P. 1
Storyboard Animasi

Storyboard Animasi

|Views: 51|Likes:
Published by Izazuliana Muhzan

More info:

Published by: Izazuliana Muhzan on Apr 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/31/2012

pdf

text

original

TAJUK: PENGENALAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: ADA VIDEO: TIADA AUDIO: ADA

SCENE : 1

SELAMAT DATANG DISEDIAKAN OLEH :

ENTER
EFEK: TIADA

1

liabiliti atau ekuiti pemilik.Mengetahui konsep aset. Penyampaian bersifat interaktif ini diharap dapat membantu para pelajar. LABILITI DAN EKUITI PEMILIK SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 3 ASET. liabiliti dan ekuiti pemilik .Syarkat Berhad EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada topik yang ingin dipelajari.TAJUK: PRINSIP AKAUN SPM SUMBER: INTERNET ANIMASI: ADA VIDEO: TIADA AUDIO: Bahan Guru SCENE: 2 PRINSIP AKAUN SPM Soalan SPM Capaian Pelawat E-mail Laman web ini disediakan khusus untuk pelajar-pelajar yang mengambil mata pelajaran Prinsip Akaun sebagai mata pelajaran elektif bagi peperiksaan SPM.Mengenalpasti akaun yang perlu di debit dan dikreditkan apabila berlakunya urusniaga.mana butang yang diingini untuk membuat capaian seterusnya. -SELAMAT MENCUBA-« EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Klik pada mana.Aset. 2 . TAJUK: ASET. pelajar diharap akan dapat : . Liabiliti dan Ekuiti Pemilik .Mengenalpasti kesan urusniaga pada aset. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Anda boleh klik pada gambar tabung duit untuk balik ke Menu Utama Nota Tutorial Latihan Setelah pelajar mengikuti laman ini . . Harapan kami agar pelajar-pelajar dapat mengikuti tutorial dan membuat latihan yang disediakan. Sila pilih topik yang ingin dipelajari: .

Untuk kembali semula ke paparan sebelumnya sila klik pada butang bulat berwarna merah. pengguna perlu klik pada imej tabung duit.LIABILITI DAN EKUITI ( TUTORIAL) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA SCENE: 5 ASET. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Panduan :Klik tetikus atas imej lampu untuk mengetahui jawapannya Apakah yang di katakan Aset? Bolehkah kamu berikan contoh-contoh aset dalam perniagaan? NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada imej lampu untuk mengetahui jawapannya. Untuk meneruskan aplikasi sila klik ke butang anak panah berwarna merah. Untuk menamatkan aplikasi. Untuk menamatkan aplikasi. Untuk kembali semula ke paparan sebelumnya sila klik pada butang bulat berwarna merah. 3 . EFEK: TIADA TAJUK: ASET. pengguna perlu klik pada imej tabung duit.LIABILITI DAN EKUITI ( TUTORIAL) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 4 ASET.TAJUK: ASET. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Panduan :Klik tetikus atas imej lampu untuk mengetahui jawapannya Apakah yang dimaksudkan dengan Liabiliti? Bolehkah kamu berikan dua contoh liabiliti dalam perniagaan? AUDIO: NOTA ARAHAN: EFEK: TIADA Pengguna perlu klik pada imej lampu untuk mengetahui jawapannya. Untuk meneruskan aplikasi sila klik ke butang anak panah berwarna merah.

LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Panduan :Klik tetikus atas imej lampu untuk mengetahui jawapannya Apakah yang dimaksudkan dengan Ekuiti Pemilik? Apakah contoh -contoh ekuiti pemilik? NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada imej lampu untuk mengetahui jawapannya. Untuk kembali semula ke paparan sebelumnya sila klik pada butang bulat berwarna merah. Untuk meneruskan aplikasi sila klik ke butang anak panah berwarna merah.TAJUK: ASET.LIABILITI DAN EKUITI ( TUTORIAL) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: EFEK: TIADA SCENE: 6 ASET. Untuk menamatkan aplikasi. 4 . pengguna perlu klik pada imej tabung duit.

paparan imej sedih akan muncul Untuk menamatkan aplikasi. A. G. Tanah 6. B. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK A. A. EKUTI PEMILIK 1. E . E. A. F. C. B. C. D. E. pengguna hanya perlu klik pada butang 'A'. Komisen Diterima 4. Jika pengguna menjawab soalan dengan betul. C. E. C. G. G. E. G. A. ASET SEMASA C. Dividen Pelaburan A. 'B'. F.TAJUK: ASET. C. F. E. C. G. B. E. E. F. HASIL E. D. LIABILITI JANGKA PANJANG D. F. D. F. Jualan 2. pengguna perlu klik pada butang tabung duit. B. F atau G .LIABILITI DAN EKUITI ( LATIHAN) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 7 ASET. B. G. D. A. Modal 7. 'D'. 'C'. ASET TETAP F. 5 . D. LIABILITI SEMASA B. paparan imej gembira akan muncul dan jika pengguna menjawab soalan dengan salah. A. BELANJA G. D. B. B. D. F. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Untuk menjawab. Stok 5. C. G. Overdarf 3.

