Contoh soalan temu bual 1. Apakah yang anda faham tentang kaedah pengajaran dalam proses P/P ? 2.

Pada pandangan anda apakah yang mempengaruhi factor-faktor pembelajaran dalam bilik darjah? 3. Pernahkah anda mengajar dalam keadaan beremosi?

Language: Bahasa Malaysia | English

Borang Soal Selidik Mengenai Portal dan Laman Web Kerajaan Malaysia – Orang Awam

LATAR BELAKANG Tujuan pengumpulan maklumat ini adalah untuk mengukur tahap penggunaan perkhidmatan agensi Kerajaan dalam usaha meningkatkan ketelusan serta memperbaiki sistem penyampaian perkhidmatan awam. Kajian tertumpu kepada perkhidmatan yang disediakan oleh kerajaan dan agensi-agensi terlibat melalui portal/laman web kepada orang ramai. Maklumat yang dikumpulkan adalah sulit dan hasil kajian akan digunakan untuk laporan dalaman sahaja. Agar kerjasama yang diberikan dapat menyumbang ke arah penambahbaikkan sistem penyampaian perkhidmatan awam melalui portal/laman web. Terima kasih.

Arahan: Sila

pada kotak yang berkenaan.

A. DATA DEMOGRAFI Bahagian ini adalah untuk mendapatkan maklumat berkaitan demografi responden Kumpulan Umur: < 20 21 - 30 31 - 40 41 - 50 Jantina: Perempuan Lelaki Pendapatan individu (RM/bulan) Tidak bekerja <1500 1500 - 3000

Dewan Bandaraya Kuala Kementerian Pengajian Tinggi Lumpur Kementerian Pengangkutan Majlis Perbandaran Subang Kementerian Pendidikan Jaya Majlis Perbandaran Sepang Kementerian Kewangan Kementerian Sains. Teknologi dan Inovasi . MAKLUMAT PENGGUNAAN PERKHIDMATAN Bahagian ini adalah untuk mendapatkan maklumat mengenai tahap penggunaan perkhidmatan yang disediakan oleh kerajaan dan agensi-agensi. Adakah anda tahu tentang portal/laman agensi-agensi berikut? Sila tandakan di petak yang berkaitan (anda boleh memilih lebih daripada satu jawapan).5000 >5000 Tahap Kerjaya: Tahap Permulaan Tahap Pertengahan Tahap Atasan Pengurusan Atasan Jenis Capaian Internet : Dialan (Dial-up) Jalur lebar (Broadband) Talian Litar Sua (Lease line) Wi-fi / Wi-Max Lain-lain Jika lain-lain.>50 Status Perkahwinan: Bujang Berkahwin Bercerai Pendidikan Tertinggi: SPM Diploma Sarjana Muda Sarjana Kedoktoran Bahasa Pertuturan Utama Premis Akses Internet : Utama: Bahasa Malaysia Rumah Bahasa Inggeris Pejabat Bahasa Sekolah/Universiti Mandarin Kafe Siber Bahasa Tamil Lain-lain 3000 . sila nyatakan: þÿ Bangsa: Melayu Cina India Kaukasia Lain-lain Kediaman di kawasan: Bandar Pinggir Bandar /Pekan Luar Bandar B. I) I.

sila nyatakan:: þÿ Kerajaan Negeri Johor Kerajaan Negeri Kedah Kerajaan Negeri Kelantan Kerajaan Negeri Melaka Kerajaan Negeri Sembilan Kerajaan Negeri Pahang Kerajaan Negeri Penang Kerajaan Negeri Perak Kerajaan Negeri Perlis Kerajaan Negeri Sabah Kerajaan Negeri Sarawak Kerajaan Negeri Selangor Kerajaan Negeri Terengganu III) Berapa lamakah anda mengakses internet dalam sehari? (jam) <1 1 to 2 2 to 4 4 to 5 >5 . Air dan Komunikasi myGovernment (myGov) Jabatan Perkhidmatan Awam Jabatan Perdana Menteri Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Kementerian Sumber Manusia Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri Kementerian Luar Negeri Bank Negara Malaysia Lembaga Hasil Dalam Negeri Kumpulan Wang Simpanan Pekerja Polis Di Raja Malaysia Jabatan Imigresen Jabatan Pendaftaran Negara Jabatan Pengangkutan Jalan Suruhanjaya Pilihan Raya Biro Pengaduan Awam Parlimen Malaysia II) Bagaimanakah anda mengetahui tentang portal/laman web tersebut? Keluarga Rakan Suratkhabar Televisyen Portal myGov (www.my) Lain-lain Jika lain-lain.Kementerian Kesihatan Kementerian Tenaga.gov.

emel. nama pegawai yang bertanggungjawab. perkhidmatan yang ditawarkan dan sebagainya. sila nyatakan : þÿ VI) Portal/laman web kerajaan manakah yang anda kerap kunjungi dalam tempoh 12 bulan yang lalu? ( Nyatakan 5 nama Kementerian/Agensi/Jabatan ) þÿ þÿ þÿ þÿ þÿ VII) Apakah transaksi yang sering dilakukan semasa melayari portal/laman web tersebut? Untuk mendapatkan maklumat Untuk menggunakan aplikasi dalam talian (online application) Untuk mendapatkan maklumat pengguna yang spesifik Untuk menyemak status pengguna yang spesifik Lain-lain Jika lain-lain. telefon.IV) Berapa kalikah anda melayari portal/ laman web kerajaan dalam tempoh setahun yang lalu? <5 5 to 10 10 to 20 20 to 40 > 40 V) Apakah tujuan utama anda melayari portal/laman web tersebut? Untuk mendapatkan maklumat Untuk menggunakan perkhidmatan dalam talian (online) yang ditawarkan oleh kerajaan Kajian Untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan agensi seperti no. Lain-lain Jika lain-lain. sila nyatakan : þÿ VIII) Apakah pendapat anda mengenai keseluruhan portal/laman web kerajaan .

Sila tandakan bagi setiap satu faktor. Attributes Komen/Forum Penerbitan / Pangkalan Data Klip Video/Audio Pelbagai Bahasa Maklumbalas Soalan Lazim Perkhidmatan Dalam Talian Saluran Pembayaran Elektronik ”Mobile Web”/ Perkhidmatan 4 3 2 1 .yang anda pernah lawati? Faktor Mesra Interaksi Kemudahan yang ditawarkan Perkhidmatan yang ditawarkan Mudah digunakan Rekabentuk Portal/Laman Web IX) Apakah pendapat anda mengenai portal/ laman web X) Adakah anda akan yang telah anda layari? mengesyorkan portal/ laman web tersebut kepada rakan-rakan Sangat berguna Berguna anda? Kurang berguna Langsung tidak berguna Ya Tidak Cemerlang Baik Memuaskan Kurang Baik Tidak Baik XI) Sila susun elemen-elemen berikut mengikut kepentingan portal/laman web yang anda pernah lawati berdasarkan skala 1 hingga 4. (4 adalah sangat penting manakala 1 adalah tidak penting sama sekali).

menjimatkan masa. dll. mencari maklumat mengenai agensi kerajaan. dll. pelbagai cara pembayaran yang boleh dilakukan.Pesanan Ringkas (SMS) XII) Apakah aspek yang paling anda gemari dalam portal/laman web kerajaan? (Sila tandakan satu sahaja). usahawan boleh mengiklankan produknya secara online. mudah untuk digunakan.) Peluang (contoh: peluang untuk mencari pekerjaaan. sila nyatakan : þÿ Sila Tanda XIV) Sila senaraikan 3 perkhidmatan yang anda ingin kerajaan tawarkan/sediakan melalui portal/laman web.) Lain-lain Lain-lain.) Reliable (contoh: transkasi dapat dijalankan dengan selamat) Padat dengan maklumat (contoh: sesuai bagi kajian. Reason Please tick Mudah (contoh: perkhidmatan dalam talian yang disediakan 24x7. dll. Sila nyatakan: þÿ XIII) Apakah ciri-ciri yang memerlukan penambahbaikan? Ciri-ciri Mewujudkan lebih banyak perkhidmatan dalam talian Mewujudkan maklumat yang terkini Mewujudkan rekabentuk yang lebih menarik Mewujudkan pelbagai saluran penyampaian Mewujudkan portal/laman web yang mesra pengguna Lain-lain Jika lain-lain. þÿ þÿ . tidak perlu beratur di kaunter.

” (Riwayat Bukhari) 1. kesugulan dan keinginan untuk membunuh diri. Robinson dari Universiti North Carolina di Charlotte.þÿ leTakkan KehIdupan DuniaMu iTu dI TangAn dAn akhIrat iTu DiHAti aGAr HaL Dunia MuDah dibahaGi-bAHagikan & AkhirAt itU DibAWa MaTi. Bryan E. Nama : ________________________________________________ 2. iaitu: “Sesungguhnya Tuhanmu mempunyai hak ke atasmu. Berlebih-lebihan di dalam sesuatu perkara akan membawa kepada kebinasaan. dirimu mempunyai hak ke atasmu dan keluargamu mempunyai hak ke atasmu. Mengikut kajian yang dilakukan oleh Dr. menyebabkan darah tinggi dan menyempitkan pembuluh darah. Mereka dikenali juga sebagai workaholic kerana keasyikan bekerja siang dan malam sehingga melupakan segala tanggungjawab yang lain. Kelulusan Iktisas : ________________________________________ 4. Perubahan-perubahan ini mendedahkan golongan ini kepada sakit jantung. Di antara nasihat yang amat baik untuk kita hayati ialah yang pernah dinasihatkan oleh sahabat Salman AlFarisi ra kepada Abu Dardak ra. golongan ini mengeluarkan banyak hormon adrenaline di dalam badan mereka dan hormon ini membebankan jantung.. Opsyen : _______________________________________________ 3. Berikan setiap yang berhak ini haknya. Hidup Yang Seimbang Adalah Penawar Salah satu punca tekanan yang menyerang ramai orang pada hari ini ialah ‘ketagih bekerja’. Nasihat ini kemudiannya disokong oleh Nabi Muhammad. Bilangan Waktu Mengajar Pendidikan Seni Visual : _______________ . strok..

Adakah suasana di bilik seni sekolah ini dapat memotivasikan murid untuk terlibat secara aktif dalam mata pelajaran Pendidikan Seni Visual ini? _______________________________________________________ _______________________________________________________ . Bilangan Tahun Mengajar Pendidikan Seni Visual : b ______________ 7. Bilangan Tahun Pengalaman Mengajar : __________________ Panatia Pendidikan Seni Visual 8.5. Bilangan Kelas mengajar : __________________________________ 6.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful