CONTOH FORMAT LAPORAN PENGLIBATAN AKTIVITI KOKURIKULUM MOHD. MUZAIRY BIN MUSA NAMA : 123456 MATRIK : BAC.

KOMUNIKASI PROGRAM PENGAJIAN : 3.997 C.G.P.A. : KEPIMPINAN 1. Markah untuk bahagian ini adalah 20 % Jawatan Dalam Kolej/Persatuan/Kelab a) Kategori ini meliputi jawatan sebagai presiden, timbalan presiden, setiausaha, bendahari, AJK dan sebagainya Markah Sesi Pengajian Kolej/Persatuan/Kelab Jawatan Bil. 2004/2005 Persatuan Bulan Sabit Merah, UPM Presiden 1. 2003/2004 Majlis Tertinggi Mahasiswa, Kolej Canselor Setiausaha Agung 2. 2004/2005 Persatuan Kompang Seni Warisan, UPM Bendahari 3. 2003/2004 Kelab Kimia, Fakulti Sains AJK Logistik 4. Jumlah Jawatan Dalam Jawatankuasa Ad Hoc b) JK dan sebagainya di dalam timbalan pengerusi/timbalan pengarah, setiausaha, bendahari, A Kategori ini adalah meliputi jawatan sebagai pengerusi/pengarah, seminar, bengkel, kursus, baktisiswa dan sebagainya. program berbentuk ad-hoc seperti lawatan sambil belajar, Markah Sesi Pengajian Persatuan/Kelab Aktiviti Jawatan Bil. 2005/2006 Kolej Ke-12 Hari Keluarga Kolej 2004 Pengarah 1. 2004/2005 Persatuan Pengajian Sukan, FPP Program Trans Banjaran Titiwangsa Timbalan Pengarah 2. 2004/2005 Sekretariat Rakan Muda, UPM Operasi Khidmat Masyarakat II, Langkawi Setiausaha 3. 2003/2004 Kelab Aisecs, UPM Lawatan Sambil Belajar Ke MIMOS Bhd. Bendahari 4. 2004/2005 Kelab Teater (PENTAS), UPM Persembahan Teater Merdeka AJK Logistik 5.

aktiviti rakan mu melibatkan anak-anak yatim. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH . 2003 Program Operasi Khidmat Masyarakat II 1. sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : Program Baktisiswa Kg. Alor Gajah. Kedah 25 30 Okt. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM KERJA-KERJA AMAL DAN KEBAJIKAN 2. Angkat 3. FPV Pulau langkawi. Angkat dipilih sebagai aktiviti terbaik FBMK tahun 2005 1. warga tua. Tebat. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % da. MTM Kolej Canselor Sekitar Kolej Canselor 20 Mei 2004 Program Gotong-Royong Kolej 2. Melaka 15 17 Jun 2005 Program Baktisiswa Kg. Pusat Kesihatan Mahasiswa. Kelab Zoologico. Jumlah ika ada) diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (j Di ruang catatan. Pers.Jumlah ika ada) diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (j Di ruang catatan. warga istimewa dan sebagainya. Mahasiswa FBMK Kg. pemeliharaan alam sekitar. Markah Penganjur Tempat Tarikh Aktiviti Kerja Amal Bil. aktiviti kebajikan yang Kerja-kerja amal dan kebajikan adalah meliputi aktiviti seperti projek baktisiswa. UPM Pusat Kesihatan Mahasiswa. sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : Anugerah Pelajar Harapan KTDI 1. UPM Tahun 2003-2005 Menderma Darah Sebanyak 3 Kali 4.

pencapaian cemerlang ada) Catatan : Pingat Emas Sukan Sea dalam acara 100m dan 200m 1. 2003/2004 Wakil KTDI dalam Sukan Inter Kolej UPM Hoki 3. Kategori ini meliputi aktiviti-aktiviti menguji mental dan fizikal ialah seperti mendaki gunung. 12 Januari 2005 Pentadbiran Kolej KOSASS Kejohanan Ping Pong Tertutup KOSASS 2. berkayak . sila senaraikan anugerah. perkhemahan. orienteering. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM AKTIVITI MENGUJI KETAHANAN FIZIKAL DAN MENTAL 4. 2004/2005 Wakil Malaysia dalam Sukan Sea Olahraga 100m & 200m 1. pertandingan yang dianjurkan oleh badan sukan yang diiktiraf Markah Tarikh Kejohanan Penganjur Jenis Sukan Bil. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % Mewakili Kolej. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % . 2003/2004 Wakil UPM dalam Sukan Inter Varsiti Malaysia Bola sepak 2.PENGLIBATAN DALAM SUKAN 3. Jumlah atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (jika Di ruang catatan. berjalan kaki. Negeri atau Negara a) Markah Sesi Pengajian Peringkat Yang Diwakili Jenis Sukan Bil. kembara. Jumlah Menyertai Kejohanan Sukan Terbuka atau Tertutup b) Kategori ini meliputi penyertaan anda di dalam kejohanan. Universiti. 25 Jun 2004 Majlis Perbandaran Subang Jaya Kejohanan Terbuka Street Soccer MPSJ 1.

Pandu Putri. 16 17 Julai 2005 Persembahan Muzik Iringan Majlis Konvokesyen Peserta Muzik 3. Latihan Kelanasiswa. muzik. badan beruniform seperti PALA Catatan : Peserta terbaik Rope and Rescue Course 1. instruktor. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % gainya. Jumlah penghargaan atau menjadi ahli perti jurulatih. fasilitator atau menerima anugerah/ Di ruang catatan. UPM 4 hari 25 28 Oktober 2004 Rope and Rescue Course 2. rimba. Kelanasiswa dan sebagainya (jika ada) kelab rekreasi seperti OBS. dikir barat. Kump. wall climbing dan sebagainya Markah Penganjur Tempoh Masa Tempat Jenis Aktiviti Bil. 8 10 September 2004 Pertandingan Tarian Zapin Johor Jurulatih Tarian 2. . seni tari Bidang Budaya Seni Bil. penari. Badan Pembimbing Pengajian Luar.penerokaan gua. nyanyian. Status (jurulatih. silat. . belayar. berakit. puisi. FPP 10 hari 7 16 September 2003 Ekspedisi Trans Banjaran Titiwangsa 3. dsb) Persembahan/Pertandingan yang disertai Markah Tarikh 23 Jun 2003 Peraduan Baca Puisi Pelbagai Kaum IPTA/IPTS Peserta Puisi 1. permainan tradisi. MTM Kolej Tun Perak 4 hari 12 15 Oktober 2005 Ekspedisi Sungai Sedim 1. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM PROGRAM KEBUDAYAAN DAN KESENIAN 5. sila senaraikan kelayakan profesional anda se PES. boria dan seba Kategori ini meliputi aktiviti teater.

Pameran Lukisan Batik Lukis 2005 1. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENGLIBATAN DI DALAM AKTIVITI KREATIF 6. Universiti Pertandingan Debat DiRaja IPT 2. sila senaraikan anugerah. debat. Bangi UKM & MADUM Kebangsaan Jumlah aktiviti kreatif Di ruang catatan. syarahan dan sebagainya Markah Anjuran Peringkat Tarikh & Tempat Jenis Aktiviti Kreatif Bil. 20 24 Ogos 2004 UKM. pencapaian cemerlang kesenian (jika ada) Catatan : Tempat Ketiga Peraduan Baca Puisi Pelbagai Kaum IPTA/IPTS 2003 1. 14 18 Okt.Jumlah aktiviti kebudayaan dan atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam Di ruang catatan. 2005 Dewan Besar. pencapaian cemerlang atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam (jika ada) Sila sertakan salinan karya (jika ada) Catatan : . rekacipta. UPM UPM PKKSSAAS. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % Kategori ini meliputi aktiviti seperti penulisan. sila senaraikan anugerah.

Klang Peserta Seminar Dadah Kebangsaan 2. pembentang kertas kerja. penceramah. fasilitator. Markah untuk bahagian ini adalah 5 % berkenaan hendaklah Pemohon hendaklah menyatakan kursus. Tahap Penyertaan (ahli panel. 12 15 Jun 2004 Kem Bumi Jati. UPM & PEMADAM 16 September 2005 Dewan Kolej Kelima . forum atau seminar yang pernah dihadiri seperti Kursus Bina Negara (KBN). peserta dsb) Markah Biro Tatanegara Kem Bina Negara 1. Kolej Kelima.Naib Johan Pertandingan Debat Di Raja antara IPT 2004 1. bengkel. Program kelulusan dari pihak berwajib Universiti Putra Malaysia bersifat rasmi dan penyertaan pelajar telah memperolehi Tarikh dan Tempat Penganjur Tajuk Seminar dan Bengkel Bil. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM KURSUS. SEMINAR DAN BENGKEL 7.

Ahli Panel Jumlah n anda diperolehi dari mana-mana institusi/badan hasil dari penyertaa Di ruang catatan. sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : 1. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH .

Melaksanakan tugas-tugas lain berkaitan pengurusan data yang diarahkan dari semasa ke semasa. pelaporan. opsyen dan pengalaman mengajar. ‡ Pendaftaran PTK. PPG/D dan sekolah serta lain-lain agensi kerajaan: a)Bertanggungjawab bagi pengurusan data EMIS iaitu melaksanakan pengumpulan. Buku Teks. ‡ Profil sekolah termasuk fizikal dan maklumat am sekolah.Menjalankan tugas-tugas berkaitan dengan kurikulum dan kokurikulum seperti yang ditetapkan oleh Guru Besar/Pengetua. . c)Membantu dalam penyelenggaraan dan rangkaian komputer yang digunakan untuk pengurusan data EMIS. dll. Pelabelan.SENARAI TUGAS Peringkat : Sekolah Menengah/Rendah Jawatan : Guru Data Sekolah DG41/DGA29 Waktu Bertugas : Mengikut waktu persekolahan (bagi sekolah dua sesi waktu bertugas boleh disesuaikan merangkumi kedua-dua sesi) 1. 5.Merancang pengurusan data dan maklumat pendidikan peringkat sekolah yang diarahkan oleh Bahagian di KPM. Sistem Maklumat Murid (SMM). namun bagi sekolah Bestari tanggungjawab teknikal dibuat oleh penyelaras IT. b)Membantu guru dan staf sokongan dalam penyelarasan data dan maklumat pendidikan seperti HRMIS. 4. e-GTukar. pembekalan dan penyebaran data dan maklumat pendidikan sekolah mengikut kaedah dan jadual yang ditetapkan berkaitan dengan: ‡ Guru seperti biodata. penyimpanan.Memberi khidmat nasihat kepada guru berkenaan pengurusan data dan maklumat peringkat sekolah. asrama. pemprosesan. d)Membantu pihak pengurusan sekolah mengemas kini data dan maklumat peringkat sekolahbagi Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP) 2006-2010. ‡ Lain-lain yang ditetapkan dari semasa ke semasa. biasiswa dan bantuan lain. Sistem Salah Laku Disiplin Murid (SSDM). pengeluaran. ‡ Pelajar seperti enrolmen.Menjadi setiausaha Jawatankuasa Pengurusan Maklumat Sekolah (JPMS). ‡ Staf bukan guru. 2. peperiksaan. JPN. kokurikulum. 3.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.