Masa 7.

30

Cue Setelah semua hadirin berada di tempat duduk.

Ann Daun layu di tengah gurun, Nampak jalur pohon cemara, Tradisi melayu turun temurun, Pantun ditutur pembuka bicara. Biji selasih boleh dimakan, Menjai perisa sedap terperi, Selamat datang kami ucapkan, Semoga majlis bertambah seri. Bismillahirahmanirrahim. Yang Berbahagia,Pn Lily Bt Haji Murni,Penceramah jemputan,mantan Pegawai Pelajaran Daerah,Daerah Miri, Yang Berusaha,EN Roshaidin,Penceramah jemputan, Yang Berusaha,Bonda Fatimah Bt Hj Nawi,Guru Besar SK Pulau Melayu, Yang Dihormati,Ibu bapa,Penjaga,guru-guru,hadirin dan hadirat serta anak-anak yang dirahmati Allah SWT. Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Majlis mengucapkan Selamat datan g kepada YG Berbahagia,hadirn hadirat,serta anak-anak didik Ke Majlis Seminar Keibubapaan Ibubapa / Penjaga Murid Tahun 4,5 dan 6 serta Ceramah Motivasi Tahun 5 dan 6 yang julung kali diadakan bagi tahun 2011 ini.

Selepas ucapan alu-aluan pengacara majlis.

Hadirin sekalian, Sesungguhnya,majlis seperti ini dijalankan untuk menambahkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada semua Ibu bapa dan murid-murid tentang mempertingkatkan pengetahuan dan kemahiran ibu bapa/penjaga dalam membimbing anakanak belajar di rumah dan memotivasikan murid-murid untuk terus belajar. Hadirin sekalian, Bunga Mawar di atas beca, Dibawa nyonya ke Tanjung Jati,

Bacaan Doa

Bagi meneruskan acara. untuk menyampaikan ceramah.Bonda PN Fatimah Hj Nawi. Hari ini kita berkampung.Tangan ditadah doa dibaca.untuk mengukap bicara dan seterusnya perkongsian prestasi sekolah. Begitu juga Yg dihormati. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Al Fadhil Ust. Meraikan Majlis Seminar Keibubapaan. Bagi menambahkan keberkatan majlis pada pagi ini.Pn Lily bt Hj Murni.ROSLAN atas bacaan doa itu tadi. Dipersilakan. Hari esok membuat joran. Hari ini menugal jagung. Selepas kata-kata aluan GB Majlis merakamkan Ribuan Terima kasih dan setinggitinggi penghargaan kepada Yg Berusaha atas kesudian menyampaikan ucapan alu-aluan itu tadi. Hadirin sekalian. Tanpa membuang masa.majlis mempersilakan Yg Berusaha. Amin-amin Ya Rabbil Alamin.majlis mempersilakan Yg Berbahagia . Dengan segala hormatnya dipersilakan.yang akan menyampaikan ceramah Motivasi bagi murid-murid Tahun 5 dan 6.En Roshaidin.penceramah jemputan .marilah kita sama-sama mengaminkan doa yang akan dibacakan oelh Al Fadhil Ust Roslan. Semoga majlis sntiasa diberkati. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. .

Pn. Majlis turut merakamkan Ribuan terima Kasih kepada Yg Berusaha. Terima Kasih Hadirin Sekalian.Lily bt hj Murni. Majlis merakamkan Ribuan terima kasih yang Tidak terhingga kepada Yg Berbahagia. Majlis merakamkan Ribuan Terima Kasih kepada Bonda PN Fatimah HJ Nawi.untuk menyampaikan cenderamata kepada Yg berbahagia. Dengan segala hormatnya dipersilakan.atas kesudian membuat cabutan bertuah dan penyampaian hamper itu tadi. Tamat Diharapkan apa-apa yang disampaikan tadi dapat meningkatkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada hadirin dan murid-murid semua UMPAMA: Yang salah diperbetulkan. Dengan itu sekali lagi majlis mempersilakan Yg Berusaha Bonda Pn Fatimah Hj Nawi untuk membuat cabutan Bertuah. Selepas penyampain cenderamata. Yang lusuh diperbaharui.PnLily Hj Murni.atas kesudian menerima cenderamata itu tadi begitu jua Yg dihormati Eb Roshaidin.Bonda Pn Fatimah Hj Nawi.Sebaik sahaja majlis diserahkan kepada pengacara majlis. Sebagai tanda penghargaan daripada pihak sekolah.Yg dihormati. Hadin Hadirat Yang dihormati. dan menyampaikan Hamper kepada pemenang .Dengan segala hormatnya dipersilakan. Seterusnya. Yang kurang ditokok. Dengan itu Majlis Seminar Ke Ibubapaan /Penjaga dan . Yang lapuk dikajangi.En Roshadin.atas kesudian menyampaikan cenderamata itu tadi. Yang koyak ditampal.majlis mempersilakan Yg Berusaha. Majlis diteruskan dengan Cabutan Bertuah. Bonda Pn Fatimah Hj Nawi.

.Motivasi Murid-murid Tahun 5 dan 6 akan melabuhkan tirainya. Dengan itu. Sekian. Sebelum berpisah .berakhirlah sudah majlis kita pada hari ini.terima Kasih.diharapkan segala kepincangan dan kekhilafan yang berlaku sepanjang majlis ini ditinggalkan di sini dan yang dibawa pulang kenangan dan ilmu yang berguna.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful