P. 1
TEKS PENGACARA MAJLIS HARI GRADUASI 2010

TEKS PENGACARA MAJLIS HARI GRADUASI 2010

|Views: 2,615|Likes:
Published by Ruhaiza Mohd Zappah

More info:

Published by: Ruhaiza Mohd Zappah on Mar 10, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/20/2013

pdf

text

original

TEKS PENGACARA MAJLIS HARI GRADUASI 2010

Hadirin diminta berdiri ³KOMPANG´ Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia, Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing diiringi puan hajah Rosita bt Din, Pengetua Sekolah Mnengah Kebangsan Tan sri abdul Kadir, serta dif-dif jemputan masuk ke dewan. Hadirin dipersilakan duduk. Bismillahirrahmanirrahim«..Rabbisrahli sodri wayassirli amri wahlul uqdatan minlisani yafqahu qauli«. Yang berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing, Yang dihormati En Mohaimin B Abdul Kahar, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Yang berusaha Pn Hajah Rosita Bt Din, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Para ibu bapa, guru-guru, Pelajar-pelajar Tingkatan 5 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir yang diraikan, penerima-penerima anugerah kecemerlangan Serta hadirin yang dihormati sekalian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Terlebih dahulu, majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail dan hadirin sekalian ke Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum, Hal Ehwal Murid, Kokurikulum dan Anugerah Guru, Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kehadrat Ilahi diatas limpah kurnia dan izinNya dapat kita bersama-sama meraikan Majlis pada hari ini. . Sidang hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Bangsa Johor. NYANYIAN LAGU BANGSA JOHOR

Cantik sungguh bunga disemat Hiasan sanggul nak dara sunti Doa dibaca memohon rahmat Moga majlis diberkati Ilahi Hadirin dan hadirat sekalian.amin Ya Rabbal Alamin.. Dengan ini diharapkan. majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Untuk makluman para hadirin sekalian.Terima kasih diucapkan kepada hadirin sekalian. Majlis akan diserikan lagi dengan persembahan zapin oleh kumpulan zapin Seroja Harapan dengan lagu Semerah Padi. . Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada Kumpulan Zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. Seterusnya. matlamat majlis ini diadakan adalah untuk memberi pengiktirafan kepada pelajar-pelajar bagi keputusan yang telah dicapai di dalam Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. BACAAN DOA Amin«. Hadirin sekalian. majlis mempersilakan. Dengan segala hormatnya. UCAPAN PENGETUA Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas ucapan serta pengisytiharan pembukaan majlis itu tadi. para pelajar dapat menyuntik semangat baru serta mewujudkan daya saing bagi meningkatkan prestasi akademik sekaligus mencapai keputusan yang cemerlang dalam Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Dengan segala hormatnya mempersilakan. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan ucapan seterusnya mengisytiharkan pembukaan Majlis Hari Graduasi dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Hal Ehwal Murid. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Majlis diteruskan dengan menjemput Al Fadhil Ustaz Anas Bin Ramli untuk memimpin bacaan doa. Para hadirin sekalian.

Hadiah teruna buat si dara. Hal Ehwal Murid. Kokurikulum dan Anugerah Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. UCAPAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail diatas kesudian merasmikan Majlis sebentar tadi. Cantik sungguh si bunga melati. Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing untuk menyampaikan ucapan sekaligus merasmikan Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Agar Negara makmur sentiasa. Kasih disulam abadi dihati. untuk menyempurnakan penyampaian anugerah. Hiasan indah taman larangan.Hadirin yang dihormati.. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diringi En Muhd Kahiri B talib. Putera puteri harapan bangsa. Moga tersemat kekal berpanjangan Sidang hadirin yang dihormati. Batu berlian cincin suasa. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Kini tibalah kita ke upacara Penganugerahan Sijil Graduasi kepada pelajar-pelajar tingkatan 5 2010. Hadirin sekalian. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada kumpulan zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail. . Majlis sekali lagi mempersilakan kumpulan Zapin Seroja Harapan untuk mempersembahkan tarian zapin dengan lagu Zapin Bahari.

untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. PENGISYTIHARAN «««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5TK Seterusnya. Majlis menjemput «««««««««««««««««. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan... Majlis menjemput «««««««««««««««««. Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5 SAINS Seterusnya. Majlis menjemput ««««««««««««««««.. PENGISYTIHARAN PN NORMAH Terima kasih diucapkan kepada Pn Normah Bt Saruji. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5RJP ....Majlis dengan ini menjemput Puan Normah Bt Saruji. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Guru Penolong Kanan 1 untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5EA Seterusnya..

PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5PS Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan En Muhd Kahiri B Talib diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. Hadirin dan hadirat sekalian. Yang Diperta Persatuan Ibubapa dan Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi En Md Suhaidin B Ismail. Tanpa membuang masa. ANUGERAH KOKO DAN HEM . untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.Seterusnya. Majlis menjemput «««««««««««««««««. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. ANUGERAH KECEMERLANGAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. bagi menyempurnakan penganugerahan kecemerlangan pelajar. Majlis seterusnya menjemput Pn Norhimah Bt Ismail. Kaunselor Organisasi pejabat pelajaran Daerah Mersing diiringi Pn Normah Bt Saruji. Guru Penolong Kanan Kokurikulum untuk menyampaikan Penganugerahan Anugerah Kokurikulum dan Hal Ehwal Murid. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan tuan. guru penolong kanan 1.... Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. majlis dengan sukacitanya menjemput dan mempersilakan En Mohaimin B Abdul Kahar.

Kokurikulum dan Anugerah Guru. Diharapkan penganugerahan ini dapat menyuntik semangat kepada para guru untuk terus menunjukkan prestasi yang lebih cemerlang pada tahun-tahun akan datang. Majlis dengan ini menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Hal Ehwal Murid.Terima kasih diucapkan kepada En Mohaimin b Abdul Kahar dan En Md Suhaidin B Ismail diatas kesudian menyempurnakan penyampaian anugerah itu tadi. Sekalung tahniah diucapkan kepada penerima-penerima anugerah. Semoga para pelajar dapat mempertingkatkan lagi prestasi pada tahun akan datang. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. . LAGU NEGARAKU Terima kasih diucapkan kepada para hadirin sekalian. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi Pn Normah Bt Saruji. Seterusnya. Guru Penolong Kanan 1 untuk menyempurnakan penyampaian Anugrah Guru. Dengan ini. Dengan segala hormatnya mempersilakan. ANUGERAH GURU Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan majlis. Pihak sekolah juga amat berbesar hati untuk member sekalung penghargaan kepada para guru yang telah menunjukkan prestasi yang cemerlang sepanjang tahun 2010. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan Pengisytiharan penangguhan Majlis Graduasi. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. Majlis sekali lagi menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Negaraku. PENGISYTIHARAN PENANGGUHAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas pengisytiharan Penangguhan Majlis Graduasi itu tadi. Para hadirin sekalian. Dengan ini tamatlah sudah Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum.

Tanjung piai tempat seloka. Seterusnya upacara Perarakan Penyampai-penyampai Anugerah Keluar Dewan. Seterusnya. Majlis merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada hadirin sekalian diatas kesudian memeriahkan majlis.Dengan berakhirnya nyanyian lagu Negaraku itu tadi. Diminta para pelajar Tingkatan 5 serta guru tingkatan masing-masing tunggu sebentar untuk sesi penggambaran. Ampun dipohon maaf dipinta. majlis menjemput para hadirin sekalian untuk menikmati jamuan yang bertempat di kantin sekolah. Berjumpa lagi di lain ketika. PERARAKAN KELUAR Pengkalan raja desa mahkota. maka berakhirlah sudah majlis Hari Graduasi kali ke-3 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. . saya akhiri majlis dengan lafaz yang mulia. wabillahittaufiqwalhidayah wassalamualaikumwarahmatullahi wabarakatuh. Dengan ini.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->