P. 1
Cara Membuat Hyperlink

Cara Membuat Hyperlink

|Views: 56|Likes:
Published by Aika Haziqah

More info:

Published by: Aika Haziqah on Apr 02, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/24/2012

pdf

text

original

6.

2

Cara-cara membuat hyperlink dalam persembahan slaid (slide show)

1.

Mula-mula pergi ke ruangan kerja slide show anda dalam Microsoft Power Point . Pergi ke slaid yang ingin dimasukkan HYPERLINK.

2.

HIGHLIGHT perkataan yang ingin dimasukkan hyperlink . Klik Insert > Hyperlink > akses ke pautan fail yang mengandungi video yang ingin dimasukkan ke dalam slaid.

18

3. klik perkataan yang berwarna biru yang telah dimasukkan hyperlink tersebut. Perkataan yang berwarna biru dan bergaris akan muncul di hadapan skrin anda. Hal ini menunjukkan bahawa anda telah berjaya membuat hyperlink . Untuk memainkan video . Dalam mode powepoint (slide show) gambaran penuh. 19 . 4. inilah paparan yang akan dilihat.

Inilah hasil yang akan anda dapat. 20 .5.

0 RUJUKAN Ahmad Wafi Mohd Sepak Takraw : Fajar Bakti sdn. Para guru boleh menggunakan ICT untuk membuat rancangan mengajar harian mereka agar menjadi lebih menarik. Bhd. memang tidak dapat dina fikan bahawa kewujudan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) banyak membantu dalam bidang pendidikan terutamanya kepada guru-guru dan murid-murid di sekolah. penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) dalam pendidikan semakin meluas bukan sahaja di kalangan guru malah murid -murid juga semakin aktif menggunakan ICT. 8. Secara tidak langsung. Pada mulanya teknologi maklumat direka dengan reka bentuk yang besar saiznya. Hal ini secara tidak langsung telah memberi kemudahan dan keselesaan kepada pengguna. Dzulkifli Bin Ismail. Kesimpulannya. Jamaliyah Binti Ahmad Kurikulum Bersepeadu Sekolah Rendah Pendidikan Jamani dan Kesihatan Tahun 6 Dewan Bahasa dan Pustaka www. Mereka akan memberi tumpuan sepenuhnya di dalam kelas. Reka bentuknya semakin berubah menjadi kecil dan moden dari generasi ke generasi.7.0 RUMUSAN Teknologi maklumat sudah diketahui kewujudannya sejak tahun 90 -an lagi. guru -guru boleh memasukkan video serta animasi di dalam rancangan mengajar harian mereka.my/publications/manuals/ mm/mieducation 21 .utm. Dengan kewujudan ICT. Dengan menggunakan ICT. proses pengajaran dan pembelajaran menjadi semakin menarik dan senang untuk dilaksanakan.ctl. hal ini akan membuat murid -murid bersemangat dan berminat untuk belajar. Aris Fazil Bin Haji Ujang. Secara keseluruhannya.

0 LAMPIRAN 22 .9.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->