P. 1
TEKS SUKAN 2011

TEKS SUKAN 2011

|Views: 1,506|Likes:
Published by Faizah Sarbini

More info:

Published by: Faizah Sarbini on May 04, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/08/2015

pdf

text

original

TEKS JURUACARA KEJOHANAN PADANG DAN BALAPAN KALI KE-8 SMK BANDAR SRI DAMANSARA (1) 2011 BIL MC ATURCARA/CUE

1 FAIZA Ketibaan VIP H SKRIP Mengumumkan ketibaan Yang Berusaha Tn Syed Razak Alsagoff Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1) diiringi oleh Pn. Zarina binti Awang, Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1) dan tetamu jemputan. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salamsejahtera 1. Yang Berusaha, Tn Syed Razak Alsagoff, Yang Dipertua PIBG SMK. Bandar Sri Damansara (1) 2. Yang Berusaha, Puan Zarina binti Awang Pengetua SMK. Bandar Sri Damansara (1) 3. Pn. Tan Mui Kim, Penolong Kanan 4. Pn.Hjh Noor Hayati binti Embong,Penolong Kanan Hal Ehwal Murid 5. Pn. Tong Chooi Fong, Penolong Kanan Kokurikulum 6. Ahli-ahli jawatankuasa PIBG, Guru-guru, para ibu bapa serta hadirin yang dihormati sekalian 7. Bagi pihak Jawatankuasa Pengelola Kejohanan Padang dan Balapan Kali ke 8 SMK Bandar Sri Damansara 1 ,kami mengucapkan selamat datang dan mengalu-alukan kehadiran tuan-tuan dan puan-puan ke majlis perasmian kejohanan pada pagi ini.

2

FAIZA Selepas tetamu H duduk

Olahragawan/wati Sekolah bagi tahun 2010.. . Perbarisan lintas hormat ini diketuai oleh Saudara/i _______________________________. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tn Syed Razak Alsagoff. 5 NISA K Kontigen yang berikutnya ialah daripada pasukan unit beruniform ----------------. akan membuka tirai dengan perbarisan lintas hormat oleh pasukanpasukan unit beruniform dan kontijen-kontijen rumah sukan. Yang DiPertua PIBG SMK Bandar Sri Damansara 1 untuk menerima Tabik Hormat. diiringi oleh Kontijen Badan Pengawas yang membawa bendera Malaysia dan bendera Sekolah. kontijen ini diketuai oleh saudara ____________________________ dengan kekuatan pasukan seramai ________ orang. Kontijen Badan Pengawas ini diketuai oleh saudari ______________________________________.Dipersilakan. Melangkah segak bergaya dengan uniform masing-masing. (MUZIK) 4 NISA K OLAHRAGAW Para hadirin sekalian.BI L 3 ATURCARA/C UE FAIZA Perbarisan H mula MC SKRIP Hadirin sekalian.. AN/PEMBAWA Kita tumpukan perhatian kepada upacara BENDERA perbarisan dan lintas hormat yang sedang berlangsung . Majlis Perasmian Kejohanan Padang dan Balapan Kali ke 8 ini.

Dengan kekuatan kontijen seramai ______ orang dan diketuai oleh _______________________________ . Hadirin sekalian. pasukan yang sedang melakukan lintas hormat ini ialah pasukan _______________ Pasukan ini diketuai oleh _______________________________ Seterusnya._____________________ membawa bendera dengan mottonya ___________________. Lintas Hormat seterusnya kontijen rumah-rumah sukan. Dengan kontijen seramai___________orang.” Pasukan ini diketuai oleh saudara _________________ dan mempunyai seramai ____________________ orang ahli. Pasukan ini membawa kontijen seramai __________ orang dengan diketuai oleh ____________ Dengan kekuatan kontijen seramai ________________ orang. acara ini dimeriahkan dengan lintas hormat Pasukan ___________________ dengan motto mereka “___________________________. “ ______________________________” menjadi motto pada tahun ini. BI L 7 MC NISA K ATURCARA/C UE SKRIP Lintas hormat seterusnya ialah kontijen ___________________ ahli kontijen seramai __________________ orang dan diketuai oleh saudara ___________________ Pasukan yang sedang melakukan lintas hormat ini ialah pasukan ______________________.6 NISA K Seterusnya. ialah daripada 8 NISA K 9 FAIZA H 10 FAIZA H 11 FAIZA H Didahului dengan Rumah ____________________. ___________________ yang diketuai oleh saudari _______________________.

LAGU NEGERI SELANGOR . Hadirin yang dihormati sekalian. 15 NISA K (NYANYIAN LAGU RASMI) Semua kontijen bersedia dan muzik berhenti (DOA) Tunggu lagu habis Hadirin yang dihormati sekalian. Selamat Maju Jaya Di ucapkan kepada semua Kontijen-kontijen. Lagu Negeri Selangor dan Lagu Negaraku.12 NISA K 13 NISA K BI MC L 14 FAIZA H ATURCARA/C UE Kontigen seterusnya ialah Rumah __________________ dengan mottonya “ __________________________________”. Majlis diteruskan dengan nyanyian tiga buah lagu iaitu Lagu Sekolah. Seterusnya Rumah ______________________melangkah segak bergaya untuk melakukan lintas hormat. Kekuatan kontigen yang juga seramai _____________ orang segak berpakaian serba __________________ diketuai oleh Saudara __________________. mari kita saksikan bersama lintas hormat Rumah _________________ yang diketuai oleh ___________________ . bagi memberkati majlis. pasukan ini diketuai oleh ____________________________. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berusaha. pasukan ini sudah bersedia untuk menempa kecemerlangan tahun ini. Dengan kekuatan kontigen seramai ______ orang.begitulah tadi upacara lintas hormat rumah-rumah sukan dan badan beruniform. Dengan motto “_________________________” . dengan sukacitanya mempersilakan saudara ___________________ di iringi oleh pembawa- 16 NISA K . Tn Syed RAzak Alsagoff kerana sudi menerima tabik hormat. LAGU NEGARA KU) Seterusnya. Para hadirin dijemput untuk berdiri. SKRIP Berikutnya. ( LAGI SEKOLAH.

Bandar Sri Damansara (1). SKRIP Hadirin yang dihormati.Tn Syed Razak Alsagoff .Tn 18 FAIZA IKRAR H 19 FAIZA CUE: SELESAI H IKRAR BI MC L 20 NISA K ATURCARA/C UE UCAPAN ALUALUAN PENGETUA 21 NISA K 22 FAIZA H CUE: SELESAI UCAPAN UCAPAN PERASMIAN YDP PIBG . Zarina binti Awang .. Kejohanan Sukan Tahunan pada kali ini diteruskan lagi dengan bacaan ikrar kejohanan. bacaan ikrar ini akan diketuai oleh saudara _________________ selaku Olahragawan Sekolah bagi tahun 2011. Dengan segala hormatnya majlis menjemput Pn. Bagi menyempurnakan majlis ini.Yang Dipertua PIBG SMK.Pengetua SMK. Majlis merakamkan ucapan terima kasih. Majlis akan diteruskan dengan ucapan perasmian Kejohanan Padang dan Balapan kalike-8 SMK. Bandar Sri Damansara (1) untuk memberikan ucapan dan seterusnya merasmikan Kejohanan Sukan pada tahun ini..pembawa bendera untuk mengetuai bacaan doa. Dipersilakan 17 NISA K Selepas doa selesai * Terima kasih diucapkan kepada saudara ____________________ Para ibu bapa. Majlis diteruskan di lagi dengan ucapan alualuan. * Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih Hadirin dan hadirat sekalian. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. guru-guru serta pelajar-pelajar sekalian. 23 FAIZA CUE: H KOMPANG Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berusaha .. dengan segala hormatnya majlis mempersilakan Yang Berusaha . menyampaikan ucapan alu-aluan. Bandar Sri Damansara (1).

.SELESAI UCAPAN Syed Razak di atas kesudian beliau untuk hadir dan seterusnya merasmikan kejohanan pada tahun ini. akan berarak keluar dari 24 NISA K BI L 25 MC NISA K ATURCARA/C SKRIP UE PERSEMBAHA Hadirin Yang dihormati. Kontijen-kontijen arena. Dipersilakan……………. Ketiga. maka dengan rasminya bermulalah Kejohanan Padang dan Balapan Kali Ke Lapan SMK. marilah kita saksikan persembahan-persembahan yang hebat dan bertenaga daripada kelab. N WAJADIRI Bagi memeriahkan dan membakar semangat para atlet untuk bertanding lagi untuk kejohanan kali ini . Marilah sama-sama kita saksikan kehebatan aksi mereka.. Hadirin hadirat sekalian..tiga kelab waja diri ini akan bergabung tenaga untuk mempamerkan persembahan mereka. Bandar Sri Damansara (1) tahun 2011. Dengan ucapan perasmian itu tadi.kelab Waja Diri dan Pasukan Sorak SMK Bandar Sri Damansara 1 . Kelab Taekwando dan Kelab Wushudao. Persembahan ini adalah di bawah bimbingan jurulatih-jurulatih yang berpengalaman iaitu ___________________________________________dan _________________. Persembahan pertama adalah dari kelab waja diri sekolah yang terdiri dari persatuan Silat Gayung.

para jemputan khas. Yang di Pertua PIBG. H N SORAK Persembahan seterusnya yang akan kita saksikan sebentar lagi ialah persembahan oleh Pasukan Sorak Sekolah.26 NISA (SELESAI Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas K WAJADIRI) persembahan yang hebat itu tadi. Pn. Sebentar lagi pelbagai acara padang dan balapan bakal berlangsung. guru-guru.formasi hebat dari pasukan ini. Dengan berakhirnya persembahan itu tadi. Bandar Sri Damansara (1).Zarina binti Awang . 30 FAIZA H Hadirin sekalian. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berusaha . 28 FAIZA H SELESAI SORAK • Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas persembahan itu tadi . Pengetua SMK Bandar Sri Damansara 1. Kita akan saksikan sebentar lagi formasi. maka berakhirlah upacara perasmian Kejohanan Padang dan Balapan Kalike 8 pada pagi ini. Dipersilakan. 27 FAIZA PERSEMBAHA Hadirin yang dihormati. Tn Syed Razak Alsagoff. BI L 29 MC NISA K ATURCARA/C UE AKHIR PERASMIAN SKRIP Hadirin sekalian. ibu bapa serta semua pihak yang telah sudi hadir bagi memeriahkan lagi upacara perasmian Kejohanan Padang dan Balapan Kali Ke Lapan SMK. Sama-samalah kita .

sebentar lagi akan berlangsung acara ……………………………Sama-sama kita beri sokongan kepada para atlet yang bertanding. PENGUMUMAN PERMULAAN ACARA BI L MC ACARA SKRIP Hadirin sekalian. Hadirin yang dihormati.memberikan sokongan kepada kontijen-kontijen yang bertanding. diminta pegawai-pegawai kejohanan untuk bersedia di tempat masingmasing. Sementara itu. Kita beri tumpuan sebentar ke balapan/padang kerana acara ------------------------------akan bermula sebentar lagi Hadirin sekalian. Acara yang akan dimulakan sebentar lagi ialah acara ………………………………………………………….. .

di atas kesudian beliau menyampaikan hadiahhadiah kepada para pemenang. . Acara yang bakal berlangsung sekarang ialah acara ………………………Diminta para atlet bersedia.Setinggi-tinggi penghargaan dan terimakasih diucapkan kepada …………………….sebentar lagi berlangsung. Skrip B Hadirin yang dihormati. Off. Majlis Penyampaian Hadiah akan Untuk itu. ………………………untuk menyampaikan hadiah-hadiah. PENGUMUMAN PENYAMPAIAN HADIAH Skrip A Hadirin sekalian..Hadirin sekalian. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan…………………………………menjemput dan mengiringi……………….

........untuk mengiringi ……………………………………………. tibalah masanya untuk upacara penyampaian hadiah. Naib Johan…………….bagi menyampaikan hadiah-hadiah kepada para pemenang... Tempat ketiga dimenangi oleh……….. Johan bagi acara………. OffMajlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada . Johan disandang oleh ………….... Dengan ini. Sekarang.. Johan disandang oleh………………………… Hadirin sekalian.. Naib Johan jatuh kepada…………. Skrip C (Majlis Penutup) Alhamdullillah..selesailah ..... Bagi acara………………………. Off – Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada ……………………………. ………………………untuk menyampaikan hadiah-hadiah.Kita berikan tumpuan ke kawasan pentas utama kerana majlis penyampaian hadiah akan dilangsungkan.. kerana sudi menyampaikan hadiah-hadiah tersebut. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan…………………………………menjemput dan mengiringi……………….... Pemenang tempat ketiga bagi acara ……………… ialah …………… Seterusnya Naib Johan disandang oleh ………………………. majlis dengan segala hormatnya menjemput………………………. Untuk itu...... kita telah selesai melaksanakan semua acara sukan pada Kejohanan sukan tahun ini..di atas kesudian beliau menyampaikan hadiahhediah tersebut...... ialah Tempat ketiga jatuh kepada…………..

.................................. Kini kita umumkan Olahragawati Sekolah.... ... ...............................................................................................untuk menyampaikan hadiah......................................................... Seterusnya.... Bagi mengikhtiraf kejayaan para atlet yang telah berjaya pada hari ini majlis dengan segala hormat menjemput.......... diumumkan Dipersilakan........ Dipersilakan..UPACARA MAJLIS PENUTUP Hadirin sekalian.............. Kini diumumkan .......

........................................Untuk makluman semua beliau telah memenangi acara ........................ cuba lagi tahun hadapan.............................Dipersilakan ketua guru Rumah Sukan.......... Senagai penutup marilah sama-sama kita nyanyikan lagu sekolah................untuk menerima hadiah.................................................... Tahniah dan syabas diucapkan kepada para pemenang.......... ........................................................ Johan Keseluruhan Rumah Sukan bagi Kejohanan Olahraga Tahunan kali ke-8 jatuh kepada Rumah Sukan............ Begitulah selesainya majlis penutupan Kejohanan Padang dan Balapan kali ke 8 SMK.............. Dipersilakan....... Beliau telah meraih pingat................................. Bagi pihak pengelola kejohanan kami menyusun jari memohon ribuan maaf sekiranya ada kekurangan dan kesilapan yang berlaku sepanjang kejohanan ini berlangsung........ Kini kita akan menyaksikan upacara penurunan bendera kejohanan dan acara penyerahan bendera kejohanan oleh ............................ Sekarang kita umumkan Olahragawan Sekolah................................................................................ . kita akan umumkan secara rasmi johan keseluruhan Rumah Sukan............................................................... Sekian....................... Bandar Sri Damansara 1.......... Kini tibalah saat yang dinantikan...... Terima kasih diucapkan kepada Pn Pengetua kerana sudi menyampaikan hadiah................ .... Dipersilakan... Bagi yang kurang berjaya.........................

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->