Maklumat Kanser Otak

Apa itu Otak Kanser?

Otak adalah massa, lembut spons dari rangkaian. Hal ini dilindungi oleh tulang tengkorak dan tiga membran tipis yang disebut meninges. cecair berair disebut bantal cecair cerebrospinal otak. Ini mengalir cecair melalui ruang antara meninges dan melalui ruang di dalam otak yang disebut ventrikel. Sebuah rangkaian saraf membawa mesej bolak-balik antara otak dan seluruh tubuh. Beberapa saraf langsung dari otak ke mata, telinga, dan bahagian lain dari kepala. saraf yang lain berjalan melalui tulang belakang untuk menyambung otak dengan bagian lain dari tubuh. Dalam kabel otak dan tulang belakang, sel glial mengelilingi sel-sel saraf dan menahan mereka di tempat. Otak mengarahkan hal-hal yang kita pilih untuk lakukan (seperti berjalan dan bercakap) dan hal-hal yang tubuh kita tidak tanpa berfikir (seperti pernafasan). Otak juga bertanggung jawab atas indera kita (penglihatan, pendengaran, sentuhan, rasa, dan bau), memori, emosi, dan keperibadian. Tiga utama sebahagian daripada kegiatan otak kawalan yang berbeza:
y Otak-otak adalah bahagian terbesar dari otak. Hal ini di bahagian atas otak. Menggunakan maklumat dari deria kita untuk memberitahu kita apa yang terjadi di sekitar kita dan memberitahu tubuh kita bagaimana untuk bertindak balas. Ini kawalan membaca, berfikir, belajar, bercakap, dan emosi. Cerebrum dibahagikan ke dalam belahan otak kiri dan kanan, yang mengendalikan kegiatan berasingan. Belahan kanan mengawal otototot pada sisi kiri tubuh. Otak kiri mengawal otot-otot di sisi kanan tubuh.
y

Cerebellum-serebelum berada di bawah otak di belakang otak. Baki kawalan otak dan tindakan kompleks seperti berjalan dan bercakap. Otak Batang-Batang otak menyambung otak dengan sumsum tulang belakang. Ini kawalan lapar dan haus. Ini juga mengawal pernafasan, suhu badan, tekanan darah, dan lain fungsi tubuh dasar.

y

Sel dari tumor jinak tidak menyerang rangkaian di sekitar mereka atau merebak ke bahagian lain dari tubuh.Berbeza dengan tumor jinak di bahagian lain sebahagian besar tubuh. Namun. 3. Biasanya.Mereka akan tumbuh dengan cepat dan kerumunan atau menyerang jaringan otak sihat di sekitarnya. tumor jinak boleh menekan pada kawasan sensitif otak dan menyebabkan masalah kesihatan yang serius. Rangkaian membentuk organ-organ tubuh.Sangat jarang. tumor otak ganas mengandungi sel-sel kanser: 1. blok bangunan yang membentuk rangkaian. Sel-sel tambahan ini dapat membentuk suatu massa dari rangkaian yang disebut suatu pertumbuhan atau tumor. dan sel-sel lama tidak mati ketika mereka seharusnya. Sel-sel baru terbentuk ketika tubuh tidak memerlukannya. mereka mati.Biasanya. . Jinak dan Tumor Otak ganas Tumor otak boleh jinak atau ganas: tumor otak jinak tidak mengandungi sel-sel kanser: 1.Memahami Kanser Kanser bermula dalam sel. 4. 2. Penyebaran kanser disebut metastasis. sel-sel kanser dapat melepaskan diri dari tumor otak ganas dan tersebar ke bahagian lain dari otak.tumor otak ganas umumnya lebih serius dan sering mengancam nyawa. Ketika sel menjadi tua. tumor otak jinak kadang-kadang mengancam nyawa.Batas atau tepi tumor otak jinak bisa jelas terlihat. dan mereka jarang tumbuh kembali. 2. sel-sel tumbuh dan membelah membentuk sel-sel baru ketika tubuh memerlukan mereka. Kadang-kadang proses yang teratur ini berjalan salah. dan sel-sel baru mengambil tempat mereka. 3. tumor jinak boleh diangkat.Sangat jarang. ke sumsum tulang belakang. tumor otak jinak boleh menjadi ganas. atau bahkan ke bahagian lain dari tubuh.

kerana otak adalah bagian paling penting dari tubuh anda dan semua kawalan. Bila kanser tumor ganas tumbuh secara agresif dan kewalahan sel sihat mengambil tempat mereka. mual. Ini adalah daerah yang sangat penting. Tumor mungkin terkandung dalam lapisan rangkaian. Malangnya. muntah. memori. Jika gejala ini sering berlaku dan cepat. kapasiti mental dan kewaspadaan. Beberapa faktor boleh menyebabkan gejala ini. Setiap kali ada sesuatu yang salah dengan otak mempengaruhi seluruh tubuh. kesulitan berjalan.Kadang-kadang. darah dan nutrisi. Atau tulang tengkorak atau struktur lain di kepala boleh menyekat itu. tapi jangan tertipu. Gejala juga boleh disebabkan oleh radang otak. jumlah tingkat keparahan tumor otak. kecanggungan dan kejang. sangat sulit untuk mengetahui apakah atau tidak. anda perlu berunding dengan . Sebuah negara tidak mampu mental juga Mei perubahan konsentrasi. perubahan emosi yang cepat. tumor atau daerah sekitar tumor. Gejala lain yang lebih serius termasuk bicara cadel. Masalah terbesar dari tumor otak dan tumor otak dan gejala mereka khusus. sangat penting untuk kelangsungan hidup kita dan prognosis penyakit mematikan ini. Beberapa gejala-gejala ini disebabkan oleh tumor menekan pada bahagian yang berbeza dari otak dan mengganggu fungsi dengan betul. dan negara yang berubah fikiran. Sebagai contoh. beliau menegaskan bahawa kebanyakan orang berfikir bahawa sakit kepala atau pusing.4% dari semua kanser dan sekitar 2. sakit kepala. Jenis tumor ini disebut enkapsulasi. kecuali jika anda serius melihat ke depan. Mengetahui gejala kanser otak dan mampu mengenali gejala-gejala. suatu tumor ganas tidak meluas menjadi rangkaian yang sihat. gangguan penglihatan. kelemahan umum. Gejala yang paling umum kanser otak termasuk sakit kepala. Ini mungkin tidak kelihatan seperti banyak. Bagaimana Tahu Gejala Kanker Otak Kanser otak sekitar 1. adalah bahawa untuk alasan lain selain kanser.4.4% dari semua kematian kanser. gejala-gejala tumor otak umumnya mengembangkan perlahan dan berperingkat dari masa ke masa dan membuatnya sangat sukar bagi siapa saja untuk mengakui kewujudan penyakit mematikan ini.

Alasannya adalah bahawa MRI telah meningkatkan kemampuan untuk berubah menjadi tumor dinilai. Walaupun itu baik untuk jatuh ke dalam histeria kajian masing-masing. bagaimanapun. adalah sebuah kajian utama 3. Ketika kanser otak disahkan. Intervensi awal meningkatkan kemungkinan pemulihan yang cepat dan kelangsungan hidup berpanjangan. bercakap dengan doktor anda untuk rawatan yang sesuai baik untuk anda. kanser otak adalah bentuk yang sangat serius kanser dan penting bagi kita untuk mengetahui bahawa ini adalah gejala kanser otak.000 orang. scanner adalah seperti sinar. Risiko Kanser Otak adalah Terdeteksi Melalui penggunaan Ponsel Ini telah menjadi kontroversi selama beberapa waktu mengenai risiko kesihatan yang telefon untuk rakyat. Penyelidikan ini melibatkan 634 orang selama tempoh dua tahun. Penyelidikan ini diperpanjang selama 2 tahun dan menunjukkan bahawa gelombang mikro dari telefon sebenarnya telah meningkatkan risiko bagi kesihatan otak. MRI scan kadang-kadang bukan CT scan. mereka telah menunjukkan dan meningkatkan risiko kanser dikesan melalui penggunaan keperluan telefon. ujian fungsi hati. kecuali dalam sampel otak dalam tiga dimensi. Walaupun banyak dari sebahagian besar kajian telah didakwa sebagai konklusif. sebuah kajian baru-baru ini oleh Institut Karolinska ada peningkatan risiko tumor otak di otak melalui penggunaan telefon biasa. Dye disuntik darah biasanya tidak berbahaya untuk membuatnya lebih terlihat dan anomali di TC. Terletak di Stockholm. konsultasikan dengan doktor anda sebelum mengetahui keadaan sebenarnya kesihatan. Ujian-ujian lain meliputi ujian darah. Memandangkan sejumlah kecil mata pelajaran.doktor anda tentang apa yang masalahnya. yang dilakukan dengan hasil yang jatuh tempo pada akhir 2009. Doktor sering scanner jika anda berfikir anda jatuh sakit dengan kanser otak. kajian ini telah dilakukan baru-baru ini. urin dan profil pembekuan darah. Sweden. Dalam semua 209 pesakit yang mempunyai tumor otak dan 425 berada dalam kesihatan yang sempurna. telah . Jika anda berfikir anda merujuk pada menderita atau menderita gejala-gejala ini. melalui penggunaannya. sehingga kami menghentikan langkah yang diperlukan untuk situasi awal.

usus besar atau kanser buah pinggang berisiko untuk menyebar. sederhana. Pemahaman yang kategori berisiko tinggi dan berbicara dengan doktor tentang kaedah ujian moden adalah cara untuk mencegah penyebaran kanser otak. paru-paru. Saya lebih suka mendengar dari para saintis lembaga negara. Ketahuilah bahawa mereka yang mempunyai sejarah keluarga kanser. tetapi FDA meluluskan ubat yang diberikan setiap tahun kepada masyarakat. atau pertumbuhan sel yang tidak normal. FDA mengatakan bahawa telefon ini merupakan ancaman serius kepada awam. . payudara. yang menurut saya adalah suatu kesalahan. Panduan Memahami Risiko anda 1. kemudian dikenali sebagai kesan sampingan yang berbahaya akan diuruskan. di otak. Ketahuilah bahawa pesakit yang telah melanoma. Jadi Proaktif tentang Mencegah Kanser 1.belajar cukup untuk membuktikan bahawa gelombang mikro boleh menyebabkan risiko kesihatan yang serius. The American Cancer Society (lihat "Sumber" di bawah) menekankan pentingnya gaya hidup sihat bagi setiap orang dengan atau tanpa kanser. kanser otak. Akal sihat menunjukkan bahawa FDA tidak selalu benar ketika digunakan untuk keselamatan kita ke FDA sebagai sumber maklumat yang boleh dipercayai tentang keselamatan ini bukan pilihan pertama saya. orang-orang dengan penyakit auto-imun dan mereka yang telah terkena radiasi mungkin pada peningkatan risiko tumor otak. Bagaimana Mencegah Kanser Otak Kanser otak merangkumi pelbagai jenis keadaan yang ditentukan oleh tumor. Mengambil langkah-langkah proaktif untuk mengelakkan berlakunya kanser otak dan jenis-jenis kanser dengan membuat komitmen untuk makan sihat. berhenti merokok. Anda boleh memutuskan untuk membuat kanser otak menghalang keutamaan kerana anda adalah ahli dari kumpulan berisiko tinggi atau barangkali kerana anda telah memiliki tumor otak dihapuskan dan ingin mengelakkan lagi terjadinya penyakit. microwave memancarkan Telefon. sukan lebih kerap dan tetap maklumat mengenai risiko kanser anda. atau kedua. 2.

2. tanyakan doktor anda apa yang boleh anda lakukan untuk mencegah pertumbuhan masa depan sel yang abnormal. sekurang-kurangnya setiap hari dan lebih . Jika anda berisiko tinggi kanser berkembang. seperti latihan meningkat dan diet lebih seimbang. anda boleh mendapatkan 2 3. Penyakit kaunselor boleh membantu. Meningkatkan kesedaran semua manfaat dan menekankan pentingnya meneruskan kajian ilmiah. Sukarelawan di komuniti anda untuk mendidik masyarakat tentang kanser dan bagaimana untuk mencegahnya. kekecewaan yang diharapkan. dari pidato tertunda dan kelewatan perkembangan lain. Tips & Amaran 1. lebih bersedia anda akan jika anda mengembangkan penyakit. 3. terutama anak. Itu hak anda untuk memahami rawatan anda. untuk mengetahui kemungkinan komplikasi dan kesan samping dan harus dibuat sedar alternatif yang layak. Kebanyakan dari semua. dan selalu ingat bahawa jika apa yang doktor mengatakan bukanlah sesuatu yang anda bersetuju dengan anda. Tidak ada yang harus harus berjuang dengan kecemasan yang tidak semestinya. Jangan biarkan diri anda merasa terpaksa ke terapi dengan yang anda tidak merasa selesa atau anda tidak memahami. bahkan jika anda bebas dari penyakit. opini daripada situasi. Dia mungkin mengesyorkan pilihan gaya hidup sihat. 2. Perlu diingat bahawa anak ini adalah berkat terlepas dari penyakit mereka. Kemudian memilih doktor kanser kanak-kanak. Jangan mengambil kekecewaan yang keluar pada anak. 3. Jika anda sudah memiliki tumor dihapuskan. ingatlah untuk mengakui setiap orang yang anda tahu. 2. Tetap di atas perkembangan perubatan. 4. mungkin ada beberapa isu yang berbeza mengenai perkembangan kanak-kanak ini indah. Dengar nasihat pakar dan idea-idea seperti apa langkah yang harus diambil. Semakin banyak anda tahu. 3. ini harus orang yang anda merasa anda boleh percaya dan orang yang anda mengerti dan sukai. Cara merawat anak dengan kanser otak Panduan 1. pertimbangkan menemukan sebuah kumpulan penyokong. Ingat bahawa.

Tidak ada jawaban sederhana ketika datang ke bagaimana menangani kanser otak. Siapkan diri anda dengan mempelajari tentang pilihan rawatan. kemungkinan anda akan diberitahu oleh doktor keluarga anda atau doktor pakar. adalah rawatan yang sedia apabila anda mempunyai kanser otak. Tanyakan . doktor mungkin menyatakan bahawa masa depan bisa pendek. bahawa doktor hanya mengatakan bagaimana mereka melihat tidak bagaimana kehidupan memiliki hal-hal merancang untuk setiap kehidupan kita. Panduan Bagaimana Mengatasi Kanker Otak 1. memuat masalah ke tangan anda sendiri dan memilih doktor anda. Cari rawatan perubatan yang anda merasa selesa dengan. Ketika anda pertama kali mengetahui anda mempunyai kanser.baik lebih sering. kekecewaan dan sebagainya. penting untuk memahami bahawa anda sama sekali tidak diwajibkan untuk tinggal dengan doktor khas untuk rawatan. 2. Apa yang terbaik untuk anda akan bergantung pada berapa lama anda memiliki kanser otak dan sejauh mana kanser itu telah berkembang. pengetahuan tentang penyakit dan rawatan perubatan yang tepat semua diperlukan dalam menghadapi kanser otak. Namun. Cari doktor yang anda merasa selesa dengan dan yang anda percaya akan menjadi doktor yang baik untuk anda. Yang biasanya bagaimana diagnosis awal pergi. Langkah ini penting dalam kaitannya dengan bagaimana anda menangani menderita kanser otak kerana jika anda merasa anda mempunyai rawatan perubatan yang baik dan anda mempunyai iman dalam doktor anda. fizikal dan emosional. Sebaliknya. mental. Kemoterapi. Tips & Amaran ‡ Jangan takut untuk meminta bantuan untuk apa pun untuk mencuba dan mengurangkan stres. ‡ Ingat. Suatu sistem pendukung yang baik. seberapa banyak anda mencintai dan menghargai mereka. kemungkinan bahawa anda akan mempunyai pandangan positif terhadap perlakuan dan masa depan. dan penyakit seperti kanser otak ini sangat mencabar untuk mengatasi. kegelisahan emosional. pembedahan. Cara Menangani Kanser Otak Berurusan dengan jenis penyakit fizikal yang serius boleh sulit. radiasi dan dalam beberapa kes.

keraguan dan kebimbangan melalui journal. Anda Express ketakutan. stres dan kesendirian.  . Membuat fokus utama hari anda akan melakukan hal-hal yang selalu anda ingin lakukan dan melawat keluarga dan rakan-rakan. Ambil satu hari pada satu masa. Sisihkan minimal 30 minit setiap hari untuk jurnal tentang apa yang sedang berlaku dalam hidup anda dan apa yang anda rasakan. Jika anda mengalami blok penulis. dan ini akan membuat anda merasa lebih bersedia selepas anda memulakan rawatan. Banyak orang ingin menyembunyikan dan sendirian ketika mereka berhadapan dengan situasi traumatis seperti kanser otak. bersandar pada keluarga dan teman-teman anda sebanyak yang anda boleh. anda juga mempersiapkan diri untuk apa yang masa depan. Tidak hanya akan membuat anda merasa seperti anda mempunyai sistem pendukung tetapi juga akan mengakibatkan berkembang hubungan peribadi membuat anda merasa puas dan dicintai. Namun. secluding diri dari keluarga dan teman-teman hanya akan memperhebat perasaan takut. Langkah ini mungkin sangat menakutkan kerana anda mencari tahu apa yang diperlukan untuk merawat kanser otak anda. blog dan website penyokong yang lain yang menghuraikan perlakuan yang berbeza dan kesan samping dapat sangat membantu. Anda boleh melakukan ini dengan membuat komitmen untuk melakukan semua hal satu hari pada satu masa. Bahkan prestasi kecil setiap hari harus membuat anda merasa lebih puas dan optimis tentang masa depan anda.doktor anda mengenai pelbagai bentuk perubatan dan apa kesan sampingan yang berpotensi. Bersandar pada keluarga dan teman-teman. Setiap kali anda sedang berhadapan dengan situasi stres seperti menghadapi kanser otak penting untuk mengelakkan besar sendiri. anda cenderung untuk mengalami perasaan mendedah dan ketakutan. Jurnal dikenali menjadi cara yang bagus untuk mengekspresikan semua perasaan anda dan membebaskan mereka ke atas kertas. Jangan menolak bantuan atau sokongan dari setiap individu yang bersedia untuk memberikannya. 4. menuliskan beberapa kata yang menggambarkan bagaimana anda merasa dan menggunakan kata-kata sebagai batu loncatan untuk mula menulis tentang apa yang anda alami. Beberapa hari mungkin lebih intens maka orang lain dan kata-kata mungkin datang dengan mudah. Apabila anda berurusan dengan kanser otak. 3. Sebaliknya. Namun. Memanfaatkan Internet.

make alterations that reduce the risk from these problems. as well as dizziness. if over the counter medications can't control the patient's pain. aggressive or confused. Ask the patient's physician to prescribe pain medications applicable for different levels of headache pain intensity. Understand the kinds of symptoms you may be confronted with. For example. and seizures. problems with walking. blurred vision. Make sure you have medication prescriptions in varying degrees of strength for severe pain. It is important to understand how to deal with the symptoms and potential side effects of this disease to support your loved one as effectively as possible. Also ask the doctor about medications that reduce nausea if your patient's nausea is unmanageable. 3. you need to have stronger prescription medications ready to administer. Instructions 1. Be patient. Keep walkways clear to reduce the risk of falling . Because dizziness and problems with eyesight are common factors. your patient is not trying to inconvenience or upset you. Begin preparing for these symptoms in varying stages of severity. confusion or personality changes. Consult the patient's physician for advice on how to start preparations. "Brain tumors account for 1 in every 100 cancers diagnosed annually in the United States. vomiting. Prepare the patient's home for coping with the symptoms of brain cancer. Constantly remind yourself that just like a patient with an illness that makes him extremely weak or forces him into a wheelchair. Install support bars so patients have handholds to regain balance as they move through the house. Your patient could become hateful. Learn how to cope with the confusion and personality changes that may accompany your patient's brain cancer. the patient may not be able to walk properly." This means chances are high that you could be faced with having to cope with a brain cancer patient among your group of friends and family. .Lampiran How to Cope With a Brain Cancer Patient According to Cedars-Sinai. Consult the patient's doctor or request a referral to a psychologist for information about the best ways to cope with confusion and personality changes in your patient. There are few situations more traumatizing than having to transport a patient in extreme pain to the hospital for a stronger prescription. problems speaking. Depending on the area of the brain affected by cancer. Help your patient through the house if necessary. 4. It can be very frustrating to deal with someone displaying these types of behaviors. Consult a physician about pain medications to have available. Assist the patient to reduce injury. Brain cancer symptoms can include severe headaches that last a long time. 2.

Verify that any tumor revealed by an imaging test is malignant by having a biopsy. Ask your doctor what lifestyle changes would most directly improve your experience. How to Learn About the Brain Cancer Diagnosis Process Brain cancer is categorized by the type of cell in which the abnormal growth starts. Learn about developing research at the AMC Cancer Research Center Web site (see "Resources" below). 5. 3. The American Cancer Society recommends that cancer sufferers improve their diets and quit smoking to help the body fight the disease. This will help the doctor plan treatments and appropriate medications to help the patient. Tips & Warnings  Take notes on your patient's symptoms and their severity to take to doctor appointments. Take the first step in the diagnosis process: a thorough neurological exam. Coping with a patient with brain cancer can be very stressful. computed axial tomography (CAT or CT scan) and positron emission tomography (PET scan). Instructions 1. 6. Ask friends and family to help you take a break from the patient to relax and regain your physical and emotional strength. Seek out a support group. . who have immune deficiency diseases and who have a family history of cancer. 4. Look for a support group in your area for caretakers of people with serious illnesses. for instance. and handle her emotional swings and incidents of confusion. while a tumor in the occipital lobe will affect vision. schedule a plethora of appointments. Highrisk groups include those people who have had radiation to the head. Such tests include magnetic resonance imaging (MRI scan). If a brain tumor is suspected. might result in behavioral changes. the patient will undergo one or more imaging tests. Understand why you have developed brain cancer by asking your doctor. An understanding of what type of brain cancer you are dealing with can go a long way toward helping you choose treatments. The different types can cause greatly varied reactions.5. There are many different types of cells in the brain and therefore many different types of brain cancer. Talking to a group of individuals coping with friends and family who suffer from a serious illness can provide both supportive listeners and people who can give you insight into strategies for coping with your patient. You have to manage her pain. Know that symptoms of brain tumors vary widely depending on the area of the brain where the tumor is located. 2. A tumor in the frontal lobe.

Brian Tumor Symptom Brian .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful