SK.

PARIT BAKAR DARAT, MUAR MINIT MESYUARAT UNIT PEPERIKSAAN KALI KE 1

Tarikh Masa Tempat Pengerusi Kehadiran(Bilangan) Nama Yang Hadir

:

6.1.2011

: 1.30 tgh : Makmal Komputer : Fong Ee Lin : : : 29/36

Nama Yang Tidak Hadir

1

Ucapan Pengerusi 1.1. Pengerusi mengucapkan terima kasih kepada semua guru yang menghadiri mesyuarat Peperiksaan kali pertama bagi tahun 2011. Membentang dan mengesahkan minit mesyuarat yang lepas 2.1 Pengesahan minit mesyuarat. Cadangan : Pn Sharifah Fadzilah bt. Syed M. Yussof Sokongan : Pn. Norrizan bt Idris

Tindakan : Makluman Tindakan : Makluman

2

3

Kandungan Mesyuarat : 3.1 Pengurusan Peperiksaan 3.1.1 Peperiksaan UPPM 1, 2, 3 dan Peperiksaan Akhir Tahun akan Diadakan selaras diperingkat negeri Johor. Tarikh peperiksaan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. 4.1.5 Ketua Panitia didedahkan cara untuk mnggira GPMP bagi PMR, SPM dan STPM. 4.1.6 Pemain yang mewakili sekolah diwajibkan menduduki ujian dan peperiksaan pada musim pertandingan berlangsung. Guru pengiring dan guru mata pelajaran dikehendaki menguruskan peperiksaan tersebut sebagai latihan. Markah akan dicatat sebagai rujukan peribadi sahaja dan tidak akan dimasukkan ke dalam slip keputusan untuk mengelakkan kes tiru dan ketidakadilan.

Tindakan : Ketua Panitia Tindakan : Makluman Tindakan : Ketua Panitia
Tindakan : Ketua Panitia Sejarah, Geografi, Maths, Sains

Tindakan : Makluman
Tarikh Keluaran 4 Jan 2010 No Keluaran 01 No Pindaan 00

.1 Pengurusan Pentaksiran Berasaskan Sekolah 5. Hal-hal lain 7.2 HeadCount untuk tingkatan 3. 6.....1.. …………………….………...00 petang. Laporan dan fail mata pelajaran Sains ..1 Semua penyelaras HeadCount tingkatan diminta bekerjasama dengan S/U Peperiksaan Awam dan dalaman dalam melaksanakan tugas memandangkan tidak mempunyai penolong untuk jawatan masing-masing.. 5.... 5...3 Bilik Profesional akan diubahsuai untuk dijadikan Bilik PBS.……… (Sellam A/P Paramanathan) Setiausaha Tarikh Keluaran 4 Jan 2010 No Keluaran 01 (Fong Ee Lin) Pengerusi No Pindaan 00 .. Guru Kanan Vokasional dan Teknologi mencadangkan bahawa penyerahan dan pengesahkan kertas ujian dan peperiksaan oleh Guru Kanan hendaklah disertakan skema jawapan untuk mengurangkan kesilapan pada kertas..Tindakan : Makluman 5 5..1. 5 dan 6A Tindakan : Makluman Tindakan : Ketua Panitia PJPK...... Semua fail dan kerja kursus pelajar akan disimpan dalam bilik tersebut..... manakala STPM 12 orang... 5.2 Ketua Panitia dikehendaki menyenaraikan guru pentaksir dan menentukan ketua pentaksir untuk mata pelajaran masingmasing. Keputusan dua mata pelajaran tersebut tidak akan diambilkira dalam keputusan keseluruhan... Ucapan Penangguhan Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 2.... 6.. Seni Visual dan Pendidikan Islam disimpan di bilik khas masing-masing..4 Mata pelajaran PJPK tingkatan menengah atas dan Bahasa Perancis akan menggunakan slip keputusan yang berasingan.....6 Cik Azura(GSTT) dilantik oleh pihak sekolah sebagai pentaksir Amali Fizik Tingkatan 6 memandangkan tiada guru terlatih yang mengajar mata pelajaran tersebut. 7.....1 Semua fail mata pelajaran yang melibatkan PBS hendaklah mengandungi maklumat yang terkini dan laporan keputusan setiap pelajar.1. 6.2.4 Semua kerja kursus akan disimpan selama 6 bulan untuk pemantauan dan dihapuskira selepas tempoh masa 6 bulan......1... ………………….5 dan 6 Atas hendaklah disiap dalam bulan Januari mengikut kriteria yang diberi oleh Puan Pengetua.1.1.1. SPM 2010 30 orang. 5.1 Pengurusan HeadCount 6.. Tindakan : Makluman Tindakan : Ketua Panitia Tindakan : Makluman Tindakan : Makluman Tindakan : Makluman Tindakan : Cik Azura 6 Tindakan : Makluman Tindakan : Penyelaras Tingkatan 3.. 5......... S/U Peperiksaan Awam diminta peka kepada kes pelajar OKU supaya laporan dibuat semasa pendaftaran. Bahasa Perancis Tindakan : Makluman Tindakan : S/U Peperiksaan Awam 7 8 Disediakan oleh.1..1..5 Semua sijil hendaklah diserah kepada S/U PMR dan S/U SPM sebelum keputusan peperiksaan awam diumum... 6.. Disemak Oleh...3 Sasaran semua A untuk PMR 2010 ialah 60 orang .1...1. Kemahiran Hidup..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful