P. 1
skrip motivasi

skrip motivasi

|Views: 2,491|Likes:
Published by Nurul Syafiqah

More info:

Published by: Nurul Syafiqah on May 13, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/21/2013

pdf

text

original

Masa 7.

30

Cue Setelah semua hadirin berada di tempat duduk.

Ann Daun layu di tengah gurun, Nampak jalur pohon cemara, Tradisi melayu turun temurun, Pantun ditutur pembuka bicara. Biji selasih boleh dimakan, Menjai perisa sedap terperi, Selamat datang kami ucapkan, Semoga majlis bertambah seri. Bismillahirahmanirrahim. Yang Berbahagia,Pn Lily Bt Haji Murni,Penceramah jemputan,mantan Pegawai Pelajaran Daerah,Daerah Miri, Yang Berusaha,EN Roshaidin,Penceramah jemputan, Yang Berusaha,Bonda Fatimah Bt Hj Nawi,Guru Besar SK Pulau Melayu, Yang Dihormati,Ibu bapa,Penjaga,guru-guru,hadirin dan hadirat serta anak-anak yang dirahmati Allah SWT. Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Majlis mengucapkan Selamat datan g kepada YG Berbahagia,hadirn hadirat,serta anak-anak didik Ke Majlis Seminar Keibubapaan Ibubapa / Penjaga Murid Tahun 4,5 dan 6 serta Ceramah Motivasi Tahun 5 dan 6 yang julung kali diadakan bagi tahun 2011 ini.

Selepas ucapan alu-aluan pengacara majlis.

Hadirin sekalian, Sesungguhnya,majlis seperti ini dijalankan untuk menambahkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada semua Ibu bapa dan murid-murid tentang mempertingkatkan pengetahuan dan kemahiran ibu bapa/penjaga dalam membimbing anakanak belajar di rumah dan memotivasikan murid-murid untuk terus belajar. Hadirin sekalian, Bunga Mawar di atas beca, Dibawa nyonya ke Tanjung Jati,

Bacaan Doa

Bonda PN Fatimah Hj Nawi. Meraikan Majlis Seminar Keibubapaan.majlis mempersilakan Yg Berusaha. Hari ini kita berkampung. Semoga majlis sntiasa diberkati. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Al Fadhil Ust. Hadirin sekalian.Tangan ditadah doa dibaca.marilah kita sama-sama mengaminkan doa yang akan dibacakan oelh Al Fadhil Ust Roslan. Selepas kata-kata aluan GB Majlis merakamkan Ribuan Terima kasih dan setinggitinggi penghargaan kepada Yg Berusaha atas kesudian menyampaikan ucapan alu-aluan itu tadi. .Pn Lily bt Hj Murni. Bagi meneruskan acara.majlis mempersilakan Yg Berbahagia . Dengan segala hormatnya dipersilakan. untuk menyampaikan ceramah. Bagi menambahkan keberkatan majlis pada pagi ini. Begitu juga Yg dihormati.ROSLAN atas bacaan doa itu tadi. Amin-amin Ya Rabbil Alamin. Tanpa membuang masa.yang akan menyampaikan ceramah Motivasi bagi murid-murid Tahun 5 dan 6.untuk mengukap bicara dan seterusnya perkongsian prestasi sekolah.En Roshaidin. Hari esok membuat joran. Hari ini menugal jagung. Dipersilakan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.penceramah jemputan .

Selepas penyampain cenderamata.atas kesudian membuat cabutan bertuah dan penyampaian hamper itu tadi. Yang kurang ditokok.atas kesudian menerima cenderamata itu tadi begitu jua Yg dihormati Eb Roshaidin. Tamat Diharapkan apa-apa yang disampaikan tadi dapat meningkatkan pengetahuan dan memberikan pendedahan kepada hadirin dan murid-murid semua UMPAMA: Yang salah diperbetulkan.Yg dihormati. dan menyampaikan Hamper kepada pemenang . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Bonda Pn Fatimah Hj Nawi. Majlis merakamkan Ribuan Terima Kasih kepada Bonda PN Fatimah HJ Nawi. Hadin Hadirat Yang dihormati. Majlis diteruskan dengan Cabutan Bertuah.atas kesudian menyampaikan cenderamata itu tadi. Yang koyak ditampal. Dengan itu sekali lagi majlis mempersilakan Yg Berusaha Bonda Pn Fatimah Hj Nawi untuk membuat cabutan Bertuah.Pn.Dengan segala hormatnya dipersilakan.majlis mempersilakan Yg Berusaha. Yang lapuk dikajangi.Lily bt hj Murni. Majlis merakamkan Ribuan terima kasih yang Tidak terhingga kepada Yg Berbahagia.En Roshadin. Terima Kasih Hadirin Sekalian. Sebagai tanda penghargaan daripada pihak sekolah. Majlis turut merakamkan Ribuan terima Kasih kepada Yg Berusaha.untuk menyampaikan cenderamata kepada Yg berbahagia. Seterusnya.PnLily Hj Murni.Bonda Pn Fatimah Hj Nawi. Dengan itu Majlis Seminar Ke Ibubapaan /Penjaga dan . Yang lusuh diperbaharui.Sebaik sahaja majlis diserahkan kepada pengacara majlis.

Sebelum berpisah . Sekian.berakhirlah sudah majlis kita pada hari ini. . Dengan itu.terima Kasih.Motivasi Murid-murid Tahun 5 dan 6 akan melabuhkan tirainya.diharapkan segala kepincangan dan kekhilafan yang berlaku sepanjang majlis ini ditinggalkan di sini dan yang dibawa pulang kenangan dan ilmu yang berguna.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->