TEKS PENGACARA MAJLIS HARI GRADUASI 2010

Hadirin diminta berdiri ³KOMPANG´ Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia, Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing diiringi puan hajah Rosita bt Din, Pengetua Sekolah Mnengah Kebangsan Tan sri abdul Kadir, serta dif-dif jemputan masuk ke dewan. Hadirin dipersilakan duduk. Bismillahirrahmanirrahim«..Rabbisrahli sodri wayassirli amri wahlul uqdatan minlisani yafqahu qauli«. Yang berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing, Yang dihormati En Mohaimin B Abdul Kahar, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Yang berusaha Pn Hajah Rosita Bt Din, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Para ibu bapa, guru-guru, Pelajar-pelajar Tingkatan 5 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir yang diraikan, penerima-penerima anugerah kecemerlangan Serta hadirin yang dihormati sekalian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Terlebih dahulu, majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail dan hadirin sekalian ke Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum, Hal Ehwal Murid, Kokurikulum dan Anugerah Guru, Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kehadrat Ilahi diatas limpah kurnia dan izinNya dapat kita bersama-sama meraikan Majlis pada hari ini. . Sidang hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Bangsa Johor. NYANYIAN LAGU BANGSA JOHOR

majlis mempersilakan. UCAPAN PENGETUA Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas ucapan serta pengisytiharan pembukaan majlis itu tadi.amin Ya Rabbal Alamin. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan ucapan seterusnya mengisytiharkan pembukaan Majlis Hari Graduasi dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. . Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. matlamat majlis ini diadakan adalah untuk memberi pengiktirafan kepada pelajar-pelajar bagi keputusan yang telah dicapai di dalam Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Dengan segala hormatnya mempersilakan. para pelajar dapat menyuntik semangat baru serta mewujudkan daya saing bagi meningkatkan prestasi akademik sekaligus mencapai keputusan yang cemerlang dalam Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Seterusnya. majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Untuk makluman para hadirin sekalian. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada Kumpulan Zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. Dengan segala hormatnya. Majlis diteruskan dengan menjemput Al Fadhil Ustaz Anas Bin Ramli untuk memimpin bacaan doa. BACAAN DOA Amin«. Majlis akan diserikan lagi dengan persembahan zapin oleh kumpulan zapin Seroja Harapan dengan lagu Semerah Padi. Hadirin sekalian..Terima kasih diucapkan kepada hadirin sekalian. Para hadirin sekalian. Hal Ehwal Murid. Dengan ini diharapkan. Cantik sungguh bunga disemat Hiasan sanggul nak dara sunti Doa dibaca memohon rahmat Moga majlis diberkati Ilahi Hadirin dan hadirat sekalian.

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.Hadirin yang dihormati. Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing untuk menyampaikan ucapan sekaligus merasmikan Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Moga tersemat kekal berpanjangan Sidang hadirin yang dihormati. Majlis sekali lagi mempersilakan kumpulan Zapin Seroja Harapan untuk mempersembahkan tarian zapin dengan lagu Zapin Bahari. Hiasan indah taman larangan. UCAPAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail diatas kesudian merasmikan Majlis sebentar tadi. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada kumpulan zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. Hadiah teruna buat si dara. Putera puteri harapan bangsa. Kasih disulam abadi dihati. Majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Kini tibalah kita ke upacara Penganugerahan Sijil Graduasi kepada pelajar-pelajar tingkatan 5 2010. . Kokurikulum dan Anugerah Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diringi En Muhd Kahiri B talib. untuk menyempurnakan penyampaian anugerah.. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Agar Negara makmur sentiasa. Cantik sungguh si bunga melati. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Batu berlian cincin suasa. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail. Hadirin sekalian. Hal Ehwal Murid.

Guru Penolong Kanan 1 untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.. Majlis menjemput «««««««««««««««««..Majlis dengan ini menjemput Puan Normah Bt Saruji... PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5EA Seterusnya. PENGISYTIHARAN «««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5TK Seterusnya.. Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5 SAINS Seterusnya. Majlis menjemput ««««««««««««««««. Majlis menjemput «««««««««««««««««. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.. PENGISYTIHARAN PN NORMAH Terima kasih diucapkan kepada Pn Normah Bt Saruji. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5RJP ..untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.

. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5PS Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan En Muhd Kahiri B Talib diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan tuan. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. ANUGERAH KECEMERLANGAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi.Seterusnya. ANUGERAH KOKO DAN HEM . Majlis menjemput «««««««««««««««««. Kaunselor Organisasi pejabat pelajaran Daerah Mersing diiringi Pn Normah Bt Saruji. bagi menyempurnakan penganugerahan kecemerlangan pelajar. Tanpa membuang masa. guru penolong kanan 1.. majlis dengan sukacitanya menjemput dan mempersilakan En Mohaimin B Abdul Kahar.. Guru Penolong Kanan Kokurikulum untuk menyampaikan Penganugerahan Anugerah Kokurikulum dan Hal Ehwal Murid. Yang Diperta Persatuan Ibubapa dan Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi En Md Suhaidin B Ismail. Hadirin dan hadirat sekalian. Majlis seterusnya menjemput Pn Norhimah Bt Ismail.

pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan Pengisytiharan penangguhan Majlis Graduasi. Seterusnya. Hal Ehwal Murid. Sekalung tahniah diucapkan kepada penerima-penerima anugerah. Majlis dengan ini menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Para hadirin sekalian. Pihak sekolah juga amat berbesar hati untuk member sekalung penghargaan kepada para guru yang telah menunjukkan prestasi yang cemerlang sepanjang tahun 2010. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. . Hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Negaraku. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi Pn Normah Bt Saruji. LAGU NEGARAKU Terima kasih diucapkan kepada para hadirin sekalian. Guru Penolong Kanan 1 untuk menyempurnakan penyampaian Anugrah Guru. Dengan ini.Terima kasih diucapkan kepada En Mohaimin b Abdul Kahar dan En Md Suhaidin B Ismail diatas kesudian menyempurnakan penyampaian anugerah itu tadi. Semoga para pelajar dapat mempertingkatkan lagi prestasi pada tahun akan datang. Majlis sekali lagi menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Diharapkan penganugerahan ini dapat menyuntik semangat kepada para guru untuk terus menunjukkan prestasi yang lebih cemerlang pada tahun-tahun akan datang. PENGISYTIHARAN PENANGGUHAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas pengisytiharan Penangguhan Majlis Graduasi itu tadi. Dengan ini tamatlah sudah Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. ANUGERAH GURU Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan majlis. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Dengan segala hormatnya mempersilakan.

Ampun dipohon maaf dipinta. Dengan ini. Tanjung piai tempat seloka. Majlis merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada hadirin sekalian diatas kesudian memeriahkan majlis.Dengan berakhirnya nyanyian lagu Negaraku itu tadi. wabillahittaufiqwalhidayah wassalamualaikumwarahmatullahi wabarakatuh. maka berakhirlah sudah majlis Hari Graduasi kali ke-3 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Diminta para pelajar Tingkatan 5 serta guru tingkatan masing-masing tunggu sebentar untuk sesi penggambaran. Seterusnya upacara Perarakan Penyampai-penyampai Anugerah Keluar Dewan. saya akhiri majlis dengan lafaz yang mulia. Berjumpa lagi di lain ketika. majlis menjemput para hadirin sekalian untuk menikmati jamuan yang bertempat di kantin sekolah. Seterusnya. . PERARAKAN KELUAR Pengkalan raja desa mahkota.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful