P. 1
Kertas Kerja Sudut Ilmu

Kertas Kerja Sudut Ilmu

|Views: 1,153|Likes:
Published by zsipil

More info:

Published by: zsipil on May 12, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/11/2014

pdf

text

original

SMK KUDAT II 2011

KERTAS KERJA
PROJEK SUDUT ILMU BIDANG BAHASA

PROJEK SUDUT ILMU BIDANG BAHASA SMK KUDAT 11 2011

Zubaidah binti Sipil (Pengurus Projek) 2. Sebagai alternative bidang perniagaan sekirannya mereka tidak berkemampuan dalam bidang akademik. sebagai tempat yang menjadi perhatian ramai. iii. persekitaran yang diwujudkan mestilah menepati cita rasa pelanggannya yakni guru. kawasan persekitaran sekolah mestilah berperanan dalam menarik perhatian umum. RASIONAL Prasarana dan pengurusan kawasan persekitaran sekolah yang kondusif menjadi agenda penting dalam rutin seharian di sekolah. Melatih pelajar untuk belajar melukis mural. Keselesaan dan suasana yang kondusif digabungjalinkan pula dengan suasana persekitaran yang mendidik melalui pembinaan mural dan dinding yang menyajikan ilmu pengetahuan akan terasa lebih mesra. Hasil kerja pelajar sebagai buah tangan / kenang-kenangan bila pelajar meninggalkan alam persekolahan kelak. MASA DAN TEMPAT Tarikh : Tempat : AJK KERJA 1. Menjadikan Sudut Ilmu sebagai pusat untuk para pelajar menambah ilmu pengetahuan. kakitangan sekolah dan para pelajar. Yunus Sahiril (Penyelia rekabentuk dinding ilmu & mural) Selepas Peperiksaan Penggal Pertama (23 – 27 Mei 2011) Sudut berhampiran tangga (hujung dewan tertutup) .KERTAS KERJA SUDUT ILMU BIDANG BAHASA SMK KUDAT II PENGENALAN Persekitaran kawasan di sekolah adalah sebagai wahana untuk merealisasikan pengajaran dan pembelajaran yang cemerlang bermula dari persekitaran sekolah yang kondusif. Sudut Ilmu yang dirancang adalah bahan rangsangan yang boleh digunakan oleh pelajar dalam proses pembelajaran mereka. Justeru. OBJEKTIF i. Mencapai cita-cita sebagai suatu tempat tumpuan yang boleh dijadikan sumber perhatian terutama pelajar dan juga tetamu yang selalu mengunjungi sekolah. iv. supaya perkhidmatannya diguna pakai secara optimum demi keselesaan dan kepuasan hati penggunanya. Pelajar dapat jadikan kemahiran melukis mural sebagai alternatif mata pencarian. TARIKH. ii.

Mohd Hizairi bin Norhasim (keempat-empat pelajar dari kelas 5 Waja) KANDUNGAN PROGRAM Bil 1 Aktiviti Pembinaaan kertas kerja. Peralatan untuk melakar pada dinding asas pembinaan mural 5 Isi nota minta dan dapatkan tandatangan kebenaran khas pengetua untuk pembelian bahan utama untuk melukis mural. Bincang dengan Ketua Kerani untuk dapatkan dana dan peruntukan dengan izin pengetua. Admil bin Kisun 2. Mulakan proses melukis Cat mural Alatan melukis mural GKMP Bahasa / Pengurus Projek Ketua Kerani 6 Bahan dan alatan GKMP Bahasa / Pengurus Projek . Khatizah Alijar & Afizah Alias (Pengurus Bahan Bahasa Melayu) 4. Perbincangan dengan pihak pentadbir untuk dapatkan khidmat dan nasihat dan cara untuk dapatkan kelulusan dan sokongan pengetua. Nurul Izzati Mohd Suhaimi & Mary Jambop (Pengurus Bahan Bahasa Inggeris) 5. Bahan yang diperlukan Kertas Tindakan GKMP Bahasa / Pengurus Projek 2 Kertas cadangan GKMP Bahasa / Pengurus Projek 3 Nota minta GKMP Bahasa / Pengurus Projek Pengetua Ketua Kerani GKMP Bahasa / Pengurus Projek minta bantuan dan khidmat nasihat daripada Guru Seni Visual (merangkap penyelia rekabentu dinding ilmu & mural) 4 Memilih pelajar yang berbakat dalam bidang seni. Mohd Azlan bin Untuka 4.3. Julfarain bin Jimbo 3. Alphonsus Sithem (Pengurus Bahan EST) SENARAI NAMA PELAJAR TERLIBAT DALAM PROJEK 1.

Colour Foam Board . pilihan penyelia rekabentuk dinding dan mural sudut ilmu). Mural sebenar dalam proses mereka (rekaan. Dilukis pada dinding ‘2’. GKMP Bahasa / Pengurus Projek REKA BENTUK DINDING DAN MURAL. Cat . pilihan penyelia rekabentuk dinding dan mural sudut ilmu). Refleksi dan pendokumentasian melukis Kertas pendokumentasian di bantu oleh AJK terlibat. Fail Poket (plastik) .2 tin 2.20 unit NOTA MINTA DILAMPIRANKAN SUMBER KEWANGAN Pihak sekolah . Rekaan sebenar dalam proses mereka (rekaan.6 unit 3. KEPERLUAN 1.mural 7. SUDUT ILMU BIDANG BAHASA 1 2 Dilukis pada dinding ‘1’.

50 X 6 = RM81.00 JUMLAH = RM195.00 RM1. Diharap sudut ilmu ini juga dapat dimanfaatkan oleh guru-guru untuk menyampaikan maklumat dan para pelajar dalam mendapatkan maklumat terkini tanpa batasan.20X 20 = RM24. 1 2 3 Fail poket (plastik) Perihal Barang Cat Colour Foam Board Kuantiti 2 tin 6 keping 20 keping RM13. SMK Kudat II Guru Kanan Mata Pelajaran Bahasa SMK Kudat II PERMOHONAN PERUNTUKAN UNTUK AKTIVITI MINGGU BAHASA MELAYU Berhubungan dengan perkara tersebut di atas. diharap dapat tuan meluluskan permohonan mendapatkan bekalan seperti berikut:Bil . Projek ini adalah salah satu flatfom kepada para pelajar yang terlibat untuk mencari pengalaman secara terus selain melalui bilik darjah.00 13 Mei 2011 Anggarn Harga RM RM45 X 2 = RM90. Disediakan oleh.00 Tarikh Diperlukan Catatan oleh Pengetua . ZUBAIDAH BINTI SIPIL GKMP Bahasa / Pengurus Projek SMK Kudat II Tarikh : _____________________ Lampiran 6-1 SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN KUDAT II PETI SURAT 505 Rujukan : SMKK2/KWK/2011 89057 KUDAT Tarikh : NOTA MINTA Kepada Daripada : : Pengetua.PENUTUP Di harap projek Sudut Ilmu Bidang Bahasa ini dapat dilaksanakan seperti yang dirancang.

Saya yang benar. Permohonan di atas Diluluskan / Tidak diluluskan (SUID BIN HANAPI) Pengetua (ZUBAIDAH BINTI SIPIL) Pemohon Untuk Kegunaan Unit Kewangan Sahaja Peruntukan : RM T.Sekian dan terima kasih.Tangan KPT : Baki Peruntukan : RM Tarikh Syarikat : : .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->