P. 1
RPH PJ darjah 5

RPH PJ darjah 5

|Views: 1,939|Likes:
Published by Shawn Khor Joo Huat

More info:

Published by: Shawn Khor Joo Huat on May 22, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/18/2013

pdf

text

original

MOHD RUSTAM BIN TAJUL ARUS MOHAMAD AZMIE BIN AWANG IZATUL NAJIHA BINTI IZANI SITI ZAKIAH

BINTI AB SAMAD

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN PENDIDIKAN JASMANI TAHUN 5 Mata Pelajaran Tunjang Kemahiran Tajuk Tarikh Masa Tahun Bil Murid Pengalaman lepas sukan. Objektif : Pendidikan Jasmani : Kesukanan : Keselamatan : Keselamatan semasa beraktiviti : 13.04.2010 : 7.45 – 8.15 pagi : 5 Melati : 20 orang (9 lelaki 11 perempuan) : murid telah mengetahui mengenai isu keselamatan dalam : Pada akhir pengajaran dan pembelajaran, diharapkan muridmurid dapat:Psikomotor : Dapat melakukan 2 teknik pukulan dengan betul dan selamat 2 daripada 3 percubaan. : Menyatakan secara lisan cara-cara mengamalkan keselamatan sukan. : menunjukkan sikap bekerjasama dengan ahli kumpulan semasa melakukan aktiviti.

Kognitif Afektif

Penerapan Nilai KBKK Penggabunganjalinan Kesepaduan Alatan

: Berdisiplin : Membuat Analisis Mudah : sukan- keselamatan : moral - kerjasama : Padang Balapan

Memukul bola secara berpasangan. Guru menunjukkan bagaimana alatan sukan boleh mencederakan pemain. kaedah berlari dengan mengangkat lutut tinggi tanpa bergerak 4. bergerak dalam kawasan 1. Guru menunjukkan gambar keratan akhbar mengenai kecederaan sukan. badan tegak dan mata pandang ke hadapan 6. Membincangkan langkah-langkah keselamatan dan peraturan yang betul semasa menggunakan alatan di padang dan balapan yang boleh membahayakan. Mengelecek bola X guru Langkah Pertama/ permulaan 10 minit Penerangan dan demonstrasi Gambar keratan akhbar Kayu dan bola hoki Perkemba ngan 10 minit Kayu dan bola hoki . 1.Bahagian / masa Set Induksi 5 minit Aktiviti Memanaskan Badan 1. 2. 3. menghadap guru 3. mula dengan tempo perlahan kemudian laju 7.Lari Setempat Butiran Mengajar Organisasi Alatan/C atatan Strategi o 1. 2. hayun tangan lurus di sisi dan angkat hingga ke paras bahu 5. berselerak dalam kawasan yang ditandakan guru 2.

3. • Memastikan kawasan aktiviti selamat • Memastikan jarak anatara skital semasa melakukan aktiviti sesuai dan selamat KBKK Perbincangan dan rumusan . Memukul bola ke sasaran 4. Membahagikan murid kepada kumpulan kecil dan mengadakan permainan Mengendurkan semula otot pada tahap normal Kepentingan aspek keselamatan ketika aktiviti pukulan • Untuk menyatakan langkah keselamatan semasa melakukan aktiviti.Penutup 5 minit Aktiviti gerak kendur hoki mengelilingi kon.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->