TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN BULAN KEMERDEKAAN DAN SAMBUTAN HARI RAYA Guru-guru dan Anggota

BismilLahirRahmanirRahim. Assalamu `alaikum Wa RahmatulLahi wa Barakatuh. Yang Berusaha En. Jamaluddin Bin Musleh Selaku Guru Besar Sk. Jabang En. Latif saidin selaku Pengerusi PIBG Yang Dihormati Cikgu Awang Damit Langgar Penolong Kanan 1 Ustaz sagap musram Penolong kanan hal ehwal murid murid-murid yang dikasihi,para ibu dan bapa hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Selamat datang ke : Majlis Penutupan Penghayatan Bulan Kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri Bagi menyemarakan lagi semangat patriotik majlis kita pada pagi yang ceria ini dijemput semua untuk berdiri bagi menyanyikan lagu Negara Kakitangan sokongan Cikgu Azman Saidin Selaku penolong kanan KOKUM

ku, sabah tanah airku dan lagu sekolah. Dengan ini majlis mempersilakan. begitulah tadi nyanyian lagu kebangsaan dan lagu sekolah yang dinyanyikan dengan penuh bersemangat. Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri. Hadirin dan hadirat sekalian, Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini, marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh

Bagi mengekalkan lagi semangat jiwa merdeka kita marilah sama-sama kita mendengarkan persembahan yang akan disampaikan oleh pelajar-pelajar tahun 1 – 6 sk jabang. Majlis dengan penuh rasa hormat menjemput En. Begitu la tadi persembahan sajak yang dikongsi bersama oleh adik norayuni. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Abd sagap atas bacaan doa itu tadi. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin.sajak yang akan diperdengarkan bertajuk UNTUK BANGSA YANG MERDEKA. Oleh itu bagi memeriahkan lagi majlis kita pada pagi ini . Majlis diteruskan lagi dengan menjemput pengerusi PIBG en. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan Untuk pengetahuan sidang hadirin dan hadirat juga. majlis dengan ini mengucapkan terima kasih di atas ucapan itu tadi. Begitulah tadi ucapan yang disampaikan oleh Pengerusi PIBG SK Jabang. Lagu yang akan disampaikan oleh pelajarpelajar ini yang bertajuk TANGGAL 31 & KERANAMU MALAYSIA .Ustaz Abd sagap bin musram. Sidang hadirin dan hadirat.Latip Saidin untuk member ucapan sepatah dua kata bagi melengkapkan majlis kita pada hari ini. Dengan ini majlis mempersilakan. pelbagai aktiviti yang dipertandingkan di dalam sambutan kemerdekaan iaitu 9 pertandingan daripada pelbagai kategori. Jamaluddin Musleh selaku guru besar sk jabang bagi menyampaikan ucapan untuk majlis kita pada hari ini. Majlis dengan segala hormatnya menjemput adik norayuni awang damit iaitu pemenang yang mendapat tempat pertama bagi pertandingan sajak untuk sama2 berkongsi dalam majlis ini.

untuk mengiringi En.abdullah 6 6 6 Terima kasih diucapkan kepada En. norayuni 2. sazlan .prasekolah 2. tibalah masa yang dinantinantikan. nalzimel . Pertandingan mewarna (prasekolah& tahun 1 1. untuk sama-sama kita mengetahui keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar.norhafify 3 3 3 Kolek berlabuh di Pekan Triang. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Melukis poster (tahap 2) 1.safinas 3. Harmoni terjalin kasih dan mesra Majlis diserikan lagi dengan pertandingan glamour raya. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang. Oleh itu mari lah sama2 kita menyaksikan betapa glamour anak-anak kita beraya dengan pakaian raya meraka.tahun 1 Pertandingan mewarna (THN 2 & THN 3) 1. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Lebaran meriah disambut riang. untuk samasama kita mengetahui . Latip bin saidin atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Rusham 2.Norayuni 2.. tibalah masa yang ditunggu-tunggu . Penolong Kanan 1. Latif Saidin.helmy 3. Kini.nureskin 3. Untuk itu.Dengan penuh semangat merdeka majlis mempersilakan Kini.prasekolah 3 ezzatul mazuan . Esoklah belayar ke Singapura. Dipersilakan.abdullah 6 6 6 Mendeklamasikan sajak (tahap2) 1. Pengerusi PIBG sk jabang.

semua murid yang telah mengambil bahagian dan semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang ungkapan rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua. Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan majlis penutupan penghayatan bulan kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri. Terima kasih diucapkan kepada En. wa bilLahit Taufiq walHidayah wassalamu `alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuh. Hadirin dan hadirat sekalian. . Jamaludin musleh. saya ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang mengacarakan Majlis ini. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang.keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. umpama Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain belayar telah sampai di pelabuhan . atas kesudian hadir dan memeriahkan Majlis kita pada hari yang penuh meriah ini. untuk mengiringi En. salam hormat. Sekian sahaja. Penolong Kanan 1. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar. Dipersilakan. selaku guru besar sk jabang. Jamaludin musleh atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. terutamanya pihak pengurusan sk jabang. Untuk itu. kita telah pun berada di hujung Majlis. Inilah yang dikatakan. Dikesempatan ini.

Oleh itu dijemput adik ESAM & NORDIANA bagi menyampaikan lagu yang bertajuk suasana di hari raya. Dipersilakan. p/s – makluman kepada hadirin dan hadirat sesiapa yang berminat untuk menyumbangkan lagu sempana hari raya ini dipersilakan.Dijemput kepada semua guruguru dan pihak pengurusan untuk mengiringi para tetamu untuk menikmati sedikit hidangan yang telah disediakan. Semasa kita biar lah suasana raya bergema dengan penuh ceria. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful