHMAN. pembuka bagi kejayaan. dan perpisahan kami ini sebagai perpisahan yang terpelihara daripada sebarang bala bencana dan kemaksiatan. wahai tuhan kami. ketenangan yang menyeluruh untuk kami dan kaum Muslimin keseluruhannya. jadikanlah perhimpunan kami ini sebagai perhimpunan yang engkau rahmati. YA RAHIM.Mu Ya Allah. YA ZAL JALA LIWAL IKRAM Kami memohon kepada . Nabi Muhammad SAW.DOA SEMPENA SAMBUTAN MAULID AR-RASUL Segala puji bagi Allah yang memungkinkan kami hadir dalam majlis Maulidur Rasul SAW pada hari ini. “Allah hummaja’alna jam-ana haza jam-an marhuma. maka jadikan lah majlis ini sebagai penolong dan pembantu kepada kami untuk mengikut sunnah. . Watafarrukona mimbak dihi tafar rukan maksum” Ya Allah. Kami memohon agar dikurniakan dengan limpahan rahmat dan keberkatan dalam majlis ini serta beroleh kemuliaan dan kehormatan. semoga dengan keagungan Junjungan Nabi Muhammad SAW.Mu Jadikanlah Sambutan Maulidur Rasul ini sebagai. serta ditempatkan bersamasama dengan golongan orang yang beriman di sisi Kekasihmu.

Jadikanlah majlis perasmian Mesyuarat PIBG dan Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah sebagai majlis yang Engkau redai dan berkati. kami bermunajat memohon taufik dan hidayah. wahai tuhan kami. berilah kami kekuatan agar dapat mempergunakan seluruh tenaga dan pemikiran bagi menjana satu nafas baru untuk berkongsi ilmu dan maklumat. .Mu agar engkau berikan kekuatan untuk kami mengaplikasikan segala apa yang diperbincangkan dalam mesyuarat ini nanti. selari dengan era bestari dan globalisasi. “Allah hummaja’alna jam-ana haza jam-an marhuma. YA RAHMAN. YA RAHIM. moga mampu menangani keperluan dan tuntutan semasa. agar bersedia membuka tingkap minda. sama ada yang masih hidup atau yang telah menanggalkan kami. dan perpisahan kami ini sebagai perpisahan yang terpelihara daripada sebarang bala bencana dan kemaksiatan. Watafarrukona mimbak dihi tafar rukan maksum” Ya Allah. dosa ibu bapa kami dan dosa mukminin dan mukminat seluruhnya.Mu Ya Allah. kami memohon kepada. Berteraskan neraca iman dan tauhid. semoga dapat kami teruskan kecemerlangan dan kejayaan serta dapat kami cernakan amalan kualiti dalam segenap bidang kehidupan kami. Dengan berkat kebesaran-Mu Ya Allah.DOA SEMPENA PERASMIAN MASYUARAT PIBG DAN HARI ANUGERAH KECERMELANGAN SEKOLAH Pada hari dan saat ini.Mu. untuk menggempur anjakan pemikiran dan sikap di kalangan kami . Ampunkanlah dosa kami. Ya Allah. Ya Allah. Jadikanlah kecemerlangan kami itu lebih gemilang dalam melaksanakan tuntutan agama-Mu ya Allah. mudahmudahan segala apa yang dirancang mampu terlaksana dan segala hasrat serta impian akan dikabulkan. kurniakanlah kekuatan kepada kami. jadikanlah perhimpunan kami ini sebagai perhimpunan yang engkau rahmati. untuk menerima segala perubahan. YA ZAL JALA LIWAL IKRAM Engkau gembelingkanlah seluruh tenaga kami Ya Allah. dengan rasa rendah diri.

wahai tuhan kami. YA RAHIM. kami bermunajat memohon taufik dan hidayah. dosa ibu bapa kami dan dosa mukminin dan mukminat seluruhnya. Dengan berkat kebesaran-Mu Ya Allah. YA ZAL JALA LIWAL IKRAM Engkau gembelingkanlah seluruh tenaga kami Ya Allah. agar bersedia membuka tingkap minda. sama ada yang masih hidup atau yang telah meninggalkan kami. Ya Allah. untuk menggempur anjakan pemikiran dan sikap di kalangan kami . dan perpisahan kami ini sebagai perpisahan yang terpelihara daripada sebarang bala bencana dan kemaksiatan. selari dengan era bestari dan globalisasi. “Allah hummaja’alna jam-ana haza jam-an marhuma. jadikanlah perhimpunan kami ini sebagai perhimpunan yang engkau rahmati.Mu. Berteraskan neraca iman dan tauhid. moga mampu menangani keperluan dan tuntutan semasa. Watafarrukona mimbak dihi tafar rukan maksum” Ya Allah. untuk menerima segala perubahan. . berilah kami kekuatan agar dapat mempergunakan seluruh tenaga dan pemikiran bagi menjana satu nafas baru untuk berkongsi ilmu dan maklumat. dengan rasa rendah diri. semoga dapat kami teruskan kecemerlangan dan kejayaan serta dapat kami cernakan amalan kualiti dalam segenap bidang kehidupan kami. kurniakanlah kekuatan kepada kami. Jadikanlah kecemerlangan kami itu lebih gemilang dalam melaksanakan tuntutan agama-Mu ya Allah.DOA SEMPENA MAJLIS ILMU (SOLAT JENAZAH) Pada hari dan saat ini. YA RAHMAN. Jadikanlah majlis ilmu ini sebagai majlis yang Engkau redai dan berkati. Ampunkanlah dosa kami.