P. 1
Storyboard Animasi

Storyboard Animasi

|Views: 51|Likes:
Published by Izazuliana Muhzan

More info:

Published by: Izazuliana Muhzan on Apr 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/31/2012

pdf

text

original

TAJUK: PENGENALAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: ADA VIDEO: TIADA AUDIO: ADA

SCENE : 1

SELAMAT DATANG DISEDIAKAN OLEH :

ENTER
EFEK: TIADA

1

pelajar diharap akan dapat : . . Harapan kami agar pelajar-pelajar dapat mengikuti tutorial dan membuat latihan yang disediakan. 2 . -SELAMAT MENCUBA-« EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Klik pada mana. Liabiliti dan Ekuiti Pemilik . liabiliti dan ekuiti pemilik .Aset.Syarkat Berhad EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada topik yang ingin dipelajari. TAJUK: ASET. Penyampaian bersifat interaktif ini diharap dapat membantu para pelajar.Mengetahui konsep aset. Sila pilih topik yang ingin dipelajari: .Mengenalpasti kesan urusniaga pada aset.mana butang yang diingini untuk membuat capaian seterusnya.Mengenalpasti akaun yang perlu di debit dan dikreditkan apabila berlakunya urusniaga. liabiliti atau ekuiti pemilik.TAJUK: PRINSIP AKAUN SPM SUMBER: INTERNET ANIMASI: ADA VIDEO: TIADA AUDIO: Bahan Guru SCENE: 2 PRINSIP AKAUN SPM Soalan SPM Capaian Pelawat E-mail Laman web ini disediakan khusus untuk pelajar-pelajar yang mengambil mata pelajaran Prinsip Akaun sebagai mata pelajaran elektif bagi peperiksaan SPM. LABILITI DAN EKUITI PEMILIK SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 3 ASET. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Anda boleh klik pada gambar tabung duit untuk balik ke Menu Utama Nota Tutorial Latihan Setelah pelajar mengikuti laman ini .

3 . Untuk kembali semula ke paparan sebelumnya sila klik pada butang bulat berwarna merah. EFEK: TIADA TAJUK: ASET. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Panduan :Klik tetikus atas imej lampu untuk mengetahui jawapannya Apakah yang di katakan Aset? Bolehkah kamu berikan contoh-contoh aset dalam perniagaan? NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada imej lampu untuk mengetahui jawapannya. Untuk meneruskan aplikasi sila klik ke butang anak panah berwarna merah.LIABILITI DAN EKUITI ( TUTORIAL) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 4 ASET. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Panduan :Klik tetikus atas imej lampu untuk mengetahui jawapannya Apakah yang dimaksudkan dengan Liabiliti? Bolehkah kamu berikan dua contoh liabiliti dalam perniagaan? AUDIO: NOTA ARAHAN: EFEK: TIADA Pengguna perlu klik pada imej lampu untuk mengetahui jawapannya. Untuk menamatkan aplikasi. pengguna perlu klik pada imej tabung duit. Untuk menamatkan aplikasi. Untuk meneruskan aplikasi sila klik ke butang anak panah berwarna merah. Untuk kembali semula ke paparan sebelumnya sila klik pada butang bulat berwarna merah. pengguna perlu klik pada imej tabung duit.LIABILITI DAN EKUITI ( TUTORIAL) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA SCENE: 5 ASET.TAJUK: ASET.

TAJUK: ASET. Untuk kembali semula ke paparan sebelumnya sila klik pada butang bulat berwarna merah. 4 . Untuk meneruskan aplikasi sila klik ke butang anak panah berwarna merah. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Panduan :Klik tetikus atas imej lampu untuk mengetahui jawapannya Apakah yang dimaksudkan dengan Ekuiti Pemilik? Apakah contoh -contoh ekuiti pemilik? NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada imej lampu untuk mengetahui jawapannya.LIABILITI DAN EKUITI ( TUTORIAL) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: EFEK: TIADA SCENE: 6 ASET. Untuk menamatkan aplikasi. pengguna perlu klik pada imej tabung duit.

LIABILITI SEMASA B. F. G. C. F. Stok 5. D. F. Jualan 2. C. Jika pengguna menjawab soalan dengan betul. paparan imej gembira akan muncul dan jika pengguna menjawab soalan dengan salah. B. A. paparan imej sedih akan muncul Untuk menamatkan aplikasi. E. LIABILITI JANGKA PANJANG D. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Untuk menjawab. D. 5 . F atau G . EKUTI PEMILIK 1. G. G. 'B'. E. C. ASET SEMASA C. ASET TETAP F. A. Modal 7. G. B.TAJUK: ASET. F. F. B. D. E. D. BELANJA G. E. Dividen Pelaburan A. F. E. D. B. Komisen Diterima 4.LIABILITI DAN EKUITI ( LATIHAN) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 7 ASET. F. E . G. 'D'. D. E. HASIL E. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK A. A. Overdarf 3. 'C'. C. A. B. B. B. C. G. A. C. E. C. D. G. pengguna perlu klik pada butang tabung duit. pengguna hanya perlu klik pada butang 'A'. Tanah 6. A.

D. BELANJA 1. C. ASET TETAP A. Sewa Diterima Terdahulu B. LIABILITI SEMASA E. paparan imej sedih akan muncul Untuk menamatkan aplikasi. Alatan Pejabat 5. B. E.TAJUK: ASET. atau E . HASIL D. A. 'B'. LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK A. D.LIABILITI DAN EKUITI ( LATIHAN) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 8 ASET. C. B. D. E. D. pengguna perlu klik pada butang tabung duit. Stok 4. ASET SEMASA C. pengguna hanya perlu klik pada butang 'A'. C. B. Jika pengguna menjawab soalan dengan betul. 'D'. 6 . paparan imej gembira akan muncul dan jika pengguna menjawab soalan dengan salah. A. E. A. E. A. C. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Untuk menjawab. C. B. B. 'C'. D. Belian 3. Faedah Simpanan Tetap 2. E.

7 .TAJUK: JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: Ada SCENE: 9 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan latihan.

TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 1 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: EFEK: TIADA SCENE: 11 Aset ialah harta benda yang dimiliki oleh seseorang atau organisasi (perniagaan atau bukan perniagaan). NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk meneruskan atau kembali ke Soalan tutorial 8 .TAJUK: JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: ADA SCENE: 10 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke soalan Latihan.

NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan tutorial. Perniagaan boleh berhutang apabila membeli barangniaga dan juga boleh meminjam wang dari pihak bank. 9 .TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 1 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: EFEK: TIADA SCENE: 12 NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan tutorial TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 2 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: EFEK: TIADA SCENE: 13 Liabiliti ialah apa yang dihutang oleh sebuah perniagaan.

TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 2 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 14 Apabila perniagaan membeli barangniaga secara berhutang dengan peniaga atau orang lain . Syarikat Kewangan atau badan-badan lain. Apa yang kita dapat baik dalam bentuk wang atau bentuk aset lain kita namakan pinjaman. Pemilik memasukkan aset ke dalam perniagaan hanya dengan tujuan supaya dapat semula apa yang dilaburkan bersama keuntungan. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan tutorial TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 3 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 15 Sebenarnya ekuiti pemilik ialah hak pemilik dalam perniagaan. Peniaga lain itu dinamakan pemiutang. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk meneruskan atau kembali ke Soalan tutorial 10 . Perniagaan juga boleh membuat pinjaman dari badan-badan lain seperti Bank.

11 . Untung bersih = Hasil . ia akan dicatat sebagai modal Untung bersih yang diperolehi perniagaan juga merupakan hak pemilik.Belanja.TAJUK: JAWAPAN TUTORIAL 3 SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 16 Bila pemilik melabur wangnya atau membawa masuk aset peribadinya untuk kegunaan perniagaan. EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke Soalan tutorial.

Menjual barangniaga kepada Ali secara kredit. Untuk menamatkan aplikasi. Membeli barangniaga dari Syarikat Lee Bhd. TUNAI BELIAN 3.TAJUK: ASET. TUNAI MODAL 2. 1. ALI JUALAN EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada salah satu kotak jawapan yang telah disediakan. pengguna perlu klik pada butang HOME . 12 . LIABILITI DAN EKUITI PEMILIK Panduan : Klik pada akaun yang perlu didebitkan dalam kotak jawapan. Membayar sewa kepada pemilik kedai secara tunai. TUNAI SEWA 4.LIABILITI DAN EKUITI ( LATIHAN) SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE: 17 ASET. Pemilik membawa masuk tunai untuk memulakan perniagaan.

TAJUK: KEPUTUSAN JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: Ada SCENE: 18 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah Back untuk melihat semula soalan latihan dan anak panah 13 .

TAJUK: PENUTUP SCENE: 20 TAMAT SUMBER: INTERNET ANIMASI: ADA VIDEO: TIADA AUDIO: ADA EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada butang YA untuk menamatkan aplikasi dan klik pada butang TIDAK untuk Kembali ke menu utama. .TAJUK: KEPUTUSAN JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: ADA SCENE: 19 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah berwarna merah untuk kembali ke soalan Latihan. KELUAR DARIPADA APLIKASI INI? YA TIDAK TERIMA KASIH 14 .

TAJUK: KEPUTUSAN JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE : 21 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah Back untuk melihat semula soalan latihan dan anak panah TAJUK: KEPUTUSAN JAWAPAN LATIHAN SUMBER: INTERNET ANIMASI: TIADA VIDEO: TIADA AUDIO: SCENE : 22 EFEK: TIADA NOTA ARAHAN: Pengguna perlu klik pada anak panah Back untuk melihat semula soalan latihan dan anak panah 15 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->