TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN BULAN KEMERDEKAAN DAN SAMBUTAN HARI RAYA Guru-guru dan Anggota

BismilLahirRahmanirRahim. Assalamu `alaikum Wa RahmatulLahi wa Barakatuh. Yang Berusaha En. Jamaluddin Bin Musleh Selaku Guru Besar Sk. Jabang En. Latif saidin selaku Pengerusi PIBG Yang Dihormati Cikgu Awang Damit Langgar Penolong Kanan 1 Ustaz sagap musram Penolong kanan hal ehwal murid murid-murid yang dikasihi,para ibu dan bapa hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Selamat datang ke : Majlis Penutupan Penghayatan Bulan Kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri Bagi menyemarakan lagi semangat patriotik majlis kita pada pagi yang ceria ini dijemput semua untuk berdiri bagi menyanyikan lagu Negara Kakitangan sokongan Cikgu Azman Saidin Selaku penolong kanan KOKUM

ku, sabah tanah airku dan lagu sekolah. Dengan ini majlis mempersilakan. begitulah tadi nyanyian lagu kebangsaan dan lagu sekolah yang dinyanyikan dengan penuh bersemangat. Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri. Hadirin dan hadirat sekalian, Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini, marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh

pelbagai aktiviti yang dipertandingkan di dalam sambutan kemerdekaan iaitu 9 pertandingan daripada pelbagai kategori. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Abd sagap atas bacaan doa itu tadi. Bagi mengekalkan lagi semangat jiwa merdeka kita marilah sama-sama kita mendengarkan persembahan yang akan disampaikan oleh pelajar-pelajar tahun 1 – 6 sk jabang. Dengan ini majlis mempersilakan. majlis dengan ini mengucapkan terima kasih di atas ucapan itu tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan Untuk pengetahuan sidang hadirin dan hadirat juga.sajak yang akan diperdengarkan bertajuk UNTUK BANGSA YANG MERDEKA.Ustaz Abd sagap bin musram. Lagu yang akan disampaikan oleh pelajarpelajar ini yang bertajuk TANGGAL 31 & KERANAMU MALAYSIA . Begitulah tadi ucapan yang disampaikan oleh Pengerusi PIBG SK Jabang. Begitu la tadi persembahan sajak yang dikongsi bersama oleh adik norayuni. Jamaluddin Musleh selaku guru besar sk jabang bagi menyampaikan ucapan untuk majlis kita pada hari ini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin. Sidang hadirin dan hadirat. Majlis dengan segala hormatnya menjemput adik norayuni awang damit iaitu pemenang yang mendapat tempat pertama bagi pertandingan sajak untuk sama2 berkongsi dalam majlis ini. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput pengerusi PIBG en. Oleh itu bagi memeriahkan lagi majlis kita pada pagi ini . Majlis dengan penuh rasa hormat menjemput En.Latip Saidin untuk member ucapan sepatah dua kata bagi melengkapkan majlis kita pada hari ini.

norhafify 3 3 3 Kolek berlabuh di Pekan Triang. Pengerusi PIBG sk jabang. Harmoni terjalin kasih dan mesra Majlis diserikan lagi dengan pertandingan glamour raya. Oleh itu mari lah sama2 kita menyaksikan betapa glamour anak-anak kita beraya dengan pakaian raya meraka. norayuni 2. Latif Saidin.abdullah 6 6 6 Terima kasih diucapkan kepada En. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar. Dipersilakan. tibalah masa yang ditunggu-tunggu .. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Latip bin saidin atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Lebaran meriah disambut riang.prasekolah 3 ezzatul mazuan . untuk sama-sama kita mengetahui keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. Kini. Untuk itu.Dengan penuh semangat merdeka majlis mempersilakan Kini. sazlan . Pertandingan mewarna (prasekolah& tahun 1 1. Penolong Kanan 1. tibalah masa yang dinantinantikan.tahun 1 Pertandingan mewarna (THN 2 & THN 3) 1. Rusham 2. nalzimel .helmy 3.nureskin 3.prasekolah 2. untuk samasama kita mengetahui .safinas 3.abdullah 6 6 6 Mendeklamasikan sajak (tahap2) 1. Esoklah belayar ke Singapura.Norayuni 2. untuk mengiringi En. Melukis poster (tahap 2) 1.

Hadirin dan hadirat sekalian. Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan majlis penutupan penghayatan bulan kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri. kita telah pun berada di hujung Majlis. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali. wa bilLahit Taufiq walHidayah wassalamu `alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuh. untuk mengiringi En. atas kesudian hadir dan memeriahkan Majlis kita pada hari yang penuh meriah ini. Jamaludin musleh atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. terutamanya pihak pengurusan sk jabang. saya ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang mengacarakan Majlis ini. Sekian sahaja. Jamaludin musleh. Inilah yang dikatakan. selaku guru besar sk jabang. salam hormat. Penolong Kanan 1. Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain belayar telah sampai di pelabuhan . Terima kasih diucapkan kepada En. Dikesempatan ini. . Untuk itu. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Dipersilakan. semua murid yang telah mengambil bahagian dan semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang ungkapan rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua. umpama Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian.keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan.

Oleh itu dijemput adik ESAM & NORDIANA bagi menyampaikan lagu yang bertajuk suasana di hari raya.Dijemput kepada semua guruguru dan pihak pengurusan untuk mengiringi para tetamu untuk menikmati sedikit hidangan yang telah disediakan. Semasa kita biar lah suasana raya bergema dengan penuh ceria. . p/s – makluman kepada hadirin dan hadirat sesiapa yang berminat untuk menyumbangkan lagu sempana hari raya ini dipersilakan. Dipersilakan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful