P. 1
borang pingat

borang pingat

|Views: 1,209|Likes:
Published by Sazlinda Bt Sabar

More info:

Published by: Sazlinda Bt Sabar on Mar 26, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as TXT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/15/2011

pdf

text

original

RAHSIA BORANG PENCALONAN BAGI KURNIAAN DARJAH KEBESARAN DAN PINGAT NEGERI PAHANG DARUL MAKMUR KATEGORI CALON

: Sila tandakan ( v ) di mana yang berkenaan :-

Calon adalah pegawai dalam Perkhidmatan Awam. Calon adalah pegawai bukan Kerajaan / Politik. PENTING UNTUK KEGUNAAN PEJABAT 1. Sila isikan maklumat-maklumat yang diperlukan dengan lengkap. 2. Semua pencalonan mestilah menggunakan borang tahun semasa. 3. Borang-borang yang tidak lengkap, tidak mematuhi peraturan dan diterima selepas tarikh tutup tidak akan diproses. 4. Tarikh tutup pencalonan Tahun 2011 adalah pada 31 MEI 2011. Darjah Kebesaran/Pingat : ID Calon : Kategori Pencalon: Kerajaan Bukan Kerajaan Politik KETERANGAN-KETERANGAN UNTUK MENGISI BORANG PENCALONAN INI a) Semua ruangan perlu diisi dan sekiranya ada ruangan yang tidak berkenaan sila tu lis TIADA atau TIADA BERKENAAN. b) Tanda ( v ) di mana yang berkenaan. c) Semua huruf-huruf potongan yang menunjukkan pangkat selepas nama calon mesti dimasukkan. d) Sila beri alamat calon yang betul bagi urusan surat-menyurat dengannya, terut ama bagi alamat calon yang difikirkan tidak berada dalam negeri ini semasa surat taw aran dihantar dan pengurniaan diisytiharkan. e) Hanya calon-calon bukan Melayu perlu memberikan maklumat-maklumat tambahan tentang Sijil Kerakyatan. f) Perhatian yang teliti hendaklah diberikan kepada jawatan dan tingkatan calon sem asa

mencadangkan bagi sesuatu Darjah Kebesaran/Bintang atau Pingat. h) Borang-borang pencalonan hendaklah dihantar dengan dua (2) salinan. i) Sila lengkapkan Borang C dan hantar bersama-sama Borang Pencalonan ini. (Sila Lihat Lampiran A). g) Borang-borang pencalonan yang tidak lengkap dengan butir-butir yang dikehenda ki tidak akan dipertimbangkan. .

2 Jika telah menerima gelaran.7 Umur (pada 1 Januari) : 1. sila sebutkan gelaran berkenaan : (seperti Tun/Tan Sri/Datuk/Dato' Seri/Dato' sebagainya) 1.6 Tarikh Lahir : / / (hh/bb/tttt) 1. Kad Pengenalan : Baru : Lain-lain : tahun Ya Tidak .1 Nama Penuh :_____________________________________________ ( huruf besar ) 1.4 Status Perkahwinan : Berkahwin Belum Berkahwin Duda Janda Balu 1. BUTIR-BUTIR PERIBADI 1.5 Bangsa : Melayu Cina India Bumiputera Sarawak Bumiputera Sabah Lain-lain (nyatakan) Nyatakan (jika lain-lain) : ___________________________________ 1.10 No.3 Jantina : Lelaki Perempuan 1.8 Tempat Lahir : Bandar : Negeri : 1.9 Warganegara Malaysia : 1.1.

12 1.11 1.Jenis : K/P Lama Tentera / Polis Pasport 1.13 Kementerian/Syarikat Jabatan Tempat Bekerja : ________________________________________ : ________________________________________ : ________________________________________ 2 .

Bil Tarikh Jawatan Tempat Bertugas Mula Akhir .6 Tempoh Berkhidmat di Pahang : Tahun Bulan 2.1.19 No.4 Gelaran Jawatan : _________________________________ 2. Telefon Pejabat : ________________________________________ 1.2.14 Gelaran Majikan : ________________________________________ 1. gunakan lampiran jika tidak mencukupi).1.3 Gred Jawatan : _________________________________ 2.1 JIKA KAKITANGAN KERAJAAN 2.5 Gaji Sekarang : _________________________________ (tidak termasuk elaun-elaun) 2.1. Telefon Rumah : ________________________________________ 1.3 Pengalaman Perkhidmatan dan lain-lain ahli lembaga yang disandang (secara ringkas sahaja.1 Nama Jawatan Sekarang : _________________________________ 2.2 Skim Perkhidmatan : _________________________________ 2.2 Gaji Sekarang : _________________________________ (tidak termasuk elaun-elaun) 2.1.17 Alamat Surat Menyurat : ________________________________________ Poskod :________ Bandar / Negeri: ___________ 1.1.15 Alamat Tempat Bekerja : ________________________________________ Poskod :________ Bandar / Negeri: ___________ 1.2. BUTIR-BUTIR PERKHIDMATAN 2.1 Kumpulan Perkhidmatan : _________________________________ 2.1.3 Tempoh Berkhidmat di Pahang : Tahun Bulan 2.16 No.18 No.1.2 JIKA BUKAN KAKITANGAN KERAJAAN / POLITIK 2. Telefon Bimbit : ________________________________________ 2.2.

BUTIR-BUTIR KURNIAAN YANG TELAH DIANUGERAHKAN : 5. Gunakan lampiran jika tidak mencukupi. Sila sebutkan : Bil Nama Ijazah / Sijil Profesional Tahun Diperolehi 4.) 4. IJAZAH DAN SEBAGAINYA) Hanya bagi mereka yang memperolehi Ijazah atau Sijil Profesional. BUTIR-BUTIR KELULUSAN (SIJIL PROFESIONAL.3. BUTIR-BUTIR KEGIATAN LUAR DAN JASA KEPADA MASYARAKAT : (Terangkan dengan ringkas sahaja.1 Badan-badan Sukarela yang dianggotai serta jawatan yang disandang : Bil Nama Badan Sukarela/Persatuan Jawatan Yang Disandang Tahun berkhidmat 4.1 Kurniaan Darjah Kebesaran dan Pingat Kerajaan Negeri : Bil Nama Darjah Kebesaran/Pingat Singkatan Pingat Tahun Kurniaan Negeri .2 Sumbangan bakti yang lain (secara ringkas): Bil Jenis Sumbangan Penerima Sumbangan 5.

dsb.4 Anugerah dalam perkhidmatan (bagi kakitangan awam sahaja).3 Kurniaan Darjah Kebesaran dan Pingat Negara-negara Komanwel dan NegaraNegara Asing : Bil Nama Darjah Kebesaran/Pingat Singkatan Pingat Tahun Kurniaan Negara 5.2 Kurniaan Darjah Kebesaran dan Pingat Kerajaan Persekutuan : Bil Nama Darjah Kebesaran/Pingat Singkatan Pingat Tahun Kurniaan 5.5.) Bil Nama Anugerah Tahun Terima Jabatan . Tokoh Pekerja. (Contoh: APC.

..... Perlu ditulis dengan terang dan sama seperti yang terdapat dalam asas pencalonan.. YB Setiausaha Kerajaan Pahang memperakukan pencalonan ini..) Darjah Kebesaran / Pingat yang dicadangkan : _________________________ Tandatangan Pencalon : ............. NAMA-NAMA DARJAH KEBESARAN DAN PINGAT KURNIAAN YANG DICADANGKAN TAHUN INI . Tarikh :___________________ __________________________ (Tandatangan dan Cop Rasmi) .. Sila lihat Lampiran 'A'.............. ULASAN KETUA JABATAN / YB SETIAUSAHA KERAJAAN PAHANG DAN PANDANGAN YAB MENTERI BESAR PAHANG....... b.. Pencalonan ini telah juga dirujuk kepada YAB Menteri Besar Pahang..6... YAB Menteri Besar Pahang memperakukan pencalonan ini. (Sila pastikan calon ini tidak dicalonkan dengan Darjah Kebesaran/Pingat yang telah pun dikurniakan kepadanya......... Nama : ___________________________________ Jawatan/Cop : ___________________________________ Alamat : ___________________________________ Tarikh : _________________________ Kategori Pencalon : Sila tandakan ( v ) di mana yang berkenaan :Kerajaan Bukan Kerajaan Politik 7.... a................

Tarikh :___________________ __________________________ (Tandatangan) Cop: . Untuk Kegunaan Jabatan Perdana Menteri. Jawatankuasa Tetap Darjah-Darjah Kebesaran dan Bintang-Bintang Persekutuan. 11. (Tandatangan Ketua Setiausaha Kementerian dan Cop Rasmi) 9. Perakuan Ketua Setiausaha Negara.BAHAGIAN INI HANYA PERLU DIISI BAGI PEGAWAI-PEGAWAI PERSEKUTUAN SAHAJA. Diluluskan / Tidak diluluskan. Keputusan Pengerusi. 8. Pencalonan ini disokong / tidak disokong oleh YB Menteri. Ulasan Bahagian Istiadat 10.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->