TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN BULAN KEMERDEKAAN DAN SAMBUTAN HARI RAYA Guru-guru dan Anggota

BismilLahirRahmanirRahim. Assalamu `alaikum Wa RahmatulLahi wa Barakatuh. Yang Berusaha En. Jamaluddin Bin Musleh Selaku Guru Besar Sk. Jabang En. Latif saidin selaku Pengerusi PIBG Yang Dihormati Cikgu Awang Damit Langgar Penolong Kanan 1 Ustaz sagap musram Penolong kanan hal ehwal murid murid-murid yang dikasihi,para ibu dan bapa hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Selamat datang ke : Majlis Penutupan Penghayatan Bulan Kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri Bagi menyemarakan lagi semangat patriotik majlis kita pada pagi yang ceria ini dijemput semua untuk berdiri bagi menyanyikan lagu Negara Kakitangan sokongan Cikgu Azman Saidin Selaku penolong kanan KOKUM

ku, sabah tanah airku dan lagu sekolah. Dengan ini majlis mempersilakan. begitulah tadi nyanyian lagu kebangsaan dan lagu sekolah yang dinyanyikan dengan penuh bersemangat. Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri. Hadirin dan hadirat sekalian, Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini, marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh

Majlis diteruskan lagi dengan menjemput pengerusi PIBG en. Bagi mengekalkan lagi semangat jiwa merdeka kita marilah sama-sama kita mendengarkan persembahan yang akan disampaikan oleh pelajar-pelajar tahun 1 – 6 sk jabang. Lagu yang akan disampaikan oleh pelajarpelajar ini yang bertajuk TANGGAL 31 & KERANAMU MALAYSIA . Dengan segala hormatnya dipersilakan Untuk pengetahuan sidang hadirin dan hadirat juga. Oleh itu bagi memeriahkan lagi majlis kita pada pagi ini . Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. majlis dengan ini mengucapkan terima kasih di atas ucapan itu tadi. Begitu la tadi persembahan sajak yang dikongsi bersama oleh adik norayuni.Latip Saidin untuk member ucapan sepatah dua kata bagi melengkapkan majlis kita pada hari ini. pelbagai aktiviti yang dipertandingkan di dalam sambutan kemerdekaan iaitu 9 pertandingan daripada pelbagai kategori. Begitulah tadi ucapan yang disampaikan oleh Pengerusi PIBG SK Jabang. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Abd sagap atas bacaan doa itu tadi. Majlis dengan penuh rasa hormat menjemput En. Majlis dengan segala hormatnya menjemput adik norayuni awang damit iaitu pemenang yang mendapat tempat pertama bagi pertandingan sajak untuk sama2 berkongsi dalam majlis ini.Ustaz Abd sagap bin musram. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin. Dengan ini majlis mempersilakan.sajak yang akan diperdengarkan bertajuk UNTUK BANGSA YANG MERDEKA. Jamaluddin Musleh selaku guru besar sk jabang bagi menyampaikan ucapan untuk majlis kita pada hari ini. Sidang hadirin dan hadirat.

sazlan . nalzimel .norhafify 3 3 3 Kolek berlabuh di Pekan Triang. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar.abdullah 6 6 6 Mendeklamasikan sajak (tahap2) 1. tibalah masa yang ditunggu-tunggu . Pertandingan mewarna (prasekolah& tahun 1 1. Melukis poster (tahap 2) 1.tahun 1 Pertandingan mewarna (THN 2 & THN 3) 1.. Lebaran meriah disambut riang. untuk mengiringi En.safinas 3. Untuk itu. Oleh itu mari lah sama2 kita menyaksikan betapa glamour anak-anak kita beraya dengan pakaian raya meraka.helmy 3. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian.prasekolah 2. untuk samasama kita mengetahui . norayuni 2.nureskin 3. tibalah masa yang dinantinantikan.Norayuni 2. Esoklah belayar ke Singapura. Dipersilakan.prasekolah 3 ezzatul mazuan . Latif Saidin. untuk sama-sama kita mengetahui keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. Penolong Kanan 1. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang. Latip bin saidin atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi.Dengan penuh semangat merdeka majlis mempersilakan Kini. Harmoni terjalin kasih dan mesra Majlis diserikan lagi dengan pertandingan glamour raya.abdullah 6 6 6 Terima kasih diucapkan kepada En. Rusham 2. Pengerusi PIBG sk jabang. Kini.

wa bilLahit Taufiq walHidayah wassalamu `alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuh. Untuk itu. umpama Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. Penolong Kanan 1. untuk mengiringi En. Jamaludin musleh atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Hadirin dan hadirat sekalian. Inilah yang dikatakan. Dipersilakan. kita telah pun berada di hujung Majlis. terutamanya pihak pengurusan sk jabang. Jamaludin musleh. Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan majlis penutupan penghayatan bulan kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri. selaku guru besar sk jabang. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Terima kasih diucapkan kepada En. Dikesempatan ini. salam hormat. Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain belayar telah sampai di pelabuhan .keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar. saya ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang mengacarakan Majlis ini. Sekian sahaja. . atas kesudian hadir dan memeriahkan Majlis kita pada hari yang penuh meriah ini. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang ungkapan rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua. semua murid yang telah mengambil bahagian dan semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak.

.Dijemput kepada semua guruguru dan pihak pengurusan untuk mengiringi para tetamu untuk menikmati sedikit hidangan yang telah disediakan. p/s – makluman kepada hadirin dan hadirat sesiapa yang berminat untuk menyumbangkan lagu sempana hari raya ini dipersilakan. Oleh itu dijemput adik ESAM & NORDIANA bagi menyampaikan lagu yang bertajuk suasana di hari raya. Dipersilakan. Semasa kita biar lah suasana raya bergema dengan penuh ceria.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful