DOA SEMPENA PERLANTIKAN PENGAWAS Ya Allah, kami memanjatkan kesyukuran ke atas keizinan-Mu, untuk kami berkumpul di dewan yang

mulia ini, sempena WATIKAH PERRLANTIKAN PENGAWAS SEKOLAH KEBANGSAAN PASIR GUDANG (2), menadah tangan dengan penuh pengharapan dan rendah diri, agar kami dilimpahkan kurnia, taufik dan hidayah, kesihatan dan kekuatan, tekad dan azam yang tinggi untuk berjaya, serta dapat menjalankan tugas dengan penuh amanah dan tanggungjawab. Jadikanlah Penyampaian Watikah pada hari ini, pembuka bagi kejayaan, ketenangan yang menyeluruh, untuk kami dan kaum Muslimin keseluruhannya, memelihara agama-Mu dan menjalankan amanah yang diberikan. hamparkan di dalamnya hamparan rahmat seperti mana engkau berikan kepada hamba- hamba mu yang terpilih, rahmat yang dapat menghindarkan segala kepayahan dan kerunsingan. Ya Allah, terimalah segala kerja dan khidmat bakti kami, sebagai amal ibadat yang engkau redai. Semoga segala hasil usaha dan kejayaan kami, dapat dirasai dan dinikmati oleh seluruh umat manusia dalam membina umat Islam yang cemerlang, demi memartabatkan bangsa, agama dan negara. Ya Allah, engkau tingkatkan lah keilmuan, keazaman dan komitmen kami, untuk terus menjalankan segala tanggungjawab. Ya Allah, tingkatkan lah semangat dan hasil kerja kami, untuk terus mencapai kejayaan demi kejayaan, dengan penuh dedikasi cekal dan proaktif. Berikanlah kekuatan kepada kami, agar dapat membantu pihak pengurusan, guru dan seluruh warga sekolah, dalam mewujudkan budaya sihat dan cemerlang. Ya Allah, wahai tuhan kami, jadikanlah majlis Penyampaian Watikah ini, sebagai satu majlis yang dirahmati dan perpisahan selepas majlis ini sebagai perpisahan yang terpelihara dari sebarang bencana dan kemaksiatan. Ampunkan lah dosa kami, dosa kedua-dua ibu bapa kami, dosa mukminin dan mukminat seluruhnya, sama ada yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia

Mu Ya Allah.Mu Jadikanlah Sambutan Maulidur Rasul ini sebagai. wahai tuhan kami. YA RAHMAN. dan perpisahan kami ini sebagai perpisahan yang terpelihara daripada sebarang bala bencana dan kemaksiatan. Watafarrukona mimbak dihi tafar rukan maksum” Ya Allah. “Allah hummaja’alna jam-ana haza jam-an marhuma. ketenangan yang menyeluruh untuk kami dan kaum Muslimin keseluruhannya. . maka jadikan lah majlis ini sebagai penolong dan pembantu kepada kami untuk mengikut sunnah.DOA SEMPENA SAMBUTAN MAULID AR-RASUL Segala puji bagi Allah yang memungkinkan kami hadir dalam majlis Maulidur Rasul SAW pada hari ini. pembuka bagi kejayaan. jadikanlah perhimpunan kami ini sebagai perhimpunan yang engkau rahmati. serta ditempatkan bersamasama dengan golongan orang yang beriman di sisi Kekasihmu. Nabi Muhammad SAW. memelihara agama mu dan menjalankan amanah yang diberikan. YA ZAL JALA LIWAL IKRAM Kami memohon kepada . YA RAHIM. Kami memohon agar dikurniakan dengan limpahan rahmat dan keberkatan dalam majlis ini serta beroleh kemuliaan dan kehormatan. semoga dengan keagungan Junjungan Nabi Muhammad SAW.

YA ZAL JALA LIWAL IKRAM Engkau gembelingkanlah seluruh tenaga kami Ya Allah. YA RAHMAN. YA RAHIM. kami memohon kepada. agar bersedia membuka tingkap minda. jadikanlah perhimpunan kami ini sebagai perhimpunan yang engkau rahmati. kurniakanlah kekuatan kepada kami.Mu.Mu agar engkau berikan kekuatan untuk kami mengaplikasikan segala apa yang diperbincangkan dalam mesyuarat ini nanti. .Mu Ya Allah. selari dengan era bestari dan globalisasi. Dengan berkat kebesaran-Mu Ya Allah. mudahmudahan segala apa yang dirancang mampu terlaksana dan segala hasrat serta impian akan dikabulkan. Jadikanlah kecemerlangan kami itu lebih gemilang dalam melaksanakan tuntutan agama-Mu ya Allah. berilah kami kekuatan agar dapat mempergunakan seluruh tenaga dan pemikiran bagi menjana satu nafas baru untuk berkongsi ilmu dan maklumat. kami bermunajat memohon taufik dan hidayah. untuk menggempur anjakan pemikiran dan sikap di kalangan kami . dan perpisahan kami ini sebagai perpisahan yang terpelihara daripada sebarang bala bencana dan kemaksiatan. Ya Allah. sama ada yang masih hidup atau yang telah menanggalkan kami. wahai tuhan kami. dosa ibu bapa kami dan dosa mukminin dan mukminat seluruhnya.DOA SEMPENA PERASMIAN MASYUARAT PIBG DAN HARI ANUGERAH KECERMELANGAN SEKOLAH Pada hari dan saat ini. Berteraskan neraca iman dan tauhid. “Allah hummaja’alna jam-ana haza jam-an marhuma. Jadikanlah majlis perasmian Mesyuarat PIBG dan Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah sebagai majlis yang Engkau redai dan berkati. Ya Allah. untuk menerima segala perubahan. moga mampu menangani keperluan dan tuntutan semasa. Watafarrukona mimbak dihi tafar rukan maksum” Ya Allah. semoga dapat kami teruskan kecemerlangan dan kejayaan serta dapat kami cernakan amalan kualiti dalam segenap bidang kehidupan kami. dengan rasa rendah diri. Ampunkanlah dosa kami.

Ya Allah. untuk menerima segala perubahan. “Allah hummaja’alna jam-ana haza jam-an marhuma. selari dengan era bestari dan globalisasi. kami bermunajat memohon taufik dan hidayah. moga mampu menangani keperluan dan tuntutan semasa. Ampunkanlah dosa kami. YA RAHMAN. dosa ibu bapa kami dan dosa mukminin dan mukminat seluruhnya. berilah kami kekuatan agar dapat mempergunakan seluruh tenaga dan pemikiran bagi menjana satu nafas baru untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Dengan berkat kebesaran-Mu Ya Allah. dan perpisahan kami ini sebagai perpisahan yang terpelihara daripada sebarang bala bencana dan kemaksiatan. Berteraskan neraca iman dan tauhid. . YA ZAL JALA LIWAL IKRAM Engkau gembelingkanlah seluruh tenaga kami Ya Allah. agar bersedia membuka tingkap minda. YA RAHIM. wahai tuhan kami. Jadikanlah majlis ilmu ini sebagai majlis yang Engkau redai dan berkati. Jadikanlah kecemerlangan kami itu lebih gemilang dalam melaksanakan tuntutan agama-Mu ya Allah. sama ada yang masih hidup atau yang telah meninggalkan kami.DOA SEMPENA MAJLIS ILMU (SOLAT JENAZAH) Pada hari dan saat ini.Mu. untuk menggempur anjakan pemikiran dan sikap di kalangan kami . semoga dapat kami teruskan kecemerlangan dan kejayaan serta dapat kami cernakan amalan kualiti dalam segenap bidang kehidupan kami. jadikanlah perhimpunan kami ini sebagai perhimpunan yang engkau rahmati. dengan rasa rendah diri. Watafarrukona mimbak dihi tafar rukan maksum” Ya Allah. kurniakanlah kekuatan kepada kami.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful