DOA SEMPENA PERLANTIKAN PENGAWAS Ya Allah, kami memanjatkan kesyukuran ke atas keizinan-Mu, untuk kami berkumpul di dewan yang

mulia ini, sempena WATIKAH PERRLANTIKAN PENGAWAS SEKOLAH KEBANGSAAN PASIR GUDANG (2), menadah tangan dengan penuh pengharapan dan rendah diri, agar kami dilimpahkan kurnia, taufik dan hidayah, kesihatan dan kekuatan, tekad dan azam yang tinggi untuk berjaya, serta dapat menjalankan tugas dengan penuh amanah dan tanggungjawab. Jadikanlah Penyampaian Watikah pada hari ini, pembuka bagi kejayaan, ketenangan yang menyeluruh, untuk kami dan kaum Muslimin keseluruhannya, memelihara agama-Mu dan menjalankan amanah yang diberikan. hamparkan di dalamnya hamparan rahmat seperti mana engkau berikan kepada hamba- hamba mu yang terpilih, rahmat yang dapat menghindarkan segala kepayahan dan kerunsingan. Ya Allah, terimalah segala kerja dan khidmat bakti kami, sebagai amal ibadat yang engkau redai. Semoga segala hasil usaha dan kejayaan kami, dapat dirasai dan dinikmati oleh seluruh umat manusia dalam membina umat Islam yang cemerlang, demi memartabatkan bangsa, agama dan negara. Ya Allah, engkau tingkatkan lah keilmuan, keazaman dan komitmen kami, untuk terus menjalankan segala tanggungjawab. Ya Allah, tingkatkan lah semangat dan hasil kerja kami, untuk terus mencapai kejayaan demi kejayaan, dengan penuh dedikasi cekal dan proaktif. Berikanlah kekuatan kepada kami, agar dapat membantu pihak pengurusan, guru dan seluruh warga sekolah, dalam mewujudkan budaya sihat dan cemerlang. Ya Allah, wahai tuhan kami, jadikanlah majlis Penyampaian Watikah ini, sebagai satu majlis yang dirahmati dan perpisahan selepas majlis ini sebagai perpisahan yang terpelihara dari sebarang bencana dan kemaksiatan. Ampunkan lah dosa kami, dosa kedua-dua ibu bapa kami, dosa mukminin dan mukminat seluruhnya, sama ada yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia

“Allah hummaja’alna jam-ana haza jam-an marhuma. ketenangan yang menyeluruh untuk kami dan kaum Muslimin keseluruhannya. pembuka bagi kejayaan. dan perpisahan kami ini sebagai perpisahan yang terpelihara daripada sebarang bala bencana dan kemaksiatan. . jadikanlah perhimpunan kami ini sebagai perhimpunan yang engkau rahmati. Watafarrukona mimbak dihi tafar rukan maksum” Ya Allah. memelihara agama mu dan menjalankan amanah yang diberikan.Mu Jadikanlah Sambutan Maulidur Rasul ini sebagai.Mu Ya Allah. Kami memohon agar dikurniakan dengan limpahan rahmat dan keberkatan dalam majlis ini serta beroleh kemuliaan dan kehormatan. YA RAHMAN.DOA SEMPENA SAMBUTAN MAULID AR-RASUL Segala puji bagi Allah yang memungkinkan kami hadir dalam majlis Maulidur Rasul SAW pada hari ini. YA ZAL JALA LIWAL IKRAM Kami memohon kepada . Nabi Muhammad SAW. maka jadikan lah majlis ini sebagai penolong dan pembantu kepada kami untuk mengikut sunnah. serta ditempatkan bersamasama dengan golongan orang yang beriman di sisi Kekasihmu. YA RAHIM. semoga dengan keagungan Junjungan Nabi Muhammad SAW. wahai tuhan kami.

moga mampu menangani keperluan dan tuntutan semasa.Mu. untuk menggempur anjakan pemikiran dan sikap di kalangan kami . YA RAHMAN. agar bersedia membuka tingkap minda. Ampunkanlah dosa kami. semoga dapat kami teruskan kecemerlangan dan kejayaan serta dapat kami cernakan amalan kualiti dalam segenap bidang kehidupan kami. Jadikanlah kecemerlangan kami itu lebih gemilang dalam melaksanakan tuntutan agama-Mu ya Allah.Mu agar engkau berikan kekuatan untuk kami mengaplikasikan segala apa yang diperbincangkan dalam mesyuarat ini nanti. “Allah hummaja’alna jam-ana haza jam-an marhuma. kurniakanlah kekuatan kepada kami. YA RAHIM. dosa ibu bapa kami dan dosa mukminin dan mukminat seluruhnya.DOA SEMPENA PERASMIAN MASYUARAT PIBG DAN HARI ANUGERAH KECERMELANGAN SEKOLAH Pada hari dan saat ini. jadikanlah perhimpunan kami ini sebagai perhimpunan yang engkau rahmati. Berteraskan neraca iman dan tauhid. sama ada yang masih hidup atau yang telah menanggalkan kami. mudahmudahan segala apa yang dirancang mampu terlaksana dan segala hasrat serta impian akan dikabulkan. dan perpisahan kami ini sebagai perpisahan yang terpelihara daripada sebarang bala bencana dan kemaksiatan. YA ZAL JALA LIWAL IKRAM Engkau gembelingkanlah seluruh tenaga kami Ya Allah. berilah kami kekuatan agar dapat mempergunakan seluruh tenaga dan pemikiran bagi menjana satu nafas baru untuk berkongsi ilmu dan maklumat. kami bermunajat memohon taufik dan hidayah. Ya Allah. selari dengan era bestari dan globalisasi. Watafarrukona mimbak dihi tafar rukan maksum” Ya Allah.Mu Ya Allah. . kami memohon kepada. untuk menerima segala perubahan. wahai tuhan kami. Ya Allah. dengan rasa rendah diri. Dengan berkat kebesaran-Mu Ya Allah. Jadikanlah majlis perasmian Mesyuarat PIBG dan Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah sebagai majlis yang Engkau redai dan berkati.

DOA SEMPENA MAJLIS ILMU (SOLAT JENAZAH) Pada hari dan saat ini. untuk menggempur anjakan pemikiran dan sikap di kalangan kami . dengan rasa rendah diri.Mu. Dengan berkat kebesaran-Mu Ya Allah. YA ZAL JALA LIWAL IKRAM Engkau gembelingkanlah seluruh tenaga kami Ya Allah. berilah kami kekuatan agar dapat mempergunakan seluruh tenaga dan pemikiran bagi menjana satu nafas baru untuk berkongsi ilmu dan maklumat. Jadikanlah kecemerlangan kami itu lebih gemilang dalam melaksanakan tuntutan agama-Mu ya Allah. Ya Allah. wahai tuhan kami. Jadikanlah majlis ilmu ini sebagai majlis yang Engkau redai dan berkati. kurniakanlah kekuatan kepada kami. Watafarrukona mimbak dihi tafar rukan maksum” Ya Allah. kami bermunajat memohon taufik dan hidayah. selari dengan era bestari dan globalisasi. untuk menerima segala perubahan. YA RAHMAN. sama ada yang masih hidup atau yang telah meninggalkan kami. Ampunkanlah dosa kami. Berteraskan neraca iman dan tauhid. moga mampu menangani keperluan dan tuntutan semasa. jadikanlah perhimpunan kami ini sebagai perhimpunan yang engkau rahmati. dosa ibu bapa kami dan dosa mukminin dan mukminat seluruhnya. agar bersedia membuka tingkap minda. . YA RAHIM. “Allah hummaja’alna jam-ana haza jam-an marhuma. dan perpisahan kami ini sebagai perpisahan yang terpelihara daripada sebarang bala bencana dan kemaksiatan. semoga dapat kami teruskan kecemerlangan dan kejayaan serta dapat kami cernakan amalan kualiti dalam segenap bidang kehidupan kami.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful