P. 1
Contoh Format Laporan Emis Data

Contoh Format Laporan Emis Data

|Views: 165|Likes:
Published by pinkpurpleicebaby

More info:

Published by: pinkpurpleicebaby on May 02, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/19/2015

pdf

text

original

CONTOH FORMAT LAPORAN PENGLIBATAN AKTIVITI KOKURIKULUM MOHD. MUZAIRY BIN MUSA NAMA : 123456 MATRIK : BAC.

KOMUNIKASI PROGRAM PENGAJIAN : 3.997 C.G.P.A. : KEPIMPINAN 1. Markah untuk bahagian ini adalah 20 % Jawatan Dalam Kolej/Persatuan/Kelab a) Kategori ini meliputi jawatan sebagai presiden, timbalan presiden, setiausaha, bendahari, AJK dan sebagainya Markah Sesi Pengajian Kolej/Persatuan/Kelab Jawatan Bil. 2004/2005 Persatuan Bulan Sabit Merah, UPM Presiden 1. 2003/2004 Majlis Tertinggi Mahasiswa, Kolej Canselor Setiausaha Agung 2. 2004/2005 Persatuan Kompang Seni Warisan, UPM Bendahari 3. 2003/2004 Kelab Kimia, Fakulti Sains AJK Logistik 4. Jumlah Jawatan Dalam Jawatankuasa Ad Hoc b) JK dan sebagainya di dalam timbalan pengerusi/timbalan pengarah, setiausaha, bendahari, A Kategori ini adalah meliputi jawatan sebagai pengerusi/pengarah, seminar, bengkel, kursus, baktisiswa dan sebagainya. program berbentuk ad-hoc seperti lawatan sambil belajar, Markah Sesi Pengajian Persatuan/Kelab Aktiviti Jawatan Bil. 2005/2006 Kolej Ke-12 Hari Keluarga Kolej 2004 Pengarah 1. 2004/2005 Persatuan Pengajian Sukan, FPP Program Trans Banjaran Titiwangsa Timbalan Pengarah 2. 2004/2005 Sekretariat Rakan Muda, UPM Operasi Khidmat Masyarakat II, Langkawi Setiausaha 3. 2003/2004 Kelab Aisecs, UPM Lawatan Sambil Belajar Ke MIMOS Bhd. Bendahari 4. 2004/2005 Kelab Teater (PENTAS), UPM Persembahan Teater Merdeka AJK Logistik 5.

Melaka 15 17 Jun 2005 Program Baktisiswa Kg. aktiviti kebajikan yang Kerja-kerja amal dan kebajikan adalah meliputi aktiviti seperti projek baktisiswa. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % da. Mahasiswa FBMK Kg. pemeliharaan alam sekitar. sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : Program Baktisiswa Kg. MTM Kolej Canselor Sekitar Kolej Canselor 20 Mei 2004 Program Gotong-Royong Kolej 2. warga istimewa dan sebagainya.Jumlah ika ada) diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (j Di ruang catatan. sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : Anugerah Pelajar Harapan KTDI 1. Kedah 25 30 Okt. Angkat dipilih sebagai aktiviti terbaik FBMK tahun 2005 1. 2003 Program Operasi Khidmat Masyarakat II 1. FPV Pulau langkawi. warga tua. aktiviti rakan mu melibatkan anak-anak yatim. UPM Pusat Kesihatan Mahasiswa. Kelab Zoologico. Angkat 3. Markah Penganjur Tempat Tarikh Aktiviti Kerja Amal Bil. Pers. Alor Gajah. Pusat Kesihatan Mahasiswa. Tebat. UPM Tahun 2003-2005 Menderma Darah Sebanyak 3 Kali 4. Jumlah ika ada) diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (j Di ruang catatan. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH . Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM KERJA-KERJA AMAL DAN KEBAJIKAN 2.

Jumlah atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam aktiviti berkenaan (jika Di ruang catatan. pertandingan yang dianjurkan oleh badan sukan yang diiktiraf Markah Tarikh Kejohanan Penganjur Jenis Sukan Bil. orienteering. 12 Januari 2005 Pentadbiran Kolej KOSASS Kejohanan Ping Pong Tertutup KOSASS 2. 2003/2004 Wakil KTDI dalam Sukan Inter Kolej UPM Hoki 3. pencapaian cemerlang ada) Catatan : Pingat Emas Sukan Sea dalam acara 100m dan 200m 1. 2003/2004 Wakil UPM dalam Sukan Inter Varsiti Malaysia Bola sepak 2. perkhemahan. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % . 2004/2005 Wakil Malaysia dalam Sukan Sea Olahraga 100m & 200m 1.PENGLIBATAN DALAM SUKAN 3. Universiti. berjalan kaki. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM AKTIVITI MENGUJI KETAHANAN FIZIKAL DAN MENTAL 4. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % Mewakili Kolej. Negeri atau Negara a) Markah Sesi Pengajian Peringkat Yang Diwakili Jenis Sukan Bil. Kategori ini meliputi aktiviti-aktiviti menguji mental dan fizikal ialah seperti mendaki gunung. kembara. 25 Jun 2004 Majlis Perbandaran Subang Jaya Kejohanan Terbuka Street Soccer MPSJ 1. Jumlah Menyertai Kejohanan Sukan Terbuka atau Tertutup b) Kategori ini meliputi penyertaan anda di dalam kejohanan. berkayak . sila senaraikan anugerah.

8 10 September 2004 Pertandingan Tarian Zapin Johor Jurulatih Tarian 2. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM PROGRAM KEBUDAYAAN DAN KESENIAN 5. MTM Kolej Tun Perak 4 hari 12 15 Oktober 2005 Ekspedisi Sungai Sedim 1. badan beruniform seperti PALA Catatan : Peserta terbaik Rope and Rescue Course 1. instruktor. Latihan Kelanasiswa. boria dan seba Kategori ini meliputi aktiviti teater. penari. Jumlah penghargaan atau menjadi ahli perti jurulatih. Kelanasiswa dan sebagainya (jika ada) kelab rekreasi seperti OBS. FPP 10 hari 7 16 September 2003 Ekspedisi Trans Banjaran Titiwangsa 3. . dikir barat. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % gainya. belayar. . berakit. nyanyian. sila senaraikan kelayakan profesional anda se PES. permainan tradisi. Badan Pembimbing Pengajian Luar. fasilitator atau menerima anugerah/ Di ruang catatan. UPM 4 hari 25 28 Oktober 2004 Rope and Rescue Course 2. silat. 16 17 Julai 2005 Persembahan Muzik Iringan Majlis Konvokesyen Peserta Muzik 3. muzik.penerokaan gua. dsb) Persembahan/Pertandingan yang disertai Markah Tarikh 23 Jun 2003 Peraduan Baca Puisi Pelbagai Kaum IPTA/IPTS Peserta Puisi 1. wall climbing dan sebagainya Markah Penganjur Tempoh Masa Tempat Jenis Aktiviti Bil. seni tari Bidang Budaya Seni Bil. rimba. Kump. puisi. Pandu Putri. Status (jurulatih.

rekacipta. UPM UPM PKKSSAAS. pencapaian cemerlang kesenian (jika ada) Catatan : Tempat Ketiga Peraduan Baca Puisi Pelbagai Kaum IPTA/IPTS 2003 1. debat. Universiti Pertandingan Debat DiRaja IPT 2. Bangi UKM & MADUM Kebangsaan Jumlah aktiviti kreatif Di ruang catatan. sila senaraikan anugerah. sila senaraikan anugerah. Markah untuk bahagian ini adalah 15 % Kategori ini meliputi aktiviti seperti penulisan. 20 24 Ogos 2004 UKM. Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENGLIBATAN DI DALAM AKTIVITI KREATIF 6.Jumlah aktiviti kebudayaan dan atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam Di ruang catatan. 14 18 Okt. 2005 Dewan Besar. syarahan dan sebagainya Markah Anjuran Peringkat Tarikh & Tempat Jenis Aktiviti Kreatif Bil. Pameran Lukisan Batik Lukis 2005 1. pencapaian cemerlang atau penghargaan yang diterima sejak menceburkan diri di dalam (jika ada) Sila sertakan salinan karya (jika ada) Catatan : .

Program kelulusan dari pihak berwajib Universiti Putra Malaysia bersifat rasmi dan penyertaan pelajar telah memperolehi Tarikh dan Tempat Penganjur Tajuk Seminar dan Bengkel Bil. Kolej Kelima. forum atau seminar yang pernah dihadiri seperti Kursus Bina Negara (KBN). fasilitator. bengkel. penceramah. UPM & PEMADAM 16 September 2005 Dewan Kolej Kelima . Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH PENYERTAAN DALAM KURSUS.Naib Johan Pertandingan Debat Di Raja antara IPT 2004 1. SEMINAR DAN BENGKEL 7. Tahap Penyertaan (ahli panel. 12 15 Jun 2004 Kem Bumi Jati. Markah untuk bahagian ini adalah 5 % berkenaan hendaklah Pemohon hendaklah menyatakan kursus. peserta dsb) Markah Biro Tatanegara Kem Bina Negara 1. Klang Peserta Seminar Dadah Kebangsaan 2. pembentang kertas kerja.

Jumlah Markah Markah Bonus MARKAH PENUH . sila senaraikan anugerah atau penghargaan yang Catatan : 1.Ahli Panel Jumlah n anda diperolehi dari mana-mana institusi/badan hasil dari penyertaa Di ruang catatan.

dll. kokurikulum. opsyen dan pengalaman mengajar. e-GTukar. ‡ Pendaftaran PTK. 4.Menjalankan tugas-tugas berkaitan dengan kurikulum dan kokurikulum seperti yang ditetapkan oleh Guru Besar/Pengetua.Merancang pengurusan data dan maklumat pendidikan peringkat sekolah yang diarahkan oleh Bahagian di KPM. namun bagi sekolah Bestari tanggungjawab teknikal dibuat oleh penyelaras IT.Menjadi setiausaha Jawatankuasa Pengurusan Maklumat Sekolah (JPMS). JPN. ‡ Pelajar seperti enrolmen.Melaksanakan tugas-tugas lain berkaitan pengurusan data yang diarahkan dari semasa ke semasa. 2. c)Membantu dalam penyelenggaraan dan rangkaian komputer yang digunakan untuk pengurusan data EMIS. 3. penyimpanan. ‡ Staf bukan guru.Memberi khidmat nasihat kepada guru berkenaan pengurusan data dan maklumat peringkat sekolah. Buku Teks.SENARAI TUGAS Peringkat : Sekolah Menengah/Rendah Jawatan : Guru Data Sekolah DG41/DGA29 Waktu Bertugas : Mengikut waktu persekolahan (bagi sekolah dua sesi waktu bertugas boleh disesuaikan merangkumi kedua-dua sesi) 1. PPG/D dan sekolah serta lain-lain agensi kerajaan: a)Bertanggungjawab bagi pengurusan data EMIS iaitu melaksanakan pengumpulan. Sistem Salah Laku Disiplin Murid (SSDM). asrama. d)Membantu pihak pengurusan sekolah mengemas kini data dan maklumat peringkat sekolahbagi Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP) 2006-2010. ‡ Lain-lain yang ditetapkan dari semasa ke semasa. Pelabelan. pelaporan. pembekalan dan penyebaran data dan maklumat pendidikan sekolah mengikut kaedah dan jadual yang ditetapkan berkaitan dengan: ‡ Guru seperti biodata. b)Membantu guru dan staf sokongan dalam penyelarasan data dan maklumat pendidikan seperti HRMIS. ‡ Profil sekolah termasuk fizikal dan maklumat am sekolah. peperiksaan. biasiswa dan bantuan lain. Sistem Maklumat Murid (SMM). pemprosesan. pengeluaran. . 5.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->