P. 1
RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN PRASEKOLAH

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN PRASEKOLAH

|Views: 331|Likes:
Published by Marco Ben

More info:

Published by: Marco Ben on Apr 06, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/09/2014

pdf

text

original

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN PRASEKOLAH MINGGU:3 HARI : ISNIN TEMA : DIRI SAYA (ANGGOTA BADAN SAYA) TARIKH : 01.03.

2010 MASA TUNJANG STANDARD OBJEKTIF AKTIVITI PEMBELAJARAN 10 MINIT PERHIMPUNAN PAGI RUTIN (BM) BM 2.1.3 berbual Murid dapat : Bersoal jawab dengan I menggunakan ayat yang - menyatakan beberapa murid tentang anggota PERBUALAN PAGI 20 MINIT mudah dengan sebutan anggota badan yang badan yang diketahui. (BM) yang betul. diketahui. - guru menunjukkan beberapa keping kad bergambar. Murid dapat : Menjalankan aktiviti - merangkak dengan lakuan ¶musical chair¶ di taman AKTIVITI LUAR PFK 2.1.14 merangkak yang betul sepanjang permainan. dengan lakuan yang aktiviti dijalankan. - murid dikehendaki 20 MINIT betul di ruang tertentu. mengelilingi kerusi (BM) KTI 2.1.8 menyanyi lagu dengan cara merangkak. dengan iringan muzik. TYDS: * FIZIKAL & ESTETIKA Guru menyediakan beberapa keping kad perkataan. - murid perlu menunjukkan huruf konsonan yang terdapat dalam perkataan.

BAHAN/BBM

IMPAK

Kad imbasan

CD Kerusi

(24/25) 4 = TM 20= M 1=TH

60 MINIT (BM)

MODUL ASAS (B.MELAYU)

BM 3.3.3 menyebut huruf konsonan dalam perkataan yang ditunjukkan.

Murid dapat : - mengenal pasti huruf konsonan yang telah dipelajari dengan lancar.

Kad perkataan

30 MINIT (BM) MODUL BERTEMA (B.MELAYU) 90 MINIT TYDS : SAINS & TEKNOLOGI BM 3.2.3 mengenal pasti huruf vokal yang terdapat dalam perkataan. ST 3.1.2 mengenalpasti bahagian tubuh badan iaitu lidah, pipi, dagu, kening,dll.

REHAT Murid dapat: - mengenal huruf vocal dan membunyikannya. Guru membimbing murid menyebut huruf vokal yang ditunjukkan. - guru menyatakan perkataan tersebut. - murid menunjukkan huruf vokal yang terdapat dalam perkataan.

- mengimbas kembali pelajaran pada hari ini. - membaca doa dan bersalaman dengan guru dan pembantu. Refleksi Guru :«««««««««««««««««««««««««««««««««.. Murid : ......................................................................................................................... *TUNJANG YANG DISEPADUKAN 10 MINIT

PENUTUP

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->