TEKS PENGACARA MAJLIS HARI GRADUASI 2010

Hadirin diminta berdiri ³KOMPANG´ Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia, Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing diiringi puan hajah Rosita bt Din, Pengetua Sekolah Mnengah Kebangsan Tan sri abdul Kadir, serta dif-dif jemputan masuk ke dewan. Hadirin dipersilakan duduk. Bismillahirrahmanirrahim«..Rabbisrahli sodri wayassirli amri wahlul uqdatan minlisani yafqahu qauli«. Yang berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing, Yang dihormati En Mohaimin B Abdul Kahar, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Yang berusaha Pn Hajah Rosita Bt Din, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Para ibu bapa, guru-guru, Pelajar-pelajar Tingkatan 5 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir yang diraikan, penerima-penerima anugerah kecemerlangan Serta hadirin yang dihormati sekalian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Terlebih dahulu, majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail dan hadirin sekalian ke Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum, Hal Ehwal Murid, Kokurikulum dan Anugerah Guru, Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kehadrat Ilahi diatas limpah kurnia dan izinNya dapat kita bersama-sama meraikan Majlis pada hari ini. . Sidang hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Bangsa Johor. NYANYIAN LAGU BANGSA JOHOR

Terima kasih diucapkan kepada hadirin sekalian.. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Dengan segala hormatnya mempersilakan. Cantik sungguh bunga disemat Hiasan sanggul nak dara sunti Doa dibaca memohon rahmat Moga majlis diberkati Ilahi Hadirin dan hadirat sekalian. Para hadirin sekalian. Majlis diteruskan dengan menjemput Al Fadhil Ustaz Anas Bin Ramli untuk memimpin bacaan doa. . para pelajar dapat menyuntik semangat baru serta mewujudkan daya saing bagi meningkatkan prestasi akademik sekaligus mencapai keputusan yang cemerlang dalam Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan ucapan seterusnya mengisytiharkan pembukaan Majlis Hari Graduasi dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Hal Ehwal Murid. UCAPAN PENGETUA Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas ucapan serta pengisytiharan pembukaan majlis itu tadi. Majlis akan diserikan lagi dengan persembahan zapin oleh kumpulan zapin Seroja Harapan dengan lagu Semerah Padi. matlamat majlis ini diadakan adalah untuk memberi pengiktirafan kepada pelajar-pelajar bagi keputusan yang telah dicapai di dalam Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Hadirin sekalian. Seterusnya. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada Kumpulan Zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. majlis mempersilakan. Dengan ini diharapkan.amin Ya Rabbal Alamin. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. BACAAN DOA Amin«. Untuk makluman para hadirin sekalian. majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Dengan segala hormatnya.

Kini tibalah kita ke upacara Penganugerahan Sijil Graduasi kepada pelajar-pelajar tingkatan 5 2010. Hal Ehwal Murid. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail. Majlis sekali lagi mempersilakan kumpulan Zapin Seroja Harapan untuk mempersembahkan tarian zapin dengan lagu Zapin Bahari. Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing untuk menyampaikan ucapan sekaligus merasmikan Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Kasih disulam abadi dihati. Agar Negara makmur sentiasa. Hadiah teruna buat si dara. Moga tersemat kekal berpanjangan Sidang hadirin yang dihormati. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diringi En Muhd Kahiri B talib.Hadirin yang dihormati. Majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Kokurikulum dan Anugerah Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. untuk menyempurnakan penyampaian anugerah. Hiasan indah taman larangan. . Batu berlian cincin suasa. UCAPAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail diatas kesudian merasmikan Majlis sebentar tadi. Hadirin sekalian. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada kumpulan zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi.. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Cantik sungguh si bunga melati. Putera puteri harapan bangsa.

. PENGISYTIHARAN «««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5TK Seterusnya.untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Majlis menjemput «««««««««««««««««. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5RJP . PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5EA Seterusnya. Majlis menjemput «««««««««««««««««... Guru Penolong Kanan 1 untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Majlis menjemput ««««««««««««««««...Majlis dengan ini menjemput Puan Normah Bt Saruji.. PENGISYTIHARAN PN NORMAH Terima kasih diucapkan kepada Pn Normah Bt Saruji. Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5 SAINS Seterusnya.

guru penolong kanan 1. Hadirin dan hadirat sekalian. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. Guru Penolong Kanan Kokurikulum untuk menyampaikan Penganugerahan Anugerah Kokurikulum dan Hal Ehwal Murid. ANUGERAH KECEMERLANGAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. ANUGERAH KOKO DAN HEM .. Majlis menjemput «««««««««««««««««. bagi menyempurnakan penganugerahan kecemerlangan pelajar.. Kaunselor Organisasi pejabat pelajaran Daerah Mersing diiringi Pn Normah Bt Saruji.Seterusnya. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan tuan. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Majlis seterusnya menjemput Pn Norhimah Bt Ismail. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5PS Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan En Muhd Kahiri B Talib diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. Yang Diperta Persatuan Ibubapa dan Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi En Md Suhaidin B Ismail.. majlis dengan sukacitanya menjemput dan mempersilakan En Mohaimin B Abdul Kahar. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Tanpa membuang masa.

Sekalung tahniah diucapkan kepada penerima-penerima anugerah. Dengan segala hormatnya mempersilakan. . pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan Pengisytiharan penangguhan Majlis Graduasi.Terima kasih diucapkan kepada En Mohaimin b Abdul Kahar dan En Md Suhaidin B Ismail diatas kesudian menyempurnakan penyampaian anugerah itu tadi. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi Pn Normah Bt Saruji. Hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Negaraku. Dengan ini tamatlah sudah Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. PENGISYTIHARAN PENANGGUHAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas pengisytiharan Penangguhan Majlis Graduasi itu tadi. Guru Penolong Kanan 1 untuk menyempurnakan penyampaian Anugrah Guru. Dengan ini. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. Majlis dengan ini menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Pihak sekolah juga amat berbesar hati untuk member sekalung penghargaan kepada para guru yang telah menunjukkan prestasi yang cemerlang sepanjang tahun 2010. ANUGERAH GURU Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan majlis. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Semoga para pelajar dapat mempertingkatkan lagi prestasi pada tahun akan datang. Majlis sekali lagi menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. LAGU NEGARAKU Terima kasih diucapkan kepada para hadirin sekalian. Seterusnya. Para hadirin sekalian. Hal Ehwal Murid. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Diharapkan penganugerahan ini dapat menyuntik semangat kepada para guru untuk terus menunjukkan prestasi yang lebih cemerlang pada tahun-tahun akan datang.

. Ampun dipohon maaf dipinta. Dengan ini. Tanjung piai tempat seloka. Diminta para pelajar Tingkatan 5 serta guru tingkatan masing-masing tunggu sebentar untuk sesi penggambaran. majlis menjemput para hadirin sekalian untuk menikmati jamuan yang bertempat di kantin sekolah. Berjumpa lagi di lain ketika. wabillahittaufiqwalhidayah wassalamualaikumwarahmatullahi wabarakatuh. PERARAKAN KELUAR Pengkalan raja desa mahkota. maka berakhirlah sudah majlis Hari Graduasi kali ke-3 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Seterusnya upacara Perarakan Penyampai-penyampai Anugerah Keluar Dewan. Majlis merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada hadirin sekalian diatas kesudian memeriahkan majlis. Seterusnya.Dengan berakhirnya nyanyian lagu Negaraku itu tadi. saya akhiri majlis dengan lafaz yang mulia.