TEKS PENGACARA MAJLIS HARI GRADUASI 2010

Hadirin diminta berdiri ³KOMPANG´ Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia, Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing diiringi puan hajah Rosita bt Din, Pengetua Sekolah Mnengah Kebangsan Tan sri abdul Kadir, serta dif-dif jemputan masuk ke dewan. Hadirin dipersilakan duduk. Bismillahirrahmanirrahim«..Rabbisrahli sodri wayassirli amri wahlul uqdatan minlisani yafqahu qauli«. Yang berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail, Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing, Yang dihormati En Mohaimin B Abdul Kahar, Yang Dipertua PIBG Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Yang berusaha Pn Hajah Rosita Bt Din, Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir Para ibu bapa, guru-guru, Pelajar-pelajar Tingkatan 5 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir yang diraikan, penerima-penerima anugerah kecemerlangan Serta hadirin yang dihormati sekalian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh dan salam sejahtera. Terlebih dahulu, majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail dan hadirin sekalian ke Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum, Hal Ehwal Murid, Kokurikulum dan Anugerah Guru, Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kehadrat Ilahi diatas limpah kurnia dan izinNya dapat kita bersama-sama meraikan Majlis pada hari ini. . Sidang hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Bangsa Johor. NYANYIAN LAGU BANGSA JOHOR

amin Ya Rabbal Alamin. Hadirin sekalian. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada Kumpulan Zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. . Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan ucapan seterusnya mengisytiharkan pembukaan Majlis Hari Graduasi dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Seterusnya. matlamat majlis ini diadakan adalah untuk memberi pengiktirafan kepada pelajar-pelajar bagi keputusan yang telah dicapai di dalam Peperiksaan Percubaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Majlis diteruskan dengan menjemput Al Fadhil Ustaz Anas Bin Ramli untuk memimpin bacaan doa. para pelajar dapat menyuntik semangat baru serta mewujudkan daya saing bagi meningkatkan prestasi akademik sekaligus mencapai keputusan yang cemerlang dalam Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2010. Dengan ini diharapkan. Cantik sungguh bunga disemat Hiasan sanggul nak dara sunti Doa dibaca memohon rahmat Moga majlis diberkati Ilahi Hadirin dan hadirat sekalian.Terima kasih diucapkan kepada hadirin sekalian. UCAPAN PENGETUA Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas ucapan serta pengisytiharan pembukaan majlis itu tadi. majlis mempersilakan. Untuk makluman para hadirin sekalian. Hal Ehwal Murid. majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010.. Dengan segala hormatnya. Dengan segala hormatnya mempersilakan. Para hadirin sekalian. Majlis akan diserikan lagi dengan persembahan zapin oleh kumpulan zapin Seroja Harapan dengan lagu Semerah Padi. BACAAN DOA Amin«.

Cantik sungguh si bunga melati. Hiasan indah taman larangan. Kini tibalah kita ke upacara Penganugerahan Sijil Graduasi kepada pelajar-pelajar tingkatan 5 2010. Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid. Agar Negara makmur sentiasa. Batu berlian cincin suasa. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Pn Norhimah Bt Ismail.Hadirin yang dihormati. UCAPAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail diatas kesudian merasmikan Majlis sebentar tadi. Moga tersemat kekal berpanjangan Sidang hadirin yang dihormati. Kokurikulum dan Anugerah Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. .. untuk menyempurnakan penyampaian anugerah. Majlis dengan ini menjemput dan mempersilakan Pn Hajah Rosita Bt Din. Hadiah teruna buat si dara. Kaunselor Organisasi Pejabat Pelajaran Daerah Mersing untuk menyampaikan ucapan sekaligus merasmikan Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. Majlis sekali lagi mempersilakan kumpulan Zapin Seroja Harapan untuk mempersembahkan tarian zapin dengan lagu Zapin Bahari. Hal Ehwal Murid. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diringi En Muhd Kahiri B talib. Putera puteri harapan bangsa. Hadirin sekalian. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Kasih disulam abadi dihati. Dipersilakan PERSEMBAHAN ZAPIN Terima kasih diucapkan kepada kumpulan zapin Seroja Harapan diatas persembahan itu tadi. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.

untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.Majlis dengan ini menjemput Puan Normah Bt Saruji. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5EA Seterusnya.. PENGISYTIHARAN «««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5TK Seterusnya. Majlis menjemput «««««««««««««««««.. Majlis menjemput «««««««««««««««««.. PENGISYTIHARAN PN NORMAH Terima kasih diucapkan kepada Pn Normah Bt Saruji. Majlis menjemput ««««««««««««««««... untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5RJP . Guru Penolong Kanan 1 untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5 SAINS Seterusnya..

. Majlis seterusnya menjemput Pn Norhimah Bt Ismail. Majlis menjemput «««««««««««««««««. Hadirin dan hadirat sekalian.. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. Kaunselor Organisasi pejabat pelajaran Daerah Mersing diiringi Pn Normah Bt Saruji. ANUGERAH KECEMERLANGAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Norhimah Bt Ismail dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi. guru penolong kanan 1. Yang Diperta Persatuan Ibubapa dan Guru Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi En Md Suhaidin B Ismail. Guru Penolong Kanan Kokurikulum untuk menyampaikan Penganugerahan Anugerah Kokurikulum dan Hal Ehwal Murid. majlis dengan sukacitanya menjemput dan mempersilakan En Mohaimin B Abdul Kahar. bagi menyempurnakan penganugerahan kecemerlangan pelajar. untuk mengisytiharkan «««««««««««««««««««««««««««««««« Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.Seterusnya.. ANUGERAH KOKO DAN HEM . Tanpa membuang masa. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan tuan. PENGISYTIHARAN «««««««««« Terima kasih diucapkan kepada «««««««««««« Dengan ini dipersilakan« ANUGERAH 5PS Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan En Muhd Kahiri B Talib diatas kesudian menyempurnakan penganugerahan itu tadi.

Sekalung tahniah diucapkan kepada penerima-penerima anugerah. Kokurikulum dan Anugerah Guru. Hal Ehwal Murid. pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir untuk menyampaikan Pengisytiharan penangguhan Majlis Graduasi. Semoga para pelajar dapat mempertingkatkan lagi prestasi pada tahun akan datang. Pihak sekolah juga amat berbesar hati untuk member sekalung penghargaan kepada para guru yang telah menunjukkan prestasi yang cemerlang sepanjang tahun 2010. ANUGERAH GURU Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din dan Pn Normah Bt Saruji diatas kesudian menyempurnakan majlis. Seterusnya. Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir diiringi Pn Normah Bt Saruji. Dengan ini. . Para hadirin sekalian.Terima kasih diucapkan kepada En Mohaimin b Abdul Kahar dan En Md Suhaidin B Ismail diatas kesudian menyempurnakan penyampaian anugerah itu tadi. Dengan segala hormatnya mempersilakan. Guru Penolong Kanan 1 untuk menyempurnakan penyampaian Anugrah Guru. LAGU NEGARAKU Terima kasih diucapkan kepada para hadirin sekalian. Tahniah diucapkan kepada para penerima anugerah. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Majlis sekali lagi menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Dengan ini tamatlah sudah Majlis Hari Graduasi ke-3 dan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Kurikulum. PENGISYTIHARAN PENANGGUHAN Terima kasih diucapkan kepada Pn Hajah Rosita Bt Din diatas pengisytiharan Penangguhan Majlis Graduasi itu tadi. Diharapkan penganugerahan ini dapat menyuntik semangat kepada para guru untuk terus menunjukkan prestasi yang lebih cemerlang pada tahun-tahun akan datang. Majlis dengan ini menjemput Pn Hajah Rosita Bt Din. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. Hadirin diminta berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu Negaraku.

Diminta para pelajar Tingkatan 5 serta guru tingkatan masing-masing tunggu sebentar untuk sesi penggambaran. . Berjumpa lagi di lain ketika. PERARAKAN KELUAR Pengkalan raja desa mahkota. maka berakhirlah sudah majlis Hari Graduasi kali ke-3 Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Kadir 2010. majlis menjemput para hadirin sekalian untuk menikmati jamuan yang bertempat di kantin sekolah. Seterusnya upacara Perarakan Penyampai-penyampai Anugerah Keluar Dewan. saya akhiri majlis dengan lafaz yang mulia. Ampun dipohon maaf dipinta. wabillahittaufiqwalhidayah wassalamualaikumwarahmatullahi wabarakatuh.Dengan berakhirnya nyanyian lagu Negaraku itu tadi. Tanjung piai tempat seloka. Majlis merakamkan ribuan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan kepada hadirin sekalian diatas kesudian memeriahkan majlis. Seterusnya. Dengan ini.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful