Masa 7.

30

Cue Setelah semua hadirin berada di tempat duduk.

Ann Daun layu di tengah gurun, Nampak jalur pohon cemara, Tradisi melayu turun temurun, Pantun ditutur pembuka bicara. Biji selasih boleh dimakan, Menjai perisa sedap terperi, Selamat datang kami ucapkan, Semoga majlis bertambah seri. Bismillahirahmanirrahim. Yang Berbahagia,Pn Lily Bt Haji Murni,Penceramah jemputan,mantan Pegawai Pelajaran Daerah,Daerah Miri, Yang Berusaha,EN Roshaidin,Penceramah jemputan, Yang Berusaha,Bonda Fatimah Bt Hj Nawi,Guru Besar SK Pulau Melayu, Yang Dihormati,Ibu bapa,Penjaga,guru-guru,hadirin dan hadirat serta anak-anak yang dirahmati Allah SWT. Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Majlis mengucapkan Selamat datan g kepada YG Berbahagia,hadirn hadirat,serta anak-anak didik Ke Majlis Seminar Keibubapaan Ibubapa / Penjaga Murid Tahun 4,5 dan 6 serta Ceramah Motivasi Tahun 5 dan 6 yang julung kali diadakan bagi tahun 2011 ini.

Selepas ucapan alu-aluan pengacara majlis.

Hadirin sekalian, Sesungguhnya,majlis seperti ini dijalankan untuk menambahkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada semua Ibu bapa dan murid-murid tentang mempertingkatkan pengetahuan dan kemahiran ibu bapa/penjaga dalam membimbing anakanak belajar di rumah dan memotivasikan murid-murid untuk terus belajar. Hadirin sekalian, Bunga Mawar di atas beca, Dibawa nyonya ke Tanjung Jati,

Bacaan Doa

penceramah jemputan .ROSLAN atas bacaan doa itu tadi.marilah kita sama-sama mengaminkan doa yang akan dibacakan oelh Al Fadhil Ust Roslan.Pn Lily bt Hj Murni.majlis mempersilakan Yg Berusaha.Tangan ditadah doa dibaca. Bagi meneruskan acara. Semoga majlis sntiasa diberkati. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Meraikan Majlis Seminar Keibubapaan. untuk menyampaikan ceramah. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Hari ini kita berkampung.En Roshaidin.majlis mempersilakan Yg Berbahagia . Dipersilakan. Hari esok membuat joran. Amin-amin Ya Rabbil Alamin. Bagi menambahkan keberkatan majlis pada pagi ini. Begitu juga Yg dihormati.Bonda PN Fatimah Hj Nawi.untuk mengukap bicara dan seterusnya perkongsian prestasi sekolah. . Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Al Fadhil Ust.yang akan menyampaikan ceramah Motivasi bagi murid-murid Tahun 5 dan 6. Tanpa membuang masa. Hari ini menugal jagung. Hadirin sekalian. Selepas kata-kata aluan GB Majlis merakamkan Ribuan Terima kasih dan setinggitinggi penghargaan kepada Yg Berusaha atas kesudian menyampaikan ucapan alu-aluan itu tadi.

Majlis merakamkan Ribuan Terima Kasih kepada Bonda PN Fatimah HJ Nawi.Lily bt hj Murni. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Sebaik sahaja majlis diserahkan kepada pengacara majlis.En Roshadin.atas kesudian membuat cabutan bertuah dan penyampaian hamper itu tadi.atas kesudian menyampaikan cenderamata itu tadi. Sebagai tanda penghargaan daripada pihak sekolah.Dengan segala hormatnya dipersilakan. Yang kurang ditokok. Yang lusuh diperbaharui. Hadin Hadirat Yang dihormati.majlis mempersilakan Yg Berusaha.atas kesudian menerima cenderamata itu tadi begitu jua Yg dihormati Eb Roshaidin.Bonda Pn Fatimah Hj Nawi. Dengan itu Majlis Seminar Ke Ibubapaan /Penjaga dan . Dengan itu sekali lagi majlis mempersilakan Yg Berusaha Bonda Pn Fatimah Hj Nawi untuk membuat cabutan Bertuah. Terima Kasih Hadirin Sekalian.Pn. Yang lapuk dikajangi. Majlis turut merakamkan Ribuan terima Kasih kepada Yg Berusaha. Tamat Diharapkan apa-apa yang disampaikan tadi dapat meningkatkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada hadirin dan murid-murid semua UMPAMA: Yang salah diperbetulkan. Yang koyak ditampal.untuk menyampaikan cenderamata kepada Yg berbahagia. dan menyampaikan Hamper kepada pemenang . Bonda Pn Fatimah Hj Nawi. Majlis diteruskan dengan Cabutan Bertuah. Seterusnya. Selepas penyampain cenderamata. Majlis merakamkan Ribuan terima kasih yang Tidak terhingga kepada Yg Berbahagia.PnLily Hj Murni.Yg dihormati.

Sekian. Sebelum berpisah .diharapkan segala kepincangan dan kekhilafan yang berlaku sepanjang majlis ini ditinggalkan di sini dan yang dibawa pulang kenangan dan ilmu yang berguna.berakhirlah sudah majlis kita pada hari ini.Motivasi Murid-murid Tahun 5 dan 6 akan melabuhkan tirainya. .terima Kasih. Dengan itu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful