Masa 7.

30

Cue Setelah semua hadirin berada di tempat duduk.

Ann Daun layu di tengah gurun, Nampak jalur pohon cemara, Tradisi melayu turun temurun, Pantun ditutur pembuka bicara. Biji selasih boleh dimakan, Menjai perisa sedap terperi, Selamat datang kami ucapkan, Semoga majlis bertambah seri. Bismillahirahmanirrahim. Yang Berbahagia,Pn Lily Bt Haji Murni,Penceramah jemputan,mantan Pegawai Pelajaran Daerah,Daerah Miri, Yang Berusaha,EN Roshaidin,Penceramah jemputan, Yang Berusaha,Bonda Fatimah Bt Hj Nawi,Guru Besar SK Pulau Melayu, Yang Dihormati,Ibu bapa,Penjaga,guru-guru,hadirin dan hadirat serta anak-anak yang dirahmati Allah SWT. Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Majlis mengucapkan Selamat datan g kepada YG Berbahagia,hadirn hadirat,serta anak-anak didik Ke Majlis Seminar Keibubapaan Ibubapa / Penjaga Murid Tahun 4,5 dan 6 serta Ceramah Motivasi Tahun 5 dan 6 yang julung kali diadakan bagi tahun 2011 ini.

Selepas ucapan alu-aluan pengacara majlis.

Hadirin sekalian, Sesungguhnya,majlis seperti ini dijalankan untuk menambahkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada semua Ibu bapa dan murid-murid tentang mempertingkatkan pengetahuan dan kemahiran ibu bapa/penjaga dalam membimbing anakanak belajar di rumah dan memotivasikan murid-murid untuk terus belajar. Hadirin sekalian, Bunga Mawar di atas beca, Dibawa nyonya ke Tanjung Jati,

Bacaan Doa

Dipersilakan. Semoga majlis sntiasa diberkati. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Al Fadhil Ust.En Roshaidin.marilah kita sama-sama mengaminkan doa yang akan dibacakan oelh Al Fadhil Ust Roslan.penceramah jemputan . Hari ini menugal jagung. Hari esok membuat joran. Hadirin sekalian.yang akan menyampaikan ceramah Motivasi bagi murid-murid Tahun 5 dan 6.majlis mempersilakan Yg Berusaha. untuk menyampaikan ceramah. Selepas kata-kata aluan GB Majlis merakamkan Ribuan Terima kasih dan setinggitinggi penghargaan kepada Yg Berusaha atas kesudian menyampaikan ucapan alu-aluan itu tadi. Begitu juga Yg dihormati.Pn Lily bt Hj Murni. Amin-amin Ya Rabbil Alamin. Tanpa membuang masa. Bagi menambahkan keberkatan majlis pada pagi ini.majlis mempersilakan Yg Berbahagia .Tangan ditadah doa dibaca.untuk mengukap bicara dan seterusnya perkongsian prestasi sekolah.ROSLAN atas bacaan doa itu tadi. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Meraikan Majlis Seminar Keibubapaan. . Bagi meneruskan acara. Hari ini kita berkampung.Bonda PN Fatimah Hj Nawi.

Yang lusuh diperbaharui. Majlis merakamkan Ribuan Terima Kasih kepada Bonda PN Fatimah HJ Nawi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dengan itu sekali lagi majlis mempersilakan Yg Berusaha Bonda Pn Fatimah Hj Nawi untuk membuat cabutan Bertuah. Seterusnya.majlis mempersilakan Yg Berusaha.Pn.atas kesudian menerima cenderamata itu tadi begitu jua Yg dihormati Eb Roshaidin. Yang koyak ditampal.PnLily Hj Murni.atas kesudian menyampaikan cenderamata itu tadi.Dengan segala hormatnya dipersilakan. Sebagai tanda penghargaan daripada pihak sekolah. Terima Kasih Hadirin Sekalian. Majlis turut merakamkan Ribuan terima Kasih kepada Yg Berusaha. Dengan itu Majlis Seminar Ke Ibubapaan /Penjaga dan . Yang lapuk dikajangi. Majlis diteruskan dengan Cabutan Bertuah.Bonda Pn Fatimah Hj Nawi.En Roshadin. Selepas penyampain cenderamata.atas kesudian membuat cabutan bertuah dan penyampaian hamper itu tadi. Tamat Diharapkan apa-apa yang disampaikan tadi dapat meningkatkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada hadirin dan murid-murid semua UMPAMA: Yang salah diperbetulkan.Sebaik sahaja majlis diserahkan kepada pengacara majlis. Bonda Pn Fatimah Hj Nawi. Majlis merakamkan Ribuan terima kasih yang Tidak terhingga kepada Yg Berbahagia.Lily bt hj Murni.Yg dihormati. dan menyampaikan Hamper kepada pemenang . Yang kurang ditokok. Hadin Hadirat Yang dihormati.untuk menyampaikan cenderamata kepada Yg berbahagia.

Sebelum berpisah . Sekian.diharapkan segala kepincangan dan kekhilafan yang berlaku sepanjang majlis ini ditinggalkan di sini dan yang dibawa pulang kenangan dan ilmu yang berguna.berakhirlah sudah majlis kita pada hari ini. .terima Kasih.Motivasi Murid-murid Tahun 5 dan 6 akan melabuhkan tirainya. Dengan itu.