P. 1
BORANG+PENGAMBILAN+SPDRM+2009

BORANG+PENGAMBILAN+SPDRM+2009

|Views: 1,232|Likes:
Published by cshiema

More info:

Published by: cshiema on May 12, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/15/2014

pdf

text

original

Rujukan 140/3 Bil.

Index (………………)

Lekatkan Gambar Bersaiz Paspot Di sini

SUKARELAWAN POLIS DIRAJA MALAYSIA
BORANG PERMOHONAN UNTUK MENGANGGOTAI PASUKAN SPDRM KONTINJEN SABAH
(Sila tulis dengan tulisan sendiri dalam HURUF BESAR menggunakan ball-pen biru atau hitam) 1. Nama Penuh : (Sama seperti ejaan di dalam Kad Pengenalan)

2. No. KPT (baru) 5. Tempat Lahir (Daerah/Negeri) (biasa) ( tarik nafas) 8. Alamat rumah -

3. No.K/P Lama

4. Tarikh Lahir (hh/bb/tttt) 6.Ukuran Tinggi 7.Lilitan dada c m / c m

c m
-

T

e

l

h

p

9. Bangsa

10. Taraf Kerakyatan

11. Taraf Perkahwinan 12 b. Agama

12 a.Umur Tahun

13. Nyatakan Daerah SPDRM Yang Dipohon

14. Jarak dari rumah/tempat tinggal ke Ibu Pejabat Polis Yang Dipohon Km 16. Pekerjaan sekarang:

15. Kelulusan Akademik Tertinggi

17. Gaji / Pendapatan sebulan (RM)

( Kakitangan Kerajaan/Swasta hendaklah disertakan surat kebenaran / persetujuan ketua jabatan / majikan. Bagi pemohon yang berniaga perlu disertakan pendaftaran perniagaan / lesen berniaga )

17 a. Masa bekerja hakiki: . 17 b. Pengesahan Majikan: 1

parti politik... Nyatakan : Nama Persatuan.. Sekiranya anda memiliki lessen memandu...... sebutkan jenis kelasnya : ... Nama Perujuk permohonan anda 24. ..Parti Politik.Pertubuhan....NGO: Jawatan 24.... Adakah anda bersedia untuk berkhidmat mengikut hukuman-hukuman Ketua Polis Negara ? ______________________________________________________________________________________ 2 . Nama & Alamat Jabatan / Majikan T e l - 19... ..........pertubuhan...1 24.....Adalah disahkan bahawa maklumat pekerjaan dan majikan adalah betul. Sekiranya anda menjadi seorang ahli mana-mana persatuan...Trade Union atau NGO... . ... Kegemaran dalam sukan : ( Nyatakan jenis permainan / sukan ) 22.. 25 b.. Nyatakan pengalaman-pengalaman di dalam badan-badan berunifom ( jika ada ) T T a a h h u u n n - 20..1 Tel: Jawatan 25 a. Majikan MEMBENARKAN / TIDAK MEMBENARKAN penama ini untuk menjadi anggota Sukarelawan Polis Diraja Malaysia...... .1 20.... nyatakan tahun ... Tanda tangan dan Cop Majikan 18.. 23. Nama & Alamat Waris ( Next of kin ) T e l - 20. Pernahkah anda membuat permohonan sebelum ini? Jika Ya........2 21....

Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sabah. Majukan Permohonan anda ke alamat : Komandan. Perakuan Pemohon: “Saya sahkan bahawa saya pada masa ini tidak berkhidmat di dalam mana – mana Pasukan Sukarelawan yang ditubuhkan oleh Kerajaan dan butir-butir yang saya nyatakan di atas adalah betul dan benar. Tanda tangan Pemohon : ………………………………………….26. 88560 Kota Kinabalu. Sabah ( U.. ) ( Nama : Bertarikh : ………………………………. Tanda tangan Saksi : ………………………………………… ( Nama: Jawatan : ………………………………..P. Sukarelawan Polis DiRaja Malaysia Kontinjen Sabah. ) 27. . Sijil Kelahiran 3 . : Urusetia Pengambilan Rekrut SPDRM ) Alamat surat menyurat pemohon : * * Sila sertakan satu salinan sijil serta dokumen yang telah disahkan seperti berikut bersama-sama borang permohonan ini : a.” 28.

permohonan tidak akan diproses.b. g. i. 4 . Kad Pengenalan Sijil-sijil Kelayakan Akademik Sijil Berhenti /Tamat Persekolahan Surat Kebenaran / Persetujuan Ketua Jabatan / Majikan (jika berkaitan ) Pendaftaran Perniagaan / Lesen Berniaga (jika berkaitan ) Lesen Memandu ( jika ada ) Sijil-sijil Aktiviti Ko-kurikulum / Sukan / Kegiatan Luar (jika ada ) Sijil Kemahiran Asas ( jika ada ) Borang yang tidak lengkap atau jika maklumat didapati tidak benar / palsu. d. c. f. h. e.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->