TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN BULAN KEMERDEKAAN DAN SAMBUTAN HARI RAYA Guru-guru dan Anggota

BismilLahirRahmanirRahim. Assalamu `alaikum Wa RahmatulLahi wa Barakatuh. Yang Berusaha En. Jamaluddin Bin Musleh Selaku Guru Besar Sk. Jabang En. Latif saidin selaku Pengerusi PIBG Yang Dihormati Cikgu Awang Damit Langgar Penolong Kanan 1 Ustaz sagap musram Penolong kanan hal ehwal murid murid-murid yang dikasihi,para ibu dan bapa hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Selamat datang ke : Majlis Penutupan Penghayatan Bulan Kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri Bagi menyemarakan lagi semangat patriotik majlis kita pada pagi yang ceria ini dijemput semua untuk berdiri bagi menyanyikan lagu Negara Kakitangan sokongan Cikgu Azman Saidin Selaku penolong kanan KOKUM

ku, sabah tanah airku dan lagu sekolah. Dengan ini majlis mempersilakan. begitulah tadi nyanyian lagu kebangsaan dan lagu sekolah yang dinyanyikan dengan penuh bersemangat. Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri. Hadirin dan hadirat sekalian, Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini, marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh

Ustaz Abd sagap bin musram. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput pengerusi PIBG en. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin. Begitu la tadi persembahan sajak yang dikongsi bersama oleh adik norayuni. Lagu yang akan disampaikan oleh pelajarpelajar ini yang bertajuk TANGGAL 31 & KERANAMU MALAYSIA . Sidang hadirin dan hadirat. Jamaluddin Musleh selaku guru besar sk jabang bagi menyampaikan ucapan untuk majlis kita pada hari ini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.Latip Saidin untuk member ucapan sepatah dua kata bagi melengkapkan majlis kita pada hari ini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Abd sagap atas bacaan doa itu tadi. Dengan ini majlis mempersilakan. Bagi mengekalkan lagi semangat jiwa merdeka kita marilah sama-sama kita mendengarkan persembahan yang akan disampaikan oleh pelajar-pelajar tahun 1 – 6 sk jabang. pelbagai aktiviti yang dipertandingkan di dalam sambutan kemerdekaan iaitu 9 pertandingan daripada pelbagai kategori. Dengan segala hormatnya dipersilakan Untuk pengetahuan sidang hadirin dan hadirat juga. Oleh itu bagi memeriahkan lagi majlis kita pada pagi ini . Begitulah tadi ucapan yang disampaikan oleh Pengerusi PIBG SK Jabang.sajak yang akan diperdengarkan bertajuk UNTUK BANGSA YANG MERDEKA. Majlis dengan penuh rasa hormat menjemput En. Majlis dengan segala hormatnya menjemput adik norayuni awang damit iaitu pemenang yang mendapat tempat pertama bagi pertandingan sajak untuk sama2 berkongsi dalam majlis ini. majlis dengan ini mengucapkan terima kasih di atas ucapan itu tadi.

Latip bin saidin atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. norayuni 2. Penolong Kanan 1..Dengan penuh semangat merdeka majlis mempersilakan Kini.helmy 3. sazlan .abdullah 6 6 6 Mendeklamasikan sajak (tahap2) 1.prasekolah 2. Esoklah belayar ke Singapura. Melukis poster (tahap 2) 1. untuk samasama kita mengetahui . majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar.norhafify 3 3 3 Kolek berlabuh di Pekan Triang. untuk sama-sama kita mengetahui keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan.tahun 1 Pertandingan mewarna (THN 2 & THN 3) 1. nalzimel . Untuk itu.abdullah 6 6 6 Terima kasih diucapkan kepada En. Latif Saidin. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang. Pengerusi PIBG sk jabang. Dipersilakan. tibalah masa yang ditunggu-tunggu . untuk mengiringi En. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Pertandingan mewarna (prasekolah& tahun 1 1. Oleh itu mari lah sama2 kita menyaksikan betapa glamour anak-anak kita beraya dengan pakaian raya meraka.prasekolah 3 ezzatul mazuan .safinas 3. Rusham 2. Lebaran meriah disambut riang.Norayuni 2.nureskin 3. Kini. Harmoni terjalin kasih dan mesra Majlis diserikan lagi dengan pertandingan glamour raya. tibalah masa yang dinantinantikan.

selaku guru besar sk jabang. Penolong Kanan 1. salam hormat. Dikesempatan ini. Jamaludin musleh. Untuk itu. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. semua murid yang telah mengambil bahagian dan semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali. terutamanya pihak pengurusan sk jabang. Terima kasih diucapkan kepada En. untuk mengiringi En.keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. . wa bilLahit Taufiq walHidayah wassalamu `alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuh. atas kesudian hadir dan memeriahkan Majlis kita pada hari yang penuh meriah ini. saya ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang mengacarakan Majlis ini. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar. Jamaludin musleh atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Sekian sahaja. umpama Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain belayar telah sampai di pelabuhan . Dipersilakan. Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan majlis penutupan penghayatan bulan kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri. Inilah yang dikatakan. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang ungkapan rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua. kita telah pun berada di hujung Majlis. Hadirin dan hadirat sekalian.

.Dijemput kepada semua guruguru dan pihak pengurusan untuk mengiringi para tetamu untuk menikmati sedikit hidangan yang telah disediakan. Dipersilakan. p/s – makluman kepada hadirin dan hadirat sesiapa yang berminat untuk menyumbangkan lagu sempana hari raya ini dipersilakan. Oleh itu dijemput adik ESAM & NORDIANA bagi menyampaikan lagu yang bertajuk suasana di hari raya. Semasa kita biar lah suasana raya bergema dengan penuh ceria.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful