CONTOH FORMAT LAPORAN PENGLIBATAN AKTIVITI KOKURIKULUM MOHD. MUZAIRY BIN MUSA NAMA : 123456 MATRIK : BAC.

KOMUNIKASI PROGRAM PENGAJIAN : 3.997 C.G.P.A. : KEPIMPINAN 1. Markah untuk bahagian ini adalah 20 % Jawatan Dalam Kolej/Persatuan/Kelab a) Kategori ini meliputi jawatan sebagai presiden, timbalan presiden, setiausaha, bendahari, AJK dan sebagainya Markah Sesi Pengajian Kolej/Persatuan/Kelab Jawatan Bil. 2004/2005 Persatuan Bulan Sabit Merah, UPM Presiden 1. 2003/2004 Majlis Tertinggi Mahasiswa, Kolej Canselor Setiausaha Agung 2. 2004/2005 Persatuan Kompang Seni Warisan, UPM Bendahari 3. 2003/2004 Kelab Kimia, Fakulti Sains AJK Logistik 4. Jumlah Jawatan Dalam Jawatankuasa Ad Hoc b) JK dan sebagainya di dalam timbalan pengerusi/timbalan pengarah, setiausaha, bendahari, A Kategori ini adalah meliputi jawatan sebagai pengerusi/pengarah, seminar, bengkel, kursus, baktisiswa dan sebagainya. program berbentuk ad-hoc seperti lawatan sambil belajar, Markah Sesi Pengajian Persatuan/Kelab Aktiviti Jawatan Bil. 2005/2006 Kolej Ke-12 Hari Keluarga Kolej 2004 Pengarah 1. 2004/2005 Persatuan Pengajian Sukan, FPP Program Trans Banjaran Titiwangsa Timbalan Pengarah 2. 2004/2005 Sekretariat Rakan Muda, UPM Operasi Khidmat Masyarakat II, Langkawi Setiausaha 3. 2003/2004 Kelab Aisecs, UPM Lawatan Sambil Belajar Ke MIMOS Bhd. Bendahari 4. 2004/2005 Kelab Teater (PENTAS), UPM Persembahan Teater Merdeka AJK Logistik 5.

Markah Penganjur Tempat Tarikh Aktiviti Kerja Amal Bil. pemeliharaan alam sekitar. aktiviti kebajikan yang Kerja-kerja amal dan kebajikan adalah meliputi aktiviti seperti projek baktisiswa. Angkat dipilih sebagai aktiviti terbaik FBMK tahun 2005 1. sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : Program Baktisiswa Kg. Alor Gajah. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM KERJA-KERJA AMAL DAN KEBAJIKAN 2. UPM Tahun 2003-2005 Menderma Darah Sebanyak 3 Kali 4. UPM Pusat Kesihatan Mahasiswa. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH . 2003 Program Operasi Khidmat Masyarakat II 1. Angkat 3. Tebat. FPV Pulau langkawi. Pusat Kesihatan Mahasiswa. Pers. Melaka 15 17 Jun 2005 Program Baktisiswa Kg. aktiviti rakan mu melibatkan anak-anak yatim. Mahasiswa FBMK Kg. warga istimewa dan sebagainya. sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : Anugerah Pelajar Harapan KTDI 1. Kelab Zoologico. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % da. MTM Kolej Canselor Sekitar Kolej Canselor 20 Mei 2004 Program Gotong-Royong Kolej 2. Kedah 25 30 Okt.Jumlah ika ada) diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (j Di ruang catatan. warga tua. Jumlah ika ada) diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (j Di ruang catatan.

Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM AKTIVITI MENGUJI KETAHANAN FIZIKAL DAN MENTAL 4. 2003/2004 Wakil KTDI dalam Sukan Inter Kolej UPM Hoki 3. orienteering. berjalan kaki. pencapaian cemerlang ada) Catatan : Pingat Emas Sukan Sea dalam acara 100m dan 200m 1. kembara. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % . 2004/2005 Wakil Malaysia dalam Sukan Sea Olahraga 100m & 200m 1. Negeri atau Negara a) Markah Sesi Pengajian Peringkat Yang Diwakili Jenis Sukan Bil. perkhemahan. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % Mewakili Kolej. Jumlah Menyertai Kejohanan Sukan Terbuka atau Tertutup b) Kategori ini meliputi penyertaan anda di dalam kejohanan.PENGLIBATAN DALAM SUKAN 3. sila senaraikan anugerah. pertandingan yang dianjurkan oleh badan sukan yang diiktiraf Markah Tarikh Kejohanan Penganjur Jenis Sukan Bil. Universiti. 12 Januari 2005 Pentadbiran Kolej KOSASS Kejohanan Ping Pong Tertutup KOSASS 2. 25 Jun 2004 Majlis Perbandaran Subang Jaya Kejohanan Terbuka Street Soccer MPSJ 1. Kategori ini meliputi aktiviti-aktiviti menguji mental dan fizikal ialah seperti mendaki gunung. 2003/2004 Wakil UPM dalam Sukan Inter Varsiti Malaysia Bola sepak 2. Jumlah atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (jika Di ruang catatan. berkayak .

Kump. wall climbing dan sebagainya Markah Penganjur Tempoh Masa Tempat Jenis Aktiviti Bil. seni tari Bidang Budaya Seni Bil. dsb) Persembahan/Pertandingan yang disertai Markah Tarikh 23 Jun 2003 Peraduan Baca Puisi Pelbagai Kaum IPTA/IPTS Peserta Puisi 1. Status (jurulatih. nyanyian. penari. belayar. MTM Kolej Tun Perak 4 hari 12 15 Oktober 2005 Ekspedisi Sungai Sedim 1. Pandu Putri. Badan Pembimbing Pengajian Luar. Latihan Kelanasiswa. Jumlah penghargaan atau menjadi ahli perti jurulatih. 8 10 September 2004 Pertandingan Tarian Zapin Johor Jurulatih Tarian 2. instruktor. berakit. badan beruniform seperti PALA Catatan : Peserta terbaik Rope and Rescue Course 1. 16 17 Julai 2005 Persembahan Muzik Iringan Majlis Konvokesyen Peserta Muzik 3. fasilitator atau menerima anugerah/ Di ruang catatan. permainan tradisi. puisi. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % gainya. silat. dikir barat. muzik. Kelanasiswa dan sebagainya (jika ada) kelab rekreasi seperti OBS. . UPM 4 hari 25 28 Oktober 2004 Rope and Rescue Course 2.penerokaan gua. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM PROGRAM KEBUDAYAAN DAN KESENIAN 5. . sila senaraikan kelayakan profesional anda se PES. FPP 10 hari 7 16 September 2003 Ekspedisi Trans Banjaran Titiwangsa 3. rimba. boria dan seba Kategori ini meliputi aktiviti teater.

14 18 Okt. 2005 Dewan Besar. pencapaian cemerlang kesenian (jika ada) Catatan : Tempat Ketiga Peraduan Baca Puisi Pelbagai Kaum IPTA/IPTS 2003 1. pencapaian cemerlang atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam (jika ada) Sila sertakan salinan karya (jika ada) Catatan : . Pameran Lukisan Batik Lukis 2005 1. sila senaraikan anugerah. syarahan dan sebagainya Markah Anjuran Peringkat Tarikh & Tempat Jenis Aktiviti Kreatif Bil. 20 24 Ogos 2004 UKM. debat.Jumlah aktiviti kebudayaan dan atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam Di ruang catatan. rekacipta. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % Kategori ini meliputi aktiviti seperti penulisan. UPM UPM PKKSSAAS. Bangi UKM & MADUM Kebangsaan Jumlah aktiviti kreatif Di ruang catatan. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENGLIBATAN DI DALAM AKTIVITI KREATIF 6. Universiti Pertandingan Debat DiRaja IPT 2. sila senaraikan anugerah.

Tahap Penyertaan (ahli panel. Markah untuk bahagian ini adalah 5 % berkenaan hendaklah Pemohon hendaklah menyatakan kursus. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM KURSUS. SEMINAR DAN BENGKEL 7.Naib Johan Pertandingan Debat Di Raja antara IPT 2004 1. pembentang kertas kerja. UPM & PEMADAM 16 September 2005 Dewan Kolej Kelima . 12 15 Jun 2004 Kem Bumi Jati. penceramah. fasilitator. peserta dsb) Markah Biro Tatanegara Kem Bina Negara 1. bengkel. Program kelulusan dari pihak berwajib Universiti Putra Malaysia bersifat rasmi dan penyertaan pelajar telah memperolehi Tarikh dan Tempat Penganjur Tajuk Seminar dan Bengkel Bil. forum atau seminar yang pernah dihadiri seperti Kursus Bina Negara (KBN). Klang Peserta Seminar Dadah Kebangsaan 2. Kolej Kelima.

Ahli Panel Jumlah n anda diperolehi dari mana-mana institusi/badan hasil dari penyertaa Di ruang catatan. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH . sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : 1.

5. pembekalan dan penyebaran data dan maklumat pendidikan sekolah mengikut kaedah dan jadual yang ditetapkan berkaitan dengan: ‡ Guru seperti biodata. pemprosesan. namun bagi sekolah Bestari tanggungjawab teknikal dibuat oleh penyelaras IT. dll. opsyen dan pengalaman mengajar. kokurikulum. Sistem Salah Laku Disiplin Murid (SSDM). 3. ‡ Pendaftaran PTK. Sistem Maklumat Murid (SMM). Buku Teks.Melaksanakan tugas-tugas lain berkaitan pengurusan data yang diarahkan dari semasa ke semasa. asrama. penyimpanan. c)Membantu dalam penyelenggaraan dan rangkaian komputer yang digunakan untuk pengurusan data EMIS. pengeluaran. e-GTukar.Merancang pengurusan data dan maklumat pendidikan peringkat sekolah yang diarahkan oleh Bahagian di KPM. b)Membantu guru dan staf sokongan dalam penyelarasan data dan maklumat pendidikan seperti HRMIS. . ‡ Lain-lain yang ditetapkan dari semasa ke semasa.Menjadi setiausaha Jawatankuasa Pengurusan Maklumat Sekolah (JPMS). 2. PPG/D dan sekolah serta lain-lain agensi kerajaan: a)Bertanggungjawab bagi pengurusan data EMIS iaitu melaksanakan pengumpulan.Menjalankan tugas-tugas berkaitan dengan kurikulum dan kokurikulum seperti yang ditetapkan oleh Guru Besar/Pengetua. 4.SENARAI TUGAS Peringkat : Sekolah Menengah/Rendah Jawatan : Guru Data Sekolah DG41/DGA29 Waktu Bertugas : Mengikut waktu persekolahan (bagi sekolah dua sesi waktu bertugas boleh disesuaikan merangkumi kedua-dua sesi) 1. Pelabelan. ‡ Profil sekolah termasuk fizikal dan maklumat am sekolah. peperiksaan. ‡ Staf bukan guru. JPN. pelaporan. ‡ Pelajar seperti enrolmen. biasiswa dan bantuan lain. d)Membantu pihak pengurusan sekolah mengemas kini data dan maklumat peringkat sekolahbagi Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP) 2006-2010.Memberi khidmat nasihat kepada guru berkenaan pengurusan data dan maklumat peringkat sekolah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful