Maklumat Kanser Otak

Apa itu Otak Kanser?

Otak adalah massa, lembut spons dari rangkaian. Hal ini dilindungi oleh tulang tengkorak dan tiga membran tipis yang disebut meninges. cecair berair disebut bantal cecair cerebrospinal otak. Ini mengalir cecair melalui ruang antara meninges dan melalui ruang di dalam otak yang disebut ventrikel. Sebuah rangkaian saraf membawa mesej bolak-balik antara otak dan seluruh tubuh. Beberapa saraf langsung dari otak ke mata, telinga, dan bahagian lain dari kepala. saraf yang lain berjalan melalui tulang belakang untuk menyambung otak dengan bagian lain dari tubuh. Dalam kabel otak dan tulang belakang, sel glial mengelilingi sel-sel saraf dan menahan mereka di tempat. Otak mengarahkan hal-hal yang kita pilih untuk lakukan (seperti berjalan dan bercakap) dan hal-hal yang tubuh kita tidak tanpa berfikir (seperti pernafasan). Otak juga bertanggung jawab atas indera kita (penglihatan, pendengaran, sentuhan, rasa, dan bau), memori, emosi, dan keperibadian. Tiga utama sebahagian daripada kegiatan otak kawalan yang berbeza:
y Otak-otak adalah bahagian terbesar dari otak. Hal ini di bahagian atas otak. Menggunakan maklumat dari deria kita untuk memberitahu kita apa yang terjadi di sekitar kita dan memberitahu tubuh kita bagaimana untuk bertindak balas. Ini kawalan membaca, berfikir, belajar, bercakap, dan emosi. Cerebrum dibahagikan ke dalam belahan otak kiri dan kanan, yang mengendalikan kegiatan berasingan. Belahan kanan mengawal otototot pada sisi kiri tubuh. Otak kiri mengawal otot-otot di sisi kanan tubuh.
y

Cerebellum-serebelum berada di bawah otak di belakang otak. Baki kawalan otak dan tindakan kompleks seperti berjalan dan bercakap. Otak Batang-Batang otak menyambung otak dengan sumsum tulang belakang. Ini kawalan lapar dan haus. Ini juga mengawal pernafasan, suhu badan, tekanan darah, dan lain fungsi tubuh dasar.

y

Namun. 4. Rangkaian membentuk organ-organ tubuh. sel-sel kanser dapat melepaskan diri dari tumor otak ganas dan tersebar ke bahagian lain dari otak. tumor jinak boleh menekan pada kawasan sensitif otak dan menyebabkan masalah kesihatan yang serius. tumor jinak boleh diangkat.Biasanya. Sel dari tumor jinak tidak menyerang rangkaian di sekitar mereka atau merebak ke bahagian lain dari tubuh. ke sumsum tulang belakang.Sangat jarang. Ketika sel menjadi tua.tumor otak ganas umumnya lebih serius dan sering mengancam nyawa. sel-sel tumbuh dan membelah membentuk sel-sel baru ketika tubuh memerlukan mereka. mereka mati. Sel-sel baru terbentuk ketika tubuh tidak memerlukannya. tumor otak jinak boleh menjadi ganas. tumor otak ganas mengandungi sel-sel kanser: 1.Sangat jarang. 3. Biasanya. tumor otak jinak kadang-kadang mengancam nyawa.Berbeza dengan tumor jinak di bahagian lain sebahagian besar tubuh. dan sel-sel lama tidak mati ketika mereka seharusnya. dan mereka jarang tumbuh kembali. 2.Memahami Kanser Kanser bermula dalam sel. 2. 3. atau bahkan ke bahagian lain dari tubuh. .Mereka akan tumbuh dengan cepat dan kerumunan atau menyerang jaringan otak sihat di sekitarnya.Batas atau tepi tumor otak jinak bisa jelas terlihat. Penyebaran kanser disebut metastasis. Kadang-kadang proses yang teratur ini berjalan salah. Sel-sel tambahan ini dapat membentuk suatu massa dari rangkaian yang disebut suatu pertumbuhan atau tumor. Jinak dan Tumor Otak ganas Tumor otak boleh jinak atau ganas: tumor otak jinak tidak mengandungi sel-sel kanser: 1. blok bangunan yang membentuk rangkaian. dan sel-sel baru mengambil tempat mereka.

Gejala yang paling umum kanser otak termasuk sakit kepala. anda perlu berunding dengan . Gejala lain yang lebih serius termasuk bicara cadel. sakit kepala. Tumor mungkin terkandung dalam lapisan rangkaian. Masalah terbesar dari tumor otak dan tumor otak dan gejala mereka khusus. Mengetahui gejala kanser otak dan mampu mengenali gejala-gejala.4. tumor atau daerah sekitar tumor. jumlah tingkat keparahan tumor otak. Jenis tumor ini disebut enkapsulasi. gejala-gejala tumor otak umumnya mengembangkan perlahan dan berperingkat dari masa ke masa dan membuatnya sangat sukar bagi siapa saja untuk mengakui kewujudan penyakit mematikan ini. Ini adalah daerah yang sangat penting. Gejala juga boleh disebabkan oleh radang otak. mual. sangat sulit untuk mengetahui apakah atau tidak. suatu tumor ganas tidak meluas menjadi rangkaian yang sihat. kesulitan berjalan. darah dan nutrisi. muntah.Kadang-kadang. sangat penting untuk kelangsungan hidup kita dan prognosis penyakit mematikan ini. gangguan penglihatan. Bila kanser tumor ganas tumbuh secara agresif dan kewalahan sel sihat mengambil tempat mereka.4% dari semua kanser dan sekitar 2. kapasiti mental dan kewaspadaan. Ini mungkin tidak kelihatan seperti banyak. adalah bahawa untuk alasan lain selain kanser.4% dari semua kematian kanser. Sebagai contoh. Atau tulang tengkorak atau struktur lain di kepala boleh menyekat itu. kelemahan umum. tapi jangan tertipu. memori. kerana otak adalah bagian paling penting dari tubuh anda dan semua kawalan. dan negara yang berubah fikiran. Bagaimana Tahu Gejala Kanker Otak Kanser otak sekitar 1. Beberapa faktor boleh menyebabkan gejala ini. beliau menegaskan bahawa kebanyakan orang berfikir bahawa sakit kepala atau pusing. kecuali jika anda serius melihat ke depan. Malangnya. perubahan emosi yang cepat. Sebuah negara tidak mampu mental juga Mei perubahan konsentrasi. kecanggungan dan kejang. Setiap kali ada sesuatu yang salah dengan otak mempengaruhi seluruh tubuh. Beberapa gejala-gejala ini disebabkan oleh tumor menekan pada bahagian yang berbeza dari otak dan mengganggu fungsi dengan betul. Jika gejala ini sering berlaku dan cepat.

telah . Intervensi awal meningkatkan kemungkinan pemulihan yang cepat dan kelangsungan hidup berpanjangan. Walaupun banyak dari sebahagian besar kajian telah didakwa sebagai konklusif. Dalam semua 209 pesakit yang mempunyai tumor otak dan 425 berada dalam kesihatan yang sempurna. adalah sebuah kajian utama 3. scanner adalah seperti sinar. Terletak di Stockholm. sehingga kami menghentikan langkah yang diperlukan untuk situasi awal. kanser otak adalah bentuk yang sangat serius kanser dan penting bagi kita untuk mengetahui bahawa ini adalah gejala kanser otak.doktor anda tentang apa yang masalahnya. Penyelidikan ini diperpanjang selama 2 tahun dan menunjukkan bahawa gelombang mikro dari telefon sebenarnya telah meningkatkan risiko bagi kesihatan otak. melalui penggunaannya. kajian ini telah dilakukan baru-baru ini. kecuali dalam sampel otak dalam tiga dimensi. mereka telah menunjukkan dan meningkatkan risiko kanser dikesan melalui penggunaan keperluan telefon.000 orang. Memandangkan sejumlah kecil mata pelajaran. sebuah kajian baru-baru ini oleh Institut Karolinska ada peningkatan risiko tumor otak di otak melalui penggunaan telefon biasa. Ujian-ujian lain meliputi ujian darah. MRI scan kadang-kadang bukan CT scan. yang dilakukan dengan hasil yang jatuh tempo pada akhir 2009. Walaupun itu baik untuk jatuh ke dalam histeria kajian masing-masing. Penyelidikan ini melibatkan 634 orang selama tempoh dua tahun. konsultasikan dengan doktor anda sebelum mengetahui keadaan sebenarnya kesihatan. Dye disuntik darah biasanya tidak berbahaya untuk membuatnya lebih terlihat dan anomali di TC. ujian fungsi hati. Sweden. Jika anda berfikir anda merujuk pada menderita atau menderita gejala-gejala ini. bercakap dengan doktor anda untuk rawatan yang sesuai baik untuk anda. Risiko Kanser Otak adalah Terdeteksi Melalui penggunaan Ponsel Ini telah menjadi kontroversi selama beberapa waktu mengenai risiko kesihatan yang telefon untuk rakyat. bagaimanapun. Doktor sering scanner jika anda berfikir anda jatuh sakit dengan kanser otak. Alasannya adalah bahawa MRI telah meningkatkan kemampuan untuk berubah menjadi tumor dinilai. urin dan profil pembekuan darah. Ketika kanser otak disahkan.

2. . microwave memancarkan Telefon. Pemahaman yang kategori berisiko tinggi dan berbicara dengan doktor tentang kaedah ujian moden adalah cara untuk mencegah penyebaran kanser otak. Panduan Memahami Risiko anda 1. Ketahuilah bahawa mereka yang mempunyai sejarah keluarga kanser. Anda boleh memutuskan untuk membuat kanser otak menghalang keutamaan kerana anda adalah ahli dari kumpulan berisiko tinggi atau barangkali kerana anda telah memiliki tumor otak dihapuskan dan ingin mengelakkan lagi terjadinya penyakit. Akal sihat menunjukkan bahawa FDA tidak selalu benar ketika digunakan untuk keselamatan kita ke FDA sebagai sumber maklumat yang boleh dipercayai tentang keselamatan ini bukan pilihan pertama saya. tetapi FDA meluluskan ubat yang diberikan setiap tahun kepada masyarakat. Ketahuilah bahawa pesakit yang telah melanoma. sederhana. The American Cancer Society (lihat "Sumber" di bawah) menekankan pentingnya gaya hidup sihat bagi setiap orang dengan atau tanpa kanser. yang menurut saya adalah suatu kesalahan. kanser otak. payudara. paru-paru. Jadi Proaktif tentang Mencegah Kanser 1. atau kedua.belajar cukup untuk membuktikan bahawa gelombang mikro boleh menyebabkan risiko kesihatan yang serius. Saya lebih suka mendengar dari para saintis lembaga negara. orang-orang dengan penyakit auto-imun dan mereka yang telah terkena radiasi mungkin pada peningkatan risiko tumor otak. FDA mengatakan bahawa telefon ini merupakan ancaman serius kepada awam. sukan lebih kerap dan tetap maklumat mengenai risiko kanser anda. di otak. Mengambil langkah-langkah proaktif untuk mengelakkan berlakunya kanser otak dan jenis-jenis kanser dengan membuat komitmen untuk makan sihat. kemudian dikenali sebagai kesan sampingan yang berbahaya akan diuruskan. Bagaimana Mencegah Kanser Otak Kanser otak merangkumi pelbagai jenis keadaan yang ditentukan oleh tumor. atau pertumbuhan sel yang tidak normal. berhenti merokok. usus besar atau kanser buah pinggang berisiko untuk menyebar.

4. dari pidato tertunda dan kelewatan perkembangan lain. pertimbangkan menemukan sebuah kumpulan penyokong. Ingat bahawa. seperti latihan meningkat dan diet lebih seimbang. 2. Semakin banyak anda tahu. kekecewaan yang diharapkan. 3. Kebanyakan dari semua. Meningkatkan kesedaran semua manfaat dan menekankan pentingnya meneruskan kajian ilmiah. anda boleh mendapatkan 2 3. Cara merawat anak dengan kanser otak Panduan 1. mungkin ada beberapa isu yang berbeza mengenai perkembangan kanak-kanak ini indah. Perlu diingat bahawa anak ini adalah berkat terlepas dari penyakit mereka. ingatlah untuk mengakui setiap orang yang anda tahu. Dengar nasihat pakar dan idea-idea seperti apa langkah yang harus diambil. Kemudian memilih doktor kanser kanak-kanak. lebih bersedia anda akan jika anda mengembangkan penyakit. Dia mungkin mengesyorkan pilihan gaya hidup sihat. sekurang-kurangnya setiap hari dan lebih . Tidak ada yang harus harus berjuang dengan kecemasan yang tidak semestinya. tanyakan doktor anda apa yang boleh anda lakukan untuk mencegah pertumbuhan masa depan sel yang abnormal. 3. Jangan biarkan diri anda merasa terpaksa ke terapi dengan yang anda tidak merasa selesa atau anda tidak memahami. 3. Jangan mengambil kekecewaan yang keluar pada anak. bahkan jika anda bebas dari penyakit.2. 2. Tetap di atas perkembangan perubatan. Penyakit kaunselor boleh membantu. opini daripada situasi. Jika anda berisiko tinggi kanser berkembang. Sukarelawan di komuniti anda untuk mendidik masyarakat tentang kanser dan bagaimana untuk mencegahnya. Jika anda sudah memiliki tumor dihapuskan. Itu hak anda untuk memahami rawatan anda. ini harus orang yang anda merasa anda boleh percaya dan orang yang anda mengerti dan sukai. Tips & Amaran 1. untuk mengetahui kemungkinan komplikasi dan kesan samping dan harus dibuat sedar alternatif yang layak. dan selalu ingat bahawa jika apa yang doktor mengatakan bukanlah sesuatu yang anda bersetuju dengan anda. terutama anak.

Langkah ini penting dalam kaitannya dengan bagaimana anda menangani menderita kanser otak kerana jika anda merasa anda mempunyai rawatan perubatan yang baik dan anda mempunyai iman dalam doktor anda. seberapa banyak anda mencintai dan menghargai mereka. Tidak ada jawaban sederhana ketika datang ke bagaimana menangani kanser otak. Kemoterapi. bahawa doktor hanya mengatakan bagaimana mereka melihat tidak bagaimana kehidupan memiliki hal-hal merancang untuk setiap kehidupan kita. pembedahan. Ketika anda pertama kali mengetahui anda mempunyai kanser. pengetahuan tentang penyakit dan rawatan perubatan yang tepat semua diperlukan dalam menghadapi kanser otak. 2. doktor mungkin menyatakan bahawa masa depan bisa pendek. adalah rawatan yang sedia apabila anda mempunyai kanser otak. Panduan Bagaimana Mengatasi Kanker Otak 1. Cari doktor yang anda merasa selesa dengan dan yang anda percaya akan menjadi doktor yang baik untuk anda. Apa yang terbaik untuk anda akan bergantung pada berapa lama anda memiliki kanser otak dan sejauh mana kanser itu telah berkembang. Suatu sistem pendukung yang baik. fizikal dan emosional. ‡ Ingat.baik lebih sering. Yang biasanya bagaimana diagnosis awal pergi. Tips & Amaran ‡ Jangan takut untuk meminta bantuan untuk apa pun untuk mencuba dan mengurangkan stres. dan penyakit seperti kanser otak ini sangat mencabar untuk mengatasi. Sebaliknya. Cari rawatan perubatan yang anda merasa selesa dengan. Tanyakan . kegelisahan emosional. memuat masalah ke tangan anda sendiri dan memilih doktor anda. radiasi dan dalam beberapa kes. kekecewaan dan sebagainya. Siapkan diri anda dengan mempelajari tentang pilihan rawatan. mental. Namun. penting untuk memahami bahawa anda sama sekali tidak diwajibkan untuk tinggal dengan doktor khas untuk rawatan. kemungkinan anda akan diberitahu oleh doktor keluarga anda atau doktor pakar. kemungkinan bahawa anda akan mempunyai pandangan positif terhadap perlakuan dan masa depan. Cara Menangani Kanser Otak Berurusan dengan jenis penyakit fizikal yang serius boleh sulit.

 . stres dan kesendirian. Sisihkan minimal 30 minit setiap hari untuk jurnal tentang apa yang sedang berlaku dalam hidup anda dan apa yang anda rasakan. anda cenderung untuk mengalami perasaan mendedah dan ketakutan. secluding diri dari keluarga dan teman-teman hanya akan memperhebat perasaan takut. Bersandar pada keluarga dan teman-teman. Anda Express ketakutan. 4. Langkah ini mungkin sangat menakutkan kerana anda mencari tahu apa yang diperlukan untuk merawat kanser otak anda. bersandar pada keluarga dan teman-teman anda sebanyak yang anda boleh. blog dan website penyokong yang lain yang menghuraikan perlakuan yang berbeza dan kesan samping dapat sangat membantu. Tidak hanya akan membuat anda merasa seperti anda mempunyai sistem pendukung tetapi juga akan mengakibatkan berkembang hubungan peribadi membuat anda merasa puas dan dicintai. Bahkan prestasi kecil setiap hari harus membuat anda merasa lebih puas dan optimis tentang masa depan anda. Ambil satu hari pada satu masa. Namun. 3. Anda boleh melakukan ini dengan membuat komitmen untuk melakukan semua hal satu hari pada satu masa. anda juga mempersiapkan diri untuk apa yang masa depan. keraguan dan kebimbangan melalui journal. Jika anda mengalami blok penulis.doktor anda mengenai pelbagai bentuk perubatan dan apa kesan sampingan yang berpotensi. Jurnal dikenali menjadi cara yang bagus untuk mengekspresikan semua perasaan anda dan membebaskan mereka ke atas kertas. Apabila anda berurusan dengan kanser otak. Jangan menolak bantuan atau sokongan dari setiap individu yang bersedia untuk memberikannya. dan ini akan membuat anda merasa lebih bersedia selepas anda memulakan rawatan. Beberapa hari mungkin lebih intens maka orang lain dan kata-kata mungkin datang dengan mudah. Setiap kali anda sedang berhadapan dengan situasi stres seperti menghadapi kanser otak penting untuk mengelakkan besar sendiri. Namun. Banyak orang ingin menyembunyikan dan sendirian ketika mereka berhadapan dengan situasi traumatis seperti kanser otak. menuliskan beberapa kata yang menggambarkan bagaimana anda merasa dan menggunakan kata-kata sebagai batu loncatan untuk mula menulis tentang apa yang anda alami. Membuat fokus utama hari anda akan melakukan hal-hal yang selalu anda ingin lakukan dan melawat keluarga dan rakan-rakan. Memanfaatkan Internet. Sebaliknya.

It can be very frustrating to deal with someone displaying these types of behaviors. make alterations that reduce the risk from these problems. blurred vision. you need to have stronger prescription medications ready to administer. Consult a physician about pain medications to have available. Keep walkways clear to reduce the risk of falling . 4. Be patient. Prepare the patient's home for coping with the symptoms of brain cancer. if over the counter medications can't control the patient's pain. Your patient could become hateful. 3. Consult the patient's doctor or request a referral to a psychologist for information about the best ways to cope with confusion and personality changes in your patient. For example. 2. problems speaking. Depending on the area of the brain affected by cancer. "Brain tumors account for 1 in every 100 cancers diagnosed annually in the United States. Begin preparing for these symptoms in varying stages of severity. Constantly remind yourself that just like a patient with an illness that makes him extremely weak or forces him into a wheelchair. Because dizziness and problems with eyesight are common factors. Instructions 1.Lampiran How to Cope With a Brain Cancer Patient According to Cedars-Sinai. Install support bars so patients have handholds to regain balance as they move through the house. There are few situations more traumatizing than having to transport a patient in extreme pain to the hospital for a stronger prescription. Make sure you have medication prescriptions in varying degrees of strength for severe pain. Ask the patient's physician to prescribe pain medications applicable for different levels of headache pain intensity. and seizures. Help your patient through the house if necessary. as well as dizziness. Brain cancer symptoms can include severe headaches that last a long time. . Assist the patient to reduce injury. Consult the patient's physician for advice on how to start preparations. confusion or personality changes. the patient may not be able to walk properly. problems with walking. aggressive or confused. Learn how to cope with the confusion and personality changes that may accompany your patient's brain cancer. vomiting." This means chances are high that you could be faced with having to cope with a brain cancer patient among your group of friends and family. It is important to understand how to deal with the symptoms and potential side effects of this disease to support your loved one as effectively as possible. your patient is not trying to inconvenience or upset you. Understand the kinds of symptoms you may be confronted with. Also ask the doctor about medications that reduce nausea if your patient's nausea is unmanageable.

Look for a support group in your area for caretakers of people with serious illnesses. and handle her emotional swings and incidents of confusion. Coping with a patient with brain cancer can be very stressful. schedule a plethora of appointments. Seek out a support group. Understand why you have developed brain cancer by asking your doctor. Take the first step in the diagnosis process: a thorough neurological exam. Ask your doctor what lifestyle changes would most directly improve your experience. the patient will undergo one or more imaging tests. There are many different types of cells in the brain and therefore many different types of brain cancer. 3. This will help the doctor plan treatments and appropriate medications to help the patient. 6. 2. Highrisk groups include those people who have had radiation to the head.5. Such tests include magnetic resonance imaging (MRI scan). while a tumor in the occipital lobe will affect vision. A tumor in the frontal lobe. The different types can cause greatly varied reactions. Talking to a group of individuals coping with friends and family who suffer from a serious illness can provide both supportive listeners and people who can give you insight into strategies for coping with your patient. who have immune deficiency diseases and who have a family history of cancer. computed axial tomography (CAT or CT scan) and positron emission tomography (PET scan). How to Learn About the Brain Cancer Diagnosis Process Brain cancer is categorized by the type of cell in which the abnormal growth starts. . Instructions 1. Verify that any tumor revealed by an imaging test is malignant by having a biopsy. You have to manage her pain. might result in behavioral changes. Ask friends and family to help you take a break from the patient to relax and regain your physical and emotional strength. Know that symptoms of brain tumors vary widely depending on the area of the brain where the tumor is located. Tips & Warnings  Take notes on your patient's symptoms and their severity to take to doctor appointments. 4. If a brain tumor is suspected. Learn about developing research at the AMC Cancer Research Center Web site (see "Resources" below). 5. The American Cancer Society recommends that cancer sufferers improve their diets and quit smoking to help the body fight the disease. An understanding of what type of brain cancer you are dealing with can go a long way toward helping you choose treatments. for instance.

Brian Tumor Symptom Brian .