TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN BULAN KEMERDEKAAN DAN SAMBUTAN HARI RAYA Guru-guru dan Anggota

BismilLahirRahmanirRahim. Assalamu `alaikum Wa RahmatulLahi wa Barakatuh. Yang Berusaha En. Jamaluddin Bin Musleh Selaku Guru Besar Sk. Jabang En. Latif saidin selaku Pengerusi PIBG Yang Dihormati Cikgu Awang Damit Langgar Penolong Kanan 1 Ustaz sagap musram Penolong kanan hal ehwal murid murid-murid yang dikasihi,para ibu dan bapa hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Selamat datang ke : Majlis Penutupan Penghayatan Bulan Kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri Bagi menyemarakan lagi semangat patriotik majlis kita pada pagi yang ceria ini dijemput semua untuk berdiri bagi menyanyikan lagu Negara Kakitangan sokongan Cikgu Azman Saidin Selaku penolong kanan KOKUM

ku, sabah tanah airku dan lagu sekolah. Dengan ini majlis mempersilakan. begitulah tadi nyanyian lagu kebangsaan dan lagu sekolah yang dinyanyikan dengan penuh bersemangat. Sarung ketupat berisi inti Dibawa budak sambil berlari Kehadiran semua sangat dihargai Moga Majlis bertambah seri. Hadirin dan hadirat sekalian, Bagi menambah keberkatan Majlis kita pada hari yang penuh bermakna ini, marilah sama-sama kita menadah tangan mengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh

Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Ustaz Abd sagap atas bacaan doa itu tadi. Begitu la tadi persembahan sajak yang dikongsi bersama oleh adik norayuni. Begitulah tadi ucapan yang disampaikan oleh Pengerusi PIBG SK Jabang. Oleh itu bagi memeriahkan lagi majlis kita pada pagi ini . Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Bagi mengekalkan lagi semangat jiwa merdeka kita marilah sama-sama kita mendengarkan persembahan yang akan disampaikan oleh pelajar-pelajar tahun 1 – 6 sk jabang. Sidang hadirin dan hadirat.Ustaz Abd sagap bin musram. Jamaluddin Musleh selaku guru besar sk jabang bagi menyampaikan ucapan untuk majlis kita pada hari ini. Majlis diteruskan lagi dengan menjemput pengerusi PIBG en. Majlis dengan segala hormatnya menjemput adik norayuni awang damit iaitu pemenang yang mendapat tempat pertama bagi pertandingan sajak untuk sama2 berkongsi dalam majlis ini. Amin Amin Ya Rabbal `Alamin. majlis dengan ini mengucapkan terima kasih di atas ucapan itu tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan Untuk pengetahuan sidang hadirin dan hadirat juga. Majlis dengan penuh rasa hormat menjemput En.sajak yang akan diperdengarkan bertajuk UNTUK BANGSA YANG MERDEKA.Latip Saidin untuk member ucapan sepatah dua kata bagi melengkapkan majlis kita pada hari ini. Dengan ini majlis mempersilakan. Lagu yang akan disampaikan oleh pelajarpelajar ini yang bertajuk TANGGAL 31 & KERANAMU MALAYSIA . pelbagai aktiviti yang dipertandingkan di dalam sambutan kemerdekaan iaitu 9 pertandingan daripada pelbagai kategori.

helmy 3.Norayuni 2. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang.nureskin 3. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar.Dengan penuh semangat merdeka majlis mempersilakan Kini.norhafify 3 3 3 Kolek berlabuh di Pekan Triang. Hadirin dan hadirat yang diRahmati Allah sekalian. Dipersilakan. Pertandingan mewarna (prasekolah& tahun 1 1.. untuk sama-sama kita mengetahui keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. Pengerusi PIBG sk jabang. Oleh itu mari lah sama2 kita menyaksikan betapa glamour anak-anak kita beraya dengan pakaian raya meraka.abdullah 6 6 6 Terima kasih diucapkan kepada En.abdullah 6 6 6 Mendeklamasikan sajak (tahap2) 1. untuk samasama kita mengetahui . Melukis poster (tahap 2) 1. nalzimel .safinas 3. untuk mengiringi En. tibalah masa yang ditunggu-tunggu .tahun 1 Pertandingan mewarna (THN 2 & THN 3) 1. sazlan . norayuni 2. Harmoni terjalin kasih dan mesra Majlis diserikan lagi dengan pertandingan glamour raya.prasekolah 2. Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang.prasekolah 3 ezzatul mazuan . Untuk itu. Rusham 2. Kini. Penolong Kanan 1. Lebaran meriah disambut riang. Esoklah belayar ke Singapura. tibalah masa yang dinantinantikan. Latif Saidin. Latip bin saidin atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi.

Dikesempatan ini. terutamanya pihak pengurusan sk jabang. . untuk mengiringi En. atas kesudian hadir dan memeriahkan Majlis kita pada hari yang penuh meriah ini. kita telah pun berada di hujung Majlis. semua murid yang telah mengambil bahagian dan semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak. Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan majlis penutupan penghayatan bulan kemerdekaan dan sambutan hari raya aidilfitri. wa bilLahit Taufiq walHidayah wassalamu `alaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuh. Jamaludin musleh. Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain belayar telah sampai di pelabuhan . Majlis juga ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang ungkapan rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua. saya ingin memohon ribuan kemaafan andai ada salah dan silap sepanjang mengacarakan Majlis ini. umpama Umpama berkayuh telah sampai di muara Umpama berjalan telah sampai di destinasi Para hadirin sekalian. Untuk itu. majlis dengan segala hormatnya ingin mempersilakan kepada Cikgu Awang Damit Bin Langgar. Hadirin dan hadirat sekalian. Penolong Kanan 1. Terima kasih diucapkan kepada En. selaku guru besar sk jabang. Pergi ke dusun memetik kelapa Kelapa muda si kelapa barli Jari disusun maaf dipinta Panjang usia bersua kembali. Jamaludin musleh atas kesudian menyampaikan hadiah sebentar tadi. Inilah yang dikatakan. bagi menyampaikan hadiah kepada para pemenang.keputusan pertandingan yang telah dilaksanakan. Sekian sahaja. Dipersilakan. salam hormat.

p/s – makluman kepada hadirin dan hadirat sesiapa yang berminat untuk menyumbangkan lagu sempana hari raya ini dipersilakan. . Semasa kita biar lah suasana raya bergema dengan penuh ceria.Dijemput kepada semua guruguru dan pihak pengurusan untuk mengiringi para tetamu untuk menikmati sedikit hidangan yang telah disediakan. Oleh itu dijemput adik ESAM & NORDIANA bagi menyampaikan lagu yang bertajuk suasana di hari raya. Dipersilakan.