6 . 'C'. C. D. A. B. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Untuk menjawab. C. C. pengguna perlu klik pada butang tabung duit. Sewa Diterima Terdahulu B. ASET TETAP A. A. C. C. paparan imej sedih akan muncul Untuk menamatkan aplikasi. B. E. E. B. LIABILITI SEMASA E. pengguna hanya perlu klik pada butang 'A'. 'B'.LIABILITI DAN EKUITI ( LATIHAN) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 8 ASET. paparan imej gembira akan muncul dan jika pengguna menjawab soalan dengan salah. A. Stok 4. D. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK A. BELANJA 1. D. Alatan Pejabat 5. E. A. HASIL D. D. E. ASET SEMASA C. Faedah Simpanan Tetap 2. Jika pengguna menjawab soalan dengan betul. E. Belian 3. D. B. atau E .TAJUK: ASET. 'D'. B.

7 .TAJUK: JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: Ada SCENE: 9 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan latihan.

TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 1 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: EFEK: TIADA SCENE: 11 Aset ialah harta benda yang dimiliki oleh seseorang atau organisasi (perniagaan atau bukan perniagaan).TAJUK: JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: ADA SCENE: 10 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke soalan Latihan. NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk meneruskan atau kembali ke Soalan tutorial 8 .

NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan tutorial. 9 .TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 1 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: EFEK: TIADA SCENE: 12 NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan tutorial TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 2 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: EFEK: TIADA SCENE: 13 Liabiliti ialah apa yang dihutang oleh sebuah perniagaan. Perniagaan boleh berhutang apabila membeli barangniaga dan juga boleh meminjam wang dari pihak bank.

Perniagaan juga boleh membuat pinjaman dari badan-badan lain seperti Bank. Syarikat Kewangan atau badan-badan lain. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk meneruskan atau kembali ke Soalan tutorial 10 . Apa yang kita dapat baik dalam bentuk wang atau bentuk aset lain kita namakan pinjaman. Peniaga lain itu dinamakan pemiutang. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan tutorial TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 3 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 15 Sebenarnya ekuiti pemilik ialah hak pemilik dalam perniagaan.TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 2 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 14 Apabila perniagaan membeli barangniaga secara berhutang dengan peniaga atau orang lain . Pemilik memasukkan aset ke dalam perniagaan hanya dengan tujuan supaya dapat semula apa yang dilaburkan bersama keuntungan.

Belanja. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan tutorial. Untung bersih = Hasil .TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 3 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 16 Bila pemilik melabur wangnya atau membawa masuk aset peribadinya untuk kegunaan perniagaan. 11 . ia akan dicatat sebagai modal Untung bersih yang diperolehi perniagaan juga merupakan hak pemilik.

Menjual barangniaga kepada Ali secara kredit. TUNAI MODAL 2. ALI JUALAN EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada salah satu kotak jawapan yang telah disediakan.LIABILITI DAN EKUITI ( LATIHAN) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 17 ASET. Membeli barangniaga dari Syarikat Lee Bhd. Untuk menamatkan aplikasi. Pemilik membawa masuk tunai untuk memulakan perniagaan. TUNAI SEWA 4. 12 . TUNAI BELIAN 3. 1. Membayar sewa kepada pemilik kedai secara tunai.TAJUK: ASET. pengguna perlu klik pada butang HOME . LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Panduan : Klik pada akaun yang perlu didebitkan dalam kotak jawapan.

TAJUK: KEPUTUSAN JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: Ada SCENE: 18 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah Back untuk melihat semula soalan latihan dan anak panah 13 .

TAJUK: KEPUTUSAN JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: ADA SCENE: 19 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke soalan Latihan. KELUAR DARIPADA APLIKASI INI? YA TIDAK TERIMA KASIH 14 . TAJUK: PENUTUP SCENE: 20 TAMAT SUMBER: INTERNET ANIMASI: ADA VIDEO: TIADA AUDIO: ADA EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada butang YA untuk menamatkan aplikasi dan klik pada butang TIDAK untuk Kembali ke menu utama. .

TAJUK: KEPUTUSAN JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE : 21 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah Back untuk melihat semula soalan latihan dan anak panah TAJUK: KEPUTUSAN JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE : 22 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah Back untuk melihat semula soalan latihan dan anak panah 15 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->