P. 1
Cara Membuat Hyperlink

Cara Membuat Hyperlink

|Views: 56|Likes:
Published by Aika Haziqah

More info:

Published by: Aika Haziqah on Apr 02, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/24/2012

pdf

text

original

6.

2

Cara-cara membuat hyperlink dalam persembahan slaid (slide show)

1.

Mula-mula pergi ke ruangan kerja slide show anda dalam Microsoft Power Point . Pergi ke slaid yang ingin dimasukkan HYPERLINK.

2.

HIGHLIGHT perkataan yang ingin dimasukkan hyperlink . Klik Insert > Hyperlink > akses ke pautan fail yang mengandungi video yang ingin dimasukkan ke dalam slaid.

18

Hal ini menunjukkan bahawa anda telah berjaya membuat hyperlink . inilah paparan yang akan dilihat. 19 .3. 4. Perkataan yang berwarna biru dan bergaris akan muncul di hadapan skrin anda. Dalam mode powepoint (slide show) gambaran penuh. Untuk memainkan video . klik perkataan yang berwarna biru yang telah dimasukkan hyperlink tersebut.

Inilah hasil yang akan anda dapat. 20 .5.

8. Jamaliyah Binti Ahmad Kurikulum Bersepeadu Sekolah Rendah Pendidikan Jamani dan Kesihatan Tahun 6 Dewan Bahasa dan Pustaka www. Dengan menggunakan ICT. Mereka akan memberi tumpuan sepenuhnya di dalam kelas. Aris Fazil Bin Haji Ujang. guru -guru boleh memasukkan video serta animasi di dalam rancangan mengajar harian mereka. Para guru boleh menggunakan ICT untuk membuat rancangan mengajar harian mereka agar menjadi lebih menarik.utm.7. Pada mulanya teknologi maklumat direka dengan reka bentuk yang besar saiznya. Dengan kewujudan ICT.0 RUMUSAN Teknologi maklumat sudah diketahui kewujudannya sejak tahun 90 -an lagi. Dzulkifli Bin Ismail. proses pengajaran dan pembelajaran menjadi semakin menarik dan senang untuk dilaksanakan. Kesimpulannya. Secara keseluruhannya. Secara tidak langsung. Reka bentuknya semakin berubah menjadi kecil dan moden dari generasi ke generasi. Bhd. penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) dalam pendidikan semakin meluas bukan sahaja di kalangan guru malah murid -murid juga semakin aktif menggunakan ICT.ctl.0 RUJUKAN Ahmad Wafi Mohd Sepak Takraw : Fajar Bakti sdn. Hal ini secara tidak langsung telah memberi kemudahan dan keselesaan kepada pengguna. memang tidak dapat dina fikan bahawa kewujudan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) banyak membantu dalam bidang pendidikan terutamanya kepada guru-guru dan murid-murid di sekolah. hal ini akan membuat murid -murid bersemangat dan berminat untuk belajar.my/publications/manuals/ mm/mieducation 21 .

0 LAMPIRAN 22 .9.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->