TEKS PENGACARA MAJLIS HARI GRADUASI 2010

Hadirin diminta berdiri ³KOMPANG´ Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia, Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing diiringi puan hajah Rosita bt Din, Pengetua Sekolah Mnengah Kebangsan Tan sri abdul Kadir, serta dif-dif jemputan masuk ke dewan. Hadirin dipersilakan duduk. Bismillahirrahmanirrahim«..Rabbisrahli sodri wayassirli amri wahlul uqdatan minlisani yafqahu qauli«. Yang berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing, Yang dihormati En Mohaimin B Abdul Kahar, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Yang berusaha Pn Hajah Rosita Bt Din, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Para ibu bapa, guru-guru, Pelajar-pelajar Tingkatan 5 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir yang diraikan, penerima-penerima anugerah kecemerlangan Serta hadirin yang dihormati sekalian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Terlebih dahulu, majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail dan hadirin sekalian ke Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum, Hal Ehwal Murid, Kokurikulum dan Anugerah Guru, Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kehadrat Ilahi diatas limpah kurnia dan izinNya dapat kita bersama-sama meraikan Majlis pada hari ini. . Sidang hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Bangsa Johor. NYANYIAN LAGU BANGSA JOHOR

UCAPAN PENGETUA Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas ucapan serta pengisytiharan pembukaan majlis itu tadi. Majlis diteruskan dengan menjemput Al Fadhil Ustaz Anas Bin Ramli untuk memimpin bacaan doa. Dengan ini diharapkan. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan ucapan seterusnya mengisytiharkan pembukaan Majlis Hari Graduasi dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. majlis mempersilakan. Dengan segala hormatnya mempersilakan. BACAAN DOA Amin«. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada Kumpulan Zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. Para hadirin sekalian. para pelajar dapat menyuntik semangat baru serta mewujudkan daya saing bagi meningkatkan prestasi akademik sekaligus mencapai keputusan yang cemerlang dalam Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Untuk makluman para hadirin sekalian. Cantik sungguh bunga disemat Hiasan sanggul nak dara sunti Doa dibaca memohon rahmat Moga majlis diberkati Ilahi Hadirin dan hadirat sekalian. matlamat majlis ini diadakan adalah untuk memberi pengiktirafan kepada pelajar-pelajar bagi keputusan yang telah dicapai di dalam Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010.Terima kasih diucapkan kepada hadirin sekalian. Majlis akan diserikan lagi dengan persembahan zapin oleh kumpulan zapin Seroja Harapan dengan lagu Semerah Padi. majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Hadirin sekalian. . Hal Ehwal Murid. Dengan segala hormatnya. Seterusnya. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010.amin Ya Rabbal Alamin. Kokurikulum dan Anugerah Guru..

Agar Negara makmur sentiasa. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail. Kini tibalah kita ke upacara Penganugerahan Sijil Graduasi kepada pelajar-pelajar tingkatan 5 2010. Hal Ehwal Murid. Hadirin sekalian. Hadiah teruna buat si dara. untuk menyempurnakan penyampaian anugerah. Kokurikulum dan Anugerah Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. UCAPAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail diatas kesudian merasmikan Majlis sebentar tadi. Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing untuk menyampaikan ucapan sekaligus merasmikan Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Moga tersemat kekal berpanjangan Sidang hadirin yang dihormati. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Batu berlian cincin suasa. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Kasih disulam abadi dihati. Cantik sungguh si bunga melati. . Majlis sekali lagi mempersilakan kumpulan Zapin Seroja Harapan untuk mempersembahkan tarian zapin dengan lagu Zapin Bahari. Hiasan indah taman larangan.. Putera puteri harapan bangsa. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diringi En Muhd Kahiri B talib. Majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din.Hadirin yang dihormati. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada kumpulan zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi.

PENGISYTIHARAN PN NORMAH Terima kasih diucapkan kepada Pn Normah Bt Saruji. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5RJP . Majlis menjemput «««««««««««««««««. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.. PENGISYTIHARAN «««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5TK Seterusnya.. Majlis menjemput ««««««««««««««««..... PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5EA Seterusnya. Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5 SAINS Seterusnya.. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.Majlis dengan ini menjemput Puan Normah Bt Saruji. Guru Penolong Kanan 1 untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Majlis menjemput «««««««««««««««««.

Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan tuan. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5PS Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan En Muhd Kahiri B Talib diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. ANUGERAH KOKO DAN HEM . Guru Penolong Kanan Kokurikulum untuk menyampaikan Penganugerahan Anugerah Kokurikulum dan Hal Ehwal Murid.. Tanpa membuang masa. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. bagi menyempurnakan penganugerahan kecemerlangan pelajar. Yang Diperta Persatuan Ibubapa dan Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi En Md Suhaidin B Ismail. ANUGERAH KECEMERLANGAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. Majlis seterusnya menjemput Pn Norhimah Bt Ismail. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Kaunselor Organisasi pejabat pelajaran Daerah Mersing diiringi Pn Normah Bt Saruji. Hadirin dan hadirat sekalian. guru penolong kanan 1.. Majlis menjemput «««««««««««««««««. majlis dengan sukacitanya menjemput dan mempersilakan En Mohaimin B Abdul Kahar. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah.Seterusnya..

Sekalung tahniah diucapkan kepada penerima-penerima anugerah. Guru Penolong Kanan 1 untuk menyempurnakan penyampaian Anugrah Guru. Dengan ini. . Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. PENGISYTIHARAN PENANGGUHAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas pengisytiharan Penangguhan Majlis Graduasi itu tadi. ANUGERAH GURU Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan majlis. Para hadirin sekalian. Seterusnya. Diharapkan penganugerahan ini dapat menyuntik semangat kepada para guru untuk terus menunjukkan prestasi yang lebih cemerlang pada tahun-tahun akan datang. Dengan ini tamatlah sudah Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan Pengisytiharan penangguhan Majlis Graduasi. Semoga para pelajar dapat mempertingkatkan lagi prestasi pada tahun akan datang. Hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Negaraku.Terima kasih diucapkan kepada En Mohaimin b Abdul Kahar dan En Md Suhaidin B Ismail diatas kesudian menyempurnakan penyampaian anugerah itu tadi. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi Pn Normah Bt Saruji. Majlis sekali lagi menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Dengan segala hormatnya mempersilakan. LAGU NEGARAKU Terima kasih diucapkan kepada para hadirin sekalian. Pihak sekolah juga amat berbesar hati untuk member sekalung penghargaan kepada para guru yang telah menunjukkan prestasi yang cemerlang sepanjang tahun 2010. Hal Ehwal Murid. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Majlis dengan ini menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din.

maka berakhirlah sudah majlis Hari Graduasi kali ke-3 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Seterusnya upacara Perarakan Penyampai-penyampai Anugerah Keluar Dewan. Seterusnya. Berjumpa lagi di lain ketika. Ampun dipohon maaf dipinta. Diminta para pelajar Tingkatan 5 serta guru tingkatan masing-masing tunggu sebentar untuk sesi penggambaran. Tanjung piai tempat seloka. Dengan ini. . wabillahittaufiqwalhidayah wassalamualaikumwarahmatullahi wabarakatuh. saya akhiri majlis dengan lafaz yang mulia. PERARAKAN KELUAR Pengkalan raja desa mahkota. Majlis merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada hadirin sekalian diatas kesudian memeriahkan majlis.Dengan berakhirnya nyanyian lagu Negaraku itu tadi. majlis menjemput para hadirin sekalian untuk menikmati jamuan yang bertempat di kantin sekolah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful