CONTOH FORMAT LAPORAN PENGLIBATAN AKTIVITI KOKURIKULUM MOHD. MUZAIRY BIN MUSA NAMA : 123456 MATRIK : BAC.

KOMUNIKASI PROGRAM PENGAJIAN : 3.997 C.G.P.A. : KEPIMPINAN 1. Markah untuk bahagian ini adalah 20 % Jawatan Dalam Kolej/Persatuan/Kelab a) Kategori ini meliputi jawatan sebagai presiden, timbalan presiden, setiausaha, bendahari, AJK dan sebagainya Markah Sesi Pengajian Kolej/Persatuan/Kelab Jawatan Bil. 2004/2005 Persatuan Bulan Sabit Merah, UPM Presiden 1. 2003/2004 Majlis Tertinggi Mahasiswa, Kolej Canselor Setiausaha Agung 2. 2004/2005 Persatuan Kompang Seni Warisan, UPM Bendahari 3. 2003/2004 Kelab Kimia, Fakulti Sains AJK Logistik 4. Jumlah Jawatan Dalam Jawatankuasa Ad Hoc b) JK dan sebagainya di dalam timbalan pengerusi/timbalan pengarah, setiausaha, bendahari, A Kategori ini adalah meliputi jawatan sebagai pengerusi/pengarah, seminar, bengkel, kursus, baktisiswa dan sebagainya. program berbentuk ad-hoc seperti lawatan sambil belajar, Markah Sesi Pengajian Persatuan/Kelab Aktiviti Jawatan Bil. 2005/2006 Kolej Ke-12 Hari Keluarga Kolej 2004 Pengarah 1. 2004/2005 Persatuan Pengajian Sukan, FPP Program Trans Banjaran Titiwangsa Timbalan Pengarah 2. 2004/2005 Sekretariat Rakan Muda, UPM Operasi Khidmat Masyarakat II, Langkawi Setiausaha 3. 2003/2004 Kelab Aisecs, UPM Lawatan Sambil Belajar Ke MIMOS Bhd. Bendahari 4. 2004/2005 Kelab Teater (PENTAS), UPM Persembahan Teater Merdeka AJK Logistik 5.

UPM Pusat Kesihatan Mahasiswa. Angkat 3. UPM Tahun 2003-2005 Menderma Darah Sebanyak 3 Kali 4. sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : Anugerah Pelajar Harapan KTDI 1. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM KERJA-KERJA AMAL DAN KEBAJIKAN 2. Angkat dipilih sebagai aktiviti terbaik FBMK tahun 2005 1. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH . MTM Kolej Canselor Sekitar Kolej Canselor 20 Mei 2004 Program Gotong-Royong Kolej 2.Jumlah ika ada) diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (j Di ruang catatan. Kedah 25 30 Okt. warga istimewa dan sebagainya. sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : Program Baktisiswa Kg. pemeliharaan alam sekitar. Pusat Kesihatan Mahasiswa. Alor Gajah. Markah Penganjur Tempat Tarikh Aktiviti Kerja Amal Bil. aktiviti rakan mu melibatkan anak-anak yatim. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % da. Tebat. Mahasiswa FBMK Kg. warga tua. 2003 Program Operasi Khidmat Masyarakat II 1. Pers. Jumlah ika ada) diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (j Di ruang catatan. Kelab Zoologico. Melaka 15 17 Jun 2005 Program Baktisiswa Kg. FPV Pulau langkawi. aktiviti kebajikan yang Kerja-kerja amal dan kebajikan adalah meliputi aktiviti seperti projek baktisiswa.

Kategori ini meliputi aktiviti-aktiviti menguji mental dan fizikal ialah seperti mendaki gunung. pertandingan yang dianjurkan oleh badan sukan yang diiktiraf Markah Tarikh Kejohanan Penganjur Jenis Sukan Bil. 2003/2004 Wakil KTDI dalam Sukan Inter Kolej UPM Hoki 3. 2003/2004 Wakil UPM dalam Sukan Inter Varsiti Malaysia Bola sepak 2. Universiti. sila senaraikan anugerah. Negeri atau Negara a) Markah Sesi Pengajian Peringkat Yang Diwakili Jenis Sukan Bil. kembara. perkhemahan. berkayak . Markah untuk bahagian ini adalah 15 % . Markah untuk bahagian ini adalah 15 % Mewakili Kolej. pencapaian cemerlang ada) Catatan : Pingat Emas Sukan Sea dalam acara 100m dan 200m 1. Jumlah Menyertai Kejohanan Sukan Terbuka atau Tertutup b) Kategori ini meliputi penyertaan anda di dalam kejohanan. 12 Januari 2005 Pentadbiran Kolej KOSASS Kejohanan Ping Pong Tertutup KOSASS 2. orienteering. 25 Jun 2004 Majlis Perbandaran Subang Jaya Kejohanan Terbuka Street Soccer MPSJ 1. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM AKTIVITI MENGUJI KETAHANAN FIZIKAL DAN MENTAL 4. Jumlah atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (jika Di ruang catatan.PENGLIBATAN DALAM SUKAN 3. 2004/2005 Wakil Malaysia dalam Sukan Sea Olahraga 100m & 200m 1. berjalan kaki.

silat. . Badan Pembimbing Pengajian Luar. puisi. belayar. boria dan seba Kategori ini meliputi aktiviti teater. fasilitator atau menerima anugerah/ Di ruang catatan. rimba. 16 17 Julai 2005 Persembahan Muzik Iringan Majlis Konvokesyen Peserta Muzik 3. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM PROGRAM KEBUDAYAAN DAN KESENIAN 5. Jumlah penghargaan atau menjadi ahli perti jurulatih. Latihan Kelanasiswa.penerokaan gua. sila senaraikan kelayakan profesional anda se PES. . nyanyian. FPP 10 hari 7 16 September 2003 Ekspedisi Trans Banjaran Titiwangsa 3. Status (jurulatih. badan beruniform seperti PALA Catatan : Peserta terbaik Rope and Rescue Course 1. permainan tradisi. dikir barat. MTM Kolej Tun Perak 4 hari 12 15 Oktober 2005 Ekspedisi Sungai Sedim 1. penari. Kelanasiswa dan sebagainya (jika ada) kelab rekreasi seperti OBS. seni tari Bidang Budaya Seni Bil. muzik. Pandu Putri. dsb) Persembahan/Pertandingan yang disertai Markah Tarikh 23 Jun 2003 Peraduan Baca Puisi Pelbagai Kaum IPTA/IPTS Peserta Puisi 1. 8 10 September 2004 Pertandingan Tarian Zapin Johor Jurulatih Tarian 2. instruktor. wall climbing dan sebagainya Markah Penganjur Tempoh Masa Tempat Jenis Aktiviti Bil. UPM 4 hari 25 28 Oktober 2004 Rope and Rescue Course 2. berakit. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % gainya. Kump.

rekacipta. pencapaian cemerlang atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam (jika ada) Sila sertakan salinan karya (jika ada) Catatan : . debat. 2005 Dewan Besar. sila senaraikan anugerah. UPM UPM PKKSSAAS. Pameran Lukisan Batik Lukis 2005 1. pencapaian cemerlang kesenian (jika ada) Catatan : Tempat Ketiga Peraduan Baca Puisi Pelbagai Kaum IPTA/IPTS 2003 1.Jumlah aktiviti kebudayaan dan atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam Di ruang catatan. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENGLIBATAN DI DALAM AKTIVITI KREATIF 6. Bangi UKM & MADUM Kebangsaan Jumlah aktiviti kreatif Di ruang catatan. 14 18 Okt. Universiti Pertandingan Debat DiRaja IPT 2. sila senaraikan anugerah. syarahan dan sebagainya Markah Anjuran Peringkat Tarikh & Tempat Jenis Aktiviti Kreatif Bil. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % Kategori ini meliputi aktiviti seperti penulisan. 20 24 Ogos 2004 UKM.

Tahap Penyertaan (ahli panel. 12 15 Jun 2004 Kem Bumi Jati. Klang Peserta Seminar Dadah Kebangsaan 2. Kolej Kelima.Naib Johan Pertandingan Debat Di Raja antara IPT 2004 1. UPM & PEMADAM 16 September 2005 Dewan Kolej Kelima . Program kelulusan dari pihak berwajib Universiti Putra Malaysia bersifat rasmi dan penyertaan pelajar telah memperolehi Tarikh dan Tempat Penganjur Tajuk Seminar dan Bengkel Bil. Markah untuk bahagian ini adalah 5 % berkenaan hendaklah Pemohon hendaklah menyatakan kursus. pembentang kertas kerja. peserta dsb) Markah Biro Tatanegara Kem Bina Negara 1. forum atau seminar yang pernah dihadiri seperti Kursus Bina Negara (KBN). SEMINAR DAN BENGKEL 7. bengkel. penceramah. fasilitator. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM KURSUS.

sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : 1.Ahli Panel Jumlah n anda diperolehi dari mana-mana institusi/badan hasil dari penyertaa Di ruang catatan. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH .

dll. namun bagi sekolah Bestari tanggungjawab teknikal dibuat oleh penyelaras IT.Memberi khidmat nasihat kepada guru berkenaan pengurusan data dan maklumat peringkat sekolah. Sistem Maklumat Murid (SMM). pembekalan dan penyebaran data dan maklumat pendidikan sekolah mengikut kaedah dan jadual yang ditetapkan berkaitan dengan: ‡ Guru seperti biodata. kokurikulum. Pelabelan. e-GTukar. ‡ Lain-lain yang ditetapkan dari semasa ke semasa. asrama. ‡ Pelajar seperti enrolmen.Menjalankan tugas-tugas berkaitan dengan kurikulum dan kokurikulum seperti yang ditetapkan oleh Guru Besar/Pengetua. pelaporan. biasiswa dan bantuan lain. pemprosesan.Merancang pengurusan data dan maklumat pendidikan peringkat sekolah yang diarahkan oleh Bahagian di KPM. 5.Menjadi setiausaha Jawatankuasa Pengurusan Maklumat Sekolah (JPMS). penyimpanan. 4. 2. pengeluaran. JPN. ‡ Profil sekolah termasuk fizikal dan maklumat am sekolah. 3. c)Membantu dalam penyelenggaraan dan rangkaian komputer yang digunakan untuk pengurusan data EMIS.SENARAI TUGAS Peringkat : Sekolah Menengah/Rendah Jawatan : Guru Data Sekolah DG41/DGA29 Waktu Bertugas : Mengikut waktu persekolahan (bagi sekolah dua sesi waktu bertugas boleh disesuaikan merangkumi kedua-dua sesi) 1.Melaksanakan tugas-tugas lain berkaitan pengurusan data yang diarahkan dari semasa ke semasa. . opsyen dan pengalaman mengajar. peperiksaan. ‡ Staf bukan guru. d)Membantu pihak pengurusan sekolah mengemas kini data dan maklumat peringkat sekolahbagi Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP) 2006-2010. PPG/D dan sekolah serta lain-lain agensi kerajaan: a)Bertanggungjawab bagi pengurusan data EMIS iaitu melaksanakan pengumpulan. Sistem Salah Laku Disiplin Murid (SSDM). Buku Teks. b)Membantu guru dan staf sokongan dalam penyelarasan data dan maklumat pendidikan seperti HRMIS. ‡ Pendaftaran PTK.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.