Masa 7.

30

Cue Setelah semua hadirin berada di tempat duduk.

Ann Daun layu di tengah gurun, Nampak jalur pohon cemara, Tradisi melayu turun temurun, Pantun ditutur pembuka bicara. Biji selasih boleh dimakan, Menjai perisa sedap terperi, Selamat datang kami ucapkan, Semoga majlis bertambah seri. Bismillahirahmanirrahim. Yang Berbahagia,Pn Lily Bt Haji Murni,Penceramah jemputan,mantan Pegawai Pelajaran Daerah,Daerah Miri, Yang Berusaha,EN Roshaidin,Penceramah jemputan, Yang Berusaha,Bonda Fatimah Bt Hj Nawi,Guru Besar SK Pulau Melayu, Yang Dihormati,Ibu bapa,Penjaga,guru-guru,hadirin dan hadirat serta anak-anak yang dirahmati Allah SWT. Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Majlis mengucapkan Selamat datan g kepada YG Berbahagia,hadirn hadirat,serta anak-anak didik Ke Majlis Seminar Keibubapaan Ibubapa / Penjaga Murid Tahun 4,5 dan 6 serta Ceramah Motivasi Tahun 5 dan 6 yang julung kali diadakan bagi tahun 2011 ini.

Selepas ucapan alu-aluan pengacara majlis.

Hadirin sekalian, Sesungguhnya,majlis seperti ini dijalankan untuk menambahkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada semua Ibu bapa dan murid-murid tentang mempertingkatkan pengetahuan dan kemahiran ibu bapa/penjaga dalam membimbing anakanak belajar di rumah dan memotivasikan murid-murid untuk terus belajar. Hadirin sekalian, Bunga Mawar di atas beca, Dibawa nyonya ke Tanjung Jati,

Bacaan Doa

Bagi meneruskan acara. Bagi menambahkan keberkatan majlis pada pagi ini.Pn Lily bt Hj Murni.majlis mempersilakan Yg Berusaha. Tanpa membuang masa. Selepas kata-kata aluan GB Majlis merakamkan Ribuan Terima kasih dan setinggitinggi penghargaan kepada Yg Berusaha atas kesudian menyampaikan ucapan alu-aluan itu tadi. Hadirin sekalian.marilah kita sama-sama mengaminkan doa yang akan dibacakan oelh Al Fadhil Ust Roslan. Amin-amin Ya Rabbil Alamin. Meraikan Majlis Seminar Keibubapaan.yang akan menyampaikan ceramah Motivasi bagi murid-murid Tahun 5 dan 6. Hari ini menugal jagung.untuk mengukap bicara dan seterusnya perkongsian prestasi sekolah. Begitu juga Yg dihormati. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dipersilakan. Hari ini kita berkampung.Bonda PN Fatimah Hj Nawi. Semoga majlis sntiasa diberkati.majlis mempersilakan Yg Berbahagia .En Roshaidin. untuk menyampaikan ceramah. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Al Fadhil Ust. .penceramah jemputan . Hari esok membuat joran.Tangan ditadah doa dibaca.ROSLAN atas bacaan doa itu tadi.

Tamat Diharapkan apa-apa yang disampaikan tadi dapat meningkatkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada hadirin dan murid-murid semua UMPAMA: Yang salah diperbetulkan.atas kesudian menyampaikan cenderamata itu tadi. Yang lapuk dikajangi. Majlis diteruskan dengan Cabutan Bertuah. Seterusnya.Sebaik sahaja majlis diserahkan kepada pengacara majlis. Terima Kasih Hadirin Sekalian. dan menyampaikan Hamper kepada pemenang .PnLily Hj Murni. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Bonda Pn Fatimah Hj Nawi. Dengan itu sekali lagi majlis mempersilakan Yg Berusaha Bonda Pn Fatimah Hj Nawi untuk membuat cabutan Bertuah.atas kesudian membuat cabutan bertuah dan penyampaian hamper itu tadi. Yang koyak ditampal. Majlis turut merakamkan Ribuan terima Kasih kepada Yg Berusaha. Bonda Pn Fatimah Hj Nawi.atas kesudian menerima cenderamata itu tadi begitu jua Yg dihormati Eb Roshaidin. Majlis merakamkan Ribuan terima kasih yang Tidak terhingga kepada Yg Berbahagia. Yang kurang ditokok.majlis mempersilakan Yg Berusaha. Selepas penyampain cenderamata. Yang lusuh diperbaharui.Pn. Hadin Hadirat Yang dihormati.Dengan segala hormatnya dipersilakan.En Roshadin. Dengan itu Majlis Seminar Ke Ibubapaan /Penjaga dan . Sebagai tanda penghargaan daripada pihak sekolah.Yg dihormati.Lily bt hj Murni.untuk menyampaikan cenderamata kepada Yg berbahagia. Majlis merakamkan Ribuan Terima Kasih kepada Bonda PN Fatimah HJ Nawi.

berakhirlah sudah majlis kita pada hari ini. Sekian.terima Kasih. Dengan itu. Sebelum berpisah .diharapkan segala kepincangan dan kekhilafan yang berlaku sepanjang majlis ini ditinggalkan di sini dan yang dibawa pulang kenangan dan ilmu yang berguna.Motivasi Murid-murid Tahun 5 dan 6 akan melabuhkan tirainya. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful