Masa 7.

30

Cue Setelah semua hadirin berada di tempat duduk.

Ann Daun layu di tengah gurun, Nampak jalur pohon cemara, Tradisi melayu turun temurun, Pantun ditutur pembuka bicara. Biji selasih boleh dimakan, Menjai perisa sedap terperi, Selamat datang kami ucapkan, Semoga majlis bertambah seri. Bismillahirahmanirrahim. Yang Berbahagia,Pn Lily Bt Haji Murni,Penceramah jemputan,mantan Pegawai Pelajaran Daerah,Daerah Miri, Yang Berusaha,EN Roshaidin,Penceramah jemputan, Yang Berusaha,Bonda Fatimah Bt Hj Nawi,Guru Besar SK Pulau Melayu, Yang Dihormati,Ibu bapa,Penjaga,guru-guru,hadirin dan hadirat serta anak-anak yang dirahmati Allah SWT. Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Majlis mengucapkan Selamat datan g kepada YG Berbahagia,hadirn hadirat,serta anak-anak didik Ke Majlis Seminar Keibubapaan Ibubapa / Penjaga Murid Tahun 4,5 dan 6 serta Ceramah Motivasi Tahun 5 dan 6 yang julung kali diadakan bagi tahun 2011 ini.

Selepas ucapan alu-aluan pengacara majlis.

Hadirin sekalian, Sesungguhnya,majlis seperti ini dijalankan untuk menambahkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada semua Ibu bapa dan murid-murid tentang mempertingkatkan pengetahuan dan kemahiran ibu bapa/penjaga dalam membimbing anakanak belajar di rumah dan memotivasikan murid-murid untuk terus belajar. Hadirin sekalian, Bunga Mawar di atas beca, Dibawa nyonya ke Tanjung Jati,

Bacaan Doa

Bonda PN Fatimah Hj Nawi. Tanpa membuang masa.marilah kita sama-sama mengaminkan doa yang akan dibacakan oelh Al Fadhil Ust Roslan.ROSLAN atas bacaan doa itu tadi. Selepas kata-kata aluan GB Majlis merakamkan Ribuan Terima kasih dan setinggitinggi penghargaan kepada Yg Berusaha atas kesudian menyampaikan ucapan alu-aluan itu tadi. Amin-amin Ya Rabbil Alamin.En Roshaidin. untuk menyampaikan ceramah. Meraikan Majlis Seminar Keibubapaan. Bagi meneruskan acara. Hari esok membuat joran.Tangan ditadah doa dibaca. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Al Fadhil Ust. Hadirin sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Semoga majlis sntiasa diberkati. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Hari ini kita berkampung.yang akan menyampaikan ceramah Motivasi bagi murid-murid Tahun 5 dan 6. Bagi menambahkan keberkatan majlis pada pagi ini. Begitu juga Yg dihormati.majlis mempersilakan Yg Berbahagia . .untuk mengukap bicara dan seterusnya perkongsian prestasi sekolah.penceramah jemputan .majlis mempersilakan Yg Berusaha. Dipersilakan. Hari ini menugal jagung.Pn Lily bt Hj Murni.

Sebaik sahaja majlis diserahkan kepada pengacara majlis. Majlis diteruskan dengan Cabutan Bertuah. Tamat Diharapkan apa-apa yang disampaikan tadi dapat meningkatkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada hadirin dan murid-murid semua UMPAMA: Yang salah diperbetulkan. Bonda Pn Fatimah Hj Nawi.atas kesudian menyampaikan cenderamata itu tadi.En Roshadin.Yg dihormati. Dengan segala hormatnya dipersilakan.atas kesudian membuat cabutan bertuah dan penyampaian hamper itu tadi. Selepas penyampain cenderamata.Dengan segala hormatnya dipersilakan.atas kesudian menerima cenderamata itu tadi begitu jua Yg dihormati Eb Roshaidin. Dengan itu Majlis Seminar Ke Ibubapaan /Penjaga dan . dan menyampaikan Hamper kepada pemenang .Pn.majlis mempersilakan Yg Berusaha. Sebagai tanda penghargaan daripada pihak sekolah.Bonda Pn Fatimah Hj Nawi. Yang koyak ditampal. Terima Kasih Hadirin Sekalian. Hadin Hadirat Yang dihormati. Yang kurang ditokok. Dengan itu sekali lagi majlis mempersilakan Yg Berusaha Bonda Pn Fatimah Hj Nawi untuk membuat cabutan Bertuah.PnLily Hj Murni. Yang lusuh diperbaharui. Seterusnya.Lily bt hj Murni. Majlis merakamkan Ribuan Terima Kasih kepada Bonda PN Fatimah HJ Nawi. Majlis turut merakamkan Ribuan terima Kasih kepada Yg Berusaha. Majlis merakamkan Ribuan terima kasih yang Tidak terhingga kepada Yg Berbahagia.untuk menyampaikan cenderamata kepada Yg berbahagia. Yang lapuk dikajangi.

terima Kasih. Sebelum berpisah . Sekian.diharapkan segala kepincangan dan kekhilafan yang berlaku sepanjang majlis ini ditinggalkan di sini dan yang dibawa pulang kenangan dan ilmu yang berguna.Motivasi Murid-murid Tahun 5 dan 6 akan melabuhkan tirainya. . Dengan itu.berakhirlah sudah majlis kita pada hari ini.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful