P. 1
KERTAS KERJA MAJLIS BACAAN YASIIN DAN SOLAT HAJAT UPSR

KERTAS KERJA MAJLIS BACAAN YASIIN DAN SOLAT HAJAT UPSR

|Views: 1,841|Likes:
Published by Salomah Binti Amat

More info:

Published by: Salomah Binti Amat on Mar 22, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/19/2013

pdf

text

original

Kertas Kerja Majlis Berbuka Puasa,Sumban gan Anak Yatim dan Miskin Dan

1

Solat Hajat UPSR 2009 KERTAS KERJA MAJLIS BERBUKA PUASA. memandangkan pada tahun ini. Sumbangan anak yatim dan miskin dan Solat Hajat UPSR merupakan aktiviti tahunan sekolah yang dijalankan secara berasingan. maka pihak sekolah telah menggabungkan Solat Hajat UPSR 2009 dengan Majlis Berbuka Puasa dan Sumbangan kepada Anak-anak Yatim dan Miskin. Namun demikian. SUMBANGAN ANAK YATIM DAN MISKIN DAN SOLAT HAJAT UPSR 2009 PENGENALAN Majlis Berbuka Puasa. Aktiviti ini adalah melibatkan semua murid Islam. RASIONAL 2 . guru-guru dan ibu bapa. UPSR jatuh dalam bulan Ramadhan.

W. 5. 2.T. Mewujudkan hubungan baik di antara pihak sekolah dan ibu bapa dalam berusaha ke arah kejayaan para pelajar. Membina keyakinan pelajar dalam menghadapi peperiksaan Salah satu usaha pihak sekolah dan ibu bapa dalam memastikan kejayaan pelajar. 3) Pahala bersedekah dan beribadah dalam bulan Ramadhan akan dilipat gandakan oleh Allah S. Memohon keberkatan dari Allah semoga pelajar terus berjaya dalam kehidupan di dunia dan akhirat. Meningkatkan hubungan silaturrahim di antara guru dan pelajar. MATLAMAT Matlamat dalam aktiviti ini diharapkan dapat membina keyakinan dan ketenangan jiwa murid-murid dalam menghadapi peperiksaan nanti dan meningkatkan hubungan silaturrahim di antara guru-guru dan ibu bapa murid. OBJEKTIF 1.1) Merupakan salah satu alternatif pihak sekolah dan ibu bapa untuk bersama-sama berdoa kepadaNYA dalam memastikan kejayaan para pelajar menghadapi peperiksaan kelak. 3. 3 . 4. 2) Kesibukan bekerja tidak seharusnya dijadikan alasan untuk pihak sekolah dan ibu bapa berhubung dan meningkatkan hubungan silaturrahim.

00 malam : : : Berbuka puasa (ringan) Solat Maghrib Berjemaah Berbuka puasa (berat) 4 .6. TARIKH DAN TEMPAT Tarikh : 4 September 2009 Sekolah Kebangsaan St Gabriel. guru-guru dan ibu bapa yang beragama Islam ATURCARA PROGRAM 6:00 petang : Pendaftaran Berkumpul di Dewan Sekolah 6:10 petang : Ceramah Motivasi (Cara-cara menghadapi peperiksaan) Oleh : Us. Kuala Lumpur Tempat : KUMPULAN SASARAN Semua pelajar . Memupuk amalan bersedekah yang mana sangat digalakkan dalam Islam.40 malam 8. terutamanya dalam Bulan Ramadhan. Wan Noh bin Wan Hamat.25 malam 7. Memberi kegembiraan kepada anak-anak yatim dan miskin dalam menempuh Aidilfitri yang bakal menjelang dalam meringankan beban yang ditanggung. 7. 7.

Jawatankuasa Induk Majlis Berbuka Puasa.00 malam : : Jamuan ringan Bersurai. Salmiah bt.20 malam : Penyampaian sumbangan kepada anak yatim dan miskin. Kamaruddin 5 .Sumbangan Anak Yatim dan Miskin Dan Solat Hajat UPSR 2009 Penasihat Pn. 8.8.40 malam : Solat Isyak Solat Terawikh Solat Hajat 9:40 malam 10.

Guru Besar SKSG Pengerusi En. Daud Jawatankuasa Semua guru Jawatankuasa Kerja Majlis Berbuka Puasa. Siti Aishah bt. PENGERUSI MAJLIS 6 . Ahmad Kamil Setiausaha Pn. Hjh Nurusabah bin Hj. Salomah bt. Sumbangan Anak Yatim dan Miskin Dan Solat Hajat UPSR 2009. Haji Mezah Bendahari Pn. Amat Naib Setiausaha Pn.

Nur Syuhada Pn. Shamsul JURUGAMBAR En. Rozilawati En. Rosmawati JAMUAN Pn. Zuraida Pn. Fadzly PENCERAMAH Ustaz Wan Noh. Ahmad Kamil PERALATAN DAN TEKNIKAL En. Ilyana Pn.En. Fahmi Pn. Wan Hamizah Pn. SUMBANGAN Pn. Mohd. Rahim En. Sarida ANGGARAN PENDAPATAN DAN PERBELANJAAN ANGGARAN PERBELANJAAN 1.00 RM 500. Salomah Pn. Sunita Pn. Siti Aishah Pn. 100 orang x RM 5 2. Hjh Nurusabah DISIPLIN Semua Guru PERSIAPAN DEWAN En. SUMBANGAN ANAK YATIM DAN MISKIN RM 300.00 7 . MAKANAN & MINUMAN a. Azam En. IMAM Ustaz Wan Noh. Shamsul Pn.

00 __________ 8 .2. WANG SEKOLAH 3. IMAM DAN PENCERAMAH RM 200.00 RM 400.00 __________ RM 1000. PIBG JUMLAH RM 300.00 RM 300.00 __________ JUMLAH RM 1000. SUMBANGAN IBU BAPA 2.00 __________ CADANGAN SUMBER PENDAPATAN 1.

... (PN.......................PENILAIAN Penglibatan lebih ramai ibu bapa dan murid....... Gabriel ...... ........................... program ini juga merupakan salah satu keprihatinan dan komitmen guru dan ibu bapa dalam memastikan kejayaan murid-murid........ Komitmen daripada guru-guru adalah tunjang kearah membentuk insan yang aktif dan mempunyai nilai cintakan perpaduan. Gabriel Disahkan oleh...... SALMIAH BT............. Selain daripada itu.......... AMAT) Penyelaras Majlis Solat Hajat 2009 Sekolah Kebangsaan St.. (PN... KAMARUDDIN) Guru Besar Sekolah Kebangsaan St... PENUTUP Program ini diharap dapat mencapai matlamat dan objektif yang telah dirancang... SALOMAH BT......... Disediakan oleh... ........

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->