TEKS PENGACARA MAJLIS HARI GRADUASI 2010

Hadirin diminta berdiri ³KOMPANG´ Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia, Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing diiringi puan hajah Rosita bt Din, Pengetua Sekolah Mnengah Kebangsan Tan sri abdul Kadir, serta dif-dif jemputan masuk ke dewan. Hadirin dipersilakan duduk. Bismillahirrahmanirrahim«..Rabbisrahli sodri wayassirli amri wahlul uqdatan minlisani yafqahu qauli«. Yang berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing, Yang dihormati En Mohaimin B Abdul Kahar, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Yang berusaha Pn Hajah Rosita Bt Din, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Para ibu bapa, guru-guru, Pelajar-pelajar Tingkatan 5 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir yang diraikan, penerima-penerima anugerah kecemerlangan Serta hadirin yang dihormati sekalian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Terlebih dahulu, majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail dan hadirin sekalian ke Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum, Hal Ehwal Murid, Kokurikulum dan Anugerah Guru, Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kehadrat Ilahi diatas limpah kurnia dan izinNya dapat kita bersama-sama meraikan Majlis pada hari ini. . Sidang hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Bangsa Johor. NYANYIAN LAGU BANGSA JOHOR

majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada Kumpulan Zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Hadirin sekalian. BACAAN DOA Amin«. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Majlis diteruskan dengan menjemput Al Fadhil Ustaz Anas Bin Ramli untuk memimpin bacaan doa. Untuk makluman para hadirin sekalian. Dengan segala hormatnya mempersilakan.. matlamat majlis ini diadakan adalah untuk memberi pengiktirafan kepada pelajar-pelajar bagi keputusan yang telah dicapai di dalam Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010.Terima kasih diucapkan kepada hadirin sekalian.amin Ya Rabbal Alamin. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan ucapan seterusnya mengisytiharkan pembukaan Majlis Hari Graduasi dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. para pelajar dapat menyuntik semangat baru serta mewujudkan daya saing bagi meningkatkan prestasi akademik sekaligus mencapai keputusan yang cemerlang dalam Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Majlis akan diserikan lagi dengan persembahan zapin oleh kumpulan zapin Seroja Harapan dengan lagu Semerah Padi. Para hadirin sekalian. UCAPAN PENGETUA Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas ucapan serta pengisytiharan pembukaan majlis itu tadi. Dengan ini diharapkan. Dengan segala hormatnya. majlis mempersilakan. Cantik sungguh bunga disemat Hiasan sanggul nak dara sunti Doa dibaca memohon rahmat Moga majlis diberkati Ilahi Hadirin dan hadirat sekalian. Seterusnya. . Hal Ehwal Murid.

Agar Negara makmur sentiasa. Majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Majlis sekali lagi mempersilakan kumpulan Zapin Seroja Harapan untuk mempersembahkan tarian zapin dengan lagu Zapin Bahari. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Batu berlian cincin suasa.Hadirin yang dihormati. Hiasan indah taman larangan. Kini tibalah kita ke upacara Penganugerahan Sijil Graduasi kepada pelajar-pelajar tingkatan 5 2010. Kasih disulam abadi dihati. Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing untuk menyampaikan ucapan sekaligus merasmikan Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diringi En Muhd Kahiri B talib. untuk menyempurnakan penyampaian anugerah. Hal Ehwal Murid. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail. UCAPAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail diatas kesudian merasmikan Majlis sebentar tadi. Putera puteri harapan bangsa. Hadirin sekalian. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada kumpulan zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. . Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Kokurikulum dan Anugerah Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010.. Cantik sungguh si bunga melati. Hadiah teruna buat si dara. Moga tersemat kekal berpanjangan Sidang hadirin yang dihormati.

Majlis menjemput «««««««««««««««««.. Majlis menjemput «««««««««««««««««. Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5 SAINS Seterusnya. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5RJP .Majlis dengan ini menjemput Puan Normah Bt Saruji. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5EA Seterusnya.. PENGISYTIHARAN PN NORMAH Terima kasih diucapkan kepada Pn Normah Bt Saruji.. Majlis menjemput ««««««««««««««««.untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan... untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.. PENGISYTIHARAN «««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5TK Seterusnya.. Guru Penolong Kanan 1 untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.

.. Majlis menjemput «««««««««««««««««. guru penolong kanan 1. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan tuan. Yang Diperta Persatuan Ibubapa dan Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi En Md Suhaidin B Ismail. Kaunselor Organisasi pejabat pelajaran Daerah Mersing diiringi Pn Normah Bt Saruji. bagi menyempurnakan penganugerahan kecemerlangan pelajar.. ANUGERAH KOKO DAN HEM . Tanpa membuang masa. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. Guru Penolong Kanan Kokurikulum untuk menyampaikan Penganugerahan Anugerah Kokurikulum dan Hal Ehwal Murid. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Majlis seterusnya menjemput Pn Norhimah Bt Ismail. ANUGERAH KECEMERLANGAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. majlis dengan sukacitanya menjemput dan mempersilakan En Mohaimin B Abdul Kahar. Hadirin dan hadirat sekalian. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5PS Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan En Muhd Kahiri B Talib diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi.Seterusnya.

Dengan ini tamatlah sudah Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Seterusnya. Guru Penolong Kanan 1 untuk menyempurnakan penyampaian Anugrah Guru. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. PENGISYTIHARAN PENANGGUHAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas pengisytiharan Penangguhan Majlis Graduasi itu tadi. Diharapkan penganugerahan ini dapat menyuntik semangat kepada para guru untuk terus menunjukkan prestasi yang lebih cemerlang pada tahun-tahun akan datang. ANUGERAH GURU Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan majlis. Majlis dengan ini menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Hal Ehwal Murid. Dengan ini. Pihak sekolah juga amat berbesar hati untuk member sekalung penghargaan kepada para guru yang telah menunjukkan prestasi yang cemerlang sepanjang tahun 2010. Para hadirin sekalian. LAGU NEGARAKU Terima kasih diucapkan kepada para hadirin sekalian. Majlis sekali lagi menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Semoga para pelajar dapat mempertingkatkan lagi prestasi pada tahun akan datang. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi Pn Normah Bt Saruji. Dengan segala hormatnya mempersilakan.Terima kasih diucapkan kepada En Mohaimin b Abdul Kahar dan En Md Suhaidin B Ismail diatas kesudian menyempurnakan penyampaian anugerah itu tadi. . Hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Negaraku. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Sekalung tahniah diucapkan kepada penerima-penerima anugerah. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan Pengisytiharan penangguhan Majlis Graduasi.

PERARAKAN KELUAR Pengkalan raja desa mahkota. Ampun dipohon maaf dipinta. Seterusnya. saya akhiri majlis dengan lafaz yang mulia. Seterusnya upacara Perarakan Penyampai-penyampai Anugerah Keluar Dewan. Diminta para pelajar Tingkatan 5 serta guru tingkatan masing-masing tunggu sebentar untuk sesi penggambaran. Berjumpa lagi di lain ketika. Majlis merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada hadirin sekalian diatas kesudian memeriahkan majlis. wabillahittaufiqwalhidayah wassalamualaikumwarahmatullahi wabarakatuh. Dengan ini. . maka berakhirlah sudah majlis Hari Graduasi kali ke-3 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010.Dengan berakhirnya nyanyian lagu Negaraku itu tadi. majlis menjemput para hadirin sekalian untuk menikmati jamuan yang bertempat di kantin sekolah. Tanjung piai tempat seloka.