TEKS PENGACARA MAJLIS HARI GRADUASI 2010

Hadirin diminta berdiri ³KOMPANG´ Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia, Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing diiringi puan hajah Rosita bt Din, Pengetua Sekolah Mnengah Kebangsan Tan sri abdul Kadir, serta dif-dif jemputan masuk ke dewan. Hadirin dipersilakan duduk. Bismillahirrahmanirrahim«..Rabbisrahli sodri wayassirli amri wahlul uqdatan minlisani yafqahu qauli«. Yang berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing, Yang dihormati En Mohaimin B Abdul Kahar, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Yang berusaha Pn Hajah Rosita Bt Din, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Para ibu bapa, guru-guru, Pelajar-pelajar Tingkatan 5 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir yang diraikan, penerima-penerima anugerah kecemerlangan Serta hadirin yang dihormati sekalian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Terlebih dahulu, majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail dan hadirin sekalian ke Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum, Hal Ehwal Murid, Kokurikulum dan Anugerah Guru, Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kehadrat Ilahi diatas limpah kurnia dan izinNya dapat kita bersama-sama meraikan Majlis pada hari ini. . Sidang hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Bangsa Johor. NYANYIAN LAGU BANGSA JOHOR

Terima kasih diucapkan kepada hadirin sekalian. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada Kumpulan Zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. BACAAN DOA Amin«. UCAPAN PENGETUA Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas ucapan serta pengisytiharan pembukaan majlis itu tadi. Dengan segala hormatnya mempersilakan. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Seterusnya. Untuk makluman para hadirin sekalian. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan ucapan seterusnya mengisytiharkan pembukaan Majlis Hari Graduasi dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Para hadirin sekalian.. Majlis diteruskan dengan menjemput Al Fadhil Ustaz Anas Bin Ramli untuk memimpin bacaan doa. Hal Ehwal Murid. Cantik sungguh bunga disemat Hiasan sanggul nak dara sunti Doa dibaca memohon rahmat Moga majlis diberkati Ilahi Hadirin dan hadirat sekalian.amin Ya Rabbal Alamin. para pelajar dapat menyuntik semangat baru serta mewujudkan daya saing bagi meningkatkan prestasi akademik sekaligus mencapai keputusan yang cemerlang dalam Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. . majlis mempersilakan. Majlis akan diserikan lagi dengan persembahan zapin oleh kumpulan zapin Seroja Harapan dengan lagu Semerah Padi. Hadirin sekalian. matlamat majlis ini diadakan adalah untuk memberi pengiktirafan kepada pelajar-pelajar bagi keputusan yang telah dicapai di dalam Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Dengan ini diharapkan. Dengan segala hormatnya. Kokurikulum dan Anugerah Guru. majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din.

Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail. Batu berlian cincin suasa. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.Hadirin yang dihormati. Hadiah teruna buat si dara. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada kumpulan zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. Kini tibalah kita ke upacara Penganugerahan Sijil Graduasi kepada pelajar-pelajar tingkatan 5 2010. Putera puteri harapan bangsa. untuk menyempurnakan penyampaian anugerah. Hiasan indah taman larangan. Majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Kasih disulam abadi dihati. Kokurikulum dan Anugerah Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Hal Ehwal Murid. Majlis sekali lagi mempersilakan kumpulan Zapin Seroja Harapan untuk mempersembahkan tarian zapin dengan lagu Zapin Bahari. UCAPAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail diatas kesudian merasmikan Majlis sebentar tadi. Moga tersemat kekal berpanjangan Sidang hadirin yang dihormati. Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing untuk menyampaikan ucapan sekaligus merasmikan Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. . pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diringi En Muhd Kahiri B talib. Cantik sungguh si bunga melati.. Hadirin sekalian. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Agar Negara makmur sentiasa.

Guru Penolong Kanan 1 untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.Majlis dengan ini menjemput Puan Normah Bt Saruji.. Majlis menjemput ««««««««««««««««. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5EA Seterusnya. PENGISYTIHARAN PN NORMAH Terima kasih diucapkan kepada Pn Normah Bt Saruji.. Majlis menjemput «««««««««««««««««.. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan... untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan..untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.. Majlis menjemput «««««««««««««««««. PENGISYTIHARAN «««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5TK Seterusnya. Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5 SAINS Seterusnya. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5RJP .

. Guru Penolong Kanan Kokurikulum untuk menyampaikan Penganugerahan Anugerah Kokurikulum dan Hal Ehwal Murid. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. ANUGERAH KOKO DAN HEM . PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5PS Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan En Muhd Kahiri B Talib diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi.Seterusnya. Majlis seterusnya menjemput Pn Norhimah Bt Ismail.. majlis dengan sukacitanya menjemput dan mempersilakan En Mohaimin B Abdul Kahar.. ANUGERAH KECEMERLANGAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. Tanpa membuang masa. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. Yang Diperta Persatuan Ibubapa dan Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi En Md Suhaidin B Ismail. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan tuan. Majlis menjemput «««««««««««««««««. Kaunselor Organisasi pejabat pelajaran Daerah Mersing diiringi Pn Normah Bt Saruji. Hadirin dan hadirat sekalian. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. guru penolong kanan 1. bagi menyempurnakan penganugerahan kecemerlangan pelajar.

pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan Pengisytiharan penangguhan Majlis Graduasi. Sekalung tahniah diucapkan kepada penerima-penerima anugerah. Para hadirin sekalian. ANUGERAH GURU Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan majlis. . Pihak sekolah juga amat berbesar hati untuk member sekalung penghargaan kepada para guru yang telah menunjukkan prestasi yang cemerlang sepanjang tahun 2010. Dengan ini. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi Pn Normah Bt Saruji. Hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Negaraku. Majlis dengan ini menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. PENGISYTIHARAN PENANGGUHAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas pengisytiharan Penangguhan Majlis Graduasi itu tadi. Seterusnya. Semoga para pelajar dapat mempertingkatkan lagi prestasi pada tahun akan datang. Diharapkan penganugerahan ini dapat menyuntik semangat kepada para guru untuk terus menunjukkan prestasi yang lebih cemerlang pada tahun-tahun akan datang. Dengan segala hormatnya mempersilakan. Hal Ehwal Murid. Guru Penolong Kanan 1 untuk menyempurnakan penyampaian Anugrah Guru. Dengan ini tamatlah sudah Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.Terima kasih diucapkan kepada En Mohaimin b Abdul Kahar dan En Md Suhaidin B Ismail diatas kesudian menyempurnakan penyampaian anugerah itu tadi. Kokurikulum dan Anugerah Guru. LAGU NEGARAKU Terima kasih diucapkan kepada para hadirin sekalian. Majlis sekali lagi menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010.

Berjumpa lagi di lain ketika. maka berakhirlah sudah majlis Hari Graduasi kali ke-3 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Diminta para pelajar Tingkatan 5 serta guru tingkatan masing-masing tunggu sebentar untuk sesi penggambaran. Dengan ini. Tanjung piai tempat seloka. Ampun dipohon maaf dipinta. . majlis menjemput para hadirin sekalian untuk menikmati jamuan yang bertempat di kantin sekolah. PERARAKAN KELUAR Pengkalan raja desa mahkota. Seterusnya upacara Perarakan Penyampai-penyampai Anugerah Keluar Dewan. Seterusnya.Dengan berakhirnya nyanyian lagu Negaraku itu tadi. saya akhiri majlis dengan lafaz yang mulia. Majlis merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada hadirin sekalian diatas kesudian memeriahkan majlis. wabillahittaufiqwalhidayah wassalamualaikumwarahmatullahi wabarakatuh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful