TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN BULAN KEMERDEKAAN DAN SAMBUTAN HARI RAYA Guru-guru dan Anggota

BismilLahirRahmanirRahim. Assalamu `alaikum Wa RahmatulLahi wa Barakatuh. Yang Berusaha En. Jamaluddin Bin Musleh Selaku Guru Besar Sk. Jabang En. Latif saidin selaku Pengerusi PIBG Yang Dihormati Cikgu Awang Damit Langgar Penolong Kanan 1 Ustaz sagap musram Penolong kanan hal ehwal murid murid-murid yang dikasihi,para ibu dan bapa hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Selamat datang ke : Majlis Penutupan Penghayatan Bulan Kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri Bagi menyemarakan lagi semangat patriotik majlis kita pada pagi yang ceria ini dijemput semua untuk berdiri bagi menyanyikan lagu Negara Kakitangan sokongan Cikgu Azman Saidin Selaku penolong kanan KOKUM

ku, sabah tanah airku dan lagu sekolah. Dengan ini majlis mempersilakan. begitulah tadi nyanyian lagu kebangsaan dan lagu sekolah yang dinyanyikan dengan penuh bersemangat. Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri. Hadirin dan hadirat sekalian, Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini, marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh

majlis dengan ini mengucapkan terima kasih di atas ucapan itu tadi. pelbagai aktiviti yang dipertandingkan di dalam sambutan kemerdekaan iaitu 9 pertandingan daripada pelbagai kategori. Dengan segala hormatnya dipersilakan Untuk pengetahuan sidang hadirin dan hadirat juga. Majlis dengan segala hormatnya menjemput adik norayuni awang damit iaitu pemenang yang mendapat tempat pertama bagi pertandingan sajak untuk sama2 berkongsi dalam majlis ini. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput pengerusi PIBG en. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Abd sagap atas bacaan doa itu tadi. Dengan ini majlis mempersilakan. Majlis dengan penuh rasa hormat menjemput En. Begitu la tadi persembahan sajak yang dikongsi bersama oleh adik norayuni. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin.Ustaz Abd sagap bin musram.sajak yang akan diperdengarkan bertajuk UNTUK BANGSA YANG MERDEKA. Jamaluddin Musleh selaku guru besar sk jabang bagi menyampaikan ucapan untuk majlis kita pada hari ini.Latip Saidin untuk member ucapan sepatah dua kata bagi melengkapkan majlis kita pada hari ini. Sidang hadirin dan hadirat. Begitulah tadi ucapan yang disampaikan oleh Pengerusi PIBG SK Jabang. Oleh itu bagi memeriahkan lagi majlis kita pada pagi ini . Lagu yang akan disampaikan oleh pelajarpelajar ini yang bertajuk TANGGAL 31 & KERANAMU MALAYSIA . Bagi mengekalkan lagi semangat jiwa merdeka kita marilah sama-sama kita mendengarkan persembahan yang akan disampaikan oleh pelajar-pelajar tahun 1 – 6 sk jabang. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.

Latip bin saidin atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. tibalah masa yang dinantinantikan. untuk sama-sama kita mengetahui keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. tibalah masa yang ditunggu-tunggu . Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang. untuk samasama kita mengetahui . Dipersilakan. Oleh itu mari lah sama2 kita menyaksikan betapa glamour anak-anak kita beraya dengan pakaian raya meraka.norhafify 3 3 3 Kolek berlabuh di Pekan Triang.prasekolah 3 ezzatul mazuan .safinas 3.abdullah 6 6 6 Terima kasih diucapkan kepada En.abdullah 6 6 6 Mendeklamasikan sajak (tahap2) 1. Harmoni terjalin kasih dan mesra Majlis diserikan lagi dengan pertandingan glamour raya. sazlan . Latif Saidin.Norayuni 2. Rusham 2. Pertandingan mewarna (prasekolah& tahun 1 1.Dengan penuh semangat merdeka majlis mempersilakan Kini. Untuk itu. nalzimel .prasekolah 2. Melukis poster (tahap 2) 1. Kini.. Lebaran meriah disambut riang. Pengerusi PIBG sk jabang. Penolong Kanan 1.nureskin 3. norayuni 2.helmy 3.tahun 1 Pertandingan mewarna (THN 2 & THN 3) 1. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. untuk mengiringi En. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar. Esoklah belayar ke Singapura.

. Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan majlis penutupan penghayatan bulan kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri. Untuk itu. kita telah pun berada di hujung Majlis. Sekian sahaja. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali. umpama Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. selaku guru besar sk jabang. Dikesempatan ini. salam hormat. Jamaludin musleh. wa bilLahit Taufiq walHidayah wassalamu `alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuh. Penolong Kanan 1. terutamanya pihak pengurusan sk jabang. saya ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang mengacarakan Majlis ini. Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain belayar telah sampai di pelabuhan .keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar. atas kesudian hadir dan memeriahkan Majlis kita pada hari yang penuh meriah ini. semua murid yang telah mengambil bahagian dan semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak. Terima kasih diucapkan kepada En. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang ungkapan rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua. untuk mengiringi En. Inilah yang dikatakan. Jamaludin musleh atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Hadirin dan hadirat sekalian. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Dipersilakan.

. p/s – makluman kepada hadirin dan hadirat sesiapa yang berminat untuk menyumbangkan lagu sempana hari raya ini dipersilakan. Oleh itu dijemput adik ESAM & NORDIANA bagi menyampaikan lagu yang bertajuk suasana di hari raya. Dipersilakan. Semasa kita biar lah suasana raya bergema dengan penuh ceria.Dijemput kepada semua guruguru dan pihak pengurusan untuk mengiringi para tetamu untuk menikmati sedikit hidangan yang telah disediakan.