P. 1
TEKS SUKAN 2011

TEKS SUKAN 2011

|Views: 1,506|Likes:
Published by Faizah Sarbini

More info:

Published by: Faizah Sarbini on May 04, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/08/2015

pdf

text

original

TEKS JURUACARA KEJOHANAN PADANG DAN BALAPAN KALI KE-8 SMK BANDAR SRI DAMANSARA (1) 2011 BIL MC ATURCARA/CUE

1 FAIZA Ketibaan VIP H SKRIP Mengumumkan ketibaan Yang Berusaha Tn Syed Razak Alsagoff Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1) diiringi oleh Pn. Zarina binti Awang, Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1) dan tetamu jemputan. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salamsejahtera 1. Yang Berusaha, Tn Syed Razak Alsagoff, Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1) 2. Yang Berusaha, Puan Zarina binti Awang Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1) 3. Pn. Tan Mui Kim, Penolong Kanan 4. Pn.Hjh Noor Hayati binti Embong,Penolong Kanan Hal Ehwal Murid 5. Pn. Tong Chooi Fong, Penolong Kanan Kokurikulum 6. Ahli-ahli jawatankuasa PIBG, Guru-guru, para ibu bapa serta hadirin yang dihormati sekalian 7. Bagi pihak Jawatankuasa Pengelola Kejohanan Padang dan Balapan Kali ke 8 SMK Bandar Sri Damansara 1 ,kami mengucapkan selamat datang dan mengalu-alukan kehadiran tuan-tuan dan puan-puan ke majlis perasmian kejohanan pada pagi ini.

2

FAIZA Selepas tetamu H duduk

Perbarisan lintas hormat ini diketuai oleh Saudara/i _______________________________. 5 NISA K Kontigen yang berikutnya ialah daripada pasukan unit beruniform ----------------.. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tn Syed Razak Alsagoff. . (MUZIK) 4 NISA K OLAHRAGAW Para hadirin sekalian. akan membuka tirai dengan perbarisan lintas hormat oleh pasukanpasukan unit beruniform dan kontijen-kontijen rumah sukan.BI L 3 ATURCARA/C UE FAIZA Perbarisan H mula MC SKRIP Hadirin sekalian. Majlis Perasmian Kejohanan Padang dan Balapan Kali ke 8 ini.Dipersilakan.. diiringi oleh Kontijen Badan Pengawas yang membawa bendera Malaysia dan bendera Sekolah. Yang DiPertua PIBG SMK Bandar Sri Damansara 1 untuk menerima Tabik Hormat. Olahragawan/wati Sekolah bagi tahun 2010. AN/PEMBAWA Kita tumpukan perhatian kepada upacara BENDERA perbarisan dan lintas hormat yang sedang berlangsung . Melangkah segak bergaya dengan uniform masing-masing. kontijen ini diketuai oleh saudara ____________________________ dengan kekuatan pasukan seramai ________ orang. Kontijen Badan Pengawas ini diketuai oleh saudari ______________________________________.

Pasukan ini membawa kontijen seramai __________ orang dengan diketuai oleh ____________ Dengan kekuatan kontijen seramai ________________ orang.” Pasukan ini diketuai oleh saudara _________________ dan mempunyai seramai ____________________ orang ahli. Lintas Hormat seterusnya kontijen rumah-rumah sukan. Dengan kontijen seramai___________orang._____________________ membawa bendera dengan mottonya ___________________. ___________________ yang diketuai oleh saudari _______________________. “ ______________________________” menjadi motto pada tahun ini. Dengan kekuatan kontijen seramai ______ orang dan diketuai oleh _______________________________ . ialah daripada 8 NISA K 9 FAIZA H 10 FAIZA H 11 FAIZA H Didahului dengan Rumah ____________________. BI L 7 MC NISA K ATURCARA/C UE SKRIP Lintas hormat seterusnya ialah kontijen ___________________ ahli kontijen seramai __________________ orang dan diketuai oleh saudara ___________________ Pasukan yang sedang melakukan lintas hormat ini ialah pasukan ______________________.6 NISA K Seterusnya. acara ini dimeriahkan dengan lintas hormat Pasukan ___________________ dengan motto mereka “___________________________. pasukan yang sedang melakukan lintas hormat ini ialah pasukan _______________ Pasukan ini diketuai oleh _______________________________ Seterusnya. Hadirin sekalian.

Tn Syed RAzak Alsagoff kerana sudi menerima tabik hormat. Hadirin yang dihormati sekalian. 15 NISA K (NYANYIAN LAGU RASMI) Semua kontijen bersedia dan muzik berhenti (DOA) Tunggu lagu habis Hadirin yang dihormati sekalian. LAGU NEGERI SELANGOR .12 NISA K 13 NISA K BI MC L 14 FAIZA H ATURCARA/C UE Kontigen seterusnya ialah Rumah __________________ dengan mottonya “ __________________________________”. Kekuatan kontigen yang juga seramai _____________ orang segak berpakaian serba __________________ diketuai oleh Saudara __________________.begitulah tadi upacara lintas hormat rumah-rumah sukan dan badan beruniform. Seterusnya Rumah ______________________melangkah segak bergaya untuk melakukan lintas hormat. dengan sukacitanya mempersilakan saudara ___________________ di iringi oleh pembawa- 16 NISA K . pasukan ini sudah bersedia untuk menempa kecemerlangan tahun ini. Dengan kekuatan kontigen seramai ______ orang. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berusaha. Para hadirin dijemput untuk berdiri. bagi memberkati majlis. SKRIP Berikutnya. pasukan ini diketuai oleh ____________________________. Selamat Maju Jaya Di ucapkan kepada semua Kontijen-kontijen. mari kita saksikan bersama lintas hormat Rumah _________________ yang diketuai oleh ___________________ . ( LAGI SEKOLAH. LAGU NEGARA KU) Seterusnya. Majlis diteruskan dengan nyanyian tiga buah lagu iaitu Lagu Sekolah. Dengan motto “_________________________” . Lagu Negeri Selangor dan Lagu Negaraku.

Majlis merakamkan ucapan terima kasih. * Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih Hadirin dan hadirat sekalian. Dengan segala hormatnya majlis menjemput Pn. menyampaikan ucapan alu-aluan. Majlis akan diteruskan dengan ucapan perasmian Kejohanan Padang dan Balapan kalike-8 SMK. Bagi menyempurnakan majlis ini. dengan segala hormatnya majlis mempersilakan Yang Berusaha . 23 FAIZA CUE: H KOMPANG Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berusaha . Bandar Sri Damansara (1). Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. SKRIP Hadirin yang dihormati. Bandar Sri Damansara (1) untuk memberikan ucapan dan seterusnya merasmikan Kejohanan Sukan pada tahun ini.. guru-guru serta pelajar-pelajar sekalian. Zarina binti Awang .Yang Dipertua PIBG SMK. Kejohanan Sukan Tahunan pada kali ini diteruskan lagi dengan bacaan ikrar kejohanan. Majlis diteruskan di lagi dengan ucapan alualuan. bacaan ikrar ini akan diketuai oleh saudara _________________ selaku Olahragawan Sekolah bagi tahun 2011.Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1). Dipersilakan 17 NISA K Selepas doa selesai * Terima kasih diucapkan kepada saudara ____________________ Para ibu bapa..Tn Syed Razak Alsagoff .pembawa bendera untuk mengetuai bacaan doa.Tn 18 FAIZA IKRAR H 19 FAIZA CUE: SELESAI H IKRAR BI MC L 20 NISA K ATURCARA/C UE UCAPAN ALUALUAN PENGETUA 21 NISA K 22 FAIZA H CUE: SELESAI UCAPAN UCAPAN PERASMIAN YDP PIBG ..

marilah kita saksikan persembahan-persembahan yang hebat dan bertenaga daripada kelab.SELESAI UCAPAN Syed Razak di atas kesudian beliau untuk hadir dan seterusnya merasmikan kejohanan pada tahun ini. Persembahan pertama adalah dari kelab waja diri sekolah yang terdiri dari persatuan Silat Gayung.. N WAJADIRI Bagi memeriahkan dan membakar semangat para atlet untuk bertanding lagi untuk kejohanan kali ini . Dengan ucapan perasmian itu tadi. Kelab Taekwando dan Kelab Wushudao. Marilah sama-sama kita saksikan kehebatan aksi mereka. Persembahan ini adalah di bawah bimbingan jurulatih-jurulatih yang berpengalaman iaitu ___________________________________________dan _________________. Dipersilakan…………….tiga kelab waja diri ini akan bergabung tenaga untuk mempamerkan persembahan mereka.. Kontijen-kontijen arena. . Bandar Sri Damansara (1) tahun 2011. Ketiga. akan berarak keluar dari 24 NISA K BI L 25 MC NISA K ATURCARA/C SKRIP UE PERSEMBAHA Hadirin Yang dihormati.kelab Waja Diri dan Pasukan Sorak SMK Bandar Sri Damansara 1 . Hadirin hadirat sekalian. maka dengan rasminya bermulalah Kejohanan Padang dan Balapan Kali Ke Lapan SMK.

Sama-samalah kita . Sebentar lagi pelbagai acara padang dan balapan bakal berlangsung. Dengan berakhirnya persembahan itu tadi.formasi hebat dari pasukan ini. 28 FAIZA H SELESAI SORAK • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi . maka berakhirlah upacara perasmian Kejohanan Padang dan Balapan Kalike 8 pada pagi ini. Pengetua SMK Bandar Sri Damansara 1. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berusaha . Bandar Sri Damansara (1). 27 FAIZA PERSEMBAHA Hadirin yang dihormati. Yang di Pertua PIBG. guru-guru. Pn. 30 FAIZA H Hadirin sekalian. Tn Syed Razak Alsagoff. Kita akan saksikan sebentar lagi formasi. para jemputan khas. ibu bapa serta semua pihak yang telah sudi hadir bagi memeriahkan lagi upacara perasmian Kejohanan Padang dan Balapan Kali Ke Lapan SMK.26 NISA (SELESAI Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas K WAJADIRI) persembahan yang hebat itu tadi. H N SORAK Persembahan seterusnya yang akan kita saksikan sebentar lagi ialah persembahan oleh Pasukan Sorak Sekolah. Dipersilakan.Zarina binti Awang . BI L 29 MC NISA K ATURCARA/C UE AKHIR PERASMIAN SKRIP Hadirin sekalian.

Acara yang akan dimulakan sebentar lagi ialah acara …………………………………………………………. Hadirin yang dihormati. Sementara itu. PENGUMUMAN PERMULAAN ACARA BI L MC ACARA SKRIP Hadirin sekalian. Kita beri tumpuan sebentar ke balapan/padang kerana acara ------------------------------akan bermula sebentar lagi Hadirin sekalian. . sebentar lagi akan berlangsung acara ……………………………Sama-sama kita beri sokongan kepada para atlet yang bertanding.memberikan sokongan kepada kontijen-kontijen yang bertanding. diminta pegawai-pegawai kejohanan untuk bersedia di tempat masingmasing..

Off. ………………………untuk menyampaikan hadiah-hadiah.sebentar lagi berlangsung. PENGUMUMAN PENYAMPAIAN HADIAH Skrip A Hadirin sekalian.Hadirin sekalian. . Majlis Penyampaian Hadiah akan Untuk itu. Acara yang bakal berlangsung sekarang ialah acara ………………………Diminta para atlet bersedia. Skrip B Hadirin yang dihormati.Setinggi-tinggi penghargaan dan terimakasih diucapkan kepada ……………………. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan…………………………………menjemput dan mengiringi………………. di atas kesudian beliau menyampaikan hadiahhadiah kepada para pemenang..

Johan disandang oleh ………….. ………………………untuk menyampaikan hadiah-hadiah.... Off – Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada ……………………………. Pemenang tempat ketiga bagi acara ……………… ialah …………… Seterusnya Naib Johan disandang oleh ………………………. majlis dengan segala hormatnya menjemput………………………. Sekarang..di atas kesudian beliau menyampaikan hadiahhediah tersebut.... OffMajlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada .... Skrip C (Majlis Penutup) Alhamdullillah.....bagi menyampaikan hadiah-hadiah kepada para pemenang.....selesailah . Naib Johan……………. Dengan ini... ialah Tempat ketiga jatuh kepada…………...Kita berikan tumpuan ke kawasan pentas utama kerana majlis penyampaian hadiah akan dilangsungkan. tibalah masanya untuk upacara penyampaian hadiah. Johan bagi acara………......untuk mengiringi ……………………………………………... Johan disandang oleh………………………… Hadirin sekalian.. kerana sudi menyampaikan hadiah-hadiah tersebut. Untuk itu. kita telah selesai melaksanakan semua acara sukan pada Kejohanan sukan tahun ini... majlis dengan segala hormatnya mempersilakan…………………………………menjemput dan mengiringi………………. Bagi acara………………………... Naib Johan jatuh kepada…………... Tempat ketiga dimenangi oleh……….

..............................................................................UPACARA MAJLIS PENUTUP Hadirin sekalian...................untuk menyampaikan hadiah........... Kini kita umumkan Olahragawati Sekolah. Seterusnya............. ..... Dipersilakan................................................. diumumkan Dipersilakan.................... ................. Bagi mengikhtiraf kejayaan para atlet yang telah berjaya pada hari ini majlis dengan segala hormat menjemput... Kini diumumkan ......................

.... Tahniah dan syabas diucapkan kepada para pemenang.... Senagai penutup marilah sama-sama kita nyanyikan lagu sekolah......... ............................... Bagi pihak pengelola kejohanan kami menyusun jari memohon ribuan maaf sekiranya ada kekurangan dan kesilapan yang berlaku sepanjang kejohanan ini berlangsung......... Bandar Sri Damansara 1.. Bagi yang kurang berjaya............ Dipersilakan............... Terima kasih diucapkan kepada Pn Pengetua kerana sudi menyampaikan hadiah.......................... ....... kita akan umumkan secara rasmi johan keseluruhan Rumah Sukan................................ Begitulah selesainya majlis penutupan Kejohanan Padang dan Balapan kali ke 8 SMK............Untuk makluman semua beliau telah memenangi acara ............................................. Dipersilakan................... Kini kita akan menyaksikan upacara penurunan bendera kejohanan dan acara penyerahan bendera kejohanan oleh ......................................... Johan Keseluruhan Rumah Sukan bagi Kejohanan Olahraga Tahunan kali ke-8 jatuh kepada Rumah Sukan.........................................Dipersilakan ketua guru Rumah Sukan.. Beliau telah meraih pingat......................................... cuba lagi tahun hadapan.... Sekian........................................... Sekarang kita umumkan Olahragawan Sekolah............................................................................................................untuk menerima hadiah............................. ........... Kini tibalah saat yang dinantikan.......................

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->