P. 1
Karangan berpandu tingkatan 2 (1)

Karangan berpandu tingkatan 2 (1)

|Views: 2,718|Likes:
Published by mamaniya

More info:

Published by: mamaniya on Mar 07, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/02/2013

pdf

text

original

Soalan : Lihat rajah tersebut dengan teliti dan huraikan pendapat anda tentang faedah faedah kegiatan kokurikulum

. Panjang huraian anda hendaklah tidak nelebihi 120 patah perkataan.

Membentuk asas kepimpinan Menambahkan pengetahuan dan meningkatkan kemahiran FAEDAH KEGIATAN KOKURIKULUM Mengisi masa lapang Bertoleransi dalam pergaulan .

persatuan dan sukan .Kegiatan kokurikulum adalah aktiviti sampingan yang dijalankan di luar bilik darjah Merangkumi badan beruniform.

Kurikulum membentuk asas kepimpinan yang baik dalam kalangan pelajar Peribahasa : Belakang parang kalau diasah lagikan tajam .Membentuk asas kepimpinan Di bimbing menjadi ketua dalam persatuan serta ahli jawatankuasa yang akan menggerakkan persatuan.

Menambah pengetahuan dan pengalaman #Pelajar dapat menambah pengetahuan dan pengalaman dengan menyertai aktiviti yang diadakan dalam persatuan dan kelab tersebut #Contoh : kuiz . dan sebagainya # Banyak berjalan luas pengalaman . perbahasan .

Bantu-membantu antara satu sama lain tanpa mengira pangkat dan kedudukan Peribahasa : Bersatu teguh bercerai roboh / Muafakat membawa berkat .kelab dan sukan yang diadakan.Bertoleransi dalam pergaulan Pelbagai kaum dan peringkat umur bersama-sama menjayakan aktiviti persatuan.

bermain permainan online Mengajar pelajar menghargai masa Peribahasa: Masa itu emas . menunggang motosikal dengan laju.Mengisi masa lapang  Dapat mengelakkan pelajar daripada terjebak dengan perkara yang tidak berfaedah Contoh : Melepak.

*Kegiatan kokurikulum yang dirancang oleh pihak sekolah *Memberikan banyak manfaat kepada pelajar ‡Dapat membentuk sahsiah dan meningkatkan pencapaian pelajar dalam bidang akademik dan masa depan mereka ‡Peribahasa : Melentur buluh biarlah dari rebungnya .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->