INDIVIDU KELUARGA MASYARAKAT NASIONAL/GLOBAL SASTERA .

KELUARGA SEBAB KITA KAJI TEMA INI ? PENGALAMAN PELAJAR SENANG UNTUK BUAT KAJIAN SUMBER NOTA YG BANYAK MUDAH UNTUK DITULIS MUDAH UTK ANALISIS .

KEKERAPAN 2004 (N) 2005 (J) 2005 (N) 2006 (J) 2006 (N) Keluarga Bahagia Penjana Masyarakat Harmoni (Syarahan) keruntuhan akhlak dalam kalangan remaja berpunca daripada kegagalan institusi keluarga. sokongan ahli keluarga dan usaha diri mempengaruhi kejayaan (Komen) Menghargai Jasa Ibu Bapa (Ceramah) . peranan keluarga dalam pembentukan sahsiah anak Peranan ibu bapa.

Hari Bapa dan hari lahir (Huraian) Tanggungjawab anak-anak terhadap ibu bapa anak(Pendapat) . Hubungan baik antara ahli keluarga dapat menjamin kebahagiaan ciriciri-ciri sebuah petempatan yang menjadi idaman anda sekeluarga Keluarga Bahagia Penentu Kecemerlangan AnakAnakanak (Syarahan) Usaha2 ibu bapa untuk memastikan anak menjadi insan yang berguna (Bincang ) Kepentingan Hari Ibu.kebaikankebaikan-kebaikan mengadakan majlis rumah terbuka) waktu bekerja lima hari seminggu banyak membawa kebaikan kepada keluarga dan negara.

anda diminta untuk menyempaikan ceramah bertajuk ¶ Menghargai Jasa Ibu Bapa·. Berikan pendapat anda tentang peranan keluarga dalam pembentukan sahsiah anakanak-anak (2006) (S2) Ibu bapa merupakan insan terpenting dalam hidup setiap manusia.(2005) (S2) Keluarga memainkan peranan penting dalam mencorakkan kehidupan anak-anak. pendidikan anak-anak sebenarnya bermula di anakanakrumah. Sempena sambutan Hari Keluarga. Oleh itu. Bincangkan usaha-usaha yang wajar dilakukan oleh ibu bapa untuk usahamemastikan harapan mereka itu tercapai . bersamaJelaskan ciri-ciri sebuah petempatan yang menjadi idaman anda sekeluarga. Jasa mereka kepada kita tidak ternilai harganya. ciri- (2009) (S1) Ibu bapa sentiasa mengharapkan anak-anak mereka menjadi insan anakyang berguna. Sediakan teks ceramah anda selengkapnya (2008) (S2) Setiap orang inginkan akan kawasan petempatan yang terancang untuk tinggal bersama-sama keluarga tersayang.